درمان کم کاری تیروئید با 14 روش ساده و موثر

درمان کم کاری تیروئید

چگونه به درمان کم کاری تیروئید کمک کنیم؟

تیروئید کم کار یا کم کاری تیروئید می‌تواند بر سطح انرژی، باروری، خلق‌وخو، وزن، میل جنسی و توانایی تفکر تأثیر مستقیم بگذارد. مشکلات مربوط به تیروئید می‌تواند تمام فعالیت‌های روزانه شما را تحت تأثیر قرار دهد. اگر تیروئید کم کار دارید، راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید عملکرد تیروئید خود را تقویت کنید.

درمان کم کاری تیروئید

روش اول: درمان کم کاری تیروئید از طریق رژیم غذایی

  1. از یک رژیم غذایی حاوی غذاهای کامل و تازه پیروی کنید. اگر مشکل تیروئید کم کار دارید، باید یک برنامه غذایی سالم‌تر و تمیزتر را اتخاذ کنید. این به‌طورکلی به این معنی است که رژیم غذایی شما شامل غذاهای کامل و غیر فرآوری شده است. ترویج یک سبک زندگی سالم برای خود منجر به عملکرد سالم‌تر تیروئید می‌شود.
    • رژیم‌های غذایی تمیز و پر از غذاهای فرآوری نشده و کامل، به از حذف غذاهای التهابی کمک می‌کند. غذاهای التهابی می‌تواند اثرات منفی بر تیروئید شما داشته باشد.
    • بسیاری از افرادی که دارای مشکل کم کاری تیروئید هستند، به گلوتن حساسیت دارند. سعی کنید گلوتن موجود در غذای خود را محدود یا به‌طور کامل حذف کنید.

درمان تیروئید کم کار با رژیم غذایی

  1. برای درمان کم کاری تیروئید، از مصرف الکل و محرک‌ها اجتناب کنید. برای کمک به عملکرد سالم تیروئید خود باید از الکل، کافئین و محصولات تنباکو خودداری کنید. این محصولات باعث افزایش هورمون‌های استرس می‌شوند که می‌تواند تیروئید شما را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به عدم تعادل هورمونی، نظیر تیروئید کم کار شود.
    • اگر نمی‌خواهید الکل و کافئین را برای همیشه کنار بگذارید، باید آن‌ها را برای چند هفته از رژیم غذایی خود حذف کنید؛ سپس در حد اعتدال از آن‌ها استفاده کنید. مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد قهوه سیاه ممکن است برای سلامت عصبی مفید باشد.

درمان کم کاری تیروئید

  1. از غذاهایی استفاده کنید که از تیروئید شما حمایت می‌کنند. برخی غذاها می‌توانند به عملکرد بهتر تیروئید و درنتیجه درمان کم کاری تیروئید کمک کنند. برای هر بیماری تیروئیدی، مطمئن شوید غذاهایی که استفاده می‌کنید از غده تیروئید شما حمایت می‌کنند. این غذاها عبارت‌اند از:
    • انواع توت‌ها مانند زغال‌اخته، توت‌فرنگی، تمشک، انگور فرنگی، شاه‌توت، سنجد، توت ماهی قزل‌آلا و شاه‌توت. توت‌ها حاوی سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب کمک می‌کنند.
    • سبزیجات تازه مصرف کنید تا به درمان کم کاری تیروئید کمک کنید. این سبزیجات شامل طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها، مانند سبز، به‌علاوه سبزیجات قرمز، نارنجی، زرد و بنفش و همه انواع سبزیجات، مانند برگ، ساقه، گلچه و غده.
    • انواع ماهی‌هایی که دارای جیوه کمی باشند؛ مانند سالمون. این ماهی‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. منابع اسیدهای چرب امگا ۳ به‌جز ماهی شامل گردو، گل‌گاوزبان و روغن بذر کتان هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ بلوک‌های سازنده مهمی برای مواد ضدالتهابی طبیعی در بدن شما هستند.
    • غذاهای حاوی ویتامین D. می‌توانید ماهی و قارچ یا لبنیات غنی‌شده با ویتامین D بخورید. برای افزایش ویتامین D نیز می‌توانید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زیر نور آفتاب بمانید و بر کم کاری تیروئید غلبه کنید.
    • پروتئین با کیفیت بالا. سعی کنید در هر وعده غذایی یکی از آن‌ها را مصرف کنید. منابع خوب پروتئین شامل مرغ، لوبیا، تخم‌مرغ، حبوبات و آجیل است.

درمان کم کاری تیروئید

  1. مصرف مواد مغذی تقویت‌کننده تیروئید را افزایش دهید. شما باید مقدار غذاهای حاوی مواد مغذی را افزایش دهید که کم کاری تیروئید شما را درمان می‌کند. سعی کنید هر روز حداقل یک وعده غذایی حاوی این مواد مغذی بخورید.
    • ویتامین A بیشتری بخورید. غذاهای سرشار از ویتامین A شامل سبزیجاتی مانند سیب‌زمینی شیرین، اسفناج و سایر سبزیجات با برگ تیره، هویج، کدوتنبل، فلفل قرمز، کدوحلوایی تابستانی است. میوه‌هایی مانند طالبی، انبه و زردآلو؛ حبوبات، گوشت، جگر و ماهی. این مواد به درمان تیروئید کم کار کمک می‌کنند.
    • تیروزین برای تقویت عملکرد تیروئید کم کار ضروری است. این را می‌توانید در بوقلمون یا سفیده تخم‌مرغ پیدا کنید.
    • سلنیوم نیز به تنظیم تولید تیروئید کمک می‌کند. آجیل برزیلی بهترین منبع سلنیوم است. همچنین می‌توانید سلنیوم را در ماهی تن، قارچ، گوشت گاو، تخمه آفتابگردان، هالیبوت و سویا پیدا کنید.
    • میزان ید بدن خود را چک کنید. در کشورهای درحال‌توسعه، مکمل ید دریافتی با نمک مبتنی بر ید می‌تواند به بهبود کم کاری تیروئید کمک کند. بااین‌حال، در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته، ممکن است شما در معرض خطر ید اضافی باشید که می‌تواند باعث تیروئیدیت خود ایمنی شود. در مورد میزان مصرف ید و در صورت نیاز به تنظیم آن، با پزشک خود صحبت کنید.

افزایش مصرف مواد مغذی تقویت کننده تیروئید

  1. غذاهای سرکوب‌کننده تیروئید را محدود کنید. اگر کم کاری تیروئید دارید، به این معنی است که تیروئید شما کندتر از حد طبیعی کار می‌کند. برخی از غذاها ممکن است با سرکوب کردن تیروئید در عملکرد تیروئید شما اختلال ایجاد کنند که می‌تواند کم کاری تیروئید را بدتر کند. برخی از سبزیجات مانند کلم، کلم بروکسل، روتاباگا، کلم بروکلی و بوک چوی (نوعی کلم برک چینی) را محدود کنید. این غذاها می‌توانند در جذب ید در تیروئید اختلال ایجاد کنند. اگر می‌خواهید از این سبزیجات استفاده کنید، حتماً آن‌ها را بخارپز کنید و خام نخورید.
    • توصیه می‌شود مصرف بادام‌زمینی و کره بادام‌زمینی را محدود کنید؛ زیرا می‌تواند جذب ید در بدن شما را کاهش دهد و منجر به وخامت تیروئید کم کار شود.
    • شما باید غذاهایی را که دارای سطوح بالایی از جیوه هستند، حذف کنید؛ مانند ماهی خال‌مخالی و ماهی تن. این غذاها با تیروئید شما تداخل دارند.

محدود کردن غذاهای سرکوب کننده تیروئید

روش دوم: درمان کم کاری تیروئید از طریق تغییر سبک زندگی

  1. استرس را به حداقل برسانید. استرس می‌تواند اثرات منفی بر تیروئید شما داشته باشد و کم کاری تیروئید را بدتر کند. استرس غدد آدرنال را تحریک می‌کند که می‌تواند تیروئید کم کار را همراهی کند. سطح کورتیزول نیز با استرس افزایش می‌یابد که بر سطح انسولین و گرسنگی تأثیر می‌گذارد.
    • استرس همچنین باعث می‌شود افراد پرخوری کنند یا به غذاهای ناسالم روی بیاورند که می‌تواند بر تیروئید تأثیر منفی بگذارد.
    • تکنیک‌های کاهش استرس مانند تنفس عمیق، یوگا یا تای چی را بیاموزید. روش‌های دیگر می‌تواند شامل مدیتیشن، ماساژ و خواب کافی باشد.
    • مرخصی از مسئولیت‌های شما می‌تواند بسیار مفید و ترمیم‌کننده نیز باشد.

کاهش استرس برای درمان کم کاری تیروئید

  1. ورزش‌های هوازی را بیشتر انجام دهید. افزایش سطح فعالیت بدنی نیز می‌تواند به درمان کم کاری تیروئید کمک کند. شما باید حداقل پنج روز در هفته ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط را هدف‌گذاری کنید.
    • پیاده‌روی، شنا، دستگاه رووینگ، بیضوی، پله‌ها یا هر نوع ورزش قلبی را که از آن لذت می‌برید، امتحان کنید. با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید هیچ محدودیتی وجود ندارد.
    • آهسته شروع کنید و با سرعت خود پیشرفت کنید. اهداف معقولی برای خود تعیین کنید.

ورزش های هوازی را بیشتر انجام دهید

  1. تمرینات قدرتی بیشتری بگنجانید. تمرینات قدرتی همچنین می‌تواند کم کاری تیروئید را بهبود ببخشد. شما باید دو تا سه روز تمرین قدرتی را به برنامه ورزشی هفتگی خود اضافه کنید. تمرینات قدرتی همچنین به کاهش وزن و کاهش استرس کمک می‌کند.
    • سعی کنید از دستگاه‌های وزنه‌برداری در باشگاه استفاده کنید. همچنین می‌توانید وزنه‌های آزاد بلند کنید. در مورد تمرینات مناسب با پزشک خود صحبت کنید.

افزایش تمرینات قدرتی برای درمان تیروئید کم کار

روش سوم: مراجعه به پزشک برای درمان تیروئید کم کار

  1. به پزشک خود مراجعه کنید. اگر هر یک از عوامل خطر یا علائم بیماری کم کاری تیروئید را دارید، به پزشک خود مراجعه کنید و او را از نگرانی‌های خود مطلع کنید. تیروئید کم کار را می‌توان درمان کرد و نتایج آن به‌طورکلی بسیار خوب است. شما باید آزمایش خون بدهید و همچنین معاینه فیزیکی شوید و علائم خود را بررسی کنید.
    • مراجعه به پزشک را به تعویق نیندازید؛ دانستن همیشه بهتر از ندانستن است.
    • برخی از داروها می‌توانند در عملکرد تیروئید شما اختلال ایجاد کنند. هنگامی‌که به پزشک خود مراجعه می‌کنید، باید او را در مورد داروهایی که مصرف می‌کنید، ازجمله مکمل‌ها یا داروهای طبیعی و گیاهی، مطلع کنید تا بداند که آیا این داروها بر کم کاری تیروئید شما تأثیر داشته یا خیر. اگر برای شما داروهایی مانند لیتیوم، تیوآمیدها، آلفا اینترفرون، اینترلوکین ۲، کلستیرامین، پرکلرات، خلط‌آور، هیدروکسید آلومینیوم و رالوکسیفن تجویز شده است، با پزشک خود در مورد خطر ابتلا به بیماری تیروئید صحبت کنید.

