درمان با ید 131 برای فرسایش تیروئید

ید 131

درمان تیروئید با ید ۱۳۱

درمان با ید ۱۳۱ به بیماران مبتلا به سرطان تیروئید که تحت عمل جراحی تیروئید کامل قرار گرفته‌اند و تمام داروهای تیروئید را برای چند هفته قطع کرده‌اند، داده می‌شود اما اسکن بدن با یُد نشان می‌دهد که آن‌ها همچنان در بافت باقی‌مانده تیروئید و یا ضایعات متاستاتیک فعالیت دارند.

هدف از ید ۱۳۱ برای فرسایش تیروئید، از بین بردن تمام بافت تیروئید است.

ید 131

این درمان چگونه کار می کند؟

ید ۱۳۱ که به شکل کپسول داده می‌شود، در معده حل شده و به طور سیستماتیک در سراسر بدن حرکت می‌کند و توسط بافت‌های باقی‌مانده تیروئید جذب می‌شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت ید ۱۳۱ ازطریق هر یک از سه راه زیر از بدن دفع می‌شود:

  • بزاق
  • ادرار
  • عرق کردن

ید رادیویی چه مدت در بدن باقی می‌ماند؟

ید رادیویی حاصل از درمان به طور موقت در بدن باقی‌می‌ماند؛ درواقع بیشتر ید رادیویی که توسط غده تیروئید جمع‌آوری شده است در دو روز اول پس از درمان از بین می‌رود، این ماده عمدتاً از طریق ادرار از بدن خارج شده اما مقادیر بسیار کمی ممکن است در بزاق، عرق و در حین اجابت مزاج باقی بماند. مقدار ید رادیویی باقی‌مانده در بافت تیروئید شما مسئول اثر پزشکی مورد نظر است. با این حال، این مقدار نیز به سرعت کاهش می‌یابد. این بدان معناست که با گذشت زمان امکان قرار گرفتن در معرض تشعشعات برای شما و دیگران کاهش یافته و در پایان درمان، هیچ ید رادیویی در بدن شما باقی نمی‌ماند.

سه اصل اساسی برای مراقبت وجود دارد که باید به خاطر بسپارید:

فاصله: هر چه فاصله شما از دیگران بیشتر باشد، تشعشعات کمتری دریافت خواهند کرد. حتی افزایش فاصله چند فوتی نوردهی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد بنابراین سعی کنید بیش از حد لازم در تماس نزدیک با دیگران نباشید.

زمان: قرار گرفتن در معرض تشعشعات با دیگران بستگی به مدت زمان نزدیکی شما به آن‌ها دارد، شما باید سعی کنید زمان صرف شده در تماس نزدیک با دیگران را به حداقل برسانید.

بهداشت: بهداشت خوب احتمال آلوده شدن افراد دیگر به ید رادیویی که از بدن شما خارج می‌شود را به حداقل می‌رساند، از آنجایی که قسمت اعظم آن از طریق ادرار از بدن شما خارج می‌شود، رعایت بهداشت توالت و شستشوی دقیق و کامل دست‌ها احتمال آلودگی را کاهش می‌دهد.

بکارگیری اصول اولیه و دستورالعمل‌هایی برای کمک به افراد در هنگام قرار گرفتن در معرض ید ۱۳۱

در زیر دستورالعمل‌هایی وجود دارد که توسط انجمن پزشکی هسته‌ای توصیه شده است و به شما در کاهش قرار گرفتن در معرض دیگران کمک می‌کند. پزشک شما باید دستورالعمل های مهم و مدت زمان پیروی از آن‌ها را به شما توصیه کند. برای اطلاعات بیشتر ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنید.

  • چند روز اول پس از درمان به تنهایی بخوابید. در این دوران از بوسیدن یا آمیزش جنسی خودداری کنید، همچنین از تماس فیزیکی طولانی مدت، به ویژه با کودکان و زنان باردار خودداری کنید. غدد تیروئید کودکان و جنین ها نسبت به بزرگسالان به اثرات ید رادیواکتیو حساس‌تر هستند.
  • اگر نوزاد دارید یا در حال مراقبت از آن هستید، دستورالعمل‌های پزشک را اجرا کنید، احتمالاً می‌توانید کارهایی را که برای مراقبت از نوزادتان لازم است انجام دهید، اما ترجیحاً در دو روز اول پس از درمان، کودک را خیلی نزدیک خود نگه ندارید، مانند نشستن در بغلتان حتی برای مدت کوتاهی.
  • اگر به کودک خود شیر می‌دهید، باید آن را قطع کنید زیرا ید رادیواکتیو در شیر مادر ترشح می‌شود. با پزشک خود صحبت کنید که چه زمانی می‌توانید شیردهی را از سر بگیرید.
  • اگر باردار هستید یا فکر می‌کنید ممکن است باردار باشید، به پزشک خود اطلاع دهید زیرا درمان با ید رادیواکتیو نباید در دوران بارداری انجام شود. همچنین، اگر قصد بارداری دارید، از پزشک خود بپرسید که تا چه مدت بعد از درمان باید صبر کنید.
  • هر بار پس از رفتن به توالت دست‌های خود را با آب فراوان و صابون بشویید.
  • توالت را تمیز نگه دارید و بعد از هر بار استفاده دو یا سه بار آن را بشویید.
  • وان حمام را پس از استفاده کاملاً بشویید. تمیز بودن حمام احتمال آلوده شدن دیگران به ید رادیویی موجود در عرق شما را کاهش می‌دهد.
  • مایعات زیادی مانند آب و آب‌میوه بنوشید. این کار باعث می‌شود تا دفعات بیشتری ادرار کنید و به ید رادیواکتیو کمک می‌کند تا سریع‌تر از بدن شما خارج شود، بنابراین مقدار آن در بدن کاهش می‌یابد.
  • در چند روز اول از ظروف غذاخوری جداگانه (یا یکبار مصرف) استفاده کنید و آن‌ها را جداگانه بشویید؛ این کار احتمال آلودگی سایر اعضای خانواده به ید رادیویی موجود در بزاق شما را کاهش می‌دهد.

