13 علامت مهم هشدار دهنده برای پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید از علائم تا درمان

مهمترین علائم پرکاری تیروئید و درمان

هایپر تیروئیدیسم و یا پرکاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که غده تیروئید مقدار بیش از حدی تیروکسین (هورمون تیروئیدی) ترشح کند، چنین اتفاقی باعث سرعت گرفتن سوخت و ساز بدن شما می‌شود که نتیجه آن کاهش وزن ناخواسته و ضربان قلب بالا و نامنظم است. علائم پرکاری تیروئید بسیار شایع است و امکان دارد با سایر بیماری‌ها اشتباه گرفته شود. در ادامه‌ی مطلب مهمترین علائم پرکاری تیروئید و درمان این بیماری را توضیح داده‌ایم همراه ما باشید.

سریع پیدا کنید

درمان‌های زیادی برای پرکاری تیروئید انجام می‌شود. از جمله اینکه بعضاً پزشکان از دارو درمانی و برخی دیگر از ید رادیواکتیو برای درمان استفاده می‌کنند. در مواقعی نیز لازم است تا قسمتی و یا همه غده تیروئید برداشته و جراحی شود.

اگرچه هایپرتیروئیدیسم یک بیماری خطرناک محسوب می‌شود ولی بسیاری از بیماران پس از تشخیص و شروع درمان به آن پاسخ مثبت می‌دهند و درمان در روال خوبی انجام می‌پذیرد. درمان این بیماری با توجه به علائم پرکاری تیروئید و سطح مشکلات به وجود آورنده انتخاب می‌شود. از این رو این بیماری به عنوان یک دغدغه برای افراد جامعه مطرح می‌شود. در این تاپیک می‌خواهیم به این نگرانی خاتمه داده و سریع‌ترین و کم عارضه‌ترین درمان ندول تیروئید را نیز مطابق با علائم این بیماری معرفی کنیم.

 

پرکاری تیروئید از علائم تا درمان

علائم پرکاری تیروئید در موارد زیادی به شکل آرام آرام ظاهر می‌شود و به شکل یکباره رخ نمی‌دهد. ممکن است شما در ابتدا آن را با عصبی بودن اشتباه بگیرید ولی در ادامه لاغر شدن و دیگر علائم ظاهر می‌شوند. ممکن است تصور کنید رژیم غذایی که برای لاغری گرفته‌اید موفقیت آمیز بوده است و شما لاغر شدید، ولی اگر شما به پرکاری تیروئید مبتلا شده باشید لاغری نشانه موفقیت نیست بلکه نشانه‌ای برای بیماری است.

علائم پرکاری تیروئید که باید جدی گرفت

پرکاری تیروئید باعث به وجود آمدن علائم بالینی در بدن بیمار می‌شود و بر قسمت‌های مختلف بدن تاثیرگذار است. چند مورد از علائم پرکاری تیروئید در ادامه گفته شده است.

۱- کاهش وزن بی دلیل

اگر شما دچار کاهش وزن بی دلیل هستید و بدون داشتن رژیم و یا کم اشتها شدن در حال لاغر شدن هستید به این بیماری به عنوان یک گزینه فکر کنید.

۲- تاکی کاردی و یا تعداد ضربان بالای قلب

ضربان معمولا بیشتر از ۱۰۰ ضربه در دقیقه از دیگر علائم پرکاری تیروئید است. می‌توانید برای شمردن تعداد ضربان قلبتان بر روی رگ نبض در ناحیه مچ دست به مدت ۱۵ ثانیه تمرکز و تعداد ضربان را بشمارید، پس از آن عدد را در ۴ ضرب و تعداد ضربان را به دست بیاورید.

۳- آریتمی و یا ضربان قلب نامنظم

آریتمی می‌تواند موجب علائمی مانند سبکی سر و یا سرگیجه شود، گرچه در برخی مواقع آریتمی علائم چندانی نشان نمی‌دهد، با اینحال ممکن است حس ارتعاش یا لرزش در قفسه سینه و یا گردن ایجاد شود.

