10 راه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری تیروئید

کاهش بیماری تیروئید

بیش از ۱۲ درصد از افرادی که در ایالات متحده زندگی می‌کنند در دوره ای از زندگی خود به بیماری تیروئید مبتلا می‌شوند. تا ۶۰ درصد از ۲۰ میلیون آمریکایی که به بیماری تیروئید مبتلا هستند ممکن است ندانند که به این بیماری مبتلا هستند.

در حالی که هیچ کاری نمی‌توانید انجام دهید تا تضمین کنید که به بیماری تیروئید مبتلا نخواهید شد، می‌توانید انتخاب‌هایی داشته باشید که این خطر را کاهش دهد.

این مقاله به برخی از راه‌هایی که می‌توانید خطر ابتلا به بیماری تیروئید را کاهش دهید، اشاره می‌کند.

اگر در معرض اشعه ایکس قرار گرفتید حتما گردنبند سرب درخواست کنید.

اگر قرار است عکس برداری با اشعه ایکس انجام دهید، گردنبند تیروئید را بخواهید. این امر به ویژه برای:

  • اشعه ایکس دندان
  • اشعه ایکس که ستون فقرات، سر، گردن یا قفسه سینه شما را درگیر می کند.

گردنبند سرب شبیه قسمت گردن یک ژاکت یقه‌پوش است. سنگین است و با سرب پوشیده شده است.

تیروئید شما آسیب پذیرترین قسمت ناحیه سر و گردن شما است. این گردنبند سرب از غده تیروئید شما در برابر قرار گرفتن در معرض اشعه محافظت می کند که ممکن است منجر به سرطان تیروئید شود.

سیگار نکشید!

دود سیگار حاوی سمومی است که می تواند تیروئید شما را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از آنها تیوسیانات است. این ترکیب جذب ید را مختل می کند که می تواند تولید هورمون‌های تیروئید را مسدود کند.

به طور کلی، سیگار می‌تواند باعث افزایش سطح هورمون تیروئید تیروکسین (T4) شود. همچنین می‌تواند باعث کاهش جزئی در سطح هورمون محرک تیروئید (TSH) شود. TSH به تیروئید شما می‌گوید که هورمون‌های تیروئیدی بسازد.

تحقیقات نشان داده است که افراد سیگاری بیشتر در معرض ابتلا به بیماری گریوز هستند. این وضعیت یکی از علل اصلی پرکاری تیروئید یا پرکاری تیروئید است. سیگار کشیدن همچنین می تواند منجر به عوارض چشمی بیماری گریوز شود که به آن اربیتوپاتی گریوز می گویند.

مطمئنا ترک سیگار آسان نیست. بدین جهت حتما با پزشک خود در این‌باره مشورت کنید و از وی در مورد گزینه های درمانی که می تواند به شما در ترک موفقیت آمیز کمک کند بپرسید.

گردن و تیروئید خود را بررسی کنید.

چک کردن گردن و تیروئید یکی از راه‌های یافتن مشکل تیروئید است. این آزمایش آسان می‌تواند توده‌ها و تورم‌ها را در صورت نزدیک به سطح تشخیص دهد. البته به خاطر داشته باشید که بسیاری از گره‌ها را نمی‌توان دید یا احساس کرد. اگر علائم دیگری دارید، به پزشک خود مراجعه کنید.

این غربالگری ساده را می‌توان در خانه و جلوی آینه انجام داد. مطمئن شوید که تمام مراحل را دنبال کنید. اگر چیزی غیرعادی احساس کردید یا دیدید، به پزشک خود مراجعه کنید.

احتیاط در مصرف سویا

شاید شنیده باشید که خوردن بیش از حد سویا می تواند برای سلامت تیروئید مضر باشد. اگرچه تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که خوردن سویا به طور کلی بی خطر است، احتمالاً بهتر است این کار را در حد اعتدال انجام دهید.

اکثر افراد مبتلا به بیماری تیروئید از لووتیروکسین جایگزین هورمون تیروئید استفاده می‌کنند. بهتر است این دارو را با معده خالی مصرف کنید. قبل از غذا ۳۰ تا ۶۰ دقیقه صبر کنید.

اگر می‌خواهید سویا بخورید، منتظر بمانید تا چهار ساعت از مصرف دارو بگذرد. ​​این به این دلیل است که شواهد به طور مداوم نشان داده‌اند که سویا می‌تواند در جذب لووتیروکسین در بدن شما اختلال ایجاد کند.

بیماری سلیاک را تشخیص داده و درمان کنید.

