طول عمر بیماران سرطان تیروئید متاستاتیک چند سال است؟

بیماران سرطان تیروئید و طول عمرشان

طول عمر بیماران سرطان تیروئید با گسترش به اندام‌ها (متاستاتیک) چند سال است؟

زمانی که نام سرطان (هر نوع سرطان) به میان می‌آید به طور ناخودآگاه سوالی که در اولین جرقه ذهن بیمار روشن می‌شود طول عمر فرد با این بیماری است، اینکه طول عمر بیماران سرطان تیروئید چقدر است و چگونه می‌توان به این بیماران کمک کرد، از دغدغه‌های مراجعین به این مرکز می‌باشد، از این رو موسسه تصویربرداری تیراد تصمیم گرفت تا در مورد این سوال پاسخ دهد. با این مقاله سعی می‌کنیم یک زمینه روشن‌تر نسبت به سرطان تیروئید و متاستاز تیروئید برای شما باز کنیم.

طول عمر بیماران سرطان تیروئید

یک تذکر مهم

مهم‌ترین نکته در رابطه با بیماری‌های تیروئید و ندول‌های بدخیم تیروئید اینجاست که درصد بسیار بالایی از ندول‌های تیروئید، غیرسرطانی بوده و خوش خیم هستند. همین امر نشان دهنده امیدواری مناسبی در سطح بیماری‌های تیروئید است. نکته قابل ذکر دیگر اینجاست که از بین ندول‌های بدخیم تیروئید (ندول‌های سرطانی) آمار بالایی از این ندول‌ها، به خوبی قابل درمان بوده و قابلیت گسترش ندارند و طی مراحل درمانی مناسب به خوبی کنترل می‌شوند. تنها درصد بسیار کمی از این ندول‌ها دچار متاستاز تیروئید شده و می‌توانند دردسر ساز باشند که این‌ها همه به این معنی است که بیمار، نباید نگرانی در رابطه با تیروئید داشته باشد و تنها کار لازم مراجعه به پزشک و انتخاب راه درمان مناسب است.

ذکر این نکته نیز مهم است که طول عمر بیمار مبتلا به سرطان و یا هر نوع بیماری دیگری بسته به موارد زیر که کلیدهای مهمی هستند تشخیص داده می‌شود:

  • بیماری‌ها در چه زمانی تشخیص داده شده‌اند.
  • این بیماری تا چه حد پیشرفت و یا سرعت داشته.
  • روحیه بیمار در چه حد است.
  • نوع سرطانی که تیروئید را درگیر کرده است.

و بسیاری موارد دیگر…

در واقع اعداد و ارقام نمی‌توانند به شما بگویند طول عمر یک بیمار سرطان تیروئید چقدر خواهد بود. این تحقیقات درمورد بیماران سرطان تیروئید با متاستاز تیروئید انجام شده است، بنابراین درباره بیمارانی با ندول‌های سرطانی کوچک بدون گسترش صدق نمی‌کند.

سرطان بدخیم تیروئید

متاستاز تیروئید چیست؟

برخی از انواع سرطان‌های تیروئید ممکن است به دیگر اعضای بیمار از جمله، غدد لنفاوی، ریه و مغز استخوان گسترش پیدا کنند به این گسترش متاستاز تیروئید گفته می‌شود. ترس بسیاری از بیماران که دچار سرطان تیروئید می‌شوند به وجود آمدن همین متاستاز است و از این رو اغلب آن‌ها می‌پرسند در چه شرایطی متاستاز اتفاق می‌افتد و چگونه می‌توان این نوع سرطان را مهار کرد. موسسه تصویربرداری تیراد این مقاله را به پاسخ این عزیزان اختصاص داده است.

بیشترین متاستاز تیروئید به کدام اندام‌ها خواهد بود؟

حدود ۳۰ درصد از بیماران سرطان تیروئید ممکن است با متاستاز این بیماری به غدد لنفاوی گردن مواجه شوند و تنها بین ۱ تا ۴ درصد از این افراد ممکن است دچار حالتی شوند که سرطان به دیگر اندام‌ها از جمله ریه و مغز استخوان سرایت کند. خوشبختانه درصد بسیار بالایی از سرطان‌های تیروئید پیش آگهی خوبی دارند، حتی اگر در زمان تشخیص به خارج از گردن نیز سرایت کرده باشند.

در تحقیقات انجام شده از طرف انجمن تیروئید آمریکا که در سال ۲۰۱۴ انجام شده بود نتایج حاصله از درصد متاستاز تیروئید به این ترتیب نشان داده شد.

قبل از اعلام آمار بهتر است بدانید این تحقیقات توسط وانگ لی و همکارانش درباره طول عمر بیماران سرطانی و همچنین درصد گسترش این بیماری به دیگر اندام‌ها در بیماران سرطان تیروئید که رو به پیشرفت بوده‌اند انجام گرفت و نتایج آن در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۴ منتشر شد.

سرطان تیروئید

نتایج تحقیقات بیماران سرطان تیروئید با سابقه متاستاز تیروئید

در این تحقیقات مرکز سرطان مموریال اسلون-کترینگ از معتبرترین مراکز سرطان در جهان که در شهر نیویورک واقع شده است و یک مرکز تحقیقاتی برجسته در زمینه سرطان است، اقدام به پیدا کردن بیماران سرطان تیروئید با سابقه گسترش به سایر اندام‌ها (در تشخیص بیماری و یا در فالوآپ (پیگیری) مشخص شده بود) نمود. در این بیماران تعداد افرادی که سرطان تنها به یک عضو آن‌ها گسترش پیدا کرده بود ۹۳ نفر بود و ۳۲ نفر نیز با متاستاز چند عضو مواجه شده بودند، بیماران به طور میانگین ۷۷ ماه فالوآپ (پیگیری و مراقبت) شده بودند و میانگین عمر بیماران و همچنین میانگین عود بیماری ۵ سال محاسبه شد.

آمار متاستاز تیروئید

در این گروه ۷۰ درصد متاستاز به گره‌های لنفاوی گردن و ۵۷ درصد با متاستاز به خارج از گردن مواجه شدند. در بین بیمارانی با متاستاز خارجی ریه‌ها، شایع‌ترین محل گسترش و با درصدی معادل ۸۴ درصد محاسبه شد.

در طی ۵ سال طول عمر و بقا بین بیماران با متاستاز یک عضو ۷۷.۶ درصد و ۱۵.۳ درصد بین بیماران متاستاتیک با چند عضو درگیر بود. متوسط فاصله بین متاستاز اول و متاستاز دوم ۱۴.۷ ماه و پیشرفت بین متاستاز یک عضو با متاستاز چند عضو در ۵ سال ۷۶ درصد بود. سطح تیروگلوبولینی که به صورت دست نخورده در آزمایش خون نشان داده شد ۳۰ نانوگرم در میلیمتر در زمانی بود که متاستاز تیروئید در چند ارگان پیش بینی شده بود.

غده سرطانی تیروئید

نتیجه به دست آمده در این تحقیقات نشان دهنده چیست؟

متاستازهای رخ داده در بیماران برای مطالعه طول عمر بیماران سرطان تیروئید، پیش بینی کننده طول عمر این بیماران است. این تحقیقات نشان می‌دهد متاستاز تیروئید با چندین ارگان نسبت به متاستاز تیروئید یک ارگان سه برابر بیشتر، بیمار را در معرض خطر مرگ قرار می‌دهد، بنابراین با تشخیص گسترش سرطان تیروئید به خارج از گردن و دیگر اعضا به سرعت و با شدت باید درمان شوند زیرا این افراد با متاستاز دیگر اعضا، با احتمال بسیار بالا در معرض مرگ قرار می‌گیرند.

تعاریف و قراردادها

متاستاز تیروئید‌: گسترش سرطان از ارگان اولیه که در این نوع سرطان غده تیروئید است به سایر اندام‌ها مانند ریه و استخوان‌ها متاستاز نامیده می‌شود.

گره لنفاوی‌: گره‌های لنفاوی و یا غدد لنفاوی غده‌های کوچک لوبیا شکل هستند که در تولید گلوبول‌های سفید و آنتی بادی‌ها نقش دارند.

عود سرطان‌: عود سرطان در مواقعی اتفاق می‌افتد که با وجود تشخیص و درمان‌های تمامی سلول‌های سرطانی مجدداً بازگردد.

منبع :

انجمن تیروئید آمریکا

موسسه تصویربرداری تیراد اولین مرکز فوق تخصصی در تصویربرداری با درمان بیماری‌های تیروئید به روش‌های کمتر تهاجمی

۳.۷ / ۵. ۲۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
همه چیز درباره استنت حالب و نفروستومی
نوشتهٔ بعدی
استرس و تیروئید، علائم تیروئید عصبی و ارتباط بین اضطراب و تیروئید که باید بدانید!

۲۰۰ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • آزاده تاج بخش
    1403/01/21 5:53 ب.ظ

    سلام
    پدر من با تشخیص پاپیلاری سه سال پیش جراحی توتال انجام دادن و حدودا ۱۰تا لنف نود کنار کاروتید درگیر بود خارج شد بعد از جراحی سه بار ید حدودا ۵۷۵ میلی کوری دریافت کردند و در سونو یک ناحیه روی نای رویت شد که ۱/۷ سانت بوده و مجدادا جراحی شد که گفتن مربوط به عمل قبلی هست و چیزی رویت نشد در آزمایشات تیروگلوبولین روند افزایشی داشت که دوتکه متاستاز روی تراشه یکی ۱/۶ سانتی نزدیک حنجره و یک ۱/۵ سانتی روی نای پایینتر از حنجره هست و در سی تی اسکن ریه حدودا چند ناحیه که بزرگترینش ۶میلی متر هست شواهد متاستاز دیده شده
    مجدادا برای بار چهارم ید تجویز شده ۲۰۰ میلی کوری
    آیا با این شرایط RF تاثیری دارد ؟

    پاسخ
  • سلام
    یعنی واقعا حتی بعد از عمل هم پنج شش سال بیشتر عمر نمیکنند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:((((((

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اول از همه اینکه عمر دست خداست و هیچ انسانی نمیتواند پیش بینی کند، اما در قدم بعدی بستگی به واکنش بدن بیمار دارد.

      پاسخ
  • سلام.دختر من ۲۱سالشه.کم کاری تیروئید از نوع هاشیموتو داره.عدد آنتی TPO در آخرین آزمایشش ۳۳۰بود.آیا خطر ناکه؟با مصرف لووتیروکسین بیماری کنترل میشه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      متاسفانه، اطلاعات کافی برای ارزیابی کامل خطرناک بودن یا خطرناک نبودن TPO = 330 وجود ندارد.
      نیاز به بررسی و داشتن اطلاعات بیشتر از آزمایشات و سوابق بیماری است.

      پاسخ
  • داداش پور
    1402/11/28 1:43 ب.ظ

    سلام .تاخیر در یدتراپی چه عوارض و خطری داره؟تشکر

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر یک سال و شش ماه پیش تشخیص سرطان پاپیلاری تیروعیدمستاستاژ پیشرفته به غدد لنفاوی جراحی کردم ۱۵۰دوز ید گرفتم و حالم خوب بود تا یک سال بعد از عملم دکتر قرص هامو قطع کردن جهت کنترل عود بیماری که سونو پاک بود اما آزمایشم بالا بود بلافاصله مقداری ید خوردم جهت اسکن طب هسته ای که باز پاک بود و دوباره قرص هامو شروع کردم دوباره شش ماه بعدش که میشه الان قرص هام جهت عود بیماری قطع شد اما tsh=100 ‘ thyroglobulin=6.80’ anti=13.2 شده و شرح سونو گرافی=در بستر لوب چپ ناحیه هایپر اکویی مشابه بافت تیروعید با ابعاد۵*۷*۲۰ mm مشاهده شدمه می‌تواند بقایای بافت تیروعید باشد در داخل آن ندول هیپواکویی با ابعاد۴*۶.۵ mm بدون میکروکلسیفیکاسیون و فاقد واسکولاریتی در بررسی داپلر مشاهده شد. احتمال ندول های تیروعیدی و یا ندول راحته باید مد نظر گرفته شود
    دکتر فرستادن اسکن هسته ای انجام بدم سوالم اینه اگه اسکن هسته ای مثبت بشه اقدام بعدی ید تراپی هست یا جراحی سپس یددرمانی؟واینکه این سونو و آزمایش به نظر نگران کننده هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص روال درمانی شما بستگی به نتایج اسکن و شرایط بدنی شما دارد.

