شعله ور شدن بیماری خود ایمنی هاشیموتو و چرخه قاعدگی

دوره های قاعدگی و هاشیموتو

آیا دوره های قاعدگی باعث تشدید خودایمنی در بیماران مبتلا به هاشیموتو می شود؟

دوباره آن زمان از ماه است. شما احساس بد، نفخ و گرفتگی عضلات دارید. همه این نشانه‌هایی است که عادت ماهانه‌تان به زودی فرا می‌رسد. علائم قاعدگی در بسیاری از موارد به اندازه کافی بد هستند، اما اگر به بیماری هاشیموتو خودایمنی مبتلا هستید، آیا باید برای تشدید علائم هاشیموتو نیز آماده باشید؟ در ادامه، نگاهی به ارتباط بین دوره های قاعدگی و شعله ورهای خودایمنی داشته باشید.

شعله ور شدن خود ایمنی هاشیموتو زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی در برابر آنچه که به عنوان یک مهاجم خارجی درک می کند، افزایش می یابد. سیستم ایمنی معمولاً زمانی وارد عمل می شود که ویروس ها، باکتری ها یا سموم را تشخیص دهد. اما با اختلالات خودایمنی مانند هاشیموتو، سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می شود و باعث واکنش خود ایمنی می شود و به غدد، بافت ها و اندام های خودمان حمله می کند. در نتیجه، سایر کاتالیزورها می توانند پاسخ ایمنی را بیش از حد تحریک کنند و باعث تشدید شعله ور شوند، از جمله استرس فیزیکی یا عاطفی، عوامل تغذیه ای و تغییرات هورمونی.

علائم شعله ور شدن هاشیموتو چیست؟

هنگامی که شعله ور شدن هاشیموتو دارید، ممکن است برخی از علائم رایج تر را تجربه کنید که عبارتند از:

  • خستگی
  • بیخوابی
  • دردهای عضلانی و درد مفاصل
  • مسائل گوارشی
  • مه مغزی
  • سردرد
  • سرگیجه
  • سلامت روان تغییر می کند.
  • پف کردگی

علائم هاشیموتو

‌رابطه بین چرخه های قاعدگی، خودایمنی و شعله ور شدن

می دانیم که چرخه های قاعدگی و هورمون ها می توانند بر بیماری های خودایمنی، از جمله تیروئیدیت هاشیموتو تأثیر بگذارند. در واقع، بیماری‌های خودایمنی بیشتر در دوره‌های عدم تعادل هورمون‌های زنانه و تغییرات هورمونی قابل توجه، مانند بلوغ، پس از زایمان، و در دوران پیش از یائسگی و یائسگی تشخیص داده می‌شوند.

شعله ور شدن علائم خودایمنی، از جمله شعله ور شدن در علائم بیماری هاشیموتو، همچنین به نظر می رسد به دنبال چرخه هایی است که با تغییرات هورمونی که در طول چرخه قاعدگی رخ می دهد، مرتبط است، به ویژه:

  • فاز فولیکولی: در اولین بخش از چرخه قاعدگی، از اولین روز قاعدگی تا زمان تخمک گذاری، افزایش سطح استروژن باعث پاسخ ایمنی با افزایش آنتی بادی ها و التهاب می شود.
  • فاز لوتئال: فاز لوتئال از تخمک گذاری تا چند روز قبل از شروع دوره قاعدگی بعدی با درجاتی از سرکوب سیستم ایمنی و کاهش التهاب مشخص می شود.
  • اواخر فاز لوتئال/قاعدگی: این مرحله که از چند روز قبل از دوره قاعدگی تا شروع پریود طول می کشد، می تواند با بدتر شدن علائم خودایمنی “شعله ور شدن” همراه با افزایش پاسخ های التهابی مشخص شود.

یک مطالعه BOOST Thyroid/دانشگاه آکسفورد، نشان داد که هورمون‌های جنسی بر شدت علائم زنان در بسیاری از بیماری‌های خودایمنی رایج، از جمله بیماری هاشیموتو تأثیر می‌گذارند. و اینکه علائم و همچنین ایمنی زنان، دوره ای هستند. به طور خاص، در زمان تخمک گذاری، سیستم ایمنی بدن تا حدودی سرکوب می شود تا از حمله احتمالی سلول های ایمنی به تخمک بارور شده و تداخل در بارداری جلوگیری شود. این کاهش در دفاع ایمنی بدن ممکن است باعث شود تا سایر فعالیت‌های ایمنی از جمله حملات به غده تیروئید و شعله‌ور شدن علائم هاشیموتو در این بازه زمانی تا پس از شروع قاعدگی افزایش یابد.

هاشیموتو تنها بیماری خودایمنی نیست که این چرخه ها را طی می کند. سایر بیماری‌های خودایمنی در طول فاز لوتئال یا اواخر فاز لوتئال، شعله‌ور می‌شوند. به عنوان مثال، بسیاری از زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS)، آرتریت روماتوئید (RA) و لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) علائم بدتری را گزارش می‌کنند که نشان‌دهنده شعله‌ور شدن آن در روزهای درست قبل از شروع دوره قاعدگی است.

