درمان آدنوم پاراتیروئید با استفاده از فرسایش فرکانس رادیویی
طبق مطالعات انجام شده بر روی ۲۷ بیمار مبتلا به آدنوم منفرد غده پاراتیروئید با استفاده از سونوگرافی داپلر رنگی، ابتدا ضایعه و مشخصات این غده مشخص شده و سپس دکستروز برای تشریح غده از ساختارهای اطراف تزریق شد؛ فرآیند فرسایش نیز با توان ۶ تا ۱۲ وات انجام داده شد.

هدف از انجام این آزمایش چه بود و چه نتایجی حاصل شد؟
هدف از انجام این آزمایش بررسی نتبجهی درمان آدنوم پاراتیروئید با استفاده از فرسایش فرکانس رادیویی با هدایت اولتراسوند بود.
طبق نتایج بهدست آمده، هیچ عارضهای در هیچ یک از افراد مشاهده نشد؛ تنها، کاهش قابل توجهی در سطح سرمی هورمون پاراتیروئید (PTH) و سطح کلسیم پس از درمان مشاهده شد؛ سطح سرمی هورمون پاراتیروئید با کاهش متوسط ۱۳.۸٪ و سطح سرم کلسیم با کاهش متوسط ۸.۲٪ همراه بود (۰.۰۰۱< p)، ضمن اینکه سطح فسفر پس از درمان تغییر معنیداری نداشت.
در پیگیری یک ماههای که از بیماران داشتیم اندازه ضایعه به طور قابل توجهی کاهش یافته بود و در پیگیری طولانی مدت، ۱۱ نفر از ۲۰ بیمار که تصویربرداری بعدی را داشتند ضایعات غیر قابل تشخیص مشاهده شد.
نتایج بهدست آمده از این آزمایش به ما نشان داد که آدنوم پاراتیروئید کاهش معنیدار شاخصهای بیوپزشکی بیماری را به همراه دارد و همچنین منجر به کاهش یا ناپدید شدن چشمگیر ضایعه در اکثر بیماران میشود درحالیکه عوارض قابل توجهی نداشتند.
برای مطالعه متن اصلی این مقاله به سایت
rfamd.com مراجعه کنید.
دکتر حسین چگینی فلوشیپ فوق تخصصی رادیولوژی مداخله ای از دانشگاه تهران و متخصص رادیولوژی
موسس مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد
دارای گواهینامه نورورادیولوژی اروپا ESNR
عضو کمیته اینترونشن انجمن رادیولوژی ایران