آریتمی و یا ضربان قلب نامنظم

۴- تپش قلب

پزشکان به هرگونه تپش غیر عادی که در قلب ایجاد می‌شود تپش قلب و یا پالپیتیشن می‌گویند. این حالت‌ها نیز جزئی از علائم پرکاری تیروئید است.

۵- افزایش اشتها

در پرکاری تیروئید به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن فرد با افزایش اشتها مواجه می‌شود که این افزایش اشتها در تیروئید پرکار موجب افزایش وزن بیمار نیست بلکه تنها بر روی متابولیسم بدن تاثیر گذار است.

۶- ضعف اعصاب، عصبانیت و اضطراب

اگر اعصابتان ضعیف شده،خیلی زود عصبانی می‌شوید و یا با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنید، پرکاری تیروئید یک گزینه پیش روی شماست.

۷- ترمور و یا لرزش اندام‌ها

این حرکات غیر ارادی که به طور معمول در بیماری‌هایی مثل پارکینسون ظاهر می‌شوند و می‌تواند از علائم پرکاری تیروئید نیز باشند، این علامت معمولا در دست‌ها و یا انگشتان بروز می‌کند.

ترمور و یا لرزش اندام‌ها

۸- تعریق از علائم پرکاری تیروئید

تعریق غیر عادی و زیاد بدن نیز از دیگر علائم تیروئید پرکار است. البته به این نکته توجه کنید که تعریق زیادی که از دوران کودکی وجود داشته ارثی است و ربطی به تیروئید و بیماری ندارد.

علائم بیماری تیروئید را جدی بگیرید

۹- تغییر در الگوهای قاعدگی در خانم‌ها

نامنظمی در دوران پریودی می‌تواند نشانه‌ای برای تیروئید پرکار باشد، تحقیقات به خوبی ارتباط بین بیماری تیروئید را با شروع دوره قاعدگی نشان می‌دهد.

۱۰- گواتر و یا برآمدگی غده تیروئید

وجود یک تورم در پایه گردن و یا حس یک برآمدگی و ندول در غده تیروئید که در قسمت پایین گردن و جلوی استخوان گردن واقع شده است. اگر با این تورم مواجه شدید شما یکی از علائم پرکاری تیروئید را دارید.

۱۱- خستگی و ضعف عضلانی

اگر در بسیاری مواقع خسته هستید و یا بعد از یک خواب شبانه در صبح شما با حالتی خسته از خواب بیدار می‌شوید هم می‌تواند یکی از موارد صحت وجود پرکاری تیروئید باشد.

۱۲- به سختی خوابتان می‌برد

یکی از شکایات بیماران تیروئید پرکار این است که آن‌ها نمی‌توانند به خوبی بخوابند و دچار مشکل هستند. این موضوع در بین بیمارانی که به موسسه تصویربرداری تیراد مراجعه می‌کنند و معمولا به عنوان بیمار هایپرتیروئیدیسم تشخیص داده می‌شوند مشهود است.

بی خوابی و پر کاری تیروئید

۱۳- علائم پوستی و شکنندگی در موها

بسیاری از بیماران مبتلا به هایپرتیروئیدیسم (پرکاری تیروئید) به دلیل تعریق بالا دچار قارچ‌های پوستی می‌شوند، آن‌ها حلقه‌های سیاه پوست را در اطراف چشم‌هایشان تجربه می‌کنند و همینطور دچار شکنندگی و ریزش مو می‌شوند.

در اکثر بزرگسالان و سالخوردگان این بیماری بدون علائم و یا با علائم مختصری از جمله افزایش ضربان قلب، عدم تحمل گرما و خستگی بیشتر از فعالیت‌های روزانه بروز می‌کند.

دلایلی که ممکن است شما را به پرکاری تیروئید مبتلا کند

بیماری گریوز یک نوع از پرکاری تیروئید است که در آن سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می‌شود، این بیماری معمولاً با بیرون زدگی چشم از حدقه همراه است اصطلاحی که به آن افتالموپاتی گریوز اطلاق می‌شود. این بیماری به خصوص روی سیستم بدنی افرادی که سیگاری هستند تاثیر بیشتری می‌گذارد. افتالموپاتی گریوز باعث می‌شود تا چشم‌ها در خارج از مدار محافظتی خودشان قرار بگیرند و عضلات و بافت‌های پشت چشم متورم شوند. در حالت عادی این علائم به طور خود به خودی و بدون درمان از بین می‌روند.