در بیشتر موارد ممکن است فعالیت‌های عادی تا ۷۲ ساعت پس از درمان از سر گرفته شود.

بر اساس الزامات کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای، مرخصی شما از بیمارستان بر اساس میزان تماسی است که احتمالاً به هر فردی که ممکن است با او در تماس باشید، بدهید. در اغلب موارد، بیمارانی که این درمان را دریافت می کنند، در همان روز پس از مصرف ید ۱۳۱ به خانه بازمی‌گردند.

۴.۵ / ۵. ۲

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
درمان سرطان تیروئید با ید رادیواکتیو پیش از اقدام به بارداری
نوشتهٔ بعدی
نکات تغذیه ای برای بیماران تیروئیدی

۷۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام سوال داشتم خدمتتون من چندروز پیش ید درمانی کردم برای پرکاری تیروئید و ۱۶ میل ید زدم و دکتر متخصص پزشکی هسته ای بهم گفت نهایتا تا چهار روز قرنطینه و فاصله رو رعایت کن بعد چهار روز دیگه فعالیت عادی داشته باش الان چهار روز گذشته می خواستم نظر شما رو بپرسم ؟ الان می تونم دیگه مثل قبل بدون قرنطینه باشه یا نه

    پاسخ
  • سلام.از کجا میشه فهمید تمام ید بعداز یددرمانی ازبدن خارج شده و خطری برای دیگران نداره؟آیا تغییراشتهاو ازدست دادن حس چشایی بعد از دوهفته دلیل بر وجود ید دربدن هست ؟

    پاسخ
  • سلام وقت به خیر
    سهوا از لیفی که ظرف های فرد ید درمانی شده استفاده میکردن برای شست و شوی بقیه ظرف ها استفاده شده
    اما بلافاصله همه ی ظرف ها مجددا شسته شده و دست ها هم چندین بار شسته شده
    الان مشکلی ایجاد میشه یا خطری وجود نداره؟

    پاسخ
  • سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من ید ۲۰ میلی خوردم در مرکزی که ید بهم دادند گفتند بعد از یک هفته با آدمای عادی و بعد از ۱۰روز با بچه ها و خانمهای باردار کافیه قرنطینه ولی شما میگین ۲تا۳هفته
    واقعا سخته

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من نیم ساعت بعد از خوردن ید یک لیوان آب میوه خوردم بنظرتون اثر ید از بین رفته در صورتی که تا ۲ساعت بعدش نیاید چیزی می‌خوردم
    یه دختر ۶سالهذهم دارم تا چند روز نباید ببینمش ؟

    پاسخ
  • چرا جواب سوال منو نمیدین اخه بخدا از استرس نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام من عمل کردم و تیروئیدم رو کامل برداشتم
    ید درمانی انجام دادم به مقدار ۳۰میلی کوری میخواستم بدونم چه زمانی میتونم‌مثه قبل با همه در ارتباط باشم و با خانومم چه زمانی میتونم رابطه داشته باشم؟

    پاسخ
    • پس از عمل جراحی برداشتن تیروئید و انجام درمان ید درمانی، زمانی که می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود و رابطه با دیگران بازگردید، بستگی به عوارض عمل جراحی، شرایط شخصیتان، و نیازهای درمانی دارد. با این حال، این یک سوالی است که بهتر است با پزشک خود مطرح کنید، زیرا او می‌تواند با توجه به وضعیت شما، توصیه‌های دقیق‌تری ارائه دهد.
      در عموم، پس از عمل جراحی برای برداشتن تیروئید، ممکن است مدتی زمان برای بهبودی کامل و بازگشت به فعالیت‌های روزمره لازم باشد. برای رابطه جنسی با همسرتان هم، بهتر است منتظر بمانید تا احساسی از راحتی کافی داشته باشید و پزشک خودتان اجازه را تأیید کند. او می‌تواند بر اساس پیشرفت شما و وضعیت پزشکی توصیه‌هایی ارائه کند.
      در هر صورت، بهتر است پیش از اقدام به هرگونه فعالیت فیزیکی یا رابطه جنسی، با پزشک خود مشورت کنید تا از ایمنی و مواجهه با هر گونه ریسکی مطلع شوید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    سوال منو جواب بدین خیلی خیلی ممنونتون میشم چون خیلی استرس دارم
    همسرم پرکاری تیرویید دارن
    ید درمانی انجام دادن و مرکزی ک ید درمانی انجام دادن گفتن قرنطینه ب مدت یک هفته کافیه
    نوزاد چهار ماهه ای دارم
    همسرم تا کی باید در قرنطینه بمونه که خیالمون راحت باشه برای بچم اتفاقی نمیفته؟
    و اینکه اجسام و وسایلی که دست زده و تماس داشته چجوری ضد عفونی کنیم و کی اشعه از روشون پاک میشه ک اگه بچم دست زد و دستاشو میبره سمت دهانش براش خطرناک نباشه
    ممنون