      پاسخ
      • جواب اسکن هسته اینا ۳mmید :فرسایش کامل غده تیروعید مشهود است
        هیچ مدرکی دال بر ضایعه فضاگیر متاستاتیکمنطقه ای یا دوردست در سراسر بدن وجود ندارد.
        بقایای ناچیزی از بافت تیروعید در مجرای تیروگلوسال دیده می‌شود .
        دکتر جان تیروگلوسال برای منی که کنسر تیروعیدپیشرفته داشتم خطرناکه ؟نمیشه با قرص از بین برد و جراحیش نکرد یا با روش RF از بین برد؟

        پاسخ
  • سلام وقت بخیر سپاس از توضیحات خیلی خوبتون.کنسر پاپیلاری تیروئید داشتم و همزمان هاشیموتو هم تشخیص دادن. آبان تیروئیدکتومی توتال انجام دادم و برای افت کلسیم هم دارو میخوردم، الان برای چکاپ دوره ای وضعیتم باید آزمایش بدم آیا لازمه که مصرف کلسیمم رو قبل از آزمایش متوقف کنم؟ چند روز قبل از آزمایش قرصم رو قطع کنم؟ علائم افت کلسیمم هم خفیفه🙏

    پاسخ
  • طیبه قهرمانی
    1402/11/13 11:54 ب.ظ

    ایمیل ندارم

    پاسخ
  • سلام من ۳۳سالمه ۳سال پیش تیرویید و غددلنفاویمو جراحی کردم پارسال پت اسکن دادم گفتن سالمه امسال جواب ازمایشم بد بود ید دریافت کردم تو اسکن تو ناحیه قفسه سینه نمیدونم چی دیدن الان بر سی تی اسکن بده اگه ریمم درگیر باشه یعنی دیگه نهایتا ۵سال زندم

    پاسخ
  • سلام
    وقتتون بخیر و شادی
    ممنون از اینکه پاسخگو هستید

    در مورد فالوآپ بعد از جراحی تیروئیدکتومی میخواستم توضیح بدید.
    کسی که سرطان پاپیلاری تیروئید داشته با یک توده ۱۲ میلی متری و بدون درگیزی لنف نودها و بدون انتظار سرطان به خارج از تیرویید.
    وبعد از جراحی با ۵۰ میلی کوری یددرمانی شده.
    بعد از ید درمانی اسکن کل بدن انجام شده و بافت باقیمانده تیروئید با احتمال درگیزی لنف نود تحتانی ناحیه فوکال گزارش شده.
    الان برای فالوآپ چه کارهایی باید انجام بشه.
    چون پزشک هامون بعضا به خاطر مخارج بالای درمانی ، تاجایی که امکان داره صبر میکنن، و این صبر خیلی وقتا گرون تموم میشه برای مریض.
    من خیلی مایلم زودتر و با روش های لازم از عود دوباره یا متاستاز باخبر بشم‌. ولی نمیدونم چیکار باید بکنم
    ایا نیاز هست با انکولوژیست مشاوره کنم؟
    یا مثلا الان که دو هفته از ید درمانی میگذره، لنفوسیتی گرافی میتونه جواب بده در مورد درگیری لنف نودها؟
    یا مثلا پت اسکن نیاز نیست الان؟
    پزشک متخصص غدد فقط برای سه ماه بعد ازمایش tg و… خواسته
    نه سونوگرافی، نه اسکنی ، هیچی

    و این منو‌ نگران کرده

    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نگرانی شما را کاملا قابل درک است. اما یادآوری میکنم وجود استرس بدترین و مهمترین عامل در بروز مشکلات تیروئیدی است پس در قدم اول ابتدا استرس خود را مدیریت کنید. حتی توصیه می‌شود به تراپیست مراجعه کنید چرا که این قسمت مهمترین عامل برای پیشگیری از سایر بیماری هاست.
      در قدم بعدی؛ یادآوری می‌شود احتمال متاستاز مشکلات تیروئیدی بسیار نادر و کم است پس بهتر است به متاستاز فکر نکنید.
      و در قدم آخر فالوآپ ۳ماهه به پزشک شما کمک می‌کند تا روند بدن شما را تحت نظارت کامل داشته باشد و حتی بعد از گذشت زمان مناسب این بررسی ها به ۶ماه و در نهایت سالی یک بار میرسد که بدن به شرایط استیبلی رسیده است. بنابراین استرس خودتون رو کنترل کنید و روال درمان و استفاده از قرص لووتیروکسین را جدی بگیرید.

      پاسخ
  • ابراهیم خانی
    1402/10/23 3:42 ب.ظ

    سلام ببخشید من نمیدونم سرطان یا کیست مجرای تنفسی یا ریه دارم و هزینه آزمایش ودرمان ندارم چند سال زنده می‌مانم

    پاسخ
  • دوسال پیش تیرویید و پاراتیرویید را کامل خارج کردم سرطانی شده بود و لنفاوی گردن را هم درگیرکرده بود ید درمانی کردم امکان بازگشت هست ؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    تقریبا دوماه پیش جراحی تیرویید کتومی شدم به علت پاپیلاری کلاسیک به اندازه ی ۷ میل بدون ید درمانی
    تهاجم پری عصبی و عروقی نداشت
    درگیری لنفاوی نداشت
    اکستنشن خارج تیروییدی نداشت
    حالا میخواستم نظر شما رو بدونم چند درصد احتمال عود داره
    آیا لازم هست ید درمانی انجام بشه یانه
    چون نظر پزشک این بود ید درمانی انجام نمیشه .مگر در آینده که آزمایشات یا سونو چیزی نشون بده
    البته ناگفته نماند ۲۰ روز بعد از عمل سونو و آزمایش دادم که دوتا لنف نود ری اکتیو داشتم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر برای من تشخیص تیروئید هاشیماتو داده شده، آیا این بیماری سرطان محسوب میشه؟ و اینکه طول عمر این بیماران چقدر هست یعنی با رعایت سبک زندگی سالم امکان طول عمر طبیعی دارن؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      هاشیموتو، سرطان تیروئید نیست و جز بیماری های خودایمنی است که با کاهش و کنترل استرس و روتین زندگی سالم، طول عمر طبیعی برای بیماران هاشیموتو را داریم.

      پاسخ
  • جعفرنژاد
    1402/10/10 1:35 ق.ظ

    سلام همسرم ۶ سال پیش ندول داشتن که تشخیص دادن باید تیروئید رو هم بردارن
    الان بعد شش سال آزمایش Tshبالا رفته دکتر آمپول تیروژن دادن بعد ید درمانی نوشتن
    میخاستم بپرسم یعنی سرطانش دوباره عود کرده این آمپول تیروژن خطرناک هستش
    تروخدا جواب بدین ممنون

    پاسخ
  • سلام من ۴۰ سالمه کانسر پاپیلاری کلاسیک هستم یک بار غددلنفاوی سمت را برداشتم ونتیجه پاتولوژی تشخیصptc جواب سی تی اسکن گردن سه مورد درگردن ویک مورد درنزدیکی نای مشاهده شده ایا جراح قفسه سینه باید عمل کنه یا جراح سرطان ممنون می شوم راهنمای کنید ایا غددتیروئید هم برداشته می شود ممنون از لطفتون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      شرایط و درمان برای هر فرد بسته به مشخصات فردی و جزئیات بیماری متفاوت است، اما به طور کلی درمان سرطان تیروئید به صورت جراحی، یدتراپی و در برخی موارد درمان دارویی ممکن است.
      از آنجایی که شما تشخیص سرطان تیروئید نوع پاپیلاری کلاسیک (PTC) را دریافت کرده‌اید و غده‌های لنفاوی در نزدیکی گردن نیز درگیر هستند، احتمالاً جراحی ممکن است بخشی از برنامه درمانی شما باشد.
      در مورد برداشت غدد تیروئید، در برخی موارد ممکن است پزشک انجام برداشت غدد تیروئید (thyroidectomy) را برای از بین بردن غددهایی که ممکن است سرطانی باشند، توصیه کند. این بستگی به میزان و گسترش سرطان، غده‌های مبتلا و دیگر عواملی که پزشک شما در نظر می‌گیرد، دارد.

      مهمترین نکته این است که پیشنهادات درمانی و جراحی به طور دقیق باید توسط پزشک متخصص در این زمینه، مانند جراح داخلی یا پزشک انکولوژیست (متخصص سرطان) ارائه شود. او می‌تواند بر اساس تست‌ها، جزئیات مربوط به بیماری شما و سایر عوامل، برنامه درمانی را برای شما تعیین کند.
      پیشنهاد می‌کنم که با پزشک خود در مورد این نتایج و گزینه‌های درمانی مختلف صحبت کنید تا بتوانید تصمیمات مناسبی در خصوص درمان و پیشرفت بیماری خودتان بگیرید.

      پاسخ
  • اگه می خان گرفتار دکترا نشین تیروئد تونو برندارید دکترا شما رو زجر کش میکنن

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      انجام عمل جراحی و حذف یک عضو از بدن جایز نیست اما باید توجه داشته باشید اگر عضو آلوده به سلول‌های سرطانی را از بدن خارج نکنید ( جراحی، RF و …) این سلول ها به سایر سلول های بدن نیز گسترش یافته و به اصطلاح متاستاز صورت می‌گیرد.

      پاسخ
  • سلام
    مادر من ۷۱سالشونه ایشون چندین ساله مشکل تیرویید داشتن دکترشون گفته ک باید عمل شه طبق سونو و نمونه برداری انجام شده مادر من پاپیلاری تیرویید دارن و غده لنفاوی روهم درگیر کرده ومشخص شده بدخیمه .جراح ایشون گفتن ک باید عمل شه و هردو برداشته شه .و گفتن احتمال داره از لوله تراکئوستومی تا اخر عمر استفاده شه و گفتن موقع عمل تشخیص میدن ک لوله بزارن یا نه .مادرم بشدت از لوله تراکئوستومی ترسیده و ازعمل کردن منصرفه .میشه لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نگرانی شما در مورد عمل جراحی و امکان لوله تراکئوستومی درکیهای طبیعی است. انتخاب در مورد عمل جراحی همیشه باید تحت تأثیر مشورت پزشک و بررسی دقیق وضعیت فرد باشد.
      در مورد سرطان تیرویید (پاپیلاری که در مورد مادر شما ذکر شده)، معمولاً درمان اصلی شامل عمل جراحی برای برداشتن بخش مبتلا به تومور تیرویید و ممکن است نیاز به برداشتن غده لنفاوی‌ها در اطراف تیرویید باشد. هدف اصلی این عمل جراحی، برداشتن تومور و کنترل سرطان است. اما تصمیم نهایی در مورد نیاز به لوله تراکئوستومی باید توسط پزشک معالج و یا جراح تیروئید گرفته شود.
      لوله تراکئوستومی در صورتی معمولاً برای افرادی که پس از عمل جراحی به تنفس و گفتگو مشکل دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. (اما بروز این اتفاق در جراحی تیروئید وابستگی زیادی به دقت و مهارت پزشک جراح داشته و جز عوارض شایع این بیماری نیست)

      به مادرتان توصیه کنید که با پزشکش به خوبی در مورد عمل جراحی و تداوم درمان مشورت و اطلاعات لازم را دریافت کند تا تصمیم مناسب و با اطلاعات کامل اتخاذ شود. همچنین، پشتیبانی انفرادی و اطلاعات مناسب می‌تواند نگرانی‌های او را کاهش دهد.

      پاسخ
  • عالی بود تونستم بیماری خودم رو بهتر بشناسم 👌🏻

    پاسخ
  • نیلوفر
    1402/07/22 11:29 ب.ظ

    سلام خدمت آقای دکتر
    سوالی از خدمت شما داشتم، مادرم سال ۹۵ عمل تیروئیدکتومی به علت سرطان تیرویید پاپیلاری داشتند که بعداز جراحی تشخیص گرید یک هم درپرونده داده شده بود، به طور مداوم تیروگلوبین چک میشد که این دفعه که آزمایش دادن تیروگلوبین ۲/۱ نشون داده ، آیا به معنی بازگشت بیماری هستش و چه اقدامی باید انجام داد؟تشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ارتفاع سطح تیروگلوبین معمولاً نشان‌دهنده بازگشت بیماری سرطان تیروئید است. در این مورد، آنکولوژیست (متخصص سرطان) باید نتایج تست تیروگلوبین شما را بررسی کند و اقدامات بعدی را تعیین کند. این ممکن است شامل انجام تصویربرداری از تیروئید، بیماری‌نظارت مداوم و در بعضی موارد جراحی دوباره باشد.
      پزشک تخصصی شما می‌تواند نتیجه تست تیروگلوبین را به نور مطالعه تاریخچه بالینی شما، نتایج تصویربرداری و دیگر عوامل ارزیابی کند و بر اساس آن تصمیم‌های لازم را برای مدیریت و درمان اتخاذ کند. در مواجهه با این نوع وضعیت، تعیین تشخیص صحیح و تعیین راه‌های مدیریت مناسب بسیار حیاتی است.

      پاسخ
  • سلام پسر من سرطان تیرویید داشته ک عمل کرده تقریبا پنجاه روزه ولی متاسفانه ترشحاتش بند نمیاد و مهچنان قطره قطره با سرعت میاد و به گفته دکترها تا نزدیک گوشش رسیده بوده ک جمع اوری کردن الانم تو بخش picuهست تقریبا چهلو پنج روزه من خیلی میترسم قراره بره برای ید درمانی و اسکن ک ببینن ب بخشهای دیگش هم اسیب وارد شده یا ن میخواستم بدونم ایا این ترشحات قطع میشن؟چرا تا حالا قطع نشدن؟و راه درمان چیه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ترشحات از جراحی تیروئید ممکن است، مدتی پس از عمل نیز ادامه داشته باشند. این معمولاً ناشی از ترشحات زخمی است که بعد از جراحی به دلیل وارد آمدن هوا به تیروئید یا دیگر عوامل می‌تواند اتفاق بیفتد. این ترشحات معمولاً در مدتی کوتاه تر یا طولانی‌تر باید توسط تیم درمانی مراقبت شوند.
      برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، بهتر است با پزشک معالج خود مشوره کنید. او می‌تواند بر اساس شرایط و تاریخچه پزشکی پسرتان، تشخیص دقیق‌تری اعلام کند و راه‌های درمانی متناسب را تعیین کند.

