غده پاراتیروئید – درمان بدون جراحی توده های پاراتیروئید
پاراتیروئید چیست؟ غدد پاراتیروئید درست پشت غده تیروئید در گردن قرار دارند. غدد پاراتیروئید (صورتی روشن) هورمون پاراتیروئید تولید می کنند که سطح کلسیم را در خون افزایش می دهد. غدد پاراتیروئید غده های کوچکی به اندازه نخود هستند که در گردن و درست پشت غده تیروئید پروانه ای شکل قرار دارند.
سریع پیدا کنید
غدد پاراتیروئید چهار غده بسیار ریز به اندازه یک دانه برنج هستند (حدود ۳۰ میلی گرم وزن و قطر ۳-۴ میلیمتر) که در گردن قرار گرفتهاند، این غدد با ترشح هورمونی به نام PTH (هورمون پاراتیروئید) سطح کلسیم بدن را کنترل می کنند، این غده با روشهای زیر باعث افزایش سطح کلسیم خون می شود، از آنجایی که غدد پاراتیروئید همکاری متقابلی را با غده تیروئید در بدن ایفا می کنند، مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد این مطلب را به موضوع پاراتیروئید و بیماریهای آن اختصاص داده است.
آیا پرکاری پاراتیروئید خطرناک است؟
برداشتن غدد پاراتیروئید نوعی جراحی برای برداشتن این غدد است. به آن پاراتیروئیدکتومی نیز گفته می شود. اگر سطح کلسیم زیادی در خون وجود داشته باشد، ممکن است این جراحی انجام شود. این وضعیتی است که به آن Hypercalcemia گفته می شود. این در نتیجه فعالیت بیش از حد غدد پاراتیروئید است.
چرا برداشتن غده پاراتیروئید ضروری است؟
هایپرکلسیمی زمانی رخ می دهد که سطح کلسیم خون به طور غیرمعمول بالا باشد. مشهورترین دلیل هایپرکلسیمی تولید بیش از حد PTH در حداقل یک اندام پاراتیروئید است. این نوعی از هییپرپاراتیروئیدیسم است که هییپرپاراتیروئیدیسم ضروری نامیده می شود. هییپرپاراتیروئیدیسم اولیه در زنان دو برابر اساسی تر از مردان است. بسیاری از افرادی که تشخیص داده می شوند پرکاری تیروئید اولیه دارند بیش از ۴۵ سال سن دارند. میانگین سن، حدود ۶۵ سال است.
عملکرد غده پاراتیروئید در افزایش کلسیم
- این هورمون با تخریب بافت استخوانی باعث افزایش سطح کلسیم خون میشود.
- توانایی بدن را برای افزایش جذب کلسیم بالا میبرد.
- از دفع ادرار در کلیه جلوگیری می کند، توانایی کلیه را برای نگه داشتن کلسیم افزایش میدهد.
غدد پاراتیروئید عملکردی شبیه به ترموستات خانه دارند، سطح کلسیم نرمال در خون برای عملکرد سالم قلب، سیستم عصبی، کلیه ها و استخوان ها بسیار لازم است به این دلیل زمانی که سطح کلسیم در خون کم می شود، پاراتیروئید با ترشح هورمون و شکستن بافت استخوانی باعث افزایش سطح کلسیم و رساندن آن به سطح نرمال در خون می شوند، از سمت دیگر افزایش سطح کلسیم در خون با احتمال ته نشینی و ایجاد لخته باعث خطر خواهد بود که در این صورت پاراتیروئید تولید هورمون را کاهش می دهد.
چرا سطح کلسیم در بدن مهم است؟
با اینکه ۹۹ درصد از کلسیم موجود در بدن در بافت استخوانی و دندانها جمع شده است ولی همان درصد باقی مانده نقش بسیار مهمی را ایفا می کند، در کنار اینکه عدم وجود کلسیم کافی باعث پوکی استخوان، شکننده شدن استخوان، تخریب زودرس دندان و دردهای استخوانی و مفاصل می شود نقشهای دیگر کلسیم بسیار مهم هستند از جمله:
- تنظیم ضربان قلب
- انقباضات تمامی ماهیچه ها به میزان کلسیم در بدن شما وابسته است.
