توده کبدی چیست؟ اندازه توده‌های کبدی خوش خیم و بدخیم

کبد و عملکرد آن در بدن

توده خوش خیم کبد و نمای کلی آن

توده ها یا ضایعات خوش خیم (غیر سرطانی) در کبد نسبتاً شایع هستند.

همانژیوم (که همانژیومات نیز نامیده می شود.)

  • شایع ترین ضایعات جامد خوش خیم کبد
  • نشان دهنده ضایعات عروقی مادرزادی است که حاوی بافت فیبری و رگ های خونی کوچک است که در نهایت رشد می کنند.
  • محدوده اندازه از کوچک (۱ سانتیمتر یا کمتر) تا همانژیوم غول پیکر غار (۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر)
  • پارگی خود به خود (خونریزی) نادر است.

آدنوم های کبدی

  • نئوپلاسم های جامد خوش خیم کبد
  • بیشتر در زنان جوان دیده می شود.
  • معمولاً منفرد است، اگرچه آدنوم های متعدد نیز ممکن است رخ دهند.
  • عامل خطر: استفاده قبلی یا فعلی از داروهای ضد بارداری خوراکی، اگرچه حتی بدون استفاده از قرص های ضد بارداری خوراکی نیز ممکن است رخ دهد.
  • با پارگی خود به خود همراه با خونریزی داخل صفاقی و خطر ابتلا به سرطان (کارسینوم کبدی) همراه می‌باشد.

هیپرپلازی گره ای کانونی (FNH)

  • یکی دیگر از ضایعات جامد خوش خیم کبد
  • در زنان در سنین باروری (مشابه آدنوم) شایع تر است، اگرچه ارتباط استفاده از قرص های ضد بارداری خوراکی چندان روشن نیست.
  • معمولاً خود به خود پاره نشوند.
  • هیچ خطر قابل توجهی برای سرطانی شدن نداشته باشید.

کیست های کبدی

  • ساختارهای کبد پر از مایع
  • انواع مختلف کیست های کبدی عبارتند از:
  1.  کیست های ساده کبدی
  2. کیست صفراوی
  3. کیست های انگلی
  4. سیستادنوم ها

همانژیوم کبدی

کبد بزرگ‌ترین عضو یا ارگانِ داخلی بدن است که در افراد بالغ و سالم حدوداً بین ۱۳۰۰ تا ۱۶۰۰ گرم وزن دارد‌. کبد در حفظ همئوستاز و در متابولیسم بدن نیز نقش عمده و گسترده‌ای را داراست‌. همین موضوع سبب شده که کبد توسط انواع مختلفی از بیماری‌ها تحت تأثیر قرار گرفته و به نسبت عضو آسیب‌پذیری باشد‌. به عبارت دیگر‌، هر بیماری یا اختلالی که متابولیسمِ عادی بدن را متأثر کند می‌تواند کبد را نیز درگیر نماید‌. از جمله این اختلالات می توان به توده‌های کبدی اشاره کرد.

اگر با مشکلات کبدی رو به رو هستید این مقاله کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد، در این مقاله قصد داریم در ابتدا به طور مختصر‌، با برخی عملکردها و ویژگی‌های بافتِ کبدی آشنا شویم و سپس به سؤالاتِ متداول شما درباره‌ی برخی بیماری‌ها و توده‌های کبدی پاسخ دهیم.

عملکرد کبد

برخی کارهایی را که کبد در بدن انجام می‌دهد شامل موارد زیر می‌باشد‌:

  • تمام مواد غذایی‌ای که در روده و دستگاه گوارش جذب می‌شود از طریق سیاهرگی به نام باب یا پورت به کبد رفته و در آنجا بر روی آن‌ها تغییراتی اعمال می‌گردد تا بتوانند مورد استفاده‌ی سایر بافت‌های بدن قرار بگیرند‌.
  • داروهای خوراکی هم مثل مواد غذایی‌، بعد از جذب در دستگاه گوارش ابتدا به کبد می‌روند و در آنجا به فرم فعال خود تبدیل می‌شوند‌.
  • کبد بسیاری از سموم و ترکیبات اضافی و دفعیِ موجود در پلاسمای خون را از طریق صفرا از بدن دفع می‌کند‌.
  • بسیاری از پروتئین‌های موجود در پلاسمای خون یا همان سرم توسط سلول‌های کبدی ساخته می‌شوند‌.
  • کبد در سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر عفونت‌ها مشارکت دارد‌.
  • کبد مواد مختلفی مانند آهن‌، گلیکوژن‌، تری‌گلیسیریدها‌، ویتامین‌ها و … را در خود ذخیره می‌کند‌.
در کتابِ پاتولوژی رابینز درباره‌ی عملکردِ کبد در بدن چنین نوشته شده است:

« در چهارراهِ بین دستگاه گوارش و سایر اعضای بدن‌، کبد نقش مهمی را در نگهداری همئوستازِ متابولیک بدن ایفا می‌کند‌. این نقش‌ها و عملکردهای کبد شامل پردازشِ آمینواسیدهای غذایی‌، کربوهیدرات‌ها‌، لیپیدها و ویتامین‌ها‌، ساخت پروتئین‌های سرم و مسمومیت‌زدایی و دفع سم و موادِ بیولوژیک بیگانه از طریق صفرا می‌باشد‌. به عبارت دیگر‌، هر ماده غذایی که از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود و همچنین بسیاری از داروهای خوراکی و حتی سموم‌، در ابتدا از طریق گردش خون به کبد رفته و در آنجا متابولیزه یا پردازش می‌شوند‌.

کبد نسبت به فاکتورها و عواملِ متابولیک‌، سمّی‌، میکروبی و خونی حساس می‌باشد‌. در بعضی موارد‌، بیماری به طور اولیه در بافتِ کبد دیده می‌شود‌. در سایر موارد بیماری‌های شایع در انسان مثل نارسایی قلبی (‌علی‌الخصوص نارسایی نیمه‌ی راستِ قلب‌)‌، دیابت و عفونت‌های خارجِ کبدی غالباً به طور ثانویه کبد را نیز درگیر می‌کنند‌.

کبد از ذخیره‌ی عملکردی بسیار زیادی برخوردار است و در تمام بیماری‌های کبدی به جز انواع بسیار سریع و حاد، نوسازیِ بافت کبد دیده می‌شود‌. در یک فرد طبیعی برداشتن ۶۰ درصد از بافتِ کبد با جراحی (‌هپاتکتومی‌)‌، منجر به یک اختلالِ کبدی جزئی یا موقت می‌گردد و بافتِ کبدی در عرض ۴ تا ۶ هفته نوسازی می‌شود‌، به بیان ساده تر کبد این قابلیت را دارد که بافت مجدد تولید کند.

حتی در صورتیکه سلول‌های کبدی به طور گسترده‌ای دچار نکروز شده و از بین بروند ولی چارچوبِ بافت همبند کبد حفظ شده باشد‌، تقریباً بافتِ کبد به طور کامل بازمی‌گردد‌. »

تا اینجا به طور خلاصه دیدیم که کبد چه عملکردها و وظایفی دارد و همچنین واکنشِ بافت کبد را در برابر بیماری‌ها تا حدودی بررسی کردیم‌.

موضوعی که در این مقاله می‌خواهیم پیرامون آن بحث کنیم توده‌های کبدی است‌.

کبد و عملکرد آن در بدن

توده های کبدی

توده‌های کبدی انواع مختلفی دارند و لزوماً پدیده‌ی خطرناکی نیستند‌. در ادامه

  • انواع توده‌های کبدی
  • تصویربرداریِ کبد
  • سرطانِ کبد (HCC) و علائم آن

را بررسی می کنیم.

انواع توده‌های کبدی

در بعضی بیماری‌ها‌، علی‌الخصوص در سرطان‌ها ممکن است توده‌هایی از سلول‌های توموری خوش‌خیم یا بدخیم در داخل کبد دیده شود‌. البته خوشبختانه هر گردی گردو نیست! هر توده‌ی کبدی‌ای لزوماً یک توده‌ی سرطانی نمی‌باشد. لذا در صورت تشخیصِ وجود توده در کبدتان فوراً نگران نشوید‌.

انواع توده‌های کبدی شاملِ کیست‌های کبدی‌، ندول‌ها (‌نوعی برجستگی‌) و تومورهای کبدی تقسیم می‌شوند.

آبسه های کبدی

احتمالاً نام آبسه‌های کبدی یا کیست‌های کبدی را پیش از این نیز شنیده باشید‌. کیست‌های کبدی غالباً از عفونت‌های انگلی نظیر آمیب‌، اکینوکوکوس و … نشأت می‌گیرند‌ و طبق آمارها‌، در کشورهای در حال توسعه‌، مانند کشور عزیزمان ایران‌، شایع می‌باشند‌.

در کشورهای پیشرفته آبسه‌ها یا کیست‌های کبدی باکتریایی شیوع بیشتری نسبت به کیست‌های کبدی انگلی دارند‌. کیست‌های کبدی باکتریایی‌، که عموماً با نام کیست‌های چرکی کبد از آن‌ها یاد می‌شود‌، به صورت ضایعاتی با اندازه‌ی چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر دیده می‌شوند‌.

علائمِ کیست‌های کبدی معمولاً به این صورت است که فردِ مبتلا دچار تب شده و در بیشتر موارد در ناحیه‌ی فوقانی راست شکم (‌محل قرارگیریِ کبد‌) احساس درد می‌کند و همچنین کبدِ شخص بزرگ و دردناک می‌شود‌. در صورتیکه مجاری صفراوی خارج کبدی دچار انسداد شوند ممکن است یرقان یا زردی نیز دیده شود‌. در صورتیکه چنین علائمی را مشاهده نمودید به پزشک مراجعه نمایید‌.

برای درمانِ کیست‌های کبدی‌، اگر ضایعات کوچک باشند از آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروهای ضدانگلی و اگر ضایعات بزرگ‌تر باشند از تخلیه‌ی جراحی کیست یا آبسه استفاده می‌گردد‌.

در صورت تشخیص و درمانِ به‌موقع آبسه کبدی شانس نجات بیمار بیش از ۸۰ درصد خواهد بود در غیر اینصورت‌، حتی خطر مرگ‌ ناشی از کیست کبدی وجود دارد‌. بنابراین‌، لزوم مراجعه به پزشک در صورت مشاهده‌ی علائمِ آبسه‌ی کبدی را جدی بگیرید‌.

نوع دیگری از توده‌های کبدی تومورها و توده‌های سرطانیِ کبد هستند که در بیشتر موارد منشأ آن‌ها اصطلاحاً متاستاتیک بوده و از عضو احشایی دیگری غیر از کبد می‌باشد‌.

آبسه کبدی یعنی چه، انواع توده‌های کبدی کدامند

متاستاز چیست؟

اگر برایتان سؤال پیش آمده که متاستاز چیست؟ باید بگوییم که متاستاز به زبان ساده‌، انتشارِ سلول‌های سرطانی از محلِ تومور اولیه به دیگر اعضا و بافت‌های بدن می‌باشد‌.

شایع‌ترین سرطان‌های کبد

شایع‌ترین سرطان‌های کبد، سرطان‌های متاستاتیکِ کبد هستند، به این معنی که تومور اولیه در عضوی دیگر و غیر از کبد ایجاد شده و سلول‌های توموری در خون منتشر شده و کبد را هم درگیر کرده‌اند‌. معمولاً محل تومور اولیه‌ای که به کبد متاستاز می‌دهد در کولونِ روده‌، ریه یا پستان می‌باشد‌.

گفته می‌شود که کبدِ سالم و طبیعی در مقایسه با کبدِ دچار سیروز‌، حساسیت بیشتری نسبت به متاستازهای سرطانی از خود نشان می‌دهد‌.

توده‌های کبدی ممکن است باعث احساس سنگینی یا ناراحتی در ناحیه‌ی اپی‌گاستر شوند‌. بیماران مبتلا به سرطان متاستاتیک کبد معمولاً با شکایات یا علائمی مثل ضعف و بی‌اشتهایی‌، یرقان‌، آسیت (‌تورم یا تجمع مایع در شکم‌) و درد در ناحیه فوقانی راست شکم به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند‌.

طول عمر بیماران مبتلا به متاستاز کبد

طول عمر بیماران مبتلا به متاستاز کبد یا همان سرطان متاستاتیک کبد به محل اولیه‌ی تومور و مرحله‌ای از بیماری که در آن‌ سرطان تشخیص داده شده و اقدامات درمانی صورت گرفته‌، بستگی دارد‌. به طور کلی‌، وقتی یک توده سرطانی وارد فاز متاستاز می‌شود کنترل بیماری سخت می‌گردد‌.

خوشبختانه امروزه با برخورداری از روش‌های متعدد تشخیص و درمان سرطان‌های متاستاتیک کبد‌، امکان آهسته‌تر کردن یا متوقف ساختن سیر بیماری و کمک به افزایش طول عمر بیمار مبتلا به متاستاز کبدی وجود دارد‌.

تومورهای خوش‌خیم و ندول‌های کبدی

بحث دیگری که در ارتباط با انواع توده‌های کبدی مطرح است تومورهای خوش‌خیم و ندول‌های کبدی می‌باشد‌.

همانژیوم‌های غاریِ کبد

شایع‌ترین ضایعه‌های خوش‌خیم کبدی اصطلاحاً همانژیوم‌های غاریِ کبد نام دارند و برعکس اسمشان که ممکن است ترسناک بنظر بیاید! خطرناک نیستند‌. (‌همانژیوم توده‌ی خوش‌خیمی است که در بافت پوششیِ رگ‌های خونی به وجود می‌آید‌.‌) تنها مشکل اصلی همانژیوم‌های غاری کبد اینست که امکان دارد با تومورهای متاستاتیک کبد اشتباه گرفته شوند‌.

آدنوم کبدی

آدنوم کبدی نوع دیگری از تومورهای خوش‌خیم کبد است که غالباً در خانوم‌های جوانی که قرص ضدحاملگی خوراکی (‌OCP‌) مصرف می‌کنند ایجاد شده و با قطع مصرف آن‌، پسرفت می‌نماید‌.

آدنوم کبدی وقتی به صورت یک توده کبدی تظاهر کند ممکن است با سرطان بدخیم کبد اشتباه گرفته شود‌. آدنوم کبدی ممکن است تحت شرایطی خطرناک شود‌.

آدنوم کبدی در تقریباً نیمی از بیماران بدون علامت می‌باشد‌. علائم آدنومِ کبد بیشتر به صورت درد قسمت فوقانی راست شکم و در موارد شدیدتر خونریزیِ حاد داخل شکمی می‌باشد‌. بیماران علامت‌دارِ مبتلا آدنوم کبد با عمل جراحی و برداشتنِ آدنوم تحت مداوا قرار می‌گیرند‌.

آدنوم کبدی چیست ؟ توده های کبد چگونه درمان می شوند

ندول‌های کبدی

ندول‌های کبدی شامل هیپرپلازی ندولار موضعی‌، ندول‌های ماکرورژنراتیو و ندول‌های دیس‌پلاستیک می‌باشند‌. این ندول‌ها اکثراً توده‌هایی غیرسرطانی بوده و نگران‌کننده نیستند‌.

تصویربرداریِ کبد

یکی از روش‌های تشخیص کارآمد و مؤثر توده‌ها و تومورهای کبدی تصویربرداری است‌. این تصویربرداری ممکن است به روش‌های مختلفی صورت بگیرد ولی معمولاً اولتراسونوگرافی و سی‌تی اسکن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند‌.

اگر در مورد اولتراسونوگرافی کبد یا به طور کلی‌تر سونوگرافی اطلاعاتی داشته باشید ممکن است با اصطلاحاتِ اکوژنیسیته و یا توده‌های هیپواکو مواجه شده باشید‌.

در این قسمت از مقاله‌، می‌خواهیم ببینیم اکوژنیسیته چیست‌؟ توده‌ی هیپواکو در کبد چیست‌؟ و آیا وجود توده‌ی هیپواکو در کبد خطرناک است‌؟

می‌دانید که در روش اولتراسونوگرافی امواجِ اولتراسوند با واسطه‌ی یک پروب به داخل فرستاده می‌شوند و بازتاب یا پژواک حاصل از برخورد این امواج با اعضای داخلی بدن‌، توسط دستگاه دریافت شده و به یک تصویر تبدیل می‌شود‌.

اصطلاح توده هیپواکو در کبد یعنی چه؟

به میزانِ تواناییِ پژواک‌زایی اجزای بدن در برخورد با امواج اولتراسوند اکوژنیسیته گفته می‌شود‌. همچنین بافتی را که اکوژنیسیته‌ی پایینی داشته باشد هیپواکو می‌نامند‌.

بافت طبیعی و سالمِ کبد قوام نرمی دارد اما توده‌های کبدی به دلیل اینکه معمولاً فشرده و سخت هستند هیپواکو می‌باشند‌.

توده‌های هیپواکو در کبد می‌توانند خوش‌خیم یا بدخیم باشند‌. برای تعیین نوع بدخیمی یا خوش‌خیمی توده‌های هیپواکوی کبد به سی‌تی اسکن و آزمایش‌های تکمیلی نیاز است‌.

توده‌ی هیپواکو در کبد خطرناک است؟

به این ترتیب‌، نمی‌توان به طور قطع گفت که وجود توده‌ی هیپواکو در کبد خطرناک است، چون ممکن است این توده غیرسرطانی بوده و حتی نیازی به اقدامات درمانی نداشته باشد‌.

سرطانِ کبد (HCC) یا توده بدخیم کبدی و علائم آن

سرطان کبد که کارسینوم سلول کبدی (‌HCC‌) نیز نامیده می‌شود حدوداً بیش از ۵ درصد موارد سرطان را در جهان شامل می‌شود‌.

عوامل زیادی می‌توانند در بروز سرطان کبد دخیل باشند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره نمود‌:

سن‌، جنس‌، مواد شیمیایی، ویروس‌ها‌، مواد شیمیایی‌، هورمون‌ها، الکل و مواد غذایی‌.

عوامل اصلی که منجر به بروز سرطان کبد می‌شوند عبارتند از‌: عفونت ویروسی هپاتیت B و C‌، سیروز الکلی‌ و هموکروماتوز‌.

آیا سرطان کبد دارای علائم خاموش است؟

تشخیص سرطان کبد خیلی آسان نیست و معمولاً از علائمِ آن تحت عنوان علائم خاموش سرطان کبد یاد می‌شود‌. سرطان کبد ممکن است در بیمارانی که قبلاً دچار سیروز شده یا اختلالات زمینه‌ای دارند به صورت هپاتومگالی آرام (‌بزرگ شدنِ کبد‌) تظاهر کند‌. برخی بیماران هم ممکن است که دچار درد در ناحیه اپی‌گاستر (در ‌قسمت فوقانیِ شکم‌) شوند یا کاهش وزن پیدا کنند‌.

یافته‌های آزمایشگاهی (نتایج آزمایشات) هم کمک‌کننده هستند ولی متأسفانه اختصاصیت بالایی برای تشخیص سرطان اولیه‌ی کبد ندارند‌.

به هر حال‌، سرطان کبد معمولاً با بیماری‌ها و اختلالات زمینه‌ای دیگری همراه است و همین موضوع تشخیصِ افتراقی آن را تا حدودی دشوار می‌نماید‌.

طول عمر بیماران مبتلا به سرطان کبد

میانگین طول عمر بیماران مبتلا به سرطان کبد ۷ ماه بوده و ممکن است جان خود را در اثر یکی از موارد زیر از دست بدهند‌:

کاهش وزن شدید‌، نارسایی کبدی همراه با اغمای کبدی و به ندرت پارگی تومور همراه با خونریزی کشنده‌.

سرطان سلول‌های کبدی یا کارسینوم هپاتوسلولار در صورت تشخیصِ به‌موقع قابل درمان می‌باشد‌.

درمان سرطان کبد می‌تواند به روش‌های مختلفی از جمله عمل پیوند کبد‌، برداشتن قسمتی از بافتِ کبد‌، رادیوتراپی‌، شیمی‌درمانی و … صورت بگیرد‌.

درمانِ انواع توده‌های کبدی

روش درمان توده‌های کبدی با توجه به نوعِ آنها و شرایط سنی و جسمیِ بیمار ممکن است متفاوت باشد‌.

در درمان سرطان‌های ثانویه یا متاستاتیک کبد معمولاً سعی می‌شود تا علائم بیماری سرکوب شده و طول عمر بیمار افزایش یابد‌. به این نوع درمان اصطلاحاً درمان تسکین‌دهنده گفته می‌شود‌. با این حال، می‌توان از روش‌هایی همچون شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی نیز برای درمان سرطان‌های متاستاتیک کبد استفاده کرد‌.

برای درمان تومورهای سرطانی کبد، در صورتیکه تومور هنوز کوچک باشد یا تنها بخش کوچکی از کبد را درگیر کرده باشد‌، با عمل جراحی تومور را از بدن خارج می‌کنند‌.

یکی از روش‌های مؤثر برای درمان تومورهای سرطانی اولیه‌ی کبد روش آر اِف (RFیا رادیوفرکانسی‌) است‌. روش آر اف یک روش موضعی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی است. در این روش‌، با استفاده از دستگاه یک جریان از امواج رادیویی پرفرکانس را به محل تومور هدایت می‌کنند تا با ایجاد گرمای موضعی باعث از بین رفتن سلول‌های توموری شود‌. این روش بدون جراحی و با کمک بی حسی موضعی انجام می شود.

کیست‌های کبدی اگر بزرگ باشند یا تشخیص داده شود که خطر پاره‌شدن آنها وجود دارد، باید از طریق عمل جراحی از بدن خارج شوند‌. بنابر صلاح‌دیدِ پزشک‌، در مواردی ممکن است نیاز به عمل جراحی نباشد و پزشک با استفاده از سوزن و از طریق پوست‌، مایعِ درون کیست کبدی را تخلیه کند‌. در روندِ درمان کیست‌های کبدی معمولاً از داروهای ضدانگلی نیز استفاده می‌شود‌ چرا که منشأ ایجاد کیست‌های کبدی معمولاً انگل‌هایی مانند اکینوکوکوس هستند‌.

توده‌ها و ضایعه‌های خوش‌خیم کبد عموماً نیازی به درمان‌های تهاجمی مانند جراحی دارند و اغلب با کنترل دارویی قابل درمان هستند‌.

درمان آر اف توده های کبد در مرکز سونوگرافی تیراد

مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد واقع در خیابان قائم مقام فراهانی در تهران به عنوان اولین مرکز فوق تخصصی در کشور در درمان توده های تیروئیدی از سال ۹۶ آغاز به کار نموده و تا کنون موفقیت های چشمگیری در این زمینه داشته است، این مرکز همچنین در درمان توده های کبدی با کمک آر اف فعالیت می کند، برای دریافت نوبت می توانید با شماره های مرکز تماس بگیرید.

منابع:

۳.۵ / ۵. ۱۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
کیست سینه چیست؟ انواع کیست سینه و علت بوجود آمدن کیست پستان
نوشتهٔ بعدی
سرطان سینه به همراه پیشرفته ترین روش های درمان سرطان سینه 2021

۵۷۷ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • جواد مختاری
    1403/09/18 11:27 ب.ظ

    سلام دکتر جان وقت بخیر
    خانم بنده یک هایپواکو در سگمان ۴ پارسال سونو کردند به ابعاد ۲۰*۱۷و همون موقع سیتیهبا تزریق کردند گفتند ۱۸*۱۸ الان بعد یکسال سونو کردیم
    شده ۲۵*۱۷ ایا نیاز به پیگیری داره

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، افزایش اندازه هایپواکوژنیک در سگمان ۴ کبد (از ۱۸×۱۸ میلی‌متر به ۲۵×۱۷ میلی‌متر) نیاز به بررسی دقیق‌تر و پیگیری دارد.
      انجام MRI با ماده حاجب یا CT اسکن با تزریق می‌تواند به بررسی ماهیت دقیق این ضایعه کمک کند. اگر ماهیت ضایعه در تصویربرداری مشخص نشود یا مارکرهای خونی غیرطبیعی باشند، ممکن است پزشک نمونه‌برداری توصیه کند.

      حتماً پیگیری کنید، زیرا تشخیص زودهنگام در موارد جدی می‌تواند درمان مؤثرتری را فراهم کند.

      احتمالات
      ضایعات خوش‌خیم مانند همانژیوم، آدنوم یا هیپرپلازی گره‌ای کانونی (FNH).
      ضایعات بدخیم یا مشکوک به بدخیمی مانند متاستاز یا هپاتوسلولار کارسینوما (در صورت وجود زمینه‌های خطر مثل هپاتیت یا سیروز).

      پاسخ
  • سلام دکتر ، من ۶ تا سونوگرافی رفتم همشون گفتند همانژیوم هست بعد گفتند ضایعه سفید و روشن داره که در سمت راست کبد هست سی تی اسکن دادم گفت
    ۶ میلی در بخش RT همون حرف سونوگرافی اول که رفتم رو زدند و لوب کبد نشان دهنده ضایعات کاذب تشخیص داده نمیشود اخرین سونوگرافی که دادم دیروز بود گفتند. ۴۵ میلی هست و شکل نامنظم ولی ضایعه سفید هست اولش گفت همانژیوم سونوگرافی های قبلی که هر ماه تکرار میکردم تا الان هی سایزش بزرگ تر شده

    دکتر بخدا دیگه نمیدونم چیکار کنم یه راهنمای کنید باید چیکار کنم از این استرس نگرانی خسته شدم دیگه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بزرگ‌شدن سریع ضایعه و تغییرات نامنظم آن نیاز به بررسی فوری و تخصصی دارد. MRI با کنتراست ویژه اولین گام مهم برای تشخیص قطعی است.
      نگرانی شما بجاست، اما به دلیل اینکه بسیاری از این ضایعات خوش‌خیم هستند، پیش از نتیجه‌گیری قطعی باید بررسی‌های تکمیلی انجام شود. پیگیری را با متخصص ادامه دهید تا بهترین تصمیم‌گیری درمانی انجام شود.

      همانژیوم یک توده خوش‌خیم شایع در کبد است که معمولاً ساختاری مشخص و منظم دارد و اغلب بدون نیاز به درمان است. اگرچه رشد بسیار آهسته‌ای دارد، اما افزایش اندازه به این شدت غیرمعمول است.

      پاسخ
  • ارسلان
    1403/09/18 0:28 ق.ظ

    سلام آقای دکتر
    در سونوگرافی مادر خانمم نوشته
    تعدادی ضایعه اکوژن با حدود مشخص و فاقد واسکولاریته به بزرگترین ابعاد۲۷×۲۵ میلی متر در لوب چپ کبد رویت میشود متاساز و همانژیوم در تشخیص افتراقی مطرح میباشد سی تی اسکن تری فازیک کبد توصیه میشود کیسه صفرا مملو از سنگ به بزرگترین ۱۰میلی متر رویت میشود

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر سابقه سرطان یا علائم دیگری دارید (مانند کاهش وزن، خستگی یا درد شکم)، متاستاز باید جدی‌تر در نظر گرفته شود.
      اگر ضایعات کبدی همانژیوم باشند و علائمی ایجاد نکنند، معمولاً نیازی به درمان ندارند و فقط پایش دوره‌ای انجام می‌شود.
      بهتر است هرچه زودتر سی‌تی‌اسکن توصیه‌شده را انجام دهید تا تشخیص دقیق مشخص و درمان مناسب آغاز شود.

      ضایعات اکوژن در کبد:
      ضایعات اکوژن با حدود مشخص و بدون واسکولاریته (جریان خون)، که بزرگترین آن‌ها ۲۷×۲۵ میلی‌متر است، در لوب چپ کبد مشاهده شده‌اند.
      تشخیص‌های افتراقی:
      همانژیوم کبدی: یک تومور خوش‌خیم و شایع کبد که معمولاً فاقد علائم است و در سونوگرافی اکوژن دیده می‌شود.
      متاستاز کبدی: اگر سابقه سرطان وجود داشته باشد (مانند کانسر کولون)، متاستاز باید به‌طور جدی بررسی شود.
      سنگ‌های کیسه صفرا:
      کیسه صفرا پر از سنگ است، که بزرگترین آن‌ها ۱۰ میلی‌متر است.
      این موضوع می‌تواند باعث درد شکمی، التهاب کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) یا مشکلاتی مانند انسداد صفراوی شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر دو سال پیش سونوگرافی کبد انجام دادم تصویر ناحیه ی هایپواکو با مارژین اکوژن به ابعاد تقریبیmm۱۵*۲۳ در سگمان VIII کبد فاقد واسکولاریته دیده میشود .
    سیتی انجام دادم گفته خوبه و تکرار بشه و الان سونوگرافی یک سال بعد انجام دادم ابعادش mm۲۵*۱۶ با احتمال همانژیوم در لوب راست کبد دیده شد
    آیا بزرگ تر شده ؟
    بده یا که نرماله لطفا راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تغییر ابعاد گزارش‌شده در حدی نیست که نگرانی جدی ایجاد کند و همچنان احتمال همانژیوم مطرح است. با این حال، پیگیری دوره‌ای بسیار مهم است تا از عدم تغییرات بدخیم اطمینان حاصل شود. به توصیه‌های پزشک خود در خصوص پیگیری و آزمایش‌های تکمیلی توجه کنید.

      پاسخ
  • یونس مسلم نیا
    1403/09/14 0:33 ق.ظ

    باسلام دعای خیر.درسونوگرافی ازکبد بنده نوشتهMultiple ill-defined low-enhancing masses are seen in the liver less than 8omm,
    inferring metastases.
    میشه بفرمایید یعنی چه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتیجه سونوگرافی شما نشان‌دهنده وجود توده‌های متعدد با مرزهای نامشخص در کبد است که کمتر از ۸ میلی‌متر اندازه دارند و ممکن است با متاستاز مرتبط باشند.
      تشخیص “متاستاز” تنها با سونوگرافی قطعی نیست و نیاز به بررسی‌های بیشتر برای تأیید دارد. هرچه سریع‌تر پیگیری کنید تا علت مشخص و درمان مناسب آغاز شود.

      پاسخ
  • سلام دکتر وقتتون بخیر .همسر من مبتلا به توده انگلی در کبد هست و دکتر براش داروی داروی regorafenib رو تجویز کرد که در حال حاضر مصرف میکنه والبته عوارضی مثل استفراغ و اسهال و بدن درد داشت که فقط بدن درد باقی موند .این دو روزه که مدفوع خونی به رنگ سیاه داره و اسهال هم نیست‌ آیا ممکنه خطری داشته باشه چون پزشک معالجش گفته بود درصورت خونی شدن مدفوع فورا به پزشک مراجعه کنه .دلیل خونی شدن مدفوع چی میتونه باشه؟ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مدفوع خونی سیاه‌رنگ (ملنا) در همسر شما نیازمند پیگیری اورژانسی است، زیرا می‌تواند به دلیل خونریزی گوارشی مرتبط با Regorafenib یا شرایط کبدی باشد. به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم انجام شود و درمان مناسب آغاز گردد.

      پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر برادرمن آزمایش کبد انجام دادن متوجه شدن که یک توده ۷ سانتی دارن و سونو و سی تی اسکن مشخص نکرده که این توده چی هست ودکتر رادیولوژی دیگری براشون ام آرای نوشتن وخوشبختانه حال عمومی‌شون خوب هست و اصلا هیچ گونه علائمی ندارد و براشون آزمایش معده و روده و ریه و خون یه چیز دیگه هم نوشتن که همشون دکتر گفته مشکلی نیس .فقط میگن باید ریشه اصلی توده رو پیدا کنیم .نظر شما چیه ؟ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود یک توده ۷ سانتی‌متری در کبد که با هیچ علامتی همراه نیست و آزمایش‌های دیگر نرمال هستند، احتمال خوش‌خیم بودن توده را افزایش می‌دهد. با این حال، MRI کبد برای مشخص کردن نوع توده ضروری است و در صورت نیاز، بیوپسی انجام خواهد شد. نگرانی بیش از حد نداشته باشید، اما روند تشخیصی را پیگیری کنید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/09/12 4:27 ب.ظ

    سلام ضایعه هیپودانس ۶×۸ میلی متری در بخش il کبد دیده می شود که همبستگی دارد یعنی چی ممنونم‌

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ضایعه هیپودانس کوچک در کبد اغلب خوش‌خیم است و نیازمند بررسی تکمیلی با تصویربرداری پیشرفته و آزمایش‌های خون است.
      توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید و برنامه‌ای برای پیگیری یا اقدامات تکمیلی تنظیم کنید. نگرانی بیش از حد نداشته باشید، زیرا احتمال بدخیمی در این شرایط کم است.

      هیپودانس به معنای کاهش چگالی یا تیرگی نسبی در مقایسه با بافت طبیعی کبد در تصویر سی‌تی‌اسکن است.

      پاسخ
  • افشین شاهقلی پور
    1403/09/11 5:02 ب.ظ

    سلام من اختلال پارانشیمی مزمن کبدی با ندول کوچک دارم و تحت نظر یک فوق تخصص هستم وقرص اردوکسی قرص اتوراستاتین ولادت لاکتورز وقرص کاردیول داده برام چه کار کننم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اختلال پارانشیمی مزمن کبدی: این وضعیت معمولاً به معنای تغییرات طولانی‌مدت در بافت کبد است که می‌تواند ناشی از بیماری‌هایی مانند کبد چرب، هپاتیت مزمن، سیروز یا فیبروز باشد.
      وجود ندول کوچک: ندول‌ها ممکن است خوش‌خیم باشند، اما نیازمند پیگیری مداوم برای اطمینان از عدم تغییر در اندازه یا ویژگی‌های آن‌ها هستند.
      شما تحت نظر پزشک متخصص هستید و داروهای مناسبی برای مدیریت وضعیت کبد و جلوگیری از پیشرفت آن دریافت کرده‌اید.
      رعایت رژیم غذایی سالم، مصرف دقیق داروها و پیگیری منظم با پزشک کلید اصلی کنترل این بیماری است.
      با پزشک خود در ارتباط بمانید و هرگونه تغییر در علائم را گزارش کنید.
      علائمی که باید به پزشک اطلاع دهید:
      زردی پوست یا چشم‌ها.
      افزایش شکم یا تورم (آسیت).
      خونریزی یا کبودی غیرعادی.
      گیجی، خواب‌آلودگی یا تغییر در رفتار (علائم انسفالوپاتی کبدی).
      درد یا ناراحتی شدید در شکم.

      پاسخ
  • سلام دکتر، من برج ۶ واسه چکاپ سونوگرافی رفتم و گفتند یک توده ۶ میلی تو کبد هست که میتونه همانژیوم باشه

    شواهدی مبنی بر وجود ساختار هیپراکوئیک به اندازه ۶ میلی متر در بخش VI کبد وجود دارد که می تواند همانژیوم باشد.

    برج ۷ واسه سی تی اسکن اقدام کردم

    هیپراکوی گزارش شده با اندازه ۶ میلی متر در محدوده Rt. لوب کبد نشان دهنده ضایعات کاذب تشخیص داده نمی شود، بنابراین F/U توسط سونوگرافی نگاه دوم مفید خواهد بود.

    برج ۸ پیش رادیالوژیست دیگه مراجعه کردم گفتند

    کبد از نظر اندازه و پژواک طبیعی بدون اتساع توده یا صفراوی است.

    توده کبدی مشخصی تشخیص داده نمی شود.

    سی تی اسکن با دارو انجام دادم
    لطفا میشه بگید چی هست چیکار باید کنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      همانژیوم‌ها معمولاً توده‌های خوش‌خیم عروقی در کبد هستند که اغلب هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کنند و نیاز به درمان خاصی ندارند. معمولاً این نوع توده‌ها در تصویربرداری‌های مختلف (مانند سونوگرافی و سی‌تی‌اسکن) دیده می‌شوند و معمولاً نیازی به نگرانی نیست.
      همان‌طور که در سی‌تی‌اسکن گفته شده، لازم است که پیگیری‌های منظم انجام شود تا تغییرات احتمالی در توده کبدی بررسی شوند.

      به طور کلی، شما نباید نگران باشید، اما لازم است که پیگیری‌های دقیق‌تر انجام شود. همچنین، اگر هرگونه درد، مشکلات گوارشی، یا علائم غیرعادی دیگری دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید به آقای دکتر عزیز
    پدر من به سرطان کیسه صفرا مبتلا شدن که بخشی از کبد را هم درگیر کرده آیا امیدی به بهبود هست 🙏

    پاسخ
  • با سلام وقت بخیر
    ضایعات متعدد هایپو دنس ـ هایپر واسکولار در کبد دیده میشود بطوریکه بزرگترین ان ۶۸ م م در سگمان ۷ کبد اندازه گیری شد ( ضایعات متاستاتیک هایپو واسکولار )

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود ضایعات متعدد هیپودنس هایپرواسکولار در کبد که بزرگ‌ترین آن ۶۸ میلی‌متر در سگمان ۷ کبد است و به عنوان ضایعات متاستاتیک طبقه‌بندی شده، احتمال متاستازهای کبدی را مطرح می‌کند. این یافته‌ها نشان می‌دهند که این ضایعات ممکن است منشأ متاستاتیک داشته باشند، یعنی از یک تومور اولیه در جایی دیگر از بدن به کبد سرایت کرده باشند.
      مشورت سریع با اولویت بالا با متخصص انکولوژی و گوارش و کبد ضروری است.

      پاسخ
  • سلام جنابدکتر
    پبشاپیش از پاسخ‌گویی با صبر و حوصله و تخصصی شما سپاسگزارم
    مادر بنده ۵۷ ساله به سرطان نازوفارنکس مبتلا بودن، بعد از اتمام دوره درمان رادیو تراپی، بعد از ۲ ماه با پت اسکن متوجه وجود تومور ۲۰*۲۰ در کبد شدیم، که جواب mri ایشون میگفت بدخیم هست احتمالا، ۲ روش درمان پیشنهاد شده، جراحی و برداشتن تومور و RF، شما کدوم رو پیشنهاد می‌کنید؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در مورد مادر شما، با توجه به وجود تومور بدخیم در کبد بعد از درمان سرطان نازوفارنکس، هر دو روش پیشنهادی (جراحی و رادیوفرکوئنسی یا RF) می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند، اما انتخاب بهترین روش به شرایط دقیق بیمار بستگی دارد. مواردی که باید بررسی شود شامل اندازه و محل دقیق تومور، عملکرد کلی کبد، وضعیت عمومی بیمار، و وجود یا عدم وجود متاستازهای دیگر است.
      اگر عملکرد کلی کبد خوب باشد و تومور در محلی قرار داشته باشد که بتوان بدون آسیب شدید به بافت کبد، آن را برداشت، جراحی معمولاً انتخاب اول برای درمان قطعی است. این روش ممکن است نیازمند دوره نقاهت طولانی‌تر باشد و برای بیمارانی که وضعیت عمومی خوبی دارند، مناسب‌تر است.
      در بیمارانی که جراحی ممکن نیست (به دلیل محل تومور یا شرایط عمومی بیمار)، RF می‌تواند یک روش کم‌تهاجمی‌تر و موثر باشد. این روش برای تومورهای کوچک‌تر (معمولاً کمتر از ۳ سانتی‌متر) بهترین نتایج را دارد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر

    DR. FATEME KARIMI

    سونوگرافی کبد ، کیسه صفرا و مجاری صفراوی :

    افزایش منتشر اکوی پارانشیم کبد دیده میشود که ناشی از ۲ Fatty liver grade می باشد. چک LFT توصیه می شود .

    تصویر ناحیه هایپواکو به ابعاد ۱۷×۲۱ میلیمتر در لوب چپ کبد مشهود است که احتمال همانژیوم آتیپیک را مطرح می کند هر چند توجه به وجود Mass کلیه بررسی بیشتر با سی تی اسکن با کنتر است جهت رد سایر تشخیص های افتراقی توصیه می گردد.

    کیسه صفرا دارای حجم و ضخامت جدار نرمال است. نشانه ای از سنگ و توده فضاگیر مشاهده نشد.

    دیامتر ورید پورت در حد طبیعی است. مجاری صفراوی داخل و خارج کبدی نرمال می باشند.

    یافته اتفاقی

    تصویر یک توده اکوژن به ابعاد تقریبی ۵۴۲۴ میلیمتر با شروع از سینوس پل فوقانی و با گسترش به کورتکس و با جز اگزوفیتیک کوچک در کلیه راست مشهود است که هر چند میتواند

    مطرح کننده آنژیومیولیپوما باشد با توجه به ابعاد آن بررسی بیشتر با سی تی

    اسکن با کنتر است توصیه می گردد.

    با تشکر ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      گزارش سونوگرافی شما چند یافته مهم را نشان می‌دهد که نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد. در ادامه، یافته‌ها را به تفکیک بررسی میکنیم.
      در کبد
      کبد چرب گرید ۲ (Fatty Liver Grade 2):
      نشان‌دهنده تجمع متوسط چربی در کبد است. این وضعیت معمولاً به دلیل چاقی، دیابت، یا مصرف زیاد الکل ایجاد می‌شود.
      پیگیری با آزمایش‌های عملکرد کبد (LFT) توصیه شده است. اگر آنزیم‌های کبدی (ALT، AST) بالا باشند، ممکن است نیاز به اصلاح سبک زندگی و درمان داشته باشید.
      ناحیه هیپواکو در لوب چپ کبد (۱۷×۲۱ میلی‌متر):
      احتمال همانژیوم آتیپیک مطرح شده که معمولاً خوش‌خیم است.
      برای اطمینان بیشتر و رد سایر تشخیص‌ها (مانند توده‌های بدخیم)، انجام سی‌تی‌اسکن با کنتراست توصیه شده است. این بررسی کمک می‌کند تا ماهیت توده به‌وضوح مشخص شود.
      در صفرا وضعیت طبیعی است. سنگ، توده یا مشکلات مجاری صفراوی دیده نشده که جای نگرانی نیست.
      در کلیه راست
      توده اکوژن بزرگ (۵۴×۲۴ میلی‌متر):
      احتمال آنژیو‌میولیپوما (توده خوش‌خیم کلیه) مطرح شده که معمولاً از چربی، عضله و عروق تشکیل شده و در بسیاری از موارد بدون علامت است.
      با توجه به اندازه بزرگ این توده و ویژگی‌های آن، انجام سی‌تی‌اسکن با کنتراست برای تایید تشخیص ضروری است.
      اگر سی‌تی‌اسکن نشان دهد که این توده خوش‌خیم است و عارضه‌ای ندارد، معمولاً نیاز به درمان نیست و فقط تحت نظر خواهد بود. اما اگر بدخیمی یا عوارضی مطرح باشد، ممکن است جراحی یا اقدامات دیگری مورد نیاز باشد.

      در کل
      احتمال همانژیوم در کبد بیشتر است که معمولاً بی‌خطر است، اما بررسی دقیق با سی‌تی‌اسکن ضروری است.
      احتمال خوش‌خیم بودن توده (آنژیو‌میولیپوما) در کلیه زیاد است، اما به دلیل اندازه بزرگ، پیگیری دقیق‌تر لازم است.
      با انجام آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های تکمیلی، تشخیص قطعی مشخص خواهد شد. نگران نباشید و پیگیری‌ها را طبق نظر پزشک انجام دهید.

      پاسخ
  • درودها دکتر
    بنده در سی تی اسکن شکم که انجام دادم نوشته کبد با ابعاد طبیعی و دانسیته هموژن و نرمال است و نوشته که توده هیپودنس با قطر ۱۵ میلیمتر در سگمان ۴ کبد مشهود است، این نشانه ی مشکل یا بیماری هست؟
    سپاس از مهرتان

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یافته‌ی “توده هیپودنس با قطر ۱۵ میلی‌متر در سگمان ۴ کبد” که در سی‌تی‌اسکن شما گزارش شده است، نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد، اما اغلب چنین ضایعاتی در این اندازه می‌توانند خوش‌خیم باشند.
      فعلاً نگرانی جدی وجود ندارد. این یافته احتمالاً خوش‌خیم است.
      پیگیری و بررسی‌های تکمیلی برای تعیین ماهیت ضایعه و اطمینان از بی‌خطر بودن آن ضروری است.
      با متخصص گوارش مشورت کنید و تصویربرداری پیشرفته را انجام دهید.

      پاسخ
  • عرض سلام و ادب ممنون از اینکه وقت عزیزتونو به من میدید برادر من دو هفته هست که ضعف تمام بدنش رو گرفته و قادر به راه رفتن و حتی حرف زدن نیست آزمایش و سونوی کبد داد نوشته شده : تصویر ناحیه سیستیکذبهرقطر ۱۰mmدر۱۰mm در مجاورت فوندوس کیسه صفرا دیده میشه و همچنین میزانSGOT – 147 و میزان SGPT-56 هست این موارد چه چیزی رو نشون میده- بینهایت ممنونم که جوابمو میدید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به علائم و نتایج آزمایش، علت ضعف بدن و افزایش آنزیم‌های کبدی باید با دقت بررسی شود. مهم‌ترین قدم در حال حاضر مراجعه به متخصص و انجام آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های تکمیلی است تا علت دقیق مشخص و درمان مناسب آغاز شود.
      افزایش آنزیم‌های کبدی نشان‌دهنده آسیب ملایم تا متوسط است و با درمان علت زمینه‌ای معمولاً قابل اصلاح است.

      پاسخ
  • علیرضا
    1403/09/01 1:07 ب.ظ

    سلام من سونو کبد دادم کبد چرب گرید ۲ دارم ولی در کنارش نوشته شده:
    تصویر یک هایپو اکو با حدود faint و دیامتر ۱۶میل بدون واسکولاریته واضح در سگمان هفت کبدی رویت می شود. ممنون میشم راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وضعیت کبد چرب نیازمند مدیریت سبک زندگی است.
      توده هیپواکو به احتمال زیاد خوش‌خیم است، اما تصویربرداری تکمیلی یا پیگیری دوره‌ای برای اطمینان کامل توصیه می‌شود.
      فعلاً احتمال خطر جدی کم است. با توجه به عدم واسکولاریته و اندازه کوچک (۱۶ میلی‌متر)، توده احتمالاً خوش‌خیم است. با این حال، انجام بررسی‌های تکمیلی تصویربرداری برای اطمینان از ماهیت توده و جلوگیری از نگرانی توصیه می‌شود.

      پاسخ
  • سونو شکم دادم ،در مورد کبد نوشته کانون هایپراکو به ابعاد ۳mmدر لوب راست کبد مطرح کننده همانژیوم /focal farty change رویت شد.
    لطفاً این گزینه را برایم توضیح دهید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتیجه سونوگرافی شما نشان‌دهنده وجود یک کانون کوچک (۳ میلی‌متر) در لوب راست کبد است که احتمالاً همانژیوم (یک توده خوش‌خیم عروقی) یا تغییرات موضعی چربی (Focal Fatty Change) است.
      این یافته به احتمال زیاد خوش‌خیم و بدون اهمیت بالینی است.
      برای اطمینان بیشتر، پزشک ممکن است سونوگرافی مجدد یا تصویربرداری تکمیلی (مانند MRI یا CT اسکن) را در آینده توصیه کند.
      اگر این یافته‌ها علائمی ایجاد نکنند و در تصویربرداری‌های بعدی تغییری نکنند، نیازی به درمان نیست.

      پاسخ
  • درود و عرض ادب دکتر جان .
    مزاحمتون شدم یه سوال داشتم و از اونجاییکه شما همیشه دلسوزانه به همه بیمارانتون راهنمایی میکنید
    دکتر مادر من ۱۳سال قبل دچار کنسر پستان شدن از نوع هورمونی شکر خدا متاستاز نداده و روند درمان و پیش بردیم
    مشکل کم خونی داشتن دکتر انکولوژی ۵عدد امپول تحریک مغز استخوان دادن از اردیبهشت مادر ماهی یکی زدن بعد از این مدت رفتن سونو شکمی و روی کبدشون یه حالت بافت مانند روئیت شد .
    الان روحیه اشون و کاملا باختن دکتر انکولوژی بیوبسی نوشتن مادر میگن نه اول سی تی با تزریق میدم اگر نیاز به برداشتنش شد همشو بردارن در سونو نوشته شده در قسمت خلفی راست کبد منطقه متروژن نسبتا اکوژن سه در چهار سانت با حواشی ظاهرا منظم و واضح با هاله ایپواکونیک دیده شد و سیتی با تزریق و بدون تزریق برای پیگیری دستور داده شده .دکتر جان میشه نظرتون و بفرمایید .

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به اطلاعاتی که ارائه کرده‌اید، می‌توان گفت که شرایط مادرتان به ارزیابی دقیق‌تر نیاز دارد، اما نکات امیدوارکننده‌ای در نتایج وجود دارد.
      ویژگی‌های ضایعه کبدی:
      اندازه و حواشی:
      اندازه توده حدود ۳.۸ × ۳.۵ سانتی‌متر است که نسبتاً متوسط محسوب می‌شود.
      حاشیه‌های منظم و مشخص معمولاً با ضایعات خوش‌خیم (مانند همانژیوم یا ضایعات غیر بدخیم) تطابق دارند.
      عدم وجود Mass Effect:
      ذکر شده که توده اثر فشاری یا Mass Effect روی بافت‌های اطراف ندارد، که نشانه خوبی است و احتمال ضایعات بدخیم را کاهش می‌دهد.
      هاله هیپواکوژنیک:
      این ویژگی به ضایعاتی مانند کیست‌های پیچیده یا همانژیوم اشاره داشته باشد، اما تفسیر دقیق‌تر به نتایج سی‌تی اسکن نیاز دارد.
      تجویز سی‌تی اسکن:
      سی‌تی اسکن با تزریق و بدون تزریق بهترین روش برای ارزیابی دقیق ویژگی‌های ضایعه است. این آزمایش به پزشک کمک می‌کند تا الگوی خون‌رسانی و ماهیت ضایعه را مشخص کند.
      در بسیاری از موارد، پس از سی‌تی اسکن مشخص می‌شود که ضایعه خوش‌خیم است و نیازی به مداخله بیشتر نیست.
      ارتباط با تزریق آمپول تحریک مغز استخوان:
      داروهای تحریک مغز استخوان (مثل فیلگراستیم یا G-CSF) معمولاً عوارض جدی در کبد ایجاد نمی‌کنند، اما ممکن است در برخی افراد باعث تغییرات خفیف در آنزیم‌های کبدی یا ظاهر سونوگرافی شوند.
      اگر این آمپول‌ها حاوی ترکیبات هورمونی باشند، اثرات احتمالی آنها بر کبد باید بررسی شود.
      سابقه سرطان پستان:
      با توجه به سابقه سرطان پستان، پیگیری دقیق ضروری است. خوشبختانه، وجود حواشی منظم و عدم Mass Effect احتمال بدخیمی را کاهش می‌دهد.
      بنابراین
      احتمال خوش‌خیمی (مثل همانژیوم یا کیست) بیشتر است، اما انجام سی‌تی اسکن برای اطمینان ضروری است.
      پیگیری دقیق و حفظ آرامش بهترین راهکار در این شرایط است.