    پاسخ
    • محسن قراچه
      1402/12/23 9:44 ب.ظ

      نگرانی شما قابل درک است. ید رادیواکتیو که همسرتان دریافت کرده می تواند تا چند روز پس از درمان ساطع کننده اشعه باشد. با این حال، با رعایت برخی احتیاطات می توانید خطر را برای نوزادتان به حداقل برسانید.
      مدت زمان قرنطینه:

      یک هفته قرنطینه که مرکز ید درمانی توصیه کرده است، برای کاهش خطر اشعه به نوزادتان کافی نیست.
      به طور کلی، حداقل دو هفته قرنطینه برای ید درمانی با دوزهای رایج توصیه می شود.
      با این حال، بهترین راه برای تعیین دقیق زمان قرنطینه، مشورت با پزشک متخصص هسته ای است که ید درمانی را انجام داده است. آنها می توانند با در نظر گرفتن دوز ید رادیواکتیو، سن و سلامت نوزادتان، و سایر عوامل، بهترین توصیه را به شما ارائه دهند.
      ضدعفونی کردن:

      لازم است سطوحی که همسرتان با آنها تماس داشته را به طور مرتب ضدعفونی کنید. این شامل دستگیره ها، سطوح حمام، رختخواب، و هر چیز دیگری که ممکن است با آن تماس داشته باشد، می شود.
      برای ضدعفونی کردن، می توانید از محلول آب و صابون یا اسپری های ضدعفونی کننده حاوی الکل استفاده کنید.
      دست های خود را پس از تماس با همسرتان و قبل از دست زدن به نوزادتان به طور کامل بشویید.
      نکات مهم:

      تا دو هفته پس از ید درمانی، از بوسیدن و آغوش گرفتن نوزادتان خودداری کنید.
      هنگام شیر دادن، از ماسک استفاده کنید.
      لباس ها و ملحفه های همسرتان را جداگانه بشویید.
      از تماس مستقیم نوزادتان با لباس ها و ملحفه های همسرتان خودداری کنید.
      در صورت مشاهده هر گونه علائم غیرعادی در نوزادتان، مانند تب، بی حالی، یا بثورات پوستی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
      با رعایت این احتیاطات، می توانید خطر را برای نوزادتان به حداقل برسانید و خیالتان را راحت کنید.

      پاسخ
  • با سلام خدمت شما
    همسر من پرکاری تیروئید داشت و ید رادیواکتیو با دز ۱۲ میلی تجویز کردند
    خواستم بدونم آیا می شود از سرویس بهداشتی مشترک استفاده کنیم
    تا چه مدت نباید آشپزی کنند و
    دختر هشت ساله ام تا چه مدت باید در منزل نباشد
    ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ۳ تا ۴ هفته قرنطینه باید ادامه داشته باشد، اگر از یک سرویس بهداشتی استفاده می‌شود، مرتب ضدعفونی شده و آب زیاد استفاده شود.

      پاسخ
  • مریم عباسی
    1402/11/17 2:36 ق.ظ

    من ۸ روز است که سی میلی کوری یدگرفتم و۷۲ساعت تمام موارد فاصله و غذا وظرف و…رو کامل رعایت وطبق گفته پزشک هسته ای بعداز ۶روز دیگر فاصله رو بادخترم که ۱۲سال است رعایت نکردم آیا برای او هنوزخطرناک است؟وبعد چه مدت امکان ارتباط باهمسرم رادارم?

    پاسخ
  • 09179177457
    1402/11/17 2:02 ق.ظ

    سلام.پسرم ۱۲ سالشه و ترویید کامل برداشته شده و همچنین لنف مرکزی.

    دکتر غدد گفته ید با دوز ۱۰۰ الی ۱۲۵ میلی کوری. میخواستم بدونم جنس داروها ایا فرق میکند با توجه به اینکه ما امارات(دبی) زندگی میکنیم دبی بهتره یا ایران از نظر کیفیت دارویی. دبی گفتن از لهستان میاد داروی ید. شیراز گفتن از روسیه میاد. لطفا راهنمایی کنید.