در بیماری گریوز ترشح آنتی بادی باعث می‌شود تا تیروئید برای ترشح بیشتر هورمون تحریک شده و موجب پرکاری می‌شود، این بیماری ممکن است در یک خانواده بیشتر رخ دهد و همچنین آمار آن در خانم‌های جوان بیشتر از سایرین است.

علائم بیماری افتالموپاتی گریوز

  • خشکی چشم
  • تورم و قرمزی چشم
  • احساس ناراحتی و بیرون زدگی در یک و یا هر دو چشم
  • حساسیت به نور، کاهش حرکات چشم، تاری دید، دوبینی و سوزش چشم

بیماری افتالموپاتی گریوز

  • بیماری پلامر و یا گواتر مولتی ندولار سمی

غده تیروئید با تولید هورمون‌های تیروکسین و همچنین تیرونین شرایط بدن را کنترل می‌کند، این هورمون‌ها میزان چربی و کربوهیدرات موجود در بدن را کنترل می‌کنند، دمای بدن را در تعادل نگه می‌دارند و بر میزان ضربان قلب نیز تاثیر گذارند. این هورمون‌ها به طور منظم به تولید پروتئین مشغولند و نیز با تولید کلسی تونین به کنترل میزان کلسیم جذب شده در خون کمک می‌کنند.

اگر تیروئید شما دچار ندول‌های سمی شده باشد، ندول‌ها تیروکسین بیش از حد تولید می‌کنند و بیماری گواتر مولتی ندولار به وجود می‌آید. این بیماری می‌تواند با درمان‌های جدید از جمله RF و ماکروویو درمان شود.

  • بیماری تیروئیدیت

برخی مواقع تیروئید پس از بارداری به حالت متورم و ملتهب در می‌آید، علت این امر هنوز مشخص نیست ولیکن می‌تواند منجر به پرکاری تیروئید شود، تیروئیدیتیس اصطلاحی است که به آن اطلاق می‌شود.

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر وزنتان را بدون دلیل از دست می‌دهید، ضربان قلب‌تان شدید، نامنظم و یا سریع شده است و یا علائمی مانند تعریق غیر طبیعی، تورم در ناحیه گردن و سایر علامت‌هایی که در بالا آورده شد در خودتان مشاهده نمودید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید. یک نکته مهم اینجاست که شما باید تمامی علائم را به طور کامل رصد کرده و برای پزشکتان توضیح دهید. دلیل بررسی کامل علائم این است که برخی از آن‌ها با دیگر بیماری‌ها مشترک و مرتبط هستند.

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم

ریسک فاکتورها و عوامل خطر زا در پرکاری تیروئید

  • سابقه فامیلی به ویژه اگر دچار بیماری گریوز بوده باشند
  • مونث بودن
  • دیابت نوع ۱
  • کم خونی زودرس
  • نارسایی قلب

عوارض و علائم پرکاری تیروئید

  • مشکلات قلبی:

این عارضه یکی از جدی‌ترین عوارضی است که در بدن ایجاد می‌شود، شامل افزایش ضربان قلب، آریتمی قلب و فیبریلاسیون دهلیزی که می‌تواند منجر به سکته مغزی شود، همچنین نارسایی احتقانی قلب.

  • استخوان‌های شکننده:

پوکی استخوان به میزان کافی کلسیم و جذب درست آن در استخوان وابسته است. پرکاری تیروئید با توجه به تاثیری که بر روی میزان جذب کلسیم می‌گذارد می‌تواند منجر به پوکی استخوان شود و فرد دچار استخوان‌های شکننده شود.

  • مشکلات چشم:

بیماری گریوز بر روی چشم فرد تاثیرگذار است و مشکلاتی همچون تورم، حساسیت به نور، قرمزی و … را به وجود می‌آورد.

