توده کبدی چیست؟ اندازه توده‌های کبدی خوش خیم و بدخیم

توده خوش خیم کبد و نمای کلی آن

توده ها یا ضایعات خوش خیم (غیر سرطانی) در کبد نسبتاً شایع هستند.

همانژیوم (که همانژیومات نیز نامیده می شود.)

  • شایع ترین ضایعات جامد خوش خیم کبد
  • نشان دهنده ضایعات عروقی مادرزادی است که حاوی بافت فیبری و رگ های خونی کوچک است که در نهایت رشد می کنند.
  • محدوده اندازه از کوچک (۱ سانتیمتر یا کمتر) تا همانژیوم غول پیکر غار (۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر)
  • پارگی خود به خود (خونریزی) نادر است.

آدنوم های کبدی

  • نئوپلاسم های جامد خوش خیم کبد
  • بیشتر در زنان جوان دیده می شود.
  • معمولاً منفرد است، اگرچه آدنوم های متعدد نیز ممکن است رخ دهند.
  • عامل خطر: استفاده قبلی یا فعلی از داروهای ضد بارداری خوراکی، اگرچه حتی بدون استفاده از قرص های ضد بارداری خوراکی نیز ممکن است رخ دهد.
  • با پارگی خود به خود همراه با خونریزی داخل صفاقی و خطر ابتلا به سرطان (کارسینوم کبدی) همراه می‌باشد.

هیپرپلازی گره ای کانونی (FNH)

  • یکی دیگر از ضایعات جامد خوش خیم کبد
  • در زنان در سنین باروری (مشابه آدنوم) شایع تر است، اگرچه ارتباط استفاده از قرص های ضد بارداری خوراکی چندان روشن نیست.
  • معمولاً خود به خود پاره نشوند.
  • هیچ خطر قابل توجهی برای سرطانی شدن نداشته باشید.

کیست های کبدی

  • ساختارهای کبد پر از مایع
  • انواع مختلف کیست های کبدی عبارتند از:
  1.  کیست های ساده کبدی
  2. کیست صفراوی
  3. کیست های انگلی
  4. سیستادنوم ها

همانژیوم کبدی

کبد بزرگ‌ترین عضو یا ارگانِ داخلی بدن است که در افراد بالغ و سالم حدوداً بین ۱۳۰۰ تا ۱۶۰۰ گرم وزن دارد‌. کبد در حفظ همئوستاز و در متابولیسم بدن نیز نقش عمده و گسترده‌ای را داراست‌. همین موضوع سبب شده که کبد توسط انواع مختلفی از بیماری‌ها تحت تأثیر قرار گرفته و به نسبت عضو آسیب‌پذیری باشد‌. به عبارت دیگر‌، هر بیماری یا اختلالی که متابولیسمِ عادی بدن را متأثر کند می‌تواند کبد را نیز درگیر نماید‌. از جمله این اختلالات می توان به توده‌های کبدی اشاره کرد.

اگر با مشکلات کبدی رو به رو هستید این مقاله کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد، در این مقاله قصد داریم در ابتدا به طور مختصر‌، با برخی عملکردها و ویژگی‌های بافتِ کبدی آشنا شویم و سپس به سؤالاتِ متداول شما درباره‌ی برخی بیماری‌ها و توده‌های کبدی پاسخ دهیم.

عملکرد کبد

برخی کارهایی را که کبد در بدن انجام می‌دهد شامل موارد زیر می‌باشد‌:

  • تمام مواد غذایی‌ای که در روده و دستگاه گوارش جذب می‌شود از طریق سیاهرگی به نام باب یا پورت به کبد رفته و در آنجا بر روی آن‌ها تغییراتی اعمال می‌گردد تا بتوانند مورد استفاده‌ی سایر بافت‌های بدن قرار بگیرند‌.
  • داروهای خوراکی هم مثل مواد غذایی‌، بعد از جذب در دستگاه گوارش ابتدا به کبد می‌روند و در آنجا به فرم فعال خود تبدیل می‌شوند‌.
  • کبد بسیاری از سموم و ترکیبات اضافی و دفعیِ موجود در پلاسمای خون را از طریق صفرا از بدن دفع می‌کند‌.
  • بسیاری از پروتئین‌های موجود در پلاسمای خون یا همان سرم توسط سلول‌های کبدی ساخته می‌شوند‌.
  • کبد در سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر عفونت‌ها مشارکت دارد‌.
  • کبد مواد مختلفی مانند آهن‌، گلیکوژن‌، تری‌گلیسیریدها‌، ویتامین‌ها و … را در خود ذخیره می‌کند‌.
در کتابِ پاتولوژی رابینز درباره‌ی عملکردِ کبد در بدن چنین نوشته شده است:

« در چهارراهِ بین دستگاه گوارش و سایر اعضای بدن‌، کبد نقش مهمی را در نگهداری همئوستازِ متابولیک بدن ایفا می‌کند‌. این نقش‌ها و عملکردهای کبد شامل پردازشِ آمینواسیدهای غذایی‌، کربوهیدرات‌ها‌، لیپیدها و ویتامین‌ها‌، ساخت پروتئین‌های سرم و مسمومیت‌زدایی و دفع سم و موادِ بیولوژیک بیگانه از طریق صفرا می‌باشد‌. به عبارت دیگر‌، هر ماده غذایی که از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود و همچنین بسیاری از داروهای خوراکی و حتی سموم‌، در ابتدا از طریق گردش خون به کبد رفته و در آنجا متابولیزه یا پردازش می‌شوند‌.

کبد نسبت به فاکتورها و عواملِ متابولیک‌، سمّی‌، میکروبی و خونی حساس می‌باشد‌. در بعضی موارد‌، بیماری به طور اولیه در بافتِ کبد دیده می‌شود‌. در سایر موارد بیماری‌های شایع در انسان مثل نارسایی قلبی (‌علی‌الخصوص نارسایی نیمه‌ی راستِ قلب‌)‌، دیابت و عفونت‌های خارجِ کبدی غالباً به طور ثانویه کبد را نیز درگیر می‌کنند‌.

کبد از ذخیره‌ی عملکردی بسیار زیادی برخوردار است و در تمام بیماری‌های کبدی به جز انواع بسیار سریع و حاد، نوسازیِ بافت کبد دیده می‌شود‌. در یک فرد طبیعی برداشتن ۶۰ درصد از بافتِ کبد با جراحی (‌هپاتکتومی‌)‌، منجر به یک اختلالِ کبدی جزئی یا موقت می‌گردد و بافتِ کبدی در عرض ۴ تا ۶ هفته نوسازی می‌شود‌، به بیان ساده تر کبد این قابلیت را دارد که بافت مجدد تولید کند.

حتی در صورتیکه سلول‌های کبدی به طور گسترده‌ای دچار نکروز شده و از بین بروند ولی چارچوبِ بافت همبند کبد حفظ شده باشد‌، تقریباً بافتِ کبد به طور کامل بازمی‌گردد‌. »

تا اینجا به طور خلاصه دیدیم که کبد چه عملکردها و وظایفی دارد و همچنین واکنشِ بافت کبد را در برابر بیماری‌ها تا حدودی بررسی کردیم‌.

موضوعی که در این مقاله می‌خواهیم پیرامون آن بحث کنیم توده‌های کبدی است‌.

کبد و عملکرد آن در بدن

توده های کبدی

توده‌های کبدی انواع مختلفی دارند و لزوماً پدیده‌ی خطرناکی نیستند‌. در ادامه

  • انواع توده‌های کبدی
  • تصویربرداریِ کبد
  • سرطانِ کبد (HCC) و علائم آن

را بررسی می کنیم.

انواع توده‌های کبدی

در بعضی بیماری‌ها‌، علی‌الخصوص در سرطان‌ها ممکن است توده‌هایی از سلول‌های توموری خوش‌خیم یا بدخیم در داخل کبد دیده شود‌. البته خوشبختانه هر گردی گردو نیست! هر توده‌ی کبدی‌ای لزوماً یک توده‌ی سرطانی نمی‌باشد. لذا در صورت تشخیصِ وجود توده در کبدتان فوراً نگران نشوید‌.

انواع توده‌های کبدی شاملِ کیست‌های کبدی‌، ندول‌ها (‌نوعی برجستگی‌) و تومورهای کبدی تقسیم می‌شوند.

آبسه های کبدی

احتمالاً نام آبسه‌های کبدی یا کیست‌های کبدی را پیش از این نیز شنیده باشید‌. کیست‌های کبدی غالباً از عفونت‌های انگلی نظیر آمیب‌، اکینوکوکوس و … نشأت می‌گیرند‌ و طبق آمارها‌، در کشورهای در حال توسعه‌، مانند کشور عزیزمان ایران‌، شایع می‌باشند‌.

در کشورهای پیشرفته آبسه‌ها یا کیست‌های کبدی باکتریایی شیوع بیشتری نسبت به کیست‌های کبدی انگلی دارند‌. کیست‌های کبدی باکتریایی‌، که عموماً با نام کیست‌های چرکی کبد از آن‌ها یاد می‌شود‌، به صورت ضایعاتی با اندازه‌ی چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر دیده می‌شوند‌.

علائمِ کیست‌های کبدی معمولاً به این صورت است که فردِ مبتلا دچار تب شده و در بیشتر موارد در ناحیه‌ی فوقانی راست شکم (‌محل قرارگیریِ کبد‌) احساس درد می‌کند و همچنین کبدِ شخص بزرگ و دردناک می‌شود‌. در صورتیکه مجاری صفراوی خارج کبدی دچار انسداد شوند ممکن است یرقان یا زردی نیز دیده شود‌. در صورتیکه چنین علائمی را مشاهده نمودید به پزشک مراجعه نمایید‌.

برای درمانِ کیست‌های کبدی‌، اگر ضایعات کوچک باشند از آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروهای ضدانگلی و اگر ضایعات بزرگ‌تر باشند از تخلیه‌ی جراحی کیست یا آبسه استفاده می‌گردد‌.

در صورت تشخیص و درمانِ به‌موقع آبسه کبدی شانس نجات بیمار بیش از ۸۰ درصد خواهد بود در غیر اینصورت‌، حتی خطر مرگ‌ ناشی از کیست کبدی وجود دارد‌. بنابراین‌، لزوم مراجعه به پزشک در صورت مشاهده‌ی علائمِ آبسه‌ی کبدی را جدی بگیرید‌.

نوع دیگری از توده‌های کبدی تومورها و توده‌های سرطانیِ کبد هستند که در بیشتر موارد منشأ آن‌ها اصطلاحاً متاستاتیک بوده و از عضو احشایی دیگری غیر از کبد می‌باشد‌.

آبسه کبدی یعنی چه، انواع توده‌های کبدی کدامند

متاستاز چیست؟

اگر برایتان سؤال پیش آمده که متاستاز چیست؟ باید بگوییم که متاستاز به زبان ساده‌، انتشارِ سلول‌های سرطانی از محلِ تومور اولیه به دیگر اعضا و بافت‌های بدن می‌باشد‌.

شایع‌ترین سرطان‌های کبد

شایع‌ترین سرطان‌های کبد، سرطان‌های متاستاتیکِ کبد هستند، به این معنی که تومور اولیه در عضوی دیگر و غیر از کبد ایجاد شده و سلول‌های توموری در خون منتشر شده و کبد را هم درگیر کرده‌اند‌. معمولاً محل تومور اولیه‌ای که به کبد متاستاز می‌دهد در کولونِ روده‌، ریه یا پستان می‌باشد‌.

گفته می‌شود که کبدِ سالم و طبیعی در مقایسه با کبدِ دچار سیروز‌، حساسیت بیشتری نسبت به متاستازهای سرطانی از خود نشان می‌دهد‌.

توده‌های کبدی ممکن است باعث احساس سنگینی یا ناراحتی در ناحیه‌ی اپی‌گاستر شوند‌. بیماران مبتلا به سرطان متاستاتیک کبد معمولاً با شکایات یا علائمی مثل ضعف و بی‌اشتهایی‌، یرقان‌، آسیت (‌تورم یا تجمع مایع در شکم‌) و درد در ناحیه فوقانی راست شکم به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند‌.

طول عمر بیماران مبتلا به متاستاز کبد

طول عمر بیماران مبتلا به متاستاز کبد یا همان سرطان متاستاتیک کبد به محل اولیه‌ی تومور و مرحله‌ای از بیماری که در آن‌ سرطان تشخیص داده شده و اقدامات درمانی صورت گرفته‌، بستگی دارد‌. به طور کلی‌، وقتی یک توده سرطانی وارد فاز متاستاز می‌شود کنترل بیماری سخت می‌گردد‌.

خوشبختانه امروزه با برخورداری از روش‌های متعدد تشخیص و درمان سرطان‌های متاستاتیک کبد‌، امکان آهسته‌تر کردن یا متوقف ساختن سیر بیماری و کمک به افزایش طول عمر بیمار مبتلا به متاستاز کبدی وجود دارد‌.

تومورهای خوش‌خیم و ندول‌های کبدی

بحث دیگری که در ارتباط با انواع توده‌های کبدی مطرح است تومورهای خوش‌خیم و ندول‌های کبدی می‌باشد‌.

همانژیوم‌های غاریِ کبد

شایع‌ترین ضایعه‌های خوش‌خیم کبدی اصطلاحاً همانژیوم‌های غاریِ کبد نام دارند و برعکس اسمشان که ممکن است ترسناک بنظر بیاید! خطرناک نیستند‌. (‌همانژیوم توده‌ی خوش‌خیمی است که در بافت پوششیِ رگ‌های خونی به وجود می‌آید‌.‌) تنها مشکل اصلی همانژیوم‌های غاری کبد اینست که امکان دارد با تومورهای متاستاتیک کبد اشتباه گرفته شوند‌.

آدنوم کبدی

آدنوم کبدی نوع دیگری از تومورهای خوش‌خیم کبد است که غالباً در خانوم‌های جوانی که قرص ضدحاملگی خوراکی (‌OCP‌) مصرف می‌کنند ایجاد شده و با قطع مصرف آن‌، پسرفت می‌نماید‌.

آدنوم کبدی وقتی به صورت یک توده کبدی تظاهر کند ممکن است با سرطان بدخیم کبد اشتباه گرفته شود‌. آدنوم کبدی ممکن است تحت شرایطی خطرناک شود‌.

آدنوم کبدی در تقریباً نیمی از بیماران بدون علامت می‌باشد‌. علائم آدنومِ کبد بیشتر به صورت درد قسمت فوقانی راست شکم و در موارد شدیدتر خونریزیِ حاد داخل شکمی می‌باشد‌. بیماران علامت‌دارِ مبتلا آدنوم کبد با عمل جراحی و برداشتنِ آدنوم تحت مداوا قرار می‌گیرند‌.

آدنوم کبدی چیست ؟ توده های کبد چگونه درمان می شوند

ندول‌های کبدی

ندول‌های کبدی شامل هیپرپلازی ندولار موضعی‌، ندول‌های ماکرورژنراتیو و ندول‌های دیس‌پلاستیک می‌باشند‌. این ندول‌ها اکثراً توده‌هایی غیرسرطانی بوده و نگران‌کننده نیستند‌.

تصویربرداریِ کبد

یکی از روش‌های تشخیص کارآمد و مؤثر توده‌ها و تومورهای کبدی تصویربرداری است‌. این تصویربرداری ممکن است به روش‌های مختلفی صورت بگیرد ولی معمولاً اولتراسونوگرافی و سی‌تی اسکن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند‌.