      ترشحات ترشح زخمی نیز به نظرات پزشک و تیم درمانی وابسته است. آنها می‌توانند بر اساس ارزیابی مداوم و تحلیل نتایج اسکن‌ها و سایر آزمون‌ها تصمیم بگیرند.
      در هر صورت، اگر نگرانی خاصی دارید یا سوالات بیشتری دارید، بهتر است با پزشک معالج پسرتان مشوره کنید تا شرایط وی را به صورت دقیق‌تر بررسی کنند و راهنمایی‌های مناسب را ارائه دهند.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من تقریبا ۱۷ روزه جراحی تیروئید انجام دادم کارسینوم تیروئید پاپیلاری نوع کلاسیک فولیکولی ، جواب بعد از پاتولوژی که گرفتم اندازه تومور ۰.۷_۰.۵_۰.۵ زیر یک سانت بودن کپسولاسیون ، اکستنشن اضافی تیروئید دیده نمیشود تهاجم کپسولی و عروقی و پری عصبی دیده نمیشود، گره لنفاوی از ۱۰ تا ۷ تا درگیری داشته بزرگترین اندازه تومور در غدد لنفاوی ۷ میلی متر
    اول اینکه نگرانی من بیشتر در مورد اینه که توی نت نوشته شده کسانی که پاپیلاری رو زود تشخیص بدن و متاستاز نداده باشه پیش آگهی خوبی داره ولی توی جواب آزمایش من درگیری لنفاوی ۷ تا رو نشون داده شده این درگیری لنفاوی منظور همون متاستاز هستش؟
    یعنی مال من الان متاستاز داشته؟اینکه درگیری لنفاوی تیروئید بوده یا گردن ؟کدوم حیاطی تر و مهم تره؟
    واقعا گیج شدم و اینکه در آخر بهم بگید درگیری لنفاوی من چقدر تهدید کننده س؟ ممکنه بخاطر درگیری لنف بعدها خودش و نشون بده و سرایت داشته باشه ؟
    اگر جواب سوالام و تک تک و دقیق بهم بگید ممنونتون میشم چون واقعا ذهنم و درگیر کردن دیوانه شدم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      متاسفانه، امری که نگران شده‌اید از جنبه‌های مختلف پیچیده است. بیایید مسائل را یک به یک بررسی کنیم:
      ۱. درگیری لنفاوی: درگیری لنفاوی به معنای انتشار سلول‌های سرطانی به لنف ها است. در مورد کارسینوم پاپیلاری تیروئید، معمولاً درگیری لنفاوی در لنفاهای گردن و بیشتر در نزدیکی تیروئید اتفاق می‌افتد. اگر لنفاهای گردن درگیر شده باشند، ممکن است این درگیری به عنوان متاستاز (پیشرفت) تصور شود.
      ۲. تهاجم کپسولی و عروقی: نتایج پاتولوژی نشان می‌دهد که کپسول تیروئید تومور کپسولی (کپسول داخلی تیروئید) درگیری نشده است. این خبر خوبی است زیرا تهاجم کپسولی می‌تواند نشان‌دهنده خطر بیشتری باشد.
      ۳. درگیری لنفاوی تیروئید یا گردن: از توضیحاتی که ارائه داده‌اید، نمی‌توان با اطمینان نتیجه گرفت که درگیری لنفاوی در تیروئید (تیروئید درگیر) یا در منطقه گردن (لنفاهای گردن) اتفاق افتاده. برای درک بهتر، مشخصات دقیق تومور و اندازه و محل درگیری لنفاها می‌تواند تاثیرگذار باشد.
      ۴. میزان متاستاز : تهدید یک موضوع پیچیده است و بستگی به چندین عامل دارد. در بسیاری از موارد، درگیری لنفاوی در تیروئید خود به معنای متاستاز نیست و بیماری محدود به تیروئید خود می‌ماند. ولی در برخی موارد، اگر درگیری لنفاوی پیشرفت داشته باشد، ممکن است نیاز به درمانهای تکمیلی یا پیگیری‌های مداوم داشته باشید.
      ۵. پیگیری: به همه این مسائل، پیگیری منظم با پزشکتان بسیار مهم است. او می‌تواند شما را در مورد میزان خطر، مانیتورینگ، و اقدامات لازم مطلع کند.

      شما باید با پزشک معالج خود مشورت کنید تا جزئیات بیشتری در مورد وضعیت شما و نیاز به درمان بیشتر را بررسی کنید. او می‌تواند توصیه‌های مناسبی برای پیگیری و درمان شما ارائه دهد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ممنون میشم در مورد عوارض و بیماری های پوستی بیماران کنسر پاپیلاری تیرویید توضیح بفرمایید یعنی در واقع چه بیماری های پوستی در این افراد شایع تر هست

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بیماران مبتلا به کانسر پاپیلاری تیروئید ممکن است عوارض و مشکلات پوستی متفاوتی تجربه کنند. این عوارض و مشکلات می‌توانند به دلیل تغییرات در هورمون‌های تیروئیدی و یا درمان‌های مورد استفاده قبل و بعد از عمل جراحی تیروئیدی باشند. این مشکلات می‌توانند شامل موارد زیر باشند:
      ۱. تغییر در رنگ پوست: افرادی که به دلیل تیروئید کانسر یا درمان‌های تیروئیدی مورد عمل قرار می‌گیرند، ممکن است تغییرات در رنگ پوست تجربه کنند. پوست آن‌ها ممکن است بسیار روشن‌تر یا تیره‌تر از قبل شود.
      ۲. خشکی پوست: تغییرات در هورمون‌های تیروئیدی می‌توانند منجر به خشکی پوست شوند. این مشکل ممکن است از اثرات جانبی درمان‌های تیروئیدی یا تغییرات در مقدار تیروئید متابولیک باشد.
      ۳. پف‌آلودگی: پوف‌آلودگی صورت یکی از علائمی است که در برخی از موارد به دلیل تغییرات هورمونی در کانسر تیروئید دیده می‌شود. این علائم معمولاً با درمان‌های تیروئیدی بهبود می‌یابند.
      ۴. افزایش رشد مو: برخی از بیماران پس از جراحی تیروئیدی یا به دلیل تغییرات در هورمون‌های تیروئیدی ممکن است رشد بیشتری از موهای بدن تجربه کنند. این شامل رشد موها در مناطقی مثل صورت و بدن می‌شود.
      ۵. تغییر در تعریق: تغییر در تعریق نیز ممکن است در برخی از موارد به عنوان یک عارضه پوستی در کانسر تیروئید دیده شود.

      به عنوان یک نکته، باید توجه داشت که عوارض پوستی ناشی از تیروئید کانسر و درمان آن می‌توانند متنوع باشند و به عوامل مختلفی بستگی دارند. در هر صورت، اگر شما یا کسی که می‌شناسید علائمی از تغییرات پوستی ناشی از کانسر تیروئید دارد، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا ارزیابی دقیق‌تری انجام داده و درمان مناسب را تجویز کند.

      پاسخ
  • سحر جلیلیان
    1402/07/06 2:10 ب.ظ

    سلام بنده پارسال تیرویدکتومی انجام دادن گفتن پاپیلاریه یه ماه بعد تی جی۱۳ بود باز عملم کردن گفتن متاستاز داده و ب لنف زده بود برداشتن اخر اسفند ید درمانی شدم دوز ۱۵۰
    هفته پیش آزمایش تی جی ۲۵ و تی اس اچ ۲۲۳ بودم اسکن هسته و سیتی اسکنم ازم گرفتن چیزی نشون نداد باز گفتن پت اسکن انجام بدم
    ک هنوز نوبت بهم ندادن
    گفتن ممکنه چیزی باشه ک عمل بخواد یا باز ید ۱۵۰ بگیری
    سوالم اینه توروخدا واقعیتو بگین ک من حداکثر چند سال دیگه عمر میکنم
    شنیدم میگن متاستاز کمتر از ۵ ساله درسته؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      پیش‌بینی در مورد بقا و عمر برای هیچ شخص سالم یا بیماری امکان پذیر نیست.
      به عنوان مثال، پاپیلاری کارسینوم تیروئید (Papillary Thyroid Carcinoma) یک نوع شایع سرطان تیروئید است و در بسیاری از موارد دارای نرخ بقای بالایی است. درمانهای مختلفی برای این نوع سرطان وجود دارد، از جمله جراحی، یدتراپی، و درمان‌های دارویی.
      همچنین، پیش‌بینی عمر بیشتر از سرطان وابسته به مراقبتهای پزشکی منظم، تغذیه مناسب، فعالیت بدنی، و سبک زندگی سالم نیز دارای تأثیر است. بنابراین، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که با پزشک‌های معالج خود صحبت کنید و تمام گزینه‌ها و پیشنهادات درمانی را از آنها بپرسید. آنها می‌توانند به شما درک بهتری از وضعیت خود و احتمالات زندگی بیشتری ارائه دهند و برنامه‌های درمانی را با شما مشترک کنند. همچنین، پشتیبانی از خانواده و دوستان نیز در مواجهه با بیماری و درمان آن بسیار مهم است.

      پاسخ
  • مریم ملکی
    1402/06/29 8:10 ق.ظ

    سلام . در سونوگرافی انجام شده از تیرویید ندول لوپ راست، ندول هتروژن واجد فوکوسهای ریز کلسیفیه به ابعاد ۱۰.۸*۱۵.۳ میلیمتر می باشد و لوپ چپ ، ندول ایزو هاپیو اکو به العاد ۲.۵*۵.۵ میلیمتر لترال چپ و ندول حاوی کلسیفیه به ابعاد ۴*۴.۵ میلیمتر در سوپریور دیده می شود. لنف نود واجد هلیوم اکوژن به ابعاد ۵.۵ * ۱۰ میلی متر در ساپ منتال دیده می شود. تیرویید خوب کار می کند و کم کار یا پرکار نیست اما anti tpo حدود ۳۱۶ می باشد . در ازمایش نمونه برداری از لوپ راست اعلام کردند که سرطان پاپیلاری می باشد .
    به نظر شما می توانم از روش ار اف استفاده کنم و ایا امکان متاستاز وجود دارد؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      متاسفانه در اینجا من نمی‌توانم تشخیص یا توصیه‌های درمانی خاصی ارائه دهم، چرا که مسائل مرتبط با تیروئید و سرطان تیروئید نیاز به ارزیابی دقیق توسط پزشک تخصصی دارند. واقعیت این است که درمان سرطان تیروئید و ماهیت متاستاز آن بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله نوع و مرحله برخورداری از سرطان، سن بیمار، و ویژگی‌های فردی دیگر.
      ارزیابی‌های بیشتری نیاز است تا پزشک شما برای تعیین دقیق تر وضعیت شما اقدام کند، از جمله اسکن‌های تصویربرداری مانند پت اسکن (PET scan) و سونوگرافی تیروئید به همراه آزمایشات خونی و بررسی‌های تخصصی. برای تشخیص نهایی و توصیه‌های درمانی دقیقتر باید به پزشک تخصصی غدد مراجعه کنید.

      پاسخ
  • احمدرضا فرهادی هورتکه
    1402/06/26 3:25 ب.ظ

    سلام من سال ۹۸ سونو دادم که به ابعاد۴۹و۱۹ولوپ چپ ۶۰و۲۱و۲۳ است نمونه برداری کردم گفت ۵۰ ۵۰ است وامسال سونو دادم که تیرویدم بزرشده تیروئید ۵۴و۲۲ ولوپ چپ ۵۱و۲۱ ولی الکترونیک در تیروئید دربین مدالها نرمال است.ممنونم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تیروئید شما تغییر داشته و اندازه آن بزرگتر شده است. این ممکن است نشان‌دهنده افزایش حجم تیروئید باشد. البته تنها اندازه تیروئید در نظر گرفته نمی‌شود برای تشخیص مشکلات تیروئید، بلکه تست های خونی مانند تست‌های TSH، T3، و T4 نیز اهمیت دارند.
      برای اطمینان و تشخیص دقیق تیروئید، بهتر است با پزشک غدد مشورت کنید. آنها می‌توانند تست‌های خونی انجام دهند و نتایج را با سونوگرافی مقایسه کنند. اگر نیاز به درمان یا تنظیم درمان دارید، پزشک شما مشورت و درمان مناسب را تجویز خواهد کرد.

      پاسخ
  • سلام ببخشید اگر بعداز عمل تریید پاپیلاری غده لنفاوی مشکوک باشه زیز یک سانت باشه میشه عمل کرد چون بعضی دکترا میگه نمیشه راسته

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر غدد لنفاوی در منطقه تیروئید شما مشکوک باشند، این موضوع نیاز به ارزیابی دقیق توسط تیم پزشکی دارد. شما باید با پزشک غدد خود در مورد نتایج تست‌ها و توصیه‌های او مشورت کنید تا بهترین تصمیم برای شما گرفته شود.

      پاسخ
  • سلام، در جواب نمونه برداری ام بطور همزمان هم کانسر تیروئید پاپیلاری(۷۵-۶۰%) و تیروئیدیت هاشیموتو تشخیص داده شده ۴۱ ساله ام و گفتند باید حتما تیروئیدکتومی کامل انجام بدم. آبان وقت عمل جراحی گذاشتند برام، خیلی نگرانم و می ترسم:(. اگه نیاز به یددرمانی باشه چند جلسه نیاز هست و ایا باید قرنطینه باشم؟ و اینکه ید درمانی در بیمارستان انجام میشه؟! میشه لطفا جواب بدید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص تیروئیدیت هاشیموتو (Hashimoto’s thyroiditis) و کانسر تیروئید پاپیلاری (Papillary thyroid cancer) هر دو از اهمیت بالایی برخوردارند و نیاز به مداخله پزشکی دارند. به عنوان یک بیمار، توصیه‌های پزشکتان در مورد تیروئیدکتومی کامل و زمان عمل باید به دقت دنبال شوند.

