کم کاری تیروئید در بارداری و عوارض تیروئید در بارداری بر جنین

تیروئید در بارداری

مهمترین تاثیرات تیروئید در بارداری کدامند؟ آیا داروهای تیروئید به جنین آسیب می‌رسانند؟

عملکرد غده تیروئید بر روی قسمت‌های مختلف بدن انسان تاثیرگذار است و همین باعث می‌شود تا کم کاری و پرکاری تیروئید به عنوان یک عامل و بیماری مهم مورد توجه قرار بگیرد، این تاثیر در دوران بارداری نیز بر روی مادر و جنین مشهود است و در واقع بسیاری از مادرانی که مشکل تیروئید دارند نگران این هستند که تیروئید در بارداری تا چه حد و چگونه می تواند بر روی جنین اثرگذار باشد، آیا داروهای مصرفی در درمان تیروئید بر روی جنین هم تاثیر دارد؟ چگونه می توان جنین را از اثرات مخرب تیروئید حفظ کرد، به همین دلیل موسسه تصویربرداری و مرکز سونوگرافی تیراد تصمیم گرفت تا این مقاله را به نگرانی‌های خاص مادران درباره نوزادان اختصاص بدهد و تاثیر تیروئید در دوران بارداری را بررسی کند و به عوارض تیروئید در بارداری بر روی جنین بپردازد.

هورمون تیروئید تاثیر زیادی بر روی متابولیسم و رشد بدن دارد، این هورمون در سه ماهه اول بارداری برای جنین لازم و ضروری است، بنابراین قبل و بعد بارداری باید سطح هورمون تیروئید را کنترل کرد، از آنجایی که در کم کاری و یا پرکاری تیروئید تنظیم سطح هورمون دچار اختلال شده تاثیراتی را بر روی جنین خواهد داشت و درمان ندول‌های تیروئید و بیماری‌های تیروئید اهمیت بسیار بالایی دارد، اگر باردار هستید و یا کسی در اطراف شما با این شرایط هست حتما این مقاله را بخوانید.

عوارض تیروئید در بارداری بر جنین

نقش هورمون تیروئید بر روی جنین

جنین شما تا ۱۲ هفتگی قادر به تولید هورمون تیروئید نیست و این هورمون توسط جفت از بدن مادر به او منتقل می شود، از ۱۲ هفتگی تا تقریبا بین ۱۸ تا ۲۰ هفتگی جنین به تنهایی قادر به تولید هورمون هست ولی میزان این هورمون به اندازه کافی نیست و از این رو بدن مادر و هورمون تیروئیدی که تولید می کند برای جنین بسیار مهم است، رشد سیستم عصبی و مغز جنین تحت تاثیر این هورمون است، نبود این هورمون در سه ماهه اول می تواند باعث کند ذهنی شود و در مواردی کم کاری تیروئید منجر به تولد نوزاد نارس، نوزاد مرده و یا باعث پاره شدن جفت می شود.

آیا خانم‌ها با کم کاری تیروئید قادر به بارداری موفق هستند؟

با اینکه کمکاری تیروئید در برخی مواقع باعث ناباروری می شود ولی کنترل کم کاری تیروئید توسط پزشکان کمک می کند تا کسانی که مشکل دارند نیز بتوانند به خوبی دوره بارداری را طی کرده و کودک سالمی را به دنیا بیاورند، ولیکن آنچه که حائز اهمیت است این است که در درمان بیماری تیروئید تعلل صورت نگرفته و بیماری درمان شود.

تیروئید با تولید هورمون‌های t4 و t3 متابولیسم و سوخت و ساز بدن را کنترل می کند، انرژی بدن شما تحت تاثیر همین متابولیسم است و البته میزان کالری و انرژی ذخیره در بدن نیز؛ زمانی که این غده درون ریز نتواند به میزان کافی هورمون تولید کند کم کاری و زمانی که تولید بیشتر از حد داشته باشد پرکاری تیروئید خواهیم داشت.

علائم کم کاری تیروئید در بارداری

علائمی مانند خستگی و افزایش وزن می توانند نشان دهنده کم کاری تیروئید باشند ولی اینها علائمی است که در یک بارداری طبیعی نیز اتفاق می افتد، در حقیقت علائم بستگی زیادی به میزان کمبود هورمون در بدن دارد ولی به طور کلی برخی علائم عبارتند از:

  • افزایش وزن
  • افزایش سطح کلسترول
  • خستگی
  • افسردگی
  • کاهش ضربان قلب
  • مشکلات حافظه
  • پوست خشک
  • یبوست
  • تورم پا
  • گرفتگی عضلات

شایع‌ترین دلایل کم کاری تیروئید در بارداری

شایع‌ترین علت کم کاری تیروئید بارداری بیماری خودایمنی هاشیموتو است (به مقاله هاشیموتو مراجعه کنید)، که ممکن است اولین تجربه تیروئیدیت در مادر باردار باشد و یا در گذشته نیز آن را تجربه نموده است و درمان کافی برای آن انجام نشده، یکی دیگر از دلایل، درمان هایی است که به واسطه پرکاری تیروئید در مادر انجام شده است. به بیان دیگر مادر در گذشته پرکاری تیروئید داشته و تحت درمان قرار گرفته است و داروهای ضد تیروئیدی به مقدار بیشتر از حد مصرف نموده و کم کاری تیروئید ایجاد شده است، در یک تحقیق انجام شده در انجمن تیروئید آمریکا ۲.۵ درصد از مادران باردار با tsh بالای ۶ و ۰.۴ درصد با tsh بالای ۱۰ در طی بارداری مراجعه نموده بودند. (به مقاله بهترین عدد تیروئید در بارداری مراجعه کنید.)

خطرات کم کاری تیروئید در بارداری برای مادر

کم کاری تیروئید درمان نشده و یا عدم توجه کافی به میزان هورمون لازم در بارداری خطراتی را برای مادر به دنبال دارد، افزایش خطر سقط جنین، کم خونی، پره اکلامپسی، خونریزی پس از زایمان، میوپاتی (درد عضلانی و ضعف) و نارسایی احتقانی قلب از جمله این خطرات است، این عوارض بیشتر در مادرانی با کم کاری تیروئید شدید بروز می کند، در این دسته اغلب آنتی بادی تیروئید پراکسیداز AntiTPO دیده می شود.