      پاسخ
  • سلام آقای دکتر من چنوقته قفسه سینم درد میکرد شبا دردش بیشتر میشه بد رفتم ارتوپدسی تی اسکن تجویز کرد بد سیتی گفت سمت راست کبد کیستیک۴mmدیده میشود آیا من باید عمل کنم یا ن با دارو رفع میشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کیست‌های کوچک در کبد (مانند کیست ۴ میلی‌متری شما) معمولاً خوش‌خیم هستند و به طور تصادفی در تصویربرداری (مانند سی‌تی‌اسکن) یافت می‌شوند.

      کیست کبدی ۴ میلی‌متری شما نیازی به جراحی یا دارو ندارد و تنها پیگیری دوره‌ای کافی است. درد قفسه سینه احتمالاً ناشی از کیست نیست و باید با پزشک برای بررسی علت آن مشورت کنید. نگرانی نداشته باشید، این وضعیت به‌خوبی قابل مدیریت است.

      پاسخ
    • سلام و عرض ادب دختری مجرد ۳۲ ساله به خاطر نفخ شکم مجبور به سونوگرافی شدم در تصویر برداری به طور اتفاقی دو توده هایپر اکوباحدود مشخص به ابعاد۲۲*۲۵ وmm۶*۷در لوب راست کبد رویت شد که درجه اول مطرح کننده همانژیوم کبدی می باشد.
      خواستم بدونم مشکل نگران کننده ای نیس؟و اینکه چه راهکار یا پیشنهادی شما تجویز میکنید
      و علل ایجاد چنین توده هایی چیه؟

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        توده‌های کبدی شما به احتمال زیاد همانژیوم خوش‌خیم هستند و نیاز به درمان خاصی ندارند.
        پیگیری با تصویربرداری تکمیلی و نظارت دوره‌ای کافی است. نگرانی جدی وجود ندارد، اما با پزشک خود در ارتباط باشید تا در صورت تغییر وضعیت، اقدامات لازم انجام شود.

        پاسخ
  • سلام دکتر در سونوی مادر ۶۰ ساله من که برای افت قند به پزشک مراجعه کرده بودن این بررسی از کبد رو نوشتن:
    کبد با اسپن صاف و طبیعی
    واﻛﻮﯾﺘﺮن افزایش یافته گرید ۲ میباشد
    در ﺗﺼﻮﯾﺮ ﻛﺒﺪ در قسمت خلفی سگمان ۲ کبد یک توده سالید به ابعاد۶۶*۷۵*۶۰ mm
    ﺣﺎوى جزع کیستیک ودر سگمان۵ توده یالید دیگری به ابعاد۵۴*۳۷*۴۹ دیده شد
    من نگرانم میشه تفصیر کنید دکتر غدد چیزی نگفتن برای بررسی بیشتر به دکتر گوارش ارجاع دادن

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود توده‌های سالید در کبد می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی خوش‌خیم و برخی نیازمند بررسی بیشتر هستند. توده‌های حاوی جزئیات کیستیک نیز نیازمند توجه هستند، زیرا ویژگی‌ها و الگوی خاصی دارند که در برخی موارد می‌تواند کمک به تشخیص بهتر کند.

      ارجاع به پزشک گوارش برای بررسی بیشتر به این دلیل است که توده‌ها نیازمند ارزیابی دقیق‌تر با روش‌های تصویربرداری یا آزمایش‌های اضافی هستند تا علت دقیق آنها مشخص شود و تصمیم‌گیری مناسبی برای درمان انجام گیرد.
      متخصص گوارش معمولا تصویربرداری‌های بیشتر یا نمونه‌برداری از بافت کبد (در صورت لزوم) را توصیه میکند تا تشخیص دقیق‌تری داده شود.

      پاسخ
  • liver is normal in size shows normal parenchymal echogencity with no evdence of sol or metastasisi.
    gallbladder is well distended with no wall lesion or stone. intra and extra hapatic biliary system appear nrmal.
    spleen and pancreas are normal with no evidence of parenchymal damage (splenic span is 97mm)
    accseeory spleen measured 8mm is seen at splenic hilum
    both kindneys are normal in size measuring 100mm at lt side and 101mm at rt side show normal parenchymal echogencity withe no evidence of stone or hydronephrosis rt.side cortical thickness 12mm
    lt.side cortical thicknes 13mm
    para aortic area is free withe no evidence of lymphadenopathy
    بادرود این جواب سونوگرافی شکم ولگن هست بنده خواستم بدونم نیاز به پیگری مشکلی هست ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      گزارش سونوگرافی نشان می‌دهد که وضعیت ارگان‌های داخل شکمی شما کاملاً طبیعی است و هیچ مشکل یا ناهنجاری خاصی دیده نشده است. به‌طور کلی، چنین نتیجه‌ای نیاز به پیگیری خاصی ندارد.

      پاسخ
      • مرسی ادمین عزیز متاسفانه دکترم رفته خارج تا دی ماه برمی گرده پس اینجور که مشخص نیاز به پیگری دارو نیست . من نشون دکترهم میدم چون کمی شکمم در می کرد سمت چپ به خاطره همین سونو نوشت
        مرسی از سایت خوبتون

        پاسخ
  • سلام حدود یک سال قبل در سونوگرافی بصورت تصادفی مشخص شد که fnhکبد دارم و در سی تی اسکن هم تایید شد…با ابعاد ۲۴*۲۰میلیمتر.‌‌..و بعد از یک سال سونو رو تکرار کردم و ابعاد آن ۲۶*۲۳میلیمتر شده و بزرگتر شده…آیا مشکلی بوجود نمی آورد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      FNH (فیبرودنوم هیپرپلازی کبدی) معمولاً یک تومور خوش‌خیم و غیرسرطانی است که به ندرت مشکل‌ساز می‌شود. افزایش ابعاد از ۲۴۲۰ میلی‌متر به ۲۶۲۳ میلی‌متر نشان‌دهنده رشد کوچکی است، اما این تغییر لزوماً به معنای بروز مشکل نیست.

      به طور کلی، FNH نیاز به درمان خاصی ندارد مگر اینکه:

      علائمی مانند درد یا ناراحتی در ناحیه کبد ایجاد شود.
      یا رشد آن به‌طور غیرمنتظره و سریع باشد که در این حالت نیاز به بررسی‌های بیشتر وجود دارد.
      توصیه می‌شود در مورد افزایش اندازه با پزشک خود مشورت کنید. پزشک احتمالاً تصمیم به تکرار سونوگرافی یا آزمایش‌های تصویربرداری دوره‌ای می‌گیرد تا رشد ضایعه به‌دقت پایش شود و از بروز هرگونه تغییر غیرعادی جلوگیری کند.

      پاسخ
  • باسلام و وقت بخیر
    من یه خانم باردار ۳۲ساله در اواخر هفته ی ۱۷ هستم ،حالت تهوع و استفراغی که داشتم پزشکم قرص دمیترون تجویز کرد و یه ماهی از این حالت دراومدم ولی بعدا با نظر پزشکم قرار شد دمیترون رو به مرور قطع کنم و استفاده نکنم ولی تهوع من شروع شد و چند روز پیش با استفراغ شدید و‌مکرر به اورژانس مراجعه کردم طبق آزمایشات خون و ادرار آمیلاز ۴۵۸نشون داد و اعزام کردند به بیمارستان دیگه اونجا بعد چندساعت دوباره همین آزمایشها و سونو انجام دادن اینبار آمیلاز ۱۹۹
    ولی درکبدتصویر یک کانون اکوژن ۲۴در۱۸ درناحیه پرنوال سگمان ۶کبدی مشاهده شده که سونو مجدددر توضیحاتشون توصیه شده
    آقای دکتر میشه جواب این سونو رو برام تحلیل کنید ازهرکی میپرسم با اما و اگر و شاید رد میکنن من باید چیکار کنم هنوز تهوع دارم وچون باردارم خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید چه مشکلی دارم ؟؟؟🙏🏻

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اجازه دهید به توضیح نتایج سونوگرافی و آزمایشات بپردازیم:

      آمیلاز بالا (۴۵۸ و ۱۹۹):
      آمیلاز آنزیمی است که توسط پانکراس و غدد بزاقی تولید می‌شود و بالا بودن آن معمولاً می‌تواند به مشکلات مربوط به پانکراس (مانند پانکراتیت) اشاره داشته باشد. در مورد شما، سطح آمیلاز ابتدا ۴۵۸ بوده که بالاتر از حد طبیعی است، اما سپس به ۱۹۹ کاهش یافته که نشان‌دهنده بهبودی نسبی است. اگرچه سطح ۱۹۹ هنوز کمی بالا است، اما این میزان نشان می‌دهد که احتمالاً پانکراتیت حاد در حال بهبود است.

      کانون اکوژن در کبد (۲۴×۱۸ میلی‌متر):
      کانون اکوژن در کبد معمولاً به یک ضایعه خوش‌خیم اشاره دارد که می‌تواند به علت‌های مختلفی از جمله همانژیوم (نوعی تومور خوش‌خیم عروقی)، یا فیبروم باشد. همانژیوم‌ها شایع‌ترین توده‌های خوش‌خیم کبدی هستند و معمولاً نیازی به درمان خاصی ندارند، مگر اینکه اندازه آنها بزرگ باشد یا علائمی ایجاد کنند.
      از آنجایی که سونوگرافی مجدد توصیه شده است، به این معنی است که پزشکان نیاز به بررسی دقیق‌تر دارند تا مشخص کنند که این کانون اکوژن چه نوع ضایعه‌ای است. سونوگرافی‌های تکمیلی به روشن‌تر شدن ماهیت این توده کمک می‌کنند.

      انجام سونوگرافی دوباره و دقیق‌تر به روشن شدن ماهیت این توده کبدی کمک می‌کند. بیشتر کانون‌های اکوژن در کبد خوش‌خیم هستند و نیازی به نگرانی ندارند، اما لازم است تا مطمئن شوید.
      در مورد تهوع شدید بارداری (Hyperemesis Gravidarum) که همچنان دارید، بهتر است با پزشک خود در مورد ادامه درمان با دمیترون یا سایر روش‌های درمانی صحبت کنید. گاهی اوقات قطع ناگهانی داروها می‌تواند منجر به بازگشت علائم شود.

      پاسخ
  • ایرانی
    1403/08/17 5:48 ب.ظ

    سلام برادر من به علت سرطان کبد فوت شد وحالا خودم همانژیوم ۵.۷میلیمتری در لوب راست کبد دارم آیابنده هم دچار سرطان شده ام یا این همانژیوم خطر ناک است با توجه به اینکه شکم درد هم دارم همه ی قسمت‌های شکمم درد می‌کند.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ابتدا باید توجه داشت که همانژیوم کبدی یک نوع توده خوش‌خیم (غیرسرطانی) است که از تجمع غیرطبیعی رگ‌های خونی در کبد تشکیل می‌شود. همانژیوم‌ها معمولاً بدون علائم هستند و اغلب به طور تصادفی در تصویربرداری‌های انجام‌شده برای موارد دیگر کشف می‌شوند. اندازه همانژیوم شما (۵.۷ میلی‌متر) نسبتاً کوچک است.
      در بیشتر موارد، همانژیوم‌های کبدی خوش‌خیم هستند و نیاز به درمان خاصی ندارند، مگر اینکه به سرعت بزرگ شوند یا علائمی ایجاد کنند. این نوع توده‌ها به ندرت باعث مشکلات جدی می‌شوند، اما پزشک ممکن است توصیه کند که برای پیگیری رشد آن، تصویربرداری دوره‌ای مانند سونوگرافی یا MRI انجام دهید.
      علائمی مانند درد شکمی معمولاً به ندرت مستقیماً به همانژیوم‌های کوچک مرتبط هستند. درد شکم می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، از مشکلات گوارشی گرفته تا التهاب یا عفونت. از آنجا که شما به تازگی با فوت برادر خود به علت سرطان کبد مواجه شده‌اید، طبیعی است که نگرانی در مورد هرگونه تغییرات در کبد خود داشته باشید.

      همانژیوم‌ها به سرطان تبدیل نمی‌شوند. این توده‌ها خوش‌خیم هستند و خطر سرطانی شدن ندارند. با این حال، اگر نگرانی‌هایی درباره سرطان کبد دارید، به ویژه با توجه به سابقه خانوادگی شما، مشاوره با پزشک برای بررسی بیشتر مفید است.

      پاسخ
  • سعیده سادات
    1403/08/17 1:55 ب.ظ

    سلام دکتر وقت بخیر
    خسته نباشید و ممنون از وقتی که میزارید.
    مادر من ۸۳ ساله و دارای سابقه اختلالات کبدی هستند که تحت نظر پزشک هستند. امروز یک سونو انجام دادن و در جواب نوشته شده بود که کبد دارای حد کوچکتر از حد نرمال اکوی پارانشیم coarse و هتروژن و دارای سطح ندولاریتی ساب کپسولر هست، همچنین هایپر تروفی لوب کودیت مشهود است. دکتر سوالم اینه که وضعیت نگران کننده است؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به سن مادر شما و سابقه اختلالات کبدی، این یافته‌ها ممکن است نشان‌دهنده آسیب مزمن به کبد باشند که می‌تواند به سیروز کبدی یا مشکلات کبدی دیگر منجر شود.
      ندولاریتی ساب‌کپسولر و هیپرتروفی لوب کبد نیاز به بررسی دقیق‌تر دارند تا مشخص شود که آیا این تغییرات نشان‌دهنده بیماری خاصی مانند تومور کبدی (خوش‌خیم یا بدخیم) است یا خیر.

      پاسخ
  • درود بر شما
    نتیجه کلونوسکوپی و سی تی اسکن پدرم با ۷۵ سال سن نشون داده که در قسمت عرضی روده بزرگ دارای توده های بزرگی هستند که حدود ده سانت از روده رو دربر میگیرن .در نتیجه پاتولوژی شواهدی از بدخیمی مشاهده نشده ( البته دکتر گوارش باور داره نمونه برداری دقیق انجام نشده و این توده بدخیم هست ). در نتیجه سونوگرافی یک کیست ساده به ابعاد ۲۲×۱۳ در کبد با ابعاد طبیعی مشاهده شده است . ایا اساسا سونوگرافی میتواند تعیین کند که این کیست ساده هست یا نتیجه متاستاز احتمالی سرطان کولون ؟ ایا تفاوت توده حاصل از متاستاز در فرآیند سونوگرافی با کیست ساده قابل تشخیص هست ؟ ایشان گهگایی به داری ورم دست و پا هم هستند ( شاید به خاطر کراتین بالای خون ) ایا این ورم میتونه نتیجه عملکرد نامناسب کبد در نتیجه آن توده بوده باشه و نه کراتین بالای ایشان ؟ و اینکه پشت پاشنه چپ ایشان متورم و قرمز و دردناک شده . ایا این درد و ورم میتواند نتیجه سرایت سرطان به استخوانهای پا شده باشه ؟
    با سپاس فراوان

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      برای پاسخ به هر کدام از سوال های شما

      تشخیص کیست ساده یا متاستاز
      سونوگرافی معمولاً می‌تواند کیست‌ها را از توده‌های جامد تمایز دهد. کیست ساده معمولاً ویژگی‌های خاصی دارد، از جمله دیواره نازک و محتوای مایع. در حالی که توده‌های متاستاتیک معمولا غیرمنظم و دارای ویژگی‌های پیچیده‌تری هستند. با این حال، در برخی موارد، تشخیص قطعی نیاز به بررسی‌های بیشتر (مانند سی‌تی‌اسکن یا MRI) دارد.

      ورم دست و پا
      ورم دست و پا معمولا به دلیل مشکلات کبدی، مانند احتباس مایعات ناشی از نارسایی کبد، یا به دلیل افزایش کراتینین و مشکلات کلیوی است. باید با پزشک مشورت شود تا دلیل دقیق ورم مشخص شود.
      اما
      تورم و درد در ناحیه پشت پاشنه می‌تواند علل مختلفی داشته باشد، از جمله آسیب‌های بافتی، عفونت یا حتی مشکلات عروقی.
      همچنین، در شرایطی که سرطان وجود دارد، احتمال متاستاز به استخوان‌ها وجود دارد، اما این موضوع نیاز به بررسی‌های پزشکی و تصویربرداری دارد.

      با توجه به وضعیت پیچیده پدر شما، توصیه می‌شود که با پزشک معالج مشورت کنید و در مورد تمام این علائم و نگرانی‌ها صحبت کنید. انجام آزمایشات تکمیلی می‌تواند به تشخیص بهتر کمک کند.

      پاسخ
  • قادرناهید
    1403/08/10 2:31 ب.ظ

    سلام آقای دکتر من ۳۹ سال دارم توی سی تی من اومده افزایش ضخامت جداری پروگزیمال رکتوم تا حدود۳۰ میلی متر به صورت circumfrential و با ایجاد تنگی در لومن رکتوم در سگمانی به طول ۴ سانتی متر در فاصله ۶سانتی از اسفنگتر آنال مشهود است ممنون میشم اگه توضیح بدین.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ضخامت دیواره پروگزیمال رکتوم (قسمت بالایی رکتوم) تا ۳۰ میلی‌متر افزایش یافته است. این افزایش ضخامت غیرعادی است و ممکن است نشان‌دهنده التهاب، عفونت، یا حتی یک ضایعه (توده) باشد.
      در سگمانی به طول ۴ سانتی‌متر (بخشی از رکتوم به طول ۴ سانتی‌متر)، لومن (فضای داخلی رکتوم) تنگ شده است. این تنگی می‌تواند باعث مشکلات در دفع مدفوع یا احساس ناراحتی در ناحیه مقعد شود.
      این تنگی و افزایش ضخامت جداری رکتوم در فاصله ۶ سانتی‌متری از اسفنکتر آنال (ماهیچه‌های کنترل‌کننده مقعد) قرار دارد. به دلیل نزدیکی به مقعد، این تغییرات می‌توانند در عملکرد عادی رکتوم و دفع تأثیر بگذارند.

      افزایش ضخامت دیواره رکتوم به صورت حلقوی (circumferential) و تنگی لومن می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که نیاز به بررسی‌های دقیق‌تر دارد. از جمله احتمالات:
      بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون ممکن است باعث التهاب و ضخیم شدن دیواره رکتوم شوند.
      وجود توده یا ضایعاتی مانند پولیپ‌ها یا تومورهای رکتال می‌تواند باعث افزایش ضخامت دیواره و تنگی شود.
      اگر قبلاً التهابات یا آسیب‌هایی به رکتوم وارد شده باشد، بافت فیبروزی می‌تواند ایجاد شود که باعث تنگی و ضخامت دیواره می‌شود.

      احتمالاً پزشک شما برای ارزیابی دقیق‌تر از کولونوسکوپی استفاده خواهد کرد تا از نزدیک به دیواره رکتوم نگاه کرده و نمونه‌برداری (بیوپسی) انجام دهد.

      پاسخ
  • پروین اعتصامی
    1403/08/08 11:16 ب.ظ

    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    در گذارش آزمایش سی‌تی‌ اسکن مادر من ذکر شده «در ساب کپسول سگمان ۷ کبد ضایعه هیپودنس محو مطرح کننده همانژیوم احتمالی به قطر ۱۲ م م دیده میشود»
    احتراما منظور چیست؟
    ضمنا «مادر بزرگ» من هم سرطان داشتن
    مرسی از محبتتون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      همانژیوم یک توده خوش‌خیم و غیرسرطانی است که از تجمع غیرطبیعی رگ‌های خونی تشکیل می‌شود. همانژیوم‌های کبدی اغلب بدون علامت هستند و به‌طور تصادفی در آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن کشف می‌شوند.
      بیشتر همانژیوم‌ها خوش‌خیم هستند و معمولاً نیازی به درمان ندارند، مگر اینکه بزرگ شده یا علائمی ایجاد کنند.
      بر اساس گزارش، این ضایعه به عنوان همانژیوم احتمالی توصیف شده است. همانژیوم‌ها عموماً خوش‌خیم هستند و معمولاً خطری ندارند.
      البته
      با توجه به اینکه مادربزرگ شما سرطان داشته‌اند و در سابقه خانوادگی بیماری‌های جدی وجود دارد، مهم است که با پزشک متخصص مشورت کنید. احتمال دارد پزشک برای اطمینان از خوش‌خیم بودن این ضایعه آزمایش‌های تکمیلی مانند MRI توصیه کند.

      پاسخ
  • سجاد پولادوند
    1403/08/08 3:44 ب.ظ

    سلام جوان ۳۶ ساله هستم در جواب سونوگرافی من تصویر دو عدد ضایعه اکوژن با بزرگترین سایز ۸ تا ۹ میلی متر در لوب راست کبد (سگمان ۶ کبدی) و همچنین یک عدد ضایعه اکوژن با نمای مشابه و سایز ۸ الی ۱۰ونیم میلیمتر در ناحیه ساب کپسولار لوب چپ (سگمان ۳ کبد ) دیده شده
    خواستم ببینم خطرناک هست یا نه
    نیاز به پیگیری بیشتر داره !؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در حال حاضر، با توجه به اندازه کوچک ضایعات و احتمال خوش‌خیم بودن آن‌ها (مانند همانژیوم)، معمولاً جای نگرانی جدی وجود ندارد. با این حال، پیگیری‌های دوره‌ای برای اطمینان از ثبات وضعیت این ضایعات توصیه می‌شود.

      احتمال‌های مرتبط با ضایعات اکوژن کبدی:
      همانژیوم کبدی: یکی از شایع‌ترین ضایعات خوش‌خیم کبد است. این ضایعات اکوژنیک معمولاً کوچک هستند و به ندرت علائمی ایجاد می‌کنند یا نیاز به درمان دارند. اگر پزشک شما احتمال وجود همانژیوم را مطرح کرده، این ضایعات معمولاً بی‌خطرند.
      ضایعات چربی (لیپوم): در برخی موارد، تجمع چربی در نواحی کبد می‌تواند ضایعات اکوژن ایجاد کند که معمولاً خوش‌خیم هستند.
      ضایعات مشکوک: در برخی موارد نادر، ضایعات اکوژنیک می‌توانند مشکوک به بدخیمی باشند، اما اندازه کوچک آن‌ها (۸-۱۰ میلی‌متر) احتمال بدخیمی را کاهش می‌دهد.

      پزشک شما ممکن است برای ارزیابی دقیق‌تر، سونوگرافی دوره‌ای (معمولاً ۳ تا ۶ ماه بعد) یا تصویربرداری‌های دیگری مانند MRI یا CT اسکن را توصیه کند تا تغییرات اندازه یا ساختار ضایعات بررسی شوند.
      در صورت لزوم، آزمایش‌های خونی یا تست‌های کبدی می‌توانند به تشخیص دقیق‌تر کمک کنند.

      پاسخ
  • با سلام و وقت بخیر
    دکتر من به صورت اتفاقی در جواب سونوگرافی متوجه وجود چند ساختار هموژن- اکوژن که فاقد کلیسیفاکسیون هست در لوب چپ کبدم که سایز آن حداکثر ۲۱*۲۶ میلیمتر هست. استرس زیادی گرفتم میخاستم بدونم این چیه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یافتن ساختارهای هموژن و اکوژن در کبد در سونوگرافی معمولاً می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود همانژیوم کبدی باشد. همانژیوم‌ها توده‌های خوش‌خیمی هستند که از رگ‌های خونی تشکیل شده‌اند و یکی از شایع‌ترین ضایعات خوش‌خیم در کبد محسوب می‌شوند.
      همانژیوم‌های کبدی معمولاً نیاز به درمان ندارند و اگر علائمی ایجاد نکنند، به طور تصادفی کشف می‌شوند.
      در اکثر موارد، همانژیوم‌ها بی‌ضرر هستند و نیازی به مداخله پزشکی ندارند. با این حال، در صورت بزرگ‌تر شدن یا ایجاد علائمی مانند درد شکم، پزشک ممکن است تصمیم به پیگیری و بررسی‌های بیشتر بگیرد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر جناب دکتر ازاینکه برای ما وقت میزارید ممنون وسپاسگزارم همسر بنده چندروزپیش سونوکبد انجام دادن درگزارش این عبارت آمده : تصویرکیست ساده به ابعاد ۲۸*۳۱میلیمتردرناحیه ساب کپسولارسگمان ۷کبد ،با عنایت به اینکه مادرایشون چندسال دچارسرطان کبدشدن و فوت شدن حالا این بیماری چقدرمیتونه خطرناک و قابل پیگیری هست ، شمارو به خدا راهنمایی بفرمایید خیلی نگرانند.تشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کیستی که در سونوگرافی همسر شما به عنوان “کیست ساده” در ناحیه ساب کپسولار (زیر کپسول کبد) و سگمان ۷ کبد گزارش شده، معمولاً نگران‌کننده نیست.
      کیست‌های ساده کبدی در اغلب موارد خوش‌خیم هستند و به‌ندرت باعث مشکلات جدی می‌شوند. این کیست‌ها به‌طور معمول دیواره نازکی دارند و حاوی مایع شفافی هستند، که در بسیاری از افراد بدون علامت باقی می‌مانند و به طور تصادفی در تصویربرداری‌های انجام‌شده برای دلایل دیگر کشف می‌شوند.

      البته سابقه خانوادگی سرطان کبد می‌تواند نگران‌کننده باشد، اما بیشتر سرطان‌های کبدی از کیست‌های ساده ایجاد نمی‌شوند. سرطان‌های اولیه کبد مانند کارسینوم هپاتوسلولار معمولاً از بافت‌های سلولی غیرعادی نشأت می‌گیرند و نه از کیست‌های ساده.
      با این وجود، سابقه خانوادگی به این معنی است که پیگیری منظم و دقیق‌تر مناسب است، اما به احتمال زیاد این کیست یک یافته خوش‌خیم است.

      پیشنهاد می‌کنم نتایج سونوگرافی را با پزشک متخصص داخلی یا گوارش در میان بگذارید تا برنامه‌ی پیگیری مناسب را تنظیم کنید و هرگونه نگرانی در مورد سابقه خانوادگی را بررسی کنند.

      پاسخ
  • معین فاطمی
    1403/07/22 5:18 ق.ظ

    سلام جناب دکترمن برج ۴عمل ارکید‌کتومی انجام دادم‌که جواب پاتولوژی اوود وسرطان بیضه چپ بود وگفتن به کبد احتمالا متاستاز داده وچند لکه در نواحی ۱و۲و۳و۵و۷کبد وجود داره با اندازه های مختلف که ۲۱جلسه (سه دوره ) شیمی درمانی شدم وبعد از ۱۵ روز از اخرین مرحله سی تی اسکن دادم که لکه های قبلی کلا ازبین رفته بود بجز درسگمنت ۷که لکه خیلی کوچکتر شده بود ولی ولی در سگمنت ۸و۶ مجددا چند لکه در ابعاد بزرگتر از لکه های قبلی دیده شده است.سونوگرافیست میگه این لکه ها اصلا سرطانی نیست و خوش خیمه چون جواب ازمایشات همه نرمال هست وتومور مارکت و انزیمهای کبد و…کلا نرمال هست.بردم پیش دکتر انکولوژی وسرطان که تحت درمانش هستم،گفت خیلی عجیبه .الان سردرگم هستم که حرف کی باور کنم.
    سنم ۴۸ساله.سابقه بیماری ندارم.هیچ مواد والکل وهیچی هم مصرف نمیکنم.فقط کم کاری تیرویید دارم وقرص ( تیروکسین )مصرف می کنم
    ممنونم راهنمایی بفرمایید.خداوند به شما سلامتی مداوم عطا کناد.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سی‌تی‌اسکن اخیر نشان داده که لکه‌های جدیدی در سگمنت ۶ و ۸ کبد ظاهر شده‌اند، درحالی که تومور مارکرها و آنزیم‌های کبدی نرمال هستند. این موضوع نشان میدهد که لکه‌های مشاهده شده سرطانی نیستند، اما همچنان نیاز به بررسی دقیق‌تر دارند.
      برای اطمینان بیشتر، مشاوره با یک متخصص دیگر (دومین نظر پزشکی) یک متخصص انکولوژیست با تجربه در متاستازهای کبدی مفید است. این کار می‌تواند به روشن شدن ماهیت لکه‌ها کمک کند.

      در صورت شک به ماهیت خوش‌خیم یا بدخیم لکه‌ها، پزشکان ممکن است بیوپسی از ضایعات کبدی یا PET اسکن را برای ارزیابی بیشتر پیشنهاد کنند. PET اسکن به طور خاص برای تشخیص فعالیت‌های متابولیکی غیر طبیعی در ضایعات مشکوک استفاده می‌شود و می‌تواند سرنخ‌های مهمی در مورد ماهیت توده‌ها بدهد.

      با توجه به سابقه سرطان و شیمی‌درمانی، ادامه پیگیری‌های منظم و انجام آزمایشات دوره‌ای ضروری است. حتی اگر لکه‌ها خوش‌خیم باشند، بهتر است در بازه‌های زمانی معین مجدداً تحت بررسی و تصویربرداری قرار بگیرید.
      پیشنهاد می‌کنم با پزشک انکولوژی خود مشورت کنید تا با توجه به شرایط خاص شما، بهترین راهکارهای تشخیصی و درمانی انتخاب شود.

      پاسخ
  • عبداله
    1403/07/20 0:55 ق.ظ

    سلام وقتتون بخیر منکون از اطلاعات و تفسیر علائم بیماران ،خدا ازتون راض باشه

    پاسخ
  • علی توانا
    1403/07/15 8:05 ب.ظ

    سلام پدر ۷۱ ساله من به خاطر کاهش وزن و کم خونی کلونوسکوپی شد و یک توده بدخیم در روده و ناحیه “خم کبدی” (Hepatic Flexure) مشاهده شد که بیوپسی شد و نتیجه پاتولوژی از این توده واقع شده در روده و ناحیه “خم کبدی” (Hepatic Flexure) به شرح زیر بود.

    Adenocarcinoma, Non-Mucinous
    Histologic grade is moderately differentiated

    و نتیجه CT شکمی با تزریق به شرح زیر:

    CT شکم و لگن با کنتراست خوراکی و وریدی اسپیرال

    * افزایش نسبی ضخامت جداری کولون در پروگزیمال کولون عرضی مشهود است. (tumoral)

    * کانون های سالید هیپودنس متعدد تا حداکثر ۸۰*۱۰۰ mm در کبد به نفع متاستاز دیده می شود.

    خیلی ممنون میشم در مورد نتیجه و تفسیر CT راهنمایی بفرمایید . متشکرم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      آدنوکارسینوم، غیر موکینی نوعی سرطان روده بزرگ است و نشان‌دهنده وجود یک توده بدخیم در روده است. “غیر موکینی” به این معنی است که این توده دارای مخاط غلیظی نیست و معمولاً به عنوان یک نوع سرطان روده بزرگ با رفتار تهاجمی شناخته می‌شود.
      Moderately differentiated به این معنی است که سلول‌های سرطانی به طور نسبی مشابه بافت طبیعی هستند. این درجه معمولاً به تهاجم متوسط و پیشرفت سرطان اشاره دارد.
      افزایش ضخامت جداری کولون در پروگزیمال کولون عرضی نشان‌دهنده وجود توده یا ضایعه‌ای در ناحیه کولون عرضی است که به‌صورت یک توده توموری در نظر گرفته شده است. ضخامت جداری کولون می‌تواند به وجود تومور اشاره کند.
      وجود کانون‌های سالید (سخت) با ویژگی‌های هیپودنس (کم‌چگالی) در کبد می‌تواند به وجود متاستاز اشاره داشته باشد. این به معنای این است که سرطان از محل اصلی خود (روده) به کبد گسترش یافته است. اندازه این کانون‌ها حداکثر ۸۰×۱۰۰ میلی‌متر ذکر شده است که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجهی در بیماری است.

      با توجه به نتایج کلونوسکوپی و سی‌تی‌اسکن، پدر شما به آدنوکارسینوم روده بزرگ مبتلا است و به نظر می‌رسد که سرطان به کبد نیز گسترش یافته است. این وضعیت نیاز به بررسی و مدیریت فوری پزشکی دارد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین
    مادرم ۵۸ ساله هستن سونوی کید انجام دادن نوشته پنج عدد هیپودنس کبدی در فاز تاخیری با اندازه ۲۷ میلی متر مشهود است،ام ار آی پیشنهاد می شود
    منظور از هیپودنس در فاز تاخیری چی هست ممنون میشم جواب بدین؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اصطلاح هیپودنس به معنای ناحیه‌ای در تصویر سونوگرافی یا سی‌تی‌اسکن است که تراکم یا دانسیته کمتری نسبت به بافت‌های اطراف دارد. در مورد کبد، نواحی هیپودنس می‌توانند نشان‌دهنده مشکلات مختلفی مانند کیست، ضایعات خوش‌خیم یا بدخیم، و یا تغییرات مرتبط با التهاب یا عفونت باشند.
      فاز تأخیری در تصویربرداری معمولاً به زمانی اطلاق می‌شود که ماده حاجب تزریقی در بدن پخش شده و پس از مدت زمانی، تصویربرداری انجام می‌شود تا وضوح بیشتری از ساختارهای مختلف به دست آید. در این فاز، ضایعات یا نواحی که تراکم کمتری دارند (هیپودنس)، در مقایسه با بافت‌های طبیعی، با وضوح بیشتری دیده می‌شوند.
      تشخیص دقیق این نواحی هیپودنس نیازمند MRI است که جزئیات بیشتری از بافت کبد ارائه می‌دهد. MRI می‌تواند به پزشک کمک کند تا نوع ضایعات را بهتر تشخیص دهد، مانند تفاوت بین ضایعات خوش‌خیم (مثل همangioma یا فیبروز) و ضایعات بدخیم.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید مادرم خانومی ۴۱ساله هستن به دلیل معده درد سونو گرافی دادن که جواب سونو برای کبد نشون داد اموی پارانشیمال افزایش یافته و میتوناد نشانگر همانژیوم کبدی باشد و در قسمت مدیال و ساب کپسولر لوب چپ کبد چیزی به اقطار ۳۸x۳۰ دیده شد که جهت هیداتید کیست گفتند سی تی اسکن انجام دهد که جواب سی تی امد: کبد اندازه طبیعی و دارای دو ندول و توده کبدی است :یک گره کوچک در سگمنت VI به ابعاد ۸×۶ میلی متر که در فازهای ساده و تاخیری ضعیف می شود و در فازهای شریانی / پورتال ضعیف می شود. در بخش II، یک ضایعه توده تخم مرغی به ابعاد ۴۰x32x32 میلی‌متر وجود دارد که ناهمگن است و در فاز ساده (بدون رسوب کلسیفیه) ضعیف شده است و در فازهای شریانی، پورتال و تاخیری نسبت به پارانشیم کبدی نرمال افزایش یافته است، بنابراین در فازهای کم‌اتنوز کم‌خم‌زای خفیف‌کننده ظاهر می‌شود. که سطح کپسولی کبد برآمده است. ۲- مجاری صفراوی دارای قطر و تراکم طبیعی می باشد. ۳- کیسه صفرا دارای اندازه و ضخامت دیواره طبیعی است. * IMP: ندول کوچک کبدی (در بخش VI) و یک ضایعه توده ای (در بخش II) با الگوی افزایش دهنده غیراختصاصی → Bx با هدایت سونو. ارزیابی هیستوپاتولوژیک به R/O توصیه می شود: ضایعات خوش خیم کبدی آتیپیک (مانند آدنوم کبد، FNH آتیپیک، …) ضایعات بدخیم (مانند متاستاز هیپوواسکولار در مقابل H.C.C فیبررولاملار
    دکتر دیگه ای برای سونو و نمونه برداری رفتند که دکتر گفت نمیتونم خوب ببینم و تشخیص بدم خیلی استرس دارم شما میتونید تشخیص بدید؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج سونوگرافی و سی‌تی‌اسکن نشان‌دهنده وجود دو ضایعه در کبد هستند.
      وجود دو ضایعه در کبد، به‌ویژه ضایعه بزرگ‌تر (در سگمنت II) نیاز به پیگیری و بررسی دقیق‌تری دارد. با پزشک متخصص حتما مشورت کنید تا مراحل بعدی از جمله بیوپسی و سایر آزمایش‌های لازم را برنامه‌ریزی کنید. از آنجا که تشخیص زودهنگام و درست می‌تواند تأثیر زیادی بر درمان و نتیجه نهایی داشته باشد، پیگیری وضعیت در اولین فرصت بسیار مهم است.

      پاسخ
  • میترا صادقی
    1403/07/13 0:09 ق.ظ

    با عرض سلام من چند روز پیش MRI از ناحیه شکم داشتم نتیجه این بوده که کبد بزرگ شده و خیلی چرب است میخواستم بدانم که چطور میتوانم کبدم را به حالت نرمال برگردانم. ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کبد چرب (کبد چرب غیرالکلی یا NAFLD) زمانی رخ می‌دهد که چربی اضافه در سلول‌های کبد جمع شود. این وضعیت قابل برگشت است و با تغییرات سبک زندگی می‌توانید کبدتان را به حالت نرمال برگردانید و از مشکلات بیشتر جلوگیری کنید.
      توصیه هایی برای درمان کبد چرب:
      اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن تدریجی می‌تواند به کاهش چربی در کبد کمک کند. معمولاً کاهش ۷ تا ۱۰ درصد از وزن بدن می‌تواند به بهبود قابل‌توجه وضعیت کبد کمک کند.
      ترکیبی از تمرینات هوازی (مانند پیاده‌روی سریع، دویدن، دوچرخه‌سواری) و تمرینات مقاومتی (مانند وزنه‌برداری) به سوزاندن چربی کمک می‌کند. حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته توصیه می‌شود.
      کاهش مصرف غذاهای پرچرب و پرکالری کمک می‌کند تا تجمع چربی در کبد کاهش یابد.
      مصرف زیاد قند و کربوهیدرات‌های ساده مثل نان سفید، برنج سفید، و شکر می‌تواند به تجمع چربی در کبد منجر شود. به جای آنها از غلات کامل، میوه‌ها، و سبزیجات استفاده کنید.
      منابع پروتئینی مانند ماهی، مرغ بدون پوست، و حبوبات به کاهش وزن و بهبود وضعیت کبد کمک می‌کنند.
      مصرف چربی‌های غیر اشباع موجود در روغن زیتون، آووکادو، و مغزها می‌تواند مفید باشد.
      فیبرهای محلول که در میوه‌ها، سبزیجات، و غلات کامل یافت می‌شوند به بهبود سلامت کبد کمک می‌کنند.
      اگرچه کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) مربوط به مصرف الکل نیست، اجتناب از مصرف الکل یا مصرف کم آن توصیه می‌شود، زیرا الکل می‌تواند وضعیت کبد را بدتر کند.
      اگر مبتلا به دیابت یا پیش‌دیابت هستید، کنترل دقیق قند خون به کاهش چربی کبد کمک می‌کند.
      برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف ویتامین E معمولا به بهبود وضعیت کبد چرب غیرالکلی کمک میکند. با این حال، قبل از مصرف هر گونه مکمل باید با پزشک مشورت کنید.
      استرس مزمن و کمبود خواب می‌توانند بر وزن بدن و متابولیسم تأثیر منفی بگذارند و باعث افزایش چربی در کبد شوند. بهبود کیفیت خواب و مدیریت استرس با تکنیک‌هایی مانند مدیتیشن، یوگا، یا تنفس عمیق می‌تواند به بهبود کلی وضعیت سلامتی کمک کند.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر تو سی تی آزمایش همسر من این نوشته شده میشه تفسیر کنید
    There is a18mm low attenuating lesson in segment vl and 18 mm in segment lv which shows no hemangioma pattern inhancement

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بر اساس گزارش سی‌تی اسکن همسر شما، در دو بخش از کبد (segment VI و segment V) ضایعات (lesion) با اندازه‌های ۱۸ میلی‌متر مشاهده شده‌اند که در تصاویر سی‌تی، کاهش تراکم (low attenuating) را نشان داده‌اند. این بدان معناست که این ضایعات در سی‌تی اسکن نسبت به بافت طبیعی کبد تراکم کمتری دارند.

      گزارش همچنین اشاره می‌کند که این ضایعات الگوی افزایش تراکم (enhancement) که مختص به همangioma (همانژیوم) است را نشان نمی‌دهند. همانژیوم یک نوع تومور خوش‌خیم و عروقی در کبد است که معمولاً در سی‌تی اسکن الگوی خاصی از افزایش تراکم دارد، اما چون این الگو در این ضایعات مشاهده نشده، احتمال تشخیص همانژیوم کمتر است.

      این نتایج نشان می‌دهد که این ضایعات به نظر نمی‌رسند که همانژیوم باشند، اما تشخیص دقیق‌تر نیازمند بررسی‌های بیشتر، مثل MRI یا بیوپسی (نمونه‌برداری) است.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ۱۶سال پیش یک توده چربی در کبدم بود که با لیز برداشته شد بعد از گذشت ۱۶ سال چند روز پیش سونوگرافی شدم دکتر مشکوک به یک توده شده وسی تی اسکن تزریقی کبد انجام دادم ودر جواب نوشته بود یک ندوالر محیطی ۱۳۵/۱۳۰/۱۰۵میلی متری وجود دارد که توده ضعیف ضعیف شده بزرگی رادر لوپ زنده راست افزایش میدهد که نشان دهنده همانژیوم بزرگ است جگر اندازه بزرگی داردفتق ناف حاوی چربی با نقص ۱۵ میلیمتری دیده می شود باید جراحی شود یا با لیزر رفع میشود ممنون میشم اگر جواب بدین

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      همانژیوم کبدی معمولاً بی‌خطر است، اما با توجه به اندازه بزرگ آن، بهتر است با پزشک خود در مورد پیگیری‌های منظم و ارزیابی وضعیت آن مشورت کنید. بزرگی کبد معمولا نیاز به بررسی‌های بیشتر (آزمایشات خون یا تصویربرداری اضافی) برای تشخیص علت دقیق دارد.
      برای فتق ناف، اگر علائمی مانند درد، ناراحتی یا مشکلات دیگر دارید، با پزشک خود درباره گزینه‌های درمانی از جمله جراحی صحبت کنید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/07/10 1:27 ب.ظ

    سلام
    در سی تی اسکن نوشته شده
    دو ضایعات داخل کبدی افزایش دهنده v و vI به ترتیب با قطر ۹ و ۸ میلی متر نیاز به ارزیابی بیشتر توسط MRI دینامیک کبد
    سپاسگزار خواهم شد اگه بفرمائید این دو ضایعه خطرناک هستند

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سگمان V و VI کبد بخش‌هایی از لوب راست کبد هستند که در نزدیکی یکدیگر قرار دارند.
      این ضایعات ممکن است ماهیت‌های مختلفی داشته باشند (مانند همانژیوم، آدنوم، یا توده‌های دیگر)، و MRI دینامیک می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره ساختار و عملکرد این ضایعات به دست دهد، از جمله اینکه آیا این ضایعات خوش‌خیم هستند یا احتمال بدخیمی دارند.
      MRI دینامیک نوعی تصویربرداری است که جریان خون و رفتار ضایعات کبدی را بهتر نشان می‌دهد و به پزشک در تشخیص دقیق‌تر کمک می‌کند.
      نتیجه MRI دینامیک مشخص میکند که این ضایعات نیاز به درمان دارند یا نه.

      پاسخ
  • سلام‌وقت بخیر
    داخل جواب سونوگرافی من نوشته شده:ناحیه اکوژن با حدود مشخص به دیامتر ۵ م م در سگمان ۷ کبد مطرح کننده همانژیوم کبدی رویت شد
    امکانش هست بدونم چه معنی داره و ایا خطرناک هست یا خیر
    ممنونم.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      همانژیوم کبدی یک نوع توده خوش‌خیم (غیرسرطانی) است که از تجمع غیرطبیعی رگ‌های خونی تشکیل می‌شود. این نوع توده‌ها معمولاً بدون علامت هستند و به‌ندرت به مشکلات جدی منجر می‌شوند. بیشتر افراد مبتلا به همانژیوم کبدی نیازی به درمان ندارند، و این توده‌ها اغلب در طی بررسی‌های تصادفی (مانند سونوگرافی) کشف می‌شوند.
      در اغلب موارد، همانژیوم‌ها بی‌خطر هستند و به درمان نیاز ندارند، مگر این‌که بسیار بزرگ شوند یا علائمی ایجاد کنند.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    در MRI تری فاز کبد نوشته شده است توده کانونی در بخش ۸ کبد بیشتر به نفع FNH است. آدنوم آتیپیک در DDx در نظر گرفته می شود.
    آیا نیاز به نمونه برداری میباشد؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص توده کانونی در کبد که بیشتر به نفع Focal Nodular Hyperplasia (FNH) است، معمولاً به معنی این است که توده احتمالاً خوش‌خیم است. FNH یکی از شایع‌ترین تومورهای خوش‌خیم کبدی است و به طور کلی نیازی به درمان یا نمونه‌برداری ندارد.
      اما مهم است که با پزشک متخصص کبد یا گوارش مشورت کنید تا جزئیات بیشتری در مورد نتایج MRI و ضرورت انجام نمونه‌برداری داشته باشید.
      در صورتی که پزشک انجام نمونه‌برداری را ضروری نبیند، پیگیری منظم با آزمایشات و تصویربرداری‌های دوره‌ای می‌تواند به اطمینان از عدم تغییر در وضعیت توده کمک کند.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    پدر بنده مردی ۵۶ ساله هستن که از حدودا ۸ سال پیش مشکل کبد داشتن به طوری که اوایل فقط درد در سمت راست شکمشون داشتن و با سونوگرافی و آزمایشات دکتر گفته بود که یه لکه روی کبدتون هست که درحال رشده اما مشخص نیست چیه الان بعد از گذشت چندین سال حال پدرم به مراتب بدتر شده مدام بیماره غذا میخوره اما اصلا اشتها پیدا نمیکنه لاغر شده و در ناحیه راست و پشت کتف راستشون هم درد دارن
    دکتر پارسال گفتن که این لکه خیلی بزرگتر شده و نیاز به عمل و نمونه برداری هست اما باز دیگه پیگیر جدی نشدیم
    من خیلی نگرانم دکتر ممکنه سرطان کبد یا چیز خطرناکی باشه؟
    ممنونم از پاسخگوییتون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نگرانی شما در مورد وضعیت پدرتان کاملاً قابل درک است. تغییرات در کبد، به‌خصوص وجود یک لکه یا توده که در حال بزرگ شدن است، نیاز به بررسی دقیق و فوری دارد.
      اگر پزشک پیشنهاد نمونه‌برداری داده است، این نشان‌دهنده این است که نگران ویژگی‌های توده کبدی است. نمونه‌برداری می‌تواند به تشخیص دقیق‌تر کمک کند و بررسی کند که آیا توده خوش‌خیم یا بدخیم است.
      وجود توده‌ای که در حال رشد است، می‌تواند نشانه‌ای از سرطان کبد یا دیگر بیماری‌های جدی باشد. اگر چه همه توده‌های کبدی بدخیم نیستند، اما بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند عواقب جدی به همراه داشته باشد.

      پاسخ
  • غلامرضا
    1403/07/05 7:38 ب.ظ

    سلام و عرض خسته نباشید قبلا این سوال را از خدمتتون پرسیدم ولی هنوز جواب نداده اید ، میشه لطفا راهنماییم کنید چکار باید بکنم.
    ( سلام ، چند وقتیه کیسه صفرا را درآوردم و mriانجام دادم تعدادی کیست ساده دارم دکترم می گوید کیستها روی کبد نیستند و در داخل کبد هستند و ظاهر کبد سالمه و فقط برجستگی دارد(با لاپروسکوپی مشاهده کرده )آیا درمان و دارویی برای این نوع کیستها وجود دارد؟ ممنون میشم راهنماییم کنید . تعدادی کیست که بزرگترین آنها ۱۲ و ۱۰ میلی متر هست)

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کیست‌های ساده کبدی معمولاً غیرخطرناک هستند و در بسیاری از موارد نیازی به درمان خاصی ندارند. اگر پزشک شما گفته که کبد سالم است و کیست‌ها فقط برجستگی‌های غیرمشکوک هستند، معمولاً فقط نیاز به پیگیری دارند.
      درمان خاصی برای کیست‌های ساده وجود ندارد، اما اگر کیست‌ها باعث درد یا مشکلات دیگری شوند، ممکن است گزینه‌های درمانی مثل تخلیه با سوزن یا جراحی پیشنهاد شود. بهتر است نگرانی‌های خود را با پزشک‌تان در میان بگذارید تا او بتواند راهنمایی دقیق‌تری ارائه دهد.

      پاسخ
  • مژگان یوسفی
    1403/07/04 2:43 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    د سونو‌گرافی مربوط به مادرم نوشته
    درقسمت دیستال ivc قبل از رسیدن به کبد، کانون انوریسمال به ابعاد تقریب ۲۴*۳۸ mm دراین ناحیه مشاهده میشود
    لطف میکنید برام تفسیر کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توضیحات شما حاکی از وجود یک آنوریسم (گشادشدگی) در ناحیه دیستال ورید کاواس (IVC) قبل از رسیدن به کبد است.
      آنوریسم وریدی در IVc ناشی از چندین علت از جمله:
      فشار خون بالا در وریدها.
      عفونت یا التهاب.
      آسیب‌های قبلی به دیواره ورید است.
      نیاز به بررسی بیشتر و انجام MRI یا CT است اما در صورتی که آنوریسم کوچک باشد و بیمار علائم نداشته باشد، ممکن است تنها نیاز به پیگیری منظم باشد ولی در صورت وجود علائم شدید یا خطرناک بودن آنوریسم، معمولا نیاز به جراحی است تا از عوارض احتمالی (مانند پاره شدن آنوریسم) جلوگیری شود.
      وجود آنوریسم در ناحیه IVC نیاز به ارزیابی دقیق و پیگیری منظم دارد. بهتر است به یک متخصص عروق یا جراح داخلی مراجعه کنید تا راهکارهای درمانی مناسب تعیین شود.

      پاسخ
  • سلام دخترم نه سالشه ازش سونو گرفتم این مشکل رو داره تصویر هاپیراکوباحدود نسبتانامنطم به دیامتر۲۳میلی متر در سیگمان vIکبد مشاهده میشود که در درجه اول مطرح کننده ضایعات benigbازفیل infantilehepatiehemangioma یاhemangioendothliomaمی باشد لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود ضایعه هیپرآکو به قطر ۲۳ میلی‌متر در کبد، به ویژه در سیگمان VI، معمولاً نشان‌دهنده ضایعات خوش‌خیم مانند همangioma یا hemangioendothelioma است.
      این نوع ضایعات معمولاً بی‌خطر هستند و نیاز به درمان فوری ندارند. با این حال، برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر، نیاز به پیگیری با سونوگرافی یا تصویربرداری‌های دیگر باشد. بهتر است با پزشک درباره نتایج و اقدامات بعدی مشورت کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    چند روز پیش خانومم سونوگرافی داده و یه موضوعی ذهنمو درگیر کرده لطفا راهنمایی ایم کنید ممنون میشم
    این مطلب رو تو سونو نوشته
    اندازه کبد در حد طبیعی بوده معهذا اکوی پارانشیم آن به طور یکنواخت افزایش یافته و نسج کبد هیپراکوئیک بنظر میرسد .
    آیا این هیپراکوئیک خطرناکه ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      افزایش اکوی پارانشیم کبد و هیپراکوئیک بودن آن معمولاً نشان‌دهنده وجود چربی یا تغییرات فیبروتیک در کبد است. این تغییرات می‌توانند به دلایل مختلفی مانند چاقی، مصرف الکل یا بیماری‌های متابولیک ایجاد شوند.
      اگرچه خود هیپراکوئیک بودن به تنهایی خطرناک نیست، اما نیاز به بررسی بیشتر دارد تا علت دقیق مشخص شود. توصیه می‌شود با پزشک مشورت کنید و ممکن است نیاز به آزمایش‌های بیشتری مانند آزمایش‌های خونی یا تصویربرداری‌های دیگر باشد.

