آیا کم کاری تیروئید طول عمر را کوتاه می کند؟

آیا کم کاری تیروئید طول عمر را کوتاه می کند؟

در این مقاله با عواقب طولانی مدت کم کاری تیروئید درمان نشده آشنا شوید.

تیروئید اندام قدرتمندی است که در پشت گردن قرار دارد. اگرچه تیروئید در مقایسه با سایر اندام های بدن کوچک است، اما به عنوان نیروگاه متابولیک در نظر گرفته می شود. به عنوان بخشی از سیستم غدد درون ریز، مسئول تنظیم متابولیسم، رشد و تکامل شما است. تیروئید هورمون های تیروئیدی را تولید می کند که از طریق جریان خون حرکت می کنند تا با هر سلول بدن شما ارتباط برقرار کنند.

بیماری تیروئید درمان نشده بیماران را در معرض خطر سایر بیماری ها مانند بیماری های قلبی عروقی، پوکی استخوان و ناباروری قرار می دهد. با این حال، افرادی که تحت درمان با داروهای جایگزین هورمون تیروئید قرار می گیرند، به طور مداوم امید به زندگی دارند.

چگونه کم کاری تیروئید بر بدن تأثیر می گذارد؟

کم کاری تیروئید زمانی است که بدن نمی تواند به اندازه کافی هورمون تیروئید – تیروکسین (T4) و تری یدوتیرونین (T3) برای حمایت از نیازهای متابولیک تولید کند. هنگامی که تولید هورمون تیروئید شما کاهش می یابد، فرآیندهای بدن کند می شود و تغییر می کند و تقریباً همه سیستم های بدن را تحت تأثیر قرار می دهد.

علائم شایع کم کاری تیروئید عبارتند از:

  • تغییرات در چرخه قاعدگی
  • یبوست
  • افسردگی
  • خشکی مو و ریزش مو
  • پوست خشک
  • کلسترول بالا
  • خستگی
  • حساسیت بیشتر به سرما
  • صدای خشن
  • ناباروری
  • درد مفاصل، سفتی و تورم
  • مشکلات حافظه
  • درد و سفتی عضلانی
  • ضعف عضلانی
  • صورت پف کرده
  • ضربان قلب آهسته
  • تورم غده تیروئید ( گواتر )
  • افزایش وزن غیرقابل توضیح یا مشکل در کاهش وزن

علائم شایع کم کاری تیروئید عبارتند از_حساسیت به سرما

افرادی که کم کاری تیروئید دارند می توانند این علائم را در عرض چند روز تا چند سال ایجاد کنند. همچنین می‌تواند در هر مرحله از زندگی شروع شود، اگرچه تشخیص در زنان در طول و بعد از یائسگی شایع‌تر است. اغلب این علائم با سایر بیماری ها اشتباه گرفته می شود که منجر به تشخیص اشتباه یا تشخیص نادرست می شود.

اگر علائمی دارید، آزمایش خون تیروئید را برای درک عملکرد تیروئید خود داشته باشید. بسیاری از آزمایشگاه ها فقط به بررسی هورمون محرک تیروئید (TSH) می پردازند. با این حال، ما معتقدیم که اندازه گیری تری یدوتیرونین آزاد (fT3)، تیروکسین آزاد (fT4) و آنتی بادی های TPO نیز مهم است. این چهار نشانگر به شما کمک می‌کنند تا تصویر بزرگی از آنچه در عملکرد تیروئید شما اتفاق می‌افتد را درک کنید و بدانید چگونه باید آن را بهبود بخشید.

‌عواقب دراز مدت کم کاری تیروئید درمان نشده چیست؟

اگر کم کاری تیروئید درمان نشود، می تواند منجر به مشکلات سلامتی متعددی از جمله ناباروری، ناتوانی های مادرزادی، چاقی، درد مفاصل، بیماری قلبی و گواتر شود.

ناباروری

سطوح پایین هورمون تیروئید ممکن است منجر به الگوهای چرخه قاعدگی نامنظم، مشکلات تخمک گذاری که منجر به رشد غیر طبیعی آندومتر، سطح پرولاکتین بالا یا عدم تعادل هورمون های جنسی می‌شود، بشود. همه اینها می تواند باروری را تحت تاثیر قرار دهد و باردار شدن را برای یک زن دشوارتر کند.

