بیماری های خود ایمنی: انواع، علامت و نشانه ها، علت بیماری و موارد دیگر

بیماری خودایمنی چیست؟(تیراد)

بیماری خودایمنی چیست؟

بیماری خودایمنی وضعیتی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بدن شما حمله می کند.

سیستم ایمنی معمولا در برابر باکتری ها و ویروس ها محافظت می کند. وقتی این مهاجمان خارجی را احساس می کند، ارتشی از سلول های جنگنده را برای حمله به آنها می فرستد.

معمولاً سیستم ایمنی می تواند تفاوت بین سلول های خارجی و سلول های خود را تشخیص دهد.

در یک بیماری خودایمنی، سیستم ایمنی بخشی از بدن شما مانند مفاصل یا پوست را به عنوان خارجی اشتباه می گیرد. پروتئین هایی به نام اتوآنتی بادی را آزاد می کند که به سلول های سالم حمله می کند.

برخی از بیماری های خودایمنی تنها یک اندام را هدف قرار می دهند. دیابت نوع ۱ به پانکراس آسیب می رساند. سایر بیماری ها مانند لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) یا لوپوس می توانند کل بدن را تحت تاثیر قرار دهند.

بیماری خودایمنی چیست؟

در زیر برخی از شایع ترین بیماری های خودایمنی را ارائه می دهیم.

  چرا سیستم ایمنی بدن به بدن حمله می کند؟

پزشکان دقیقاً نمی‌دانند چه چیزی باعث از کار افتادن سیستم ایمنی می‌شود. با این حال برخی از افراد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به یک بیماری خود ایمنی هستند.

بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۴، زنان در مقایسه با مردان در حدود ۲ به ۱ به بیماری های خودایمنی مبتلا می شوند؛ ۶.۴ درصد از زنان در مقابل ۲.۷ درصد از مردان. این بیماری اغلب در سنین باروری (۱۵ تا ۴۴ سالگی) شروع می شود.

برخی از بیماری های خودایمنی در گروه های قومی خاص شایع تر است. به عنوان مثال، لوپوس افراد آفریقایی آمریکایی و اسپانیایی تبار را بیشتر از سفیدپوستان تحت تاثیر قرار می دهد.

برخی از بیماری‌های خودایمنی، مانند مولتیپل اسکلروزیس و لوپوس، در خانواده‌ها دیده می‌شوند. همه اعضای خانواده لزوماً بیماری مشابهی ندارند، اما استعداد ابتلا به یک بیماری خود ایمنی را به ارث می برند.

از آنجایی که شیوع بیماری‌های خودایمنی در حال افزایش است، محققان گمان می‌کنند که عوامل محیطی مانند عفونت‌ها و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا حلال‌ها نیز ممکن است دخیل باشند.

“رژیم غذایی غربی” یکی دیگر از عوامل خطر مشکوک برای ایجاد یک بیماری خودایمنی است. تصور می شود که خوردن غذاهای پرچرب، قند بالا و بسیار فرآوری شده با التهاب مرتبط است، که ممکن است باعث پاسخ ایمنی شود. اما این ثابت نشده است.

خط آخر: محققان دقیقاً نمی دانند چه چیزی باعث بیماری های خود ایمنی می شود. ژنتیک، رژیم غذایی، عفونت ها و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ممکن است دخیل باشند.

هنگامی که سیستم ایمنی بدن شما ضعیف می شود، ممکن است در معرض خطر ابتلا به COVID-19 باشید. اگر علائمی را تجربه کردید، حتما به سرعت آزمایش دهید.

چرا سیستم ایمنی بدن به بدن حمله می کند؟

۱۴ بیماری خودایمنی رایج

بیش از ۸۰ بیماری خودایمنی وجود دارد. در اینجا به ۱۴ مورد از رایج ترین آنها اشاره شده است.

  1. دیابت نوع ۱

لوزالمعده هورمون انسولین تولید می کند که به تنظیم سطح قند خون کمک می کند. در دیابت نوع ۱، سیستم ایمنی به سلول های تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله کرده و آنها را از بین می برد.

نتایج قند خون بالا می تواند به رگ ها و اندام های خونی از جمله قلب، کلیه ها، چشم ها و اعصاب آسیب برساند.