      تیروئیدیت هاشیموتو (Hashimoto’s thyroiditis): این بیماری یک بیماری ایمنی است که باعث التهاب تیروئید می‌شود و می‌تواند به تدریج تیروئید را تخریب کند. در مواردی که تیروئید از اندازه معمولی خود بیشتر یا کمتر شود و یا علائم دیگر نیز وجود داشته باشد، ممکن است نیاز به درمان دارویی (معمولاً هورمون تیروئید) و یا در موارد خاص تغییر در رژیم غذایی داشته باشد.

      کنسر تیروئید پاپیلاری (Papillary thyroid cancer): یک نوع شایع و معمولاً آهسته رشدکننده از سرطان تیروئید است. درمان اصلی برای این نوع سرطان معمولاً شامل جراحی تیروئیدکتومی است، که به معنای حذف تیروئید مبتلا به سرطان می‌باشد. پس از جراحی، بسته به میزان و تراجنسیته سرطان، ممکن است به ترتیب اقدام به جلوگیری از بازگشت سرطان و ترتیب درمان‌های مختلفی نظیر دتراپی (radioactive iodine therapy) و هورمون جایگزینی تیروئید نمایید.
      که در واقع بعد از عمل جراحی است که تشخیص نیاز به یدتراپی برای بیمار داده میشود. اما بطور کلی یدتراپی در شرایط بیمارستانی و همراه با قرنطینه انجام می شود.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/06/18 9:48 ق.ظ

    تروئید عمل کردم جاش آب پرمیشه یک بار هم دکتر آب کشید دوباره پر شده خطر ناک نیست چکار کنم خواهشن راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      هر توده ای که دارای مایع باشد به آن کیست گفته می‌شود که خوشبختانه بیش از ۹۰درصد کیست ها خوش‌خیم هستند.
      احتمالا منظور از این صحبت شما، کیستی است که عود کرده و با کشیدن مایع کار به اتمام رسیده اما نکته مهم این است که کشیدن مایع کیست درمان کامل نشده و باید جدار و قسمت جامدش باید با الکل و RF بسوزه و درمان کامل شود تا مجدد این اتفاق پیش نیاید.

      پاسخ
  • فریبا جهانبخش
    1402/06/16 11:21 ب.ظ

    سلام خسته نباشید.دخترمن سرطان تیروئید پاپیلاری داره .درسمت چپ به ابعاد ۵۹×۳۲ودرسمت راست ۹ mmداره .وسونوگرافی که ازغددلنفاوی شده .متاستاز دیده نشده، من خیلی نگرانم ،بلدازعمل به طورکامل خوب میشه ؟نیازبه شیمی درمانی هست یانه؟به سلامتش اثر میذاره یانه ،باعث کمترشدن طول عمرش میشه یانه؟ اگه جوابمو بدین خیلی ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سرطان پایپلری یکی از بهترین انواع سرطان است که بعد از جراحی بسته به تشخیص پزشک و براساس سوابق پزشکی بیمار، تشخیص یدتراپی داده میشود یا نه.
      اما آنچه که مشخص است این سرطان چز دسته سرطان های خطرآفرین نبوده و در طول عمر بیمار اثرگذار نخواهد بود.

      پاسخ
  • سلام
    من ۱۷مرداد جراحی تیروئید و پاراتیروئید و غدد لنفاوی انجام دادم و سرطان پاپیلاری داشتم. الان در ناحیه سمت چپ گردنم درد دارم. آیا احتمال هست که از ندول ها جا مونده باشه یا اوت کرده باشه….لطفا راهنمایی کنین که خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      درد در ناحیه گردن پس از جراحی تیروئید ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود، از جمله:
      ۱. عوارض جراحی: درد ممکن است ناشی از عوارض جراحی باشد. پس از عمل، بافت‌ها به مرور زمان باید بهبود پیدا کنند و درد کاهش یابد.
      ۲. ترشح تیروئید: در صورتی که پس از جراحی تیروئید ترشح تیروئید کمتر شده باشد یا نرخ داروها تنظیم نشده باشد، ممکن است علائمی همچون درد گردن به وجود آید.
      ۳. عوارض مرتبط با پاراتیروئید: اگر پاراتیروئیدهای تیروئیدی هم تخریب شده باشند، ممکن است کلسیم خون کاهش یابد و علائمی از جمله درد عضلات و استخوان‌ها (علائم هیپوکلسمی) ایجاد شود.
      ۴. تشکیل ندول جدید: اگر همراه با سرطان تیروئید ندول‌های تیروئیدی دیگری هم وجود داشته باشد و جراح آنها را از بین نبرده باشد، این ندول‌ها می‌توانند درد و علائم دیگری ایجاد کنند.

      اگر درد شما پس از جراحی شروع و تشدید شده است، حتماً باید به پزشک خود اطلاع دهید. او می‌تواند با انجام آزمایش‌ها و معاینه‌ای دقیق، دلیل درد را مشخص کرده و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند. همچنین، درمان درد و کنترل ترشح تیروئید به تعیین درست نیاز دارد، بنابراین همکاری با پزشک شما در این زمینه بسیار مهم است.

      پاسخ
  • شهرزاد
    1402/06/11 4:16 ب.ظ

    سلام آیا میشه شخصی که یک هفته از یددرمانیش گذشته رو ملاقات کرد و با اون در یک ماشین به مدت چهار تا پنج ساعت همسفر شد؟
    در کل میخواستم بدونم عوارض یدمدرمانی برای اطرافیان چیست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بهتر است که تا ۲۱ روز بعد از استفاده از ید، نزدیک شخص بیمار قرار نگیرید. بخصوص زنان باردار و کودکان زیر سن بلوغ.

      پاسخ
  • سلام
    آیا حقیقت دارد بعد از جراحی سرطان تیروئید ۵ سال زنده میمانیم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      خیر، به هیچ عنوان درست نیست و هیچ مستند علمی و غیرعلمی بابت این مورد وجود ندارد.
      اما موری که وجود دارد احتمال متاستاز و گسترش سرطان تیروئیده سایر نقاط بدن در طول ۵سال وجود دارد. در واقع گزارشی مبنی بر متاستاز سرطان تیروئید بعد از ۵ سال بسیار به ندرت رخ داده است در سطح جهانی.

      پاسخ
  • سلام من حدود ۱۳ سال پیش عمل تیروعید وپاراتیروئد انجام د ادم هر روز ۳ تا کلسیم میخورم پا درد وکمر درد زیاد دارم میخواستم ببینم میتونم پیوند پاراتریرویید انجام بدم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      برای پاسخ دادن به سوال شما، نیاز به بررسی حضوری و دقیق سوابق پزشکی و نتایج آخرین آزمایشات شما وجود دارد و بهتر است که به پزشک تخصصی اندوکرینولوژی یا جراحی تیروئید و پاراتیروئید مراجعه کنید تا وضعیت شما را بررسی و به شما راهنمایی کنند.

      پیوند پاراتیروئید (Parathyroid Transplantation) یک روش پزشکی است که در برخی موارد انجام می‌شود. این روش شامل انتقال بافت پاراتیروئید (غده‌های پاراتیروئید) از محلی دیگر به بیمار موردنظر است. این روش ممکن است در مواقعی مورد استفاده قرار گیرد که توانایی پاراتیروئیدها در ترشح کلسیم به میزان مناسب کم‌شده باشد.

      اما قبل از هر تصمیمی در مورد انجام پیوند پاراتیروئید، شما باید با پزشک متخصص خود مشورت کنید. آنها می‌توانند بر اساس تاریخچه پزشکی شما، نتایج آزمایش‌ها، علائم بالینی و وضعیت فعلی تجویز مناسب را برای شما انجام دهند.
      به علاوه، اگر پس از تجویز کلسیم به عنوان درمان تکمیلی احساس درد و علائم دیگری دارید، مهم است که به پزشک خود اطلاع دهید تا به درستی تشخیص داده و تصمیم‌گیری مناسبی انجام شود.

      پاسخ
  • سلام، من هفته پیش تیروئیدکتومی کردم و غده لنفاوی زیر غده تیروئید هم درآوردم. نوع سرطانم پاپیلاری بوده و اینکه در جواب پاتولوژی هم سمت راست و هم سمت چپ تیروئیدمو درگیر کرده بود و گفته بود که از ۱۹ تا لنف، ۸ تا رو درگیر کرده. در مورد طول عمر و بازگشت پذیری سوال داشتم که بعداز ید درمانی چطوری هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      زمانی که بیمار به شرایط قبل از یدتراپی (درمان با تراوتین یا ید رادیواکتیو) برگردد، بسته به چند عامل متفاوت می‌تواند متغیر باشد، از جمله نوع و مراحل بیماری، میزان درمان‌های انجام شده، و وضعیت کلی بیمار.
      به طور کلی، پس از دریافت ید رادیواکتیو، تخلیه رادیواکتیو (زمانی که بیمار باید در فاصله‌ای مناسب با دیگران و مخصوصاً کودکان و زنان باردار قرار بگیرد) معمولاً تا ۲۱ روز طول می‌کشد. پس از تخلیه رادیواکتیو، بیمار به تدریج به شرایط عادی خود بازمی‌گردد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر بنده یه سوال داشتم من سال ۹۵ عمل تیروئید انجام دادم و تیروئید را کامل در آوردند و قرص لووتیروکسین مصرف میکنم از اون موقع تا الان جوش های صورتم اصلا خوب نمیشه… و حتی من همه درمانی انجام دادم برای جوش های صورتم ولی تا الان نتیجه مطلوبی نگرفتم خواستم بدونم میتونه مربوط با عمل تیروئیدی که انجام دادم داشته باشه؟؟ بابت این موضوع خیلی نگران و آشفته ام..
    اگه ممکنه راهنمایی ام کنید ممنونم🙏🏻

    پاسخ
    • سلام. وقت بخیر
      تیروئید و جوش‌های صورت دو موضوع جداگانه هستند و تاثیر تیروئید بر روی جوش‌های صورت در دسته‌بندی‌های نادری قرار دارد. به طور کلی، تیروئید و سلامت پوست دو عامل جداگانه هستند.
      اگر مشکل جوش‌های صورت در شما پس از عمل تیروئیدی شروع شده است، ممکن است در اثر تغییرات در هورمون‌های تیروئیدی اتفاق افتاده باشد. هورمون‌های تیروئیدی تأثیر مستقیم بر تعادل هورمونی کل بدن دارند و تغییرات در سطح آنها می‌تواند تأثیری بر روی پوست و مشکلات مرتبط با آن، از جمله جوش‌های صورت، داشته باشد.
      در هر صورت، بهتر است با پزشک متخصص پوست یا پزشک متخصص غدد در ارتباط باشید. آنها می‌توانند با انجام ارزیابی‌های لازم و تشخیص دقیق‌تر، به شما راهنمایی کنند که آیا مشکل پوستی شما ممکن است به تغییرات تیروئیدی مرتبط باشد یا به عوامل دیگر ارتباط دارد. همچنین، راهنمایی‌های درمانی مناسبی برای شما ارائه خواهند داد.

      پاسخ
  • 09904753094
    1402/05/26 4:39 ق.ظ

    سلام من کم کاری تیروئید دارم ولی چند سال است دارو نمی‌خورم الان احساس میکنم تیرئیدم متورم شده آیا خطرناک است البته استخوان گردم گهگاهی درد ضعیف دارد

    پاسخ
    • سلام. وقت بخیر
      تورم تیروئید و درد در استخوان گردن ممکن است نشانه‌هایی از تغییرات در تیروئید باشند. این مسائل می‌توانند به علل مختلفی از جمله تشدید کم کاری تیروئید، التهاب تیروئید، گلودرد مزمن، یا تشکیل نوعی توده در تیروئید مرتبط باشند.
      اگر تیروئید تان متورم شده است و همچنین درد و ناراحتی احساس می‌کنید، بهتر است به یک پزشک متخصص تیروئید مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خواهر من میکروکلسیفکاسیون درتیروییدداده چقدر احتمال داره سرطانی باشه ممنون میشم جوابم بدین

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      میکروکلسیفیکاسیون به معنای وجود توده‌های کوچک کلسیفیه (معدنی) در بافت تیروئید است. وجود میکروکلسیفیکاسیون در تیروئید به تنهایی نشان‌دهنده وجود سرطان نیست و معمولاً به تنهایی برای تشخیص سرطان کافی نیست. در واقع، میکروکلسیفیکاسیون ممکن است در موارد غیرسرطانی نیز دیده شود، مانند آدنوم ها و تیروئیدیت‌های التهابی.
      برای تشخیص دقیق و بررسی احتمال وجود سرطان، نیاز به انجام تست‌های تصویری مانند سونوگرافی با اسکن الستوگرافی (FNA) یا بیوپسی تیروئید می‌باشد. در این تست‌ها، نمونه‌برداری از بافت تیروئید انجام می‌شود تا با میکروسکوپ و تحلیل آزمایشگاهی بتوان تشخیص دقیق تری ارائه داد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید سال ۹۴ کلا تیروئیدم رو جراحی کردم و دارم قرص لووتیروکسین مصرف میکنم از همون موقع ریزش موی شدید دارم و اصلا خوب نمیشه دارم کچل میشم.ممکنه از نبودن تیروئید باشه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      از اطلاعاتی که در اختیار دارم، اگر پس از جراحی کامل تیروئید و مصرف داروهای لووتیروکسین به درستی، ریزش مو اتفاق می‌افتد، دلیل آن به نبود تیروئید بر نمی‌گردد.
      معمولاً با مصرف لووتیروکسین به عنوان جایگزین هورمون تیروئید، مشکلات تیروئیدی بهبود می‌یابد و ریزش مو کاهش می‌یابد.
      ریزش مو ممکن است بر اثر عوامل دیگری که مستقل از تیروئید هستند، اتفاق افتاده باشد. برخی از عواملی که می‌تواند ریزش مو را تحت تأثیر قرار دهند عبارتند از:

      ۱. نقص تغذیه: کمبود آهن، روی، زینک و ویتامین‌ها می‌توانند ریزش مو را تشدید کنند.
      ۲. استرس: استرس روزانه و اضطراب می‌تواند تأثیر منفی بر روی موها داشته باشد.
      ۳. بیماری‌های مزمن: برخی بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و آنمی شدید نیز می‌توانند ریزش مو را تسریع کنند.
      ۴. عوامل ژنتیکی: ژنتیک و وراثت نقشی در ریزش مو دارد و بعضی افراد از نژادهای خاص ممکن است به میزان بیشتری به ریزش مو مبتلا شوند.
      ۵. داروها: برخی داروها نیز ممکن است ریزش مو را تسریع کنند، مانند برخی داروهای ضداضطراب، ضدافسردگی، و درمان‌های شیمیایی برای بیماری‌های مزمن.

