رژیم غذایی کم کاری تیروئید

رژیم غذایی برای تیروئید کم کار

رژیم غذایی کم کاری تیروئید

همان‌طور که می‌دانید کم کاری غده تیروئید به شرایطی گفته می‌شود که در آن بیمار با کاهش تولید هورمون تیروئید و در نتیجه کمبود و یا فقدان آن در خون مواجه می‌شود. این هورمون‌ها سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کنند و کنترل رشد و ترمیم سلول‌ها را به عهده دارد بنابراین کمبود این هورمون‌ها باعث خستگی، ریزش مو، افزایش وزن و احساس کسالت می‌شود که البته این‌ها تنها علائم نیستند. با اینکه تیروئید با کمک رژیم غذایی به تنهایی قابل درمان نیست ولی تغذیه مناسب می‌تواند کمک کند تا کنترل بهتری بر شرایط داشته باشید به همین دلیل این مقاله موسسه تصویربرداری پزشکی تیراد را به موضوع رژیم غذایی کم کاری تیروئید اختصاص داده‌ایم.

در این مقاله به شما گفته‌ایم که چه چیزهایی بخورید و چه چیزهایی نخورید و از آن اجتناب کنید، این سؤالی بود که بسیاری از کاربران داشتند و ما تصمیم گرفتیم آن را در قالب یک مقاله بیان کنیم.

درباره دلایل کم کار شدن تیروئید و روش‌های درمان آن به مقاله چرا تیروئید کم کار می‌شود مراجعه کنید در این مطلب به طور مفصل درباره موضوع مورد بحث توضیح داده شده، اگر تیروئید کم کار دارید حتماً همین الآن مطلب را باز و با دقت بخوانید، مطمئنم با مواردی رو‌به‌رو می‌شوید که کمک زیادی برایتان خواهد بود.

رژیم غذایی کم کاری تیروئید

کم کاری چگونه بر روی متابولیسم ما تاثیر می‌گذارد؟

هورمون تیروئید سرعت متابولیسم را در شما کنترل می‌کند، هرچه متابولیسم شماسریع‌تر باشد در زمانی که استراحت می‌کنید کالری بیشتری می‌سوزانید. بیماری کم کاری در تیروئید سرعت متابولیسم را کاهش می‌دهد بنابراین بیماران در زمان استراحت کالری کمتری می‌سوزانند و همین باعث چاقی در این افراد می‌شود.

افزایش کلسترول سطح خون و همین طور مشکلاتی که افراد در لاغری و لاغر شدن پیدا می‌کنند از جمله دیگر خطراتی است که بیماران مبتلا به کم کاری با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. این بیماران برای حفظ وزن خودشان باید فعالیت‌های بیشتری از جمله پیاده روی سریع‌تر، دویدن، قایقرانی و امثال این‌ها را انجام دهند، این رفتارها کمک می‌کند تا سرعت متابولیسم افزایش بیابد.

همین طور مصرف بیشتر پروتئین در بیماران هیپوتیروئیدی مفید و باعث افزایش سرعت متابولیسم می‌شود.

برای کم کاری تیروئید چه بخوریم؟ (رژیم غذایی کم کاری تیروئید)

ید

ید یکی از مهم‌ترین مواد اولیه در ساخت هورمون تیروئید است و کمبود آن باعث کم کاری تیروئید می‌شود. این موضوع یکی از شایع‌ترین دلایلی بود که مخصوصاً در گذشته افراد را آزار می‌داد ولی خوشبختانه روانه شدن نمک‌های ید دار به بازار و مصرف بیشتر ید باعث کاهش این آمار شد. در کشور ما نیز نمک‌های حاوی ید در بازار هست و بهتر است از این دسته نمک‌ها برای تغذیه استفاده کنید.

همین‌طور غذاهای دریایی حاوی ید هستند بنابراین مصرف غذاهای دریایی هم کمک کننده است. ماهی، لبنیات و تخم مرغ هم در رژیم غذایی‌تان قرار دهید این‌ها موادی حاوی ید هستند. البته دقت کنید که مصرف بیش از حد ید هم باعث آسیب به تیروئید می‌شود بنابراین سعی کنید تا همه چیز را در تعادل نگه دارید.

غذای دریایی منبع عالی برای ید

سلنیوم

یکی دیگر از موادی که می‌تواند در افزایش میزان هورمون در بدن شما کمک کننده باشد سلنیوم است. سلنیوم علاوه بر این‌که هورمون تیروئید را فعال می‌کند به عنوان یک آنتی‌اکسیدان نیز کاربرد داشته و می‌تواند جلوی آسیب رادیکال‌های آزاد به تیروئید را بگیرد.