- تنظیم خواب به میزان کافی
- نقش کلسیم در انتقال پیامهای عصبی در بدن
- این ماده در مراحل انعقاد خون نیز ایفای نقش میکند.
- نقش در عملکرد طبیعی بسیاری از آنزیمها در بدن
محل قرارگیری غده پاراتیروئید در بدن
غده پاراتیروئید (غدد پاراتیروئید) به طور معمول در پشت غده تیروئید در گردن قرار گرفته اند، در دوران جنینی و زمانی که جنین در رحم مادر قرار گرفته است این غدد از ناحیه سر به سمت پائین گردن و در پشت غده تیروئید حرکت می کنند و در همان قسمت باقی می مانند ولی جالب است بدانید همیشه اینطور نیست و در برخی شرایط غدد پاراتیروئید در جای دیگری از قبیل قفسه سینه و یا در نقاط دیگری از بدن قرار میگیرند که به آن اکتوپیک گفته می شود.
یافتن غدد پاراتیروئید در حالت اکتوپیک یکی از چالشهایی است که جراحان غدد و متخصصین غدد درون ریز با آن مواجه هستند و در اندیکاسیون های مورد استفاده آنها در یافتن غدد اختلاف نظر هایی وجود دارد.
هایپرپاراتیروئیدیسم یا پرکاری پاراتیروئید
زمانی که بدن شما با سطوح بالایی از کلسیم مواجه است و در عین حال سطح هورمون پاراتیروئیدی نیز در بدن بالاست، به این شرایط هایپرپاراتیروئیدی و یا پرکاری پاراتیروئید گفته می شود، در اصل پاراتیروئید نمی تواند نقش کنترل کننده خوبی را ایفا کند و در نتیجه بیمار شاهد عوارض بیماری خواهد بود.
هایپرپاراتیروئیدی اولیه
در بیماری پرکاری پاراتیروئید اولیه، عملکرد این غدد همواره در سطح بالا قرار دارد و باعث می شود تا کلسیم در بافت استخوانی تجزیه و وارد خون شود، همین امر باعث پوکی استخوان و شکنندگی آن میباشد، با وجود این مسئله افزایش سطح کلسیم در خون را شاهد خواهیم بود و از سوی دیگر به این دلیل که کلیه ها مسئول تصفیه خون هستند بنابراین کلیسم بیشتری را جذب و احتمال سنگ کلیه و مشکلات ناشی از آن را افرایش میدهند، همینطور مسئله با افزایش کلسیم در دستگاه گوارش موجب یبوست خواهد شد.
در اکثر بیماران هایپرپاراتیروئیدی یکی از غدد درگیر و دچار پرکاری می شود که به آن آدنوم واحد گفته می شود، در بین بیماران ۱۰ درصد با پرکاری دو یا سه عدد از چهار غده پاراتیروئید درگیر پرکاری می شوند و به آن آدنوم دوگانه و یا سه گانه گفته می شود و تنها ۱۰ درصد با هایپرپلازی چهارگانه یعنی پرکاری پاراتیروئید در چهار غده مواجه هستند.
در این بیماری در کل آمار بیماران مربوطه ۸۵ درصد مرتبط با آدنوم ناشی از تودههای خوشخیم، ۱۴ درصد مربوط به هایپرپلازی چهار غدد و ۱ درصد مرتبط با توده های بدخیم در پاراتیروئید است.
سن شیوع بیماری
این بیماری با افزایش سن احتمال بیشتری خواهد داشت، در حقیقت افراد بالای ۴۵ سال تا سن ۶۵ سالگی بیشترین شیوع بیماری را در بین دیگر افراد دارند.
