استرس و تیروئید، علائم تیروئید عصبی و ارتباط بین اضطراب و تیروئید که باید بدانید!

استرس و تیروئید

استرس و تیروئید، رابطه کم کاری تیروئید و اعصاب

در مورد علائم تیروئید عصبی چقدر می دانید؟! استرس به تنهایی باعث اختلال تیروئید نمی شود، اما می تواند شرایط را بدتر کند. تأثیر استرس بر تیروئید با کند کردن متابولیسم بدن شما ایجاد می شود. این یکی دیگر از راه های ارتباط استرس و افزایش وزن است. اضطراب و استرس به عنوان یک عامل شایع در انواع بیماری‌ها همواره مطرح شده و می شود، این یک دلیل شایع است مخصوصا که این روزها هر عاملی بهانه‌ای برای استرس و اضطراب بیشتر شده است و افزوده شدن بر مشکلات اقتصادی و اجتماعی نیز هر روز باعث بیشتر شدن آن می شود، با توجه به اینکه ارتباط زیادی بین اضطراب و بیماری‌های تیروئید یا به اصطلاح تیروئید عصبی هست موسسه فوق تخصصی تصویربرداری تیراد تصمیم گرفت تا این مقاله را به موضوع استرس و اضطراب و تیروئید عصبی اختصاص دهد.

اضطراب و استرس و تیروئید

روش های مختلفی وجود دارد که استرس بر غده تیروئید و عملکرد آن تأثیر می گذارد.

استرس می تواند علائمی مانند خستگی، سردرد، مشکل در خوابیدن، نوسانات خلقی و غیره را ایجاد کند. بسیاری از این علائم شبیه علائم ناشی از کم کاری تیروئید است. علاوه بر این، استرس تبدیل هورمون T4 به شکل فعال آن یعنی T3 را کاهش می دهد. همچنین باعث مقاومت به هورمون تیروئید می شود.

استرس مزمن همچنین می تواند منجر به ایجاد بیماری تیروئید مانند کم کاری تیروئید شود. واکنش طبیعی بدن انسان در برابر استرس، مبارزه با آن با استفاده از سیستم آدرنال است. بدن این هورمون های آدرنال را به عنوان بخشی از سیستم “مبارزه یا فرار” خود آزاد می کند. با این حال، وقتی استرس طولانی و مزمن می شود، غدد فوق کلیوی دیگر نمی توانند به تنهایی این استرس را تحمل کنند. این منجر به حالت خستگی آدرنال می شود. هنگامی که خستگی آدرنال شروع می شود، بدن شروع به کند شدن می کند. از آنجا که غده تیروئید سنگ بنای کنترل متابولیسم در بدن انسان است، سرعت آن نیز کاهش می یابد و منجر به کم کاری تیروئید می شود.

در صورت وجود اختلال تیروئید، استرس قطعاً می تواند علائم را تشدید کند. این می تواند نه تنها در تولید هورمون های تیروئید، بلکه در غده تیروئید نیز باعث ترشح مقادیر کمتری از هورمون ها شود. در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، استرس می تواند علائمی مانند افزایش وزن، خواب و کمبود انرژی را بیشتر کند. این می تواند باعث ایجاد یک چرخه معیوب شود که سلامت شما را کند کرده و متابولیسم شما را نیز کند می کند. در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید، استرس حتی خطرناک تر است. بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید اغلب ضربان قلب بالا دارند. در چنین مواردی، استرس می‌تواند علائم افزایش ضربان قلب را که اغلب به عنوان طوفان تیروئید شناخته می شود، تشدید کند.

کارکرد غدد فوق کلیه در کاهش استرس

تیروئید ارتباط نزدیکی با غدد فوق کلیه دارد، این غدد که در بالای کلیه ها قرار گرفته اند و وظیفه ترشح کورتیزول را به عهده دارند، می توانند مقدار کمی استرس را کنترل کنند، در حقیقت کورتیزول ترشح شده از این غدد می تواند مقاومت بدن را با کمک ساز و کارهایی در بدن در برابر استرس افزایش دهد. هورمون کورتیزول با افزایش قند خون، تاثیر بر روی سیستم عصبی، اثرات ضد التهابی و دیگر مواردی که ایجاد می کند، باعث کاهش استرس می شود. این که تیروئید عصبی در این حلقه ارتباطی کجا قرار گرفته است مطلبی است که در این مقاله می خوانید.