مراجعه به پزشک برای درمان کم کاری تیروئید

  1. تحت درمان جایگزینی تیروئید قرار بگیرید. درمان جایگزینی تیروئید یک درمان تجویز شده پزشکی برای کم کاری تیروئید است و به جایگزینی عملکرد طبیعی تیروئید کمک می‌کند. رایج‌ترین نوع آن، T4 مصنوعی است که به همان روش T4 که بدن شما می‌سازد کار می‌کند.
    • T4 مصنوعی یک‌بار در روز به‌صورت خوراکی، معمولاً صبح سی دقیقه قبل از صبحانه مصرف می‌شود.
  1. مکمل مصرف کنید. شما می‌توانید با مصرف مکمل‌های غذایی و ویتامینی به درمان کم کاری تیروئید خود کمک کنید. این مکمل‌ها مواد مغذی موردنیاز برای حمایت از یک مکمل سالم را در اختیار بدن قرار می‌دهند. مصرف مکمل‌ها را بدون صحبت با یک پزشک متخصص شروع نکنید. مصرف مکمل‌هایی که به‌طور خاص بر عملکرد تیروئید تأثیر می‌گذارد، باید رویکردی هدایت‌شده داشته باشد.
  • می‌توانید برای بهبود تیروئید کم کار مکمل‌هایی نظیر ویتامین D، ویتامین A، روی، سلنیوم، B12 و چربی‌های امگا ۳ مصرف کنید.
  • مطمئن شوید که مکمل سلنیوم مصرف می‌کنید و توجه داشته باشید که بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم در روز مصرف نکنید.

مصرف مکمل برای درمان کم کاری تیروئید

روش چهارم: آشنایی با تیروئید و عملکرد آن

  1. اهمیت تیروئید را بیاموزید. غده تیروئید نقش بسیار مهمی در تعدادی از عملکردهای حیاتی بدن دارد. تیروئید به حفظ سطح انرژی، دمای طبیعی، وزن، تفکر روشن، پاسخ بدن به هورمون‌های دیگر و سنتز پروتئین‌ها کمک می‌کند. تیروئید در قاعده گردن قرار دارد و مانند یک پاپیون یا پروانه به دور جلوی گردن می‌پیچد. مشکلات تیروئید اعم از پرکاری و کم کاری تیروئید، می‌تواند به‌طور ناگهانی یا در طی سال‌ها ایجاد شود.
    • شایع‌ترین شرایطی که تیروئید را تحت تأثیر قرار می‌دهد، کم کاری تیروئید است که در آن تیروئید کم‌تر از حد طبیعی کار می‌کند و پرکاری تیروئید که در آن تیروئید بیش‌فعال می‌شود.
    • شایع‌ترین نوع بیماری کم کاری تیروئید تیروئیدیت هاشیموتو است. تیروئیدیت هاشیموتو یک اختلال خود ایمنی است که در آن بدن در حال تولید آنتی‌بادی برای تیروئید است. این منجر به کاهش تولید هورمون‌های تیروئید و کم کاری تیروئید می‌شود.
  1. عوامل خطر را بشناسید. عواملی وجود دارد که ممکن است شما را در معرض خطر کم کاری تیروئید قرار دهد. دانستن عوامل خطر می‌تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید که آیا علائمی که دارید ممکن است با عملکرد تیروئید شما مرتبط باشد یا خیر. اگر هر یک از این عوامل خطر برای شما صدق می‌کند، در مورد غربالگری تیروئید با پزشک خود صحبت کنید. غربالگری می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری تیروئید کمک کند. این عوامل خطر عبارت‌اند از:
    • سن: مانند بسیاری از اختلالات، خطر کم کاری تیروئید با افزایش سن افزایش می‌یابد.
    • جنسیت: زنان بیشتر در معرض خطر کم کاری تیروئید هستند.
    • سابقه خانوادگی: بیماری تیروئید معمولاً در خانواده‌ها دیده می‌شود. اگر یکی از بستگان نزدیک به بیماری تیروئید مبتلا بوده باشد، شما در معرض خطر بیشتری هستید.
    • بیماری خود ایمنی: وجود هرگونه بیماری خود ایمنی خطر ابتلا به بیماری تیروئید را افزایش می‌دهد.
    • سابقه پزشکی پرتو به گردن یا قفسه سینه.

عوامل خطر برای بیماری تیروئید

  1. مشکلات تیروئید را تشخیص دهید. بیماری تیروئید با علائم فیزیکی و نتایج آزمایشگاهی تشخیص داده می‌شود. پزشک از شما خون می‌گیرد و هورمون‌های محرک تیروئید (TSH) را آزمایش می‌کند تا تشخیص دهد که آیا در معرض خطر هستید یا خیر.
    • علائم کم کاری تیروئید عبارت‌اند از: خستگی، افسردگی، مشکل در تمرکز، افزایش وزن، ضربان قلب کندتر، خشکی پوست، نازک شدن مو، حساسیت به سرما، سیکل‌های قاعدگی نامنظم، یبوست و تورم اطراف گردن.

مشکلات تیروئید را تشخیص دهید

جمع‌بندی

کم کاری تیروئید یا تیروئید کم کار می‌تواند بر سلامت جسم و کیفیت زندگی شما تأثیر مستقیمی داشته باشد. برای درمان کم کاری تیروئید، علاوه بر مراجعه به پزشک متخصص، از راهکارهای ساده نظیر آنچه در این مقاله گفته شد استفاده کنید تا بتوانید درمان را تسریع کنید. راه‌حل‌های گفته‌شده برای تمامی افراد قابل‌استفاده است. چراکه به سبک زندگی و تغذیه سالم مرتبط است.

۳.۲ / ۵. ۳۷

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
چگونه تیروئید خود را درمان کنیم؟
نوشتهٔ بعدی
ندول تیروئید: درمان گره تیروئید و راه‌های شناسایی گره

۱۹۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • معصومه شعبانزاده
    1403/06/16 12:08 ب.ظ

    آیا. واقعا تیروئید کم کار درمان میشه ؟؟

    پاسخ
  • سمیه بزرگواری
    1403/05/19 1:51 ب.ظ

    سلام ، آزمایش دادم ،tsh,ام ۵بوده چی میتونم مصرف کنم که نتیجه یرآزمایش tsh کمتر از ۵ بشه

    پاسخ
  • ثنا بانو
    1403/05/13 7:48 ق.ظ

    سلام وقت بخیر ۱۳ سال هست روماتیسم مفصلی دارم و فیبرومیالژی و ۶ سالی هست تیروئید کم کار گرفتم و دیابت هم دارم که آوردم لب مرز قرص لیوتروکسین ۵۰ هر روز صبح ناشتا میخورم شب ها با قرص خواب می خوابم اختلالات خواب دارم تمام علائم تیروئید کم کار دارم

    پاسخ
  • سلام جناب دکتر
    من ۴۹ ساله هستم از ۱۹ سالگی به تیروئید کمکار مبتلا شده ام . سالی چند مرتبه آزمایش میدم و کنترل میکنم . چند ماهی هم هست که به تنگی کانال نخاعی و دیسک کمر دچار شده ام و پزشکان مربوطه کلی داروی مسکن و مخدر برای کاهش درد تجویز کرده اند؛ حال tsh رفته روی ۲۰ و ورم و التهاب مفاصل و خصوصا ناحیه زانو خیلی آزارم میده . آیا ممکنه که دلیل این التهابات و بالا رفتن tsh و … تاثیر داروهای مسکن و مخدر باشه ؟ ایا بایستی دوز لووتیروکسین رو بیشتر کنم ؟

    پاسخ
  • کاظم جلالی
    1403/05/06 12:09 ب.ظ

    سلام من ۴۷سالمه،از سال۹۰تاالان لووتیروکسین خارجی۱۰۰ برای کم کاری تیروئید استفاده میکنم.بااینکه مرتب قرص میخورم تمام علائم کم کاری تیروئید رو دارم.از همه مهمتر بیشتر از یکسال بزاق دهانم خیلی زیاد شده حتی رو صحبت کردن اثر گذاشته،آیا راهکاری داره این مشکل برطرف بشه.باتشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      آیا مرتب تحت نظر پزشک هستید و طبق روال درمانی مدنظر متخصص معالج، لووتیروکسین مصرف میکنید؟

      پاسخ
  • عبداارضا
    1403/05/04 0:42 ق.ظ

    سلام.قرص لوترونین ۲۵ روسرچ کردم میگن سریع ترازلوتریکسون کم کاری رادرمان میکنه این درسته

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر آقای دکتر
    من ۳۶سالمه بخاطر استرس و اعصاب بعداز قهوه خوردن مشکلات استرسی زیاد شد
    الان آزمایش دادم تی اس اچ من ۹ هستش
    ۴روز دارم قرص تیروئید ۱۰۰استفاده میکنم موقع استفاده
    بعد یه ساعت احساس میکنم نرمال نیستم و تپش قلب دارم راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر روال درمانی را منظم انجام دهید و بعد از استفاده از قرص لووتیروکسین حداقل نیم ساعت و در بهترین حالت بین ۱ تا ۲ ساعت موادغذایی و دارویی استفاده نکنید.
      صبوری کنید و استرس خود را مدیریت کنید، تا یک هفته همه چیز به حالت نرمال برمیگردد.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/04/17 1:28 ق.ظ

    سلام ببخشید من ۱۳ سالمه و حدوده ۹ ساله دیابت دارم و یک با تیروئیدم کم کار بود و با خوردن داری برطرف شد اما الان دوباره این مشکل پیش اومده میخواستم ببینم برطرف میشه و من هنوز پریود نشدم و در این موضوع اختلال ایجاد نمیکنه ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اینکه در سن ۱۳سالگی هنوز پریود نشده‌اید، جای نگرانی نداشته و شما هنوز فرصت دارید، جای نگرانی نیست.

      پاسخ
      • سلام من ۲۶سالمه و تیروئید کم کار دارم
        دائم خسته و بی حال و استرس دارم

        پاسخ
  • سولماز
    1403/04/15 0:06 ق.ظ

    سلام خسته نباشید من ۶سال قرص تیروید میخورم الان هم ۱۸ شده روزی ۱ونصف قرص میخورم پایین هم نمیاد باید چیکار کنم

    پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید
    بنده خانم هستم و ۳۰ سالمه
    و اینکه من فعلا قصد بارداری ندارم ولی طی چند سال آینده تصمیم به بارداری دارم ایا کسایی که ترویید دارن بارداری خطرناک دارن یا باردار نمیشن ؟؟با توجه به جواب آزمایش ظاهرا کم کاری تیروئید دارم لطفا راهنماییم کنید
    Tsh:5.98 هست که adults:5:80
    یعنی ۱۸صدم زیاد هست😔
    T4:1,44

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در ابتدا لازم است که وضعیت تیروئید شما توسط یک متخصص غدد زیرنظر گرفته شده و روال درمانی منظمی داشته باشید و برای سوال شما ناشی از تاثیر مشکلات تیروئید بر بارداری یا در حین بارداری باید گفت که اگر روال درمان به درستی انجام شود مشکلات تیروئیدی تاثیر در بارداری نخواهند داشت و تنها لازم است قبل، حین و بعد از بارداری، تحت نظر متخصص بوده و وی را در جریان شرایط بارداری قرار دهید یعنی تنها تفاوت این است که علاوه بر متخصص زنان باید متخصص غدد نیز در کنار شما حضور داشته باشد.