  1. آرتریت روماتوئید (RA)

در آرتریت روماتوئید (RA)، سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله می کند. این حمله باعث قرمزی، گرمی، درد و سفتی مفاصل می شود.

برخلاف استئوآرتریت، که معمولاً با افزایش سن افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، آرتریت روماتوئید می‌تواند از ۳۰ سالگی یا زودتر شروع شود.

  1. پسوریازیس/آرتریت پسوریاتیک

سلول های پوست رشد می کنند و زمانی که دیگر مورد نیاز نیستند می ریزند. پسوریازیس باعث می شود سلول های پوست خیلی سریع تکثیر شوند. سلول‌های اضافی ایجاد می‌شوند و لکه‌های قرمز و ملتهب را تشکیل می‌دهند که معمولاً با پوسته‌های سفید نقره‌ای روی پوست روشن‌تر همراه است. در پوست های تیره تر، پسوریازیس می تواند بنفش یا قهوه ای تیره با پوسته های خاکستری ظاهر شود.

تا ۳۰ درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس نیز دچار تورم، سفتی و درد در مفاصل خود می شوند. این شکل از بیماری آرتریت پسوریاتیک نامیده می شود.

۱۴ بیماری خودایمنی رایج

  1. ام اس

مولتیپل اسکلروزیس (MS) به غلاف میلین، پوشش محافظ اطراف سلول های عصبی در سیستم عصبی مرکزی آسیب می رساند. آسیب به غلاف میلین سرعت انتقال پیام ها را بین مغز و نخاع به و از بقیه بدن کاهش می دهد.

این آسیب می تواند منجر به بی حسی، ضعف، مشکلات تعادلی و مشکل در راه رفتن شود. این بیماری به اشکال مختلفی ظاهر می شود که با سرعت های متفاوتی پیشرفت می کند. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۲، حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا به ام اس به کمک در راه رفتن در ۱۵ سال پس از شروع بیماری نیاز دارند.

  1. لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE)

اگرچه پزشکان در دهه ۱۸۰۰ برای اولین بار لوپوس را به عنوان یک بیماری پوستی به دلیل بثوراتی که معمولاً ایجاد می کند توصیف کردند، شکل سیستمیک که شایع ترین آن است، در واقع بسیاری از اندام ها از جمله مفاصل، کلیه ها، مغز و قلب را تحت تاثیر قرار می دهد.

درد مفاصل، خستگی و بثورات از شایع ترین علائم هستند.

  1. بیماری التهابی روده

بیماری التهابی روده (IBD) شرایطی را توصیف می کند که باعث التهاب در پوشش دیواره روده می شود. هر نوع IBD بخش متفاوتی از دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار می دهد.

بیماری کرون می تواند هر بخشی از دستگاه گوارش، از دهان تا مقعد را ملتهب کند.

کولیت اولسراتیو تنها پوشش داخلی روده بزرگ (کولون) و رکتوم را درگیر می کند.

  1. بیماری آدیسون

بیماری آدیسون غدد آدرنال را تحت تأثیر قرار می دهد که هورمون های کورتیزول و آلدوسترون و همچنین هورمون های آندروژن را تولید می کند. کورتیزول بسیار کم می تواند بر نحوه استفاده و ذخیره کربوهیدرات ها و قند (گلوکز) در بدن تأثیر بگذارد. کمبود آلدوسترون منجر به از دست دادن سدیم و پتاسیم اضافی در جریان خون می شود.

علائم شامل ضعف، خستگی، کاهش وزن و قند خون پایین است.

  1. بیماری گریوز

بیماری گریوز به غده تیروئید در گردن حمله می کند و باعث تولید بیش از حد هورمون های آن می شود. هورمون های تیروئید مصرف انرژی بدن را کنترل می کنند که به عنوان متابولیسم شناخته می شود.

داشتن بیش از حد این هورمون ها فعالیت های بدن شما را افزایش می دهد و باعث ایجاد علائمی مانند عصبی بودن، ضربان قلب سریع، عدم تحمل گرما و کاهش وزن می شود.

