توده خوش خیم کبد و نمای کلی آن
توده ها یا ضایعات خوش خیم (غیر سرطانی) در کبد نسبتاً شایع هستند.
همانژیوم (که همانژیومات نیز نامیده می شود.)
- شایع ترین ضایعات جامد خوش خیم کبد
- نشان دهنده ضایعات عروقی مادرزادی است که حاوی بافت فیبری و رگ های خونی کوچک است که در نهایت رشد می کنند.
- محدوده اندازه از کوچک (۱ سانتیمتر یا کمتر) تا همانژیوم غول پیکر غار (۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر)
- پارگی خود به خود (خونریزی) نادر است.
آدنوم های کبدی
- نئوپلاسم های جامد خوش خیم کبد
- بیشتر در زنان جوان دیده می شود.
- معمولاً منفرد است، اگرچه آدنوم های متعدد نیز ممکن است رخ دهند.
- عامل خطر: استفاده قبلی یا فعلی از داروهای ضد بارداری خوراکی، اگرچه حتی بدون استفاده از قرص های ضد بارداری خوراکی نیز ممکن است رخ دهد.
- با پارگی خود به خود همراه با خونریزی داخل صفاقی و خطر ابتلا به سرطان (کارسینوم کبدی) همراه میباشد.
هیپرپلازی گره ای کانونی (FNH)
- یکی دیگر از ضایعات جامد خوش خیم کبد
- در زنان در سنین باروری (مشابه آدنوم) شایع تر است، اگرچه ارتباط استفاده از قرص های ضد بارداری خوراکی چندان روشن نیست.
- معمولاً خود به خود پاره نشوند.
- هیچ خطر قابل توجهی برای سرطانی شدن نداشته باشید.
کیست های کبدی
- ساختارهای کبد پر از مایع
- انواع مختلف کیست های کبدی عبارتند از:
- کیست های ساده کبدی
- کیست صفراوی
- کیست های انگلی
- سیستادنوم ها
کبد بزرگترین عضو یا ارگانِ داخلی بدن است که در افراد بالغ و سالم حدوداً بین ۱۳۰۰ تا ۱۶۰۰ گرم وزن دارد. کبد در حفظ همئوستاز و در متابولیسم بدن نیز نقش عمده و گستردهای را داراست. همین موضوع سبب شده که کبد توسط انواع مختلفی از بیماریها تحت تأثیر قرار گرفته و به نسبت عضو آسیبپذیری باشد. به عبارت دیگر، هر بیماری یا اختلالی که متابولیسمِ عادی بدن را متأثر کند میتواند کبد را نیز درگیر نماید. از جمله این اختلالات می توان به تودههای کبدی اشاره کرد.
اگر با مشکلات کبدی رو به رو هستید این مقاله کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد، در این مقاله قصد داریم در ابتدا به طور مختصر، با برخی عملکردها و ویژگیهای بافتِ کبدی آشنا شویم و سپس به سؤالاتِ متداول شما دربارهی برخی بیماریها و تودههای کبدی پاسخ دهیم.
عملکرد کبد
برخی کارهایی را که کبد در بدن انجام میدهد شامل موارد زیر میباشد:
- تمام مواد غذاییای که در روده و دستگاه گوارش جذب میشود از طریق سیاهرگی به نام باب یا پورت به کبد رفته و در آنجا بر روی آنها تغییراتی اعمال میگردد تا بتوانند مورد استفادهی سایر بافتهای بدن قرار بگیرند.
- داروهای خوراکی هم مثل مواد غذایی، بعد از جذب در دستگاه گوارش ابتدا به کبد میروند و در آنجا به فرم فعال خود تبدیل میشوند.
- کبد بسیاری از سموم و ترکیبات اضافی و دفعیِ موجود در پلاسمای خون را از طریق صفرا از بدن دفع میکند.
- بسیاری از پروتئینهای موجود در پلاسمای خون یا همان سرم توسط سلولهای کبدی ساخته میشوند.
- کبد در سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر عفونتها مشارکت دارد.
- کبد مواد مختلفی مانند آهن، گلیکوژن، تریگلیسیریدها، ویتامینها و … را در خود ذخیره میکند.
در کتابِ پاتولوژی رابینز دربارهی عملکردِ کبد در بدن چنین نوشته شده است:
« در چهارراهِ بین دستگاه گوارش و سایر اعضای بدن، کبد نقش مهمی را در نگهداری همئوستازِ متابولیک بدن ایفا میکند. این نقشها و عملکردهای کبد شامل پردازشِ آمینواسیدهای غذایی، کربوهیدراتها، لیپیدها و ویتامینها، ساخت پروتئینهای سرم و مسمومیتزدایی و دفع سم و موادِ بیولوژیک بیگانه از طریق صفرا میباشد. به عبارت دیگر، هر ماده غذایی که از طریق دستگاه گوارش جذب میشود و همچنین بسیاری از داروهای خوراکی و حتی سموم، در ابتدا از طریق گردش خون به کبد رفته و در آنجا متابولیزه یا پردازش میشوند.
کبد نسبت به فاکتورها و عواملِ متابولیک، سمّی، میکروبی و خونی حساس میباشد. در بعضی موارد، بیماری به طور اولیه در بافتِ کبد دیده میشود. در سایر موارد بیماریهای شایع در انسان مثل نارسایی قلبی (علیالخصوص نارسایی نیمهی راستِ قلب)، دیابت و عفونتهای خارجِ کبدی غالباً به طور ثانویه کبد را نیز درگیر میکنند.
کبد از ذخیرهی عملکردی بسیار زیادی برخوردار است و در تمام بیماریهای کبدی به جز انواع بسیار سریع و حاد، نوسازیِ بافت کبد دیده میشود. در یک فرد طبیعی برداشتن ۶۰ درصد از بافتِ کبد با جراحی (هپاتکتومی)، منجر به یک اختلالِ کبدی جزئی یا موقت میگردد و بافتِ کبدی در عرض ۴ تا ۶ هفته نوسازی میشود، به بیان ساده تر کبد این قابلیت را دارد که بافت مجدد تولید کند.