پرکاری هایپرتیروئید شایعترین علت افزایش سطح کلسیم در خون است و در موارد کمتری بیماران با دلایلی از قبیل رژیم غذایی نامناسب، سرطان و هایپرپاراتیروئیدی ثانویه دچار افزایش سطح کلسیم می شوند.
چه کسانی باید نگران سرطان پاراتیروئید باشند؟
با اینکه آمار بیماران ناشی از سرطان در پاراتیروئید بسیار پائین و همانطور که گفته شد آماری در حدود یک درصد از کل است، به هر شکل برخی علائم از جمله سطح بسیار بالای کلیسم در خون (بیشتر از ۱۳ یا ۱۴ میلی گرم در دسی لیتر) و سطح بسیار بالای PTH (هورمون پاراتیروئید) در حد بیش از ۵ برابر حد نرمال می تواند خبر از سرطان پاراتیروئید بدهد.
تصویربرداری پزشکی تیراد درمان های بدون جراحی پاراتیروئید
- تشخیص وجود و یا عدم وجود آدنوم و همچنین سایز و اندازه آن از طریق سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید و تصویربرداری دقیق و تخصصی از محل و اندازه توده ها با توجه به اینکه سونوگرافی پاراتیروئید بسیار تخصصی بوده و نیازمند دقت زیادی است تا بیمار به اشتباه تحت درمان واقع نشود.
- تزریق الکل و درمان آر اف توده های پاراتیروئید که در این نوع درمانها بیماران بدون اینکه نیازی به بیهوشی و یا جراحی داشته باشند و با کمک درمانهای کمتر تهاجمی درمان شده و یکی دو روز پس از درمان با بستری و تنظیم سطح کلسیم خون، پروسه درمانی آنها به اتمام میرسد، این درمانها به خصوص در افرادی که امکان عمل جراحی در آنها وجود ندارد از جمله بیماران با زمینه بیماریهای قلبی از جمله مصرف داروهای ضد انعقادی، بیماریهای دریچه قلبی و یا بیماران دیالیزی ثمره بهتری میبرند. هرچند درمان برای بیماران جوان نیز به خوبی پاسخگو بوده و این عملها به صورت روتین هر هفته در موسسه در حال انجام است.
مرکز تصویربرداری پزشکی تیراد به عنوان یک مرکز فوق تخصصی در زمینه درمان تودههای تیروئید و پاراتیروئید با استفاده از روشهای کمتر تهاجمی و بدون عمل جراحی مطابق با بهروزترین درمانهای موجود در دنیا فعالیت نموده و پاسخ گوی سوالات شما هست، برای دریافت پاسخ در رابطه با روشهای درمانی کمتر تهاجمی و بدون جراحی میتوانید با شماره های موسسه در ارتباط باشید.
برای اینکه به چگونگی تشخیص و درمان توده های تیروئید و پاراتیروئید بدون جراحی پی ببرید می توانید به قسمت خدمات در همین سایت مراجعه کنید.
منبع:
دکتر حجت ابراهیمی نیک
فلوشیپ فوق تخصصی رادیولوژی مداخله ای، متخصص رادیولوژی
عضو هیئت مدیره موسسه سونوگرافی تیراد
طی دوره های آموزشی در کشورهای چین، کره جنوبی، آلمان و ایتالیا در زمینه درمان بیماریهای تیروئید با کمک روشهای کمتر تهاجمی
اولین پزشک ایرانی که موفق به درمان توه های تیروئیدی به روش آر اف در ایران شدند.
۴۷ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
عرض سلام وادب حضوردکترابراهیمی نیک مطالب ارائه شده خوب وآموزنده ست متشکرم ازشماوحضوردوستان که دراین طرح شرکت میکنند
آرزوی صحت وتندرستی برای همه
سلام وقتتون به خیر. تقریبا نزدیک یه ماهی میشه که دکتر تشخیص غده پاراتیروئید رو برای مادرم داده اما بهش گفته که :(عمل لازم نداری. این غده زندست و توش خونه ولی میشه با ویتامین از بین بردش.تا از بین بردنش دوسال وقت داری.)از اون موقع مادرم ویتامین هایی که تجویز شده رو مصرف میکنه اما علائمی مثل خالی شدن انرژی بدن، سرد شدن بدن و افتادن فشار، سردرد و ضربان بالای یهویی و فشار بالا رو داره. دکترش در یک معاینه گفته که غده دقیقا روی شاهرگ افتاده.میخوام بدونم درمان تیروئید با ویتامین صحت داره؟ و اینکه قده نزدیک شاهرگه عمل خطرناک نیست؟لطفا راهنمایی کنید که چه اقدامی باید انجام بدیم.
