9 غذایی که در صورت تشخیص کم کاری تیروئید باید از آنها اجتناب کنید!

منع غذایی کم کاری تیروئید

هر آنچه می‌خورید می‌تواند بر غده تیروئید و همچنین توانایی بدن شما در استفاده از هورمون تیروئید تأثیر بگذارد. بنابراین باید یاد بگیرید که برای مدیریت کم کاری تیروئید از کدام غذاها اجتناب کنید.
برخی غذاها مانند گوشت چرب و سبزیجات چلیپایی ممکن است در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کنند.

کم کاری تیروئید نیاز به مدیریت شرایط شما دارد و آنچه می‌خورید می‌تواند در درمان شما اختلال ایجاد کند. برخی از مواد مغذی به شدت بر عملکرد غده تیروئید تأثیر می‌گذارند و برخی غذاها می‌توانند توانایی بدن شما را برای جذب هورمون‌های جایگزینی که ممکن است به عنوان بخشی از درمان تیروئید خود مصرف می‌کنید، مهار کنند.

فراموش نکنید که تنها شما نیستید که به بیماری کم کاری تیروئید دچار شده‌اید.

بر اساس گزارش انجمن تیروئید آمریکا، بیش از ۱۲ درصد از جمعیت ممکن است در مقطعی از زندگی خود با بیماری تیروئید مواجه شوند. و مشکلات تیروئید می‌تواند مخفیانه باشد: از حدود ۲۰ میلیون آمریکایی که با این بیماری زندگی می‌کنند، ۶۰ درصد حتی نمی‌دانند که به آن مبتلا هستند.

مانند بسیاری از دیگر بیماری‌ها، برخی از عوامل از جمله سابقه خانوادگی و وراثت و محیط اطراف که عواملی هستند که تحت کنترل شما نیستند به این بیماری مرتبط هستند. اما رژیم غذایی نیز نقش برجسته‌ای ایفا می‌کند و از آنجایی که شما مسئول بشقاب خود هستید، می‌توانید تصمیم بگیرید که کدام غذاها را برای تیروئید انتخاب کنید.

برخی از اقلام موجود در این لیست ممکن است برای شما عجیب باشد، مانند فیبر و قهوه، زیرا برای بسیاری از رژیم‌های غذایی دیگر، آنها گزینه‌های “سالم” یا “ایمن” در نظر گرفته می‌شوند. شما هنوز هم می توانید از این گروه های غذایی لذت ببرید، اما تعدیل میزان مصرف، خود ایده خوبی برای مدیریت کم کاری تیروئید است.

اما بسیاری از موارد دیگری که باید مراقب آن‌ها باشید و تا جای ممکن سعی کنید در رژیم غذایی خود کمتر کنید، چون بدون نادیده گرفتن آنها، یا حداقل کاهش آن‌ها، قطعاً مدیریت رژیم غذایی کم کاری تیروئید کار بیهوده‌ای است. این‌ها شامل غذاهای فست فود سرخ شده، غذاهای فرآوری شده نمکی، خوراکی‌های شیرین مانند شیرینی، کیک، کلوچه و بستنی و الکل زیاد است.

ممنوعیت غذایی کم کاری تیروئید

بنابراین در حالی که چیزی به نام “رژیم غذایی کم کاری تیروئید” وجود ندارد که شما را خوب کند، خوردن هوشمندانه می‌تواند به شما کمک کند علیرغم این شرایط احساس بهتری داشته باشید. در اینجا ۹ ماده غذایی برای محدود کردن یا اجتناب از کم کاری تیروئید وجود دارد:

  1. غذاهای حاوی سویا، از جمله ادامام، توفو و میسو

مدت‌هاست که نگرانی‌هایی در مورد اثرات منفی احتمالی برخی ترکیبات موجود در سویا – به نام ایزوفلاون‌ها – روی تیروئید وجود دارد. برخی از محققان بر این باورند که مصرف بیش از حد سویا ممکن است خطر کم کاری تیروئید را در افراد افزایش دهد. با این حال، مطالعه‌ای که در مارس ۲۰۱۹ در گزارش‌های علمی منتشر شد، نشان داد که سویا تأثیری بر هورمون‌های تیروئید ندارد و سطح هورمون‌های محرک تیروئید را بسیار متوسط افزایش می‌دهد.

بنابراین هیچ دستورالعمل رژیم غذایی خاصی وجود ندارد، اما برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف سویا ممکن است با توانایی شما در جذب داروهای تیروئید تداخل داشته باشد. به همین دلیل، بهتر است قبل از مصرف دوز معمولی خود، چهار ساعت بعد از خوردن غذاهای حاوی سویا صبر کنید. با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید چه چیزی برای شما بهتر است.

۲. سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و گل کلم

سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و کلم سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی هستند، اما در صورت داشتن کمبود ید ممکن است در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کنند. بنابراین اگر این کار را انجام می‌دهید، ایده خوبی است که مصرف کلم بروکسل، کلم، گل کلم، کلم پیچ، شلغم و بوک چوی خود را محدود کنید، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد هضم این سبزیجات ممکن است توانایی تیروئید برای استفاده از ید را که برای تیروئید طبیعی ضروری است، مسدود کند. با این حال، طبق گفته کلینیک تیراد، برای اینکه واقعاً بر جذب ید تأثیر بگذارد، باید مقدار قابل توجهی از سبزیجات چلیپایی مصرف کنید.

اگر هم کم کاری تیروئید و هم کمبود ید برای شما تشخیص داده شده است، کارهایی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا این سبزیجات کمتر مضر باشند. پختن آن‌ها می‌تواند تأثیری که سبزیجات چلیپایی بر غده تیروئید دارند را کاهش دهد و محدود کردن مصرف این سبزیجات (پخته شده) به ۵ اونس در روز نیز می‌تواند کمک کننده باشد، زیرا به نظر می‌رسد این مقدار هیچ اثر نامطلوبی بر عملکرد تیروئید ندارد.

۳. گلوتن، موجود در نان و پاستا

روث فرچمن، RDN، متخصص تغذیه در منطقه لس آنجلس و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی می گوید: افرادی که کم کاری تیروئید دارند ممکن است بخواهند مصرف گلوتن، پروتئینی که در غذاهای فرآوری شده از گندم، جو، چاودار و سایر غلات یافت می شود را به حداقل برسانند و اگر بیماری سلیاک در شما تشخیص داده شده است، گلوتن می‌تواند روده کوچک را تحریک کند و ممکن است جذب داروهای جایگزین هورمون تیروئید را مختل کند.

مقاله‌ای که در می ۲۰۱۷ در ژورنال Endocrine Connections منتشر شد، اشاره کرد که کم کاری تیروئید و بیماری سلیاک اغلب با هم وجود دارند، و در حالی که هیچ تحقیقی نشان نداده است که یک رژیم غذایی بدون گلوتن می‌تواند شرایط تیروئید را درمان کند، ممکن است همچنان بخواهید با پزشک در این مورد صحبت کنید. ارزش حذف گلوتن یا آزمایش بیماری سلیاک را دارد. مطالعه ای که در جولای ۲۰۱۹ در Experimental and Clinical Endocrinology & Diabetes منتشر شد، نشان داد که رژیم غذایی بدون گلوتن ممکن است مزایای بالینی برای زنان مبتلا به بیماری تیروئید داشته باشد.