یکی از علائم بالقوه این بیماری، برآمدگی چشم است که اگزوفتالموس نامیده می شود. بر اساس مطالعه ای که در سال ۱۹۹۳ انجام شد، می تواند به عنوان بخشی از افتالموپاتی گریوز رخ دهد که در حدود ۳۰ درصد از مبتلایان به بیماری گریوز رخ می دهد.

  1. سندرم شوگرن

این عارضه به غده هایی که روان کننده چشم و دهان هستند حمله می کند. علائم مشخصه سندرم شوگرن خشکی چشم و خشکی دهان است، اما ممکن است مفاصل یا پوست را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

  1. تیروئیدیت هاشیموتو

در تیروئیدیت هاشیموتو، تولید هورمون تیروئید به تدریج کاهش می یابد. علائم شامل افزایش وزن، حساسیت به سرما، خستگی، ریزش مو و تورم تیروئید (گواتر) است.

  1. میاستنی گراویس

میاستنی گراویس بر تکانه های عصبی تأثیر می گذارد که به مغز در کنترل ماهیچه ها کمک می کند. هنگامی که ارتباط اعصاب به ماهیچه ها مختل می شود، سیگنال ها نمی توانند ماهیچه ها را به سمت انقباض هدایت کنند.

شایع ترین علامت ضعف عضلانی است که با فعالیت بدتر می شود و با استراحت بهبود می یابد. ماهیچه هایی که حرکات چشم، باز شدن پلک، بلع و حرکات صورت را کنترل می کنند اغلب درگیر می شوند.

  1. واسکولیت خود ایمنی

واسکولیت خود ایمنی زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی به رگ های خونی حمله می کند. التهابی که در نتیجه ایجاد می شود، شریان ها و وریدها را باریک می کند و اجازه می دهد خون کمتری در آنها جریان یابد.

  1. کم خونی پرنیشیوز

این وضعیت باعث کمبود پروتئین ساخته شده توسط سلول های پوششی معده می شود، که یک عامل ذاتی مورد نیاز روده کوچک برای جذب ویتامین B12 از غذا است. بدون مقدار کافی این ویتامین، فرد دچار کم خونی می شود و توانایی بدن برای سنتز DNA مناسب تغییر می کند.

کم خونی پرنیشیوز در افراد مسن شایع تر است. بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۲، ۰.۱٪ از افراد به طور کلی اما نزدیک به ۲٪ از افراد بالای ۶۰ سال را تحت تاثیر قرار می دهد.

  1. بیماری سلیاک

افراد مبتلا به بیماری سلیاک نمی توانند از غذاهای حاوی گلوتن، پروتئین موجود در گندم، چاودار و سایر محصولات غلات استفاده کنند. هنگامی که گلوتن در روده کوچک است، سیستم ایمنی بدن به این قسمت از دستگاه گوارش حمله کرده و باعث التهاب می شود.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که بیماری سلیاک حدود ۱٪ از افراد در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد. بسیاری از افراد حساسیت به گلوتن را گزارش کرده اند که یک بیماری خودایمنی نیست اما می تواند علائم مشابهی مانند اسهال و درد شکم داشته باشد. 

علائم بیماری خود ایمنی

علائم اولیه بسیاری از بیماری های خودایمنی بسیار مشابه هستند، مانند:

  • خستگی
  • درد عضلات
  • تورم و قرمزی
  • تب درجه پایین
  • مشکل در تمرکز
  • بی حسی و گزگز در دست ها و پاها
  • ریزش مو
  • بثورات پوستی

بیماری های فردی نیز می توانند علائم منحصر به فرد خود را داشته باشند. به عنوان مثال، دیابت نوع ۱ باعث تشنگی شدید، کاهش وزن و خستگی می شود. IBD باعث درد شکم، نفخ و اسهال می شود.

در بیماری های خودایمنی مانند پسوریازیس یا RA، علائم ممکن است ظاهر شوند و از بین بروند. دوره ای از علائم را شعله ور شدن می نامند. دوره ای که علائم از بین می روند، بهبودی نامیده می شود.

خط آخر: علائمی مانند خستگی، دردهای عضلانی، تورم و قرمزی می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری خودایمنی باشد. علائم ممکن است به مرور زمان بیایند و از بین بروند.