      اگر با ریزش مو مشکل دارید، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا علت ریزش مو را تشخیص دهد و راهنمایی‌های لازم را ارائه دهد. او می‌تواند با انجام آزمایش‌های موردنیاز و بررسی وضعیت تیروئید و دیگر عوامل مرتبط، شما را راهنمایی کند.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/04/20 12:29 ب.ظ

    سلام خسته نباشید بنده پنج برج چهار عمل ترویید داشتم یه غده به ابعاد سه سانت داشتم سرطان پیلاری داشتم الان خیلی احساس نفس تنگی دارم قرص لووتیروکسین رو قطع کردم بخاطر ید نگرانم ریه رو درگیر نکرده باشه

    پاسخ
    • سلام. از توضیحات شما متوجه شدم که پس از انجام چهار عمل جراحی تیروئید به دلیل سرطان پیلاری، اکنون احساس نفس تنگی دارید و قرص لووتیروکسین را قطع کرده‌اید و نگرانی دارید که بیماری ریه شما تشدید شده باشد. باید توجه داشته باشید که اینگونه، نمی‌توانم تشخیص یا پیش بینی درمورد وضعیت بالینی شما ارائه دهم. اما می‌توانم به شما توضیح دهم که:
      ۱. نفس تنگی ممکن است به علت عوارض جانبی جراحی تیروئید، مشکلات در مجاری تنفسی یا عوارض دیگری که در دستگاه تنفسی ممکن است ایجاد شود، باشد. در صورتی که نفس تنگی شدید و نگران کننده است، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود و درمان مناسب ارائه شود.
      ۲. قطع قرص لووتیروکسین بدون مشورت با پزشک معالج شما توصیه نمی‌شود. این دارو به عنوان جایگزین هورمون تیروئید ضروری است و قطع آن ممکن است باعث عوارض جدی شود و سبب عدم تنظیم مناسب هورمون تیروئید شود. بنابراین، بهتر است با پزشک خود درباره قطع یا تغییر دوز این دارو مشورت کنید.
      ۳. در مورد نگرانی درباره درگیری ریه، مهم است که با پزشک خود در ارتباط باشید. او می‌تواند بر اساس تاریخچه بالینی، علائم، آزمایشات و تصاویر تشخیصی ارائه شده، نظر خود را بیان کند و در صورت لزوم بررسی های تکمیلی مانند آزمایش تنفسی یا انجام تصویربرداری ریه تعیین کند.
      پیشنهاد می‌شود که با پزشک خود در ارتباط باشید.

      پاسخ
  • مهین اشراقی
    1402/04/14 8:18 ق.ظ

    سلام من سال ۹۴عمل کرده ام وغده تیروئید وغدد لنفاوی رو برداشتند امسال در محل عمل احساس کردم ورم دارد سونوگرافی ندول رو نشان داد همچنین یک کیست در حنجره ولی پزشک معالج من گفتند نیاز به اسکن هسته ای وسایر موارد نیست وظاهر غدد بدخیمی نشون نمی ده ولی پزشک دیگری توصیه اسکن هسته ای رادارند نگرانم که بیماری عود کرده باشه ممنون می شم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام. متوجه نگرانی شما درباره بیماری عود شده هستم. در این موارد، من توصیه می‌کنم که با یک متخصص در زمینه سرطان و غدد درون ریز (مانند یک متخصص غدد) مشورت کنید. او می‌تواند سابقه پزشکی شما را مورد بررسی قرار دهد و تصمیم بگیرد که آیا نیاز به اسکن هسته‌ای دارید یا خیر.

      هر چند پزشک شما گفته که غدد بدخیمی نشان نمی‌دهند، اما ارتباط با پزشک دیگری که توصیه اسکن هسته‌ای می‌کند بسیار مهم است.

      اگر شما نگران عود بیماری هستید، بهتر است از پزشکان متخصص مشورت کنید تا وضعیت شما را بررسی کنند و به شما راهنمایی کنند. آنها بر اساس سوابق پزشکی شما، اعمال قبلی و نتایج تست‌ها می‌توانند تصمیم بهتری برای درمان شما بگیرند.

      با توجه به توصیه پزشکان و متخصصان، من امیدوارم که وضعیت شما بهتر شود و اگر لازم باشد، اقدامات لازم برای بررسی دقیقتر و درمان انجام شود.

      پاسخ
  • ماندانا خاتمی
    1402/03/30 4:46 ب.ظ

    سلام وقت بخیر . پسرم ptc است و دوازده خرداد تیروییدکتومی شده . و در حال حاضر امادگی مربوط به ید درمانی را انجام می دهد و اخر مرداد جهت ید درمانی بستری میشود از بعد از جراحی دچار دردهای استخوانی بخصوص پاشنه ی پا و کل بدن شده و بسیار نگران متاستاز است .ضمنا ptc متاستاتیک به یکی از چهار لنف جلوی گردن بوده است . و پزشک جراح و فوق غدد در مورد دردهای استخوانی نظری ندارند . چکار باید بکنیم ؟

    پاسخ
    • سلام، متأسفم که پسرتان با دردهای استخوانی مواجه شده است و شما نگران متاستاز هستید. درمان و مدیریت دردهای استخوانی و نگرانی متاستاز باید توسط یک تیم پزشکی متخصص انجام شود. در این مورد، مهمترین قدم ارتباط مستقیم با پزشک معالج پسرتان است. او می‌تواند بهترین راهنمایی را برای مدیریت دردهای استخوانی و کنترل نگرانی متاستاز ارائه دهد.

      در همان زمان که پسرتان برای ید درمانی بستری می‌شود، می‌توانید با پزشکان معالج او در مورد دردها و نگرانی‌های خود صحبت کنید. آنها ممکن است بررسی‌های تشخیصی بیشتر انجام دهند و در صورت لزوم روش‌های درمانی متناسب را توصیه کنند. این ممکن است شامل مصرف داروهای مسکن، فیزیوتراپی، تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی، و در صورت لزوم مشاوره تخصصی درد و مدیریت آن باشد.

      با پزشک معالج پسرتان هماهنگ کنید و به او اعتماد کنید. او می‌تواند شما را راهنمایی کند و درمان مناسب را تنظیم کند. همچنین، حمایت روانی و ارائه محیط حمایتی برای پسرتان نیز مهم است. در صورت نیاز، مشاوره روانشناسی نیز به کمک شما و پسرتان خواهد آمد.

      با ارتباط مستمر با تیم پزشکی و اعتماد به روش‌های درمانی تعیین شده، می‌توانید در مدیریت دردها و نگرانی‌های مرتبط با متاستاز کمک کنید و پسرتان را در این مسیر حمایت کنید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/03/09 10:58 ق.ظ

    سلام و عرض ادب ی هفته است که جراحی تیرویید انجام دادم ولی جای عمل خیلی سفت وگردنم ورم داره آیا طبیعی است یا باید به دکتر مراجعه کنم خواهشا راهنمایی بفرمایید سپاس

    پاسخ
    • سلام و عرض ادب. پس از جراحی تیروئید، ممکن است ورم و سفتی در محل عمل طبیعی باشد. این علائم معمولاً ناشی از ترمیم و بهبود عملیاتی است. با این حال، در برخی موارد نیز ممکن است نشانه‌های مشکوک وجود داشته باشد.

      اگر ورم و سفتی شدید و همراه با علائم مزاحم مانند درد شدید، قرمزی شدید، تب، تنش بیش از حد، خونریزی یا علائمی که نگران‌کننده به نظر می‌رسد، دیده می‌شود، بهتر است به دکتر خود مراجعه کنید و وضعیت را به او بگویید. دکتر شما می‌تواند با بررسی محل عمل و ارزیابی علائم شما، نظر دقیق‌تری را ارائه کند و در صورت لزوم، تشخیص و درمان بیشتری انجام دهد.

      پاسخ
  • فاطمه کریمی
    1402/02/27 4:19 ب.ظ

    سلام
    حدود ۶ ماه پیش در آزمایشatpoبالا حدود ۱۵۵بود و سونوگرافی انجام دادم که یک نودول نیم سانتی مشکوک در تیروییدم اعلام کردند ونمونه برداری از این توده نیم سانتی راانجام دادند و گفتند بدخیمه
    بعد از شش ماه این بار سونو گرافی انجام دادم و گفتند نودول مورد نظر محدوده داره و اصلا مشکوک نیست و اینکه atpoهم ۹۲ هست
    آیا امکان داره جواب نمونه برداری در مورد بدخیم بودن اشتباه باشه؟
    ضمن اینکه هنوز ابعادش نیم سانت هست

    پاسخ
    • سلام. در برخی موارد، نتیجه‌های اولیه تست‌ها و اعلام مشکوکیت یا بدخیمی ممکن است در برخی موارد نیاز به بررسی‌های تکمیلی داشته باشد. این اتفاق ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله خطاهای آزمایشی، تفسیر نادرست نتایج توسط پزشک، تغییرات در نودول تیروئید در طول زمان، یا وجود عوامل دیگر که می‌توانند به تغییر در نتایج آزمایش منجر شوند.

      در مورد مورد شما، ابتدا نتیجه آزمایش ATPO بالا و مشکوک به بدخیمی بود. اما در آزمایش بعدی، نودول مورد نظر محدوده دار بود و بیشتر مشکوک نبود. این تغییرات ممکن است به دلایلی مانند تغییر در اندازه و خصوصیات نودول، نوسانات طبیعی در آزمایشات یا دقت بیشتر در تفسیر نتایج آزمایش، رخ داده باشد.

      با این حال، برای تشخیص نهایی و تعیین درمان، توصیه می‌شود با پزشک خود در مورد تغییرات نتایج آزمایش و توصیه‌هایی که برای شما مناسب است صحبت کنید. پزشک شما می‌تواند با توجه به نتایج تست‌ها، تاریخچه بالینی، و سایر عوامل، تشخیص دقیقتری قرار دهد و به شما راهنمایی کند.

      پاسخ
  • آیا در صورتی که برای فالوآپ بعد از تیروئیدکتومی، هر سه ماه آزمایش تیروگلوبین و آنتی تیروگلوبین بدهیم ، می‌توانیم به موقع متوجه متاستاز احتمالی بشویم، و در سه ناه آیا متاستاز قابل مهار خواهد بود ؟

    پاسخ
    • در صورتی که پس از تیروئیدکتومی (جراحی برداشتن تیروئید) فالوآپ دقیق و منظم داشته باشید و هر سه ماه آزمایش تیروگلوبین و آنتی تیروگلوبین انجام دهید، احتمالاً می‌توانید به موقع متوجه متاستاز احتمالی شوید. آزمایش تیروگلوبین و آنتی تیروگلوبین بعد از جراحی برای پایش سطح هورمون تیروئید در بدن استفاده می‌شوند.

      متاستاز (شیوع وجود سرطان در دیگر اندام‌ها) ممکن است در برخی افراد پس از تیروئیدکتومی رخ دهد. با انجام آزمایش‌های منظم، اگر سطح تیروگلوبین و آنتی تیروگلوبین در محدوده نرمال باقی بماند و نشانه‌هایی از متاستاز یا بازگشت سرطان به دیگر اندام‌ها وجود نداشته باشد، احتمالاً متاستاز در سه ماه قابل مهار خواهد بود. اما در هر صورت، این مسئله به ویژگی‌های هر فرد و مشکلات ویژه او بستگی دارد.

      مهم است که با پزشک خود در مورد نتایج آزمایش‌ها و پایش مستمر بعد از جراحی بحث کنید. او می‌تواند بر اساس سابقه پزشکی و نتایج آزمایش‌ها، برنامه‌ای مناسب برای شما ترسیم کند و در صورت نیاز تغییرات در درمان اعمال کند.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    ببخشید توی سونوگرافی فهمیدم که ندول ۲۱*۳۵ با ظاهری ناهماهنگ تیروئید در لوب چپ تیروئید دارم که یکی از غدد لنفاوی هم درگیر کرده
    نمونه برداری هم انجام دادم اما نتیجه اش گفتن یک ماه دیگه آماده میشه
    البته موقع نمونه برداری متوجه شدم مایع سفت هست و T5 هست
    با توجه به دیر آماده شدن جواب نمونه برداری سرعت رشد به جاهای دیگه چطوریه؟ اگر منتظر جواب نمونه برداری باشم آیا امکان درگیری بیشتری وجود دارد یا سرعت مریضی کم هست یا زیاد
    یا اینکه بهتره منتظر نمونه برداری نشم و زوتر سراغ جراح برم؟؟
    خواهش میکنم جوابم رو بدید

    پاسخ
  • افسانه
    1402/01/28 4:03 ب.ظ

    سلام و عرض ادب…مادرم رفته دکتر دکتر با توجه به سونوگرافی به مادرم گفته توی تیروئیدت توده داری.میخواستم جوابش بفرستم براتون آیا احتیاج به عمل داره لطفآ شماره بفرستین واتساپ کنم

    پاسخ
  • طاهرزا ه
    1402/01/16 5:19 ب.ظ

    سلام .مادرشوهرمن سرطان تیرویید دارن ۱۰سال پیش یه بار عمل شدن. الان دوباره رشد کرده اینجا ارومیه کاری نتونستن براش کاری انجام بدن تهران هم دکتر نتونس عمل کنه چون گف ب ریه رسیده ولی اینجا ۳۴جلسه براش رادیو تراپی نوشتن میخام بدونم که نظر شما چیه دراین مورد؟

    پاسخ
  • علی محمدی
    1401/12/19 4:17 ق.ظ

    ممنون از شما به خاطرمطالب مفید وسودمندی که داشتید پاینده باشید.