رابطه کم کاری تیروئید و اعصاب

ارتباط استرس و تیروئید عصبی

از شایع‌ترین اختلالات تیروئیدی، اختلالات خودایمنی است که در این غده ایجاد می شود، به این معنی که سیستم ایمنی بدن به غده تیروئید به چشم یک مهاجم غیرخودی نگاه می کند و با حمله به آن عملکردهای تیروئید را تحت تاثیر قرار می دهد، این اختلالات و بیماری های خود ایمنی، در دو دسته بیماری گریوز و بیماری تیروئیدیت هاشیموتو دسته بندی می شوند.

بیماری گریوز باعث می شود تا تیروئید پرکار شود و در نقطه مقابل بیماری تیروئیدیت هاشیموتو باعث می شود که تیروئید کم کار شده و فعالیت خود را از دست بدهد، در این بین استرس به تنهایی باعث بیماری نمی شود ولی می تواند باعث وخیم تر شدن اوضاع شود.

تاثیری که استرس و اضطراب می گذارد در اثر کاهش سوخت و ساز و متابولیسم بدن شماست، این رابطه ای است که استرس با افزایش وزن نیز دارد، زمانی که فرد دچار استرس می شود میزان ترشح t3 و t4 کاهش می‌یابد، تبدیل هورمون t4 و t3 نیز ممکن است رخ ندهد و منجر به تولید هورمون t3 معکوس شود. این نوع هورمون (t3 معکوس) یک نوع غیر فعال از هورمون t3 است که در تبدیل t4 به t3 به وجود می آید و در حالت اضطراب میزان آن زیاد می شود، به همین دلیل توصیه می شود زمانی که فرد در حالت استرس و اضطراب به سر می برد آزمایش تیروئید انجام نشود.

رابطه تیروئید و اعصاب

سطح گلوکوکورتیکوئید ها و TSH در تیروئید عصبی

به طور معمول مقاومت به انسولین و مسائل مربوط به قند خون با کم کاری تیروئید همراه می شود، افزایش سطح گلوکوکورتیکوئیدها (هورمون های استروئیدی که در غدد فوق کلیه ساخته می شوند از جمله کورتیزول) سطح tsh را در خون کاهش می دهد، در واقع باید بین سطح هورمون کورتیزول و tsh یک تعادل وجود داشته باشد و برهم خوردن این تعادل می تواند باعث شود که علائم تیروئید ایجاد شود.

در تمام مدتی که ممکن است شما علائم کم کاری تیروئید مانند پر وزنی (افزایش وزن) یا خستگی را تجربه کنید، این علائم می تواند حاصلی از افسردگی و یا استرس طولانی مدت باشد ولی در حقیقت این ها حاصل از هر دو مسئله در بدن شماست.

شما باید سعی کنید تا اضطراب و افسردگی را از خود دور کنید.

نکاتی برای کم کردن استرس در بدن

با اینکه محیط تاثیر زیادی بر روی سطح استرس در بدن شما دارد و مطمئنم که همه درگیر سطح بالایی از مشکلات عصبی هستیم ولیکن منطقی ترین کاری که در چنین شرایطی می توان انجام داد این است که با کم کردن استرس شرایط را برای فکر بهتر و تصمیمات بهتر و گذر از مشکلات فراهم کنیم، سلامتی مان را بهبود ببخشیم و به این ترتیب در ایجاد شرایط بهتر تلاش کنیم، می توان با ایجاد یک سری تغییرات ساده در سبک و روال زندگی این کار را انجام داد و اضطراب را کاهش داد.