حتی در صورتیکه سلولهای کبدی به طور گستردهای دچار نکروز شده و از بین بروند ولی چارچوبِ بافت همبند کبد حفظ شده باشد، تقریباً بافتِ کبد به طور کامل بازمیگردد. »
تا اینجا به طور خلاصه دیدیم که کبد چه عملکردها و وظایفی دارد و همچنین واکنشِ بافت کبد را در برابر بیماریها تا حدودی بررسی کردیم.
موضوعی که در این مقاله میخواهیم پیرامون آن بحث کنیم تودههای کبدی است.
توده های کبدی
تودههای کبدی انواع مختلفی دارند و لزوماً پدیدهی خطرناکی نیستند. در ادامه
- انواع تودههای کبدی
- تصویربرداریِ کبد
- سرطانِ کبد (HCC) و علائم آن
را بررسی می کنیم.
انواع تودههای کبدی
در بعضی بیماریها، علیالخصوص در سرطانها ممکن است تودههایی از سلولهای توموری خوشخیم یا بدخیم در داخل کبد دیده شود. البته خوشبختانه هر گردی گردو نیست! هر تودهی کبدیای لزوماً یک تودهی سرطانی نمیباشد. لذا در صورت تشخیصِ وجود توده در کبدتان فوراً نگران نشوید.
انواع تودههای کبدی شاملِ کیستهای کبدی، ندولها (نوعی برجستگی) و تومورهای کبدی تقسیم میشوند.
آبسه های کبدی
احتمالاً نام آبسههای کبدی یا کیستهای کبدی را پیش از این نیز شنیده باشید. کیستهای کبدی غالباً از عفونتهای انگلی نظیر آمیب، اکینوکوکوس و … نشأت میگیرند و طبق آمارها، در کشورهای در حال توسعه، مانند کشور عزیزمان ایران، شایع میباشند.
در کشورهای پیشرفته آبسهها یا کیستهای کبدی باکتریایی شیوع بیشتری نسبت به کیستهای کبدی انگلی دارند. کیستهای کبدی باکتریایی، که عموماً با نام کیستهای چرکی کبد از آنها یاد میشود، به صورت ضایعاتی با اندازهی چند میلیمتر تا چند سانتیمتر دیده میشوند.
علائمِ کیستهای کبدی معمولاً به این صورت است که فردِ مبتلا دچار تب شده و در بیشتر موارد در ناحیهی فوقانی راست شکم (محل قرارگیریِ کبد) احساس درد میکند و همچنین کبدِ شخص بزرگ و دردناک میشود. در صورتیکه مجاری صفراوی خارج کبدی دچار انسداد شوند ممکن است یرقان یا زردی نیز دیده شود. در صورتیکه چنین علائمی را مشاهده نمودید به پزشک مراجعه نمایید.
برای درمانِ کیستهای کبدی، اگر ضایعات کوچک باشند از آنتیبیوتیکها یا داروهای ضدانگلی و اگر ضایعات بزرگتر باشند از تخلیهی جراحی کیست یا آبسه استفاده میگردد.
در صورت تشخیص و درمانِ بهموقع آبسه کبدی شانس نجات بیمار بیش از ۸۰ درصد خواهد بود در غیر اینصورت، حتی خطر مرگ ناشی از کیست کبدی وجود دارد. بنابراین، لزوم مراجعه به پزشک در صورت مشاهدهی علائمِ آبسهی کبدی را جدی بگیرید.
نوع دیگری از تودههای کبدی تومورها و تودههای سرطانیِ کبد هستند که در بیشتر موارد منشأ آنها اصطلاحاً متاستاتیک بوده و از عضو احشایی دیگری غیر از کبد میباشد.
متاستاز چیست؟
اگر برایتان سؤال پیش آمده که متاستاز چیست؟ باید بگوییم که متاستاز به زبان ساده، انتشارِ سلولهای سرطانی از محلِ تومور اولیه به دیگر اعضا و بافتهای بدن میباشد.
شایعترین سرطانهای کبد
شایعترین سرطانهای کبد، سرطانهای متاستاتیکِ کبد هستند، به این معنی که تومور اولیه در عضوی دیگر و غیر از کبد ایجاد شده و سلولهای توموری در خون منتشر شده و کبد را هم درگیر کردهاند. معمولاً محل تومور اولیهای که به کبد متاستاز میدهد در کولونِ روده، ریه یا پستان میباشد.
گفته میشود که کبدِ سالم و طبیعی در مقایسه با کبدِ دچار سیروز، حساسیت بیشتری نسبت به متاستازهای سرطانی از خود نشان میدهد.
تودههای کبدی ممکن است باعث احساس سنگینی یا ناراحتی در ناحیهی اپیگاستر شوند. بیماران مبتلا به سرطان متاستاتیک کبد معمولاً با شکایات یا علائمی مثل ضعف و بیاشتهایی، یرقان، آسیت (تورم یا تجمع مایع در شکم) و درد در ناحیه فوقانی راست شکم به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
طول عمر بیماران مبتلا به متاستاز کبد
طول عمر بیماران مبتلا به متاستاز کبد یا همان سرطان متاستاتیک کبد به محل اولیهی تومور و مرحلهای از بیماری که در آن سرطان تشخیص داده شده و اقدامات درمانی صورت گرفته، بستگی دارد. به طور کلی، وقتی یک توده سرطانی وارد فاز متاستاز میشود کنترل بیماری سخت میگردد.
خوشبختانه امروزه با برخورداری از روشهای متعدد تشخیص و درمان سرطانهای متاستاتیک کبد، امکان آهستهتر کردن یا متوقف ساختن سیر بیماری و کمک به افزایش طول عمر بیمار مبتلا به متاستاز کبدی وجود دارد.