اگر در مورد اولتراسونوگرافی کبد یا به طور کلی‌تر سونوگرافی اطلاعاتی داشته باشید ممکن است با اصطلاحاتِ اکوژنیسیته و یا توده‌های هیپواکو مواجه شده باشید‌.

در این قسمت از مقاله‌، می‌خواهیم ببینیم اکوژنیسیته چیست‌؟ توده‌ی هیپواکو در کبد چیست‌؟ و آیا وجود توده‌ی هیپواکو در کبد خطرناک است‌؟

می‌دانید که در روش اولتراسونوگرافی امواجِ اولتراسوند با واسطه‌ی یک پروب به داخل فرستاده می‌شوند و بازتاب یا پژواک حاصل از برخورد این امواج با اعضای داخلی بدن‌، توسط دستگاه دریافت شده و به یک تصویر تبدیل می‌شود‌.

اصطلاح توده هیپواکو در کبد یعنی چه؟

به میزانِ تواناییِ پژواک‌زایی اجزای بدن در برخورد با امواج اولتراسوند اکوژنیسیته گفته می‌شود‌. همچنین بافتی را که اکوژنیسیته‌ی پایینی داشته باشد هیپواکو می‌نامند‌.

بافت طبیعی و سالمِ کبد قوام نرمی دارد اما توده‌های کبدی به دلیل اینکه معمولاً فشرده و سخت هستند هیپواکو می‌باشند‌.

توده‌های هیپواکو در کبد می‌توانند خوش‌خیم یا بدخیم باشند‌. برای تعیین نوع بدخیمی یا خوش‌خیمی توده‌های هیپواکوی کبد به سی‌تی اسکن و آزمایش‌های تکمیلی نیاز است‌.

توده‌ی هیپواکو در کبد خطرناک است؟

به این ترتیب‌، نمی‌توان به طور قطع گفت که وجود توده‌ی هیپواکو در کبد خطرناک است، چون ممکن است این توده غیرسرطانی بوده و حتی نیازی به اقدامات درمانی نداشته باشد‌.

سرطانِ کبد (HCC) یا توده بدخیم کبدی و علائم آن

سرطان کبد که کارسینوم سلول کبدی (‌HCC‌) نیز نامیده می‌شود حدوداً بیش از ۵ درصد موارد سرطان را در جهان شامل می‌شود‌.

عوامل زیادی می‌توانند در بروز سرطان کبد دخیل باشند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره نمود‌:

سن‌، جنس‌، مواد شیمیایی، ویروس‌ها‌، مواد شیمیایی‌، هورمون‌ها، الکل و مواد غذایی‌.

عوامل اصلی که منجر به بروز سرطان کبد می‌شوند عبارتند از‌: عفونت ویروسی هپاتیت B و C‌، سیروز الکلی‌ و هموکروماتوز‌.

آیا سرطان کبد دارای علائم خاموش است؟

تشخیص سرطان کبد خیلی آسان نیست و معمولاً از علائمِ آن تحت عنوان علائم خاموش سرطان کبد یاد می‌شود‌. سرطان کبد ممکن است در بیمارانی که قبلاً دچار سیروز شده یا اختلالات زمینه‌ای دارند به صورت هپاتومگالی آرام (‌بزرگ شدنِ کبد‌) تظاهر کند‌. برخی بیماران هم ممکن است که دچار درد در ناحیه اپی‌گاستر (در ‌قسمت فوقانیِ شکم‌) شوند یا کاهش وزن پیدا کنند‌.

یافته‌های آزمایشگاهی (نتایج آزمایشات) هم کمک‌کننده هستند ولی متأسفانه اختصاصیت بالایی برای تشخیص سرطان اولیه‌ی کبد ندارند‌.

به هر حال‌، سرطان کبد معمولاً با بیماری‌ها و اختلالات زمینه‌ای دیگری همراه است و همین موضوع تشخیصِ افتراقی آن را تا حدودی دشوار می‌نماید‌.

طول عمر بیماران مبتلا به سرطان کبد

میانگین طول عمر بیماران مبتلا به سرطان کبد ۷ ماه بوده و ممکن است جان خود را در اثر یکی از موارد زیر از دست بدهند‌:

کاهش وزن شدید‌، نارسایی کبدی همراه با اغمای کبدی و به ندرت پارگی تومور همراه با خونریزی کشنده‌.

سرطان سلول‌های کبدی یا کارسینوم هپاتوسلولار در صورت تشخیصِ به‌موقع قابل درمان می‌باشد‌.

درمان سرطان کبد می‌تواند به روش‌های مختلفی از جمله عمل پیوند کبد‌، برداشتن قسمتی از بافتِ کبد‌، رادیوتراپی‌، شیمی‌درمانی و … صورت بگیرد‌.

درمانِ انواع توده‌های کبدی

روش درمان توده‌های کبدی با توجه به نوعِ آنها و شرایط سنی و جسمیِ بیمار ممکن است متفاوت باشد‌.

در درمان سرطان‌های ثانویه یا متاستاتیک کبد معمولاً سعی می‌شود تا علائم بیماری سرکوب شده و طول عمر بیمار افزایش یابد‌. به این نوع درمان اصطلاحاً درمان تسکین‌دهنده گفته می‌شود‌. با این حال، می‌توان از روش‌هایی همچون شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی نیز برای درمان سرطان‌های متاستاتیک کبد استفاده کرد‌.

برای درمان تومورهای سرطانی کبد، در صورتیکه تومور هنوز کوچک باشد یا تنها بخش کوچکی از کبد را درگیر کرده باشد‌، با عمل جراحی تومور را از بدن خارج می‌کنند‌.

یکی از روش‌های مؤثر برای درمان تومورهای سرطانی اولیه‌ی کبد روش آر اِف (RFیا رادیوفرکانسی‌) است‌. روش آر اف یک روش موضعی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی است. در این روش‌، با استفاده از دستگاه یک جریان از امواج رادیویی پرفرکانس را به محل تومور هدایت می‌کنند تا با ایجاد گرمای موضعی باعث از بین رفتن سلول‌های توموری شود‌. این روش بدون جراحی و با کمک بی حسی موضعی انجام می شود.

کیست‌های کبدی اگر بزرگ باشند یا تشخیص داده شود که خطر پاره‌شدن آنها وجود دارد، باید از طریق عمل جراحی از بدن خارج شوند‌. بنابر صلاح‌دیدِ پزشک‌، در مواردی ممکن است نیاز به عمل جراحی نباشد و پزشک با استفاده از سوزن و از طریق پوست‌، مایعِ درون کیست کبدی را تخلیه کند‌. در روندِ درمان کیست‌های کبدی معمولاً از داروهای ضدانگلی نیز استفاده می‌شود‌ چرا که منشأ ایجاد کیست‌های کبدی معمولاً انگل‌هایی مانند اکینوکوکوس هستند‌.

توده‌ها و ضایعه‌های خوش‌خیم کبد عموماً نیازی به درمان‌های تهاجمی مانند جراحی دارند و اغلب با کنترل دارویی قابل درمان هستند‌.

درمان آر اف توده های کبد در مرکز سونوگرافی تیراد

مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد واقع در خیابان قائم مقام فراهانی در تهران به عنوان اولین مرکز فوق تخصصی در کشور در درمان توده های تیروئیدی از سال ۹۶ آغاز به کار نموده و تا کنون موفقیت های چشمگیری در این زمینه داشته است، این مرکز همچنین در درمان توده های کبدی با کمک آر اف فعالیت می کند، برای دریافت نوبت می توانید با شماره های مرکز تماس بگیرید.

منابع:

۴.۵ / ۵. ۴

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
مطلب بعدی
سرطان سینه به همراه پیشرفته ترین روش های درمان سرطان سینه 2021
مطلب قبلی
کیست سینه چیست؟ انواع کیست سینه و علت بوجود آمدن کیست پستان

۱۶۸ دیدگاه. Leave new

  • هادی
    1402/07/04 11:16 ب.ظ

    سلام وقت بخیر پدر بنده ۵۹سال سن دارن به تازگی متوجه شدیم سرطان معده دارن ازمایشاتو انجام دادیم به تازگی ام ار ای انجام دادیم نوشتهکبد ابعاد پارانشیم نرمال دارد.۶تودهکبدی عمدتا در لوپ چپ بزرگترین به قطر۳۷ میلی متربه صورت سیگنال پاییندرt1وسیگنال بالا درt2با مرکز کیستیک نکروتیک رویت میشودکه در سری های داینامیکبعد از تزریق ماده حاجب انهاسمنت به صورت مرکزی در فاز پورتال همراه با انهاسمنت بافت اطراف توده داردودر فاز تاخیری wash out محیطی دارد نتیجه زده متاستاز کبدی ما هنوز برای معده هم شروع به درمان نکردیم هی ازمایش مینویسن الان نتیجه چیه چیکار باید بکنیم ممنون میشم راهنمایی کنید

    • مدیر سایت
      1402/07/06 5:39 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      با توجه به نتایج آزمایشات و تشخیص سرطان معده در پدر شما و همچنین توده‌های کبدی که تشخیص داده شده است، توصیه می‌شود که به اسرع وقت با تیم پزشکی متخصص مشورت کنید تا برنامه‌ریزی درمانی مناسب انجام شود.
      سرطان معده می‌تواند به دلیل ویژگی‌های خود به کبد منتقل شود و توده‌های کبدی ایجاد کند. نتایج CT اشاره به وجود توده‌های کبدی دارند که احتمالاً متاستاز از سرطان معده باشند.
      درمان سرطان معده ممکن است شامل جراحی، شیمی درمانی یا ترکیبی از این روش‌ها باشد.
      تصمیم در مورد بهترین راه‌حل درمانی و زمان شروع درمان بستگی به مرحله و اندازه سرطان معده، وضعیت سلامتی کلیه، و دیگر عواملی دارد که توسط تیم پزشکی مشورت خواهند کرد.

  • عباس
    1402/07/02 11:38 ق.ظ

    باسلام
    مادرم ct داده چندضایعه متاستاتیک درکبد مشاهده که بزرگترینش۶۶*۵۶میلیمتر هست
    به نظرتون اول شیمی درمانی کنه بعد عمل برداشت کیست انجام بشه
    یا اول عمل کنه برای برداشت این ضایعه

    • مدیر سایت
      1402/07/04 11:18 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      ترتیب درمانی در مواجهه با ضایعات متاستاتیک کبد معمولاً بستگی به عوامل متعددی دارد، از جمله اندازه و تعداد ضایعات، نوع سرطان اصلی، وضعیت عمومی بیمار، سلامت عمومی و توصیه‌های پزشک معالج. در بسیاری از موارد، ترتیبی که شما ارائه داده‌اید (شیمی درمانی پیش از عمل برداشت کیست) به عنوان یک راه حل قابل توجه برای معالجه در نظر گرفته می‌شود.
      درمان شیمی درمانی می‌تواند به کاهش اندازه و تعداد ضایعات متاستاتیک کمک کند و ممکن است قبل از عمل برداشت کیست انجام شود تا ضایعات کمی کوچک‌تر شوند و برداشت آنها بهتر انجام شود. این اقدام معمولاً به عنوان یک قدم تدریجی در مراحل درمان در نظر گرفته می‌شود.

      به هر حال، تصمیم نهایی باید توسط پزشک معالج مادرتان با توجه به شرایط خاص او و معیارهای بالینی ایشان گرفته شود. مهمترین نکته این است که در مشورت با پزشک معالج، یک برنامه درمانی مناسب و ترتیب مناسب برای مادرتان تعیین شود تا بهترین نتیجه را از درمان بگیرند.
      همچنین، اطمینان حاصل شود که از افراد متخصص و تیم‌های درمانی متخصص برای انجام این درمان‌ها استفاده می‌شود.

  • مینا
    1402/06/28 7:42 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    ببخشید مادر من ۵۸ ساله ۲۸ آذر ۱۴۰۱ انسداد روده شدن و بعد عمل و بعد جراحی، ۴ ماه بعد وسطای شیمی درمانی دوباره برای بستن کلستومی جراحی شد که قبلش اسکن دادن و تو اسکن توده هایپو در کبد نشون داد که دکتر جراح موقع بستن کلستومی کبد رو هم دیده بود و گفتن در سطح کبد چیز قابل روئتی نبوده.
    امروز بعد از ۱۲ دوره جلسه شیمی درمانی دکتر براشون سونوگرافی داد که همه چی سالم بود فقط تو کبد این هست
    Liver with normal size shows normal echogenicity.
    Isoecho structure is seen in right lobe segment 6 measuring 17×۱۴ mm without mass effect
    حالا آقای دکتر ان شاءالله این چیز مهمی نیست که؟

    • مدیر سایت
      1402/06/30 2:19 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      با توجه به اطلاعاتی که ارائه داده‌اید، به نظر می‌رسد که کبد مادر شما در سونوگرافی نرمال و بدون وجود توده‌های مشخصی تصویر داده است. این اطلاعات اشاره به وجود توده‌هایپو در کبد دارند، اما به طور کلی موردی خطرناک نیستند و ممکن است به صورت تصادفی در اسکن ظاهر شده باشند.
      در این مورد، دکتر معالج شما احتمالاً این توده‌هایپو را به عنوان یک تغییر غیرخطرناک و بدون تأثیر بر سلامت کبد تشخیص داده است. اگر دکتر معالج شما نگرانی خاصی در مورد این توده‌ها ندارد و سایر آزمایشات نیز سالم هستند، ممکن است توصیه کند که به تعداد دوره‌های شیمی درمانی ادامه دهید و کنترل‌های منظم با پزشک انجام دهید.

      با این حال، اگر هر گونه نگرانی خاصی دارید یا سوالی دارید، بهتر است با پزشک معالج خود در مورد این توده‌ها و وضعیت کبد مشورت کنید. او می‌تواند شما را به تست‌ها یا مطالعات تصویربرداری بیشتر ارجاع دهد تا به دقت وضعیت کبد مادرتان ارزیابی شود.

  • مریم
    1402/06/22 6:54 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    یک ماه قبل مادر من کنسر برست شدن و خیلی سریع تحت درمان و جراحی قرار گرفتن،برای شیمی درمانی یک سری ازمایشات نوشتن که یکیش سیتی اسپیرال شکم و لگن با و بدون کنتراست خوراکی و وریدی درخواست دادن
    الان که جوابش گرفتم،یه قسمتش نوشته: یک ندول هیپودنس کوچک به قطر ۶ میلی در سگمان ۴b دیده شد که به دلیل کوچکی سایز قضاوت در مورد ماهیت ان میسر نمی باشد
    ایا چیز خطرناکیه؟

    • مدیر سایت
      1402/06/27 7:10 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      ندولی که در سگمان ۴b شکم دیده شده و به دلیل کوچکی اندازه نمی‌توان قضاوت دقیقی در مورد ماهیت آن داشت، نیاز به ارزیابی دقیق تر دارد. این امکان وجود دارد که این ندول ناشی از عوامل غیرخطرناکی باشد، مانند یک توده غیرخطرناک یا انسداد موقتی. اما از طرفی، ممکن است نیاز به ارزیابی بیشتر و تصاویر تشخیصی دقیق‌تر داشته باشد تا بتوان ماهیت آن را مشخص کرد.
      پزشک معالج مادر شما بر اساس این نتایج و سایر اطلاعات پزشکی ارائه خواهد داد و تصمیم‌گیری در مورد مراقبت‌های بعدی و درمان لازم را انجام خواهد داد. اگر شما یا مادرتان هرگونه سوال یا نگرانی دارید، توصیه می‌شود با پزشک معالج خود مشورت کنید. او می‌تواند شما را در مورد توضیحات بیشتر و مراقبت‌های لازم راهنمایی کند.