      پاسخ
  • منیژه صادقیه
    1403/07/02 8:59 ب.ظ

    با سلام خدمت شما همسرم اقایی ۵۷ساله هستند که با سابقه کم خونی و بدنبال چکاب از شکم و لگن سی تی انجام شد که مظنون ان بدین شکل است کبد با اندازه نرمال با حداقل کم تراکم به نفع تغییرات اولیه چربی،همچنین ندول هیپودنس لوپ کبدی دو و نیم سانتی متری سمت راست وجود داردکه در خلف وجود دارد با الگوی افزایش دهنده همانژیوم،F/U ایالات متحده میتواند برای ارزیابی بیشتر انجام شود
    برای علامتGI ذکر شده و پلیکتومی قبلی سکوم ا تباط با اندوسکوپی قبلی و گزارش بیوپسی پبسنهاد میشود اما حلقه های روده کالیبر طبیعی. ا نشان میدهد بقیه اعضا همه را طبیعی تشخیص دادند لطفا اهنمایی بفرمایید جناب دکتر عزیز خیلی نگ انم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج سونوگرافی کبد نشان‌دهنده تغییرات چربی (مستعد به چرب شدن) و وجود یک ندول هیپودنس ۲.۵ سانتی‌متری در لوب راست کبد است که به نظر می‌رسد الگوی افزایش‌دهنده‌ای مشابه همانژیوم دارد.
      با توجه به علامت‌های گوارشی و سابقه جراحی، انجام اندوسکوپی و بررسی بیوپسی پیشنهاد شده است تا هرگونه تغییر در ناحیه سکوم و روده بزرگ مورد ارزیابی قرار گیرد.
      در صورت تشخیص چربی کبد، بهبود سبک زندگی شامل رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم توصیه می‌شود.
      اگر در سونوگرافی‌های بعدی تغییرات مشهودی در اندازه یا ویژگی‌های ندول وجود داشته باشد، ممکن است نیاز به بررسی بیشتر با CT یا MRI باشد.

      پاسخ
  • سلام خواهشا میشه این جواب پت اسکن مادرم هست، برام توضیح بدین. ممنون
    ایشون ۲ سال پیش توده در روده داشتن که جراحی شد و شیمی درمانی بعد تو کبد یه توده بود که اونم عمل کردن و خارج شد در بهمن ۱۴۰۲، قرص رگورفانیب خوردن ۴ ماه، الان پت اسکن دادن
    جواب پت اسکن رو در قسمت ارسال مدارک تو قسمت جواب آزمایش فرستادم

    پاسخ
  • غلامرضا
    1403/07/01 3:54 ب.ظ

    سلام ، چند وقتیه کیسه صفرا را درآوردم و mriانجام دادم تعدادی کیست ساده دارم دکترم می گوید کیستها روی کبد نیستند و در داخل کبد هستند و ظاهر کبد سالمه و فقط برجستگی دارد(با لاپروسکوپی مشاهده کرده )آیا درمان و دارویی برای این نوع کیستها وجود دارد؟ ممنون میشم راهنماییم کنید . تعدادی کیست که بزرگترین آنها ۱۲ و ۱۰ میلی متر هستند.

    پاسخ
  • CT شکم و لگن اسپیرال با و بدون IV. شفاهی.CM

    اندازه کبد حداکثر نرمال و حداقل چهار ضایعه هیپودنس حداکثر ۱۲۵*۹۰ میلی متر است

    در لوب راست کبد قابل مشاهده است که افزایش حاشیه ای را نشان می دهد. (متاستاز با نکروز مرکزی؟) • غدد لنفاوی چند پارا آئورت و پورتوهپاتیک حداکثر ۱۰*۱۳ میلی متر

    قابل مشاهده است که افزایش را نشان می دهد (غده لنفاوی متاستاتیک؟)

    درجه اتساع در کیسه صفرا دیده می شود. دیوار GB طبیعی است هیچ سنگ مات در آن وجود ندارد. (در سونوگرافی، سنگ های زیادی وجود دارد

    حداکثر ۱۵ میلی متر در کیسه صفرا دیده می شود.)

    یک کیست کورتیکال ۲۶ میلی متری در کلیه چپ دیده می شود. طحال، پانکراس، غدد فوق کلیوی و کلیه ها از نظر اندازه و تراکم طبیعی هستند.

    در اندام های ذکر شده توده کانونی وجود ندارد.

    مجاری صفراوی داخل و خارج کبدی طبیعی است. .

    آسیت ذکر نشده است

    پس از تجویز IV.CM، هر دو کلیه به طور طبیعی و همزمان دفع می شوند

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این یافته‌ها به احتمال متاستاز در کبد و غدد لنفاوی اشاره دارند و نیاز به ارزیابی بیشتر و پیگیری توسط پزشک متخصص دارد. توصیه می‌شود با پزشک خود برای بررسی‌های بیشتر و تعیین مراحل بعدی مشورت کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من دیروز سونوگرافی رفتم
    برام کبدو کیسه صفرارو زده طبیعی و نرمال
    ولی زده مجاری صفراپی داخل کبدی با حداکثر دیامتر ۲,۵mmبه صورت prominent رویت شد میشه راهنماییم کنید چی هست

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج سونوگرافی شما نشان‌دهنده موارد زیر است:
      کبد و کیسه صفرا: طبیعی و نرمال است که نشان‌دهنده عملکرد خوب این اعضا است.
      مجاری صفراوی داخل کبدی: دیامتر حداکثر ۲.۵ میلی‌متر به‌صورت prominent (مشهود) دیده شده است. این می‌تواند به معنای این باشد که مجاری صفراوی کمی بزرگ‌تر از حد معمول هستند، اما ۲.۵ میلی‌متر معمولاً در محدوده نرمال است.

      این وضعیت به علت عوامل مختلفی مانند التهاب خفیف یا تغییرات طبیعی است. در صورتی که علائمی نظیر زردی، درد شکم یا اختلالات گوارشی دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است نیاز به پیگیری بیشتری داشته باشد تا از هر گونه مشکل جدی جلوگیری کند.

      پاسخ
  • زهرا حسام
    1403/06/19 10:56 ق.ظ

    سلام اقای دکتر ببخشین همسرمن ۴۴ساله رفته سونوگرافی کبد جواب اومده هیپراکو۹میلیمترازمایش خوبه بعدرفته سی تی اسکن ندول گفتن آقای دکتربیزحمت راهنمایی کنین خیلی نگرانم

    پاسخ
  • Sorayaroshani
    1403/06/19 9:57 ق.ظ

    سلام وقتتون بخیرمادرم حدودیک سال پیش عمل کنسرمری داشتن شیمی درمانیشون هم شش ماهه تموم شده حدوددوماه پیش اسکن دادن هیچی نشون نداد ولی تقریبابعدازچندروزبادردشکمی شدیدبردیم آندوسکوپی وسونوگرافی نوشتن براشون توسونوگرافی اینارونوشته ..کبدوکیسه صفراشکل ‌واندازه اکوژنیسیته کبدطبیعی است (اسپن کبد۱۳۰میلیمتر)حدودپارانشیمال کبدی صاف ومنظم بوده وعارضه کیستیک درپارانشیم کبدرویت نگردید.درپاراشنیم لوب راست کبدومجاوربه دیواره قدامی کیسه صفراضایعه سالیدهتروتاهایپراکوباابعاد۲۶×۲۹میلیمترباریم هایپواکووبانمای targetshapeمشهود است همچنین درناحیه پورتاهپاتیس ومجاور به سامان ۱کبدوناحیه اپی گاسترخلف برسرپانکراس ضایعه سالیدهایپواکو باحدودنامنظم به ابعاد۳۴×۵۰میلیمتربااثرفشاری برساختارهای مجاورمشهوداست یافته های سونوگرافیک بنفع عودکانسرزمینه ای ومتاستاژ بوده فلذاانجام سی تی اسکن باکنتراست تری فازیک جهت بررسی تکمیلی پیشنهادمیگردد

    پاسخ
    • sorayaroshani
      1403/06/19 9:59 ق.ظ

      لطفابگیدقابل درمان هست یانه ممنون

      پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بر اساس گزارش سونوگرافی، کبد و کیسه صفرا از نظر شکل و اندازه طبیعی به نظر می‌رسند، اما دو ضایعه نگران‌کننده مشاهده شده‌اند:
      ضایعه اول: در لوب راست کبد و مجاور به دیواره قدامی کیسه صفرا، یک ضایعه هترواکو با ابعاد ۲۶×۲۹ میلی‌متر مشاهده شده که ظاهر آن به‌صورت “target shape” است. این ویژگی می‌تواند نشان‌دهنده ضایعه‌ای با ویژگی‌های غیرطبیعی باشد.
      ضایعه دوم: در ناحیه پورتا هپاتیس و ناحیه اپی‌گاستریک خلف، ضایعه دیگری با ابعاد ۳۴×۵۰ میلی‌متر دیده شده که هایپواکو بوده و فشاری بر ساختارهای مجاور وارد می‌کند.

      یافته‌های سونوگرافیک نشان‌دهنده احتمال عود سرطان و متاستاز هستند، به‌ویژه با توجه به سابقه جراحی و شیمی‌درمانی بیمار به دلیل سرطان مری. به همین دلیل، پزشک انجام سی‌تی اسکن با کنتراست تری‌فازیک را برای بررسی دقیق‌تر توصیه کرده است.
      این نتایج نگران‌کننده هستند، لذا بهتر است در اسرع وقت پیگیری لازم انجام شود.

      پاسخ
  • اسدالله
    1403/06/18 5:07 ب.ظ

    سلام،برج ۲ امسال سونوگرافی ازکبدم گرفتم سالم بوده،ولی برج۶ سونوگرفتم،نوشته کبددارای ابعاد نرمال،واکوی پارانشیم اندکی افزایش یافته ودرسگمان خلفی فوقانی لوپ راست کبد ،کانون سالیدهایپراکوباحدودمشخص به سایز۱۸**۳۰میلیمتردیده میشه (همانژیوم؟)سونوگرافی فالواپ۴_۶ماهه دیگه توصیه میشه

    پاسخ
  • سلام دکتر خاننم ۳۸سال داره یک کیست به ابعاد ۱۱۵*۷۶*/۵روکبد داره باتوجه به نتیجه سی تی اسکن تزریقی کبد ،
    البته یکسال پیش سونوگرافی داده کاملا سالم بوده ،الان نگرانیم برتان چکار کنیم؟
    خطرناکه ؟
    طول درمان داره؟
    وبه کجا وکی مراجعه کنیم ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر چه نگران‌کننده است که اندازه کیست تغییر کرده باشد، ولی کیست‌های کبدی بسیاری اوقات خوش‌خیم هستند.
      برای درمان به متخصص داخلی باید مراجعه کرد و پزشک معالج ممکن است نیاز به سونوگرافی اضافی برای بررسی ویژگی‌های کیست و تغییرات احتمالی آن داشته باشد یا در برخی موارد، ممکن است پزشک توصیه به انجام سی‌تی‌اسکن یا MRI اضافی برای ارزیابی بهتر کیست و ویژگی‌های آن کند.

      پاسخ
    • تصویر ضایعات متعدد هایپو تا ایزودنس فاقد انهاسمنت داخلی بعضا داری سپتاسیون داخلی پراکنده در هر دو لوب کبد با ارجحیت لوب راست به بزرگترین ابعاد ۳۷×۳۸ mm در سامان ۶ کبدی دیده میشود تطابق با علائم بالینی و lab data از نظر R/O ابسه ولی با توجه به تعدد ضایعات مطابقت با یافته های هیستو پاتولوژی از نظر R/O متاستاز نیز توصیه می شود
      شواهد اسپلنومگالی دیده میشود ۱۴۳mm طحال
      ممنون از پاسخگویی شما
      این جواب سی تی اسکن برادرم امروز گرفتیم اگه امکان داره راهنمایی بفرمایید

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        در گزارش سی‌تی اسکن، ضایعات متعدد هایپو تا ایزودنس در هر دو لوب کبد، به‌ویژه در لوب راست، مشاهده شده است. این ضایعات فاقد افزایش تراکم داخلی (enhancement) هستند و در برخی موارد دارای سپتاسیون داخلی می‌باشند. بزرگ‌ترین ضایعه در ناحیه ۶ کبد به ابعاد ۳۷×۳۸ میلی‌متر دیده می‌شود.
        پزشک توصیه کرده است که این ضایعات با علائم بالینی و نتایج آزمایشگاهی مقایسه شوند تا احتمال وجود آبسه بررسی شود. اما باتوجه به تعدد این ضایعات، احتمال متاستاز (سرایت سرطان از یک نقطه به نقطه دیگر) نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.
        همچنین اسپلنومگالی (بزرگ شدن طحال) با اندازه ۱۴۳ میلی‌متر در این گزارش مشاهده شده است.
        در کل
        این یافته‌ها به بررسی‌های بیشتر و تطابق با سایر آزمایش‌ها (مثل هیستوپاتولوژی) نیاز دارند تا تشخیص دقیق‌تری داده شود.

        پاسخ
  • سلام.
    کیست کبد با دیواره نازک و دارای سپتوم نازک بدون ماده جامد ،بدون کیست دختر بدون شن هیداتیک می‌تونه باشه؟
    آزمایش هیداتیک دوبار منفی
    ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کیستی که در کبد شما مشاهده شده دارای دیواره نازک و سپتوم نازک است و هیچ ماده جامد، کیست دختر، یا سایر علائم مرتبط با کیست هیداتیک در آن دیده نمی‌شود. از آنجا که آزمایش هیداتیک (احتمالاً تست‌های سرولوژیک برای بررسی عفونت کیست هیداتیک) نیز دو بار منفی بوده است، احتمال هیداتیدوز (عفونت ناشی از کرم اکینوکوک) بسیار پایین است.

      کیست‌های کبدی با دیواره و سپتوم نازک ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شوند که اغلب خوش‌خیم هستند.

      بر اساس ویژگی‌های تصویر و نتایج منفی آزمایشات هیداتیک، احتمال کیست هیداتیک کم است.
      کیست کبدی با این مشخصات اغلب خوش‌خیم است، اما برای اطمینان بیشتر و پیگیری‌های لازم، پیشنهاد می‌شود با پزشک معالج خود مشورت کنید تا بررسی‌های بیشتر (در صورت نیاز) انجام شود و تحت نظر بمانید.

      پاسخ
  • سمیه بقایی
    1403/06/16 12:22 ب.ظ

    سلام وقت بخیر در کبد من یه ضایعه۶×۶وجود داشت که بعد شش ماه بر اساس سی تی اسکن کانون هایپودنس به ابعاد ۱۳×۸میلیمتر در سگمان ۴ کبد رویت میشود که تشدید tipic همانژیوم است
    معنی این واژه چیه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتیجه سی تی اسکن نشان می‌دهد که یک کانون هایپودنس (ناحیه‌ای با تراکم کمتر نسبت به بافت‌های اطراف) به ابعاد ۱۳×۸ میلی‌متر در سگمان ۴ کبد مشاهده شده است. این کانون بر اساس ویژگی‌هایی که در تصویر دیده شده، به احتمال زیاد یک همانژیوم است.
      همانژیوم کبدی یک نوع تومور خوش‌خیم (غیرسرطانی) است که از تجمع غیرطبیعی رگ‌های خونی تشکیل شده است. این ضایعات معمولاً بی‌خطر هستند و بسیاری از افراد بدون هیچ علامتی آن را دارند. در اکثر موارد، همانژیوم نیازی به درمان ندارد و فقط تحت نظر قرار می‌گیرد.
      پزشک معالج احتمالاً توصیه به پیگیری دوره‌ای (مانند سونوگرافی یا سی تی اسکن‌های آینده) می‌کند تا تغییرات ضایعه بررسی شود.

      پاسخ
  • سلام آقای دکتر:
    در سونوگرافی من نوشته که ” کبد دارای سایز نرمال است و اکوی کبد coarse می باشد که میتواند ناشی از تغییرات خفیف کبد چرب گرید ۱ یا پروسه های مزمن کبدی باشد . ضایعه فضاگیر رویت نشد . ”
    دکتر گفت که برای من لاغر هستم و کبد چرب منتفی است و خواستم بدانم که پروسه های مزمن کبدی چه مواردی می تواند باشد و تا چه حد می تواند خطرناک باشد .
    در ضمن مرد مردی ۶۶ ساله هستم با ۵۵ کیلو وزن که کیسه صفرایم حدود بیست سال است پر از سنگ بدون علامت است.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در سونوگرافی شما به اکوی “coarse” (خشن) اشاره شده که می‌تواند نشان‌دهنده تغییرات خفیف مانند کبد چرب گرید ۱ یا فرآیندهای مزمن کبدی باشد. اگرچه دکتر شما به دلیل وزن کم شما کبد چرب را رد کرده، موارد دیگری از پروسه‌های مزمن کبدی وجود دارد که ممکن است علت این تغییرات باشد.
      پروسه‌های مزمن کبدی شامل موارد زیر هستند:

        هپاتیت مزمن (ویروسی یا غیر ویروسی)
        سیروز کبدی گرچه در مراحل پیشرفته‌تر رخ می‌دهد.
        التهاب مزمن ناشی از مصرف الکل یا داروها
        بیماری‌های متابولیکی مثل بیماری ویلسون (تجمع مس در کبد) یا هموکروماتوز (تجمع آهن در کبد).
        فیبروز کبدی ناشی از آسیب طولانی‌مدت به سلول‌های کبدی.

      در مورد خطرناک این شرایط، برخی از این بیماری‌ها در صورت عدم درمان می‌توانند به فیبروز یا سیروز پیشرفت کنند. توصیه می‌شود با پزشک متخصص کبد (هپاتولوژیست) مشورت کنید تا در صورت لزوم آزمایش‌های بیشتری مانند آزمایش خون، تست‌های عملکرد کبد، و تصویربرداری دقیق‌تر انجام شود.

      پاسخ
  • مهدی ذوالقدر
    1403/06/13 11:49 ب.ظ

    سلام.تصویر توده اکونیوز با حدود مشخص در لوب راست(سگمانvII)با ابعاد ۳۶ در ۱۸ بدون اثر فشاری بر عروق مجاور مشهود است که به نفع همانژیوما میباشد.لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تصویری که توضیح می‌دهید نشان‌دهنده یک توده اکونیوز (همانژیوما) در لوب راست (سگمان VII) کبد است. همانژیوماها معمولاً توده‌های خوش‌خیم عروقی هستند که از رگ‌های خونی تشکیل شده‌اند و اغلب بدون علائم هستند. این نوع توده‌ها به دلیل خوش‌خیم بودن، معمولاً نیازی به درمان ندارند مگر در مواردی که عوارضی مانند خونریزی یا فشار بر ساختارهای مجاور ایجاد کنند.

      پاسخ
  • سلام وقت شما بخیر
    تو ازمایش پدرم نوشته شده که mass هتروژن همراه با واسکولاریته به اندازه۶۲ در۴۸ م م در مجاورت لبه تحتانی کبد مشاهده شده این یعنی چی؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یک توده غیرطبیعی در نزدیکی لبه پایینی کبد شناسایی شده است که توده دارای ترکیبی از بافت‌های مختلف یا غیریکنواخت است.
      وجود واسکولاریته (وجود رگ‌های خونی) در توده به این معناست که رگ‌های خونی در داخل توده یا در اطراف آن وجود دارند. واسکولاریته می‌تواند نشانه‌ای از افزایش جریان خون به توده باشد، که در برخی از انواع تومورها، هم خوش‌خیم و هم بدخیم، مشاهده شود.
      اندازه توده به طول ۶۲ میلی‌متر و عرض ۴۸ میلی‌متر (تقریباً ۶.۲ در ۴.۸ سانتی‌متر) است، که اندازه نسبتاً بزرگی است و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.
      با توجه به اندازه و واسکولاریته توده، بررسی‌های بیشتر لازم است. این بررسی‌ها شامل: بیوپسی، MRI است تا بتوان نوع توده را شناسایی کرد.

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    ممنون میشم بفرمایید چه مشکلی داره این کبد و راهنمایی کنید جهت درمان.

    سونوگرافی شکم و رتروپریتوئن

    کبد دارای سایز نرمال می باشد. اکوی لوب راست کبد هتروژن و boarder کبد نامنظم میباشد. شواهد مطرح کننده سیروز کبدی می باشد . توده هتروژن با حدود مشخص دارای واسکولاریته central و پریفرال به ابعاد ۵۰۴۹mm در سگمان ۷ کبد مشاهده شد.
    انفیلتراسیون لوب راست کبد مشاهده می شود . ورید پورت دیلاته با دیامتر ۳ ۳۰mm مشاهده شد ترومبوز هتروژن دارای واسکولاریته در ورید پورت و شاخه های راست و چپ مشاهده شد که مطرح کننده ترومبوز تومورال می باشد .

    یافته های فوق مطرح کننده HCC به همراه انفیلتراسون لوب راست کبد و ترومبوز تومورال می باشد.

    کیسه صفرا دارای حجم و ضخامت جدار نرمال و حاوی اسلاژ غلیظ می باشد

    کیسه صفرا فاقد سنگ و حاوی sludge می باشد.

    مجاری صفراوی داخل و خارج کبدی و قطر CBD طبیعی می باشد.

    طحال (span=145 mm) بزرگتر از حد طبیعی و اکوپترن طبیعی بوده و فاقد توده فضاگیر می باشد. (اسپلنومگالی)

    پانکراس سر و تنه دارای سایز و اکوپترن طبیعی بوده و فاقد توده فضاگیر می باشد.

    نف ادنوپاتی پارآئورتیک دیده نشد. آئورت شکمی دارای قطر نرمال می باشد.

    طول کلیه راست ۱۱۶ میلی متر و ضخامت پارانشیم ۱۷ میلی متر

    طول کلیه چپ ۱۱۹ میلی متر و ضخامت پارانشیم ۱۴ میلی متر دست شد.

    ضخامت پارانشیم اکوژنیسیته آنها و افتراق کورتیکو دولاری طبیعی می باشد.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج سونوگرافی نشان‌دهنده وجود سیروز کبدی، HCC، و ترومبوز تومورال است. این یافته‌ها نشان‌دهنده یک وضعیت جدی کبدی هستند که نیاز به پیگیری فوری دارد که برای تایید تشخیص HCC و ارزیابی شدت بیماری، معمولا نیاز به انجام آزمایش‌های تکمیلی مانند CT یا MRI کبد، بیوپسی کبد، و آزمایش‌های خون (مثل سطح آلفا فیتوپروتئین) است.

      پاسخ
  • محبوبه کلهر
    1403/06/10 12:48 ب.ظ

    سلام دکتر عزیز جواب سونوگرافی خواهرم نوشته توده اکوژن به سایز ۶۷/۶۱mm درحدفاصل گردن پانکراس ولوپ چپ کبد دیده شده است آیا این توده خطرناک میشه کاری کرد خواهرم ۴۶سالش

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود یک توده اکوژن به اندازه ۶۷×۶۱ میلی‌متر در حدفاصل گردن پانکراس و لوب چپ کبد می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شده باشد. توده‌های اکوژن معمولاً به معنای آن هستند که توده به خوبی امواج صوتی را بازتاب می‌دهد و در سونوگرافی به صورت نواحی روشن‌تری دیده می‌شود. اما برای تشخیص دقیق‌تر و تعیین اینکه آیا این توده خطرناک است یا خیر
      اما در حالی که وجود توده‌ای به این اندازه و در این مکان نیاز به توجه و پیگیری دارد، تنها با سونوگرافی نمی‌توان به طور قطع گفت که این توده خطرناک است یا خیر. توصیه می‌شود با یک پزشک متخصص گوارش یا متخصص غدد مشورت کنید تا بر اساس ویژگی‌های توده، علائم بالینی، و نتایج آزمایش‌های تصویربرداری دقیق‌تر، بهترین راهکار تشخیصی و درمانی را تعیین کند.

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر، ۱۰ سال پیش متوجه شدم در کبد یک همانژیوم دو و نیم سانتی متری دارم. ۵ سال پیش سونوگرافی مجدد انجام دادم و تغییر سایزی نداشت. مجددا دو ماه پیش سونوگرافی کردم و همانژیوم به هفت و نیم سانتی متر افزایش پیدا کرده. ام ای آر انجام دادم و تغییر سایز تایید شد که در لوب راست کبد هست. با جراح مشورت کردم و گفتن که باید عمل کنم و همانژیوم همراه حدود ۴۰ درصد از کبد باید خارج باشه. ممنون میشم نظر شما رو هم بدونم.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      از آنجا که تصمیم به جراحی یک تصمیم بزرگ است، مشاوره با یک یا دو متخصص دیگر (هپاتولوژیست یا جراح کبد) برای گرفتن نظر دوم یا سوم می‌تواند مفید باشد.
      اگر علائمی مانند درد، احساس سنگینی در ناحیه شکم، تهوع یا کاهش اشتها دارید، این علائم می‌توانند نشانه‌هایی برای تایید از تصمیم جراحی باشند.
      در مورد خطرات و فواید جراحی با پزشک خود صحبت کنید. به ویژه، از پزشک بخواهید درباره‌ی خطرات احتمالی جراحی، مدت زمان بهبودی، و تأثیرات طولانی‌مدت آن بر عملکرد کبد توضیح دهد.
      در نهایت، تصمیم‌گیری درباره‌ی جراحی باید با توجه به وضعیت جسمانی شما، علائم بالینی، و میزان راحتی و اعتماد شما به تیم پزشکی انجام شود.

      پاسخ
  • مریم الوائلی
    1403/06/08 10:10 ب.ظ

    سلام خسته نباشید درکبدمن همانژیوم مشاهده شده در اندازه ۳۱*۴۲ میشه راهنمایی کنید که نیاز به جراحی داره یانه دردهم داره

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      همانژیوم‌های کبدی توده‌های خوش‌خیم عروقی هستند که اغلب به طور تصادفی در طی تصویربرداری‌های پزشکی (مانند سونوگرافی، CT scan یا MRI) شناسایی می‌شوند. این نوع توده‌ها معمولاً خوش‌خیم هستند و به ندرت باعث مشکلات جدی می‌شوند.
      تصمیم به جراحی معمولاً بر اساس اندازه توده، علائم بالینی و تأثیر آن بر عملکرد کبد یا سایر اعضای بدن گرفته می‌شود. همانژیوم‌های بزرگ‌تر از ۵ سانتی‌متر که علائم ایجاد می‌کنند، یا به سرعت در حال رشد هستند، نیاز به بررسی‌های بیشتر و در موارد نادر جراحی دارند.
      اگر همانژیوم شما علائمی ندارد و ابعاد آن تغییری نکرده است، پزشک ممکن است توصیه کند که فقط به طور منظم آن را پیگیری کنید. این معمولاً شامل انجام سونوگرافی یا MRI در بازه‌های زمانی مشخص است تا اندازه و وضعیت همانژیوم را بررسی کنند.

      پاسخ
  • صدیقه صیامی
    1403/06/02 9:18 ق.ظ

    سلام،در جواب سونو کبد نشان داده شده چند هیپواکو که بزرگترین سایز ۳/۵ در۵ است رویت شده؟
    این ضایعه کنسر هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یافته‌ای که در سونوگرافی کبد شما ذکر شده است، نشان‌دهنده وجود چندین ناحیه هیپواکو است، که بزرگترین آن‌ها ۳.۵ × ۵ سانتی‌متر می‌باشد. نواحی هیپواکو در سونوگرافی کبد می‌تواند نشان‌دهنده وجود توده‌ها یا ضایعاتی در بافت کبد باشد.
      هیپواکو بودن ضایعات: به این معنی است که این نواحی در سونوگرافی کمتر از بافت کبد طبیعی امواج صوتی را بازتاب می‌دهند و به همین دلیل تیره‌تر به نظر می‌رسند. این ویژگی می‌تواند ناشی از تجمع مایع، چربی، یا سلول‌های غیرعادی باشد.
      اندازه ضایعات: بزرگترین ضایعه‌ای که ذکر شده ۳.۵ × ۵ سانتی‌متر است. اندازه بزرگتر می‌تواند نیاز به بررسی‌های دقیق‌تر و ارزیابی‌های بیشتر داشته باشد.
      ضایعات خوش‌خیم: مانند هماتوم‌ها، کیست‌های ساده، همangioma (توده‌های خونی)، یا ندول‌های هیپرپلاستیک کانونی.
      ضایعات بدخیم: مانند سرطان اولیه کبد (هپاتوسلولار کارسینوما)، متاستازها (انتشار سرطان از دیگر نواحی بدن به کبد)، یا دیگر انواع توده‌های بدخیم.

      اما در مورد پاسخ به این سوال که آیا این ضایعه کنسر است باید گفت که از سونوگرافی به تنهایی نمی‌توان به طور قطعی گفت که ضایعات هیپواکو بدخیم (کنسر) هستند یا خوش‌خیم. برای تعیین ماهیت دقیق این ضایعات، بررسی‌های بیشتری لازم است.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، مادر بزرگ من توده گرید ۲ بوده و غده لنفاوی درگیر نشده. الان بعد خارج کردن توده سیتی اسکن توی کبد چند تا توده ۲۰ میلی نشون داده و نوشتن مشکوک به متاستازه
    در حالی که هیچ علایمی از قبیل زردی چهره ، تهوع ، استفراغ و کم اشتهایی و خستگی و اب اوردن شکم نداره.

    ممکنه که اشتباه گفته باشن؟ چون تو جواب ازمایش با شک نوشتن بنظرم با متاستاز سازگاره.
    و اینکه mri دقیق تره یا ct scan ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      گزارش‌های سیتی‌اسکن که نشان‌دهنده توده‌های مشکوک به متاستاز در کبد هستند، می‌تواند نشان‌دهنده گسترش سرطان از توده اولیه باشد. اما نیاز به تأیید بیشتر دارد، زیرا توده‌های کبدی می‌توانند دلایل دیگری نیز داشته باشند و لزوماً به معنی متاستاز نیستند.
      عدم وجود علائم خاصی مانند زردی، تهوع، و خستگی ممکن است به این معنی باشد که وضعیت هنوز در مراحل اولیه است یا توده‌ها به اندازه‌ای بزرگ نشده‌اند که علائم قابل توجهی ایجاد کنند.

      MRI: معمولاً برای بررسی دقیق‌تر توده‌های کبدی و ارزیابی ویژگی‌های آنها، MRI نسبت به سیتی‌اسکن دقت بیشتری دارد. MRI می‌تواند اطلاعات دقیق‌تری درباره بافت‌ها و ساختارهای داخلی ارائه دهد و در تشخیص و تمایز بین انواع مختلف توده‌ها مفید باشد.
      در برخی موارد، برای تأیید نهایی تشخیص و مشخص کردن نوع توده‌ها، ممکن است پزشک توصیه کند که نمونه‌برداری (بیوپسی) از کبد انجام شود.

      برای بررسی دقیق‌تر وضعیت و تایید یا رد احتمال متاستاز، مشاوره با پزشک متخصص سرطان (آنکولوژیست) بسیار مهم است. پزشک می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا نیاز به MRI یا آزمایشات اضافی است.

      پاسخ
      • اخه ۵ تا توده ی ۲۰ میلی متری میتونه مرحلیه اولیه باشه؟ از روی ازمایش خون هم میشه فهمید؟ توی ازمایش خون هم هیچی نشون نداده، همه ی حالت ها نرماله.

        پاسخ
        • سلام، وقت بخیر
          روال تشخیص به صورت معمول به این صورت است که آزمایش خون، سونوگرافی، بیوپسی در هرمرحله نتایج نشان می دهند که به مرحبه بعدی نیاز است یا نه.

          پاسخ
  • سلام آقای دکتر وقت بخیر من خواهرمو بردم ام ار آی اینایی ک میفرستم نوشته ممنون میشم بگین چیه و چیکار میشه کرد خطرناک نیس؟

    Dear Dr. Motaharizad
    MRI OF ABDOMINOPELVIC CAVITY WITH & WITHOUT CONTRAST MEDIA
    Findings:
    Liver has normal size. Degree of fatty infiltration is seen.
    At dome of left liver lobe, subcentimeter lesion with about 9 x 6 mm size is seen without abnormal
    pick up of contrast material after contrast injection most compatible with hypovascular liver lesion
    such as liver cyst.
    GB has normal wall thickness.
    Small cortical cysts at mid portion of right kidney is noted.
    Pancreas, spleen, and left kidney are normally visualized.
    Aorta and IVC are unremarkable.
    No retroperitoneal mass is seen.
    No gross abnormality is noted in the bowel loops and spinal column.
    There is normal appearance of bladder with no evidence of mass or irregularity in walls.
    Uterus has retroflexed configuration and measuring 70 x 30 mm.
    Endometrial line thickness is 6 mm.

    Cervix and vaginal cuff appear normally.
    Left-ovarian cyst with about 32 x 30 mm size is noted

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کبد (Liver):
      اندازه کبد طبیعی است.
      مقداری چربی در کبد مشاهده شده است (fatty infiltration).
      یک ضایعه کوچک به ابعاد ۹×۶ میلی‌متر در بخش بالایی لوب چپ کبد دیده شده است که پس از تزریق ماده‌ی حاجب تغییرات غیرطبیعی در جذب آن نشان نداده است. این ضایعه بیشتر با یک ضایعه هیپوواسکولار مانند کیست کبدی همخوانی دارد.
      کیسه صفرا (Gallbladder):
      دیواره کیسه صفرا ضخیم نشده و طبیعی است.
      کلیه‌ها (Kidneys):
      یک کیست کوچک در قسمت میانی کلیه راست مشاهده شده است.
      کلیه چپ طبیعی است.
      دیگر اعضا:
      پانکراس، طحال، آئورت، ورید اجوف تحتانی (IVC) همگی طبیعی هستند.
      هیچ توده‌ای در فضای رتروپریتونئال دیده نمی‌شود.
      روده‌ها و ستون فقرات نیز طبیعی به نظر می‌رسند.
      مثانه دیواره‌ی طبیعی دارد و هیچ شواهدی از توده یا نامنظمی در دیواره‌ها دیده نشده است.
      رحم (Uterus):
      رحم در حالت رتروفلکس (به سمت عقب خمیده) است و اندازه‌ی آن ۷۰×۳۰ میلی‌متر است.
      ضخامت خط آندومتر ۶ میلی‌متر است که طبیعی به نظر می‌رسد.
      دهانه رحم و ناحیه واژینال (Cervix and Vaginal Cuff):
      این نواحی نیز طبیعی به نظر می‌رسند.
      تخمدان چپ (Left Ovary):
      یک کیست در تخمدان چپ به ابعاد ۳۲×۳۰ میلی‌متر مشاهده شده است.

      کیست کبدی:
      کیست‌های کبدی معمولاً خوش‌خیم هستند و اگر علائمی نداشته باشید، نیازی به درمان ندارند. پیگیری منظم ممکن است پیشنهاد شود تا از عدم تغییرات یا رشد غیرطبیعی کیست اطمینان حاصل شود.
      چربی در کبد:
      وجود چربی در کبد (fatty infiltration) ممکن است ناشی از رژیم غذایی، مصرف الکل، یا شرایط متابولیک مانند دیابت باشد. بهبود وضعیت کبدی از طریق تغییرات در سبک زندگی، رژیم غذایی مناسب و ورزش ممکن است توصیه شود.
      کیست تخمدان چپ:
      کیست‌های تخمدانی نیز معمولاً خوش‌خیم هستند، به‌ویژه اگر اندازه آنها کمتر از ۵ سانتی‌متر باشد. پیگیری سونوگرافی ممکن است برای مشاهده‌ی تغییرات در اندازه یا شکل کیست پیشنهاد شود. اگر کیست بزرگتر شود یا علائم ایجاد کند، ممکن است نیاز به مداخله جراحی داشته باشد.
      کیست کلیه راست:
      این کیست نیز معمولاً خوش‌خیم است و پیگیری‌های بیشتر معمولاً لازم نیست، مگر اینکه باعث مشکلاتی شود.

      پاسخ
  • سلام درسی تی اسکن با کنتراست تشخیص کانون هیپودنس با حدود لوبوله به ابعاد تقریبی ۳/۵در۷ سانتیمتر در سگمان ۷ کبد دیده شده . ناحیه فوق دارای انهانسمنت ظریف پریفال و نواحی بدون انهانسمنت با دانیسته مایع غلیظ مرکزی مجتمع است.
    معنی این چی هست و ایا خطرناک میتونه باشه.
    از پاسخگویی ‌ شما سپاسگزارم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یافته‌های سی‌تی‌اسکن شما نشان‌دهنده‌ی یک کانون هیپودنس (ناحیه با تراکم پایین) در کبد است که اندازه‌ی آن حدود ۳.۵ در ۷ سانتیمتر است.
      این ویژگی‌ها با برخی از انواع کیست‌ها، هماتوم‌ها (خون‌مردگی)، یا حتی تومورهای خوش‌خیم یا بدخیم همخوانی دارد. از آنجایی که ضایعه دارای ترکیبی از نواحی تقویت شده و بدون تقویت است، این می‌تواند نشان‌دهنده‌ی یک ضایعه‌ی پیچیده باشد.
      تشخیص نهایی بستگی به یافته‌های بیشتر دارد. این ضایعه ممکن است خوش‌خیم باشد (مثلاً یک هماتوم یا کیست پیچیده)، اما احتمال وجود یک ضایعه بدخیم نیز وجود دارد. بنابراین، این یک یافته‌ای است که نیاز به بررسی دقیق‌تر توسط یک متخصص گوارش یا کبد دارد.

      پاسخ
  • سلام در سونوگرافی من نوشته ۲ کانون کیستک مجاور هم با حاشیه کالسیفیه و محتویات اکوژن درونی در سکمان vll در لوپ راست تیپ کیست هیداتیک ؟؟؟ به قطر ۱۹ و۲۲ مشاهده شد
    افزایش اکوژنیست کبد تیپ کبد چرب (کرید۱)بدون علایمی از ضایعه فضاگیر . ویا استار صفراوی قایل رویت است معنی این جملات چیه؟ تورا خدا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ۱. کانون کیستیک مجاور هم با حاشیه کالسیفیه و محتویات اکوژن درونی در سکمان VII در لوپ راست:
      کانون کیستیک: به ساختارهای کیستی (کیسه‌های پر از مایع) اشاره دارد.
      حاشیه کالسیفیه: به معنای وجود رسوبات کلسیم در اطراف کیست است.
      محتویات اکوژن درونی: به این معنی است که درون کیست‌ها مواد جامدی وجود دارند که در سونوگرافی به خوبی منعکس می‌شوند.
      سگمان VII در لوب راست: سگمان VII به ناحیه‌ای خاص در لوب راست کبد اشاره دارد.
      تیپ کیست هیداتیک: این عبارت به احتمال وجود کیست هیداتیک اشاره دارد که نوعی کیست است که معمولاً در اثر عفونت با انگل «اکینوکوکوس» ایجاد می‌شود.
      ۲. افزایش اکوژنیسیته کبد تیپ کبد چرب (گرید ۱):
      افزایش اکوژنیسیته: به معنای افزایش بازتاب امواج صوتی از کبد است که نشان‌دهنده تجمع چربی در بافت کبد است.
      تیپ کبد چرب (گرید ۱): گرید ۱ نشان‌دهنده مرحله‌ای ابتدایی از کبد چرب است، که معمولاً خفیف و بدون علائم خاصی است.
      ۳. بدون علائمی از ضایعه فضاگیر یا استاز صفراوی قابل رویت:
      بدون علائمی از ضایعه فضاگیر: به این معنی است که در سونوگرافی هیچ ضایعه‌ای که فضای کبد را اشغال کند (مثل تومور یا کیست بزرگ) مشاهده نشده است.
      استاز صفراوی قابل رویت نیست: نشان‌دهنده این است که هیچ تجمع غیرطبیعی صفرا در کبد یا مجاری صفراوی دیده نشده است.

      این جملات نشان‌دهنده وجود کیست‌هایی در کبد شماست که به دلیل کیست هیداتیک باشد، و همچنین وجود کبد چرب در مرحله‌ی ابتدایی. برای تشخیص نهایی و بررسی‌های بیشتر، مشاوره با پزشک متخصص گوارش و کبد ضروری است.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ۲۰ سالمه یک ضایعه هایپراکو به انداز ۴×۶ چسبیده به جداره کیسه صفرا مطرح کننده پولیب.

    پاسخ
  • ستاره عظیما
    1403/05/22 11:35 ب.ظ

    سلام آقای دکتر بیوپسی کبد انجام دادم نوشته نسج قهوه ای و خاکستری به سایز۰.۳؛۰.۵:.۰۸ دیده شد.این یعنی چی؟؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      گزارش بیوپسی کبد که به وجود «نسج قهوه‌ای و خاکستری» اشاره دارد، به ویژگی‌های ظاهری بافت نمونه‌برداری‌شده اشاره می‌کند. این توضیحات به معنای رنگ و بافت نمونه بیوپسی است و بخشی از توصیف اولیه است که توسط پاتولوژیست انجام می‌شود.
      این توصیفات به تنهایی به معنی وجود یا عدم وجود بیماری خاصی نیستند. تحلیل دقیق‌تری از نمونه توسط پاتولوژیست انجام می‌شود که شامل بررسی بافت زیر میکروسکوپ و ارزیابی برای تشخیص‌های احتمالی مانند التهاب، فیبروز، تومورها، یا دیگر مشکلات کبدی است.

      پاسخ
  • محمد رسول شعبانی
    1403/05/21 6:19 ب.ظ

    سلام.
    قفسه سینه پدرم سونوگرافی شده و در جوابش نوشته شده:

    توده های متعدد هایپواکو منتشر در هر دو لوپ کبد به حداکثر ابعاد ۳۸×۵۵ میلیمتر در ناف کبد رویت شدند که می‌تواند مطرح کننده ضایعات متاستاتیک و یا کلانژیومکار سینوم هیلار کبد باشند.
    لطفا راهنمایی میفرمایید که منظور چیست و چکار باید کرد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توضیح داده‌شده نشان‌دهنده‌ی وجود توده‌های هیپواکو (کم‌اکو) در هر دو لوب کبد است. این توده‌ها می‌توانند نشان‌دهنده‌ی ضایعات متاستاتیک (انتشار سرطان از یک محل دیگر در بدن به کبد) یا کلانژیوکارسینوم هیلار (نوعی سرطان که در مجاری صفراوی کبد ایجاد می‌شود) باشند.
      این یافته‌ها نیاز به ارزیابی دقیق‌تر توسط پزشک متخصص گوارش یا انکولوژیست دارد. پزشک ممکن است بررسی‌های تکمیلی، مانند MRI یا CT اسکن با تزریق ماده حاجب، را برای تعیین دقیق نوع و گستره ضایعات تجویز کند.
      در برخی موارد، پزشک ممکن است برای تعیین ماهیت دقیق توده‌ها، بیوپسی از کبد را توصیه کند.
      بسته به نتایج بررسی‌ها، پزشک ممکن است درمان‌هایی مانند جراحی، شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی را توصیه کند.

      پاسخ
  • سلام
    منظور از اصطلاح focal fatty sparing در ننیجه ینوگرافی چیست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اصطلاح “focal fatty sparing” در گزارش سونوگرافی یا تصویربرداری‌های دیگر (مانند CT یا MRI) به ناحیه‌ای از کبد اشاره دارد که به دلیل تجمع چربی (استئاتوز) در سایر بخش‌های کبد، بدون چربی باقی مانده است. این وضعیت معمولاً در شرایطی رخ می‌دهد که بخش عمده‌ای از کبد چرب شده باشد، اما برخی نقاط کبد چربی را به خود جذب نکرده‌اند.

      پاسخ
  • سلام سنوگرافی دادم نوشته
    ضایعه هایپواکو به ابعاد ۳۳*۳۵ در سگمات۳b رویت شد
    یعنی چی خطرناکه یا خیلی بزرگه
    دیابت دارم و کبدم گرید۲

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      هایپواکو به معنای ناحیه‌ای است که در سونوگرافی تیره‌تر از بافت‌های اطراف خود است. این می‌تواند به علت وجود توده‌های جامد، کیست‌ها یا ضایعات التهابی باشد.
      داشتن دیابت می‌تواند خطر برخی مشکلات کبدی را افزایش دهد و می‌تواند نقش مهمی در تشخیص و مدیریت ضایعه داشته باشد.
      کبد چرب نیز می‌تواند تأثیراتی بر سلامت کبد داشته باشد و ممکن است با وجود ضایعات کبدی مرتبط باشد.

      وجود ضایعه هایپواکو به ابعاد ۳۳×۳۵ میلی‌متر در کبد نیاز به پیگیری دقیق دارد، اما این به تنهایی به معنای خطرناک بودن ضایعه نیست. مشاوره با پزشک متخصص و انجام آزمایشات تکمیلی می‌تواند به تشخیص دقیق‌تر و تصمیم‌گیری در مورد درمان کمک کند. با توجه به دیابت و کبد چرب گرید ۲، پیگیری منظم و مدیریت دقیق وضعیت کبد بسیار مهم است

      پاسخ
  • سلام من بعد از انجام سی تی اسکن تشخیص داده شده که سه کیست کبدی در ناحیه های مختلفی از کبدم دارم اندازه هر سه تا زیر یک سانت هست در جواب سی تی کیست ها با عنوان سه ضایعه هیپودنس عنوان شده ایا میتونه خطرناک باشه و چه احتمالاتی برای این هست لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • ناشناس
    1403/05/16 10:53 ب.ظ

    سلام من دختری ۲۰ ساله ام.
    در سونوگرافی انجام شده ام نوشته که یک ضایعه هیپراکو با حدود مشخص با ابعاد ۶mm در سگمان ۸ کبد دیده می شود که مستواند مطرح کننده همانژیوم و یا focal fatty change باشد.
    آیا این خطرناک است یا نه؟ یا میتوانو در آینده خطرناک باشد لطفا راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود ضایعه‌ای هایپراکو (hyperechoic lesion) در کبد که در سونوگرافی دیده شده است و ابعاد آن ۶ میلی‌متر است، می‌تواند به دو احتمال اشاره داشته باشد: همانژیوم (hemangioma) یا تغییرات چربی کانونی (focal fatty change).

      همانژیوم کبدی:
      همانژیوم یک تومور خوش‌خیم است که از سلول‌های خونی تشکیل شده و معمولاً بدون علائم است و نیاز به درمان خاصی ندارد. این ضایعه معمولاً خوش‌خیم است و خطرناک نیست.

      تغییرات چربی کانونی:
      تغییرات چربی کانونی نیز معمولاً خوش‌خیم هستند و نشان‌دهنده تجمع چربی در قسمت‌هایی از کبد است. این وضعیت معمولاً نگران‌کننده نیست و بیشتر ناشی از سبک زندگی، تغذیه و شرایط بدنی است.

      با توجه به اینکه این نوع ضایعات در اکثر موارد خوش‌خیم هستند، نگران نباشید و مراحل پیگیری پزشکی را به دقت دنبال کنید. بهترین کار این است که با پزشک خود مشورت کنید تا وضعیت را بررسی و ارزیابی کند.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    معنی این جمله یعنی چی
    A 10*6mm ciystic focus with internal
    echogenic component is seen at left liver
    Iobe.Follow up sonography is recommended
    من ماه پیش بردم سونو انجام داده ۹ در ۶ بود
    دیروز رفتم یه جا اندازه رو زده ۸،۵ در ۶
    ویه جای دیگه زده ۱۰ در ۶
    یعنی افزایش پیدا کرده تو این ماه؟ و این چی میتونه باشه ممنون میشم راهنمایی کنین
    خطرناک بنظر میرسه یا ن امکانش هس بزرگ شه
    چندتا دکتر هم رفتیم یکی گفته سه ماه یه بار سونو یکی گفتی سی تی یکی گفته ام ار آی موندم چیکار کنم
    تو چکاپ کلی هم آنزیم های کبد نرمال فقط آلبومین بالا رفته ۵.۳ شده
    H. pylori خیلی بالاست ۴۰ شده HBs antybady شده ۵۲
    anty Tssue Transglutaminase هم خیلی بالاست شده ۱۸۷
    داخل مدفوع هم مقداری خون مخفی پیدا شده
    بنظرتون اینا میتونه مشکل ایجاد کرده باشه و ربط ب کبد داشته باشه یا نه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      جمله‌ای که نقل قول کرده‌اید، به این معنی است که در بخش چپ کبد یک ناحیه کیستی با اندازه ۶*۱۰ میلی‌متر دیده شده که دارای ترکیبات داخلی اکوزنیک (یعنی بخش‌هایی که امواج فراصوت را به خوبی بازتاب می‌دهند) است. به شما توصیه شده که سونوگرافی پیگیری (follow-up sonography) انجام دهید.
      تفاوت‌های اندازه‌گیری که در سونوگرافی‌های مختلف (۹۶، ۸.۵۶، و ۱۰*۶ میلی‌متر) ممکن است به دلیل تفاوت در تکنیک‌ها و دستگاه‌های مورد استفاده توسط پزشکان مختلف باشد. این تفاوت‌ها الزاما به معنای رشد سریع کیست نیست.
      کیست‌های کبدی معمولا خوش‌خیم هستند، اما ممکن است به پیگیری و بررسی بیشتر نیاز داشته باشند. دلایل مختلفی می‌تواند منجر به تشکیل کیست شود، از جمله:
      کیست‌های ساده: که معمولاً بی‌ضرر هستند.
      کیست‌های هیداتید: که نیاز به درمان دارند.
      تومورهای کبدی: که باید بیشتر بررسی شوند.
      بهترین اقدام این است که با پزشک متخصص گوارش یا کبد مشورت کنید و برنامه پیگیری منظم داشته باشید. پزشک شما با توجه به تمامی نتایج آزمایش‌ها و سونوگرافی‌ها، می‌تواند بهترین راهکار را برای شما پیشنهاد دهد.