علائم بیماری خود ایمنی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت داشتن علائم بیماری خودایمنی به پزشک مراجعه کنید. بسته به نوع بیماری ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص داشته باشید.

  • روماتولوژیست ها بیماری های مفصلی مانند آرتریت روماتوئید و سایر بیماری های خود ایمنی مانند سندرم شوگرن و SLE را درمان می کنند.
  • متخصصان گوارش بیماری های دستگاه گوارش مانند بیماری سلیاک و کرون را درمان می کنند.
  • متخصصان غدد بیماری های غدد، از جمله بیماری گریوز، تیروئیدیت هاشیموتو و بیماری آدیسون را درمان می کنند.
  • متخصصین پوست بیماری های پوستی مانند پسوریازیس را درمان می کنند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

آزمایش هایی که بیماری های خود ایمنی را تشخیص می دهند:

هیچ آزمایش واحدی نمی تواند بیشتر بیماری های خود ایمنی را تشخیص دهد. پزشک از آزمایش‌ها استفاده می‌کند، علائم شما را بررسی می‌کند و یک معاینه فیزیکی برای رسیدن به تشخیص انجام می‌دهد.

پزشکان اغلب از آزمایش آنتی بادی ضد هسته ای (ANA) زمانی استفاده می کنند که علائم بیماری خود ایمنی را نشان دهد. آزمایش مثبت به این معنی است که شما ممکن است یکی از این بیماری ها را داشته باشید، اما دقیقاً تأیید نمی کند که کدام یک را دارید یا اینکه آیا مطمئناً یکی از آنها را دارید.

آزمایشات دیگر به دنبال اتوآنتی بادی های خاص تولید شده در برخی بیماری های خودایمنی هستند. پزشک شما همچنین ممکن است آزمایش‌های غیر اختصاصی را برای بررسی التهابی که این بیماری‌ها در بدن ایجاد می‌کنند انجام دهد.

خط آخر: مثبت بودن آزمایش خون ANA ممکن است نشان دهنده یک بیماری خود ایمنی باشد. پزشک شما می تواند از علائم و سایر آزمایشات برای تأیید تشخیص استفاده کند.

آزمایش بیماری خود ایمنی

بیماری های خودایمنی چگونه درمان می شوند؟

درمان‌ها نمی‌توانند بیماری‌های خودایمنی را درمان کنند، اما می‌توانند پاسخ ایمنی بیش فعال را کنترل کرده و التهاب را کاهش دهند یا حداقل درد و التهاب را کاهش دهند. داروهای مورد استفاده برای درمان این شرایط عبارتند از:

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن (Motrin، Advil) و ناپروکسن (Naprosyn)
  • داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی

درمان هایی نیز برای تسکین علائمی مانند درد، تورم، خستگی و بثورات پوستی در دسترس هستند.

خوردن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم نیز ممکن است به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید.

بیماری های خودایمنی چگونه درمان می شوند

خط پایانی: درمان اصلی بیماری های خودایمنی با داروهایی است که التهاب را کاهش داده و پاسخ ایمنی بیش فعال را آرام می کند. درمان ها همچنین می توانند به کاهش علائم کمک کنند.

نتیجه گیری

بیش از ۸۰ بیماری خودایمنی وجود دارد. اغلب علائم آنها با هم تداخل دارند و تشخیص آنها را سخت می کند.

بیماری های خودایمنی بیشتر در زنان دیده می شود و اغلب در خانواده ها دیده می شود.

آزمایش‌های خونی که به دنبال اتوآنتی‌بادی‌ها هستند می‌توانند به پزشکان در تشخیص این شرایط کمک کنند. درمان ها شامل داروهایی برای آرام کردن پاسخ ایمنی بیش فعال و کاهش التهاب در بدن است.