  • عارفه
    1402/06/21 5:16 ب.ظ

    توده سالید به ابعاد ۶۷*۹۶م م دارای حاشیه لبوله و هایپرواسکولار ایزواکو با پارانشیم کبد برخاسته از لوب چپ کبد رویت می‌گردد که نمای آن در درجه اول مطرح کننده هپاتوبلاستوما می باشد

    • مدیر سایت
      1402/06/27 11:59 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      این توده ابعادی به مراتب بزرگتر از لوزه سالم کبد دارد و دارای حاشیه لبوله (یعنی شبکه خونی) و هایپرواسکولاریتی (افزایش فشار در عروق خونی) است. ایزواکو به این معناست که در سونوگرافی، این توده با بافت طبیعی کبد مشابه درخشش دارد.
      توصیفی که داده شده ممکن است نشانه‌ای از وجود تومور کبدی باشد. هپاتوبلاستوما یک نوع تومور کبدی است که معمولاً در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود. اما برای تشخیص دقیق و تعیین نوع توده و احتمال ابتلا به هپاتوبلاستوما یا دیگر بیماری‌ها، نیاز به انجام تست‌ها و بررسی‌های بیشتر توسط پزشک متخصص کبد (گاهی با انجام بیوپسی کبد) و شاید تصویربرداری مثل CT یا MRI دارید.
      تشخیص و درمان تومورهای کبدی بسیار پیچیده است و باید توسط یک تیم پزشکی متخصص انجام شود. بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید تا برای تشخیص دقیق و برنامه درمانی مناسب مشورت کنید.

  • رشیدی
    1402/06/18 9:30 ب.ظ

    سلام
    کبد مادر بنده ۴ ماه پیش به دلیل متاستاز ملانومای چشمی جراحی شد و توده خارج شد
    بعد از یک ماه به دلیل درد سونوکرافی شدن و تشخیص هماتوم با طول ۱۳ سانت دادن شد
    تا اینکه بتازگی سونوگرافی شدن و تشخیص چند توده مدور هایپواکو داده شده
    یعنی امکان مجدد متاستاز هست…. نمیتونه باقی مانده هماتوم باشه🙏🏼

    • مدیر سایت
      1402/06/19 9:51 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      متاسفانه با این مقدار از اطلاعات و بدون بررسی سوابق پزشکی مادر شما نمی‌توان تشخیص دقیقی داشت بدهم چرا که نیاز به اطلاعات بیشتر و بررسی‌های پزشکی دقیق‌تر وجود دارد.
      اما اگر تشخیص توده‌های هیپواکو در کبد مادر شما ارائه شده است، باید با پزشک متخصص گوارش و کبد مشورت کنید. پزشک می‌تواند با استفاده از سوابق پزشکی و نتایج تست‌ها تشخیص دقیق‌تری ارائه دهد و اگر نیاز به بررسی های تصویری بیشتر مثل سونوگرافی یا اسکن‌های کبدی دیگر داشته باشد، آنها را درخواست کند.

  • ناهید
    1402/06/16 2:49 ب.ظ

    سلام مادرم سونودادتوده همانژیوم کبدواسکن تزریقی که هپودنیس ۵۳Huباحدودناواضع به ابعاد۲۰و۲۱ mmدرسمگان ۴bکبدویک یافته ومشابه به ابعاد۲۱.۱۸mmدرساب کپسولارسمگان ۷کبد…ضایعه سمگان ۴bبنظردارای peripheral..enhancementمیباشد…ایاخطرناکه سونوگرافی دادیم میگه ۳تاتوده هایپراکوباهمانژیوم مطرح است دردداره معده اشم اذیت میشه

    • مدیر سایت
      1402/06/18 4:59 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      توده‌های همانژیوم کبدی اغلب توده‌های خوش‌خیم هستند و معمولاً نیاز به درمان فوری ندارند. این توده‌ها معمولاً به عنوان ناحیه‌های کبدی که شامل خون‌ریزی شدید شده‌اند توصیف می‌شوند. اگر توده‌ها به طور تصادفی در سونوگرافی کشف شده‌اند و شما به درد یا علائم دیگری رسیده‌اید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. تصمیم نهایی در مورد نیاز به درمان یا پیگیری بیشتر از طریق انجام تست‌های تکمیلی و مشاوره با متخصص گوارش و کبد اتخاذ می‌شود. آنها می‌توانند مورد خاص شما را ارزیابی کنند و توصیه‌های مناسبی ارائه دهند.
      لطفاً با پزشک مادرتان مشورت کنید تا وضعیت کبدی او را به طور دقیق ارزیابی کرده و در صورت لزوم توصیه‌های درمانی مناسب را ارائه دهد.

  • عاطفه
    1402/06/15 12:34 ب.ظ

    خانم ۶۱ ساله، در سونوگرافی یک توده هایپواکو هیدروژن خاوی نواحی کیستیک دارای فلوی عروقی با ابعاد ۱۳۱*۱۳۱*۱۷۸ میلیمتر در ناحیه ساب هپاتیک راست رویت شد که سبب فشار به لب راست کبد و هیلیوم کبد و جابه جایی انها به سمت بالا گردیده است.
    ابعاد کبد، اکوی پارانشیمال کبد، کیسه صفرا، طحال،پانکراس، رحم و ابعاد ان و ضخامت پارانشیم و اکوی کورتیکو کلیه طبیعی گزارش شده است.
    سرطانی است؟ راه حل چیست.؟با تشکر

    • مدیر سایت
      1402/06/18 4:29 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      بر اساس توضیحاتی که ارائه داده‌اید، نمی‌توان به سادگی برای توده مورد سونوگرافی تشخیص سرطانی یا غیرسرطانی داد. تصویر سونوگرافی معمولاً نیاز به تایید از طریق روش‌های تشخیصی دقیقتر مانند بیوپسی یا سی تی اسکن (CT scan) دارد.
      توده‌های هیدروژن خاوی کیستیک با فلوی عروقی ممکن است دلایل مختلفی داشته باشند، از جمله تشکیل یک کیست معمولی یا توده چرکی (کیست هیداتیک)، اما برای تشخیص دقیق نیاز به ارزیابی توسط پزشک تخصصی و انجام تست‌های اضافی مثل بیوپسی یا CT scan است.

      پیشنهاد می‌شود که با پزشک خود مشورت کنید و او را از نتایج سونوگرافی آگاه کنید تا او بتواند توصیحات و توضیحات دقیقتری را ارائه دهد و تصمیمات درمانی مناسبی را با شما انتخاب کند.

  • سعید
    1402/06/14 8:39 ق.ظ

    سلام وقت بخیر pscهستم سابقه چتدبارERCPدارم. در اخرین گزارش پاتولوژی سلول های آتیپی دیده شده. ارجاع پیوند کبد هستم .چرا سلول ها آتیپی شدند؟

    • مدیر سایت
      1402/06/18 12:46 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      سلول‌های آتیپی یا سلول‌های نامنظمی که در گزارش پاتولوژی به آنها اشاره شده است، ممکن است بخاطر موارد مختلفی ایجاد شود.
      این موارد ممکن است شامل عواملی نظیر التهاب، آسیب به سلول‌ها، عفونت یا تغییرات در محیط داخلی بدن باشند. در مورد افرادی که مشکلات کبدی دارند، این تغییرات ممکن است به عنوان نمونه از پاسخ به التهاب‌ها یا آسیب‌های درونی در کبد ظاهر شوند.
      پس از انجام ERCP و تحلیل پاتولوژی، ممکن است متوجه تغییرات در سلول‌های کبدی یا مرتبط با مجاری صفراوی شوید. برای تفسیر دقیق‌تر این تغییرات و تاثیر آن بر وضعیت کبدی شما، بهتر است با پزشک گوارش یا متخصص کبد مشورت کنید. او می‌تواند نتایج تست‌ها و گزارش پاتولوژی را بررسی کرده و نکات مهم را به شما توضیح دهد.

  • لیلا
    1402/06/11 8:26 ق.ظ

    سلام روزتون بخیر
    خواهر من ۵۰ ساله است سی تی اسکن کبد انجام داده و ضایعه سالید اکوژن با ابعاد ۷ میل در۷ میل در سگمان ۳ کبد دیده شده و ابعاد کبد نرماله … آیا خطرناکه؟؟؟ ممنون میشم پاسخ بدین

    • مدیر سایت
      1402/06/11 12:23 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      یک ضایعه سالید اکوژن در کبد، به عنوان خود آن توده کبدی در نظر گرفته می‌شود. برای تشخیص و تعیین خطر احتمالی این ضایعه، باید بررسی‌های دقیق تر انجام شود. ابعاد توده کبدی و مشخصات دقیق توده (مانند شکل، سایز، نوع و…) می‌توانند تأثیر بزرگی در تعیین خطر احتمالی داشته باشند.
      ضایعات کبدی معمولاً به دو دسته تقسیم می‌شوند:
      خوش خیم (بی خطر) و بدخیم (خطرناک).
      بدخیم بودن توده کبدی به معنای احتمال وجود سرطان کبد است. اما باید توجه داشت که تعیین خطر و نوع آن به عوامل مختلفی مانند نوع و شکل توده، نتایج آزمایش‌ها، تاریخچه پزشکی فرد و… بستگی دارد.
      با توجه به گفته شما که ابعاد کبد نرمال است، اما یک توده در کبد دیده شده، نیاز به ارزیابی دقیق توسط یک متخصص گوارش و کبد (گاهی اوقات با تصویربرداری جامع تر مثل MRI یا CT انجام می‌شود) دارید تا تشخیص دقیق توده و معیار خطر آن تعیین شود. درصورت لزوم، برای انجام آزمایش‌های دقیق‌تر یا برای بررسی توده با تست‌های مختلف به شما ارجاع داده می‌شود.
      مهمترین نکته این است که هر گونه تغییر در کبد نیازمند توجه و ارزیابی پزشکی دقیق است. بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و برنامه درمانی مناسب تعیین شود.

  • فرزام حائری
    1402/06/09 9:58 ب.ظ

    سلام وقت بخیر. مادر من ۵۵ سالشون هست. همانژیون داشتن ولی دکترشون گفته بود خطرناک نیست. الان دل درد خفیف دارن و توی سی تی اسکن جدید ضایعه هیپودنس دیده شده. آیا میتونه خطرناک باشه؟
    متن سی تی اسکن:
    MDCT study with coronal and sagittal reconstructions shows, liver has
    normal size and shape but at least five hypodense lesions are seen in the
    right and left liver lobes which in post contrast study with dynamic
    evaluation show early peripheral nodular post contrast enhancement to
    late central enhancement in the most mentioned lesions typically and in
    two of them show mild atypical near same type enhancement.
    A few very smaller up to (8mm) same foci are noted in the liver, too.
    Findings are suggesting multiple liver hemangioma with maximum
    (۳۷x32mm)size in the left lobe and (30x35mm) size in the right liver lobe.
    Clinical and sonographic and laboratory findings correlation are
    recommended

    • مدیر سایت
      1402/06/11 12:03 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      با توجه به توصیفی که در گزارش CT Scan داده شده، به نظر می‌رسد که مادر شما چند توده همانژیوما در کبد دارد. همانژیوماها اغلب توده‌های خونی در کبد هستند و معمولاً خطرناک نیستند. اکثر موارد همانژیوماها به صورت تصادفی و در غالب موارد بیماری‌زایی ندارند و به طور تصادفی در سی تی اسکن یا سونوگرافی کبد کشف می‌شوند.
      با این حال، تاکنون، مطالعات تصویری تنها نمایانگر وجود توده‌های همانژیوما هستند و نیاز به تاییدیه‌های دیگری مانند سونوگرافی داینامیک یا تست‌های خونی نیاز دارد. برای اطمینان بیشتر از طبیعت این توده‌ها و خطرات مرتبط، می‌توانید با پزشک معالج مادرتان مشورت کنید. او می‌تواند نتیجه‌های تست‌ها و اطلاعات بیشتری که دارید را بررسی کند و توصیه‌های مناسبی ارائه دهد. همچنین، برای مشاوره تخصصی در مورد درمان و پیگیری، می‌توانید به یک متخصص گوارش و کبد مراجعه کنید.

  • .
    1402/06/09 7:15 ب.ظ

    سلام مادرم ۴۳ سالشون هست جواب سی تی اسکن گفته که دو تا توده هیپودنس در کبدش دیده شده میشه بگید یعنی چی

    • مدیر سایت
      1402/06/11 12:00 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      توده‌های هیپودنس در کبد به توده‌هایی اشاره دارند که در سونوگرافی یا CT اسکن کبد با چگونگی انتشار نور (نسبت به بافت معمول کبد) نشان داده می‌شوند. این توده‌ها ممکن است به علت عوامل مختلفی ایجاد شوند، از جمله:
      ۱. همانژیوم: توده‌هایی که به دلیل وجود عروق خونی در داخل کبد به نظر می‌رسند.
      ۲. کیست‌ها: توده‌هایی که حاوی مایعات هستند و ممکن است خوش‌خیم باشند.
      ۳. هماتوم: توده‌هایی که ناشی از خونریزی داخل کبد می‌شوند.
      ۴. توده‌های خوش‌خیم یا بدخیم: توده‌های که احتمالاً نیاز به ارزیابی بیشتر و شناسایی نوع دقیق خود دارند.

      برای تشخیص دقیق و ارزیابی این توده‌ها، ممکن است پزشک معالج از تست‌های تصویربرداری اضافی یا آزمایش‌های خونی استفاده کند. معالجه بستگی به نوع و شدت توده‌ها دارد و ممکن است نیاز به توجه و درمان ویژه‌ای داشته باشد. به همین دلیل مهم است که مادرتان با پزشک متخصص داخلی ملاقات کنند و دستورات درمانی را از ایشان دریافت کنند.

  • مدی صادقی
    1402/06/09 6:12 ب.ظ

    سلام ممنون از وقتی که می‌گذارید
    دختر من ۲۴ ساله هست و بطور مادرزادی مشکل قلبی یک بطنی هستن که با عمل فونتن الان مشکلی ندارند وهر سال چکاپ کامل انجام میده یک ماه پیش سونوگرافی از کبد داشت که دکتر گفتن یک توده روشن در کبد دیده می‌شود یعنی گفت از کنار کبد هست آیا این ربطی به عمل های قلبی شان دارد چون موقع عمل از پمپ اسفاده شده که معمولا می‌گویند به کبد فشار میاره آیا جای نگرانی دارد؟

    • مدیر سایت
      1402/06/11 11:45 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      توده‌های روشن یا چراغی که در سونوگرافی کبد دیده می‌شوند، معمولاً به عنوان “هپاتیک همانژیوما” شناخته می‌شوند. این توده‌ها اغلب بی‌خطر هستند و برخی از افراد اصلاً علائمی ندارند. هپاتیک همانژیوماها اغلب به عنوان توده‌های خونی در کبد توصیف می‌شوند.
      اگر دختر شما عمل قلبی داشته و از پمپ قلبی استفاده شده است، این ممکن است به مدت کوتاه فشار به کبد ایجاد کند. اما این فشار معمولاً موقت و قابل جذب توسط کبد است. به هر حال، تعیین دقیق دلیل این توده و ممکن بودن ارتباط آن با تاریخچه عمل قلبی شخصی دختر شما، نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
      پزشک معالج دختر شما می‌تواند بر اساس نتایج سونوگرافی، تاریخچه پزشکی، و نیاز به مطالعات تکمیلی مانند اسکن‌های تصویربرداری تصمیم‌گیری کند.