عوارض تیروئید کم کار در بارداری بر جنین

هورمون تیروئید تاثیر بسیار زیادی بر رشد مغز نوزاد چه در دوره جنینی و چه در زمان تولد دارد، کودکانی که با کم کاری تیروئید در بدو تولد به دنیا می آیند در خطر ایجاد مشکلات شناختی، عصبی و رشدی قرار می گیرند و ممکن است با کند ذهنی و یا حتی ناتوانی ذهنی رو به رو شوند به همین دلیل بلافاصله یا در اسرع وقت پس از تولد آزمایش غربالگری تیروئید انجام می شود تا در صورتی که نوزاد با کم کاری تیروئید مواجه است تحت درمان قرار بگیرد، این درمان تا حد زیادی جلوی عوارض ناشی از کم کاری در نوزاد را می گیرد.

کم کاری تیروئید شدید در مادر می تواند منجر به اختلال رشد در مغز جنین شود، مطالعات اخیر نشان داده است برخی کودکان مبتلا به اختلالات رشد مغز از دسته کودکانی بوده اند که در دوران جنینی مادر مبتلا به کم کاری بوده است.

در مادرانی که دچار کم کاری تیروئید در طی دوره بارداری و یا قبل از آن هستند و اقدام به درمان نمی کنند تولد نوزادانی با مشخصات زیر محتمل است.

دیگر عوارض عبارتند از:

  • تولد زودرس
  • کم وزنی نوزاد
  • ناراحتی تنفسی در نوزاد
  • نقش تیروکسین برای رشد طبیعی مغز در طول سال‌ها مورد تائید قرار گرفته است، جنین در معرض کم کاری تیروئید ممکن است با نقص رشد در مغز رو به رو شود.
  • در تحقیقاتی که توسط محققین صورت گرفته نشان داده شده احتمال اختلال در آی کیو IQ نوزاد، شاخص های رشد روان شناختی و همچنین سطح یادگیری نوزاد با وجود کم کاری تیروئید افزایش می یابد.
  • در این تحقیقات ثابت شده کودکانی که از مادرانی با کم کاری تیروئید درمان نشده متولد می شوند با آی کیو معادل ۷ درجه کمتر از کودکان با مادران سالم رو به رو هستند، با این حال این کم کاری در عملکرد حرکتی، توانایی تجسم دیداری، مهارت های آموزشی پیش از دبستان و قدرت زبان نوزاد تاثیر گذار نیست.
  • در مواردی با کمبود ید حتی تولد نوزادان بیش فعال و یا با آی کیو با ۱۰ درجه کاهش نیز محتمل است.

درمان تیروئید کم کار در بارداری

هدف از درمان تیروئید کم کار در بارداری کنترل میزان هورمون تیروئید در بدن است، در این شرایط مادر بلافاصله پس از متوجه شدن بارداری و یا در زمانی که قصد بارداری دارد بایست با مصرف میزان کافی هورمون تحت نظر پزشک متخصص زنان و همین طور پزشک متخصص غدد خطرات رشدی را از کودک خود دور کند و نیز عوارض ناشی از آن را برای خود کاهش دهد بهتر است برای اینکه بدانید چگونه کم کاری را در این دوران کنترل کند به مقاله کنترل کم کاری تیروئید در بارداری مراجعه کنید.

تغییرات هورمون تیروئید در دوران بارداری

در دوران بارداری دو هورمون گونادوتروپین و استروژن افزایش می یابند و بر روی ترشح هورمون تیروئید تاثیر می گذارد و به طور طبیعی در زنان سالم مقدار این هورمون افزایش می یابد و غده کمی بزرگتر می شود، ولی معمولاً موضوع در معاینات فیزیکی مشهود نمی شود با این‌حال دکتر شما با آزمایشات مختلف سطح هورمون بدنتان را کنترل می کند.

مشاوره در بیماری تیروئید پرکار

پرکاری در بارداری

در برخی مواقع در بارداری شما علائمی مانند تپش قلب، خستگی، گرمایی بودن (در جای گرم با مشکل روبه رو شدن) را تجربه می کنید. این علائم در اغلب بارداری های طبیعی نیز رخ می دهد ولیکن وجود برخی علائم مانند لرزش دست، عدم افزایش وزن در بارداری و یا کاهش وزن بی دلیل اخطارهایی برای پرکاری تیروئید هستند، در کنار این علائم ضربات قلب سریع و نامنظم نیز ممکن است رخ دهد.

شایع ترین علت پرکاری تیروئید در بارداری چیست؟

یکی از دلایلی که ممکن است باعث شود خانم‌های باردار به پرکاری تیروئید مبتلا شوند بیماری گریوز است، در واقع این دلیل به عنوان شایع‌ترین مسئله مورد بررسی قرار می گیرد. بر اساس آماری که در تحقیقات به دست آمده است درصدی بین ۱ تا ۴ نفر در هزارنفر دچار این بیماری می شوند.

و اینکه بیماری گریوز چیست؟ در بدن انسان سلول‌های ایمنی وجود دارند که به طور طبیعی به دنبال سلول‌های غیر طبیعی، میکروب‌ها، باکتری ها و غیره هستند، این سلول‌ها در نقش دفاعی از بدن انسان کار خودشان را به خوبی انجام می دهند ولی در برخی مواقع سلول‌های ایمنی بدن، به اشتباه سلول‌های خودی را دشمن فرض می کنند و به آنها حمله می کنند، در بیماری گریوز نیز سلول‌های تیروئید مورد حمله قرار می گیرند و با تولید یک سری آنتی بادی باعث تولید بیشتر هورمون تیروئید می شوند، این آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولین و تحریک کننده هورمون TSH است.

این بیماری ممکن است برای شروع در دوران بارداری اتفاق بیافتد ولی با گذشت دوره اول بارداری به این دلیل که برخی از قسمت‌های سیستم ایمنی بدن در ماه‌های بالاتر بارداری فعالیت کمتری دارند و این نکته باعث می شود که بیمار علائم کمتری را تجربه کند ولی بعد از دوره بارداری این علائم ممکن است اضافه شده و بیماری بیشتر نمایان شود.

در طول دوره بارداری درصورتی که با بیماری گریوز مواجه باشید ممکن است لازم باشد تا هر ماه تست تیروئید را تکرار کنید و تحت نظر کامل دکترتان باشید تا برای جنین و یا خودتان مشکلی به وجود نیاید.

سطح بالای هورمون تیروئید هم مانند کمبود آن می تواند مشکلاتی را برای مادر و جنین به وجود بیاورد.

در موارد نادر تهوع، استفراغ شدید، کم آبی و هیدراته شدن بدن مادر به افزایش هورمون تیروئید در بدن مادر ربط پیدا می کند به این حالتها هایپرمسیس گراویداروم گفته می شود و به گفته پزشکان و کارشناسان هورمون HCG مسبب آن است و افزایش این هورمون منجر به پرکاری تیروئید و افزایش ترشح هورمون تیروئید می شود که اغلب در سه ماهه دوم بارداری رخ می دهد.