۲.۶ / ۵. ۵

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
رگ های واریسی
نوشتهٔ بعدی
غده تیروئید و تاثیر آن بر سلامت پوست

۳۷ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام یکسال ریزش موی ابرو دادم علتش چیه بیماری خودایمن

    پاسخ
  • نیلوفر
    1403/01/16 0:57 ق.ظ

    سلام وقتتون بخیر

    من ۴۴ سالمه و از یک سال پیش هر چند ماهی یک بار کل بدنم لکه های قرمز میزنه که به شدت دچار خارش میشن و بعد کل این لکه ها تبدیل به زخم میشن پیش چندتا دکتر رفتم ولی بیماری تشخیص ندادن

    پاسخ
  • چند سالی هست که دست چپم در گیر خارش قرمزی و زخم و خونریزی هست از کرم های اوره استفاده کردم ولی خوب نشد الان ناخن ها به صورت قاشقی شده و فرم دست در حال تغییر است .اختلال بینایی و کمردرد در ناحیه ستون فقرات نیز یک ماهی هست که اضافه شده لطفا بفرمایید به چه دکتری مراجعه کنم .

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      پیشنهاد میشود در ابتدا به پزشک عمومی مراجعه کرده، آزمایشات اولیه انجام شود و سپس نسبت به نتیجه آزمایش و اولویت بندی به متخصصان ارجاع داده شوید.

      پاسخ
  • سلام.چندین سال هست که درگیر بیماری‌ibdهستم و بعضی زمانها درد زیادی رو تحمل میکنم اما تا بحال پزشکی به من نگفتن که بیماری خود ایمنی هست.از طرفی هم دارویی جز اساکول به من ندادن،جدیدا دچار ضعف های شدید و خستگی زیاد هستم بطوری که کل روز خواب هستم،این ها نشونه ی گسترش بیماری هست؟چه پیشنهادی به من دارید؟

    پاسخ
  • دورد بر برشما
    بنده ۴۰ساله مدت چند ماه هست درگیر خارش شدید پوستی هستم به نحوی که هر روز باید سیتریزین مصرف کنم.و البته پشت و بالای شانه و بازو جوش کوچک دارم که به تازگی مقداری کم شده.تشخیص پزشک متخصص کولیت روده بوده و در آزمایش calprootection stool 376.6 بوده.امکان داره این بیماری و خارش و قرمزی پوست نتیجه ی بیماری خود ایمنی بوده و منجر به التهاب روده شده باشه؟
    ممنون میشم اگر پاسخ بدید.

    پاسخ
  • ماندانا
    1402/12/18 8:22 ب.ظ

    اگر بیماری خود ایمنی یک عضو را درگیر کرده باشد(مثلا در مورد من ضعیف شدن گوشها)، آیا احتمالش هست که بعدا سایر اعضا را هم درگیر کند؟ من درحال حاضر تحت کورتون درمانی هستم.

    پاسخ
  • دایی احمد
    1402/12/13 8:10 ق.ظ

    درود وقت بخیر ،در مورد بیماری سیستم ایمنی بدن که از بیماریهای جدید هست به نام MOGAD چه اطلاعاتی میتوانید در اختیار قرار دهید ؟اگر اشتباه نکنم به آن بیماری شبهه MS هم میگویند

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به نظر می‌رسد که شما در مورد بیماری MOGAD (Myelin Oligodendrocyte Glycoprotein Antibody-Associated Disease) اشاره کردید، که در واقع یک بیماری اتوایمیونی نخاعی است و در برخی جوانان و بزرگسالان ظاهر می‌شود. این بیماری به عنوان یک شکل از اسکلروز متعدد (MS) شناخته شده اما برخلاف MS، که عمدتاً به تهاجم سلولهای ایمنی بدن به مایلین (پوشش عصبی) مرتبط هستند، MOGAD به تهاجم به گلیکوپروتئین مایلین oligodendrocyte مرتبط با آن می‌پردازد.
      MOGAD به عنوان یک بیماری نادر تلقی می‌شود و علائم آن می‌تواند شامل
      اختلالات بینایی، ضعف عضلانی، اختلالات حرکتی و گاهی اوقات حتی آسیب به کلیه ها باشد.
      تشخیص MOGAD معمولاً از طریق آزمایش‌های خون، بررسی اتی‌بادی‌ها و نیز از طریق تصاویر سی‌تی و MRI مغز و نخاع انجام می‌شود.
      روال درمانی MOGAD عمدتاً شامل درمان با استرادیول (هورمون جنسی زنان) و گاهی اوقات داروهای مهارکننده ایمنی است. مشاوره با پزشک متخصص اعصاب یا روماتولوژی مهم است تا نظارت صحیح برای این بیماری صورت گیرد.
      لطفاً توجه داشته باشید که اطلاعات بالا بر اساس کلی است و ممکن است در بدن افراد با شرایط جسمی و سابقه پزشکی متفاوت باشد. برای اطلاعات به‌روزتر، به پزشک خود مراجعه کنید تا براساس سابقه پزشکی و شناختی که از شما دارد بهتر بتواند به شما راهنمایی کند.

