تست سطح ایمونوگلوبولین تحریک کننده تیروئید (TSI)

تست TSI چیست؟

تست TSI میزان ایمونوگلوبولین تحریک‌کننده تیروئید (TSI) در خون را اندازه‌گیری می‌کند. سطح بالای TSI در خون می‌تواند نشانگر وجود بیماری گریوز باشد که یک اختلال خودایمنی است که بر تیروئید تأثیر می‌گذارد.

اگر به بیماری گریوز مبتلا هستید، احتمال ابتلا به سایر بیماری‌های خودایمنی مانند دیابت نوع ۱ یا بیماری آدیسون بیشتر است. زنان ۷ تا ۸ برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به بیماری گریوز هستند. به ندرت، آزمایش TSI را می‌توان برای تشخیص سایر اختلالاتی که تیروئید را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مانند تیروئیدیت هاشیموتو و گواتر چند ندولار سمی استفاده کرد.

اگر علائم پرکاری تیروئید داشته باشید یا باردار هستید و سابقه مشکلات تیروئید داشته باشید، پزشک شما ممکن است تست TSI را درخواست کند.

چگونه TSI بر تیروئید شما تأثیر می‌گذارد؟

تیروئید یک غده درون‌ریز است. در پایه گردن شما قرار دارد. تیروئید مسئول تولید هورمون‌های مختلف تیروئیدی است که به بدن در تنظیم متابولیسم و سایر عملکردهای مهم کمک می‌کند.

چندین شرایط می‌توانند باعث شود تیروئید مقدار زیادی از هورمون‌های تیروئید T3 و T4 تولید کند. وقتی این اتفاق می‌افتد، به آن هیپرتیروئیدیسم گفته می‌شود. هیپرتیروئیدیسم می‌تواند شرایط متعددی موجب شود از جمله تیروئید بیش‌ازحد هورمون‌های تیروئید T3 و T4 را تولید کند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، به آن پرکاری تیروئید گفته می‌شود. پرکاری تیروئید می‌تواند منجر به طیف وسیعی از علائم شود، از جمله:

  • خستگی
  • کاهش وزن
  • بی‌قراری
  • لرزش
  • تپش قلب

وقتی پرکاری تیروئید به طور ناگهانی بدتر می‌شود، به آن طوفان تیروئیدی گفته می‌شود که یک وضعیت تهدید‌کننده برای زندگی است. این زمانی اتفاق می‌افتد که هورمون تیروئید در بدن افزایش می‌یابد. این حالت معمولاً به دلیل پرکاری تیروئید درمان نشده یا درمان ناکافی اتفاق می‌افتد. این یک اورژانس پزشکی است که نیازمند توجه فوری است.

تیروتوکسیکوز یک اصطلاح قدیمی برای پرکاری تیروئید به دلیل هر علتی است.

بیماری گریوز یکی از شایع‌ترین علل پرکاری تیروئید است. اگر به بیماری گریوز مبتلا هستید، سیستم ایمنی بدن به اشتباه آنتی‌بادی TSI را تولید می‌کند. TSI از هورمون محرک تیروئید (TSH) تقلید می‌کند، که هورمونی است که به تیروئید شما سیگنال می‌دهد که هورمون T3 و T4 بیشتری تولید کند.

TSI می‌تواند تیروئید را تحریک کند تا بیش از حد لازم هورمون‌های تیروئیدی تولید کند. وجود آنتی‌بادی‌‌های TSI در خون شما نشانه ای از ابتلا به بیماری گریوز است.

هدف یک آزمایش TSI چیست؟

تشخیص بیماری گریوز

اگر آزمایشات شما علائم پرکاری تیروئید را نشان می‌دهد و پزشک شما مشکوک هست که ممکن است به بیماری گریوز مبتلا باشید، معمولاً آزمایش TSI را برای شما تجویز می‌کند. بیماری گریوز شایع‌ترین علت پرکاری تیروئید است. هنگامی که سطوح هورمون TSH، T3 و T4 بدن شما غیرطبیعی هستند، این آزمایش می‌تواند به روشن‌شدن علت علائم شما کمک کند.

در زنان باردار

در صورت داشتن علائم پرکاری تیروئید یا سابقه مشکلات تیروئیدی، پزشک ممکن است این آزمایش را در دوران بارداری نیز انجام دهد. پرکاری تیروئید گریوز حدود ۲ مورد از هر ۱۰۰۰ بارداری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اگر بیماری گریوز دارید، TSI در جریان خون می‌تواند از جفت عبور کند. این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند با تیروئید نوزاد شما تعامل کنند و منجر به وضعیتی به نام «تیروتوکسیکوز گریوز نوزادی موقت» شوند. این به این معنی است که اگرچه نوزاد شما با بیماری گریوز متولد می‌شود، اما این بیماری قابل درمان و موقتی است و پس از اینکه مقدار اضافی TSI از بدن نوزاد خارج شود، گذرا خواهد بود.