به این ترتیب، عملکرد طبیعی تیروئید برای باروری و بارداری سالم ضروری است. شما باید عملکرد تیروئید خود را آزمایش کنید اگر:

  • قصد بارداری دارید.
  • سابقه مشکلات تیروئید یا پریودهای نامنظم داشته باشید.
  • سابقه سقط داشته اید.
  • پس از یک سال رابطه جنسی محافظت نشده قادر به باردار شدن نیستید.

ناباروری

ناتوانی های مادرزادی

کم کاری تیروئید درمان نشده مادر می تواند منجر به زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و ناراحتی تنفسی در نوزاد شود. همچنین شواهد نشان می دهد که هورمون های تیروئید برای رشد طبیعی  مغز جنین ضروری هستند.

چاقی

اختلال عملکرد تیروئید ممکن است بر وزن و ترکیب بدن، دمای بدن و مصرف انرژی بدون توجه به فعالیت بدنی تأثیر بگذارد. شواهد بالینی نشان می دهد که حتی اختلال عملکرد تیروئید خفیف ممکن است با تغییرات وزن بدن مرتبط باشد و یک  عامل خطر برای چاقی باشد. اضافه وزن می تواند منجر به یک سری عوارض دیگر از جمله پوکی استخوان، آپنه خواب، دیابت و بیماری قلبی شود.

چاقی

درد مفاصل

تظاهرات اسکلتی عضلانی اغلب با کم کاری تیروئید همراه است، از دردهای عضلانی و مفاصل گرفته تا آرتریت یا بیماری بافت عضلانی. داشتن درد مفاصل می تواند فعال ماندن را دشوارتر کند و خطر افزایش وزن را افزایش دهد. علاوه بر این، درد مزمن نیز می تواند منجر به افسردگی شود که یکی دیگر از علائم کم کاری تیروئید است.

بیماری قلبی

هورمون تیروئید به طور قابل توجهی بر  سیستم قلبی عروقی تأثیر می گذارد. اختلال عملکرد تیروئید بالینی و تحت بالینی با افزایش خطر بیماری عروق کرونر قلب، نارسایی قلبی و مرگ و میر مرتبط است.

کم کاری تیروئید خطر ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش می دهد، از جمله:

  • کند شدن ضربان قلب
  • انقباض عروق خونی
  • افزایش فشار خون
  • احتباس مایعات باعث تورم می شود.
  • سطح کلسترول بالا

گواتر

هنگامی که هورمون های تیروئید کم است، غده هیپوفیز به طور مداوم تیروئید را تحریک می کند تا هورمون های بیشتری تولید کند. این تحریک بیش از حد می تواند منجر به تورم بزرگ تیروئید شود که در نهایت باعث ایجاد برآمدگی در گردن شما می شود که گواتر نامیده می شود.

میکسدم

کما میکسدم تظاهر شدید کم کاری تیروئید است. این یک عارضه ناشایع اما بالقوه تهدید کننده زندگی ناشی از هورمون تیروئید بسیار پایین است. در این حالت متابولیسم به حدی کاهش می یابد که فرد را به کما می برد. معمولاً در افرادی رخ می دهد که برای مدت طولانی کم کاری تیروئید درمان نشده داشته اند.

نتایج دراز مدت کم کاری تیروئید درمان شده چیست؟

کم کاری تیروئید یک وضعیت سلامت قابل درمان است. هرچه زودتر درمان را شروع کنید، کمتر احتمال دارد که عواقب طولانی مدت را تجربه کنید.

احتمالاً تا آخر عمر نیاز به مصرف داروهای جایگزین هورمون تیروئید دارید. راه های مختلفی برای درمان کم کاری تیروئید وجود دارد، از جمله آزمایش انواع مختلف داروهای تیروئید و درمان ترکیبی (مانند T3 و T4 با هم).

هنگامی که دارو را شروع می کنید، ممکن است مدتی طول بکشد تا دوز مناسب برای شما پیدا شود. در عرض چند ماه، بسیاری از افراد دوز مطلوب را برای مدیریت علائم خود پیدا می کنند و سطح هورمون تیروئید ثابتی دارند.