      پاسخ
  • محمودرضا زارعی
    1402/12/10 5:33 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    من ۳ سالی هست که دردی از سمت چپم زیر قفسه سینم شروع شد و روز به روز بیشتر و کل قفسه سینم دوطرف و پشت شونه ها رو درگیر کرده و طوری که الان دیگه زندگی رو برام سخت کرده. حتی رو مجرای تنفسیم هم اثر گذاشته و تنگی نفس دارم. در حال حاضر پشت شونه هام ، قفسه سینم و بین شونه هم به شدت درد میکنن. تمام تست های،قلب ، ریه ، معده و… رو دادم که میگن مشکلی نیست. اخیرا یک نفر بهم گفت که ممکنه مشکل خود ایمنی داشته باشی. میخاستم ببینم باید چکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به پزشک مراجعه کرده و روال بررسی بیماری را شروع کنید تا با تشخیص کامل و بدون حدس و گمان، روال درمانی تجویز شود.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/12/04 11:50 ب.ظ

    سلام وقتتون بخیر
    آیا ریزش سکه ای هم به دلیل بیماری های خود ایمنی میتونه باشه؟
    و اینکه آزمایش خودایمنی همون چکاب کامله یا فرق میکنه؟!

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، بیماری های پوستی میتواند جز بیماری های خودایمنی باشند باید بررسی کامل صورت گیرد.
      ضمن اینکه آزمایش خون کامل به همراه بررسی هورمون ها میتواند به پزشک در تشخیص بیماری کمک کند.

      پاسخ
  • سلام
    تغریبا یک هفته است که عضلات ساق هر دو پام بدون هیچ دلیلی دچار گرفتگی و اسپاسم همراه بادرد شدید شده آیا این بیماری خود ایمنیه ؟
    نمی دونم پیش چه متخصصی برم ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نیاز به بررسی سریع و دقیق دارد، لطفا به پزشک عمومی مراجعه کنید تا آزمایش کامل و تصویربرداری های لازم انجام شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر،خواهرم از ۱۷ سالگی خارش شدید داشت و زردی پوست،دکتر مراجعه کردیم نظر هپاتیت خودایمن دادن و متاسفانه سیروز کبدی.در حال حاضر۱۹ سالش هست وداروهای کبدی مصرف میکنه برای جلوگیری از پیشرفت بیماری.میخوام بدونم بیماری خودایمنش درمان میشه؟پزشک طب سنتی گفته این داروهایی که مصرف میکنه برای بیماری کبدش هست،من هپاتیتش رو درمان میکنم
    به نظر شما طب سنتی هم در کنارش انجام بدیم براش یا نه؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1402/11/23 8:30 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    حدود ۸ ماه هست لک سفید روی گونم افتاده رفتم دکتر پوست زیر نور مخصوص چک کردن و گفتن بالای ابروهام هم لک افتاده ک من نمبینم ماه قبل آزمایش دادم ویتامین دی روی ۶۶ بود دکتر گفتن سیستم ایمنی رفته بالا و داره به بدن حمله میکنه آیا نیاز هست تحت نظر دکتر داخلی باشم؟ ۴ سال پیش هم تیرویید د داشتم ک کنترل شد

    پاسخ
  • آیا بیماری خود ایمنی کامل درمان میشود دکترم گفته تا یکسال درمانش میکنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، در برخی موارد، بیماری‌های خود ایمنی قابل کنترل و درمان هستند. اما در موارد دیگر، این بیماری‌ها ممکن است مزمن باشند و کنترل شده ولی کاملاً درمان‌پذیر نباشند.
      درمان‌های مختلف برای بیماری‌های خود ایمنی وجود دارند که می‌توانند به کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی کمک کنند. از جمله روش‌های درمانی ممکن است استفاده از داروها، تغییرات در شیوه زندگی، رژیم غذایی خاص یا درمان‌های جایگزین باشد.
      همچنین، در برخی موارد، ترکیب درمان‌های مختلف می‌تواند به کنترل بیماری کمک کند. اما مهم است که هر بیماری خود ایمنی ممکن است واکنش‌های مختلفی نسبت به درمان داشته باشد، بنابراین مشاوره و پیگیری با پزشک متخصص مهم است تا بهترین درمان برای شرایط خاص شما انتخاب شود.

