نمونه برداری تیروئید

نمونه برداری تیروئید

نمونه برداری  از گره تیروئید! fna چیست؟

شاید تاکنون با مشکلات تیروئید مواجه شده باشید و یا کسانی را در اطرافتان داشته باشید که با این مشکل درگیر هستند، در برخی موارد پزشک شما و یا متخصص رادیولوژی تشخیص می دهد که باید برای آزمایشات تکمیلی، بیوپسی تیروئید یا همان نمونه برداری تیروئید را انجام دهد تا بتواند به تشخیص بیماری و پس از آن به درمان گره تیروئید بپردازد، اگر می خواهید بدانید fna چیست و چه روش‌هایی برای انجام آن در تیروئید هست با ما همراه باشید.

در این شرایط برخی از بیماران با ترس از اینکه بیوپسی چه آزمایشی است با سؤالاتی مواجه می شوند از قبیل، علت بیوپسی تیروئید چیست، آیا برای بیوپسی می بایست مقدار زیادی از غده برداشته شود، یا اینکه مانند عمل جراحی به روش بیهوشی انجام می شود یا نه، آیا نمونه برداری تیروئید درد دارد، اصلا پزشک برای چه موردی آن را صلاح دانسته و حتی در برخی مواقع با پیش داوری به خودشان می گویند که من سرطان تیروئید دارم و برای همین پزشک این آزمایش را درخواست کرده و یا سوالات بسیاری که ذهن بیمار را به خود مشغول می کند، در این مقاله جواب تمام سوالات داده شده تا اگر برای بیوپسی و نمونه برداری تیروئید لزومی داشته باشید دیگر نگران چرا و چگونگی آن نباشید.

اصلا بیوپسی تیروئید چیست؟ نمونه برداری تیروئید به معنی برداشتن یک تکه کوچک از غده تیروئید و یا ندول های تیروئید است تا متخصص رادیولوژی بتواند آن نمونه را برای تایید و یا رد بیماری که مورد بحث ایشان قرار گرفته، به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال کند و اطلاعاتی را که لازم دارد به دست بیاورد.

نمونه برداری تیروئید

fna چیست؟

fna یک روش نمونه برداری است که در آن به جای برش جراحی و برداشتن بافت بدن از یک سوزن برای آن استفاده می کنند، در این روش یک سوزن باریک به بافت مورد نظر و یا مایع مورد نظر وارد شده و با کمک آن از بافت یا مایع نمونه برداشته می شود، این روش ایمن است و عوارضی ندارد و نسبت به روش جراحی با عوارض بالا و به جای ماندن اسکار زخم و غیره ارجحیت دارد، fna معمولا با هدایت سونوگرافی انجام می شود تا به شکل دقیق از محل مورد نظر نمونه برداشته شود، اگر بدون سونوگرافی انجام شود ممکن است نمونه مورد نظر جواب دقیقی برای پزشک نداشته باشد.

این روش برای توده های بدن در قسمت‌های مختلف از جمله سینه و تیروئید انجام می شود و به وسیله آن می توان به نتیجه دقیقی از بافت توده یا ندول ایجاد شده رسید.

مقایسه ای از دیروز تا امروز

در گذشته و قبل از دستیابی به روش FNA در برخی موارد پزشک مجبور می شد تا مقدار زیادی از غده تیروئید را در حین عمل برداشته تا مطمئن شود بیمار در خطر بدخیمی قرار ندارد، این روش باعث می شد تا بیمار بعضا ملزم به مصرف دارو شده و یا با عوارض پس از آن مواجه شود، ولیکن با استفاده از روش‌های پیشرفته کنونی دیگر بیماران با مسائل گذشته دست و پنجه نرم نمی کنند و نیازی به بیهوشی و جراحی برای بیوپسی و نمونه برداری ندارند.

تجویز نمونه برداری تیروئید برای چیست؟

ندول تیروئید به معنای توده‌هایی بسیار معمول در غده تیروئید (که یک غده پروانه ای شکل در جلوی گردن است) هستند، این توده ها اگر چه می توانند مشکلاتی را برای فرد بیمار به وجود بیاورند، ولیکن اکثرا سرطانی نیستند.

در برخی شرایط ممکن است غده تیروئید شروع به افزایش سایز کند که پزشکان این را به عنوان گواتر نام می برند، ممکن است گواتر به درمان احتیاج داشته باشد ولی نه لزوما و البته در اغلب موارد این به معنی سرطان نیست.

پزشک قبل از تجویز بیوپسی احتمالاً برای بیمار آزمایش خون و پس از آن تصویربرداری را تجویز می کند و در صورتی که پس از پاسخ این آزمایشات و تصویربرداری ها احساس کرد بیمار نیاز به نمونه برداری تیروئید دارد آن را تجویز می کند.

جواب و تفسیر نتیجه نمونه برداری تیروئید چه مواردی را می تواند نشان دهد؟

جواب بیوپسی تیروئید چه می گوید؟ در بسیاری مواقع گواتر و یا ندول‌ها وجود دارند ولی خطری ایجاد نمی کنند و پزشک جهت اطمینان نمونه برداری تیروئید را انجام می دهد.

تفسیر نتیجه fna چیست؟ (نمونه برداری تیروئید)

اگر پاسخ بیوپسی نشان دهنده مشکلی بوده باشد می تواند مسائلی مانند بیماری های زیر را عنوان کند:

  • کیست ها: کیست ها توده های پر از مایعی هستند که می توانند باعث ایجاد درد در ناحیه گلو شوند و یا اینکه فرو بردن غذا و به طور کلی قورت دادن را برای بیمار سخت کنند، این کیست ها به ندرت سرطانی هستند ولی با این حال به درمان احتیاج دارند.
  • گره ها یا ندول های سالید: این توده ها اکثرا خوش‌خیم هستند ولی با این حال لازم است تا نوع آنها در نمونه برداری مشخص شود.
  • بیماری گریوز یک بیماری پرکاری تیروئید است که می‌تواند باعث بزرگ شدن تیروئید و ترشح مقدار زیادی هورمون شود.
  • بیماری هاشیموتو یک بیماری تیروئید است که در آن سلول‌های ایمنی بدن به غده تیروئید حمله‌ور می شوند و به همین دلیل غده، هورمون کمتر از حد طبیعی تولید می‌کند و متورم می‌شود.
  • عفونت که در واقع یک ویروس موجب درد و تورم در غده تیروئید می‌شود.
  • ندول‌های بزرگ و یا گواتر که به خاطر اندازه آنها برای بیمار مشکلاتی به وجود می آید، از جمله اینکه نفس کشیدن برای بیمار سخت باشد و یا غذا خوردن و قورت دادن غذا با مشکل رو به رو شود.
  • ندول‌های سمی و یا گواتر که تقریبا هیچ وقت سرطانی نیستند و باعث می شوند که غده تیروئید مقدار بسیار زیادی هورمون ترشح کند.
  • و در نهایت سرطان که ده درصد مواقع ممکن است ایجاد شود.

(بنابراین توصیه دکتر و متخصص رادیولوژی این است که به محض شنیدن نمونه برداری تیروئید نگران و ناراحت نباشید ولیکن انجام آن را در مراکز نمونه برداری تیروئید در اولویت بگذارید.)

چه وقتی به بیوپسی تیروئید ( نمونه برداری تیروئید) نیاز است؟

با اینکه بیوپسی تیروئید می تواند نشان دهنده مشکلات گواتر و یا ندول تیروئید باشد ولی لازم نیست همیشه پزشک برای کشف بیماری‌های تیروئید آن را انجام دهد به طور مثال در بیماری گریوز، آزمایش خون و همچنین تصویربرداری کافی است تا دلایل کافی مبتنی بر این بیماری پیدا شود و دکتر رادیولوژی بگوید که شما دچار گریوز هستید و یا خیر.

دکتر رادیولوژی احتمالا بخواهد در مورد هر ندول تیروئید که بزرگ تر از یک سانتی متر باشد بررسی لازم را انجام دهد، به خصوص اگر این ندول جامد و سفت بوده و دارای مرز مشخصی در تصویر برداری نبوده و دارای کلسیم باشد.

همین طور اگر بیمار احساس درد زیادی را در تیروئید خود می کند و تیروئید به سرعت در حال رشد است ممکن است دکتر رادیولوژی بدون وجود ندول تیروئید هم بخواهد تا نمونه برداری تیروئید و یا همان بیوپسی تیروئید انجام شود.

تنگی نفس در بیماریهای تیروئید

بیوپسی تیروئید (fna) چگونه انجام می شود؟

ممکن است این سوالات برای شما هم پیش آمده باشد: آیا بیوپسی تیروئید به صورت جراحی و در بیمارستان انجام می شود؟ احساس بیماران در این مورد چیست؟ آیا بیماران بعد از بیوپسی دچار عوارضی بوده اند و یا خیر؟

بیوپسی تیروئید در چند نوع تهاجمی و کم تهاجمی قابل انجام است، روش‌های تهاجمی شامل همان جراحی تیروئید و برداشتن یک نمونه کوچک از این غده است که با سوزن و برش سروکار دارد ولی در روش‌های کم تهاجمی قضیه به شکل دیگری انجام می شود.

انواع روش‌های fna چیست؟

بیوپسی آسپیراسیون سوزنی تیروئید Fine needle aspiration (FNA):

در این نوع بیوپسی که به شکل کم تهاجمی انجام می شود از یک سوزن و نیدل باریک برای بیوپسی استفاده می‌کنند و دردی که این بیوپسی به وجود می آورد شبیه به درد یک نیشگون (درد کم) است که از همین بابت نیازی به بیهوشی بیمار نیست و فقط شاید دکتر رادیولوژی از یک بی‌حسی موضعی در این مورد استفاده کند.

در بیوپسی تیروئید به روش آسپیراسیون سوزنی پزشک شما با کمک سونوگرافی، محلی را که برای بیوپسی نیاز است تشخیص می دهد و با استفاده از یک سوزن از آن محل نمونه برداری می کند، ممکن است شما کمی سوزن را حس کنید و لازم باشد تا پزشک چند مرتبه نمونه برداری را انجام دهد.

دکتر رادیولوژی ممکن است از غدد لنفاوی بیمار نیز که در نزدیکی غده تیروئید قرار گرفته نمونه برداری کند.

این روش در حدود نیم ساعت زمان خواهد برد و قبل و بعد از آن خوردن و آشامیدن بلامانع هست و مشکلی ندارد.

بیوپسی آسپیراسیون سوزنی تیروئید

آمادگی لازم برای بیوپسی تیروئید به روش FNA

در بیوپسی و یا هر آزمایش دیگری بهتر است پزشک‌تان را در جریان داروهایی که در حال مصرف آن هستید قرار دهید، داروهایی مانند وارفارین، دیپیریدامول، پراسوگرل و …  که از جمله رقیق کنندگان خون هستند. ممکن است لازم باشد تا قطع و یا با دوز کمتری استفاده شوند، بنابراین پزشک‌تان و دکتر رادیولوژی را در جریان مصرف این داروها قرار دهید ولی هرگز و بدون مشورت با پزشک دارو را قطع و یا کم نکنید. (این نکته بسیار مهم است.)

در همین سایت تجربیات بیماران دیگر از بیوپسی گذاشته شده است می توانید با دانستن تجربیات سایرین با خیال آرامتر و آرامش بیشتری برای انجام بیوپسی اقدام کنید بنابراین توصیه می کنم این تجربیات را حتما ببینید.

بیوپسی سوزنی core

این نوع بیوپسی شبیه به همان روش بیوپسی FNA است با این تفاوت که سوزن آن کمی بزرگ‌تر است، در این روش برش پوستی ایجاد نشده و با کمک سونوگرافی سلول و نیز بافت کوچکی از ندول گرفته می شود و برای پاتولوژی ارسال می گردد و چون بافت گره هدف جدا می شود جواب آن در اکثر موارد جهت تشخیص بیماری کافی است. در واقع اگر پزشک شما نتواند بر اساس بیوپسی تیروئید FNA تشخیص مطمئنی داشته باشد این یک گزینه خوب به عنوان پلن پشتیبانی در نظر گرفته می شود.

مقایسه دو روش FNA و بیوپسی سوزنی Core

مرکز تیراد با توجه به تجربه زیاد انجام چنین روش‌هایی در نمونه برداری تیروئید به عنوان مرکز ارجاع بیماران جهت انجام بیوپسی با این روش می‌باشد، عوارض این شیوه بسیار بسیار کم و ناچیز است. سطح درد در آن مشابه با FNA است ولیکن به لحاظ هزینه به دلیل استفاده از نیدل مخصوص کمی بیشتر از روش FNA است.

بیوپسی جراحی

با توجه به اینکه انجام بیوپسی به روش جراحی مانند دیگر عمل‌های جراحی نیاز به بیهوشی در بیمارستان داشته و دوره نقاهت طولانی تری نیز خواهد داشت به ندرت انجام می شود، در طول دوره بیوپسی تیروئید به روش جراحی ممکن است تا نیمی از غده تیروئید نیز برداشته شود و برای آزمایش پاتولوژی ارسال شود.

بعد از بیوپسی تیروئید چه اتفاقی می افتد؟

نتایج آزمایش بیوپسی ممکن است طی چند روز به شما تحویل داده شود، گرچه ممکن است تا دو هفته نیز ادامه پیدا کند.

اینکه چه اتفاقی می افتد بسته به نتایج آزمایش بیمار، ممکن است پزشک از شما بخواهد تا به طور دوره ای و مداوم تحت نظارت باشید تا از روند بیماری و درمان شما اطمینان حاصل کند.

در صورتی که نتایج نمونه برداری تیروئید، نشان دهنده سرطان باشد احتمالا نیاز به جراحی هست ولی باز هم بیمار نباید نگران باشد، چرا که اکثر سرطان های تیروئید قابل درمان هستند.

همچنین در موارد دیگر نیاز هست تا پزشک با کمک روش های درمانی اقدام به درمان بیماری تیروئید شما نماید.

مراقبت بعد از نمونه برداری تیروئید

به دلیل اینکه نمونه برداری به روش سوزنی یک روش سرپائی بدون هیچ برش جراحی بوده و عملا اتفاقی قرار نیست بیافتد مراقبت خاصی نیاز نیست و در این مورد، پزشک توصیه های لازم را به شما خواهد کرد، تنها موردی که ممکن است به آن نیاز داشته باشید این است که اگر دردی بعد از fna داشتید می توانید با مصرف مسکن ها و یا گذاشتن کیسه یخ درد را تسکین دهید.

آیا نمونه برداری درد دارد؟

نمونه برداری تیروئید به طور معمول با بی حسی انجام می شود و بیمار دردی احساس نخواهد کرد و تنها در لحظه تزریق بی حسی درد مختصری از تزریق خواهد بود و در مرکز تیراد علاوه بر آن، امکان بیهوشی کامل تحت نظارت متخصص بیهوشی فراهم شده است تا بیمارانی که با ترس و یا فوبیا از نمونه برداری تیروئید رو به رو هستند بتوانند بدون هیچ اضطراب و استرسی نمونه برداری را انجام دهند.

در برخی مراکز نمونه برداری بدون بی حسی انجام می شود که بیمار احتمالا و بر اساس آستانه درد در هر فرد ممکن است درد مختصری را تحمل نماید.