اگر می‌خواهید گلوتن بخورید، حتماً انواع نان و ماکارونی سبوس‌دار را انتخاب کنید که سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی هستند و می‌توانند به بهبود بی‌نظمی روده، یکی از علائم رایج کم‌کاری تیروئید کمک کنند. همچنین حتماً داروهای کم کاری تیروئید خود را چند ساعت قبل یا بعد از خوردن غذاهای پرفیبر مصرف کنید تا از تداخل آن‌ها در جذب هورمون تیروئید مصنوعی جلوگیری کنید.

۴. غذاهای چرب مانند کره، گوشت و همه چیزهای سرخ شده

استفانی لی، MD، PhD، دانشیار غدد درون ریز، تغذیه و دیابت در مرکز پزشکی بوستون و دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون در ماساچوست می‌گوید، مشخص شده است که چربی ها توانایی بدن برای جذب داروهای جایگزین هورمون تیروئید را مختل می‌کنند.

چربی‌ها همچنین ممکن است با توانایی تیروئید برای تولید هورمون نیز تداخل داشته باشند. برخی از متخصصان مراقبت‌های بهداشتی توصیه می‌کنند که تمام غذاهای سرخ شده را حذف کنید و مصرف چربی های خود را از منابعی مانند کره، مایونز، مارگارین و تکه های چرب گوشت کاهش دهید.

۵. غذاهای شیرین مانند این کیک شکلاتی خوشمزه

فرچمن می‌گوید کم کاری تیروئید می‌تواند باعث کند شدن متابولیسم بدن شود. این بدان معناست که اگر مراقب نباشید اضافه وزن پیدا می‌کنید. او می‌گوید: “بهتر است از غذاهایی که دارای مقادیر اضافی قند هستند اجتناب کنید، زیرا کالری زیادی دارند و مواد مغذی ندارند. بهتر است میزان قند مصرفی خود را کاهش دهید یا سعی کنید آن را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.”

منع غذایی کم کاری تیروئید

۶. غذاهای فرآوری شده در بسته های منجمد

فرچمن می گوید: «غذاهای فرآوری شده معمولاً سدیم زیادی دارند و افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید از مصرف سدیم خودداری کنند. داشتن تیروئید کم کار خطر ابتلا به فشار خون بالا را در افراد افزایش می دهد و سدیم بیش از حد این خطر را بیشتر می کند.

برچسب “حقایق تغذیه ای” روی بسته بندی غذاهای فرآوری شده را بخوانید تا گزینه های کم سدیم را پیدا کنید. طبق گفته انجمن قلب آمریکا، افرادی که در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند باید مصرف سدیم خود را به ۱۵۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند.

۷. فیبر اضافی از لوبیا، حبوبات و سبزیجات

دریافت فیبر کافی برای شما مفید است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند درمان کم کاری تیروئید شما را پیچیده کند. دستورالعمل روزانه دولت برای آمریکایی‌ها در حال حاضر توصیه می‌کند که بزرگسالان تا سن ۵۰ سالگی باید ۲۵ تا ۳۸ گرم فیبر در روز مصرف کنند. مقدار فیبر رژیمی از غلات کامل، سبزیجات، میوه‌ها، لوبیاها و حبوبات که بالاتر از آن سطح است، بر سیستم گوارش شما تأثیر می‌گذارد و می‌تواند در جذب داروهای جایگزین هورمون تیروئید اختلال ایجاد کند.

اگر رژیم غذایی پرفیبر دارید، از پزشک خود بپرسید که آیا به دوز بالاتری از داروهای تیروئید نیاز دارید یا خیر. اگر داروی کافی جذب نمی کنید، ممکن است نیاز به افزایش دوز نگهدارنده داشته باشید.

۸. قهوه: زمان اولین فنجان قهوه صبح خود را با دقت تعیین کنید.

طبق مطالعه‌ای که در مجله تیروئید انجام شد، مشخص شد که کافئین مانع از جذب جایگزینی هورمون تیروئید می‌شود. دکتر لی می گوید: «افرادی که داروهای تیروئید خود را با قهوه صبح مصرف می‌کردند، سطح تیروئید غیرقابل کنترلی داشتند و ما نمی توانستیم آن را بفهمیم. “اکنون باید بسیار مراقب باشم که به مردم بگویم، “داروهای خود را فقط با آب مصرف کنید.” شما باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از مصرف دارو صبر کنید و قبل از خوردن یک فنجان جو.

۹. الکل و تیروئید باهم نمی‌سازند.

بر اساس مطالعه ای در مجله غدد درون ریز و متابولیسم هند، مصرف الکل می‌تواند هم سطح هورمون تیروئید در بدن و هم توانایی تیروئید برای تولید هورمون را تخریب کند. به نظر می‌رسد الکل اثر سمی بر غده تیروئید دارد و توانایی بدن برای استفاده از هورمون تیروئید را سرکوب می‌کند. در حالت ایده آل، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید الکل را به طور کامل قطع کنند یا در حد اعتدال بنوشند.

۳.۱ / ۵. ۲۱

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
غذاهای ممنوع در پرکاری تیروئید: 13 رژیم غذایی تیروئید پرکار
نوشتهٔ بعدی
10 راه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری تیروئید

۹۹ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام
    TSHمن ۱۸ رو نشون می ده و T4 0.7
    یک چهارم قرص تیرویید ۱۰۰ برای سه هفته
    یک دوم و یک‌چهارم یک روز در میان برای هفته های بعد تا سه ماه که ویزیت دکتر بروم‌
    آیا خطرناک‌می باشید میزان هورمون های من
    و اینکه من علایم خاصی نشان نمی دهم

    پاسخ
  • باسلام دیابت ۲وفشار خون دارم الان ندول تشخیص دادند وکم کاری ایا نمونه برداری لازم هست ایا باعث تحریک نمیشه

    پاسخ
  • درود آقای دکتر
    من ۴۱ سالمه
    آزمایش تیروئیدم کم کاری نشون داده tsh ۱۵ هست.آواز میخونم..آیا آواز اثر مخرب می‌تونه داشته باشه؟
    البته قرص هم روزی یه دونه مصرف دارم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سطح TSH (تیروئید استیمولیتین) با مقدار ۱۵ Miu/ml نشانگر افزایش میزان این هورمون در خون است. TSH توسط غده هیپوفیز تولید می‌شود و وظیفه آن تنظیم فعالیت غده تیروئید و تولید هورمون‌های تیروئیدی (T3 و T4) است.
      مقدار TSH بالا ممکن است نشان‌دهنده اختلال در فعالیت غده تیروئید باشد. افزایش میزان TSH ممکن است به علت های مختلفی از جمله هیپوتیروئیدیسم (کاهش فعالیت تیروئید) باشد. در مواردی افزایش TSH ممکن است به افزایش میزان T3 و T4 در خون منجر شود.
      توصیه می‌شود که این نتیجه را با پزشک متخصص یا اندوکرینولوژیست خود مطرح کنید. او می‌تواند بررسی‌های بیشتری انجام دهد و نتیجه را به روشنی تفسیر کرده و در صورت لزوم، درمان مناسب را تجویز کند. افزایش میزان TSH ممکن است به علت اختلالات تیروئیدی باشد که نیاز به مداخله پزشکی دارند.

