تا چه مدت می توانید بدون داروهای تیروئید ادامه دهید؟

تا چه مدت می توانید بدون داروهای تیروئید ادامه دهید؟

وقتی بدون تجویز داروی تیروئید پیش می‌روید، چه اتفاقی برای تیروئید شما می افتد؟

غده تیروئید اندامی پروانه ای شکل در قاعده گردن شماست. این غده قدرتمند اگرچه کوچک است، اما عملکردهای ضروری را در سراسر بدن کنترل می کند، از جمله تنظیم متابولیسم سلولی و مدیریت رشد و تکامل. زمانی که غده تیروئید به درستی کار نمی کند، کل بدن ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد.

به همین دلیل، افرادی که تیروئید کم کار دارند نیاز به داروهای جایگزین هورمون تیروئید مادام العمر دارند. و از دست دادن دوزهای داروی تیروئید یا قطع کامل آن می تواند بر بدن شما تأثیر منفی بگذارد. در زیر به این خواهیم پرداخت که وقتی داروهای تیروئید خود را مصرف نکنید چه اتفاقی می افتد.

چرا مصرف داروهای تیروئید ضروری است؟

وقتی کم کاری تیروئید دارید، غده تیروئید شما به طور طبیعی هورمون های تیروئید کافی برای کمک به تنظیم عملکردهای ضروری بدن تولید نمی کند. داروهای هورمون تیروئید جایگزین مقدار هورمون تیروئیدی می شوند که بدن شما برای عملکرد روان نیاز دارد.

هنگامی که هورمون های تیروئید پایین است، می توانید علائم زیادی را تجربه کنید که بر سلامت کلی و کیفیت زندگی شما تأثیر می گذارد.

علائم کم کاری تیروئید

افرادی که تیروئید کم کار دارند می توانند علائم مختلفی را تجربه کنند، از جمله:

  • خستگی
  • افزایش وزن
  • افسردگی
  • مه مغزی و حافظه ضعیف
  • گرفتگی صدا
  • ضعف عضلانی
  • درد، حساسیت و سفتی عضلات و مفاصل
  • افزایش سطح کلسترول خون
  • سنگین تر از حد معمول یا دوره های قاعدگی نامنظم
  • ریزش مو
  • یبوست

علائم کم کاری تیروئید

انواع مختلف داروهای تیروئید چیست؟

غده تیروئید دو نوع هورمون تیروئید را تولید و ترشح می کند؛ تیروکسین (T4) و تری یدوتیرونین (T3). داروهای جایگزین هورمون تیروئید نیز در فرمول های T4 و T3 موجود است.

به طور کلی، ارائه دهندگان با یک دارو فقط با T4 شروع می کنند، با این فرض که بدن شما می تواند T4 را به T3 تبدیل کند. اگر در حین مصرف داروهای فقط T4 هنوز علائم را تجربه می کنید، ارائه دهنده شما ممکن است یک داروی فقط T3 را به رژیم شما اضافه کند.

همچنین فرمولاسیون های ترکیبی T4-T3 وجود دارد که در یک قرص وجود دارد. در ایالات متحده، اینها به عنوان تیروئید خشک شده طبیعی (NDT) عرضه می شوند، یا می توانید دارویی را بر اساس نیازهای خاص خود ترکیب کنید.

با قطع مصرف داروهای تیروئید چه اتفاقی می افتد؟

چه مدت می توانید با خیال راحت بدون مصرف داروهای تیروئیدی تجویز شده خود ادامه دهید؟ بسته به شدت اختلال تیروئید شما و داروهای تجویز شده متفاوت است.

اگر مصرف داروهای تیروئیدی خود را متوقف کنید و کم کاری تیروئید آشکار داشته باشید، می توانید انتظار داشته باشید که علائم شما بازگردد. به طور معمول، هر چه بیشتر بدون دارو بمانید و بیماری تیروئید شما شدیدتر باشد، خطر ابتلا به شرایط شدید و حتی تهدید کننده زندگی شما بیشتر می شود.

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید تحت بالینی، یک نوع خفیف کم کاری تیروئید، گاهی اوقات می توانند با خیال راحت داروهای تیروئید خود را ترک کنند. فقط باید تحت نظارت پزشک شما انجام شود.

اثرات کوتاه مدت

نیمه عمر لووتیروکسین ۶-۷ روز است، یعنی حدود ۴-۵ هفته طول می کشد تا بدن شما از شر لووتیروکسین خلاص شود. سیتومل کوتاه ترین نیمه عمر را دارد، حدود سه روز. بنابراین، اکثر سیتومل در عرض دو هفته از بدن شما خارج می شود.

با این وجود، با شروع کاهش سطح هورمون تیروئید، می توانید علائمی مانند احساس خستگی و تنبلی و خلق و خوی ضعیف را در هفته اول پس از مصرف نکردن دارو تجربه کنید. هر چه بیشتر بدون داروی تیروئید بمانید، علائم شما شدیدتر می شود.

مصرف نکردن داروهای تیروئید می‌تواند سایر بیماری‌هایی که ممکن است داشته باشید، از جمله آپنه خواب، افسردگی و دیابت نوع ۲ را بدتر کند. بنابراین، ممکن است نه تنها علائم کم کاری تیروئید، بلکه علائم مربوط به سایر شرایط سلامتی نیز ایجاد شود.

اثرات کوتاه مدت

اثرات بلند مدت

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید متوسط ​​تا شدید که مصرف داروهای خود را قطع می کنند در معرض خطر حوادث شدید سلامتی از جمله بحران میکسدم هستند. اگرچه نادر است، اما بحران میکسدم یک عارضه تهدید کننده زندگی کم کاری تیروئید است. به طور معمول، این وضعیت زمانی ایجاد می شود که فردی قبلاً کم کاری تیروئید کنترل نشده داشته باشد و یک رویداد محرک مانند عفونت یا جراحی داشته باشد.