      پاسخ
  • با سلام
    دختر من مشکل کم کاری تیروئید داره و صبح ها نمیتواند داروی تیروکسین را مصرف کند معمولا قرص مربوطه را بعدظهر حدود ساعت ۶ مصرف میکند این مورد مشکلی ایجاد نمیکند ؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1403/03/25 7:51 ق.ظ

    سلام ، آیا با وجود کم کاری تیروئید لیزر مو زائد کار درستی هست و اینکه جواب میده؟ ممنون

    پاسخ
  • سلام دکتر من ۱۷ سالمه وزنم ۸۰ کیلو هس قدم هم ۱۶۵دکتر همیشه بدنم سردشه . همیشه حوصله هیچ کاریو ندارم الن چن ماهه رژیمم اما بیشتر وزنم میره بالاهمیشه عضلاتم درد میکنه وقتی میرم زیر خورشید کنی دردم کم میشه وقتی استرس عصبی میشم فقط غذا میخورم بعد آروم میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      قبل از شروع رژیم، چک آپ کامل داده اید؟ وضعیت تیروئید و ویتامین های بدن به چه صورت است؟
      آیا رژیم تحت نظر متخصص تغذیه است؟

      پاسخ
  • سلام دکتر
    من مدتی هست بدنم سرد میشه مثل یخ حتی در هوای گرم و الان نیز تقریبا روز یک یا دو بار سمت راست پشت سرم درد میگیره آیا دکتر این علائم را دارم ممکن است که دچار بیماری کم کاری تیروئید شده باشم
    ممنون میشم که جواب بدید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تنها باتوجه به علائم نمیتوان تشخیص بیماری داد باید براساس نتایج آزمایشگاهی صحبت نمود. لذا نیاز به بررسی و یک چک آپ است.

      پاسخ
  • معصومه
    1403/03/19 3:19 ق.ظ

    سلام و عرض ادب دکتر عزیز من ۲۳ سالمه و یه مدتی خیلی درگیر اضطراب شدی بودم و یه چند وقت پریودام نامنظم شد ازمایش و سنوگرافی دادم معلوم شد کیست دارم و نسبت به ۶ ماه قبل که ازمایش داده بود tsh از ۱.۷ به ۶.۴ رسیده بود رفتم پزشک غدد معاینه کرد و گفت همه چی خوبه و ممکنه پایین بیاد و برای ۶ ماه دیگه برام tpo و tsh نوشت ما تو خانواده هاشیموتو نداریم و من یک ماه قبل از ازمایش به ادنو ویروس مبتلا شدم و چشم و ریه هامو درگیر کرده بود و گلو درد و عفونت و گرفتگی صدای خیلی شدید داشتم ولی یادم رفت به دکترم بگم ممکنه بالا رفتن tsh به خاطر التهاب تیروئید با ادنوویروس باشه خیلی نگرانم ممنونم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، بالا رفتن TSH (تیروئید تحریک‌کننده هورمون) می‌تواند به دلیل التهاب تیروئید یا تیروئیدیت باشد که ممکن است توسط عفونت‌های ویروسی از جمله ادنوویروس‌ها ایجاد شود.
      ادنوویروس‌ها می‌توانند منجر به التهاب تیروئید شوند و این التهاب می‌تواند باعث اختلال در عملکرد طبیعی تیروئید شود. در نتیجه، سطح TSH در خون افزایش می‌یابد. تیروئیدیت ویروسی معمولاً با درد و حساسیت در ناحیه تیروئید، تب و علائم عمومی عفونت همراه است.
      اگر شما این علائم را تجربه کردید و مشکوک به التهاب تیروئید هستید، مشاوره با پزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب ضروری است. پزشک ممکن است تست‌های اضافی مانند آزمایش‌های خون، سونوگرافی تیروئید و سایر ارزیابی‌ها را برای تایید تشخیص و تعیین بهترین روش درمان انجام دهد.

      پاسخ
  • سلام من یکساله تو اقدامم ولی بخاطر کم کاری ترویید باردار نشدم‌
    تحت درمانم و هر صبح قبل صبحانه باید قرص بخورم
    راهی نیست که بارداری سریع و بیخطر داشت؟؟ایا راهی است تا سریعتر درمان شیم؟؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1403/03/04 9:53 ق.ظ

    سلام واقعا مطالب عالی بودند البته با مطالعه و جستجویی که تو مقالات مختلف داشتم بعضی مطالب ضد و نقیض هستند مثلا توت فرنگی رو یک جا خوندم که برای تیروئید کم کار خوب نیست ولی توت های درختی و مخصوصا شاهتوت خیلی خوبه

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من در حدود ۶ ماهه که مطلع شدم تیروئید کم کار دارم و قرص لووتیروکسین استفاده میکنم و هر ۲ ماه یکبار آزمایش تیروئید میدم. ۴۰ ساله هستم یک ساله قصد بارداری دارم ولی دکتر گفته به خاطر کم کاری تیروئید تا موقعی که کامل درمان نشم باردار نمیشم و باید IVF انجام بدم. آیا کسی که کم کاری تیروئید داره و به روش طبیعی باردار نمیشه یا سقط های مکرر داره از روش IVF میتونه استفاده کنه و موفق به بارداری میشه؟لطفا راهنمایی کنید. ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در قدم اول استرس را از خود دور کرده و تمرکز بر روی انجام روال منظم درمان داشته باشید، بسیاری از بیمارانی که جراحی تیروئید کرده و تیروئید ندارن با استفاده از لووتیروکسین باردار شده اند. پس ابتدا استرس و نگرانی خود را مدیریت کرده و بر روی درمان تیروئید تمرکز کنید. با بهبودی وضعیت تیروئید سایر اقدامات را میتوان پیش برد.

      پاسخ
  • معصومه
    1403/02/22 1:32 ب.ظ

    سلام و عرض ادب دکتر عزیز من ۲۳ سالمه و یه مدتی خیلی درگیر اضطراب شدی بودم و یه چند وقت پریودام نامنظم شد ازمایش و سنوگرافی دادم معلوم شد کیست دارم و نسبت به ۶ ماه قبل که ازمایش داده بود tsh از ۱.۷ به ۶.۴ رسیده بود رفتم پزشک غدد معاینه کرد و گفت همه چی خوبه و ممکنه پایین بیاد و برای ۶ ماه دیگه برام tpo و tsh نوشت ما تو خانواده هاشیموتو نداریم و من یک ماه قبل از ازمایش به ادنو ویروس مبتلا شدم و چشم و ریه هامو درگیر کرده بود و گلو درد و عفونت و گرفتگی صدای خیلی شدید داشتم ولی یادم رفت به دکترم بگم ممکنه بالا رفتن tsh به خاطر التهاب تیروئید با ادنوویروس باشه خیلی نگرانم ممنونم

    پاسخ
  • سلام من تروعید کم کار دارم و از بدن دردی خیلیییییییی زیاد دارم بدن دردی صبر منو بریده
    یک سانت با خود کشی فاصله دارم بخدا
    هیچ داروی مسکنی نیست که نخورده باشم
    از دیکلوفناک ناپروکسن کلداسکلاب شیش تا شیش تا می خورم ولی هیچ اثری نمیزاره برام
    دکتر یک دارویی برام معرفی کن
    T3(CLIA)1.7
    T4(CLIA)10
    TSH(CLIA)6.2

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به مقادیر فوق، می‌توان نتیجه گرفت که:

      مقادیر T3 و T4 در محدوده نرمال قرار دارند که نشان می‌دهد تیروئید به اندازه کافی هورمون‌های T3 و T4 را تولید می‌کند.
      مقدار TSH افزایش یافته است که نشان می‌دهد تیروئید کمتر از مقدار نرمال هورمون‌های T3 و T4 را تولید می‌کند. این ممکن است نشانگر هیپوتیروئیدی (کم‌کاری تیروئید) باشد.
      با توجه به این مقادیر، توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب را برای شرایط تیروئیدی خودتان دریافت کنید اما آنچه مشخص است این نوع بدن درد ناشی از مشکلات تیروئیدی نیست و نیاز به بررسی بیشتر دارد.

      پاسخ
  • سیده مریم زین‌الدین
    1403/02/16 1:59 ق.ظ

    سلام وقتتون بخیر من چند ساله که تیرویید کم کار دارم و قرص لووتیروکسین بعلاوه چندین قرص ویتامین و قرص فشار و قلب مصرف میکنم دکترم گفتن که باید جراحی کنم و کامل برش دارم آیا قرص یا داروی دیگه ای نیست که درمان کنه به جز دارویی که مثل قطره خود دکتر برای مریض انجام میده ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون بررسی سوابق پزشکی شما نمیتوان نظری داشت. اما برای توده های خوش خیم امکان RF بسته به شرایط بیمار و توده وجود دارد.

      پاسخ
  • سلام من تیروئیدیت هاشیموتو دارم و تحت نظر دکتر. ولی گرگرفتگی های خیلی شدید دارم. که هنوز درمان نشده. دکتر میگه یائسگی و بیماری تیروئید با هم عامل هستند.دکتر زیاد رفتم وتغذیه رو خیلی رعایت میکنم.متاسفانه هنوز خوب نشدم.آیا راهی هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، تداخل دوران یائسگی و بیماری خودایمنی هاشیموتو امکان بروز این حالت را زیاد میکند. توصیه میشود استرس و نگرانی خود را مدیریت کرده و ورزش کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۳۵ سالمه و این قرصا رو (کلومپرامین ۷۵ ،فولکسامین ۱۰۰،تگاتارد ۲۰۰،ریسپریدون ۲ میلی گرم )مصرف میکنم ، نهار و شام نمی‌خورم فقط صبحونه (عسل) ورزش هم میکنم (دوچرخه) ولی وزنم نه تنها کم نمیشه بلکه زیادم شده انگار استپ وزنی کردم ۹۰ کیلو شدم الان ، مشکل از کجاست چیکار باید بکنم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید .

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کم شدن متابولیسم بدن و کاهش سوخت وساز یکی از علل اضافه وزن است. در نتیجه توصیه میشود آزمایش انجام داده و وضعیت تیروئید خود را بررسی کنید. ضمن اینکه برای کاهش وزن، درست خوردن بهتر از کم خوردن است.

      پاسخ
  • وارسته
    1403/02/12 7:38 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    من دوتا آزمایش در یک ازمایشگاه دارم
    در تاریخ بهمن ۱۴۰۲ ۱۳=tsh=4 t4
    در تاریخ فروردین ۱۴۰۳ ۶ =tsh =59 t4
    anti tpo=834 بود
    به شدت ریزش مو دارن وپا درد شدید که شب نمتونم بخابم از قبل اضافه وزن داشتم ولی اینجور پا درد نداشتم
    لطفا راهنماییم کنید ازمایش رو تکرار کنم ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به نتایج آزمایش‌های تیروئیدی و آنتی‌تیروپروکسیداز (Anti-TPO)، به نظر می‌رسد که شما از مشکلات تیروئیدی مانند هاشیماتو رنج می‌برید.
      اختلاف چشمگیری بین نتایج آزمایش‌های تیروئیدی شما در دو تاریخ مختلف نشان‌دهنده‌ی تغییرات قابل توجه در فعالیت تیروئید است، که ممکن است نشانه‌ی پیشرفت بیماری یا واکنش به درمان باشد.

      علائمی مانند ریزش مو، درد پا و مشکلات خواب ممکن است از عوارض مشکلات تیروئیدی باشند. افزایش وزن نیز یکی از علائم معمول در بیماران با مشکلات تیروئیدی است.
      با توجه به این علائم و نتایج آزمایش، توصیه می‌شود که با پزشک خود مشورت کنید و وضعیت تیروئیدی خود را بررسی کنید. او ممکن است توصیه کند که آزمایش‌های تیروئیدی و دیگر آزمایش‌های مورد نیاز را تکرار کنید تا وضعیت فعلی شما را مجدداً ارزیابی کند و برنامه درمانی مناسبی را برای شما تعیین کند.