      پاسخ
  • سلام من ۲۹سالمه آزمایش دادم تیرویید کم کار دارم ۳.۳۵ هست
    قصد بارداری دارم
    قرص لووکسین۱۰۰ روزی نصف قرص مصرف میکنم
    باید ناشتا بخورم یا لازم نیست؟

    پاسخ
  • سلام من ۳۱ ساله هستم تیروئید کم کار دارم ۹ هستش ارتروز گردن دارم خطرناک هستش یا نه

    پاسخ
  • سلام من ۲۴سالمه تیروئید دارم الان نمیشه سبزی خوردن خورد جز تره؟ یا کاهو و کلم؟ تغذیه چطور باید باشه باردار هستم تیروئید بارداری دارم قرص مصرف میکنم نصف قرص ۶ روز در هفته

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه با بارداری شما و البته سابقه پزشکی باید رژیم غذایی و دارویی مناسبی داشته باشید که بدون اطلاعات کامل از وضعیت شما و جنین نمیتوان نظری داشت.

      پاسخ
  • سلام من کم کاری تیرویید دارم قرص هم میخورم گاهی احساس میکنم چیزی میخواد بپره توی گلوم و باید با مراقبت چیزی بخورم چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید باردار هستم ۳۴ساله هستم ترویید کم کار دارم ازمایش دادم۲۲هست تروییدم قرص لووکسین۱۰۰ ناشتا میخورم ایا مشکلی برای جنین پیش نمیاد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      روال درمانی منظم خود را ادامه داده و از قطع خودسرانه دارو پرهیز کنید همچنین با فاصله زمانی ۰.۵ تا ۲ ساعت قبل و بعد از لووتیروکسین دارویی مصرف نکنید.

      پاسخ
  • باسلام وقت بخیر من دختر ۳۲ساله هستم ۶ماه پیش رفتم ازمایش تیروئید کم کار نشون داده TSHنوشته ۶.۴آیا من مشکلم حاد هس یا با دارو رفع شده تا حالا هروز صبح ناشتا نصف قرص لووتروکسین ۵۰مصرف میکنم‌ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
  • سلام من گرهک تیرویید دارم همراه با کم کاری یه مدت دارو مصرف کردم اما بدجور بدنم و صورتم جوش های بزرگ دردناک زد و سرخود داروهارو قطع کردم بنظر تون چکار باید بکنم بدنم بیشتر وقت ها ورم میکنه و درد مفاصل دارم

    پاسخ
  • افسانه
    1402/11/28 8:47 ق.ظ

    سلام .اقای دکتر .من صبح قبل از ازمایش. زمین خوردم وخیلی ترسیدم .ولی رفتم ازمایشگاه وازمایش تیرویید دادم جواب شده بود ۴/۲۲!!!!!!واقعا. تا اسفند پارسال اصلا. نداشتم کم کاری .میخوام ابرو کاشت کنم. ولی گفتند نکنید چون دراستانه کم کاری وارد شدم …درسته

    پاسخ
  • سلام ۲۵ سالمه و حدود یک سالی میشه ک وزن اضافه کردم ریزش موی شدی ولی خوراکم کم شده ینی به روزی یک وعده ولی وزنم پایین نمیاد زیر گلوم بیرون زده خستگی مفرد دارم احساس افسردگی شدید و پوستم به شدت آسیب دیده فک میکنم کم کاری تیروئید دارم میخاستم بدونم چی پیشنهاد میکنید لطفا کمکم کنید چون اعتماد به نفسم اومده پایین و واقعا نامیدم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من چن سال پیش ازمایش دادم دکتر گفت تیروئید کم کار داری ی مدت قرص مصرف کردم خوب شدم
    چن ماه پیش دوباره ازمایش دادم ۶ بود گفت نیازی نیست قرص مصرف کنی الان گلوم درد میکنه و موقع قورت دادن غذا احساس میکنم ی چیزی تو گلوم باید چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام ممنون میشم راهنماییم کنید
    آیا من مشکل تیرویید دارم؟
    علایم کم کاری دارم
    T3=0.76
    T4=7.38
    TSH=3.31

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر

      T3 (Triiodothyronine): 0.76
      مقدار نرمال T3 متغیر است و محدوده نرمال بستگی به مختصات آزمایشگاه مورد استفاده دارد. در بسیاری از آزمایشگاه‌ها، محدوده نرمال برای T3 حدود ۰.۸ تا ۲.۰ ng/mL است. بنابراین، مقدار ۰.۷۶ به نظر می‌رسد که کمی کمتر از محدوده نرمال است.
      T4 (Thyroxine): 7.38

      مقدار نرمال T4 نیز بستگی به آزمایشگاه دارد. معمولاً محدوده نرمال برای T4 حدود ۴.۵ تا ۱۱.۲ micrograms/dL است. مقدار ۷.۳۸ به نظر می‌رسد در محدوده نرمال قرار دارد.
      TSH (Thyroid Stimulating Hormone): 3.31

      مقدار نرمال TSH معمولاً بین ۰.۴ تا ۴.۰ mIU/L است. بنابراین، مقدار ۳.۳۱ نیز به نظر می‌رسد که در محدوده نرمال قرار دارد.

      پاسخ
  • داخل سایت های مختلف خوندم استفاده قرص های سلنیوم و آهن و منیزیم و ویتامین دی و امگا۳ برای کنترل تیرویید کم کار مفید هستش آیا شما تایید میکنید ممنونم از راهنمایی تون .

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من مادرم تیروئید کم کار داره دارو مصرف میکنن اما متاسفانه کنترل نشده یعنی الان تیروئیدشون روی ۱۲ هستش چه راه کاری دارید برای کنترل و پایین اوردن عدد تیروئیدشون چون هم سر درد های شدیدی میگرن وهم سرگیجه های خیلی خطرناکی میگیرن ممنون میشم راهنمایی کنید .

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من دختر ۲۶ ساله هستم و مادرم ۵۰ سالشونه
    به تازگی ازمایش دادیم
    آزمایش مادرم:
    t3= 85/20
    T3 uptake: 30/27
    Thyroxin(t4):7/39
    Tsh: 4/46
    آزمایش من:
    Tsh : 2/7
    T4: 1/5
    ۳تا دکتر به مادرم گفتن که نزدیک به کم کاری تیروئید هستن و دارو نیاز ندارن و من هم اوکیم،اما من در بعضی از سایت ها دیدم tsh  تا۴/۵ رو اوکی زده بودن اما در برگه آزمایش مادرم تا ۴/۲ رو نرمال زده، ممنون میشم بفرمایین من و مادرم مشکل تیروئید نداریم؟ و یا مادرم کم کاری تیروئید دارن؟و آیا نیاز به مصرف دارو دارن؟یا میتونن با تغذیه پیشگیری کنن؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      دلیل عدم قطعیت در صحبت هایی که در اینترنت وجود دارد این است که این نتایج وابسته به محدوده مرجعی است که آزمایشات در آن انجام شده‌اند. نتایج آزمایش شما دارای محدوده مرجع هستند، پزشک براساس محدوده مرجع نظر میدهد اما اطلاعاتی که در سطح اینترنت هستند به صورت عمومی است نه شخصی سازی شده.

      پاسخ
  • سلام من تیروتیدم ۸ هست
    و t4 ۱۵.۲
    کم کاری تیروئید محسوب میشه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      TSH (هورمون تحریک کننده تیروئید) برابر با ۸ mIU/L (واحد بین‌المللی در لیتر) است.
      T4 (تیروکسین) برابر با ۱۵.۲ µg/dL (میکروگرم در دسیلیتر) است.
      این مقادیر نشان میدهد، تیروئید در حالت عادی است، اما تفسیر این نتایج وابسته به محدوده مرجعی است که آزمایشات در آن انجام شده‌اند. به طور کلی، مقادیر TSH در یک محدوده خاص به عنوان نرمال در نظر گرفته می‌شوند و مقادیر بالاتر یا پایین‌تر از این محدوده ممکن است به مشکلات تیروئید اشاره کند.