تومورهای خوشخیم و ندولهای کبدی
بحث دیگری که در ارتباط با انواع تودههای کبدی مطرح است تومورهای خوشخیم و ندولهای کبدی میباشد.
همانژیومهای غاریِ کبد
شایعترین ضایعههای خوشخیم کبدی اصطلاحاً همانژیومهای غاریِ کبد نام دارند و برعکس اسمشان که ممکن است ترسناک بنظر بیاید! خطرناک نیستند. (همانژیوم تودهی خوشخیمی است که در بافت پوششیِ رگهای خونی به وجود میآید.) تنها مشکل اصلی همانژیومهای غاری کبد اینست که امکان دارد با تومورهای متاستاتیک کبد اشتباه گرفته شوند.
آدنوم کبدی
آدنوم کبدی نوع دیگری از تومورهای خوشخیم کبد است که غالباً در خانومهای جوانی که قرص ضدحاملگی خوراکی (OCP) مصرف میکنند ایجاد شده و با قطع مصرف آن، پسرفت مینماید.
آدنوم کبدی وقتی به صورت یک توده کبدی تظاهر کند ممکن است با سرطان بدخیم کبد اشتباه گرفته شود. آدنوم کبدی ممکن است تحت شرایطی خطرناک شود.
آدنوم کبدی در تقریباً نیمی از بیماران بدون علامت میباشد. علائم آدنومِ کبد بیشتر به صورت درد قسمت فوقانی راست شکم و در موارد شدیدتر خونریزیِ حاد داخل شکمی میباشد. بیماران علامتدارِ مبتلا آدنوم کبد با عمل جراحی و برداشتنِ آدنوم تحت مداوا قرار میگیرند.
ندولهای کبدی
ندولهای کبدی شامل هیپرپلازی ندولار موضعی، ندولهای ماکرورژنراتیو و ندولهای دیسپلاستیک میباشند. این ندولها اکثراً تودههایی غیرسرطانی بوده و نگرانکننده نیستند.
تصویربرداریِ کبد
یکی از روشهای تشخیص کارآمد و مؤثر تودهها و تومورهای کبدی تصویربرداری است. این تصویربرداری ممکن است به روشهای مختلفی صورت بگیرد ولی معمولاً اولتراسونوگرافی و سیتی اسکن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.
اگر در مورد اولتراسونوگرافی کبد یا به طور کلیتر سونوگرافی اطلاعاتی داشته باشید ممکن است با اصطلاحاتِ اکوژنیسیته و یا تودههای هیپواکو مواجه شده باشید.
در این قسمت از مقاله، میخواهیم ببینیم اکوژنیسیته چیست؟ تودهی هیپواکو در کبد چیست؟ و آیا وجود تودهی هیپواکو در کبد خطرناک است؟
میدانید که در روش اولتراسونوگرافی امواجِ اولتراسوند با واسطهی یک پروب به داخل فرستاده میشوند و بازتاب یا پژواک حاصل از برخورد این امواج با اعضای داخلی بدن، توسط دستگاه دریافت شده و به یک تصویر تبدیل میشود.
اصطلاح توده هیپواکو در کبد یعنی چه؟
به میزانِ تواناییِ پژواکزایی اجزای بدن در برخورد با امواج اولتراسوند اکوژنیسیته گفته میشود. همچنین بافتی را که اکوژنیسیتهی پایینی داشته باشد هیپواکو مینامند.
بافت طبیعی و سالمِ کبد قوام نرمی دارد اما تودههای کبدی به دلیل اینکه معمولاً فشرده و سخت هستند هیپواکو میباشند.
تودههای هیپواکو در کبد میتوانند خوشخیم یا بدخیم باشند. برای تعیین نوع بدخیمی یا خوشخیمی تودههای هیپواکوی کبد به سیتی اسکن و آزمایشهای تکمیلی نیاز است.
تودهی هیپواکو در کبد خطرناک است؟
به این ترتیب، نمیتوان به طور قطع گفت که وجود تودهی هیپواکو در کبد خطرناک است، چون ممکن است این توده غیرسرطانی بوده و حتی نیازی به اقدامات درمانی نداشته باشد.
سرطانِ کبد (HCC) یا توده بدخیم کبدی و علائم آن
سرطان کبد که کارسینوم سلول کبدی (HCC) نیز نامیده میشود حدوداً بیش از ۵ درصد موارد سرطان را در جهان شامل میشود.
عوامل زیادی میتوانند در بروز سرطان کبد دخیل باشند که از جملهی آنها میتوان به این موارد اشاره نمود:
سن، جنس، مواد شیمیایی، ویروسها، مواد شیمیایی، هورمونها، الکل و مواد غذایی.
عوامل اصلی که منجر به بروز سرطان کبد میشوند عبارتند از: عفونت ویروسی هپاتیت B و C، سیروز الکلی و هموکروماتوز.
آیا سرطان کبد دارای علائم خاموش است؟
تشخیص سرطان کبد خیلی آسان نیست و معمولاً از علائمِ آن تحت عنوان علائم خاموش سرطان کبد یاد میشود. سرطان کبد ممکن است در بیمارانی که قبلاً دچار سیروز شده یا اختلالات زمینهای دارند به صورت هپاتومگالی آرام (بزرگ شدنِ کبد) تظاهر کند. برخی بیماران هم ممکن است که دچار درد در ناحیه اپیگاستر (در قسمت فوقانیِ شکم) شوند یا کاهش وزن پیدا کنند.
یافتههای آزمایشگاهی (نتایج آزمایشات) هم کمککننده هستند ولی متأسفانه اختصاصیت بالایی برای تشخیص سرطان اولیهی کبد ندارند.
به هر حال، سرطان کبد معمولاً با بیماریها و اختلالات زمینهای دیگری همراه است و همین موضوع تشخیصِ افتراقی آن را تا حدودی دشوار مینماید.