انجام نمونه برداری تیروئید در موسسه تصویربرداری تیراد

مرکز تصویربرداری و سونوگرافی تیراد به عنوان اولین مرکز فوق تخصصی در درمان بیماری‌های تیروئید با همکاری اساتید و پزشکان متبحر و فوق تخصص از کشورهای اروپایی توانسته اند با روش‌های نوین و کم تهاجمی درمانی در درمان توده های تیروئید چه توده های سرطانی و چه توده های غیر سرطانی موفقیت‌ های خوبی را کسب نمایند و امیدهای بسیار خوبی برای درمان های سبک و راحت در این زمینه به دست آورده اند، برای اطلاع بیشتر از این روش های درمانی می توانید فیلم های مربوطه را در قسمت گالری همین سایت مرور نموده و از زبان پزشکان مرکز با این روش ها آشنا شوید.

انجام اقدامات تشخیصی و درمانی تحت بیهوشی و بیدردی کامل

از آنجا که وجود درد و ترس و اضطراب ناشی از اقدامات تشخیصی و درمانی تهاجمی همچون نمونه برداری ها و درمان های rf و … از دغدغه های مراجعین محترم می باشد، این مرکز آمادگی دارد که انجام کلیه اقدامات فوق را تحت بیهوشی و بیدردی کامل و با حضور و مراقبت دائمی متخصص بیهوشی ارائه نماید. بدیهی است با استفاده از این روش مراجعین محترم هیچگونه نگرانی از بابت درد و اضطراب ناشی از اقدامات تشخیصی و درمانی صورت گرفته نخواهند داشت.

 

۲.۹ / ۵. ۳۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
آزمایش تیروئید و آزمایش tsh چیست؟ خواندن جواب آزمایش تیروئید نرمال
نوشتهٔ بعدی
برای آزمایش تیروئید ناشتا باید بود؟ جواب آزمایش تیروئید چه می گوید؟

۲۵۸ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام وقتتون بخیر من ۳۳ سالمه دکتر گفتن باید نمونه برداری انجام بدم و این که گفتن سالید نودل CNBدارم لطفا راهنمایی کنید خیلی نگرانم در سمت چپ تیرویید است

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اصطلاح “سالید نودل CNB” به معنای نمونه‌برداری با سوزن از یک ندول تیروئید با ساختار سالید است، که این روش معمولاً برای تشخیص نوع و خصوصیات ندول‌های تیروئیدی استفاده می‌شود. CNB مخفف “Core Needle Biopsy” یا “نمونه‌برداری با سوزن هسته‌ای” است، که در آن یک سوزن خاص به ندول تیروئیدی فشرده می‌شود تا نمونه‌ای از بافت ندول برداشته شود. این نمونه سپس برای بررسی آناتومیک و پاتولوژیک به آزمایشگاه ارسال می‌شود تا نوع ندول (خوش‌خیم یا بدخیم) و ویژگی‌های دیگر آن مشخص شود.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/04/04 12:18 ب.ظ

    سلام خسته نباشید

    پاسخ
  • سلام، وقت بخیر. من تقریبا دو سال پیش fna انجام داده ام، جواب رو متاسفانه گم کردم. چطور میتونم بازم جواب رو دریافت کنم؟ امکانش هست؟

    پاسخ
  • علیرضا
    1402/12/27 9:07 ق.ظ

    سلام و عرض ادب او‌احترام
    من ۳۷ سالمه داروی اوپیون تینچر مصرف میکنم
    یه مقدار ام ماریجوانا…
    میخاستم ببینم این دو تا برای ندول خوبه یا ضرر داره
    با توجه به اینکه هر وقت مخصوصا ماری جوانا رو نکشیدم یه نودول جدید توی گردنم در امده
    اخرین بار که یک هفته قطع مصرف کردم ۳ تا در لوب چپ ام در امد
    اولین بارم یک سال پیش سمت چپ ام یه نودول خیلی بزرگ طی سرماخوردگی او شایدم کرونا برامده شد
    که شروع کردم به مصرف و هر هفته سونو میدادم از ۴۴م م رسیده به ۱۳ م م…
    و اینکه متخصص ام نوشته که بیام تیرداد نمونه برداری
    کنم، بغضی ها نوشتن پخش میشه بعدش یا بدتر میشه او منفی… اینها برای روش های قدیمیه!
    fnd اینجوری نیست! البته دکترم گفته مرکز شما خیلی
    عالیه و روزانه زیاد اینکارو انجام میدین…
    ممنون میشم…!؟

    پاسخ
  • سلام من خیلی از نمونه برداری میترسیدم انقدر ک گفتن درد داره
    ولی آقای دکتر چگینی ظرف چند دقیقه کوتاه برام انجام دادن و من دردی متوجه نشدم خیلی ممنون کارتون عالیه و سپاس از منشی و دستیاران مهربون تیراد

    پاسخ
  • هایده آراسته منش
    1402/10/26 8:57 ب.ظ

    سلام‌من ۱۲ بهمن وقت دارم خواهشا زودتر بمن وقت بدید برای بایوپسی تیرویید نگرانم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر خانمی ۴۰ساله هستم،صبح از خواب بیدار شدم ودر قسمت سمت راست گلوم درد داشتم،درد گلوم به صورت‌ی‌لایه گوشت که کبود شده باشه، درد میکرد،به دکتر مراجعه کردم،دکتر بعداز آزمایش تیروئید وسونگرافی مشکوک شدن و به من گفتن دو هفته دارو برای تورم گلوم بخورم بعد برم نمونه گیری، ولی من غده ای حس نمیکنم، دکتر به نظر شما مشکوک به سرطان هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر توده‌ای در قسمت تیروئید باشد، شما نمی‌توانید آن را حس کنید. اما بدون داشتن جواب نمونه‌برداری هم نمیتوان گفت توده‌ای وجود دارد یا نه و اینکه از چه نوعی است.

      پاسخ
  • سلام منfna انجام دادم بی حسی برام نزد خیلی درد کشیدم الانم زیر فکم برامده شده قبلش غدد من فقط یحا بود اونم فقط با دست لمس میشد ولی سمت چپم بالا اومده و درد داره گلکم

    پاسخ
  • سلام
    دوشنبه نوبت نمونه بردارى تیرویید دارم(پیش دکتر چگینى) ،کمى سرما خوردم ،ایا میتونم بیام یا باید کنسل کنم؟
    ممنونم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر ۱۵ساله تیرویید دارم اکثرا در خال تغییر یک بار ۱۰،یک بار، ۸ایندفه ازمایش دادم ۵,۶بود، t3نه دهم بود freet4یک بود، سونوهم دادم که ابعاد لوب راست۱۳*۲۰*۴۳و چپ۱۲*۱۶*۴۳،هر دو لوب طبیعی، دیامتر قدامی خلفی ایسم پنج میلی لیتر
    margin ان نمای صاف و منظم دارد
    echotextre پارانشیم تیرویید ب صورت هتروژن و میکروندولر است
    ضایعه فضاگیر سولید یا کیستیک و ندول واضح دران دیده نشد
    دکتر گفتن باید برم پیش دکتر غدد، امکان داره نمونه گیری انجام بدن خیلی استرس دارم و نگرانم، میشه راهنماییم کنید، ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بنا به توصیه پزشک نیاز به بررسی بیشتر توسط متخصص غدد است اما جای نگرانی وجود ندارد، بیوپسی بدون درد بوده و تنها برای کمک بیشتر به پزشک برای تشخیص مناسب تر و درمان بهتر است.

      پاسخ
  • سلام لطفا بیمه های طرف قرارداد رو اعلام بفرمایید با تشکر.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با بیمه ای طرف قرارداد نیستیم اما نامه برای بیمه ای بخواهید داده می‌شود.

      پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر من سه‌شنبه نوبت نمونه برداری دارم خدمت آقای دکتر چگینی
        میخواستم بپرسم من تو این فاصله که جواب نمونه برداری بیاد میتونم جراحی بینی کنم یا خطرناکه

        پاسخ
  • احمدیان
    1402/08/15 9:43 ق.ظ

    سلام -خانم ۴۵ ساله هستم که در سونوگرافی لوب راست تیرویید و ایسموس سایز و نمای نرمال دارد-لوب چپ بزرگتر از حد نرمال حاوی یک ندول solid&cystic-wider than tall با غلبه جزء cystic و حاوی کانونهای ماکروکلسیفه به ابعاد۲۶*۴۵میلیمتر که به طور کامل داخل غلاف تیروئید قرار دارد مشاهده شده. دکترم گفتن که باید نمونه بردار انجام بشه اما میخواستم نظرتون رو در مورد احتمال بدخیم بودن بدونم.ممنونم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به گزارش سونوگرافی تیروئید شما:
      ۱. لوب راست تیروئید:
      – ایسموس (بخش داخلی تیروئید) سایز و نمای نرمال دارد، که نشان می‌دهد تیروئید راست در وضعیت نرمال قرار دارد.
      ۲. لوب چپ تیروئید:
      – بزرگتر از حد نرمال است.
      – حاوی یک ندول solid & cystic (جامد و سیستیک) است.
      – این ندول به ابعاد ۲۶*۴۵ میلیمتر است.
      – در این ندول، غلبه بخشی به شکل سیستیک (مخصوصاً حجم بیشتر) وجود دارد، و همچنین دارای ماکروکلسیفیکاسیون‌ها (کانونهای بزرگ کلسیمی) می‌باشد.

      وجود ندول تیروئید، به ویژه ندول‌های با ویژگی‌های مشابه نظیر solid & cystic و کانون‌های کلسیمی، نیاز به ارزیابی بیشتر دارد. این امر ممکن است به دلیل عوامل مختلفی نظیر نیاز به بررسی‌های جداگانه مانند فنا (Fine-Needle Aspiration) باشد. بهترین راهنمایی در این مورد از طریق مشورت با یک پزشک تخصصی تیروئید یا ارتودنسیست (اختصاصی در بیماری‌های تیروئید) انجام خواهد شد. پزشک شما ممکن است تصمیم به مانیتورینگ دقیق ندول، انجام بررسی‌های تکمیلی، یا در صورت لزوم، روش‌های درمانی اختصاصی اتخاذ کند. اهمیت ارزیابی دقیق و دنبال‌کردن توصیه‌های پزشک برای مدیریت بهتر و درمان ندول‌های تیروئید از اهمیت بالایی برخوردار است.

      پاسخ
  • ۲۹ مهر fnaانجام دادم .قبلش انقدر در مورد نحوه انجام و احتمال وارد نبودن پزشک و…فکر کرده و مطلب خوانده بودم که درجه اضطربام ۱۰۰بود ولی آقای دکتر ابراهیمی در کمتر از ۱۰ دقیقه نمونه برداری را انجام دادند و آنقدر راحت و بی درد بود که من دوباره راغب شدم اگر نیاز شد انجام بدهم .خلاصه اصلا نه درد دارد و نه ترس.عالی عالی عالی بود .

    پاسخ
  • فراهانی
    1402/07/15 6:24 ب.ظ

    سلام وقتتون بخیر
    زنی ۵۰ ساله هستم از ندول سمت چپ قبلا دوبار نمونه برداری شده که خوش خیم بوده امروز غیر از ندول های سمت چپ برای اولین بار از ندول سمت راست هم نمونه برداری شد علی رغم اینکه هم نمونه برداری های قبلی و هم نمونه برداری امروز از ندول های سمت چپ دردی نداشت ولی ندول سمت راست بسیار دردناک بود طوری که بلافاصله پس از انجام آن درد در دست راست تا کف دست و همچنین در فک داشتم و الان هم که ۶ ساعت از انجام نمونه برداری میگذرد سمت راست گردن و گوشم درد دارد و با تکان دادن گردنم درد بیشتر میشود آیا اشکال دارد؟ و برای تسکین آن چه میتوانم بکنم؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      درد پس از نمونه‌برداری از ندولهای گردن ممکن است در مواردی اتفاق بیافتد و عموماً به عنوان عارضه معمولی پس از این نوع فرآیندها شناخته می‌شود. با این حال، در صورتی که درد شدید، مزمن یا بی‌دلیل بیش از حد طول بکشد، بهتر است به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
      برای تسکین درد ممکن است این روش‌ها به کمک شما بیایند:

      ۱. استراحت: در ایام اولیه پس از نمونه‌برداری از ندول، استراحت کافی داشته باشید.
      ۲. استفاده از یخ: اگر منطقه دردناک و آب‌زیادی شدید دارد، می‌توانید یک کیسه یخ را در یک پارچه نازک بگذارید و به محل درد برسانید. این ممکن است به تسکین درد کمک کند.
      ۳. استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID): مشاوره پزشکی قبل از استفاده از داروهای ضد درد بدون نسخه، مثل ایبوپروفن یا ناپروکسن، پیشنهاد می‌شود.
      ۴. تغذیه مناسب و مایعات کافی: مصرف مواد غذایی با خواص ضد التهابی می‌تواند به تسکین درد کمک کند. همچنین، مایعات کافی برای رطوبت و تسکین موثر هستند.
      ۵. تکان ندهید: تکان دادن گردن یا استفاده از زیورآلات سنگین پس از نمونه‌برداری ممکن است درد را تشدید کند. پیشنهاد می‌شود تا وقتی که درد بهبود یافته، از تکان دادن گردن یا مواردی که ممکن است باعث تحریک منطقه دردناک شوند، پرهیز کنید.
      ۶. مراجعه به پزشک: اگر درد پس از مدت زمانی بهبود نیابد یا شدیدتر شود، حتماً به پزشک مراجعه کنید. او می‌تواند علت درد را ارزیابی کند و توصیه‌های مرتبط با وضعیت شما را ارائه دهد.

      در نهایت، توجه داشته باشید که تنها پزشک می‌تواند تشخیص نهایی ارائه دهد و در صورت نیاز به تست‌های دیگری ارجاع دهد.

      پاسخ
  • محمدباقر
    1402/07/10 4:09 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    لطفا نظرتون رو راجع به سونوی تیرویید بفرمایید
    لوب راست تیروئید ۱۴*۱۷*۳۸م م
    لوب چپ تیروئید ۱۵*۱۷*۳۷ م م
    اکوی هر دو لوب تیروئید هموژن میباشد
    ضخامت ایسم ۲/۵ م م میباشد

    در زون میانی لوب راست یک ندول هیپراکوییک به ابعاد ۱۰/۸*۸/۸م م
    حاوی کانون های میکرو کلسیفیه و هیپرواسکولاریتون اینترنال میباشد fna توصیه شده

    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلاک، وقت بخیر
      به طور کلی، نتایج سونوگرافی تیروئید نشان می‌دهد که در لوب راست تیروئید یک ندول هیپراکوییک (نودول های با چگالی بالا در سونوگرافی) با ابعاد مشخص و کانون‌های میکروکلسیفیک دیده شده است. همچنین این ندول دارای هیپرواسکولاریتون اینترنال (یعنی وجود عروق داخلی در ندول) است.
      ندول‌های تیروئید ممکن است خوش‌خیم (بی‌خطر) یا بدخیم (سرطانی) باشند. برای ارزیابی دقیق‌تر نوع ندول، معمولاً پزشک متخصص تیروئید به انجام بیوپسی ندول می‌پردازد.
      بیوپسی نمونه‌برداری از ندول به منظور تعیین ویژگی آن و اطمینان از عدم وجود سرطان صورت می‌گیرد.

