یاد بگیرید چگونه با مصرف روی یا زینک، علائم تیروئید را در خود کاهش دهید.
روی یک ماده معدنی ضروری است که در بسیاری از فرآیندهای سلولی نقش دارد. برای سنتز پروتئین و DNA، بهبود زخم و تقسیم سلولی مورد نیاز است. همچنین نقش اساسی در سیستم ایمنی دارد و برای سنتز هورمون های تیروئید ضروری است. بدن ما به طور طبیعی روی تولید نمی کند، بنابراین باید این ماده معدنی را از رژیم غذایی یا مکمل ها دریافت کنیم.
سریع پیدا کنید
آشنایی با کمبود روی یا زینک
در چند دهه گذشته، کمبود روی در یک طیف تعریف شده است. اثرات کمبود می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. افراد مبتلا به کمبود شدید روی در میان جمعیت عمومی در ایالات متحده عادی نیستند.
کسانی که در معرض خطر کمبود متوسط تا شدید زینک یا روی هستند، اغلب از رژیم های غذایی خاصی پیروی می کنند یا شرایط سلامتی دارند که با جذب روی تداخل می کند. به عنوان مثال، گیاهخواران در معرض خطر کمبود روی هستند، مانند افراد مبتلا به بیماری کرون، کم خونی داسی شکل یا اختلال مصرف الکل.
با این حال، بسیاری از افراد به احتمال زیاد در انتهای طیف خفیفتر قرار دارند. افراد مبتلا به کمبود خفیف روی احتمالاً مصرف روی خود را بهینه نمی کنند. یکی از مقصران اصلی که افراد را از دریافت مقدار توصیه شده روزانه (RDA) روی خود باز می دارد، رژیم غذایی نامناسب است. افرادی که RDA خود را برای روی برآورده نمی کنند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری باشند و ممکن است زمان چالش برانگیزتری برای کنترل بیماری های مزمن داشته باشند.
رابطه بین روی و تولید هورمون تیروئید
غده تیروئید یک غده پروانه ای شکل کوچک در گردن است که هورمون های تیروئیدی را تولید می کند. این هورمون های تیروئیدی با تنظیم متابولیسم، انرژی و دما، نقش اساسی در توانایی بدن برای حفظ محیط داخلی پایدار دارند. مواد مغذی مختلفی مانند روی، نقش اساسی در متابولیسم و عملکرد مناسب این هورمونهای تیروئید دارند.
وقتی صحبت از تولید هورمون تیروئید به میان می آید، گاهی اوقات روی به عنوان «کاتالیزور» نامیده می شود. هم در تشکیل و هم در متابولیسم این هورمون ها نقش دارد.
مطالعات نشان می دهد که روی به تنظیم فعالیت آنزیم های دیودیناز (آنزیم های حاوی سلنیوم که برای سنتز فرم فعال هورمون تیروئید، T3 استفاده می شود)، هورمون آزاد کننده تیروتروپین (TRH) از هیپوتالاموس، و هورمون محرک تیروئید (TSH) از هیپوتالاموس کمک می کند. غده هیپوفیز
همچنین ساختار فاکتورهای رونویسی ضروری (پروتئین هایی که سرعت رونویسی اطلاعات ژنتیکی از DNA به RNA پیام رسان را کنترل می کنند) که در تشکیل هورمون های تیروئید نقش دارند، تغییر می دهد.
روی به تولید هورمون های تیروئید کمک می کند.
افرادی که کم کاری تیروئید دارند TSH بیش از حد تولید می کنند. در نتیجه، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید در معرض افزایش خطر تخلیه روی در بدن هستند. بنابراین، تثبیت TSH برای ثابت نگه داشتن سطح روی در بدن ضروری است. اگر تیروئید کم کار دارید، برای کاهش TSH باید از داروهای جایگزین هورمون تیروئید استفاده کنید.
روی به بازیابی عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند.
روی نقش مهمی در بهینه سازی سیستم ایمنی دارد. این به واسطه ایمنی ذاتی کمک می کند، که اولین خط دفاع ایمنی است که برای جلوگیری از عفونت و حمله به پاتوژن های مهاجم طراحی شده است. (توجه: پاسخ ایمنی ذاتی با پاسخ ایمنی تطبیقی که در برابر سمی که قبلا شناخته شده بود، متفاوت است.) علاوه بر این، روی می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند که ممکن است به جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد شده در طول پاسخ التهابی کمک کند.
هنگامی که سطح روی در تعادل باشد، بدن شما ممکن است بهتر از خود در برابر بیماری های خودایمنی، التهاب مزمن، بیماری و آلرژی محافظت کند. از آنجایی که روی نقش موثری در سیستم ایمنی دارد، بسیاری از داروهای سرماخوردگی و آنفولانزای معمولی حاوی روی هستند تا به مبارزه با عفونت کمک کنند.
