سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید

سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید

سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید چگونه انجام می شود؟ و در چه مواقعی پزشک، سونو تیروئید را تجویز می نماید؟

سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید از امواج صوتی برای تولید یک سری تصاویر از غده تیروئید استفاده می کند که به وسیله آن دکتر رادیولوژیست متوجه شکل و اندازه این غده در بدن می شود، کم کاری و پرکاری غده تیروئید و یا بیماری‌هایی که مربوط به آن هستند می توانند سایز و شکل آن را تغییر داده و باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای بیمار شوند، از این رو زمانی که دکتر متوجه آثاری از بیماری های مربوط به غدد تیروئید در بیمار می شود درخواست انجام این تست را می کند. این نوع تصویربرداری در زمانی انجام می شود ک پزشک نیاز به بررسی بافت تیروئید و بررسی وجود ندول تیروئید در آن را داشته باشد.

با توجه به اینکه تصاویر تولید شده در حین سونوگرافی تصویر آن تایم و در لحظه است، پزشک از این روش می تواند برای دیگر پروسیجر های پزشکی لازم از جمله نمونه برداری تیروئید استفاده کند، سونوگرافی تیروئید نیاز به هیچ آمادگی خاصی نداشته و لازم نیست تا قبل از انجام آن کار خاصی را انجام دهید، کافیست بدون جواهرات و یک دست لباس راحت بپوشید و به مطب یا مرکز سونوگرافی مراجعه کنید.

سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید چیست؟

سونو تیروئید بیخطر و بدون درد است، توسط این دستگاه تصاویری از داخل بدن با کمک امواج صوتی ایجاد می شود و انجام آن به وسیله یک مبدل (پروپ) و ژل سونوگرافی که بر روی سطح پوست به طور مستقیم کشیده می شود، صورت می پذیرد. در طی تصویربرداری اولتراسوند و یا اسکن اولتراسوند که آن را سونوگرافی نیز می نامند، امواج صوتی توسط پروپ و ژل به طور مستقیم به بدن منتقل می شود و اطلاعات انعکاس امواج پس از برخورد به اعضای بدن به شکل یک تصویر ثبت می گردد، این دستگاه از اشعه یونیزه (همان اشعه ایکس) استفاده نمی کند، بنابراین بیمار در معرض تابش قرار نمی گیرد و از این نظر که در زمان واقعی و در حال حاضر، تصویر برداری اتفاق می افتد، می تواند جریان خون از طریق رگ‌ها، حرکت اندام‌های داخلی و ساختار آنها را بررسی نماید.

سونوگرافی تیروئید

سونوگرافی تیروئید چگونه انجام می شود؟

در زمان سونوگرافی بیمار به راحتی بر روی تخت خوابیده و پزشک با یک پروپ مخصوص سونوگرافی که آغشته به ژل سونوگرافی است بر روی سطح پوست حرکت می کند، در این شرایط امواج صوتی به درون بافت ها انعکاس یافته و پزشک از طریق یک مانیتور می تواند تصویر مربوط به توده سونوگرافی را دریافت نماید، این روش هیچ گونه دردی را به بیمار القا نمی کند و در عین حال به این دلیل که اشعه ای وارد بدن نمی شود عوارض جانبی نیز ایجاد نمی کند، بنابراین خانم‌های باردار به راحتی و با خیال آسوده می توانند از این روش تصویربرداری استفاده کنند.

تیروئید و عملکرد آن در بدن

این نوع سونوگرافی تصویری از غده تیروئید و بافت اطراف آن ایجاد می کند، این غده که یکی از نه غده درون ریز موجود در بدن است در جلوی گردن و بالای استخوان کلاویکولار واقع شده و به شکل پروانه ای است، که یک لبه در هر سمت گردن و به وسیله یک بافت به هم متصل شده اند، شکل این غده را در تصویر می بینید.

این غده وظیفه تولید و ارسال هورمون‌ها به جریان خون را بر عهده دارد.

هورمون ترشح شده از این عضو بدن، به نام هورمون تیروئید عملکرد قسمت‌های مختلف بدن را تنظیم می نماید، یکی از مشکلات شایع تیروئید که در بین ۵ تا ۱۰ درصد افراد وجود دارد، ندول ها و یا توده هایی هستند که در برخی موارد از روی سطح پوست قابل لمس کردن هستند و در برخی موارد قابل لمس نیستند و دکتر رایدیولوژیست در طی تست متوجه آنها می شود.