رژیم غذایی سالم

داشتن یک رژیم غذایی سالم و درست نه فقط در شرایط بیماری تیروئید و یا اضطراب بلکه باعث می شود بدن شما در قبال بسیاری مسائل و بیماری ها محفوظ بماند، سه وعده غذایی متعادل در روز همراه با میوه جات و سبزیجات و پروتئین کافی، یک صبحانه کامل، کم قند ولی با فیبر و پروتئین بالا، کم کردن میزان کافئین، الکل و قند خون به طور کلی باعث افزایش سطح انرژی در بدن شما می شود.

همین طور نحوه غذا خوردن شما مهم است، به اندازه کافی وقت بگذارید، غذای‌تان را در آرامش بخورید و از وعده غذایی‌تان لذت ببرید این نحوه رفتار به هضم بهتر غذای‌تان کمک می کند، مطمئنا غده تیروئید و بدن شما با تمام مشغله هایی که دارید و سبک زندگی شلوغی که دارید از این نحوه رفتار شما تشکر می کنند.

استرس و تیروئید

ویتامین‌ها را بشناسید و از آن‌ها استفاده کنید.

کمبود برخی مواد مانند ید می تواند منجر به بیماری‌های تیروئید شود. علاوه بر آن استفاده از برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی در غذای روزانه لازم و ضروری است، ویتامین ها و مواد معدنی عبارتند از:

  • سلنیوم
  • روی
  • آهن
  • فلز مس
  • ویتامین های A، E، B، C
  • این نکته را به خاطر داشته باشید که قبل از مصرف این مواد با پزشکتان مشورت کنید و با تجویز و در نظر گرفتن شرایط از آن استفاده کنید.
  • خواب راحت

استرس و کم کاری تیروئید هر دو از دلایلی هستند که باعث کم خوابی می شوند ولی داشتن یک خواب راحت، با کمک استراتژی خواب و کمک گرفتن از تکنیک های درست خوابیدن و همین طور تنظیم زمان درست برای خواب از جمله مواردی است که باعث آرامش و استراحت شده و تاثیر بسیار زیادی بر روی سلامت تیروئید خواهد داشت. (کاهش فشار قبل از خواب به تنظیم غده آدرنالین – غدد فوق کلیه – کمک می کند و می تواند تیروئید عصبی را کنترل کند.)

کنترل استرس با شرایط تیروئید

در مواردی که استرس باعث اختلال عملکرد تیروئید شده یا باعث کند شدن آن شده است ، مهم است که دوره درمان را ابتدا با استرس و علل آن در زندگی خود شروع کنید. از آنجا که حذف کامل استرس از زندگی ما دشوار است ، بیماران مبتلا به بیماری های تیروئید باید بر سلامت جسمی و روانی خود تمرکز کنند. بیماران مبتلا به استرس مزمن و بیماریهای زمینه ای تیروئید می توانند اقدامات زیر را انجام دهند:

اولین قدم این است که از نزدیک با پزشک همکاری کنید تا مطمئن شوید بیماری تیروئید به خوبی کنترل می شود. سطوح تیروئید باید به طور مکرر و دقیق کنترل شود تا از آستانه بودن آن اطمینان حاصل شود. باید علت بیماری تیروئید مشخص شود. در مواردی که شرایط تیروئید صرفاً به دلیل استرس مزمن افزایش می یابد، قبل از تجویز درمان بیماری های تیروئید، منابع استرس باید حذف شوند.

از بین بردن استرس از زندگی دشوار است، اما باید تلاش کرد تا عوامل استرس را به طور آگاهانه به حداقل برسانیم. کاهش الکل، کافئین و شکر در رژیم غذایی و انجام اقدامات خاصی مانند اجتناب از سیگار کشیدن و نوشیدن نیز می تواند به کاهش سطح استرس کمک کند. در صورت لزوم، ممکن است داروهایی برای کاهش سطح اضطراب و اطمینان از استراحت روانی مناسب تجویز شود.