بیماری سلیاک یک وضعیت خودایمنی است که باعث می شود روده شما به گلوتن واکنش غیر طبیعی نشان دهد. گلوتن پروتئینی است که در گندم، چاودار، جو، جو دوسر و سایر غلات مرتبط وجود دارد.

بیماری سلیاک در افراد مبتلا به یک بیماری خودایمنی تیروئید مانند تیروئیدیت هاشیموتو و بیماری گریوز سه برابر بیشتر است.

مشخص نیست چرا این انجمن وجود دارد. ممکن است تا حدی به دلیل مولفه ژنتیکی بیماری‌های خود ایمنی باشد. هر دو شرایط نیز نسبتاً مشترک هستند. بیماری سلیاک همچنین با جذب مواد معدنی ضروری مانند ید و سلنیوم تداخل می‌کند که می‌تواند باعث اختلال در عملکرد تیروئید شود.

برخی از مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی کم گلوتن ممکن است به افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو کمک کند تا از عوارض احتمالی و احتمالاً حتی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند.

اگر فکر می‌کنید ممکن است بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن داشته باشید، با پزشک خود صحبت کنید.

محدود کردن یا اجتناب از گلوتن یک تغییر رژیم غذایی بزرگ است. مهم است که این نوع تغییرات را فقط با راهنمایی یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی انجام دهید.

به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید.

مهم است که برای معاینات منظم به پزشک مراقبت های اولیه خود مراجعه کنید. این امر به ویژه اگر در معرض خطر ابتلا به بیماری تیروئید هستید صادق است. برای مثال، اگر سابقه خانوادگی تیروئیدیت هاشیموتو یا بیماری گریوز دارید، ممکن است پزشک بخواهد سالانه سطح هورمون تیروئید شما را آزمایش کند.

در مورد مکمل های سلنیوم با پزشک خود صحبت کنید.

سلنیوم یک ماده مغذی است که در پروتئین های خاصی یافت می شود. تیروئید بیشترین غلظت سلنیوم را در بدن بزرگسالان دارد. شما می توانید با اطمینان از دریافت کافی این ماده مغذی از بیماری تیروئید پیشگیری کنید.

با خوردن یک رژیم غذایی سالم می توانید سلنیوم دریافت کنید.

اگر باردار هستید، دریافت سلنیوم کافی شانس ابتلا به تیروئیدیت دائمی پس از زایمان را کاهش می‌دهد. این زمانی است که تیروئید شما پس از تولد نوزادتان ملتهب می‌شود.

با این حال، به خاطر داشته باشید که خاک در ایالات متحده مملو از سلنیوم است و مصرف بیشتر افراد از سلنیوم در سطح توصیه شده است. قبل از شروع مکمل‌های سلنیوم با پزشک خود صحبت کنید.

قبل از شروع مصرف سلنیوم با پزشک خود صحبت کنید. نقش آن در سلامت تیروئید هنوز به طور کامل شناخته نشده است. در واقع، مطالعات نشان می دهد که سطوح بالای سلنیوم ممکن است یک عامل خطر برای ابتلا به دیابت نوع ۲ باشد.

نقش فلوراید را در نظر بگیرید.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که افرادی که در مناطقی با آب آشامیدنی حاوی فلوراید زندگی می‌کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کم‌کاری تیروئید هستند. تحقیقات دیگر این را نشان نداده است. تا زمانی که این پیوند ایجاد نشده باشد، اجتناب از فلوراید به طور کلی توصیه نمی شود.

اگر در مورد اثرات فلوراید برای سلامتی نگران هستید، حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

مراقب پرکلرات باشید.

پرکلرات‌ها نمک‌های بی‌بو و بی‌رنگ هستند. آن‌ها در آب حل می‌شوند و به طور طبیعی در مناطق خاصی از ایالات متحده یافت می‌شوند. آن‌ها همچنین برای مواد منفجره، آتش بازی و موتورهای موشکی ساخته می‌شوند. در برخی از نقاط کشور، آنها را می توان در منبع آب یافت.

درصد زیادی از محصولات ایالات متحده با آب آلوده به پرکلرات آبیاری می‌شود. این بدان معناست که پرکلرات در مواد غذایی ایالات متحده وجود دارد و بسیاری از آمریکایی‌ها در معرض سطوح پایینی قرار دارند.