سونوگرافی تیروئید بسیار حساس است و بسیاری از ندول‌هایی که احساس نمی شوند در طی سونوگرافی قابل دیدن بوده و تقریبا در سونو ۷۰ درصد بزرگسالان دیده می شوند.

اکثر قریب به اتفاق ندول‌های تیروئید خوش خیم بوده و هیچ خطری برای فرد ندارند و تعداد کمی از آنها تومورهای واقعی تیروئید هستند و نیاز به تشخیص و یا درمان دارند.

سونوگرافی تیروئید

سونوگرافی تیروئید در چه زمانی انجام می شود؟

معمول‌ترین کاربردهای سونوگرافی تیروئید:

  • جهت تشخیص یک توده در تیروئید و یا ساختار مجاور آن
    در مواردی بیمار و یا پزشک متوجه وجود یک برآمدگی در گردن خود می شوند و یا پزشک با علائمی مواجه می شود که احتمال وجود ندول تیروئید را خواهد داد در این مواقع سونوگرافی تیروئید به خوبی می تواند تشخیص دهد آیا ندول تیروئید در این غده وجود دارد یا خیر.
  • جهت تجزیه و تحلیل ظاهر ندول های تیروئید و بررسی خوش خیمی یا بدخیمی (سرطان تیروئید) این ندول ها و اینکه آیا نیاز به بیوپسی وجود دارد یا خیر و اگر نیازی به بیوپسی هست، استفاده از آسپیراسیون سوزنی با هدایت (گاید) سونوگرافی می تواند به دقت بیوپسی کمک کند.
    بررسی بافت توده ها و ندول های موجود در تیروئید می تواند به پزشک کمک کند تا بداند احتمال خوش خیم بودن و یا بدخیم بودن توده در چه حدی است، اگر سونوگرافی تیروئید به پزشک این احتمال را بدهد که ممکن است توده بدخیم باشد در مرحله بعد پزشک از نمونه برداری تیروئید استفاده می کند، در این شرایط یک سوزن باریک با هدایت دستگاه سونوگرافی در زمانی که فرد بی‌حسی موضعی دریافت نموده وارد محل مورد نظر شده و دقیقا از بافت هدف مورد نیاز نمونه برداری می شود.

بررسی‌ها و کاربردهای بیشتر

  • برای بررسی و تشخیص ندول های بیشتر از تعداد ندول هایی که در معاینه فیزیکی احساس شده اند.

وجود ندول های بیشتر در تیروئید ممکن است بیمار را به سمت گواتر مولتی ندولار کشانده باشد، از این رو پزشک با معاینه و سونوگرافی تیروئید احتمال سمی بودن ندول را بررسی می کند و درباره تعداد آنها اطلاعاتی را کسب می کند.

  • به دلیل بررسی تعداد ندول‌هایی که در طول یک زمان مشخص به طور چشمگیر افزایش پیدا کرده اند.

همچنین از این نوع سونوگرافی اولتراسوند به این دلیل که در زمان واقعی انجام می شود می توانند برای عمل‌هایی که به گاید (هدایت) نیاز دارند از جمله بیوپسی سوزنی استفاده کنند و نیز از آن در هدایت کاتتر و یا دیگر وسائل (وسائلی که برای تخلیه مایعات جهت تشخیص و یا تسکین درد بیمار به کار می رود) نیز استفاده می کنند.

چون امواج صوتی به طور همزمان با انجام سونوگرافی تشکیل می شود این قابلیت را دارد که در هدایت دقیق سوزن بیوپسی به بافت هدف مثلا ندول تیروئید به پزشک کمک کند، همچنین این خاصیت سونوگرافی در انجام روش‌های درمانی کم تهاجمی نظیر درمان توده های تیروئید با امواج بی خطر ماکرویو و R.F استفاده می شود.

در این موارد پزشک می تواند بدون اینکه به بافت نرمال تیروئید آسیب برساند، به درمان توده های تیروئید بپردازد، به زودی برای اطلاعات بیشتر در مورد این روش درمانی در قسمت خبرنامه و مقالات شرح کامل آن را خواهیم گذاشت.