تیروئید کم کار در بارداری

عوارض تیروئید پرکار در بارداری بر روی جنین

از جمله مواردی که پرکاری تیروئید در بارداری مادر و جنین را تهدید می کند می توان به کوارد زیر اشاره کرد:

  • سقط و مرگ و میر جنین
  • تولد زودرس
  • پراکلامپسی در مادران (احتمال فشار خون)
  • وزن کم نوزاد در زمان تولد
  • طوفان تیروئیدی

در موارد کمی ممکن است افزایش هورمون TSH که در اثر بیماری گریوز در مادر به وجود می آید بر روی جنین نیز اثر مشابهی داشته باشد و باعث شود تا تیروئید جنین نیز مقدار بیشتری هورمون تولید کند و به این شکل جنین را تحت تاثیر قرار دهد.

در ادامه به مسائل بیشتری از تیروئید در بارداری می پردازیم، شرح پرکاری تیروئید، چگونگی تشخیص تیروئید در بارداری و نهایتا سوالاتی را که بیشتر مراجعین باردار در موسسه تیراد سوال می کنند پاسخ می دهیم، اگر باز هم سوالی بر جای مانده بود در قسمت نظرات سوال کنید تا پاسخ آن را برای شما بگذاریم.

پرکاری تیروئید در بارداری

چه موقع کم کاری تیروئید باعث ناباروی می شود

 

۳.۱ / ۵. ۷

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
قرص لووتیروکسین و نکات مصرف آن!
نوشتهٔ بعدی
آیا تیروئید باعث ناباروری می‌شود؟

۹۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام من ۱۰ هفته باردارم کم کاری تیروییدم ۲۰ الان یک هفته قرص تیرویید مصرف میکنم زیر نظر پزشک خیلی نگرانم ایا من قرصا رو مصرف کنم مشکلی برای جنین پیش نمیاد ؟؟خیلی نگرااانم خیلی ایا امیدی هست جنین سالم سالم بدنیا بیاد؟

    پاسخ
  • سلام باردار هستم و وارد شش ماه شدم t3بنده ۲/۲و tsh0.177 میباشد هر روز یک و نصفی قرص لووتروکسین میخورم زیر نظر دکتر هستم ولی ایشون نیستن میشه بگید نرمال هست یا نه

    پاسخ
  • سلام.در هفته ۲۷ بارداری آزمایش تیرویید دادم که جوابش ۴.۳ شد.در صورتیکه محدوده ازمایشگه تا ۵ هست.قبل از اون هم تیروییدم در محدوده نرمال بود.
    آیا نیاز به مصرف قرص هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون بررسی سایر نتایج آزمایشگاهی نمیتوان نظری داشت اما با توجه به بارداری توصیه اکید می شود به پزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من قبل از بارداری همیشه tsh در محدوده نرمال داشتم ۲.۱ تا ۳
    الان ۶ هفته باردارم و tsh دادم شده ۵.۵۸ که محدوده نرمال ازمایشگاه تا ۵ بود
    یعنی تیروییدم کم کار شده و باید دارو استفاده کنم؟ ده روزه دیگه نوبت دکتر دارم تا انوقت برای رشد جنین نگرانم،مشکلی پیش نیاد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر TSH بالا باشد و در عین حال مقادیر T4 و T3 نیز در محدوده نرمال یا پایین‌تر از حد معمول باشند، نشانه‌دهنده هیپوتیروئیدیسم است. (بنابراین نتایج T3 و T4 نیز مهم است) پزشک شما می‌تواند اقدامات بیشتری انجام دهد تا دلیل این افزایش TSH را مشخص کند و در صورت لزوم درمان مناسب را تجویز کند.
      در صورتی که مقدار TSH در دوران بارداری بیشتر از حد معمول باشد، این ممکن است به عنوان نشانه هیپوتیروئیدیسم بارداری تفسیر شود. پزشک شما ممکن است برنامه درمانی را تعیین کند تا هورمون‌های تیروئید به حد مطلوب برسند و سلامت شما و جنین تضمین شود. اهمیت نظارت دقیق بر وضعیت تیروئید در دوران بارداری به عنوان یک جزء اساسی از مراقبت‌های بهداشتی بارداری بیان شده است.

      پاسخ
  • سلام من هفته ی ۱۷ بارداری هستم ،تیروییدم ۷.۷
    تا الان درمان رو شروع نکردم خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سطح TSH در هفته ۱۷ بارداری با مقدار ۷.۷ بالاست. در دوران بارداری، سطح TSH ممکن است تغییر کند و معمولاً در محدوده‌های مشخصی نگه داشته می‌شود. برخی زنان در دوران بارداری ممکن است با افزایش سطح TSH مواجه شوند که این ممکن است برای تیروئید مادر نشان‌دهنده یک مشکل باشد.
      همانطور که اشاره شد، سطح TSH معمولاً در دوران بارداری متغیر است و در حالت‌هایی ممکن است بالاتر از محدوده معمول (که معمولاً بین ۰.۲ تا ۲.۵ می‌باشد) باشد. افزایش خفیف TSH در دوران بارداری در برخی از موارد ممکن است طبیعی باشد و نیاز به درمان فوری نداشته باشد.
      اما برای اطمینان بیشتر و تصمیم‌گیری صحیح، مهم است که با پزشک متخصص غدد و پزشک زنان مشورت کنید.
      پزشک شما ممکن است توصیه کند آزمایشات دقیق‌تری مانند اندازه‌گیری سطوح T4 و T3 و انجام سونوگرافی تیروئید را انجام دهید تا وضعیت دقیق تیروئید را مشخص کند و در صورت لزوم درمان مناسب را تجویز کند.

      پاسخ
  • افسانه
    1402/07/27 2:26 ق.ظ

    سلام من هفته ۲۳ بارداری هستم و ده ساله قرص تیرویید مصرف میکنم قبل از بارداری هم تحت نظر پزشک تیروییدم تحت کنترل بود از ابتدای بارداری هم تحت کنترل بود یکماه پیش آزمایش دادم تو رنج نرمال بود ولی الان بعد از یکماه که از آزمایشم گذشته و داروهامم درست مصرف کردم اومده رو ۷.۵ ولی خیلی نگرانم که تو این مدت که بالا رفته روی جنین اثر گذاشته باشه یا الان تا با دوز جدید پایین بیاد رو جنین اثر بزاره لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در دوران بارداری، کنترل تیروئید بسیار مهم است چرا که هرگونه عدم تنظیم صحیح تیروئید ممکن است بر روی سلامتی شما و جنین تأثیر منفی بگذارد. در صورتی که تیروئید شما در حدود نرمال باشد، ممکن است به جنین تأثیر منفی کمتری بگذارد. اما تغییرات ناشی از تیروئید پرکار (هیپرتیروئیدی) نیاز به نظارت دقیق دارد.
      اگر تیروئید شما به طور ناگهانی بالا رفته و به دکتر غدد اعلام کردید که باید دوز داروها تنظیم شود، از همین ابتدا می‌بایست تغییرات جدید را برای پزشک مراقبت از تیروئیدتان اعلام کنید تا دوز داروهای شما متناسب با نیاز جاری شما و تغییرات ناشی از بارداری تنظیم شود.
      پزشک شما ممکن است بخواهد دوره‌های معاینه شما را نزدیکتر بهم داشته و برخی آزمایش‌های تیروئید را مجدداً درخواست دهد تا اطمینان حاصل شود که تیروئید شما در حد کنترل است. اگر نیاز باشد، دوز داروها تنظیم خواهد شد. تا زمان تنظیم دقیق تیروئید، نگرانی برای سلامتی جنین به حداقل می‌رسد.