روی به بهبود روده کمک می کند.
یکی از تئوریهای قابل قبولتر پشت تیروئیدیت خودایمنی و بیماریهای خودایمنی، نفوذپذیری روده است که به نام روده نشتکننده نیز شناخته میشود. روده نشتی جایی است که اتصالات سلولی بین سلول های روده به اندازه کافی سفت نیست تا از ورود پاتوژن ها و سموم به جریان خون شما جلوگیری کند.
هنگامی که مواد مضر از دستگاه گوارش خارج می شوند و در سراسر بدن گردش می کنند، می توانند به مرور زمان منجر به التهاب مزمن شوند. التهاب نه تنها بر اتصالات محکم رودهها تأثیر میگذارد، بلکه میتواند بر سایر اندامها از جمله تیروئید نیز آسیب وارد کند.
مصرف مکملهای روی، و اطمینان از دریافت روی کافی در رژیم غذایی، میتواند به حمایت از سیستم ایمنی و سفت شدن اتصالات روده کمک کند.
آیا باید مکمل روی را با داروهای تیروئید مصرف کنید؟
افراد مبتلا به کم کاری تیروئید برای عادی سازی میزان هورمون تیروئید در بدن خود باید از داروهای جایگزین هورمون تیروئید استفاده کنند. با این حال، بهینه سازی عملکرد تیروئید شما فراتر از مصرف داروهای روزانه است.
مصرف مکمل های ویتامین می تواند به شما کمک کند که ویتامین ها، مواد معدنی و گیاهان دارویی مناسب را برای کاهش التهاب و تولید هورمون تیروئید دریافت کنید.
قبل از شروع هر مکملی، عاقلانه است که با پزشک تیروئید خود صحبت کنید. شما می خواهید مطمئن باشید که از مکمل مناسب در دوز مناسب استفاده می کنید. برخی از مکمل ها می توانند با داروهای هورمون تیروئید شما تداخل داشته باشند. به عنوان مثال، مکملهای غده تیروئید حاوی بافتهای تیروئیدی از حیوانات هستند که میتوانند بر داروهای تیروئید شما تأثیر بگذارند. به طور کلی، بهتر است از مصرف مکملهای حاوی غده خودداری کنید، زیرا این مکملها همیشه به خوبی تنظیم نمیشوند و ممکن است تیروئید شما را بیش از حد درمان کنند.
چگونه مصرف روی خود را افزایش دهیم؟
جدا از مصرف مکمل های حاوی روی، می توانید مصرف روی خود را از طریق رژیم غذایی خود افزایش دهید. گوشت منبع عالی روی است، به همین دلیل است که افرادی که رژیم های غذایی بدون گوشت مصرف می کنند بیشتر در معرض کمبود روی هستند. خوردن گوشت قرمز و صدف به طور طبیعی می تواند سطح روی شما را افزایش دهد.
علاوه بر فرآورده های گوشتی، روی نیز در موارد زیر وجود دارد:
- حبوبات
- دانه
- آجیل
- لبنیات
- تخم مرغ
- غلات کامل
برخی از غذاها می توانند مانع جذب روی شوند. به عنوان مثال، اگرچه حبوبات دارای روی بالایی هستند، اما حاوی فیتات نیز هستند که مانع از جذب روی می شوند. با این حال، خیساندن و حرارت دادن حبوبات می تواند فراهمی زیستی روی را افزایش دهد، که برای افرادی که روی دریافتی خود را از گوشت دریافت نمی کنند، مفید است.
یادداشتی از تیراد
با پزشک تیروئید خود ملاقات کنید تا در مورد نیازهای تیروئید خاص خود و گزینه های درمانی صحبت کنید.
دکتر حسین چگینی فلوشیپ فوق تخصصی رادیولوژی مداخله ای از دانشگاه تهران و متخصص رادیولوژی
موسس موسسه سونوگرافی و تصویربرداری تیراد
دارای گواهینامه نورورادیولوژی اروپا ESNR
عضو کمیته اینترونشن انجمن رادیولوژی ایران
۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
من مدتی است برای یک وقت سونوگرافی تماس میگیرم و answering میگه نفر دوم و گاهی نفر اول پاسخگویی هستید که هیچوقت وصل نمیشه
سلام خسته نباشید من ۳۴ ساله بعد حاملگی دچار کم کاری تیروئید شدم و الانم همچنان ادامه دارد باید چیکار کنم باید همچنان قرص بخورم؟
سلام، وقت بخیر
بله، روال درمان را منظم انجام دهید تا مشکلات برطرف شوند.