عوارض کم کاری تیروئید چیست و چه خطراتی دارد؟

عوارض کم کاری تیروئید

تیروئید یک غده کوچک در جلوی گردن است و هورمون‌هایی می‌سازد که رشد و متابولیسم را تنظیم می‌کنند. این هورمون‌ها تقریباً بر هر عملکرد بدن تأثیر می‌گذارد. هورمون‌های تیروئید می‌توانند بر موارد زیر تأثیر داشته باشند:

    • دمای بدن
    • وزن
    • سلامت قلبی عروقی
    • باروری

کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که غده تیروئید به‌اندازه کافی هورمون تولید نمی‌کند. اگر سطح هورمون تیروئید شما خیلی پایین باشد، ممکن است دچار خستگی، مشکلات گوارشی، حساسیت به دمای سرد و بی‌نظمی قاعدگی شوید. این بیماری را می‌توان با دارو کنترل کرد؛ اما در صورت درمان نشدن، عوارض کم کاری تیروئید می تواند منجر به مشکلات قلبی، آسیب عصبی، ناباروری و در موارد شدید منجر به مرگ فرد شود.

    • مشکلات قلبی عروقی

یکی از عوارض کم کاری تیروئید، مشکلات قلبی و عروقی است؛ به عبارت دیگر سطح هورمون تیروئید شما می‌تواند بر سلامت قلب و عروق شما تأثیر بگذارد. ممکن است نبض آهسته، ضربان غیرطبیعی قلب و نبض ضعیف داشته باشید.

مطالعه یک منبع معتبر نشان داد که کم کاری تیروئید می‌تواند حجم خون پمپاژ شده توسط قلب در هر ضربان را ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد. سطوح پایین هورمون تیروئید تری یدوتیرونین (T3) نیز با نارسایی قلبی مرتبط است.

خوشبختانه اکثر عوارض قلبی مرتبط با کم کاری تیروئید قابل‌درمان هستند. البته درصورتی‌که از داروی مناسب برای اصلاح عملکرد تیروئید استفاده کنید.

مشکلات قلبی و عروقی بر اثر کم کاری تیروئید

 

    • مشکلات کلیوی

کم کاری جدی تیروئید می‌تواند عملکرد کلیه را کاهش دهد. این موضوع معمولاً به دلیل کاهش جریان خون به کلیه‌ها است. ممکن است کلیه‌ها توانایی کمتری برای دفع آب و جذب سدیم داشته باشند؛ در نتیجه، سطح سدیم خون ممکن است به طور غیرعادی پایین باشد.

جایگزینی هورمون‌های تیروئید می‌تواند این عوارض را برطرف کند؛ اما اگر سطوح بسیار پایین هورمون ادامه یابد، روند بهبودی مشکلات کلیوی می‌تواند بیشتر طول بکشد.

مشکلات کلیوی بر اثر کم کاری تیروئید

 

    • مشکلات سیستم عصبی

از دیگر عوارض کم کاری تیروئید بروز مشکلاتی در سیستم عصبی مانند ضعف عضلانی یا آسیب عصبی است. مشکلات ناشی از آن عبارت‌اند از:

    • مشکلات تنفسی
    • گرفتگی صدا
    • مشکل در راه‌رفتن
    • مشکل در صحبت‌کردن
    • درد در دست و پا

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید درمان نشده نیز ممکن است مستعد ابتلا به سندرم تونل کارپال باشند.

مشکلات عصبی و تنفسی بر اثر کم کاری تیروئید

 

    • ناباروری

یکی دیگر از عوارض کم کاری تیروئید کاهش باروری در مردان و زنان است. هورمون‌های تیروئید متابولیسم هورمون‌های جنسی را که تولید اسپرم و تخمک را کنترل می‌کنند، تنظیم می‌کنند. در مردان، سطوح پایین هورمون‌های تیروئید با اختلال نعوظ، شکل غیرطبیعی اسپرم و کاهش میل جنسی مرتبط است. مردان مبتلا به کم کاری تیروئید اغلب سطح تستوسترون پایینی نیز دارند.