  • تیروتوکسی:

پرکاری تیروئید خطر ابتلا به تیروتوکسی را افزایش می‌دهد، علائمی همچون تب، تپش قلب سریع و حتی هذیان گویی.

درباره عوارض تیروئید پرکار مسائل بسیار مهمی است که قطعا باید بدانید، به همین دلیل آن‌ها را در یک مقاله مجزا آورده‌ام. برای دانستن این عوارض لینک زیر را باز کنید.

بیماری پرکاری تیروئید

تشخیص بیماری با علائم پرکاری تیروئید

به طور معمول تشخیص پرکاری تیروئید به دلیل علائم مشهود با کمک یک معاینه فیزیکی به راحتی امکان پذیر است، علائمی مثل : نبض سریع، تیروئید برآمده و گلوی متورم، رفلکس‌های سریع‌تر و پوستی که حالت مرطوب به خود گرفته است. همچنین آزمایش تیروئید با اندازه گیری میزان T4، T3 و TSH شرایط پرکاری و کم کاری تیروئید را مشخص می‌کند، بیماری با سطح TSH پائین و میزان T4 بالا دچار پرکاری تیروئید شده است.

اگر آزمایش شما شرایط پرکاری تیروئید را نشان دهد احتمالا یک آزمایش جهت اندازه گیری آنتی بادی برای تشخیص بیماری گریوز، همچنین اسکن تیروئید که نشان دهد آیا بیمار به یک آدنوم تیروئید مبتلا شده یا کل غده تیروئید درگیر پرکاری شده است نیز انجام می‌گردد.

پرکاری تیروئید چگونه درمان می‌شود؟

در مورد درمان بیماری پرکاری تیروئید بسته به شرایطی که غده تیروئید را درگیر نموده نوع درمان انتخاب می‌گردد. از درمان‌های دارویی با داروی ضد تیروئید تا درمان‌های جراحی و نیز درمان با ید رادیواکتیو که به دلیل اهمیت بالای موضوع آن را در مقاله زیر به شکل کامل توضیح داده‌ایم.

درمان‌های جدید پرکاری تیروئید

امروزه درمان‌های کم تهاجمی و موثری برای درمان ندول‌های تیروئید ابداع شده است. ازجمله این درمان‌ها، می‌توان به روش آر اف و روش ماکروویو اشاره کرد. در این نوع درمان‌ها بیمار پس از انجام عمل سرپایی می‌تواند به زندگی روزمره خود رسیدگی کند و بسیاری از مشکلات و عوارض دیگر درمان‌ها را ندارد. این درمان‌ها نیاز بسیاری از بیماران به جراحی و یا درمان‌های پرعوارض دیگر را رفع نموده و بیمار یک زندگی عادی را از سر می‌گیرد. از این روش‌ها برای برخی از انواع سرطان تیروئید نیز استفاده می‌شود. برای اطلاع کامل در این مورد می‌توانید به قسمت خدمات در همین سایت مراجعه کنید و مقاله مربوط به درمان ندول تیروئید را مطالعه کنید. علاوه بر این می‌توانید با شماره‌های موسسه تیراد تماس بگیرید تا به سوالات شما پاسخ داده شود.

لطفا تجربیاتتان را از علائم و مشکلاتتان در پرکاری تیروئید با ما درمیان بگذارید و سوالاتتان را ازبخش نظرات و دیدگاه‌ها مطرح کنید. پزشکان مرکز در اسرع وقت به شما پاسخ می‌دهند.

پادکست مربوط به مهمترین علائم پرکاری تیروئید

آیا این مطلب مفید بود؟ امتیاز بدهید.