علاوه بر مصرف هورمون‌های تیروئید، می‌توانید با اصلاح تغذیه و سبک زندگی از تیروئید خود حمایت کنید.

برخی از مطالعات کم کاری تیروئید را با  افزایش طول عمر مرتبط می دانند.

همانطور که گفته شد، هورمون تیروئید به طور قابل توجهی بر سیستم قلبی عروقی تاثیر می گذارد. مطالعه روتردام، یک مطالعه کوهورت آینده نگر مبتنی بر جمعیت، با هدف بررسی ارتباط عملکرد تیروئید با امید به زندگی کلی و امید به زندگی با و بدون بیماری قلبی عروقی انجام شد.

این مطالعه که در  ژورنال انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، نشان می‌دهد که افراد با عملکرد کم تیروئید به طور کلی تا ۳.۵ سال بیشتر عمر می‌کنند.

علاوه بر این، این مطالعه نشان می دهد که افراد با عملکرد تیروئید کم ممکن است تا ۳.۱ سال بیشتر از افراد با عملکرد تیروئید بالا/طبیعی بدون بیماری قلبی عروقی زندگی کنند. برخی تصورات وجود دارد که عملکرد کم تیروئید ممکن است باعث حفظ انرژی شود. تئوری های دیگر نشان می دهد که ممکن است یک جزء ژنتیکی مرتبط با کم کاری تیروئید وجود داشته باشد که طول عمر را افزایش می دهد.

این تحقیق محدودیت هایی دارد که باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، این مطالعه عمدتاً افراد سفیدپوست بالای ۴۵ سال را شامل می شود، بنابراین یافته ها نیاز به تأیید در سایر جمعیت ها دارند. علاوه بر این، در حالی که مطالعه شامل TSH و هورمون تیروئید، تیروکسین (T4) بود، اطلاعاتی در مورد سطح تری یدوتیرونین (T3) نداشت.

بیماری قلبی یکی از نگرانی های اصلی در مورد امید به زندگی و بیماری تیروئید است. یک مطالعه نشان داد که  کم‌کاری تیروئید یا درمان بیش از حد آن می‌تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد، که علت اصلی مرگ و میر  در آمریکایی‌ها است.

نتایج دراز مدت کم کاری تیروئید درمان شده چیست؟

یادداشتی از تیراد

بیماران تیروئیدی که به طور مداوم دوز مناسب از داروهای جایگزین تیروئید را مصرف می کنند می توانند زندگی سالمی داشته باشند و حتی ممکن است طول عمر بیشتری داشته باشند. با این حال، کم کاری تیروئید درمان نشده می تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی و افزایش خطر ابتلا به عوارض طولانی مدت مانند بیماری قلبی شود.

برای بهینه سازی عملکرد تیروئید خود برای بازیابی سلامت و بهبود کیفیت زندگی خود، با پزشک تیروئید تیراد مشورت کنید.

۱ / ۵. ۱

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
آیا برآمدگی در ناخن ها نشانه کم کاری تیروئید است؟
نوشتهٔ بعدی
ارتباط بین سلامت تیروئید و کمبود زینک یا روی

۶ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام من ازمایش دادم تیروئیدم۱۴.۶ بوده چیکار باید انجام بدم

    پاسخ
  • یزدانبخش گورکانی
    1403/02/29 2:17 ق.ظ

    سلام آقای دکتر من الان ده ساله کم کاری تیروئید دارم،وعمل کردم ویددرمانی هم شدم،بعد دکترم بهم گفت باید تا آخر عمر لووتیروکسین بخوری،اما من تو این مدت شاید جمعا یکسال خوردم،یک ماه رعایت میکنم دوباره قرص نمی‌خورم تا چند ماه،مجددا برای چند هفته مصرف میکنم وپنج ،شش ماه اصلا نمیخورم،الان پشیمانم باید چکار کنم

    پاسخ
  • اعظم خالقی
    1403/02/25 0:32 ق.ظ

    سلام خسته نباشین اقای دکتر من کم کاری تیرویید دارم و دارو مصرف میکنم خواستم بگم خیلی کاهش وزن دارم میخواستم ببینم راه حلی وجود داره که من اینهمه لاغر نشم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.