سلام، وقت بخیر
بدون بررسی سوابق پزشکی و گزارشات آزمایشگاهی نمیتوان نظری داشت.
جراح عالی دکتر سید احمد فنایی را معرفی میکنم بسیار حاذق و قابل اطمینان هستند.در شخصی پیششان جراحی کرده بدون عوارض بوده
سلام خسته نباشید
امروز بچه ی فامیلمون به دنیا اومده و متوجه شدیم که تقریبا بالای ملاج سرش یه گردی شبیه ب توده هستش همه مات موندیم و پرستارا گفتن باید توی سونوگرافیش بهتون اطلاع میدادن ولی توی عکس رنگی چیزی نشون نداده بود
لطفا راهنمایی کنید این از چی میتونه باشه و اینکه قابا درمان هستش؟
سلام وقتتون بخیر.
۴۵ ساله هستم.ض
چند ساله متوجه ندول در لوب راست تیروییدم شدم.
بار اخر آبان ماه توسط آقای دکتر چگینی نمونه برداری شدم وجواب آزمایشم فولیکولار نئوپلاسم هرتل سل بود .از اونجایی که همزمان مبتلا به سرطان سینه شدم مجبور به جراحی و شیمی درمانی و پرتو درمانی نتونستم جراحی بشم.
بهم گفتن بدخیم بودن فقط عین عمل مشخص میشه
بنظر شما حتما باید جراحی بشم راه درمان دیگه ای نداره ؟
واینکه کامل بر داشتن تیرویید منطقی تره؟
سلام، وقت بخیر
با توجه به انجام روال درمانی مرتبط با مشکل سینه، نیاز به بررسی مجدد وضعیت تیروئید است. بنابراین نمیتوان با اطلاعات قبلی به شما راهنمایی صحیحی داشت.
سلام وقت بخیر من حدود ۱۰سال پیش عمل جراحی تیروئید داشتم غده های مویی شکل در غده تیروئیدم بود تحت جراحی قرار گرفتم و دکترم هین عمل غده های پاراتیروئیدم برداشت از کمبود شدید کلسیم رنج میبرم مدام دست و پاهام قفل میشه پوست بدنم گزگز میکنه کم کاری تیروئید دارم روزی ۱/۵لوتیروکسین مصرف میکنم
کلسیم Dهم با توجه به شرایط روزانه بین ۲تا ۵قرص مصرف میکنم
ایا راهی هست که کلسیمم نرمال بشه
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام، وقت بخیر
طبق نتایج آخرین آزمایشات پزشکی شما، پزشک برای شما شما روال درمانی و تغذیه مناسب پیشنهاد میکند که پایبندی به روال درمانی مشکلات شما را برطرف می کند.
سلام وقت بخیر بنده ۳۸ سال دارم ۵ساله که دچار سنگ کلیه های بالای ۱۲میلی هستم که هر سال با سنگ شکن ها درون اندامی و برون اندامی سنگها رو دفع میکنم حالا فهمیدم که یکی از غدد پاراتیروئید من بزرگ شده و pth بالای ۱۶۸ ، کلسیم بالا وفسفر ودکتری میگن بجز جراحی هیچ دارویی نداری آیا عوارضی ندارد این جراحی آیا روش شما ۱۰۰درصد جواب میدهد
سلام، وقت بخیر
بدون داشتن اطلاعات کامل پزشکی شما نمیتوان نظری داشت، لطفا مدارک پزشکی خود را از قسمت ارسال مدارک برای بررسی بیشتر ارسال بفرمایید.
https://tiradsono.com/support/send-ticket/
سلام وقت بخیر حدود شش ماه متوجه شدیم که مادرمون پاراتیروئید داره . دکترش آقای مهاجری یه قرصی به اسم سینا کلسیت ۳۰ براشون تجویز کرد. در این شش ماه دچار درد مفصل شده زانوهاش درد میکنه . بال دست راستش درد میکنه . لطف کنید راهنماییم کنید . چیکار کنم . تغذیش باید چطوری باشه .