در بحران میکسدم، افراد می توانند تورم را در سراسر بدن از جمله صورت، زبان، لب ها و اندام ها تجربه کنند. همچنین با ضخیم شدن پوست همراه است. بحران میکسدم ممکن است عوارض دیگری نیز ایجاد کند، از جمله:

  • دشواری در تنفس
  • گیجی
  • هیپوناترمی ( سطح پایین سدیم در خون شما)
  • هیپوترمی
  • شوکه شدن
  • تشنج
  • کما

اثرات بلند مدت

چه مدت می توانید بدون داروهای تیروئید قبل از علائم ادامه دهید؟

یک فرد می تواند سال ها بدون هورمون تیروئید زندگی کند. در واقع، افراد اغلب با وجود اینکه از علائم کم کاری تیروئید رنج می برند، برای چندین دهه تشخیص داده نمی شوند. با این حال، بدون داروهای جایگزین تیروئید، فرد مبتلا به کم کاری تیروئید آشکار نمی تواند عملکرد مطلوبی داشته باشد و از علائم جسمی و روحی کم کاری تیروئید رنج می برد.

برای جلوگیری از عود علائم کم کاری تیروئید ضروری است که در جریان آزمایشات خون تیروئید و ویزیت های پزشک تیروئید خود باشید و نسخه خود را حفظ کنید. به یاد داشته باشید که ۴-۶ هفته طول می کشد تا یک داروی جایگزین تیروئید به اوج اثر درمانی خود برسد. بنابراین، اگر در مصرف دارو دچار وقفه ای شدید، مانند فراموش کردن بسته بندی آن در سفر یا شارژ مجدد نسخه، پس از شروع مجدد، تثبیت علائم شما زمان می برد.

چگونه مطمئن می شوید که دوز صحیح مصرف می کنید؟

اگر کم کاری تیروئید دارید، باید نوع و دوز مناسب داروی تیروئید را برای خود پیدا کنید. پزشک دوز شروع شما را بر اساس سن، شرایط سلامت زمینه ای و نتایج آزمایش خون تعیین می کند. دوزهای شروع ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال، برخی از افراد با دوز جایگزینی کامل ۱.۷ میکروگرم به ازای هر کیلوگرم وزن روزانه شروع می کنند. برخی دیگر با کمترین دوز ۲۵ میکروگرم در روز شروع می کنند. در هر دو مورد، دوزها در صورت لزوم بر اساس نتایج آزمایش تیروئید و علائمی که تجربه می کنید، تعیین می شوند.

هنگامی که دوز صحیح داروی تیروئید را پیدا کردید، باید در همان دوز باقی بمانید و هر روز آن را مصرف کنید. همچنین می خواهید به طور مداوم از همان برند استفاده کنید. جابجایی بین داروهای ژنریک و برند می تواند نحوه واکنش بدن شما به هر نوع دارو و قدرت آن را تغییر دهد. برای اینکه داروی تیروئید خود را ثابت نگه دارید، مطمئن شوید که در مورد غذاها، نوشیدنی ها، داروها و مکمل هایی که می توانند در نحوه جذب داروهای تیروئید شما اختلال ایجاد کنند، اطلاعات دارید.

علائم دوز بیش از حد

گاهی اوقات، دوز داروهای تیروئیدی شما ممکن است خیلی زیاد باشد و علائمی برخلاف علائم کم کاری تیروئید ایجاد کند. این می تواند به دلایل مختلفی از جمله تغییر در رژیم غذایی، داروها، مکمل ها یا افزایش سریع دوز شما اتفاق بیفتد.

علائم و نشانه های پرکاری تیروئید به دلیل دوز بالای تیروئید عبارتند از:

  • عدم تحمل گرما
  • تعرق مفرط
  • کاهش وزن
  • مشکل خواب
  • عصبی بودن، بی قراری، اضطراب
  • افزایش ضربان قلب
  • مدفوع شل
  • ضربان قلب سریع

اگر متوجه شدید که هر یک از این علائم را تجربه می کنید یا علائم نگران کننده دیگری دارید، با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک شما احتمالاً کار آزمایشگاهی را برای آزمایش بیومارکرهای تیروئید و تنظیم دوز شما در صورت نیاز سفارش می دهد.

علائم و نشانه های پرکاری تیروئید به دلیل دوز بالای تیروئید

یادداشتی از تیراد

از آنجایی که قطع هورمون تیروئید می تواند منجر به علائم کم کاری تیروئید شود، انجام آزمایشات تیروئید، مراجعه به پزشک و حفظ نسخه ضروری است. هرگز نباید بدون صحبت با پزشک خود، داروهای تیروئید خود را قطع کنید.

۲ / ۵. ۵

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
بیماری کرون و هاشیموتو
نوشتهٔ بعدی
آیا برآمدگی در ناخن ها نشانه کم کاری تیروئید است؟

۶۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام وقت بخیر
    من تیرویید کم کار داشتم ولی طی ۳ماه خدارو شکر نرمال شده.۲.۵۹
    الآنم برای بارداری میخوام اقدام کنم لازمه باز هم دارو مصرف کنم ؟
    واینکه بعضیا میگن حتی اگه تیرویید به حالت نرمال هم برسه باید همیشه دارو مصرف کنی آیا این درسته ؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر سوالم این بود که همسرم کم کاری تروئید دارن و به مدت ۳ هفته قرص تروئید رو قطع کردن الان دوباره میتونن شروع کنن