      در هر صورت، این مسائل نیازمند ارزیابی توسط پزشک تخصصی غدد هستند. پزشک شما برای انجام بیوپسی و تعیین درمان مناسب شما را به یک متخصص در این زمینه ارجاع داده است. پس بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید، ادامه مراجعه به پزشک و انجام معاینات تخصصی و تست‌هایی که او توصیه می‌کند، است.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/07/09 7:25 ق.ظ

    عرض سلام و ادب
    من دیروز پیش آقای دکتر حجت ابراهیمی نیک نمونه برداری انجام دادم.واقعا نگرانی بی مورد و دردش خیلی کم و ناچیز.
    ممنون از آقای دکتر و کادرشون

    پاسخ
  • مژگان قربلنی
    1402/06/09 0:03 ق.ظ

    سلام خسته نباشید
    fna توسط خوده فوق تخصص بهتره یا حتما باید به مرکز تصویربرداری تیراد ؟
    دکترم میگه خودم انجام میدم داخل مطب

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تیم تخصصی پزشکی تیراد نمونه برداری با بیوپسی یا FNA را انجام می دهند. اما اینکه همکار متخصصی سابقه و مهارت انجام این کار را دارد و تمایل به انجامش دارد، خیلی هم عالیست.

      پاسخ
    • ناشناس
      1403/03/08 5:42 ب.ظ

      سلام من باردار هستم ۳ هفته دیگه زایمان دارم دکتر گفته باید تیروئیدم نمونه برداری بشه بنظرتون الان انجام بدم یا بعد زایمان خیلی استرس دارم تو این ۳ هفته یعنی بزرگ تر میشه یا نه

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        باتوجه به وضعیت شما توصیه اکید میشود با متخصص زنان و غدد همزمان صحبت کنید تا بتوان بهتر به شما کمک کرد.

        پاسخ
  • با سلام
    دخترم ۱۸ ساله است که در تیروئید سمت راست گره ۳ سانتی دارد پارسال آزمایش ازش گرفتیم و سنو داد گفتن کم کاری و پرکاری تیروئید نداره ینوگرافی هم گفت که گره خوش خیم است
    جواب نمونه برداری هم منفی بود
    امسال دوباره پیگیر شدیم و خواستیم با روش آر اف گره رو از بین ببریم
    دوباره ازمایش همه نرمال بودن و سنوگرافی خوش خیمی رو گزارش داد اما جواب نمونه برداری احتمال بدخیمی رو داد
    جواب نمونه به دلیل ارژانسی بودن بعد از ۵ ساعت اعلام شده
    آیا این نمونه برداری مبتاند به دلیل عجله در نمونه برداری اشتباه باشد؟
    آیا میشه فورا نمونه برداری دیگه انجام بشه ؟یا باید با فاصله باشه؟
    با سپاس از شما

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر

      مسائله‌ای که شما مطرح کرده‌اید، نیاز به ارزیابی دقیق و پیگیری توسط یک متخصص غدد درمانی یا اندوکرینولوژی دارد. در خصوص نمونه‌برداری و تشخیص بدخیمی گره تیروئید است.

      اما در مورد سوالتون که
      جواب نمونه‌برداری به دلیل اورژانسی، ممکن است منجر به نتایج نادرست یا ناقص شود؛ که در این مورد بستگی به شرایط انجام نمونه‌برداری و ذخیره‌سازی نمونه دارد نه اورژانسی بودن.
      و در مورد نمونه‌برداری مجدد
      پزشک متخصص شما بهترین راهنمایی را در این زمینه می‌تواند به شما ارائه دهد. برای تایید تشخیص یا انجام نمونه‌برداری دیگر، ممکن است لازم باشد که با فاصله زمانی خاصی این کار انجام شود. این از تشخیص و تصمیم پزشکتان بستگی دارد چرا که علاوه‌بر نمونه برداری باید دیگر سوابق بیمار بررسی شود.

      پاسخ
  • آزاده آخوندی
    1402/05/13 9:22 ق.ظ

    درود و خداقوت به همه پرسنل زحمتکش کلینیک.
    من ۱۱ مرداد وقت نمونه برداری داشتم و از دوماه قبل که وقت گرفتم تمام مدت با استرس از اینکه چقدر ممکنه درد داشته باشه اینکار ذهن ام درگیر بود. ولی…. خواستم تشکر کنم از جناب دکتر ابراهیمی و همکاران مهربون و خوبشون که انقدرررر خوش برخورد بودن انقدر آرامش دادن موقع انجام کار ،که واقعا استرس ام واقعا کم شدو کلی باهم گفتیم و‌خندیدیم. اصلا باورم نشد فقط یک ذره درد گرفت .:))
    با اینکه خیلی خیلی شلوغ بودن اما با خوشرویی با همه بیمارا رفتار می کردن💚
    امیدوارم همیشه سلامت و موفق باشید عزیزان

    پاسخ
  • سلام من‌ خانم ۵۹ساله هستم حدود ۲۰روز پیش ازنودول تیروئید fnaانجام دادم که مشکوک گزارش شد حالا آیا برای اطمینان بافاصله ۲۵روز آیا دوباره میتونم fnaانجام بدهم؟

    پاسخ
    • سلام. در صورتی که نتیجه FNA (نمونه‌برداری سوزن نواری) شما مشکوک بوده و نیاز به اطمینان بیشتری دارید، ممکن است پزشک شما توصیه کند دوباره این آزمون را انجام دهید. با انجام FNA بیشتر، می‌توان نمونه‌های بیشتری از توده تیروئید دریافت کرده و آن‌ها را تحت بررسی بیشتری قرار داد.
      با این حال، تصمیم نهایی درباره انجام مجدد FNA بستگی به تشخیص و پیشنهادات پزشک شما دارد. پزشک شما با توجه به نتایج FNA قبلی، تاریخچه پزشکی شما و سایر عوامل مربوطه، تصمیم صحیح را برای انجام آزمون مجدد خواهد گرفت.
      پیشنهاد می‌شود با پزشک خود در مورد نتایج و گزارش FNA اولیه صحبت کنید و برنامه درمانی و پیگیری‌های بعدی را بررسی کنید. پزشک شما می‌تواند راهنمایی لازم را ارائه دهد و در صورت لزوم توصیه‌های بیشتری درباره انجام مجدد FNA یا سایر آزمون‌ها ارائه کند.

      پاسخ
  • سلام من خانم ۵۹ساله هستم دارای ۳نودل می‌باشم که به توصیه پزشکم نمونه برداری تحت سونوfnaانجام دادم که جواب آزمایش گفته یکی ازنودلها مشکوک به سرطان هست وباید دوباره نمونه برداری بشه حالا چون ممکنه سرطانی باشه وبرای تشخیص زودتر میشه بعداز یکماهاز نمونه برداری اولیه دوباره fnaانجام بدهم؟

    پاسخ
  • زهرا زندی
    1402/04/06 8:07 ب.ظ

    سلام و عرض ادب اقای دکترچگینی
    وقت بخیر و خسته نباشید

    پاسخ
  • سلام،وقتتون بخیر.خواهر من سونو انجام داده نوشته که یک ندول solid systic به ابعاد۱۶در ۱۰میلی متر در سمت راست تیروئید دارن،fnaانجام دادن نتیجش نیومده،بعد fnaسرفه خشک داره،بنظرتون خطری داره؟ضمن اینکه دوسال قبل دکتر بهشون گفته هاشیموتو هستین ولی نیاز به سونو نیست

    پاسخ
    • سلام،

      ندولهای تیروئیدی به شکل توده‌هایی در بافت تیروئید شکل می‌گیرند و می‌توانند به صورت سولید (جامد) یا سیستیک (حاوی مایع) باشند. بررسی‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی می‌توانند ندولهای تیروئید را تشخیص دهند و معمولاً به منظور بررسی بیشتر، FNA (سوزن زدن نمونه با سیتولوژی بررسی شده) انجام می‌شود.

      در مورد ندولی که در سمت راست تیروئید خواهرتان شناسایی شده، نتیجه FNA هنوز دریافت نشده است، بنابراین نمی‌توانم در مورد خطری خاص صحبت کنم. برای تشخیص دقیق و بررسی ماهیت ندول، نتیجه FNA بسیار مهم است. پزشک معالج خواهد توانست بر اساس نتایج FNA، طبیعت ندول را تشخیص داده و در صورت لزوم برنامه‌ریزی درمان مناسب را انجام دهد.

      درباره سرفه خشک که خواهرتان دارد، ممکن است مربوط به عوامل دیگری نیز باشد و مستقیماً به ندول تیروئیدی مربوط نشود. به هر حال، می‌توانید این مسئله را با پزشک معالج خواهرتان مطرح کنید تا او بتواند ارزیابی دقیق‌تری در این خصوص ارائه دهد.

      پزشک خودشان بهترین منبع برای ارائه اطلاعات و راهنمایی است. بنابراین، توصیه می‌شود با او در مورد نتایج سونوگرافی و FNA خواهرتان صحبت کنید و سوالات و نگرانی‌هایتان را مطرح کنید تا اطلاعات کاملتری درباره وضعیت خواهرتان و درمان مورد نیاز ارائه شود.

      پاسخ
    • سلام وقت بخیر نمونه برداری که انجام میدین نمونه رو خودتون بررسی میکنین و جوابش رو میدین یا باید ببریم آزمایشگاه دیگه؟

      پاسخ
  • ایران داودی
    1402/03/16 11:35 ق.ظ

    سلام روز بخیر آقای دکتر چگینی ضمن تشکر از شما
    من یک هفته ست PNA انجام دادم اما هنوز درد دارم و قورت دادن غذا وآب دهانم دردناکه ودست میزنم روی ناحیه بیوپسی درد احساس میکنم
    تب وتورم والتهاب ندارم آیا لازمه به پزشک مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام اگر شما پس از انجام بیوپسی هنوز درد و ناراحتی دارید و در قسمت‌هایی از دهان و گلو نیز درد احساس می‌کنید، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید و وضعیت را به او توضیح دهید. پزشک شما می‌تواند به شما راهنمایی کند و بررسی کند که آیا این علائم نرمال هستند و مربوط به فرآیند بهبودی پس از بیوپسی هستند یا نیاز به ارزیابی و درمان بیشتر دارید. در برخی از موارد، پس از بیوپسی ممکن است عوارض ناشی از فرآیند جراحی، التهاب موضعی یا دیگر عوامل مرتبط باشند که نیاز به توجه پزشک دارند. بنابراین، مراجعه به پزشک معالج شما برای ارزیابی و مشاوره حیاتی است.

      پاسخ
  • من برای ماه آینده نوبت گرفتم از مرکز شما که حضوری برسم خدمت دکتر چگینی
    امکان داره با اینکه هیپواکو و کلسیفیکاسیون هست نیاز به fna نباشه یا حتما انجام میشه؟

    پاسخ
  • ممنون از پاسختون
    اخه نمونه اول که پزشک در مطب گرفت و خوش خیم بود زیر گاید سونو انجام نشده بوت و دکتر سونوگرافی که برای بار دوم انجام دادن زیر گاید انجام دادن و جواب پاتولوژی گفت نمونه کافی نیست
    دکتر سونوگرافی میگن اون نمونه ای که پزشک داخل مطب گرفته چون زیر گاید نبوده و گره شما کوچیکه امکان نداره تونسته باشه از خود ضایعه گرفته باشه
    با توجه به این نظر شما اینه من دوباره نمونه انجام بدم یا بذارم برای بعد از بارداری؟
    با توجه به سایزش که کوچیکه یا با توجه به هیپواکو و کلسیفیکاسیونش
    خیلی به نظر شما نیاز دارم

    پاسخ
    • اگر تشخیص نهایی مبتنی بر نمونه‌برداری پاتولوژی نشده است و دکتر سونوگرافی معتقد است که آن نمونه کوچک است و امکان تشخیص صحیح را نمی‌دهد، ممکن است بررسی دوباره نمونه‌برداری با توجه به نتایج سونوگرافی مورد نیاز باشد. این مسئله به دلیل اهمیت و جدیت موضوع و همچنین نیاز به تشخیص صحیح است.

      با توجه به اطلاعات موجود، تصمیم نهایی برای انجام دوباره نمونه‌برداری یا صبر تا بعد از بارداری، بستگی به عواملی دارد که فقط پزشک معالج شما می‌تواند آنها را در نظر بگیرد. برای تصمیم‌گیری مناسب، پیشنهاد می‌کنم با پزشک خود مشورت کنید و او را در جریان نتایج سونوگرافی و نیاز به نمونه‌برداری دوباره قرار دهید. پزشک شما با داشتن اطلاعات کاملتر در مورد وضعیت شما و نتایج تست‌ها، به شما راهنمایی صحیح‌تر خواهد داد.

      در هر صورت، مهم است که نگرانی‌ها و علائم خود را با پزشک خود در میان بگذارید تا بتوانند بر اساس شرایط شما تصمیم‌گیری کنند و بهترین مراقبت را برای شما فراهم کنند.

      پاسخ
  • و اینکه فقط از کوچیکه که هیپواکو کلسیفیکاسیون بود و ۶/۸ میل بود fna گرفت و از اونکه هیپواکو ۱۰ بود نگرفت دیگه،مگه نباید از هر دو گره بگیرن؟

    پاسخ
    • در مواردی که بر اساس سونوگرافی تشخیص داده شود که یک گره غده‌ای خوش‌خیم است و نشانه‌های خاصی برای تغییر بدخیمانه نداشته باشد، ممکن است پزشک تصمیم بگیرد فقط نمونه‌برداری از گره مشکوک‌تر (بزرگتر و دارای کلسیفیکاسیون) را انجام دهد. در این حالت، نمونه‌برداری از گره کوچکتر ممکن است صورت نگیرد، زیرا معمولاً گره‌های کوچکتر با احتمال بدخیمانه کمتری همراه هستند.