پس از آن، بیماران باید سعی کنند با تمرین یوگا، مدیتیشن یا تکنیک های مقابله مشابه، شیوه زندگی خود را کنترل کنند. مصرف یک رژیم متعادل سالم با مقدار زیادی از مواد مغذی کلان و خرد نیز به همان اندازه مهم است.

ورزش منظم همچنین با ترشح اندورفین، که به عنوان هورمون های احساس خوب نیز شناخته می شود، به کاهش تنش کمک می کند. این می تواند با اثرات استرس مزمن مقابله کرده و تعادل جسمی و روحی را در بدن بازگرداند.

بیماران همچنین باید از استراحت فیزیکی کافی و حداقل هشت ساعت خواب روزانه اطمینان حاصل کنند.

درست است که شیوه زندگی سالم کلید زندگی سالم در آینده است، اما نمی توان از این واقعیت گذر کرد که چکاپ های به موقع به همان اندازه در تضمین سلامتی شما در دراز مدت اهمیت دارد.

تکنیک‌های آرامش و ریلکس

استفاده از روش‌ها و شیوه‌هایی مانند تنفس درست، ورزش متعادل و مناسب، تکنیک‌های آرام‌بخش و به طور کل استفاده از روش‌هایی که بتواند باعث کاهش فشار بر روی فرد بشود به شکلی که استرس و اضطراب را از او دور کند بر روی سلامت تیروئید و درمان تیروئید عصبی تاثیر گذار است. بنابراین اگر نگران تیروئید عصبی و علائمی هستید که به آن مبتلا شده اید تکنیک های سلامت روحیه و آرامش را هم در برنامه روزانه‌تان بگذارید.

منابع :

سایت خط سلامت

endocrineweb

۳.۵ / ۵. ۴

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
طول عمر بیماران سرطان تیروئید متاستاتیک چند سال است؟
نوشتهٔ بعدی
تصویربرداری پزشکی

۳۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام وقت بخیر پدر من درجوانی قرص کم کاری تیروعید مصرف میکرد و بامصرف قرص دچار اصطراب و استرس میشد چندین سال مصرف کرد و این علاعم رو داشت بعد خوردن قرصشو ترک کرد و اضطرابشم کمترشد و خوب شد. الان بالای ۶۰ سالشه و ازمایش داده tsh۱۳ هست اما خودش مشکلی نداره و قرص نخوردنو ب اون علاعم ترجیح میده. من الان نگرانشم بالا بودن کم کاریش براش مشکلی ب وجود نیاره. لطف میکنین راهنماییم کنین

    پاسخ
  • سلام آقای دکتر وقتتون بخیر باشه
    ماه پیش عدد تیروئیدم ۳ بود مولتی ویتامین و اسید فولیک خوردم تا برای بارداری اقدام کنم ، ماه پر استرسی داشتم و شرایط روحیم به هم خورده بود این ماه با فاصله ی سی روز آزمایش دادم عدد تیروئیدم شده ۶ و حالا نمیدونم کاذبه و درست میشه !؟ میتونم برای بارداری اقدام کنم یا خطرناکه … ۳۸ سالمه و پزشک زنان گفتن باید هر چه زودتر اقدام کنم میشه نظر شمارو بدونم !؟
    پیشاپیش ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      افزایش عدد TSH از ۳ به ۶ و نتیجه آزمایش Anti-TPO که ۱۳ است، ممکن است به وضعیت عملکرد تیروئید شما و احتمال بروز هیپوتیروئیدیسم (کم‌کاری تیروئید) اشاره داشته باشد. در چنین مواردی، پیگیری دقیق سطح هورمون‌های تیروئیدی بسیار مهم است، به ویژه اگر قصد بارداری دارید.
      افزایش سطح TSH به ۶ نشان‌دهنده احتمال کم‌کاری تیروئید است. همانطور که قبلاً اشاره شد، برای بارداری سطح TSH ایده‌آل زیر ۲.۵-۳ است. سطح بالاتر از این ممکن است بارداری را تحت تأثیر قرار دهد و احتمال مشکلاتی مانند سقط جنین، زایمان زودرس و مشکلات رشد جنینی وجود دارد.
      عدد ۱۳ برای Anti-TPO بالا نیست و نشان‌دهنده التهاب جدی تیروئید نیست، اما همچنان باید عملکرد تیروئید تحت نظر باشد، زیرا وجود حتی مقادیر کم آنتی‌بادی‌های ضد تیروئید می‌تواند بر کارکرد تیروئید تأثیر بگذارد و روند بارداری را مختل کند.
      استرس می‌تواند تأثیر موقتی روی هورمون‌های بدن داشته باشد، اما اگر افزایش TSH به علت مشکلات اساسی تیروئید باشد، تنها کاهش استرس مشکل را حل نمی‌کند و نیاز به درمان مناسب دارد.
      برای اطمینان از سلامت بارداری، تیروئید باید در شرایط متعادلی باشد. اگر تیروئید شما کم‌کار باشد، ممکن است نیاز به دارو (معمولاً لووتیروکسین) باشد تا سطح هورمون‌ها را به محدوده مناسب برساند. کنترل دقیق سطح TSH قبل و در طول بارداری بسیار مهم است.