۳.۷ / ۵. ۲۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
رژیم غذایی کم کاری تیروئید
نوشتهٔ بعدی
تیروئیدکتومی چیست و چطور انجام می شود؟

۳۰ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • مادر من ۶۰ سالشه و اخیرا دچار هضیان چویی شده، به هیچ وجه قبول نمیکنه ببریمش دکتر، مچ پاهاش ورم کرده بود بخاطر ورم پا آزمایش داد تیروئیدش پرکار بود، دوز داروی تجویز شده مناسب نبود و خلاصه تیروئیدش کمکار و بعد دوباره پرکار شد و دیگه داروهاشو مصرف نمیکنه، در طول مصرف داروهای تیروئید دیگه هضیون نمیگفت ولی الان دوباره عصبی و پرخاشگر شده و هضیان گویی داره، به هیچ‌ وجه با زبون خوش راضی به دکتر رفتن نیست، کنترل تیروئید درمان خوراکی با میوه و فذای خاص داره که بتونیم کمی وضعیتشو نرمال کنیم تا راضی بشه ببریمش دکتر؟ الان نمیدونیم تیروئیدش پرکاره یا کم کار چون آزمایش نمیده

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      باتوجه به سن مادر شما توصیه اکید میشود سریع تر به پزشک متخصص مراجعه شود چرا که عوارض مشکلات تیروئیدی بیشتر از این موراد خودش را در آینده نزدیک به شما نشان میدهد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشد.من الان ۴ساله این مشکلات دارم.وقتی صبح بیدار میشم بدن در دارم.واینکه دهنم تلخ صبح غذا میخورم ولی بازم لاغرم البته ۴سال پیش اینجوری نبودم وزنم خوب بودکم کم وزنم پایین اومد.ریزش موی یهویی این نشانه چیه ممنونم ازتون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نمیتوان به هیچ وجه بسته به علائم برای شما یا شخص دیگری تشخیصی داشت، بهترین راه این است که یک آزمایش خون ساده انجام شود تا براساس نتیجه آزمایش بتوان تشخیص دقیق و بهتری داشت.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر..من میخوام جراحی زیبایی انجام بدم و آزمایشاتی که انجام دادم معلوم شد که پرکاری تیروئید دارم و به دلیل ندول تیروئید قرص لووتیروکسین ۵۰ استفاده میکردم و با پزشک غدد مشورت کردم و ایشون گفتند که فعلا نمیتونم جراحی انجام بدم و قرص رو به مدت دو هفته قطع کنم و دو هفته بعد آزمایش رو تکرار کنم..جواب آزمایش الانم TSH:0.15..T4:1.2…T3:2.3
    با این نتایج واقعا نمیتونم جراحی انجام بدم در حال حاضر؟میشه لطفآ راهنمایی کنید

    پاسخ
  • ! سلام خسته نباشید
    مادر من پرکاری تیروئید داره الان یه هفته اس داروی پروپیل تیواوراسیل میخوره
    الان دو باره یهو عضلات ران شروع میکنه به لرزیدن وبعد چند دقیقه خوب میشه
    طبیعیه یا نه؟ دلیلش چیه؟

    پاسخ
  • سلام من آب ریزش چشم وبیرون زدگی یک چشم از حدقه گرف گرفته بودن بعضی موقع بازوهام درد میکتد حالت سرگیجه دارم ادرار زیاد دارم آزمایش دادم گفتند که غده تروئدت سر مرزه وچون ما شهرستانی هستیم ودکتر غدد نیست رفتم پیش دکتر داخلی و دکترم روزی یه دونه قرص متانازول همراه صبحانه پیشنهاد داده والان۱۴ روزه این قرص مصرف میکنم وهیچ علائم بهبودی ندارم لطفا راهننائی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون داشتن اطلاعات دقیق پزشکی نمیتوان روال درمانی برای بیماری توصیه کرد. بنابراین پیشنهاد می‌شود به متخصص یا پزشک معالج خود مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من عمل بای پس معده کردم
    بعد عمل مدام اسهال هستم
    ی بار آزمایش دادم دکتر گفت تیروئیدت داره پرکار میشه
    اسهال از عوارض تیروئید پرکار هست یا پرکار؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اسهال ممکن است یکی از علائم کم‌کاری تیروئید باشد. زمانی که تیروئید کم‌کار (هیپوتیروئیدیسم) در بدن رخ می‌دهد، فعالیت سیستم گوارشی کاهش می‌یابد. این موجب می‌شود فرآیندهای گوارشی کندتر انجام شوند، که ممکن است به علائمی مانند یبوست و جذب نامناسب مواد غذایی و همچنین اسهال منجر شود. بنابراین، کم‌کاری تیروئید باعث کاهش فعالیت گوارش می‌شود، ممکن است اسهال به عنوان یکی از علائم آن ظاهر شود. ولی معمولاً علائم اصلی کم‌کاری تیروئید شامل خستگی، بدن درد، وزن اضافی، دلتنگی و افسردگی است.

