این اطلاعات به شما کمک می کند تا برای درمان سرپایی خود با ید رادیواکتیو آماده شوید. توضیح می دهد که قبل، در طول و بعد از درمان چه چیزی را باید انتظار داشت.
سریع پیدا کنید
درباره درمان با ید رادیواکتیو
درمان با ید رادیواکتیو خطر عود سرطان تیروئید را کاهش می دهد. همچنین برای درمان سرطان تیروئید که به سایر قسمت های بدن شما گسترش می یابد (متاستاز)، استفاده می شود.
ید رادیواکتیو اغلب به شکل قرص است. اگر در بلعیدن قرص ها مشکل دارید، می تواند به شکل مایع نیز باشد. اگر فرم مایع را میخواهید، قبل از درمان به پزشک خود در خدمات تصویربرداری و درمان مولکولی (MITS) بگویید. MITS گاهی اوقات خدمات پزشکی هسته ای نامیده می شود.
هنگامی که ید رادیواکتیو مصرف می کنید، وارد جریان خون شما می شود و توسط سلول های تیروئید جذب می شود. ید رادیواکتیو تشعشع می کند و سلول های سرطانی غده تیروئید را به مرور زمان از بین می برد. همچنین سلول های سرطانی تیروئید را که ممکن است به سایر قسمت های بدن گسترش یافته باشد، از بین می برد.
بیشتر بخوانید: درمان سرطان تیروئید با ید رادیواکتیو پیش از اقدام به بارداری
قبل از درمان با ید رادیواکتیو
از یک رژیم غذایی کم ید پیروی کنید.
قبل از شروع درمان باید حداقل یک هفته از یک رژیم غذایی کم ید پیروی کنید. یک رژیم غذایی کم ید به شما کمک می کند تا درمان با ید رادیواکتیو بهتر عمل کند. ید بیش از حد در رژیم غذایی می تواند سلول های تیروئید را از جذب ید رادیواکتیو باز دارد.
این رژیم را تا ۲۴ ساعت (۱ روز) پس از پایان درمان خود ادامه دهید یا دستورات پزشک خود را دنبال کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر، رژیم غذایی کم ید را بخوانید.
بیشتر بخوانید: درمان با ید ۱۳۱ برای فرسایش تیروئید
با پزشک خود در مورد برنامه درمانی خود صحبت کنید.
پزشک در مورد برنامه درمانی با شما صحبت خواهد کرد. برنامه درمانی شما طی چند روز این مراحل را دنبال خواهد کرد:
روز اول: آزمایش خون خواهید داشت. پس از انجام این آزمایشات، به پزشک مراجعه خواهید کرد. سپس، یک پرستار علائم حیاتی شما (ضربان قلب، فشار خون، دما و تعداد تنفس) را بررسی می کند. آنها همچنین به شما یک تزریق تیروتروپین آلفا (Thyrogen®) (شات) می دهند تا به شما کمک کند برای درمان خود آماده شوید. این تزریق به سلول های باقیمانده تیروئید کمک می کند تا ید رادیواکتیو را جذب کنند.
روز ۲: یک تزریق تیروتروپین آلفا دیگر دریافت خواهید کرد. سپس ۲ ساعت بعد، یک دوز تشخیصی کوچک از ید رادیواکتیو به صورت قرص یا مایع دریافت خواهید کرد. پس از دریافت این مقدار کمی ید رادیواکتیو، نیازی به رعایت هیچ گونه اقدامات احتیاطی پرتویی (اقدامات ایمنی) ندارید.
روز ۳: یک اسکن قبل از درمان خواهید داشت. این به پزشک شما نشان می دهد که چگونه بدن شما ید رادیواکتیو را جذب می کند. این اسکن همچنین به پزشک کمک می کند تا تصمیم بگیرد که دوز درمانی ید رادیواکتیو شما چقدر باید باشد.
پس از اسکن، دوز درمانی ید رادیواکتیو را دریافت خواهید کرد. این یک روش سرپایی است، بنابراین نیازی نیست یک شب در بیمارستان بمانید.
۳ تا ۵ روز بعد: چند روز پس از درمان، اسکن بعد از درمان خواهید داشت. این به پزشک کمک می کند تا ببیند بدن شما دوز درمانی ید رادیواکتیو را کجا جذب کرده است.
اگر قصد دارید بچه دار شوید با پزشک خود صحبت کنید.
اگر قصد دارید بچه دار شوید، قبل از درمان با پزشک در مورد برنامه های خود صحبت کنید.
