بیماران تیروئید کم کار و طرح ورزش پیشنهادی

ورزش برای کمکاری تیروئید

ورزش و تیروئید کم کار

کم کاری تیروئید یا تیروئید کم کار می‌تواند علائم زیادی مانند خستگی، درد مفاصل، تپش قلب و افسردگی ایجاد کند. این وضعیت همچنین متابولیسم کلی را کاهش می‌دهد و افراد مبتلا به کم کاری تیروئید را مستعد افزایش وزن می‌کند. ورزش می‌تواند بسیاری از علائم مرتبط با کم کاری تیروئید را تسکین دهد و سلامت قلب و عروق و توده عضلانی را بهبود بخشد.

قلب خود را پمپاژ کنید.

در صورت عدم درمان، داشتن سطوح پایین هورمون‌های تیروئید می‌تواند آمادگی قلبی را کاهش دهد. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید نیز در معرض خطر بیشتر آریتمی‌های بطنی یا ضربان قلب سریع هستند؛ ورزش علاوه بر داروها در تقویت سیستم قلبی عروقی نیز نقش اساسی دارد.

انجام منظم فعالیت هایی مانند دویدن، راه رفتن با سرعت تند یا انجام یک ورزش می‌تواند سلامت قلب را بهبود بخشد. تقویت خلق و خوی همچنین می‌‍‌تواند سایر علائم کم کاری تیروئید از جمله افسردگی و خستگی را تسکین دهد.

قلب خود را پمپاژ کنید.
از مفاصل خود محافظت کنید.

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید اغلب درد عضلانی و مفاصل را تجربه می‌کنند. انجام فعالیت‌های کم‌ ضربه که فشار وارده بر مفاصل مانند زانو، لگن یا پشت را به حداقل می‌رساند، ممکن است در مقایسه با فعالیت‌های شدیدتر آسان‌تر باشد. برخی از گزینه ها عبارتند از یوگا، پیلاتس، پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری.

عضله سازی کنید.

از مفاصل محافظت کنید

از آنجایی که کم کاری تیروئید میزان متابولیک بدن در حالت استراحت را کاهش می‌دهد، افراد مبتلا به این بیماری بیشتر در معرض افزایش وزن و مشکلات ثانویه ناشی از چاقی هستند؛ عضله سازی از طریق تمرینات قدرتی می‌تواند این اثرات را خنثی کند.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که چاقی می‌تواند پاسخ فرد به ورزش را کاهش دهد. این افراد ممکن است در پاسخ به ورزش، تولید پروتئین‌های عضلانی اسکلتی را دشوارتر بدانند. دلایل این امر نامشخص است، اما ممکن است کمبودهای هورمونی زمینه‌ای، از جمله کم کاری تیروئید، مقصر باشد.

ورزشکار باشید.

داشتن کم کاری تیروئید به این معنا نیست که نمی‌توانید در ورزش‌های رقابتی شرکت کنید یا برای مسابقه و ماراتن تمرین کنید. اما، طبق مطالعه‌ای که اخیرا یک منبع معتبر روی ورزشکاران مرد بسیار آموزش دیده انجام شد، نشان داد که انجام هر نوع تمرین با شدت بالا ممکن است دشوارتر باشد. ورزشکاران ممکن است نیاز داشته باشند برنامه های تمرینی خود را تطبیق دهند تا به بدن خود اجازه دهند از این اثر بهبود یابد.

ورزش، جایگزینی برای هورمون درمانی و برای درمان کم کاری تیروئید نیست. حتی برخی از مطالعات نشان می‌دهد که علیرغم داروهای تجویز شده، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است در حین ورزش ناراحتی بیشتری را تجربه کنند. با این حال، هنگامی که به طور ایمن انجام شود، بسیاری از اشکال ورزش مزایای خاصی را برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ارائه می‌دهند. همیشه قبل از شروع یک روال یا رژیم جدید، برنامه و اهداف ورزشی خود را با پزشک خود در میان بگذارید.

ورزشکار باشید

۰ / ۵. ۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
9 غذای سالم که سرشار از ید هستند.
نوشتهٔ بعدی
10 علامت و نشانه کمبود ید در بدن

۶ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام پسرمن۸سالش هست جواب آزمایشش که گرفتم کمبوداهن وویتامیت داره وتیروئیدش یکم کم کارهست هیکل ووزنشم خوبه امایکم داره بهسمت چاقی میره خیلی علاقه به فوتبال وشنا داره میتونه فوتبال حرفه ای کارکنه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله – در هیچ کدام از موارد با محدودیت ورزشی مواجه نیست، منتهی کم کاری تیروئید را پیگیری کرده و روال درمانی را آغاز کنید.

      پاسخ
  • فاطمه کاهکش
    1402/09/11 10:36 ب.ظ

    سلام پسرم ۱۳ساله هست و چندین سال هست که کم کاری تیرویید داره خیلی به رشته وزنه برداری علاقمند هست آیا میتونه این رشته رو ادامه بده؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کم‌کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم ممکن است بر روی عملکرد ورزشی و توانایی بدنی تأثیر بگذارد. برخی از علائم هیپوتیروئیدیسم می‌توانند شامل کاهش توان فیزیکی، خستگی، خشکی پوست، کاهش تمرکز و افزایش وزن باشند که همه اینها می‌تواند تأثیر منفی بر عملکرد ورزشی داشته باشد.
      اما بطورکلی ورزش می‌تواند تاثیری مثبت در سلامتی تیروئید داشته باشد. ورزش منظم و معتدل می‌تواند به بهبود سلامتی تیروئید کمک کند، اما ورزش‌های شدید و طولانی مدت (ورزش حرفه‌ای) ممکن است بر روی تیروئید و هورمون‌های آن تأثیر گذار باشد.

      پاسخ
  • با سلام .پسر من ۱۳ سالشه که از ۳ سالگی چربی و تیروییدکم کار داره و تحت درمانه .قد و وزنش کمه.اشتهاش هم کمه. باهوش و فعاله .آمپول رشد هم میزنه.وزنش ۳۲ و قدش ۱۴۰ است خیلی نگرانم چکار کنم تا قد و وزنش بالا بره

    پاسخ
    • سلام، در کودکانی که تیروئید کم کاری دارند، به دلیل کاهش هورمون های تیروئیدی در بدن، کاهش اشتها، کاهش سرعت رشد و کاهش وزن ممکن است رخ دهد. در صورتی که پسر شما به صورت منظم درمان خود را با مصرف داروهای تیروئید و آمپول رشد و سایر داروهای مورد نیاز دنبال می کند، بهبود وضعیت و رسیدن به قد و وزن طبیعی احتمالاً امکان پذیر خواهد بود.

      همچنین، برای رسیدن به وزن و قد مناسب، رعایت تغذیه سالم و مناسب، مصرف غذاهای پرکالری و پروتئین، ورزش و فعالیت‌های جسمانی منظم و خواب کافی مهم هستند. همچنین، بهتر است با پزشک فوق تخصص کودکان و یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا برای پسرتان برنامه تغذیه مناسبی تهیه کنند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.