      پاسخ
  • درود بر شما
    من کم کاری تیروئید دارم ۳۹ سال سن دارم ، و حدود ۱۰ سال هست قرص لووتیروکسین ۱۰۰ میخورم ، وزن هم نسبتا متعادل هست ورزش هم میکنم ، تو آزمایش ها هم همه چی نرماله ، اما مدام احساس خستگی دارم تو طول روز ، ضعف عضله هم دارم ، راهکار چیه برای این مواردی که عرض کردم ، اگه آزمایش نرمال هست پس چرا این مواردی که گفتم رو دارم ، آیا مربوط به تیروئید هست ؟؟ ممنون از پاسخگویی شما

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      آیا علاوه بر هورمون تیروئید سایر ویتامین های بدن در آزمایش چک شده و نرمال هستند؟
      و سوال مهمتر اینکه چه زمانی احساس خستگی و ضعف عضله دارید، گاها افراد توقع شون از خودشون بسیار بیشتر از حد نرمال است.

      پاسخ
  • من چند ماهه کم کاری تیرویید دارم و لووتیرکسین ۵۰ مصرف میکنم موهام به شدت نازک شده و شقیقه هام موهاش ریخته تست دادم تیرویدم نرمال بود میخوام بدونم کی بالاخره ریزش موهام قطع میشه و این از عوارضه قرصه ؟

    پاسخ
  • سلام روزتون بخیر من چند ساله که کمکتری تیرویبد دارم و لووتیروکسین مصرف میکنم الان چند روزه دچار بی حسی و گز گز دست شدم ایا باید دوباره دوز واروم رو تغییر بدم یا اینکه چند روز صبر کنم شاید برطرف بشه چون این مدت دچار استرس هم بودم .اگه منکنه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام و وقت بخیر ممنون میشم بررسی کنید…
    من چند روز پیش آزمایش تیروئید دادم که اولش tsh=37 اومد اما چون نمی‌دونستم و قبل از آزمایش آمپول نوروبیون زده بودم آقای دکتر مجدد آزمایش تیروئید نوشت که این سری TSH =18 اومد و T3=3.2 و T 4 = 0.777 اومده پیش دکترم رفتم لووکسین ۱۰۰mcg تجویز کردن میخواستم ببینم داروی دیگه ای هم نیاز هست مصرف کنم یا در مورد تغذیه باید چیکار کنم
    در ضمن حدودا روزی یک تا یک و نیم ساعت بدنسازی کار میکنم و کارم طوری هست که در ۵ روز هفته روزی تقریبا ۳ ساعت رانندگی میکنم و غذا هم نسبتا کم میخورم…

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      روال درمانی منظم و مصرف قرص لووتیروکسین به همراه مدیریت و کنترل استرس و فشارهای عصبی کافی است و همراه لووتیروکسین داروی دیگری معمولا تجویز نمی‌شود.

      پاسخ
  • سلام حدود ۱۲ ساله قرص تیروئید مصرف می کنم اهل ورزش .پیاده روی .کوه نوردی هستم اما یک ساله آنقدر پادرد دارم که نماز را روی میز می‌خوانم ممکنه از عوارض قرص باشه

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من آزمایش دادم T4 عدد ۱۱.۴ نشون داده وTSH عدد۰.۸ رو نشون داده آیا نرماله؟؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این نتایج نشان می‌دهند که سطوح هورمون‌های تیروئید شما در محدوده طبیعی قرار دارند. بر اساس این داده‌ها:

      سطح T4 در محدوده طبیعی است، که نشان می‌دهد که تیروئید به اندازه کافی هورمون T4 را تولید می‌کند.
      سطح TSH نیز در محدوده طبیعی قرار دارد. TSH یا هورمون محرک تیروئید، توسط فصیله جلوی غدد هیپوفیز تولید می‌شود و سطح آن بالا رفتن معمولاً به عنوان نشانه کم‌فعالی یا فعالیت بیش از حد تیروئید تفسیر می‌شود. با این حال، در این حالت، سطح TSH در محدوده طبیعی است که نشان می‌دهد که غدد تیروئید به درستی به این هورمون پاسخ می‌دهند.
      با این حال، تشخیص نهایی و مدیریت بیشتر نیاز به ارزیابی جامعتر شرایط تیروئید شما توسط پزشک دارد. او ممکن است توصیه‌های بیشتری ارائه دهد یا آزمایشات تکمیلی را تجویز کند تا وضعیت دقیق‌تر مشخص شود و در صورت لزوم، درمان مناسب اعمال شود.

      پاسخ
  • سلام من ۳۹ سالمه Tsh من ۴/۹ هست یعنی تیرویید دارم اخهt3وt4 نرماله
    میشه خطای آزمایشگاه باشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مقدار TSH (هورمون محرک تیروئید) با توجه به مقادیر مرجع متفاوت است. اما در بسیاری از مراجع، مقدار TSH در بازه طبیعی ۰.۴ تا ۴.۰ میکرویوت بر میلی لیتر (μIU/mL) است. بنابراین، اگر مقدار TSH شما ۴.۹ μIU/mL است، ممکن است به عنوان یک مقدار طبیعی در نظر گرفته شود. اما برای اطمینان بیشتر و بررسی وضعیت تیروئید خود، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند با توجه به شرایط فردی شما و سایر نتایج آزمایش‌ها، تشخیص دقیق‌تری ارائه دهد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    tsh:4.498
    آیا کم کاری تیروئیددارم ونیازبه درمان🙁

    پاسخ
  • من آزمایشم مشکل نداره ولی اسکن انجام دادم تیروئید کم کار دارم باید دارو مصرف کنم

    پاسخ
  • Tsh من ۲.۸۶ هست کف پاهام داغ میشه و پریودیم خیلی نامنظم هست آیا کم کاری تیروئید دارم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مقدار TSH که ارائه داده شده است (۲.۸۶) در محدوده طبیعی است این نشان می‌دهد که فعالیت تیروئید شما به نسبت معقولی است و احتمالاً تیروئید به درستی کار می‌کند.
      با این حال، برای تشخیص دقیقتر و درمان مناسب، مهم است که نتیجه TSH را با سایر آزمایشات تیروئید مانند T4 و T3 و همچنین با علائم و نشانه‌های دیگری که ممکن است داشته باشید، به همراه مشورت با پزشک خود بررسی کنید. او می‌تواند به شما راهنمایی کند که آیا نیاز به تغییرات در درمان یا مانیتورینگ دارید یا خیر.

      پاسخ
  • معصومه
    1402/12/28 8:16 ق.ظ

    سلام من تازه یکماه بود چکاب داده بودم که تیروییدنداشتم اما الان مجدد ازمایش دادم گفتن تیرویید دارم۸/۰/۶ هست ومیخواستم اقدام به بارداری کنم آیا خطرناکه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این مقادیر، نتایج کدام مقدار آزمایشگاهی است؟؟
      بدون بررسی نتایج آزمایشگاهی نمیتوان نظری داشت، ضمن اینکه در نتایج آزمایشگاه ها نحوه اندازه گیری و مقادیر مهم است.

      پاسخ
  • سلام من بیماری هاشیموتو دارم. و تحت نظر هستم ولی گرگرفتگی های شدید دارم. ۵ سال هست شبانه روز خواب راحت وآرامش ندارم. ۵ سال پیش یائسه شدم. دکتر غدد گفت یائسگی و مشکل تیروئید با هم باعث این مشکل شده. ولی هنوز درمان نشدم. آیا راهی هست؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر رفتم ۸ ماهه قاعدگیم بهم خورده رفتم ازمایش دادم گفتن تیروئیدپرکاردارمtsh35.91هست دکتر رفتم گفت روزانه ۲تا لووتیرکسین صبح ناشتا بخورم وروزهای پنجشنبه وجمعه یک ونصفی،اقدام ب باداری هم هستم خیلی نگرانم یعنی تنظیم میشه ؟ وبچه دارمیشم؟ ممنون میشم از نگرانی بیرون بیارید🙏

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من سال پیش آزمایش دادم تیروییدم ۴/٨ بود
    انسال آزمایش دادم شد ٨/٨
    میخواستم اقدام به بارداری کنم
    الان باید چکار کنم
    تو یک سال امکا داره دوبرابر شده باشه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر منظور از ۸.۸ میزان tsh است، حتما باید به پزشک مراجعه کنید، قبل از هرگونه اقدام به بارداری این کار ضروری است.

      پاسخ
    • طوبی اونق
      1403/02/13 3:01 ب.ظ

      سلام من کم کاری تیروئید دارم دکترم گفت نرمال شده چند وقته قرص لووترکسین رو نصف می خورم چهار ماه پیش آزمایشم ۲،۹۵ بود الان تازه آزمایش دادم ۱.۵۳ شده دلیلش چیه میشه مرا راهنمایی کنید؟

      پاسخ
  • سلام ۲۴ سالمه ۵ ساله مدام الکل مصرف میکردم این یه ساله اخر وزنم خیلی رفته بالا و از ۹۰ کیلو به ۱۳۰ کیلو رسیدم غذامم کمه همش خسته ام خواب آلودم ۳۶ روزه الکل مصرف نمیکنم و ورزش و رژیم رو شروع کردم متاسفانه وزنم همونه همه میگن تیروئیدت کم کار شده یه راهنمایی کنید بگید دکتر و ازمایش باید برم یا به خاطر الکل این جور شدم ممنون با تشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به شما تبریک میگم بابت تصمیم مهم و خوبی که برای سلامتی خودتان گرفته اید و بهتر است ابتدا به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خون بدهید، بسته به نتیجه آزمایش میتوان به شما کمک کرد. ضمن اینکه اگر کم کاری تیروئید داشته باشید میتوان از دارو استفاده کرد تا این مشکل در بدن برطرف شده و اضافه وزن از بین برود.

      پاسخ
    • سلام نوزاد تازه متولد شده تو ۱۰ روزه،تو ازمایش غربالگری تی اس اچ شده ۹ بردیم ازمایش خون اونحا ۱۳ نشون داده، تا چه اندازه شدت اش بالاست و نحوه درمان؟

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر همسر من نزدیک ۵۰ سالشه و ۱۴ ساله که لووتیروکسین مصرف میکنه اخیرا ازمایش که داده TSH ۳۷ اومد که خیلی بالاست پزشک عمومی براش FREE T4 نوشت اونم داد و وقتی برد پیش پزشک بهش گفته بود فوری برو پیشش متخصص متاسفانه چون ما ساکن سنندج هستیم نتونستیم از دکترهای متخصص نوبت بگیریم و همگی گفتن بعد عید الان خودش دوز قرصشو زیادتر کرده یدونه ۱۰۰ میلی میخورد الان ۱دو نه و نصفی کرده بنظرتون اقدام کنیم برای شهرهای دیگه برای رفتن به دکتر یا همینجوری ادامه بده

    پاسخ
  • سلام من TSH4.30هستش یعنی منم تیروئید کم کار دارم؟!