    پاسخ
  • میرزایی
    1402/11/12 1:32 ق.ظ

    سلام و وقت بخیر خدمت آقای دکتر من ۸ بهمن ۱۰۰ میلی داروی ید گرفتم ۴۸ ساعت بستری بودم الان سرگیجه حالت تهوع معده درد ورم گردن و گلو سر درد و تنگی نفس دارم ابا این علائم عادی بعد ید درمانی

    پاسخ
  • با سلام
    مادر همسرم یددرمانی شدن و همسرم بعد از ۱۹ روز، چند ساعت بصورت نزدیک در کنارشان و همراهشان در خودرو بودن
    ما یک فرزند ۲ ساله داریم
    آیا همسرم ناقل ذرات ید هستند؟؟
    بلافاصله پس از ورود به منزل لباسهایشان را تعویض، شستشو و دوش گرفتن

    پاسخ
  • حمید نصیرلو
    1402/10/26 4:52 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    ۴روز پیش ید درمانی وترخیص شدم ۱۵۰ دز دارو گرفتم وقت اسکن دارم قرص تیرویید از امروز ناشتا شروع کردم برا اسکن مشکل داره راهنمایی بفرمایید با تشکر فراوان

    پاسخ
  • امجدیان
    1402/10/25 4:41 ب.ظ

    سلام آقای دکترمن۳ روزپیش یدر۱۳۱ بمیزان۱۵۰میلی کوری گرفتم ودرمرکزدرمانی قرنطینه بودم زمان ترخیص میزان تشعشع بادستگاه ۲۲نشان داد. آیا برای اطرافیانم مثل اعضای خانواده خطرناک است باوجوداینکه اتاق استراحت و وسایلم مجزا کردم؟ ویاهفته بعدبه محل کارمیرم ؟
    تاکی بایستی مرتبا آب بخورم وچغدرطول میکشه که بدنم نرمال بشه؟ ضمنا من بیمار دیابتی نوع۲ هستم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ۲۱ روز بهتر است که در قرنطینه بوده و با اطرافیان ارتباط مستقیم نداشته باشد و همچنین به محل کار خود نروید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ایا ممکن است بعد از خوردن قطره ید ۱۳۱ بدن ورم کند

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      چه مدت بعد از یدتراپی این اتفاق افتاده است؟
      افراد با شرایط بدنی متفاوت عکس‌العمل متفاوتی نسبت به درمان یدتراپی دارند.

      پاسخ
  • سلام دکتر چگینی عزیز تقریبا ۲ سالی هست بیمار شما هستم،دقیقا ۲ سال پیش تشخیص سرطان پاپیلاری توده ۱.۵ سانت در لوب راست من شد تیروئید رو برداشتن و ۱۰۰ واحد هم ید گرفتم من.
    چون من قبل از این اتفاقات مشکل tmj داشتم و در یه مقطعی دردهای tmj من یه دفعه شد ده ها برابر الان بعد از ۲ سال متوجه شدم که مدیرعامل مجموعه ای که من باهاشون فعالیت میکردم بعد از ید درمانی سنگین بدون قرنطینه میومده شرکت و مدام با من در ارتباط نزدیک بوده و من قبل از این هیچ سابقه تیروئیدی هم نداشتم.
    آیا این تماس نزدیک با ایشون میتونه منجر به این اتفاق شده باشه یا اینکه سلولهای سرطانی بافتی مجزا از تخریب سلول توسط ید دارند؟
    سپاس از شما سلامتیم رو مدیون شما هستم،

    پاسخ
    • سلام مجدد،پوزش میخوام هیچ پاسخی برای سئوال من درج نشد!

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        سوال شما چی بوده؟ تعداد سوالات زیاد هست
        لطفا مجدد بفرمایید

        پاسخ
        • همین سئوال بالا که زیرش مجدد نوشتم،

          سلام دکتر چگینی عزیز تقریبا ۲ سالی هست بیمار شما هستم،دقیقا ۲ سال پیش تشخیص سرطان پاپیلاری توده ۱.۵ سانت در لوب راست من شد تیروئید رو برداشتن و ۱۰۰ واحد هم ید گرفتم من.
          چون من قبل از این اتفاقات مشکل tmj داشتم و در یه مقطعی دردهای tmj من یه دفعه شد ده ها برابر الان بعد از ۲ سال متوجه شدم که مدیرعامل مجموعه ای که من باهاشون فعالیت میکردم بعد از ید درمانی سنگین بدون قرنطینه میومده شرکت و مدام با من در ارتباط نزدیک بوده و من قبل از این هیچ سابقه تیروئیدی هم نداشتم.
          آیا این تماس نزدیک با ایشون میتونه منجر به این اتفاق شده باشه یا اینکه سلولهای سرطانی بافتی مجزا از تخریب سلول توسط ید دارند؟
          سپاس از شما سلامتیم رو مدیون شما هستم

          پاسخ
  • داودیان
    1402/10/07 5:20 ب.ظ

    سلام و عرص ادب خدمت شما
    من ۳روز پیش در بخش ید درمانی بستری شدم
    تجویز ۱۵۰ میلی کوری ید۱۳۱ بود
    ۴۸ ساعت بعد از دریافت ید در مرکز قرنطینه بودم
    و بنا به توصیات مایعات فراوان مصرف کردم و تحرک بدنی زیاد هم داشتم
    هنگام ترخیص تشعشع من رو اندازه گرفتن
    و ازشون پرسیدم مقدار مجاز برای ترخیص چقدر است گفتن ۷۰ که واحدش، رو نمیدونم چیه سوال دومم این بود که دستگاه تشعشع من رو چند نشون میده گفت ۱۲
    بعد از ترخیص هم مایعات فراوان مصرف میکنم و تمام پروتوکلهای بهداشتی هم رعایت کردم
    سوال بنده این است که مدت زمانی که نیاز هست در خانه بمانم با احتساب این اطلاعات چقدر خواهد بود
    یک هفته کافی است و بعد از اون میتوانم کارهای عادی رو از سر بگیرم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      توصیه می‌شود ۲ تا ۳ هفته در قرنتینه باشید و از تماس مستقیم با افراد خودداری کنید. مصرف مایعات و استحمام به خروج ید از بدن شما کمک زیادی می‌کند.