      همچنین، اگر در طول دوران بارداری نیاز به دوز داروها تغییر کند، نگرانی‌تان را با پزشک غدد مطرح کرده و دستورات و نکات خاصی که برای شما مناسب هستند را از او دریافت کنید. برای اطمینان بیشتر، نکته مهم این است که در تمام فرآیند بارداری نظارت منظم از طریق پزشک خود داشته باشید تا سلامت شما و جنین حفظ شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من کم کاری تیروئید داشتم و از قبل حاملگی قرص مصرف می کردم و به همون میزان تو حاملگی هم مصرف می کردم دوبار تو یه آزمایشگاه آزمایش دادم که تیروئیدم نرمال بود بعد الان آزمایشگاه دیگه ای آزمایش دادم ۵.۸ بود یعنی کلا تو بارداریم تو همین محدوده بوده و آزمایشگاه قبلی اشتباه نشون میداده و الان هفته ۳۳ هستم خیلی نگران شدم نکنه روی بچم تأثیر گذاشته باشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مهم‌ترین ارتباط تیروئید با بارداری، تاثیر تیروئید کم فعال (هیپوتیروئیدی) بر سلامت بارداری و جنین است. هیپوتیروئیدی در بارداری ممکن است منجر به مشکلاتی مثل افزایش خطر پیش‌زایمانی، پیش‌آزمایش‌های نرمال تراکم جنینی (NST) نامطمئن، کاهش وزن تولد نوزاد و افزایش خطر کم‌وزنی تولدی شود.
      اگر در دوره بارداری، تیروئید کم‌کار داشته‌اید و سپس درمان شده‌اید، معمولاً نگرانی اصلی مرتبط با تاثیر آن بر بارداری و جنین کاهش می‌یابد.
      باید به دکتر مراجعه کنید تا آزمون‌های تیروئیدی انجام داده و در صورت نیاز درمان را تنظیم کند. او می‌تواند شما را راهنمایی کند که چگونه تا زمان تولد بهترین مراقبت‌های تیروئیدی را دریافت کنید تا به سلامتی شما و جنینتان کمک کند.
      خاطرنشان می شود تفاوت در نتایج ممکن است به علت تفاوت در نوع سنجش یا دستگاه های آزمایشگاهی باشد.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/06/18 10:03 ب.ظ

    هفته ۱۶دبارداری هستم عدد تیرویید ۰/۴ هست تیرویید گم کاره یا پرکار؟دکتر گفته باید دارو را بیشتر کنم درسته یا نه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در زمان بارداری، سطوح تیروئید معمولاً تغییر می‌کنند. علائم تیروئید پرکاری و کمکاری می‌توانند با علائم بارداری تلفیق شوند و این می‌تواند تشخیص دقیق را مشکل کند. برای تشخیص دقیق و تعیین وضعیت تیروئید در دوران بارداری، باید به پزشکتان متخصص تیروئید مراجعه کنید. او می‌تواند با انجام آزمون‌های TSH و تست‌های دیگر، وضعیت تیروئید شما را ارزیابی کند.
      پزشک شما می‌تواند تنظیمات لازم درمانی را برای شما انجام دهد و توصیه‌های لازم برای مراقبت از تیروئید در دوران بارداری را به شما بدهد. همچنین ممکن است بخواهد در طول دوران بارداری تست‌های تیروئید را به طور دوره‌ای تکرار کند تا وضعیت تیروئید شما را در طول بارداری نظارت کند.
      با توجه به اهمیت تیروئید در دوران بارداری برای سلامت شما و نوزادتان، توصیه می‌شود که با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید و دستورات و نکات مرتبط با مراقبت از تیروئید را به دقت دنبال کنید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/05/25 7:05 ق.ظ

    سلام وعرض ادب. من ۱/۵ ماه بارداربودم بدونی که اطلاع داشته باشم و اولین آزمایش بارداری من عدد۸ رابرای تیروئید نشون داد وبعد یک هفته مصرف داروشد۳/۵ آیا این تغییرات خطرساز برای جنین

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تیروئید یکی از غده‌های مهم در بدن است که نقش مهمی در تنظیم عملکرد متابولیسم و رشد دارد. حالت تیروئید در دوران بارداری نیز مهم است، زیرا هورمون‌های تیروئید بر روند رشد و توسعه جنین و همچنین سلامت مادر در طول بارداری تأثیر دارند.
      در دوران بارداری، تغییرات در سطوح هورمون‌های تیروئیدی معمول است و در برخی از موارد ممکن است نیاز به تنظیم دارویی داشته باشید. افزایش سطوح هورمون تیروئیدی در آغاز بارداری معمولاً نشان‌دهنده تطابق بدن با نیازهای بیشتر در این دوره است و این امر تا حدی طبیعی است.
      تغییر سطوح هورمون‌های تیروئیدی در دوران بارداری به کنترل دقیق نیاز دارد و معمولاً با مشاوره پزشک تیروئید و گینکولوژیست انجام می‌شود. پزشکان تیروئید معمولاً تصمیم می‌گیرند که آیا نیاز به تنظیم دارو دارید یا نه و آیا تغییرات سطوح هورمونی خطرساز برای جنین هستند یا نه.

      برای اطمینان از وضعیت سلامتی خود و جنین، بهتر است با پزشک تیروئید و گینکولوژیست خود مشورت کنید و به توصیه‌های آن‌ها عمل کنید.

      پاسخ
  • سلام من تازه ازمایش بارداری وتیرویید باهم دادم که متوجه شدم تیروییدم ۴ هستش لطفا راهنمایی کنید خطری برای جنین داره یانه ؟فکر میکنم در هفته ۵ بارداری باشم

    پاسخ
    • سلام، اگر سطح هورمون تیروئید شما در بازه نرمال (TSH 0.4 تا ۴.۰ mIU/L) قرار دارد و تیروئیدتان ۴ میکروگرم بر دسی لیتر است، این به معنای عملکرد نرمال تیروئید در مرحله اولیه بارداری شما است. اگر این مقدار طبیعی است، خطری برای جنین ندارد.