  • مهدی
    1402/06/06 11:33 ق.ظ

    با سلام. پدرم ۵۸ سال سن دارن. امروز سونوگرافی دادن و نتایجش به شرح زیر بود:
    ☑اسپن کبد ۱۲.۵ سانتی متر و اکوی پارانشیمال آن کمی افزایش یافته و کورس میباشد.
    ☑تواه هیپواکو با ابعاد ۴۴*۱۶ در لوب کودیت رویت شد.
    ☑توده هیپراکو با قطر ۱۲ م.م در قسمت مدیال و فوقانی لوب راست کبد بیشتر با نمای همانژیوم دویت گردید.
    ☑طحال حداکثر طبیعی با ابعاد ۱۱۹*۴۲ م.م رویت گردید.
    ☑ کیست به قطر ۱۳ م.م در پل میانی کلیه راست دیده شد.
    ☑ دو سنگ به قطر ۴ م.م در پل میانی و تحتانی کلیه چپ با نمای رسوب کلسیم رویت گردید.

    ☑ابعاد پروستات ۳۹*۴۱*۴۵ م.م و وزن آن ۳۸ گرم و حدود آن واضح هست.

    معرفی شدن که سی تی اسکن بگیرن واسه تشخیص دقیق تر.

    خواهش میکنم راهنمایی کنید، ممکنه خطری مثل تومور سرطانی تهدیدشون کنه؟
    بخاطرشون دیگه خواب ندارم.😔😔

    • مدیر سایت
      1402/06/06 5:11 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      با این سطح از اطلاعات نمیتوان تشخیص مشخص و دقیقی داشت، اما می‌توانم به شما چند نکته‌ای درباره نتایج سونوگرافی داده شده بگویم.
      نتایج سونوگرافی کبد نشان می‌دهد که اندازه کبد کمی افزایش یافته و ممکن است اکوی پارانشیمال آن نیز کورس باشد. این نکته می‌تواند نیاز به ارزیابی و تشخیص دقیق‌تر از طریق سی‌تی اسکن را نشان دهد.
      در مورد توده‌های در کبد، این توده‌ها نیاز به ارزیابی دقیق‌تر دارند. اما نکته مثبت این است که به طور واضح ذکر شده که ابعاد پروستات و مشخصات آن واضح هستند.
      از آنجایی که پزشک معرفی کرده است که سی‌تی اسکن لازم است، این ممکن است به دلیل نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد توده‌ها یا وضعیت دقیق‌تر اندازه‌گیری‌های آن‌ها باشد.

      برای تشخیص دقیق‌تر و برنامه‌ریزی مناسب، بهتر است با پزشک معالج مشورت کنید. او می‌تواند با توجه به سوابق پزشکی و تشخیص دقیق‌تر، راهنمایی‌های لازم را ارائه دهد و در صورت نیاز به اقدامات بیشتر اقدام کند.

  • باران
    1402/06/05 1:07 ب.ظ

    سلام وقتتون بخیر آقای دکتر
    من برای چکاپ سونوگرافی رفته بودم بعدش متوجه شدم کبدم ضایعه داره «یک ضایعه اکوژن با نمای همانژیوم به سایز ۱۶×۲۷ میلیمتر در سگمان ۷ کبد روید میگردد»
    خطرناکه؟

    • مدیر سایت
      1402/06/05 5:38 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      توصیف شده‌ی ضایعه اکوژنی با نمای همانژیوم در کبد به معنی وجود یک نوع توده یا ضایعه در بافت کبد است که در تصویر سونوگرافی دیده شده است. اکوژن به معنی داشتن نواحی با بازتاب بالاتر در تصویر سونوگرافی و همانژیوم به معنی وجود ساختارهای عروقی مانند عروق خونی است.
      در مورد این ضایعه، سایز آن حدود ۱۶×۲۷ میلیمتر ذکر شده است. این اطلاعات از خود تصویر سونوگرافی گرفته شده‌اند. اما بدون داشتن اطلاعات دقیقتر از سونوگرافی و سایر آزمایشها، امکان تشخیص نهایی و توضیحات دقیقتر در مورد خطرناک بودن این ضایعه را ندارم.

      برای ارزیابی و تفسیر دقیق‌تر، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می‌تواند با انجام معاینه‌های فیزیکی، اطلاعات سابقه پزشکی و نتایج سایر تست‌های تصویربرداری، تشخیص و مراقبت‌های لازم را به شما توصیه کند.

  • حامد
    1402/05/31 5:32 ب.ظ

    با سلام خدمت شما.
    مادر من ۵۷ سالش هست و توده ای به اندازه ۱۴۵*۱۰۱ در کبدش هست بیمارستان طالقانی نه شیمی درمانی انجام داده نه نمونه برداری. آیا برای درمانی راهی هست؟ توده فقط در کبدش هست.

    • مدیر سایت
      1402/06/02 9:37 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      توده‌های کبدی ممکن است انواع مختلفی داشته باشند و نیاز به تشخیص دقیق و برنامه درمانی مخصوص دارند.
      پزشک معالج مادرتان با توجه به سابقه پزشکی، نتایج آزمایش‌ها و تصویربرداری، می‌تواند به شما در مورد گزینه‌های درمانی و مدیریت مناسب توده در کبد اطلاعات دقیق‌تری ارائه دهد که این ممکن است شامل تغییرات در سبک زندگی، داروها، معالجه جراحی یا ترکیبی از اینها باشد. در هر صورت، مشورت با پزشک متخصص به صورت حضوری که بتواند به سوابق کامل بیماری و وضعیت جسمی مادر شما، دسترسی داشته باشد، بسیار مهم است تا بهترین راه‌حل برای مادرتان مشخص شود.

  • امید
    1402/05/26 3:15 ب.ظ

    باسلام.وقت بخیر.
    خانم بنده بدلیل درد درناحیه پایین سمت چپ شکم سونو تجویز شد.نظر متخصص برداشتن رحم بود.درنتیجه رحم وتخمدان راست خارج گردید.جواب پاتولوژی مزانشیمی رحم شبیه مزانشیم تخمدان بندناف جنسی تشخیص داده شد.فاکتورهای خونی ca125.hp4beta hcg
    همه درحدنرمال بوده.ولی سی تی کبد هیپودنس با قطر ۱۷میلی متر وندول در ریه چپ به اندازه ۹میلیمتر در سی تی باکنتراست رویت شده.الان یکماه ازعمل گذشته هیچگونه علائمی دال بر بیماری رویت نگردیده.نتیجه ihcپاتولوژی هم نوشته به نفع مزانشیمی رحم شبیه مزانشیم تخمدان بندناف جنسی.لطفا اگر ممکنه نظر خودتون رو بفرمایید.یدنیا ممنون میشم.

    • مدیر سایت
      1402/05/28 5:18 ب.ظ

      سلام. وقت بخیر
      بر اساس توضیحاتی که ارائه دادید، به نظر می‌رسد که شما مراحلی از بررسی های پاتولوژیک و تصویربرداری را جهت ارزیابی درد شکمی در ناحیه پایین چپ و نمودارهایی از سی تی اسکن و سونوگرافی تخمدان و رحم انجام داده‌اید.
      نتایج پاتولوژی نشان می‌دهد که محتمل ترین تشخیص برای بافت رحم، مشابه بافت تخمدان بند ناف است. این می‌تواند به عنوان یک توده خوش‌خیم در رحم تشخیص داده شود.
      در مورد سی‌تی اسکن، گزارش نشان می‌دهد که در کبد یک لکه با قطر ۱۷ میلیمتر و در ریه چپ یک ندول با قطر ۹ میلیمتر دیده شده است.
      با توجه به اینکه از عمل گذشته یک ماه می‌گذرد و علائم جدیدی مشاهده نشده است، نتایج تصویربرداری و پاتولوژی مشخصات خوش‌خیم بودن این توده‌ها را نشان می‌دهد. با این حال، با این سطح از اطلاعات نمی‌توانم نظر نهایی یا تشخیص کاملی را تأیید کنم.
      تنها پزشک معالج شما، با توجه به تاریخچه بالینی کامل، نتایج تست‌ها و بررسی‌های تصویربرداری، می‌تواند تشخیص نهایی را بدهد.

  • محمد صالحی
    1402/05/26 1:59 ب.ظ

    من با سونو تشخیص توده با ابعاد ۴۲و ۲۷در کبد مشخص شد که مطرح کننده متاساز می باشد که سی تی اسکن،ازمایش خون،آندوسکوپی و کلوونسکوپی انجام دادم نمونه برداری از بافت معده. انجام شد ولی پاتولوژی کردم گفت مشکلی نیست

    • مدیر سایت
      1402/05/28 3:53 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      با توجه به توصیفاتی که ارائه داده‌اید، طبق گفته پزشک‌ها و نتایج آزمایشات مختلف، به نظر می‌رسد که توده مذکور در کبد نیاز به نگرانی جدی ندارد.
      انجام سی‌تی اسکن، آندوسکوپی، کلونوسکوپی و سایر آزمایشاتی که انجام داده‌اید، به عنوان ابزارهای تشخیصی برای بررسی توده و اطمینان از عدم وجود مشکل جدی در آن انجام شده است.
      پاتولوژیست که نمونه بافت معده را بررسی کرده، نیز عدم وجود مشکلی را اعلام کرده است. این موارد نشان دهنده این است که احتمالاً توده مذکور بی‌خطر و نیاز به تداخلات درمانی ندارد. با این حال، برای اطمینان کامل و در صورتی که نگرانی دارید، بهتر است با پزشک تخصصی خود در مورد نتایج آزمایش‌ها و مشکلاتتان مشورت کنید. او می‌تواند با توجه به تاریخچه پزشکی کامل و نتایج تست‌ها، به شما توضیحات دقیق‌تری ارائه دهد و راهنمایی لازم را انجام دهد.

  • محمد مهدی
    1402/05/26 0:40 ق.ظ

    سلام اقای دکتر ممنونم بابت پاسخ هایتان
    مادرم خانمی ۵۷ ساله،از سال ۹۵ تا ۱۴۰۲ چندین ct و mri انجام داده،توی چند مورد نوشته بود کیست کبد و توده چند مورد نوشته بود توده همانژیوم،یکی مونده به اخرین ازمایش هیچی از توده یا کیست ننوشت،اخرین ازمایش که با تزریق بود( بقیه بدون تزریق) و There is low attenuation in subcapsular of right liver lobe at posterior2.5 × ۱ cm (unknownorigin) لازم به ذکر است دقیقا مکان و اندازه ضایعه مثل ازمایش های قبله ،میخواستم بدونم چون ازمایش یکی مونده به اخرین ازمایش گفت هیچی در کبددیده نشد ولی اخرین ازمایش گفت مکان و اندازه شباهت به قبل دارد اما اسم همانژیوم نبرد این چیع؟
    با تشکر

    • مدیر سایت
      1402/05/26 9:11 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر.
      به نظر می‌رسد که در مورد مادرتان تعدادی توده‌ها و کیست‌ها در کبد تشخیص داده شده است و در برخی مورد توصیفات دقیقتری نیز در مورد آنها انجام شده است. ازمایش‌های تصویربرداری مانند CT و MRI معمولاً برای تشخیص و بررسی ضایعات در اعضای داخلی مانند کبد استفاده می‌شوند.
      در اینجا به نظر می‌رسد که تاکنون متخصصین پزشکی بر اساس تصاویر و توصیفات در ازمایش‌های تصویربرداری، توده‌ها و کیست‌های مختلف در کبد مادرتان را تشخیص داده‌اند.
      توصیفی که آورده‌اید به نظر می‌رسد در مورد یک تغییر کم چگالی در زیر پوشک کبدی لوب راست با اندازه ۲.۵ × ۱ سانتیمتر می‌باشد. معمولاً در مواردی که ضایعات به نام خاصی شناخته نشده باشند یا نوع خاصی از توده‌ها نسبت به تصویربرداری‌های قبلی تغییری نداشته باشند، به صورت تجملی و تشخیصی به عنوان “unknown origin” یا “غیرقطعی” توصیف می‌شوند.

      در مورد توده‌ها و ضایعات پیشنهاد می‌شود که با متخصص گوارش و کبد مشورت کنید تا با توجه به تاریخچه پزشکی و نتایج تصویربرداری، تشخیص نهایی و برنامه درمانی مناسب برای مادرتان تعیین شود. همچنین، ممکن است برای دریافت توضیحات دقیق‌تر در مورد نتایج ازمایش‌ها، از پزشک تخصصی که این اطلاعات را ارائه کرده است، پرسش کنید.

  • Fahimeh
    1402/05/22 10:12 ب.ظ

    سلام وقتتون بخیر . پدر من ۵۸ سالشونه و سنوگرافی انجام دادن داخل سنوگرافیشون نوشته کبد دارای ابعاد طبیعی بوده اکوی کبد مختصراً افزایش یافته. تصویر چند ندول و ماس اکوژن با اکوی هتروژن و با حدود نامنظم در هر دولوب کبد دیده می‌شود که تعداد آنها در هر لوب حدود ۱۰ عدد میباشد و دیامتر بزرگترین آنها در لوب راست ۷۵*۴۶ و در لوب چپ ۷۵*۵۵ میباشد و بیشتر احتمال ضایعات نئوپلازیک اولیهHCC یا ثانویه (متاستاز) را مطرح میکند . میشه برام توضیح بدین یعنی چی ؟ یعنی اینا غده ی سرطانیه ؟! پیش دکترم که رفتن براشون عکس از ناحیه شکم نوشتن که هنوز نرفتن

    • مدیر سایت
      1402/05/23 11:23 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      نتیجه سونوگرافی کبد پدرتان که ارائه داده‌اید، نشان می‌دهد که در کبد او، تصاویری از چند نوع توده و ماس (جمع‌آوری از سلول‌ها و بافت‌های متفاوت) با تغییرات اکوی یا سطح‌پذیری مختلف وجود دارد. این تغییرات ممکن است اشاره به وجود ضایعات یا نقص‌های مختلف در کبد داشته باشد.
      از مهم‌ترین نقص‌ها یا تغییرات کبد، سرطان کبدی (Hepatocellular Carcinoma – HCC) است. این نوع سرطان می‌تواند اولیه (Primary)، به معنای تشکیل مستقیم در کبد، یا ثانویه (Metastatic) باشد، به معنای گسترش از مناطق دیگر بدن به کبد. این نتیجه تنها با تصویر سونوگرافی ارائه شده و برای تایید و تشخیص دقیق‌تر نیاز به تصاویر و آزمایش‌های تشخیصی دیگر مانند سی‌تی اسکن، مراجعه به متخصص گوارش و دهانی و انجام آزمون‌های دقیق‌تر مثل بیوپسی (آزمون‌گیری نمونه بافت) است.

      در هر صورت، بهتر است به توجه به تشخیص پزشک متخصص و تصاویر اضافی مورد ارجاع، برای تعیین دقیق تشخیص و نوع مداخله لازم، مشورت کنید.