      پاسخ
  • سلام وقتتون به خیر با توجه به این که تیرویید کم کار دارم خوردن یک فنجان قهوه در طول روز یا خوردن کاکایو مجازهست یا نه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بسته به سایر شرایط بدنی شما دارد. توصیه های خاص تغذیه را از پزشک معالجی که در جریان کامل روند بیماری و درمان شما هست، بپرسید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/10/09 2:48 ب.ظ

    سلام تیروئیدم ۴.۶۸ هست و ۷ ماهه باردارم بودم که تشخیص دادن الان ۸ ماهه باردارم .
    دکتر لووکسین ۵۰ دادن ناشتا بخورم.
    آیا برای جنین خطرناکه این عدد ؟
    کار دیگه ای میشه انجام داد؟چه تغذیه چه دارو؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      معمولاً در دوران بارداری، سطح TSH به مرزهای متفاوت تغییر می‌کند و ممکن است نیاز به تنظیم داروی لووتیروکسین داشته باشید. هدف از تنظیم دارو، حفظ سطح TSH در محدوده‌ای است که برای سلامت جنین مناسب باشد.
      سطح TSH بالا ممکن است در برخی موارد برای جنین خطرناک باشد. اگر سطح TSH بالا باقی بماند و درمان مناسب انجام نشود، می‌تواند منجر به مشکلاتی مثل کمبود رشد جنین، مشکلات نورولوژیک و حتی افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در نوزادان شود.

      بسیار مهم است که با پزشکتان مشورت کنید و به توصیه‌های او عمل کنید. او ممکن است نیاز به تنظیم دارو یا انجام آزمون‌های بیشتر را داشته باشد تا سطح TSH را به مقدار مناسبی برساند که برای شما و جنینتان بهتر باشد.
      همچنین پیگیری دقیق توسط پزشک در طول دوران بارداری می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

      در مورد اینکه tsh = 4.68 نمیتوان نظری داشت چراکه این موضوع بستگی به میزان و شرایط دقیق بارداری شما دارد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید TSH 4:61
    T4. 1:61
    باردار هم هستم دکتر بهم قرص لووکسین ۱۰۰ داده هر روز ناشتا نصف قرص باید بخورم
    آیا این وضعیتم خطرناکه ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تیروئید بارداری اگر تحت نظر پزشک باشد و روال درمان به خوبی انجام شود، مشکلی برای مادر و جنین به همراه ندارد.

      پاسخ
  • مردانی
    1402/10/05 10:39 ق.ظ

    سلام من تیروئیدم را به بدلیل پاپیلاری به طور کامل خارج کرده ام حدود ۲۰ سال پیش عمل انجام شده است . و الان قرص لووتیروکسین میخورم . آیا خوردن کلم برای من هم ضرر دارد ؟

    پاسخ
  • سلام من نمیدونم که تیروئید کم کار دارم یا پر کار ولی آزمایش دادم TSH.9.17

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سطح TSH (هورمون محرک تیروئید) به مقدار ۹.۱۷ mIU/mL ارائه شده است. این مقدار TSH بیشتر از محدوده طبیعی معمولی است که معمولاً بین ۰.۴ تا ۴.۰ یا ۵.۰ mIU/mL در نظر گرفته می‌شود.
      مقدار TSH در این محدوده بالاتر از حد معمول نشان‌دهنده یک وضعیت هیپوتیروئیدیسم (کاهش فعالیت تیروئید) خفیف تا متوسط است. در این حالت، غده هیپوفیز در مغز شما بیشترین TSH را تولید می‌کند تا تیروئید را تحریک به افزایش تولید هورمون‌های تیروئید بکند.
      با این حال، ممکن است پزشک شما تصمیم بگیرد برای بررسی بیشتر و درمان تجویز کند، به خصوص اگر شما علایم هیپوتیروئیدیسم را دارید یا اگر این مقدار به تدریج افزایش یابد. هیپوتیروئیدیسم می‌تواند علائمی نظیر خستگی، افسردگی، گرما تحمل نامناسب، افزایش وزن و مشکلات دیگر را به همراه داشته باشد.

      همیشه بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا نتیجه آزمایش‌های تیروئید را بررسی کنید و بر اساس وضعیت شخصی سما، تصمیمات درمانی مناسب را انجام دهید.

      پاسخ
  • علیرضا
    1402/09/19 9:28 ب.ظ

    سلام
    دخترم t4
    روی۰/۰۱
    پر کار هست یا کم کار ؟
    خطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این مقدار بسیار پایین است ولی بدون Tsh قابل تشخیص دقیق نیست و نیاز به پیگیری توسط پزشک متخصص غدد را دارد.

      پاسخ
  • فاطمه آلویی
    1402/09/19 8:35 ق.ظ

    سلام وقت بخیر
    من تیرئیدم ۴:۴۷ هست آیا تیرئید کم کار دارم

    پاسخ
  • سلام من الان tshداخل آزمایشم ۵/۴۶هستش آیا من باید برای کم کاری تیروئید به پزشک مراجعه کنم ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سطح TSH شما با مقدار ۵.۴۶ از محدوده معمول (معمولاً بین ۰.۴ تا ۴.۰ یا ۴.۵ می‌باشد) خارج شده است که نشانگر یک کم‌کاری ملایم تیروئید باشد.
      این مقدار به تنهایی ممکن است نشان دهنده مشکلی باشد یا در برخی از موارد، می‌تواند تغییرات طبیعی در تیروئید باشد که نیاز به درمان فوری ندارد.
      اما برای تشخیص دقیق‌تر و بررسی وضعیت تیروئید خود، مناسب است با پزشک متخصص غدد مشورت کنید. او ممکن است توصیه کند تا سایر آزمایشات (مانند اندازه‌گیری هورمون‌های دیگر تیروئید مانند T3 و T4 و آزمایش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی) انجام شود تا وضعیت دقیق‌تری از سلامتی تیروئید شما بدست آید. این اطلاعات به پزشک کمک می‌کند تا نیاز به درمان و یا پیگیری دقیق‌تر را تعیین کند.

      اگر دارای علائمی مانند خستگی، افسردگی، افزایش وزن یا مشکلات دیگری که به کم‌کاری تیروئید مرتبط هستند هستید، بهتر است به زودی با پزشک مراجعه کرده و وضعیت خود را مطرح کنید.

      پاسخ
  • سلام
    خسته نباشید
    من تیروئید کم کار دارم
    و میخام برای کاشت مو اقدام کنم
    مشکل نداره برای کاشت

    T4=6.19
    T3=1.77
    TSH=20.3
    و اینکه تیروئیدم در چه وضعیتی

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این نتایج نشان می‌دهند که سطوح هورمون‌های تیروئید شما در وضعیت نامناسبی قرار دارند.
      – T4 (تیروکسین): با مقدار ۶.۱۹، این سطح نسبتاً بالاست که ممکن است به علامت افزایش فعالیت تیروئید یا داروهای مصرفی باشد.
      – T3 (تری‌یدوتیرونین): با مقدار ۱.۷۷، این سطح نسبتاً در حد نرمال است.
      – TSH (هورمون محرک تیروئید): با مقدار ۲۰.۳، این سطح بسیار بالاست که نشان دهنده کم‌کاری تیروئید است.