سلام حدود سه ماهه از طریق سونوگرافی و اسکن متوجه شدم یکی از غدد پاراتیروئیدم به اندازه ۲۰میلی رشد کرده ولی کلیه ازمایشام نرماله سطح کلسیم و pth همه نرمال هست و کلیه ها هم هیچ مشکلی نداره فقط انتی تیفو ۱۸۰ و بالاست ایا باید عمل کنم
سلام مادر من ۷۵ سال سن دارند برایه عمل پاراتیروئید
بعضی از دکترها میکن چون سنش بالاست شاید سخت باشه میخواستم سوال کنم با تزریق پوستی الکل
میشود درمانش کرد ممنون
سلام، وقت بخیر
بدون داشتن اطلاعات پزشکی و سوابق پزشکی مادر شما نظری نمیتوان داشت.
سلام وقتتون بخیر
مادرم یک هفته عمل پاراتیروئید انجام دادن pthقبل عمل ٢٠۶بوده الان ١٠٩هست یعنی بعد از عمل هنو نرمال نشده میشه لطفا راهنمایی کنید چکار باید انجام بدیم ممنون از شما
با سلام من اسفند امسال سنگ کلیه داشتم دفع شد خوایم خوب نیست و مقدار کلسیم ۱۰.۵,هست ویتامین د ۳۲.۵. میشه بگین مشکلم چیه چیکار کنم .
سلام وقت شما بخیر من بعلت کنسر تحت درمان قرارگرفتم که بعد از شیمی درمانی ۳۰ جلسه هم پرتو درمانی در ناحیه گردن و سینه داشتم که الان ۷ ماه از پایان پرتو درمانی ام گذشته و چند ماهی هست که دچار پرکاری پاراتیروییدشدم میخواستم لطف کنید و بگید آیا پرتو میتونه باعث پرکاری شده باشه ودیگه اینکه تا پنج سال باید لتروزول مصرف کنم که خودش باعث پوکی استخوان میشه با حذف قرص کلسیم چطور میتونم از پیشرفت پوکی جلوگیری کنم ،ممنون میشم پاسخ سوالم رو بدید🙏
سلام، وقت بخیر
پرتوتراپی یکی از درمانهای استفاده شده برای کاهش فعالیت تیروئید در برخی مواردی از تیروئید پرکار (هیپرتیروئیدیسم) یا دیگر مشکلات تیروئیدی میباشد. این درمان با استفاده از پرتوهای یونیزه کننده رادیواکتیو، به هدف کاهش فعالیت تیروئید انجام میشود. این پرتوها تاثیر مستقیمی بر روی بافت تیروئید دارند که میتواند منجر به کاهش تولید هورمونهای تیروئید شود.
اما در برخی موارد، ممکن است پس از پرتوتراپی، تیروئید کمکار (هیپوتیروئیدیسم) به دلیل کاهش فعالیت یا تخریب بیش از حد بافت تیروئید رخ دهد. این مسئله ممکن است منجر به کاهش تولید هورمونهای تیروئید شود که باعث هیپوتیروئیدیسم و نیاز به مصرف هورمونهای تیروئید برای جبران کمبود آنها میشود.
بنابراین، پرتوتراپی میتواند در برخی موارد به کاهش فعالیت تیروئید کمک کند، اما نتایج نهایی و اثرات آن باید با پزشک معالج مورد بررسی قرار گیرد.