غذاهای حاوی سلنیوم شامل آجیل، ماهی تن، ساردین، حبوبات، سبوس گندم، برنج، جوانه، تخمه آفتابگردان و امثال این.

اکیداً از مکمل‌های سلنیوم بدون مشورت با پزشک استفاده نکنید زیرا این ماده مفید در مقادیر بالا می‌تواند مانند سم عمل کند.

روی

روی هم مانند سلنیوم یک ماده غذایی برای فعال کردن هورمون تیروئید است. تحقیقات نشان می‌دهد این ماده بر روی TSH هورمون فعال کننده هورمون تیروئید نیز موثر است و به این ترتیب برای بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید بسیار مفید فایده است. گوشت گاو و مرغ و همین‌طور صدف در تأمین این ماده غذایی مفید است.

گوشت مرغ منبع عالی برای روی

کدام مواد مضر است؟

چند نوع ماده غذایی مضر نیز برای این بیماران هست که بهتر است از آن اجتناب کنند.

گواتروژن

بر اساس گزارش‌ها و تحقیقاتی که نتایج آن در سایت healthline ثبت شده است گواتروژن‌ها موادی هستند که با عملکرد طبیعی تیروئید در بدن تداخل دارند. این تداخل که منجر به گواتر و بزرگ شدن تیروئید می‌شود در سال ۱۹۲۸ توسط دانشمندان و با مشاهده بزرگ شدن غده تیروئید در خرگوش کشف شد و این فرضیه به وجود آمد که برخی سبزیجات می‌توانند بر روی تیروئید اثر نامطلوب داشته باشند.

برخی غذاهایی که در اینجا آورده شده حاوی این ماده غذایی هستند:

  • برخی سبزیجات مانند کلم، کلم بروکلی، اسفناج، گل کلم
  • برخی میوه‌ها و سیفی‌جات مانند هلو، توت فرنگی و سیب زمینی
  • برخی دانه جات مانند بادام زمینی

این غذا را نخورید

این غذاها را نخورید!

درباره کم کاری تیروئید مطلب خوش حال کننده این است که نیاز زیادی به رژیم و اجتناب از مواد غذایی نیست. در هر صورت موادی که حاوی گواتروژن هستند نیز باید در حد تعادل مصرف شوند و نباید به شکل کامل آن‌ها را حذف کرد. اینجا یک لیست کوچک تهیه کردیم که بهتر است از آن‌ها اجتناب کنید:

  • غذاهایی که زیاد فرآوری شده‌اند مانند هات‌داگ، کیک و کوکی‌ها
  • مصرف مکمل‌ها در صورتی که پزشک تجویز نکرده است از جمله ید و سلنیوم
  • غذاهایی که باید در حد اعتدال مصرف شوند
  • غذاهای مبتنی بر سویا
  • سبزیجات چلیپایی یا صلیبی کلم، کلم بروکلی، گل کلم
  • برخی میوه‌ها مثل توت فرنگی، هلو، گلابی
  • نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، چای سبز و الکل

این غذاها را بخورید!

تخم مرغ، گوشت، ماهی، سبزیجات منهای آن‌هایی که در بالا گفته شد، میوه‌ها، لبنیات، دانه‌های بدون گلوتن از جمله برنج و دانه کتان.

در کل غذاهای مبتنی بر سبزیجات و گوشت‌های بدون چربی که کالری کمتر و انرژی مفید دارند برای جلوگیری از چاقی برای این دسته توصیه می‌شود.

حرف آخر

رژیم غذایی یک روش درمانی برای کم کاری تیروئید نیست و این تنها یک کمک کننده است و به دلیل عوارض زیادی که این بیماری می‌تواند به دنبال داشته باشد بیماران باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند.

منابع:

۱ / ۵. ۱

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
ندول تیروئید چیست؟همه چیز درباره ندول تیروئید
نوشتهٔ بعدی
13 علامت مهم هشدار دهنده برای پرکاری تیروئید

۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام من ماه گزشته آزمایش دادم کم کاری تیروئید داشتم و یکماه قرص لووکسین خوردم و دوباره آزمایش تیروئید دادم و نشون داد میزان کم کاری تیروئیدم بیشتر شده.علتش چی میتونه باشه؟ آیا مصرف قرص باعث کم کاری بیشتر شده؟ باتشکر از مطالب مفیدتون

    پاسخ
  • شیوا حسینی
    1398/12/11 0:45 ق.ظ

    سلام منم تیروییدم کم کار ولی خیلی عصبیم؟ایا این بیماری درمانش داعم است؟یا تا اخر؟

    پاسخ
  • سلام من کم کاری تیروئید دارم ولی نمیدونم چرا بجای افزایش وزن کاهش وزن دارم و اینکه زودم عصبی میشم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.