طول عمر بیماران مبتلا به سرطان کبد
میانگین طول عمر بیماران مبتلا به سرطان کبد ۷ ماه بوده و ممکن است جان خود را در اثر یکی از موارد زیر از دست بدهند:
کاهش وزن شدید، نارسایی کبدی همراه با اغمای کبدی و به ندرت پارگی تومور همراه با خونریزی کشنده.
سرطان سلولهای کبدی یا کارسینوم هپاتوسلولار در صورت تشخیصِ بهموقع قابل درمان میباشد.
درمان سرطان کبد میتواند به روشهای مختلفی از جمله عمل پیوند کبد، برداشتن قسمتی از بافتِ کبد، رادیوتراپی، شیمیدرمانی و … صورت بگیرد.
درمانِ انواع تودههای کبدی
روش درمان تودههای کبدی با توجه به نوعِ آنها و شرایط سنی و جسمیِ بیمار ممکن است متفاوت باشد.
در درمان سرطانهای ثانویه یا متاستاتیک کبد معمولاً سعی میشود تا علائم بیماری سرکوب شده و طول عمر بیمار افزایش یابد. به این نوع درمان اصطلاحاً درمان تسکیندهنده گفته میشود. با این حال، میتوان از روشهایی همچون شیمیدرمانی یا پرتودرمانی نیز برای درمان سرطانهای متاستاتیک کبد استفاده کرد.
برای درمان تومورهای سرطانی کبد، در صورتیکه تومور هنوز کوچک باشد یا تنها بخش کوچکی از کبد را درگیر کرده باشد، با عمل جراحی تومور را از بدن خارج میکنند.
یکی از روشهای مؤثر برای درمان تومورهای سرطانی اولیهی کبد روش آر اِف (RFیا رادیوفرکانسی) است. روش آر اف یک روش موضعی برای از بین بردن سلولهای سرطانی است. در این روش، با استفاده از دستگاه یک جریان از امواج رادیویی پرفرکانس را به محل تومور هدایت میکنند تا با ایجاد گرمای موضعی باعث از بین رفتن سلولهای توموری شود. این روش بدون جراحی و با کمک بی حسی موضعی انجام می شود.
کیستهای کبدی اگر بزرگ باشند یا تشخیص داده شود که خطر پارهشدن آنها وجود دارد، باید از طریق عمل جراحی از بدن خارج شوند. بنابر صلاحدیدِ پزشک، در مواردی ممکن است نیاز به عمل جراحی نباشد و پزشک با استفاده از سوزن و از طریق پوست، مایعِ درون کیست کبدی را تخلیه کند. در روندِ درمان کیستهای کبدی معمولاً از داروهای ضدانگلی نیز استفاده میشود چرا که منشأ ایجاد کیستهای کبدی معمولاً انگلهایی مانند اکینوکوکوس هستند.
تودهها و ضایعههای خوشخیم کبد عموماً نیازی به درمانهای تهاجمی مانند جراحی دارند و اغلب با کنترل دارویی قابل درمان هستند.
درمان آر اف توده های کبد در مرکز سونوگرافی تیراد
مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد واقع در خیابان قائم مقام فراهانی در تهران به عنوان اولین مرکز فوق تخصصی در کشور در درمان توده های تیروئیدی از سال ۹۶ آغاز به کار نموده و تا کنون موفقیت های چشمگیری در این زمینه داشته است، این مرکز همچنین در درمان توده های کبدی با کمک آر اف فعالیت می کند، برای دریافت نوبت می توانید با شماره های مرکز تماس بگیرید.
منابع:

دکتر حجت ابراهیمی نیک
فلوشیپ فوق تخصصی رادیولوژی مداخله ای ، متخصص رادیولوژی
عضو هیئت مدیره مرکز سونوگرافی تیراد
طی دوره های آموزشی در کشورهای چین، کره جنوبی، آلمان و ایتالیا در زمینه درمان بیماریهای تیروئید با کمک روشهای کمتر تهاجمی
اولین پزشک ایرانی که موفق به درمان توه های تیروئیدی به روش آر اف در ایران شدند
۹۲ دیدگاه. Leave new
سلام پدرم ۶۸ سالشه توده ای به بزرگی ۹ سانتیمتر در کبد تشخیص داده شده بنظرتون جراحی میشه کرد و توده رو برداشت؟
سلام. مطمئنا از این طریق نمیتوان ارزیابی پزشکی دقیقی انجام داد. اما به طور کلی، در صورتی که یک توده بزرگ در کبد تشخیص داده شده است، نیاز به ارزیابی و مشاوره تخصصی از طرف پزشکان متخصص در زمینه جراحی کبد وجود دارد.
نوع و خصوصیات توده، موقعیت آن در کبد، سن و وضعیت عمومی پدر شما و عوارض مرتبط با عمل جراحی، تمامی عواملی هستند که در تصمیمگیری برای جراحی تاثیرگذار هستند. پزشکان تخصصی، با استناد به نتایج آزمایشات، علائم بالینی و تصویربرداری تشخیصی مانند سونوگرافی یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، قادر به تعیین برنامه درمانی مناسب هستند.
توصیه میکنم با پزشک معالج پدرتان در مورد نتایج تستها و گزارشها صحبت کنید و از او درباره روشهای درمانی مختلف، احتمالات و عوارض جراحی، و تجارب قبلی او در این زمینه بپرسید. او میتواند به شما راهنمایی کند و بهترین تصمیم را برای مورد خاص پدرتان اتخاذ کند.