با سلام و خسته نباشید بنده پدرم حدود ۲۰ سال هست که قرص اعصاب میخوره لیتیوم- کلونازپام- بیماری دو قطبی داره و اوخر طی ۲ سال آخر فکش شروع به تکان خوردن میشه م هی دهنش باز و بسته میشه پیش هر دکتر اعصاب و روان بردم الکی هیچ کدومشون خوب نکرده بیماری پدرم رو و چند روز پیش توی شبکه سه یک متخصص غدد گفتند که تکان خوردن فک از غده پارا تیروئید میتونه باشه لطفا کمکم کنید دیگه کلافه شدم از این همه هزینه بی مورد که هیچ بهبودی رو برای پدرم نداره لطفا راهنماییم کنید اینم شمارمه ۰۹۳۵۸۸۹۳۱۳۴
سلام، وقت بخیر
تکان خوردن فک میتونه از عوارض بیماری های مختلفی باشه باید از نظر پزشکی بررسی و سوابق بیماری ایشان چک شود. بهتر است به پزشک معالج پدرتون مجدد مراجعه و نظر وی را جویا شوید.
با سلام.مادر بنده پوکی استخوان دارند و دچار پرکاری پاراتیروئیدهستند.در بیمارستان خاتم الانبیا ام آر ای انجام دادند ولی متاسفانه غده پر کار را پیدا نمیکنند. لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام
دخترم هفت ماه دارد پرکاری پاراتیروئید داره یکبار عمل کرده دوباره کلسیم خونش میره بالا
لطفاً دکتر جواب بده
سلام، من میفهمم که این مسئله نگرانکنندهای برای شما باشد. اگر دخترتان پرکاری پاراتیروئید دارد و کلسیم خونش بالا است، مهم است که درمان مناسب و مراقبتهای لازم را انجام دهید. برای رسیدن به تشخیص صحیح و درمان مناسب، توصیه میشود با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
پزشک شما ممکن است اقداماتی انجام دهد از جمله ارزیابی جامع و بررسی تاریخچه پزشکی و آزمایشات تکمیلی مثل آزمایش کلسیم خون، PTH (پاراتورمون) و سایر آزمایشات مرتبط. این بررسیها به او کمک میکند تا علت افزایش کلسیم خون و عملکرد پاراتیروئید را بررسی کند و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.
درمان برای پرکاری پاراتیروئید ممکن است شامل داروها، تغییرات در رژیم غذایی، مکملهای کلسیم و ویتامین D و در برخی موارد عمل جراحی باشد. متخصص مربوطه میتواند به شما راهنمایی کاملی در این زمینه ارائه دهد.
تا زمان ملاقات با پزشک، مهم است که به دستورات و راهنماییهایی که از پزشکتان دریافت کردهاید عمل کنید. همچنین در صورت بروز علائم نگرانکننده، مانند علائم عصبی یا تهوع شدید، باید با پزشکتان تماس بگیرید.
با پیگیری درمان و مراقبتهای مناسب، میتوانید بهبود و کنترل مناسبی را در مشکلات پرکاری پاراتیروئید دخترتان تجربه کنید.