      پاسخ
  • نیک نام
    1402/09/26 1:31 ق.ظ

    از زیر بغلم یک جوش در اومد که تا دو ماه خوب نشد و تبدیل به کیست شد و با عمل جراحی کیست رو برداشتن دکتر فلوشیپ
    الان که چهار ماه هستش هنوز جای بخیه اش عفونت میکنه و دکتر پوست که معاینه کرد بعد از نمونه گیری گفتن که فیستول بوجود اومده و بیماری خود ایمنی دارم تا چند روز دیگه هم دوباره عمل میشم بنظرتون این بیماری رو میشه درمان کرد دکترم گفته تا یکسال با آمپولهایی که تزریق میکنه درمان میکنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      فیستول یک اتصال غیرطبیعی بین دو سطح مختلف در بدن است، اغلب از طریق لوله‌ای یا ممری که در بدن ایجاد می‌شود. این اتصال معمولاً در نتیجه التهاب یا عفونت درونی شکل می‌گیرد و باعث ایجاد یک مسیر جدید (معمولاً بافتی) میان دو سطح یا دو عضو می‌شود که در شرایط عادی اتصال ندارند.

      فیستول‌ها می‌توانند علائم متفاوتی داشته باشند، از جمله ترشحات، درد، تورم، گرمایی محیطی و غیره. درمان فیستول‌ها معمولاً با بررسی علت ایجاد آن و درمان عفونت یا التهاب مرتبط و در برخی موارد با جراحی برای بستن فیستول انجام می‌شود. این درمان‌ها بسته به مکان و اندازه فیستول و علت ایجاد آن متفاوت است و نیاز به مراجعه و مشاوره با پزشک دارد.

      پاسخ
  • سلام من شهریور ماه یک شب خوابیدم صبح که بیدار شدم پلک راستم افتاده بود و چشم چپم برآمده به پزشک مراجعه کردم و بعد از ام آر آی و عکس تشخیص بیماری خودایمنی دادن و در حال حاضر روزی یک قرص پردنیزولون ۵۰ مصرف میکنم که کورتون هست و روزی ۲ تا سلنیوم ۲۰۰
    ۱۵ سال هست که کم کاری تیرویید دارم و تحت نظر پزشک هستم و همیشه نرماله با توجه که وضعیتی که برام پیش اومده وضعیت چشمام درست میشه یا تا آخر عمر باید کورتون بخورم و چشمام تابه تا میمونه ؟

    پاسخ
  • سلام من بعضی مواقع اکثرا فصل پاییز یک چشمم قرمز میشه و حرکت بدم درد میکنه و چند روزی طول میکشید تا اینکه ناپروکسن مصرف کردم و سریع خوبش میکرد ولی الان که ناپروکسن مصرف میکنه درد و قرمزی این چشمم خوب میشه ولی اونیکی چشمم ورم میکنه… هرچی دکتر هم رفتم هیچ کدوم درمان نکردن راه علاجش چیه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      استفاده خودسرانه از داروها در طولانی‌مدت برای شما خطرآفرین خواهد بود. بنابراین توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کنید تا براساس بررسی های لازم برای شما روال درمانی مشخص شود.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/09/01 10:48 ب.ظ

    سلام وقت بخیر مشکلات پوستی مثل درماتیک سبوریک و مشکلات تیروئیدی دارم و همچنین مشکوک بودن به داشتن هپاتیت c در آزمایش،برای درمان باید بیماری خودایمن درمان شود؟آیا همه علائم به دلیل بیماری خود ایمنه؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نمی‌توان با این اطلاعات تشخیص دقیقی داشت اما انچه مشخص است، بیماری‎‌های خود ایمنی منجر به بروز مشکلات عدیده‌ای در بدن می‌شوند و نیاز به پیگیری مداوم در اسرع وقت دارند.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/08/24 0:41 ق.ظ