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نیاز به بررسی مجدد و تشخیص روال مورد نیاز بدن است؛ بنابراین به پزشک معالج مجددا مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من نزدیک گوشم یه چیز هست دستمومیزنم حسش میکنم و احساس خفگی میکنم نمیتونم بخوابم دردش میزنه به طرف ریه هام به نظرتون چی میتونه باشه

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر تیروئید کم کار دارم ۸۱ میباشد باید چه کنم؟

    پاسخ
  • فاطمه دریکوندی
    1403/12/10 11:44 ب.ظ

    سلام من هم از سال ۹۷ تیروئید بدنم کم کار شده حتی هنوزم که هنوزه تیروئید بدنم کم کاره و قرص تیروئید مرتب مصرف میکنم حتی تیروئید بدنم خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی عادت ماهیانمو میندازه عقب باید چکارکنم ممنون میشم راهنمایی کنید 🙏

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      انجام روال منظم درمان به همراه دوز مناسب و مورد نیاز بدن، مشکلات شما را برطرف میکند. اگر روال درمان و مصرف دارو را منظم انجام میدهید برای بررسی مجدد وضعیت تیروئید و دوز دریافتی به پزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • منصوره
    1403/12/01 12:49 ب.ظ

    س
    سلام ووقت بخیر در آزمایش تیروئید FreeT4من۱۱.۷
    هست پزشک گفتن کم کاری تیروئید دارم ولی دارو تجویز نکردن ایا مصرف دارو نیاز دارم باتوجه به این که علائم تیروئید مثل افسردگی ،خستگی کم شدن حافظه واختلال در قائدگی رادارم ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به مقدار Free T4 = 11.7 (که احتمالاً برحسب pmol/L اندازه‌گیری شده است) و وجود علائم کم‌کاری تیروئید (افسردگی، خستگی، کاهش حافظه و اختلال در قاعدگی)، احتمال کم‌کاری تیروئید وجود دارد، اما برای تصمیم‌گیری در مورد درمان، دانستن مقدار TSH ضروری است.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر کم‌کاری تیرویید دارم همراهش قرص لاغری آلفا مصرف میکنم البته بافاصله ۲ساعته ایامشکل ۳۰سالمه روی دوز۱۰۰ هستم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مصرف قرص لاغری آلفا همراه با کم‌کاری تیروئید و لووتیروکسین ممکن است مشکل‌ساز باشد، حتی با فاصله ۲ ساعته، زیرا:
      برخی ترکیبات قرص‌های لاغری (مثل فیبرها، کافئین یا چربی‌سوزها) می‌توانند جذب لووتیروکسین را کاهش دهند.
      اگر قرص لاغری روی متابولیسم و عملکرد تیروئید اثر بگذارد، ممکن است تعادل هورمونی شما را به هم بزند.
      بعضی از قرص‌های لاغری باعث افزایش ضربان قلب می‌شوند که می‌تواند برای افراد با مشکلات تیروئیدی خطرناک باشد.

      حتماً با پزشک متخصص غدد مشورت کنید تا بررسی کند که این قرص برای شما مناسب است یا خیر. ترکیبات دقیق قرص آلفا هم مهم هستند، اگر حاوی موادی مثل ید زیاد، افدرین یا سایر محرک‌ها باشد، خطرناک است.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/11/21 7:43 ب.ظ

    با سلام خدمت شما
    همسر من اذر ماه تیروییدکتومی شدن و کل تیروییدو برداشتن ،هم گره داشت هم ورم زیاد
    بعد جواب پاتولوژی پاپیلاری نشون داد و دو تا گره دیگ باقی مونده و جواب fna هم پاپیلاری نشون دادن غده های باقی مانده رو
    الان دوباره باید جراحی بشن بعد ید درمانی؟یا اینکه Rf جواب میده ک دیگ جراحی نکنن؟؟
    اخه جراحی قبلی ک داشتن ب هوش نبومدن و کلا بدن تو شوک و تنفس قطع شده بود با احیا برگشتن الان ترس از جراحی داریم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مدارک پزشکی همسر خود را در واتس اپ جهت بررسی کامل تر ارسال نمایید.

      ۰۹۱۰۸۸۱۷۴۴۴ (فقط ارسال مدارک)

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، دخترم ۵ سالشه و موقع تولد کلا غده تیروئید نداشت و الان روزی یک عدد قرص لووتیروکسین ۵۰ میخورد، حداکثر دوز داروی لووتیروکسین چنده که تا بزرگسالی مصرف میکنه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بستگی به شرایط جسمی فرزند شما دوز دارویی مشخص میشود و باتوجه به عدم وجود غده تیروئید نیاز به استفاده از این قرص تا پایان عمر است.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    ببخشین من عمل تیروئید انجام دادم کلشو برداشتن الان دکتر قرص لووتیروکسین رو قطع کردن تا ید بدن الان که سه هفته اس قطع کردم دچار بی اشتهایی شدم اصلا غذا خوش نمیاد به نظرتون عادی هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، نیاز به صبوری شماست تا این مرحله از درمان سپری شده و بعد از دریافت ید، لووتیروکسین شروع شده و این مشکلات برطرف می شود.

      پاسخ
  • نیایش ابراهیمی
    1403/11/06 1:09 ق.ظ

    سلام وقت بخیر من ۶ پیش تیرویید کتومی شدم بخاطر پاوپیلاری و از اون موقع روزی یک عدد لووتیروکسین ۱۰۰ میخورم ، یکماه قرص را بخاطر اسکن تمام بدن قطع کردم و ازمایش خون بعد از قطع قرص شامل این موارد هست ( tg:3.5; antitg:13.1; tsh:>100; t4:<0/4 ) در صورتی که یکماه پیش که قرص میخوردم ازمایش خونم این بود (tg:0/4; antitg:5;tsh:0/4; t4:19/3) بنظرتون احتمال عود و متاستاز هست ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بر اساس نتایج ارائه‌شده، افزایش تیروگلوبولین (Tg) به ۳.۵ پس از قطع لووتیروکسین ممکن است نشان‌دهنده وجود بافت تیروئید باقیمانده باشد، اما لزوماً به معنای عود یا متاستاز نیست.
      اگر اسکن بدن پس از دریافت ید رادیواکتیو فقط بستر تیروئید را نشان دهد و شواهدی از متاستاز منطقه‌ای یا دوردست دیده نشود، احتمال عود بسیار پایین است.
      محتمل‌ترین توضیح وجود بافت باقیمانده در بستر جراحی است.