آقای دکتر سلام، خداقوت، بنده دارای ۵۰ سال سن هستم ودراستان مازندران،شهرستان بابل زندگی می کنم. اوایل اردیبهشت ماه جهت درمان مشکلات گوارشی به دکتر مربوطه مراجعه نمودم و پس از انجام یک سری آزمایشات متوجه شدیم که میزان فسفردرخون ۲.۶ mg/dl وهمچنین میزان کلسیم نیز mg/dl 11.4 ومیزان هورمون
pg/ml 256 – IPTH می باشد.لازم بذکر می باشد در سال ۱۳۹۹ سنگ کلیه به میزان ۲.۶ میلیمتر داشته ام ودرسال ۱۴۰۱ نیز شن دفع نمودم. در حال حاضر نیز با توصیه دکتر فوق تخصص غدد در مرحله اسکن هسته ای هستم آیا به نظر جنابعالی جهت درمان نیاز به جراحی می باشد یا از روش های دیگر این مسئله قابل درمان می باشدوآیا انجام جراحی دارای عوارض نمی باشد.با سپاس از محبت های جنابعالی؛موفق وسلامت باشید
سلام. بر اساس اطلاعاتی که فرمودید، میزان فسفر، کلسیم و هورمون IPTH در بدن شما از محدوده طبیعی خارج شده است که ممکن است نشان دهنده وجود بیماری کلیه و/یا هپاراتیروئیدیسم باشد. برای تعیین تشخیص و درمان مناسب، نیاز به انجام تست های تکمیلی و مشاوره با پزشک متخصص غدد و داخلی دارید. با توجه به اینکه در حال حاضر در مرحله اسکن هسته ای هستید، پزشک معالج شما ممکن است پیشنهاد جراحی یا روش های درمانی دیگر را برای شما داشته باشد. در مورد عوارض جراحی نیز باید گفت که هر عمل جراحی دارای ریسک و عوارض خاص خود است که باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
سلام مادرم ۲ ماه حالت گرگر فتگی در کل بدن دارد خیلی شدید وباچند آزمایش وسنو متوجه کلسیم بالای خون شدند الان میگند چون مادرم سنش ۷۰ است ومشکل قلب و دیابت و تشنج دارد نمی تونم عمل کند و گفتند با الکل غده پاراتیروئید را می سوزونند،آیا امکان دارد و کسی این گونه عمل کرده خواهشا آقای دکتر حقیقت را بگوئید که ببینم اذیت میشود وایا درمان میشود خیلی ممنونم۰۹۳۹۰۸۷۷۸۲۷منتظرم
سلام، بله، احتمالاً منظور پزشکان شما از “عمل با الکل” عملی است که به آن “تخریب پاراتیروئید با الکل” یا “پاراتیروئیدکتومی با الکل” گفته میشود. در این روش، الکل به عنوان یک عامل تخریبی برای پاراتیروئید (غدهای که هورمون پاراتورمون را ترشح میکند) استفاده میشود تا باعث تخریب غده شود و هورمون پاراتورمون تولید نشود. این روش عمدتاً برای درمان بیمارانی استفاده میشود که در آنها کلسیم خون بسیار بالا و یا بیمارانی که جراحی روشهای دیگر برای درمان غده پاراتیروئید را نمیتوانند انجام دهند، مثل بیمارانی که عوارض جراحی را نمیتوانند تحمل کنند.
با این حال، همانطور که پزشکان شما هم اشاره کردند، این روش همراه با خطراتی همراه است، از جمله عوارضی مانند خونریزی، عفونت، تشنج و کاهش کلسیم خون. قبل از انجام این روش، باید با پزشک خود درباره خطرات و مزایای آن صحبت کرده و در مورد هرگونه سوال و ابهامی که درباره درمان با الکل برای پاراتیروئید دارید، از او پرسش کنید.