      در طول بارداری، هورمون‌های تیروئید در برخی موارد ممکن است تغییر کنند. بنابراین، مهم است که با پزشک خود در مورد نتایج آزمایش و تغییرات در سطح هورمون‌های تیروئید صحبت کنید و دستورات و مشاوره‌های او را دنبال کنید. بهتر است همچنین تا زمان مشاوره با پزشک، مکمل‌های مورد تجویز را به تنهایی تغییر ندهید.

      همچنین، در صورت بارداری و شروع دوران بارداری، مراقبت‌های پیشنهادی توسط پزشک و متخصص زنان را رعایت کنید و از مراجعه به ویژگی‌های تخصصی بارداری نیز خودداری نکنید. این کارها می‌تواند به حفظ سلامت شما و جنین کمک کند.

      پاسخ
  • سلام من هفته ششم بارداریم .حدودا یک ساله کم کاری تیروئید دارم و قرص لووکسین مصرف میکنم . در حال حاضر tsh شده ۰/۹ و t4 شده ۵.۵ . دکترم گفت t4 نسبت به هفته پایینه .. میخواستم بدونم با وجود مصرف قرص میشه بازم رو روند رشد جنین تاثیر بذاره !!؟

    پاسخ
    • مصرف قرص لووتیروکسین برای کنترل کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری بسیار مهم است. با استفاده منظم از قرص لووتیروکسین و دستورات پزشک خود، معمولاً می‌توان سطح هورمون‌های تیروئید را در محدوده نرمال قرار داد و تاثیرات منفی کم کاری تیروئید بر روند رشد جنین را کاهش داد.

      همچنین، بدانید که در صورت کنترل صحیح کم کاری تیروئید و رسیدن هورمون‌های تیروئید به سطح نرمال، بیشتر موارد رشد و توسعه جنین به طور طبیعی ادامه می‌یابد. در این مورد، توصیه می‌شود با پزشکتان مشورت کنید و برنامه درمانی و مراقبت‌های بارداری را طبق دستورات ایشان دنبال کنید تا رشد جنین به طور سالم و عادی ادامه یابد.

      همچنین، مهم است که با پزشکتان در تمامی مراحل بارداری در ارتباط باشید و آزمون‌های تیروئید را به دوره‌های مشخص شده توسط ایشان انجام دهید. این به پزشک امکان می‌دهد تغییرات لازم در دوز قرص لووتیروکسین را اعمال کند تا سطح هورمون‌های تیروئید شما در حالت بهینه باقی بماند.

      پاسخ
  • سلام من هفته ۹ بار داری هستم تیرویید داشتم قرص می خوردم ک رسید ب ۳ سر خورد قرصم قطع کردم حدود ۳ هفته هست قرصم نخوردم یعنی تا هفته ۴ می خوردم الان در هفته ۸ تیرویید ۵۷ شده یعنی باید سقط کنم دکتر غدد مجددا برآن دوز دارو گذاشته روزی ۲ تا

    پاسخ
    • سلام، مطمئنا به این صورت نمی‌توان تشخیص دقیقی در مورد وضعیت شما داد. اما در موارد بارداری و مشکلات مربوط به تیروئید، توصیه می‌شود تا نظر یک پزشک متخصص را دریافت کنید. این پزشک می‌تواند با توجه به سابقه پزشکی شما و نتایج آزمایشات، به شما راهنمایی درست و مناسب بدهد.

      در موارد بارداری و تیروئید، مداومت در تجویز داروها و پیگیری منظم با پزشک بسیار مهم است. تصمیم در مورد سقط و یا ادامه بارداری باید توسط پزشک شما گرفته شود و او می‌تواند بر اساس شرایط خاص شما و تغییرات در نتایج آزمایشات، به شما راهنمایی کند.

      پیشنهاد می‌کنم به طور فوری با پزشک خود تماس بگیرید و وضعیت خود را به او توضیح دهید تا برای شما راهنمایی مناسب ارائه دهد. او می‌تواند شما را معاینه کند و تصمیم درست را درباره درمان و مراقبت های بعدی بگیرد.

      پاسخ
  • سلام .من تیرویید کم کار دارم و نمیدونستم این موضوع رو.. الان دو ماهه اقدام به بارداری کردم .. الان اگر باردار بشم این تیرویید کم کار باعث کندذهنیه جنین میشه؟

    پاسخ
    • سلام مجدد. در صورتی که تیروئید کم کار (هیپوتیروئیدیسم) در دوران بارداری تشخیص داده شود و درمان مناسب انجام شود، معمولاً خطرات جدی برای کندی ذهنی جنین وجود ندارد. با استفاده از درمان مناسب، می‌توان سطح هورمون تیروئید را به حد نرمال برگرداند و برای سلامت جنین اقدام کرد.

      پاسخ
  • سلام من ۶ ماهم هست در چند ماه اول بارداری قرص برای تیروئید کم کار مصرف کردم آزمایش دادم گفتن خوب شدم دیگه مصرف نکردم بعد دو هفته آزمایش دادم ک دوباره دارم تیروئید …میگم اون مدت ک قرص نخوردم میتونه مشکل ساز باش برا بچه ام ؟؟

    پاسخ
    • سلام. اگر در حال حاضر در حال بارداری هستید و دو هفته قبل از آزمایش تیروئید مصرف قرص را قطع کرده‌اید و آزمایش نشان می‌دهد که مجدداً تیروئید کم کار دارید، ممکن است این وضعیت تأثیری بر بچه‌تان داشته باشد.

      در دوران بارداری، تیروئید کم کار می‌تواند تأثیر منفی بر روی سلامت بارداری و نمو جنین داشته باشد. نقص تیروئید در دوران بارداری باعث مشکلاتی مانند کاهش IQ نوزاد، اختلالات در توسعه مغزی و جسمی نوزاد و زایمان زودرس می‌شود.

      بهترین راه حل، مشاوره و درمان با پزشک تیروئید است. شما باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید و نتیجه آزمایش را به او اطلاع دهید. پزشک شما می‌تواند نیاز شما به مصرف قرص تیروئید را بررسی کند و در صورت لزوم، درمان مناسب را به شما تجویز کند تا تاثیر منفی روی بارداری و سلامت بچه‌تان کاهش یابد.