مهم است که شما:
- حداقل تا ۶ ماه پس از درمان با ید رادیواکتیو، باردار نشوید یا شخص دیگری را باردار نکنید.
- حداقل تا ۶ ماه پس از درمان با ید رادیواکتیو از روش های پیشگیری از بارداری (کنترل بارداری) استفاده کنید. استفاده از کنترل بارداری به جلوگیری از بارداری کمک می کند.
بسته به آنچه که پزشک به شما می گوید ممکن است مجبور شوید این دستورالعمل ها را برای بیش از ۶ ماه دنبال کنید.
شیردهی یا پمپاژ شیر مادر را متوقف کنید.
شما باید حداقل ۱۲ هفته (۳ ماه) قبل از درمان، شیردهی یا پمپاژ شیر مادر را به طور کامل متوقف کنید. این به جلوگیری از تجمع ید رادیواکتیو در بافت پستان شما که دارای شیر است کمک می کند.
پس از درمان، نمی توانید به شیردهی یا پمپاژ شیر مادر برای کودک یا فرزندان فعلی خود بازگردید. این به این دلیل است که شیر مادر می تواند آنها را در معرض تشعشع قرار دهد. شما می توانید با خیال راحت شیر مادر را برای هر نوزادی که ممکن است در آینده به دنیا بیاورید، شیر دهید یا دوباره پمپاژ کنید.
اگر در مورد شیردهی یا پمپاژ شیر مادر و درمان خود سؤالی دارید، با پزشک خود صحبت کنید. اگر قصد دارید بعد از درمان بچه دار شوید، با پزشک در مورد برنامه های خود صحبت کنید.
برنامه ریزی برای حمل و نقل خصوصی پس از درمان
قبل از اینکه برای درمان خود بیایید، برنامه ای برای برگشت به خانه با استفاده از وسایل حمل و نقل خصوصی برنامه ریزی کنید.
ید رادیواکتیو تشعشع می کند. این بدان معناست که پس از درمان، نمی توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای رسیدن به خانه استفاده کنید. نمونه هایی از حمل و نقل عمومی اتوبوس، مترو، قطار و هواپیما هستند. در عوض، شما می توانید:
- پیاده بروید.
- با اتومبیل خود بروید.
- از کسی بخواهید شما را به خانه برساند.
- یک ماشین شخصی داشته باشید. یعنی هیچ کس دیگری جز راننده در ماشین، همراه شما نباشد.
اگر شخص دیگری رانندگی می کنید، تا جایی که ممکن است از او دور بنشینید. شما باید حداقل ۳ تا ۶ فوت (۱ تا ۲ متر) از راننده دور بنشینید. این به معنای نشستن در صندلی عقب خودرو و در سمت مخالف راننده است.
روز درمان شما با ید رادیواکتیو
دوش گرفتن
می توانید شب قبل یا صبح روز درمان با آب و صابون دوش بگیرید.
می توانید از دئودورانت، لوسیون ها، کرم ها و آرایش معمولی خود استفاده کنید.
داروها
با پزشک در مورد داروهای تیروئید خود صحبت کنید. اگر پزشک به شما بگوید مشکلی ندارد، می توانید آن را در روز درمان مصرف کنید.
تمام داروهای دیگر خود را مانند معمول مصرف کنید.
رژیم غذایی
- رژیم غذایی کم ید را دنبال کنید.
- حداقل ۲ ساعت قبل از قرار ملاقات برنامه ریزی شده، یک صبحانه سبک و کم ید (مانند بلغور جو دوسر) بخورید.
- تا ۲ ساعت پس از درمان چیزی نخورید. می توانید ظرف ۲ ساعت پس از درمان مایعات کم ید (مانند آب) بنوشید.
چه چیزی بیاوریم؟
وسایلی مانند کتاب، مجله، لپتاپ، آیپد یا تلفن همراه خود را برای کمک به گذراندن زمان به همراه داشته باشید. می توانید این وسایل را پس از درمان با خود به خانه ببرید. هر مقدار کمی تشعشع بر روی این اقلام آسیبی به شما و دیگران نمی رساند.
کجا برویم؟
مهم است که به موقع برای قرار خود برسید. هماهنگ کننده پزشکی هسته ای به شما یادآوری می کند که کجا بروید و چگونه باشید.