      پاسخ
  • نیایش ابراهیمی
    1403/11/05 9:48 ب.ظ

    سلام وقت بخیر ، من تیروییدمو کامل برداشتم بخاطر پاپیلاری ، ۵ ماه هر روز قرص لووتیروکسین ۱۰۰ خوردم و یکماه قطع کردم تا اسکن تمام بدن بدم و جواب ازمایش خونم بعد از قطع قرص ( Tg:3.5; anti tg: 13.1, tsh:96, t4: <0/4 )هست در صورتی که ارمایش خون قبل قطع قرص (tg: 0/4 , anti tg: 5 , tsh:0/4, t4:19/3) بود ، بنظرتون این تغییرات نشانه عود و متاستاز است یا بعد از قطع قرص طبیعیه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تغییرات در آزمایش‌های شما بیشتر ناشی از قطع لووتیروکسین است و معمولاً به معنای عود یا متاستاز نیست. در اینجا تحلیل هر بخش آمده است:

      TG (تیروگلوبولین):
      TG: 3.5 پس از قطع قرص: این افزایش می‌تواند ناشی از بافت باقیمانده تیروئید در بستر جراحی باشد که توسط TSH بالا تحریک شده است. این مقدار معمولاً طبیعی است و به‌ویژه اگر اسکن ید رادیواکتیو نشان دهد که فقط بافت تیروئید باقی‌مانده وجود دارد، جای نگرانی نیست.
      TG: 0.4 قبل از قطع قرص: نشان‌دهنده کنترل خوب با لووتیروکسین است.
      TSH: 96 و T4: <0.4 پس از قطع قرص:
      مقدار بسیار بالای TSH و کاهش شدید T4 نتیجه مستقیم قطع لووتیروکسین است و برای آماده‌سازی بدن جهت اسکن ید رادیواکتیو انتظار می‌رود.
      Anti-Tg:
      Anti-Tg: 13.1 (افزایش مختصر): همچنان در محدوده پایین است و این مقدار برای تداخل در اندازه‌گیری TG نگران‌کننده نیست.
      آیا این تغییرات نشان‌دهنده عود یا متاستاز است؟
      به احتمال زیاد خیر. افزایش TG به دلیل تحریک بافت باقی‌مانده تیروئید است و به خودی خود نشان‌دهنده عود یا متاستاز نیست.
      اسکن بدن با ید رادیواکتیو بهترین روش برای تأیید این موضوع است. اگر اسکن فقط جذب در بستر تیروئید نشان دهد و متاستاز دوردست دیده نشود، این تغییرات طبیعی است.

      پاسخ
  • زهره امامی
    1403/11/04 1:30 ق.ظ

    خواهرم بخاطر پاپیلاری، تیرویید کتومی توتال شد و ۶ ماه هر روز لووتیروکسین ۱۰۰ خورد و به دستور پزشک یکماه قرص را قطع کرد و حالا ازمایش tsh داد که تی اس اچش ۱۰۰ شده خطرناکه ؟ یا بعد قطع قرص طبیعیه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مقدار TSH برابر با ۱۰۰ نشان‌دهنده کم‌کاری شدید تیروئید (Hypothyroidism) است که در نتیجه قطع مصرف لووتیروکسین ایجاد شده است. در شرایط عادی، چنین مقدار بالایی از TSH می‌تواند مشکلاتی برای بدن ایجاد کند، اما در این مورد، قطع مصرف دارو احتمالاً به دلایل خاص پزشکی انجام شده است.

      چرا قرص قطع شده است؟
      پزشکان گاهی قبل از انجام اسکن رادیواکتیو یا ید درمانی (RAI)، مصرف لووتیروکسین را متوقف می‌کنند تا سطح TSH افزایش یابد. افزایش TSH باعث می‌شود که سلول‌های تیروئید باقی‌مانده (یا سلول‌های سرطانی تیروئید) ید بیشتری جذب کنند و اثربخشی اسکن یا درمان افزایش یابد.
      اگر دلیل قطع دارو این باشد، مقدار بالای TSH موقتی است و با شروع مجدد دارو به سرعت کاهش می‌یابد.

      آیا این وضعیت خطرناک است؟
      اگرچه TSH بالا نشان‌دهنده کم‌کاری شدید تیروئید است، اما در این شرایط کنترل‌شده (تحت نظر پزشک) معمولاً خطر جدی فوری ایجاد نمی‌کند. با این حال، اگر علائم کم‌کاری شدید تیروئید مانند خستگی مفرط، تورم، ضربان قلب کند، یا مشکلات دیگر وجود دارد، باید به پزشک اطلاع دهید.