      پزشکان معمولاً براساس سابقه بیماری، علائم بالینی، نتایج سونوگرافی، و سایر تست‌ها، تصمیم می‌گیرند که کدام گره‌ها نیاز به نمونه‌برداری دارند.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۹ ماه پیش چون برای تست بارداری ازمایشدادم anti tpo من بالا بود و همه چیز دیگه نرمال،من رفتم فوق تخصص غذد در شهر گرگان و گفتن سونو و من سونو دادم و نوشتن یک نودول هیپواکو سایز ۸ در ۵ میل دارای کلسیفیکاسیون در پرانتز گرید ۵ در لوب چپ و یک نو دول هیپواکو با سایز ۱۰ در ۶ در در پرانتز گرید ۳ در لوب راست
    پزشک غدد خودشون برام fna کردن در مطب هم از راست و هم چپ نمونه خوش خیم بود
    و بهم قرص لووتروکسین دادم
    چهار ماه پیش در مرکز دیگه ای سونو دادم و همون اندازه بود اما این نوشته بود هر دو در لوب چپ
    هفته پیش دوباره در مرکز جدید دیگه ای سونو دادم اندازه اون که کلسیفیکاسیون بود رو نوشته ۶/۸ در ۵ میل اینم نوشته هردو در لوب راست
    بهم گفتن قیافش خیلی مشکوکه گفتم قبلا fna کردم گفتن اون ارزشی نداره چون زیر گاید نبوده و انقد کوچیکه دکترت اصن بعید میدونم درست گرفته باشه
    به پزشک غددم گفتم مگه کوچیک نشده؟گفتن چون یک مرکز جدید گرفته نمیشه گفت کوچیک شده چون شاید مقیاس هاشون فرق کنه اما اون یکی همون اندازه قبلی ها بود و گفتن اکی دوباره fna زیر گاید بده
    دوباره دادم و تعداد سلول ها ناکافی بود
    پزشکم گفت از نظر من چیزی نیس چون اون سری هم خوش خیم بود و چون کوچیکه و منفرد نیس،اما چون من قصد بارداری دارم بنظرتون چکار کنم؟هم اینکه ایا دوباره fna بدم؟و اینکه لوب راست من که اصن نودول نداشته و اشتباه تایپی اثلین سونوگرافیست بوده دکترم از چی در لوب راست نمونه گرفته؟امکان داره لوپ چپ رو دقیق نگرفته باشه؟چون اون ۱۰ تا برداشت گفتن خوش خیم اما زیر گاید ۲۰ تا برداشتن گفتن نمونه ناکافی،چون میخوام این ماه اقدام کنم به بارداری خیلی میترسم نمیدونم دوباره fna بدم یا ضروری نیس با توجه به توضیحاتم و بذارم بعد از بارداری و زایمان تقریبا یک سال و نیم دیگه
    ممنون میشم راهنماییم کنین
    چون کلینیک شمام به این زودی ها وقت ندارن بیام و من قصد بارداری دارم
    خیلی لطف میکنید اگر راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام. از توضیحات شما در مورد نتایج سونوگرافی و نمونه‌برداری FNA استفاده کرده‌ام. با این حال، برای تشخیص دقیق و تعیین راهنمایی مناسب، بهتر است با پزشک خود در مورد نتایج این تست‌ها مشورت کنید، زیرا او میتواند با دسترسی به تاریخچه کامل پزشکی و نتایج تست‌ها، به شما راهنمایی صحیح بدهد.

      اما به طور کلی، در صورتی که نمونه‌برداری با FNA انجام شده و نتایج نشان داده که نمونه خوش‌خیم بوده، احتمال وجود تغییرات بدخیم یا سرطانی کمتر می‌شود. اگر پزشکتان نگرانی بیشتری ندارد و توصیه نمی‌کند که FNA تکرار شود، ممکن است بتوانید برای بارداری اقدام کنید.

      به هر حال، من نمی‌توانم تصمیم نهایی را بگیرم و پزشک خود شما، با داشتن اطلاعات کاملتر در مورد مورد شما، بهترین راهنمایی را ارائه خواهد کرد. در مراجعه بعدی خود به پزشک، در مورد نگرانی‌ها و سؤالاتتان صادقانه بحث کنید و همراه با او برنامه درمانی و تصمیمات بعدی خود را برای بارداری و زایمان بررسی کنید.

      پاسخ
  • سلام متن سونوگرافی من

    *در سونوگرافی لوب راست به ابعاد ۱۴×۱۴×۴۸ و لوب چپ به ابعاد ۱۶×۱۷×۴۷ و ایسموس به دیامتر ۴mm اندازه گیری شد.
    *ابعاد و اکوی پارانشیم هر دو لوب تیروئید نرمال می باشد.
    * در هردو لوب ضایعه فضا گیر cystic و همچنین کلسیفیکاسیون مشهود نیست.
    * تصویر ندول ایزواکو با rim هایپواکوی پریفرال، هاپیرواسکولار به ابعاد mm17×۱۴ در قسمت تحتانی لوپ چپ تیروئید مشاهده شد.( tirad3)
    * تصویر چند عدد کانون اکوفری کوچک با حدود sharp بصورت spongiform به دیامتر حداکثر ۴mmدر هردو لوب تیروئید مشاهده می شود. ( tirad1).
    در ضمن دکتر گفت آزمایش تیروئید اندکی پرکار هست.
    لطفا راهنمایی کنید و این که چکار کنم و چه کاری بهتر است که انجام بدم؟

    پاسخ
    • سلام. با توجه به نتایج سونوگرافی تیروئیدتان که توصیف کردید، ابعاد و اکوی پارانشیم هر دو لوب تیروئید نرمال است و ضایعه فضاگیر cystic و همچنین کلسیفیکاسیون مشاهده نمی‌شود. همچنین، یک نودول ایزواکو با خصوصیات خاصی مشاهده شده است.

      نودول ایزواکو یا تیراژ ۳ (TIRAD 3) به معنای احتمال خطر نودول بدخیم نسبتاً کم است. اما با توجه به تشخیصی که دکتر به شما داده و آزمایش پرکاری تیروئید، منصوب شده است، بهتر است که با پزشکتان مشورت کنید و اقدامات بعدی را بررسی کنید. پزشک شما ممکن است بخواهد آزمایشات تکمیلی مانند آزمایش خون تیروئید (شامل هورمون‌های تیروئیدی) و یا سایر تصویربرداری‌ها را در نظر بگیرد.

      با توجه به اینکه نتایج سونوگرافی شما نکاتی را نشان می‌دهد که نیاز به دنبال کردن دارند، بهتر است نگرانی خود را به پزشکتان بیان کنید و در مورد نتایج بیشتر صحبت کنید. پزشکتان می‌تواند شما را درباره توصیه‌ها و مدیریت مناسب برای مشکلات تیروئیدتان راهنمایی کند.
      بهترین راه حل برای شما است که با پزشک خود صحبت کنید و نتایج آزمایش و سونوگرافی را با او بررسی کنید تا برنامه درمانی مناسب برای شما تعیین شود.

      پاسخ
  • سهیلا حسینی
    1402/03/05 8:50 ق.ظ

    سلام
    من نمونه برداری انجام دادم که خداروشکر مشکلی نبود ولی چندروز بعدازنمونه برداری گلودرد داشتم که عفونی بود ودکتر آنتی بیوتیک بهم داد متاسفانه بعدازگذشت ۱۰روز بازهم گلودرد دارم وبه سختی آب دهانم را قورت میدم چه کاری باید انجام بدم؟

    پاسخ
    • سلام، متاسفم که هنوز با مشکل گلودرد مواجه هستید. در صورتی که پس از مصرف آنتی‌بیوتیک مشکل گلودرد شما بهبود نیافته است، ممکن است بهتر باشد با پزشک خود تماس بگیرید تا وضعیت را به او گزارش دهید. او می‌تواند با بررسی دقیقتر و بر اساس شرایط شما، تشخیص دقیق تری قرار دهد و درمان مناسب را تجویز کند.

      در میانه‌ی این مدت، می‌توانید برخی اقدامات خانگی انجام دهید تا به شما کمک کند تا با مشکل گلودرد مقابله کنید:

      استفاده از آب گرم با نمک: آب گرمی را با اضافه کردن یک قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید و با آن قرقره کنید. این کار می‌تواند در تسکین درد و التیام سریع‌تر گلودرد به شما کمک کند.

      استفاده از آب گرم با عسل و لیمو: آب گرمی را با اضافه کردن یک قاشق عسل و چند قطره آب لیمو ترش مخلوط کنید و با آن قرقره کنید. عسل و لیمو ترش خواص ضد التهابی دارند و می‌توانند در تسکین درد گلودرد موثر باشند.

      استفاده از آب گرم و بخور: بخور آب گرم را به صورت ملایم در ناحیه گلوی خود قرار دهید. این کار می‌تواند در آرامش بخشیدن به بافت‌های التهابی و کاهش درد کمک کند.

      استفاده از آبلیمو و عسل: مقداری آبلیمو را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و به آرامی قورت دهید. آبلیمو و عسل خواص ضد میکروبی و التیام بخشی دارند و می توانند به التیام بخشی بافت‌های التهابی در گلودرد کمک کنند و عفونت را کاهش دهند.

      پاسخ
  • سلام بیمار ۳۲ساله تیرویید و غدد لنفاوی رو برداشتن ولی بخشی از غده روی عصب صوتی قرار دارد که امکان نمونه برداری نیست الان دکتر پت اسکن توصیه کرده و بیماری بظاهر عود کرده

    پاسخ
  • سلام دکتر بیوپسی لوب راست تیروئید نوشت که جوابش به این شکل اومده یعنی چی؟
    Microscopy: Cytologic examination reveals inadequate specimen consists of bloody
    material containing few leukocytes and degenerated cells. No preserved sheet of thyroid cell
    is identified.
    Diagnosis: RIGHT THYROID LOBE NODULE, TRANSULTRASONOGRAPHIC
    GUIDED FNA, CYTOLOGY;
    No preserved sheet of thyroid cell identified
    Please see the micro
    باید چی کار کنیم؟

    پاسخ
  • سلام از اینکه با حوصله به سوالات پاسخ میدید بسیار متشکرم من فردا نوبت fna دارم با توضیحات شما استرسم کم شد ازتون ممنونم.سالم باشید.

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر یک ندول ۹ در ۷ میل در لوب چپ و ۵ در ۷ در سمت راست دارم در نمونه برداری جواب اتیپیا بود ولی بدخیمی گزارش نشده بود پزشک درخواست داد تا بعد از ۳ ماه تکرار بشه fna مشکل من اینه که دوروز اندکی درد و گرفتگی داشتم ولی بعد از یک هفته سمت چپ احساس گرفتگی دارم و به گوشمم میزنه ایا اثر نمونه برداریه یا ندول ها مشکلی ایحاد کردن؟

    پاسخ
  • ستاره رنجبر
    1401/11/12 10:58 ب.ظ

    سلام من با دو تا بچه کوچک از گرگان اومدم تهران ولی جواب سونو ندول تیروئیدم برای دکتر جراح مشکوک هست هر چقدر‌تماس گرفتم موفق نشدم میخواستم ببینم فردا امکان داره سونو گرافی برای من انجام بدید تا دوباره به شهرستان بر نگردم و دوباره تهران نیام ممنون میشم

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/11/06 9:01 ب.ظ

    با سلام ندول تیروئیدی دارم دکتر نمونه برداری تجویز کرده،با این حال گفته جواب هرچی بود تیروئیدت رو بردار، آیا به جواب نمونه برداری نمی توان اطمینان کرد؟

    پاسخ
  • طیبه حسینی
    1401/11/06 10:28 ق.ظ

    سلام دکترغددتشخصیص دادن نمونه برداری ازطرف راست گردنم بشه…آیا میتونم فعلن نرم…واگررشدیادردداشت مراجعه کنم

    پاسخ
  • سلام من حدود ۴ روز پیش در مرکز شما پیش دکتر چگینی نمونه برداری تیرویید انجام دادم از اون روز هنوز گلوم درد میکنه و تو بلع غذا هم درد داره و احساس میکنم یکم تورم هم داره
    میخواستم بدونم طبیعیه این درد و حدودا تا چند روز طول میکشه و اگه ادامه داشت چت اقدامی کنم

    پاسخ
  • شبنم علیزاده
    1401/07/09 11:10 ق.ظ

    سلام و عرض ادب بنده ۴۸ سال سن دارم یک ندول کیستیک به اندازه ۴ سانتی متر در سمت راست گردن بدون سالید دارم ک دکتر دو هفته پیش برایم نمونه برداری کردن ولی بعد از نمونه برداری احساس میکنم انداره ندول خیلی بزرگتر شده و هنوز جواب نمونه برداریم آماده نیست میخواستم امکان داره ندول یهویی بزرگتر بشه بعد از نمونه برداری؟

    پاسخ
  • سلام.دختر من شانزده سالشه و دوماه پیش نمونه برداری انجام داده ..از همون روز درد فک و دست چپ و سمت چپ سینه داره..چه راه حلی پیشنهاد میدین برای کاهش درد

    پاسخ
  • مهرانا
    1401/06/07 10:12 ب.ظ

    ببخشید من میخوام بدونم چندروز طول میکشه تا جواب نمونه برداری بیاد؟

    پاسخ
  • کریمخانی
    1401/05/28 9:05 ب.ظ

    درود
    من هفته پیش نمونه برداری در موسسه شما انجام دادم هنوز به پزشکم مراجعه نکردم، از فردای بعد از نمونه برداری هر روز و شب سر درد دارم، من در تمام ۴۵ سال عمرم سر درد نداشتم.
    علت چیه؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/05/23 1:34 ق.ظ

    با سلام و احترام
    بنده در مرکزی دیگه باسوزن جی ۲۱ بیوپسی شدم .مایع بیوپسی قهوه ای وکمی خون الود بود. پاتولوژی جواب داد سلول های آتیپیک با سا ختار و هسته آتیپیک و اورلپ هسته ها در عین حال نمیتونن بطور دقیق تعیین کنن سرطان هست یا نیست . ندول هایپواکو با ابعاد ۷ در۹ میلیمتر بوده با حاشیه مختصر نامنظم (.محلول آسپیره۲۱سی سی بوده.)
    سوال : ۱-سایز قطر سوزن استاندارد چقدر باید باشه ؟
    ۲-پاتولوژی پیشنهاد fna دوم در زمان دیگر داده ، حداقل فاصله بین دو اسپیراسیون چند هفته باید باشه؟
    ۳- الان بعد از ۱۷ روز از اسپیراسیون وقتی سرفه میکنم لنف یا خود تیروئید اون سمت درد مختصری میگیره. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر

    پاسخ
  • منوچهر کرامی
    1401/02/05 4:45 ب.ظ

    جناب دکتر
    همانطور که واقف هستید , وظیفه و تخصص یک منشی اختصاص وقت به بیمار و انجام هماهنگی لازم جهت انجام روند امور درمانی است .بنده تا حالا مشاهده نکردم منشی یک واحد درمانی به صراحت بیان کند که نوبت اختصاص داده به شما ممکن است تا دو ساعت به تاخیر بیافتد . و این موضوع ثابت میکند که مرکز تیراد از برنامه منظم و دقیقی برخوردار نیست یا منشی های ان مرکز به وظایف و کارشان واقف نیستند و یا بیمارانی که به جهت جراحی و پرداخت مبالغ بالا و درامد زایی بیشتر ان مرکز از الویت برخوردار هستند .بنده با توجه به نوبت اختصاص داده شده بیش از دو ساعت در انجا حضور داشتم و متاسفانه فقط به بیماران خاص توجه میشد. امیدوارم اتلاف وقت و هزینه بیماران مد نظر شما باشد . به هر حال بیماران جهت صرف و و سرگرمی به ان محل مراجعه نمیکنند و بدنبال درمان های تشخیصی و بطور کلی درمان هستند.

    پاسخ
    • سلام
      وقتتون بخیر
      مرکز درمانی با توجه به نیاز بیمار وقت در نظر گرفته می شود. بالاخص وقتی روز قبل با اصرار بیمار وقت بین مریض براتون در نظر گرفته میشه یعنی به حقوق شما هم واقف هستیم
      پس انتظار صبر و حوصله از شما می رود. تمامی شما عزیزان برای ما عزیز و محترم هستید.