      پاسخ
  • با سلام من هفته ۶ بارداری هستم و متوجه شدم تیروییدم ۳.۵ شده قبل بارداری نرمال بودم و قرص لووتیروکسین ۵۰ رو شروع کردم ایا با این شرایط جنین میتونه سالم باشه یا قطعا نارس خواهد بود ؟

    پاسخ
  • قربانی
    1402/01/20 10:55 ب.ظ

    من کم کاری تیروئید داشتم متاسفانه بچم در ۲ماهگی ایست قلبی کرد هرکس کم کاری تیروئید داره حتما دنبال درمان باشع

    پاسخ
  • سلام من هفته ی پنجم بارداری آزمایش تیروئید دادم ۳.۵۰ بود آیا نیاز به دارو دارمو روی بچه تاثیر گذاشته؟

    پاسخ
  • سلام من هفته دهم بارداریمه امروز فهمیدم تیروئیدم کمکارهtsh7.5آیا به نظرتون رو جنین تأثیر میذاره نگرانم ممنون میشم جواب بدید..

    پاسخ
  • سلام،وقت به خیر،من دقیقا آخر هفته هفتم بارداری فهمیدم که تیرویید به شدت کم کار دارم،عددش ۷.۱ هست،از همون روز لووکسین ۵۰ رو شروع به مصرف کردم،بسیاااار استرس دارم بابت اون هفت هفته که نمی‌دونستم و دارو مصرف نکرده بودم،ممکنه به جنین آسیبی رسیده باشه و باعث کند ذهنی یا مشکل شنوایی در جنین شده باشه؟از کجا بفهمم مشکلی ایجاد شده یا نه؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من هفته ۳۰بارداری هستم کم کاری تیروید دارم از هفته ۲۵بارداری فهمیدم تیروید دارم قرص مصرف میکنم ولی به طور منظم مصرف نکردم آیا روی جنین تاثیر داره یا نه ؟خواهش میکنم جواب بدین ممنونم

    پاسخ
  • من خانم ۴۸ ساله هستم .کم کاری تیروئید دارم وحدود ده ساله که قرص لووتیروکسین مصرف میکنم . .حدود دوسال ونیم هم هست که به دکتر مراجعه نکردم و طبق تجویز دوسال ونیم پیش دکترم هر روز یک عدد وروزهای پنجشنبه وجمعه دو عدد قرص لووتیروکسین مصرف میکنم وخداروشکر مشکلی حس نمیکنم .اما متاسفانه دو سه روزی هست که از زمان موعد پریودم گذشته ودچار حاملگی ناخواسته شدم .میخواستم سوال کنم در صورت تمایل ،امکان ادامه بارداری با توجه به سن وسال وشرایط بیماری کم کاری تیروئید برای من وجود داره یا ناچارا باید اقدام به سقط کنم .ممنون میشم راهنماییم کنید .

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/11/26 4:15 ب.ظ

    سلام من هفته دوازدهم بارداری هستم قبلا هم داروی کم کاری تیروئید مصرف میکردم بجز پنجشنبه وجمه هفته پیش رفتم آزمایش دادم الان میگه تیروئید ات شدید است به بنظرتون چیکار کنم خطری برابچه هست یانه لطفا راهنماییم کنین از استرس دارم میمیرم

    پاسخ
  • سلام
    من موقع بارداری تیروئید کم کار داشتم دکتر بهم گفت تا کلاس نهم فقط میتونه درس بخونه ولی الان که کلاس پنجمه درس روخوب میفهمه و خیلی باهوشه میخواستم‌ بدونم ممکنه حرف دکتر درست در بیاد؟

    پاسخ
  • سلام من هفته ۱۴بارداری ام روزی نصفه قرص لووتیروکسین میخورم ازمایش دادم tsh:10.5 و t4:80.4و t3:1.2بود ولی دکترم دوز قرصمو بالا نبرد با اینکه tshبالاست t4وt3نرماله میترسم مشکلی پیش بیاد

    پاسخ
  • سلام من ۲۹ هفته باردارم هفته پیش ازمایش دادم دکتر گفت تیروئیدم کم کاره با tsh=۴.۱بهم قرص لوتیروکسین ۵۰ میکروگرم داد روزی یدونه میخورم میشه لطفا بگید تیروئیدم روی بچه تاثیر داره یانه درضمن در ماه های اول بارداری tsh نرمال داشتم

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/10/28 3:31 ب.ظ

    سلام
    منم تیروئید دارم خیلی پایینه۳هستش
    ی دکتر میگه دارو بخور یکی میگه وای نخور
    موندم چکار کنم هفته دهم هستم الان
    ده روزم هست قطع کردم ادامه بدم آیا
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • با سلام خسته نباشید من هفته ۶بارداری هستم و کم کاری تیروئید دارم قبل روزی یه دونه قرص لووتیروکسین ۱۰۰ میخوردم ولی دو هفته قبل از اینکه متوجه بشم باردارهستم قرصمو درست نخوردم الان آزمایش من tsh9.539 هست الان دوباره آزمایش واسم نوشته نگرانم که تاثیری روی جنین گذاشته باشه لطفاً جواب بدید خیلی نگرانم ممنونم

    پاسخ
  • سلام من ۱۷هفته باردارم الان متوجه شدم تروئیدم کم کار ورفتم دکتر دارو برام تجویز کرد.. تا الان داروی استفاده نمیکردم واصلا نمیدونستم که تروئید دارم.. حالا آسیبی به بچه نرسیده.؟؟خیلی نگرانم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من هفته هفدهم بارداری هستم آزمایش تیروئید دادم tsh4/7هستش تازه فهمیدم بالاست تا الان قرص نخوردم یا روی جنین تاثییر گذاشته یا ن چون دکترم مجددا برام نمونه نوشته که فردا بدم به نظرتو تا الان روی جنین تاثییر گذاشته یان منون میشم از نگرانی درم بیارین

    پاسخ
  • مستانه پانی تل
    1401/08/13 8:41 ب.ظ

    اینجا ک کسی جواب نداده آدم ببینه استفاده کنع

    پاسخ
  • سلام من ده هفته ای باردارم تیروئیدکم کاردارم دارومیخورم آزمایش دادم منتظرم ببینم چندشده تیروئیدم تاببینم قرص تغییرمیکنه یاطبق روال بخورم باتوجه به اینکه۱۵ساله دارومیخورم وکم کاری دارم آزمایشای دیگه ی بارداری هم دادم ۳هفتست منتظرجوابم نگرانم ازاینکه تیروئیدچابجاشده باشه ومن هنوزقرصوتغییرندادم😏

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/07/12 3:41 ب.ظ

    سلام من ده هفتا باردارم تیروئیدکم کاردارم دارومیخورم آزمایش دادم منتظرم ببینم چندشده تیروئیدم تاببینم قرص تغییرمیکنه یاطبق روال بخورم باتوجه به اینکه۱۵ساله دارومیخورم وکم کاری دارم آزمایشای دیگه ی بارداری هم دادم ۳هفتست منتظرجوابم نگرانم ازاینکه تیروئیدچابجاشده باشه ومن هنوزقرصوتغییرندادم😏