      پیش از اقدام به بارداری، بهتر است به یک متخصص غدد مراجعه کنید. پزشک ممکن است بر اساس سطح TSH شما دارو تجویز کند تا تیروئید به سطح نرمال برسد.

      پاسخ
  • سلام. ۴۸ سالمه.حدود ۲۰ ساله پزشک نرفتم.کلا. اما طی این مدت تنها چیزی که اذیتم میکرد هنگام نفس کشیدن به صورت کامل نمیتونم نفس بکشم. والا سلامتی واقعی و ریلکس بودن رو اصلا تجربه نکردم که بخاهم بین بیماری و سلامتی رو تشخیص بدم.شغل پر استرسی داشتم.زن پر استرسی داشتم. اما تازگی از اظطراب بی مورد و استرس بی مورد رنج میبرم.اصلا نمی‌دونم چی میخام. چمه؟ طاقتم سر اومده الکی. وضع اقتصادیم خوبه.کنار پدر مادرم خرجی ندارم. آزاد و رها هستم.اما همیشه با استرس و اظطراب میخابم و بیدار میشم.همه کارهای روزمره من توام با استرسه.پدر زن و مادر زنم داروی استرس و اظطراب و تیرویید مصرف میکردن.بسیار کم صبر و عصبی بودن.زنم که کوه دلهره بود. الان پی بردم که اونها فشار روحی بهم وارد میکردن.علارقم اینکه شب و روز کار میکردم بازم پیش زنم و اونا هیچ بود. خلاصه خودمو نجات دادم.اما این روزها هر لحظه فکر میکنم چند وقت دیگه همه باید بمیریم.دنیا ارزش نداره. دلواپس اطرافیانم هستم که مشکلی نداشته باشند.انگار روزشمار عمر هستم. رفتم سنوگرافی عکس تیرویید رو چند غده اطرافش بود. صدام شفاف نیست.ضعیفه.و احساس خفگی میکنم. اگه جراحی لازم باشه انجام بدم؟ اونوقت بدن خودشو ول نمیکنه؟ عملکرد قلب چطور میشه؟ لاغر لاغر نیستم.قدم ۱٫۸۶و وزنم ۸۶_۸۷_نهایتا۸۸ آخرشه. چاق نمیشم.اصلا.وعبدا. رفتم متخصص اعصاب و روان قبل عکس تیرویید. یک پلاستیک پر قرص و داروی اعصاب و روان برام نوشت. یکبارم نگفت برو آزمایش تیرویید بده. فوق تخصص اعصاب و روان دزد. به پایین دزد و شیاد. آخه چه جور پزشکابی هستن؟؟ زیر عمل که راحت آدم میکشند.میگن مردنی بود!!!! اینا استرس نیست؟؟ به کجا پناه ببره بیماری مثل من.؟ تشخیص بیماری کار منه بیماره یا پزشک؟؟ خدا عاقبت رو ختم خیر کنه.