انتظار چه چیزی داشته باشم؟
قبل از شروع درمان، اسکن پزشکی هسته ای در MITS انجام می شود. اسکن پزشکی هسته ای یک اسکن تصویربرداری است که با استفاده از دستگاه بزرگتری که روی آن دراز می کشید انجام می شود. اسکن معمولاً حدود ۴۵ دقیقه طول می کشد، اما ممکن است بیشتر طول بکشد.
پس از اسکن، یکی از اعضای تیم مراقبت، شما را به یک اتاق خصوصی در منطقه درمان سرپایی می برد. دوستان و خانواده شما می توانند با شما در اتاق بمانند، اما آنها باید قبل از شروع درمان شما را ترک کنند.
وقتی در اتاق خود هستید:
- پزشک، پرستار و فیزیکدان سلامت شما (FIH-zih-sist) به دیدن شما خواهند آمد. یک فیزیکدان سلامت با اطمینان از استفاده ایمن از اشعه به محافظت از مردم و محیط زیست کمک می کند. پزشک، پرستار و فیزیکدان سلامت شما به هر سوالی که در مورد درمان دارید پاسخ خواهند داد.
- پزشک، پرستار و فیزیکدان بهداشتی شما در مورد اقدامات احتیاطی پرتویی که باید پس از درمان خود رعایت کنید، به شما خواهند گفت. شما یک نسخه کتبی از این دستورالعمل ها را دریافت خواهید کرد. سپس فرم رضایت نامه ای را امضا می کنید که می گوید با درمان موافق هستید و خطرات آن را درک می کنید.
- قبل از شروع درمان، یک پرستار شما را معاینه خواهد کرد. شما همچنین برای جلوگیری از حالت تهوع یا استفراغ دارویی دریافت خواهید کرد. حداقل تا ۱ ساعت پس از مصرف این دارو، غذا نخورید یا از دستورات پزشک خود پیروی کنید.
در طول درمان
از بازدیدکنندگان خواسته می شود که اتاق شما را ترک کنند. سپس، پزشک شما درمان ید رادیواکتیو را در اتاق شما انجام می دهد. مقدار دریافتی شما بر اساس نتایج آزمایش خون و اسکن شما خواهد بود.
- اگر ید رادیواکتیو را به شکل قرص دریافت می کنید، بسته به دوز مصرفی خود، ممکن است ۱ یا بیشتر قرص دریافت کنید. با قرص ها آب برای قورت دادن خواهید داشت.
- اگر ید رادیواکتیو را به شکل مایع دریافت می کنید، حدود ۱ قاشق چای خوری (۵ میلی لیتر) مایع می نوشید. آن را از یک ویال کوچک و از طریق نی می نوشید. مایع شفاف است و طعم کمی دارد. بیشتر مردم می گویند طعم آن شبیه آب است، اما برخی می گویند که طعم کمی کهنه یا کپک زده دارد.
- بلافاصله پس از درمان، فیزیکدان سلامت سطح تشعشع شما را با یک دستگاه دستی کنترل می کند. پس از درمان باید حداقل ۱ ساعت در اتاق خود بمانید. برای گذراندن زمان می توانید از تلفن همراه یا تماشای تلویزیون استفاده کنید. در این مدت نمی توانید بازدید کننده داشته باشید.
- ممکن است بلافاصله پس از درمان عوارض جانبی نداشته باشید، اما ممکن است بعداً عوارض جانبی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر، بخش “عوارض جانبی” را مطالعه کنید.
بعد از درمان با ید رادیواکتیو
دستورالعمل ایمنی در برابر تشعشعات
پس از درمان، تشعشعاتی از بدن شما خواهد آمد. دستورالعمل های ایمنی در برابر تشعشعات زیر و همچنین دستورالعمل هایی که ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی به شما می دهد را دنبال کنید. این به حفظ امنیت اطرافیانتان کمک می کند.
قرار گرفتن در معرض دیگران
- زمان: مدت زمانی را که با دیگران می گذرانید محدود کنید. هر چه زمان کمتری را در کنار دیگران بگذرانید، در معرض تشعشعات کمتری قرار خواهند گرفت.
- فاصله: فاصله خود را با افراد دیگر حفظ کنید. هر چه از دیگران دورتر باشید، آنها در معرض تشعشعات کمتری قرار خواهند گرفت.
- تا ۲۴ ساعت آینده حداقل ۶ فوت (۲ متر) از افراد باردار و افراد کمتر از ۱۸ سال دور باشید.