      به هر حال، اگر اسهال مداوم یا ناشی از اختلالات گوارشی دیگر وجود دارد، توصیه می‌شود با پزشک مشورت کنید، کم کاری یا پرکاری تیروئید با توجه به نتایج آزمایش تیروئید (T3-T4-TSH) به درستی قابل تشخیص است.

      پاسخ
  • سلام من علایم زیادی دارم مثل سوزش و بیرون زدکی چشم. دوبینی. ریزش موی شدید و موی شکننده. لاغری شدید. من اندازه ۳ نفر غذا میخورم ولی اصلا چاق نمیشم!! میل جنسی ام هم کاهش پیدا کرده و اسپرمم ابکی شده!! چند وقتیه ادرار درست و جسابی نمیتونم بکنم چون همیشه یه ماده لزج توی میزراه هم هست که مانع خروج کامل ادرار میشه و خیلی هم دردناکه!!
    احساس میکنم منشا همه این بیماری ها پرکاری تیرویید هستش. درسته؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در علم پزشکی نمی‌توان نظر قطعی برمبنای عوارض و احساسات داشت.
      توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کرده و برطبق مستندات علمی (نتایج آزمایشات و تصویربرداری) می‌توان تشخیص قطعی داشت.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/08/10 7:02 ق.ظ

    سلام من تیروئید کم کار دارم دارو مصرف کردم الان پرکار شده چکار باید بکنم الان تی ۴شده ۱۶ میشه دارو قطع کنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به هیچ وجه سرخود و بدون مشورت با پزشک معالج در دوز داروی مصرفی یا روال درمان تغییری ایجاد نکنید، ممکن است با خطرات زیادی برای شما همراه باشد.
      توصیه می شود در اولین فرصت به پزشک معالج خود مراجعه کنید و با وی مشورت کنید.

      پاسخ
  • سارینا
    1402/08/02 1:58 ق.ظ

    من پرکاری تیروعید دارم و بشدددت وزنم اومده پایین و احساس میکنم وقتی عصبی میشم صدام دورگه میشه و صدام در نمیاد و اینکه تعقیر صدا دارمو اینکه چند وقته نمیتونم اب دهنمو قورت بدم به راحتی انگار یه لایه راه گلومو گرفته ایا اینها علایم و عوارض تیروعید میتونه باشه؟؟؟

    پاسخ
  • سلام من پرکاری تیرویید دارم
    قرص میتی مازوول میخوردم
    نصف قرص
    ک باردار شدم
    و دکتر قرص پی تی یو رو برام تجویز کرد ولی من وقتی این قرص رو‌میخوردم بعد خوردن بزاق دهانم یک تلخی شدید و غیر قابل تحمل میگرفت و حداقل تا ۱۰دقیقه ادامه داشت ک منجر ب حالت تهوع و ……….
    چرا وقتی این قرص پی تی یو میخوردم این حالت بهم دست میداد ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      عوارض دارویی برای افراد در شرایط مختلف، متفاوت است.
      شما باید این مشکل را به پزشک خود اطلاع دهید تا تغییر در دوز یا نوع دارو را بسته به نیاز و شرایط بدن شما داشته باشد.