      پاسخ
  • اوچانی
    1401/02/01 5:36 ب.ظ

    با سلام
    دکتر حدائق برایم سونوگرافی و در صورت لزوم نمونه برداری از تیروئید نوشته اند.با توجه به وقت ویزیت بعدی ایشان که ۲۱ تیر ماه است چه زمانی به تیراد بیایم که نتایج آزمایشات آماده باشد.

    پاسخ
  • سلام ببخشید هزینه نمونه FNA biopsy چنده

    پاسخ
  • سلام ممنون از آقای دکتر چگینی مت FAN در موسسه شما انجام دادم ،در جواب نوشته سلول بدخیم دیده نشده اما قطعی نیست وبه روش جراحی باید نمونه برداری شود ، راهنمایی می خواستم

    پاسخ
  • اسمایل
    1400/12/16 2:40 ب.ظ

    سلام معذرت اول اسفند اقای دکتر سونوگرافی از تیرویید وغدد لنفاوی خانمم انجام دادند کە سال یش لنفکتومی ترویید کتومی شدند وچند مرحلە ید درمانی باسابقە کنسر کارسینوما پاپیلاری تیرویید کووۆبارە ۶تودە عود کردە جواب سونو رو برا دکتر ردیم زاید fnaبشه چطور انجام میشە نوبت جوابش چند طول میکشە ممنون

    پاسخ
  • سلام fnaتیروئید لوب راست دو هفته پیش
    انجام دادم اره جراحی کنم و کامل تیروئد رو بردام
    از همون روز گلوم درد میکنه و میسوزه
    الان متوجه شدم گلوم از داخل سمت راست
    مثل یه دکمه برجسته شده
    میسوزه و درد میکنه
    الانم به جراحم دسترسی ندارم

    پاسخ
  • مهرنوش
    1400/11/18 1:22 ق.ظ

    سلام نمونه برداری شدم در مرکز شما خیلی درد دارم بلع دچار مشکل شده سرم دردمیکنه ، مسکن هم جواب نمیده ! چه کنم ؟؟؟؟ 😢

    پاسخ
  • سلام سونوگرافی کامل شکم و لگن هم انجام میدید ؟ طرف قرارداد با نیروهای مسلح هستید ؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    مادر من تیروئید داره بعد پرکاره گفتن باید عمل بشه خانواده ام یکم نگران هست با این روش آر اف درمان میشه
    ممنون

    پاسخ
  • سلام من دوکیست در سمت راست داشتم ویک نودل.پس از آزمایش تخصصی کم کاری وپر کاری تیروئید نداشتم.سونوگرافی گفتن دوتا کیست در سمت راست هست با یک نودل.که ما را ارجاع دادن به تخلیه کیست ونمونه برداری .که کیست تخلیه شد ونمونه برداری شد وجواب وگرفتیم گفتن هیچ سلول سرطانی وجود ندارد الان بعد بیست روز از نمونه برداری درد شدید دارم.لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • منصوری
    1400/10/15 2:42 ب.ظ

    سلام با تشکر ابعاد لوب راست. ۳۹/۱۶/۱۳ حجم ۴ سی سی
    یک ندول هایپو اکو با حدود شارپ و مشخص حاوی
    کلسیفیکاسیون و کوارسه و جز کیستیک به ابعاد ۱۲.۵/۱۰.۵ میلی تیراد ۴
    یک ندول سولید/سیستیک به قطر ۴.۵/۲ میلی تیراد ۲.

    لوب چپ . ۴۰/۱۴/۱۲ میلی حجم ۳.۴ سی سی ظخامت ایسموس ۱.۷ میلی
    تیرویید دارای ابعاد نرمال و اکوی پارانشیم هتروزن میبا شد.
    یک ندول عمدتا هاپیر اکو با نمای اسفنجی و بدون کلسیفیکاسیون واضح
    به ابعاد ۸/۴.۵ میلی تیراد ۳

    عروق بزرگ گردن اینتاکت بوده و لنفادنوپاتی واظحی در زنجیره قدامی گردن مشاهده نمیشود

    این سونو در ۸/دی ۱۴۰۰ انجام داده و پزشک ۳ ماه پیش گفتند هیچ داروی تیرویید مصرف نکنم و بعد از ۳ ماه نمونه برداری کنم.

    لطفا نظر مبارک را اعلام فرمایید اگر لازم هست برای نمونه برداری خدمت برسیم

    با تشکر منصوری

    پاسخ
  • حبیب رحیمی
    1400/10/15 8:56 ق.ظ

    سلام
    بعد از دو روز نمونه برداری fnaدرد فوق‌العاده شدیدی در ناحیه گردن و گوش هست باید چه کاری انجام دهیم و چه دارویی مصرف کنیم دکتر گفته فقط استامینوفن

    پاسخ
  • سلام
    ایا پزشک عمومی هم میتونه این ازمایش FNA رو بنویسه یا فقط پزشک متخصص؟؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/10/14 5:33 ب.ظ

    سلام
    من خانم ۵۲ ساله هستم
    تیزئیدم پراز ندول شده با ابعاد مختلف ولی ازمایشم مشکلی ندارد
    امروز نمونه برداری کردم ولی خیلی درد دارم حتی نفس عقیق میکشم درد دارم چکار باید بکنم ممنون راهنمایم کنید

    پاسخ
  • علیرضا
    1400/10/10 5:04 ب.ظ

    سلام،مادر من یک ندول دردایسم تیرویید داره،اف ان ای مشکوک به پاپیلاری تشخیص داده،آیا تعلل در درمان میتونه خطرناک باشه،چون در وضعیت سکته حاد مغزی هستند.و آیا نیاز به تکرار اف ان ای هست تا مبادا تشخیص اولی اشتباه باشه؟

    پاسخ
  • سلام خواهرم امروز بیوپسی کرده بعد روز دوشنبه واکسن کرونازده الان هم درد داره هم تب کرده باید چه کار کنیم

    پاسخ
  • سلام میشه عکس آزمایش روبفرستیم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر بنده نودل تیروئید هر دو طرف دارم.هایپواکو دارای کلسیفیکاسیون هستم.واینکه باید جراحی کنم؟

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر،من خواهرم سمت چپ گردنش برامدگی داشت ولی هیچ علائم و دردی نداشت رفت سونو تیروئید انجام داد ندول سمت چپ گزارش کردن ازمایش تیروئیدشم پرکار بوده،حالا متخصص غدد واسش اسکن هسته ای تیرویید خواسته گفته فعلا نیازی ب نمونه برداری fna نیست،ب نظر شما نیاز نیست؟همون اسکن هسته ای خوش خیمی و بدخیمی رو مشخص میکنه؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/09/15 3:19 ب.ظ

    سلام وقتتون بخیر،من امروز نمونه برداری انجام دادم گفتن بعدش مایعات بخور فعلا،شیر و بستنی بخورم مشکلی نداره؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/08/29 10:19 ب.ظ

    سلام و تشکر
    نمونه برداری تیرویید در مطب انجام بشه یا در مرکز خاصی؟ دکتر فوق تخصص گفت فردا برم و در مطب انجام میده آیا انجام بدهم؟
    متشکرم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر امکانش هس نمونه برداری منو تفسیر بکنین

    پاسخ
  • عذرا تشكري
    1400/08/21 10:54 ق.ظ

    سلام ممنون از اینکه اطلاعات خوبی در اختیار همه گذاشتید من از شهر رودسر هستم برام دکتر بیوپسی تیروئد نوشته استرس داشتم با مطالعه مطالبی که گذاشتید نگاه آگاهانه تر به موضوع پیدا کردم و راحت تر انجام میدم💐💐💐💐💐

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/07/29 6:43 ب.ظ

    باسلام.
    بعد ازنمونه برداری مختصری درد وحالت تهوع دارم. آیا باید به پزشک مراجعه کنم.

    پاسخ
  • سلام من امروز نمونه برداری انجام دادم خیلی درد دارم طبیعی هست قبلا انجام دادم اینقدر درد نداشتم وسن

    پاسخ
  • سلام
    خسته نباشین من‌ گلوم درد‌میکرد قرصم میخوردم خوب نشد رفتم دکتر گفتن تو تیروییدت گره داری (توناحیه گرون درد ندارما اصلا) قراره نمونه برداری کنن میخواستم ببینم درد داره ؟چن روز طول میکشه جواب بیاد؟ دردی ک توگلومه بخاطر اون میتونه باشه ؟

    پاسخ
  • الهه رجبی
    1400/07/07 7:27 ب.ظ

    سلام خسته نباشید،من سونوگرافی انجام دادم ،گفتند باید نمونه برداری کنم ،اونم انجام دادم الان ۳۲ روز دیگه جوابش می یاد خیلی استرس دارم،می ترسم ، همه جا اینطوری دیر جواب می دهند یا بستگی به مناطق داره

    پاسخ
  • Fatemehzahrafakhari
    1400/05/25 2:39 ق.ظ

    سلام من سونو تیرویید دادم فقط نوشته قد تیروییدم بزرگ شد وگواتر ساده دارم آزمایش تیروییدمم منفی تیرویید نداشتم مشگل بلع دارم انگار یه چیزی تو گلوم گیره به مدت ۵ ساله الان چی کار کنم به دکترم زنگ زدم دارو نداد

    پاسخ
  • امرایی
    1400/04/10 10:10 ب.ظ

    با سلام، من امروز نمونه برداری انجام دادم از کیست تیروئیدم، ترسی هم نداشتم ولی سی ثانیه بعد از fna بی هوش شدم علتش چی میتونه باشه ممنون میشم جواب بدین.

    پاسخ
  • سارا اعظمی
    1400/03/16 5:49 ب.ظ

    سلام وقت بخیر… پدر من ۵۲ ساله هستند گلوشون کمی درد میکرد رفتند دکتر بهشون سونوگرافی داد… توی سونوگرافی نوشته شده توده هیپوکوئیک ۱۳*۱۵ میلیمتر، تیروئید تحت حاد و مشکوک به نودل tirads iv میخواستم بدونم خطرناک هستش؟

    پاسخ
  • سلام من ۳ساله صدام گرفته وگردنم گرفتگی داره درد میکنه گوشم کم شنوا شده من چه مشکلی دارم وزنم خیلی کم شده راهنماییم کنید مشگلم حاد یانه ؟

    پاسخ
  • سلام ممنون که وقت میزارید آقای دکتر ببخشید زیاد استرس دارم لطفا جواب بدید،ابعاد لوب راست ۱۸*۵۸و لوب چپ۱۷*۵۱ میباشد ضخامت ایسوس ۳mm اندازه گیری شد.تصویر ندول های هتروژن به ابعاد ۱۱*۱۳و۱۰*۱۷در لوب چپ تیروئید و ۹*۱۸ در قسمت تحتانی ایسموس و۱۱mmو۵mm و۶mmو۸mm در لوب راست تیروئید مشهود است .اکوپترن غده تیروئید ندولار است.لنفادنوپاتی سرویکال برجسته دیده نشد.من دوروز پیش نمونه fna دادم اما استرس دیونم کرد اگه میشه نظرتونو بگید متشکرم

    پاسخ
  • سپیده شمسی
    1399/10/15 10:01 ق.ظ

    سلام، روز بخیر
    فقط خواستم از زحمات مرکز شما تشکر کنم. دیروز برای مادرم وقت نمونه برداری تیروئید گرفته بودم و با توجه به سابقه سرطان سینه ایشان و اشعه ناشی از رادیوتراپی به شدت نگران نتیجه نمونه برداری بودم.
    ولی با کمال تعجب آقای دکتر چگینی عزیز پس از بررسی ندول ها و حصول اطمینان از خوش خیم بودن آنها، فرمودند نیازی به نمونه برداری نیست. در این سالها اولین باریست که اخلاقمندی پزشکی را با این وضوح می بینم. گذشتن یک پزشک از پول در مقابل انسانیت واقعاً ستودنیست.
    بسیار سپاسگزارم.

    پاسخ
  • سلام و سپاس از شما
    حدود ۲ هفته پیش سونوگرافی انجام دادم:
    بافت واضحی از تیروئید در سمت راست رؤیت نشد.در محل آناتومیک آن تصویر یک ندول کاملا هایپو اکوی بسار کوچک به دیامتر ۵*۴*۳.۵ میلیمتر بدون واسکولاریته در کالر داپلر رؤیت شد.
    لوب چپ بزرگ بوده واجد یک ندول بزرگ با حدود مشخص به دیامتر ۴۶*۲۶*۲۰ میلیمتر واجد نواحی سیستیک پریفرال به حداکثر دیامتر ۱۷ رؤیت شد.
    دیامتر ایسم در حد طبیعی رؤیت شد.
    در قسمت انتهایی زنجیره ژوگولار سمت چپ تصویر یک لنف نود با ضخامت کورتیکال مختصرافزایش یافته ۱۹*۳*۷ رؤیت می شود که اکوی آن معادل اکوی ندول سمت چپ نبوده و لذا عمدتا ری اکتیو به نظر میرسد.
    دکتر قرص لوو تیروکسین داده که سه ماه مصرف کنم ودوباره مراجعه کنم با اینکه تمام هورمون هادر سطح طبیعی هستند.
    TSH:3.2 و T3:1.3 و T4:6.2
    ممنون میشم نظرتون رو راجع به سونو و ادامه مصرف قرص بفرمایید.