آمادگی لازم برای سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید

برای انجام این کار به آمادگی خاصی نیاز نیست و تنها پوشیدن لباس راحت کافی ست تا دکتر رادیولوژی بتواند آن را انجام دهد، کودکانی که برای سونوگرافی تیروئید آماده می شوند به طور معمول دچار ترس و استرس هستند. به این دلیل، توضیح مراحل برای آنها و آوردن یک اسباب بازی، کتاب قصه و یا وسیله ای که بتواند آنها را مشغول نماید کمک کننده است.

با توجه به اینکه سونوگرافی دردی را ایجاد نمی کند می توان با کودکان در این مورد صحبت کرده و اطمینان خاطر بدهید که اتفاقی نخواهد افتاد و در حین عمل سونوگرافی تیروئید با کودکانتان با آرامش مشغول بازی و سرگرمی باشد.

این روش چگونه کار می کند؟

در واقع سونوگرافی تیروئید و البته دیگر سونوها با کمک امواج صوتی و محاسبه انعکاس این تصاویر اتفاق می افتند، این روش شبیه به کاری است که خفاش ها برای تشخیص موانع در روبه روی آنها انجام می دهند، آنها با فرستادن امواج به اطراف و محاسبه زمان بازگشت فاصله این مانع را محاسبه می کنند، با کمک همین امواج می توان شکل، فاصله و چگونگی آن را (پر از مایع است یا خیر) محاسبه کرد.

به وسیله این انعکاس‌ها و برگشت‌ها تصاویر واقعی از اندام‌ها و اعضای بدن تولید می شود که پزشک پس از بررسی تصاویر، متوجه وجود مشکل و یا عدم وجود آن می شود.

تفسیر سونوگرافی تیروئید

مزایا و خطرات سونوگرافی چیست؟

  • اکثر سونوگرافی ها غیر تهاجمی (بدون سوزن و یا تزریق) هستند.
  • سونوگرافی عملی دردناک نیست. آسان، در دسترس و ارزان‌تر از سایرین روش‌ها است.
  • این روش بسیار ایمن است و از هیچ اشعه یونیزه ای (اشعه ایکس) در آن استفاده نمی شود.
  • طی آن یک تصویر واضح از بافت نرم نمایش داده می شود که در مواردی مانند عکس برداری با اشعه ایکس نشان داده نمی شود.
  • سونوگرافی یک تصویر ریل تایم (در زمان واقعی) فراهم می کند که یک ابزار خوب برای هدایت روش‌های مهاجم مانند بیوپسی سوزنی و آسپیراسون مایعات محسوب می شود.

خطرات

  • در مورد سونوگرافی اثر مخرب شناخته شده ای بر بیمار وجود ندارد.

مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد با وجود دستگاه‌های مجهز سونوگرافی و متخصصین کارآزموده رادیولوژیست و پزشکان فوق تخصص اینترونشنیست و روش‌های پیشرفته نوین و کمتر تهاجمی در درمان و تشخیص انواع غدد خوش خیم و بدخیم تیروئید در کنار تمامی بیماران بوده و سعی دارد تا با به روزترین روش‌های درمانی در دنیا بتواند به بیماران کمک‌رسانی کنند.

حرف آخر

اگر شما به دلیل وجود ندول تیروئید یا احتمال وجود توده در تیروئیدتان نیاز به سونوگرافی تیروئید دارید یک خبر عالی برایتان داریم، در ایران از سال ۹۲ امکان انجام روش‌های بدون جراحی برای درمان توده‌های تیروئیدی فراهم شده است و بیماران بسیاری بدون آنکه تیروئیدشان را از دست بدهند و تنها در بیست دقیقه درمان بدون بیهوشی (با کمک بی حسی موضعی) و از طریق امواج آر اف یا ماکروویو توده ها را درمان نمائید، این روش در مرکز سونوگرافی تیراد در تهران و توسط پزشکان فوق تخصص انجام می شود و این مرکز به عنوان اولین مرکز فوق تخصصی درمان تیروئید در ایران در خدمت هموطنان گرامی است برای اطلاع بیشتر می توانید از فیلم و مقاله زیر استفاده کنید.