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر ببخشید یه سوالی داشتم اینکه لیزر موهای زائد گردن روی غده تیروئید تاثیر گذاره؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      باتوجه به جدید بودن این علم، هنوز تحقیق موثقی وجود ندارد که بشود به آن اتکا کرد که این کار به تیروئید آسیب میزند یا خیر.
      تنها توصیه شده افرادی که سابقه خانوادگی دارند، از انجام لیزر در این قسمت خودداری کنند.

      پاسخ
  • سلام مشکل تیروئید دارم چند وقته احساس خفگی دارم واستخان ترقوه ام درد داره ممنون میشم راهنماییم کنید پزشک معالجم مهاجرت کردن آمریکا مدارکمو براتون ارسال میکنم

    پاسخ
  • فرزانه
    1403/02/04 9:43 ق.ظ

    سلام من۱۵سال تیروییدکم کاردارم همیشه هم دارواستفاده کردم وتقریباسالی۲بارآزمایش دادم الان ۶ماه میشه مشکل لکه بینی دارم بعدازسونوواژینال وآزمایش گفتن به خاطرتیروییده انگاراصلادارونخوردم بعدسونوتیروییددادم گفتن چندگره داریدمیشه راهنمایی کنیدخیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نیاز به بررسی سوابق پزشکی و اطلاعات پزشکی شما وجود دارد، اما وجود گره در تیروئید نگران کننده نیست فقط نیاز به پیگیری و درمان دارد.

      پاسخ
  • سلام من پایین گردنم سمت راست غده ای درومده که میگن باید نمونه برداری بشه توی سونو کرافی tirads 5 باشه چقدر خطرناکه؟ بدون جراحی میشه درمانش کرد؟ من خیلی میترسم اصلا سابقه تیرویید در گذشته نداشتم طی یک ماه این برآمدگی ایجاد شده

    پاسخ
  • حمید رسولی
    1402/07/28 3:27 ب.ظ

    سلام من فکر میکنم تیروئید دارم ولی پیش دکتور رفتم یکی گفته داری یکی گفته ندارید بعد زربان قلب بالا تنگی نفس درد گلو احساس سنگینی بدن استرس شدید همراه با تیک های عصبی

    پاسخ
  • سلام من این نزدیک یک ساله تنگی نفس داشتم الان ۶ ماهه که احساس میکنم چیزی داخل گلومه حالت التهاب مثل بغض الان جدیدا گلوم تیر میکشه میزنه به لاله ی گوشم بعد خوراکی های ریز داخل گلوم گیر میکنه لطف سونو دادم گفت تیروئید ندارید ولی هاشیمیتو گرفتین .لطف میکنید راهنمایم کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      هاشیموتو یکی از بیماری های خودایمنی است که باید تحت نظر پزشک متخصص غدد درمان شود.
      به یاد داشته باشید از عوامل مهم در بیماری های خودایمنی عدم مدیریت استرس و اضطراب است.

      پاسخ
    • نسرین منم مث توعم😕، گاهی از بغض گلو درد میگیرم و دلم میخواد هی گریه کنم تا اروم بشه ، دلیلش عدم مدیریت استرس هامونه،، روی امثال ماها استرس زیاد اینطوری اثر میکنه که تیروئید کم کار میشه،، سعی کن تغذیتو درست کنی و عواملی که احتمال میدی بهت اضطراب شدید میده رو حذف یا کنترل کنی. البته که به پزشک متخصص غدد هم مراجعه کن🥰❤✨

      پاسخ
  • هادی صبوری
    1402/03/12 1:15 ق.ظ

    سلام من مدت چند سال است که عصبانیت زیاد دارم سوزش بدن دارم فعلا قرص اعصاب میخورم خیلی اذیتم لطفا راهنمایی کنید چکار کنم ممنون

    پاسخ
    • سلام. مشکلات عصبی و عصبی-روانی می‌توانند آثار نامطلوبی بر روی کیفیت زندگی افراد داشته باشند. در صورتی که عصبانیت زیاد و سوزش بدن در شما ایجاد می‌شود و از مصرف قرص‌های اعصابی نیز استفاده می‌کنید، مهم است که بهترین راهکارها را برای مدیریت و کنترل این علائم در نظر بگیرید. در اینجا چند راهنمایی برای شروع به عملکرد بهتر عصبانیت و کاهش سوزش بدن شما آمده است:

      مراقبت از سلامت عمومی: مطمئن شوید که در روزهای عادی به خواب کافی، تغذیه سالم و ورزش منظم رسیده باشید. این عوامل می‌توانند به بهبود وضعیت عصبی شما کمک کنند.