      پاسخ
  • سلام
    سونو انجام دادم
    گرید ۳
    Sub optimal
    High grade

    سگمان v کبد توده هیپواکو با دیامتر ۱۷.۹ mm
    Facal fatty liver
    Liver mass
    خطرناک هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص دقیق و ارزیابی خطر یک توده در کبد باید توسط پزشک متخصص انجام شود. با توجه به اطلاعاتی که ارائه کرده‌اید:
      گرید ۳: این اصطلاح معمولاً به شدت یا درجه یک وضعیت اشاره دارد، اما بدون اطلاعات بیشتر نمی‌توان معنای دقیق آن را مشخص کرد.
      Sub optimal: به معنای «کم‌تر از ایده‌آل» است و ممکن است به کیفیت تصاویر سونوگرافی یا شرایط کبد اشاره داشته باشد.
      High grade: این اصطلاح به شدت بالا یا درجه بالا اشاره دارد و ممکن است به نوع توده یا وضعیت کبد اشاره داشته باشد.
      سگمان V کبد توده هیپواکو با دیامتر ۱۷.۹ mm: توده‌ای با ابعاد ۱۷.۹ میلی‌متر در سگمان V کبد که به عنوان هیپواکو (hypoechoic) توصیف شده است، که معمولاً به معنای این است که توده نسبت به بافت‌های اطراف خود کم‌تر اکو تولید می‌کند.
      Facal fatty liver: به معنای کبد چرب موضعی است.
      Liver mass: به معنای وجود توده‌ای در کبد است.

      برای ارزیابی خطرناک بودن یا نبودن این توده، موارد زیر باید مدنظر قرار گیرند:
      نوع توده: آیا توده خوش‌خیم (مانند کیست‌ها) یا بدخیم (مانند سرطان) است.
      سابقه پزشکی: سابقه شخصی و خانوادگی بیماری‌های کبدی یا سرطانی وجود دارد یا خیر.
      علائم بالینی: آیا علائمی مانند درد، زردی پوست یا کاهش وزن دارید.
      آزمایشات تکمیلی: آزمایش خون، MRI، CT scan یا بیوپسی (نمونه‌برداری) ممکن است برای تشخیص دقیق‌تر نیاز باشد.
      بهترین کار این است که با پزشک متخصص گوارش یا کبد مشورت کنید. پزشک با توجه به نتایج سونوگرافی و سایر آزمایشات، توصیه‌های دقیق‌تری به شما خواهد داد.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/05/13 2:59 ب.ظ

    سلام وقت بخیر، اسکن کبد انجام دادم متن زیر رو نوشته،چیزی هست که نیاز به پیگیری و درمان داشته باشه؟
    small indeterminat low attenuat 3mm lesion in segment vi of right liver lob

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر.
      با توجه به نتیجه اسکن کبدی که شما ذکر کرده‌اید:
      small indeterminate low attenuate 3mm lesion: به معنای وجود یک توده کوچک با جذب پایین و غیرقابل تشخیص قطعی است.
      in segment VI of right liver lobe: در سگمان VI لوب راست کبد.

      این توصیف نشان می‌دهد که یک توده کوچک (۳ میلی‌متر) با ویژگی‌های مشخصی در کبد شما دیده شده است. توده‌های کوچک با جذب پایین معمولاً خوش‌خیم هستند، اما توصیف “indeterminate” به معنای آن است که ماهیت دقیق این توده هنوز مشخص نیست.

      برای ارزیابی دقیق‌تر و اطمینان از اینکه نیاز به پیگیری یا درمان دارد، توصیه می‌شود:

      مراجعه به پزشک متخصص گوارش یا کبد: پزشک می‌تواند با بررسی کامل‌تر و با توجه به تاریخچه پزشکی شما، تصمیم به انجام آزمایشات بیشتر بگیرد.
      آزمایشات تکمیلی: ممکن است پزشک شما توصیه به انجام MRI، CT scan یا حتی بیوپسی (نمونه‌برداری) بدهد تا ماهیت دقیق توده مشخص شود.
      پیگیری‌های منظم: در برخی موارد، پزشک ممکن است توصیه کند که به صورت دوره‌ای وضعیت توده را پیگیری کنید تا هر گونه تغییر در اندازه یا ویژگی‌های آن بررسی شود.

      این نوع توده‌ها معمولاً خطرناک نیستند، اما برای اطمینان خاطر و تصمیم‌گیری صحیح در مورد پیگیری یا درمان، مراجعه به پزشک متخصص بسیار مهم است.

      پاسخ
  • شهبازی
    1403/05/11 2:39 ب.ظ

    سلام ممنون میشم این سی تی رو تفسیر کنید
    کبد و طحال با دانسیته هموژن مشاهده میشودضایعه هایپودنس فاقد انهنسمنت به دیامتر ۱۰ میلی متر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این یافته‌ها معمولاً نشان‌دهنده وضعیت نرمال کبد و طحال هستند و نیاز به پیگیری خاصی در این زمینه نمی‌باشند. با این حال، برای تفسیر دقیق‌تر و تصمیم‌گیری در مورد اقدامات بعدی، مشاوره با پزشک متخصص و بررسی کلی وضعیت بالینی مهم است.

      پاسخ
  • افسانه شریفی مجد
    1403/05/09 11:25 ب.ظ

    با سلام دوستم ۳۸ساله ش وبا درد شکم به دکتر مراجعه کرده

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    بنده ۲۱ سال دارم و برای کبد چرب رفته بودم((وزن۱۵۰قد۲)) ازمایش بدم که ببینم دارم یا خیر در سونوگرافی قید شده که در ((ادرنال راست توده هیپر اکوبه ابعاد ۳۳×۳۴ میلیمتر مشاهده شده است))
    امروز هم رفتم CT SCAN ببینم که مشکل چیه
    ممنون میشم یه نظر بدید از دلهره راحت شم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اندازه: ۳۳×۳۴ میلی‌متر
      محل: غده آدرنال راست
      این یافته نشان‌دهنده وجود یک توده هیپراکوا (پژواک بیش از حد) در غده آدرنال راست است. توده‌های هیپراکوا در غدد آدرنال می‌توانند نمایانگر چندین حالت مختلف باشند، از جمله آدنوم‌های خوش‌خیم، کارسینوم‌های بدخیم، یا توده‌های دیگر مانند فیوکروموسیتوما.

      با توجه به اندازه نسبتاً بزرگ این توده، توصیه می‌شود که برای ارزیابی دقیق‌تر و تعیین ماهیت توده، به یک متخصص غدد درون‌ریز یا متخصص اورولوژی مراجعه کنید. پزشک ممکن است انجام آزمایش‌های تکمیلی نظیر سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی یا بیوپسی را توصیه کند تا بتوان تشخیص دقیق‌تری داد و برنامه درمانی مناسب را تدوین کرد.

      پاسخ
  • Specimen: The sample submitted for IHC staining consists of one paraffin block labeled as 3443 which specified as “Liver mass, core needle biopsy”.
    IHC MARKERS:
    Results of Immunohistochemical staining are as follow:
    Arginase: Positive
    Hepar1: Negative
    CK7: Negative
    CK20: Negative
    TTF1: Negative
    CDX2: Negative
    Diagnosis: Hepatocellular carcinoma, poorly-differentiated

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این نتایج نشان می‌دهد که توده کبدی که نمونه‌برداری شده، یک نوع سرطان کبد به نام “کارسینوم هپاتوسلولار” است که به صورت ضعیف تمایز یافته است. رنگ‌آمیزی مثبت برای آرژیناز و منفی بودن سایر نشانگرها از جمله Hepar1، CK7، CK20، TTF1، و CDX2، این تشخیص را تأیید می‌کند.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/05/04 4:28 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    پدر من با داشتن هپاتیت B دچار کم اشتهایی و خستگی شدند و بعد از انجام MRI و سونو‌دو توده ۱۳ و ۱۱ سانتی در کبد مشاهده شد.پزشک معالج تشخیص توده Hcc داده اند.برای این شرایط درمانی هست؟

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    پدر من به دنبال حس درد و در ناحیه مثانه و کلیه با مراجعه به پزشک متوجه وجود سنگ مثانه و توده‌ای بالای کلیه شد پس از اقدام برای سنگ شکن متوجه شدن داخل مثانه هم توده‌ای وجود داشته که نمونه برداری شده و برای پاتولوژی ارسال شده هنوز نتیجه اعلام نشده
    در سی‌تی با تزریق هم تایید شده تعدادی ضایعه هایپودنس که بزرگترینش ۷۰ میلی متر هست در بین سگمان ۵ و ۸ وجود داره که enhancement پریفرال داره
    در پل میانی کلیه راست هم یک ضایعه enhancement 22 × ۲۰ mm وجود داره
    افزایش ضخامت mass like کولون در خم کبدی به ابعاد ۵۰ × ۴۴ mm مشهوده
    لطفاً راهنمایی کنید آیا احتمال سرطان وجود داره؟
    اگر بله راهکار ما چیست؟
    باید از کجا شروع کنیم و چگونه درمان رو آغاز کنیم؟
    پیشاپیش ممنون از راهنماییتون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به توضیحات شما، چندین یافته در سی‌تی اسکن و معاینات دیگر مشاهده شده است که نیاز به بررسی دقیق‌تر دارند. موارد زیر را تحلیل می‌کنیم:

      ۱. سنگ مثانه
      سنگ مثانه می‌تواند باعث درد و ناراحتی در ناحیه مثانه شود. سنگ‌شکنی که انجام شده، یکی از روش‌های معمول برای درمان این مشکل است.

      ۲. توده در مثانه
      نمونه‌برداری از توده‌ای در مثانه انجام شده و برای پاتولوژی ارسال شده است. تا زمان دریافت نتیجه پاتولوژی، نمی‌توان به طور دقیق گفت که این توده خوش‌خیم یا بدخیم است. پاتولوژی می‌تواند نوع توده را مشخص کند و بر اساس آن، درمان مناسب تجویز شود.

      ۳. ضایعات هیپودنس در کبد
      ضایعات هیپودنس در کبد که بزرگترین آن‌ها ۷۰ میلی‌متر است و دارای enhancement پریفرال می‌باشد، نشان‌دهنده وجود نواحی با چگالی کمتر در کبد است. این نوع ضایعات می‌توانند نشانه‌هایی از:
      کیست‌ها: کیست‌های ساده کبدی
      تومورهای خوش‌خیم یا بدخیم: مانند همانژیوم‌ها، آدنوم‌ها یا متاستازها
      آبسه‌ها: عفونت‌های کبدی

      ۴. ضایعه در پل میانی کلیه راست
      ضایعه‌ای با enhancement در کلیه راست با ابعاد ۲۰×۲۲ میلی‌متر می‌تواند نشانه‌ای از:
      تومورهای کلیوی: مانند کارسینوم سلول‌های کلیوی (RCC)
      کیست‌های کمپلکس: که نیاز به بررسی بیشتر دارند

      ۵. افزایش ضخامت کولون در خم کبدی
      افزایش ضخامت mass-like در کولون با ابعاد ۵۰×۴۴ میلی‌متر ممکن است نشان‌دهنده:
      پولیپ‌ها یا تومورهای خوش‌خیم: که نیاز به بیوپسی و بررسی بیشتر دارند
      کارسینوم کولورکتال: که نیاز به تشخیص و درمان فوری دارد

      هر گونه ضایعه مشکوک به تومور نیاز به بررسی و درمان فوری دارد. پیگیری سریع و منظم با تیم پزشکی می‌تواند به تشخیص زودهنگام و بهبود پیش‌آگهی کمک کند. به والد خود توصیه کنید که به دقت دستورالعمل‌های پزشکان را دنبال کرده و آزمایشات و تصویربرداری‌های تکمیلی را انجام دهند.

      پاسخ
  • مریم دورقی
    1403/05/02 8:42 ب.ظ

    سلام یه دختر ۲۵ ساله هستم ۴ماهه پیوند کلیه انجام دادم و در آزمایش های ماهانه این ماه alt ast بالا بودن تمام آزمایش های مربوطه رو انجام دادم سونو گرافی انجام داده شده چیزی مسخص نشد تا دوباره آزکایش دادم دکتر گفت که مشکل کبدی ادانا داره میخوام بدونم دقیق مشکل کبدم چی هست و و اینکه خطرناکه یا نه و درمانش به چه صورته؟ با تشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بالا بودن سطح آنزیم‌های کبدی ALT (آلانین آمینوترانسفراز) و AST (آسپارتات آمینوترانسفراز) می‌تواند نشان‌دهنده‌ی آسیب یا التهاب کبد باشد. این افزایش آنزیم‌ها ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود، به ویژه در بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده‌اند. برخی از دلایل احتمالی عبارتند از:
      تاثیر داروهای سرکوب‌کننده ایمنی: داروهایی که پس از پیوند کلیه برای جلوگیری از رد پیوند استفاده می‌شوند، می‌توانند عوارض جانبی بر کبد داشته باشند.
      عفونت‌ها: عفونت‌های ویروسی مانند هپاتیت B یا C، یا عفونت‌های دیگر می‌توانند باعث افزایش آنزیم‌های کبدی شوند.
      التهاب یا آسیب کبدی: مشکلاتی مانند استئاتوهپاتیت غیرالکلی (NASH) یا کبد چرب می‌توانند باعث افزایش آنزیم‌های کبدی شوند.
      اختلالات خود ایمنی: بیماری‌های خود ایمنی که کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، مانند هپاتیت خود ایمنی.
      انسداد صفراوی: مشکلات مجاری صفراوی که ممکن است باعث التهاب و افزایش آنزیم‌های کبدی شوند.
      برای تشخیص دقیق مشکل کبدی، ممکن است نیاز به انجام آزمایشات تکمیلی و تصویربرداری‌های بیشتری باشد. برخی از این آزمایشات عبارتند از: آزمایش‌های بیشتر برای بررسی ویروس‌های هپاتیت، عملکرد کبد و سایر نشانگرهای التهابی. تصویربرداری MRI یا CT اسکن برای بررسی دقیق‌تر بافت کبد و مجاری صفراوی.بیوپسی کبد که در صورت نیاز، انجام بیوپسی برای بررسی بافت کبد و تشخیص نهایی است.

      مهم‌ترین گام در این مرحله بعد از مدیریت استرس و نگرانی، مشورت با پزشک متخصص گوارش و کبد است. پزشک شما بر اساس سوابق پزشکی، نتایج آزمایشات و یافته‌های تصویربرداری، بهترین راهکارها را برای شما تعیین خواهد کرد. پیگیری منظم و انجام آزمایشات تکمیلی می‌تواند به تشخیص دقیق و درمان مناسب کمک کند.

      پاسخ
  • سلام ، بنده حدودا ۶ ماه پیش به دلیل بی اشتهایی و تهوع موقع خوردن غذا به دکتر مراجعه کردم و با انجام آزمایش ، سونو و سی تی ، متخصص گوارش تشخیص به همانژیوم کبدی دادن و گفتن چیز خاصی نیست ، و هر ۶ ماه سونو انجام بدم ، سایز کوچکترین همانژیوم ۵ سانت بود و بقیه متغیر و زیر ۵ ، الان از همان زمان بنده هیچ اشتهای غذایی هنز ندارم و دچار کاهش وزن شدید شدم و غذا خوردن حالت تهوع شدید میگیرم ، میشه بنده رو راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • Multiple hepatic thin wall cysts  Hypodense splenic lesion
    سلام وقت بخیر. اینها رو سی تی اسکن برایم نوشته. میشه بهم بگید خطرناکه یا نه؟ یه دنیا ممنونم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در سی‌تی اسکن شما، دو یافته اصلی مشاهده شده است:

      ۱. Multiple Hepatic Thin Wall Cysts (چندین کیست نازک دیواره در کبد)
      این اصطلاح به معنای وجود چندین کیست نازک دیواره در کبد شما است. کیست‌ها معمولاً کیسه‌های پر از مایع هستند و در بسیاری از موارد، کیست‌های کبدی نازک دیواره به عنوان یافته‌های خوش‌خیم و غیرخطرناک شناخته می‌شوند. این کیست‌ها معمولاً به درمان نیاز ندارند و فقط نیاز به پیگیری منظم دارند تا اطمینان حاصل شود که اندازه آنها تغییر نمی‌کند یا علائمی ایجاد نمی‌کنند.

      ۲. Hypodense Splenic Lesion (ضایعه هیپودنس در طحال)
      اصطلاح “هیپودنس” به معنای کاهش چگالی در تصویربرداری سی‌تی اسکن است. ضایعه هیپودنس در طحال می‌تواند به معنای وجود یک توده یا ناهنجاری در طحال باشد که چگالی کمتری نسبت به بافت‌های اطراف دارد.

      این ضایعات ممکن است علل مختلفی داشته باشند، از جمله:

      کیست‌ها: مانند کیست‌های ساده یا کیست‌های عفونتی.
      همانژیوم‌ها: توده‌های خوش‌خیم عروقی.
      آبسه‌ها: عفونت‌های محدود شده به یک ناحیه.
      تومورهای خوش‌خیم یا بدخیم: نادر، اما ممکن است رخ دهند.

      بنابراین توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید تا بر اساس سوابق پزشکی شما و نتایج آزمایش‌ها، برنامه درمانی مناسبی ارائه دهد.

      پاسخ
  • سلام چیز خطرناکی که نیست؟میخاد پیگیری کنم؟دو هفته هست شکم درد دارم..
    کبد از نظر اندازه و پارانشیم/اکوژنیته nonnal است و هیچ نشانه ای از صفرا وجود ندارد
    ۷۰ / گشاد شده است.
    اندازه گیری ضایعه همگن هایپراکوئیک ۱۰ میلی متر در لوب Rt
    سازگار با همانژیوم دیده می شود ، سونوگرافی پیگیری می شود
    توصیه می شود (۶ ماه بعد

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این گزارش سونوگرافی کبد نشان می‌دهد که کبد از نظر اندازه و پارانشیم (بافت داخلی) و اکوژنیسیته (میزان بازتاب امواج صوتی) طبیعی است و هیچ نشانه‌ای از صفرا وجود ندارد.
      به طور کلی، همانژیوم‌ها معمولاً بی‌خطر هستند و تنها نیاز به پیگیری دارند. گشاد شدن مجرای صفراوی می‌تواند نیاز به بررسی‌های بیشتر داشته باشد تا علت اصلی آن مشخص شود و درمان مناسب انجام شود.

      پاسخ
  • طارق لویمی
    1403/05/02 1:32 ق.ظ

    سلام دکترجان،در سونو مادرم نوشته شده که تصویر ناحیه سیستیک دارای posterior enhancement به دیامتر تقریبی ۶ میلی متر در سگمان ۸ مشاهده شد..ممنونم از لطفتون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      پیدا کردن یک ناحیه سیستیک با posterior enhancement در کبد می‌تواند نشان‌دهنده‌ی یک کیست ساده یا یک ضایعه کیستیک دیگر باشد.
      بنابراین بر اساس این یافته‌ها، احتمالاً ضایعه مشاهده شده یک کیست ساده است که عموماً خوش‌خیم است و نیازی به نگرانی جدی ندارد. با این حال، توصیه می‌شود، اگر مادر شما علائم دیگری مانند درد شکم، تب، یا زردی پوست مشاهده شود، باید به پزشک مراجعه کنید.
      تا در صورت نیاز پزشک ممکن است تکرار سونوگرافی یا استفاده از روش‌های تصویربرداری دیگر را برای بررسی تغییرات احتمالی در اندازه یا خصوصیات کیست توصیه کند.

      پاسخ
  • ابوالفضل
    1403/04/31 1:38 ب.ظ

    سلام وقت بخیر سوالی داشتم.
    تو سونوگرافی نوشته در سگمان مدیال لوب چپ کبد کانون اکوژن در ابعاد ۹*۱۱*۱۲میلیمتر وجوددارد که میتواند مربوط به ضایعه تیپ همانژیوم باشد کنترل در سونوی یعدی مفید است .. (۵۴ ساله)
    میخواستم بدوتم یعنی چی این؟ تشکر فراوان

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در سونوگرافی کبد شما، ذکر شده است که در بخش میانی لوب چپ کبد یک کانون اکوژن (نقطه‌ای که در سونوگرافی به‌خوبی دیده می‌شود) به ابعاد ۹*۱۱*۱۲ میلی‌متر وجود دارد. این مورد مربوط به ضایعه‌ای از نوع همانژیوم است. همانژیوم‌ها معمولاً توده‌های خوش‌خیم عروقی هستند که غالباً نیاز به درمان ندارند، اما برای اطمینان از عدم تغییر اندازه یا ویژگی‌های آن، پیگیری با سونوگرافی‌های بعدی مفید است.

      توصیه می‌شود که:
      به توصیه پزشک متخصص خود در مورد زمان‌بندی سونوگرافی بعدی توجه کنید تا از عدم تغییر یا رشد ضایعه اطمینان حاصل شود.
      اگر هرگونه علائم جدید یا تغییراتی در سلامتی خود مشاهده کردید، حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
      اگر نگرانی یا سوال خاصی در مورد نتایج سونوگرافی دارید، با پزشک خود در میان بگذارید تا توضیحات بیشتری در این باره دریافت کنید.
      همانژیوم‌های کبدی معمولاً بی‌ضرر هستند، اما کنترل منظم آنها مهم است تا از عدم بروز مشکلات احتمالی مطمئن شوید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من برای خواهرم ۱۷ سالشه مزاحمتون شدم دوماه پیش دل دردای شدیدی گرفت بردیم اورژانس گفتن عفونت ادراری دوسه هفته پیش بردم دوجا سونو یکیش گف یه ضایعه ی هیپواکو حاوی سنترال هیپواکو ب ابعاد ۶ در ۹ میلی در لوب چپ کبد اون یکی هم گف ضایعه ی سیستیک حاوی فوکوس اکوژن کلسیفیه ۹ میلی در کبد سنگ صفرا ۶ میلی در کیسه صفرا و کیست ساده ی کورتیکال ۱۳ میلی در کلیه ی راست هست درضمن خواهرم ۶ ماهه که سگ داره قبلا هم هیچوقت از کبد سونو نشده که ببینیم از قبل بوده یا به تازگی اینجوری شده بنظر شما چیکار کنم ببرم ام ار آی یا سی تی؟ میتونه از سگه باشه؟کیست هیداتیک میتونه باشه؟ در کل آقای دکتر نظر شما چیه خطرناک نیس؟چه اقدامی باید کنیم ممنون یه دکتر هم برده بودم چندتا قرص دادن چندروز استفاده کرد بعد دیگه استفاده نکرد عکسشو براتون میفرستم. الان هم شکمش چندروز یه بار کار میکنه و راه رفتنی سمت چپ بغل ناف کم و بیش درد داره.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ضایعه‌ی هیپواکو حاوی سنترال هیپواکو در لوب چپ کبد (۶ در ۹ میلی‌متر):
      هیپواکو: به معنای ناحیه‌ای با کاهش بازتاب امواج صوتی در سونوگرافی است که ممکن است نشان‌دهنده کیست، توده یا ضایعه دیگری باشد.
      سنترال هیپواکو: ممکن است به وجود یک ناحیه مرکزی هیپواکو اشاره داشته باشد.
      ضایعه‌ی سیستیک حاوی فوکوس اکوژن کلسیفیه (۹ میلی‌متر) در کبد:
      ضایعه‌ی سیستیک: به معنای یک کیست یا حفره پر از مایع است.
      فوکوس اکوژن کلسیفیه: ناحیه‌ای با بازتاب امواج صوتی بیشتر که نشان‌دهنده کلسیفیکاسیون (رسوب کلسیم) است.
      سنگ صفرا (۶ میلی‌متر) در کیسه صفرا:
      سنگ‌های صفراوی می‌توانند باعث درد شکمی، تهوع و سایر علائم شوند.
      کیست ساده‌ی کورتیکال (۱۳ میلی‌متر) در کلیه‌ی راست:
      کیست‌های ساده در کلیه معمولاً خوش‌خیم هستند و نیاز به پیگیری خاصی ندارند مگر اینکه بزرگ شوند یا علائم ایجاد کنند.
      ۲. ارتباط با سگ و احتمال کیست هیداتیک:
      کیست هیداتیک (Hydatid Cyst):
      این نوع کیست توسط انگل Echinococcus ایجاد می‌شود و می‌تواند در کبد، ریه‌ها و سایر اندام‌ها تشکیل شود.
      تماس با سگ‌ها می‌تواند یک منبع عفونت باشد، به خصوص اگر سگ‌ به انگل آلوده باشند و تخم‌های انگل را در محیط پخش کنند. بنابراین مراجعه به دامپزشک برای سلامتی سگ خواهر شما هم ضروری است.

      در مورد خواهر شما هم
      بررسی دقیق‌تر نتایج سونوگرافی و سوابق پزشکی بیمار توسط پزشک معالج ممکن است با درخواست انجام آزمایش‌های تکمیلی برای تشخیص کیست هیداتیک و سایر ضایعات کبدی همراه باشد.
      MRI یا سی‌تی‌اسکن: هر دو می‌توانند تصاویر دقیق‌تری از کبد و ضایعات آن ارائه دهند. MRI ممکن است برای تشخیص بهتر کیست‌های پیچیده و ضایعات هیپواکو مفیدتر باشد.
      بررسی آنتی‌بادی‌های خاص برای تشخیص عفونت‌های انگلی مانند کیست هیداتیک نیز ممکن است درخواست شود.

      در صورت تشخیص کیست هیداتیک، ممکن است نیاز به درمان دارویی ضد انگل یا جراحی برای برداشتن کیست باشد. سنگ صفرا نیز ممکن است نیاز به درمان دارویی یا جراحی برای برداشتن کیسه صفرا داشته باشد.
      درکل
      با توجه به ضایعات مشاهده شده در کبد و سابقه تماس با سگ، احتمال وجود کیست هیداتیک نباید نادیده گرفته شود. مشاوره و پیگیری با پزشک متخصص و انجام آزمایش‌های تکمیلی (مانند MRI یا سی‌تی‌اسکن و آزمایش‌های خون) ضروری است. درمان به موقع و مناسب می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کند.

      پاسخ
      • ممنون از توضیحات کامل و خوبتون
        بنظرتون همانژیوم هم میتونه باشه؟
        آزمایش خون هم نشون میده که هیداتیکه یا همانژیوم؟
        قبل MRI بیارم پیش شما سونوگرافی دوباره بشه؟
        شما MRI دقیق جایی سراغ ندارین؟من چندین جا رو سرچ کردم نظرات خوندم همشون درصد خطا داشتن

        پاسخ
  • زهرا اکبرشاهی
    1403/04/28 10:46 ب.ظ

    سلام من خانم ۵۷ ساله هستم سیتی اسکن کردم و نوشته
    An enhancing nodul in right lob(5 mm,segment 8)
    یعنی چه ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود یک نودول کوچک ۵ میلی‌متری در لوب راست کبد (سگمان ۸) که با ماده کنتراست برجسته شده است، نیاز به پیگیری و بررسی دقیق‌تر دارد. این ممکن است به علت‌های مختلفی از جمله ضایعات خوش‌خیم یا بدخیم باشد. مشاوره با پزشک متخصص و انجام آزمایش‌های تکمیلی می‌تواند به تشخیص دقیق‌تر و تعیین راه‌حل‌های درمانی مناسب کمک کند.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر،ببخشید برای مادرم در سونگرافی لگن شکم این نوشته:یک ساختار کیستیک دیواره ضخیم با سپتوم نازک به اندازه ۲۶ * ۲۰ میلی متر دیده می شود که ارتباط کبدی بخش VII با سی تی اسکن توصیه می شود. CBD و مجاری صفراوی خارج کبدی گشاد نمی شوند. ودر سی تی اسکن هم این نوشته کیست ۳۹*۲۸ م.م در سگمان سوم و ۲۴*۱۴ م . م در سگمان هشتم کبد دیده شد.خیلی نگرانیم میش راهنمایی بکنید🙏

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود کیست‌ها در کبد به خودی خود نگران‌کننده نیست، اما نیاز به بررسی و پیگیری دارد تا اطمینان حاصل شود که مشکلی جدی‌تری وجود ندارد. مشاوره و پیگیری منظم با پزشک متخصص بهترین راه برای مدیریت این وضعیت است.

      ساختار کیستیک دیواره ضخیم با سپتوم نازک:
      وجود یک کیست با دیواره ضخیم و سپتوم نازک (دیوارهای داخلی) که اندازه آن ۲۶ * ۲۰ میلی‌متر است، دیده شده است.
      این کیست در بخش VII کبد مشاهده شده و توصیه شده است که با سی‌تی‌اسکن مورد بررسی بیشتر قرار گیرد. دیواره ضخیم و وجود سپتوم ممکن است نشان‌دهنده یک کیست پیچیده‌تر باشد که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.

      CBD و مجاری صفراوی خارج کبدی گشاد نشده‌اند:
      عدم گشادی در این مجاری نشان می‌دهد که احتمالا هیچ انسدادی در مسیر صفرا وجود ندارد. این نکته مثبتی است زیرا انسداد صفراوی می‌تواند منجر به مشکلات جدی‌تری مانند یرقان (زردی) شود.

      سی‌تی‌اسکن:
      کیست ۳۹ * ۲۸ میلی‌متر در سگمان سوم کبد:
      یک کیست بزرگتر در سگمان سوم کبد مشاهده شده است. سگمان سوم در قسمت چپ کبد قرار دارد.
      این کیست با اندازه‌ای نسبتاً بزرگ است و نیاز به پیگیری و بررسی دارد.
      کیست ۲۴ * ۱۴ میلی‌متر در سگمان هشتم کبد:
      یک کیست کوچکتر در سگمان هشتم کبد مشاهده شده است. این سگمان در قسمت بالای راست کبد قرار دارد.
      این کیست نیز نیاز به پیگیری و بررسی دارد.

      وجود چندین کیست در کبد می‌تواند نشان‌دهنده یک وضعیت خوش‌خیم مانند کیست‌های ساده کبدی باشد، اما به دلیل وجود دیواره ضخیم و سپتوم، احتمال پیچیدگی در برخی از این کیست‌ها وجود دارد.
      توصیه به بررسی بیشتر با سی‌تی‌اسکن به دلیل احتمال وجود شرایط پیچیده‌تر یا نیاز به تشخیص دقیق‌تر صورت گرفته است.
      بررسی دقیق‌تر نتایج سونوگرافی و سی‌تی‌اسکن توسط پزشک متخصص که ممکن است نیاز به آزمایش‌های تکمیلی مانند MRI یا آزمایش‌های خونی برای بررسی وضعیت عملکرد کبد و نشانگرهای خاص باشد.

      پاسخ
  • مسعود امیدی
    1403/04/27 8:52 ب.ظ

    سلام علیکم بنده برای چکاب کامل به سونوگرافی مراجعه کردم و نتیجه سونو نوشته است نواحی هایپر اکو۱۴×۱۶ متعدد در کبد می‌باشد که در وحله اول مطرح کننده همانژیوم و در صورت اختلال در Lft به مراجعه سی تی اسکن رجوع شود بنده دچار استرس شدید ناشی از این نتیجه هستم مشکل بنده از نظر کبدی چیه و باید چکار کنم ؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      همانژیوم‌های کبدی معمولاً نگرانی زیادی ایجاد نمی‌کنند، اما پیگیری و مشاوره با پزشک برای اطمینان از عدم وجود مشکلات جدی‌تر ضروری است.

      همانژیوم‌های کبدی:
      همانژیوم‌های کبدی تومورهای خوش‌خیم و معمولاً بی‌خطر هستند که بیشتر مواقع هیچ علائمی ایجاد نمی‌کنند و نیازی به درمان ندارند ولی در صورتی که بزرگ شوند یا علائمی ایجاد کنند، ممکن است نیاز به پیگیری و بررسی‌های بیشتر داشته باشند.
      آزمایشات عملکرد کبد (LFT):
      برای اطمینان از عملکرد صحیح کبد، انجام آزمایشات LFT ضروری است، این آزمایشات شامل بررسی سطح آنزیم‌های کبدی (مانند ALT، AST، ALP) و بیلی‌روبین است. در صورت وجود هرگونه اختلال در این آزمایشات، پزشک ممکن است نیاز به انجام سی تی اسکن یا بررسی‌های دیگر داشته باشد.
      سی تی اسکن:
      در صورت اختلال در LFT یا برای بررسی دقیق‌تر نواحی هایپراکو، انجام سی تی اسکن توصیه می‌شود. سی تی اسکن می‌تواند به تشخیص دقیق‌تر نوع و اندازه همانژیوم‌ها کمک کند.

      پاسخ
  • سلام . مادرم با ۵۷ سال سن. جواب سی‌تی اسکن کبدش؟:
    کانون هیپودنس با حدود نسبتا نامنظم و دانسیته مایع متراکم به قطر ۱۲mm در بخش اینفرولترال سگمان خلفی لوب راست دیده میشود که در فازهای سه‌گانه از تزریق کنتراست وریدی Enhancement نداشته و به نفع Compelex liver cyst بوده.
    لطفا میشه تفسیر کنید.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تفسیر سی‌تی اسکن کبد مادر شما نشان می‌دهد که در لوب راست کبد (قسمت اینفرولترال سگمان خلفی) یک ناحیه‌ی هیپودنس (کم‌تراکم) به قطر ۱۲ میلی‌متر وجود دارد. این ناحیه دارای حدود نسبتاً نامنظم و دانسیته مایع متراکم است.

      – هیپودنس به معنای کاهش تراکم در سی‌تی اسکن است که به دلیل کاهش جذب پرتوها نسبت به بافت‌های اطراف دیده می‌شود.
      – دانسیته مایع متراکم نشان‌دهنده وجود مایعی با چگالی بیشتر در این ناحیه است.
      – عدم Enhancement در فازهای سه‌گانه تزریق کنتراست وریدی به این معناست که این ناحیه پس از تزریق ماده کنتراست تغییر تراکم نداشته است. این ویژگی نشان می‌دهد که این ناحیه احتمالاً دارای جریان خون ندارد یا بسیار کم است.

      به این دلایل، پزشک رادیولوژیست این ناحیه را به عنوان کیست کمپلکس کبدی (Complex liver cyst) تشخیص داده است. کیست کمپلکس کبدی یک کیست با ویژگی‌های پیچیده‌تر از کیست ساده است و ممکن است نیاز به پیگیری و ارزیابی بیشتر داشته باشد تا مشخص شود که آیا این کیست نیاز به درمان خاصی دارد یا خیر. برای تصمیم‌گیری دقیق‌تر، مشاوره با پزشک متخصص گوارش یا هپاتولوژیست توصیه می‌شود.

      پاسخ
  • یعقوب امیدی
    1403/04/25 11:11 ب.ظ

    سلام ببخشید در سونو من نوشته شده حداقل سه ناحیه هایپر اکواهتروژن با حدود مشخص به دیانت های ۸,۸, و۷/۵که در وحله اول همانژیوم کبدی است میخواستم ببینم این یعنی چه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر

      سه ناحیه هایپر اکو (یعنی نواحی که در تصویربرداری به دلیل بازتاب بیشتر امواج صوتی روشن‌تر دیده می‌شوند)
      هتروژن (یعنی بافت نواحی مختلف آن غیر همگن است)
      حدود مشخص (یعنی این نواحی دارای مرزهای مشخص و قابل تشخیص هستند)
      قطر این نواحی: ۸ میلی‌متر، ۸ میلی‌متر و ۷.۵ میلی‌متر

      هایپر اکو: به ناحیه‌ای در بافت اشاره دارد که بیشتر از بافت‌های اطراف امواج صوتی را بازتاب می‌دهد و در تصویربرداری روشن‌تر دیده می‌شود.
      هتروژن: به معنی غیر همگن بودن بافت، به طوری که در تصویربرداری، بافت ناحیه دارای ویژگی‌های متفاوتی نسبت به بافت‌های اطراف است.
      همانژیوم کبدی: نوعی تومور خوش‌خیم کبدی است که از توده‌ای از رگ‌های خونی تشکیل شده است. این تومورها معمولاً هیچ علائمی ندارند و به صورت تصادفی در تصویربرداری‌های کبدی تشخیص داده می‌شوند.

      همانژیوم‌های کبدی معمولاً خوش‌خیم هستند و به درمان خاصی نیاز ندارند مگر اینکه بزرگ شوند یا علائمی ایجاد کنند.

      پاسخ
  • سلام وقت تون بخیر
    درپریفری لوب راست کبد ضایعه cystic ب ابعاد ۲۱*۱۵ mm رویت شد
    میشه بگید یعنی چی؟خطریه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ضایعه سیستیک به معنای وجود یک کیست یا ساختار پر از مایع در کبد است. کیست‌ها معمولاً خوش‌خیم هستند و ممکن است بدون علائم بالینی باشند.

      دلایل احتمالی ضایعه سیستیک در کبد:
      کیست ساده کبدی: معمولاً خوش‌خیم است و به درمان خاصی نیاز ندارد مگر اینکه باعث بروز علائم شود.
      کیست هیداتید: ممکن است به دلیل عفونت انگلی ایجاد شود و نیاز به درمان داشته باشد.
      کیست‌های ناشی از بیماری‌های دیگر: برخی بیماری‌ها ممکن است منجر به تشکیل کیست در کبد شوند.

      بطورکلی
      ضایعه سیستیک به معنای وجود یک کیست در کبد است که معمولاً خوش‌خیم است اما نیاز به بررسی دقیق‌تر توسط پزشک دارد تا علت و نیاز به درمان مشخص شود. توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید تا بررسی‌های لازم انجام شود و برنامه پیگیری مناسبی برای شما تعیین شود.

      پاسخ
  • حسن زاده
    1403/04/22 10:25 ب.ظ

    سلام بابای من سونوگرافی انجام دادن نوشته کبد دیلاته است با ابن حال cbd نرمال است توده و سنگ مشاهده نشد
    ولی در ازمایش خون آمیلاز بالاست

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج شما نشان می‌دهد که کبد دیلاته است، اما CBD (مجاری صفراوی مشترک) نرمال است و هیچ توده یا سنگی مشاهده نشده است. با این حال، آمیلاز خون شما بالاست.
      افزایش سطح آمیلاز می‌تواند به دلایل مختلفی باشد، از جمله:
      – پانکراتیت (التهاب لوزالمعده)
      – انسداد مجاری صفراوی
      – عفونت غدد بزاقی
      – مشکلات دیگر گوارشی
      توصیه می‌شود که با پزشک پدر خود مشورت کنید تا علت دقیق افزایش آمیلاز مشخص شود و در صورت نیاز، آزمایش‌ها و معاینات بیشتری انجام دهید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/04/18 3:32 ب.ظ

    سلام وقت بخیر مادر من سونو داده تو سونو نوشته multilocular cystic lesion در ناحیه اپی گاستر بوپ چپ کبد دیده شده به ابعاد ۱۴۷*۱۱۶ میلیمتر
    این به چه معنی هستش؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یافته‌های سونوگرافی شما نشان می‌دهد که یک ضایعه کیستیک مولتی‌لوکولار (چند حفره‌ای) در ناحیه اپی‌گاستر (قسمت بالای شکم) و لوب چپ کبد مشاهده شده است. این ضایعه کیستیک به ابعاد ۱۴۷*۱۱۶ میلی‌متر است.

      – ضایعه کیستیک مولتی‌لوکولار: این اصطلاح به کیستی اشاره دارد که دارای چندین حفره یا اتاقک داخلی است. این نوع کیست‌ها می‌توانند ناشی از شرایط مختلفی باشند، از جمله کیست‌های ساده، کیست‌های هیداتید، کیست‌های ناشی از عفونت یا حتی تومورهای خوش‌خیم یا بدخیم.
      – ابعاد بزرگ: اندازه بزرگ این کیست نشان می‌دهد که ممکن است نیاز به بررسی‌های بیشتر و درمان داشته باشد.

      لازم است به یک پزشک متخصص کبد و گوارش (هپاتولوژیست) یا جراح عمومی مراجعه کنید تا بررسی‌های دقیق‌تری انجام شود.
      پزشک ممکن است آزمایش‌های تکمیلی مانند سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی، یا بیوپسی (نمونه‌برداری) را برای تعیین نوع و ماهیت کیست توصیه کند.
      در صورت وجود علائمی مانند درد شکم، احساس فشار یا ناراحتی، یا علائم گوارشی، حتماً به پزشک اطلاع دهید.

      پیگیری و درمان به موقع می‌تواند به جلوگیری از عوارض جدی‌تر کمک کند و وضعیت شما را بهبود بخشد.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/04/17 3:47 ب.ظ

    تصویر ناحیه هایپواکو با حدود مشخص فاقد
    سلام در سنو گرافی من این نوشته اثرتوده ای واضح ب سایز ۷۶*۳۴mmدر اول چپ کبد رویت شد ک میتوان مطرح کننده focal fatty sparring باشد . تصویر یک ضایعه مشابه ب سایز ۴۲*۱۱mmدر مجاورت کیسه صفرا رویت شد لطفاً توضیح میدهید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتیجه سونوگرافی شما دو توده در کبد نشان داده است. اولین توده به ابعاد ۷۶*۳۴ میلی‌متر در لوب چپ کبد مشاهده شده است که می‌تواند مطرح کننده وجود “فوکال فتی اسپارینگ” (Focal Fatty Sparing) باشد. این حالت به معنای وجود ناحیه‌ای در کبد است که در آن چربی انباشته نشده است، در حالی که بقیه قسمت‌های کبد ممکن است دچار چربی‌گیری شده باشند.

      توده دوم به ابعاد ۴۲*۱۱ میلی‌متر در مجاورت کیسه صفرا مشاهده شده است. برای تفسیر دقیق‌تر و پیگیری این یافته‌ها، توصیه می‌شود به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بر اساس نتایج سونوگرافی و بررسی‌های بالینی دیگر، تشخیص نهایی و برنامه درمانی مناسب تعیین شود.

      پاسخ
  • 09184998943
    1403/04/11 5:25 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    در نتیجه ی سیتی اسکن پدرم که ۵۸ سالشون هست
    یک توده ی هیپودنس و دو کیست که یک کیست دارای محتویات غیر شفاف و غلیظ هست و یک کیست هیداتید تشخیص داده شده
    و سیتی کل شکم و لگن بوده و جز این موارد چیزی نداشته
    اما الفا فیتو پروتیین بسیار بالا رفته در ازمایش خون
    از نظر شما کدام کیست میتواند بدخیم باشد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بر اساس نتایج سی‌تی‌اسکن و آزمایش خون، پدر شما با توده‌ای هیپودنس و دو کیست در ناحیه شکم و لگن مواجه است. همچنین، میزان آلفا فیتو پروتئین (AFP) در آزمایش خون بسیار بالا رفته است. این نتایج نشان‌دهنده مشکلات مختلفی هستند که نیاز به بررسی دقیق‌تر توسط پزشک متخصص دارند.
      ۱. توده هیپودنس:
      – توده هیپودنس به معنای توده‌ای است که در سی‌تی‌اسکن به صورت کم‌تراکم یا کم‌رنگ‌تر از بافت‌های اطراف دیده می‌شود. این توده‌ها می‌توانند منشأ مختلفی داشته باشند و نیاز به بررسی بیشتر دارند.
      ۲. کیست‌ها:
      – کیست با محتویات غیر شفاف و غلیظ: این نوع کیست ممکن است به دلیل عفونت، هموراژی (خونریزی) یا تغییرات دیگر در محتویات کیست باشد.
      – کیست هیداتید: این نوع کیست معمولاً ناشی از عفونت انگلی (اکینوکوکوس) است و نیاز به درمان خاصی دارد.
      ۳. آلفا فیتو پروتئین (AFP) بالا:
      – افزایش سطح AFP در خون می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات مختلفی مانند سرطان کبد (هپاتوسلولار کارسینوما)، بیماری‌های کبدی مزمن یا توده‌های دیگر باشد. با این حال، افزایش AFP به تنهایی نمی‌تواند تشخیص نهایی را مشخص کند و نیاز به بررسی‌های تکمیلی دارد.

      – مراجعه به پزشک متخصص گوارش و کبد (هپاتولوژیست) یا آنکولوژیست برای بررسی دقیق‌تر توده و کیست‌ها و تعیین منشأ و نوع آنها ضروری است.
      – پزشک ممکن است بیوپسی از توده یا کیست‌ها، آزمایش‌های تصویربرداری تکمیلی (مانند MRI)، و آزمایش‌های خونی بیشتر برای تشخیص دقیق‌تر درخواست کند.
      – بسته به نتایج بررسی‌ها و تشخیص نهایی، پزشک ممکن است درمان‌های مختلفی از جمله جراحی، درمان‌های دارویی (برای کیست هیداتید) و روش‌های دیگر را توصیه کند.

      پیگیری دقیق و انجام مشاوره‌های منظم با پزشک متخصص برای مدیریت و درمان موثر پدر شما بسیار مهم است.

      پاسخ
  • سلام دکتر سونوگرافی مادرم رو ارسال کردم واستون فرموده بودین ارسال کنم ب آدرسی ک داده بودین.ممنون

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر اگر از RF استریل شده استفاده بشه همون کارایی نو رو داره

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    پدر من ۵۸ سالشونه
    دچار سیروز کبدی در اثر هپاتیت هستن

    طبق معمول رفتند آزمایشای دوره ایشونو انجام بدن
    متوجه شدیم که سطح afp رو‌زده ۴۰۰ توی ازمایش
    و توی نتیجه ی سونو یه توده رو تشخیص دادن
    حالا سوال من اینه که امکان داره سطح afp شون در اثر همون سیروز بالا رفته باشه؟ یا صد در صد سرطان هست؟
    خیلی نگرانم امیدی هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سطح AFP (آلفا فتوپروتئین) در خون به عنوان یک نشانگر زمینه‌ای برای انواع مختلف بیماری‌های جدی از جمله سرطان‌ها و برخی بیماری‌های کبدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. افزایش سطح AFP می‌تواند نشانگر موارد زیر باشد:
      ۱. سرطان کبد، به خصوص سرطان کبد سلول‌های بزرگ (Hepatocellular carcinoma – HCC).
      ۲. بیماری‌های کبدی مانند سیروز، که ممکن است منجر به افزایش سطح AFP شود.
      ۳. کیست‌های کبدی بزرگ، یا برخی تومورهای خوش‌خیم کبدی.

      اما باید توجه داشت که افزایش سطح AFP تنها نشان‌دهنده وجود سرطان نیست و ممکن است در شرایط دیگر نیز اتفاق بیافتد. برای تشخیص دقیق سرطان کبد، اغلب نیاز به انجام تست‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی، CT scan، یا MRI همراه با سایر آزمایشات مانند بررسی هیستولوژیک با بیوپسی می‌باشد.

      با این حال، افزایش سطح AFP در بیماران با سیروز کبد می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات جدی مانند تومورهای اولیه یا دومی کبدی باشد، و بنابراین این موضوع نیازمند ارزیابی دقیق و پیگیری توسط پزشک متخصص است.

      پاسخ
    • سلام خدمت شما من خانم ۳۳ساله هستم سونوگرافی وسی تی اسکن گفتن توده چربی درکبدم مشاهده می‌شود من برای درمان این توده وبرطرف شدنش چکاربلیدکنم واین بیماری باعث ترس واسترس زیادی درمن شده لطفا راهنمای کنیدکه جای نگرانی هست

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        به متخصص داخلی مراجعه کنید. ضمن اینکه ورزش و رعایت رژیم غذایی در کنترل این شرایط به شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

        پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    مادرم توده درکنار کلیه و کبدش هست ک تقریبا یک کیلوهست دکترغدد فعلا اجازه بیوپسی ندادن ی سری آزمایش نوشته تاجوابشون بیاد واینکه بخاطر توده گاهی فشارخون مادرم بالامیره البته بیماری فشارخون نداشتن.الان ازنظرشما حتما باید نمونه برداری بشه قبل عمل؟ توده چربی هستش.میخواستم عکس سونوبفرستم واستون نمیشه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید. مادرم ۶۰ساله هستن سونوگرافی ازنظربیوپی شکم انجام دادن ک ب شرح زیر است.
    بیمارویزیت سونوگرافی شد،سی تی اسکن مشاهده شد یک ناحیه هایپراکو به ابعاد۸۵×۱۵۵×۱۶۲ ب حجم ۱۱۳۰ سی سی درناحیه رتروپریتوئن درسمت چپ مشاهده میگرددکه کلیه چپ را ب قدام وداخل جابجا نموده،ودرتصاویر سی تی اسکن حاوی چربی بوده درتشخیص افتراقی آنژیومیولیپوم کلیه چپ ولیپوسارکوم را نمی توان رد کرد.بانمای مشاهده شده امکان بیوپسی ازضایعه فوق پس از قطع موقت آسپرین تحت گوید سونوگرافی وجود دارد.الان میتونن عمل کنن یا باید حتما جواب نمونه بیادباتوجه ب بزرگی توده خطرناکه؟

    پاسخ
  • حمید صارم
    1403/03/23 7:23 ب.ظ

    سلام آقا هستم ۴۴ ساله بدلیل درد شکم سمت چپ مراجعه کردم پزشک متخصص چک آپ کامل نوشت همه ی تست ها نرمال بود فقط مقدار کمی خون بصورت مخفی در مدفوع مشاهده شده سونوگرافی دادم کبد چرب گرید ۲ با تشخیص همانژیوم ۴.۸× ۴.۶۰ البته مشخصا نگفته همانژیوم احتمال چربی یا توده رو هم داده
    سی تی اسکن دادم جواب نیومده نگران هستم چه پیشنهادی میکنید عکس اولیه سی تی رو ارسال میکنم سپاس

    پاسخ
    • فرامرز
      1403/04/13 3:13 ب.ظ

      با سلام آقای دکتر
      در سونو بنده( یک ناحیه هایپر اکو-هموژن با محدوده ۱۴*۱۴ میل در لوپ چپ کبد دیده می شود که میتواند مطرح کننده همانژیوم باشد)نوشته شده است لطفا”راهنمائی فرمائید

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        همانژیوم کبدی یک تومور خوش‌خیم (غیرسرطانی) است که از تجمع غیرعادی رگ‌های خونی در کبد تشکیل می‌شود. این توده‌ها معمولاً کوچک و بدون علامت هستند و به ندرت مشکلات جدی ایجاد می‌کنند.

        نتایج سونوگرافی خود را به پزشک متخصص داخلی(هپاتولوژیست) یا پزشک معالج خود نشان دهید. آنها می‌توانند تشخیص قطعی‌تر و راهنمایی لازم را ارائه دهند.
        ممکن است پزشک برای بررسی دقیق‌تر آزمایشات تصویربرداری دیگری مانند MRI یا CT اسکن را توصیه کند.
        در بسیاری از موارد، همانژیوم‌ها نیاز به درمان ندارند و تنها نیاز به پیگیری دوره‌ای دارند تا اطمینان حاصل شود که اندازه و ویژگی‌های آنها تغییر نمی‌کند.
        در هر صورت، بهترین راهکار این است که نتایج خود را با پزشک معالجتان مطرح کنید تا بر اساس وضعیت خاص شما بهترین تصمیم‌گیری انجام شود.

        پاسخ
      • سلام وقت بخیر
        در سونو گرافی مادر که ۵۲ سالشه نوشته شده
        تصویر ناحیه هایپواکو با حدود نامشخص با ابعاد میلی متر۱۱×۱۴ در لوب چپ کبد رویت شد.
        آیا نگران کننده هست ؟
        چه اقداماتی باید انجام بشه؟

        پاسخ
        • سلام، وقت بخیر
          این یافته نشان‌دهنده وجود یک ضایعه هایپواکو (کم‌پژواک) با حدود نامشخص در لوب چپ کبد است. ضایعات هایپواکو می‌توانند نمایانگر طیفی از شرایط مختلف باشند، از جمله کیست‌ها، تومورها (خوش‌خیم یا بدخیم)، آبسه‌ها یا ضایعات التهابی.