      پاسخ
      • سلام همسرم تازه ید درمانی کرده
        ۱۵ میلی گرفته.تا چند روز نبایدرابطه جنسی داشته باشیم

        پاسخ
  • 09186141098
    1402/10/07 8:33 ق.ظ

    امید

    باسلام،من تیروئیدم که پرکار بود دکتر گفتن که الان کنترل شده است اما چون قصد بارداری دارم گفتن باید یا جراحی کنم یا ید درمانی،ممنون میشم راهنمایی کنید که کدومش خطرش به ویژه برای زمان بارداری کمتر است

    پاسخ
  • ناشناس
    1402/09/10 6:56 ب.ظ

    باسلام آقای دکتر من ۵روزه که یددرمانی کردم ایابعدازیددرمانی دست مابالوازم خانه نباید ارتباط داشته باشدچندروزبای از دستکش استفاده کنیم بعدازیک هفته سطوح خانه بایدباچی ضدعوفونی کنیم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، بهتر است تماس با لوازم خانه نداشته باشید، از لوازم یک بار مصرف استفاده کنید و بعد از استفاده دور انداخته شود.
      استحمام زیاد و مصرف مایعات کمک زیادی می‌کند. این روند برای ۳ هفته حداقل باید رعایت شود.

      پاسخ
  • با سلام
    خانم بنده قراره ید درمانی بشه از طریق بلع و دو روز در بیمارستان تحت مراقبت باشه و من یک پسر ۱۷ ساله و یک دختر ۸ ساله دارم آیا ما باید به مدت دو هفته منزل را ترک کنیم و جای هم نداریم بریم یا می‌توانم مراقبت کنیم و رعایت فاصله و بهداشت شدید باشیم . ممنون راهنمای بفرمایید .

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نیاز به ترک کامل خانه نیست. اما اگر امکانش هست، سرویس بهداشتی و حمام مجزا شود.
      فاصله رعایت شود و همسر شما، تماسی با فرزندان نداشته باشد. بهتر است از وسایل پذیرایی یک بار مصرف برای ایشان استفاده شود که بعد از استفاده دور ریخته شوند.
      مصرف مایعات و حمام در تسریع بهبودی موثر است.

      پاسخ
  • با سلام من الان ۳روز هست ید گرفتم ۱۵۰شکم درد و پا درد شدید دارم ایا مربوط به ید درمانی میشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      از عوارض یدتراپی در بدن افراد مختلف بسته به قوای جسمی و روحیه موارد متعددی می‌توان نام برد، مشکلات معده، تلخی دهان و … از عوارض شایع بعد از یدتراپی است. استفاده از مایعات بخصوص آب و شکلات‌های ترش که باعث ترشح بزاق بیشتری در دهان شود در رژیم غذایی خود داشته باشید.
      نیاز به زمان است تا ید به صورت کامل از بدن شما خارج شود.

      پاسخ
  • سلام.دکتر یددرمانی مادرم بعد از یددرمانی توی بیمارستان گفتن قرص تیرویید شروع کنن.این روی اسکن تاثیر منفی نداره؟؟مادرم ۱۰ روز بعد از یددرمانی اسکن شدن.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      باتوجه به یدتراپی مادر توصیه اکید میشود طبق دستور پزشک رفتار کرده و روال درمان را ادامه دهید.

      پاسخ
  • عنایت عزیزی
    1402/08/21 1:31 ق.ظ

    سلام و خدا قوت
    همسر بنده ید درمانی انجام داده و الان قرنطینه می باشد ولی خیلی درد معده شدید دارن و قرص مصرف میکنن ولی فایده ندارد
    خواستم بدونم درمان معده درد شدید بعد از یددرمانی چیه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      درد معده پس از درمان با ید ممکن است به دلیل عوارض جانبی و اثرات دارویی باشد. مصرف ید درمانی ممکن است عوارضی مانند التهاب معده یا تحریک دستگاه گوارش را به همراه داشته باشد که باعث درد و سوزش معده شود.
      برای کاهش درد معده و تسکین عوارض ممکن پس از مصرف ید درمانی، می‌توانند اقدامات زیر مفید باشند:
      ۱. مصرف داروهای تسکین دهنده معده: مصرف داروهایی مانند آنتی‌اسیدها یا داروهای تسکین دهنده معده با دستور پزشک می‌تواند در کاهش سوزش معده مفید باشد.
      ۲. تغذیه مناسب: انتظار می‌رود از مصرف غذاهای خنک و نرم کمک شایانی به تسکین درد معده داشته باشد. همچنین از مصرف غذاهای سنگین، چرب و تند پرهیز کنید.
      ۳. استراحت: استراحت به معده کمک می‌کند تا بهبود یابد. برنامه روزانه‌تان را برای استراحت و آرامش تنظیم کنید.
      ۴. مراجعه به پزشک: در صورت ادامه درد و سوزش معده و عدم بهبود با استفاده از داروهای خودسرانه، حتما به پزشک خود مراجعه کنید تا اوضاع را بررسی کرده و راهنمایی‌های لازم را ارائه دهد.