    پاسخ
  • با سلام
    من اقدام به بارداری کردم تیروییدم چند ماه پیش چک گردم و دارو لووتیروکسن روزانه بجز پنج شنبه و جمعه نصف قرص میخوردم ولی الان آزمایش داد م tshام بالاست ۵.۰۶ هست ؟؟اگر باردار باشم مشکلی پیش میاد راهنمایی کنید

    پاسخ
  • دختر ۸ساله من Tsh:۲.۳ گلودرد شدید وحالت تهوع داره ودل دردهای شدید وبدن درد ،آیا تیروئید پر کار داره ؟

    پاسخ
  • عبدالعلی فخری
    1402/12/07 8:59 ق.ظ

    سلام من بهمن۴۰۲ آزمایش دادم tsh42.1هست هر هم قرص میخورم چکار کنم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من ۶ ماه پیش رفتم دکتر زنان و آزمایش چکاب نوشت من هم انجام دادم ولی کم کاری تیروئید نداشتم ولی الان که دوباره یه دکتر زنان دیگه رفتم آزمایش خواست رفتم آزمایش دادم آزمایشم هم اورژانسی نوشته بود که دو ساعته جوابش اومد آزمایشگاه مرکزی شهریار هم بود
    وقتی رفتم دکتر زنان گفت کم کاری تیروئید داری و یک بسته کامل قرص داد که بخورم ولی من شک دارم که درست باشه چون میترسم قرص بخورم اگه اشتباه باشه جواب آزمایش هورمون های تیروئیدم بهم بخوره و مجبور بشم تا آخر عمر قرص بخورم
    عمم هم این مشکل داشت و یه دکتر بهش قرص میده و میخوره وقتی میره دکتر غدد میگه چرا خوردی دیگه همه چی ریخته بهم
    والا من از این میترسم کلا ۴ تا دونه خوردم آیا چیزی نمیشه ؟!
    آزمایشگاه مرکزی شهریار آزمایشگاه خوبی هست؟!
    روی آزمایش هم نوشته ۶.۱۹ این یعنی کم‌کاری تیروئید ؟؟ به نظرتون دوباره آزمایش بدم ؟! کدوم آزمایشگاه معتبر برای تیروئید برم ؟!
    ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من ۲۰ سالمه ۶ ماه پیش آزمایش که داده بودم کم کاری تیروئید نداشتم الان رفتم یه آزمایشگاه مرکزی شهریار نمیدونم درسته یا نه ولی دکتر گفته کم کاری تیروئید دارم اخه در عرض ۶ ماه یهو میشه کم کاری تیروئید بگیرم ۶.۱۹ نوشته ممنون میشم کمکم کنید چون عمم هم کم کاری تیروئید داره و باید تا آخر عمرش دارو مصرف کنه و من از این میترسم ک اگه اشتباه باشه قرص نخورم بیشتر نشه
    اگه لازم نباشه و من بخورم میترسم کم کاری تیروئید بگیرم عمم هم اینجوری شده

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر…من ۲۹ سالمه ۷ ماهه کم کاری تیروئید گرفتم ابتداtsh:8.5بود ک چون دوز دارو رو زیاد تجویز کرده بود بعد سه ماه شد tsh:0005دکترمو عوض کردم و اخرین ازمایشم
    Tsh:0.03
    T4:1.78
    Anti tpo:5
    سونوگرافی:بافت تیروئید هتروژن و خشن با لنف نودهای گردنی…دکتر نصف قرص لووتیروکسن تا ۶ ماه تجویز کردن بعد تکرار ازمایش ولی برای التهاب تیروئید دارویی تجویز نکردن میخوام بدون لازم نیست دارو واس التهاب تجویز بشه

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر بیست و دو ساله هستم کم کاری تیروئید دارم و روزی نصف قرص لووکسین مصرف میکنم ایا این بیماری رفع میشود یا تا اخر عمر باید قرص بخورم ؟
    بعد از مصرف سه ماهه باید دوباره آزمایش بدهم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کم کاری تیروئید یک مشکل عمومی در بین مردم بخصوص خانم ها هست، بررسی و چک آپ سه ماهه به روال درمان شما کمک میکند و تا زمانی که مشکل پابرجا باشد نیاز به استفاده لووتیروکسین هست.

      پاسخ
  • سلام
    Tsh بنده در حال حاضر ۰/۷۷۰ نشون داده تو آزمایش ، نرمال هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، به طور کلی محدوده نرمال برای TSH در بازه‌های مختلف ممکن است متغیر باشد (بسته به واحد اندازه‌گیری در آزمایشگاه) اما در بسیاری از آزمایشگاه‌ها، معمولاً محدوده نرمال TSH در بازه ۰.۴ تا ۴.۰ میکرویونیت بر میلی‌لیتر (μIU/mL) تعریف می‌شود.

      پاسخ
  • سلام من کم کاربی تیرویید دارم ۵۷ سال سن دارم چندین ساله لوتیروکسن مصرف میکنم در حال حاضر غیر از روزهای جمعه هر روز یکعددمصرف میکنم ، در آزمایش اخیرم مقدار TSH خیلی پایین بوده (۰.۱۱)
    لطف بفرماید راهنمایی کنی که داروم رو چگونه مصرف کنم که به حد نرمال برسه . نادری

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به هیچ وجه نمیشود به این صورت روال درمانی را مشخص کرد باید طبق سوابق بالینی و نتایج آخرین آزمایشات شما پزشک معالج روال را مشخص کند.

      پاسخ
  • سلام ، tsh من ۸.۴۵ هست
    برای یک مسئله ای باید به حد نرمال برسه حداقل به ۵ ، ممکنه تو یک هفته مصرف کاهش پیدا کنه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بستگی به روال درمانی دارد. اما توصیه اکید میشود به هیچ وجه سرخود دوز دارو رو تغییر ندهید.

      پاسخ
      • با مشورت متخصص دوزش رو افزایش دادم ، فقط میخواستم بپرسم تو یک هفته با دوز یک و نیم ممکن هست پایین بکشه

        پاسخ
  • رشيد رستمي
    1402/10/24 10:26 ب.ظ

    سلام
    ٢٠ ساله که بیماری تیرویئد کم کار دارم و روزی یک عدد لووتس وکسین میخورم و تحت کنترل بود.
    هفته پیش آزمایش دادم و tsh ٣٠ بود. دیروز ازمایش مجدد دادم و tsh شده بود ۶٠ و البته متخصص غدد مصرف روزانه را دو عدد لووتسروکسین کرد
    یک عمل جراحی اورژانسی هم دارم که باید سریع انجام بشه و دکتر بیهوشی قبول نمیکنه و عمل را کنسل کرد.
    میخواستم بدونن tsh ۶٠ چه خطراتی میتونه داشته باشه و چقدر طول میکشه با مصرف لووتسروکسین بیاد پایین.
    ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      پاسخ دقیقی به سوال شما نمیتوان داشت به این دلیل که به شرایط جسمی، نوع تغذیه و جتی روحی شما مرتبط است.

      پاسخ
  • با سلام واحترام خدمت شما دکتر عزیز و خوانندگان این سایت
    بنده چندسالی هست ک وزنم تغییری نمیکنه هنوزم ب پزشک مراجعه نکردم میخوام شما برام دارو تجویز کنید و تحت درمان شما باشم ۳۲سالمه وزنم ۵۸قدم ۱۷۸ ب نظر شما امکان اینکه تیروئید داشته باشم هست یا خیر..؟ ممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون بررسی نتایج آزمایشگاهی نمیتوان نظری مبنی بر هرکدام از مشکلات تیروئیدی داشت. لازم است به متخصص تغذیه مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.من امشب ازمایش تیرویید دادم و tsh 83بود. اما پارسال که ازمایش دادم ۳بود.ایا اشتباهی رخ داده

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      امکان بروز اشتباه وجود دارد، امکان بروز مشکلات تیروئیدی هم وجود دارد. پیشنهاد میشود مجدد آزمایش دهید.

      پاسخ
  • سلام وقتنون بخیر
    ببخشید من ازمایش دادم البته ازمایشگاه بیمارستان تیروئیدم رو ۳۸.۷۵ هست حالا قراره مجدد ازمایش بدم اگه درست باشه من باید چکار کنم خیلی بالاست خطری در پیش هست

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من هفته پیش ازمایش کامل دادم که TSH 7.1 و T4 به روی ۶.۸ هستش آیا نیازه قرص مصرف کنم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نشان‌دهنده اختلال در عملکرد تیروئید است. البته برای اطلاعات دقیق‌تر و تشخیص صحیح، باید این نتایج را با پزشک خود مطرح کنید.
      ۱. TSH (تیروئید استیمولیتینگ هورمون):
      – مقدار TSH به اندازه ۷.۱ افزایش یافته است. افزایش مقدار TSH ممکن است نشان‌دهنده کم‌فعالیتی تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) باشد، که در این حالت تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروکسین تولید نمی‌کند.
      ۲. T4 (تیروکسین):
      – مقدار T4 حدود ۶.۸ است. T4 یکی از هورمون‌های تیروئید است و نقش مهمی در تنظیم سطح انرژی و فعالیت سلول‌ها دارد.

      برای تفسیر دقیق‌تر و دریافت درمان مناسب، توصیه می‌شود که با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند سوابق پزشکی شما را بررسی کرده و تست‌های اضافی را درخواست داده تا دلایل افزایش TSH و مقدار T4 غیرطبیعی را مشخص کند. در صورت لزوم، پزشک ممکن است به شما توصیه‌های درمانی، مثل مصرف داروهای تیروئید یا دیگر اقدامات، ارائه دهد.

      پاسخ
  • سلام آقای دکتر
    آزمایش من vitD. 26بود و TSH. 12..9
    فعلا دارو دریافت کردم،من یه دفعه با علایم بی حالی شدید مواجه شدم قبلش خیلی فعال بودم چقدری طول میکشه تقریبا برگردم به قبلم چون آدمی نیستم همش بخام تو خونه بخابم و بی حال باشم اذیت میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      روال درمانی خود را کامل و صحیح پیاده کنید و کمی برای جسم خود زمان بگذارید تا به حالت طبیعی و نرمال خود برگردد.

      پاسخ
  • 09105994508
    1402/10/18 4:42 ب.ظ

    سلام من یک هفته پیش آزمایش خون دادم TSH رو ۵.۲۵۳۴ هستش دکتر گفته باید بیارمش رو۲.۵ به نظرتون خطرناکه باید چه دارویی مصرف کنم یا چیکار کنم که درست بشه. الانم داروی اینوفولیک و فروفورت استفاده میکنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله این میزان کمی زیادتر از حد نرمال است و با تغذیه سالم و انجام ورزش می‌توانید شرایط بهتری داشته باشید.

      پاسخ
  • سلام من چکاپ انجام دادم برای ازمایشات قبل از بارداری و تیروییدم کم کار بود با TSH_7.34البته از قبل هم کم کار بود یه مدت دارو استفاده کردم ولی دیگه ادامه ندادم .
    یکماه بهم داروی لووتیروکسین دادند استفاده کردم به جز جمعه ها و ازمایش رو تکرار کردم tsh_0.24 شد دکترم گفتن یک ماه دارو استفاده نکن و دوباره بیا برای ازمایش واین بار tsh_28.96 شده چیکار باید بکنم دوباره گفتن دارو رو شرو کنم به جز جمعه ها هر روز بخورم
    از طرفی احتمال هست باردار هم باشم از همون ماه های اول که تاثیری بر روی جنین نمیزاره ؟لطفا منو راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      غده تیروئید، که هورمون‌های تیروکسین و تری‌یدوتیرونین را تولید می‌کند، در جنین از هفته‌های اولیه بارداری شروع به رشد می‌کند. این غده در دوران ابتدایی بارداری به عنوان منبع اصلی هورمون‌های تیروئید جنین عمل می‌کند تا زمانی که غده تیروئید جنین خودش را تکامل دهد (معمولاً حدود هفته ۱۲ تا ۱۴).
      هورمون‌های تیروئید برای توسعه صحیح مغز، سیستم عصبی و دیگر اعضای بدن جنین بسیار حیاتی هستند. غده تیروئید مادر همچنین هورمون‌های تیروئید را منتقل می‌کند و از این روی تأثیر می‌گذارد تا زمانی که غده تیروئید جنین به طور کامل کار خود را شروع کند.
      نقص در عملکرد تیروئید در دوران بارداری می‌تواند تأثیرات جدی بر روی رشد و توسعه جنین داشته باشد، از جمله مشکلات مربوط به مغز، اختلالات جنینی، و مشکلات دیگر. این موضوعات حیاتی است که باید تحت نظر پزشک متخصص قرار گیرد تا در صورت لزوم اقدامات مناسب انجام شود.