          با توجه به حدود نامشخص این ضایعه و اندازه آن، توصیه می‌شود که برای ارزیابی دقیق‌تر و اطمینان از ماهیت ضایعه، به پزشک متخصص گوارش یا پزشک متخصص رادیولوژی مراجعه کنید. ممکن است پزشک توصیه کند که آزمایش‌های تکمیلی نظیر سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی، یا بیوپسی انجام شود تا ماهیت دقیق ضایعه مشخص شود و برنامه درمانی مناسب تدوین گردد.

          پاسخ
  • مهسا احسانی
    1403/03/22 12:00 ب.ظ

    تعدادی ضایعه (حداقل ۱۵) lowT1 SI ، HIGH T2 SI و فاقد انهنسمنت در پارانشیم کبدی با بزرگترین دیامتر ۳mm دیده می شود که too small to charactrize بوده و در درجه اول به نفع کیست کبدی می باشند .
    یک همانژیوم با دیامتر ۱۲mm در scalar ala در سمت چپ مشهود است .

    لطفا میفرمایید این نتیجه به چه معناست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بر اساس گزارش تصویربرداری کبدی شما
      ضایعات در پارانشیم کبدی:
      این ضایعات احتمالاً به دلیل اندازه کوچک و ویژگی‌های تصویربرداری خود، نشان‌دهنده تغییرات خوش‌خیم هستند، به خصوص که فاقد انهنسمنت هستند.
      با توجه به اینکه این ضایعات در درجه اول به نفع کیست کبدی تشخیص داده شده‌اند، احتمال بدخیمی کم است، اما نیاز به پایش و بررسی‌های تکمیلی در طول زمان وجود دارد.
      همانژیوم:
      همانژیوم یک نوع توده خونی است که در کبد در scalar ala (یا Spleen) شما دیده شده است. این نوع توده معمولاً خوش‌خیم است، اما برای تأیید وضعیت آن ممکن است نیاز به بررسی‌های تکمیلی داشته باشید.
      پیشنهاد می‌شود با پزشک متخصص کبد (گاستروآنترولوژیست) مشاوره کنید تا نتایج سونوگرافی و توصیه‌های درمانی مرتبط را بررسی کنید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/03/22 6:46 ق.ظ

    سلام وقت بخیر من یک ماه پیش عمل توده پستان انجام دادم ک خوش خیم هم بودن بعد از عمل کلا اشتهامو از دست دادم و شدیدا وزن کم کردم و بالا میارم رفتم سنو انجام دادم گفتن دوتا توده ب ابعاد ۲۴و ۲۰فک کنم در کبد نمایان شده احتمال بدخیم بودنش وجود داره؟؟یا تصور من اینه یا واقعا دارم بزردی میزنم ولی بیناییم هم کم شده چشمام شدیدا درد میکنن

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نوع توده کبدی مشخص نشده؟ برای پاسخ به سوال شما نیاز به اطلاعات جزئی تری از سوابق بیماری و اطلاعات آزمایشگاهی شما وجود دارد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر وسلامتی
    خانمی هستم ۳۴ ساله که به مدت ۶ ماه داروی تنظیم دوره پریودی مصرف کروم وبعد دکتر زنان برام سونو نوشتند انجام دادم و سونوگرافی به ام ار ای ارجاع کردند و در جواب ام ار ای امد که یک ضایعه به ابعاد۲۰در ۲۶ میلی متر در سگمان ۵ کبداست که بهبود زود هنگام رانشان می‌دهند طول زمان شستشومی شود ونشان دهنده پرشدن زودرس شریان است یک رگه از افزایش باقی مانده در مراحل پایانی در مرکزی ضایعه وجود دارد
    وچهار پولیپ به اندازه ۶/۵میلی متر در کیسه صفرا
    میشه راهنمایی ام کنید

    پاسخ
  • محمد مظفری
    1403/03/18 5:21 ب.ظ

    سلام‌ وقت بخیر
    در سونوگرافی پدر من ضایعه متاستاز و توده‌هایی به ابعاد ۴۵.۳۵ و ۳۰.۳۰ مشاهده شده است. با توجه به سن ایشان (۹۰ سال) چه توصیه ای می فرمائید؟
    سپاس از شما..

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به متاستاز صورت گرفته باید بسته به سایر شرایط بیمار نسبت به تشخیص روال درمانی اقدام نمود.

      پاسخ
  • علیرضا حسین زاده
    1403/03/18 10:49 ق.ظ

    انشاله که چیزی نیست .
    ممنون که جواب دادین
    سپاسگذارم

    پاسخ
  • علیرضا حسین زاده
    1403/03/16 6:30 ب.ظ

    سلام و خدا قوت خدمت شما
    ببخشید من تو چند سال گذشته سابقه کبد چرب گرید ۲ داشتم هفته پیش سونو دادم دکتر گفت کبد چرب خوب شده حتی گرید ۱ هم نیست ولی یه کیست ۱ میلی متری نازک تو سیگما ۸ کبد ت هست امروز دکتر یه سری آزمایش های تکمیلی نوشت که جوابش ۲ هفته دیگه میاد .
    ببخشید من نگران هستم . این خطرناکه؟

    پاسخ
  • توده هایپراکوهتروژن درسمت چپ بدن ب ابعاد۱۵۴×۱۳۳×۹۹ وجود دارد ک مطرح کننده لیپوسارکوم می باشد.سی تی باتزریق انجام دادن ولی جوابش نیومده گفتن بایدعمل کنه.هنوزمشخص نیست بده یا نه

    هیچ علامت نداشتن جز گاهی دردپهلووشکمشون بزرگ‌شده .بقیه سونو مشکلی نداشت اندازه کلیه هاطبیعی رحم همینطور.کبدنرمال فقط کبدچرب گرید۲مطرح شد.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود توده‌های هایپراکوهتروژن در سمت چپ بدن با ابعاد ۱۵۴×۱۳۳×۹۹ میلی‌متر و احتمال لیپوسارکوم (یک نوع سرطان بافت چربی) نیازمند بررسی دقیق و فوری است. این نوع توده‌ها معمولاً با تصویربرداری و بیوپسی (نمونه‌برداری از توده) تشخیص داده می‌شوند.
      اطلاعات دقیق‌تر و قطعی‌تر پس از دریافت نتایج سی‌تی اسکن و بیوپسی مشخص خواهد شد. تا آن زمان، پیگیری مستمر با پزشکان و تیم درمانی خود را ادامه دهید.

      پاسخ
  • بختیار
    1403/03/15 3:25 ب.ظ

    عکس آزمایش کجا بفرستم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید دیروز یه سونوگرافی از پدرم انجام شده وجواب.تعدادی ندول هیپراکوی سالیدبا حداکثر اقطار۲۲×۲۰میلیمیتری بصورت منتشر پراکنده درپارانشیم کبدمشهودهست.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود ندول‌های هیپراکوی سالید در پارنشیم کبد، با حداکثر ابعاد ۲۲×۲۰ میلی‌متر، به معنی حضور توده‌های جامد در بافت کبد است که در سونوگرافی به دلیل داشتن تراکم بالاتر نسبت به بافت‌های اطراف، به صورت نقاط روشن دیده می‌شوند. این یافته می‌تواند نشان‌دهنده وضعیت‌های مختلفی باشد.
      برای تشخیص دقیق‌تر و برنامه‌ریزی درمانی مناسب، مراجعه به پزشک متخصص گوارش و انجام تست‌های تکمیلی ضروری است. پزشک بر اساس نتایج آزمایشات و تصویربرداری‌ها، بهترین روش درمانی را پیشنهاد خواهد کرد.

      پاسخ
  • سلام من مادرم حدود ۵ماه پیش عمل جراحی سینه کردن و تومور سرطانی ک بدخیم هم بود برداشتن و الان متاسفانه ۵ نقطه استخوان درگیر شده و کبد هم سونوگرافی نوشته کبد و اکواژیسته اندازه طبیعی داشته و اتساع مجاری صفراوی داخل و خارج مشاهده نمیشود تصویر توده هیپواکو با اندازهمشخص در بافت اطراف ۸در۸م م در لوب میانی راست دیده میشود ک نمای سونوگرافی ان با توجه ب سوابق بیمار بنفع ضایعه متاستاتیک میباشددیامتر وریدپورت ۱۰م م میباشد
    میخواستم ببینم از لحاظ وخامت اوضاع پیشرفت بیماری امکان درمان در چ اوضاعی هستیم البته ازمایش خون هم گرفتیم ک هنوز جوابش نیامده

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      متاسفانه متاستاز صورت گرفته و بیماری در بدن منتشر شده است اما از نظر روال درمانی نیاز به بررسی مدارک کامل پزشکی به همراه اخرین نتایج آزمایشات است و نمیتوان به این صورت پاسخی داد.

      پاسخ
  • LIVER MRI (with and without contrast) Axial and coronal TI-W and T۲ were obtained trough liver with others protocols and TI-W images after intravenous contrast medium in addiation: The liver has a normal internal structure. Several liver parenchymal abnormal signal nodular lesions are seen measuring ۱۳۱۳ mm in subcapsular segment VIII, ۵۶mm in segment VIII, ۱۵×۱۱ mm in subcapsular segment VI and ۱۵×۱۵ mm in segment VII In dynamic post-contrast images evidence of centripetal enhancement within the these lesions is seen infavor of multiple liver hemangioma. The intrahepatic bile ducts are not dilated. The gallbladder appear normal, displaying smooth borders and homogenous contents. The porta hepatic shows no abnormalities. Other visualized upper abdominal
    organs are unremarkable
    سلام این پاسخ ام آر آی کبدی من هست.آیاسرطانه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به طور کلی، نتایج ام آر آی نشان می‌دهند که کبد شما چندین همangioma دارد، اما هیچ نشانه‌ای از ناهنجاری‌های جدی یا مشکلات در کیسه صفرا، مجاری صفراوی یا سایر اعضای بالایی شکم دیده نمی‌شود. با این حال، همیشه بهتر است این نتایج را با پزشک معالج خود درمیان بگذارید تا برنامه درمانی مناسب یا اقدامات بعدی تعیین شود.

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر
    پدرم سی تی اسکن دادن و الان در جواب نشان داده شده که که CBD در مجرای صفرایی در کبد دارند با توجه به این که قبلا کیسه صفرا تخلیه شده الان من خیلی نگرانم میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      “CBD” مخفف عبارت “Common Bile Duct” یا مجرای صفراوی مشترک است. مجرای صفراوی مشترک مجرایی است که صفرا را از کبد و کیسه صفرا به روده کوچک (دئودنوم) منتقل می‌کند. وجود عبارت “در مجرای صفرایی در کبد دارند” ممکن است به وجود یک مشکل یا وضعیت در این مجرا اشاره کند.
      اگر منظور شما این است که در گزارش تصویربرداری یا تشخیصی، اشاره به “CBD در مجرای صفراوی در کبد” شده است، احتمالاً به وجود یا وضعیت خاصی در این ناحیه اشاره دارد. توضیح دقیق‌تر و تفسیر این گزارش نیاز به بررسی بیشتر توسط پزشک متخصص دارد. پزشک با بررسی نتایج تصویربرداری، آزمایشات و سوابق پزشکی می‌تواند تشخیص دقیقی ارائه دهد و برنامه درمانی مناسبی پیشنهاد کند.

      پاسخ
  • نیلوفر
    1403/03/09 1:00 ب.ظ

    سلام
    مادرم ۴۴ ساله هستن در سونوگرافیشون نوشته توده نسبتا هایپواکوئیک در بخش میانی لوب راست کبد دیده می شود، کبد اندازه طبیعی دارد و افزایش یکنواخت اکوی کبد ناشی از کبد چرب گرید ۱ تا ۲ مشاهده می شود.
    میخواستم ببینم خدایی نکرده توده بدخیم هست یا نه ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود توده هایپواکوئیک در کبد و کبد چرب گرید ۱ تا ۲ نیاز به بررسی‌های دقیق‌تر و مدیریت مناسب دارد. مشاوره با پزشک متخصص و پیگیری منظم برای تشخیص دقیق توده و مدیریت کبد چرب بسیار مهم است. با تغییرات سبک زندگی و رعایت توصیه‌های پزشکی، می‌توانید به بهبود وضعیت کبد خود کمک کنید.

      پاسخ
  • برادر من سیروز کبد دارد وتازگیها دکتر گفته تو کبد یه لکه خونی هست وگذاشته کمسیون به نظرتون خدا نکرده سرطان هست

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سیروز کبد بیماری است که در آن بافت سالم کبد با بافت زخمی جایگزین می‌شود و عملکرد طبیعی کبد مختل می‌شود. این وضعیت معمولاً نتیجهٔ آسیب‌های مزمن به کبد از جمله مصرف طولانی‌مدت الکل، هپاتیت مزمن (هپاتیت B و C)، و دیگر بیماری‌های کبدی است.
      لکه خونی در کبد بیمار مبتلا به سیروز می‌تواند نشانه‌ای از آسیب عروقی یا افزایش فشار خون در ورید پورتال باشد.
      بنابراین پیگیری منظم با پزشک و انجام بررسی‌های لازم برای ارزیابی دقیق و مدیریت مناسب این وضعیت ضروری است اما بدون داشتن اطلاعات دقیق تری از وضعیت بیمار نمیتوان نظر دقیقی داشت.

      پاسخ
      • سلام من دچار سیروز کبد شدم و علتش توده خوش خیم در شاهرگم تشخیص داده شده ک مادر زاد بوده و به مرور زمان بزرگ شده و راه کبد رو مسدود کرد و ادنوم ورید پورت تشخیص دادن سوالم این هستش که آیا با روش (آر اف )جواب مثبتی میگیرم

        پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من دیروز پیام دادم،نتیجه سونو رو براتون فرستادم و لطف کردید جواب دادید
    این رو فراموش کردم بگم.در سونوگرافی بنده کبد چرب گرید ۱ هم ذکر شده این در تفسیر نتیجه سونو گرافی که گفته شه ناحیه هیپراکوژن به ابعاد ۴۲ در ۷۵ وجود دارد تاثیر ندارد

    پاسخ
  • سلام
    بنده متاستاز کبد هستم عمل روده انجام دادم ۱۲ جلسه شیمی درمانی بعد پت اسکن شدم و هنوز توده های متعدد در کبد هست میتونم به مرکزتون برا درمان مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      شما میتونین مدارک پزشکی خود را از طریق آدرس زیر برای پزشکان تیراد بفرستید. اما در مرکز تیراد تنها خدمات رادیولوژی و سونوگرافی ارائه می شود.
      https://tiradsono.com/support/send-ticket/

      پاسخ
      • سلام در سونوگرافی من نوشته یک ناحیه اکوژن در سگمان خلفی ۷ لوب راست کبد اندازه ۱۹ در ۱۳ دیده شده کنارش دو مورد دیگه به اندازه ۸ میلیمتر و یکی دیگه ۹ در ۷ دیده شده برام ام آر آی نوشتن به نظرتون بدخیمه؟

        پاسخ
        • سلام، وقت بخیر
          وجود نواحی اکوژن در کبد نیاز به پیگیری دقیق‌تر دارد. بیشتر این توده‌ها خوش‌خیم هستند، اما برای اطمینان از عدم پیشرفت یا تغییر ماهیت، پیگیری منظم و انجام بررسی‌های تکمیلی توصیه می‌شود. مشاوره با پزشک متخصص و انجام MRI یا CT اسکن می‌تواند به تشخیص دقیق‌تر کمک کند و برنامه پیگیری و درمان مناسبی را تعیین کند.

          پاسخ
  • با سلام و عرض ادب
    من دیروز سونوگرافی انجام دادم، در جواب سونو اینطور قید شده
    تصویر ناحیه هیپراکو هتروژن با حدود نامشخص به ابعاد تقریبی ۴۲ در ۷۶ میلی متر در سگمان ۶ و ۷ لوب راست کبد مشاهده شد که می تواند مطرح کننده focal fatty changechangeباشد.فالواپ با سونوگرافی یا mrimriدینامیک کبدی توصیه می شود.
    خیلی نگرانم
    احتمال تومور و بدخیمی هست

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود ناحیه هیپراکو هتروژن در کبد با ابعاد ۴۲ در ۷۶ میلی‌متر نیاز به پیگیری دقیق دارد. توصیه به انجام سونوگرافی یا MRI دینامیک کبدی جهت بررسی دقیق‌تر این ناحیه و اطمینان از خوش‌خیم بودن آن منطقی است.
      صحبت با پزشک متخصص می‌تواند به شما کمک کند تا برنامه مناسبی برای پیگیری و مدیریت وضعیت خود داشته باشید.

      پاسخ
  • حسن بدری
    1403/03/02 5:37 ب.ظ

    سلام کیست کبدباجدارنازک بدون سپتاسیون یک کیست۷در۸ملیمتردرلوب۵ ویک کیست ۵در۵درلوب۶ممنون میشم راهنمایی بفرمایین دکتردارویی ندادن ولی دردبعضی مواقع ناراحتم میکنه اینترنت دیدم داروی آلبندازول براکیست کبدخوبه شماچه نظری دارین ازاین دارواستفاده کنم یاداروی دیگر؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به اینکه کیست‌های شما جداره نازک و بدون سپتاسیون دارند، احتمالاً خوش‌خیم هستند و نیاز به درمان خاصی ندارند، اما پیگیری منظم و رعایت توصیه‌های پزشک بسیار مهم است. با این کار می‌توانید اطمینان حاصل کنید که کیست‌ها به مشکلی تبدیل نخواهند شد.
      برخی از داروها ممکن است به کبد آسیب برسانند. هرگونه داروی جدید را با پزشک خود مشورت کنید ضمن اینکه از مصرف الکل و مواد مخدر به طور جدی اجتناب کنید این مواد می‌تواند به کبد آسیب جدی وارد کند.

      پاسخ
  • سی تی اسکن اسپیرال چند آشکارساز شکم و لگن بدون کنتراست IV و دهانی:

    تصاویر MDCT از شکم و لگن در سطح محوری بدون تجویز IV و کنتراست خوراکی نشان می دهد:

    کبد طبیعی با تقویت همگن بدون مجاری صفراوی گشاد شده.

    یک کیست ساده کبدی در لوب کبدی LT با ابعاد حدود ۶.۵×۴ میلی متر دیده می شود.

    کیسه صفرا بدون سنگ یا ضخیم شدن دیواره به خوبی منبسط شده است.

    معده و اثنی عشر و همچنین حلقه های روده در ضخامت دیواره نرمال و بدون ضایعه توده ای یا اتساع ظاهری ظاهر می شوند، اگرچه تجویز کنتراست خوراکی برای بررسی دقیق Gl ضروری است.

    اندازه طحال طبیعی با چگالی همگن یکنواخت بدون S.O.L است

    لوزالمعده از نظر اندازه و کانتور طبیعی بدون ضایعه توده ای، اتساع مجرای یا کاکسیفیکاسیون است.

    کلیه ها از نظر اندازه، ضخامت قشر و بزرگ شدن طبیعی هستند. ضایعه توده کلیوی دیده نمی شود.

    هیچ سنگ یا مانعی مشاهده نمی شود. هیچ سنگ حالب تشخیص داده نمی شود.

    غدد فوق کلیوی از نظر اندازه طبیعی هستند و بزرگی یا ضایعه توده ای ندارند.

    فضاهای پریرنال و پارارنال شفاف و بدون رشته چربی هستند.

    ضخامت دیواره معده و روده طبیعی است

    هیچ ضایعه توده ای داخل مجرای در حلقه های روده مشاهده نمی شود. آسیت وجود ندارد.

    هیچ ضایعه توده ای پارائورت یا لنفادنوپاتی تشخیص داده نمی شود.

    مثانه طبیعی بدون ضایعه توده ای، سنگ یا ضخیم شدن دیواره است

    رحم و تخمدان ها طبیعی و بدون ضایعه توده ای هستند. توده یا فتق دیواره شکم دیده نمی شود.

    توده لگنی تشخیص داده نشد.ممنون میشم جواب بدین شکم کمی ورم کرده و همراه با درد هستش

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج سی تی اسکن شما عمدتاً طبیعی هستند، اما برای تعیین علت دقیق ورم و درد شکم، نیاز به مشاوره و بررسی‌های بیشتر توسط پزشک متخصص است. پزشک می‌تواند با توجه به علائم شما و نتایج آزمایش‌های تکمیلی، تشخیص دقیق‌تری بدهد و درمان مناسب را تجویز کند.

      پاسخ
  • پریسا زهرابی
    1403/03/02 2:07 ق.ظ

    سلام و احترام
    من به تازگی در رشت سونوگرافی لگن و شکمی انجام دادم که ضایعه اکوژن در کبد دیده شد و احتمال همانژیوم داده شد ممکنه چیز دیگه ای باشه و در سونو اشتباه تشخیص داده بشه ؟

    پاسخ
  • سلام کبد از اندازه طبیعی ودارای آکویناس افزایش یافته برخوردار است .تصویر ضایعه سالید اکوژن در بیت سگمان ۶و۷ کبد به دیمتری mm18. 11دیده می شود که در درجه اول مطرح کننده همانژیوم کبدی است .
    آیا خطر ناک است یا سرطانی هست ممنونم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اندازه کبد در محدوده نرمال است و نشانه‌ای از بزرگی یا کوچکی غیرطبیعی ندارد.
      اما
      آکویناس (اکوژنیسیته) افزایش یافته به افزایش بازتاب امواج صوتی در تصویربرداری سونوگرافی اشاره دارد که می‌تواند به دلیل وجود چربی، التهاب یا سایر تغییرات بافتی در کبد باشد.
      تصویر ضایعه سالید اکوژن درواقع ضایعه‌ای با بازتاب صوتی زیاد و ساختار جامد در سونوگرافی دیده شده است.
      در سگمان‌های ۶ و ۷ کبد: این ضایعه در این بخش‌های خاص از کبد قرار دارد.
      ابعاد ۱۸x11 میلی‌متر: اندازه ضایعه تقریباً ۱.۸ سانتی‌متر در بزرگترین بعد خود و ۱.۱ سانتی‌متر در کوچکترین بعد خود است.

      ضایعه‌ای که به احتمال زیاد همانژیوم کبدی است. همانژیوم یک تومور خوش‌خیم است که از تجمع غیرطبیعی عروق خونی تشکیل شده است و در بسیاری از موارد نیازی به درمان خاصی ندارد مگر اینکه مشکلاتی ایجاد کند.
      در صورتی که همانژیوم تأیید شود، اغلب نیازی به درمان فعال نیست و فقط نیاز به مانیتورینگ دوره‌ای دارد تا اطمینان حاصل شود که ضایعه تغییرات غیرعادی نشان نمی‌دهد.

      پاسخ
  • عباس مومنی
    1403/02/25 6:09 ب.ظ

    سلام خسته نباشید آقای دکتر تورو به بزرگی خدا قسم لطفا کمکمون کنید از استرس داریم عزای میکشیم در تصویر برداری سونوگرافی پدرم نوشته تصویر توده با نمای target حداقل دوعدد بزرگترین به دیامتر۲۶mm در لوب چپ کبد رویت شد که بسیار مطرح کننده متاستاز می باشد. این ینی چی می‌تونه باشه دکتر لطفا راهنماییتون کنید خدا خیرتون بده

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با این اطلاعات متأسفانه نمیتوان کمک زیادی به شما داشت. اما از اطلاعاتی که فرستادید، به نظر می‌رسد که در تصویر سونوگرافی پدرتان یک توده با اندازه حداقل ۲۶ میلیمتر در لوب چپ کبد مشاهده شده است که احتمالاً نشانه‌ای از متاستاز (پخش سرطان به اعضا دیگر) است.
      اما بدون اطلاعات بیشتر و سوابق پزشکی نمیتوان نظری داشت.

      پاسخ
  • سلام جناب دکتر
    من سه ساله دیابت دارم و اندازه طحالم۱۶هست بیلی روبین خونم بالا .انزیم های کبدی هم بالا .حدودا سه ماه دارو شیمایی قطع کردم دارو سنتی استفاده کردم امروز سونو گرفتم اندازه کبد نوشته۱۵۴و طحال زده ۱۵۷*۵۰پیشنهادتون چی هست مشکلم چی هست

    پاسخ
  • زهرا فراهانی
    1403/02/21 7:56 ق.ظ

    سلام.پدرم با تب و لرز و تکرر ادرار و بند آمدن ادرار به اورژانس مراجعه کرد.تشخیص اولیه بزرگی پروستات بود.ولی انزیم های کبدی هم بالا بود.سی تی اسکن شدن .ضایعه هایپو دنس به ابعاد ۲۶mm در سگمان هشت کبدی داشتن.میشه لطفا توضیح بدید این چیه؟ممنون

    پاسخ
  • درود برشما
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    در بررسیMRCPاولیه بیمارمورخ ۱۱/۱۱/۱۰۴۱:دیلاتاسیون شدیدمجاری صفراوی داخل کبدی با حداکثر دیامتر۶۶م م و دیلاتاسیونCBDبا حداکثر دیامتر۶۲م م و همچنین اتساع خفیف پانکراتیک داکت با حداکثر دیامتر۵م م در ناحیه سر پانکراس دیده میشود .تصویریک توده کوچک با حدود اینفیلتراتیو با ابعاد تقریبی ۱۲*۱۷م م درست در ناحیه آمپول واتر منطبق بر ضایعه تومورال شناخته شده دیدهمیشود.توده محدود به آمپول است و شواهدی به نفع گسترش واضح آن به پارانشیم پانکراس دیده نمیشود.شواهدیاز درگیری عروقی رویت نگردید.درتصاویرMRCPشواهدی از ضخیم شدگی در دیستالCBDدیدهنمیشود و ضایعه محدود به آمپول واتر میباشد و به نظر منشاء ضایعه از آمپول است تا دیستالCBD

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتیجه بررسی MRCP اولیه بیمار شامل چندین گزارش تصویربرداری از کبد، مجاری صفراوی، و پانکراس می‌شود. این نتایج به شکل زیر است:
      ۱. دیلاتاسیون شدید مجاری صفراوی داخل کبدی: معمولاً این اشاره به انبساط یا گسترش شدید مجاری صفراوی درون کبد است که ممکن است نشان‌دهنده مشکلاتی مانند سندرم کالژنیک یا تنگی مجرای صفراوی باشد.
      ۲. دیلاتاسیون CBD با حداکثر دیامتر ۶۲م م: این اشاره به اتساع یا گسترش مجاری صفراوی مشترک (CBD) است که می‌تواند نشانگر مسائلی مانند سندرم رتنبرگ یا تنگی مجرای صفراوی باشد.
      ۳. اتساع خفیف پانکراتیک داکت با حداکثر دیامتر ۵م م: این ممکن است به انبساط خفیف مجرای اکزوزور پانکرات (مجرای پانکرات) اشاره داشته باشد، که ممکن است علت آن عفونت یا سایر مشکلات پانکراتیک باشد.
      ۴. توده کوچک در ناحیه آمپول واتر: این احتمالاً به یک توده کوچک در نزدیکی آمپول واتر (قسمتی از مجرای صفراوی مشترک) اشاره دارد. این توده ممکن است ضایعه تومورال یا سایر نواحی مشکوک باشد.
      ۵. عدم گسترش واضح توده به پارانشیم پانکراس: این ممکن است نشانگر این باشد که توده مشکوک به پارانشیم پانکراس (بخش اصلی پانکراس) تا حد زیادی محدود است و احتمالاً به سایر اجزای پانکراس گسترش نیافته است.

      به طور کلی، این نتایج نشان می‌دهند که بیمار با مشکلاتی مانند گسترش مجاری صفراوی و مشکلات پانکراتیک مواجه است، ولی برای نظر قطعی نیاز به بررسی‌های بیشتر توسط پزشک وجود دارد تا تشخیص دقیق‌تری قابل ارائه باشد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر

    برای جواب ام آر آی من این رو نوشته
    small and non-specific enhanced hepatic nodule of 10mm is in the left hepatic nodule

    یعنی چی خطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یک توده کوچک و غیرخاص افزایش یافته کبدی با قطر ۱۰ میلیمتر در ناحیه کبد چپ دیده می‌شود.
      با این گزارش نمیتوان نظری داشت بسته به سابقه پزشکی و علائم شما ممکن است پزشک معالج درخواست بیوپسی یا نمونه برداری بدهد.

      پاسخ
  • عبدالعلی زاده
    1403/02/14 9:44 ب.ظ

    سلام دکتر.لطفا جواب این سونوگرافی راتوضیح بدین.دربررسی سونوگرافی بعمل آمده کبداکوی هتروژن دارد.ابعادبزرگترازحد طبیعی است.تصویر ضایعات هتروژن۷۱*۷۸ میل.دیده شده که مطرح کننده ضایعات متاستاتیک میباشد.بیمارمرد ۴۷ ساله

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      کبد دارای هتروژنیته است که ابعاد آن بزرگتر از حد طبیعی است. علاوه بر این، ضایعات هتروژن با ابعاد ۷۱*۷۸ میلیمتر نیز مشاهده شده است که به عنوان ضایعات متاستاتیک تشخیص داده شده‌اند.
      ضایعات متاستاتیک به ضایعاتی اطلاق می‌شود که از منابع سرطانی دیگری در بدن شما منتشر شده‌اند که نشان دهنده گسترش سرطان از سایر اعضا به کبد باشد.

      برای ارزیابی دقیق و تشخیص نهایی، پزشک معالج ممکن است تست‌های دیگری از جمله آزمایش‌های خونی، سونوگرافی‌ یا تصویربرداری از جمله اسکن MRI یا CT انجام دهد. همچنین ممکن است شما را به یک انکولوزیست برای مشاوره و درمان بیشتر ارجاع دهد.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر ازمایش پدرم اینو نوشته تورخدا کمک کنین از استرس دارم میمیرن
    هفت توده افزایش دهنده ناهمگن درکبد باظاهر غیر اختصاصی که نشان دهنده همانژیوم نیست دیده میشود
    ایون ام ار ای گرفتیم با تزریق اینو نوشتن

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به طور کلی به وجود چند توده در کبد اشاره دارد که افزایش دهنده و ناهمگن هستند، اما این توده‌ها نشانه همانژیوم نیستند.
      همانژیوم یک نوع توده خوش‌خیم در کبد است که معمولاً به صورت یک توده یا چند توده در کبد دیده می‌شود. اما در این مورد، این توده‌ها ظاهر غیر اختصاصی دارند، به این معنی که نشانه‌های خاصی از همانژیوم نیستند، مثلاً خونریزی درون توده یا الیاف فیبروتیک که برای همانژیوم معمولی است.
      به طور کلی، تصویربرداری از کبد می‌تواند به شناسایی توده‌ها و تفسیر ویژگی‌های آنها کمک کند، اما برای تشخیص دقیق و نهایی، نیاز به آزمایشات تکمیلی مانند بیوپسی است تا نوع توده مشخص شود.
      در این مورد، نیاز به بررسی دقیق توسط پزشک متخصص برای تشخیص و درمان مناسب وجود دارد.

      پاسخ
    • پورسلیم
      1403/02/24 11:17 ب.ظ

      سلام وقتتون بخیر
      همسرم سونو گرافی داده بهش گفتن یک کانون هایپراکو۶ میلیمتر در لوب راست کبد مطرح کننده همانژیوم دیده می‌شود
      ممنون میشم بگید چیه و اینکه خطر ناک نیست؟

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        “هایپراکو” به نوعی از تصویربرداری مرتبط با MRI اشاره دارد که معمولاً در تشخیص تومورهای کبدی و سایر مشکلات مرتبط با آنها استفاده می‌شود.
        همانژیوم‌ها توده‌های خونی غیرقابل اختلالی هستند که می‌توانند در هر قسمت از بدن شکل بگیرند. اما در اینجا می‌گویید که کانون هایپراکو مطرح کننده همانژیوم است، یعنی ممکن است نشانگر یک توده خونی غیرمعمول در این منطقه باشد.

        با توجه به اطلاعات ارائه شده، ممکن است پزشک به شما توصیه‌های خاصی ارائه کند، مانند بررسی‌های بیشتر یا روش‌های درمانی مخصوص.

        پاسخ
  • ناشناس
    1403/02/04 2:57 ق.ظ

    سلام در سونوگرافی کبد کیست سپتوم دار به ابعاد ۱۷میلیمتردر۱۶میل در سگمان ۸کبد دیده شده ایا خطرناک ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در سونوگرافی کبد، یک کیست با سپتوم (دیواره داخلی) دیده شده، این ممکن است نشان‌دهنده وجود سپتوم در داخل کیست باشد که توسط سونوگرافی قابل رؤیت باشد. ابعاد کیستی که ذکر شده (۱۷ میلیمتر در ۱۶ میلیمتر) اندازه‌ای متوسط به حساب می‌آید.
      در مورد کیست‌های کبد، وجود سپتوم می‌تواند نشان‌دهنده موارد مختلفی باشد، از جمله کیست هیداتید (کیستی که حاوی مایعات مختلف مانند آب، پوس، یا خون است و معمولاً ناشی از اختلالات ارثی یا عفونت‌های پارازیتی است) یا کیست هایداتیک (کیستی که معمولاً در اثر عفونت با سیستیکرکوس هیداتیدوم درست می‌شود).

      با توجه به مشخصاتی که ارائه داده شده است، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا توضیحات دقیقتری در مورد وضعیت کیست و نیاز به بررسی‌های تکمیلی ارائه دهد.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/01/29 11:29 ب.ظ

    سلام وقت بخیر من همانژیوم کبدی دارم ک در سونوگرافی ب اندازه ۲۰*۱۳ است این یعنی چند میلی متر است؟

    پاسخ
  • سلام مادر من پنج توده همانژیوم داره و بسیار عصبی و زود رنجه بابت مشکلات زندگیش
    همانژیوم درمان قطعی داره؟
    دکتری مد نظر دارید
    آیا از خودتون بابت این موضوع میشه نوبت اینترنتی گرفت و عکس مدارک رو ارسال کرد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توده همانژیوم یک نوع توده است که در کبد ایجاد می‌شود. این توده‌ها معمولاً از رگ‌های خونی موجود در کبد نشأت می‌گیرند. بیشتر موارد توده همانژیوم در کبد به طور اتفاقی در زمان انجام تصویربرداری تشخیص داده می‌شوند و به طور کلی خطر بالایی برای سلامتی ندارند.
      بیشتر موارد توده همانژیوم در کبد بی‌خطر هستند و نیاز به درمان خاصی ندارند. اما در مواردی که توده بزرگ است یا علایمی مانند درد، خونریزی، فشار بر اعضای مجاور دارد یا در موارد نادری که تشخیص سایر بیماری‌ها نظیر سرطان کبد نماینده آن است، ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.

      درمان توده همانژیوم ممکن است شامل مشاهده و نظارت دوره‌ای با استفاده از تصویربرداری پزشکی باشد. در برخی موارد، جراحی ممکن است لازم باشد، به خصوص اگر توده باعث عوارض جدی یا مشکلات مزمن شود.
      بنابراین، برای تشخیص دقیق و تصمیم درمانی مناسب، توصیه می‌شود با یک پزشک متخصص در زمینه گوارش و کبد مشورت کنید.

      پاسخ
      • جواب تصویر ناحیه هایپربه ابعاد mm۱۳*۱۲در سگمان ۸کبدی رویت شد که فاقد وسکولاریته است در صورت نداشتن علائم بالینی و نبود LFTو نداشتن کنسر زمینه ای میتواند مطرح کننده همانژیوم باشد.
        جواب این یعنی چی؟

        پاسخ
        • سلام، وقت بخیر
          براساس گزارش سونوگرافی شما، ناحیه‌ای هایپراکو (بافت با تراکم بالاتر نسبت به بافت‌های اطراف) به ابعاد ۱۳×۱۲ میلی‌متر در سگمان ۸ کبد دیده شده است.
          همانژیوم کبدی یک نوع تومور خوش‌خیم است که از رگ‌های خونی تشکیل شده و بسیار رایج است. اغلب افراد هیچ علامتی ندارند و این ضایعه تصادفی در سونوگرافی یا دیگر تصویربرداری‌ها کشف می‌شود. همانژیوم‌ها معمولاً بی‌خطر هستند و نیازی به درمان ندارند، مگر در موارد نادر که اندازه آنها بزرگ شود یا علائمی ایجاد کنند.
          اگر علائم بالینی مرتبط با مشکلات کبدی مانند درد، ناراحتی، یا زردی وجود نداشته باشد و آزمایش عملکرد کبدی (LFT) نرمال باشد، این ضایعه احتمالاً همانژیوم است و جای نگرانی ندارد.
          همچنین، اگر شما سابقه سرطان ندارید، این تشخیص بیشتر محتمل است.

          در بسیاری از موارد، پزشکان همانژیوم‌های کوچک را تنها با تصویربرداری‌های دوره‌ای (مانند سونوگرافی یا MRI) تحت نظر قرار می دهند تا مطمئن شوند که اندازه آن افزایش نمی‌یابد.

          پاسخ
  • مهرداد
    1403/01/23 2:36 ق.ظ

    سلام من ۴۳ سال سن دارم مرد که در سی تی مشخص شده یک کیست به اندازه ۹ در ۷ که بعد از یک سال ۱۲ در ۶ شده که شواهد نشون میده که به نفع آدنوما هست لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام
    پدرم ۶۴ سال سن دارد که بعد از سونو مشخص شد تعدادی توده در کبد وجود دارد و سی تی با تزریق انجام داد مشخص شد توده ۶ سانتی در کولون هست و متاستاز داده به کبد
    در ریپورت سی تی نوشته توده های متعدد منتشر در سگمان های مختلف کبد
    کولونوسکوپی انجام داد و نمونه برداری شد و جواب پاتولوژی ادنوکارسینیوم بود
    میخواستم بفرمایید با شیمی درمانی یا پرتو درمانی یا آر اف یا هر روش دیگری امکان درمان هست؟
    پزشک جراح کولورکتال میگه اگر تعداد توده های کبد ۵ تا باشه میشه جراحی کرد. آیا با روشهای موجود میشه تعداد توده ها رو به ۵ عدد رساند؟
    ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    این نتیجه ی اسکن کبد پدرم هست:
    Cholecystectomy.
    BPH with mild bladder wall thickening.
    Small hypodense lesion at segment IV of liver which need follow up imaging
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید، ضایعه هیپودنس دقیقا یعنی چی؟ ابعاد هم ۱۱ میلی متر هست.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ضایعه هیپودنس در اسکن کبد به معنای وجود یک توده یا لکه با بافت کم‌تر از بافت کبد است که در تصویربرداری با رادیولوژی (مانند CT scan یا MRI) به صورت تیره‌تر نسبت به بافت کبد ظاهر می‌شود. این موارد ممکن است نشانه‌ای از تغییرات مختلف باشند، از جمله تومورهای خوش‌خونی، کیست‌ها، نسوج زنده‌ای نخاعی (فیبروم) یا حتی تومورهای خوش‌خونی کبدی (مانند همانگیومای کبدی) باشند.

      در مورد ضایعه هیپودنس ابعاد ۱۱ میلی‌متر در بخش IV کبد که نیازمند پیگیری از طریق تصویربرداری دیگر است، توصیه می‌شود که با پزشک متخصص گوارش و کبد مشورت کنید. او می‌تواند بر اساس سابقه پزشکی شما، اعمال مورد نیاز مانند انجام آزمایش‌های دقیق‌تر، اسکن‌های تصویربرداری جایگزین و همچنین تشخیص و درمان مناسب را تعیین کند.

      پاسخ
  • محمد رضا
    1402/12/26 5:21 ق.ظ

    تصویر یک well defined soiled mass به ابعاد ۵۳.۴۳ در آدرنال سمت راست دیده میشود

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تودهٔ خوش تعریف (well defined) با بافت جامد که به ابعاد ۵۳.۴۳ در غده آدرنال سمت راست مشاهده می‌شود، نیازمند ارزیابی دقیق‌تر است. این نوع توده می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند تومورهای آدرنال، نقرس، آسیب‌های خونی و … باشد.
      برای تشخیص دقیق و تعیین ماهیت این توده، نیاز به انجام تست‌های تصویربرداری مانند اسکن آدرنال (CT scan یا MRI) و همچنین انجام آزمایش‌های خونی مانند تست‌های هورمون آدرنال (مانند آلدوسترون و کورتیزول) داریم.

      توصیه می‌شود که به یک پزشک تخصصی غدد درون ریز یا به یک متخصص جراحی آدرنال مراجعه کنید تا بررسی دقیق‌تری انجام شود و برنامه‌ای برای ادامه تشخیص و درمان مناسب تعیین شود.

      پاسخ
  • مرجان کریمی
    1402/12/25 4:41 ب.ظ

    سلام اقای دکتر من ۳۵سال من واسه ذرد معده سونو انجام دادم داخل کبدم یه توده ایزو اکو هست خطرناک است؟

    پاسخ
  • جوانمردی
    1402/12/18 5:36 ب.ظ

    در بررسی سونوگرافیک بعمل آمد:
    کبد دارای سایز طبیعی . انیلتراسیون Grade Iچربی در پارانیشم کبد مشهود است
    توده هایپوهترواکو حاوی نواحی اکوژن داخلی فاقد عروقی واضح به سایز ۴۷*۴۰ mmدر لوب راست کبد رویت شد
    جاری صفراوی داخل و خارج کبدی و ورد پورت سایز و پاترن نرمال دارند
    لطفاً درصورت نیاز به درمان و پیگیری راهنمایی لازم را بفرمایید
    سن ۵۸

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در تصویربرداری کبد، یک مورد چربی در پارانیشم (محدوده‌ای در اطراف کبد) وجود دارد و همچنین یک توده هیپواترواکو (منطقه با سطح کم تر از معمول) با ابعاد ۴۷*۴۰ میلیمتر در لوب راست کبد مشاهده شده است.
      در این مرحله، اطلاعات بیشتری از شما و سوابق پزشکی (مثل نتایج آزمایش‌ها، علائم، وضعیت سلامت کلی، و …) نیاز است تا بتوان به شما راهنمایی دقیق‌تری داد. همچنین تصمیم‌گیری در مورد درمان و پیگیری باید توسط پزشک شما صورت گیرد.

      مسائل چربی در کبد می‌تواند ناشی از چندین عامل مانند نژاد، سن، سبک زندگی، دیابت، چاقی و سایر شرایط بیماری باشد. تصمیم‌گیری در مورد درمان و پیگیری بستگی به نوع چربی کبد و شدت آن دارد.
      پیشنهاد می‌شود با پزشک خود مشاوره کنید تا با توجه به تمام اطلاعات مربوطه، تشخیص دقیقی ارائه گردد و درمان مناسبی تعیین شود.

      پاسخ
  • در قسمت مدیال لوب چپ کبد یک کانون هیپو اکو با کانون حدود نسبتا واضح ب حداکثر قطر ۱۵.۳ م.م مشاهده می‌شود که در تشخیص افتراقی متاساز قرار میگیرد

    پاسخ
  • سلام در سنو من ضایع اکوژن به قطر ۱۸ میلیمتر در سگمان ۸کبد وجود داره چی هست ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ۱. اکوژن (هیدرواکوژن): اکوژن به یک ضایعه هیدرواکوژنیک یا مایع درونی به نمایش آمده توسط یک پوشش نازک مرفوف یا غیر مرفوف گفته می‌شود. این ضایعات معمولاً در سیستم‌های آبیاری طبیعی بدن، مانند کیسه‌های گردابه، دیده می‌شوند.
      ۲. سگمان ۸ کبد: سگمان‌های کبد به بخش‌های تقسیم‌بندی شده کبد اطلاق می‌شود. در مورد سگمان ۸ کبد، این به یکی از هشت بخش‌های کبد اشاره دارد.

      اگر این اکوژن در سگمان ۸ کبد وجود دارد، نیاز به ارزیابی بیشتر توسط یک سونوگرافیست دارد. در برخی موارد، اکوژن‌ها می‌توانند علائم بیماری یا مشکلات متعددی را نشان دهند. بهتر است که با پزشک خود صحبت کنید تا او بتواند نتیجه سونوگرافی شما را به درستی تفسیر کند و در صورت لزوم برنامه درمانی یا تست‌های بیشتر را توصیه کند.

      پاسخ
  • مهیم جهانبین
    1402/12/15 10:24 ق.ظ

    سلام خوبید آقای دکتر من همانژیوم کبددارم دارویی هست برای این همانژیوم سونو گرفتم با سی تی چن تا قرص ژله ای برام تجویز کردن آیا این مسئله قابل درمان هست میشود ی راهنمایی در باره این موضوع برام نظر بدید ممنون میشم

    پاسخ
  • رضا داوری
    1402/12/14 12:48 ب.ظ

    سلام.
    کیست ساده کبد در صورت بزرگ شدن زیاد از طریق تخلیه با سوزن قابل درمان هست؟یا تنها راه جراحی است؟
    ممنون

    پاسخ
  • محمود عصمت مدار
    1402/12/03 7:15 ق.ظ

    سلام روز بخیر
    در ERCP انجام شده من براشینگ انجام شده و استنت پلاستیکی گذاشته شده و نمونه به آزمایشگاه فرستاده شده که پاسخ آزمایشگاه پاتولوژی گفته در بررسی اسمیر و سل بلاک تهیه شده از نمونه ارسالی سلولهای اپیتلیال به صورت پراکنده همراه آماس شدید نوتروفیلی مشهود است سلول اتیپیک دیده نشد
    ممنون میشم اگر اظهار نظر بفرمایید پیوند کبد تا چه اندازه برام لازم هست ؟
    و آیا با دارو قابل درمان است ؟
    تشخیص هم PSC بوده است

    سپاسگزارم

    پاسخ
  • امیر عباس
    1402/11/21 9:07 ب.ظ

    سلام وقت بخیر. پدرم بیوپسی کبد با توده حدود ۱۳ سانتیمتر در لوپ راست انجام داده و خوش خیم بوده خوشبختانه و بیوپسی که انجام داده ۲/۳میلیمتر بود ولی دکتر میگه احتمالا این توده بدخیم باشه چون بیمار هپاتیت ب داره و دوباره بیوپسی با عمق بیشتر باید تکرار بشه آیا امکان داره توده از رو خوش خیم باشه و از داخل بدخیم باشه و انجام بیوپسی باعث تحریک شدن توده میشه و بزرگ میشه آخه توده کبد پدر من بزرگتر شده.ممنون میشم جواب بدهید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص توده‌های کبدی نیاز به ارزیابی دقیق و انجام بیوپسی با عمق بیشتر دارد. اگر بیوپسی انجام شده نشان داده که توده خوش‌خیم (بنیادی) است ولی با توجه به اطلاعات دارویی، مانند وجود هپاتیت B، پزشک نگرانی‌هایی ممکن است داشته باشد. همچنین، در برخی موارد، توده‌های خوش‌خیم می‌توانند در طی زمان تغییر کنند یا از روند خوش‌خیم به بدخیم تبدیل شوند.
      پزشک شما احتمالاً تصمیم به تکرار بیوپسی با عمق بیشتر گرفته است تا نمونه‌ای دقیق‌تر از بافت توده را بررسی کند و بتواند تشخیص دقیق‌تری برای طبیعت توده ارائه دهد. انجام بیوپسی به طور معمول خود به خود توده را بزرگ‌تر نمی‌کند، اما اگر بزرگ شده است، احتمالاً باید به دلیل نیاز به نمونه‌برداری بیشتر از بافت گذر کند.
      در هر صورت، تصمیم نهایی بر اساس ارتباط مستقیم با پزشک شما، اطلاعات آزمایشگاهی، تصاویر تصویربرداری، و سایر اطلاعات پزشکی گرفته می‌شود. مهم است که با پزشک خود مکاتبه کنید تا توضیحات دقیق‌تری در مورد وضعیت خود دریافت کنید و تصمیمات مناسب‌تری اتخاذ شود.

      پاسخ
  • سلام دکتر گرامی و ممنون لطف و زحماتتون، بعد از دل درد و تهوع بدون هیچ تب و علائمی بچمو بردم دکتر که براش تشخیص بهتر براش سونوگرافی نوشت و بعد از انجامش متوجه این کیستها در کبدش شد و براش آزمایش خون و mri نوشته خواستم ازتون خواهش کنم اگر از نوع کیستها اطلاعی دارید بهم بگید، ممنونم🙏🙏🙏

    کبد اندازه و پژواک طبیعی دارد. ساید بای ساید کیستیک در قسمت قدامی لوب کبدی راست (بخش ۵-۸) حدود ۹۱*۵۸ میلی متر و ۷۵*۶۱ میلی متر (با سپتوم با ضخامت ۱.۵ میلی متر) و کیست دیگر حدود ۷۲*۶۲ میلی متر در قسمت خلفی کبد چپ متمرکز می شود. لوب دیده می شود.

    هیچ اتساع در مجاری صفراوی داخل و خارج کبدی، وریدهای پورتال و کبدی مشاهده نمی شود.

    CBD: 3 میلی متر

    PV: 6.5 میلی متر

    کیسه صفرا دارای ضخامت دیواره طبیعی بدون سنگ کیسه صفرا است. پانکراس و طحال (۹۲ میلی متر) دارای اندازه و اکوژنیک طبیعی هستند.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توضیحاتی که ارائه داده‌اید، به نظر می‌رسد که در تصویربرداری کبد شما، موارد زیر مشاهده شده‌اند:

      ۱. ساید بای ساید کیستیک:
      – در قسمت قدامی لوب کبدی راست (بخش ۵-۸)، دو کیست به ابعاد ۹۱*۵۸ میلیمتر و ۷۵*۶۱ میلیمتر با سپتوم با ضخامت ۱.۵ میلیمتر.
      – یک کیست حدود ۷۲*۶۲ میلیمتر در قسمت خلفی لوب کبد چپ.
      ۲. مجاری صفراوی و وریدهای پورتال و کبدی:
      – هیچ اتساع در مجاری صفراوی داخل و خارج کبدی، وریدهای پورتال و کبدی مشاهده نمی‌شود.
      ۳. CBD (مجرای صفراوی اصلی):
      – قطر CBD حدود ۳ میلیمتر است.
      ۴. PV (وید زیست پورتال):
      – قطر PV حدود ۶.۵ میلیمتر است.
      ۵. کیسه صفرا:
      – دیوار کیسه صفرا دارای ضخامت طبیعی و بدون سنگ مشاهده شده است.
      ۶. پانکراس و طحال:
      – پانکراس و طحال دارای اندازه و اکوژنیک طبیعی هستند.

      اطلاعات آزمایشگاهی و سایر علائم و نتایج تست‌ها نیز می‌توانند به پزشک در تشخیص نهایی و برنامه درمانی کمک کنند. در صورت نیاز به تفسیر دقیق‌تر، مشاوره با پزشک متخصص گوارش و کبد مناسب است.