      همچنین، برای اطمینان از وضعیت خود و مشاوره کامل‌تر، می‌توانید به پزشک مراجعه کرده و شرایط خود را توضیح دهید تا ایشان تحلیل و درمان موردنیاز را برای شما تعیین کنند.

      پاسخ
  • سلام
    در صورت دریافت ید ۵میلی کوری جهت اسکن،آیا قرنطینه نیاز هست؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، اما کوتاه‌مدت. برای انجام اسکن هسته‌ای که نیاز به دریافت ید هست، بهتر است از شیر و مایعات برای خروج سریعتر ید از بدن استفاده شود اما بهتر است در مورد تمام نگرانی ها با پزشک مربوطه صحبت کنید تا با توجه به سوابق پزشکی شما راهنمایی دقیق تری داشته باشد.

      پاسخ
  • سلام. وقت بخیر
    من خیلی گشتم جوتب سوالم ر پیدا نکردم جایی.
    ارتباط با فردی که یددرمانی کرده چه ضرری داره؟
    چه اتفاقی برای فرد سالم میوفته اگه با یه فرد یددرمانی شده تماس داشته باشه.
    ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به صورت کلی اشعه ناشی از ید باعث ازبین رفتن و تحلیل غده تیروئید میشود بنابراین توصیه میشود افرادی که یدتراپی کرده اند برای مدتی در قرنطینه باشند تا میزان اشعه ای که از بدن آنها خارج میشود کاهش یافته و آسیبی به غده تیروئید و نحوه عملکردش نرساند. بخصوص زنان باردار، کودکانی که به سن بلوغ نرسیده اند و بانوانی که مادر نشده اند بهتر است مراقبت بیشتری داشته باشند تا غده تیروئیدشان تحت تاثیر اشعه ید ساطع شده از بیمار یدتراپی شده قرار نگیرد.

      پاسخ
  • سلام من ۱۴ روزه ید درمانی شدم ۵۰ میل
    والان میخام شربت دیفن هیدرامین بخورم واز اونجایی که تداخل با ید رادیواکتیو داره میخام بدونم ید الان از بدنم خارج شده میتونم دیفن هیدرامین بخورم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      درخصوص تداخل بین ید درمانی (به عنوان جزء تراپی تیروئید) و دیفن هیدرامین (Diphenhydramine) باید توجه داشته باشید که دیفن هیدرامین یک داروی ضد آلرژی و آنتی هیستامین است که معمولاً برای کنترل علائم آلرژیک مانند سرفه، عطسه، اشک ریزش، حساسیت پوستی و غیره استفاده می‌شود.
      از آنجایی که شما تازه یک دوره ید درمانی تحت پزشکی را شروع کرده‌اید، باید همواره با پزشک خود در مورد مصرف داروهای جدید مشورت کنید. ید درمانی ممکن است موجب تغییرات در سیستم تیروئیدی شما شود و باید دقیقاً دستورات پزشک را رعایت کنید. او می‌تواند برای شما مشورت دهد که آیا می‌توانید دیفن هیدرامین مصرف کنید یا خیر و در صورت مصرف، به چه مقدار و زمانی.

      علاوه بر این، اگر علائم غیرمعمولی یا تغییرات جدید در وضعیت سلامتی خود مشاهده می‌کنید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید. ایشان می‌توانند ارزیابی دقیق‌تری انجام دهند و توصیه‌های مناسبی ارائه کنند.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    دخترم ید گرفته ، از ظرفهای خونه به صورت جداگانه استفاده کردم ،
    منتها نمی‌دونم از چه مواد شوینده استفاده کنم .
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سلام! برای شستن ظروفی که از آنها ید گرفته‌اید، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:
      ۱. مایع ظرفشویی استاندارد: اغلب مایع‌های ظرفشویی معمولی برای شستن ظروف مناسب هستند. می‌توانید از یک مایع ظرفشویی معتبر و معمولی استفاده کنید.
      ۲. مایع ظرفشویی چندمنظوره: این نوع مایع ظرفشویی برای شستن ظروفی که از آنها ید گرفته‌اند، خیلی موثر است. معمولاً به عنوان مایع ظرفشویی با اثرات قوی در برابر ید استفاده می‌شود.
      ۳. اسید استیک: گاهی اوقات اسید استیک هم می‌تواند در تمیز کردن ظروف از ید به کار برود. با این وجود، باید با احتیاط استفاده شود، زیرا اسید استیک ممکن است برخی از مواد را آسیب بزند.