      مقدار بالای TSH به دلیل قطع دارو قابل انتظار است و جای نگرانی نیست، اما مصرف مجدد دارو طبق دستور پزشک بسیار مهم است. وضعیت تحت نظر است و با بازگشت به درمان، مقدار TSH به حالت نرمال برمی‌گردد.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من کم کاری تیروئید داشتم و عددش ۲۹ بود روزی یک عدد قرص مصرف میکردم و بعد از مدتی مقدار تیرویید به ۲.۹ رسید الان یک سال هست که آزمایش ندادم ولی هرچقد رژیم میگیرم وزنم تغییر نمیکنه احتمالش هست که مجدد مقدار تیروئید بالا رفته باشه؟

    پاسخ
  • درود
    من یه آزمایش کل دادم ۳ماه پیش بردم پیش دکتر گفتن که تیروئید دارین و تی اس اچ من ۴/۵بود
    دکتر برای من لووتیروکسین ۱۰۰ نوشت و گفت صبح ها این قرص نصف کن و ناشتا بخور

    بعد ۳ماه مصرف آزمایش دادم و تی اس اچ من شد ۱/۵
    متاسفانه دکتر اصلی خودم نبود مجبور شدم پیش یه دکتر دیگه برم آزمایش نشون دادم گفت قرصتو قطع نکن
    برو سنو گرافی تیروئید
    سنو گرافی هم رفتم امدم بهش نشون دادم بازم گفت قرص قطع نکن

    صبر کردم تا همین دیروز رفتم پیش دکتر اصلی خودم آزمایش و سونوگرافی نشون دادم بهم گفت درمان شدی
    برام لووتیروکسین ۵۰ نوشت گفت اینو نصف کن بخور
    اول بهم گفت ۱۰۰ نصف کن بخور الان گفت ۵۰ نصف کن بخور یعنی دوز دارو کم کرد

    بعد اتمام این قرص ها گفتش دیگه نخور ۲ماه یکبار آزمایش بده
    به نظرتون چیکار کنم حرف کیو گوش کنم ۲تاشونم پزشک عمومی خیلی خوبی هستن در حد متخصص
    به نظرتون پیش دکتر متخصص غدد برم یا دباره آزمایش بدم؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      آزمایش اول (TSH = 4.5): نشان‌دهنده کم‌کاری خفیف تیروئید بود، به همین دلیل پزشک برای شما لووتیروکسین ۱۰۰ (نصف قرص = ۵۰ میکروگرم) تجویز کرد.
      آزمایش دوم (TSH = 1.5 پس از مصرف لووتیروکسین): این عدد در محدوده طبیعی قرار دارد (۰.۴ تا ۴.۰). به نظر می‌رسد که دوز تجویز شده به خوبی سطح هورمون‌ها را تنظیم کرده است.
      نظر پزشک اول: کاهش دوز به نصف قرص ۵۰ میکروگرم (۲۵ میکروگرم):
      پزشک با کاهش دوز دارو قصد دارد درمان را به تدریج قطع کند و از ایجاد پرکاری تیروئید ناشی از مصرف بیش از حد دارو جلوگیری کند. پیشنهاد قطع دارو پس از اتمام قرص نیز به این معناست که او معتقد است کم‌کاری تیروئید شما موقت بوده است.
      نظر پزشک دوم: ادامه مصرف دارو:
      پزشک دوم به دلیل نرمال شدن سطح هورمون‌ها توصیه به ادامه مصرف دارو کرده و به قطع آن اعتقاد نداشته است. این توصیه معمولاً برای کم‌کاری مزمن یا دائمی تیروئید منطقی است.

      آیا باید به پزشک غدد مراجعه کنید؟
      بله، مراجعه به پزشک متخصص غدد می‌تواند تصمیم‌گیری دقیق‌تری به همراه داشته باشد، زیرا متخصص غدد می‌تواند با بررسی کامل شرایط، نوع کم‌کاری تیروئید (موقت یا دائمی) را تشخیص دهد.
      در صورت تصمیم به قطع دارو، پیگیری دقیق آزمایش‌ها ضروری است تا در صورت بازگشت کم‌کاری، درمان مجدداً شروع شود.

      پاسخ
  • دورد
    من ۳ ماه پیش آزمایش کل دادم تی اس اچ من ۴/۵ بود دکتر گفت کم کاری تیروئید دارین
    قرص لووتیروکسین ۱۰۰ برام نوشت گفت نصف کن هر روز صبح ناشتا مصرف کن
    من کامل و دقیق مصرف کردم بعد ۳ماه همین ۱۰ روز پیش آزمایش دادم تی اس اچ من شد ۱/۵
    متاسفانه دکتر خودم نبود رفتم پیش یه دکتر دیگه گفت قرص قطع کن سونوگرافی تیروئید برو
    رفتم سونوگرافی غده تیروئیدم کاملا طبیعی و سالم بود
    بازم بهم گفت قطع نکن
    تا شد همین دیروز رفتم پیش دکتر اصلی خودم بهش نشون دادم هم آزمایش جدیدمو هم سونوگرافیمو
    گفتش درمان شدی گفت برات قرص لووتیروکسین ۵۰ مینویسم اینو نصف کن بخور
    اول ۱۰۰ نصف میکردم حالا گفت ۵۰ نصف کن دوز قرص کم کرد
    الان به نظرتون چیکار کنم من ؟؟؟ نیاز هست آزمایش دقیق تر بدم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      آزمایش اول (TSH = 4.5): این عدد نشان‌دهنده کم‌کاری خفیف تیروئید بود، به همین دلیل پزشک برای شما لووتیروکسین ۱۰۰ میکروگرم (نصف قرص = ۵۰ میکروگرم) تجویز کرد.
      آزمایش دوم (TSH = 1.5 پس از مصرف لووتیروکسین): این عدد طبیعی است و نشان می‌دهد که دوز دارو مؤثر بوده و سطح هورمون‌های تیروئید شما به حد نرمال رسیده است.
      سونوگرافی تیروئید طبیعی: این نتیجه مثبت است و نشان می‌دهد که غده تیروئید از نظر ساختاری مشکلی ندارد، اما کم‌کاری تیروئید می‌تواند ناشی از علل غیربالینی یا خودایمنی (مانند تیروئیدیت هاشیموتو) باشد که در سونوگرافی مشخص نمی‌شود.