      این تغییرات در سطوح هورمون‌های تیروئید ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق افتاده باشد، از جمله مشکلات تیروئیدی مانند هیپوتیروئیدیسم که در این مورد، سطح TSH بسیار بالا و سطوح T4 و T3 پایین است.
      این نتایج نشان می‌دهند که تیروئید شما کم‌کاری دارد. برای تشخیص دقیق‌تر و درمان مناسب، حتماً باید با یک پزشک متخصص اندوکرینولوژیست یا پزشک تیروئید مشورت کنید. او می‌تواند برنامه درمانی مناسبی را برای تنظیم سطوح هورمون‌های تیروئید شما تجویز کند و به شما راهنمایی کند که چگونه این مسائل را مدیریت کنید.

      پاسخ
  • سلام من تیروئیدم ۴۳.۸
    بعد الان روزی دوتا قرص میخورم
    t3..=0.07
    t4..=4.3
    خطرناکه اوضاعم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به طور کلی می‌توان گفت:
      – TSH (تیروتروپین): در حدود ۴۳، که معمولاً بالاتر از محدوده طبیعی است. این افزایش نشان‌دهنده کم‌کاری تیروئید باشد.
      – T3 و T4: اگر T3 ۰.۰۷ و T4 ۴.۳ است، به طور کلی به نظر می‌رسد که سطوح T3 و T4 کمتر از حد طبیعی باشند که این نشان‌دهنده کم‌کاری تیروئید است.

      توصیه می‌شود با پزشک متخصص تیروئید خود مشورت کرده و آزمایشات بیشتری انجام داده تا وضعیت دقیق‌تری از سلامتی تیروئید و درمان مناسب را دریافت کنید.

      پاسخ
  • سلام من آزمایش دادم تیروئیدم بالاست ولی کوفتگی و درد مفاصل شدید دارم ممکن است از تیروئید باشه درمانش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مشکلات تیروئیدی ممکن است باعث بروز این علائم شده باشند اما تشخیص دقیقتر این مورد نیاز به بررسی سوابق پزشکی شما دارد.
      اما آنچه مشخص است، تکمیل روال درمان به برطرف کردن این عوارض کمک می‌کند.

      پاسخ
  • سلام ،وقتتون بخیر
    من ۶ ساله قرص( Levoxine 100)برای تیروئید میخورم و دیگه برای معاینه پیش دکتری نرفتم
    امکان داره مشکلی پیش بیاد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، حتما
      مشکلات تیروئیدی نیاز دارند به صورت مداوم تحت نظر پزشک باشند و روال درمان بسته به نتایج بروز آزمایشات بروز شود.

      پاسخ
  • و اینکه سه تن از خواهران من ظرف دو سال اخیر دچار این موضوع شده اند ، آیا این موضوع ارثی تلقی میشود ؟ چقدر احتمال دارد فرزندان من نیز تحت تاثیر قرار بگیرند ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یکی از عوامل موثر در مشکلات تیروئیدی ژنتیک است، در واقع خانم ها بیشتر از آقایون درگیر مشکلات تیروئیدی می‌شوند و از سوی دیگر عامل زنتیک نیز اثرگذار بوده و این دو عامل باعث بروز مشکلات تیروئید در شما و خواهران شده است.

      پاسخ
  • با سلام و روز بخیر
    من از سال ۹۱ و در ۳۰ سالگی تا کنون دچار اختلال کم کاری تیرویید هستم و لووتیروکسین مصرف میکنم . آیا با توجه به پیشرفت سطح دانش پزشکی ، احتمال درمان قطعی کم کاری تیرویید وجود دارد یا اینکه تا پایان عمر باید دارو مصرف شود ؟

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر،من ۲۶ سالمه متوجه شدم تیرویید کم کار دارم قدم کوتاهه وزنم ۷۵ و t3 و t4 نرمال tsh ۱۲ هست،آیا تیروییدم خیلی خطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      t3 و t4 نرمال یعنی چه مقداری است؟
      البته لازم به ذکر است در مشکلات تیروئیدی اگر روال درمان به درستی انجام شود، مشکل جدی برای بیمار به وجود نمی‌آید و جای نگرانی نیست.

      پاسخ
  • سلام تیرویید من ۵.۴ خوبه؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بستگی به شرایط شما دارد. معمولاً، محدوده مرجع TSH در بیشتر آزمایشگاه‌ها ۰.۴ تا ۴.۰ می‌باشد. اما تغییرات در محدوده‌های مختلف ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. این تست به تنهایی نباید برای تشخیص نهایی مورد استفاده قرار بگیرد و نیاز به ارزیابی بیشتر (T3 و T4) و مشاوره پزشکی دارد.

      پاسخ
  • محمد حسین آسبان
    1402/08/20 0:17 ق.ظ

    سلام آزمایش من به اینصورت میباشد
    T4 7.3
    T3 1.1
    _T.s.H 5.1
    AntiTpo 710_قرص تیروئید دو سال هر روز یک عددمصرف میکنم
    FT4 1.1

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج آزمایش‌های تیروئید شما به نظر می‌رسد نشان‌دهنده مشکلاتی در کارکرد تیروئید باشند:

      ۱. T4 (Thyroxine): 7.3 (در محدوده نرمال، اما نیاز به ارزیابی بیشتر دارد)
      ۲. T3 (Triiodothyronine): 1.1 (مقدار کمتر از متوسط، نیاز به بررسی دقیق‌تر)
      ۳. TSH (Thyroid-Stimulating Hormone): 5.1 (ارتفاع نشانگر کم‌کاری تیروئید)
      ۴. AntiTpo (Anti-Thyroid Peroxidase Antibodies): 710 (نشان‌دهنده وجود آنتی‌تیروئید آنتی‌بادی و احتمال بیماری هاشیموتو)
      ۵. FT4 (Free Thyroxine): 1.1 (در محدوده نرمال، اما با توجه به ارتفاع TSH، ممکن است بهتر باشد)

      تیروئید شما در حالت کم‌کاری است. آزمایش‌های اضافی و مشاوره با پزشک شما می‌تواند کمک کند تا علت این کم‌کاری مشخص شود و برنامه درمانی مناسب انجام شود. بهتر است به نتایج آزمایش‌ها و وضعیت کلی سلامتی‌تان با پزشک خود مراجعه کنید.