فیلم آر اف تیروئید

 

۲.۵ / ۵. ۶

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
الاستوگرافی تیروئید و تشخیص سرطان
نوشتهٔ بعدی
مصاحبه دکتر حسین چگینی شبکه دو سیما درباره درمان‌های جدید گره‌های تیروئیدی

۳۰ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام ، آیا جهت سونو گرافی با کدام بیمه ها اعم از اصلی( تامین..،لشکری و…) و تکمیلی ها (ایران ، دانا ، اسیا و‌‌‌‌‌‌‌‌…..) قرداد دارد ؟؟ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
  • با سلام سونوی خانم ۷۰ ساله ممنون میشم تفسیر کنین .
    سونوگرافی تیروئید و نسج نرم و لنف نودهای دو طرف گردن :
    در سونوگرافی انجام شده با پروب خط high frequency
    ابعاد لوب راست تیروئید: طول = ۴۰ میلیمتر
    قطر AP = ۱۱ میلیمتر
    قطر ترنسوس راست : ۱۶ میلی متر

    ابعاد لوب چپ تیروئید : طول = ۴۱ میلیمتر
    قطر AP = ۱۱ میلیمتر
    قطر ترنسورس = ۱۵ میلیمتر

    ضخامت ایسموس ۱.۹ میلیمتر است.

    اکوپترن پارانشیم تیروئید مختصر هتروژن است.

    در پل تحتانی لوب چپ ضایعه ایزواکو با هاله هیپواکو و حدود مشخص ، نمای wider than tall بدون کلسیفیکاسیون به ابعاد ۴.۵mm*4*6 دیده میشود TR=3,ATA= low suspicious) در مجاورت آن کیست با جدار نازک بدون جز سالید به ابعاد ۱۱mm*7*10.5 دیده می شود. (Benign) در لوب راست و ایسموس ضایعه فضاگیر رویت نشد.
    لنف نود پاتولوژیک و significant در زنجیره قدامی و لترال گردن و مثلثهای تحت فکی در دو طرف و نیز در مدیاستن فوقانی ) تمامی زونهای گردن ) دیده نشد.
    TIRADS1, 2 Not suspicious
    TIRADS 3
    NO FNA
    mildly suspicious FNA if> 25mm
    Ca risk 10mm

    TIRADS 4 moderately suspicious
    FNA if> 15mm
    Ca risk 5-20%
    Low suspicious
    FNA >15mm
    ۱۴۰۳/۰۶/۲۸
    TIRADS 5
    highly suspicious FNA if>10mm
    Ca risk >20%
    Very low suspicious
    FNA >20mm

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بطورکلی TIRADS 3 با خطر کم برای سرطان (Ca risk 10%)، بوده و نیازی به FNA (Fine-Needle Aspiration) در این مرحله وجود ندارد.

      پاسخ
  • lelدرصدـ
    .٠٣٣٨۲ ا
    تقدیم با احترام
    ندول سالا.ید ایزو اکو بیضى شکل taller Than Wider به ابعاد mm 13*11 بدون کلسیفیکاسیون در لوب سمت
    در لوب چپ )ه(TIRADS- و یک
    نرمال، مشاهده شد حد إیسم با دیامتر mm 1O بزرکتر از ترین آنها یک ندول سالید بیضى شکل تصویر تعدادى ندول در ایسم و لوب هاى تیروثید رؤیت شد که مهم

    ابعاد لوب راست تیروئید ر mm (26*22*56 و لوب چپ تیروئید mm) ($6*27*17 مى باشد
    Taller than Wider به أبعاد mm 16*11 حاوى، Calcification Shell Eeg
    تاریخ؛ ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
    نام بخش :سونوکرافى
    تیروئید داراى ابعاد بزرکتر از حد نرمال و ندولار است
    شواهدى به نفع لنف نود پاتولوژیک در کردن رویت نشد

    راست رؤیت شد. (TIRADS—۴)
    سونوگرافى تیروثید یا باراتیرونید

    سن بیمار: ۴۵

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ندول‌هایی با ویژگی “taller than wider” و وجود کلسیفیکاسیون می‌توانند نشانه‌هایی از احتمال بالاتر بدخیمی باشند. TIRADS 4 نیز نشان‌دهنده خطر متوسطی برای بدخیمی است که معمولاً نیاز به بررسی‌های بیشتری مانند بیوپسی با سوزن نازک (FNA) دارد.
      توصیه می‌شود با یک متخصص غدد یا جراح تیروئید مشورت کنید. آن‌ها می‌توانند ارزیابی دقیق‌تری از ندول‌ها انجام دهند و در صورت لزوم آزمایش‌های تکمیلی مانند بیوپسی با سوزن نازک را تجویز کنند.
      حتی اگر ندول‌ها بدخیم نباشند، پیگیری‌های منظم با سونوگرافی به منظور ارزیابی تغییرات در اندازه و ویژگی‌های ندول‌ها مهم است. این می‌تواند به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییرات کمک کند.