      آیا باید لووتیروکسین را قطع کنید؟
      خیر، به‌طور معمول در کم‌کاری تیروئید، قطع ناگهانی دارو توصیه نمی‌شود، مگر اینکه پزشک مطمئن باشد که کم‌کاری تیروئید موقتی بوده است (مثلاً در موارد خاص مانند تیروئیدیت گذرا). چون سطح TSH با مصرف دارو طبیعی شده، به این معنا نیست که غده تیروئید به‌طور کامل بهبود یافته است.
      پزشک اصلی شما دوز دارو را کاهش داده (نصف قرص لووتیروکسین ۵۰ = ۲۵ میکروگرم) تا درمان با دوز نگهدارنده ادامه یابد. این روش منطقی است، زیرا دوز کمتر هم می‌تواند سطح هورمون‌ها را در حد طبیعی نگه دارد و از عوارض پرکاری ناشی از مصرف بیش از حد دارو جلوگیری کند.

      چه کار باید کنید؟
      مصرف دارو با دوز جدید (۲۵ میکروگرم روزانه) طبق توصیه پزشک اصلی خود دارو را مصرف کنید.
      پس از ۶ تا ۸ هفته از شروع دوز جدید، دوباره آزمایش TSH انجام دهید تا ببینید آیا این دوز کافی است یا نیاز به تغییر دارد.
      حتی اگر آزمایش بعدی طبیعی بود، پیگیری دوره‌ای (هر ۶ تا ۱۲ ماه) توصیه می‌شود، چون کم‌کاری تیروئید می‌تواند به‌مرور زمان دوباره عود کند.

      پاسخ
  • سمیه ماهرو
    1403/10/16 2:12 ق.ظ

    سلام وقت بخیر
    پسرم ۱۱ ماه ونیم هست قرص تیروکسین ۵۰ روزی نصف استفاده میکنه ۲روز فراموش کردم نگرانم آیا مشکلی پیش میاد لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اتفاقی که پیش آماده و نمیتوان زمان را به عقب برگرداند منتهی لطفا یادآور قراردهید و از تکرار این اتفاق به شدت پرهیز کنید.

      پاسخ
  • سلام وعرض ادب
    من تیروئیدم کم کار هست والان حدود ۲۵ سال هست
    لووتیروکسین مصرف می کنم تاکی باید این روند ادامه داشته باشه آیادرمان جدیدی آمده.

    پاسخ
  • فاطمه احمدی
    1403/10/05 0:28 ق.ظ

    سلام وقت بخیر اگه به مدت دو سه روز دارو قطع شود بعدش باید چکار کنیم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر به مدت ۲-۳ روز داروهای تیروئیدی (مثل لووتیروکسین) را مصرف نکرده‌اید:
      ۱. مصرف دارو را ادامه دهید: فوراً مصرف دارو را طبق همان دوز تجویز شده از سر بگیرید. نیازی به دوز اضافه یا جبران نیست، مگر اینکه پزشک توصیه کند.
      ۲. به پزشک اطلاع دهید: اگر این وقفه ناشی از فراموشی یا مشکلات دیگر بوده، پزشک را در جریان بگذارید، مخصوصاً اگر باردار هستید.
      ۳. آزمایش‌های لازم: در صورتی که وقفه طولانی‌تر باشد (بیش از ۵-۷ روز) یا علائم خاصی مثل خستگی، ضعف، یا تغییر در ضربان قلب دارید، ممکن است پزشک آزمایش تیروئید (TSH, T4) برای ارزیابی وضعیت تجویز کند.

      قطع کوتاه‌مدت معمولاً تاثیر جدی بر سلامت ندارد، اما در بارداری تیروئید باید به‌دقت کنترل شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر توروخدا جواب منو بدید.
    آیا راسته که میگن کسایی که جراحی میکنن وتیروییدشونو بخاطر ندول درمیارن عمری کمتر از۵.۶سال دارن؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      خیر – این مورد صحت نداره و هیچ منبع علمی نداریم، ضمن اینکه طول عمر بیماران تیروئیدی مشابه افراد عادی است و هیچ مشکلی نداریم.

      پاسخ
  • سلام
    آیا بعد از نرمال شدن تیروئید کم کار بازم باید قرص مصرف کرد؟
    عدد من ۵/۵هس دارو تا سه ماه دادن بعد آزمایش مجدد نوشن.