      تمرین های آرامش بخش: تمرین های آرامش بخش مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا و تمرینات تمرکز می‌توانند به کاهش استرس و تسکین عصبانیت کمک کنند.

      مدیریت استرس: یادگیری روش‌های مدیریت استرس مانند تمرینات تنفسی، تمرینات استراحتی و تکنیک‌های مثبت‌نگری می‌تواند در بهبود وضعیت عصبی کمک کند.

      پشتیبانی روانشناختی: مراجعه به یک متخصص روانشناسی یا مشاوره می‌تواند به شما کمک کند تا راهکارهایی برای مدیریت عصبانیت و سوزش بدن را درک کنید و بیشتر با خودتان آشنا شوید.

      ارتباط با افراد معتبر: بحث و گفتگو با افراد معتبر و قابل اعتماد می‌تواند به شما در کاهش عصبانیت و بهبود وضعیت نیز کمک کند.

      پاسخ
  • سلام من حیدری هستم ۵۲سالمه ۱۰ ساله قرص کم کاری تیروییدمیخورم همیشه کلسترولم بالاست افسردگی شدیدم دارم توروخداراهنماییم کنیدمتشکرم

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/12/14 0:55 ق.ظ

    سلام من دو روز پیش متوجه شدم یه توده گلوم دارم خیلی نگرانم …

    پاسخ
  • سلام من ۴۲ سالمه چند ساله کم کاری تیرویید دارم خیلی زود عصبی میشم زندگی پر از استرس دارم چند روز زیر گلوم یکم درد میکنه انگار یه بعصی تو گلوم هست که نمیتونم گریه کنم چکار باید بکنم قرص تیرویید هم مصرف میکنم ولی همیشه دلشوره و اصطراب دارم

    پاسخ
  • هانیه حاتمی
    1401/11/22 7:36 ب.ظ

    سلام من هانیم ۱۴ سالمه من خواستم یه مشاوره بگیرم من این چند روز بسیار دچار استرس و نگرانی شدم و دلیلشو واقعا نمیدونم چیه ولی البته آزمایش چند ماه پیش گرفتم گفتن که تیروئید دارید و نمیدونم آیا به این مرتبط هستش یا خیر یا اینکه بی دلیل دلشوره گرفتم

    پاسخ
  • صبیه سلطانی
    1401/11/08 5:12 ب.ظ

    من تیرویدم کم کار بود چون احساس کردم چاق میشم نصف قرص را یک قرص کامل خوردم تیروییدم پرکار شد بعد کاملا قطع کردم ازمایش دادم تیرویید گفت ندارم ینعی تشخیص درست است

    پاسخ
  • معصومه امانی
    1401/06/27 11:55 ب.ظ

    سلام من الان دوهفته هست احساس خفگی میکنم یعنی انگارکسی دست گذاشته داره خفم میکنه بعد اشتها غذا خوردنم خیلی کم شده یعنی ی لقمه که میخورم گیرمیکنه داخل گلوم یا آب که میخورم باید آب قورت بدم خوش به آرامی از گلوم پایین نمی رود خیلی پوستم خشک شده یعنی طوری که میخواد باز بشه از بس که خشک شده نمیدونم چیه جریان لطفا راهنمایی کنید🙏

    پاسخ
  • محمد مدنی
    1401/05/28 11:50 ب.ظ

    استرس و دلشوره شدید ناشی از بیماریهای گوارشی خصوصا بیماری تیرویید است . لطفا قبل از رفتن به دکتر اعصاب و روان آزمایش تیرویید بدهید. . یک سهل انگاری باعث میشود شما سالها قرص اعصاب بخوریید