      پاسخ
  • سلام در اسکن رنگی بردارم نوشته شده(شواهدی از ضایعه هیپودنس در تصاویر پیش کنتراست به ابعاد حدود ۲۰×۲۰ میلی متر در ناحیه زیر کپسولی لوب Rt کبد در قسمت VIll کبد با بی نظمی داخلی و برخی از قسمت های مشکوک به تقویت داخلی در فاز پورتووریدی و حداقل افزایش در فاز تاخیری وجود دارد. ضایعات کیستیک کبدی باید مورد توجه قرار گیرد و برای ارزیابی بهتر تشخیص بافت توصیه می شود.
    تشخیص افتراقی شامل کیست کمپلکس کبدی مانند آدنوم کیست/آدنوکارسینوم کیست یا کارسینوم هپوتوسلولار کیستیک یا متوستاز با احتمال کمتر و برای ارزیابی بهتر تشخیص بافت و همچنین ارتباط با LFT و Alpha-FP توصیه می شود.) لطف میکنید بگید خطری هست یا نه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توضیحاتی که ارائه داده‌اید، به نظر می‌رسد که در تصاویر پیش‌کنتراست کبد، در ناحیه زیر کپسولی لوب راست کبد (VIll)، یک ضایعه هیپودنس به ابعاد حدود ۲۰×۲۰ میلیمتر مشاهده شده است. این ضایعه دارای بی‌نظمی داخلی و برخی از قسمت‌ها با تقویت داخلی در فاز پورتووریدی و افزایش حداقل در فاز تاخیری می‌باشد.
      در توصیحات ذکر شده است که ضایعات کیستیک کبدی نیز وجود دارند و برای ارزیابی بهتر تشخیص بافت، نیاز به توجه بیشتر به این ضایعات کیستیک کبدی و همچنین انجام تست‌های تصویربرداری و آزمایش‌های مرتبط با LFT (آزمایشات عملکرد کبد) و Alpha-FP (فتوپروتئین آلفا-فتوپروتئین) دارید.
      تشخیص افتراقی ممکن است شامل ارزیابی این که آیا ضایعه یک کیست کمپلکس (مرکب) کبدی است مانند آدنوم کیست، آدنوکارسینوم کیستی یا کارسینوم هپاتوسلولار کیستیک یا متاستاز باشد. برای تشخیص نهایی و برنامه درمانی مناسب، مشاوره با پزشک متخصص تصویربرداری (رادیولوژیست) و یا جراح کبد مناسب است.

      پاسخ
  • سلام در کبد همسر من توده هیپواکو ۳۸ میلیمتری دیده شده آیا این توده خطرناک است قابل درمان است یا کشنده است ممنون

    پاسخ
  • ناشناس
    1402/11/17 3:52 ب.ظ

    سلام در سی تی اسکن یک ضایعه هایپو دنس به دیامتر ۱۸میلیمتردر سگمان ۸کبد رویت شد نوشته در قدم اول سونوگرافی توصیه میشود من سه هفته قبل سونوگرافی دادم نوشته بود افزایش خفیف پارانشیم کبدی که مطرح کننده کبد چرب گرید ۱است آنزیمهای کبد نرماله آیا تشخیص سونوگرافی درسته؟

    پاسخ
  • سلام.درسونوگرافی برادرم تصویرتوده های متعدد هایپودنس دارای انهانسمنت پریفرال دردولوب کبد دیده شده که به نفع multiplemetastatic lesion میباشد . آقای دکتر میشه راهنمایی ببرمایین

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در تصویر سونوگرافی دولوب کبد، توده‌های متعدد با خصوصیات هیپوهود (Hypoechoic) و دارای انهانسمنت پریفرال (Peripheral Enhancement) دیده شده‌اند. این ویژگی‌ها معمولاً مرتبط با لزجیات (lesions) چندگانه و یا فرآیند ناپخته (metastatic) در کبد هستند.
      “Multiplemetastatic lesion” به معنای وجود توده‌های چندگانه که از مناطق دیگر بدن به کبد منتقل شده‌اند است. این ممکن است نشان‌دهنده انتقال سلول‌های سرطانی از سایر اعضای بدن به کبد باشد. این نوع لزجیات می‌تواند از سرطان‌هایی مانند سرطان ریه، سرطان رحم، سرطان کولورکتال و … ناشی شود.
      برای تشخیص دقیق‌تر و برنامه درمانی مناسب، نیاز به ادامه بررسی های تشخیصی است. پزشک شما ممکن است تصاویر تشدیدی (CT یا MRI)، آنژیوگرافی یا بررسی‌های دیگر را توصیه کند. همچنین، سوابق پزشکی و اطلاعات بیشتر نیز در تشخیص نهایی تاثیرگذار است.
      در هر صورت، توصیه می‌شود که هر چه سریعتر با پزشک مشورت کنید تا تشخیص دقیق‌تری دریافت کنید و در صورت لزوم، برنامه درمانی مناسبی را آغاز کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    ممنون از پاسخگوییتون
    میخواستم بدونم ام آر آی با ماده حاجب میتونه نوع توده ای که در کبد تشکیل شده و خوشم خیم بدخیمی رو تشخیص بده؟ یا سی تی اسکن مطمئن تر است؟

    پاسخ
  • سلام
    کسی که سابقه سرطان مثانه داشته
    و در سونو نوشته گرانولوم کلسیفیه کبد ۱ سانتی متر
    دقیقا چی شده متاستاز داده؟
    سی تی هنوز نشدن

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      گرانولوم کلسیفیه در کبد به معنای وجود یک توده یا ناحیه که حاوی گرانولوم (توده کوچک متمرکز از بافت) و کلسیم (مواد کلسیفیه) است، می‌باشد. اطلاعات ارائه شده توسط شما نشان می‌دهد که اندازه این گرانولوم حدود ۱ سانتیمتر است.

      – گرانولوم‌های کلسیفیه معمولاً نشان‌دهنده توده‌های نقرسی (granulomas) هستند که ممکن است به علت واکنش به عفونت‌های گذشته، التهاب‌ها یا سایر ایامیونولوژیک (مرتبط با سیستم ایمنی) باشند.
      – کلسیفیکاسیون (تشکیل کلسیم) در گرانولوم می‌تواند نشانگر پردازش و بهبود این توده باشد.

      – اطلاعات بیشتری در مورد ماهیت و علت این گرانولوم لازم است تا به شما بتوان به طور دقیق توضیح داد چه معنایی دارد.
      – برای تشخیص دقیق‌تر و توضیحات بیشتر، مشاوره با یک پزشک گوارش و کبد، یا متخصص سونوگرافی کبد مفید خواهد بود.

      پزشک شما می‌تواند با استفاده از سونوگرافی، آزمایش‌های خونی، و سایر تست‌ها نتیجه را تفسیر کرده و پیشنهادهای لازم را ارائه دهد.

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر خدمت شما
    من جواب سی تی اسکنم رو گرفتم یک قسمت از جواب توجهم رو جلب کرد و اون این جمله بود:
    Low attenuation focal hepatic lesion measured 4 mm is seen in segment II in left liver lobe
    لطفا تفسیر میکنید برام .. ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توضیحاتی که ارائه داده‌اید، به وجود یک لسیون هپاتیک (توده یا ضایعه در کبد) با کاهش جذب (Low attenuation) با قطر ۴ میلیمتر در سگمان II (قسمت دوم) در لوب چپ کبد اشاره دارد. این اطلاعات از سی تی اسکن نتیجه گرفته شده‌اند.
      – Low attenuation (کاهش جذب)
      به معنای وجود بافت با چگالی پایین‌تر در لسیون است، که معمولاً در توده‌های میتوماتوز (غیرسرطانی) یا تغییرات خونی مانند هماتوما یا کیست مشاهده می‌شود.
      تشخیص نهایی
      برای تشخیص دقیق‌تر و انجام تفسیر نهایی، ممکن است نیاز به انجام تست‌های تصویری دیگر یا بیوپسی باشد.
      درواقع ممکن است پزشک CT یا MRI با ماده حاجب استفاده کند تا جزئیات بیشتری از لسیون را مشاهده کند.
      البته اطلاعات بیشتری از سوابق پزشکی و نشانه‌ها و علائم دیگر ممکن است به پزشک کمک کند تا تشخیص نهایی را بیان کند.

      پزشک می‌تواند با استناد به این نتایج و توصیفات، توضیحات بیشتری ارائه دهد و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند. حتماً با پزشک تماس بگیرید تا اطلاعات دقیق‌تری دریافت کنید و نقشه درمانی مناسب را بررسی کنید.

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر در جواب سی تی اسکن پدرم اینو نوشتن امکان داره اینم توضیح مختصر بدید.
    ضایعه هایپودنس در بادی پانکراس به دیامتر ۶۹م.م رویت میشود که موجب اینکیسمنت شریان سلیاک و شاخه های آن شده است.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اطلاعاتی که ارائه داده‌اید، به وجود یک ضایعه هیپودنس (ناحیه با بافت با چگالی کمتر) در بدن پانکراس با قطر ۶۹ میلیمتر می‌انجامد. این ضایعه موجب انکیسمنت (فشرده شدن یا فشار) شریان سلیاک و شاخه‌های آن شده است.
      – ضایعه هیپودنس در بدن پانکراس:
      در بدن پانکراس یک ناحیه با بافت کمتر (هیپودنس) وجود دارد. این ممکن است به علت تغییرات متنوعی از جمله التهاب، تومور، یا تغییرات خونی باشد.
      – انکیسمنت شریان سلیاک:
      این ضایعه ممکن است باعث فشرده شدن یا فشارآوردن شریان سلیاک و شاخه‌های آن شده باشد. این ممکن است باعث مشکلات خونرسانی به اعضای مرتبط با این شریان مثل معده، کبد، و روده بزرگ شود.

      تشخیص نهایی
      برای تشخیص دقیق‌تر و بررسی ویژگی‌های بیشتر این ضایعه، نیاز به تست‌های تصویری دقیق‌تر یا بیوپسی است.
      پزشک ممکن است تصمیم‌گیری‌های لازم را در خصوص بررسی دقیق، تشخیص و درمان این ضایعه براساس معاینات بالینی و سوابق پزشکی انجام دهند.

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر من بخاطر پارگی کیسه صفرا عمل هپاتیکو ژژ نوستومی انجام دادم الان داخل سیتی اسکن گفته شده ضایعه هیپودنس کبدی به اندازه ۷ میلیمتر درلوپ چب کبد دیده شده آیا جای نگرانی هستش من باید به دکتر کبد مراجعه کنم؟چون دکترهای دیگه میگن مسئله ای نیست ومشکلی نداره

        پاسخ
        • سلام، وقت بخیر
          ضایعه هیپودنس (Hypoechoic lesion) در کبد به نوعی توده یا تغییر در بافت کبد اشاره دارد که در سونوگرافی دارای بازتاب کمتر (کمتر از بافت سالم) نسبت به سایر مناطق کبد می‌باشد. در گزارش شما ذکر شده است که این ضایعه هیپودنس به اندازه ۷ میلیمتر در لوپ چب کبد قرار دارد.
          توصیف هیپودنس نشان‌دهنده این است که بافت یا توده دیده شده در سونوگرافی نسبت به بافت سالم کبد کم‌تر بازتاب کرده و بافتش معمولاً کم‌تر از سایر ناحیه‌های کبد در تصویر سونوگرافی به نظر می‌آید.
          برای تشخیص دقیق و تفسیر این نتایج، نیاز به اطلاعات بیشتری است که توسط پزشک شما یا متخصص داخلی بررسی شود. او ممکن است تصاویر سایر تست‌ها یا تصاویر افتراقی مانند سونوگرافی دوباره، سونوگرافی داپلر، یا MRI را در نظر بگیرد تا تصمیم بهتری برای توضیح این ضایعه هیپودنس بدهد و در صورت لزوم، مطالعات بیشتر و تحقیقات دقیق‌تر را توصیه کند.

          پاسخ
  • سلام.من حدود۴سال پیش کبدم رو آمبولیزاسیون کردن.العا ن بعضی وقتها دردی در کبدم و معدم احساس میکنم.اخه دو تا توده داشتم به قطر۱۰و۱۴سانت که یکیش روی معدن بود آیا جای نگرانی هست؟

    پاسخ
  • سلام من جواب ام ار ای خانومم گرفتم نوشته هیپودنس۳۵ میلیمتر در قسمت راست کبد داره ایا خطری براش داره به نظر شما چیکار کنیم برای درمان

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      هیپودنسیته یا هیپودنسیت (Hepatomegaly) به افزایش اندازه کبد اطلاق می‌شود. اندازه عادی کبد در بزرگ‌ترین قسمت عرضی آن حدود ۱۲-۱۴ سانتیمتر است. افزایش اندازه کبد ممکن است ناشی از چندین عامل باشد، از جمله:
      ۱. چربی در کبد (ناشی از چاقی یا دیگر عوامل): افزایش چربی در کبد می‌تواند منجر به افزایش حجم آن شود.
      ۲. التهاب کبد (ناشی از عفونتها، مصرف الکل، یا بیماری‌های کبدی مزمن): التهاب کبد ممکن است به افزایش اندازه کبد منجر شود.
      ۳. تورم کبد (ناشی از بیماری‌های خاص مانند سیروز کبد): تورم کبد ممکن است باعث افزایش اندازه آن شود.

      در مورد “هیپودنسیته ۳۵ میلیمتر در قسمت راست کبد” که به تصویربرداری مرتبط با کبد اشاره دارد، اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی پزشک معالج مورد نیاز است. پزشک شما می‌تواند با تحلیل نتایج تصاویر و سایر اطلاعات پزشکی و بالینی، تشخیص دقیق‌تری ارائه دهد و در صورت لزوم برنامه درمانی را تعیین کند.

      پاسخ
  • سولماز
    1402/11/02 5:07 ب.ظ

    سلام وقت بخیر بنده سال ۹۲ ب دلیل داشتن سنگ صفرای زیاد کیسه صفرامو برداشتم الان تو سی تی اسکن جدیدی ک انجام دادم نوشته ضایعه هیپودانس ب اندازه ۱۲*۱۸میلی متر دربستر جراحی نزدیک گیره های جراحی. نوروما یا گرانولوم بخیه پیشنهاد میشود میشه لطف کنید راهنماایی کنید🙏🙏🙏

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یک ضایعه هیپودانس (یعنی مکانی با سطح چگالی پایین در تصاویر) با ابعاد ۱۲ در ۱۸ میلیمتر در بستر جراحی نزدیک به گیره‌های جراحی مشاهده شده است. این ضایعه ممکن است ناشی از جراحی یا مداخله جراحی قبلی باشد.
      در این مورد، نیاز به بررسی بیشتر تصاویر تصویربرداری، اطلاعات و سوابق پزشکی برای تشخیص دقیق داریم. امکان دارد که این ضایعه ناشی از نوروما (توده نورونی) یا گرانولوم بخیه (توده باقی‌مانده از جراحی یا مداخله جراحی) باشد.

      برای انجام تشخیص دقیق و تعیین روش مناسب درمان، بهتر است با پزشک یا جراح مشورت کنید. او می‌تواند از طریق بررسی مطالبات جراحی گذشته و تحلیل تصاویر تصویربرداری، به شما توضیح دهد که آیا این ضایعه احتمالاً نوروما یا گرانولوم بخیه است و چه مراحل درمانی ممکن است در نظر گرفته شود.

      پاسخ
  • حسن جلالی
    1402/10/26 7:44 ب.ظ

    چندین توده هیپوواسکولار در کبد وجود دارد ،
    کیست ۲۳ میلی متر در بخش کبدی ۵ “مشاهده می شود.
    با سلام خدمت شما بزرگوار پدرم به این بیماری گرفتار شده خیلی اذیت میشه چه راه کار یا درمان داره البته قراره از کبد نمونه بردارند

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وجود توده‌های هیپوواسکولار (که به معنای کم‌پرتو و کم‌پرتوخواه هستند) در کبد، به طور معمول نیاز به ارزیابی دقیق توسط متخصص گوارش دارد. در اینجا چند نکته را بررسی می‌کنیم:
      ۱. توده هیپوواسکولار: وجود چندین توده هیپوواسکولار (کم‌پرتو) در کبد نیاز به ارزیابی تصویری دقیق‌تر مانند سونوگرافی، کمربند مغناطیسی (MRI)، یا کامپیوترتوموگرافی (CT) دارد. این ابزارها به پزشک کمک می‌کنند تا خصوصیات توده‌ها، اندازه، و مشخصات آنها را بررسی کند.
      ۲. کیست ۲۳ میلی‌متر در بخش کبدی: وجود کیست به اندازه ۲۳ میلی‌متر در بخش کبدی نیز نیاز به ارزیابی دقیق دارد. ممکن است این کیست بی‌خطر باشد، اما ممکن است نیاز به انجام تست‌ها یا تصویربرداری بیشتر داشته باشد.

      در هر صورت، مهمترین قدم که باید انجام دهید، مراجعه به پزشک متخصص است. او می‌تواند بر اساس سابقه پزشکی پدر شما، نتایج آزمایشات تصویری و علائم مشکلات پدر شما تصمیم‌گیری کند. اگر توده‌ها خطرناک باشند یا به نظر پزشک نیاز به مداخله داشته باشند، او می‌تواند برنامه درمانی مناسب همچون جراحی را تجویز کند.

      پاسخ
  • علی آبادی
    1402/10/23 7:06 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    معنی جواب سونو چی میتونه باشه؟
    تصویر توده اکو هتروژن به ابعاد۲۵*۳۸ در قدام سگمان ۸-۴ کبد و ضایعه مشابه به ابعاد ۲۷*۳۲ در Dome کبد مشهود است.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توصیف شما نشان می‌دهد که در تصویر سونوگرافی کبد، دو توده با ویژگی‌های هتروژن (ناهمگن) دیده شده‌اند. یک توده با ابعاد ۲۵×۳۸ واقع در قسمت ۸-۴ کبد (احتمالاً در قسمتی از کبد به نام سگمان ۸-۴) و یک توده دیگر با ابعاد ۲۷×۳۲ در Dome کبد (قسمت بالایی و گردن کبد) وجود دارد.
      اطلاعات اضافی نیاز است تا بتوان به طور دقیق‌تر در مورد این توده‌ها و احتمالاً اثرات آنها توضیح داد. برای ارزیابی دقیق‌تر و تشخیص صحیح‌تر، مشورت با پزشک گاهی اوقات نیاز به تست‌های تصویربرداری دیگر مانند CT یا MRI کبد دارد. پزشک می‌تواند توضیحات بیشتری ارائه دهد و اگر لزوم دیده شد، برنامه درمانی را تعیین کند.

      پاسخ
  • سلام من ۴۷ سال دارم،در MRI شکم و لگن نوشته‌ آسیت متوسط باافزایش ندولر صفاقی ضعیف،به نفع کاشت صفاقی تشخیص داده می‌شود، در آزمایش تومور مارکر c125 122 بود لطفا بفرمایید مشکل چیست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      شما یک مورد آسیت (مایع در فضای شکم) با ندولر صفاقی (آنودین در ناحیه زیرین شکم) و مارکر توموری C125 با مقدار ۱۲۲ دارید. این ممکن است به وجود یک خطر ناشی از وجود تومور یا سایر مشکلات مربوط به سیستم تنظیم تومور اشاره داشته باشد.

      ۱. آسیت:
      – آسیت به مایعی اشاره دارد که در فضای شکم و لگن انباشته شده است. این ممکن است ناشی از مشکلات متعددی مانند التهاب‌ها، سیروز کبد، تومورها یا مشکلات دیگر باشد.

      ۲. ندولر صفاقی:
      – ندولر صفاقی اشاره دارد به وجود توده‌های (ندولها) در ناحیه صفاقی، که ممکن است ناشی از تومورهای مختلف یا مشکلات دیگر باشند.

      ۳. تست تومور مارکر C125:
      – C125 یک مارکر توموری است که به‌طور معمول در برخی از نوع‌های سرطان، به ویژه سرطان تخمدان، بالا می‌رود. مقدار بالای C125 ممکن است نشان‌دهنده وجود یک تومور یا سایر مشکلات در فضای شکم و لگن باشد.

      توصیه می‌شود که این نتایج را با پزشک متخصص خود مطرح کنید. او می‌تواند بر اساس سابقه پزشکی شما، نتایج تصویربرداری (مانند MRI)، و دیگر آزمایشات، برنامه درمانی مناسب را تعیین کند. شاید نیاز به انجام تست‌های دیگر یا مطالعات بیشتر باشد تا به تشخیص نهایی برسید و برنامه درمانی متناسب با وضعیت شما اجرا شود.

      پاسخ
  • مسعود نظری
    1402/10/22 3:52 ق.ظ

    سلام میخواستم یه توضیحی درباره این سونو بدید …..

    در سگمان های ۴و۵ کبدی تصویر کیست مولتی لوکولار به ابعاد ۹۰*۷۱م.م رویت شد که در درجه اول می‌تواند مطرح کننده کیست های عفونی از جمله هیداتیت کیست باشد

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر

      هیداتیت کیست یک بیماری عفونی است که از طریق مصرف آب یا خوردن مواد آلاینده به سیستم گوارش حیوانات منتقل می‌شود. کیست‌های هیداتیت به‌صورت لارو در انسان و حیوانات خوراکی توسعه می‌یابند. در صورتی که سگمان های کبدی از حیوانات خوراکی حاوی لاروهای کیست هیداتیت شود، می‌تواند باعث ایجاد کیست مولتی لوکولار در کبد شود.

      نیاز به آزمایش‌های تکمیلی مانند آزمایش خون، آزمایش ادرار، یا سایر تصویربرداری‌ها مثل سونوگرافی محدوده کبد و سایر عضلات شکمی خواهد بود.
      معمولاً درمان هیداتیت کیست با استفاده از داروهای آنتی‌هلمینتیک (ضدکرم) و در موارد خاص ممکن است جراحی نیز نیاز باشد.

      پاسخ
  • نیستانی
    1402/10/21 6:21 ب.ظ

    سلام خسته نباشید جواب سونوگرافی من شش ماه قبل این بود کبد چرب گرید ۱ ومشاهده یک توده همانژیوم به ابعاد ۴۵،۳۰ ودرسونوی جدید نوشته شده توده به ابعاد۴۶،۳۵ وهیچ داروی برای این موضوع استفاده نکرده ام قرص آهن فرفولیک استفاده میکنم ولی بازم فکر میکنم کمی زرد هستم ممنون

    پاسخ
  • مهرداد شمس
    1402/10/21 10:29 ق.ظ

    سلام وقت بخیر.
    در سونوگرافی پدرم قید شده «تصویر ضایعه اکوژن هموژن با حدود ابعاد ۱۷x۱۸ میلیمتر در لوب چپ کبد دیده میشود. نمای سونوگرافیک در درجه اول بیان کننده همانژیوم کبدی است »

    اگر مقدور هست این نتیجه رو تفسیر بفرمایید و ایا خطرناک هست یا خیر. سپاس

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج سونوگرافی کبد پدر شما نشان می‌دهد که یک ضایعه اکوژن هموژن با ابعاد ۱۷x۱۸ میلیمتر در لوب چپ کبد وجود دارد. توصیف همانژیوم کبدی به معنای وجود یک توده یا ضایعه که دارای ساختمان یکنواخت و همگن است می‌باشد.
      همانژیوم کبدی به عنوان یک توده خونی در کبد تشخیص داده می‌شود. این ممکن است به دلیل وجود عروق خونی خاص در کبد یا تغییراتی در ساختمان بافت کبد باشد. اما برای اطمینان بیشتر و توضیحات دقیق‌تر، پزشک پدر شما ممکن است تصمیم به انجام تست‌ها و تحقیقات بیشتر بگیرد.
      توصیه می‌شود که پدر شما با پزشک خود مشورت کند تا نتایج سونوگرافی را به دقت بررسی کرده و برنامه‌ریزی برای ادامه تشخیص و درمان احتمالی انجام دهد. این ممکن است شامل تست‌های خون، سونوگرافی‌های مکمل، یا در صورت لزوم، آنژیوگرافی (تصویربرداری عروق) یا سایر تست‌ها باشد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر سونا انجام دادم میشه لطفا راهنمای کنید .
    انداز کبد در حد طبیعی بود.معهذااکوی پارانشیم آن به طور یکنواخت افزایش یافته ونسج کبد هیپراکوئیک بنظر میرسد. LIVERSPAN=127mm
    یافته های فوق می‌تواند مطرح کنندگان
    FATTYLIVERبا GRADE=0_1باشد
    جهت برسی بیشتر انداز گیری آنزیمهای کبد توصیه می‌شود
    لطفا راهنمای کنید که چیکار کنم آیا خطر دارد یا نه

    معهذاتصویری دال بر توده فضا گیری اعم از CYSTIC&SoLIDدرنسج کبد مشاهد نگردید
    ی

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اندازه کبد شما در حد طبیعی است، اما در پارانشیم کبد (بخش بافتی که عملکرد اصلی کبد را دارد) افزایش یافته و نسج کبد هیپراکوئیک (نشان‌دهنده افزایش سطح چگالی کبد در تصاویر پرتونویسی) بنظر می‌رسد.
      نتایج حاکی از Fatty Liver با Grade 0_1 هستند. این به معنای این است که چربی در کبد شما به میزان کمی افزایش یافته است و در حد خفیف تا متوسط می‌باشد.

      برای ادامه تشخیص و درمان، نیاز به بررسی
      ۱. اندازه‌گیری آنزیم‌های کبد:
      بررسی سطح آنزیم‌های کبد مانند ALT، AST، و GGT می‌تواند به ارائه اطلاعات بیشتر در مورد سلامت کبد کمک کند.
      ۲. تغییرات در سبک زندگی:
      معمولاً تغییر در رژیم غذایی و افزایش فعالیت ورزشی می‌تواند به بهبود سلامت کبد کمک کند. مصرف میزان متعادل از غذاها، کاهش مصرف چربی‌ها و قند، و ورزش منظم مواردی هستند که می‌توانید در نظر بگیرید.
      ۳. مشاوره با پزشک:
      بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند نتایج تست‌ها و سابقه پزشکی شما را به دقت بررسی کرده و راهنمایی‌های لازم را ارائه دهد. در صورت لزوم، ممکن است نیاز به تست‌ها و تصاویر بیشتر باشد.

      همچنین، توصیه می‌شود که هر گاه نگرانی‌های خاصی دارید یا علائم جدیدی ظاهر می‌شود، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • علی دلاور
    1402/10/18 1:38 ق.ظ

    سلام در اسکن مادرم ندول هیپودنس به ابعاد ۱۹*۲۸ میلی متر درلوب چپ کبد رویت شد حدود ۱ سال پیش اندازه این ضایعه ۳ میلی متر بوده الان بعد یه سال ۲۸ میلی متر شده ممنون میشم توضیح بدهید میزان خطر و نحوه درمان به چه شکل می باشد.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      باتوجه به افزایش حجم ندول در کبد نیاز به بررسی بیشتر است اما نظر دقیقتز منوط به بررسی بیشتر شرایط بیمار، نتایج آزمایشات و … است.

      پاسخ
  • بنیامین
    1402/10/17 0:13 ق.ظ

    ببخشید در سی تی من فقط نوشته شده
    a lesion in size of 3.5mm in 3rd hepatic segment ولی نگفته که چه نوعیه؟دکترم گفته چیزی نیست خب یعنی از کجا فهمیدن خطرناک نیست؟🥲

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این جمله نشان می‌دهد که یک ضایعه یا نواحی غیر طبیعی در حجمی به اندازه ۳.۵ میلیمتر در قسمت سوم کبد وجود دارد. “سومین قسمت کبد” به بخشی از کبد اشاره دارد که ممکن است در گزارش‌های تصویربرداری (مثل سونوگرافی یا اسکن CT) به این شکل مشخص شود.

      اینگونه ضایعات ممکن است به عنوان نقاط کلیدی برای تشخیص بیماری‌های مختلف کبدی، از جمله تومورها، کیست‌ها، آسیب‌های التهابی یا دیگر مشکلات تشخیص داده شوند. برای تفسیر دقیق‌تر و تشخیص نهایی، احتمالاً نیاز به مطالعه‌ی سایر جزئیات مرتبط با نتایج تصویربرداری (مانند توصیف دقیق‌تر یا نوع آزمون) و مراجعه به یک پزشک متخصص (مثل جراح کبد یا متخصص داخلی) خواهد بود.

      پزشک معالج شما با بررسی سوابق پزشکی و علائم شما مقایسه کرده و برنامه‌ای برای ادامه تشخیص و درمان پیشنهاد نداده است.

      پاسخ
  • سید مجتبی خبازی
    1402/10/11 8:10 ق.ظ

    با سلام و احترام : در سونوگرافی که انجام دادم ، این مطلب در گزارش دکتر قید شده است . عنایت می فرمایید تفسیر آنرا بیان نمایید ؟ آیا جای نگرانی و پیگیری وجود دارد ؟
    یک ضایعه گرد هیپواکو به قطر تقریبی ۲۴mm در بالای کلیه سمت راست و خلف لوب راست کبد مشاهده می شود ، به نفع یک ضایعه منشاء گرفته از آدرنال راست ( احتمالاً آدنوم ) می باشد.
    با تشکر . ۱۴۰۲/۱۰/۱۱

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یک ضایعه با خصوصیات خاص در ناحیه‌ای نزدیک به کلیه راست و خلف لوب راست کبد دیده شده. احتمالاً این ضایعه مرتبط با آدرنال راست است که ممکنه از جنس آدنوم باشه.

      آدنوم‌ها معمولاً توده‌های خوش‌خیم هستند که از بافت آدرنال مشتق می‌شوند. این تومورها بیشتر از طریق تصویربرداری مثل سونوگرافی یا سی‌تی اسکن تشخیص داده می‌شوند. اما برای تایید نوع دقیق و خواص این ضایعه و همچنین تصمیم‌گیری در مورد درمان بهتر است که با یک پزشک متخصص اندوکرینولوژیست یا جراح آدرنال مشورت کنید. آن‌ها می‌توانند اقدامات لازم را برای تشخیص دقیق‌تر و درمان موثرتر معرفی کنند.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/09/25 12:28 ب.ظ

    سلام وقت بخیر این جواب mri همسرم هست متوجه نمیشم میشه بگید یعنی چی
    پنج ضایعه T2 بالا در هر دو پارانشیم کبد تا ۹ میلی متر در بخش II وجود دارد
    بدون افزایش در مطالعه پس از کنتراست به نفع کیست پارانشیمی ساده.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این گزارش نشان می‌دهد که در هر دو پارانشیم کبد، پنج ضایعه به اندازه ۹ میلیمتر در بخش II وجود دارد. این ضایعات به شکل T2 بالا هستند و در مطالعه پس از استفاده از ماده کانتراست (ماده ای که به عنوان یک ماده رنگی یا موادی که می‌توانند ساختارهای داخلی بدن را بهتر نمایش دهند) افزایشی نداشته‌اند. این وضعیت به نفع کیست پارانشیمی ساده تفسیر شده است.
      با توجه به اطلاعات موجود در گزارش، می‌توان نتیجه گرفت که ضایعات موجود در کبد به صورت کیست‌های پارانشیمی ساده هستند و افزایش یا تغییری در آنها پس از استفاده از کانتراست مشاهده نشده است. این نتایج به طورمعمول به معنای خوش‌خیم بودن یا عدم وجود تغییرات نگران‌کننده در این ضایعات است.

      اگر سوالات یا ابهاماتی دارید، بهتر است با پزشک یا متخصص صحبت کنید. او می‌تواند بهترین توضیحات را در مورد نتایج این تصویربرداری و وضعیت سلامتی کبد شما ارائه دهد.

      پاسخ
  • حمید رحمتی
    1402/09/08 5:47 ب.ظ

    عرض سلام و درود
    اصطلاح diffusefattyinfilterationبه چه معناست
    آیا مشکل خاصی در کبد دیده میشه
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اصطلاح “diffuse fatty infiltration” به معنای نفوذ چربی در کلیه قسمت‌های یک عضو مانند کبد است. این واژه به وضعیتی اشاره دارد که چربی به صورت یکنواخت و در سراسر کبد توزیع شده است.
      این وضعیت ممکن است ناشی از مشکلات مختلفی باشد مانند:
      ۱. چاقی: چاقی می‌تواند باعث افزایش چربی در کبد شود.
      ۲. الکل: مصرف بیش از حد الکل می‌تواند منجر به چربی کبدی شود.
      ۳. دیابت و متابولیک سندروم: برخی از بیماران دیابتی و همچنین افرادی که دارای متابولیک سندروم هستند، ممکن است به افزایش چربی در کبد دچار شوند.
      در حدودی، مقداری از چربی در کبد ممکن است طبیعی باشد، اما وقتی این چربی به صورت یکنواخت و در سراسر کبد تجمع می‌یابد، ممکن است به عنوان یک وضعیت نامطلوب تشخیص داده شود. این وضعیت به نظر می‌رسد که به تنهایی یک مشکل جدی نباشد، اما در برخی از موارد ممکن است به وجود مشکلات مانند التهاب کبد چرب یا ناشی از بیماری‌های دیگر (مانند نقصان کبدی) اشاره کند.

      به هر حال، برای تفسیر دقیق‌تر و مشاوره در مورد این موضوع، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید. او می‌تواند براساس نتایج آزمایشات و سابقه پزشکی شما، توضیحات دقیق‌تری را ارائه دهد و در صورت لزوم، برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

      پاسخ
  • باسلام من سونوگرافی کل شکم انجام دادم و نوشته :
    تصویر ضایعه ۲۶*۱۰*۱۶ میلیمتری هایپر اکوژن در ناحیه هیلوم کبد مشهود است که میتواند focal fatty infiltrative و یا ضایعه فضاگیر همانژیوم باشد

    منظورش چی هست ؟ آیا خطرناکه ؟ MRI لازم هست ؟ الان اینها بعنی توده ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با استناد به توصیفات داده شده، مشخص شده که یک ضایعه با ابعاد ۲۶*۱۰*۱۶ میلیمتر در ناحیه هیلوم (محل ورودی عروق و اعصاب به کبد) قرار دارد. این ضایعه دارای ویژگی‌های هایپر اکوژن است که ممکن است به دو دلیل متفاوت به شکل های مختلف مشاهده شود:

      ۱. Focal Fatty Infiltrative (تسری عروق چربی به بافت کبدی): این موضوع ممکن است ناشی از نفوذ محلی چربی به بافت کبدی باشد. این شرایط برخی از ناحیه‌های کبد را هیپر اکوژن نمایش می‌دهند.

      ۲. همانژیوم (Hemangioma): یک ضایعه خونی نرمال و خوش‌خیم که ممکن است در کبد ایجاد شود. این نوع ضایعه عموماً ناشی از انبساط عروق کوچک خونی است.

      برای تشخیص دقیق و تفسیر صحیح، نیاز به انجام بررسی‌های پیشرفته‌تری مانند سونوگرافی داپلر یا MRI با کانتراست وجود دارد. برای این کار، بهتر است با پزشک معالج مشورت کنید. او می‌تواند نتایج را براساس سوابق بالینی و پزشکی شما بهتر تفسیر کرده و راهنمایی‌های لازم را برای ادامه معالجه ارائه دهد.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/09/06 6:08 ب.ظ

    با سلام بیمار من نمونه برداری انجام داده در جواب این نوشته شده :سابقه یافته‌های پاراکلینیکی: نمونه‌های دریافتی ناخالص توده کبد در فرمالین شامل طناب‌های متعدد بافت کتانی به ابعاد ۳.۰، ۱.۰ ۱ مجموع سکته‌های چندگانه / ۱ تشخیص: بیوپسی توده‌ای کبد:_ هیپرپلازی ندولار کانونی .لطفا اگر میشه برام توضیح بدید خطر ناک هست یا نه و چگونه باید این توده خارج بشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این نمونه برداری شامل اطلاعاتی در مورد بخش های مختلف است.
      در این نمونه، توجه به یک کانون هیپرپلازی ندولار داده شده است. این توصیفات معمولاً برای توصیف نتایج بیوپسی کبد یا تحلیل‌های بیوپسی به کار می‌روند که اطلاعات از نمونه‌های بافتی ارائه می‌دهند.
      که معرف مشکلات مختلفی مثل تغییرات غیرطبیعی یا وجود توده‌ها در بافت کبد هستند، اما شرح دقیق و تشخیص نهایی نیاز به اطلاعات بیشتر از سوابق پزشکی و بالینی شما دارد و نمی‌توان به این صورت نظر قطعی داشت.

      پاسخ
  • 09177752297
    1402/08/17 1:35 ب.ظ

    سلام

    پدرم ۶۸ ساله هست. در سونو کبد نوشته تعدادی توده هایپواکو به بزرگترین ابعاد ۳ سانتیمتر بصورت منتشر در سگمانهای کبد دیده میشود و سی تی اسکن تری فازیک پیشنهاد میگردد.

    سی تی رو انجام داد که در جوابش نوشته در کبد ندول های افزایش دهنده لبه هیپودنس متعدد به نفع متاستاز دیده میشود و در روده ضخیم شدن توده مانند دیواره رکتوم به نفع سرطان بطول ۶ سانتیمتر و درگیری احتمالی پروستات و وزیکول منی راست و چندین گره بزرگ منطقه ای دیده میشود.

    در کولونوسکوپی توده قارچی شکل دیده شد و در جواب پاتالوژی ادنوکارسینیوم تشخیص دادند.

    جراح کبد میگه اگر توده های کبد کم بشن میشه کبد و روده رو همزمان عمل کرد.

    حالا میخواستم بدونم آیا کم شدن توده های کبد امکانپذیر هست یا خیر؟

    و آیا غیر از شیمی درمانی راه دیگری که کارایی بیشتری داشته باشد وجود دارد؟

    ممنونم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مواردی که شما ارائه داده‌اید نشان می‌دهد که پدرتان ممکن است با چندین مشکل سلامتی از جمله توده‌های کبد، توده در روده ضخیم، احتمالی پروستات و وزیکول منی راست مواجه شده باشد. تشخیص‌ها نیاز به بررسی و درمان دقیق توسط تیم پزشکی دارند.
      ۱. توده‌های کبد:
      – توده‌های کبد از نوع‌های مختلفی می‌توانند باشند و می‌توانند خوش‌خیم (غیرسرطانی) یا بدخیم (سرطانی) باشند. نیاز به انجام تست‌های بیشتر و مشاوره با پزشک تخصصی دارید تا تاکنون تشخیص دقیق و درمان مناسب اعلام شود.
      ۲. توده در روده ضخیم:
      – توده در روده ضخیم نیز باید توسط تیم پزشکی ارزیابی و تشخیص دقیق شود. پاتولوژی تایید ادنوکارسینوم را داده است که نشان می‌دهد ممکن است مورد سرطان باشد.
      ۳. پروستات و وزیکول منی:
      – پروستات و وزیکول منی نیز نیاز به ارزیابی دقیق دارند تا مشخص شود آیا این توده‌ها سرطانی هستند یا خیر.

      درمان برای هریک از این مشکلات بستگی به نوع و مرحله بیماری دارد و نیاز به مشورت با تیم پزشکی تخصصی دارد. در مواردی که سرطان تشخیص داده شده است، درمان‌های متنوعی از جمله جراحی، شیمی درمانی (کمک به درمان سرطان)، تراپی هدفمند (مانند تراپی مولکولی) و تراپی تابشی ممکن است در نظر گرفته شود.

      مهمترین مرحله اکنون مشاوره با تیم پزشکی تخصصی و انجام تست‌ها و بررسی‌های مورد نیاز است تا بتوان تصمیمات درمانی مناسب را اتخاذ کرد. از پزشک خود بخواهید که به‌عنوان منبع اطلاعات اصلی و مشورت دهنده شما عمل کند.

      پاسخ
  • ناصر ۴۱ ساله
    1402/08/16 6:19 ب.ظ

    سلام .حدود و سایز کبد نرمال و اکوی آن فزایش یافته می توان به علت کبد چرب گرید ۱-۲باشد.یک ناحیه هایپر اکو هتروژن فاقد فلوی عروقی به ابعاد ۲۵°۲۰ در لوب راست سگمان ۶کبد مشاهده شده که در درجه اول مطرح کننده همانژیون م باشد.لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • آرين زماني
    1402/08/15 12:58 ب.ظ

    باسلام و احترام
    میشه لطفا توضیح بدین که ( کبد دارای اکوی هتروژن بوده و باید بررسی شود) یعنی چه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      وقتی در سونوگرافی کبد ذکر می‌شود که کبد دارای اکوی هتروژن است، به نوعی از تغییرات در بافت کبد اشاره می‌شود. به طور عمومی “هتروژن” به معنای ضایعه است. این ممکن است نشان دهنده وجود تغییرات مختلف در کبد باشد.
      علل اکوی هتروژن کبد می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
      ۱. چربی در کبد (ناشی از چاقی، دیابت، مصرف الکل و…): یکی از شایع‌ترین عواملی که منجر به اکوی هتروژن کبد می‌شود، انباشت چربی در کبد است.
      ۲. التهاب کبدی: التهاب‌های کبدی مانند هپاتیت و سیروز می‌توانند به تغییرات هتروژن در بافت کبد منجر شوند.
      ۳. فیبروز کبدی: اگر فیبروز (چگونگی تغییرات سلول‌های کبد به بافت غضروفی) در کبد تشخیص داده شود، این ممکن است به تغییرات هتروژن در سونوگرافی منجر شود.
      ۴. تورم یا ضایعات کبدی: تغییرات توموری یا ضایعات کبدی می‌توانند باعث اکوی هتروژن شوند.

      لزوماً اکوی هتروژن نشانه‌ای از بیماری جدی نیست، اما نیاز به ارزیابی دقیق توسط یک پزشک دارد. در این مرحله، از مهمترین اقدامات می‌توان به انجام تست‌های خونی و ممکن است سونوگرافی‌ها و تصویربرداری‌های دیگر برای بررسی وضعیت کبد اشاره کرد.
      پزشک شما می‌تواند نتیجه این تست‌ها را برای شما تفسیر کرده و در صورت لزوم، دستورات بیشتری را برای تشخیص و درمان دهد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، من اولین بار سال ۹۷ موقع سونوگرافی فهمیدم ک توده در کبد دارم در سی تی اسکن و ام آر ای چیزی نشان نداد ، پارسال هم دوباره سونوگرافی دادم بازم توده نشان میده این دفعه باز سی تی اسکن و ام آر ای رفتم در تبریز باز چیزی نشان نمیده ، حالا کدوم باید باور کرد

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون بررسی سابقه پزشکی و نتایج آزمایشات شما نمیتوان نظر خاصی داشت. اما تکرار این روند کمی جای بحث دارد و پیشنهاد میشود مرکزی که به آن مراجعه میکنید برای تصویربرداری تغییر دهید.

      پاسخ
  • سلام‌وفتتون بخیر
    پدرم با درد در ناخیه کبد سونوگرافی شکمی شد که به شرح زیره
    سایز کبد‌نسبتا کاهش یافته است.پارانشیم آن در ناف هتروژن دیده میشود
    مایع آزاد خفیف در ساب فرنیک راست مشهود است
    ساختارهای عروقی متعدد در ناف کبد مشهودن که مطرح‌کننده عروق کولترال میباشد
    دیلاتاسیون‌مجاری صفراوی داخل کبد مشهودند
    CBC:7mm حداکثر رنج نرمال است
    تطبیق با مدارک قبلی و بررسی های تکمیلی جهت malignaney R/O و یا سیروز کبدی توصیه میشود
    طحال اکوی طبیعی دارد و سایز آن ۲۲۵mm بزرگتر از حد طبیعی است
    پانکراس،آئورت،پاراآئورت به علت تداخلات گازی و distrntion شکمی قابل ارزیابی نیستند
    میشه لطفا این‌سونورو برام‌تفسیر کنید؟خیلی نگرانم
    ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بیان نظر در این باره نیاز به بررسی بالینی و داشتن سوابق کامل بیماری پدر شما، همچون سابقه سیبروز کبدی و هر مسائل دیگری که ممکن است تاثیر داشته باشند، دارند. همچنین، از تست‌های تکمیلی مثل آزمایش‌های خونی یا تصویربرداری اضافی (مانند اسکن‌های CT یا MRI) برای ارزیابی دقیق‌تر شرایطتان استفاده می‌کنند.

      با توجه به توصیه پزشک، ممکن است نیاز به ادامه تست‌ها و بررسی‌های اضافی داشته باشید تا وضعیت بیمار را بهتر درک کند. اگر نگران یا سوالاتی دارید، حتماً با پزشک خود صحبت کنید. او می‌تواند شما را به درمان و مراقبت‌های لازم هدایت کند.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/08/04 11:32 ق.ظ

    سلام خانمی ۳۰ساله باسابقه ی psc ایا این بیماری با قرص اورسوفار که مصرف میکنم قابل کنترل هست ؟ چون خیلی نگران هستم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اورسوفار (Ursodiol) به عنوان یک داروی جلوگیری و کنترلی برای اختلالات کبدی شناخته می‌شود. این دارو به ویژه در درمان اختلالات کبدی نظیر کلیوسیستیت (کیست‌های کبدی) و پرایمری سیروز صفرائی (PSC) مورد استفاده قرار می‌گیرد.
      اختلال PSC معمولاً با تورم و آسیب به مجاری صفرائی کبد همراه است و می‌تواند به مشکلات جدی‌تری منجر شود. اورسوفار اغلب به عنوان یک راهکار درمانی به اشکالی از این اختلال، به‌خصوص زمانی که به مجاری صفرائی کبد متحول نشده باشد (PSC غیرمتحول)، تجویز می‌شود. این دارو به تسهیل تخلیه مجاری صفرائی و کاهش تورم کبد کمک می‌کند.
      باید توجه داشته باشید که هر فرد و شرایط جسمی او به طور مختص به داروها پاسخ می‌دهد. مصرف اورسوفار و کنترل PSC نیاز به نظارت دقیق توسط پزشک معالج دارد. او باید نحوه برخورد بدن شما به دارو را بررسی کرده و نظر خود را اعلام کند. در مورد هرگونه مشکل یا علائم نامعمولی در طی مصرف این دارو به پزشک معالج خود اطلاع دهید.

      اهمیت پیروی از توصیه‌های پزشک و برنامه معالجه ارائه شده برای شما در کنترل PSC و پیشگیری از تشدید آن بسیار بزرگ است.

      پاسخ
  • زهرا ی
    1402/08/03 7:56 ق.ظ

    سلام جواب سیتی مادرم بعد از ۱۲ جلسه شیمی درمانی به شرح زیر میباشد :
    ضایعه هیپودنس با کناره نامنظم و دارای انهانسمنت تاخیری حاشیه ای و به قطر ۹/۱ سانتیمتر در سگمان قدامی تحتانی لوب راست کبد
    زیر کپسول دیده می شود که قویا مشکوک برای ضایعه متاستاتیک است . یک فوکوس کوچک هیپودانس در سگمان خلفی فوقانی لوب راست کبد دیده شد که در تصاویر تاخیری از وضوح ان کم شده است و غیراختصاصی است.
    سوالم این هست که آیا امکان جراحی جهت برداشتن توده وجود دارد یا خیر ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      امکان جراحی و برداشتن توده وابسته به متاستاتیک در سگمان قدامی تحتانی لوب راست کبد و توده کوچک در سگمان خلفی فوقانی لوب راست کبد بستگی به عوامل متعددی دارد، از جمله اندازه و مشخصات دقیق توده‌ها، موقعیت آن‌ها در کبد، وضوح اندازه توده‌ها در تصاویر تاخیری و دیگر عوامل تشخیصی و بالینی.
      برای تعیین اینکه آیا جراحی مناسب است یا خیر، شما نیاز به مشورت با یک متخصص جراح (یا همان هپاتوپانکراسی) دارید. پزشک متخصص باید به دقت توده‌ها را ارزیابی کرده و سپس تصمیم بگیرد که آیا جراحی برای برداشتن توده‌ها مناسب است یا نه. او نیز می‌تواند از تست‌ها و تصاویر تشخیصی بیشتری برای تعیین شخصیت دقیق توده‌ها استفاده کند.

      پاسخ
  • علیرضا
    1402/08/02 11:05 ب.ظ

    سلام. سونوگرافی انجام دادم و جوابش یکم منو ترسونده
    دیامتر ۷*۷/۵ در سگمان ۶ لوب راست کبد
    دیامتر ۱۶*۲۴ و ۱۰*۱۴ سگمان ۴ در لوب چپ کبد
    تصویر فاقد محتوا در چپ کبد ۹*۱۰
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در نتیجه سونوگرافی کبد که ارائه داده‌اید، نشان دهنده وجود چیزی نظیر توده‌ها یا سایر تغییرات ناشی از مسائل مختلف در کبد است.
      اما برای تشخیص دقیقتر و تفسیر صحیح نتایج، باید با پزشک معالج خود مشورت کنید. او می‌تواند سونوگرافی را با توجه به سابقه پزشکی و علائم بالینی شما ترکیب کند تا تصویر کاملی از وضعیت کبد و هر تغییراتی که در آن رخ داده است ارائه دهد.
      نمی‌توان به تنهایی از این اطلاعات در مورد کبد نتیجه‌ای قطعی گرفت. برای تشخیص صحیح و درمان مناسب، ارتباط مستقیم با پزشکتان بسیار اهمیت دارد. او می‌تواند با تجزیه و تحلیل دقیقتر نتایج و بررسی معلومات پزشکی شما، راهنمایی کند.

      پاسخ
  • از پاسخ شما بسیار سپاسگزارم. خیلی بهم کمک کردید.

    پاسخ
  • سلام و وقت شما بخیر. خواهر من حدود هشت ماه پیش در چکاب سالیانه متوجه وجود چند تا همانزیوم در کبد شد که به دکتر هم مراجعه کردند گفتند که درمانی ندارد و باید هر ۶ ماه سونوگرافی انجام بده و دیروز سونو انجام دادند نوشته: کبد دارای اندازه و شکل و اکوپترن طبیعی است تصویر چند کانون اکوژن به شرح ذیل مشهود است: ۷*۸ میلی متر در سگمان ۸- ۸*۸ میلی متر در سگمان ۸- ۲۴*۲۶ میلی متر در سگمان ۶ و ۱۰*۱۴ میلی متر در قسمت قدامی سگمان ۲
    خودش خیلی نگران هست و همش فکرش درگیره از اینکه تعدادشون بیشتر بشه ممنون می شم راهنمایی کنید که چگار باید بکنند و آیا خطرناک است و درمانی ندارد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توصیف‌های اکوگرافی کبد به معنای مشاهده توده‌های چربی در کبد هستند. این توده‌ها به عنوان کانون‌های اکوژن توصیف شده‌اند و معمولاً ناحیه‌هایی از کبد هستند که چربی در آن جمع شده است. این توده‌ها به نظر می‌رسد که اندازه‌های مختلفی داشته باشند، از ۷×۸ میلی‌متر تا ۲۴×۲۶ میلی‌متر.
      در اکثر موارد، توده‌های چربی در کبد نیازی به درمان ندارند و معمولاً در طول زمان و پس از تغییرات در سبک زندگی و کاهش چربی در بدن، بهبود می‌یابند.
      این تغییرات شامل تغییر در رژیم غذایی به سمت غذاهای کم چرب و بافتی و افزایش فعالیت بدنی می‌شود. همچنین، در صورتی که ترانسامینازها یا دیگر آزمون‌های کبدی نرمال باشند و کبدی به طور کل سالم به نظر آید، نگرانی زیادی ندارید.