    پاسخ
  • سلام وقت شما بخیر
    من در آزمایشات قبل بارداری متوجه شدم تیروئید کم کار دارم که ۵/۵بود متخصص داخلی گفن چیز مهمی نیس وقرص ۵۰میکرو گرم دادن تا ۳ ماه مصرف کنم بعد سه ماه آزمایش مجدد و آنتی پی او نوشن انجام بدم آیا من بعد ۳ ماه تیروئیدم نرمال بشه بعدشم باید برای همیشه قرص مصرف کنم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کم‌کاری تیروئید (TSH: 5.5) نشان می‌دهد که عملکرد تیروئید شما کمی کاهش یافته است. در دوران قبل از بارداری و بارداری، تنظیم هورمون‌های تیروئید بسیار مهم است، زیرا این هورمون‌ها تأثیر زیادی بر رشد جنین و سلامت مادر دارند.
      مصرف لووتیروکسین (قرص ۵۰ میکروگرم) به احتمال زیاد سطح TSH شما را به محدوده طبیعی می‌آورد. اما، کم‌کاری تیروئید در برخی افراد موقت است و ممکن است پس از مدتی عملکرد طبیعی تیروئید بازگردد. برای بررسی این موضوع، آزمایش مجدد TSH، Free T4 و آنتی‌بادی ضد تیروئید (Anti-TPO) که پزشک درخواست داده است، ضروری است.
      آیا باید برای همیشه قرص مصرف کنید؟
      این موضوع به دلیل کم‌کاری تیروئید شما بستگی دارد، اگر آزمایش Anti-TPO مثبت باشد، احتمالاً کم‌کاری تیروئید شما ناشی از یک بیماری خودایمنی (مانند تیروئیدیت هاشیموتو) است و نیاز به مصرف دائمی لووتیروکسین خواهید داشت. اگر Anti-TPO منفی باشد و علت دیگری مثل کمبود ید یا عوامل گذرا باشد، ممکن است نیاز به درمان دائمی نداشته باشید. پزشک پس از آزمایش‌های تکمیلی و بررسی بالینی می‌تواند تصمیم بگیرد که مصرف قرص را ادامه دهید یا قطع کنید.
      در بارداری چه باید کرد؟
      در دوران بارداری، سطح TSH باید در محدوده کمتر از ۲.۵ (در سه‌ماهه اول) و کمتر از ۳ در سه‌ماهه‌های بعدی باشد. بنابراین، اگر قصد بارداری دارید، باید سطح TSH خود را قبل از بارداری به دقت کنترل کنید. در بسیاری از موارد، دوز لووتیروکسین در بارداری افزایش می‌یابد، زیرا نیاز بدن به هورمون‌های تیروئید بیشتر می‌شود.
      بطورکلی
      اگر کم‌کاری تیروئید شما گذرا باشد، ممکن است نیازی به مصرف دائمی قرص نباشد. اما اگر آزمایش Anti-TPO مثبت باشد یا کم‌کاری تیروئید پایدار باشد، احتمالاً باید درمان را برای طولانی‌مدت ادامه دهید. نظارت دقیق و پیگیری آزمایش‌ها به شما کمک می‌کند وضعیت خود را بهتر مدیریت کنید.

      پاسخ
  • سلام
    بنده دو ماه پیش آزمایش تیرویید دادم که تیروییدم کم کار بوده و ۱۲/۳۳بود ولی قرص مصرف کردم و بعد از دوماه رفتم آزمایش که ۰٫۰۶ شده آیا باید قرص را ادامه بدم یا فطعش کنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نیاز به مراجعه مجدد به پزشک معالج و تنظیم دوز دارویی است.
      به هیچ وجه سرخود تغییری در دوز داروی مصرفی نداشته باشید.

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید.ایا قطع تیروکسین به مدت یکماه. میتونه باعث ورم غده لنفاوی زیر بغل بشه؟

    پاسخ
  • با سلام. من چندماه به دلیل نامنظمی پریودی متوجه شدم کم کاری تیروئید داروم به مدت دوماه دوز ۵۰ متخصص برام نوشت از ۷ رفت ۱۱. دوز دارو تغییر دادن به ۱۰۰ تا ۳ ماه مصرف کردم الان شده۰/۳۵ .اومده پایین ولی در مرز پرکاریه. حالا قطع کنم قرص رو یانه؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بهترین اقدام در این شرایط این است که قبل از قطع دارو، با پزشک معالجتان مشورت کنید. تیروئید غده حساسی است، و تغییر دوز دارو یا قطع آن بدون مشورت با متخصص ممکن است باعث مشکلاتی مانند پرکاری یا برگشت به کم‌کاری شود. احتمالاً پزشک با توجه به آزمایشات اخیر و وضعیت فعلی تیروئید شما، دوز مناسب را تنظیم خواهد کرد یا توصیه می کند که آزمایش دیگری انجام دهید تا وضعیت پایداری تیروئیدتان را ارزیابی کند.

      پاسخ
  • مونا بابایی
    1403/08/06 6:06 ب.ظ

    سلام من tsh ۲۲ دارم و چندسال که کم کاری تیروئید دارم ولی اینبار دوز tshبشدت بالا رفته دکتر احتمال هاشیماتو برام مطرح کرده و من با وجود مصرف لووتیرکسین ۱۰۰خارجی بازم نمیتونم این بیماری و کنترل کنم چه پیشنهادی بمن میدین

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      هاشیموتو یک بیماری خود ایمنی است که میتوان گفت در اثر عدم کنترل و مدیریت فشارعصبی و استرس به وجود می آید.
      در صورتی که نمیتوانید به تنهایی استرس خود را مدیریت کنید از تراپیست کمک بخواهید.

      پاسخ
  • سلام. آیا در مورد AntiTPO و تاثیر آن روی عملکرد تیروئید و تبدیل t4 بهt3 توضیح میدهید؟ AntiTPO من در آخرین تست صد برابر حداکثر بوده و علیرغم نرمال بودن میزان Tsh علائم کم کاری تیروئید دارم .

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      AntiTPO (آنتی‌بادی پراکسیداز تیروئید) یک نوع آنتی‌بادی است که به آنزیم پراکسیداز تیروئیدی حمله می‌کند. این آنزیم نقش کلیدی در تولید هورمون‌های تیروئید (T4 و T3) دارد. بالا بودن AntiTPO نشان‌دهنده یک بیماری خودایمنی تیروئید است که شایع‌ترین آن تیروئیدیت هاشیموتو است. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به تیروئید حمله می‌کند و باعث آسیب تدریجی به آن می‌شود.

      وقتی سطح AntiTPO بالا باشد، به مرور زمان غده تیروئید ضعیف‌تر می‌شود و نمی‌تواند به درستی هورمون‌های تیروئیدی تولید کندکه منجر به کم‌کاری تیروئید می شود، حتی اگر سطح TSH در محدوده نرمال باشد.
      بالا بودن این آنتی‌بادی معمولاً نشان‌دهنده وجود یک فرآیند التهابی است که می‌تواند به تدریج عملکرد تیروئید را مختل کند.