    پاسخ
  • مهزیار
    1399/09/20 5:42 ق.ظ

    سلام من سونو و آزمایش دادم گفتنداحتمالا التهاب دارید در جواب سونو ولی وقتی بردم برای دکتر یک آرمایش دیگه نوشته بصورت اورژانسی ک گفتن شما تیروییدتون التهاب نداره و کلامشکل پرکاری یا کم کاری ندارید ولی ندول داره باید حتما نمونه برداری انجام بشه حالا لازم نمونه یا من برم پیش یک دکتر دیگه

    پاسخ
  • سلام آقای دکتر .
    یک هفته است از تیروییدم نمونه برداری کردند و گفتند که خوش خیم است و هاشیماتو دارم. درد در ناحیه فک و گوش راست دارم. با دکتر تماس گرفتم فقط گفتند مسکن بخور و چیزی نیست. ولی خودم احساس سوزش زیر پوست گردنم دارم. نگرانم … چکار کنم؟ آیا طبیعیه و رفع میشه؟؟

    پاسخ
  • سلام. در سونوگرافی تیروئید بنده نوشته شده لوب سمت راست وجود ندارد و لوب سمت چپ هم نودل ۵ سانتی دارد با توجه به اینکه. احساس میکنم چیزی در ناحیه گلو گیرکرده از سونوگرافیست خواستم تا نمونه برداری را برایم انجام دهد اما الان با گذشت ۲۴ ساعت درد بسیار شدیدی در ناحیه سر و گردن دارم. این مسئله طبیعی است؟

    پاسخ
  • مازیار زاهدی
    1399/09/09 12:28 ب.ظ

    سلام خسته نباشید من ۱۷ماه پیش سونوگرافی دادم جواب این بوده ۲ تا ندول هیپواکو با ابعاد ۷×۸ م م و ۱۰×۸ م م دارای میکرو کلیسیفاکسیون متعدد می باشد و الاستیته هارد ( tirads IV ) بعد نمونه برداری انجام دادن جواب fna اومده که جواب منفیه یعنی خوش خیم هستش و الان یه بار بعد ۵ ماه سونوگرافی دادم و ندول ها تغییری نکرده بودند و بعد دکتر گفت ۹ ماهه دیگه بیا می خواستم بدونم ایا این ندول خوش خیم در اینده احتمال بدخیمی داره اگه داره چند درصد احتمالش هست ( جای نگرانی هست به خدا مردم از ترس سرطان )

    پاسخ
  • سهیلا مرادخانی
    1399/08/20 8:50 ق.ظ

    سلام .من حدود یکسال هست که متوجه برآمدگی تو قسمت تیروییدم شدم.دکتر گفتن کم کاری از نوع هاشیموتو دارم و ندول تو قسمت چپ.نمونه برداری دادم اون موقع گفتن خوش خیمه و مشکلی نیس.ولی الان دو ماهی هست که درد و فشار زیادی تو قسمت تیروئید دارم.دوباره مراجعه کردم و دکتر برام نمونه برداری نوشتن.انجام دادم و هنوز جوابش نرسیده.بعد از انجام نمونه دردم بیشتر شده و بدنم دائما بیحاله و کف سر و گردنم گز گز میکنه.ایا از عوارض نمونه برداری هست ؟؟؟

    پاسخ
    • بله نمونه برداری تیروئید ممکنه تا چند روز درد در ناحیه گردن، فک و ارجاع درد به گوش داشته باشد که به دلیل محل نمونه برداری و خونریزی آن قسمت هست که چیز مهمی نیست و موقت می باشد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من حدودا ۶ماه پیش سونو و نمونه برداری انجام دادم چون کیست تیروئید داشتم و نتیجه خوش خیم بود و مشکلی نبود و البته دارو و چیری هم تجویز نشد برام، و مشکل کم کاری پر کاری هم اصلا نداشتم اما الان بعد از ۶ماه دکترم دوباره برام سونو و نمونه برداری مجدد نوشته.. چه ضرورتی داره باید حتما انجام بدم؟ و یا اینکه دارویی نیاز هست مصرف کنم

    پاسخ
    • دارو نیازی ندارید ولی اگر دوباره کیست تشکیل شد و براتون علامت ایجاد کرده می تونید برای مشاوره تشریف بیارید تو مرکز ما میتونیم کیست های تیروئید رو اکثرشون رو با روش های جدید درمان کنیم.

      پاسخ
  • من نمونه برداری از گره تیروئید که یک سانت هست انجام دادم وقتی دکتر جوابشو دید گفت باید جراحی انجام بدی،چون جوابش خوب نیست و ptc هست.
    ولی در سونوگرافی کالر داپلر که دکتر هاشمی انجام داد،نوشته شده تصویری به نفع ادنوپاتی در زنجیره قدامی گردن دیده نشده.
    البته من نمیدونم که چه مدت هست این گره در تیروئیدم هست و به تازگی به صورت اتفاقی متوجه شدم.
    با این شرایط که توضیح دادم خدمتتون،احتمال داره به جاهای دیگه بدن مثل استخوان یا … زده باشه؟
    چون من شنیدم در ptc بیشتر به غدد لنفاوی میزنه بعد اعضای دیگه و در سونوگرافی چیزی در غدد لنفاوی مشاهده نشده.

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      ما در گردن از نظر آناتومیک شش ناحیه یا زون داریم که جمعا ۱۲ زون در هر طرف است ؛
      سونوگرافی روش بسیار مطمئن جهت بررسی غدد لنفاوی گردن هست و پنج تا از این نواحی را به خوبی می تواند بررسی کند و وجود هر گونه لنف نود پاتولوژیک را در این نواحی می تواند مشخص کند اما زون شش در سونوگرافی خیلی خوب مشخص نیست و این زون شش را جراح بعد از عمل جراحی تیروئید با برداشتن نمونه های غدد لنفاوی آن ناحیه می تواند با بررسی پاتولوژیک از لنف نوهای برداشته شده می تواند تعیین کند که آیا درگیر هست یا نیست.
      البته در شما که می گوئید گره ده میلی متر هست معمولا غدد لنفاوی نباید درگیر باشند ولی در جواب پاتولوژی شما مشخص می شود.
      به شکل تئوری ما ندول زیر یک سانت را که از کپسول تیروئید فاصله داشته باشد را به عنوان ندولی در نظر می گیریم که غدد لنفاوی درگیر نیست و این اثباتش با جراحی بعد از عمل مشخص می شود و در شما چون ptc هست احتمالا متاستازهای دور دست برای شما مطرح نیست ، ptc انتشارش لنفاوی هست و بعدا در نهایت ممکن است اتفاق بیافتد که البته بسیار بسیار نادر هست

      پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر:من ۹ سال پیش یه ندول سمت چپ داشتم که رفتم‌پزشکی هسته ای و کلد بود و بعدم fna دادم نگاتیو بود.چتد وقت پیش هم بخاطر احساس خراش رفتم که لارنگوسکوپی کردم مشکلی نداشتم .الان مدتیه یه کم احساس مشکل در بلع دارم آیا باید دوباره fna بشم؟البته چون گوش چپمم وز وز و صدا داره دکتر گفت سونوی گردن و داپلر و عروق گردنی بده.چقدر احتمال بدخیمی داره و اگر احتمالا بدخیم شده بود ایا توی این ۹ سال علائمی نشون نمیداد؟ضمنا آزمایشش خونم خواستن واسه تیروئید و غلظت و پلاکت و عفونت خون

    پاسخ
    • احتمال بدخیمی بسیار نادر هست علت اینکه اختلال بلع پیش آمده ممکن است داخل ندول خونریزی اتفاق افتاده باشد و به طور ناگهانی افزایش حجم به وحود آمده باشد و این باعث اختلال بلع می شود و درد فک را توجیه می کند، یک سونوگرافی انجام بدهید فعلا کافی است، با توجه به سونوگرافی شما ممکن است نیاز به نمونه برداری داشته باشید.

      پاسخ
  • سلام .من پارسال سونو دادم مشخص شد که ندول ۶ میلی دارم اسکن انجام دادم .گفتن مشکلی نیست خوش خیم هست ازمایش هم دادم .لووتیروکسین مصرف میکردم اول تیروئیدم کم کار بود با قرص پرکار شد.بعد دکترمو عوض کردم گفتن کلا نباید قرص لووتیروکسین میخوردی و قطع کردن برام.تحت نظرم فعلا .اما استرس بیش از حد دارم .گاهی گلوم درد میکنه سمت چپم ندول هست .سوال من اینه .ایا ندول به خودی خود خوب میشه یا نه ؟و اینکه جای نگرانی داره یا نه ؟بی نهایت استرس دارم کلی دکتر میرم از ترس .با تشکر

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من چند وقته یه برامدگی توی گردنمه ولی درد نداشت رفتم پیش متخصص غدد سونوگرافی نوشت و مشخص شد چندتا ندول ده در یازده میلیمتر سمت راست غده تیروئیدم هست
    منو فرستاد نمونه برداری
    جوابش اومد باز همینو گفتن
    که چندتا ندوله
    گفتن مهم نیس خودش از بین میره و قرص ویتامین سی بهم داد
    ولی الان یکماهه که نمونه برداری کردم خیلی درد میکنه دست چم و سرم و گردنم همش درد میکنه
    چیکار کنم به نظرتون
    بازم دکتر رفتم میگن هیچ کاری نمیشه کرد
    لطفا جواب بدین ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      در موارد نادر ممکن است نمونه برداری موجب درد در ناحیه گلو، فک یا گوش شود که آنهم بعد از یک هفته برطرف می شود، دردهای شما به این نمونه برداری بی ارتباط است

      پاسخ
  • سلام جواب سونوگرافی مادرم که ۵۸سال دارند در سال ۹۷(توده هتروژن ۱۰و۶میلیمتر در لوب راست و۳میلیمتری در نیمه راست ایسم دیده می‌شود.بردیم پیش فوق تخصص جراحی گفتن مشکلی نیست هر سال سونو گرافی رو انجام بدید که متاسفانه در سال ۹۸نتوستیم سونو رو انجام بدیم
    سونو جدید که گرفتیم یعنی در روز دوشنبه ۱۶/۴/۹۹ اینگونه شرح داده است که ابعاد لوب راست تیرویید ۴۶‌*۱۴*۱۶ mm و لوب چپ تیرویید۴۳*۱۱*۱۰ mmمیباشد
    ضخامت ایسیموس ۲.۶mm
    اکوپترون غده تیروئید یکنواخت است.
    تصویر کیست کولوئید به دیامتر۲.۲mmدر سمت راست ایسموس مشاهده می شود.
    تصویر مدول Spong formبه دیامتر mm9*6در پل فوقانی لوب راست تیرویید مشاهده می شود
    تصویر لنف نودهای متعدد در هر دو سمت کردن مشاهده می شود که تعدادی از آن ها هلیوم واضحی ندارد و نمایی نسبتا roundپیدغ کرده اندsupicious
    سایز بزرگترین آن ها در سمت چپ ۸.۵mm*6.5mmدر zone5 و در سمت راست ۸.۵*۶mmدر zone2 دیده میشود.
    که fnaنوشتن براشون که تو بیمارستان میلاد قرار انجام بدن
    تو رو خدا دارم دق میکنم بگید که با حراجی مشکلش حل میشه آیا تو این سونو نشون داده که که غدد لنفاوی رو درگیر کرده یا نه جای که نوشته تصویر لنف نود منظورش غدد لنفاویه ؟اگه اره با همون جراحی درست میشه
    تو این یکسال و چند ماه که از سونو اولش که بالایی بوده تا سونو جدید که تعدادشون زیاد شده ممکنه بدخیم باشه
    خواهش میکنم ازتون جواب سوالامو بدید بقران دارم دیووونه میشم

    پاسخ
  • سلام. من بیست سال پیش یک بار نمونه برداری تیرویید رفتم و یادمه نوشته بود گواتر کلوییدی. این یعنی تیروییدم گره داره؟ چرا با اینکه گواتر دارم و کم‌کاری هاشیموتو هیچ کدوم از دکترهای غددی که میرم سونوگرافی یا نمونه برداری نمی خوان؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      برای اطمینان خاطر اگر احساس برجستگی در گلویتان دارید بهتر است یک سونوگرافی کنترل انجام دهید

      پاسخ
  • نودل های سالید میتونن احتمال بدخیم بودن رو خیلی بالا ببرن ؟

    پاسخ
  • سلام. یک سال پیش نمونه برداری مشخص کرد که ندول من خوشخیم است مجدد نمونه بردای تجویز شده که در کلینیک شما وقت گرفتم. اما ایا ندول خوش خیم میتواند به بدخیم تبدیل شود

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      احتمال تبدیل توده خوش خیم به بدخیم بسیار کم هست ولی به این دلیل که به هر حال از نظر آماری هنوز هم این امکان هست، هرچند درصد کم ولی باز هم باید بررسی شود ولی اگر در دو نمونه برداری، پاتولوژی خوش خیم تشخیص داده شود این احتمال که به بدخیمی تبدیل شود زیر یک درصد خواهد بود و بیمار نگرانی نخواهد داشت، به بیان بهتر در سالهای متوالی اگر ندول تغییر شکل و یا سایز بدهد با دو مرتبه نمونه برداری تقریبا از خوش خیم بودن آن مطمئن می شویم.

      پاسخ
  • سلام.من۲۲ سالمه ندول تیروئید دارم تو جواب ازمایشم میزان هورمون های تیروئیدم نرمال بوده و دکتر در مورد کم کاری و پرکاری تیروئیدم چیزی نگفت.وجواب اسکن تیروئیدم سرد بوده دکتر از تیروئیدم نمونه برداری کرد ولی جواب نمونه ناکافی بود ودوبار نمونه برداری کرد(fna) وگفت اگر دفه ی بعد دباره ناکافی باشه و جواب نده باید تیروئیکتومی بشم وتیروئیدم برداشته بشه .میخواستم بدونم احتمال سرطانی بودنو بدخیمی داره؟ اصلا به چه علت باید جراحی بشم؟؟؟ ندول تیروئیدم بزرگ هس ولی نه ب اندازه ای که تو بلع وتنفسم مشکلی پیش بیاره .لطفا جواب بدید خیلی ضروریه

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      بهتر است حضورا به مرکز تشریف بیاریدتا با یک نمونه برداری دقیق و سونوگرافی مشکل رو بررسی کنیم، اگر نمونه برداری شما توده خوش خیم را نشان دهد و علامتی نداشته باشید نیازی به جراحی نیست و شما در آینده با مشکل مواجه نخواهید شد، بنابراین لطفا برای ویزیت حضوری هماهنگ شوید.

      پاسخ
  • سلام دکتر خسته نباشید الان حدود یک ساله که سمت راست گردنم باد کرده رفتم دکتر عمومی گفت ازمایش خون و سونوگرافی انجام بده بعد انجام دادم تو برگه سونو گرافی نوشته(یک ندل هترو هایپر در لوب راست که نیاز به نمونه برداری داره) من ۱۵ سالمه و از نمونه برداری میترسم میشه نمونه برداری انجام نداد یا یه کار دیگه کرد خیلی نگرانم لطفا کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      نمونه برداری نباید شما را نگران کند، شما می توانید تحت بی حسی موضعی و یا حتی در مرکز تیراد تحت بیهوشی کامل و با نظارت پزشک بیهوشی نمونه برداری تان را انجام دهید تا روند درمان شما مشخص شود

      پاسخ
  • امیرفارسی جانی
    1399/02/29 6:57 ب.ظ

    سلام عرض ادب من سونوگرافی دادم وتشخیص تیروئید پرکار دادند اسکن هم ندول سرد تشخیص داده وحالا قراره نمونه برداری کنم، ایا واقعا این بیماری کشنده است. بدبینانه حالت این بیماری چیست وآیا درمان دارد

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      ندول سرد بودن به معنی بدخیم بودن نیست و تنها نیاز به بررسی دارد و این به معنی کشنده بودن نیست، بعد از نمونه برداری نوع بافت مشخص می شود و شما می توانید روال درمانتان را طی کنید و نگران هم نباشید، حتی توده های بدخیم تیروئید هم در موارد بسیار زیادی به درمان پاسخ مناسبی می دهند و درمان پذیرند

      پاسخ
  • سلام. من ۳۴ سالم هست . ندول من سال گذشته نمونه برداری شد در مرکز شما و خوش خیم بود. بعد یک سال ۲ میلیمتر بزرگتر شده. دکتر مجدد نمونه برداری تجویز کردند، ایا خوش خیم میتواند به بدخیم تبدیل شود؟

    پاسخ
  • سمانه جلالی
    1399/02/01 2:05 ق.ظ

    ببخشید من ۳۳ سال دارم سونو دادم یک ندول هیپواکو به سایز ۶×۴ در لوب راست داشتم که احتمال آدنوم پاراتیرویید تشخیص داده شد. الان چون سابقه فامیلی دارم خیلی نگرانم ممکنه که بد خیم باشه .فقط دکترم گفته آزمایش بده و سونو رو تکرار کن. ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز مدارکتون رو برای واتس آپ ارسال کنید، در ابتدای ورود به سایت پاپ آپی که باز می شود می توانید وارد واتس آپ شوید و مدارک ارسال کنید