      قبل از استفاده، همیشه دستورات تمیز کردن روی بسته‌بندی محصول مورد نظر را مطالعه کنید و از مقدار مناسب استفاده کنید. همچنین، توصیه می‌شود که بعد از شستن ظروف، آنها را دقیقاً بشویید تا مواد شوینده روی ظروف باقی نماند.
      در صورتی که نیاز به راهنمایی دقیق‌تر دارید، می‌توانید با مرکز خدمات مشتری مربوط به محصولات شوینده تماس بگیرید و از آنها راهنمایی بیشتری در خصوص استفاده صحیح از محصولاتشان در مورد شستن ظروفی که از آنها ید گرفته‌اند، دریافت کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۵ روزه ید درمانی شدم معدم خیلی درد گرفته سوزش داره در حدی که تنگی نفس میگیرم اصلا اشتها ندارم همش بیحالم دست و پام جون نداره چکار کنن

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      این حالت ناشی از عوارض جانبی ید درمانی است. ایده‌آل است که با پزشکی که درمان ید را انجام داده است، تماس بگیرید تا اوضاع خودتان را برایش توصیف کنید و از وضعیت فعلی و علائمی که دارید به او اطلاع دهید.
      اما بطورکلی
      ۱. استراحت کنید: تا وقتی که با پزشک مشورت نکرده‌اید، تا حد امکان استراحت کنید و تنها فعالیت‌های ضروری را انجام دهید.
      ۲. بی‌اشتهایی: اگر اشتهایتان کم است، تلاش کنید برای مصرف آب و مایعات کافی از شیره‌ها و آبمیوه‌ها استفاده کنید تا از بی‌اشتهایی و ترشحات دهان خشک جلوگیری کنید.
      ۳. داروها: اگر پزشک دارو به شما تجویز کرده است، دقیقاً به توصیه‌های دارویی او عمل کنید.
      ۴. تماس با پزشک: اگر علائم شما به تدریج بهبود نیابد، بدتر شود یا علائم جدیدی ظاهر شود، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
      اهمیت اطلاع‌رسانی به پزشک در مواردی که علائم شدیدی دارید بسیار مهم است، زیرا او می‌تواند تشخیص دقیق‌تری از وضعیت شما برای ارائه بهترین مراقبت‌ها ارائه دهد.

      پاسخ
  • سلام جهت تسکین درد گلو چه دارویی را پیشنهاد می کنید ؟

    پاسخ
    • سلا، وقت بخیر
      بسته به نوع گلودرد، علت بروز گلودرد، جنسیت، سن، سوابق پزشکی و … دارو و دوز مصرف متفاوت خواهد شد.
      بنابراین بهتر است به پزشک مراجعه کرده و از مصرف دارو به صورت خودسرانه اجتناب کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر واقعا شما به ما بیماران کمک میکنید و امید میدهید . درود بر شرف انسانی شما
    دکتر جان من مدت ۷ سال است تیرویید پرکار شدید دا رم و تیروییدم گره ای و بزرگ شده و دیگر تقریبا متی مازول بی اثر است و ۱۰ روز پیش ۲۰ میلی کوری ید درمانی کردم .از ان روز تا حالا سردرد و تهوع و معده درد دارم و حالم خوب نیست . و احساس ناراحتی و درد در ریه هام دارم . خواهشمندم دستور فرمایید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشکر از لطف شما اما بر اساس اطلاعات ارائه شده ترتیب دهم. می‌توانم به شما چند نکته ارائه دهم:

      ۱. **تماس با پزشکتان:** بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید و تغییراتی که پس از درمان با کوری ید رخ داده را به او توضیح دهید. او می‌تواند بر اساس سابقه بیماری و وضعیت فعلی شما، به شما راهنمایی کند.
      ۲. **عوارض دارو:** ممکن است علائم و نشانه‌هایی که شما تجربه می‌کنید، عوارض جانبی درمان با کوری ید باشند. این عوارض ممکن است به طور موقت باشند و یا نشانه‌ای از واکنش ناخواسته بدن به درمان باشند.
      ۳. **معاینه توسط پزشک:** اگر علائم شما نگران‌کننده تر شدند یا بهبود نیافت، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا تخمین بهتری از وضعیت شما بگیرد و اقدامات لازم را تعیین کند.

      با توجه به تجربیات شما و وضعیت پزشکی خاصتان، مشورت با پزشک خود بسیار مهم است تا به شما راهنمایی دقیق‌تری ارائه دهد.

      پاسخ
  • من الان تقریبا دو هفته است ید درمانی کردم ۲۰میلی کوری ، الان گلوم از داخل یکم درد می‌کنه و صدام یکم گرفته است و موقع بلعیدن غذا بخصوص نون یکم درد دارم مثل اینکه موقع بلع به دیواره زخمی میخوره غذا .مشکل خاصی که نیست

    پاسخ
    • درد و سرفه‌های موقت معمولاً پس از انجام عمل ید درمانی در گلو ممکن است رخ دهند و معمولاً در طول زمان بهبود می‌یابند. این علائم ممکن است ناشی از تحریک و التهاب موقت در ناحیه درمان شده باشد. برای کاهش درد و تسکین این علائم می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

      ۱. مصرف آب گرم یا آبلیمو: آب گرم یا آبلیموی گرم باعث آرامش و تسکین در ناحیه درمان شده می‌شود. می‌توانید با آب گرم مصرف کنید یا آبلیموی گرمی بنوشید.

      ۲. استفاده از آب و شور: آب شور گرم کمک به التهاب‌های موضعی می‌کند. می‌توانید با آب شور گرم گلوتان را شستشو دهید یا یک لیوان آب گرم با نصف قاشق چایخوری نمک مخلوط کرده و با آن دهان شویه کنید.