- حداقل ۳ فوت (۱ متر) از سایر افراد برای ۲۴ ساعت آینده دور بمانید.
- تا ۲ تا ۳ روز آینده با کسی در یک تخت نخوابید. حداقل ۶ فوت (۲ متر) دورتر بخوابید.
در سفر
- برخی تجهیزات امنیتی (مانند فرودگاه ها یا تونل های بیرونی) می توانند مقادیر بسیار کمی تشعشع را تشخیص دهند. یکی از کارکنان یک کارت کیف پول به شما می دهد که می گوید داروی رادیواکتیو دارید. این کارت می گوید که شما ممکن است تا ۳ ماه پس از درمان، مقادیر کمی پرتو از خود ساطع کنید. اگر شما را در یک ایست بازرسی متوقف کردند، این کارت را به مجریان قانون نشان دهید.
- پس از درمان، نمی توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای رسیدن به خانه استفاده کنید. از وسایل حمل و نقل خصوصی استفاده کنید که شما را حداقل ۳ تا ۶ فوت (۱ تا ۲ متر) از دیگران دور کند. برای دستورالعمل های حمل و نقل به لیست زیر مراجعه کنید. اگر بیش از ۴ ساعت در سفر هستید، قبل از خروج از بیمارستان با بخش فیزیک سلامت صحبت کنید.
دستورالعمل های حمل و نقل
بهتره:
- سفر نکنید.
- پیاده بروید.
- با ماشین شخصی
- ماشین شخصی (می توانید خودتان رانندگی کنید یا از کسی بخواهید شما را به خانه برساند.)
اگر با ماشین شخصی سفر می کنید:
- حداکثر ۲ نفر در ماشین. به صورت مورب از راننده بنشینید (در صندلی عقب و در سمت مخالف راننده بنشینید).
- برای خودروهای بزرگتر، در دورترین صندلی از راننده و پشت سر راننده بنشینید.
سفر نکنید یا:
- حمل و نقل عمومی (قطار، اتوبوس، مترو، هواپیما) به مدت ۲۴ ساعت پس از درمان شما
بازگشت به سر کار
فیزیکدان سلامت شما به شما خواهد گفت که چه زمانی می توانید به سر کار بازگردید. این معمولاً ۱ تا ۲ روز پس از درمان است، اما می تواند طولانی تر باشد. این بستگی به نوع کاری دارد که انجام می دهید و اینکه آیا با دیگران در تماس نزدیک هستید یا خیر.
فعالیت جنسی
- فیزیکدان سلامت به شما خواهد گفت که چه زمانی پس از درمان مجدداً فعالیت جنسی بی خطر است.
- از پزشک خود در مورد استفاده از کنترل بارداری برای کمک به جلوگیری از بارداری سوال کنید. حداقل تا ۶ ماه پس از درمان خود باردار نشوید یا شخص دیگری را باردار نکنید. قبل از اقدام برای باردار شدن با پزشک خود صحبت کنید.
پاکسازی ید رادیواکتیو از بدن
مقداری از ید رادیواکتیو توسط سلول های تیروئید جذب می شود، اما مقداری باقی می ماند. بیشتر ید رادیواکتیو باقیمانده از طریق ادرار از بدن خارج می شود. مقادیر کمتر از طریق بزاق (تفک کردن)، تعریق و حرکات روده (مدفوع) از بدن خارج می شود.
برای کمک به خروج سریع ید رادیواکتیو از بدن، این دستورالعمل ها را دنبال کنید.
- مایعات زیاد بنوشید. بلافاصله پس از درمان شروع کنید، سعی کنید حداقل ۸ (۸ اونس) فنجان مایع را هر روز بنوشید. آب و نوشیدنی های مبتنی بر آب بنوشید. نوشیدن مایعات را حداقل ۵ تا ۷ روز پس از درمان ادامه دهید. برای نوشیدن مایعات لازم نیست شب ها از خواب بیدار شوید. فقط وقتی بیدار هستید مایعات بنوشید.
- تا جایی که می توانید ادرار کنید. ادرار شما رادیواکتیو خواهد بود، بنابراین تا می توانید ادرار کنید تا مثانه خود تخلیه شود. سعی کنید هر بار که احساس میکنید به جای نگه داشتن آن در مثانه، ادرار کنید.
- هنگام ادرار کردن، سعی کنید ادرار خارج از توالت نباشد. اگر چنین کردید، دستکش بپوشید و آن را با یک ضدعفونی کننده همه منظوره تمیز کنید.