      پاسخ
    • سلام من بی دلیل در حال چاق شدن هستم سابقه خانوادگی کم کاری تیروئید از مادرم دارم آزمایش دادم در آزمایش تیروئید نشان نداد ولی تمام علایم را دارم باید به آزمایش اکتفا کنم یا سونا انجام بدم؟

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.من هم درطرف راست وچپ تیروئیدم ندول داشتم که دکتر برام fnaنوشتن ولی کلی نوشتن دکتر سونوگرافی هم فقط از طرف راستم نمونه برداری کردن که اندازه وشکل مشخص داشتن ولی طرف چپ اندازه وشکل مشخص نبود جواب fnaخوش خیم اومده سوالم اینه که چرا ازطرف چپ هم نموڽه برداری نکردن؟ممکنه اون بدخیم باشه این طرفیا نه؟وآیا ممکنه درطول زمان خوش خیم به بدخیم تبدیل بشه؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      باید سونوگرافی تان رو برای ما بفرستید تا بتوانیم راجع به آن صحبت کنیم، از طریق پیج واتس آپ یا پیج اینستا با ما در ارتباط باشید

      پاسخ
  • مریم (کارشناس بیهوشی)
    1399/01/05 7:04 ب.ظ

    سلام در سونو گرافی مادر من نوشته شده((یک ندول ایزو اکو به دیامتر۲۱در۱۲میلی متر با Hallowهایپواکوی پریفرال و یک ناحیه هایپو اکوی مرکزی به دیامتر ۱۱در۷میلی متردر قسمت میانی لوب راست تیرویید مشهود است.یک ندول solid cysticبه دیامتر ۷در۴ در قسمت میانی لوب راست تیرویید مشهود است.یک ندول ایزو اکویsolid cystic به ابعاد ۳۵در۱۴در قسمت میانی لوب چپ تیرویید مشهود است.یک ندول دیگر با نمای مشابه به ابعاد ۸در۴ دیامتر در سمت چپ ایستموس تیرویید مشهود است.چند لنف نود Reactiveبه دیامتر ۲۵در۸.۵در زنجیره ژگولار دو طرف مشهود است))بنظرتون خوش خیمه یا بدخیم تورو خدا راهنمایی کنید خیلی میترسم و اینکه دکتر FNAنوشته

    پاسخ
  • سلام
    پدر من تیروئیداکتومی داشتند و حالا متاستاز ریه شده ۳۳جلسه رادیوتراپی رو یک ماه پیش تموم کردند الان مزه غذا و سیری و گرسنگی متوجه نمیشه از روی جواب پاتولوژی دو پزشک حدود ۶ ماه طول عمر پیش بینی کردند آیا میتونیم پیگیر درمان بشیم ممکن هست نتیجه بگیریم
    پدر حدود ۶۸ سال سن دارند
    ممنون میشم راهنمایی کنید .

    پاسخ
  • خواهشا جواب سوالمو بدید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      تمامی سوالات پاسخ داده کی شوند، لطفا کمی صبور باشید تا پزشک بررسی و پاسخ شما ارسال شود متشکرم

      پاسخ
      • سلام ببخشید ده روزه پیام فرستادم اخه هنوز جواب ندادید خب من جواب پاتولوژیم بیاد دیگه میخوام چیکار%

        پاسخ
        • موسسه تیراد
          1398/12/15 2:12 ب.ظ

          سلام دوست خوبم
          ما این امکان را فراهم کرده ایم تا بتوانیم خدمات بهتری را برای عزیزانی مثل شما فراهم کنیم ولی به هر حال مرکز تیراد روزانه با حجم مراجعات حضوری نیز مواجه است که مسلما بایست پاسخ گو بود، پزشکان موسسه به دلیل ازدحام کاری در زمانهای خاص می توانند پاسخ شما را بدهند و وظیفه ما هم رساندن جواب پزشک به شماست، بنابراین این تاخیر اصلا بعید نیست و من از شما می خواهم صبور باشید یا برای من یک شماره تما در دایرکت اینستاگرام بفرستید تا به پزشک یادآوری کنم و تلفنی پاسخ شما را بدهم
          موفق باشید

          پاسخ
  • سلام خسته نباشید.من حدود ۴سال پیش یعنی در سن ۱۸سالگی یه برامدگی روی گردنم ححس کردم وهمون موقه هم ب دکتر مراجعه کردم ودکتر برام قرص و آمپول تجویز کرد و این توده مربوط ب تیروئیدم میشد.ولی بعد ازیک مدت مصرف هیچ بهبودی حاصل نشد و من قرصارو دیگه مصرف نکردم و چون هیچ درد یا گرفتگی یا تغییر صدایی در ناحیه ی گلوم حس نمیکردم دیگه زیاد پیگیرش نشدم ب خیال اینکه گواتر دارم.ولی امسال دباره به دکتر مراجعه کردم خیلی احساس میکنم جدی تر شده چون مراحلی رو که امسال دکتر برام نوشتن ۴سال پیش نبود اول ازمایش خون که میزان هورمون t4:6,,,,t3:1.7,,,,,,t.s.h:1.8 هستش بعد سونوگرافی دادم که نوشته شده لوب راست تیروئید۲۵سیسی بزرگتر از اندازه نرمال میباشد قسمت عمده ی فضای لوب راست به وسیله ی یک ندول هتروژن به ابعاد۲۴*۳۴*۴۴ میلی متراشغال شده است ندول واجد خون رسانی قابل توجه بوده وچن ناحیه ی کیستیک به دیامتر ۴میلی متر در ان مشهود است.چند کانون کلسیفته ب دیامترتا۲ میلی متر در این ندول مشهود است وانجام fnaجهت بررسی بیشتر.ودکتر برام اسکن هسته ای نوشت و من انجام دادم که ندول سرد تشخیص داده شد بعد دکترم ازمازم نمونه گرفت با چهار سوزن خیلی درد کمی داشتم بعدش واینکه تشخیص پزشکم بر اینه که ندول جامد هست.الان هنوز جواب پاتولوژی نیومده میخواستم بدونم چقد احتمالش هست که بدخیم و سرطانی باشه ونیاز ب جراحی پیدا کنم؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      احتمال زیاد ندول خوش خیم هست، اگر جواب پاتولوژی شما هم خوش خیم بودن را تائید کرد می تونید از این روش های آر اف و ماکرو استفاده کنید و کیس مناسب هستید
      موفق باشید

      پاسخ
  • مازیار زاهدی
    1398/11/19 8:17 ب.ظ

    سلام ببخشید که دوباره مزاحم می شم شما فرمودید که اگر جواب ازمایش ( یعنی نمونه برداری ) درست باشه جای نگرانی نیست می خواستم بگم که از تیروئید من ۹ تا نمونه برداشت و روی لام گذاشت و من نمونه برداریمو در ارومیه انجام دادم(ازمایشگاه دکتر پژمان ) به نظرتون احتمال خطا هست ؟ و اگه باشه من چه جوری متوجه بشم که نمونه برداری اشتباه بوده ؟ به نظرتون دوباره انجام بدم ؟ لازمه ؟

    پاسخ
    • موسسه تیراد
      1398/12/15 2:08 ب.ظ

      سلام دوست عزیز
      معمولا همکاران در مراکز به خوبی پاسخ می دهند و جوابها درست است ولیکن به هر حال همیشه درصدی خطا ممکن است رخ دهد
      موفق باشید

      پاسخ
    • ناشناس
      1399/02/27 2:11 ق.ظ

      سلام.آیا بیوپسی بدون سونوگرافی معتبر است. ممنونم.اشکان

      پاسخ
      • سلام دوست غزیز
        ممکن هست که در بیوپسی بدون سونوگرافی از قسمت دقیق و خود توده نمونه برداشته نشود و بهتر هست تا نمونه برداری تحت هدایت سونوگرافی انجام شود

        پاسخ
  • مازیار زاهدی
    1398/11/15 7:10 ب.ظ

    سلام و خسته نباشید به شما زحمت کشان موسسه تیراد
    من سونوگرافی ندول تیروئید انجام دادم که اینو نوشته در بوردر خلفی یک سوم فوقانی لوب راست تیروئید دو ندول سالید هیپواکو با حدود ill- defind به قطر ۸×۷ م م و ۱۰×۷ م م دیده شدند که حاوی میکرو کلیسیفکاسیون متعدد می باشد واسکولاریته نسبی دارند در elastoscan الاستیسیته انها hard است ( معادل tirads IV ) بعد دکتر Fna نوشت انججام دادم نوشته negative for malignancy
    و دکتر گفت ۴ ماهه دیگه سونگرافی بده یعنی فالو اپ به نظرتون این توده می تونه بدخیم بشه و اگه احتمالش هست چند درصده ؟ و اینکه ندول های مثل این اگه بدخیم بشه سرعت رشدشون چه جوریه ؟ واقعیت من می ترسم تو این ۴ ماه این توده بدخیم بشه و متاستاز بده ایا این ترس من از نظر علمی امکان پذیره ؟ ممنون می شم کامل برام توضیح بدید خیلی نگرانم

    پاسخ
    • مازیار زاهدی
      1398/11/15 7:13 ب.ظ

      فقط ممنون می شم این ۳ تا سئوال بالا رو کامل برام توضیح بدید مثل خوره تو مغزمه شب و روز ندارم

      پاسخ
      • مازیار زاهدی
        1398/11/19 8:22 ق.ظ

        ببخشید از کجا می تونم جوابمو بیبینم؟

        پاسخ
        • سلام دوست عزیز
          همینجا پاسخ شما ارسال خواهد شد، لطفا در روزهای آتی به سایت سر بزنید تا بعد از دریافت پاسخ از پزشک خدمت شما و در همین پیج ارسال کنم

          پاسخ
    • مازیار زاهدی
      1398/11/17 8:36 ب.ظ

      سلام و خسته نباشید به شما زحمت کشان موسسه تیراد
      من سونوگرافی ندول تیروئید انجام دادم که اینو نوشته در بوردر خلفی یک سوم فوقانی لوب راست تیروئید دو ندول سالید هیپواکو با حدود ill- defind به قطر ۸×۷ م م و ۱۰×۷ م م دیده شدند که حاوی میکرو کلیسیفکاسیون متعدد می باشد واسکولاریته نسبی دارند در elastoscan الاستیسیته انها hard است ( معادل tirads IV ) بعد دکتر Fna نوشت انججام دادم نوشته negative for malignancy
      و دکتر گفت ۴ ماهه دیگه سونگرافی بده یعنی فالو اپ به نظرتون این توده می تونه بدخیم بشه و اگه احتمالش هست چند درصده ؟ و اینکه ندول های مثل این اگه بدخیم بشه سرعت رشدشون چه جوریه ؟ واقعیت من می ترسم تو این ۴ ماه این توده بدخیم بشه و متاستاز بده ایا این ترس من از نظر علمی امکان پذیره ؟ ممنون می شم کامل برام توضیح بدید خیلی نگرانم

      پاسخ
      • سلام دوست عزیز؛
        اگر نمونه برداری تون درست باشه و گزارش خوش خیم باشه نگران نباشید، توده های تیروئید ذاتا رشد بسیار کند و آهسته دارن و اینطوری نیست که تو چندماه این توده ها متاستاز بدن و به نظر میاد همکار پزشک خواستن برای شما از نظر درمانی بهترین کار را در نظر بگیرند ولی فالو شش ماهه یا یک ساله هم برای شما کافیست

        پاسخ
  • سلام خسته نباشید منونوشتن fnaانجام بدم اماهرکجامیرم میگن بدون بی حسیه میترسم بدون بی حسی چقدردرد دارد؟خیلی ناراحتم شهرستان هستم نمیتونم به شمامراجعه کنم؟توروخدازود جواب بدیدمتشکرم

    پاسخ
    • موسسه تیراد
      1398/11/12 3:34 ب.ظ

      سلام دوست عزیز
      اف ان ای با بی حسی در مرکز تیراد انجام می شود و حتی ترتیبی داده شده است تا بیمارانی که با مشکلات ترس و فوبیا رو به رو هستند که این عمل برایشان قابل تحمل نیست تحت نظر متخصص بیهوشی و با بیهوشی بتوانند کارشان را بدون ترس و درد انجام دهند، این مرکز تنها مرکزی است که به ارائه این شکل FNA اقدام نموده و نیز برای سایرین دوستان که بیهوشی نیازی ندارند بی حسی انجام می شود ولیکن واقعا نمی توانم بگویم که شما در اثر FNA بدون بی حسی آیا دردی را که متحمل می شوید کم و یا زیاد می دانید به این دلیل که آستانه حواس در افراد مختلف متفاوت بوده و ممکن است شخصی با آستانه تحمل بالا دردی را در حد یک سوزن معمولی حس کند و شخص دیگری درد بیشتر، بنابراین دوست عزیز اگر این موضوع از دید شما نگران کننده است بهتر است تا با مرکزی انجام شود که از امکانات بی حسی بهره می گیرند
      برای شما آرزوی سلامتی می کنم
      موفق باشید

      پاسخ
    • من شاید بیست سال پیش نمونه برداری انجام دادم. نه بی حسی بود و نه سونوگرافی. به نظرم خیلی درد داشت. شاید هم من سنم خیلی کم بود و تا اون موقع چنان دردی تجربه نکرده بودم. حتی دکتر اون آزمایشگاهی که رفتم نگفت روی تخت دراز بکش و همونطور که نشسته بودم نمونه گرفت. فکر می کنم الان بیشتر ملاحظه ی مربض ها رو می کنند. نگران نباش.