  • امید
    1402/05/22 8:30 ب.ظ

    سلام وقت بخیر.جناب دکتر خانم بنده سی تی ریه انجام داده
    در قسمت راست کبد هیپودنس به قطر۱۷میلیمتر درکنتراست سی تی رویت شده.لطفا نظر خودتون رو میفرمایید

    • مدیر سایت
      1402/05/23 11:22 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      نتیجه سی تی اسکنی که ارائه دادید، حاکی از وجود یک منطقه با کاهش چگالی (هیپودنس) در قسمت راست کبد با اندازه قطر ۱۷ میلیمتر است. این نتیجه به تنهایی کافی نیست تا تشخیص دقیقی قرار داده شود. برای تعیین تشخیص نهایی و بررسی دقیق‌تر وضعیت، ممکن است نیاز به اطلاعات بیشتر و ترکیب آن با سایر علائم، آزمایش‌ها و تصاویر پزشکی دیگر داشته باشد.
      توصیه می‌شود با پزشک معالج خود مشورت کنید تا او بر اساس تاریخچه پزشکی، علائم شما و تصاویر سی تی، تشخیص دقیق‌تری ارائه داده و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

  • مهدی
    1402/05/22 8:18 ق.ظ

    سلام اقای دکتر ابراهیمی عزیز
    من یه سونوگرافی دادم به شرح ذیل
    می خوام بدونم چه اقدامی باید انجام بدم و ایا خطرناکه؟
    کبد دارای ابعاد طبیعی است اکوژنیسه پارانشسم طبیعی
    کانون هایپر اکوی با مرکز هایپواکو به دیامتر تقریبی ۱۴ میل و ۲۲*۱۶ میل در اترال لوپ راست کلد دیده شده که به نفع همانژیومت می تواند باشد
    باتوجه به نواحی هایپو اکوی داخلی در صورت شک بالینی سی اسکن با کنتراست تری فازیک توصیه می شود
    و اینکه شما سی تی اسکن انجام می دید؟

    • مدیر سایت
      1402/05/22 3:38 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      از توضیحات ارائه شده در سونوگرافی نمی‌توان به طور دقیق تشخیص داد که چه مشکلی است یا خیر.
      سونوگرافی تنها یک ابزار تصویربرداری است و برای تفسیر دقیق نیاز به اطلاعات بالینی بیشتر و در برخی موارد تست‌های تصویربرداری دیگر (مانند سی تی اسکن با کنتراست تریفازیک) دارد.
      برای ارزیابی دقیق‌تر، شما بهتر است با پزشک خود ملاقات کنید. او می‌تواند بر اساس تاریخچه پزشکی، علائم بالینی و نتایج تست‌های تصویربرداری، تشخیص و برنامه درمانی مناسب را برای شما تعیین کند.

  • داریوش نژندیان
    1402/05/21 6:27 ب.ظ

    سلام اقای دکتر خسته نباشید.من کلیه هام درد می‌کرد تا اینکه رفتم سنوگرافی نوشته تصویر ناحیه هایپر اکوو هموژن به ابعاد۲۱*۳۳در سگمان ۴لوپچپ کبد دیده می شود که در درجه اول مطرح کنندهfocal fatty information می باشد .میشه راهنمایی کنید چکار کنم ممنون میشم

    • مدیر سایت
      1402/05/21 6:59 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      درد گردن می‌تواند از علل مختلفی ناشی شود و به دلیل تعداد زیادی از این عوامل، تشخیص دقیق اغلب نیاز به معاینه و ارزیابی تخصصی توسط پزشک دارد. در صورتی که آزمایش‌ها و تصاویر تشخیصی هیچ تغییری نشان نداده باشند، ممکن است به دلیل‌های دیگری مانند عوارض عضلانی و اعصابی، کشیدگی عضلات گردنی، اختلالات در دستگاه گوارشی، مشکلات دهان و دندانی و یا حتی فشار روانی باشد.

      در این موارد، مهم است که با پزشک خود به صورت دقیق در مورد نوع درد، علائم همراه، زمانبندی و سابقه بیماری‌های مختلف گفتگو کنید. پزشک شما با توجه به اطلاعات کاملی که از شما دریافت می‌کند، می‌تواند تشخیص دقیق‌تری را قرار دهد و در صورت لزوم، شما را به متخصصین دیگر هدایت کند.

  • سارا
    1402/05/20 2:59 ب.ظ

    باسلام همسرم کلیه راستشون دردمیکردسونودادن سنگ داشتن داخل سونو نوشته کبددارای ضایعه هیتروژن به ابعاد۳۴میل باکانون ساستیک ریزمتعددداخل کبدمشخص شده خیلی نگرانم میشه بگید خوبه یابده نوبت دکترگرفتیم سی تی اسکن بنویسن خیلی حالم بده میشه راهنمایی کنید

    • مدیر سایت
      1402/05/21 11:19 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      با توجه به توصیفات شما، به نظر می‌رسد همسرتان دچار مشکلات کبدی می‌باشند. تشخیص و درمان بر اساس سونوگرافی و گزارشی که ذکر کردید تنها کامل می‌تواند توسط یک پزشک تخصصی انجام شود.
      برای تشخیص دقیق‌تر و تعیین روند بیماری، پیشنهاد می‌شود که با مشاوره پزشک خود به تعیین نیاز به سی تی اسکن یا سایر تست‌های تصویربرداری دقیق‌تر برای تخصصی‌ترین اطلاعات در مورد وضعیت کبد همسرتان بپردازید. همچنین، ممکن است دکتر شما بخواهد آزمایشات خون و سایر آزمایش‌های تشخیصی را نیز انجام دهید.

  • شادی
    1402/05/20 10:01 ق.ظ

    سلام سونو گرافی دادم گفتن یک توده ۸سانت تو کبدمشخص شده خطر دارد

    • مدیر سایت
      1402/05/21 11:12 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      بله، وجود یک توده به اندازه ۸ سانتیمتر در کبد ممکن است به مشکلات جدی ارتباط داشته باشد. اندازه و مشخصات دقیق توده، جنسیت شما، سابقه پزشکی و سایر عواملی که ممکن است تاثیرگذار باشند، همه به تشخیص و تصمیم در مورد درمان و مداخلات لازم مرتبط هستند.
      مهمترین قدم این است که با پزشک تخصصی خود در مورد نتایج سونوگرافی و توده در کبد مشورت کنید تا بتوانید برنامه درمانی مناسب برای وضعیت خود را تعیین کنید.

  • مینا
    1402/05/19 12:35 ب.ظ

    سلام سونوگرافی شکم و لگن انجام شده نوشته
    توده مدوراکوژن به ابعاد۱۶*۱۴میلی متردرسگمان ۵لوپ راست کبدبه نفع همانژیوم دیده شده
    ۳۹سالمه

    • مدیر سایت
      1402/05/21 11:09 ق.ظ

      سلام، وقت بخیر
      با توجه به نتیجه سونوگرافی شکم و لگنتان که مشخص کرده که در سگمان ۵ لوپ راست کبد یک توده مدور اکوژن (که به معنای این است که در سونوگرافی با بازتاب سیگنال بالا نشان داده می‌شود) به ابعاد ۱۶*۱۴ میلی‌متر به نفع همانژیوم (که یک نوع توده عروقی معمولاً خونی است) دیده شده است، احتمالاً این توده یک همانژیوم است.
      همانژیوم‌ها معمولاً توده‌های خونی هستند که در سرشار از عروق و عروق کوچک شکل می‌گیرند. این توده‌ها در بسیاری از موارد بی‌خطر و خودمحدود هستند. اگر همانژیوم به طور تصادفی کشف شده و از لحاظ اندازه و وضعیت خونریزی یا علائم دیگر نگرانی‌آور نباشد، ممکن است نیاز به درمان فوری نداشته باشد.
      با این حال، بهتر است نتیجه سونوگرافی و وضعیت توده را با پزشک خود مطرح کنید.

  • میعاد جعفری
    1402/05/18 1:43 ب.ظ

    سلام و عرض ادب من سی تی دادم و داخل جواب اینو برام نوشته آیا همان توده همانزیوم هست ؟
    Spiral C.T. scan of the abdomen and pelvis with and without contrast:

    There is a lobulated hypodense lesion at subcapsular area at right hepatic lobe

    measuring 39 mm in greater diameter. The lesion shows nodular peripheral enhancement with centripetal progression

    and eventual disappearance in favor of cavernous hemangioma.

    Spleen has normal size and density. Pancreas is intact. Billiary tract, both kidneys, with normal excretion, and adrenal glands are in normal limits. Diaphragmatic crura, abdominal aorta and I.V.C. are normal. No fluid in the peritoneal cavity or enlarged lymph node(s) are seen. Visible parts of the alimentary tract are unremarkable. In the pelvic cavity urinary bladder and visible parts of the genital organs are in normal limits. Bony and muscular structures are in normal limits. /A

    • مدیر سایت
      1402/05/18 5:07 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      توده مورد اشاره در سی تی اسکن یک “همانژیومای کاورنوس” است. در توضیحات گزارش آمده که توده با ضخامت ناحیه زیرکپسولی لوب کبدی را داراست و دارای ابعادی حدود ۳۹ میلیمتر است. این توده با دیدگاه‌های اطرافی در حاشیه خود تغییر رنگ و جذب از مرکز به سمت خارجی نمایان می‌کند، که این نوع تغییرات به نفع “همانژیومای کاورنوس” است.
      همانژیوماها نوعی تودهٔ عروقی و آنژیومایی هستند که از مجموعهٔ عروق خونی تشکیل شده‌اند. غالباً بی‌خطر هستند و به صورت تصادفی در طی تست‌های تصویربرداری مانند سی تی اسکن شناسایی می‌شوند.

      با این حال، بهتر است که برای تشخیص نهایی و برنامه درمانی، با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

  • حمیرا علیسواری
    1402/05/11 6:05 ب.ظ

    سلام خسته نباشید مادر من دل درد شدید میگیره میره دکتر براش سونوگرافی نوشته توی سونو نشون داده توده هتروژن به ضخامت ۳۸*۳۲ mmدر لوب چپ کبد ش آقای دکتر این سرطان؟

    • مدیر سایت
      1402/05/18 4:26 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      سرطان یک تشخیصی پیچیده است و برای تایید یا رد این تشخیص، باید مجموعه‌ای از اطلاعات اضافی از جمله نتایج آزمایش‌ها، تاریخچه پزشکی و تشخیص تصویری دقیق‌تر انجام شود. تنها بر اساس توصیف یک توده هتروژن در سونوگرافی نمی‌توان نتیجه‌ای قطعی یا تشخیص سرطان را تصمیم گرفت.

      توده‌های هتروژن در کبد ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شوند، از جمله علل غیرسرطانی. برای تشخیص دقیق‌تر، نیاز به معاینه‌ای فیزیکی توسط پزشک، مشاوره با متخصص گوارش و ممکن است نیاز به آزمایش‌های تکمیلی و تصویربرداری دقیق‌تر باشد.

      به همین دلیل، تصمیم‌گیری نهایی در مورد تشخیص و درمان باید توسط پزشک معالج شما انجام شود. بهترین راهکار این است که مادرتان به طور سریع با پزشک خود مشورت کند و نتایج تست‌ها و تشخیص را با او مطرح کند تا بهترین مراقبت‌ها را دریافت کند.

  • مبینا
    1402/05/11 12:59 ب.ظ

    سلام وقت بخیر. من یه خانم ۲۲ساله ام که سونوگرافی دادم و گفتن سه توده هیپواکو در طحالم دیده شده و سی تی اسکن گرفتن گفتند که طحال فرعی به صورت کانون هیپودنس مشاهده شده . میخواستم بپرسم معنیش چیه و اینکه خطرناکه؟یعنی بدخیم؟

    • مدیر سایت
      1402/05/18 4:30 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر
      سونوگرافی طحال شما نشان داده که سه توده هیپواکو (با بافت کم‌چگالی که در سونوگرافی تیره نشان می‌دهد) در طحال مشاهده شده است. همچنین، سی تی اسکن نشان داده که یک طحال فرعی به صورت کانون هیپودنس (با بافت کم‌چگالی کمتر که در تصویر کامل سی تی اسکن تیره‌تر نشان می‌دهد) وجود دارد.
      بسیار مهم است که تشخیص دقیق و ارزیابی توده‌ها و تغییرات طحال توسط پزشک تخصصی شما انجام شود. تا زمانی که پزشک شما تشخیص نهایی ارائه نداده و توضیحات کاملی ارائه نشده باشد، نمی‌توان به طور قطعی در مورد خطر یا بیماری‌های مرتبط با این تغییرات صحبت کرد.

      در صورتی که پزشک شما به شما نگرانی مشخص یا توصیه‌های خاصی ارائه کرده است، بهتر است از او بپرسید و از اطلاعات دقیق و توضیحاتی که به شما می‌دهد، استفاده کنید.

  • mobina
    1402/05/09 1:55 ب.ظ

    سلام‌مادر من دل درد خیلی شدیدی داشت سونو انجام داده تو جواب نوشته ۳تا همانژیوم ۶و۷و۱۰mmدر لوب راس کبدشه میشه بگین یعنی چ و آیا خطرناکه و نیاز ب عمل داره یا نه؟

    • مدیر سایت
      1402/05/10 3:54 ب.ظ

      سلام، وقت بخیر.
      همانژیوم‌ها (Hemangioma) توده‌های خونی غیرسرطانی هستند که معمولاً بی‌خطر هستند و بیشتر در کبد یافت می‌شوند. این توده‌ها اغلب برای افراد مختلفی به وجود می‌ایند به علت توده‌های خونی معمولاً نیاز به عمل جراحی ندارند و در اکثر موارد خطر جدی ندارند.
      اگر مادر شما دچار درد شدید به علت همانژیوم‌ها شده است، می‌توانید با متخصص کبد مشورت کنید. او می‌تواند بر اساس اندازه و موقعیت همانژیوم‌ها، بررسی کند که آیا نیاز به عمل جراحی دارد یا نه. در بسیاری از موارد، این توده‌ها به عنوان یک توده خونی بی‌خطر شناخته می‌شوند و نیاز به عمل ندارند.

  • جواد عزیزی
    1402/04/20 9:39 ق.ظ

    سلام .کانسر برست همسرم با متاساز استخوان الان سی تی گرفتیم نوشته به کبد با ضایعه هیپودنس تا ۱۸ میلیمتر پیشنهاد میشه متاستاز شده به نظر شما چه روشی درمانی مناسب هست.جراحی یا شیمی درمانی

    • مدیر سایت
      1402/04/21 6:49 ب.ظ

      سلام. متأسفانه، به اینگونه، قادر به تشخیص و تعیین درمان برای بیماری‌ها نیستم. با این حال، می‌توانم اطلاعاتی راجع به گزینه‌های درمانی برای سرطان پستان به شما ارائه دهم.
      درمان سرطان پستان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع و مرحله بیماری، وضعیت هورمونی، عوارض جانبی ممکن از درمان و ترجیحات فردی. تصمیم درمانی برای همسرتان باید توسط تیم درمانی پزشکان تصمیم‌گیری شود، که شامل پزشک تخصصی سرطان، جراح و متخصص برای درمان شیمی درمانی است.
      معمولاً، درمان سرطان پستان شامل یک یا ترکیبی از روش‌های زیر است:
      جراحی: جراحی ممکن است شامل بیرون بردن تومور (لومپکتومی)، بیرون بردن سینه (ماستکتومی) یا جراحی پلاستیکی باشد. این وابسته به مرحله بیماری و اندازه تومور است.
      شیمی درمانی: شیمی درمانی با استفاده از داروهای ضد سرطان به منظور کاهش اندازه تومور، کنترل گسترش سرطان و تخریب سلول‌های سرطانی صورت می‌گیرد.
      درمان هورمونی: در صورتی که سرطان پستان هورمونی قابل تشخیص باشد، درمان هورمونی ممکن است با استفاده از داروها یا درمان‌های هورمونی مختلف انجام شود.
      درمان تکمیلی: در برخی موارد، پس از جراحی یا شیمی درمانی، درمان تکمیلی از جمله رادیوتراپی، ترکیبی از شیمی درمانی و رادیوتراپی (شیمی‌رادیوتراپی)، ترکیبی از درمان هورمونی و رادیوتراپی و … ممکن است توصیه شود.
      بهترین گزینه درمانی برای همسرتان بستگی به ویژگی‌های خاص بیماری و وضعیت او دارد. تیم درمانی پزشکان باید تشخیص نهایی را بر اساس اطلاعات بالینی، تصاویر تشخیصی و نتایج آزمایشات تعیین کنند. بنابراین، مهم است که با پزشک خود در ارتباط باشید و تمامی سوالات و نگرانی‌هایتان را با او در میان بگذارید تا بتوانید بهترین درمان را برای همسرتان انتخاب کنید.