سلام خسته نباشید من ۳۷ سالم است و این سه سال که سرطان کبد دارم یک بار هم عمل کردم پیش دکتر امین بحرینی الانم متاسفانه دکتر خارج از کشور هستن و من دوباره باید عمل بشم که بخاطر وضعیت مالی که دارم موفق نشدم عمل کنم الانم توده کبد هر روز بدتر میشه طحال هم باید عمل بشه به چند پزشک مراجعه کردم بخاطر هزینه سنگینی که گفتن نتونستم درمان بشم با این همه مشکلات منشیعتی مستاجر بی سرپرست من یک مادرم شما را به بی بی فاطمه زهرا راهنمایی کنید کجا برم بخاطر خدا چون کسی ندارم که به دادم برسه من از مرگ ترسی ندارم اما تنها نگرانی من بچه ام است بخاطر خدا کمک کنید راهنمایی کنید کجا مراجعه کنم چون دیگه طاقت درد ندارم واز تنها بچه ام میترسم مسی ندارم بعد از خودم از بچه ام مراقبت کنه بدبخت بیچاره بی سرپرست مستاجر و بدتر از همه بیماری سرطان کبد حتی خجالت میکشم رو بزنم به خیرین و برم کمیته امداد امام چون اونها هم چنان کمکی نمی کنند که بشه دردی درمان بشه
سلام متاسفانه نمیتوانم در ارائه کمک مالی یا پیشنهاد مراجع خاص درمانی مداخله کنم. اما میتوانم چندین پیشنهاد عمومی برای شما داشته باشم:
۱. مراجعه به بیمارستانهای دولتی
۲. مراجعه به مؤسسات خیریه
۳. مشاوره با پزشکان
۴. حمایت اجتماعی
امیدوارم که با مشورت با پزشکان و جستجوی منابع حمایتی، بتوانید راههایی برای درمان و مدیریت سرطان کبد خود را پیدا کنید.
سلام ایا وجود لکه در کبد میتونه مادر زادی باشه؟
سلام در قسمت ناف کبد یه توده ۸سانتی متری رشد کرده وباعت بزرگ شدن مجرای کبدی وترشح بیش از حد آنزین به خون شده سونو mrcpi وmir دینامیک با تزریق انجام دا دم ۶۴سالمه هیچ علائمی قبلا نداشتم الان نمی دونم به کی مراجعه کنم اگه دکتر حاذقی میشناسین معرفی کنین. درمان تومور بدخیم کبد هیچ نتیجه ای نداره الا ۶ ماه زنده ماندن با شکنجه اگر تومر من بدخیم باشه به زندگی خاتمه میدم ارزشش را نداره
سلام MRIانجام دادم تو کبدم توده کوچک fNHدیده شده ۱۷mm از وقتی که متوجه شدم بعضی وقتااحساس تیرتیر زدن روی کبدم دارم ایا نیاز به پیگیری داره؟؟
سلام من یک خانم ۳۴ ساله هستم ،سونو برای کبد چرب انجام دادم ،افزایش متوسط اکوی پارانشیم کبد چرب دیده میشه،تصویر یک ناحیه ی cystic به قطر ۹mmدر سگمان ۳لوپ چپ کبد رویت شده،ممنون میشم بگید خطرناک یانه ،باید چکارکنم
سلام اقای دکتر مادرم رفته سنوگرافی انجام داده دکتر بهش گفته یه عارضه خوش خیمی مادرزادی روی کبدت هست می خواستم ببینم ایا ممکن هست خطر ناک شودهرغذایی می خوره ترش می کنه حالت تهوه می گیره از غذا بدش می یاد حالت تهوه می گیره
سلام دکتر مامانم سونوگرافی داد بهش گفتن اکوژن هتروژن دارای واسکولاریتی به ابعاد۶۰در ۶۱ در سگمان VI در کبد هست منظورشون چیه میشه توضیح بدید
سلام وقت عالی بخیر
خواهرم حدود ۴۸ ساله س، سونوگرافی رفته و در جواب سونو ، نوشته همانژیوم آتیپیک
لطفاً راهنمایی کنین، یعنی سرطان کبد هست یا نه
سلام وعرض ادب خسته نباشید یک کانون هایپوراست به اندازه۱۰ م فاقد …نمیدونم همچین کلمه ای انسانت.انهانت همچنین چزی درفاز پشت کنسرات در مجاورت سیگمان فالی فورم در کبد رویت شده که میتواند مطرح کننده third in flow باشد .خیلی ممنون میشم توضیح بدین.خیلی خیلی ترسیدم ایا بد است
سلام بابا ۶۲ سالشه رفته دکتر بهش گفتن دور کبدش ضایات داره الان نگرانم ضایاتش هم ۹میلی است خیلی نگرانم
با سلام
در سی تی اسکن پدرم
یه توده هترودنس سگمان ۶لوب راست کبدی با انهانسمنت هتروژن وعمدتا محیطی مطرح کننده متاساز کبدی است یعنی چه
سلام در کبدم یه توده به اسم آدنوم به ابعاد۱۹۷*۱۳۱میلیمتر جراحی کنم دیگه ریشه نمیزنه خطرش زیاده لطفن جواب
ممنون از مقاله کاملتون ندول های mixed Echo به قطر ۱۳ mm در پارانشیم لوب راست کبد وبه قطر ۱۷و۲۹ mm در پارانشیم چپ کبد خطر ساز هستن
سلام من پسر ۳۵ ساله هستم و همانژیوم کبدی دارم یک توده یک سانت و یک توده چهارسانتو نیم میشه درد در ناحیه اطراف ناف دارم و سونو و سی تی و ازمایش انجام دادم دکتر گفته باید نمونه برداری بشید میشه بگین خطرناکه یا خیر خیلی میترسم؟؟
باسلام خدمات شما آقای دکتر و عزیزانی که این متن را میخوانند
بنده طی یک ستون گرافی کامل شکم و لگن
بنده هومن هستم
کانون مختصر هایپر اکو به قطر ۷.۵م م مقابل اورجینRHV در سگمان قدامی لوب راست کبد مشاهده شد که میتواند همانژیوم باشد
دوسنگ به قطر۹م م در کیسه صفرا مشهود است
پروستات باحجم ۳۰ سی سی مختصر بزرگتر از نرمال مشاهده شد
سهم ۳۵است و دو یال پیش به قصد خود کشی سم پاراگوات خوردم ۱۵۰سی سی بعد او نفس تنگی ،دل درد ولم نمی کنه هیوسین زیاد میخورم کاهش وزن هم داشتم خال زیادی و لکه در بدنم زده اهل اصفهان هستم
ممنون میشم راهنمایی کنید
وزنم ۸۵بوده الان ۷۰هستم
سلام
کسی که سرطان ریه داره میتونه عمل داشته باشه برای کبد آیا با بیهوشی انجام میشه آیا ریه جواب میده
سلام
کلانژیت کارسینومای ناف کبدی که منع پیوندکبدتشخیص داده شده باشیمی درمانی وپرتودرمانی قابل درمان هست
باسلام وخلاقیت
در ام آر سی پی چند توده ۸×۹روی کبد ویک توده ۳۵×۲۵در حالب کبد مشاهده شده آیا اینها خطرناک هستند ؟باید جراحی شوند؟
سلام یک کیست واجد به ۱۸*۲۰م. م. راست کبدم. ایجاد شده چه دستور مفرماید خطرناکه
سلام من در سونوگرافی توده در کبدش چرب دیده شده نشانه چیه
سلام.بنده مذکر۷۳ساله.جراحی کولون شدم.