      پاسخ
  • باسلام و خسته نباشید
    اگر تیروئیدمون زیاد باشه یا کم باشه ممکنه ک مارو بکشه ؟
    لطفاً راهنمایی کنید

    پاسخ
  • خانم اسدی
    1402/08/15 9:40 ب.ظ

    پرکاری تیرویید دارم متی مازول ۵ مصرف میکردم در داروخانها نیست گیرم نمیاد چه کار کنم

    پاسخ
  • پروانه
    1402/08/14 8:04 ق.ظ

    با سلام خدمت شما
    آقای دکتر وضعیت بالینی من به قرار زیر است:
    سطح TSH برابر با ۶.۲
    سطح T3 برابر با ۱.۲
    سطح T4 برابر با ۱۲
    ویتامین دی: ۲۷
    منیزیم: ۱.۹
    فریتین: ۱۶.۹
    زینک: ۱۰۱

    چنانچه علت هیپوتیروئیدیزم با سطح پایین ویتامین دی و همچنین مصرف زیاد کلم )به مدت یک ماه) ارتباط داشته باشد آیا باید تا پایان عمر دارو مصرف کنم؟
    با سپاس و احترام فراوان

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      میزان TSH شما بالا و خارج از محدوده نرمال است، که ممکن است نشان‌دهنده هیپوتیروئیدیزم (کم‌کاری تیروئید) باشد. از طرفی، سطح T3 و T4 نیز در حد نرمال قرار دارند.
      درباره ویتامین D و مصرف کلم، ویتامین D و مواد غذایی مانند کلم می‌توانند تأثیراتی بر تیروئید داشته باشند. ویتامین D به عملکرد تیروئید و کلیه‌ها کمک می‌کند. افزایش ویتامین D می‌تواند سطح TSH را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین، مصرف زیاد کلم که دارای گلوکوزینولات است، ممکن است بتواند باعث کاهش عملکرد تیروئید و تضعیف جذب ید از دستگاه گوارش شود.

      با توجه به مشکلات تیروئید و نتایج آزمایشاتتان، بهتر است با پزشک غدد (پزشک غدد و متابولیسم) مشورت کنید تا ویتامین D و تغذیه خود را با توجه به وضعیت تیروئید خود تنظیم کنید و درمان مناسب را دریافت کنید. او می‌تواند شما را در خصوص مصرف داروها و ویتامین‌ها راهنمایی کند. همچنین، ویتامین D نباید به طور پایدار و بدون نظر پزشک تجویز شود، زیرا میزان واقعی ویتامین D باید با توجه به وضعیت شخصی شما تعیین شود.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/07/22 9:33 ب.ظ

    سلام من گم کاری تیروییددارم شش ماه قرص
    لووکسین هرروز نصف قرص استفاده میکنم
    امااز مصرف قرص تا صبحانه خوردن ۴ساعت
    فاصله می اندازم چندروزپیش ازمایش دادم
    متاسفانه تییرویدم شدیدترشده بود دکترم
    دوزداروروبیشترکرد خیلی نگرانم

    پاسخ
  • با درود و احترام
    من اقایی دیابتی از نوع دو هستم و داروی پیتوز ۳۰ مصرف میکنم وزن بالایی دارم و اخیرا نیز ۱بیش از۲ کیلو اضافه کردم با توجه وضعیت جسمی و خستگی و سایر علائم فکر میکنم کم کاری تیروئید دارم آیا می‌توانم لووکسین استفاده کنم ..با تشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ارتباط زیادی بین دیابت نوع۲ و بروز مشکلات تیروئیدی وجود دارد و احتمال بروز این دو بیماری در پی یکدیگر وجود دارد.
      اما با این شرح حال نمیتوان نظری راجع به درگیری تیروئید شما داشت. توصیه می‌شود به پزشک معالج خود مراجعه کرده و با وی مشورت کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر ۲۲ سالمه و باردارم قبل از بارداری تیروئید نداشتم اما در ازمایش چکاپ اول بارداریم
    Tsh=3.33
    ایا من کم کاری تیروئید دارم ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      TSH (هورمون محرک تیروئید) با مقدار ۳.۳۳ در محدوده نرمال است. با این حال، می‌بایست همواره نتایج آزمایشات تیروئیدتان را با پزشک یا متخصص تیروئید خود مطرح کنید. وی می‌تواند به شما توصیه‌های خاصی برای نظارت بر وضعیت تیروئیدتان در طول بارداری بدهد.
      در بارداری، وضعیت تیروئید بسیار مهم است زیرا تغییرات در هورمون‌های تیروئید می‌توانند تأثیر گذار بر سلامت شما و جنین داشته باشند. در برخی موارد، تغییرات در سطوح هورمون تیروئید ممکن است به اختلالات تیروئیدی منجر شوند.
      بنابراین، با پزشک تیروئید یا متخصص زنان و زایمان مشورت کنید تا وضعیت تیروئیدتان را برای دوره بارداری و سلامت شما و جنینتان بهتر مدیریت کنید.

      پاسخ
  • سلام لطفا نظرتان را راجع به سونو تیروئیدبنده ینویسید.ممنون
    هردولوب تیروئید دارای ابعاد کوچکتر از نرمال و اکوی پارانشیمال هتروژن و هایپو اکو نواحی اکوژن خطی(فیبروز)رویت شد که مطرح کننده تیروئیدیت هاشیموتو است.
    لوب راست تیروئید با ابعاد mm26*8*5 و لوب چپ به ابعادmm24*7*4 دیده می شود.
    ضخامت ایسموسmm1 می باشد
    ندول و ضایعه کیستیک در بافت تیروئید دیده نشد.
    من ۳۹ سال سن دارم و تیروئید کم کار دارم مدت۱۵سال هست که لووتیروکسین مصرف میکنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اطلاعاتی که ارائه داده‌اید نشان می‌دهد که تیروئید شما تحت تاثیر تیروئیدیت هاشیموتو (Hashimoto’s Thyroiditis) است. این یک بیماری اتوایمیونیتی تیروئیدی است که سبب کم‌کاری تیروئید می‌شود. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌های تیروئید حمله می‌کند و سبب التهاب تیروئید می‌شود.
      تیروئید شما به نظر می‌رسد کم‌کاری داشته باشد (هایپوتیروئیدیسم) و برای ادامه مراقبت از سلامتی تیروئیدیت هاشیموتو و مدیریت تیروئید، شما به نیاز به داروی لووتیروکسین پاسخ می‌دهید. مصرف مداوم این دارو تا تعادل سطح هورمون‌های تیروئید در بدن شما حفظ می‌کند.
      توصیه می‌شود که با پزشکتان مشورت کنید و به توصیه‌ها و دستورات او عمل کنید. او می‌تواند سطح دقیق داروی لووتیروکسین شما را تنظیم کند تا سلامت تیروئیدتان بهترین شکل ممکن باشد.

      مهم است که مرتباً با پزشکتان مراجعه کنید تا سلامتی تیروئیدتان را در دست داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که تنظیم درست دارو و مراقبت‌های لازم را دارید.

      پاسخ
  • سلام در سونو تیروئیدم ذکر شده که هردولوب دارای ابعاد کوچکتر ازحد نرمال و اکوی پارانشیمال هتروژن و هایپو اکو حاوی نواحی اکوژن خطی (فیبروز) رویت شدکه مطرح کننده تیروئیدیت هاشیموتو است.لطفا راهنمایی بفرمایید.درضمن ۱۵ سال که داروی لووتیروکسین مصرف میکنم.۳۹ سال سن دارم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توصیه می‌شود با پزشک خود در مورد نتایج سونو تیروئید خود صحبت کنید. او می‌تواند اطلاعات بیشتری از تاریخچه سلامت و تاریخچه دارویی شما داشته باشد و بتواند تشخیص دقیق‌تری بدهد.
      همچنین، اگر از قبل داروی لووتیروکسین مصرف می‌کنید و نتایج سونو تیروئید نیز به وجود آمده است، پزشک شما می‌تواند تصمیم‌گیری‌های لازم برای مدیریت بهتر وضعیت تیروئیدتان اتخاذ کند. ممکن است او تغییر در دوز داروی شما یا سایر راه‌های مدیریتی پیشنهاد دهد.

      نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که همکاری نزدیک با پزشکتان و پیروی از توصیه‌های و نظرات او برای حفظ سلامتی تیروئیدتان و کنترل بهتر وضعیت آن بسیار حیاتی است.

      پاسخ
  • سلام کاهو پیچ برای تیرویید کم کار مضره باتشکر

    پاسخ
  • سلام ۱۴۰۲/۶/۱۹,tsh=10.3وt4=6.4بوده،
    ۶/۲۲ , tsh=7.58و t4=6.4
    ۱۴۰۲/۷/۵،tsh=5.34 بوده،دراینمدت یا قبل از این تاریخها هم هیچ دارویی مصرف نکردم،آخرمن کمکاری تیرویید دارم یانه؟چرا اینهمه تغییردرآزمایشات است؟هرسه هم یک آزمایشگاه معتبر گرفتم.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تغییرات در نتایج آزمایشات تیروئید ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد. این تغییرات ممکن است ناشی از تغییرات طبیعی در عملکرد تیروئید باشند، اما نیاز به ارزیابی دقیق‌تر دارند. برخی از عوامل ممکن برای تغییرات در نتایج آزمایشات تیروئید عبارتند از:
      ۱. تغییرات فیزیولوژیک: عواملی مانند استرس، تغییرات در وزن بدن، عدم خواب کافی، و وضعیت‌های عمومی بدن می‌توانند تغییرات کوتاه‌مدت در سطوح هورمون‌های تیروئید ایجاد کنند.
      ۲. تغییرات در داروها: مصرف برخی داروها می‌تواند تأثیرگذار بر عملکرد تیروئید باشد. اگر تاکنون داروی تیروئید یا داروهای دیگری مصرف نکرده‌اید، این تغییرات ممکن است ناشی از دلایل دیگر باشند.
      ۳. مشکل در آزمایشگاه: گاهی اوقات خطاهایی در آزمایشگاه ممکن است تغییرات در نتایج ایجاد کنند. از آزمایشگاه اطمینان حاصل کنید که نمونه‌های شما به درستی ذخیره و آزمایش شده‌اند.
      ۴. عوامل مرتبط با تیروئید: تغییرات در عملکرد تیروئید نیز می‌توانند به دلایل مختلفی اتفاق بیافتند، از جمله هاشیموتو تیروئیدیسم (تیروئید کم‌کاری) یا بیماری های دیگر مانند گلودر (گلاند هاشیموتویی دیگر) و دیگر عوامل متعدد.

      وصیه می‌شود که با پزشک تیروئیدی خود مشورت کنید تا علت دقیق این تغییرات را بررسی کرده و نیاز به درمان مناسب را تعیین کنید. او ممکن است به شما تست‌های تکمیلی مانند آزمایشات TPO و TgAb (برای تشخیص هاشیموتو تیروئیدیسم) و یا اسکن تیروئید را توصیه کند. همچنین، در مورد هر تغییر در داروها یا وضعیت سلامت عمومی‌تان به او اطلاع دهید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/07/02 5:17 ب.ظ

    من ۲ سال پیش آزمایش دادم و دکتر گفته تیرویئد ندارم ولی ریزش مو دارم و وقتی به گلوم دست میزنم خیلی غدا تیروئدم بزرگ هست

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ریزش مو میتواند از مشکلات دیگری در بدن ایجاد شود و بزرگی ابعاد تیروئید علاوه بر معاینه بالینی توسط متخصص نیاز به بررسی دقیق سونوگرافی نیز دارد و نمیتوان به این صورت از ابعاد تیروئید آگاه شد.
      توصیه میشود به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات لازم تشخیص دقیقی داده و درمان آغاز شود.

      پاسخ
  • فاطمه رمزی پور
    1402/06/11 1:12 ب.ظ

    با سلام
    آزمایش داده ام Tsh 6/10 را نشان میدهد . برایم قرص تیروکسین تجویز ۵۰ تجویز شده . پزشک برایم مصرف نصف قرص یک روز در میان نوشته است . نوع آلمانی قرص را تهیه کرده ام که پزشکی دیگر مصرف روزانه ی یک قرص را نوشته اند . مانده ام تکلیف من چیست ؟ لطفاً راهنمایی فرمایید واقعاً مستاصلم که چکنم ……..

    پاسخ
    • سلام ، وقت بخیر
      با دانستن تنها مقدار tsh نمیتوان دز دارو یا تشخیص دقیقی داد.
      توصی میشود به پزشک معالج خود مراجعه کرده و نسبت به نتایج کامل آزمایشات و سوابق بیماری با او صحبت کنید تا بهترین روال برای رسیدن به سلامتی را پیش ببرید.

      پاسخ
  • سلام من تیروئید کم کار دارم قصد بارداری دارم چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر دارای کم‌کاری تیروئید هستید و قصد بارداری دارید، مهم است که در طول فرآیند بارداری و درمان تیروئیدی مراقبت‌های مناسب را انجام دهید. در زیر تعدادی از مراقبت‌هایی که باید در نظر بگیرید را آورده‌ام:
      ۱. مشاوره با پزشک تخصصی اندوکرینولوژی : ابتدا با پزشک تخصصی اندوکرینولوژی مشورت کنید. او می‌تواند شما را راهنمایی کند که چگونه بهترین وضعیت تیروئیدی را برای بارداری داشته باشید. او ممکن است تغییراتی در دوز داروهای تیروئیدی‌تان ایجاد کند یا راهنمایی‌های خاصی برای مدیریت تیروئید در دوران بارداری به شما بدهد.
      ۲. آزمایشات تیروئید منظم : در طول دوران بارداری، نیاز است که آزمایشات تیروئید منظم انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که وضعیت تیروئیدی شما در حالت مناسب است و داروهای تیروئیدی در دوز مناسبی تجویز می‌شوند.
      ۳. پیگیری از نظرات پزشک در دوران بارداری : دوران بارداری نیازمند تغییرات در دوز داروها و مدیریت تیروئیدی است. به نظرات پزشک تخصصی خود در این زمینه توجه کنید و هر تغییری را که پزشک توصیه می‌کند، به عنوان توجیهی برای بهبود وضعیت تیروئیدی و بارداری‌تان در نظر بگیرید.
      ۴. مراقبت‌های تغذیه‌ای : مراقبت از تغذیه مناسب و متوازن می‌تواند به بهبود وضعیت تیروئید و سلامتی بارداری کمک کند. از مصرف مواد غذایی غنی از یود، سلنیوم، آهن و ویتامین‌ها بهره‌برداری کنید.
      ۵. پیگیری از نظرات متخصصان دیگر : در صورت لزوم، می‌توانید با سایر متخصصان نظیر متخصص تغذیه و ماما همکاری کنید تا به بهبود وضعیت تیروئید و بارداری کمک کنند.

      در نهایت، اهمیت دارد که با پزشک خود مشورت کنید تا برنامه‌ای را برای مدیریت تیروئید و بارداری‌تان تعیین کنید.

      پاسخ
      • سلام ببخشید من tsh آزمایشی ۵.۹۰هستش آیا خطرناکه

        پاسخ
        • سلام، وقت بخیر
          این عدد بالاتر از محدوده طبیعی تیروئید است اما ارتباط مستقیم با مقادیر مرجع آزمایشگاهی دارد که شما در آن آزمایش داده اید.
          بنابراین با اینکه در محدوده طبیعی است بهتر است پزشک نتایج آزمایش شما را بررسی کند.