- اگر به طور معمول هنگام ادرار ایستاده اید (ادرار کردن)، سعی کنید روی توالت بنشینید. این به این دلیل است که شما می توانید از خروج ادرار در هر جایی غیر از توالت جلوگیری کنید. این کار را به مدت ۲ روز پس از درمان انجام دهید، مگر اینکه پزشک دستورالعمل دیگری به شما بدهد.
- تا جایی که می توانید به حمام بروید (مدفوع). حرکات روده شما نیز رادیواکتیو خواهد بود. حدود ۱ هفته تا جایی که می توانید به دستشویی بروید تا بتوانید روده بزرگ خود را خالی کنید.
- یبوست زمانی است که کمتر از حد معمول مدفوع میکنید، دفع مدفوع سختتر است یا هر دو. اگر اغلب یبوست دارید، قبل از درمان از پزشک خود در مورد مصرف ملین ها سوال کنید. ملین ها دارویی هستند که به شما کمک می کنند تا اجابت مزاج داشته باشید. اگر تا ۲۴ ساعت پس از درمان اجابت مزاج نداشتید، با پزشک خود صحبت کنید.
- آب نبات های سفت ترش را بمکید. برخی از افراد پس از درمان دچار خشکی دهان می شوند. برای کمک به این امر، می توانید از ۲۴ ساعت پس از درمان، آب نبات های سفت ترش را بمکید. مکیدن آنها را تا حدود ۳ روز پس از درمان ادامه دهید. این به شما کمک می کند بزاق بیشتری بسازید تا ید رادیواکتیو بتواند بدن شما را ترک کند.
- در صورت داشتن هر گونه مشکلی مانند حالت تهوع یا درد معده با پرستار خود تماس بگیرید.
رژیم غذایی
- شما می توانید ۲۴ ساعت پس از درمان به رژیم غذایی عادی خود بازگردید، مگر اینکه پزشک دستورالعمل دیگری به شما بدهد.
- به مدت ۵ تا ۷ روز پس از درمان به نوشیدن مایعات زیاد ادامه دهید. هر روز حداقل ۸ فنجان (۸ اونس) بنوشید.
- اگر الکل مصرف می کنید، بیش از ۱ یا ۲ نوشیدنی در روز ننوشید.
دارو
- اگر به شما گفته شد که مصرف داروهای تیروئیدی خود را قطع کنید، روز بعد از درمان دوباره مصرف آنها را شروع کنید. دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید.
- از روز بعد از درمان مجدداً سایر داروهای تجویز شده خود را شروع کنید. دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید.
- وقتی بیمارستان را ترک می کنید، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی به شما داروی ضد تهوع می دهد تا با خود به خانه ببرید. پس از درمان آن را در صورت نیاز مصرف کنید.
عوارض جانبی
ممکن است بعد از درمان عوارض جانبی داشته باشید. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تهوع خفیف بلافاصله پس از مصرف ید رادیواکتیو. ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی برای جلوگیری از این امر، قبل از درمان به شما داروی ضد تهوع میدهد.
- ورم در گونه های شما. این به دلیل تحریک یا آسیب به غدد بزاقی شما ناشی از ید رادیواکتیو است. غدد بزاقی شما غددی هستند که بزاق شما را می سازند. تورم می تواند در اوایل صبح بعد از درمان شما ایجاد شود. ممکن است تا ۱ سال پس از درمان ادامه یابد. اگر این علائم را دارید با پزشک خود تماس بگیرید:
- غدد بزاقی دردناک و متورم.
- بزاق که طعم بدی دارد.
- بزاق که بوی بدی می دهد.
- خشکی دهان. این نیز به دلیل تحریک یا آسیب به غدد بزاقی شما ناشی از ید رادیواکتیو است. اگر دوز بالاتری از ید رادیواکتیو مصرف کنید ممکن است خشکی دهان رخ دهد. برای کمک به این امر، طبق دستور پزشک، مایعات زیادی بنوشید. مکیدن آب نبات سفت ترش پس از درمان نیز می تواند کمک کننده باشد. خشکی دهان می تواند بلافاصله پس از درمان اتفاق بیفتد یا ممکن است چند ماه تا یک سال پس از درمان رخ دهد. در موارد نادر، می تواند دائمی باشد (از بین نمی رود).