کبدم درسه نقطه متازتازشده که ۱۲کورس هم شیمی درمانی کرده ام.درشیرازجراحی
کبد شدم.ولی بازهم درآزمایش هرماه حدود
۸عددآنتی ژنم بالامیره.چکارکنم.رسول.تی
سلام
پدرم ۵۲ سالشه قبلا ی بار کیست کبد داشتن و عمل کردن.
الان بعد از چند سال سونوگرافی دادن و ی کیست ب قطر ۸۰ mm دیده شده.
باید دوباره جراحی کنند؟
ممنون میشم جواب بدین
سلام
یک توده کیستیک به قطر ۸۰ mm با محتویات غلیظ و جدار زخیم در سمت راست کبد
خطرناکه؟ آیا احتیاج ب عمل جراحی هست؟
لطفا جواب بدین. ممنون
سلام خسته نباشیم من تازه متوجه شدم که ۶عدد ضایعات در کبد در اندازه ۳۱.۲۸ ۱۳. به ترتیب کوچک وباردار هم هستم لطفا راهنمایم کنید.
سلام من خانم ۳۹ساله هستم ک پهلوی راستم درد میکرد رفتم سونو گرافی گفتن داخل کبدلپ راستم ی توده ۲۷میلیمتر است خیلی نگرانم گفتن باید سی تی اسکن بشم میشه راهنمایم کنید
سلام.من در کبدم چند تا کیست دارم که دکترم گفتن نمونه برداری کنم دو طرف دنده هام درد دارم لطفاً شما بفرمایید چیکار کنم آیا خطرناکه؟
سلام برایربنگ کیسه صفرا به دکتر مراجعه کردم و ام آر ای نشان داده صفرا حاوی سنگهای متعدد هست و در لب راست کبدم دوتا توده هست چیز دیگه ایی در مورد توده کبد ننوشته. ایا از سنگ کیسه صفرا مشکل توده کبدم بوجود اومده؟ نوع توده رو ننوشته یعنی چی؟ راهنمایی میفرمایید
سلام در سی تی اسکن اظهار شده هایپودنس کوچک در سکمان ۴ کبدی رویت شده بفرمایید راهنمایی کنید
سلام مادرم ۶۵ سال داره توده کبدی بزرگ داره الان یک هفته است که بدونه حرکت شده و فقط نفس می کشه لطفا راهنمایی کنید چکار کنیم
سلام مادرم قبلا تومور داشتن دهانه معده بو بعدا عمل شد الان کبدش درگیرز داره و ۶ توده داخل کبد داره .۱۱ جلسه شیمی درمانی شده ایا شیمی درمانی تاثیری داره یا بیخیال شیم اینمه عذاب شیمی درمانی رو نکشه.
سلام. به پزشک متخصص مراجعه کنید.
سلام. نظر آقای دکتر ابراهیمی اینه که باید سی تی اسکن کنن تا بررسی بشه که ببینن شیمی درمانی جواب داده یا نه.
سلام خسته نباشید درد قفسه سینه وکتف سمت راست دارم
ببخشید توده هیپودانس خوش خیم یا بد خیم؟
سلام، هم می تونه خوش خیم باشه و هم بد خیم. معیار تعیین کننده ای نیست. سایر مشخصات ندول هم باید بررسی بشه.
با سلام و خسته نباشید.من ۳۹ سالمه و سونو شکمی انجام دادم که نوشته توده هیپواکو به اندازه ۱۲.۵ در ۷ میلی متر دیده شده و پیشنهاد سی تی داده .میخواستم از شما بپرسم کبدم مشکل خاصی داره .خییلی نگران هستم
سلام. آقای دکتر ابراهیمی نظرشون اینه که باید سی تی اسکن انجام بشه تا ببینیم نیاز به نمونه برداری هست یا نه.
با سلام ،وقت بخیر ،خواهرم ٢۴سالشه وتازگی متوجه شده که مشکل تیروید دارند وسطح Tpoبالاست والان رفته سنو وگفته اکوژنیسته مختصری هتروژن دارد این یعنی چی ؟
سلام. مدارک تون رو در واتساپ ۰۹۱۰۸۸۱۷۴۴۴ بفرستید.