    پاسخ
  • سلام مامانم دوروزه عمل تروعیدکرده سه تاغده بدخیم توگردنش درآورده جواب آزمایشاتش یه ماه دیگه میادمرتب خلط توگلوش هست واحساس خفگی میکنه میخوام بدونم چیکارکنیم که حالت خفگی دربیادتوروخداجواب بدیدکجاهامیتونه پیشرفت کرده باشه

    پاسخ
  • سلام پدرم۶۵سالشه یک دفعه صداش گرفت دکترگفت تیروئیدداره ازنوع بدخیم ایاعملشون خطرناکه

    پاسخ
  • سلام پدرم۶۵سالشه یکباره صداش گرفت دکترگفتن تیروئیددارن ازنوع بدخیم ایا عملشون خطرناکه

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/10/20 11:20 ب.ظ

    سلام خانم ۳۶ ساله هستم سال ۹۹ جراحی کردم تیروئید بد خیم کتومی می دارم بد عمل ید گرفتم سمت راست گردنم و رم کرده دو بار پت اسکن شدم ولی و رم به دستم زده خیلی نگرانم ممنونم که راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    بنده حدود سه ماه پیش با سونوگرافی و fna که دکتر ابراهیمی نیک انجام دادند مشخص شد که دچار سرطان تیرویید هستم و تیروئیدکتومی انجام دادم و چون به متاستاز یکی از لنف نودهای سمت چپ گردن مشکوک‌ بودند ۸ تا از لنف نودهام هم برداشته شده که خوشبختانه جواب پاتولوژی بعد از عمل سرطان پاپیلاری نوع کلاسیک رو نشون داد و لنف درگیر نبود در نتیجه متخصص غدد گفتند نیازی به ید درمانی ندارم. الان بعد از گذشت سه ماه متوجه شدم که یک ورمی در سمت چپ پایین گردنم پیدا شده که خیلی خیلی نگرانم کرده، بنده ایران زندگی نمیکنم و پروسه گرفتن نوبت برای سونو خیلی اینجا زمانبر هست ممنون میشم که راهنماییم کنید که باید چیکار کنم.

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/10/03 1:39 ب.ظ

    سلام خسته نباشید من ۴۶ ساله سال ۹۲ عمل تیروئید داشتم و تمام تیروئید خودم را برداشته ام و چون قبل از عمل غده سمت راست من بود و بعد از برداشتن غده مجبور شدم تیروئید را کاملاٌ خارج کنم و بعد از ۸ سال دوباره در سمت راست گردن عده دیده شده است و سال ۹۹ عده را برداشته ام و در این مدت ید درمانی و شیمی درمانی نکرده ام الا هم دو سال از عمل من میگذره آیا مشکلی هست

    پاسخ
  • یادگار
    1401/08/12 3:40 ب.ظ

    سلام و درود به دکتر حجت نیا عزیز دکتر جون بعد از تشخیص درست شما و معرفی کردن ما به دکتر میری عزیز توسط شما الحمدالله حال داداشم خوبه میخواستم اگه میتونی یه دکتر و متخصص خوب تیرویید بهم معرفی کنید که بعد جراحی و ید درمانی پیشش برم مخلصتم

    پاسخ
  • سلام من ۳۴ ساله دوسال پیش عمل تریید کردم بدخیم بود ۲بارهم ید گرفتم ولی دوتا غده لنفاوی کوچک مشکوک دارم دوبار سنگرافی کردم تغیر سایز نکرده ایا غده لنفاوی کوچک میشه نمونه برداری کرد متخصص پزشک هستی گفت نمیشه نمونه بگیری کوچک چیزی نشون نمیده می خواستم نظر شمارا بدونم

    پاسخ
  • عبدالکریم شمس
    1401/07/01 4:09 ق.ظ

    سلام برادرُ ۶۳ سال دارد وتیرویید عمل شد اما بعداز عمل بازخم باز وعفونی از بیمارستان ترخیص ولی بعد چند ساعت به بیمارستان بازگرداندیم ودرطرف چپ کامل هماتوم کرده واز دوطرف خونه آبه خارچ میشد
    بعداز بستری مجدد هر روز بالغبر۴کیسه خون آبه ازبدن او خارچ میشد ونتوانستن جلو آن بگیرند اکنون دربخش آی سی یو درحالت خواب وپللاکت ۲۷۰۰۰اورا نگه داشتن وسطح هوشیاری پایین دارد علت خارج شدن این خون آبه وبیهوش شدن چیست ممنون میشم توضیخ بفرمایید

    پاسخ
  • سلام. من پدرم کانسر تیروعید. غدد لنفاوی گردن سمت راست و جدیدا زیر بقل سمت راست هم اومده. آیا زیر بقل با برداشتن تیروعید میره‌ لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/05/06 2:26 ب.ظ

    آیا متاستاز به ریه خطرناک است؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/03/22 6:13 ب.ظ

    سلام علیکم.هر که برای کاهش آلام انسانها می کوشد پایدار و سلامت باشد.
    مادر پیر و زحمت کش و خستگی ناپذیرمان را دست جراحی دادیم برای عمل برداشتن ندول سرطانی تیروئید، بعد از ۱۵ روز بستری بودن به دلیل چسبیدگی یا نرمی نای(به قول پزشک مربوطه)،تراک گردن شده و نمیدانیم برای بهبودی مجرای تنفسی ایشان چه کار کنیم و آیا در ایران جایی برای مراجعه و بهبودش وجود دارد یا نه؟
    دعای خیرمان بدرقه شماست اگر راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
  • ۲۳ روز میشه عمل جراحی تایرایید کردم ۵روز میشود صورتم جوش بیرون کرده ۲۵ ساله استم طول عمرم جوش صورت نداشتم قرص تهایرونورم استفاده میکنم به دستورپزشک دلیل جوش صورتم چیست البته نباید گفت ۵روز پیش ماسک کیوی به صورتم زدم آیا دلیل ماسک کیوی است یا عوارض جراحی یا قرص تهایرونورم ؟

    پاسخ
  • سلام خرداد۱۴۰۰ تیروئدکتومی ptcشدم ولی یددرمانی گفتن نیاز نیس چون ۰.۶mmبود. الان دست راستم مدام درد میگیره دلیلش ممکنه چی باشه؟ سونو خوبه

    پاسخ
  • سلام ptc در سن ۱۹ سالگی مرد که تابه حال ۷ سال میگذره ازش دیوه احتمال عود یا متاستاز داره و روی طول عمر بیمار به تنهایی اثر میزاره؟؟

    پاسخ
  • سپاس از تشخیص به موقع دکتر ابراهیمی عزیر ۴ماه پیش fnaپیشتون انجام دادم و اشخیص شما سرطان بود و تیروییدکتونی کردو ویدتراپی ۳۰mlو جواب اسکن درگیری لنفهای گردن دوناه بعد سونوگرافی برگ‌شدن لنفها و TSH 0.04نظرتون بفرمایین

    پاسخ
    • سلام. ممنونم از شما. ان شاالله که سلامت باشید. سونو در مرکز معتبر انجام بشه و درگیری لنف نود بررسی بشه. ممکنه نمونه برداری هم انجام بشه.

      پاسخ
  • ناشناس
    1400/12/10 1:49 ق.ظ

    عالیی بود

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/11/30 0:08 ق.ظ

    سلام من سرطان تیرویید دارم وحدود ۸ماه پیش تیروییدکتومی شدم،آیا بازم احتمالش هست بیماریم عود کنه؟

    پاسخ
  • سلام من یکساله جراحی تیروئید انجام دادم الان جلوی گردنم تا پایین درد دارم علتش چیه

    پاسخ
  • سلام،من پدرم۷ماه پیش باسردردشدیدبه دکترمراجعه کردوتشخیص توموربودکه متاستازمغزی بودامانمیدونستن منشأکجاست،بعدازجراحی دوتاازکم عوارض ترین توده هاروبرداشتن،ده جلسه هم رادیوتراپی شدوبعدازجواب
    پاتولوژی مشخص شدمنشأتیروییده.گفتن تیروییدکتومی بشه ویددریافت کنه امانگفتن دیگه کجاهای بدنش درگیرشده،چندروزپیش حالش بدشدوبردیم بیمارستان امادکترابعدازآزمایش وعکس و…گفتن ببریدش منزل وکاری ازمابرنمیادچون ریه ومغزاستخوان واکثرجاهای بدنش درگیرشده ووقتی نداره.بنظرتون چیکارکنیم الان?وضع مالی خوبی هم نداره که دوباره کل بدنشواسکن وآزمایش کنیم وازنظرجسمی هم خیلی ضعیف وناتوان شده.ممنون میشم یه راهنمایی کنید😔

    پاسخ
  • سلام
    حدود ۳ ماه پیش جراحی تیروییدکتومی کامل و لنف سمت چپ انجام دادم، یک ماه بعد ید درمانی انجام دادم، در اسکن هسته ای متاستاز به ریه تشخیص داده شد …
    الان حدود یک ماهه که در سینه احساس درد مزمن و مبهم دارم‌.
    سوالم اینه آیا این بدلیل عملکرد ید رادیواکتیو روی سلولهای متاستاز و طبیعیه؟
    امکان درمان با یکبار ید درمانی (دوز ۲۰۰)چقدره؟ و نیاز به ید درمانی مجدد یا روشهای درمانی دیگه هست؟
    سپاس

    پاسخ
  • فروزان فخری
    1400/10/24 6:04 ب.ظ

    سلام ۲۰ روز هست که عمل تیروئید کردم و کیستهایی در لوب راست و چپ داشتم..سمت چپ خوش خیم بود و لوب راست بدخیم …جراحم گفت که من همه رو درآوردم و چون اندازه ش نیم سانت بود جای نگرانی نیست ..بعد از ۴ روز از جراحی شروع کرد ب ورم کردن و جمع شدن آب و خون …جراحم در مراجعه چند روز پشت سرهم برای من تخلیه کرد …ب نظر شما چرا اینجوری شدم و آب وخون جمع میشه …دلیلش چیه و آیا خطر ناک هست ؟ممنونم از اینکه برای بیمارها وقت می گذارید

    پاسخ
  • سلام من ۲۴ سال پیش سرطان تیرویید داشتم و جراحی شدم. متابولیسم من با وجود دو لووتیروکسین در روز اصلا نرمال نیست و اگر بخوام وزن متعادل داشته باشم باید هفته ای ۵ روز هر جلسه دو ساعت ورزش کنم در غیر اینصورت اضافه وزنم کنترل نمیشه. راه حل دیگه ای برای بالابردن متابولیسم در شرایط من که کلا غده تیرویید ندارم وجود دارد؟

    پاسخ
  • با سلام وتشکر از پاسخگویی تان
    ۱۲ سال ‌کنسر تیرویید دارم تایرو گولبولین من هرگز زیر یک نشد
    تایرو بدون لو وکسین من ۸۴ است ولی سونوو اسکن من چیزی نشون نمیده ماه گذشته پت اسکن هم انجام دادم همه چیز رو نوشتن نرمال
    لطفا نظر ت تونو بفرمایین چرا تایرم پس بالا هست

    پاسخ
  • سلام من تروییدم ندول اکوژن به ابعاد ۲۲میلی در لوب راست و تعداد ندول های کیستیک متعدد در هر دو لوب ،،کیست های کلوییدی دارم چند سال تحت نظرم اندازهش نسبت به سالهای قبل تغییر نکردی قبلاهم نمونه برداشتن خوش خیم بود به نظرتون باید چیکار کنم

    پاسخ
  • محراب رضایی
    1400/08/24 12:20 ب.ظ

    سلام وقت بخیر خواهرزادم آزمایش داده دکتر گفته سرطان تیرویید داری باسونوگرافی گفته از نوع بدخیم قبل اینکه تیکه برادری کنه آیا میشه گفت قبل تیکه برداری

    پاسخ
  • اکرم عابدینی
    1400/08/19 2:07 ق.ظ

    سلام وقت بخیر
    من هفت گره داخل گلو دارم که یکی ازانها روی رگ اعصابم قرارداره که دکتر گفتن باید جراحی بشه و تیروئیدم هم بدخیم تشخیص داده شده وپزشک گفتن باید کامل تیروئیدم برداشته بشه میخواستم راهنماییم کنید ک باید چکارکنم وجواب شما چی هست وامکان داره عکس نمونه برداریما بفرستم ببینید و بگید ک چه کاری باید انجام بدم باتشکر

    پاسخ
  • سلام
    من پدرم خردادسردردشدیدداشت که بعدازمراجعه به متخصص فهمیدیم توموربدخیم هستش،بعدازجراحی وجواب پاتولوژی متوجه شدیم که متاستازازتیروییدبوده وچندتاتومورمتاستاتیک توی سرهست که دوتاشوتونستن بردارن ونصف بدن بابام ازکارافتادبعدازعمل.حالاهم تشخیص دادن تیروییدکامل برداشته بشه ویددریافت کنه وجای دیگه ای درگیرنیست.باتوجه به اینکه متاستازتیروییدبه ریه ومغزاستخوان وغددلنفاوی هست ممکنه که جایی دیگه درگیرنباشه واینهمه به مغزمتاستازکرده باشه?واینکه آیاعمل تیروییدشوانجام بدیم وچقدشانس داره?