      پاسخ
  • کیمیامعظمی
    1402/06/09 10:37 ب.ظ

    سلامی دوباره
    اگه بخاطرخطرات متی مازول نخوام مصرفش کنم جایگزینی داره؟ راه حل چیه برادوران شیردهی؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص دوز دارو، نحوه مصرف و حتی جایگزینی با داروی دیگری حتما باید با بررسی شرایط و نتایج پزشکی و سوابق پزشکی امکان پذیر است.
      در نتیجه توصیه میشود به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

      پاسخ
  • کیمیامعظمی
    1402/06/03 1:26 ق.ظ

    سلام
    قرص متی مازول دردوران شیردهی منع مصرف داره؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، قرص متیمازول یک داروی ضدتیروئیدی است که برای کاهش فعالیت تیروئید و تولید هورمون‌های تیروئید مصرف می‌شود. این دارو در دوران شیردهی باید با احتیاط مصرف شود و بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
      متیمازول ممکن است به شکل کمی در شیر مادران انتقال یابد و تأثیرات آن بر نوزاد ممکن است مطالعه نشده یا ناشناخته باشد.
      در صورت نیاز به مصرف این دارو در دوران شیردهی، پزشک شما باید فواید و مخاطرات مصرف را با شما مطرح کند تا تصمیم مناسبی بگیرید. همچنین، اگر قصد مصرف دارو در دوران شیردهی دارید، بهتر است مداومت و نظر پزشک خود را در این مورد رعایت کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ببخشید من از زمانی ک یاد دارم بدنم لاغر بوده و هیچ وقت وزن نرمالی نداشتم با وجد اینکه اشتهای خیلی خوبی دارم ولی هیچ وقت چاغ نمیشم آیا درمانی دارد یا خیر؟

    پاسخ
    • سلام. لاغری بدون علت آشکار می‌تواند نشانه مسائل مختلفی باشد. برخی از علل ممکن شامل مصرف کالری بیش از حد، مشکلات گوارشی، نارسایی تغذیه، استفراغ مکرر، مشکلات تیروئیدی، عوامل روانشناختی و استرس، بیماری‌های مزمن و دیگر عوامل ممکن است.

      برای ارزیابی دقیق و درمان مساله لاغری شما، مشاوره پزشکی لازم است. پزشک با بررسی سوابق پزشکی شما، انجام آزمایشات تشخیصی، ارزیابی وزن و قد، و بررسی علایم و نشانه‌های دیگر، می‌تواند دلیل لاغری شما را تعیین کند و برنامه درمانی مناسب را تجویز کند.

      درمان لاغری معمولاً شامل مصرف تغذیه مناسب و کافی، افزایش کالری مصرفی، توجه به مواد مغذی، ورزش منظم، مدیریت استرس، درمان بیماریها و عوامل زمینه‌ای دیگر است. در برخی موارد، نیاز به درمان تخصصی توسط تغذیه‌شناس یا متخصص درمان لاغری ممکن است وجود داشته باشد.

      بهترین راهنمایی را می‌توانید از پزشک خود دریافت کنید، زیرا او با شناخت دقیق وضعیت شما می‌تواند برنامه درمانی مناسب را برای شما تعیین کند.

      پاسخ
  • ناشناس
    1401/05/03 0:05 ق.ظ

    سلام مشکل من بی اشتهایی و کم نمودن وزن و بی حوصله گی

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/03/26 10:02 ب.ظ

    با سلام من چندین سال پیش مبتلا به تیروئید پرکار بودم و با روزی شش قرص درمان شروع کردم و پس از درمان دارو را قطع نموده الان بعد از گذشت چند سال دو سالی است که ریزش مو و کبودی دور چشم و لاغری پدیدار شده و جدیذا نفس تنگی {صلاح میدانیدفعلا با یک قرص درمان شروع کنم یا باید ازمایش داد } ممنون میشوم راهنمائی فرمایید

    پاسخ
  • با سلام تمام چیزهای که در پرکاری تیروید هست در کم کاری تیروید هم هست مثل لرزش وتپش

    پاسخ
  • علی محمد عظیمی
    1400/05/16 11:58 ق.ظ

    دورود مشکل من بی اشتهایی وکم نمودن وزن و بیحوصلگی ووو. پس از سونوگرفی در همین مرکز ‌پزشک مربوطه گفت چیزی مشاهده نشد وتوصیه آزمایش کرد به هر صورت جواب آزمایش نیز بین کم وپر کاری مشکوک بود به تجویز پزشک غدد اسکن کرده و نتیجه آن تیرویید پرکار تشخیص دادند

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.