سلام خسته نباشید
میخواستم بدونم بیمار متاستاز از صفرا به کبد داشته
صفرا با عمل درآوردن بعد شیمی درمانی انجام شد حالا دکتر به اندازه ۳ و ۲ سانت در کبد سلول سرطانی دیده آیا درمان میشود؟
سلام پسرم ۲ سالو هفت ماهست سونو شکمی mass ۵۰×۳۴ خارج کبد بافشار روی ورید پورت وتنه سلیاک نشون داده وسیتی گفته لنفوما هست. ایا ممکنه خوش خیم باشه؟ علایم ۳۰ روز تب بدون علت وزردی وبعضی وقت ها درد شکم ودرد مفاصل وکمی کبودی وتورم پلکها .البته اصلا از روی شکم قابل رویت نیست.
سلام مامان من ۵٢ سالشه دکتر گفت ٢٠ میلیمتر توده توی کبدش دیده شده گفته خطرناک نیست ولی دارو میدم بعد یه مدت ببینم چی میشه شاید نباز ب عمل داشته باشه تروخدا جواب بدین ایا خطرناکه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟خیلی نگرانیم 😔 عمل کنه یا نه جی میشع
سلام خسته نباشین ایا توده متاستاز یا همانژیوم خوش خیم هستند
سلام. زنده باشید. متاستاز بدخیم هست. همانژیون خوش خیم هست.
سلام.مادرم ۴۵ ساله.۳سال پیش به دلیل پلیپ صفراشو در اوردن.
الان ضایعه اکوژن به اندازه ۱۱mm در dome کبد مشاهده شد.
بنظر شما با دارو درمان میشه یا عمل؟
سلام خسته نباشید ببخشید اندازه کبد ۱۸۰ میلیارد گقته شده آیا جز کبد بزرگ هستم چه کار باید بکنم
سلام. بله بزرگه.
سلام توده ساب کپسولر لوبوله با دیامتر ۲۹mm در لوب چپ کبد با انهانسمنت ندولر در فاز ابتدایی و انهانسمنت کامل درفاز تاخیری مطرح کننده همانژیوم دیده میشود این جواب سی تی اسکن با تزریق خانمی هستم ۳۱ ساله آیا خطرناکه سرطانه لطفا جواب بدید ممنون
با سلام من از اهواز هستم. پدر بنده ۶۸ سالش هست و دکتر جراح کبد گفتند که توده سرطانی کبد لوب راست کبد رو درگیر کرده لب مرز لوب چپ و راست قرار گرفته و گفتند که لوب راست باید بطور کامل خارج بشود.آیا نیاز به RFدارد یا خیر؟ دکترش گفته که باید لوب چپ رو تقویت کنیم تا رشد کند اصطلاحا باید لخته ایجاد کرد در لوب راست چون لوب چپش کوچیک هست و امکان داره جوابگوی بدن نباشد و بعد از عمل دچار نارسایی کبدی شود. نظر شما چیه؟
سلام چرا جواب سوالها رو نمیدید ؟
سلام. جواب سوال ها رو میدیم ولی خب تعداد سوال ها خیلی زیاده!!!
سلام وقت بخیر
مادر من در یک سونوگرافی که داشت یک هیپواکو یک سانتی متری روی کبد و یک میوم هشت میلی متری د رحم دیده شده و به همین خاطر دکتر اسکن تجویز کرده .ایا وضعیت خطرناکه ؟
سلام من سونوگرفتم وتوش نوشته ک توده اکوژن ۱۳میلی درلوب راست کب..آیاخطرداره لطفاراهنماییم کنید
سلام. هر سال سونو کنید.
سلام خسته نباشین من بخاطردرددرناحیه راست شکمم ب دکترمراجعه کردم توسونوگرافیم اومده ک اکوژن ۱۳میلی میتری درلوب راست کبدم رویت شده…آیاخطرناکه
سلام آقای دکتر خوب هستین ؟مامان بزرگم دچار دو تا غده خوش خیم در شکمش شده بود و با چند جلسه شیمی درمانی و عمل این بیماریش برطرف شد الان با چکاب گفتن که احتمال اینکه یک غده ی کوچیک در کبدش هست آیا این غده ی کوچیک برای بدنش خطرناک هست ؟ممنون میشم به سوالم پاسخ دهید ؟
سلام. به انکولوژیست مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید،توکبد همسرم ندول هیپراکوبه اندازه ۱۱میل دیده شده ،ایا خطر داره؟؟مرد هست و ۴۲ ساله
سلام خسته نباشید مادر من یک توده هتروژن درخلف لوب راست کبد مشاهده شده چطور حل میشه عمل میخواد؟؟؟
سلام بیماریک ضایعه ایزواکو با کبد در لوب راست به نظر در سگمان ۵ در مجاورت کیسه صفرا به ابعاد٣٧x27xxx30mm رویت میشود
چه مشکلى هست
سلام. با عرض پوزش حیطه تخصصی ما نیست.
سلام .وقتتون بخیر خانم ۳۶ ساله ومتاهل هستم دوساله که یه کیست کوچیک تو سینه راست دارم ولی رشد نداشت براهمین دکترا گفتن نگران نباش .همزمان با این کیست درد در قسمت راست شکم و سینه داشتم که با کار کردن و عصبی شدن بیشتر میشد..یک سال پیش تو سونو گفتن یه همانژیوم ۱۰ میلی داریی وگفتن بهتره به روانپزشک مراجعه کنی .منم رفتم یسری دارو داد که واقعا خوب بود هشتاد درصد دردام بهبود یافت ولی باز یکماهه که داروها رو قطع کردم دردام شروع شد .برام اسکن نوشتن.الان تو جواب اسکن اومده که توده کبد،همانژیوم نیست و احتمالا آدنوم ۷ میلی متری هست.و یه فتق کوچیک هم روی ناف دیده شد.میشه خواهش کنم راهنماییم کنید که چیکار باید کنم خطرناکه ؟ و آیا احتمال داره کیست سینه که دارم به کبد هم متاستاز کرده باشه شهرستان هستم و نمیدونم به کدوم دکتر مراجعه کنم برای درمان
سلام آقای دکتر بنده یه توده کبدی به قطر ۴۲میل درلعب راست کبدم است ودرپانکراس معده هم یک توده چربی به وجود آمده آیا نیاز به جراحی دارم
پدرم ۶۸ ساله. آدنوکارسینوما متاستازیک کبد در جاهای کوچکی از کبد دیده شده. خواستم ببینم تو چه مرحله ای هستن. ممنون و باید چه کرد؟
سلام وقت به خیر همسرم پارسال دچار کنسر روده شدن و یک ماه پیش از ایشون سونو گرافی و سی تی اسکن گرفته شد و نشان داد که یک عدد ضایعه در کبدشون هست ولی صدر درصد متاساز رو تایید نکردن می خواستم لطف کنید راهنماییم کنید این متاساز هست یا نه
سلام مادرم گفتن ضایعه هیپودنس ۷میلیمتری دیده شد داخل سی تی خیلی نگرانم بنظرتون سرطان ۰😔
سلام. نه مشکلی نیست.