تیروئید شما برای تولید هورمون‌های تیروئید به ید نیاز دارد. سطوح بالای پرکلرات می‌تواند تیروئید شما را از جذب ید جلوگیری کند. ایده خوبی است که در مورد آلودگی پرکلرات در منطقه خود و حداکثر سطح وضعیت پرکلرات در آب مطلع باشید. اگر از آب چاه استفاده می‌کنید، آن را از نظر آلودگی پرکلرات آزمایش کنید.

یدید پتاسیم را در دسترس داشته باشید.

یدید پتاسیم (KI) یک مکمل بدون نسخه است. ممکن است بخواهید آن را در کیت اضطراری خانواده خود قرار دهید. این می‌تواند در صورت غیر محتمل حادثه هسته‌ای یا حمله به تاسیسات هسته‌ای مفید باشد. با این حال، اگر در مسیر یک ستون رادیواکتیو نیستید، KI مفید نخواهد بود.

تیروئید شما برای عملکرد به ید نیاز دارد. به طور معمول این را از جریان خون شما می‌گیرد. با این حال، نمی‌تواند تفاوت بین ید معمولی و ید رادیواکتیو را تشخیص دهد. ید رادیواکتیو نوعی است که از نیروگاه‌های هسته‌ای یا از مواد رادیواکتیو در طی انفجارهای هسته ای آزاد می‌شود.

مصرف KI در چند ساعت اول پس از قرار گرفتن در معرض ید رادیواکتیو می‌تواند به محافظت از تیروئید شما در برابر خطر سرطان تیروئید کمک کند.

ید رادیواکتیو می‌تواند شانس ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش دهد. به ویژه برای نوزادان متولد نشده، نوزادان و کودکان خردسال خطرناک است. هنگامی که KI مصرف می‌کنید، تیروئید خود را با ید اشباع می‌کنید تا ید رادیواکتیو دریافت نکند.

مصرف KI با خطراتی همراه است. در طول یک اورژانس تشعشع، تصور می‌شود که مزایای آن بیشتر از خطر است.

مصرف KI می تواند باعث تعدادی از مشکلات سلامتی شود:

  • می تواند کم‌کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید را تحریک یا بدتر کند.
  • ممکن است شرایط موجود تیروئید را تشدید کند.
  • می‌تواند منجر به شرایطی مانند پدیده جود بیسدو و اثر ولف-چایکوف شود.
  • می تواند باعث التهاب غده بزاقی شود.
  • می تواند باعث اختلالات گوارشی، واکنش های آلرژیک و بثورات شود.

شما باید فقط در مواقع اضطراری هسته ای KI مصرف کنید که مقامات بهداشتی محلی به شما دستور دهند.

دلایل متعددی برای این امر وجود دارد، از جمله:

  • هر انتشار رادیواکتیو حاوی ید رادیواکتیو نیست. فقط مقامات بهداشتی می‌دانند که آیا شما نیاز به مصرف KI دارید یا خیر.
  • مقامات می‌توانند به شما بگویند که چه کسی باید KI مصرف کند، چه زمانی آن را مصرف کنید، چه مقدار و برای چه مدت مصرف کنید.
  • اگر در جریان یک انفجار هسته ای یا حادثه نیستید، احتمال اینکه نیاز به KI داشته باشید بسیار کم است.
خلاصه

در حالی که کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به کاهش شانس ابتلا به بیماری تیروئید انجام دهید. هنگام عکسبرداری با اشعه ایکس گردنبند سرب بخواهید، از سیگار کشیدن خودداری کنید و مصرف سویا را محدود کنید. همچنین می‌توانید سعی کنید از آلاینده های بالقوه محیطی جلوگیری کنید. در نهایت، مطمئن شوید که هر سال به پزشک مراقبت های اولیه خود مراجعه کنید.

هیچ تضمینی وجود ندارد که به بیماری تیروئید مبتلا نشوید، و سابقه خانوادگی بیماری‌های خودایمنی تیروئید می‌تواند شما را در معرض خطر بیشتری قرار دهد.

با تیراد همراه باشید!

خوب است در مورد تیروئید خود اقدامات پیشگیرانه انجام دهید. این می‌تواند به کاهش خطر مشکلات شما کمک کند. اگر در معرض خطر بیماری تیروئید هستید، مهم است که در تشخیص علائم اولیه فعال باشید تا در صورت نیاز بتوانید در اسرع وقت تحت درمان قرار بگیرید.

 

۱ / ۵. ۱

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
9 غذایی که در صورت تشخیص کم کاری تیروئید باید از آنها اجتناب کنید!
نوشتهٔ بعدی
درمان با ید رادیواکتیو (RAI) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.