      پاسخ
    • امیرمحمد مهاجرپور
      1403/06/15 2:50 ب.ظ

      سلام برا گرفتن وقت از دکتر چگینی برا سونو تیرویید و FNA باید چکار کنم؟

      پاسخ
  • نازنین شاد
    1403/05/31 11:09 ق.ظ

    سلام و وقت بخیر
    سونو گرافی انجام دادم اگر امکانش هست جوابش رو برام تفسیر کنید :
    ابعاد لوب راست ۴۶*۳۲*۲۲ mm وبه حجم ۱۲.۵ cc
    لوب چپ ۴۴*۱۵*۱۲.۵ mm به حجم ۴.۵ cc
    ندول ایزواکو cystic و solid با حدود مشخص به سایز ۳۴*۱۷.۵میلی متر (TR3)
    تصویر چند ندول مشابه و کوچکتر در هر دو لوب به سایز ۷.۵*۴.۵ mm
    ندول هایپواکو باحدود مشخص و فاقد میکروکلسیفیکاسیون به سایز ۶.۵*۲.۵ میلی متر-(tr3)
    ضخامت isthmus تیروئید ۴ mm و در حد طبیعی است
    من خیلی نگرانم
    میخوام بدونم خیلی خطرناکه ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      TR3 (TIRADS 3): به ندول‌هایی اشاره دارد که احتمالاً خوش‌خیم هستند، اما نیاز به پیگیری دارند. ندول‌ها با ابعاد بزرگتر و دارای ترکیب کیستیک و جامد، معمولاً نیازمند بررسی دقیق‌تر هستند تا از بی‌خطر بودن آن‌ها اطمینان حاصل شود.
      ندول‌های کوچکتر: در هر دو لوب مشاهده شده‌اند که می‌توانند به مرور زمان پیگیری شوند تا از عدم تغییرات نگران‌کننده مطمئن شد.
      به طور کلی، توصیه می‌شود که این ندول‌ها تحت نظر باشند و در صورت نیاز، بیوپسی یا سایر آزمایش‌های تکمیلی انجام شود تا از سلامت تیروئید و عدم وجود خطرات بیشتر اطمینان حاصل شود. بهتر است با پزشک متخصص غدد مشورت کنید تا برنامه‌ی پیگیری مناسب برای شما تعیین شود.

      پاسخ
  • منصوره طاهری
    1403/03/28 1:00 ب.ظ

    در سونو گرافی انجام شده
    لوب راست تیرویید به طول ۳۵و ضخامت ۱۱ میلیمتر
    لوب چپ تیرویید با طول ۳۲و ضخامت ۱۰ میلیمتر
    اکوی نسجی تیرویید هموژن و ندول سالید هیپواکو به قطر ۱۰ میلیمتردر ثلث میانی سمت راست تیروئید TR 4 دیده می‌شود که FNAضروری است سلام خدمت شما لطفا جواب سونو گرافی منو میتونین بگین

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود ندول هیپواکو با TR 4 در تیروئید نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد. TI-RADS 4 نشان‌دهنده یک ندول با ویژگی‌هایی است که می‌تواند نگران‌کننده باشد و انجام FNA برای بررسی دقیق‌تر و تشخیص قطعی لازم است.

      اقدامات پیشنهادی:
      مشاوره با متخصص غدد: ملاقات با یک متخصص غدد یا پزشک متخصص تیروئید برای ارزیابی بیشتر و هماهنگی برای انجام FNA.
      انجام FNA: به منظور برداشتن نمونه‌ای از ندول برای بررسی پاتولوژیک و تعیین دقیق ماهیت آن.
      پیگیری نتایج: بررسی نتایج FNA و در صورت نیاز، برنامه‌ریزی درمانی مناسب بر اساس تشخیص نهایی.
      پیگیری سریع و دقیق توصیه‌ها و انجام آزمایش‌های مورد نیاز برای تعیین وضعیت ندول و تصمیم‌گیری درمانی مناسب بسیار مهم است.