  • فاطمه
    1402/04/18 2:27 ق.ظ

    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر، ببخشید دکتر من دیروز سونو شکم دادم نوشته در ناحیه ساب دیافراگماتیک کبد توده اکوژن با دیامتر ۷×۱۲میلی متر مشاهده شد.۳۳سالمه،خیلی نگرانم نیاز به پیگیری دارد،لطفا اگه امکان داره جواب بدید.ممنونم

    • مدیر سایت
      1402/04/18 12:11 ب.ظ

      سلام و عرض ادب. برای تفسیر دقیق نتایج سونوگرافی شکم نیاز به مشاوره پزشک متخصص دارید. توده اکوژن که در ناحیه ساب دیافراگماتیک کبد مشاهده شده، برای ارزیابی دقیقتر و تعیین نیاز به پیگیری بیشتر، است که بهترین کسی که میتواند شما را راهنمایی کند پزشک شماست. پزشک معالج شما با دسترسی به نتایج تست‌ها و اطلاعات بالینی کاملتر، می‌تواند به شما توضیحات دقیق‌تری درباره وضعیت شما بدهد. لذا توصیه می‌شود که با پزشک خود در ارتباط باشید و از وی راهنمایی درمورد نتایج سونوگرافی و اقدامات بعدی بگیرید.

  • Zahra
    1402/04/10 4:30 ق.ظ

    سلام مادر من ۴۶ سالشه .یکبار سال ۱۴۰۰ عمل شدن تومور گرانولوزاسل داشتن که دکتر کریم زاده دراوردن تومورو و تخمدان سمت چپ و لوله فالوپ رو. ام ار ای کبد که دادن یه توده ۱۶ میلی متری داخل کبدشون دیده شده که رشدش هم ضعیفه.بنظر شما باید چیکار کنیم خیلی نگرانیم مادرم جوونه اگر کمکی از دستتون برمیاد دریغ نکنید.

    • مدیر سایت
      1402/04/10 10:14 ب.ظ

      سلام، به طور کلی می‌توانم برخی از موارد مهم را به شما بگویم.

      توده ۱۶ میلیمتری در کبد مادر شما نیاز به ارزیابی دقیق دارد. پزشکان معمولاً از طریق تست‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی، توموگرافی کامپیوتری (CT) یا مغناطیس‌نوری (MRI) توده را بررسی می‌کنند. بسته به نتیجه این ارزیابی، پزشک می‌تواند تشخیص دقیق تری بدهد و راهنمایی در مورد درمان و مراقبت‌های بعدی ارائه دهد.

      در هر صورت، بهتر است مادر شما با پزشک مراجعه کند تا نتایج تست‌ها را بررسی کنند و بر اساس شرایط خاص مادر شما، نیاز به اقدامات درمانی و پیگیری‌های بعدی را تعیین کنند. پزشک معالج مادر شما بهترین منبع برای ارائه راهنمایی و درمان است و می‌تواند با توجه به شرایط مادر شما، برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

      با توجه به تاریخچه بیماری و وضعیت فعلی مادر شما، مهم است که به پزشک معالج اطلاع دهید و سوالات و نگرانی‌های خود را با او در ملاقات بعدی مطرح کنید. او می‌تواند شما را راهنمایی کند و بهترین نظر را بر اساس اطلاعات کامل و جزئیات بیشتری که در دسترس دارد، ارائه دهد.

  • محمد صادق
    1402/04/05 5:08 ب.ظ

    سلام
    آیا تومورهای درون کبد را می توان با لیزر از بین برد و چه نوع تومورهایی
    را از طریق لیزر نمی توان از بین برد

    • مدیر سایت
      1402/04/07 0:16 ق.ظ

      سلام،
      بسته به نوع تومور و مشخصات آن، لیزر ممکن است به عنوان یکی از روش‌های درمانی برای تومورهای درون کبد در نظر گرفته شود. اما لازم به ذکر است که استفاده از لیزر برای درمان تومورهای کبدی معمولاً به تومورهایی با اندازه کوچکتر و در مراحل زودرس بستگی دارد.

      تومورهای بدخیم کبدی ممکن است شامل کارسینوما هپاتوسلولار (HCC)، کارسینوما کولانژیوکارسینوما، آنژیوسارکوما، و متاستازهای تومورهای سایر اعضا باشند. لیزر می‌تواند در برخی موارد برای جراحی لیزری یا برش لیزری تومورها مورد استفاده قرار گیرد.

      اما باید توجه داشت که لیزر فقط در برخی موارد انتخابی و با توجه به ویژگی‌های تومور و وضعیت بالینی بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تشخیص دقیق و تعیین نوع درمان مناسب، باید با یک تیم پزشکی متخصص مشورت کنید که با بررسی وضعیت شما، اطلاعات کاملتری ارائه دهند و بهترین روش درمانی را برای شما تعیین کنند.

  • فرشید
    1402/04/05 7:32 ق.ظ

    سلام وقت بخیر : در سی تی اسکن مادرم نوشته تصویر دو ضایعه هیپودنس به دیامتر ۲۸ و ۱۸ میلیمتر درسگمان۸ کبدی مشهود است خلی نگرانم خطرناکه؟ میشه توضیح بدین

    • مدیر سایت
      1402/04/07 0:28 ق.ظ

      سلام،

      با توجه به توصیف شما، در سی تی اسکن مادرتان دو ضایعه هیپودنس (منطقه کم‌چگال) به اندازه ۲۸ و ۱۸ میلیمتر در سگمان ۸ کبدی مشاهده شده است. اما برای تفسیر دقیق تصویر و ارزیابی خطر آن، لازم است اطلاعات بیشتری در اختیار داشته باشیم. من نمی‌توانم بدون داشتن اطلاعات بالینی دقیق‌تری، مانند سابقه بیماری و علائم دیگر، نظر دقیقی درباره خطر و جدیت ضایعات ارائه دهم.

      ضایعات هیپودنس در کبد می‌توانند به دلیل مختلفی از جمله توده‌های بدخیم (سرطانی)، آسیب‌های عفونی، کیست‌ها، آسیب به کبد و غیره بوجود آیند. برای تشخیص دقیق و ارزیابی بیشتر، ممکن است نیاز به انجام آزمایشات تکمیلی مانند آزمایش خون، سونوگرافی کبد یا سایر تست‌های تصویربرداری باشد.

      بهترین راه برای دریافت توضیحات دقیق و ارائه درمان مناسب، مراجعه به پزشک متخصص گوارش و کبد است. او با توجه به تاریخچه بالینی و نتایج تست‌ها، می‌تواند به شما توضیحات کاملتری درباره خطر و نیاز به بررسی‌های تکمیلی ارائه دهد و برنامه درمانی را تعیین کند.

      لطفاً با مشاوره پزشک معالج، در مورد نتایج اسکن و توصیه‌های بیشتر صحبت کنید تا بهترین راه حل برای شرایط خاص مادرتان مشخص شود.

  • طیبه را
    1402/04/01 12:26 ب.ظ

    کیستیک کبد واجد سپتاسیون ۱۱میلیمتر در سونو گرافی مشاهده شد چه باید کرد

    • مدیر سایت
      1402/04/02 11:41 ب.ظ

      سلام. بر اساس توضیحاتی که ارائه دادید، ندول هیپواکوئیک با ابعاد ۴×۳ در خلف در پل میانی لوب راست مشاهده شده است. این مشاهده نشان می‌دهد که در این منطقه از لوب تیروئید راست، یک ندول وجود دارد که در تصویر سونوگرافی به شکل هیپواکوئیک (سایه تیره) نمایش داده می‌شود.

      هیپواکوئیک به معنای رنگ تیره‌تر یا سایه تیره در تصویر سونوگرافی است. اما تنها با توصیف ابعاد ندول، نمی‌توان تشخیص دقیق در مورد ماهیت آن را قطعی کرد. برای تشخیص دقیقتر و تفسیر صحیح، نیاز به مشاوره پزشک متخصص در زمینه سونوگرافی تیروئید دارید.

      پزشک شما با بررسی کامل تاریخچه پزشکی شما، ارزیابی نتایج سونوگرافی و سایر عوامل مرتبط، توانایی دارد تشخیص دقیق و مناسبی را ارائه دهد و در صورت لزوم، برنامه درمانی مناسب را تعیین کند. بنابراین، توصیه می‌شود به پزشک معالج خود مراجعه کنید تا نتایج را به طور جامع تفسیر کند و همه سوالات شما را پاسخ دهد.

  • بهرام ناصری
    1402/03/28 1:50 ق.ظ

    سلام.
    کیست کبد.
    یک عدد کیست کبد در حال رشد.(سه سال پیش پنج سانتی متر بوده و اکنون حدود هفت الی هشت سانتی متر)
    و شش کیست کوچک یک الی دو سانتی متری بدون تغییر سایز در این سه سال.
    چند سونو گرافی از چند مرکز مختلف: مشکوک
    سی تی اسکن تریفازیک دو بار به فاصله زمانی دو سال: کیست فاقد سپتا ، فاقد ندول، بدون کلسیفیکیشن ( شبیه کیست ساده)
    ام آرای دینامیک: اختلاف بین ساده و هیداتیک .
    هم درسونو و هم در سی تی تریفازیک و هم در ام آرای دینامیک هیچ شن و جوانه و کیست دختر و broad capsuleدیده نمیشود.
    آزمایش آنتی هیداتیک الایزا دو بار وccipیک بار: منفی.
    در سونو گرافی small septa داریم اگر چه در سی تی تریفازیک بیان شده فاقد سپتا.
    نظر دو سوم پزشکانی که مراجعه کردم کیست ساده و یک سوم کیست هیداتیک .
    ممنون میشم اگر براتون مقدوره در رابطه با موارد زیر راهنمایی کنید.
    ا_ نوع کیست با توجه به توضیحات فوق ؟
    ۲_ اصلا کیست هیداتیک فعال در حال رشدبدون broad capsule و کیست دختر و sand و جوانه داریم؟
    ۳_ آیاکیست هیداتیک نوع I فقط دارای مایع هیداتیک هست و مواردی چون broad capsule و شن و دختر کیست و جوانه ندارد؟
    ۴_ کیست هیداتیک نوع I در طی زمان بعد از سه سال آیا به نوع دو و سه تغییر حالت می دهد یا ممکن هست همان نوع یک باقی بماند؟
    ۵_ کیست هیداتیک نوع یک نیاز به جراحی و تخلیه کیست دارد؟
    ۶_ کیست هیداتیک نوع یک که فاقد شن و کیست دختر و جوانه و broad capsule باشد در صورت پاره شدن میتواند باعث گسترش بیماری شود؟
    ۷_ برای احتیاط آیا تخلیه کیست بزرگ از طریق سوزن توصیه میشود؟
    ممنون

    • مدیر سایت
      1402/03/28 3:30 ب.ظ

      سلام. با توجه به توضیحات شما، پاسخ به سوالات شما به شرح زیر است:

      ۱. نوع کیست: بر اساس توصیفات شما، کیست هیداتیک بدون broad capsule و کیست دختر و sand و جوانه می‌باشد. اما برخی از پزشکان ممکن است آن را کیست ساده بدانند.

      ۲. کیست هیداتیک فعال در حال رشد: با توجه به توضیحات شما، کیست هیداتیک فعال در حال رشد با broad capsule، کیست دختر و sand و جوانه‌ای که در سونوگرافی دیده نمی‌شود، نیست.

      ۳. کیست هیداتیک نوع I: کیست هیداتیک نوع I فقط دارای مایع هیداتیک است و نباید دارای broad capsule، شن و دختر کیست و جوانه باشد.

      ۴. تغییر نوع کیست هیداتیک نوع I: معمولاً کیست هیداتیک نوع I در طی زمان ثابت می‌ماند و به نوع دو یا سه تغییر نمی‌دهد. اما در برخی موارد نادر، ممکن است تغییر نوع داشته باشد.

      ۵. نیاز به جراحی در کیست هیداتیک نوع یک: به طور کلی، کیست هیداتیک نوع یک به جراحی و تخلیه کیست نیاز ندارد مگر اینکه اندازه آن بسیار بزرگ شده و عوارضی برای شما ایجاد کند یا توسط پزشک معالج توصیه شود.

      ۶. گسترش بیماری در کیست هیداتیک نوع یک: در صورت پاره شدن کیست هیداتیک نوع یک که فاقد شن و کیست دختر و جوانه و broad capsule باشد، معمولاً بیشترین احتمال این است که بیماری گسترش نیابد. اما همواره بهتر است با پزشک خود در مورد این موضوع مشورت کنید.

      ۷. تخلیه کیست بزرگ از طریق سوزن: تخلیه کیست بزرگ از طریق سوزن به عنوان یک روش درمانی در برخی موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش توسط یک پزشک متخصص انجام می‌شود. در این روش، سوزنی با قطر کوچک وارد کیست می‌شود و محتوای کیست (مایع یا مواد دیگر) خارج می‌شود. این روش ممکن است در برخی موارد انتخاب شود تا کیست بزرگ را تخلیه کند و علائم تنش و ناراحتی را کاهش دهد. البته، تصمیم نهایی برای انجام این روش باید توسط پزشک معالج شما بر اساس تشخیص و شرایط خاص شما گرفته شود. بنابراین، بهتر است با پزشک خود درباره این روش و احتمال مزایا و معایب آن مشورت کنید.

  • مژده
    1402/03/20 6:26 ب.ظ

    سلام . خسته نباشید .
    من همانژیومای کبد دارم آزمایش خون هم دادم مشکل کبدی ندارم . می خواستم دقیقا بدانم آیا تا حالا شده همانژیوما کبد خود به خود از بین بره .

    • مدیر سایت
      1402/03/21 6:40 ب.ظ

      همانژیوما کبدی یک بیماری وراثتی است که باعث انبوهی از عروق خونی در کبد می‌شود. این عروق خونی می‌توانند ضعیف باشند، که می‌تواند به خونریزی و کبودی مزمن در کبد منجر شود.

      من تا کنون نشانه‌ای از درمان کامل و خودبخودی همانژیومای کبدی ندیده‌ام. این بیماری معمولاً یک بیماری مزمن است و نیاز به مراقبت و مداوا مداوم دارد. در برخی از موارد، افراد ممکن است نیاز به جراحی برای تخلیه خونریزی‌ها و کاهش عروق خونی داشته باشند. درمان معمولاً شامل کنترل خونریزی‌ها، پیشگیری از عفونت‌های کبدی و مراقبت از سلامت عمومی کبد است.

      با این حال، بهتر است با پزشک خود در مورد وضعیت و توقعات درمانی خود مشورت کنید. پزشکتان می‌تواند به شما اطلاعات دقیق‌تری در مورد طبیعت بیماری و احتمال ایجاد تغییرات درمانی بیشتر بدهد. همچنین، پزشک مربوطه می‌تواند بر اساس شدت بیماری و علائم شما، توصیه‌های خاصی را در مورد مداوایتان ارائه دهد.