      پاسخ
  • طیبه مصاح
    1402/10/11 11:56 ب.ظ

    سلام وقتتون بخیر TSH آزمایش خون من ۱۷ هس ممکنه آزمایش اشتباه شده باشه ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله امکان اشتباه در نتایج آزمایشگاهی وجود دارد. برای اطمینان می‌توانید به آزمایشگاه دیگری مراجعه کنید.
      اما توصیه میشوذ ابتدا نتیجه آزمایش فعلی را با پزشک متخصص غدد در میان بگذارید.

      پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      امکان بروز خطا و اشتباه در نتایج آزمایشگاهی وجود دارد اما توصیه می‌شود قبل از انجام آزمایش مجدد به متخصص غدد مراجعه کنید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/10/06 9:29 ب.ظ

    ممنون از توضیحات خوبتون. بعضی سایت ها واقعا آدم را از زندگی ناامید میکنند. خدا خیرتون بده

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر و خسته نباشید
    آزمایش دادم و T.S.H 4.8 بود
    آیا جای نگرانی داره؟
    لب مرز تیروئید کم کارم و تمامی نشانه های تیروئید کم کار رو هم دارم
    باید چیکار کنم که از این مرز خارج شم
    پارسال هم ازمایش دادم به همین صورت بود جوابش.

    پاسخ
  • عارف افشاری
    1402/09/25 9:17 ب.ظ

    درود من هر چقدر میخوابم باز هم خواب آلود هستم مربوط به تیرویید هست باید چکار کنم؟

    پاسخ
  • سلام من ۱۶ سالم هست از ۸ سالگی تیرویید کم کار دارم و قرص مصرف میکنم. فکر میکنم ارثی باشه. خواستم بپرسم امکان خوب شدنم وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مشکلات تیروئیدی نیاز هست که تحت نظر متخصص باشید، اما مشکلات جدی برای شما به همراه نخواهد داشت.

      پاسخ
  • محمد حسن
    1402/09/23 5:01 ب.ظ

    سلام
    آقای دکتر من کم کاری تیرویید دارم
    و قرص ۵۰ لووتریکسین میخورم
    آیا با خوردن این قرص ها.عوارض کم کاری جمع میشه.انگار که کم کاری نداری.دکترم می‌گفت درمان قطعی نداره فقط باید کنترلش کرد
    سوالم اینه وقتی تحت کنترل هستی دیگر عوارض کم کاری از بدنت می‌ره دیگه.
    سوال بعدیم آینه آیا کم کاری تیروئید میتواند باعث سفید شدن موها و اختلال نعوظ شود

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله با مدیریت و انجام روال کامل درمان، مشکلات تیروئیدی برطرف شده و تیروئید به درستی در بدن فعالیت می کند.

      پاسخ
  • علی اکبر صحرایی
    1402/09/20 11:59 ب.ظ

    خدا بشما عمر با عزت بده که با صبوری و به بهترین شکل ممکن
    کامل ، جامع ، علمی تک تک جواب‌های مردم رو میدید
    سپاس بیکران
    ع. ا. ص

    پاسخ
  • نازنین
    1402/09/20 10:01 ب.ظ

    سلام و وقت بخیر،
    در ازمایش من
    T3=3.4/ T4=8.7 / tsh=6.40 هست
    ممنون میشم نظرتون رو در این مورد بفرمایید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این نتایج نشان می‌دهند که میزان هورمون TSH (تیروئید استیموله کننده) بالاتر از حد طبیعی است که نشاندهنده کم‌کاری تیروئید است.
      مقادیر T3 و T4 نیز نسبت به مرزهای طبیعی متغیر هستند که ممکن است نشانگر عملکرد نرمال یا کمی افتاده‌تر از معمول تیروئید باشند. بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا این نتایج را به صورت جامع تحلیل کند و تشخیص و درمان صحیحی را ارائه دهد.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر دختر من۴سال وسه ماهه هستش tsh6/7هستش دکترشون گفتن فعلا دارو لازم نداره ۳ماه دیگه آزمایشش تکراربشه،به نظر شما درمان میشه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، در مشکلات تیروئیدی بررسی مداوم وضعیت به روال درمانی کمک بسیارزیادی می‌کند از سوی دیگر، این مقادیر در دوران خردسالی متغیر هستند.

      پاسخ
  • سلام
    من به تازگی متوجه شدم که کم کاری تیروئید دارم،با مصرف دارو هاش امکان بهبود کامل این بیماری هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مشکلات تیروئیدی قابل کنترل هستند.

      پاسخ
      • ناشناس
        1403/03/04 9:58 ق.ظ

        سلام وقت بخیر ممنون از مقاله خوبتون من دچار کم کاری تیروئید هستم و ندول های متعدد در دو طرف تیروئیدم مشاهده شده در اندازه های مختلف که بزرگترینش حدود ۹ میلی متر هست و ابعاد تیروئیدم هم از حالت عادی کمی بزرگتر شده دکتر برای من تست fna تجویز کردند ولی فعلا انجام ندادم چون میترسم خواهش میکنم نظرتون رو بفرمایید

        پاسخ
        • سلام، وقت بخیر
          نگرانی شما قابل درک است اما انجام FNA بدون درد و خونریزی بوده و هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمیکند از سوی دیگر تشخیص به موقع و زودهنگام تاثیر بسیار بالایی در روال بهبودی و درمان دارد.

          پاسخ
  • مینا فتحی
    1402/08/23 6:56 ب.ظ

    سلام خسته نباشید ازمایش T3من عدد ۰.۹۷و T49.58و TSH 6.36
    ۳۰ ساله هستم و متاهل
    امکانش هست بفرمایید نرمال هست یا خیر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      (TSH = 6.36 – T4 = 9.58 – T3 = 0.97) این نتایج نشان دهنده احتمالاً یک کم‌کاری تیروئید ملایم هستند.
      – TSH بالا و T4 نرمال ممکن است نشان‌دهنده هیپوتیروئیدیسم (کم‌کاری تیروئید) باشد.
      – افزایش TSH ممکن است نشانه‌ای از تلاش بدن برای ترتیب دادن به سطح هورمون‌های تیروئید باشد.
      – مقادیر T3 نیز پایین است که نشانگر توانایی کاهش یافته تیروئید برای تولید هورمون‌های T3 است.

      مشاوره با یک پزشک متخصص در زمینه تیروئید بسیار حائز اهمیت است. او می‌تواند با توجه به نتایج آزمایشات و علائم شما، تشخیص دقیق‌تری را ارائه دهد و در صورت لزوم، برنامه‌ی درمانی مناسب را شروع کند.

      پاسخ
  • سلام آیا ممکنهtsh150باشه.دیروز برای پسرم که ۱۰سالشه واحساس میکنم رشدقدش نسبت به همسالان خود ش کمتر ه آزمایش دادم..دوبارانجام دادم۱۵۰شده.. ممکنه همچین چیزی ..ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مقدار TSH بسیار بالا (۱۵۰) نشان‌دهنده یک اختلال جدی در کارکرد تیروئید است. این مقدار نشان دهنده کم‌کاری شدید تیروئید است و نیاز به توجه فوری از طرف یک پزشک دارید. هیپوتیروئیدیسم با این مقدار بسیار خطرناک است و نیاز به درمان فوری دارد تا عوارض جلوگیری شود و وضعیت بهبود یابد. بهترین راهنمایی این است که بدون تأخیر به پزشک مراجعه کرده و نتیجه آزمایش را با او مطرح کنید تا برنامه درمانی مناسب برای کنترل و تنظیم تیروئید شما تعیین شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    بنده آقا هستم و دچار کم کاری خفیف تیروئید شدم که اولین آزمایش تیروئیدم TSH :H6.47 بود که با مشاوره گرفتن یکی از دوستان بابت ورزش کردن منظم باعث تنظیم شدن تیروئید می شود،بعد یک ماه مجدد آزمایش تیروئید و آنتی تیروئید تکرار کردم که نتایجش شدTSH: H4.73 و 

    Anti TPO : H>600 بنظر شما بنده می بایست چکار انجام بدم ؟

    باتشکر از راهنمایی شما

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      دریافت نتایج آزمایش‌های تیروئید، به ویژه مقادیر TSH و Anti-TPO، نشان‌دهنده کم‌کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) و وجود التهاب در غده تیروئید است. در صورتی که Anti-TPO بالا باشد، این نشان‌دهنده وجود آنتی‌تیروئید آنتی‌باده‌هاست که در بیماری هشتوتو (Hashimoto) معمول است. این بیماری ممکن است به کم‌کاری تیروئید منجر شود.

      تدابیری که می‌توانید انجام دهید:
      ۱. مشاوره با پزشک: حتماً با پزشک متخصص تیروئید یا فوق‌تخصص غدد درمانی مشاوره کنید. او می‌تواند نتایج آزمایش‌ها را بررسی کرده و تشخیص دقیقی را بگذارد.
      ۲. تنظیم رژیم غذایی: ممکن است تغذیه متناسب با وضعیت تیروئید کمک کند. برخی از مواد غذایی می‌توانند در کنترل التهاب و بهبود عملکرد تیروئید کمک کنند.
      ۳. ورزش منظم: ورزش منظم می‌تواند به بهبود سلامتی تیروئید کمک کند.
      ۴. مدیریت استرس: استرس می‌تواند بر وضعیت تیروئید تأثیر بگذارد، بنابراین تلاش کنید که استرس را مدیریت کنید.
      ۵. پیگیری منظم: بهتر است نتایج آزمایش‌ها و وضعیت تیروئیدتان را به صورت منظم پیگیری کنید.

      در هر صورت، تصمیمات نهایی باید توسط پزشک شما گرفته شود.

      پاسخ
  • باسلام من ۱۸سالم است و تاجایی که یادم میاد چهار سال است که تروئید دارم و تا چندماه پیش که آزمایش دادم تروئیدم روی۰/۷ بود و دارم قرص میخورم و درهرروز میخورم و بعضی وقتا که یادم میره فرداش میخورم
    و میخواستم اقدام ب بارداری کنم آیا اول باید تروئیدم کامل خوب بشه یا میتونم باردارشم و در اون زمان خوب بشه و من خیلی دوستتدارم که اصلا تروئید نداشته باشم حتی یک زره و این تروئیدمن ارثی است و خانواده مادرم همه دارند جز خواهرم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      شما امکان بارداری دارید، اما قبل از اقدام برای بارداری ابتدا به پزشک معالج غدد خود مراجعه کرده و با او مشورت کنید و سپس تحت نظر پزشک زنان باید باشید. درواقع شما باید از قبل شروع بارداری تا پایان بارداری تحت نظر هر دو پزشک باشید تا دوران بارداری را به سلامت گذرانده و مشکلی برای فرزندتان به جود نیاید.