      تیروئید بیشتر هورمون T4 تولید می‌کند که فرم غیرفعال هورمون تیروئید است. T4 در بافت‌های بدن به T3 (فرم فعال هورمون) تبدیل می‌شود. این تبدیل عمدتاً در کبد، کلیه‌ها و برخی دیگر از بافت‌ها انجام می‌شود.
      بیماری‌های خودایمنی تیروئید، به خصوص هاشیموتو، می‌توانند در این فرآیند تبدیل نیز اختلال ایجاد کنند.

      حتی اگر TSH شما در محدوده نرمال باشد، بالا بودن AntiTPO و حضور علائم کم‌کاری تیروئید (مانند خستگی، افزایش وزن، خشکی پوست، ریزش مو، افسردگی، و حساسیت به سرما) نشان می‌دهد که تیروئید شما تحت استرس یا آسیب است.
      در مواردی که AntiTPO بسیار بالاست، تیروئید ممکن است هورمون کافی تولید نکند یا تبدیل T4 به T3 به طور مؤثر صورت نگیرد، که می‌تواند منجر به بروز علائم کم‌کاری تیروئید شود.

      پاسخ
  • باسلام . خسته نباشید مدت ۸ سال است که ال تیروکسین مصرف می کنم. از چندی قبل وارد برنامه دیابتی شده ام دکتر برایم متوفورمین ۵۰۰ تجویز کرد. از زمان مصرف متوفورمین انداز قند خون من بالاتر رفته. درجایی خواندم که ال تیروکسین با متوفورمین تداخل دارد. در این حالت من چکار باید بکنم.

    پاسخ
  • باباصفری
    1403/07/04 5:36 ب.ظ

    سلام من باردار ۳۱ هفته ام tsh من در اوایل بارداری ۲.۵۶ بوده و الان ۲.۷۸ شده دکتر غدد تشخیص دادند که من باید لوتیروکسین۵۰ مصرف کنم ولی دکتر زنان معتقد بودند که تیروئیدم نرماله حالا من حرف کی رو گوش بدم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در بارداری، عملکرد تیروئید اهمیت زیادی دارد، زیرا هورمون‌های تیروئید نقش مهمی در رشد مغزی و عصبی جنین دارند. تصمیم‌گیری درباره مصرف دارو مثل لووتیروکسین بستگی به عوامل مختلفی از جمله سطح هورمون‌های تیروئیدی و نیازهای خاص بدن در بارداری دارد.
      TSH در اوایل بارداری: ۲.۵۶ و اکنون ۲.۷۸.
      این مقادیر در محدوده طبیعی قرار دارند، به‌ویژه در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری، که اغلب مقدار TSH زیر ۳.۰ mIU/L را طبیعی می‌دانند. با این حال، توصیه‌های مختلفی وجود دارد.
      در برخی موارد، پزشکان ترجیح می‌دهند که سطح TSH زیر ۲.۵ نگه داشته شود، به‌خصوص در زنانی که سابقه‌ای از کم‌کاری تیروئید دارند یا برای جلوگیری از هرگونه کاهش عملکرد تیروئید در دوران بارداری حتی اگر TSH شما در محدوده نرمال باشد، پزشک غدد ممکن است برای احتیاط و بهبود سلامت جنین دوز کم لووتیروکسین (۵۰ میکروگرم) را توصیه کرده باشد اما پزشک زنان به احتمال زیاد بر اساس مقادیر فعلی TSH که در محدوده نرمال قرار دارد، نگران از مصرف غیرضروری دارو است و معتقد است که وضعیت تیروئید شما نیاز به درمان ندارد.

      بهترین رویکرد این است که نظر پزشک متخصص دیگری را جویا شوید گرچه متخصص غدد با توجه به تخصص و تجربه در مدیریت تیروئید در بارداری، احتمالا پیشنهاد بهتری ارائه داده است. اگر نگرانی خاصی ندارید و پزشک غدد شما به این نتیجه رسیده که مصرف دارو لازم است، بهتر است با او مشورت کنید و نظر دوم را از یک متخصص غدد دیگر دریافت کنید.

      پاسخ
  • داروی من تحت نظر متخصص بود و از tsh ۱۸ به ۱.۸۸ در عرض سه ماه رسید ولی من متوجه شدم عوارضی که قبلا نداشتم در حال بروز کردنه و قرص رو قطع کردم .که متوجه شدم این عوارض برطرف شدن .نمی دونم درمان شده بودم یا نه. الان دو ماهه قطع کردم

    پاسخ
  • ممنونم از پاسخگویی ت .تحت نظر متخصص بود ولی برای من یک ماه بعد مصرف tsh ام نرمال شد .و درست از ماه اول به بعد متوجه شدم کم کم دارو تاثیر نامطلوب می زاره .الان بعد قطع دارو مشکلاتم نسبتا حل شده .tsh از ۱۸ به ۱.۸۸ رسید

    پاسخ
  • سلام
    من از وقتی لووتیروکسن رو قطع کردم برخی مشکلاتی که داشتم مثل قطع پریود و یبوست شدید رفع شده .و دوز دارو م هم کم بود ۲۵ و ۵۰ میلی گرم یک در میان .آیا دوز داروم باعث مشکلات شده بود ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر مصرف این داروها طبق نظر متخصص بوده یعنی بدن شما دارای کم کاری تیروئید بوده و نیاز به استفاده از هورمون مصنوعی وجود داشته پس قطع دارو به ضرر بدن است اما اگر خودسرانه بوده پس احتمالا وضعیت تیروئید شما نرمال بوده و نیازی به هورمون مصنوعی وجود نداشته.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.