    بااین پیشرفت علم چراتاحالا درمان برای بیماریهای خودایمنی پیدا نشده

    پاسخ
  • سلام و درود
    خواهرم ۲۵ سالشه و الان چند وقتیه طی آزمایشاتی که انجام داده متوجه شده پلاکت خونش پایینه یعنی حدود ۹۲ هزار تاست، و با داروهایی که مصرف کرده پلاکتش حدود ۱۱۴ هزار تا شده بود ولی مجددا بعد دو سه ماه باز پلاکتش شده ۹۲ هزار تا، دکترش گفته احتمال داره بیماری خود ایمنی داشته باشه، میخواستم نظر شما رو در این زمینه بدونم. علائمی مثل خستگی و سردرد هم داره خواهرم ولی در آزمایش‌ها علائم دیگه ای نداشته.
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون داشتن اطلاعات بیشتر از وضعیت بیمار و سوابق پزشکی نمیتوان نظر دقیقی داشت.
      ضمن اینکه بیماری های خودایمنی همیشه با عوارض جانبی و علائم خاصی همراه نیستند.

      پاسخ
  • سلام دختر من هرماه بدون اعلام تب می‌کند فقط تب گاهی اوقات تشخیص پزشک این است که عفونت دارد در آزمایش نشان داده میشو وگاهی آ قات میگن ویروس لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تب طولانی به خصوص بیشتر از ۳ روز اصلا خوب نیست و باید هر چه سریع تر پیگیری شود.
      بسته به نتایج آزمایش و شرح حال بیمار، علت بروز تب مشخص و درمان آغاز شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر بچه هفت ماهه دارم پسر الان هفت ماهه دنبال درمانیم پوستش ملتهب و قرمز ه.یه دکتر اطفال فقط گفت خود ایمنی داره‌.و هیچ درمانی نکردنه.فقط کورتون میدن.بچم واقعا اذیته

    پاسخ
    • سلام. وقت بخیر

      علل التهاب پوست در کودکان می‌تواند متنوع باشد، از جمله حساسیت‌ها، عفونت‌ها، اشتباهات خود مراقبتی و…، اما تنها کورتیکواستروئید تجویز شده به تنهایی برای معالجه تمام انواع پوستی کافی نیست. درمان باید بر اساس تشخیص دقیق پزشک و با توجه به علت اصلی مشکل انجام شود.

      بهتر است اطلاعات بیشتری از پزشک معالجه‌کننده بچه‌تان بگیرید و در صورت لزوم به پزشک دیگری نیز مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سمیه عبدی
    1402/03/29 1:04 ق.ظ

    با سلام لرزش پا دارم چه دکتری باید برم ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام. اگر شما با لرزش پا مواجه هستید، بهتر است به یک پزشک نورولوژی (عصب‌شناس) مراجعه کنید. پزشک نورولوژی به تشخیص و درمان اختلالات عصبی مربوط به سیستم عصبی مرکزی و عصب‌های محیطی تخصص دارد. او می‌تواند با انجام بررسی فیزیکی، جمع‌آوری سابقه پزشکی شما و در صورت لزوم انجام آزمایشات تکمیلی، دلیل لرزش پا را تشخیص داده و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

      همچنین، بهتر است قبل از مراجعه به پزشک، برخی اطلاعات مربوط به لرزش پا را ثبت کنید. مثلاً زمانی که لرزش رخ می‌دهد، چگونگی شدت و نوع لرزش، عوامل تحریک کننده یا تأثیرگذار و همراهی با علائم دیگر را یادداشت کنید. این اطلاعات می‌تواند در تشخیص و درمان موضوع مفید باشد.

      لازم به ذکر است که این پاسخ تنها بر اساس شرحی است که ارائه کرده‌اید و نیاز به بررسی حضوری و معاینه توسط یک پزشک دارد. پزشک می‌تواند پس از ارزیابی دقیق تشخیص نهایی را بدهد و به شما راهنمایی درمانی صحیح را ارائه کند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.