- تغییرات در طعم ناشی از تحریک جوانه های چشایی شما. پس از درمان، غذا ممکن است طعم شور یا شبیه فلز داشته باشد. این فقط برای مدت کوتاهی طول می کشد و اغلب در عرض ۸ هفته پس از درمان از بین می رود. غذاهای با طعم های مختلف را امتحان کنید تا مطمئن شوید که مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت می کنید.
- ناراحتی در گردن. این می تواند در طی ۲ تا ۳ هفته اول پس از درمان شما اتفاق بیفتد. مدت زمان ماندگاری آن به مقدار بافت تیروئیدی که هنوز در گردن شما است بستگی دارد. مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن (Tylenol®) مصرف کنید. در موارد بسیار نادر، درمان میتواند باعث تورم در گردن شود که نفس کشیدن را سخت میکند. این یک وضعیت جدی است.
مراقبت های بعدی پس از درمان با ید رادیواکتیو
۳ تا ۵ روز پس از درمان، یک قرار ملاقات بعدی با MITS خواهید داشت. در آنجا، یک اسکن بعد از درمان خواهید داشت تا ببینید بدن شما کجا ید رادیواکتیو را جذب کرده است.
قبل از اینکه برای قرار ملاقات بعدی برسید:
- با صابون و آب گرم دوش بگیرید.
- موهایتان را خیلی خوب با شامپو بشویید.
- لباس تمیز بپوشید. از همان لباس هایی که در طول یا بعد از درمان با ید رادیواکتیو پوشیده اید، استفاده نکنید.
وقتی پوست، مو و لباس تمیزی دارید، به تکنسین رادیولوژی شما کمک می کند تا تصاویر واضحی از اسکن بگیرد.
حتما بخوانید: RF تیروئید یا آر اف تیروئید، جدیدترین درمان برای سرطان تیروئید
در طول قرار ملاقات بعدی، پزشک ممکن است:
- اسکن های دیگر را بر اساس نیازهای مراقبت های بهداشتی خود سفارش دهد.
- برای بررسی اینکه آیا دوز داروی تیروئید شما نیاز به تغییر دارد، آزمایش خون بدهد.
پس از اولین قرار ملاقات بعدی، قرار ملاقات بعدی را برای ۶ ماه بعد خواهید گرفت.
تجربه ید تراپی داشتین برامون بگید.
دکتر حجت ابراهیمی نیک
فلوشیپ فوق تخصصی رادیولوژی مداخله ای، متخصص رادیولوژی
عضو هیئت مدیره موسسه سونوگرافی تیراد
طی دوره های آموزشی در کشورهای چین، کره جنوبی، آلمان و ایتالیا در زمینه درمان بیماریهای تیروئید با کمک روشهای کمتر تهاجمی
اولین پزشک ایرانی که موفق به درمان توه های تیروئیدی به روش آر اف در ایران شدند.
۹ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
بله. دو بار طی سه سال. تحمل عوارض ش سخته تقریبا و چون TSH به علت قطع کردن یکماه دارو خیلی بالا میرا و مال من بالای ۱۰۰ بود عوارض و سختی چند برابر شد و تا به زندگی عادی برگردم حدود یکماه طول کشید.
سلام ید باعث میشه ندول های زیر ۵ میلی از بین برن؟من سونو و اسکن دادم چندین ندول زیر ۵ میلی دارم دکتر برام ید نوشته ولی متاسفانه تنها مرکز شهرمون
تموم کرده منتظر هستم تا موجود بشه
این درمان خوب هست یا به تهران مراجعه کنم؟
بله ۱۵۰ تا
با داشتن بچه سخته
من دوبار ید۵میلی کوری استفاده کردم یبار۱۲۵میلی همه چیز اوکی شد ولی تیروگلوبین پایین نمیاد
من یکسال ونیم قبل درمرکز شریعتی یدتراپی شدم و کنترل بیماریم فعلا عالیه
بله دوز ۱۵۰
بله من ید گرفتم الانم خداروشکر خوبم مشکلی ندارم.
بله ۳ بار یدتراپی داشتم.
بله من دوبار یدتراپی داشتم در بیمارستان امام خمینی زیر نظر دکتر مهرشاد عباسی و کاملا با دوبار یدتراپی و مراحل قبل از یدتراپی که خیلی سخت بودش گذراندم و کامل خوبه خوب شدم و درمان شدم و الان هم در مرکز سونوگرافی تیراد زیر نظر دکتر ابراهیمی و دکتر چگینی چکاپ میشم و همه چی عالی هستش برای من و خواهرم و مامانم.