      با این حال، توصیه می‌شود که با پزشکتان در مورد تفسیر دقیقتر و مدیریت مناسب برای وضعیت کبد خود مشورت کنید، به خصوص اگر مشکلات دیگری مانند چربی نشاسته‌ای (NAFLD) در شما تشخیص داده شده باشد. در صورت لزوم، پزشک شما می‌تواند راهنمایی کند که چگونه از این وضعیت مراقبت کنید.

      پاسخ
  • با سلام
    طی انجام سونوگرافی همانژیوم ۱۰ میلی در قسمت راست کبدم تشخیص داده شد که پزشک معالج برام ct با تزریق نوشتن اما در ct همانژیوم یا عارضه دیگری در کبد مشاهده نشد دکتر معالج برام سونو مجدد نوشتند و عنوان کردند احتمال توصیه به انجام mri برای تشخیص دقیق هست
    به نظرتون دلیل عدم مشاهده در ct چی بوده ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      عدم مشاهده یک عارضه یا وضعیت خاص در تصویر CT (کامپیوتریزه توموگرافی) ممکن است به عوامل مختلفی برگردد. این عوامل عبارتند از:
      ۱. اندازه و نوع عارضه: CT ممکن است نقصی داشته باشد در تشخیص عارضه‌های کم اندازه یا معمولی، خصوصاً اگر آنها در بخش‌هایی از بدن باشند که سخت‌تر به تصویر کشیده می‌شوند. عارضه‌ها با چگالی مشابه با اطراف خود در تصویر به‌خوبی قابل تشخیص نیستند.
      ۲. مهارت تکنسین: کیفیت تصویر CT به طور زیادی به تجهیزات CT و مهارت تکنسین مرتبط با انجام مطالعه بستگی دارد. تنظیمات اشعه‌ای صحیح و تکنیک‌های به‌روز می‌توانند مشکلات تشخیصی را کاهش دهند.
      ۳. وضعیت بیمار: ممکن است وضعیت فیزیکی بیمار و ویژگی‌های بدنی او (مانند میزان چربی بدن) تأثیر داشته باشد.
      ۴. مهارت پزشک معالج: توانایی پزشک معالج در تفسیر تصاویر CT نیز مهم است. برخی از موارد ممکن است نیاز به انجام مطالعات تصویربرداری اضافی داشته باشند تا به تشخیص صحیح برسید.

      احتمالاً دکتر شما تصمیم به تجویز مطالعات تصویری دیگر مانند MRI گرفته‌اند تا وضعیت کبد را با دقت بیشتری بررسی کنند و علت معنی‌دار بودن همانژیوم تشخیص دهند. انجام MRI ممکن است به نظرات بیشتری در مورد عارضه کمک کند. مهمتر از همه، شما باید پیشنهادات پزشکتان را در این زمینه دنبال کرده و از او سوالات خود را بپرسید.

      پاسخ
  • ناشناس:)
    1402/07/14 11:09 ق.ظ

    سلام وقت بخیر
    من یگ دختر۱۳ساله دارم با توده های آدنوم کبدی که اول همانژیوم کبدی بود و الان بعدازگرفتن ام آر آی با تزریق توده آدنوم کبدی مشاهده شد و با تشخیص آقای دکتر صانعی و آقای دکتر ملک حسینی شیراز که تا۳ماه دیگر سونوی مجدد بشوند و تحت نظر باشند ولی اول تاحالا سوزش درناحیه کبدی و درد در کشاله ران همراه با تحوع و جدیداً استفراغ هم اضافه شده و در ام آر آی آخری جواب نوشته شده که باید پرتو بشود ولی آقای دکتر گفتند که تا۳ماه دیگر تحت نظر باشد و پرتو نشود فعلاً
    به نظر شما من الان با این درد بیمارم و علائم چکاری انجام بدهم باید صبرکنم؟؟؟؟؟؟چون توده ها از۳توده تبدیل به۱۰توده شده ولی اندازه های آن بزرگ نشده

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      علائمی که شما اشاره کردید، از جمله درد در ناحیه کبدی، کاهش وزن، استفراغ، و تغییرات در سونوگرافی بدن، می‌تواند نشان‌دهنده وجود مشکلی باشد. پزشک معالجی که دخترتان را معالجه کرده و تاریخچه بیماری‌اش را می‌شناسد، می‌تواند بهترین نظرات را در مورد چگونگی مراقبت و تشخیص نهایی بدهد.
      تا زمان مشاوره و دیدار با پزشک معالج، سعی کنید نگرانی‌های خود را کنترل کرده و به دخترتان از نظر روحی و انگیزه‌ای پشتیبانی کنید. باید صبر داشته باشید تا پزشک معالج بتواند تصمیم نهایی و مناسب‌تری را برای درمان این مسائل بگیرد.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    مادرم پنج سال پیش درگیر سرطان سینه شدند درمان رو کامل کردیم و تا پنج سال همه چی خوب بود
    و الان یک توده در کبدشون دیده شده که بعد بیوپسی گفتن بدخیم هست
    بعد پزشک مارو فرستاد pet scan که ببینه تک متاستاز هست یا نه و توی جواب پت هیچ چیزی نشون داده نشد
    امکان داره جواب بیوپسی اشتباه باشه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص سرطان معمولاً از طریق بیوپسی یا نمونه‌برداری از توده‌های مشکوک در بدن انجام می‌شود. اگر بیوپسی نشان دهنده وجود سلول‌های سرطانی باشد، این به معنای واقعی داشتن توده بدخیم است. اما گاهی اوقات، برخی از نمونه‌های بیوپسی نمی‌توانند تمام اطلاعات مورد نیاز برای تشخیص نهایی را فراهم کنند.
      با توجه به شرایطی که توصیف کردید (توده در کبد پس از تشخیص و درمان سرطان سینه مادرتان)، تشخیص دقیق می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. اما واضح است که بیوپسی نشان دهنده وجود توده بدخیم در کبد مادرتان است. این توده ممکن است از سرطان سینه به کبد منتقل شده باشد. تشخیص نهایی برای تعیین ماهیت دقیق توده و تعیین مراحل بیشتر بیماری نیاز به انجام تست‌های تکمیلی مانند اسکن‌ها و تصاویر تشخیصی دقیق‌تر (مثل اسکن PET) و مشاوره با یک تیم پزشکی تخصصی دارد.

      در موارد پیچیده مانند این، مشورت با پزشک تخصصی سرطان کبد یا یک تیم متخصص (که ممکن است شامل جراحان، پزشکان تشخیصی، و پزشکان تشخیصی تصویری باشد) ضروری است. آنها می‌توانند نمونه‌های اضافی از توده‌ها را بردارند و از تست‌های تخصصی دقیق‌تری برای تشخیص استفاده کنند تا توانایی تشخیص و تعیین مراحل بیشتر بیماری را افزایش دهند. همچنین، ممکن است مراحل درمانی متناسب با وضعیت مادرتان ارائه شود.

      پاسخ
  • سلام و احترام.حدود یک ماه پیش بعد از کلونوسکپی مادرم ، متوجه سرطان روده بزرگ و درگیری کبد شدیم . با عمل لاپارسکوپی ۴۰ سانت از روده برداشته شده. توده های کبدی حدود ۹۰ میلی متر هستند و در دولت کبد وجود دارند. قرار هست با ۶ جلسه شیمی درمانی مشخص شود که آیا تومورهای کید کوچک می‌شوند که در صورت مثبت بودن با لاپارسکپی توده های کید هم برداشته شوند و مجدد شیمی درمانی ادامه پیدا کند. سوالی که دارم این است که اولا چنین چیزی آیا امکان پذیر هست؟ بعلاوه اینکه پزشک هماتولوژی شیمی درمانی اولیه رو شروع نکرده .چون معتقد هیت یک ماه از عمل باید بگذرد. آیا این یک ماه با توجه به بزرگی تومور کبد، خطر ناک نیست؟ خواهش می کنم راهنمایی کنید .واقعا شرایط سخت و طاقت فرسایی دارم ممنون.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در شرایطی که شما مطرح کردید، ابتدا نیاز است که تومورهای کبدی ارزیابی شوند تا مشخص شود که آیا آن‌ها به شیمی درمانی پاسخ می‌دهند یا خیر. پس از عمل لاپارسکوپی برداشت روده و شروع شیمی درمانی، ممکن است پزشک تصمیم بگیرد که به کمک تست‌های تصویری نظیر اسکن CT یا MRI یا آزمایش های خون مشخص کند که آیا تومورهای کبدی کوچک نیز به شیمی درمانی پاسخ می‌دهند یا نه.
      در مورد تاخیر در شروع شیمی درمانی، انتظار معمولاً این است که پس از عمل جراحی، برای مدتی اجازه داده شود تا بدن بهبود یابد و برای شروع شیمی درمانی آماده شود. این یک مدت زمان متداول است و در بسیاری از موارد به عنوان یک استراتژی معمولی پیگیری می‌شود.
      با این حال، تاخیر در شروع شیمی درمانی نیز می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند، به ویژه اگر تومورها بزرگ باشند. بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت کنید تا برنامه‌ای بهتر برای درمان تعیین شود و همچنین به وی تمام سوالات و نگرانی‌های خود را اعلام کنید تا او بتواند شما را بهتر راهنمایی کند. در این مواقع، تعامل مؤثر با پزشک خود بسیار مهم است تا تصمیمات مناسب گرفته شوند.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر پدر بنده ۵۹سال سن دارن به تازگی متوجه شدیم سرطان معده دارن ازمایشاتو انجام دادیم به تازگی ام ار ای انجام دادیم نوشتهکبد ابعاد پارانشیم نرمال دارد.۶تودهکبدی عمدتا در لوپ چپ بزرگترین به قطر۳۷ میلی متربه صورت سیگنال پاییندرt1وسیگنال بالا درt2با مرکز کیستیک نکروتیک رویت میشودکه در سری های داینامیکبعد از تزریق ماده حاجب انهاسمنت به صورت مرکزی در فاز پورتال همراه با انهاسمنت بافت اطراف توده داردودر فاز تاخیری wash out محیطی دارد نتیجه زده متاستاز کبدی ما هنوز برای معده هم شروع به درمان نکردیم هی ازمایش مینویسن الان نتیجه چیه چیکار باید بکنیم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به نتایج آزمایشات و تشخیص سرطان معده در پدر شما و همچنین توده‌های کبدی که تشخیص داده شده است، توصیه می‌شود که به اسرع وقت با تیم پزشکی متخصص مشورت کنید تا برنامه‌ریزی درمانی مناسب انجام شود.
      سرطان معده می‌تواند به دلیل ویژگی‌های خود به کبد منتقل شود و توده‌های کبدی ایجاد کند. نتایج CT اشاره به وجود توده‌های کبدی دارند که احتمالاً متاستاز از سرطان معده باشند.
      درمان سرطان معده ممکن است شامل جراحی، شیمی درمانی یا ترکیبی از این روش‌ها باشد.
      تصمیم در مورد بهترین راه‌حل درمانی و زمان شروع درمان بستگی به مرحله و اندازه سرطان معده، وضعیت سلامتی کلیه، و دیگر عواملی دارد که توسط تیم پزشکی مشورت خواهند کرد.

      پاسخ
  • باسلام
    مادرم ct داده چندضایعه متاستاتیک درکبد مشاهده که بزرگترینش۶۶*۵۶میلیمتر هست
    به نظرتون اول شیمی درمانی کنه بعد عمل برداشت کیست انجام بشه
    یا اول عمل کنه برای برداشت این ضایعه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ترتیب درمانی در مواجهه با ضایعات متاستاتیک کبد معمولاً بستگی به عوامل متعددی دارد، از جمله اندازه و تعداد ضایعات، نوع سرطان اصلی، وضعیت عمومی بیمار، سلامت عمومی و توصیه‌های پزشک معالج. در بسیاری از موارد، ترتیبی که شما ارائه داده‌اید (شیمی درمانی پیش از عمل برداشت کیست) به عنوان یک راه حل قابل توجه برای معالجه در نظر گرفته می‌شود.
      درمان شیمی درمانی می‌تواند به کاهش اندازه و تعداد ضایعات متاستاتیک کمک کند و ممکن است قبل از عمل برداشت کیست انجام شود تا ضایعات کمی کوچک‌تر شوند و برداشت آنها بهتر انجام شود. این اقدام معمولاً به عنوان یک قدم تدریجی در مراحل درمان در نظر گرفته می‌شود.

      به هر حال، تصمیم نهایی باید توسط پزشک معالج مادرتان با توجه به شرایط خاص او و معیارهای بالینی ایشان گرفته شود. مهمترین نکته این است که در مشورت با پزشک معالج، یک برنامه درمانی مناسب و ترتیب مناسب برای مادرتان تعیین شود تا بهترین نتیجه را از درمان بگیرند.
      همچنین، اطمینان حاصل شود که از افراد متخصص و تیم‌های درمانی متخصص برای انجام این درمان‌ها استفاده می‌شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ببخشید مادر من ۵۸ ساله ۲۸ آذر ۱۴۰۱ انسداد روده شدن و بعد عمل و بعد جراحی، ۴ ماه بعد وسطای شیمی درمانی دوباره برای بستن کلستومی جراحی شد که قبلش اسکن دادن و تو اسکن توده هایپو در کبد نشون داد که دکتر جراح موقع بستن کلستومی کبد رو هم دیده بود و گفتن در سطح کبد چیز قابل روئتی نبوده.
    امروز بعد از ۱۲ دوره جلسه شیمی درمانی دکتر براشون سونوگرافی داد که همه چی سالم بود فقط تو کبد این هست
    Liver with normal size shows normal echogenicity.
    Isoecho structure is seen in right lobe segment 6 measuring 17×۱۴ mm without mass effect
    حالا آقای دکتر ان شاءالله این چیز مهمی نیست که؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به اطلاعاتی که ارائه داده‌اید، به نظر می‌رسد که کبد مادر شما در سونوگرافی نرمال و بدون وجود توده‌های مشخصی تصویر داده است. این اطلاعات اشاره به وجود توده‌هایپو در کبد دارند، اما به طور کلی موردی خطرناک نیستند و ممکن است به صورت تصادفی در اسکن ظاهر شده باشند.
      در این مورد، دکتر معالج شما احتمالاً این توده‌هایپو را به عنوان یک تغییر غیرخطرناک و بدون تأثیر بر سلامت کبد تشخیص داده است. اگر دکتر معالج شما نگرانی خاصی در مورد این توده‌ها ندارد و سایر آزمایشات نیز سالم هستند، ممکن است توصیه کند که به تعداد دوره‌های شیمی درمانی ادامه دهید و کنترل‌های منظم با پزشک انجام دهید.

      با این حال، اگر هر گونه نگرانی خاصی دارید یا سوالی دارید، بهتر است با پزشک معالج خود در مورد این توده‌ها و وضعیت کبد مشورت کنید. او می‌تواند شما را به تست‌ها یا مطالعات تصویربرداری بیشتر ارجاع دهد تا به دقت وضعیت کبد مادرتان ارزیابی شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    یک ماه قبل مادر من کنسر برست شدن و خیلی سریع تحت درمان و جراحی قرار گرفتن،برای شیمی درمانی یک سری ازمایشات نوشتن که یکیش سیتی اسپیرال شکم و لگن با و بدون کنتراست خوراکی و وریدی درخواست دادن
    الان که جوابش گرفتم،یه قسمتش نوشته: یک ندول هیپودنس کوچک به قطر ۶ میلی در سگمان ۴b دیده شد که به دلیل کوچکی سایز قضاوت در مورد ماهیت ان میسر نمی باشد
    ایا چیز خطرناکیه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ندولی که در سگمان ۴b شکم دیده شده و به دلیل کوچکی اندازه نمی‌توان قضاوت دقیقی در مورد ماهیت آن داشت، نیاز به ارزیابی دقیق تر دارد. این امکان وجود دارد که این ندول ناشی از عوامل غیرخطرناکی باشد، مانند یک توده غیرخطرناک یا انسداد موقتی. اما از طرفی، ممکن است نیاز به ارزیابی بیشتر و تصاویر تشخیصی دقیق‌تر داشته باشد تا بتوان ماهیت آن را مشخص کرد.
      پزشک معالج مادر شما بر اساس این نتایج و سایر اطلاعات پزشکی ارائه خواهد داد و تصمیم‌گیری در مورد مراقبت‌های بعدی و درمان لازم را انجام خواهد داد. اگر شما یا مادرتان هرگونه سوال یا نگرانی دارید، توصیه می‌شود با پزشک معالج خود مشورت کنید. او می‌تواند شما را در مورد توضیحات بیشتر و مراقبت‌های لازم راهنمایی کند.

      پاسخ
  • توده سالید به ابعاد ۶۷*۹۶م م دارای حاشیه لبوله و هایپرواسکولار ایزواکو با پارانشیم کبد برخاسته از لوب چپ کبد رویت می‌گردد که نمای آن در درجه اول مطرح کننده هپاتوبلاستوما می باشد

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این توده ابعادی به مراتب بزرگتر از لوزه سالم کبد دارد و دارای حاشیه لبوله (یعنی شبکه خونی) و هایپرواسکولاریتی (افزایش فشار در عروق خونی) است. ایزواکو به این معناست که در سونوگرافی، این توده با بافت طبیعی کبد مشابه درخشش دارد.
      توصیفی که داده شده ممکن است نشانه‌ای از وجود تومور کبدی باشد. هپاتوبلاستوما یک نوع تومور کبدی است که معمولاً در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود. اما برای تشخیص دقیق و تعیین نوع توده و احتمال ابتلا به هپاتوبلاستوما یا دیگر بیماری‌ها، نیاز به انجام تست‌ها و بررسی‌های بیشتر توسط پزشک متخصص کبد (گاهی با انجام بیوپسی کبد) و شاید تصویربرداری مثل CT یا MRI دارید.
      تشخیص و درمان تومورهای کبدی بسیار پیچیده است و باید توسط یک تیم پزشکی متخصص انجام شود. بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید تا برای تشخیص دقیق و برنامه درمانی مناسب مشورت کنید.

      پاسخ
  • سلام
    کبد مادر بنده ۴ ماه پیش به دلیل متاستاز ملانومای چشمی جراحی شد و توده خارج شد
    بعد از یک ماه به دلیل درد سونوکرافی شدن و تشخیص هماتوم با طول ۱۳ سانت دادن شد
    تا اینکه بتازگی سونوگرافی شدن و تشخیص چند توده مدور هایپواکو داده شده
    یعنی امکان مجدد متاستاز هست…. نمیتونه باقی مانده هماتوم باشه🙏🏼

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      متاسفانه با این مقدار از اطلاعات و بدون بررسی سوابق پزشکی مادر شما نمی‌توان تشخیص دقیقی داشت بدهم چرا که نیاز به اطلاعات بیشتر و بررسی‌های پزشکی دقیق‌تر وجود دارد.
      اما اگر تشخیص توده‌های هیپواکو در کبد مادر شما ارائه شده است، باید با پزشک متخصص گوارش و کبد مشورت کنید. پزشک می‌تواند با استفاده از سوابق پزشکی و نتایج تست‌ها تشخیص دقیق‌تری ارائه دهد و اگر نیاز به بررسی های تصویری بیشتر مثل سونوگرافی یا اسکن‌های کبدی دیگر داشته باشد، آنها را درخواست کند.

      پاسخ
  • سلام مادرم سونودادتوده همانژیوم کبدواسکن تزریقی که هپودنیس ۵۳Huباحدودناواضع به ابعاد۲۰و۲۱ mmدرسمگان ۴bکبدویک یافته ومشابه به ابعاد۲۱.۱۸mmدرساب کپسولارسمگان ۷کبد…ضایعه سمگان ۴bبنظردارای peripheral..enhancementمیباشد…ایاخطرناکه سونوگرافی دادیم میگه ۳تاتوده هایپراکوباهمانژیوم مطرح است دردداره معده اشم اذیت میشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توده‌های همانژیوم کبدی اغلب توده‌های خوش‌خیم هستند و معمولاً نیاز به درمان فوری ندارند. این توده‌ها معمولاً به عنوان ناحیه‌های کبدی که شامل خون‌ریزی شدید شده‌اند توصیف می‌شوند. اگر توده‌ها به طور تصادفی در سونوگرافی کشف شده‌اند و شما به درد یا علائم دیگری رسیده‌اید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. تصمیم نهایی در مورد نیاز به درمان یا پیگیری بیشتر از طریق انجام تست‌های تکمیلی و مشاوره با متخصص گوارش و کبد اتخاذ می‌شود. آنها می‌توانند مورد خاص شما را ارزیابی کنند و توصیه‌های مناسبی ارائه دهند.
      لطفاً با پزشک مادرتان مشورت کنید تا وضعیت کبدی او را به طور دقیق ارزیابی کرده و در صورت لزوم توصیه‌های درمانی مناسب را ارائه دهد.

      پاسخ
  • خانم ۶۱ ساله، در سونوگرافی یک توده هایپواکو هیدروژن خاوی نواحی کیستیک دارای فلوی عروقی با ابعاد ۱۳۱*۱۳۱*۱۷۸ میلیمتر در ناحیه ساب هپاتیک راست رویت شد که سبب فشار به لب راست کبد و هیلیوم کبد و جابه جایی انها به سمت بالا گردیده است.
    ابعاد کبد، اکوی پارانشیمال کبد، کیسه صفرا، طحال،پانکراس، رحم و ابعاد ان و ضخامت پارانشیم و اکوی کورتیکو کلیه طبیعی گزارش شده است.
    سرطانی است؟ راه حل چیست.؟با تشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بر اساس توضیحاتی که ارائه داده‌اید، نمی‌توان به سادگی برای توده مورد سونوگرافی تشخیص سرطانی یا غیرسرطانی داد. تصویر سونوگرافی معمولاً نیاز به تایید از طریق روش‌های تشخیصی دقیقتر مانند بیوپسی یا سی تی اسکن (CT scan) دارد.
      توده‌های هیدروژن خاوی کیستیک با فلوی عروقی ممکن است دلایل مختلفی داشته باشند، از جمله تشکیل یک کیست معمولی یا توده چرکی (کیست هیداتیک)، اما برای تشخیص دقیق نیاز به ارزیابی توسط پزشک تخصصی و انجام تست‌های اضافی مثل بیوپسی یا CT scan است.

      پیشنهاد می‌شود که با پزشک خود مشورت کنید و او را از نتایج سونوگرافی آگاه کنید تا او بتواند توصیحات و توضیحات دقیقتری را ارائه دهد و تصمیمات درمانی مناسبی را با شما انتخاب کند.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر pscهستم سابقه چتدبارERCPدارم. در اخرین گزارش پاتولوژی سلول های آتیپی دیده شده. ارجاع پیوند کبد هستم .چرا سلول ها آتیپی شدند؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سلول‌های آتیپی یا سلول‌های نامنظمی که در گزارش پاتولوژی به آنها اشاره شده است، ممکن است بخاطر موارد مختلفی ایجاد شود.
      این موارد ممکن است شامل عواملی نظیر التهاب، آسیب به سلول‌ها، عفونت یا تغییرات در محیط داخلی بدن باشند. در مورد افرادی که مشکلات کبدی دارند، این تغییرات ممکن است به عنوان نمونه از پاسخ به التهاب‌ها یا آسیب‌های درونی در کبد ظاهر شوند.
      پس از انجام ERCP و تحلیل پاتولوژی، ممکن است متوجه تغییرات در سلول‌های کبدی یا مرتبط با مجاری صفراوی شوید. برای تفسیر دقیق‌تر این تغییرات و تاثیر آن بر وضعیت کبدی شما، بهتر است با پزشک گوارش یا متخصص کبد مشورت کنید. او می‌تواند نتایج تست‌ها و گزارش پاتولوژی را بررسی کرده و نکات مهم را به شما توضیح دهد.

      پاسخ
  • سلام روزتون بخیر
    خواهر من ۵۰ ساله است سی تی اسکن کبد انجام داده و ضایعه سالید اکوژن با ابعاد ۷ میل در۷ میل در سگمان ۳ کبد دیده شده و ابعاد کبد نرماله … آیا خطرناکه؟؟؟ ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      یک ضایعه سالید اکوژن در کبد، به عنوان خود آن توده کبدی در نظر گرفته می‌شود. برای تشخیص و تعیین خطر احتمالی این ضایعه، باید بررسی‌های دقیق تر انجام شود. ابعاد توده کبدی و مشخصات دقیق توده (مانند شکل، سایز، نوع و…) می‌توانند تأثیر بزرگی در تعیین خطر احتمالی داشته باشند.
      ضایعات کبدی معمولاً به دو دسته تقسیم می‌شوند:
      خوش خیم (بی خطر) و بدخیم (خطرناک).
      بدخیم بودن توده کبدی به معنای احتمال وجود سرطان کبد است. اما باید توجه داشت که تعیین خطر و نوع آن به عوامل مختلفی مانند نوع و شکل توده، نتایج آزمایش‌ها، تاریخچه پزشکی فرد و… بستگی دارد.
      با توجه به گفته شما که ابعاد کبد نرمال است، اما یک توده در کبد دیده شده، نیاز به ارزیابی دقیق توسط یک متخصص گوارش و کبد (گاهی اوقات با تصویربرداری جامع تر مثل MRI یا CT انجام می‌شود) دارید تا تشخیص دقیق توده و معیار خطر آن تعیین شود. درصورت لزوم، برای انجام آزمایش‌های دقیق‌تر یا برای بررسی توده با تست‌های مختلف به شما ارجاع داده می‌شود.
      مهمترین نکته این است که هر گونه تغییر در کبد نیازمند توجه و ارزیابی پزشکی دقیق است. بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و برنامه درمانی مناسب تعیین شود.

      پاسخ
  • فرزام حائری
    1402/06/09 9:58 ب.ظ

    سلام وقت بخیر. مادر من ۵۵ سالشون هست. همانژیون داشتن ولی دکترشون گفته بود خطرناک نیست. الان دل درد خفیف دارن و توی سی تی اسکن جدید ضایعه هیپودنس دیده شده. آیا میتونه خطرناک باشه؟
    متن سی تی اسکن:
    MDCT study with coronal and sagittal reconstructions shows, liver has
    normal size and shape but at least five hypodense lesions are seen in the
    right and left liver lobes which in post contrast study with dynamic
    evaluation show early peripheral nodular post contrast enhancement to
    late central enhancement in the most mentioned lesions typically and in
    two of them show mild atypical near same type enhancement.
    A few very smaller up to (8mm) same foci are noted in the liver, too.
    Findings are suggesting multiple liver hemangioma with maximum
    (۳۷x32mm)size in the left lobe and (30x35mm) size in the right liver lobe.
    Clinical and sonographic and laboratory findings correlation are
    recommended

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به توصیفی که در گزارش CT Scan داده شده، به نظر می‌رسد که مادر شما چند توده همانژیوما در کبد دارد. همانژیوماها اغلب توده‌های خونی در کبد هستند و معمولاً خطرناک نیستند. اکثر موارد همانژیوماها به صورت تصادفی و در غالب موارد بیماری‌زایی ندارند و به طور تصادفی در سی تی اسکن یا سونوگرافی کبد کشف می‌شوند.
      با این حال، تاکنون، مطالعات تصویری تنها نمایانگر وجود توده‌های همانژیوما هستند و نیاز به تاییدیه‌های دیگری مانند سونوگرافی داینامیک یا تست‌های خونی نیاز دارد. برای اطمینان بیشتر از طبیعت این توده‌ها و خطرات مرتبط، می‌توانید با پزشک معالج مادرتان مشورت کنید. او می‌تواند نتیجه‌های تست‌ها و اطلاعات بیشتری که دارید را بررسی کند و توصیه‌های مناسبی ارائه دهد. همچنین، برای مشاوره تخصصی در مورد درمان و پیگیری، می‌توانید به یک متخصص گوارش و کبد مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام مادرم ۴۳ سالشون هست جواب سی تی اسکن گفته که دو تا توده هیپودنس در کبدش دیده شده میشه بگید یعنی چی

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توده‌های هیپودنس در کبد به توده‌هایی اشاره دارند که در سونوگرافی یا CT اسکن کبد با چگونگی انتشار نور (نسبت به بافت معمول کبد) نشان داده می‌شوند. این توده‌ها ممکن است به علت عوامل مختلفی ایجاد شوند، از جمله:
      ۱. همانژیوم: توده‌هایی که به دلیل وجود عروق خونی در داخل کبد به نظر می‌رسند.
      ۲. کیست‌ها: توده‌هایی که حاوی مایعات هستند و ممکن است خوش‌خیم باشند.
      ۳. هماتوم: توده‌هایی که ناشی از خونریزی داخل کبد می‌شوند.
      ۴. توده‌های خوش‌خیم یا بدخیم: توده‌های که احتمالاً نیاز به ارزیابی بیشتر و شناسایی نوع دقیق خود دارند.

      برای تشخیص دقیق و ارزیابی این توده‌ها، ممکن است پزشک معالج از تست‌های تصویربرداری اضافی یا آزمایش‌های خونی استفاده کند. معالجه بستگی به نوع و شدت توده‌ها دارد و ممکن است نیاز به توجه و درمان ویژه‌ای داشته باشد. به همین دلیل مهم است که مادرتان با پزشک متخصص داخلی ملاقات کنند و دستورات درمانی را از ایشان دریافت کنند.

      پاسخ
  • مدی صادقی
    1402/06/09 6:12 ب.ظ

    سلام ممنون از وقتی که می‌گذارید
    دختر من ۲۴ ساله هست و بطور مادرزادی مشکل قلبی یک بطنی هستن که با عمل فونتن الان مشکلی ندارند وهر سال چکاپ کامل انجام میده یک ماه پیش سونوگرافی از کبد داشت که دکتر گفتن یک توده روشن در کبد دیده می‌شود یعنی گفت از کنار کبد هست آیا این ربطی به عمل های قلبی شان دارد چون موقع عمل از پمپ اسفاده شده که معمولا می‌گویند به کبد فشار میاره آیا جای نگرانی دارد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توده‌های روشن یا چراغی که در سونوگرافی کبد دیده می‌شوند، معمولاً به عنوان “هپاتیک همانژیوما” شناخته می‌شوند. این توده‌ها اغلب بی‌خطر هستند و برخی از افراد اصلاً علائمی ندارند. هپاتیک همانژیوماها اغلب به عنوان توده‌های خونی در کبد توصیف می‌شوند.
      اگر دختر شما عمل قلبی داشته و از پمپ قلبی استفاده شده است، این ممکن است به مدت کوتاه فشار به کبد ایجاد کند. اما این فشار معمولاً موقت و قابل جذب توسط کبد است. به هر حال، تعیین دقیق دلیل این توده و ممکن بودن ارتباط آن با تاریخچه عمل قلبی شخصی دختر شما، نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
      پزشک معالج دختر شما می‌تواند بر اساس نتایج سونوگرافی، تاریخچه پزشکی، و نیاز به مطالعات تکمیلی مانند اسکن‌های تصویربرداری تصمیم‌گیری کند.

      پاسخ
  • با سلام. پدرم ۵۸ سال سن دارن. امروز سونوگرافی دادن و نتایجش به شرح زیر بود:
    ☑اسپن کبد ۱۲.۵ سانتی متر و اکوی پارانشیمال آن کمی افزایش یافته و کورس میباشد.
    ☑تواه هیپواکو با ابعاد ۴۴*۱۶ در لوب کودیت رویت شد.
    ☑توده هیپراکو با قطر ۱۲ م.م در قسمت مدیال و فوقانی لوب راست کبد بیشتر با نمای همانژیوم دویت گردید.
    ☑طحال حداکثر طبیعی با ابعاد ۱۱۹*۴۲ م.م رویت گردید.
    ☑ کیست به قطر ۱۳ م.م در پل میانی کلیه راست دیده شد.
    ☑ دو سنگ به قطر ۴ م.م در پل میانی و تحتانی کلیه چپ با نمای رسوب کلسیم رویت گردید.

    ☑ابعاد پروستات ۳۹*۴۱*۴۵ م.م و وزن آن ۳۸ گرم و حدود آن واضح هست.

    معرفی شدن که سی تی اسکن بگیرن واسه تشخیص دقیق تر.

    خواهش میکنم راهنمایی کنید، ممکنه خطری مثل تومور سرطانی تهدیدشون کنه؟
    بخاطرشون دیگه خواب ندارم.😔😔

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با این سطح از اطلاعات نمیتوان تشخیص مشخص و دقیقی داشت، اما می‌توانم به شما چند نکته‌ای درباره نتایج سونوگرافی داده شده بگویم.
      نتایج سونوگرافی کبد نشان می‌دهد که اندازه کبد کمی افزایش یافته و ممکن است اکوی پارانشیمال آن نیز کورس باشد. این نکته می‌تواند نیاز به ارزیابی و تشخیص دقیق‌تر از طریق سی‌تی اسکن را نشان دهد.
      در مورد توده‌های در کبد، این توده‌ها نیاز به ارزیابی دقیق‌تر دارند. اما نکته مثبت این است که به طور واضح ذکر شده که ابعاد پروستات و مشخصات آن واضح هستند.
      از آنجایی که پزشک معرفی کرده است که سی‌تی اسکن لازم است، این ممکن است به دلیل نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد توده‌ها یا وضعیت دقیق‌تر اندازه‌گیری‌های آن‌ها باشد.

      برای تشخیص دقیق‌تر و برنامه‌ریزی مناسب، بهتر است با پزشک معالج مشورت کنید. او می‌تواند با توجه به سوابق پزشکی و تشخیص دقیق‌تر، راهنمایی‌های لازم را ارائه دهد و در صورت نیاز به اقدامات بیشتر اقدام کند.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر آقای دکتر
    من برای چکاپ سونوگرافی رفته بودم بعدش متوجه شدم کبدم ضایعه داره «یک ضایعه اکوژن با نمای همانژیوم به سایز ۱۶×۲۷ میلیمتر در سگمان ۷ کبد روید میگردد»
    خطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توصیف شده‌ی ضایعه اکوژنی با نمای همانژیوم در کبد به معنی وجود یک نوع توده یا ضایعه در بافت کبد است که در تصویر سونوگرافی دیده شده است. اکوژن به معنی داشتن نواحی با بازتاب بالاتر در تصویر سونوگرافی و همانژیوم به معنی وجود ساختارهای عروقی مانند عروق خونی است.
      در مورد این ضایعه، سایز آن حدود ۱۶×۲۷ میلیمتر ذکر شده است. این اطلاعات از خود تصویر سونوگرافی گرفته شده‌اند. اما بدون داشتن اطلاعات دقیقتر از سونوگرافی و سایر آزمایشها، امکان تشخیص نهایی و توضیحات دقیقتر در مورد خطرناک بودن این ضایعه را ندارم.

      برای ارزیابی و تفسیر دقیق‌تر، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می‌تواند با انجام معاینه‌های فیزیکی، اطلاعات سابقه پزشکی و نتایج سایر تست‌های تصویربرداری، تشخیص و مراقبت‌های لازم را به شما توصیه کند.

      پاسخ
  • با سلام خدمت شما.
    مادر من ۵۷ سالش هست و توده ای به اندازه ۱۴۵*۱۰۱ در کبدش هست بیمارستان طالقانی نه شیمی درمانی انجام داده نه نمونه برداری. آیا برای درمانی راهی هست؟ توده فقط در کبدش هست.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توده‌های کبدی ممکن است انواع مختلفی داشته باشند و نیاز به تشخیص دقیق و برنامه درمانی مخصوص دارند.
      پزشک معالج مادرتان با توجه به سابقه پزشکی، نتایج آزمایش‌ها و تصویربرداری، می‌تواند به شما در مورد گزینه‌های درمانی و مدیریت مناسب توده در کبد اطلاعات دقیق‌تری ارائه دهد که این ممکن است شامل تغییرات در سبک زندگی، داروها، معالجه جراحی یا ترکیبی از اینها باشد. در هر صورت، مشورت با پزشک متخصص به صورت حضوری که بتواند به سوابق کامل بیماری و وضعیت جسمی مادر شما، دسترسی داشته باشد، بسیار مهم است تا بهترین راه‌حل برای مادرتان مشخص شود.

      پاسخ
    • سلام ، ۴۲ سال سن دارم و ۱۲ سال هست که psc و ibd دارم، یک سال پیش مجاری صفراوی با ercp باز شده ولی جدیدا همان علایم قبل شامل درد در قسمت فوقانی شکم دارم منتها اینبار درسمت چپ، از نظر پزشک لوب چپ هم درگیر شده ولی هنوز ام آر آی نرفتم تا مطمین بشه، آیا اگر لوب چپ هم درگیر شده باشه برای درمان باید مجددا ercp انجام بدم؟ اگر داخل کبد سنگ ایجاد شده باشه آیا عمل جراحی احتیاج داره؟ میشه اطلاعات بیشتری بهم بدید؟ممنون میشم

      پاسخ
  • باسلام.وقت بخیر.
    خانم بنده بدلیل درد درناحیه پایین سمت چپ شکم سونو تجویز شد.نظر متخصص برداشتن رحم بود.درنتیجه رحم وتخمدان راست خارج گردید.جواب پاتولوژی مزانشیمی رحم شبیه مزانشیم تخمدان بندناف جنسی تشخیص داده شد.فاکتورهای خونی ca125.hp4beta hcg
    همه درحدنرمال بوده.ولی سی تی کبد هیپودنس با قطر ۱۷میلی متر وندول در ریه چپ به اندازه ۹میلیمتر در سی تی باکنتراست رویت شده.الان یکماه ازعمل گذشته هیچگونه علائمی دال بر بیماری رویت نگردیده.نتیجه ihcپاتولوژی هم نوشته به نفع مزانشیمی رحم شبیه مزانشیم تخمدان بندناف جنسی.لطفا اگر ممکنه نظر خودتون رو بفرمایید.یدنیا ممنون میشم.

    پاسخ
    • سلام. وقت بخیر
      بر اساس توضیحاتی که ارائه دادید، به نظر می‌رسد که شما مراحلی از بررسی های پاتولوژیک و تصویربرداری را جهت ارزیابی درد شکمی در ناحیه پایین چپ و نمودارهایی از سی تی اسکن و سونوگرافی تخمدان و رحم انجام داده‌اید.
      نتایج پاتولوژی نشان می‌دهد که محتمل ترین تشخیص برای بافت رحم، مشابه بافت تخمدان بند ناف است. این می‌تواند به عنوان یک توده خوش‌خیم در رحم تشخیص داده شود.
      در مورد سی‌تی اسکن، گزارش نشان می‌دهد که در کبد یک لکه با قطر ۱۷ میلیمتر و در ریه چپ یک ندول با قطر ۹ میلیمتر دیده شده است.
      با توجه به اینکه از عمل گذشته یک ماه می‌گذرد و علائم جدیدی مشاهده نشده است، نتایج تصویربرداری و پاتولوژی مشخصات خوش‌خیم بودن این توده‌ها را نشان می‌دهد. با این حال، با این سطح از اطلاعات نمی‌توانم نظر نهایی یا تشخیص کاملی را تأیید کنم.
      تنها پزشک معالج شما، با توجه به تاریخچه بالینی کامل، نتایج تست‌ها و بررسی‌های تصویربرداری، می‌تواند تشخیص نهایی را بدهد.

      پاسخ
  • محمد صالحی
    1402/05/26 1:59 ب.ظ

    من با سونو تشخیص توده با ابعاد ۴۲و ۲۷در کبد مشخص شد که مطرح کننده متاساز می باشد که سی تی اسکن،ازمایش خون،آندوسکوپی و کلوونسکوپی انجام دادم نمونه برداری از بافت معده. انجام شد ولی پاتولوژی کردم گفت مشکلی نیست

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به توصیفاتی که ارائه داده‌اید، طبق گفته پزشک‌ها و نتایج آزمایشات مختلف، به نظر می‌رسد که توده مذکور در کبد نیاز به نگرانی جدی ندارد.
      انجام سی‌تی اسکن، آندوسکوپی، کلونوسکوپی و سایر آزمایشاتی که انجام داده‌اید، به عنوان ابزارهای تشخیصی برای بررسی توده و اطمینان از عدم وجود مشکل جدی در آن انجام شده است.
      پاتولوژیست که نمونه بافت معده را بررسی کرده، نیز عدم وجود مشکلی را اعلام کرده است. این موارد نشان دهنده این است که احتمالاً توده مذکور بی‌خطر و نیاز به تداخلات درمانی ندارد. با این حال، برای اطمینان کامل و در صورتی که نگرانی دارید، بهتر است با پزشک تخصصی خود در مورد نتایج آزمایش‌ها و مشکلاتتان مشورت کنید. او می‌تواند با توجه به تاریخچه پزشکی کامل و نتایج تست‌ها، به شما توضیحات دقیق‌تری ارائه دهد و راهنمایی لازم را انجام دهد.

      پاسخ
  • محمد مهدی
    1402/05/26 0:40 ق.ظ

    سلام اقای دکتر ممنونم بابت پاسخ هایتان
    مادرم خانمی ۵۷ ساله،از سال ۹۵ تا ۱۴۰۲ چندین ct و mri انجام داده،توی چند مورد نوشته بود کیست کبد و توده چند مورد نوشته بود توده همانژیوم،یکی مونده به اخرین ازمایش هیچی از توده یا کیست ننوشت،اخرین ازمایش که با تزریق بود( بقیه بدون تزریق) و There is low attenuation in subcapsular of right liver lobe at posterior2.5 × ۱ cm (unknownorigin) لازم به ذکر است دقیقا مکان و اندازه ضایعه مثل ازمایش های قبله ،میخواستم بدونم چون ازمایش یکی مونده به اخرین ازمایش گفت هیچی در کبددیده نشد ولی اخرین ازمایش گفت مکان و اندازه شباهت به قبل دارد اما اسم همانژیوم نبرد این چیع؟
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر.
      به نظر می‌رسد که در مورد مادرتان تعدادی توده‌ها و کیست‌ها در کبد تشخیص داده شده است و در برخی مورد توصیفات دقیقتری نیز در مورد آنها انجام شده است. ازمایش‌های تصویربرداری مانند CT و MRI معمولاً برای تشخیص و بررسی ضایعات در اعضای داخلی مانند کبد استفاده می‌شوند.
      در اینجا به نظر می‌رسد که تاکنون متخصصین پزشکی بر اساس تصاویر و توصیفات در ازمایش‌های تصویربرداری، توده‌ها و کیست‌های مختلف در کبد مادرتان را تشخیص داده‌اند.
      توصیفی که آورده‌اید به نظر می‌رسد در مورد یک تغییر کم چگالی در زیر پوشک کبدی لوب راست با اندازه ۲.۵ × ۱ سانتیمتر می‌باشد. معمولاً در مواردی که ضایعات به نام خاصی شناخته نشده باشند یا نوع خاصی از توده‌ها نسبت به تصویربرداری‌های قبلی تغییری نداشته باشند، به صورت تجملی و تشخیصی به عنوان “unknown origin” یا “غیرقطعی” توصیف می‌شوند.

      در مورد توده‌ها و ضایعات پیشنهاد می‌شود که با متخصص گوارش و کبد مشورت کنید تا با توجه به تاریخچه پزشکی و نتایج تصویربرداری، تشخیص نهایی و برنامه درمانی مناسب برای مادرتان تعیین شود. همچنین، ممکن است برای دریافت توضیحات دقیق‌تر در مورد نتایج ازمایش‌ها، از پزشک تخصصی که این اطلاعات را ارائه کرده است، پرسش کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر . پدر من ۵۸ سالشونه و سنوگرافی انجام دادن داخل سنوگرافیشون نوشته کبد دارای ابعاد طبیعی بوده اکوی کبد مختصراً افزایش یافته. تصویر چند ندول و ماس اکوژن با اکوی هتروژن و با حدود نامنظم در هر دولوب کبد دیده می‌شود که تعداد آنها در هر لوب حدود ۱۰ عدد میباشد و دیامتر بزرگترین آنها در لوب راست ۷۵*۴۶ و در لوب چپ ۷۵*۵۵ میباشد و بیشتر احتمال ضایعات نئوپلازیک اولیهHCC یا ثانویه (متاستاز) را مطرح میکند . میشه برام توضیح بدین یعنی چی ؟ یعنی اینا غده ی سرطانیه ؟! پیش دکترم که رفتن براشون عکس از ناحیه شکم نوشتن که هنوز نرفتن

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتیجه سونوگرافی کبد پدرتان که ارائه داده‌اید، نشان می‌دهد که در کبد او، تصاویری از چند نوع توده و ماس (جمع‌آوری از سلول‌ها و بافت‌های متفاوت) با تغییرات اکوی یا سطح‌پذیری مختلف وجود دارد. این تغییرات ممکن است اشاره به وجود ضایعات یا نقص‌های مختلف در کبد داشته باشد.
      از مهم‌ترین نقص‌ها یا تغییرات کبد، سرطان کبدی (Hepatocellular Carcinoma – HCC) است. این نوع سرطان می‌تواند اولیه (Primary)، به معنای تشکیل مستقیم در کبد، یا ثانویه (Metastatic) باشد، به معنای گسترش از مناطق دیگر بدن به کبد. این نتیجه تنها با تصویر سونوگرافی ارائه شده و برای تایید و تشخیص دقیق‌تر نیاز به تصاویر و آزمایش‌های تشخیصی دیگر مانند سی‌تی اسکن، مراجعه به متخصص گوارش و دهانی و انجام آزمون‌های دقیق‌تر مثل بیوپسی (آزمون‌گیری نمونه بافت) است.

      در هر صورت، بهتر است به توجه به تشخیص پزشک متخصص و تصاویر اضافی مورد ارجاع، برای تعیین دقیق تشخیص و نوع مداخله لازم، مشورت کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.جناب دکتر خانم بنده سی تی ریه انجام داده
    در قسمت راست کبد هیپودنس به قطر۱۷میلیمتر درکنتراست سی تی رویت شده.لطفا نظر خودتون رو میفرمایید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتیجه سی تی اسکنی که ارائه دادید، حاکی از وجود یک منطقه با کاهش چگالی (هیپودنس) در قسمت راست کبد با اندازه قطر ۱۷ میلیمتر است. این نتیجه به تنهایی کافی نیست تا تشخیص دقیقی قرار داده شود. برای تعیین تشخیص نهایی و بررسی دقیق‌تر وضعیت، ممکن است نیاز به اطلاعات بیشتر و ترکیب آن با سایر علائم، آزمایش‌ها و تصاویر پزشکی دیگر داشته باشد.
      توصیه می‌شود با پزشک معالج خود مشورت کنید تا او بر اساس تاریخچه پزشکی، علائم شما و تصاویر سی تی، تشخیص دقیق‌تری ارائه داده و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

      پاسخ
  • سلام اقای دکتر ابراهیمی عزیز
    من یه سونوگرافی دادم به شرح ذیل
    می خوام بدونم چه اقدامی باید انجام بدم و ایا خطرناکه؟
    کبد دارای ابعاد طبیعی است اکوژنیسه پارانشسم طبیعی
    کانون هایپر اکوی با مرکز هایپواکو به دیامتر تقریبی ۱۴ میل و ۲۲*۱۶ میل در اترال لوپ راست کلد دیده شده که به نفع همانژیومت می تواند باشد
    باتوجه به نواحی هایپو اکوی داخلی در صورت شک بالینی سی اسکن با کنتراست تری فازیک توصیه می شود
    و اینکه شما سی تی اسکن انجام می دید؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      از توضیحات ارائه شده در سونوگرافی نمی‌توان به طور دقیق تشخیص داد که چه مشکلی است یا خیر.
      سونوگرافی تنها یک ابزار تصویربرداری است و برای تفسیر دقیق نیاز به اطلاعات بالینی بیشتر و در برخی موارد تست‌های تصویربرداری دیگر (مانند سی تی اسکن با کنتراست تریفازیک) دارد.
      برای ارزیابی دقیق‌تر، شما بهتر است با پزشک خود ملاقات کنید. او می‌تواند بر اساس تاریخچه پزشکی، علائم بالینی و نتایج تست‌های تصویربرداری، تشخیص و برنامه درمانی مناسب را برای شما تعیین کند.

      پاسخ
  • داریوش نژندیان
    1402/05/21 6:27 ب.ظ

    سلام اقای دکتر خسته نباشید.من کلیه هام درد می‌کرد تا اینکه رفتم سنوگرافی نوشته تصویر ناحیه هایپر اکوو هموژن به ابعاد۲۱*۳۳در سگمان ۴لوپچپ کبد دیده می شود که در درجه اول مطرح کنندهfocal fatty information می باشد .میشه راهنمایی کنید چکار کنم ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      درد گردن می‌تواند از علل مختلفی ناشی شود و به دلیل تعداد زیادی از این عوامل، تشخیص دقیق اغلب نیاز به معاینه و ارزیابی تخصصی توسط پزشک دارد. در صورتی که آزمایش‌ها و تصاویر تشخیصی هیچ تغییری نشان نداده باشند، ممکن است به دلیل‌های دیگری مانند عوارض عضلانی و اعصابی، کشیدگی عضلات گردنی، اختلالات در دستگاه گوارشی، مشکلات دهان و دندانی و یا حتی فشار روانی باشد.

      در این موارد، مهم است که با پزشک خود به صورت دقیق در مورد نوع درد، علائم همراه، زمانبندی و سابقه بیماری‌های مختلف گفتگو کنید. پزشک شما با توجه به اطلاعات کاملی که از شما دریافت می‌کند، می‌تواند تشخیص دقیق‌تری را قرار دهد و در صورت لزوم، شما را به متخصصین دیگر هدایت کند.

      پاسخ
  • باسلام همسرم کلیه راستشون دردمیکردسونودادن سنگ داشتن داخل سونو نوشته کبددارای ضایعه هیتروژن به ابعاد۳۴میل باکانون ساستیک ریزمتعددداخل کبدمشخص شده خیلی نگرانم میشه بگید خوبه یابده نوبت دکترگرفتیم سی تی اسکن بنویسن خیلی حالم بده میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به توصیفات شما، به نظر می‌رسد همسرتان دچار مشکلات کبدی می‌باشند. تشخیص و درمان بر اساس سونوگرافی و گزارشی که ذکر کردید تنها کامل می‌تواند توسط یک پزشک تخصصی انجام شود.
      برای تشخیص دقیق‌تر و تعیین روند بیماری، پیشنهاد می‌شود که با مشاوره پزشک خود به تعیین نیاز به سی تی اسکن یا سایر تست‌های تصویربرداری دقیق‌تر برای تخصصی‌ترین اطلاعات در مورد وضعیت کبد همسرتان بپردازید. همچنین، ممکن است دکتر شما بخواهد آزمایشات خون و سایر آزمایش‌های تشخیصی را نیز انجام دهید.