      پاسخ
  • هزاردستان
    1398/11/06 3:43 ق.ظ

    سلام، مطلب سودمندی بود، لطف کنید بفرمایید در نتیجه FNA عبارت Acellular Smear به چه معناست؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      آسلولا به معنی این هست که سلول کمی در نمونه بوده در حقیقت سلولس نبوده و این در دو زمان می تونه به وجود باید که ضایعه کیستیک باشد و در مایع کیست سلولی نباشد و یا نمونه برداری با اشکال تکنیکی انجام شده و در اون قسمتی که براشته شده سلول به خوبی جدا نشده

      پاسخ
  • محمد ربانی
    1398/10/14 5:14 ب.ظ

    سلام ببخشید یه سئوال دیگه داشتم خیلی ممنون می شم جواب بدین ۲ هفته پیش از تیروئید سمت راستم که نمونه برداری شده( ۹ تا سوزن نمونه برداری زدن ) الان وقتی که غذا با اب می خورم درد می کنه ایا این طبیعی هستش و اگه طبیعی هستش تا چه مدت این جوری می مونم؟ ایا راه حل یا درمانی داره ؟فقط هم سمت راستم این جوریه و خیلی اذیت میشم ! خیلی ممنون از پاسخگو بودنتون تشکر

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز؛
      این طبیعی هست و ممکن هست تا یک هفته هم درد داشته باشین، نگران نباشین و میتونین از یک مسکن استفاده کنین

      پاسخ
      • محمد ربانی
        1398/10/15 2:43 ب.ظ

        سلام و خسته نباشید ببخشید من در متن نوشتم که ۲ هفته است نمونه برداشتم و هنوز بعد از ۲ هفته درد دارم وقتی که غذا یا اب می خورم شما فرمودید تا یک هفته طبیعی هستش الان به نظرتون باز هم طبیعی هستش؟

        پاسخ
  • محمد ربانی
    1398/10/11 0:40 ق.ظ

    سلام خسته نباشید من سونوگرافی دادم جواب این بوده ۲ تا ندول هیپواکو با ابعاد ۷×۸ م م و ۱۰×۸ م م دارای میکرو کلیسیفاکسیون متعدد می باشد و الاستیته هارد ( tirads IV ) بعد نمونه برداری انجام دادن جواب fna اومده که جواب منفیه یعنی بدخیم نیست و دکتر گفت ۳ ماه یه بار سونوگرافی انجام بده می خواستم بدونم ایا این ندول خوش خیم در اینده احتمال بدخیمی داره اگه داره چند درصد احتمالش هست ( جای نگرانی هست به خدا مردم از ترس سرطان )

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من تروئید دارم سنگرافی دادم تو جواب نوشتrt lobe:22*14*9 mm
    Lt lobe:39*35*26 mm نمونه برداری هم انجام دادم هنوز جوابش نیومده نظرتو چیه ایا بد خیمه یا خوش خیم بادارو درمان میشم

    پاسخ
    • سلام کجا میتونم جوابمو پیدا کنم

      پاسخ
      • موسسه تیراد
        1398/09/23 3:08 ب.ظ

        سلام دوست عزیز؛
        اجازه بدین تا جواب پزشک رو همینجا براتون ارسال کنم، یکی دو روز بعد چک بفرمائید

        پاسخ
  • محمد حسین
    1398/09/17 8:35 ب.ظ

    سلام من سونوگرافی تیروئید انجام دادم که در قسمتی از برگه ی جواب سونوگرافی نوشته که در سر تاسر لوب چپ تیروئید تصویر یک ندول بزرگ هترواکو به ابعاد تقریبی ۲۹*۵۸ م.م رویت شد که نواحی پراکنده تغییرات دژنر سانس کیستیک در درون ان مشاهده گردید. میشه بگید مشکلم چیه؟ ممنون

    پاسخ
  • باسلام وخسته نباشید فروان
    از عمل تیروئیدم یک ماه است که گذشته اما احساس درد و گرفته گی در گلو رو دارم این به نظر شما طبیعیه .
    جواب پاتولوژی هم اومد غده بد خیم تیروئید بود.

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز؛
      درد شما کاملا طبیعی هست، نگران نباشید حتی ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد شما روند طبیعی درمان را ادامه بدهید

      پاسخ
  • با سلام خدمت شما.من خانم بارداری هستم که کم کاری تیروعید دارم و دکترم برای من سنوگرافی تجویز کردن تو سنوگرافی مشخص شد که باید fna یا نمونه برداری بشم نمونه هم دادم در سنو جدیدم نوشته شدهriskشده malignancy ℅۸۵ ودر پایان هم نوشته شده biopsy proven malignancy هنوز جواب نمونم نیومده خیلی نگرانم ۱ماه به زایمانم مونده لطفا راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • موسسه تیراد
      1398/08/12 9:15 ق.ظ

      سلام دوست عزیز؛
      لطفا تصویر مدارکتان را به آی دی اینستاگرام ما ارسال کنید
      آی دی tiradsono

      پاسخ
  • باسلام دوباره.ممنون از راهنمایی خوبتون.
    اگه میشه لطف کنید یه جراح خوب تو بیمارستان دولتی بهم معرفی کنید خیلی ممنون میشم ازتون.با تشکر فراوان…..

    پاسخ
  • ممنون ازراهنماییتون مخارج نمونه گیری چقده وچطوری نمونه میگیرن

    پاسخ
    • موسسه تیراد
      1398/08/08 11:29 ب.ظ

      سلام دوست عزیز؛
      اف ان ای با یک سوزن نازک و بی حسی انجام میشود و تحت هدایت سونوگرافی دقیقا از توده نمونه گرفته می شود، در این مورد مقاله را بخوانید و فیلم را ببینید
      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیدسونوگرافی تیروئیددادم بعدجواب گفتن که تصویریک ندول هایپراکوباحدودمشخص وباتغییرات کیستیک بدون جزکلسیفیه به ابعاد۱۹.۲۵.۳۵میلیمتردرلوب راست تیروئیددیده میشه اگه میشه بگیدمشکل م چی وخطرناک یانه

    پاسخ
  • با سلام من خانمی ۳۱ ساله هستم به تازگی نمونه FNAاومده که گفتن بد خیمه.به پزشک مراجعه کردم گفتند باید عمل بشی البته این گره تیروئید حدود ۲ سانت در سمت راست هستش.دکتر جراح گفتند که یکی از عوارضی که احتمال داره اینکه به تارهای صوتی آسیب برسه،خیلی نگرانم اگه میشه راهنماییم کنید ممنون میشم.

    پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید یه سوال داشتم از خدمتتون درصورتی که جواب پاتولوژی fnaنوبت اول غیر تشخیصی باشه برای FNAمجدد چقدر باید زمان بگذره ؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز؛
      به طور روتین دو تا سه ماه فاصله رو بین دو FNA توصیه می کردن که البته دیگه الان این در رفرنس های جدید خیلی مطرح نیست و می تونین در فاصله کمتر هم انجام بدین

      پاسخ
    • خیلی ممنون از راهنماییتون

      پاسخ
  • با سلام خدمت شما.مادر من بعد از نمونه گیری سوزنی حال خوبی ندارن و همینطور درد دارن و چون منتظر جواب پاتولوژی هستیم.میخواستم بدونم میشه برای حال بدشون کاری کرد؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز؛
      صبر کنید تا جواب پاتولوژی آماده شود ولیکن اگر در محل نمونه برداری با درد مواجه هستید با مرکزی که نمونه برداری انجام شده تماس بگیرید
      موفق باشید

      پاسخ
  • با عرض سلام. من از تیروییدم سونوگرافی کردم و در سمت راست تیروییدم ندول یازده و نیم میمیلیمتری دارم آیا لازمه که نمونه برداری بشه یا با دارو رفع میشه یا کلا کاری به کارش نداشته باشم؟
    ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز؛
      لازمه که برای بررسی سونوگرافی شما رو ببینیم لطفا سونوتون رو به آی دی اینستاگرام بفرستین
      آی دی اینستاگرام tiradsono
      موفق باشین

      پاسخ
  • پریناز
    1398/07/28 1:05 ب.ظ

    سلام من سونو تیروئید انجام دادم نوشته اکوی پارانشیم تیروئید هردوسمت غیریکنواختهست و لی ندول مجزا رویت نشد یعنی چی ؟؟!

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز؛
      احتمالا تیروییدیت مزمن دارید و باید با ازمایشات مقایسه شود که معلوم شود نیاز به دارو دارید یا خیر
      موفق و شاد باشید

      پاسخ
  • شهلا خیراله زاده
    1398/07/18 9:16 ب.ظ

    سلام خسته نباشید مدتهاست که در گردنم بین غدد لنفاویم غده در امده و اینکه یک طرف تیروییدم بزرگ شده دکتر بیوبسی برام نوشته هنوز انجام ندادم الان حدود سه روز که سرگیجه به صورت دوروانی دارم تعادل ندارم مخصوصا تو دید تعادل ندارم صدای وزوز تو سرم زیاد میشه کلا سیستمم ریخته بهم ایا امکان نداره از تیروییدم باشه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من یکبار نمونه برداری دوبار سونوگرافی داپلر ودوبار هم اسکن هسته ی انجام دادم ولی هربار میگن پرکاری تیروئید هستش اما خارش شدی و احساس خفگی که بهم دست میده خیلی آزاد دهنده هست میشه راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز ؛
      پرکاری تیروئید بیماری نسبتا خطرناکیه که می تونه عواقب زیادی رو داشته باشه، از جمله اختلالات سیستم عضلانی اسکلتی و همین طور بیماری های قلبی که مهمترینشون هست و باید کنترل بشه و اگر با دارو قابل کنترل هست که تحت نظر متخصصین غدد باید باشین اگر جواب نداد درمانهای جایگزین مثل یدتراپی یا درمانها جراحی و اگر در زمینه ندول سمی یا پرکار باشه که آر اف می تونه کمکتون کنه
      بنابراین باید علت بیماریتون پیدا بشه
      موفق باشین

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید چند درصد احتمال داشتن سرطان تروئید وجود داره
    و اگر سرطان تروئید درمانی براش وجود داره
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • موسسه تیراد
      1398/07/01 9:23 ق.ظ

      سلام دوست عزیز؛
      جواب سوال شما در سایت و در مقاله https://tiradsono.com/thyroid-nodule/ به طور مفصل شرح داده شده، لطفا مقاله رو بخونین و اگر سوالی براتون باقی موند من در خدمت شما هستم،
      موفق و شاد باشین

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر
        من ۵ روز پیش در موسسه شما نمونه برداری FNA انجام دادم … اما با گذشت این چند روز درد محل نمونه کم نشده و هنوز هنگام خوردن غذا و تنفس درد دارم … چیکار کنم ؟؟؟ ممنون

        پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    نمونه برداری عوارضی دارن مثلا اینکه بعد نمونه برداری مشکلاتی ایجاد کنه یا اینکه پخش بشه در بدن یا به یه چیز بدتر تبدیل بشه ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • موسسه تیراد
      1398/07/01 9:18 ق.ظ

      سلام دوست عزیز
      طبق آخرین تحقیقات انجام شده نمونه برداری باعث پخش شدن سلولهای سرطانی در بدن نمی شه و این کار طبق موازین علمی هست ولی به هر حال در هر پروسیچر پزشکی سود و زیان بررسی می شود به فرض در نمونه برداری بیمار تا چند روزی احتمالا درد خواهد داشت که به نسبت سنجش و تشخیص مهمی که بعد از آن انجام می شود ارزش انجام آن را خواهد داشت.
      موفق و شاد باشید

      پاسخ
  • مهرناز
    1398/05/28 11:01 ق.ظ

    با سلام چطور میتونم نتیجه اسکن یا ازمایش براتون بفرستم؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      می تونید از طریق صفحه اینستاگرام موسسه به آی دی tiradsono عکس نتایج رو ارسال نمائید، موفق و شاد باشید

      پاسخ
  • سلام.برادر من چهل و سه ساله هستن…سالهاست گلو درد دارن,اکثر اوقات فکر میکنن گلوشون چرک کرده,به چند دکتر مراجعه کردن که نتیجه نگرفتن.تا اینکه دکتر نراقی گفت سی تی اسکن بگیرن و وقت برای آندوسکوپی.امروز که مراجعه کردن برای آندوسکوپی ایشون گفتن بعد از آندوسکوپی نیاز به نمونه برداری هست,که برادرم قبول نکرده.میخواستم بدونم این نمونه برداری از تیروئید بوده که میخواستن انجام بدن یا از لوزه یا جای دیگه.ممنون میشم راهنمایی کنین

    پاسخ
    • معمولا نمونه برداری که همکاران ای ان تی انجام می دهند اندوسکوپی هستش ولی اینکه چه ضایعه ای دیده اند اگر مرتبط با تیروئید باشد به ما و همکاران غدد ارجاع می شود ولی احتمالا مربوط به حوضه گوش و حلق و بینی است که درخواست نمونه برداری دادن

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. یکی از اعضای خانواده بنده چند روز پیش این آزمایش را انجام داد و پس از مشخص شدن جواب آزمایش (البته به ما نگفتند که جواب آزمایش چیه فقط گفتند سمی هست؟!!! اینکه چی سمی هست رو نگفتند) و گفتند که باید هرچه زودتر عمل بشه. ما نگران هستیم و نمیدونیم دقیقا مشکل چیه؟ هیچ علامتی هم قبلا نداشت به جز سرفه. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      لطفا مدارک پزشکی مربوطه مثل جواب آزمایش و سونو و … رو بفرستین تا بررسی انجام شود

      پاسخ
      • سلام مادر من بیماری تیروئید داره رفته دکتر یبار نمونه ازش گرفتن بعد دکترش گفته برو سه ماه دیگه بیا نه قرصی داده نن چیزی بنظر شما دلیل این کار چیه چرا گفته سه ماه دیگه بیا؟لطفا یه راهنمایی بکنید

        پاسخ
        • سلام دوست عزیز؛ احتمالا شما جواب نمونه برداری تون جزء طبقه بندی هست که نیاز به تکرار نمونه برداری داره ولیکن می تونین جواب نمونه برداریتون رو در پیج اینستاگرام به آی دی tiradsono بفرستین دقیق تر بررسی کنیم
          موفق باشین

          پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    اینجانب از استان بوشهر مزاحم میشم میخواستم بدونم چطوری میشه نوبت برای نمونه برداری از غده تیروئید گردن از مرکز شما گرفت ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • موسسه تیراد
      1398/04/13 3:08 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      می تونید به قسمت نوبت دهی اینترنتی مراجعه کنید و از این قسمت نوبت مورد نظرتون رو بگیرید

      پاسخ
      • تارا کامفر
        1398/07/26 11:48 ب.ظ

        باسلام
        من به تازگی نوبت نمونه برداری دارم
        خیلی از دردش میترسم….. میخواستم بدونم خیلی درد داره؟؟؟؟
        چقدر طول میکشه؟؟؟؟؟

        پاسخ
        • سلام دوست عزیز؛
          نمونه برداری مختصر دردی را در ابتدای پروسیچر برای بی حسی دارد و بعد از آن درد دیگری را حس نخواهید کرد بنابراین نگران نباشید .
          موفق باشید

          پاسخ
      • سمیه حسینی
        1398/07/26 11:57 ب.ظ

        باسلام
        من یکشنبه نوبت نمونه برداری کیست تروئید دارم …. می خواستم بدونم خیلی درد داره ؟؟؟
        چقدر طول میکشه!!!!!

        پاسخ
        • سلام دوست عزیز؛
          نمونه برداری مختصر دردی را در ابتدای پروسیچر برای بی حسی دارد و بعد از آن درد دیگری را حس نخواهید کرد بنابراین نگران نباشید .
          موفق باشید

          پاسخ
    • صفورا رحیمی
      1398/07/17 1:20 ق.ظ

      سلام من ۴۴سالسن دارم از بوشهر هستم تیروید کم کار دارم تو تیرویدم گره ۱۲/۱۳هست دو باره نمونه برداری کردم گفتن که مشکوک هستیم گفتن فقط باید عمل بشی تیروید تو کامل در بیاری میخواستم بدونم اگه تیروید در بیارن اشکالی نداره.ممنون میشم راهنمایی کنید

      پاسخ
      • سلام دوست عزیز؛
        شما باید مدارکتون رو برای ما به آدرس اینستا ارسال کنید تا با بررسی پاسخ شما را اعلام کنیم
        موفق باشید
        آی دی اینستا tiradsono

        پاسخ
      • سلام صدام گرفته گردنم سفت شده دردمیکنه ایا لازم نمونه برداری بشم

        پاسخ
    • منصوره
      1399/11/17 0:18 ق.ظ

      سلام صدام گرفته گردنم دردمیکنه مشکلم چی هست

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید


این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.