      ۳. صحبت نکنید: در دوره بهبودی، تلاش کنید صحبت را به حداقل برسانید مخصوصا با صدای بلند و به مدت طولانی. تا ناحیه درمان شده بهتر شود.

      ۴. مصرف غذاهای نرم و مرطوب: مصرف غذاهای نرم و مرطوب مانند سوپ‌ها، پوره‌ها و پنیر لیز برای آسان‌تر بلعیدن و تسکین درد می‌تواند مفید باشد.

      در صورت ادامه علائم یا بروز مشکلات بیشتر، توصیه می‌شود به پزشک خود مراجعه کنید تا اوضاع را بررسی و در صورت لزوم اقدامات لازم را انجام دهد.

      پاسخ
  • رقیه شاهمرادی
    1402/04/10 1:16 ق.ظ

    سلام لطفا جواب بدین منم دختره ۵ ساله دارم وبداز ۵ روز گذشته از ید درمانیم دخترم به خانه برگشت و اکثرا کنارم بود البته با فاصله ۲ یا همان ۱ متری ایا احتمال اسیب وجود داره خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام درمان با ید رادیواکتیو (RAI) برای بیماران با مشکلات تیروئید معمولاً ایمن است، اما برای اطمینان بیشتر بهتر است با پزشک خود در ارتباط باشید و او را در جزئیات بیشتری درباره میزان تماسی که دخترتان با شما داشته است مطلع کنید. پزشک شما می‌تواند بر اساس نوع درمان و دوز ید، به شما توضیح دهد که آیا برای شما و خانواده‌تان نیاز به اقدامات خاصی وجود دارد یا خیر. علاوه بر این، توصیه می‌شود همواره به دستورات و راهنمایی‌های پزشک خود عمل کنید و در صورت بروز هرگونه علامت نگران کننده یا تغییرات ناخواسته در وضعیت دخترتان، به پزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • میدانم جواب نمیدهید باز میپرسم
    سوال: شما می فرمایید تا ۷۲ ساعت در بیشتر مواقع میتوانید فعالیت کنید و دو روز اول بیشتر آن از بدن خارج می‌شود ولی چرا خانومی که به من ید دادند گفتند تا یک هفته اتاق دربسته و تنها بمانم
    آیا شما اشتباه می کنید یا اونها قصد آزارم را دارند من خیلی گشتم بیشترشون مطالب شما رو گفتند نمیدونم چیکار بکنم بدجوری حوصلم سر رفته

    پاسخ
    • سلام، نمی‌توانم به طور قطعی در مورد دستورات یا توصیه‌های خاص دیگران قضاوت کنم. هر پروتکل درمانی ممکن است به دلایلی برای شخص خاصی تعیین شود و ممکن است تفاوت‌هایی بین موارد مختلف وجود داشته باشد.

      درمان با ید ۱۳۱ برای درمان برخی از اختلالات تیروئید، از جمله بیماری گواتر و هیپرتیروئیدیسم، استفاده می‌شود. معمولاً پزشکان به بیماران توصیه می‌کنند تا بعد از مصرف ید ۱۳۱ تحت مراقبت خاصی قرار بگیرند تا در ارتباط با تشعشع رادیواکتیو و فراز و نشیب‌های ممکن بعد از درمان راهنمایی شوند.

      بنابراین، بهتر است شما با پزشک خود در مورد توصیه‌ها و دستورالعمل‌های دقیق درمان با ید ۱۳۱ صحبت کنید و از او بخواهید توضیحات کاملی در مورد طول مدت و شرایطی که باید پس از مصرف دارو رعایت کنید، دریافت کنید. این به شما کمک می‌کند تا به طور دقیق درک کنید که چه باید بعد از مصرف دارو انجام دهید و چه محدودیت‌هایی وجود دارد.

      پاسخ
  • گلی منصوربیگ
    1401/12/13 8:45 ق.ظ

    سلام من ۲سال پیش عمل تیروئیدانجام دادم ید ۱۵۰گرمی دریافت کردم الان کاملا خوبم در حال حاضر باردار شدم ولی خیلی نگرانم لطفا بهم جواب بدین آیا اثر ید در سینه ها یم نمانده؟؟؟؟
    میتوانم به نوزادم شیربدهم؟؟؟؟؟؟؟؟؟🙏🙏🙏

    پاسخ
  • زینب زارع
    1401/11/04 11:02 ق.ظ

    سلام خسته نباشید من تیرویید عمل کردم وید دریافت کردم بعدازید متاسفانه دخترم درکنارم بوده۶سال داره ایا احتمال اینکه خدای نکرده اسیبی رسیده بهش هست البته حداقل بافاصله۱-۲متر داشته

    پاسخ
  • سلام آقای دکتر
    چند روز بعد ید درمانی سایر اعضای خانواده میتونن به خانه برگردن؟

    پاسخ
  • بعد از گذشت ۳ روز از یُدخوردن مَرد، آیا ارتباط جنسی او با زن باردار (مثلا سه ماهه) محدودیت‌‌های بیشتری داره؟ و اینکه این محدودیت‌ها برای ۳۰ میلی کوری و دزهای بالاتر فرق داره یا نه…؟ سپاس فراوان 🙏

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.