      پاسخ
  • سلام سونو گرافی دادم گفتن یک توده ۸سانت تو کبدمشخص شده خطر دارد

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، وجود یک توده به اندازه ۸ سانتیمتر در کبد ممکن است به مشکلات جدی ارتباط داشته باشد. اندازه و مشخصات دقیق توده، جنسیت شما، سابقه پزشکی و سایر عواملی که ممکن است تاثیرگذار باشند، همه به تشخیص و تصمیم در مورد درمان و مداخلات لازم مرتبط هستند.
      مهمترین قدم این است که با پزشک تخصصی خود در مورد نتایج سونوگرافی و توده در کبد مشورت کنید تا بتوانید برنامه درمانی مناسب برای وضعیت خود را تعیین کنید.

      پاسخ
  • سلام سونوگرافی شکم و لگن انجام شده نوشته
    توده مدوراکوژن به ابعاد۱۶*۱۴میلی متردرسگمان ۵لوپ راست کبدبه نفع همانژیوم دیده شده
    ۳۹سالمه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به نتیجه سونوگرافی شکم و لگنتان که مشخص کرده که در سگمان ۵ لوپ راست کبد یک توده مدور اکوژن (که به معنای این است که در سونوگرافی با بازتاب سیگنال بالا نشان داده می‌شود) به ابعاد ۱۶*۱۴ میلی‌متر به نفع همانژیوم (که یک نوع توده عروقی معمولاً خونی است) دیده شده است، احتمالاً این توده یک همانژیوم است.
      همانژیوم‌ها معمولاً توده‌های خونی هستند که در سرشار از عروق و عروق کوچک شکل می‌گیرند. این توده‌ها در بسیاری از موارد بی‌خطر و خودمحدود هستند. اگر همانژیوم به طور تصادفی کشف شده و از لحاظ اندازه و وضعیت خونریزی یا علائم دیگر نگرانی‌آور نباشد، ممکن است نیاز به درمان فوری نداشته باشد.
      با این حال، بهتر است نتیجه سونوگرافی و وضعیت توده را با پزشک خود مطرح کنید.

      پاسخ
  • میعاد جعفری
    1402/05/18 1:43 ب.ظ

    سلام و عرض ادب من سی تی دادم و داخل جواب اینو برام نوشته آیا همان توده همانزیوم هست ؟
    Spiral C.T. scan of the abdomen and pelvis with and without contrast:

    There is a lobulated hypodense lesion at subcapsular area at right hepatic lobe

    measuring 39 mm in greater diameter. The lesion shows nodular peripheral enhancement with centripetal progression

    and eventual disappearance in favor of cavernous hemangioma.

    Spleen has normal size and density. Pancreas is intact. Billiary tract, both kidneys, with normal excretion, and adrenal glands are in normal limits. Diaphragmatic crura, abdominal aorta and I.V.C. are normal. No fluid in the peritoneal cavity or enlarged lymph node(s) are seen. Visible parts of the alimentary tract are unremarkable. In the pelvic cavity urinary bladder and visible parts of the genital organs are in normal limits. Bony and muscular structures are in normal limits. /A

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توده مورد اشاره در سی تی اسکن یک “همانژیومای کاورنوس” است. در توضیحات گزارش آمده که توده با ضخامت ناحیه زیرکپسولی لوب کبدی را داراست و دارای ابعادی حدود ۳۹ میلیمتر است. این توده با دیدگاه‌های اطرافی در حاشیه خود تغییر رنگ و جذب از مرکز به سمت خارجی نمایان می‌کند، که این نوع تغییرات به نفع “همانژیومای کاورنوس” است.
      همانژیوماها نوعی تودهٔ عروقی و آنژیومایی هستند که از مجموعهٔ عروق خونی تشکیل شده‌اند. غالباً بی‌خطر هستند و به صورت تصادفی در طی تست‌های تصویربرداری مانند سی تی اسکن شناسایی می‌شوند.

      با این حال، بهتر است که برای تشخیص نهایی و برنامه درمانی، با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

      پاسخ
  • حمیرا علیسواری
    1402/05/11 6:05 ب.ظ

    سلام خسته نباشید مادر من دل درد شدید میگیره میره دکتر براش سونوگرافی نوشته توی سونو نشون داده توده هتروژن به ضخامت ۳۸*۳۲ mmدر لوب چپ کبد ش آقای دکتر این سرطان؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سرطان یک تشخیصی پیچیده است و برای تایید یا رد این تشخیص، باید مجموعه‌ای از اطلاعات اضافی از جمله نتایج آزمایش‌ها، تاریخچه پزشکی و تشخیص تصویری دقیق‌تر انجام شود. تنها بر اساس توصیف یک توده هتروژن در سونوگرافی نمی‌توان نتیجه‌ای قطعی یا تشخیص سرطان را تصمیم گرفت.

      توده‌های هتروژن در کبد ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شوند، از جمله علل غیرسرطانی. برای تشخیص دقیق‌تر، نیاز به معاینه‌ای فیزیکی توسط پزشک، مشاوره با متخصص گوارش و ممکن است نیاز به آزمایش‌های تکمیلی و تصویربرداری دقیق‌تر باشد.

      به همین دلیل، تصمیم‌گیری نهایی در مورد تشخیص و درمان باید توسط پزشک معالج شما انجام شود. بهترین راهکار این است که مادرتان به طور سریع با پزشک خود مشورت کند و نتایج تست‌ها و تشخیص را با او مطرح کند تا بهترین مراقبت‌ها را دریافت کند.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. من یه خانم ۲۲ساله ام که سونوگرافی دادم و گفتن سه توده هیپواکو در طحالم دیده شده و سی تی اسکن گرفتن گفتند که طحال فرعی به صورت کانون هیپودنس مشاهده شده . میخواستم بپرسم معنیش چیه و اینکه خطرناکه؟یعنی بدخیم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سونوگرافی طحال شما نشان داده که سه توده هیپواکو (با بافت کم‌چگالی که در سونوگرافی تیره نشان می‌دهد) در طحال مشاهده شده است. همچنین، سی تی اسکن نشان داده که یک طحال فرعی به صورت کانون هیپودنس (با بافت کم‌چگالی کمتر که در تصویر کامل سی تی اسکن تیره‌تر نشان می‌دهد) وجود دارد.
      بسیار مهم است که تشخیص دقیق و ارزیابی توده‌ها و تغییرات طحال توسط پزشک تخصصی شما انجام شود. تا زمانی که پزشک شما تشخیص نهایی ارائه نداده و توضیحات کاملی ارائه نشده باشد، نمی‌توان به طور قطعی در مورد خطر یا بیماری‌های مرتبط با این تغییرات صحبت کرد.

      در صورتی که پزشک شما به شما نگرانی مشخص یا توصیه‌های خاصی ارائه کرده است، بهتر است از او بپرسید و از اطلاعات دقیق و توضیحاتی که به شما می‌دهد، استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام‌مادر من دل درد خیلی شدیدی داشت سونو انجام داده تو جواب نوشته ۳تا همانژیوم ۶و۷و۱۰mmدر لوب راس کبدشه میشه بگین یعنی چ و آیا خطرناکه و نیاز ب عمل داره یا نه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر.
      همانژیوم‌ها (Hemangioma) توده‌های خونی غیرسرطانی هستند که معمولاً بی‌خطر هستند و بیشتر در کبد یافت می‌شوند. این توده‌ها اغلب برای افراد مختلفی به وجود می‌ایند به علت توده‌های خونی معمولاً نیاز به عمل جراحی ندارند و در اکثر موارد خطر جدی ندارند.
      اگر مادر شما دچار درد شدید به علت همانژیوم‌ها شده است، می‌توانید با متخصص کبد مشورت کنید. او می‌تواند بر اساس اندازه و موقعیت همانژیوم‌ها، بررسی کند که آیا نیاز به عمل جراحی دارد یا نه. در بسیاری از موارد، این توده‌ها به عنوان یک توده خونی بی‌خطر شناخته می‌شوند و نیاز به عمل ندارند.

      پاسخ
  • جواد عزیزی
    1402/04/20 9:39 ق.ظ

    سلام .کانسر برست همسرم با متاساز استخوان الان سی تی گرفتیم نوشته به کبد با ضایعه هیپودنس تا ۱۸ میلیمتر پیشنهاد میشه متاستاز شده به نظر شما چه روشی درمانی مناسب هست.جراحی یا شیمی درمانی

    پاسخ
    • سلام. متأسفانه، به اینگونه، قادر به تشخیص و تعیین درمان برای بیماری‌ها نیستم. با این حال، می‌توانم اطلاعاتی راجع به گزینه‌های درمانی برای سرطان پستان به شما ارائه دهم.
      درمان سرطان پستان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع و مرحله بیماری، وضعیت هورمونی، عوارض جانبی ممکن از درمان و ترجیحات فردی. تصمیم درمانی برای همسرتان باید توسط تیم درمانی پزشکان تصمیم‌گیری شود، که شامل پزشک تخصصی سرطان، جراح و متخصص برای درمان شیمی درمانی است.
      معمولاً، درمان سرطان پستان شامل یک یا ترکیبی از روش‌های زیر است:
      جراحی: جراحی ممکن است شامل بیرون بردن تومور (لومپکتومی)، بیرون بردن سینه (ماستکتومی) یا جراحی پلاستیکی باشد. این وابسته به مرحله بیماری و اندازه تومور است.
      شیمی درمانی: شیمی درمانی با استفاده از داروهای ضد سرطان به منظور کاهش اندازه تومور، کنترل گسترش سرطان و تخریب سلول‌های سرطانی صورت می‌گیرد.
      درمان هورمونی: در صورتی که سرطان پستان هورمونی قابل تشخیص باشد، درمان هورمونی ممکن است با استفاده از داروها یا درمان‌های هورمونی مختلف انجام شود.
      درمان تکمیلی: در برخی موارد، پس از جراحی یا شیمی درمانی، درمان تکمیلی از جمله رادیوتراپی، ترکیبی از شیمی درمانی و رادیوتراپی (شیمی‌رادیوتراپی)، ترکیبی از درمان هورمونی و رادیوتراپی و … ممکن است توصیه شود.
      بهترین گزینه درمانی برای همسرتان بستگی به ویژگی‌های خاص بیماری و وضعیت او دارد. تیم درمانی پزشکان باید تشخیص نهایی را بر اساس اطلاعات بالینی، تصاویر تشخیصی و نتایج آزمایشات تعیین کنند. بنابراین، مهم است که با پزشک خود در ارتباط باشید و تمامی سوالات و نگرانی‌هایتان را با او در میان بگذارید تا بتوانید بهترین درمان را برای همسرتان انتخاب کنید.

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر، ببخشید دکتر من دیروز سونو شکم دادم نوشته در ناحیه ساب دیافراگماتیک کبد توده اکوژن با دیامتر ۷×۱۲میلی متر مشاهده شد.۳۳سالمه،خیلی نگرانم نیاز به پیگیری دارد،لطفا اگه امکان داره جواب بدید.ممنونم

    پاسخ
    • سلام و عرض ادب. برای تفسیر دقیق نتایج سونوگرافی شکم نیاز به مشاوره پزشک متخصص دارید. توده اکوژن که در ناحیه ساب دیافراگماتیک کبد مشاهده شده، برای ارزیابی دقیقتر و تعیین نیاز به پیگیری بیشتر، است که بهترین کسی که میتواند شما را راهنمایی کند پزشک شماست. پزشک معالج شما با دسترسی به نتایج تست‌ها و اطلاعات بالینی کاملتر، می‌تواند به شما توضیحات دقیق‌تری درباره وضعیت شما بدهد. لذا توصیه می‌شود که با پزشک خود در ارتباط باشید و از وی راهنمایی درمورد نتایج سونوگرافی و اقدامات بعدی بگیرید.

      پاسخ
  • سلام مادر من ۴۶ سالشه .یکبار سال ۱۴۰۰ عمل شدن تومور گرانولوزاسل داشتن که دکتر کریم زاده دراوردن تومورو و تخمدان سمت چپ و لوله فالوپ رو. ام ار ای کبد که دادن یه توده ۱۶ میلی متری داخل کبدشون دیده شده که رشدش هم ضعیفه.بنظر شما باید چیکار کنیم خیلی نگرانیم مادرم جوونه اگر کمکی از دستتون برمیاد دریغ نکنید.

    پاسخ
    • سلام، به طور کلی می‌توانم برخی از موارد مهم را به شما بگویم.

      توده ۱۶ میلیمتری در کبد مادر شما نیاز به ارزیابی دقیق دارد. پزشکان معمولاً از طریق تست‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی، توموگرافی کامپیوتری (CT) یا مغناطیس‌نوری (MRI) توده را بررسی می‌کنند. بسته به نتیجه این ارزیابی، پزشک می‌تواند تشخیص دقیق تری بدهد و راهنمایی در مورد درمان و مراقبت‌های بعدی ارائه دهد.

      در هر صورت، بهتر است مادر شما با پزشک مراجعه کند تا نتایج تست‌ها را بررسی کنند و بر اساس شرایط خاص مادر شما، نیاز به اقدامات درمانی و پیگیری‌های بعدی را تعیین کنند. پزشک معالج مادر شما بهترین منبع برای ارائه راهنمایی و درمان است و می‌تواند با توجه به شرایط مادر شما، برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

      با توجه به تاریخچه بیماری و وضعیت فعلی مادر شما، مهم است که به پزشک معالج اطلاع دهید و سوالات و نگرانی‌های خود را با او در ملاقات بعدی مطرح کنید. او می‌تواند شما را راهنمایی کند و بهترین نظر را بر اساس اطلاعات کامل و جزئیات بیشتری که در دسترس دارد، ارائه دهد.

      پاسخ
  • محمد صادق
    1402/04/05 5:08 ب.ظ

    سلام
    آیا تومورهای درون کبد را می توان با لیزر از بین برد و چه نوع تومورهایی
    را از طریق لیزر نمی توان از بین برد

    پاسخ
    • سلام،
      بسته به نوع تومور و مشخصات آن، لیزر ممکن است به عنوان یکی از روش‌های درمانی برای تومورهای درون کبد در نظر گرفته شود. اما لازم به ذکر است که استفاده از لیزر برای درمان تومورهای کبدی معمولاً به تومورهایی با اندازه کوچکتر و در مراحل زودرس بستگی دارد.

      تومورهای بدخیم کبدی ممکن است شامل کارسینوما هپاتوسلولار (HCC)، کارسینوما کولانژیوکارسینوما، آنژیوسارکوما، و متاستازهای تومورهای سایر اعضا باشند. لیزر می‌تواند در برخی موارد برای جراحی لیزری یا برش لیزری تومورها مورد استفاده قرار گیرد.

      اما باید توجه داشت که لیزر فقط در برخی موارد انتخابی و با توجه به ویژگی‌های تومور و وضعیت بالینی بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تشخیص دقیق و تعیین نوع درمان مناسب، باید با یک تیم پزشکی متخصص مشورت کنید که با بررسی وضعیت شما، اطلاعات کاملتری ارائه دهند و بهترین روش درمانی را برای شما تعیین کنند.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر : در سی تی اسکن مادرم نوشته تصویر دو ضایعه هیپودنس به دیامتر ۲۸ و ۱۸ میلیمتر درسگمان۸ کبدی مشهود است خلی نگرانم خطرناکه؟ میشه توضیح بدین

    پاسخ
    • سلام،

      با توجه به توصیف شما، در سی تی اسکن مادرتان دو ضایعه هیپودنس (منطقه کم‌چگال) به اندازه ۲۸ و ۱۸ میلیمتر در سگمان ۸ کبدی مشاهده شده است. اما برای تفسیر دقیق تصویر و ارزیابی خطر آن، لازم است اطلاعات بیشتری در اختیار داشته باشیم. من نمی‌توانم بدون داشتن اطلاعات بالینی دقیق‌تری، مانند سابقه بیماری و علائم دیگر، نظر دقیقی درباره خطر و جدیت ضایعات ارائه دهم.

      ضایعات هیپودنس در کبد می‌توانند به دلیل مختلفی از جمله توده‌های بدخیم (سرطانی)، آسیب‌های عفونی، کیست‌ها، آسیب به کبد و غیره بوجود آیند. برای تشخیص دقیق و ارزیابی بیشتر، ممکن است نیاز به انجام آزمایشات تکمیلی مانند آزمایش خون، سونوگرافی کبد یا سایر تست‌های تصویربرداری باشد.

      بهترین راه برای دریافت توضیحات دقیق و ارائه درمان مناسب، مراجعه به پزشک متخصص گوارش و کبد است. او با توجه به تاریخچه بالینی و نتایج تست‌ها، می‌تواند به شما توضیحات کاملتری درباره خطر و نیاز به بررسی‌های تکمیلی ارائه دهد و برنامه درمانی را تعیین کند.

      لطفاً با مشاوره پزشک معالج، در مورد نتایج اسکن و توصیه‌های بیشتر صحبت کنید تا بهترین راه حل برای شرایط خاص مادرتان مشخص شود.

      پاسخ
  • طیبه را
    1402/04/01 12:26 ب.ظ

    کیستیک کبد واجد سپتاسیون ۱۱میلیمتر در سونو گرافی مشاهده شد چه باید کرد

    پاسخ
    • سلام. بر اساس توضیحاتی که ارائه دادید، ندول هیپواکوئیک با ابعاد ۴×۳ در خلف در پل میانی لوب راست مشاهده شده است. این مشاهده نشان می‌دهد که در این منطقه از لوب تیروئید راست، یک ندول وجود دارد که در تصویر سونوگرافی به شکل هیپواکوئیک (سایه تیره) نمایش داده می‌شود.

      هیپواکوئیک به معنای رنگ تیره‌تر یا سایه تیره در تصویر سونوگرافی است. اما تنها با توصیف ابعاد ندول، نمی‌توان تشخیص دقیق در مورد ماهیت آن را قطعی کرد. برای تشخیص دقیقتر و تفسیر صحیح، نیاز به مشاوره پزشک متخصص در زمینه سونوگرافی تیروئید دارید.

      پزشک شما با بررسی کامل تاریخچه پزشکی شما، ارزیابی نتایج سونوگرافی و سایر عوامل مرتبط، توانایی دارد تشخیص دقیق و مناسبی را ارائه دهد و در صورت لزوم، برنامه درمانی مناسب را تعیین کند. بنابراین، توصیه می‌شود به پزشک معالج خود مراجعه کنید تا نتایج را به طور جامع تفسیر کند و همه سوالات شما را پاسخ دهد.

      پاسخ
  • بهرام ناصری
    1402/03/28 1:50 ق.ظ

    سلام.
    کیست کبد.
    یک عدد کیست کبد در حال رشد.(سه سال پیش پنج سانتی متر بوده و اکنون حدود هفت الی هشت سانتی متر)
    و شش کیست کوچک یک الی دو سانتی متری بدون تغییر سایز در این سه سال.
    چند سونو گرافی از چند مرکز مختلف: مشکوک
    سی تی اسکن تریفازیک دو بار به فاصله زمانی دو سال: کیست فاقد سپتا ، فاقد ندول، بدون کلسیفیکیشن ( شبیه کیست ساده)
    ام آرای دینامیک: اختلاف بین ساده و هیداتیک .
    هم درسونو و هم در سی تی تریفازیک و هم در ام آرای دینامیک هیچ شن و جوانه و کیست دختر و broad capsuleدیده نمیشود.
    آزمایش آنتی هیداتیک الایزا دو بار وccipیک بار: منفی.
    در سونو گرافی small septa داریم اگر چه در سی تی تریفازیک بیان شده فاقد سپتا.
    نظر دو سوم پزشکانی که مراجعه کردم کیست ساده و یک سوم کیست هیداتیک .
    ممنون میشم اگر براتون مقدوره در رابطه با موارد زیر راهنمایی کنید.
    ا_ نوع کیست با توجه به توضیحات فوق ؟
    ۲_ اصلا کیست هیداتیک فعال در حال رشدبدون broad capsule و کیست دختر و sand و جوانه داریم؟
    ۳_ آیاکیست هیداتیک نوع I فقط دارای مایع هیداتیک هست و مواردی چون broad capsule و شن و دختر کیست و جوانه ندارد؟
    ۴_ کیست هیداتیک نوع I در طی زمان بعد از سه سال آیا به نوع دو و سه تغییر حالت می دهد یا ممکن هست همان نوع یک باقی بماند؟
    ۵_ کیست هیداتیک نوع یک نیاز به جراحی و تخلیه کیست دارد؟
    ۶_ کیست هیداتیک نوع یک که فاقد شن و کیست دختر و جوانه و broad capsule باشد در صورت پاره شدن میتواند باعث گسترش بیماری شود؟
    ۷_ برای احتیاط آیا تخلیه کیست بزرگ از طریق سوزن توصیه میشود؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام. با توجه به توضیحات شما، پاسخ به سوالات شما به شرح زیر است:

      ۱. نوع کیست: بر اساس توصیفات شما، کیست هیداتیک بدون broad capsule و کیست دختر و sand و جوانه می‌باشد. اما برخی از پزشکان ممکن است آن را کیست ساده بدانند.

      ۲. کیست هیداتیک فعال در حال رشد: با توجه به توضیحات شما، کیست هیداتیک فعال در حال رشد با broad capsule، کیست دختر و sand و جوانه‌ای که در سونوگرافی دیده نمی‌شود، نیست.

      ۳. کیست هیداتیک نوع I: کیست هیداتیک نوع I فقط دارای مایع هیداتیک است و نباید دارای broad capsule، شن و دختر کیست و جوانه باشد.

      ۴. تغییر نوع کیست هیداتیک نوع I: معمولاً کیست هیداتیک نوع I در طی زمان ثابت می‌ماند و به نوع دو یا سه تغییر نمی‌دهد. اما در برخی موارد نادر، ممکن است تغییر نوع داشته باشد.

      ۵. نیاز به جراحی در کیست هیداتیک نوع یک: به طور کلی، کیست هیداتیک نوع یک به جراحی و تخلیه کیست نیاز ندارد مگر اینکه اندازه آن بسیار بزرگ شده و عوارضی برای شما ایجاد کند یا توسط پزشک معالج توصیه شود.

      ۶. گسترش بیماری در کیست هیداتیک نوع یک: در صورت پاره شدن کیست هیداتیک نوع یک که فاقد شن و کیست دختر و جوانه و broad capsule باشد، معمولاً بیشترین احتمال این است که بیماری گسترش نیابد. اما همواره بهتر است با پزشک خود در مورد این موضوع مشورت کنید.

      ۷. تخلیه کیست بزرگ از طریق سوزن: تخلیه کیست بزرگ از طریق سوزن به عنوان یک روش درمانی در برخی موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش توسط یک پزشک متخصص انجام می‌شود. در این روش، سوزنی با قطر کوچک وارد کیست می‌شود و محتوای کیست (مایع یا مواد دیگر) خارج می‌شود. این روش ممکن است در برخی موارد انتخاب شود تا کیست بزرگ را تخلیه کند و علائم تنش و ناراحتی را کاهش دهد. البته، تصمیم نهایی برای انجام این روش باید توسط پزشک معالج شما بر اساس تشخیص و شرایط خاص شما گرفته شود. بنابراین، بهتر است با پزشک خود درباره این روش و احتمال مزایا و معایب آن مشورت کنید.

      پاسخ
  • سلام . خسته نباشید .
    من همانژیومای کبد دارم آزمایش خون هم دادم مشکل کبدی ندارم . می خواستم دقیقا بدانم آیا تا حالا شده همانژیوما کبد خود به خود از بین بره .

    پاسخ
    • همانژیوما کبدی یک بیماری وراثتی است که باعث انبوهی از عروق خونی در کبد می‌شود. این عروق خونی می‌توانند ضعیف باشند، که می‌تواند به خونریزی و کبودی مزمن در کبد منجر شود.

      من تا کنون نشانه‌ای از درمان کامل و خودبخودی همانژیومای کبدی ندیده‌ام. این بیماری معمولاً یک بیماری مزمن است و نیاز به مراقبت و مداوا مداوم دارد. در برخی از موارد، افراد ممکن است نیاز به جراحی برای تخلیه خونریزی‌ها و کاهش عروق خونی داشته باشند. درمان معمولاً شامل کنترل خونریزی‌ها، پیشگیری از عفونت‌های کبدی و مراقبت از سلامت عمومی کبد است.

      با این حال، بهتر است با پزشک خود در مورد وضعیت و توقعات درمانی خود مشورت کنید. پزشکتان می‌تواند به شما اطلاعات دقیق‌تری در مورد طبیعت بیماری و احتمال ایجاد تغییرات درمانی بیشتر بدهد. همچنین، پزشک مربوطه می‌تواند بر اساس شدت بیماری و علائم شما، توصیه‌های خاصی را در مورد مداوایتان ارائه دهد.

      پاسخ
  • سلام پدرم ۶۸ سالشه توده ای به بزرگی ۹ سانتیمتر در کبد تشخیص داده شده بنظرتون جراحی میشه کرد و توده رو برداشت؟

    پاسخ
    • سلام. مطمئنا از این طریق نمیتوان ارزیابی پزشکی دقیقی انجام داد. اما به طور کلی، در صورتی که یک توده بزرگ در کبد تشخیص داده شده است، نیاز به ارزیابی و مشاوره تخصصی از طرف پزشکان متخصص در زمینه جراحی کبد وجود دارد.

      نوع و خصوصیات توده، موقعیت آن در کبد، سن و وضعیت عمومی پدر شما و عوارض مرتبط با عمل جراحی، تمامی عواملی هستند که در تصمیم‌گیری برای جراحی تاثیرگذار هستند. پزشکان تخصصی، با استناد به نتایج آزمایشات، علائم بالینی و تصویربرداری تشخیصی مانند سونوگرافی یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، قادر به تعیین برنامه درمانی مناسب هستند.

      توصیه می‌کنم با پزشک معالج پدرتان در مورد نتایج تست‌ها و گزارش‌ها صحبت کنید و از او درباره روش‌های درمانی مختلف، احتمالات و عوارض جراحی، و تجارب قبلی او در این زمینه بپرسید. او می‌تواند به شما راهنمایی کند و بهترین تصمیم را برای مورد خاص پدرتان اتخاذ کند.

      پاسخ
  • فاطمه ایمانی زاده
    1402/03/01 2:05 ق.ظ

    سلام خسته نباشید من ۳۷ سالم است و این سه سال که سرطان کبد دارم یک بار هم عمل کردم پیش دکتر امین بحرینی الانم متاسفانه دکتر خارج از کشور هستن و من دوباره باید عمل بشم که بخاطر وضعیت مالی که دارم موفق نشدم عمل کنم الانم توده کبد هر روز بدتر میشه طحال هم باید عمل بشه به چند پزشک مراجعه کردم بخاطر هزینه سنگینی که گفتن نتونستم درمان بشم با این همه مشکلات منشیعتی مستاجر بی سرپرست من یک مادرم شما را به بی بی فاطمه زهرا راهنمایی کنید کجا برم بخاطر خدا چون کسی ندارم که به دادم برسه من از مرگ ترسی ندارم اما تنها نگرانی من بچه ام است بخاطر خدا کمک کنید راهنمایی کنید کجا مراجعه کنم چون دیگه طاقت درد ندارم واز تنها بچه ام میترسم مسی ندارم بعد از خودم از بچه ام مراقبت کنه بدبخت بیچاره بی سرپرست مستاجر و بدتر از همه بیماری سرطان کبد حتی خجالت میکشم رو بزنم به خیرین و برم کمیته امداد امام چون اونها هم چنان کمکی نمی کنند که بشه دردی درمان بشه

    پاسخ
    • سلام متاسفانه نمی‌توانم در ارائه کمک مالی یا پیشنهاد مراجع خاص درمانی مداخله کنم. اما میتوانم چندین پیشنهاد عمومی برای شما داشته باشم:
      ۱. مراجعه به بیمارستان‌های دولتی
      ۲. مراجعه به مؤسسات خیریه
      ۳. مشاوره با پزشکان
      ۴. حمایت اجتماعی
      امیدوارم که با مشورت با پزشکان و جستجوی منابع حمایتی، بتوانید راه‌هایی برای درمان و مدیریت سرطان کبد خود را پیدا کنید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/01/30 2:56 ق.ظ

    سلام ایا وجود لکه در کبد میتونه مادر زادی باشه؟

    پاسخ
  • محمد هماایی
    1402/01/10 9:10 ب.ظ

    سلام در قسمت ناف کبد یه توده ۸سانتی متری رشد کرده وباعت بزرگ شدن مجرای کبدی وترشح بیش از حد آنزین به خون شده سونو mrcpi وmir دینامیک با تزریق انجام دا دم ۶۴سالمه هیچ علائمی قبلا نداشتم الان نمی دونم به کی مراجعه کنم اگه دکتر حاذقی میشناسین معرفی کنین. درمان تومور بدخیم کبد هیچ نتیجه ای نداره الا ۶ ماه زنده ماندن با شکنجه اگر تومر من بدخیم باشه به زندگی خاتمه میدم ارزشش را نداره

    پاسخ
  • رحمانی
    1401/12/29 1:56 ق.ظ

    سلام MRIانجام دادم تو کبدم توده کوچک fNHدیده شده ۱۷mm از وقتی که متوجه شدم بعضی وقتااحساس تیرتیر زدن روی کبدم دارم ایا نیاز به پیگیری داره؟؟

    پاسخ
  • خانم امیری
    1401/12/16 1:31 ب.ظ

    سلام من یک خانم ۳۴ ساله هستم ،سونو برای کبد چرب انجام دادم ،افزایش متوسط اکوی پارانشیم کبد چرب دیده میشه،تصویر یک ناحیه ی cystic به قطر ۹mmدر سگمان ۳لوپ چپ کبد رویت شده،ممنون میشم بگید خطرناک یانه ،باید چکارکنم

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/11/23 9:51 ب.ظ

    سلام اقای دکتر مادرم رفته سنوگرافی انجام داده دکتر بهش گفته یه عارضه خوش خیمی مادرزادی روی کبدت هست می خواستم ببینم ایا ممکن هست خطر ناک شودهرغذایی می خوره ترش می کنه حالت تهوه می گیره از غذا بدش می یاد حالت تهوه می گیره

    پاسخ
  • سلام دکتر مامانم سونوگرافی داد بهش گفتن اکوژن هتروژن دارای واسکولاریتی به ابعاد۶۰در ۶۱ در سگمان VI در کبد هست منظورشون چیه میشه توضیح بدید

    پاسخ
  • سلام وقت عالی بخیر
    خواهرم حدود ۴۸ ساله س، سونوگرافی رفته و در جواب سونو ، نوشته همانژیوم آتیپیک
    لطفاً راهنمایی کنین، یعنی سرطان کبد هست یا نه

    پاسخ
  • سلام وعرض ادب خسته نباشید یک کانون هایپوراست به اندازه۱۰ م فاقد …نمیدونم همچین کلمه ای انسانت.انهانت همچنین چزی درفاز پشت کنسرات در مجاورت سیگمان فالی فورم در کبد رویت شده که میتواند مطرح کننده third in flow باشد .خیلی ممنون میشم توضیح بدین.خیلی خیلی ترسیدم ایا بد است

    پاسخ
    • ازسوادکوه
      1402/11/08 8:50 ب.ظ

      سلام جواب اسکن شکمولگن داداشم نشون دادضایعه هیپودنس کوچک بادیامتر ۸mmدرسگمان۶کبدجلب نظرمیکند.خطرناکه تروخدابدخیمه یاخوشخیم درمانش چیه.

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        اطلاعاتی که ارائه داده‌اید، به وجود یک ضایعه هیپودنس (منطقه با بافت کمتر جذب امواج سونوگرافی) با قطر ۸ میلیمتر در سگمان۶ کبد اشاره دارد.

        – ماهیت ضایعه: این ضایعه هیپودنس ناشی از موارد مختلفی ممکن است، باشد، از جمله هپاتوم (سرطان کبد)، همانژیوما (توده عروقی)، کیست، یا تغییرات مرتبط با کبد مانند هماتوما (جمع‌آوری خون).

        نکته مهم:
        – تشخیص نهایی:
        برای تشخیص دقیق، نیاز به اطلاعات بیشتر و انجام تست‌های تصویری یا آزمایشی دارید. پزشک شما می‌تواند به شما توضیح دهد که آیا این ضایعه نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد یا خیر.

        – آزمایش‌های تصویری بیشتر:
        ممکن است پزشک شما از تست‌های تصویری مانند سونوگرافی کبد یا MRI کبد استفاده کند تا مشکل را دقیق‌تر تشخیص دهد.

        – بررسی معاینات بالینی:
        اطلاعات بیشتری از سوابق پزشکی شما و نشانه‌ها و علائم دیگر شما ممکن است به پزشک کمک کند تا تشخیص نهایی را بیان کند.

        توصیه می‌شود که هر چه سریعتر با پزشک خود تماس بگیرید تا توضیحات بیشتری در مورد نتایج سونوگرافی کبد خود دریافت کنید و برنامه درمانی مناسب انجام شود.

        پاسخ
  • سلام بابا ۶۲ سالشه رفته دکتر بهش گفتن دور کبدش ضایات داره الان نگرانم ضایاتش هم ۹میلی است خیلی نگرانم

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/09/17 10:07 ق.ظ

    با سلام
    در سی تی اسکن پدرم
    یه توده هترودنس سگمان ۶لوب راست کبدی با انهانسمنت هتروژن وعمدتا محیطی مطرح کننده متاساز کبدی است یعنی چه

    پاسخ
  • حلما۲۲
    1401/09/08 2:24 ب.ظ

    سلام در کبدم یه توده به اسم آدنوم به ابعاد۱۹۷*۱۳۱میلیمتر جراحی کنم دیگه ریشه نمیزنه خطرش زیاده لطفن جواب

    پاسخ
  • ممنون از مقاله کاملتون ندول های mixed Echo به قطر ۱۳ mm در پارانشیم لوب راست کبد وبه قطر ۱۷و۲۹ mm در پارانشیم چپ کبد خطر ساز هستن

    پاسخ
  • سلام من پسر ۳۵ ساله هستم و همانژیوم کبدی دارم یک توده یک سانت و یک توده چهارسانتو نیم میشه درد در ناحیه اطراف ناف دارم و سونو و سی تی و ازمایش انجام دادم دکتر گفته باید نمونه برداری بشید میشه بگین خطرناکه یا خیر خیلی میترسم؟؟

    پاسخ
  • باسلام خدمات شما آقای دکتر و عزیزانی که این متن را میخوانند
    بنده طی یک ستون گرافی کامل شکم و لگن
    بنده هومن هستم
    کانون مختصر هایپر اکو به قطر ۷.۵م م مقابل اورجینRHV در سگمان قدامی لوب راست کبد مشاهده شد که میتواند همانژیوم باشد
    دوسنگ به قطر۹م م در کیسه صفرا مشهود است
    پروستات باحجم ۳۰ سی سی مختصر بزرگتر از نرمال مشاهده شد
    سهم ۳۵است و دو یال پیش به قصد خود کشی سم پاراگوات خوردم ۱۵۰سی سی بعد او نفس تنگی ،دل درد ولم نمی کنه هیوسین زیاد میخورم کاهش وزن هم داشتم خال زیادی و لکه در بدنم زده اهل اصفهان هستم
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    وزنم ۸۵بوده الان ۷۰هستم

    پاسخ
  • سلام
    کسی که سرطان ریه داره میتونه عمل داشته باشه برای کبد آیا با بیهوشی انجام میشه آیا ریه جواب میده

    پاسخ
  • سیامک بهروزی
    1401/07/12 1:45 ب.ظ

    سلام
    کلانژیت کارسینومای ناف کبدی که منع پیوندکبدتشخیص داده شده باشیمی درمانی وپرتودرمانی قابل درمان هست

    پاسخ
  • ولی اله لطفی
    1401/06/22 7:17 ب.ظ

    باسلام وخلاقیت
    در ام آر سی پی چند توده ۸×۹روی کبد ویک توده ۳۵×۲۵در حالب کبد مشاهده شده آیا اینها خطرناک هستند ؟باید جراحی شوند؟

    پاسخ
  • سلام یک کیست واجد به ۱۸*۲۰م. م. راست کبدم. ایجاد شده چه دستور مفرماید خطرناکه

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/05/29 10:17 ق.ظ

    سلام من در سونوگرافی توده در کبدش چرب دیده شده نشانه چیه

    پاسخ
  • رسول.تی
    1401/05/20 0:38 ق.ظ

    سلام.بنده مذکر۷۳ساله.جراحی کولون شدم.
    کبدم درسه نقطه متازتازشده که ۱۲کورس هم شیمی درمانی کرده ام.درشیرازجراحی
    کبد شدم.ولی بازهم درآزمایش هرماه حدود
    ۸عددآنتی ژنم بالامیره.چکارکنم.رسول.تی

    پاسخ
  • سلام
    پدرم ۵۲ سالشه قبلا ی بار کیست کبد داشتن و عمل کردن.
    الان بعد از چند سال سونوگرافی دادن و ی کیست ب قطر ۸۰ mm دیده شده.
    باید دوباره جراحی کنند؟
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
  • سلام
    یک توده کیستیک به قطر ۸۰ mm با محتویات غلیظ و جدار زخیم در سمت راست کبد
    خطرناکه؟ آیا احتیاج ب عمل جراحی هست؟
    لطفا جواب بدین. ممنون

    پاسخ
  • سلام خسته نباشیم من تازه متوجه شدم که ۶عدد ضایعات در کبد در اندازه ۳۱.۲۸ ۱۳. به ترتیب کوچک وباردار هم هستم لطفا راهنمایم کنید.

    پاسخ
  • سلام من خانم ۳۹ساله هستم ک پهلوی راستم درد میکرد رفتم سونو گرافی گفتن داخل کبدلپ راستم ی توده ۲۷میلیمتر است خیلی نگرانم گفتن باید سی تی اسکن بشم میشه راهنمایم کنید

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/04/29 3:52 ب.ظ

    سلام.من در کبدم چند تا کیست دارم که دکترم گفتن نمونه برداری کنم دو طرف دنده هام درد دارم لطفاً شما بفرمایید چیکار کنم آیا خطرناکه؟

    پاسخ
  • سلام برایربنگ کیسه صفرا به دکتر مراجعه کردم و ام آر ای نشان داده صفرا حاوی سنگهای متعدد هست و در لب راست کبدم دوتا توده هست چیز دیگه ایی در مورد توده کبد ننوشته. ایا از سنگ کیسه صفرا مشکل توده کبدم بوجود اومده؟ نوع توده رو ننوشته یعنی چی؟ راهنمایی میفرمایید

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/04/18 1:23 ب.ظ

    سلام در سی تی اسکن اظهار شده هایپودنس کوچک در سکمان ۴ کبدی رویت شده بفرمایید راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام مادرم ۶۵ سال داره توده کبدی بزرگ داره الان یک هفته است که بدونه حرکت شده و فقط نفس می کشه لطفا راهنمایی کنید چکار کنیم

    پاسخ
  • سلام مادرم قبلا تومور داشتن دهانه معده بو بعدا عمل شد الان کبدش درگیرز داره و ۶ توده داخل کبد داره .۱۱ جلسه شیمی درمانی شده ایا شیمی درمانی تاثیری داره یا بیخیال شیم اینمه عذاب شیمی درمانی رو نکشه.

    پاسخ
  • سمیه فلاحی
    1401/03/23 5:48 ب.ظ

    سلام خسته نباشید درد قفسه سینه وکتف سمت راست دارم

    پاسخ
  • ببخشید توده هیپودانس خوش خیم یا بد خیم؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/03/16 8:05 ب.ظ

    با سلام و خسته نباشید.من ۳۹ سالمه و سونو شکمی انجام دادم که نوشته توده هیپواکو به اندازه ۱۲.۵ در ۷ میلی متر دیده شده و پیشنهاد سی تی داده .میخواستم از شما بپرسم کبدم مشکل خاصی داره .خییلی نگران هستم

    پاسخ
    • سلام. آقای دکتر ابراهیمی نظرشون اینه که باید سی تی اسکن انجام بشه تا ببینیم نیاز به نمونه برداری هست یا نه.

      پاسخ
  • با سلام ،وقت بخیر ،خواهرم ٢۴سالشه وتازگی متوجه شده که مشکل تیروید دارند وسطح Tpoبالاست والان رفته سنو وگفته اکوژنیسته مختصری هتروژن دارد این یعنی چی ؟

    پاسخ
    • سلام. مدارک تون رو در واتساپ ۰۹۱۰۸۸۱۷۴۴۴ بفرستید.

      پاسخ
    • باسلام و خسته نباشید
      خواهرزاده من ۳۷ سالشه که ۶ ماه پیش با شکم درد شدید به پزشک مراجعه کرد که بعداز آزمایش و سونو و نهایتا درجواب سی تی مشخص شد همانژیوم لوب Lt کبد داره میخواستم بدونم خطری واسش داره ؟ممنون میشم سریع جواب بدیدوممنون تر میشم به این شماره واتساپ جواب بفرستید.خیلی خیلی ممنونم ۹۳۹۷۷۹۷۱۲۲

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        همانژیوم لوب چپ کبد به معنای وجود یک توده غیرسرطانی (خوش‌خیم) از رگ‌های خونی در بخش چپ کبد است. همانژیوم‌ها توده‌هایی هستند که از تجمع غیرطبیعی رگ‌های خونی تشکیل می‌شوند و معمولاً بدون علائم و بدون خطر هستند.

        پاسخ
  • سلام خسته نباشید

    میخواستم بدونم بیمار متاستاز از صفرا به کبد داشته
    صفرا با عمل درآوردن بعد شیمی درمانی انجام شد حالا دکتر به اندازه ۳ و ۲ سانت در کبد سلول سرطانی دیده آیا درمان میشود؟

    پاسخ
  • سعادتی
    1401/02/09 6:16 ب.ظ

    سلام پسرم ۲ سالو هفت ماهست سونو شکمی mass ۵۰×۳۴ خارج کبد بافشار روی ورید پورت وتنه سلیاک نشون داده وسیتی گفته لنفوما هست. ایا ممکنه خوش خیم باشه؟ علایم ۳۰ روز تب بدون علت وزردی وبعضی وقت ها درد شکم ودرد مفاصل وکمی کبودی وتورم پلکها .البته اصلا از روی شکم قابل رویت نیست.

    پاسخ
  • سلام مامان من ۵٢ سالشه دکتر گفت ٢٠ میلیمتر توده توی کبدش دیده شده گفته خطرناک نیست ولی دارو میدم بعد یه مدت ببینم چی میشه شاید نباز ب عمل داشته باشه تروخدا جواب بدین ایا خطرناکه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟خیلی نگرانیم 😔 عمل کنه یا نه جی میشع

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/12/08 11:52 ب.ظ

    سلام خسته نباشین ایا توده متاستاز یا همانژیوم خوش خیم هستند

    پاسخ
  • امید معظمی گودرزی
    1400/12/04 8:13 ق.ظ

    سلام.مادرم ۴۵ ساله.۳سال پیش به دلیل پلیپ صفراشو در اوردن.
    الان ضایعه اکوژن به اندازه ۱۱mm در dome کبد مشاهده شد.
    بنظر شما با دارو درمان میشه یا عمل؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید ببخشید اندازه کبد ۱۸۰ میلیارد گقته شده آیا جز کبد بزرگ هستم چه کار باید بکنم

    پاسخ
  • سلام توده ساب کپسولر لوبوله با دیامتر ۲۹mm در لوب چپ کبد با انهانسمنت ندولر در فاز ابتدایی و انهانسمنت کامل درفاز تاخیری مطرح کننده همانژیوم دیده میشود این جواب سی تی اسکن با تزریق خانمی هستم ۳۱ ساله آیا خطرناکه سرطانه لطفا جواب بدید ممنون

    پاسخ
  • محمدنجفپور
    1400/10/27 0:04 ق.ظ

    با سلام من از اهواز هستم. پدر بنده ۶۸ سالش هست و دکتر جراح کبد گفتند که توده سرطانی کبد لوب راست کبد رو درگیر کرده لب مرز لوب چپ و راست قرار گرفته و گفتند که لوب راست باید بطور کامل خارج بشود.آیا نیاز به RFدارد یا خیر؟ دکترش گفته که باید لوب چپ رو تقویت کنیم تا رشد کند اصطلاحا باید لخته ایجاد کرد در لوب راست چون لوب چپش کوچیک هست و امکان داره جوابگوی بدن نباشد و بعد از عمل دچار نارسایی کبدی شود. نظر شما چیه؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/10/22 1:11 ق.ظ

    سلام چرا جواب سوالها رو نمیدید ؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/10/03 6:47 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    مادر من در یک سونوگرافی که داشت یک هیپواکو یک سانتی متری روی کبد و یک میوم هشت میلی متری د رحم دیده شده و به همین خاطر دکتر اسکن تجویز کرده .ایا وضعیت خطرناکه ؟

    پاسخ
  • سلام من سونوگرفتم وتوش نوشته ک توده اکوژن ۱۳میلی درلوب راست کب..آیاخطرداره لطفاراهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشین من بخاطردرددرناحیه راست شکمم ب دکترمراجعه کردم توسونوگرافیم اومده ک اکوژن ۱۳میلی میتری درلوب راست کبدم رویت شده…آیاخطرناکه

    پاسخ
  • سلام آقای دکتر خوب هستین ؟مامان بزرگم دچار دو تا غده خوش خیم در شکمش شده بود و با چند جلسه شیمی درمانی و عمل این بیماریش برطرف شد الان با چکاب گفتن که احتمال اینکه یک غده ی کوچیک در کبدش هست آیا این غده ی کوچیک برای بدنش خطرناک هست ؟ممنون میشم به سوالم پاسخ دهید ؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید،تو‌کبد همسرم ندول هیپراکوبه اندازه ۱۱میل دیده شده ،ایا خطر داره؟؟مرد هست و ۴۲ ساله

    پاسخ
  • بابایی
    1400/09/18 11:16 ب.ظ

    سلام خسته نباشید مادر من یک توده هتروژن درخلف لوب راست کبد مشاهده شده چطور حل میشه عمل میخواد؟؟؟

    پاسخ
  • مهرانه v
    1400/09/15 1:04 ب.ظ

    سلام بیماریک ضایعه ایزواکو با کبد در لوب راست به نظر در سگمان ۵ در مجاورت کیسه صفرا به ابعاد٣٧x27xxx30mm رویت میشود
    چه مشکلى هست

    پاسخ
  • سلام .وقتتون بخیر خانم ۳۶ ساله ومتاهل هستم دوساله که یه کیست کوچیک تو سینه راست دارم ولی رشد نداشت براهمین دکترا گفتن نگران نباش .همزمان با این کیست درد در قسمت راست شکم و سینه داشتم که با کار کردن و عصبی شدن بیشتر میشد..یک سال پیش تو سونو گفتن یه همانژیوم ۱۰ میلی داریی وگفتن بهتره به روانپزشک مراجعه کنی .منم رفتم یسری دارو داد که واقعا خوب بود هشتاد درصد دردام بهبود یافت ولی باز یک‌ماهه که داروها رو قطع کردم دردام شروع شد .برام اسکن نوشتن.الان تو جواب اسکن اومده که توده کبد،همانژیوم نیست و احتمالا آدنوم ۷ میلی متری هست.و یه فتق کوچیک هم روی ناف دیده شد.میشه خواهش کنم راهنماییم کنید که چیکار باید کنم خطرناکه ؟ و آیا احتمال داره کیست سینه که دارم به کبد هم متاستاز کرده باشه شهرستان هستم و نمیدونم به کدوم دکتر مراجعه کنم برای درمان

    پاسخ
  • فرزانه
    1400/09/09 8:28 ب.ظ

    سلام آقای دکتر بنده یه توده کبدی به قطر ۴۲میل درلعب راست کبدم است ودرپانکراس معده هم یک توده چربی به وجود آمده آیا نیاز به جراحی دارم

    پاسخ
  • پدرم ۶۸ ساله. آدنوکارسینوما متاستازیک کبد در جاهای کوچکی از کبد دیده شده. خواستم ببینم تو چه مرحله ای هستن. ممنون و باید چه کرد؟

    پاسخ
  • سلام وقت به خیر همسرم پارسال دچار کنسر روده شدن و یک ماه پیش از ایشون سونو گرافی و سی تی اسکن گرفته شد و نشان داد که یک عدد ضایعه در کبدشون هست ولی صدر درصد متاساز رو تایید نکردن می خواستم لطف کنید راهنماییم کنید این متاساز هست یا نه

    پاسخ
  • نجمه میرزایی
    1400/08/25 8:36 ب.ظ

    سلام مادرم گفتن ضایعه هیپودنس ۷میلیمتری دیده شد داخل سی تی خیلی نگرانم بنظرتون سرطان ۰😔

    پاسخ
  • سلام. مادر من ۶۳ ساله در جواب سی تی اسکن که برای کرونا رفته بود ، ندول هیمودنس به قطر ۲۳ میلی در لوب راست دیده شده. میخواستم بپرسم آیا خطرناکه و چه کار باید بکنیم؟ ممنونم

    پاسخ
  • زهره امیری
    1400/08/15 10:11 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    پدرم ۵۵ سالشه معده درد شدید داشت ودگتر گفت مشکوک به سرطان معده هست وبعد ازکلی ازمایش و سیتی اسکن گفتن یه توده تو کبدش هست والان گفتم باید ازکبد نمونه برداری بشه
    خیلی وزن کم کرده…کتف راستش به شدت درد میکنه …بعضی مواقع حتی یدفه زمین میخوره
    لطفا راهنمایی کنید که چی هست
    وباید چیکار کنیم

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/06/28 4:21 ب.ظ

    سلام من ۳۳سالمه سونای کبددادم توده اکژون به ابعاد۱۶*۲۶*۹و۱۱میلیمتردرکبد
    م دیده شده نگران کننده است یانه

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب،پزشک سونوگراف در حین انجام سونو برای کبد چرب متوجه یک همانژیوما به اندازه ۱۵*۲۰ mm در لوب چب سگمان ۳ در من شده،متن سونو به این صورته: (تصویر یک ساختار اکوژن round با حدود مشخص به ابعاد ۱۵*۲۰ mm در لوب چپ کبد (سگمان ٣) مشاهده شد که در درجه اول مطرح کننده همانژیوما می باشد.با این حال تطبیق با تست های کبدی و سونوگرافی کنترل ۶ ماه بعد توصیه می شود.)آیا خطری برای آینده من دارد ؟ و نیازه الان به دکتری مراجعه کنم و کاری انجام بدم برای درمان؟ الان آیا نیاز به گرفتن ct و یا mri است یا همون سونو تشخیص دقیق داده ؟.سنم ٢٩ سال و آقا هستم ،آزمایش کبدم ast 21 ,, alt 45,,alkaline p 180 است،سال ٩٢ کبد چربم گرید ٢ بود و اون موقع تو سونوعه من این توده نوشته نبود و تو سونو الان کبدم چرب نبود.الان درد در قسمت کبد ندارم و ۴٠ روز هم از شروع علائم به کرونا با درگیریه ٣٠ درصد ریه و دریافت دارو رمدیسیور میگذره.

    پاسخ