    پاسخ
  • سمیه بادین
    1400/08/02 1:28 ب.ظ

    سلام من سه بارتروییدم رابرداشتم یوددرمانی هم شدم قرص هم میخورم ولی بازم احساس میکنم که غده دارم

    پاسخ
  • پریناز
    1400/07/07 10:36 ب.ظ

    سلام.سال۹۵ و۹۶به علت کانسر مدولاری عمل شدم.که به قسمت گلو هم متاستاز داده بود.چند لنف نود ۷ میلی متری در قسمت گلو باقی مانده که تاکنون تغییر سایز نداده اند.همیشه کلسی تونین بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ هست و کم نمیشه.سورافینیب استفاده میکنم که عوارض شدیدی دارد.عمل مجدد یا درمان دیگری امکان پذیر هست؟ممنون راهنمایی کنید.

    پاسخ
  • سلام خانم بنده ۲۶ شهریور عمل جراحی تیروئید انجام داد و دکتر جراح کل غده تیروئید رو کاملا خارج کرد تمام آزمایشات ما از سال ۹۷ تا به حال از لول چپ و راست خوش خیم بود ولی بعد از خارج کردن غده تیروئید و فرستادنش به آزمایشگاه امروز جواب پاتولوژی از خود غده اومده و میگن پاپیلاری هستش و بد خیم جواب متاستاز غدد لنفاوی منفی هست و میگن تو غدد لنفاوی چیزی دیده نشده با وجود اینکه کل غده تیروئید برداشته شده آیا ممکنه متاستاز بده و باعث بشه غدد لنفاوی درگیر بشن یا به جاهای دیگه متاستاز بده ؟ ما هنوز نمی دونیم باید از کجا شروع کنیم لطفا اگر ممکنه راهنمایی کنید

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/07/04 11:33 ب.ظ

    سلام من کیستک تیرویید دارم گفتن هر شش ماه باید سونو و ازمایش بدم نمونه برداریم خوش خیم بودولی چند روزه یکی از غده های لنفاوی درد داره امکان سرایت داره یا نه

    پاسخ
  • سلام تیرویید پاپیلاری کوتومی دارم ۲اسفند جراحی شدم لنفاوی راست و چپ و تیرویید را برداشتم فروردین ید گرفتم مرداد ماه فهمیدم ک اود کردع شهریور ماه پت اسکن شدم ۴بار در سونوگرافی تیرداد سونو کردن درباره رشد کردن تیرویید چیزی نگفتن الان فهمیدم ک تیروییدم سرطان شدع خیلی نگرانم میشع راهنمایی کنید؟

    پاسخ
  • اردلان
    1400/06/30 1:13 ب.ظ

    سلام من هفته گذشته رفتم دکتر بعد از آزمایش و سنوگرافی و سی تی اسکن دکتر به من گفت که یک ندول سرد در طرف چپ گواتر دارم که به قطر ۳۴میلی هستش که گفتن باید عمل بشم خواستم من را راهنمایی کنید ممنون میشم و نیز گفتن که در داخل ندول کلیسم هستش

    پاسخ
  • سلام مادر من غده تیروئید بدخیم پاپیلری داره یک ماه پیش عمل کرده بعد از عمل از هر دو سینه هاش ترشحات میاد اوایل عمل زیاد بود ولی الان کم شده در حدی که فشار بده میاد بیرون آیا این خطر ناک هست امکان دارد سرطان تیروئید به کل بدنش نفوذ کرده باشه ما خیلی نگران هستیم آزمایش هم دادیم ولی یک هفته طول می‌کشه تا جوابش بیاد طول عمر این بیماری چقدر هست ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/06/19 11:20 ب.ظ

    سلام خسته نباشید
    من ۱ماه پیش به خاطر تیروئید پاپیلاری عمل جراحی شدم با دیسکسیون محدود گردن و دیسکسیون رادیکال گردن
    به نظر شما در چه وضعی هستم. ۲۰روز دیگه باید ید درمانی بشم.

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/06/18 9:42 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    من دوسال پیش عمل تیروکتومی کردم به خاطر اینکه گره زیادی توی تیروئیدم بود و توی نمونه برداری که انجام شد گفتن خوش خیم هستش وعمل شد بعداز عمل افزایش وزن داشتم تا اینکه دوباره کاهش وزن داشتم رفتم دکتر سونگرافی انجام دادم و غدد لنفاوی من درگیره گره شده است و اینکه مقدار تیروئیدی که برای من گذاشتن برای کلسیم دوتا ندول یا گره داره بعد ازعملم ید درمانی و سی تی اسکن دکتر جراح گفت نیازی نیست انجام بدم
    الان باز باید جراحی بشم و بازم باید بیوپسی از گره غدد لنفاوی انجام بدم
    امکان استفاده از درمان ار اف برای گره غدد لنفاوی و گره تیروئید هست

    پاسخ
  • سلام دکتر خانم من۳۲ساله هستن یه توده توی گردنشونه۲/۵سانت سنوگرافی داد گفتن که باید fnaبشه اونم انجام دادیم نوشته نامشخص و مشکوک به بدخیم ممکنه خوش خیم باشه

    پاسخ
  • ناشناس
    1400/05/22 6:32 ب.ظ

    سلام من ۲۵سالمه کم کاری تیروعید دارم الان نتایج سونوگرافی گواتر مولتیپل ندولر هست قبلا پرتو درمانی داشتم بابت تومور مغزی ایا الان ممکنه سرطان تیروعید باشه

    پاسخ
  • Ña 39ساله
    1400/05/15 6:40 ب.ظ

    سلام من ده ساله تیرویید مو برداشتم با وجودی که تحت نظر پزشک هستم ولی همیشه پریودم جلو میافته دچار کم خونی هستم واین مشگل رو بعد جراحی و خوردن لووتیروکسین پیدا کردم راهنمایی میکنید لطفا؟

    پاسخ
    • سلام. مشکل تیرویید وقتی روی پریود اثر میذاره که دوز مصرفی لووتیروکسین تنظیم نشده باشه.
      در غیر اینصورت ربطی ب تاخیر پریود نداره.

      پاسخ
  • سلام آیاکسیکه سرطان بدخیم تیروییدداره میتواندازدواج کند؟

    پاسخ
  • سلام حدود شش ماه عمل تیرویید کردم کامل برداشتم یددرمانی شدم ولی تیروییدم تنظیم نشده قرص تیروییدم میخورم گلو درد سوزش دارم بازمیشه که عود کنه .میخام بدونم تاکی زنده میمونم بهرحال یه نوع سرطانه

    پاسخ
    • سلام. اصلا جای نگرانی نیست و شما عمر عادی خودتون رو دارید مثل همه مردم دیگه. سرطان تیروئید کاملا قابل درمان هست.

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید مادر من کانسر تیرویید دارن و اسفند عمل کامل تیرویید شدن ولی خوشبختانه متاستاز نشده و ید٣٠شدن و اسکن کامل بدن دادن در ٢ماه پیش الان پشتشون درد میکنه آیا مشکلی هست؟

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید مادر من ۵٧ساله هستند و عمل کامل تیرویید شدن ولی غدد لنفاوی درگیر نشده و ٢ماه پیش اسکن کامل بدن دادن و خوشبختانه جایی در گیر نشده الان حدودا ٢٠روز پشتشون درد میکنه آیا خطری ایشون تهدید نمی کنه میشه جواب بدیدوید ٣٠شدن میشه جواب بدید

    پاسخ
  • سلام
    شانس بیمار در مواردی که به ریه متاستاس کرده باشه چه قدر هست ؟
    آیا sub centimetres pulmonary nodules مشاهده شده در ریه با ید درمانی از بین میره ؟

    پاسخ
    • سلام.دکتر ابراهیمی فرمودند اگر واقعا متاستاز ریوی باشد باید ید درمانی شود معمولا هم با ید درمانی درمان بیماران خوب است.

      پاسخ
  • سلام من یه سال دوماه هست که عمل تیروئید انجام دادم ظاهرا چنتا ندول تو تیروئیدم بود تیروئید از نوع بدخیم میباشد بعد از یک سال دوتا از غده های لنفاوی گردنم ۱۲ میلی شده ید درمانی هم انجام دادم دوبار آیا برام مشکل بوجود میاد

    پاسخ
  • باسلام من ۲۵سالمه .ببخشید من پارسال عمل تیرویید داشتم وغدد لنفاوی رو درگیر کرده بود که طی عمل برداشته شد وید درمانی شدم و خوشبختانه دکترم خیلی راضی بود و درمانم تموم شده و
    میخاستم بدونم احتمالش هست که دوباره عود کنه ؟؟؟

    پاسخ
  • سلام ممنون از اطلاعاتی ک در إختیار ما گذاشتید من مادرم طی آزمایشات فروانی ک انجام داده الان مشخص شده ک سرطان تیروئید دارند و به مغز استخوان رسیده حالا میخاستم ببینم چقدر خطرناکه و مادرم چ مدت طول میکشه تا خوب بشه؟؟؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1399/12/10 2:08 ق.ظ

    سلام من مادرم ۵ سال قبل به fna مبنی بر پاپیلیری تیرییدکتومی شد و جواب پاتولوژی بعد از عمل هیپرپلازی اومد.بعد از ۵سال تو سونو غدد لنفاوی مشاهده شد و با اسکن بدن جذب ید رو نشون داد.که بعد از ۵ سال براش یددرمانی انجام دادن. الان ظاهرا مادرم مشکلی نداره فقط درد اسخوان از کمر به پایین داره .خواستم بپرسم احتمال داره مربوط به تیرویید باشه ؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1399/12/05 8:29 ب.ظ

    سلام خیلی تشکر می کنم بابت اطلاعاتون صبورانه پاسخ می دهید ممنونم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر ممنون از اطلاعاتی که دراختیارمون گذاشتین.
    مادر من مبتلا به کنسرپاپیلاری تیرویید هستن و تیروییدکتومی شدن و یک مرتبه ید گرفتن توی گزارش اسکن بعد از یددرمانی نوشته distant mediastinum metastasis
    این یعنی ریه درگیر شده یا غدد لنفاوی؟؟
    خواهش میکنم جواب بدین نگرانم

    پاسخ
  • سلام من پارسال جراحی کامل تیرویید کردم. ابتدا به دلیل هاشیماتو ولی بعد مشخص شد سرطان مدولاری بوده. بعد ۱ سال کلسیتونین نرمال هست. ایا امکان متاستاز به قسمت های دیگر و غدد لنفاوی بعد از چند سال وجود دارد؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      احتمالش هست ولی خیلی کم هست و بهتر این است که شما کلسی تونینتان را به طور مرتب تحت نظر پزشک غدد چک کنید

      پاسخ
  • سلام. من ۳۲سالم پارسال شهریور ماه جراحی تقریبا کامل تیروئید کردم چون مشکوک به مدولاری کارسینوما بودم. الان بعد یکسال میزان کلسیتونین ثابت بوده. چقدر احتمال داره متاستاز بعد چندسال بده؟ و نیمه عمر چقدر هست؟

    پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید
    مادرم سونوی گردن انجام داده مشخص شده که تیروئید ۵ میلی داره و چند تا ندول کوچک خواستم بپرسم که تیروئید ۵ سانتی بدخیم یا خوش خیم …
    ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      لطفا پاسخ سونوگرافی تان را برای ما ارسال کنید تا بتوانیم به درستی شما را راهنمایی کنیم می توانید از طریق واتساپ با ما در ارتباط باشید شماره واتساپ :۰۹۱۲۰۳۹۶۹۰۷

      پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      لطفا مدارک و سونوگرافی تان را بفرستید تا بررسی کنیم و بهتر بتوانیم راهنمایی کنیم
      شماره واتساپ : ۰۹۱۲۰۳۹۶۹۰۷

      پاسخ
  • ممنون از اطلاعات مفیدتون …موفق باشید

    پاسخ
  • سلام خواهر من یه گره دوسانتی در قسمت چپ گردنشون دارن که نمونه برداری کردن از نوع پاپیلاری هست گره لنفاوی درگیر نشده فقط میخام بدونم خواهرم خوب میشه خواهش میکنم جواب بدید

    پاسخ
  • ستاره سپهر
    1399/05/22 1:29 ق.ظ

    با سلام
    زحمت کشید جهت ایراد مطالب، اما؛
    بهتر بود میانگین سنی و درصد جنسیت بیماران ذکر میشد البته خصوصا در متاستازیک در چند عضو… نوع سرطان اولیه تیرویید چه بوده…. چند در صد انها ید درمانی کردند و….‌. و مهتر از همههههه این مطالعه بر روی چند نفر انجام شده که در نهایت این تعداد متاستازیک رو اعلام کرده‌. مثلا هزار بیمار با سرطان تیرویید و Nنفر متاستاز داشته و یا صد هزار و N نفر متاستاز..
    با احترام

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      ممنون از نظر خوب شما، ولیکن این مطالب همگی از رفرنس های قوی برداشته شده و همین طور نتایج تحقیقات مرکز در بین بیماران هست که خوب نمی توانیم اعدادی را بدون رفرنس بیان کنیم ولی در آپدیتهای آینده ان شا الله این کار را خواهیم کرد، اگر منابع معتبری اطلاع رسانی کنند یا در تحقیقات مرکز اثبات شود.