شواهد از مطالعات متعدد نشان می‌دهد که مشکلات قاعدگی در زنان مبتلا به کم کاری تیروئید سه برابر بیشتر است. تغییر در جریان و قاعدگی نامنظم شایع‌ترین علائم هستند. زنان مبتلا به اختلال خودایمنی تیروئید نیز بیشتر در معرض ناباروری هستند.

 

    • مشکلات بارداری

مطالعات منابع معتبر نشان می‌دهد که کمبود هورمون تیروئید در دوران بارداری ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی شود. عوارض کم کاری تیروئید در دوران بارداری می‌تواند خطر سقط‌جنین یا سایر عوارض مانند پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری) یا زایمان زودرس را افزایش دهد.

اگر کم کاری تیروئید دارید، اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. به‌این‌ترتیب، درمان مناسب می‌تواند دراسرع‌وقت آغاز شود. ممکن است در دوران بارداری نیاز به تنظیم دوز داروهای تیروئید داشته باشید، بنابراین آزمایشات منظم تیروئید مهم است.

مشکل در بارداری بر اثر کم کاری تیروئید

 

جمع‌بندی و نتیجه

اگر متوجه علائم کم کاری تیروئید شده‌اید، با پزشک خود صحبت کنید. فعال‌بودن و درمان زودهنگام می‌تواند از عوارض کم کاری تیروئید به‌طو موثری جلوگیری نماید.

۰ / ۵. ۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
مطلب بعدی
چرا حذف گلوتن و لبنیات ممکن است به بیماری خود ایمنی تیروئید کمک کند؟
مطلب قبلی
جراحی ندول تیروئید: 4 حقیقت برتر که باید بدانید!

۲ دیدگاه. Leave new

  • ن بلنده
    1402/04/19 6:43 ب.ظ

    من بیمار سلیاک هستم و الان کمکاری تیرویید دارم ودکتر گفته باید عمل کنم میخواستم بپرسم ایا به بیماری سلیاک
    مرتبط است

    • مدیر سایت
      1402/04/20 11:45 ق.ظ

      بیماری سلیاک و کمکاری تیروئید دو بیماری جداگانه هستند. هر یک از این بیماری‌ها می‌تواند به صورت مستقل و بدون وابستگی به یکدیگر رخ دهد. با این حال، برخی مطالعات نشان داده‌اند که بین سلیاک و بیماری‌های تیروئید ارتباطی وجود دارد.
      در برخی موارد، افراد مبتلا به سلیاک ممکن است بیماری‌های تیروئیدی را تجربه کنند، از جمله کمکاری تیروئید. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که علاوه بر بیماری سلیاک، افراد مبتلا به سلیاک ممکن است در معرض افزایش خطر بروز بیماری‌های تیروئیدی، مانند هاشیموتو (التهاب تیروئید) یا کمکاری تیروئید قرار بگیرند. اما ارتباط دقیق بین این دو بیماری هنوز به طور کامل مشخص نشده است و نیاز به بررسی‌های بیشتر و تحقیقات علمی دارد.
      در هر صورت، مهم است که با پزشک خود در مورد وضعیت سلامتی و نتایج آزمایش‌های تیروئید و سلیاک صحبت کنید. او می‌تواند بر اساس تاریخچه پزشکی شما، نتایج آزمایشات و علائمی که تجربه می‌کنید، نظر و راهنمایی مناسب ارائه دهد. همچنین، در صورت نیاز، ممکن است شما را به متخصص تیروئید و متخصص سلیاک (گاستروانترولوژیست) ارجاع دهد تا بررسی‌های دقیق‌تری انجام شود و درمان مناسب برای شما تعیین شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است

    Call Now Buttonهمین الان مشاوره بگیر