    پاسخ
  • سلام
    . خانمم استرس و دلشوره شدیدی داشت . سال ۹۲ بردمش پزشک اعصاب و روان بعد از هشت سال مصرف داروی اعصاب مشخص شد که تنها دلیل استرس و دلشوره خانمم وجود بیماری تیرویید بود که ما از آن غافل بودم . سهل انگاری من باعث شد کهذخانمم به اشتباه سالها قرص اعصاب بخور .
    قبل از رفتن به پزشک اعصاب . باید آزمایش گرفت . عوامل استرس های شدید میتواند وجود بیماریهای فیزیکی از قبیل بیماریهای گوارشی باشد

    پاسخ
  • سلام آقای دکتر من تازگی آزمایش دادم سطح TSH روی ۰/۱۱بوده و با مشکل خونریزی ولکه بینی و اختلال قاعدگی روبرو شدم روزهای پر استرس و پر کاری را هم دارم به نظر شما چکاری انجام دهم

    پاسخ
  • پوراندخت
    1401/03/14 7:11 ب.ظ

    سلام خسته نباشید من ۵۶ سال دارم چند سال قبل بخاطر مسایل خانوادگی افسردگی گرفتم دکتر روانپزشک رفتم حالم خوب شد الان دوباره افسردگی گرفتم چکاب کردم فهمیدم کم کاری تیروئید دارم اما دکتر برام داروئی تجویز نکرد الان نمیدونم افسردگی من بخاطر کم کاری تیروئید هست یا اینکه افسردگی گرفتم داروی افسردگی خوردم اما حالم بدتر میشه نمیدونم چکار کنم لطفا منو راهنمایی کنید مرسی

    پاسخ
  • سلام من چن بار آزمایش تیرویید دادم که یه بار کم بوده یه بار عادی بوده و برا امادگی قبل از بارداری رفتم و کم کاری تشخیص داده شد و روزی نصف قرص ناشتا به جز ۵ شنبه جمعه تجویز شد و بعد از چند ماه آزمایش آنتیtpo تجویز شد و به خاطر مشکلات شدیدی که این اواخر برام پیش اومده بود و بسیار تحت فشار و استرس بودم و غذا نمیتونستم بخورم و خواب شبانه نداشتم تعریق شبانه به شدت داشتم و خیلی شرایط بدی رو سپری کردم پزشک گفته بودن مشکلی نداره برا اقدام و من اقدام به بارداری کردم اما جواب آزمایشم که اومد انتی tpo 222 شده بودt3 و t4 باز نرمال نبود و tsh هم شده بود ۴.۷ ….به نظرتون دوباره آزمایشمو تجدید نکنم؟ ممکنه باردار بشم و بچه مشکل دار باشه ؟ چکار کنم؟

    پاسخ
  • سلام پدر من مشکل تیروئید داره و جدیدا قند و چربی بالا رفته و خیلی عصبی شده و درضمن بی منطق و بدبین هم شده یعنی هیچی رو نمیشه بهش ثابت کرد اگه بخوایم ثابت کنیم فقط به دعوا منجر میشه آیا از علایم همین بیماریه؟

    پاسخ
  • الهام رحیمی
    1400/06/22 8:25 ق.ظ

    سلام، روز بخیر
    آقای دکتر من کم کاری تیروئید مادرزادی دارم و ۳۳ سالم هست و یک فرزند یک و نیم ساله دارم که سالم است، اما بخاطر بچه داری و بیداری ها و مشکلات بچه داری و از این قبیل، کلا همیشه دارای استرس و اضطراب هستم که از قبل هم داشتم و حالا بعد از زایمان تشدید و بیشتر شده و کم کم احساس می کنم که افسرده شده ام و دیگر فرد شاد و سرحال نیستم، از شما درخواست راهنمایی دارم، سپاسگذارم برای مقاله های مفیدتان

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.