      پاسخ
  • 09159986520
    1402/08/15 6:31 ق.ظ

    خانمم کم کاری تیروئید داشت دوتا بچه سقت شدن بردمش دکتر بچه سوم شکر خدا بدنیا اومد یکو نیم سالش هست اونم کم خونی مینوره ولی الان مادرش دوباره زود عصبی میشه استرس میگیره این موقع غذا زیاد میخوره پرخاشگری میکنه احترام بزرگتر و کوچیکتر هم نمیشناسه زود عصبی میشه با کوچکترین حرف از طرف من که اصلا نباید ناراحت بشه ناراحت میشه و عصبی میشه سنش ۱۹ تا، ۲۱ سال هست TSH در این سن باید چند باشه T4.. T3 بقیه باید چند باشن واسه کم خونی من قرص آهن و فولیک اسید و ویتامین A و شیره انگور و توت و انجیر و خرما واسش خریدم ولی استفاده نمیکنه آیا کم خونی بچم که ۱/۵ سالش هست از مادرش هست از شیری که میخوره بچم رو باید چیکار کنم و واسه خانمم هم بگین چیکار کنم و یک نصیحت به خانمم بکنید درباره دارو ها و شیره ها که خریدم و استفاده نمیکنه ممنون از کمکتون منتظر جواب هستم

    پاسخ
  • افسانه گودرزی
    1402/08/13 11:50 ب.ظ

    سلام وخسته نباشید خدمت جنابعالی من درهنگام بارداری متوجه شدم که تیروئید کم کار دارم قرص استفاده کردم ولی هنوز کم کاری تیروئید دارم چه دوزی باید استفاده کنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون داشتن بروزترین اطلاعات پزشکی و نتایج آزمایشات شما نمیتوان دوز دارویی یا روال درمانی مناسب اتخاذ کرد. بنابراین توصیه اکید می‌شود به پزشک معالج مراجعه کنید. چرا که کم کاری تیروئید اگر تحت درمان قرار نگیرد، عوارض زیادی برای شما به همراه خواهد داشت.

      پاسخ
  • سلام من ترئید کم کار دارم و اصلا پریود نمی شم چکار کنم تا پریود دشم میشه راهنمایم کنی ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر درمان کم کاری تیروئید را شروع کنید و به روال درمان پایبند باشید، مشکلات و عوارض ناشی از کم کاری تیروئید برطرف می‌شود.

      پاسخ
  • شکوفه خسروی
    1402/08/13 7:39 ق.ظ

    سلام تشکر ویژه از دکتر عزیزمون خوب راهنمایی میکنن اگه میشه ادرسو برا من بفرستین بیاییم مطب خدمتتون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      آدرس کلینیک : تهران – خیابان قائم مقام فراهانی – نبش کوچه عرفان – پلاک ۱۶۸ – واحد ۲
      تلفن تماس جهت دریافت نوبت : ۰۲۱۹۱۰۰۲۲۴۶

      پاسخ
  • نگار مرادی
    1402/08/11 10:51 ق.ظ

    سلام وقت بخیر من ماه اول بارداری هستم وبا اینکه هر روز یک قرص ۱دهم لوتیروکسین مصرف میکنم تیروییدم ۲۹ شده ایا برای جنین اسیب جدی میخوره و تو این سه ماه نرمال میشه تیروییدم ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مشکلات تیروئیدی مادر برای نوزاد بسیار خطرآفرین است و باید حتما تحت نظر پزشک زنان و غدد همزمان بررسی شده و چکاپ شوید.

      پاسخ
  • فرزانه صاحب اختیار
    1402/08/09 4:29 ب.ظ

    سلام وقتتون بخیر من تیروئید کم کارم از مرز رد شده و روز به روز داره بدتره میشه خشکی پوست و مو وافزایش وزن قرص تیروئید رو چه زمانی باید بخورم من صبح ها میخورم شبم بخورم ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بهترین زمان مصرف قرص تیروئید، صبح ناشتا هست و با فاصله بین صبحانه است. اما بهترین راه این است که نگرانی خود را با پزشک معالج تان در میان گذاشته و با وی مشورت کنید. چرا که بسته به سوابق پزشکی شما، شناخت بهتری داشته و توصیه بهتری برای شما خواهند داشت.

      پاسخ
  • باسلام خداقوت.۵۶ ساله هستم، نتایج آزمایش تیروئید کم کاری را نشان میدهد، ولی پزشک خودم داروی تجویز نکرد،
    TSH2.54/T4 1.13/T3 3.09AntiTpo 298.50 چه نوع داروی مصرف شود. ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      میزان TSH (Thyroid Stimulating Hormone) در محدوده نرمال قرار دارد (معمولاً در محدوده ۰.۴ تا ۴.۰ mIU/L است). این نتیجه نشان می‌دهد که تیروئید شما در حالت نرمال فعالیت می‌کند.
      میزان T4 (تیروکسین) نیز در حدود معمول و نرمال قرار دارد (معمولاً در محدوده ۰.۷ تا ۱.۹ ng/dL).
      میزان T3 (تری‌ایودتیرونین) هم در حدود معمول و نرمال قرار دارد (معمولاً در محدوده ۲.۳ تا ۴.۲ pg/mL).
      اما میزان AntiTpo (ضد تیروپروکسین پراکسیداز) نسبت به مرزهای نرمال بسیار بالا است. افزایش این آنتی‌بادی معمولاً نشان‌دهنده وجود التهاب در تیروئید، احتمالاً به عنوان نتیجه‌ای از بیماری Hashimoto یا Graves می‌باشد. برای تفسیر دقیق‌تر و تشخیص نهایی، بهتر است با پزشک غدد مشورت کنید.
      اگر پزشک غدد، پزشک معالج شما نیستند بهتر است به پزشک متخصص غدد مراجعه کنید.

      پاسخ
  • باتشکر فراوان از شما آقای دکترعالی بود

    پاسخ
  • ناشناس
    1402/08/07 0:29 ق.ظ

    سلام من خانم ۴۸ ساله هستم همیشه گلوم خشکه تیرویید کم کار دارم وبوی بد هم از دهانم می آید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشیدببخشیدمن کم کاری تیروئیددارم ودیرفهمیدم ریزش موی شدیددردعضله خستگی وخواب الودگی شدیددرساعت ظهردارم لطف بگیدچیکارکنم🙏

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      روال درمانی تیروئید کم کار بسیار ساده است. کافی است طبق دستور پزشک معالج بسته به وضعیت فعلی شما، شروع به درمان کرده و به روال درمانی به صورت دقیق و کامل عمل کنید تا بدن کمبود تیروئید خود را جبران کرده و عوارض این مشکلات برطرف شود.

      پاسخ
  • سلام من ۳۰ سالمه ودوساله کم کاری تیرویید دارم وبیشتر موهام سفید شده ،وخیلی ناراحتم ، آیا قابل برگشت هست این سفیدی ها

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      متاسفانه موهای سفید شده نمی‌توانند به رنگ قبلی خود بازگردند. موهای سفید شدن معمولاً به عوامل ژنتیکی مرتبط هستند. عواملی مانند کم کاری تیروئید نیز می‌توانند روی سلامتی موها تأثیر بگذارند، اما در بسیاری از موارد، موهای سفید شده نمی‌توانند به سیاه یا رنگ اصلی خود بازگردند.
      مهم‌تر از همه، برای مدیریت کم کاری تیروئید و تأثیر آن بر سلامتی شما، اهمیت دارد که دنبال راهنمایی پزشک خود برای درمان کم کاری تیروئید باشید. با مصرف مداوم داروهای تجویز شده توسط پزشک و مراقبت از سلامت عمومی خود، می‌توانید از تعداد موهای سفید شده دیگری جلوگیری کنید و به حفظ سلامتی موهای باقی‌مانده کمک کنید.

      پاسخ
  • سلام من کم کاری تیروئید دارم و بهترین زمان مصرف قرص کم کاری تیروئید کی می باشد

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      صبح ناشتا با فاصله حداقل ۳۰دقیقه قبل از صبحانه
      بطورکلی بهتر است قبل و بعد از لووتیروکسین موادغذایی یا دارویی نخورید.

      پاسخ
  • سلام ببخشید من آزمایش تیروئید دادم کم کار بوده دارو وزی یه قرص میخورم داره به طرف پرکاری میره پشت گردنم وسط کتف ودست راستم در میکنن انگشت دستم خواب میره ایامشگل ازتیروئیده

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      باید بعد از مصرف داروهای تیروئید تجویزی، آزمایشات لازم را انجام دهید تا از نتایج حاصله میزان دوز دارویی شما در صورت نیاز تغییر کند.

      پاسخ
  • سلام من دختری هستم ۲۷ ساله
    ازمایشم تیرویید ۵/۴ هست
    ایا مشکل تیرویید دارم یا نزدیکه که کم کاری بگیرم دکتر گفتن مجدد دو ماه دیگه ازمایش بدم اگر بیشتر شده باید دارو‌ مصرف کنم ؟ میتونم مقدارش را پایین بیاورم با ورزش تا دو ماه دیگه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سطح TSH (هورمون محرک تیروئید) در ازمایش تیروئید شما (۵.۴) نشان‌دهنده کمی کم‌کاری تیروئید است. با افزایش TSH به این اندازه، تیروئید شما به عملکرد بیشتری نیاز دارد تا سطح هورمون‌های تیروئید را به حالت نرمال برساند.
      تمرین ورزشی و سبک زندگی سالم می‌تواند به بهبود کم‌کاری تیروئید کمک کند. مخصوصا اگر مشکل تیروئید نسبتاً کمی باشد. ورزش منظم و رژیم غذایی سالم می‌توانند تاثیرگذار باشند.

      اما در اکثر موارد، کم‌کاری تیروئید نیاز به درمان دارد. در صورتی که دکتر شما پس از دو ماه دیگر تغییر نسبت به این تست مشاهده کند و سطح TSH افزایش یابد، ممکن است توصیه کند با داروهای تیروئیدی درمان شوید. بی‌درنگ پس از تشخیص کم‌کاری تیروئید، توصیه می‌شود با درمان شروع کنید تا عوارض کم‌کاری تیروئید روی سلامتی شما تاثیر منفی نگذارد.

      همچنین، ویزیت دوره‌ای با پزشک غدد (معمولاً هر ۶ تا ۱۲ ماه) در پیگیری و ارزیابی وضعیت تیروئید بسیار مفید است. در هر صورت، اصولی که دکترتان توصیه می‌کند را رعایت کرده و دنبال توصیه‌های او باشید.

      پاسخ
  • سلام من خانم ۴۶ ساله هستم آزمایش tsh11/6هست گفتن برای جراحی سنگ صفرا نمیتونم اقدام کنم لطفا راهنماییم کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      میزان سطح TSH (تیروئید استیموله کننده هورمون) ممکن است نشانه‌ای از مشکلات تیروئیدی باشد. TSH در واقع یک هورمون تولید شده توسط غده تیروئید شما است که سطح آن نقش مهمی در کنترل فعالیت تیروئید دارد
      در کم‌کاری تیروئید، تیروئید غده کمتری هورمون تیروئید تولید می‌کند. این مشکل می‌تواند منجر به عوارضی چون کمبود انرژی، افزایش وزن، خستگی، و مشکلاتی در عملکرد جهاز گوارش شود.
      درمان برای افرادی با کم‌کاری تیروئید معمولاً با داروهای تیروئیدی (مانند لووتیروکسین) آغاز می‌شود. بعد از مدتی دارو، TSH به مقادیر طبیعی بر می‌گردد و مشکلات بهبود می‌یابند. اگر از لحاظ تیروئیدی بهبود پیدا کنید، می‌توانید به جراحی برای سنگ صفرا اقدام کنید.
      در هر صورت، نکته مهم این است که شما بهتر است با پزشک تخصصی در زمینه تیروئید و گوارش (معمولاً یک غددرمانیست یا داخلی‌گرا) مشورت کنید. او می‌تواند براساس تاریخچه پزشکی و آزمایش‌های شما تصمیم‌های درستی را اتخاذ کند و به شما راهنمایی کند.