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/06/23 6:29 ب.ظ

    من هفته ۹ بارداری ازمایش تیروئید دادم ۳.۸ بود
    دکتر برام قرص ننوشت
    الان هفته ۳۱ فهمیدم باید میخوردم،ودکتر ننوشته،آیا خطری جنین رو تهدید میکنه؟ من خیلی نگرانم😪

    پاسخ
  • باسلام من درهفته ۲۷هفته بارداری هستم کم کاری تیرویددارمtch22هستش خیلی دیرفهمیدم الان یک ماهه که تیروکسین روزی یکی مصرف میکنم میخواستم بدونم دیراقدام کردم مشکلی برای جنین به وجودمیادباتشکر

    پاسخ
  • سلام‌من در. هفته ۳۶حاملگی ام و تازه فهمیدم تیرو یدم ۳.۱۵است ایا خطرناک ؟؟؟باید دارو استفاده کنم ؟؟؟

    پاسخ
  • سلام من کم کاری تیروعید دارم الان ۱۳ یا ۱۴ هفته ام هست tshام شده ۳۳ الان روی بچه تاثیر گذاشته یا نه خیلی نگرانم برم سقط کنم یا نه رفتم دکتر فعلا قرصم رو زیاد کرده گفت یک ماه دیگه برو آزمایش چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام لطفاجواب بدین. من کم کاری تیروئید دارم تیروئید ۱۳هس.وچندبارقصدبارداری داشتم الان یه هفته است که دارم قرص میخورم.اگه باردار بشم روانیم تاثیرمیزاره میترسم.؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
  • نسرین محمدی
    1401/04/07 7:48 ب.ظ

    سلام خسته نباشید ..من ۱۳ هفته باردار هستم ازمایش تیروئیدم ۳.۲۴هستش ایا باید دارو مصرف کنم یا خیر ..ممنونم

    پاسخ
    • سلام. نظر آقای دکتر ابراهیمی اینه که حتما دارو مصرف کنید و تحت نظر متخصص غدد باشید.
      تو حاملگی کم کاری تیروئید برای رشد جنین تاثیر گذار هست.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر قرص تیرویید یه روز نخوریم خطرناکه؟ هفته ۱۷ بارداری هستم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر قرص تیرویید یه روز نخوریم خطرناکه؟

    پاسخ
  • باسلام من هفته ۳۲بارداری ام از هفته ششم فهمیدم تیرویید دارم ودکتر متخصص قرص لووتروکسین تجویز کرد روزهای فرد نصفی الانم ازمایش گرفتم ۱.۱بود تیروییدم ایا داروهام رو همونجوری ادامه بدم؟

    پاسخ
  • سلام من ۷ هفته باردارم تیروعید م چهار هست آیا خطر ناکه فعلا دارو مصرف نمیکنم

    پاسخ
  • سلام من کم کاری تیروئید داشتم از قبل.دو هفته لووتیروکسین بخاطر روزه گرفتن نمیشد بخورم.بارداری ناخواسته داشتم و دیر متوجه شدم.الان هفته هفتم بارداری ام و tshام شده ۴۱.دارو رو شروع کردم ولی خیلی نگرانم که یوقت بچم عقب مونده بدنیا نیاد.الان بنظرتون برم سقط کنم؟چیکار کنم واقعا؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۱۹ هفته که باردارم که متوجه تیرویید ۰.۲Lشدم دکتر عمومی برام قرص متی مازول داد دوزی یک قرص برا بچم خطری نداره خیلی نگرانم

    پاسخ
  • امیرعباس
    1400/08/29 2:12 ب.ظ

    سلام خسته نباشیدمن هفته هشتم بارداری هستم وکم کاری تیروئیددارم الان آزمایشم شده ۱۶/۳بنظرتون روجنینم تأثیرگذاشته خیلی میترسم لطفأراهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام ببخشیدمن ازهفته۹بارداری فهمیدم تیروئیدم۴.۷بوده ولی ازهفته ۱۴به بعدقرص لووتیروکسین مصرف میکنم روزی ادونه.اینکه ۵هفته دیرترشروع به قرص خوردن کردم‌روی سلامت جنینم اثرمیزاره؟

    پاسخ
  • سلام ببخشیدمن ۱۲هفته آزمایش تیروئیددادم ۴.۷بودولی از۱۶هفته مصرف قرص لووتیروکسین روشروع کردم زیرنظرمتخصصم.به نظرشمااین یه ماهی که دیرشروع به قرص خوردن کردم مشکلی برای جنین ایجادمیکنه؟تروخدازودجواب بدین استرس دارم

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/06/22 11:38 ب.ظ

    سلام عزیز من تو هفته ۱۶بارداری متوجه کم کاری تیروید شدم کهtshمن۴و۶۵بود این یه هفته شروع به خوردن قرس لووتریکسین ۵۰ کردم روزی یک عدد.متخصص زنان میگفت روزی نصفی بخور ولی متخصص غددمیگفت روزی یک عدد.ازت خواهش میکنم کمکم کن.خیلی میترسم تا الان براجنین مشکل پیش اومده باشه یا عقب مانده باشه همش استرس دارم وفکرهای مضخرف میکنم.تورو قرآن کمکم کنید از دلشوره دارم میمیرم چطور متوجه شم بچم تا الان سالمه.

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/05/30 9:27 ق.ظ

    سلام . من دچار کم کاری تیرویید هستم و چندروزی هست که دارو مصرف میکنم.آیا در حال مصرف دارو اقدام به باردار شدن کنم ؟
    آیا مصرف دارو خطر را از جنین دور می کند؟

    پاسخ
  • راضیه نوروزی
    1400/03/15 9:07 ب.ظ

    سلام من در هفته ۱۰ باردارم تیروئیدم در آزمایش ۳/۵ هست به نظرتون نرمال هست و تا الان تاثیر منفی روی جنین داشته است؟ ممنون

    پاسخ
  • باسلام وقت شمابخیر بنده درهفته ی ۲۵بارداری هستم که بعداز انجام ازمایشات مرحله ی دوم بارداری مشخص شدکهTSH من۴.۸۵ایابرسلامت جنینم تاثیر میگذارد.