سلام. مادر من ۶۳ ساله در جواب سی تی اسکن که برای کرونا رفته بود ، ندول هیمودنس به قطر ۲۳ میلی در لوب راست دیده شده. میخواستم بپرسم آیا خطرناکه و چه کار باید بکنیم؟ ممنونم
سلام. مشکلی نیست.
سلام وقت بخیر
پدرم ۵۵ سالشه معده درد شدید داشت ودگتر گفت مشکوک به سرطان معده هست وبعد ازکلی ازمایش و سیتی اسکن گفتن یه توده تو کبدش هست والان گفتم باید ازکبد نمونه برداری بشه
خیلی وزن کم کرده…کتف راستش به شدت درد میکنه …بعضی مواقع حتی یدفه زمین میخوره
لطفا راهنمایی کنید که چی هست
وباید چیکار کنیم
سلام. از کبد نمونه برداری کنید تا مشخص بشه.
سلام من ۳۳سالمه سونای کبددادم توده اکژون به ابعاد۱۶*۲۶*۹و۱۱میلیمتردرکبد
م دیده شده نگران کننده است یانه
سلام. جواب ام ار ای تون رو در واتساپ ۰۹۱۰۸۸۱۷۴۴۴ بفرستید.
سلام و عرض ادب،پزشک سونوگراف در حین انجام سونو برای کبد چرب متوجه یک همانژیوما به اندازه ۱۵*۲۰ mm در لوب چب سگمان ۳ در من شده،متن سونو به این صورته: (تصویر یک ساختار اکوژن round با حدود مشخص به ابعاد ۱۵*۲۰ mm در لوب چپ کبد (سگمان ٣) مشاهده شد که در درجه اول مطرح کننده همانژیوما می باشد.با این حال تطبیق با تست های کبدی و سونوگرافی کنترل ۶ ماه بعد توصیه می شود.)آیا خطری برای آینده من دارد ؟ و نیازه الان به دکتری مراجعه کنم و کاری انجام بدم برای درمان؟ الان آیا نیاز به گرفتن ct و یا mri است یا همون سونو تشخیص دقیق داده ؟.سنم ٢٩ سال و آقا هستم ،آزمایش کبدم ast 21 ,, alt 45,,alkaline p 180 است،سال ٩٢ کبد چربم گرید ٢ بود و اون موقع تو سونوعه من این توده نوشته نبود و تو سونو الان کبدم چرب نبود.الان درد در قسمت کبد ندارم و ۴٠ روز هم از شروع علائم به کرونا با درگیریه ٣٠ درصد ریه و دریافت دارو رمدیسیور میگذره.
سلام. آقای دکتر چگینی نظرشون اینه مشکل تیروئید نیست.
سلام خوبین دکتر ی سوال مادرم سونوگرافی کرده ی ضایعه پنج و نه میلیمتری در لبه راست کبد وجود داره خیلی نگرانم ترسیدم ایا سرطان کبد هست
توده کبدی درمان میشه کجا و چه جوری پدرم دچار این بیماری شده
سلام.مادرم ۵۳سالشه وتوده هیپراکووهموژن ۲۰در۱۳ میلیمتردرقسمت راست کبدش که مطرح کننده همانژیوم هست دیده شده درسونوگرافی.خیلی نگرانم.نظر شما چیه؟
سپاس فراوان
سلام. آقای دکتر چگینی نظرشون اینه MRI انجام بدین.
ممنون از توضیحاتتون
سلام و خدا قوت.مادرم ۹۲ سالشه.سمت راست کبدش درد میکرد.بردیم سونوگرافی.همه چیز کبد و بدنش نرماله ولی توده های هیپراکوئیک متعددی در کبد با حاشیه هیپواکوئیک در سرتاسر کبد دیده میشه که اندازه بزرگترین آنها ۷۳×۶۶ میلیمتر هستش.تونظریه هم علائم متاستازهای کبدی نوشته.این نظریه مطمئنه؟ ممنونم.
سلام. توده سرطانی به کبد متاستاز داده.
تحت نظر انکولوژیست باشید.
سلام من در کبدم یک همانژیوم بیس وسه میلی دارم خیلی میترسم چکار کنم
سلام. نیاز به اقدام خاصی نیست.
سلام و عرض ادب،همسر من هایپر اکجوییک کبدی همانژیوم دارد که دکتر گفته باید سی تی اسکن برویم نگران شدم.میتونید بگید یعنی چی؟
سلام. به نظر آقای دکتر ابراهیمی همانژیوم خوش خیم هست با سی تی اسکن وسعت ضایعه را مشخص کنید و اگر بزرگ باشه با امبولازاسیون درمان میشه.
باسلام کانسربرست همسر من به کبدش متاستازداده با اندازه حداکثر۱۲ میلیمتر آیا باروشهای شما قابل درمان است؟
ممنون بابت اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادید خیلی عالی بود
عالی بود….ممنونم ازتون!
خیلی بهم کمک کرد!