تشخیص بیماری‌های دیگر

سایر اختلالات مرتبط با سطوح غیر طبیعی TSI شامل تیروئیدیت هاشیموتو و گواتر چند ندولار سمی است. تیروئیدیت هاشیموتو که به عنوان تیروئیدیت لنفوسیتی مزمن نیز نامیده می‌شود، التهاب و تورم غده تیروئید است. این حالت معمولاً عملکرد غده تیروئید را کاهش می‌دهد و باعث کم‌کاری تیروئید می‌شود. در گواتر چند ندولار سمی، غده تیروئید بزرگ شده و دارای چندین رشد کوچک و گرد یا ندول است که هورمون تیروئید بیش از حد تولید می‌کند.

آمادگی و رویه

این آزمایش معمولاً به هیچ‌گونه آمادگی مانند ناشتا بودن یا قطع داروها نیاز ندارد. با این حال، اگر پزشک از شما بخواهد این کار را انجام دهید، دستورالعمل‌های او را رعایت کنید. او ممکن است بخواهد برای آزمایشات دیگری که نیاز به ناشتا بودن همزمان با آزمایش TSI شما دارند، خون بگیرد.

هنگامی که برای انجام آزمایش می‌رسید، یک پرستار نمونه‌ای از خون شما خواهد گرفت. آنها نمونه خون شما را به آزمایشگاه می‌فرستند، تا برای تعیین سطح هورمون TSI بدن شما آزمایش می شود.

معنای نتایج آزمایش TSI‌ شما چیست؟

نتایج عادی

نتایج آزمایش TSI به صورت درصد یا شاخص TSI هستند. معمولاً شاخص TSI کمتر از ۱.۳ یا ۱۳۰ درصد به عنوان نتیجه عادی در نظر گرفته می‌شود. پزشک ممکن است استانداردهای متفاوتی داشته باشد، بنابراین اگر سوال یا نگرانی‌ای دارید، باید از پزشک خود بپرسید.

این امکان وجود دارد که علیرغم داشتن یک آزمایش TSI نرمال، یک اختلال خود ایمنی داشته باشید. اگر پزشک شما مشکوک است که آنتی‌بادی‌ها ممکن است در طول زمان توسعه پیدا کنند، همانطور که در مورد برخی از اختلالات خودایمنی وجود دارد، ممکن است آزمایش مجدد در تاریخ بعدی ضروری باشد.

نتایج نامطلوب

اگر سطوح TSI بالا داشته باشید، ممکن است نشان دهنده این باشد که:

  • بیماری گریوز
  • هاشی توکسیکوز، که افزایش فعالیت تیروئید به دلیل التهاب مربوط به تیروئیدیت هاشیموتو است.
  • تیروتوکسیکوز نوزادی، که در آن نوزاد در بدو تولد دارای سطح بالای هورمون‌های تیروئیدی به دلیل سطح بالای هورمون‌های تیروئیدی بدن شما است.

با درمان، تیروتوکسیکوز نوزادی در نوزاد شما برطرف خواهد شد.

اگر TSI در خون وجود داشته باشد، اغلب نشانه‌ای از بیماری گریوز است.

خطرات آزمایش TSI

هر آزمایش خونی دارای برخی خطرات است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • درد خفیف در طول و مدت کوتاهی پس از آزمایش
  • خونریزی خفیف پس از برداشتن سوزن توسط پزشک
  • ایجاد یک کبودی کوچک در ناحیه محل سوراخ
  • عفونت در ناحیه محل سوراخ‌شدن که نادر است.
  • التهاب ورید در ناحیه محل سوراخ‌شدن که نادر است.

۰ / ۵. ۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
آیا بدون بیماری خودایمنی هاشیموتو ممکن است کم‌کاری تیروئید داشته باشید؟
نوشتهٔ بعدی
کم کاری تیروئید و خفگی یا گرسنگی هوا

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • ناشناس
    1403/01/07 5:37 ق.ظ

    دکتر گفتن که تیروییدم،مثل آهک شده سفت شده،،جواب اسکن هسته ای هم گفتن که ندول ها،داغ هستند ویک گره پرکار داخل تیروییدکم کاردارم،،😥😳و ندولهای داغ هیچوقت سرطانی نمیشن ،الان من چکارکنم

    پاسخ
  • فرزانه
    1403/01/07 5:34 ق.ظ

    سلام من ۹ساله که تیروییدکم کارهاشیموتو دارم ،قرص لوتیروکسین ۱۰۰مصرف میکنم ،،گواترمولتی ندولردارم ودوبارنمونه برداری کردم نتیجه نامشخص بودوگفتن خوش خیمه بزرگترین سایز۲۳میلیمتربود،یه مدته،درد شدیدگلو دارم که تاانتهای گوشم ادامه داره،دکترغدد میگه التهاب تیرویید داری،ولی خوب نشدم،نگرانم چون قراره یه جراحی انجام بدم ایاخطرناکه،۵ساعت بیهوشی داره،ولی تیروییدم،فعلا نرماله بامصرف قرص

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.