          پاسخ
  • محمد مهدی
    1402/06/01 2:21 ب.ظ

    سلام وقت بخیر پسرمو بردم آزمایش T4شده۲۰.۱. وTshشده۵.۴. دوبار هم آزمایش گرفتن گفتن کم کاری تیروئید داره ولی دارویی بهش ندادن فعلا تا ببرم پیش دکتر غدد قدش نرمال هست ولی وزنش پایینه آیا به دارویی نیاز داره من چیکار میتونم براش انجام بدم ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص و درمان مشکلات تیروئیدی به دقت نیاز دارد و تنها پزشک متخصص غدد در این زمینه می‌تواند تصمیمات مناسب را اتخاذ کند. با این وجود، اطلاعاتی که شما ارائه داده‌اید نشان دهنده احتمال کم‌کاری تیروئید در پسرتان است.
      علائم کم‌کاری تیروئید شامل خستگی، سردی، افزایش وزن، کاهش اشتها، کاهش فعالیت، اختلال در تمرکز و یادگیری، تغییرات در مزاج و برخی مشکلات پوستی می‌شوند. اگر پسرتان به علائمی از این دست رنج می‌برد و همچنین آزمایشات تیروئید نشان دهنده کم‌کاری تیروئید باشد، احتمالاً نیاز به درمان خواهد داشت.
      بهترین راه حل این است که با پزشک متخصص غدد مشورت کنید. او با بررسی آزمایش‌ها و ارزیابی علائم، تصمیم درباره درمان مناسب برای پسرتان خواهد گرفت. البته، اگر وزن پسرتان پایین است، بهتر است که به تغذیه‌ای متنوع و سالم با موادغذایی تازه برای او توجه بیشتری کنید.

      پاسخ
  • سلام.پزشکم تیروئیدم روکم کار تشخیص داده ومعتقده باید قرص exutroxig رو شروع کنم.
    Free T4: 11.4
    TSH: 6.16
    ممنون میشم اگه نظرتون رو بدونم که بهتره شروع کنم یا هنوز راه داره اینکار رو نکنم.
    آیا مصرف این قرص مادام العمره؟
    ممنون میشم ازتون اگه راهنمایی کنین🙏🌺

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به نتایج آزمایش‌های تیروئیدی که ذکر کردید، سطح TSH شما افزایش یافته است و سطح T4 نیز در محدوده طبیعی قرار دارد. این ممکن است نشانگر هیپوتیروئیدیزم (کم‌کاری تیروئید) باشد.
      بر اساس این نتایج و تشخیصی که پزشکتان برای شما قائل هستند، او پیشنهاد داده است که قرص Exutroxig را مصرف کنید. Exutroxig یک داروی لووتیروکسین است که استفاده معمول در درمان هیپوتیروئیدیزم است. این دارو باعث تعادل سطح هورمون‌های تیروئید در بدن می‌شود و بهبود علائمی مانند خستگی، کاهش انرژی، و عوارض دیگر هیپوتیروئیدیزم می‌شود.
      معمولاً درمان هیپوتیروئیدیزم با Exutroxig مادام العمر است. اما در برخی موارد، با گذشت زمان و بهبود عملکرد تیروئید، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد دوز را تنظیم کند یا بهبود شما را مورد بررسی قرار دهد.
      با توجه به تشخیص پزشکتان و توصیه‌اش، بهتر است با او در مورد شروع قرص Exutroxig و جزئیات مربوط به درمان و پیگیری بیشتر صحبت کنید. پزشک شما می‌تواند شرایط خاص شما را در نظر بگیرد و تصمیم نهایی را برای شروع و مدت زمان مصرف این دارو بگیرد.
      من توصیه می‌کنم که به پزشک خود اعتماد کنید و از او برای راهنمایی دقیق‌تر و توضیحات بیشتر درباره درمان تیروئید خود بخواهید.

      پاسخ
  • تروئید‌کم‌کار‌دارم‌چه‌کار‌کنم‌اقدام‌به‌بارداری‌‌دارم

    پاسخ
    • در صورتی که شما به شکل رسمی تشخیص داده شده است که تیروئید کم کار دارید و مشکلات باروری دارید، مهم است با پزشک خود مشورت کنید تا برنامه درمانی مناسب برای تان تنظیم شود. درمان کم کاری تیروئید ممکن است شامل مصرف داروهای هورمون تیروئیدی (مانند لووتیروکسین) با جرعه مناسب و تنظیم آنها با توجه به نتایج آزمایشات باشد.

      قبل از بارداری، باید تیروئید خود را به خوبی تنظیم کنید، زیرا تیروئید کم کاری می‌تواند تأثیر منفی بر روی باروری و بارداری داشته باشد. این می‌تواند باعث کاهش تولید هورمون‌های تخمدان و عدم تنظیم مناسب تخمک‌گذاری شود. با تنظیم مناسب هورمون‌های تیروئید، احتمالاً باروری شما بهبود می‌یابد و احتمال بارداری نیز افزایش می‌یابد.

      همچنین، مشاوره با متخصص ناباروری یا پزشک زنان و زایمان می‌تواند در این مورد مفید باشد. آنها می‌توانند بررسی کاملی از وضعیت شما انجام داده و راهنمایی لازم را برای باروری و بارداری به شما ارائه کنند.

      مهم است که با پزشک خود در ارتباط باشید و تمامی سوالات و نگرانی‌های خود را با او در میان بگذارید تا بتوانید برنامه درمانی مناسب برای تیروئید کم کاری و باروری خود را تعیین کنید.

      پاسخ
  • محبوبه خدیوی
    1401/09/26 11:11 ق.ظ

    سلام من خانمی پنجاه ودوساله هستم وحدودا سیزده ساله که کم کاری تیروید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم وهرچند ماه ازمایش میدم ولی با این حال ریزش مو و لرزش دست دارم خواهش می کنم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • مهراندخت
      1402/12/11 2:45 ب.ظ

      سلام وقت بخیر ببخشید من آزمایش تیرویید دادم tsh=13.67 هست نرمالش ۰.۲۷- ۸.۹ میباشد

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        سطح TSH (تیروئید Stimulating Hormone) به اندازه ۱۳.۶۷ میکرویونیت بر میلی‌لیتر (μIU/mL) نشانگر افزایش قابل توجه آن است. این مقدار بیش از حد نرمال (که معمولاً در بازه ۰.۴ تا ۴.۰ یا ۵.۰ μIU/mL قرار دارد) است و نشان دهنده فعالیت زیاد غده تیروئید است.
        ارتفاع TSH معمولاً نشان‌دهنده هیپوتیروئیدی (کم‌فعالیت تیروئید) است. در این حالت، تیروئید به مقدار کافی هورمون‌های T3 و T4 را تولید نمی‌کند، و برای تعویض این کمبود، مغز TSH بیشتری تولید می‌کند تا تیروئید را تحریک به تولید هورمون‌های بیشتر کند.
        تشخیص و درمان هیپوتیروئیدی توسط پزشک انجام می‌شود. این شامل انجام آزمایشات تشخیصی بیشتر مثل اندازه‌گیری سطوح هورمون‌های T3 و T4 نیز می‌شود. درمان هیپوتیروئیدی ممکن است شامل مصرف هورمون تیروئید (مثل لووتیروکسین) باشد تا سطوح هورمون‌ها به حد طبیعی برسد و علائم مرتبط با کم‌فعالیت تیروئید کاهش یابد.

        پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.