      پاسخ
  • سلام
    ببخشید من ۱۵ سالم هست و تیروئیدم روی۵/۹ هست میخواستم بدونم اول اینکه کم کاره یا پر کار؟؟؟
    دوم اینکه باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تیروئید شما با مقدار ۵.۹ که به TSH (هورمون محرک تیروئید) اشاره دارد، در محدوده معمول برای افرادی با سن ویژه شما و در طی رشد نوجوانی قرار دارد. تیروئید شما به نظر می‌آید در وضعیت نرمال قرار دارد.
      تا سن نوجوانی (حدود ۱۸ تا ۲۱ سالگی)، هورمون‌های تیروئید ممکن است تغییراتی داشته باشند. این تغییرات معمولاً برای تنظیم فعالیت تیروئید در دوره رشد و تکامل جسمانی لازم هستند.

      با این حال، بهتر است با پزشک تیروئید خود صحبت کنید و هر گونه نگرانی یا علایم خاصی که دارید را با وی مطرح کنید. او می‌تواند شما را بیشتر راهنمایی کند و اگر لازم با تست‌های تکمیلی و مشاوره دقیق‌تر به شما کمک کند.

      پاسخ
  • بسیار عالی ومفید بود وبسیار عالی توصیح داده شد. متشکروسپاسگزار🙏🌹

    پاسخ
  • سلام ببخشید من ۱۶ سالمه و تیروئید کم کار دارم دکتر هم رفتم گفتم فعلا برای دارو دادن زوده وقتی عصبی میشم گلوم درد میگیره و وقتی استرس میگیرم تپش قلب، تازه پشت زانوم هم مثل اگزما شده ممکنه بخاطر تیروئیدم باشه؟؟
    چیکار کنم من دقیقا

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تیروئید کم کاری (هیپوتیروئیدی) ممکن است علائم مختلفی ایجاد کند و برخی از این علائم ممکن است با وقوع استرس یا افزایش فعالیت جسمی شدت بگیرند. علائمی که شما اشاره کرده‌اید، ممکن است به علت تیروئید کم کاری باشند، اما نیاز به ارزیابی دقیق توسط یک پزشک دارید.
      درمان تیروئید کم کاری معمولاً با داروهای مثل لووتیروکسین (Levothyroxine) انجام می‌شود. اما تصمیم نهایی در مورد شروع درمان و دوز مناسب توسط پزشک گرفته می‌شود. برای تشخیص و مدیریت تیروئید کم کاری، پزشک باید آزمون‌های تیروئیدی مثل TSH و تست‌های تیروئید دیگر را انجام دهد و سپس تصمیم بگیرد که آیا درمان لازم است یا خیر.

      اگر شما احساس می‌کنید که تیروئید کم کاری باعث علائم ناخوشایندی شده و از طریق استرس و عصبی‌شدن تشدید می‌شوند، مهمترین گام این است که با پزشک خود در مورد علائم خود صحبت کنید و اقدامات لازم برای تشخیص و درمان را با او مشاوره کنید.

      پاسخ
  • محمد رضا
    1402/06/30 2:13 ب.ظ

    سلام اقای دکتر مادرم ۷۷ ساله ۲ سال گرفتار اگزما دست ومچ پا بود در دو مرحله که التیام ناقص یافته ودر اوایل امسال با تزریق ۲ امپول کورتون با سرعت چند روزه بهبودی چشمگیری داشت بعد از ۱۰ روز چشم چپ دچار اب سیاه شد که باعمل اب مروارید مواجه شد در روند درمان چون دچار فراموشی وکندی حرکت وبی اختیاری ادارار نیز بود به مخصص مغز واعصاب مراجعه گردید داروها دنپزیل ممانتین یونیماید امپول سیتی کولین وتعدادی ویتامین تجویز شد اما مادر تحمل دارو را نداشت وعملا بی حال وبی جان در جایش افتاده بود با مراجعه به پزشک خانواده داروهای ممانتین را تایید والباقی را حذف کرد که مقداری بهبودی ایجاد شده ولی مادر همچنان در بستر است گه گدار بی حالی شدید وتنفس سنگین که با شربت وهوای خنک ارام تر میشود بدنش همیشه داغ است خیلی زود خسته‌ میشود نفس نفس میزند ازمایش خون نشان از کم کاری تیروئید t ۳_۰/۶۴ و بالا بودن فریتین ۲۵۰ کمبود ویتامین دی ۲۶و ب ۱۲ _۱۱۰ که با توجه مراجعات متعدد به کم کاری تیروئید توجه نمی کنند ایا شما کم کاری تیروئید را علت اصلی همه این مشکلات میدانید لطفا راهنمایی بفرمایید عذر می خوام خیلی طولانی شد

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کم کاری تیروئید (هیپوتیروئیدی) می‌تواند عوارض مختلفی را در سراسر بدن ایجاد کند و در صورت نادرست تشخیص داده شود یا درمان نشود، می‌تواند به مشکلات جدی منجر شود.
      در مواردی که کم کاری تیروئید در افراد مسن تشخیص داده می‌شود، افزایش احتمالی در کمبود ویتامین D و کمبود آهن نیز وجود دارد. این مشکلات می‌توانند علتی برای خستگی، کاهش فعالیت جسمانی، افسردگی و علائم مشابه دیگری باشند.
      نکته مهمی که باید در نظر گرفته شود این است که علائمی که مادر شما تجربه می‌کند، ممکن است نتیجه ترکیبی از چند عامل باشد. درمان کم کاری تیروئید در افراد مسن بسیار مهم است، اما در کنار آن، باید به مشکلات دیگری که ممکن است وجود داشته باشد نیز توجه شود.

      با توجه به شرایط مادر شما، مهمترین مرحله این است که با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید و تمامی علائم و نتایج آزمایشات را به او اعلام کنید. او می‌تواند تشخیص دقیق‌تری ارائه دهد و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند. اگر کم کاری تیروئید تایید شود، درمان آن از طریق مصرف داروهای تیروئید مناسب انجام می‌شود که ممکن است بهبودی در وضعیت مادرتان را ایجاد کند. همچنین، تجویز ویتامین‌ها و مکمل‌هایی ممکن است به تعدادی از مشکلات مرتبط با کم کاری تیروئید کمک کند.

      بسیار مهم است که مادرتان تحت نظر پزشکان متخصص و با دنبال کردن توصیه‌های آن‌ها درمان شود و وضعیت او به دقت پیگیری شود.

      پاسخ
  • سلام من دوسال تیروئید دارم رفتم دکترقورص دادهرروزصبح دوقورص میخورم اماهیچ فویده نداره چه کنم

    پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید آقای دکتر دخترم ۱۲ساله است ۲ساله قرص مصرف میکنه تیروئید کم کاری داره الان خوب شده تا کی باید قرص مصرف کنه ممنون میشم راهنمایی کنه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مصرف قرص و دوز مصرف دارو بسته به نتایج آزمایش و چکاب های دختر شما دارد و نمیتوان بدون داشتن اطلاعاتی از وضعیت فعلی و سوابق پزشکی تشخیص مناسبی داشت. توصیه می شود که به پزشک معالج دخترتان مراجعه کنید.

      پاسخ
  • با تشکر از سایت خوب و اطلاعات مفیدتون .
    دختر من تمام علائم تیروئید رو داره از جمله ریزش مو. عدم تحمل گرما .طپش قلب . بیحالی و خستگی .اختلال خواب . سر درد .و دردهای عضلانی ولی متاسفانه دو بار آزمایش دادیم و چیزی نشون نداده نمیدونم چیکار کنم لطفا راهنمایی بفرمایین ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      علائمی که شما فرمودید تنها از علائم مشکلات تیروئیدی نیست و میتواند ناشی از مشکلات تغذیه، استرس و اضطراب زیاد، کم خونی، کمبود ویتامین ها و … نیز باشند. بنابراین اگر نتایج آزمایشات نشانی از مشکلات تیروئیدی ندارد باید موارد دیگر توسط پزشک معالج بررسی شود.
      بهتر است به پزشک معالج دخترتون مجددا مراجعه کنید.

      پاسخ
  • ابراهیم خان
    1402/05/28 10:30 ب.ظ

    درود برشما عالی بود من خیلی میترسیدم اما باخواندن این مقاله خوشحال وامیدوارشدم

    پاسخ
  • زهرااشرفی
    1402/03/21 1:03 ق.ظ

    باسلام وخسته نباشیدمن هفته ششم بارداریم هست کم کاری تیروئیدمبتلاهستم تاالان دارومصرف نداشتم آیابرای جنین مشکل داره خیلی نگران هستم لطفا راهنماییم کنید🙏🙏🙏

    پاسخ
    • سلام و تبریک می‌گم به خاطر بارداریتان. در مورد کم کاری تیروئید در دوران بارداری، بسیار مهم است که درمان صحیح را انجام دهید تا به سلامتی خود و جنینتان اطمینان حاصل کنید.

      کم کاری تیروئید در دوران بارداری می‌تواند تأثیرات منفی بر روی جنین داشته باشد، اما با درمان مناسب و مراقبت‌های پزشکی مناسب، می‌توان این تأثیرات را کاهش داد. در اینجا چند نکته مهم را برای شما مطرح می‌کنم:

      مشاوره پزشک: بلافاصله با پزشکتان مشورت کنید و در مورد وضعیت تیروئیدی خود و نیاز به درمان صحیح صحبت کنید. پزشک شما ممکن است شما را به یک متخصص تیروئید (غدد) مراجعه کند تا درمان مناسب را تعیین کند.

      درمان تیروئید: اگر کم کاری تیروئید تأیید شده است، پزشک شما ممکن است داروی لووتیروکسین (Levothyroxine) را برای ترمیم سطح هورمون تیروئید تجویز کند. این دارو برای مادر باردار ایمن است و به طور معمول در طول بارداری استفاده می‌شود.

      پیگیری مستمر: برای تنظیم سطح هورمون تیروئید، ممکن است پزشک، شما را به صورت منظم مورد بررسی قرار دهد و آزمایشات خون را بررسی کند. بنابراین، مهم است که پیگیر بیماری خود باشید.

      اثرات بر روی جنین: کم کاری تیروئید در صورت عدم کنترل مناسب می‌تواند به مشکلات جنینی مانند وزن کم در زمان تولد، کمبود هوشیاری و مشکلات در رشد و توسعه جنین می‌تواند تأثیراتی را داشته باشد.

      پاسخ
  • معصومه
    1402/03/11 2:50 ب.ظ

    باتشکر بسیارعال،جامع وکامل توضیح داده آید

    پاسخ
    • اسماعیل
      1402/11/10 7:39 ب.ظ

      سلام وقتتون بخیر.من بچه سومم که الان ۵۲روزش هست بعدازتکرارآزمایش غربالگری و مراجعه به پزشک تشخیص دادن هم مادروهم بچه بایدقرص لووتیروکسین مصرف کنن.درضمن تروئیدبچه روی۶/۵هست آیا خطرناک هست آیا قابل درمان قطعی هست ممنون میشم راهنمایی بفرمایین.

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        بدون بررسی بالینی و سوابق کامل پزشکی نمیتوان نظری داشت اما بطورکلی مشکلات تیروئیدی قابل کنترل و درمان هستند.

        پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.