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/02/26 8:57 ق.ظ

    سلام من لیلا هستم ناخواسته باردار شدم ۹هفته باردار بودم که متوجه شدم که باردارم وتیروئید کم کار دارم ۱۱سال تحت نظر دکتر هستم به خاطر تیروئید وپرولاکتین الان پرولاکتینم نرماله. تیروئیدم این ماه ۹بود والان دارو مصرف میکنم آیا تو این ۹ هفته که نفهمیده بودم باردارم آیا مشکلی برای بچم پیش نمیاد چون تواین مدت دارو مصرف کردم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام. من تیروئیدم رو کامل برداشتم. تا قبل بارداری tsh نرمال داشتم. در هفته ۶ بارداری tsh من ۳ بود‌. و در هفته ۱۴ متوجه شدم tsh من ۱۴ شده! سریع دوز مصرف رو دکترم زیاد کرد و دیگه نرمال شده. آزمایش nipt هم دادم نرمال بود و مشکلی نبود. اما در هفته ۲۸ گفتن سر بچه بزرگتر از حد نرمالش هست. وزنش هم ۱۱۴۰ بود. آیا اون چند هفته که کم کاری تیروئید داشتم روی مغز جنین اثر گذاشته؟؟ خواهش میکنم یه جواب بدین خیلی نگرانم. ممنون میشم

    پاسخ
  • با سلام
    همسر بنده عمل برداشتن ترویید را انجام داده و در هفته ۱۳ با tsh=42 مواجه شده در آزمایش های قبلی سطح tsh زیر ۱ بوده است لوتروکسین را روزانه یک قرص مصرف می کند . در سونوگرافی جنین مورد مشکوک مشاهده نشده است و صدای قلب مشخص است . آیا افزایش دوز دارو تاثیری منفی بر جنین دارد ؟

    پاسخ
  • دایانا
    1399/08/08 3:18 ب.ظ

    من توهشت هفته به دلیل تشکیل نشدن قلب سقط کردم. ولی الان که رفتم آزمایشمونشون یه دکتر دیگه دادم میگه شماتیرویید بارداری داشتین وباید قرص مصرف میکردین. ولی دکتر خودم اصن نگفت تیرویید داری وهیچ قرص براتیرویید نداد

    پاسخ
    • عملکرد هورمون های تیروئید در زمان بارداری مهمه و باید تحت کنترل باشن که اگر نیازی به مصرف مکمل دارو باشه به خصوص در طی دوران بارداری حتما استفاده بکنن و این موضوع معمولا تو بارداری چک میشه.

      پاسخ
  • سلام. ممنونم از راهنمای خوب خیلی عالی بود.

    پاسخ
  • ممنون به خاطر اطلاعات خوبتون

    پاسخ
  • سلام من درهفته ی نهم بارداری هستم وبا کم کاری تیروءید ۲۵.۱ است روزی ۱/۵ قرص لو ترکسین مصرف میکنم لطفاً مرا راهنمایی کنید ایا برای جنین مشکلی پیش میاید یا نه متشکرم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید،من هفته ۶ بارداری هستم و توی بارداریهای قبل دچار کم کاری تیروئید شده بودم که اولین بارداری بچم سالم به دنیا اومد ولی باداری دوم به علت تشکیل نشدن قلب سقط شد،در هر دو بارداری هر روز نصف قرص لووتیروکسین مصرف میکردم و بعد از بارداری مشکل تیروئید برطرف میشد،الان که باردارم هنوز نمیدونم که کم کاری دارم یا نه؟چون تازه آزمایش دادم،حالا سوالم اینه که آیا کم کاری تیروئید روی تشکیل شدن قلب تاثیر داره من خیلی نگرانم لطفا راهنماییم کنید.

    پاسخ
  • سلام من هفته ۳۷ بارداری هستم
    تیروئیدم ۴.۷ بوده این ماه
    از قبل هم دارو میخوردم روزهای زوج یک عدد لووتیروکسین
    الان دکتر گفته هر روز بخورم بجز پنجشنبه و جمعه
    چون از اول بارداری مشکل تیرویید داشتم میترسم روی بچه تاثیر گذاشته باشه
    هفته بعد هم تاریخ زایمان دارم
    خیلی میترسم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من هفته ٣۴ بارداری هستم و t3 بالاتر از t4 و در هفته سه روز قرص لویتروکسین را کامل و بقیه روزهای هفته نصف میخورم لطفا راهنمایی میفرمایید وزن بچم هم نسبت له ماهش خیلی کمه
    ممنونم

    پاسخ
  • سلام من هفته ۲۴ بارداری هستم و تیروئید پرکار دارم بنظرم نوزادم کوچیک تر از حد معموله ایا تاثیر منفی رو نوازدم میزاره یا باعث نارسی بدن و اندامهاش میشه یا نه؟ممنون اگه جواب بدین خیلی استرس بچمو دارم

    پاسخ
  • سلام من یک سال هست قرص کم کاری تیرویید میخورم روزی یکی الان هفته ۱۳بارداری هستم آزمایش که دادم tsh13 هستش روی جنین اثر میزاره ؟؟؟ممنون میشم جوابمو بدین

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      شما باید تحت نظر یکی از همکاران غدد دوز داروتون رو افزایش بدین

      پاسخ
    • زهرا غلامی
      1398/08/20 9:17 ق.ظ

      سلام من هفتی دهم بارداری هستم وتازه متوجه کم کاری تیروئد شدم خیلی نگران هستم وهنوز هم هیچ داروی استفاده نمیکنم لطفا راهنمایی کنید

      پاسخ
  • سلام.من هفته ۸بارداری ازمایش دادمtsh=4.8بود و هفته ۱۱تکرارش کردم ۳.۳۵بود.ازهفته۱۶ بارداری روزی نصف لوو تیروکسین مصرف میکنم وهفته ۱۸ بارداری tsh=2.35و مصرف قرص روزی یه نصفه دارم.اما میترسم روی جنین اثر گذاشته باشه.ممنون میشم از نگرانی منو دربیارید.

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز؛
      مشکلی برای جنین ایجاد نمی کنه با همین دوز ادامه بدین دارو رو
      موفق باشین

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید من تو هفته ۱۰بارداری هستم رفتم آزمایش تیروئید گرفتم ۴.۳هستش آیا برای جنین خطری هم داره دکتر امروز برام قرص لووتیروکسین نوشت که روزی ۱/۴قرص را بخورم آیا به نظر شما خوب میشم خطری به بچم نمیرسه

        پاسخ
  • معصومه
    1398/07/29 4:59 ب.ظ

    سلام و خسته نباشه من حدودا در هفته ۱۴بارداری هستم و t4 7.7 و tsh 5.1 هستش آیا باید دارو مصرف کنم و خطری برای بارداری و نوزاد بوجود میاره؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز؛
      سووال شما با حساسیت های خاص علی الخصوص درباره جنین رو به رو هست و همکاران محترم غدد بهترین مرجع پاسخ گویی به آن هستند بهتر هست تا با پزشک زنان و زایمان و نیز متخصصین غدد مطرح نمائید؛
      موفق باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.