سلام خسته نباشید ۴۹ سالمه ازشب عیددچاردردفک بسیارشدیدشدم بعدازبستری وسیعی اسکن باتزریق وسونومتوجه غده ی پارانوئید شدن چون به هیچ عنوان فکم بازنمیشد وبلع غذا هم دچارمشکل شدید بودم الان خیلی بهترم زیادانتی بیوتیک گرفتم فکم راحت بازوبست میشه ولی در دارم چکاربایدکرد راهکارها چیه ممنونم
سلام اقای دکتر
من توی یکی از رگهای نزدیک قلبم به علت گرفتگی فنر گذاشتن و الانم سنگ کلسیمی کلیم را از سمت چپ گرفته بدنم خیلی درد میکنه شدید احتمال تیرویید رو میدید
ممنون میشم جوابمو بدین
تو آزمایشی که انجام دادم کلسیم خونم بالا زده خیلی نگرانم چند وقتی هست که مشکل بلع هم دارم
سلام من پلیس معده بد خیم داشتم با آندوسکوپی ورداشتم الان فهمیدم که پرکاری پاراتیروید هم دارم (کلسیم خونم زیاد است) دوسالی هست که داخل گلوم احساس بدی دارم انگار چیزی تو گلم گیر کرده وعذاب میده من باید چیکار کنم
سلام
آیا مرکز تیرداد بخش درمان بدون جراحی پرکاری پاراتیروئید هم دارد؟ با تشکر برومند
سلام وقتتون بخیر
میخواستم بدونم برای آر اف پاراتیروئید، مشهد هم پزشکی هست که این کار رو انجام بده یا فقط تهران هست؟
سلام مادرم آزمایش داده پاروتیرویید هورمونpthنوشته ۱۰۵ این یعنی چی خطرناک میباشد بیماری اسکرودرمی داره وآبمروارید وپوکی استخوان چه راهکاری داره ممنون
سلام.مادرم پیمرپاراتیروییدش رو ۲۸۰ …استخوان درد شدید داره …شما احتمال میدید ک سرطان استخوان گرفته باشه.لطفا جوابمو بدید بدجور ذهنم درگیره
سلام. آقای دکتر ابراهیمی نیک نظر شون اینه ک احتمال ادنوم پاراتیروئید هست بهتره سونو بشن و اسکن و اگر ادنوم بود ار اف انجام بشه.
هزینهRF چقدر است؟
سلام روز بخیر
من غده پارا تیروئیدم بزرگ شده و آزمایش کلسیم دادم ک ۹.۲ بود ولی( pth (209.4 هست میخواستم بدونم نیاز به جراحی دارم؟؟؟
سلام خسته نباشی اماهی هست پاراتیرییدعمل کردم نفس تنگ میشم ونمیتونم باصدای بلندحرف بزنم خواست ببینم به حالت اول برمیگردم
باسلام درهنگام عمل جراحی تیرویید اگه پارا تیرویید هم برداشته بشه ایا راهی برای ترمیم ی باز گردندان پارا تیروییدهست
سلام. معمولا یک پاراتیروئید را میذارن بمونه. با سونو چک کنید.
سلام و خسته نباشید, حدود ۲ ماهی هست غده تیروییدمو برداشتم و قرص کلسیم مصرف میکنم, ولی با گذشت چن ماه هنوز کلسیم بدنم کم میباشد و با فراموش کردن یک دوز مصرفی کل بدنم شروع ب خاب رفتگی میکنه, میخاستم علت رو بدونم, با تشکر
سلام
علت کاهش کلسیم ممکنه به علت آسیب به غدد پاراتیروئید باشد باید زمان بگذره تا ببینیم این آسیب برمیگرده یا دائمی هست.
سلام و خسته نباشید.
اگر بیماری که غده تیروئیدش رو عمل کرده و کامل اونو برداشته باشه(عمل پاپیلری انجام داده)
فراموشی بگیره
این فراموشی از علائم تیروئید است یا علت دیگری دارد؟
سنش حدود۴۰ سال
ممنون میشم پاسخ بدید.
سلام و عرض احترام، مادر من اخیرا به طور اتفاقی و با یک چکاپ ساده متوجه شدند سطح کلسیم خون بالا رفته و با آزمایشات دقیقتر تشخیص هایپر پاراتیروئید و آدنوم پاراتیروئید تشخیص داده شده ولی به علت تنگی شریان کاروتید گردن حدود %۶۵ جراحی شان با ریسک بالا همراه است. پزشک جراح درمان با لیزر رو پیشنهاد دادند. و پزشکانی رو در این رابطه معرفی کردند. آیا لیزر درمانی عوارضی هم دارد.؟ شانس موفقیت در این روش چقدر است و اعصابی که در ناحیه پاراتیرویید وجود دارد ممکن است در پی این روش آسیب ببینند.؟ سپاسگزارم از پاسختان.
سلام دوست عزیز
اگر ایشون نمی تونن جراحی انجام بدن برای آر اف تشریف بیارین، ریسک نداره و به طور سرپایی انجام می شه
موفق باشید