  • معصوم
    1402/03/07 7:29 ب.ظ

    سلام پدرم ۶۸ سالشه توده ای به بزرگی ۹ سانتیمتر در کبد تشخیص داده شده بنظرتون جراحی میشه کرد و توده رو برداشت؟

    • مدیر سایت
      1402/03/07 7:38 ب.ظ

      سلام. مطمئنا از این طریق نمیتوان ارزیابی پزشکی دقیقی انجام داد. اما به طور کلی، در صورتی که یک توده بزرگ در کبد تشخیص داده شده است، نیاز به ارزیابی و مشاوره تخصصی از طرف پزشکان متخصص در زمینه جراحی کبد وجود دارد.

      نوع و خصوصیات توده، موقعیت آن در کبد، سن و وضعیت عمومی پدر شما و عوارض مرتبط با عمل جراحی، تمامی عواملی هستند که در تصمیم‌گیری برای جراحی تاثیرگذار هستند. پزشکان تخصصی، با استناد به نتایج آزمایشات، علائم بالینی و تصویربرداری تشخیصی مانند سونوگرافی یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، قادر به تعیین برنامه درمانی مناسب هستند.

      توصیه می‌کنم با پزشک معالج پدرتان در مورد نتایج تست‌ها و گزارش‌ها صحبت کنید و از او درباره روش‌های درمانی مختلف، احتمالات و عوارض جراحی، و تجارب قبلی او در این زمینه بپرسید. او می‌تواند به شما راهنمایی کند و بهترین تصمیم را برای مورد خاص پدرتان اتخاذ کند.

  • فاطمه ایمانی زاده
    1402/03/01 2:05 ق.ظ

    سلام خسته نباشید من ۳۷ سالم است و این سه سال که سرطان کبد دارم یک بار هم عمل کردم پیش دکتر امین بحرینی الانم متاسفانه دکتر خارج از کشور هستن و من دوباره باید عمل بشم که بخاطر وضعیت مالی که دارم موفق نشدم عمل کنم الانم توده کبد هر روز بدتر میشه طحال هم باید عمل بشه به چند پزشک مراجعه کردم بخاطر هزینه سنگینی که گفتن نتونستم درمان بشم با این همه مشکلات منشیعتی مستاجر بی سرپرست من یک مادرم شما را به بی بی فاطمه زهرا راهنمایی کنید کجا برم بخاطر خدا چون کسی ندارم که به دادم برسه من از مرگ ترسی ندارم اما تنها نگرانی من بچه ام است بخاطر خدا کمک کنید راهنمایی کنید کجا مراجعه کنم چون دیگه طاقت درد ندارم واز تنها بچه ام میترسم مسی ندارم بعد از خودم از بچه ام مراقبت کنه بدبخت بیچاره بی سرپرست مستاجر و بدتر از همه بیماری سرطان کبد حتی خجالت میکشم رو بزنم به خیرین و برم کمیته امداد امام چون اونها هم چنان کمکی نمی کنند که بشه دردی درمان بشه

    • مدیر سایت
      1402/03/02 10:47 ق.ظ

      سلام متاسفانه نمی‌توانم در ارائه کمک مالی یا پیشنهاد مراجع خاص درمانی مداخله کنم. اما میتوانم چندین پیشنهاد عمومی برای شما داشته باشم:
      ۱. مراجعه به بیمارستان‌های دولتی
      ۲. مراجعه به مؤسسات خیریه
      ۳. مشاوره با پزشکان
      ۴. حمایت اجتماعی
      امیدوارم که با مشورت با پزشکان و جستجوی منابع حمایتی، بتوانید راه‌هایی برای درمان و مدیریت سرطان کبد خود را پیدا کنید.

  • ناشناس
    1402/01/30 2:56 ق.ظ

    سلام ایا وجود لکه در کبد میتونه مادر زادی باشه؟

  • محمد هماایی
    1402/01/10 9:10 ب.ظ

    سلام در قسمت ناف کبد یه توده ۸سانتی متری رشد کرده وباعت بزرگ شدن مجرای کبدی وترشح بیش از حد آنزین به خون شده سونو mrcpi وmir دینامیک با تزریق انجام دا دم ۶۴سالمه هیچ علائمی قبلا نداشتم الان نمی دونم به کی مراجعه کنم اگه دکتر حاذقی میشناسین معرفی کنین. درمان تومور بدخیم کبد هیچ نتیجه ای نداره الا ۶ ماه زنده ماندن با شکنجه اگر تومر من بدخیم باشه به زندگی خاتمه میدم ارزشش را نداره

  • رحمانی
    1401/12/29 1:56 ق.ظ

    سلام MRIانجام دادم تو کبدم توده کوچک fNHدیده شده ۱۷mm از وقتی که متوجه شدم بعضی وقتااحساس تیرتیر زدن روی کبدم دارم ایا نیاز به پیگیری داره؟؟

  • خانم امیری
    1401/12/16 1:31 ب.ظ

    سلام من یک خانم ۳۴ ساله هستم ،سونو برای کبد چرب انجام دادم ،افزایش متوسط اکوی پارانشیم کبد چرب دیده میشه،تصویر یک ناحیه ی cystic به قطر ۹mmدر سگمان ۳لوپ چپ کبد رویت شده،ممنون میشم بگید خطرناک یانه ،باید چکارکنم

  • ناشناس
    1401/11/23 9:51 ب.ظ

    سلام اقای دکتر مادرم رفته سنوگرافی انجام داده دکتر بهش گفته یه عارضه خوش خیمی مادرزادی روی کبدت هست می خواستم ببینم ایا ممکن هست خطر ناک شودهرغذایی می خوره ترش می کنه حالت تهوه می گیره از غذا بدش می یاد حالت تهوه می گیره

  • مریم
    1401/10/19 1:05 ب.ظ

    سلام دکتر مامانم سونوگرافی داد بهش گفتن اکوژن هتروژن دارای واسکولاریتی به ابعاد۶۰در ۶۱ در سگمان VI در کبد هست منظورشون چیه میشه توضیح بدید

  • بهنام
    1401/09/27 7:16 ق.ظ

    سلام وقت عالی بخیر
    خواهرم حدود ۴۸ ساله س، سونوگرافی رفته و در جواب سونو ، نوشته همانژیوم آتیپیک
    لطفاً راهنمایی کنین، یعنی سرطان کبد هست یا نه

  • سیما
    1401/09/19 11:10 ب.ظ

    سلام وعرض ادب خسته نباشید یک کانون هایپوراست به اندازه۱۰ م فاقد …نمیدونم همچین کلمه ای انسانت.انهانت همچنین چزی درفاز پشت کنسرات در مجاورت سیگمان فالی فورم در کبد رویت شده که میتواند مطرح کننده third in flow باشد .خیلی ممنون میشم توضیح بدین.خیلی خیلی ترسیدم ایا بد است

  • یوسفی
    1401/09/18 0:06 ق.ظ

    سلام بابا ۶۲ سالشه رفته دکتر بهش گفتن دور کبدش ضایات داره الان نگرانم ضایاتش هم ۹میلی است خیلی نگرانم

  • ناشناس
    1401/09/17 10:07 ق.ظ

    با سلام
    در سی تی اسکن پدرم
    یه توده هترودنس سگمان ۶لوب راست کبدی با انهانسمنت هتروژن وعمدتا محیطی مطرح کننده متاساز کبدی است یعنی چه

  • حلما۲۲
    1401/09/08 2:24 ب.ظ

    سلام در کبدم یه توده به اسم آدنوم به ابعاد۱۹۷*۱۳۱میلیمتر جراحی کنم دیگه ریشه نمیزنه خطرش زیاده لطفن جواب

  • Nazanin
    1401/09/06 8:30 ق.ظ

    ممنون از مقاله کاملتون ندول های mixed Echo به قطر ۱۳ mm در پارانشیم لوب راست کبد وبه قطر ۱۷و۲۹ mm در پارانشیم چپ کبد خطر ساز هستن

  • محمد
    1401/08/14 0:10 ق.ظ

    سلام من پسر ۳۵ ساله هستم و همانژیوم کبدی دارم یک توده یک سانت و یک توده چهارسانتو نیم میشه درد در ناحیه اطراف ناف دارم و سونو و سی تی و ازمایش انجام دادم دکتر گفته باید نمونه برداری بشید میشه بگین خطرناکه یا خیر خیلی میترسم؟؟

  • هومن
    1401/08/13 9:11 ب.ظ

    باسلام خدمات شما آقای دکتر و عزیزانی که این متن را میخوانند
    بنده طی یک ستون گرافی کامل شکم و لگن
    بنده هومن هستم
    کانون مختصر هایپر اکو به قطر ۷.۵م م مقابل اورجینRHV در سگمان قدامی لوب راست کبد مشاهده شد که میتواند همانژیوم باشد
    دوسنگ به قطر۹م م در کیسه صفرا مشهود است
    پروستات باحجم ۳۰ سی سی مختصر بزرگتر از نرمال مشاهده شد
    سهم ۳۵است و دو یال پیش به قصد خود کشی سم پاراگوات خوردم ۱۵۰سی سی بعد او نفس تنگی ،دل درد ولم نمی کنه هیوسین زیاد میخورم کاهش وزن هم داشتم خال زیادی و لکه در بدنم زده اهل اصفهان هستم
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    وزنم ۸۵بوده الان ۷۰هستم

  • زهرا
    1401/07/22 3:12 ب.ظ

    سلام
    کسی که سرطان ریه داره میتونه عمل داشته باشه برای کبد آیا با بیهوشی انجام میشه آیا ریه جواب میده

  • سیامک بهروزی
    1401/07/12 1:45 ب.ظ

    سلام
    کلانژیت کارسینومای ناف کبدی که منع پیوندکبدتشخیص داده شده باشیمی درمانی وپرتودرمانی قابل درمان هست

  • ولی اله لطفی
    1401/06/22 7:17 ب.ظ

    باسلام وخلاقیت
    در ام آر سی پی چند توده ۸×۹روی کبد ویک توده ۳۵×۲۵در حالب کبد مشاهده شده آیا اینها خطرناک هستند ؟باید جراحی شوند؟

  • مریم
    1401/06/14 3:14 ب.ظ

    سلام یک کیست واجد به ۱۸*۲۰م. م. راست کبدم. ایجاد شده چه دستور مفرماید خطرناکه

  • ناشناس
    1401/05/29 10:17 ق.ظ

    سلام من در سونوگرافی توده در کبدش چرب دیده شده نشانه چیه

  • رسول.تی
    1401/05/20 0:38 ق.ظ

    سلام.بنده مذکر۷۳ساله.جراحی کولون شدم.
    کبدم درسه نقطه متازتازشده که ۱۲کورس هم شیمی درمانی کرده ام.درشیرازجراحی
    کبد شدم.ولی بازهم درآزمایش هرماه حدود
    ۸عددآنتی ژنم بالامیره.چکارکنم.رسول.تی

  • Arrrr
    1401/05/14 9:10 ق.ظ

    سلام
    پدرم ۵۲ سالشه قبلا ی بار کیست کبد داشتن و عمل کردن.
    الان بعد از چند سال سونوگرافی دادن و ی کیست ب قطر ۸۰ mm دیده شده.
    باید دوباره جراحی کنند؟
    ممنون میشم جواب بدین

  • Arrrr
    1401/05/13 9:49 ب.ظ

    سلام
    یک توده کیستیک به قطر ۸۰ mm با محتویات غلیظ و جدار زخیم در سمت راست کبد
    خطرناکه؟ آیا احتیاج ب عمل جراحی هست؟
    لطفا جواب بدین. ممنون

  • شیرین
    1401/05/07 1:10 ق.ظ

    سلام خسته نباشیم من تازه متوجه شدم که ۶عدد ضایعات در کبد در اندازه ۳۱.۲۸ ۱۳. به ترتیب کوچک وباردار هم هستم لطفا راهنمایم کنید.

  • طاهره
    1401/05/06 4:03 ب.ظ

    سلام من خانم ۳۹ساله هستم ک پهلوی راستم درد میکرد رفتم سونو گرافی گفتن داخل کبدلپ راستم ی توده ۲۷میلیمتر است خیلی نگرانم گفتن باید سی تی اسکن بشم میشه راهنمایم کنید

  • ناشناس
    1401/04/29 3:52 ب.ظ

    سلام.من در کبدم چند تا کیست دارم که دکترم گفتن نمونه برداری کنم دو طرف دنده هام درد دارم لطفاً شما بفرمایید چیکار کنم آیا خطرناکه؟

  • رها
    1401/04/25 11:14 ق.ظ

    سلام برایربنگ کیسه صفرا به دکتر مراجعه کردم و ام آر ای نشان داده صفرا حاوی سنگهای متعدد هست و در لب راست کبدم دوتا توده هست چیز دیگه ایی در مورد توده کبد ننوشته. ایا از سنگ کیسه صفرا مشکل توده کبدم بوجود اومده؟ نوع توده رو ننوشته یعنی چی؟ راهنمایی میفرمایید

  • ناشناس
    1401/04/18 1:23 ب.ظ

    سلام در سی تی اسکن اظهار شده هایپودنس کوچک در سکمان ۴ کبدی رویت شده بفرمایید راهنمایی کنید

  • شریفه
    1401/04/01 2:18 ب.ظ

    سلام مادرم ۶۵ سال داره توده کبدی بزرگ داره الان یک هفته است که بدونه حرکت شده و فقط نفس می کشه لطفا راهنمایی کنید چکار کنیم

  • شهاب
    1401/03/24 3:23 ق.ظ

    سلام مادرم قبلا تومور داشتن دهانه معده بو بعدا عمل شد الان کبدش درگیرز داره و ۶ توده داخل کبد داره .۱۱ جلسه شیمی درمانی شده ایا شیمی درمانی تاثیری داره یا بیخیال شیم اینمه عذاب شیمی درمانی رو نکشه.

    • مدیر سایت
      1401/03/26 5:28 ب.ظ

      سلام. به پزشک متخصص مراجعه کنید.

    • مدیر سایت
      1401/04/04 3:33 ب.ظ

      سلام. نظر آقای دکتر ابراهیمی اینه که باید سی تی اسکن کنن تا بررسی بشه که ببینن شیمی درمانی جواب داده یا نه.

  • سمیه فلاحی
    1401/03/23 5:48 ب.ظ

    سلام خسته نباشید درد قفسه سینه وکتف سمت راست دارم

  • ...
    1401/03/21 12:23 ب.ظ

    ببخشید توده هیپودانس خوش خیم یا بد خیم؟

    • مدیر سایت
      1401/03/28 8:58 ب.ظ

      سلام، هم می تونه خوش خیم باشه و هم بد خیم. معیار تعیین کننده ای نیست. سایر مشخصات ندول هم باید بررسی بشه.

  • ناشناس
    1401/03/16 8:05 ب.ظ

    با سلام و خسته نباشید.من ۳۹ سالمه و سونو شکمی انجام دادم که نوشته توده هیپواکو به اندازه ۱۲.۵ در ۷ میلی متر دیده شده و پیشنهاد سی تی داده .میخواستم از شما بپرسم کبدم مشکل خاصی داره .خییلی نگران هستم

    • مدیر سایت
      1401/03/21 7:32 ب.ظ

      سلام. آقای دکتر ابراهیمی نظرشون اینه که باید سی تی اسکن انجام بشه تا ببینیم نیاز به نمونه برداری هست یا نه.

  • فرشته
    1401/02/20 0:26 ق.ظ

    با سلام ،وقت بخیر ،خواهرم ٢۴سالشه وتازگی متوجه شده که مشکل تیروید دارند وسطح Tpoبالاست والان رفته سنو وگفته اکوژنیسته مختصری هتروژن دارد این یعنی چی ؟

    • مدیر سایت
      1401/02/23 5:19 ب.ظ

      سلام. مدارک تون رو در واتساپ ۰۹۱۰۸۸۱۷۴۴۴ بفرستید.