      پاسخ
  • با عرض سلام وخسته نباشید خدمت شما دختر من ۲۶ سالشه بعد از انجام سونوگرافی اعلام کردنسرطان پاپیلاری داره آیا کاملٱ قابل درمان است دکتر کمالیان متخصص پاتولوژی فرمودند هنوز در ابتدا راهی به حد تهاجم سریع نرسیده عمل کنید آیا در موسسه شما راهی برای درمان وجود داره

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      بله کاملا قابل درمان هست و می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از طریق سایت مطلب سرطان تیروئید را مطالعه کنید

      پاسخ
  • زهرا میری
    1399/04/25 8:52 ق.ظ

    سلام آقای دکتر وقت بخیر یک سوال دشتم
    مادرم ۷۰ سالشونه یک ندول از نوع پاپیلاری داشتن که شهریور ۹۸ جراحی کردن و کل تیروئید و غدد لنفاوی سمت راستش رو برداشتن و آذر ماه ۹۸ مقدار ۱۵۰ میل ید رادیواکتیو مصرف کردن و ید درمانی شدن. الان پزشکشون براش چکاپ تکمیلی تجویز کردن که شامل آزمایش خون و سونوگرافی گردن و اسکن کل بدن بود انجام دادن در بادی اسکنش نشون میده یه مقدار به ریه نفوذ کرده و دوباره براشون ۲۰۰ میل ید رادیواکتیو تجویز کردن بایستی ید درمانی بشن آیا با این روش درمان میشن یا نیاز به جراحی هست ؟ ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمائید.

    پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید
    همسر بنده چند وقت پیش در طرف راست گردن احساس گره خیلی خیلی کوچیکی میکردن که با آزمایشات و نمونه برداری طی دو مراحل متوجه شدیم که تومور تیرویید دارن ، بعدشم دکتر گفتش که باید عمل جراحی بشه و تیر ویید رو بردارن
    سوالم اینه که میشه با استفاده از روش آر اف یا ماکروویو یا تزریق الکل مشکل ایشون رو رفع کرد ؟؟
    البته هیچ گونه علایم ظاهری هم بغیر از گره خیلی کوچک در طرف راست گردن ندارن
    و همه آزمایشهای ریه و نای و غیره انجام شد و مشکلی نداشتن
    خیلی مشتاق شدن به عمل بدون جراحی
    و خیلی هم ترس بابت عمل با جراحی دارن
    خیلی ممنون میشم بابت راهنماییتون

    پاسخ
  • سلام.خسته نباشیدخانمی ۳۳ ساله هستم به متخصص غددکه مراجعه کردم گفتن نودل تیروییددارم برام سنو نوشتم ونمونه برداری که کردم گفتن بایدجراحی تیروییدکتومی توتال بشم ازجراحی میترسم میشه درمان کمی عقب ترانداخت لطفامنوراهنمایی کنید باتشکر

    پاسخ
  • اسماعیل
    1399/04/07 12:43 ب.ظ

    سلام و عرض ادب خدمتشما
    من بیماری سرطان تیروئید mtc داشتم و در مرحله اول از جراحی توده غده النفاوی سمت راست منو برداشتند و بعد کل تیروئید و هشت عدد از غده لنفاوی منو برداشتند
    بعد از ۶ سال دوباره سمت راست من برامدگی پیدا شده و دست میزنم متوجه میشم
    آیا دوباره سرطان برگشته یا نا

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      حتما باید نمونه برداری مجدد و کلسیتونین واشوار انجام بدهید، تست کلسی تونین به این دلیل انجام می شود که عود مجدد بیماریتان بررسی شود، می توانید برای هر دو تست به مرکز تیراد مراجعه حضوری داشته باشید.

      پاسخ
  • فرخنده قائم مقامی
    1399/03/22 6:57 ق.ظ

    سلام و عرض ادب خدمت شما
    من فروردین ماه بعد از انجام نمونه برداری در مرکز خود شما متوجه شدم که سرطان پاپیلاری دارم و اول خرداد ماه عمل کردم و کل غده تیروئیدمو خارج کردن. خوشبختانه دکتر گفتن زود متوجه شدم و به غدد لنفاوی متاستاز نشده. اما بعد از گرفتن جواب پاتولوژی گفتن باید یددرمانی هم بشم . ولی دیروز در بیمارستان امام خمینی گفتن جواب پاتولوژی خوبه و به نظر ما ید نمیخواد اما باید یکماه از عملتون بگذره و سونوگرافی و آزمایش خون انجام بدید تا دوباره بسنجیم که ید میخواید یا خیر. میخواستم بپرسم اینکه بعضی از افراد میگن یکسال پیش عمل کردن یا چندسال پیش و مجدد عود کرده آیا ممکنه برای منم این اتفاق بیفته؟ من ۳۷ سالمه و خیلی نگرانم از این بابت . با تشکر از شما

    پاسخ
  • ناشناس
    1399/03/20 10:33 ب.ظ

    سلام پدر بنده تودهای کوچکی در ناحیه حنجره داشتن دوبار لیزر سدو بعد از جراحب دوم رادیوتراپی شدن ۳۳ جلسه الان بعد از سه ماه نودل بدخیمی دارن که درناحیه پایین حنجره ایجاد شده جواب پاتولوزی مثبت بوده.الان باید تراپی و جراحی خوب میشن.

    پاسخ
  • ناشناس
    1399/03/20 10:32 ب.ظ

    سلام پدر بنده تودهای کوچکی در ناحیه حنجره داشتن دوبار لیزر سدو بعد از جراحب دوم رادیوتراپی شدن ۳۳ جلسه الان بعد از سه ماه نودل بدخیمی دارن که درناحیه پایین حنجره ایجاد شده جواب پاتولوزی مثبت بوده.الان باید تراپی و جراحی خوب میشن.لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • باسلام
    از راهنمایی های مفیدتون صمیمانه تشکر میکنم.
    ببخشید مادر من حدود ۶۰ سالشونه
    حدود دوماهه که ایشون علایم تیروئید داشتن ولی مامتوجه نبودیم و انروز بعداز دوماه بردیم سونگرافی و درسمت چپشون در اندازه ۲۱ در۱۹ میلی متر ندول دیده شد و بعدش بردیم اسکن گفتن بله ندول گرم در سمت چپشون دیده شده و گفتن احتمالا ید درمانی بشه
    ولی هیچ کس جواب درست حسابی نمیده که ایا این سرطانه یانه؟
    اگه سرطانه خوش خیمه یا بدخیم؟
    نگرانم
    ممنون میشم محبت کنین دقیق کمکمون کنین🙏🙏

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من یک سوال داشتم در مورد بیمارم مادر بنده بخاطر وجود تومور در ناحیه کمر عمل شدند بعد از جراحی و گرفتن جواب پاتولوژی متوجه شدند از تیرویید بوده از نوع اناپلاستی ک در ناحیه لگن نیز مشاهده شده ودکتر غددگفتن ک برای جراحی تیرویید کتومی زود اقدام بشه الان هم تو نوبت جراحی هستن میخواستم بدونم امکان عود شدن بعد از جراحی و شیمی درمانی وجود داره و قابل درمان هست؟

    پاسخ
  • سلام
    مادربزرگ من جراحی تیروییدکتومی شدن و کل تیروییدشون خارج شد و متاسفانه جواب پاتولوژیشون آناپلاستی بود و بخشی از تراشه گلوشون روهم برداشتن ( فک میکنم بخشی از نای و لوله گذاری کردن ) . آیا به طور قطع به خاطر آناپلاستی بودن ایشون شانسی برای زنده بودن ندارن ؟

    پاسخ
  • من یه خواستگاردارم که تیروییدوغده لنفاوی رابرداشته چون بدخیم بوده آیامیتونم بااون ازدواج کنم واقعامیترسم لطفاراهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      کلا بدخیمی های تیروئید جزء بهترین بدخیمی های بدن هستن و قابل درمان و پیشینه بسیار خوبی در درمان دارن که با جراحی و یا ید درمانی معمولا ریشه کن می شوند، البته این در ۸۰ تا ۹۰ درصد مواقع هست، سوال شما یک سوال کلی هست و ما نمی دانیم چرا تیروئید ایشون برداشته شده و غدد لنفاوی تخلیه شده است، اگر به علت ppc بوده و یکی دو مرتبه جراحی انجام شده مسئله ای نیست ولی اگر جواب پاتولوژی چیز دیگری می گوید این را ما نمی توانیم پیش بینی کنیم و از ده درصد بدخیمی های خطرناک تیروئید در مورد ایشون اطلاعی نداریم و نمی تونیم نظر بدیم ولی شما اگر نگران هستید می توانید با مدارک ایشان مراعه کنید تا یک مشاوره حضوری داشته باشیم و بررسی کنیم

      پاسخ
  • سلام من یکی از دوستام دوسال پیش تیروییدش رو برداشت ولی امسال گفتن ک دوباره عود کرده سری اول دکترشون با تجویز دارو گفتن ک خوب شده ولی این سری حالش بد شد و رفتیم دکتر گفتن سرطان تیروییده،خیلی ناامیده و میخام بدونم سرطان تیرویید چقدر ممکنه بد باشه؟ ممکنه فرد فوت کنه؟

    پاسخ
    • موسسه تیراد
      1399/02/06 2:28 ب.ظ

      سلام دوست عزیز
      خوشبختانه سرطان تیروئید از آن دسته مواردی است که در آمار بسیار محدودی می تواند خیلی خطرناک باشد و آمار بسیار خوبی از این بیماری درمان پذیر و سیر آن کند است. در موارد کمی این بیماری سیر تند داشته و منجر به مشکلات بیشتر می شود

      پاسخ
  • سلام‌ من کانسر پاپیلاری بودم بعد جراحی کامل شامل تیروییدکتومی دایکسشن غدد لنفاوی سنترال مدیاسینال شدم و جواب پاتولوژی از ۱۳ تا لنف برداشته شده دو تا بدخیم بوده فری مارژین بودم تهاجم به عروق و خارج کپسول نداشتم ،،،، کاندید یددرمانی با دوز ۱۵۰ تا شدم آزمایش آنتی تی جی من ۴۰۰ و تی جی من دو دهم بود اسکن بعد از ید درمانی هم لنف نودهای کوچیک قسمت میانی و پایین گردن مشهود بود حالا سوالم اینه آنتی تی جی من خیلی بالاست ؟در طول پیگیری چقدر امید هست پایین بیاد؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      آنتی تی جی به تنهایی ماکر ارزیابی بعد از درمان کنسر پاپیلاری ، در کنار تی جی و سایر یافته ها سنجیده و تفسیر می شه با توجه به شرایط شما، شرایط خیلی خوب هست باید در دوره پیگیری ببینید که آنتی تی جی و تی جی تغییری می کند یا خیر، اینکه الان زیاد هست اصلا نگران نباشید، حتی به خاطر خود جراحی ممکن است آنتی تی جی بالا برود.
      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ممنون از مطالب مفیدتون. برای یک خانم ۵۰ ساله اگر سرطان از نوع پاپیلاری باشه و قسمتی از ریه رو درگیر کرده باشه آیا امیدی به درمانشون هست؟ تو اسکن ید مشخص شده که قسمتی از ریه متاسفانه درگیر شده.

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      نگران نباشید چون خوشبختانه در اسکن ریه شما ید جذب کرده با درمان ید رادیواکتیو بیماری شما قابل کنترل و درمان هست بنابراین نگران نباشید و درمان رو با آرامش انجام بدید
      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من سوالی دارم در رابطه با بیمارم
    . بیمار خواهر من هستن و هفده سالشونه. با تشخیص تیروئید هاشیماتو و داشتن یک ندول یک سانتی متری کاندید جراحی شدن و تیروئیدکتومی شدن. تشخیص پاتولوژی این بود که کانسر از نوع پاپیلاری هستش. و از اون ندول بدخیم سه قسمت از پنج قسمت درگیری پیدا کرده بود و خوشبختانه غدد لنفاوی درگیری نداشت. نوبت ید تراپیش چهارم اسفند هست و ما باز سونو گرفتیم دو تا توده مشاهده شد که دکتر ها گفتن بهتره نمونه برداری شه ما انجام دادیم و گفتن خوش خیم هستش خدارو شکر در لنف نود ها هم چیزی مشاهده نشد. الان من سوالم اینه که با تمام این موارد ایا امکان متاستاز به ریه الان در ایشون هست؟ یعنی ممکنه لنف نودهاش درگیری نداشته باشه ولی ریه یا مغز استخوان درگیر باشه؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز؛
      نه خیلی خیلی بعید است و معمولا متاستاز در مورد تیروئید ابتدائا به غدد لنفاوی و در موارد پیشرفته به ریه می رسد اگر tg ایشان خوب هست نگران نباشید این اتفاق قطعا نمی افتد

      پاسخ
  • عالی بود تونستم درمورد سرطان پدر بزرگم خیلی اطلاعات جمع کنم و به خانوادم کمک کنم

    پاسخ
    • سلام دوست خوبم
      از اینکه توانستیم اطلاعات مفیدی را به شما بدهیم خیلی خیلی شادیم و نظرات شما باعث انرژِ بیشتر و شادمانی ما خواهد بود تا با توان بیشتری به کاربران و آنچه دغدغه آنها هست فکر کنیم و بپردازیم، اگر سوالی برایتان مانده خوشحال تر خواهیم شد که پاسخ گو باشیم

      پاسخ
  • خدیجه عیسی پور
    1398/10/17 11:33 ق.ظ

    خیلی خوب بود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید


این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.