      پاسخ
  • شهین نوشادی
    1403/02/11 7:09 ق.ظ

    سلام وقتتون بخیر باشه
    من دیروز پیش دکتر محمودیزاده بودم ۴ سال قبل تیروئیدم و برداشتند الان غدد لنفاوی ام کمی بزرگتر شدن و ایشون شما رو معرفی کرده اند برای تعیین نوبت باید حضوری بیام ؟

    پاسخ
  • سلام دکتر آزمایش و سونوگرافی برام نوشتن بعداز دوماه مشگل کم کاری تیروییدم با قرص رفع شد خاستم بپرسم با این وجود سنوگرافی هم واجبه برم یا لازم نیست؟

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید من حدود ۲ ماه پیش عمل تیرویید داشته و کل غده تیرویید برداشته شده و بعد از آن به میزان ۳۰ واحد ید دریافت کرده ام آیا با سونو میتوان مطمئن بود که کل غده ی تیرویید بعد از جراحی و ید درمانی ازبین رفته است.

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب .سونوگرافی تیروئید انجام دادم ممنون میشم اگر برایم توضیح دهید
    هردولوب تیروئید دارای ابعاد کوچکتر از نرمال و اکوی پارانشیمال هتروژن و هایپو اکو حاوی نواحی اکوژن خطی(فیبروز) روئیت شد که مطرح کننده تیروئیدیت هاشیموتو است تطابق با tshو anti tpo توصیه میشود
    لوب راست تیروئید ۵و۸و۲۶ mm و لوب چپ ۴ و ۷ و ۲۴ mm دیده میشود.ضخامت ایسموس ۱mm
    ندول و ضایعه کیستیک دربافت تیروئید دیده نشد

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بر اساس توصیف انجام شده در سونوگرافی تیروئید شما نشانه‌های مشکلات تیروئیدی به خصوص هاشیموتو را دارید.
      این مشکل معمولاً به تورم تیروئید (گویا از توصیف لوب‌های تیروئید شما برمی‌آید) و به علائمی مانند تغییرات در ساختار پارانشیمال و هتروژنیته اکوی تیروئید (مشخصه‌های معمول تیروئیدیت هاشیموتو) منجر می‌شود.
      برای تشخیص دقیق‌تر و نظارت بر وضعیت تیروئید، انجام آزمون‌های خونی مانند TSH (هورمون محرک تیروئید) و anti-TPO (پادتنشگاه ضد پیروکسی داز) توصیه می‌شود. این آزمایش‌ها به پزشک اطلاعات بیشتری در مورد وضعیت تیروئید شما ارائه می‌دهند.

      با توجه به نتایج آزمون‌ها و نکات سونوگرافی، پزشک شما می‌تواند تشخیص دقیق‌تری را ارائه دهد و نقشه درمانی مناسب برای مدیریت مشکلات تیروئیدی شما تعیین کند. پیشنهاد می‌شود به پزشک خود مراجعه کنید تا این مسائل را به تفصیل بررسی و برنامه درمانی مناسب تدوین کند.

      پاسخ
  • 09198519270
    1402/07/09 5:08 ب.ظ

    سلام و احترام نظرتون راجع به ندول هیپرواکوئیک ۱۰*۸ و۸×۸
    حاوی کانون میکروکلسیفیه هیپرواسکلاریتون اینترنال بفرمایید
    ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ندول هیپرواکوئیک به معنی این است که در سونوگرافی، این ندول به صورت روشن (روشن‌تر از بافت اطراف) دیده می‌شود. این معمولاً به معنای ندول غیرخطرناک است، اما تحت نظر پزشک قرار می‌گیرد تا از نظر بالینی ارزیابی شود.
      ابعاد ندول شما به نظر می‌رسد که بسیار کوچک باشد (تنها ۸/۸ میلی‌متر) و حاوی کانون میکروکلسیفیکی (معمولاً توده‌های کوچک کلسیفیکه در داخل ندول) باشد. این کانون‌ها به تنهایی نشانه‌ای از وجود یک مشکل جدی نیستند، اما به هر حال پزشک شما باید این ندول را ارزیابی کند.
      پزشک شما ممکن است تصمیم بگیرد که با توجه به وضعیت شما و معاینه‌ای دقیق‌تر انجام دهد یا آزمایشات تکمیلی انجام دهد. در بعضی موارد، تعیین ماهیت دقیق ندول نیاز به برداشت نمونه (FNA) دارد تا نمونه از بافت ندول برای بررسی آزمایشی در آزمایشگاه گرفته شود.
      در کل، اگر پزشک شما نگرانی خاصی نداشته باشد و ندول کوچک باشد، احتمالاً مسائل جدی ندارید. اما باید توصیه‌ها و دستورات پزشک خود را دنبال کنید و از وی برای هر سوال یا نگرانی اطلاع دهید.