  • علی
    1401/02/15 2:30 ب.ظ

    سلام خسته نباشید

    میخواستم بدونم بیمار متاستاز از صفرا به کبد داشته
    صفرا با عمل درآوردن بعد شیمی درمانی انجام شد حالا دکتر به اندازه ۳ و ۲ سانت در کبد سلول سرطانی دیده آیا درمان میشود؟

  • سعادتی
    1401/02/09 6:16 ب.ظ

    سلام پسرم ۲ سالو هفت ماهست سونو شکمی mass ۵۰×۳۴ خارج کبد بافشار روی ورید پورت وتنه سلیاک نشون داده وسیتی گفته لنفوما هست. ایا ممکنه خوش خیم باشه؟ علایم ۳۰ روز تب بدون علت وزردی وبعضی وقت ها درد شکم ودرد مفاصل وکمی کبودی وتورم پلکها .البته اصلا از روی شکم قابل رویت نیست.

  • سيما
    1401/01/09 2:42 ب.ظ

    سلام مامان من ۵٢ سالشه دکتر گفت ٢٠ میلیمتر توده توی کبدش دیده شده گفته خطرناک نیست ولی دارو میدم بعد یه مدت ببینم چی میشه شاید نباز ب عمل داشته باشه تروخدا جواب بدین ایا خطرناکه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟خیلی نگرانیم 😔 عمل کنه یا نه جی میشع

  • ناشناس
    1400/12/08 11:52 ب.ظ

    سلام خسته نباشین ایا توده متاستاز یا همانژیوم خوش خیم هستند

    • مدیر سایت
      1400/12/12 10:28 ق.ظ

      سلام. زنده باشید. متاستاز بدخیم هست. همانژیون خوش خیم هست.

  • امید معظمی گودرزی
    1400/12/04 8:13 ق.ظ

    سلام.مادرم ۴۵ ساله.۳سال پیش به دلیل پلیپ صفراشو در اوردن.
    الان ضایعه اکوژن به اندازه ۱۱mm در dome کبد مشاهده شد.
    بنظر شما با دارو درمان میشه یا عمل؟

  • رضا
    1400/11/23 2:36 ق.ظ

    سلام خسته نباشید ببخشید اندازه کبد ۱۸۰ میلیارد گقته شده آیا جز کبد بزرگ هستم چه کار باید بکنم

    • مدیر سایت
      1400/11/25 11:27 ق.ظ

      سلام. بله بزرگه.

  • هستی
    1400/11/20 7:48 ب.ظ

    سلام توده ساب کپسولر لوبوله با دیامتر ۲۹mm در لوب چپ کبد با انهانسمنت ندولر در فاز ابتدایی و انهانسمنت کامل درفاز تاخیری مطرح کننده همانژیوم دیده میشود این جواب سی تی اسکن با تزریق خانمی هستم ۳۱ ساله آیا خطرناکه سرطانه لطفا جواب بدید ممنون

  • محمدنجفپور
    1400/10/27 0:04 ق.ظ

    با سلام من از اهواز هستم. پدر بنده ۶۸ سالش هست و دکتر جراح کبد گفتند که توده سرطانی کبد لوب راست کبد رو درگیر کرده لب مرز لوب چپ و راست قرار گرفته و گفتند که لوب راست باید بطور کامل خارج بشود.آیا نیاز به RFدارد یا خیر؟ دکترش گفته که باید لوب چپ رو تقویت کنیم تا رشد کند اصطلاحا باید لخته ایجاد کرد در لوب راست چون لوب چپش کوچیک هست و امکان داره جوابگوی بدن نباشد و بعد از عمل دچار نارسایی کبدی شود. نظر شما چیه؟

  • ناشناس
    1400/10/22 1:11 ق.ظ

    سلام چرا جواب سوالها رو نمیدید ؟

    • مدیر سایت
      1400/10/22 9:46 ق.ظ

      سلام. جواب سوال ها رو میدیم ولی خب تعداد سوال ها خیلی زیاده!!!

  • ناشناس
    1400/10/03 6:47 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    مادر من در یک سونوگرافی که داشت یک هیپواکو یک سانتی متری روی کبد و یک میوم هشت میلی متری د رحم دیده شده و به همین خاطر دکتر اسکن تجویز کرده .ایا وضعیت خطرناکه ؟

  • دلنیا
    1400/10/02 9:41 ب.ظ

    سلام من سونوگرفتم وتوش نوشته ک توده اکوژن ۱۳میلی درلوب راست کب..آیاخطرداره لطفاراهنماییم کنید

    • مدیر سایت
      1400/10/15 9:31 ق.ظ

      سلام. هر سال سونو کنید.

  • دلنیا
    1400/09/26 8:16 ب.ظ

    سلام خسته نباشین من بخاطردرددرناحیه راست شکمم ب دکترمراجعه کردم توسونوگرافیم اومده ک اکوژن ۱۳میلی میتری درلوب راست کبدم رویت شده…آیاخطرناکه

  • *
    1400/09/24 1:06 ق.ظ

    سلام آقای دکتر خوب هستین ؟مامان بزرگم دچار دو تا غده خوش خیم در شکمش شده بود و با چند جلسه شیمی درمانی و عمل این بیماریش برطرف شد الان با چکاب گفتن که احتمال اینکه یک غده ی کوچیک در کبدش هست آیا این غده ی کوچیک برای بدنش خطرناک هست ؟ممنون میشم به سوالم پاسخ دهید ؟

    • مدیر سایت
      1400/09/30 11:00 ق.ظ

      سلام. به انکولوژیست مراجعه کنید.

  • لیلا
    1400/09/19 0:34 ق.ظ

    سلام خسته نباشید،تو‌کبد همسرم ندول هیپراکوبه اندازه ۱۱میل دیده شده ،ایا خطر داره؟؟مرد هست و ۴۲ ساله

  • بابایی
    1400/09/18 11:16 ب.ظ

    سلام خسته نباشید مادر من یک توده هتروژن درخلف لوب راست کبد مشاهده شده چطور حل میشه عمل میخواد؟؟؟

  • مهرانه v
    1400/09/15 1:04 ب.ظ

    سلام بیماریک ضایعه ایزواکو با کبد در لوب راست به نظر در سگمان ۵ در مجاورت کیسه صفرا به ابعاد٣٧x27xxx30mm رویت میشود
    چه مشکلى هست

    • مدیر سایت
      1400/09/22 10:24 ق.ظ

      سلام. با عرض پوزش حیطه تخصصی ما نیست.

  • شجاع
    1400/09/13 12:44 ب.ظ

    سلام .وقتتون بخیر خانم ۳۶ ساله ومتاهل هستم دوساله که یه کیست کوچیک تو سینه راست دارم ولی رشد نداشت براهمین دکترا گفتن نگران نباش .همزمان با این کیست درد در قسمت راست شکم و سینه داشتم که با کار کردن و عصبی شدن بیشتر میشد..یک سال پیش تو سونو گفتن یه همانژیوم ۱۰ میلی داریی وگفتن بهتره به روانپزشک مراجعه کنی .منم رفتم یسری دارو داد که واقعا خوب بود هشتاد درصد دردام بهبود یافت ولی باز یک‌ماهه که داروها رو قطع کردم دردام شروع شد .برام اسکن نوشتن.الان تو جواب اسکن اومده که توده کبد،همانژیوم نیست و احتمالا آدنوم ۷ میلی متری هست.و یه فتق کوچیک هم روی ناف دیده شد.میشه خواهش کنم راهنماییم کنید که چیکار باید کنم خطرناکه ؟ و آیا احتمال داره کیست سینه که دارم به کبد هم متاستاز کرده باشه شهرستان هستم و نمیدونم به کدوم دکتر مراجعه کنم برای درمان

  • فرزانه
    1400/09/09 8:28 ب.ظ

    سلام آقای دکتر بنده یه توده کبدی به قطر ۴۲میل درلعب راست کبدم است ودرپانکراس معده هم یک توده چربی به وجود آمده آیا نیاز به جراحی دارم

  • مریم
    1400/09/01 9:20 ب.ظ

    پدرم ۶۸ ساله. آدنوکارسینوما متاستازیک کبد در جاهای کوچکی از کبد دیده شده. خواستم ببینم تو چه مرحله ای هستن. ممنون و باید چه کرد؟

  • فتاحی
    1400/08/29 10:39 ب.ظ

    سلام وقت به خیر همسرم پارسال دچار کنسر روده شدن و یک ماه پیش از ایشون سونو گرافی و سی تی اسکن گرفته شد و نشان داد که یک عدد ضایعه در کبدشون هست ولی صدر درصد متاساز رو تایید نکردن می خواستم لطف کنید راهنماییم کنید این متاساز هست یا نه

  • نجمه میرزایی
    1400/08/25 8:36 ب.ظ

    سلام مادرم گفتن ضایعه هیپودنس ۷میلیمتری دیده شد داخل سی تی خیلی نگرانم بنظرتون سرطان ۰😔

    • مدیر سایت
      1400/08/29 12:33 ب.ظ

      سلام. نه مشکلی نیست.

  • حسین
    1400/08/25 5:36 ب.ظ

    سلام. مادر من ۶۳ ساله در جواب سی تی اسکن که برای کرونا رفته بود ، ندول هیمودنس به قطر ۲۳ میلی در لوب راست دیده شده. میخواستم بپرسم آیا خطرناکه و چه کار باید بکنیم؟ ممنونم

    • مدیر سایت
      1400/08/29 12:33 ب.ظ

      سلام. مشکلی نیست.

  • زهره امیری
    1400/08/15 10:11 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    پدرم ۵۵ سالشه معده درد شدید داشت ودگتر گفت مشکوک به سرطان معده هست وبعد ازکلی ازمایش و سیتی اسکن گفتن یه توده تو کبدش هست والان گفتم باید ازکبد نمونه برداری بشه
    خیلی وزن کم کرده…کتف راستش به شدت درد میکنه …بعضی مواقع حتی یدفه زمین میخوره
    لطفا راهنمایی کنید که چی هست
    وباید چیکار کنیم

    • مدیر سایت
      1400/08/22 9:15 ق.ظ

      سلام. از کبد نمونه برداری کنید تا مشخص بشه.

  • ناشناس
    1400/06/28 4:21 ب.ظ

    سلام من ۳۳سالمه سونای کبددادم توده اکژون به ابعاد۱۶*۲۶*۹و۱۱میلیمتردرکبد
    م دیده شده نگران کننده است یانه

    • مدیر سایت
      1400/06/29 3:33 ب.ظ

      سلام. جواب ام ار ای تون رو در واتساپ ۰۹۱۰۸۸۱۷۴۴۴ بفرستید.

  • امير
    1400/06/12 5:59 ب.ظ

    سلام و عرض ادب،پزشک سونوگراف در حین انجام سونو برای کبد چرب متوجه یک همانژیوما به اندازه ۱۵*۲۰ mm در لوب چب سگمان ۳ در من شده،متن سونو به این صورته: (تصویر یک ساختار اکوژن round با حدود مشخص به ابعاد ۱۵*۲۰ mm در لوب چپ کبد (سگمان ٣) مشاهده شد که در درجه اول مطرح کننده همانژیوما می باشد.با این حال تطبیق با تست های کبدی و سونوگرافی کنترل ۶ ماه بعد توصیه می شود.)آیا خطری برای آینده من دارد ؟ و نیازه الان به دکتری مراجعه کنم و کاری انجام بدم برای درمان؟ الان آیا نیاز به گرفتن ct و یا mri است یا همون سونو تشخیص دقیق داده ؟.سنم ٢٩ سال و آقا هستم ،آزمایش کبدم ast 21 ,, alt 45,,alkaline p 180 است،سال ٩٢ کبد چربم گرید ٢ بود و اون موقع تو سونوعه من این توده نوشته نبود و تو سونو الان کبدم چرب نبود.الان درد در قسمت کبد ندارم و ۴٠ روز هم از شروع علائم به کرونا با درگیریه ٣٠ درصد ریه و دریافت دارو رمدیسیور میگذره.

    • مدیر سایت
      1400/06/15 11:13 ق.ظ

      سلام. آقای دکتر چگینی نظرشون اینه مشکل تیروئید نیست.

  • محمد
    1400/06/10 4:43 ق.ظ

    سلام خوبین دکتر ی سوال مادرم سونوگرافی کرده ی ضایعه پنج و نه میلیمتری در لبه راست کبد وجود داره خیلی نگرانم ترسیدم ایا سرطان کبد هست

  • بهزاد محمودی
    1400/06/08 10:43 ب.ظ

    توده کبدی درمان میشه کجا و چه جوری پدرم دچار این بیماری شده

  • لیلا
    1400/06/08 9:37 ب.ظ

    سلام.مادرم ۵۳سالشه وتوده هیپراکووهموژن ۲۰در۱۳ میلیمتردرقسمت راست کبدش که مطرح کننده همانژیوم هست دیده شده درسونوگرافی.خیلی نگرانم.نظر شما چیه؟
    سپاس فراوان

    • مدیر سایت
      1400/06/13 9:17 ق.ظ

      سلام. آقای دکتر چگینی نظرشون اینه MRI انجام بدین.

  • زهرا
    1400/06/01 7:15 ب.ظ

    ممنون از توضیحاتتون

  • زبیده درخشانی ملایوسفی
    1400/05/25 11:04 ق.ظ

    سلام و خدا قوت.مادرم ۹۲ سالشه.سمت راست کبدش درد میکرد.بردیم سونوگرافی.همه چیز کبد و بدنش نرماله ولی توده های هیپراکوئیک متعددی در کبد با حاشیه هیپواکوئیک در سرتاسر کبد دیده میشه که اندازه بزرگترین آنها ۷۳×۶۶ میلیمتر هستش.تونظریه هم علائم متاستازهای کبدی نوشته.این نظریه مطمئنه؟ ممنونم.

    • مدیر سایت
      1400/05/30 11:22 ق.ظ

      سلام. توده سرطانی به کبد متاستاز داده.
      تحت نظر انکولوژیست باشید.

  • سلام من در سمت راست کبد یک همانژیوم بیست وسه میلی دارم وخیلی هم نگرانم باید چکار بکنم
    1400/05/20 1:49 ق.ظ

    سلام من در کبدم یک همانژیوم بیس وسه میلی دارم خیلی می‌ترسم چکار کنم

    • مدیر سایت
      1400/05/21 12:27 ب.ظ

      سلام. نیاز به اقدام خاصی نیست.

  • جواد شهابی
    1400/04/28 12:19 ب.ظ

    سلام و عرض ادب،همسر من هایپر اکجوییک کبدی همانژیوم دارد که دکتر گفته باید سی تی اسکن برویم نگران شدم.میتونید بگید یعنی چی؟

    • مدیر سایت
      1400/05/02 8:57 ق.ظ

      سلام. به نظر آقای دکتر ابراهیمی همانژیوم خوش خیم هست با سی تی اسکن وسعت ضایعه را مشخص کنید و اگر بزرگ باشه با امبولازاسیون درمان میشه.

  • ودود
    1400/04/06 11:52 ق.ظ

    باسلام کانسربرست همسر من به کبدش متاستازداده با اندازه حداکثر۱۲ میلیمتر آیا باروشهای شما قابل درمان است؟

  • علیرضا
    1400/01/21 10:08 ق.ظ

    ممنون بابت اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادید خیلی عالی بود

  • mahtab
    1399/08/21 6:21 ب.ظ

    عالی بود….ممنونم ازتون!
    خیلی بهم کمک کرد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است

    Call Now Buttonهمین الان مشاوره بگیر