در حالی که چرخه های قاعدگی ممکن است بر علائم هاشیموتو تأثیر بگذارد، باید بدانید که برعکس این موضوع نیز صادق است. هاشیموتو و کم کاری تیروئید می تواند بر چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارد. به طور خاص، هاشیموتو و کم‌کاری تیروئید می‌توانند باعث ایجاد دوره‌ها یا چرخه‌های نامنظم در زمانی که تخمک‌گذاری نمی‌کنید، بیشتر به عدم تعادل هورمونی و خطر شعله‌ور شدن دوره‌ای کمک می‌کنند.

‌رابطه بین چرخه های قاعدگی و هاشیموتو

آیا شعله ور شدن هاشیموتو در حوالی پریود خود خواهید داشت؟

هیچ راهی وجود ندارد که از قبل بدانیم آیا علائم هاشیموتو در حوالی دوره قاعدگی شما تشدید خواهد شد یا خیر. تجربه شما همیشه بهترین پیش بینی کننده است. شما ممکن است شعله ور شدن هاشیموتو قابل پیش بینی و آشکار داشته باشید، در حالی که سایر زنان هیچ تفاوتی را متوجه نمی شوند یا حتی بهبود جزئی در علائم در حوالی دوره های قاعدگی خود تجربه می کنند.

تشخیص اینکه آیا علائم شما مربوط به پریود یا شعله ور شدن هاشیموتو است زیرا مشابه هستند، می تواند چالش برانگیز باشد. بهترین راه برای تعیین منبع علائم این است که هم دوره قاعدگی و هم علائم خودایمنی خود را با دقت دنبال کنید و به دنبال الگوهای چرخه ای یا شعله ور شدن علائم تیروئید باشید. دانش قدرت است! فازهای فولیکولی و لوتئال خود را ترسیم کنید و بدانید چه زمانی باید منتظر پریود باشید. به این ترتیب، می توانید علائم خودایمنی تیروئید خود را با چرخه قاعدگی خود مرتبط کنید و ممکن است بتوانید قبل از ظاهر شدن علائم، شعله ور شدن را پیش بینی کرده و بهتر از آن پیشگیری کنید.

هاشیموتو و پریودی

چگونه می توانید شعله ور شدن را کنترل کنید؟

در حالی که بسیاری از عوامل خطر و محرک‌های شعله‌ور شدن از جمله چرخه قاعدگی اجتناب‌ناپذیر هستند، کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به کنترل و به حداقل رساندن شعله‌ها انجام دهید.

ابتدا مطمئن شوید که خواب کافی دارید زیرا کمبود خواب می تواند عملکرد سالم سیستم ایمنی را مختل کند و علائم تشدید هاشیموتو در حوالی دوره قاعدگی شما را بدتر کند.

همچنین باید به خوردن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و سالم توجه کنید. به طور خاص، یک رژیم غذایی ضد التهابی قبل و در حین تشدید ممکن است به کوتاه کردن طول یا کاهش شدت علائم کمک کند.

در نهایت، برخی از زنان از محرک‌های خودایمنی با قرص‌های ضدبارداری یا درمان هورمونی برای یکنواخت کردن نوسانات هورمونی تسکین می‌یابند. شما می توانید با پزشک خود در مورد اینکه آیا این یک گزینه است صحبت کنید.

‌یادداشتی از تیراد

تسکین علائم هاشیموتو و کم کاری تیروئید، به ویژه در هنگام تشدید قاعدگی، با پایه گذاری عملکرد بهینه تیروئید و سطوح سالم هورمون های تیروئید شروع می شود. یکی از راه‌های حفظ سطح هورمون تیروئید، غربالگری دوره‌ای با کیت آزمایش خون کامل تیروئید است.

۳ / ۵. ۲

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
فواید منیزیم برای سلامت تیروئید
نوشتهٔ بعدی
کم کاری تیروئید و تخمک گذاری: آنچه باید بدانید!

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • ممنون از مطالب مفیدتون . من چندین سال هست که نزدیک پریودم دچار ریزش ابرو شدید میشم وبعد از پریود خوب میشد . تا الان به پزشکهای زیادی مراجعه کردم و هیچکس متوجه نشده بود . البته آزمایش هم زیاد دادم و میدونستم هاشیماتو دارم اما نمی‌دونستم ریزش ابروهام نزدیک پریود به هاشیماتو مربوط میشه .

    پاسخ
  • سپاس از راهنمایی تون. برای کسانی مثل من که هاشیموتو دارند بسیار کمک کننده و آموزنده بود. از زمانی که تحت درمان با هورمون تیروئید قرار گرفتم به مرور فاصله بین دوره ها و حتی طول دوره کوتاه تر و حجم خونریزی کاهش یافت.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.