      پاسخ
  • با سلام
    تیریید لوب راست با ابعاد ۲۲×۱۷×۱۸ میلیمتر و حجم ۱۳ سی سی و لوب چپ با ابعاد ۱۹×۱۴×۴۲ میلیمتر و حجم ۵/۳ میلیمتر و ناحیه ایسموس با ضخامت ۲ میلیمتر سایز پرومیننت و اکوی قدری کاهش یافته دارد.
    چهار ندول سالیدایزو /هیپواکو با حدود مشخص به فطر ۵؛ ۶ و ۱۳ و ۱۱ م .م با مناطق کیستیک ریز و ماکرو کلیسیفیکاسیون ناحیه نیمه فوقانی لوب راست و ندول مشابه به قطر ۱۳ میلیمتر نیمه تحتانی لوب راست و دو ندول مشابه به قطر ۱۵ و ۲۰ میلیمتر ثلث فوقانی و میانی لوب چپ رویت شد.
    در بررسی از قدام گردن لنفادنوپلاتی رویت نشد.

    پاسخ
    • با سلام،
      بر اساس توصیفی که فرمودید، تیرئوئید شما شامل دو لوب راست و چپ است. لوب راست ابعادی به اندازه ۲۲×۱۷×۱۸ میلیمتر و حجمی برابر با ۱۳ سی سی دارد، در حالی که لوب چپ ابعادی به اندازه ۱۹×۱۴×۴۲ میلیمتر و حجمی برابر با ۵.۳ سی سی دارد. ناحیه ایسموس نیز با ضخامت ۲ میلیمتر دیده می‌شود و حجم لوب چپ کاهش یافته است.

      در بررسی تیروئید شما، چهار ندول نیز مشاهده شده است. این ندول‌ها سالید و هیپواکو با اندازه‌های ۵، ۶، ۱۳ و ۱۱ میلیمتر هستند و همراه با مناطق کیستیک ریز و کلیسیفیکاسیون مشاهده می‌شوند. همچنین، دو ندول مشابه به اندازه ۱۳ میلیمتر در نیمه فوقانی لوب راست و نیمه تحتانی لوب راست و دو ندول مشابه به اندازه ۱۵ و ۲۰ میلیمتر در ثلث فوقانی و میانی لوب چپ دیده شده‌اند.

      در مورد بررسی لنفادنوپلاتی گردن، اطلاعاتی در پرسش شما ذکر نشده است.

      با توجه به این توصیفات، بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید تا به طور دقیق تشخیص و مدیریت مناسب را برای شرایط تیروئیدی خودتان دریافت کنید. پزشک شما با توجه به علایم، آزمایشات بیشتر و سایر فاکتورهای مرتبط، می‌تواند برنامه درمانی مناسب را برای شما تعیین کند.

      پاسخ
  • با عرض سلام و احترام میخواستم تصویر نتیجه سونوگرافی تیروئید رو براتون بفرستم . تا راهنمایی بفرمایید. ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام ممنون میشم راهنمایی کنید این به چه معناست خیلی نگرانم خطرناک است؟Focal lesions at left lobe: A 15.8 x 11.2 x 13 mm echogenic cystic solid nodule contains peripheral coarse ring calcification is seen at lower part of left lobe (TIRADS IVa, moderately suspicious).

    پاسخ
    • سلام،لطفا ابعاد و حجم حدودی تیرویید نرمال رو بیان کنید،ممنون

      پاسخ
      • سلام.درسونو گرافی تیروییدم بسیار کوچکتر ازحدنرمال است لووتیروکسین میخورم.این۷ساله.وتیروییدداره از بین میره.لطفآ راهنمایی کنید.

        پاسخ
  • با سلام و عرض ادب و تشکر از مجموعه خوب تصویر برداری تیراد بابت خدمات عالی و اطلاعات و مقالات داخل سایت

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.