بررسی سرطان تیروئید پاپیلاری به همراه علائم، درمان ها

سرطان تیروئید پاپیلاری

سرطان تیروئید پاپیلاری (که گاهی اوقات کارسینوم تیروئید پاپیلاری نیز نامیده می شود) رایج ترین نوع سرطان تیروئید است. حتی ممکن است شنیده باشید که پزشک در مورد سرطان، عنوان متاستاتیک پاپیلری تیروئید را به کار می برد (“متاستاتیک” به معنای گسترش آن، به بیش از غده تیروئید است). این مقاله اصول اولیه سرطان تیروئید پاپیلاری، از جمله علائم سرطان تیروئید پاپیلاری، درمان ها و پیش آگهی را مورد توجه قرار خواهد داد. با ما همراه شوید تا در مورد شایع‌ترین نوع سرطان تیروئید، سرطان تیروئید پاپیلاری اطلاعات کاملی به دست بیاورید.

درمان سرپایی سرطان تیروئید

نگاهی گذرا به سرطان تیروئید پاپیلاری

سرطان تیروئید پاپیلاری که گاهی مواقع به نام کارسینومای پاپیلاری تیروئید نیز خوانده می شود، شایع‌ترین سرطان تیروئید در بین انواع سرطان های تیروئید است. گرچه باید تاکید کرد در بین ندول های تیروئید درصد بسیار بالایی بدخیم نبوده و خوش خیم هستند، با این حال در بین ندول های بدخیم تیروئید سرطان پاپیلاری از دیگر انواع آن شایع تر بوده و تقریبا ۸۰ درصد از آمار سرطان تیروئید را به خود اختصاص می دهد، با اینکه رشد آن کند است ولی باز هم در صورت عدم درمان، امکان پیشرفت دارد. این سرطان از سلول های تیروئید آغاز و ممکن است به جز غده تیروئید به غدد لنفاوی و یا دیگر مناطق نیز سرایت کند.

پاپیلاری سرطانی بی علامت

در اکثر موارد سرطان تیروئید پاپیلاری بدون علامت است، با این حال رایج ترین علامت وجود توده در گردن است. که معمولا یک توده جامد نامنظم و یا کیستیک است که از رشد غیر طبیعی بافت تیروئید به وجود می آید، این نوع سرطان رشد کندی داشته و در تحقیقات انجام شده در ۹۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان تیروئید پاپیلاری، نرخ زنده ماندن ۱۰ ساله تخمین زده شده است، یعنی ۹۰ درصد بیماران سرطان تیروئید پاپیلاری طول عمر عادی دارند و مانند بقیه افراد عمر می کنند. توجه داشته باشید که متاستاز در این نوع سرطان شایع است.

آیا سرطان تیروئید پاپیلاری قابل گسترش به سایر اندام ها هست؟

در سرطان تیروئید پاپیلاری، آمار متاستاز نشان می دهد که، متاستاز در کارسینومای پاپیلاری کوچک ۵۰ درصد به غدد لنفاوی گردن و در کارسینومای پاپیلاری بزرگ ۷۵ درصد گسترش به این غدد است.

متاستاز این نوع سرطان به غدد لنفاوی شایع‌تر است و به ندرت به دیگر اندام ها سرایت می کند ولی اگر چنین سرایتی انجام شود ممکن است به ریه ها، کبد و مغز استخوان ها نیز سرایت کند؛ به لحاظ عود سرطان تیروئید پاپیلاری با متاستاز غدد لنفاوی شایع‌تر است، با این حال آمار مرگ و میر بالایی نداشته و به دلیل سرعت رشد آن قابل کنترل است.

خصوصیات و علائم سرطان تیروئید پاپیلاری

  • سن رایج این سرطان بین ۳۰ تا ۵۰ سال است.
  • سرطان تیروئید پاپیلار در زنان شایع‌تر و نسبت آن تقریبا سه برابر مردان است.
  • درمان و پیش آگهی بیماری بسته به زمان تشخیص آن است، در صورتی که توده کمتر از ۱.۵ سانت باشد درمان با یک پیش آگهی خوب امکان پذیر است.
  • درمان بیماری به سن بیمار نیز مرتبط است و افراد زیر ۵۵ سال به درمان بهتر پاسخ می دهند.
  • جنسیت بیمار در درمان موثر است، در واقع زنان بهتر از مردان در یک سن برابر، در درمان پیشرفت داشته اند.
  • در موارد زیادی، بالای ۵۰ درصد احتمال گسترش آن به غدد لنفاوی وجود دارد.
  • درمان آن به خوبی امکان پذیر است و درصد بالایی از بیماران (تقریبا ۱۰۰ درصد) برای بیماران جوان با توده های کوچک انجام پذیر است.
درمان سرطان تیروئید پاپیلاری

درمان سرطان تیروئید پاپیلاری

درمان به روش جراحی

در درمان سرطان تیروئید، اولویت درمان با جراحی تیروئید است و پزشک بر اساس سایز و اندازه توده ممکن است قسمتی و یا تمامی غده تیروئید را برداشته و از باقی نماندن توده بدخیم در بدن بیمار مطمئن شود، میزان برداشت این غده بسته به اینکه آیا گسترش داشته است و یا خیر، اینکه اندازه توده چقدر است و یا شرایط بیمار که اجازه عمل جراحی را می دهد و یا خیر، متفاوت است.

برخی از متخصصان معتقدند که اگر توده بدخیم کوچک بوده و به دیگر قسمت ها گسترش پیدا نکرده باشد (در مورد کیس های متداول) برداشتن تنها یک لوب (یک طرف از تیروئید)، لوبی که درگیر توده بدخیم شده است و قسمت مرکزی غده تیروئید که در آن نشانی از این توده ها وجود دارد، شانس خوبی را برای درمان سرطان تیروئید دارد.

در مورد عمل های جراحی تیروئیدکتومی احتمال آسیب به تارهای صوتی وجود دارد، و نیز این بیماران در صورت کمبود هورمون تیروئید و یا برداشت کامل تیروئید که منجر به کمبود هورمون در بدن می شود، می بایست تا آخر عمرشان دارو مصرف نموده و کمبود هورمون را جبران کنند.

درمان های آر اف و ماکروویو

اگر ندول زیر ۱ سانتی متر باشد و یا به هر دلیلی امکان جراحی برای بیمار وجود نداشته باشد. و یا با وجود جراحی مجدد بیمار دچار عود بیماری شده باشد با آزمایشاتی که انجام می شود و شرایطی که در نظر گرفته می شود می توان از درمان های آر اف تیروئید و نیز از درمان ماکروویو نیز استفاده نمود و بیمار را بدین ترتیب بدون برداشتن تیروئید درمان کرد. درمان به این روش عوارض جراحی و برداشتن تیروئید را نخواهد داشت.

نحوه ارزیابی و تشخیص سرطان تیروئید پاپیلاری

برای ارزیابی و نحوه تشخیص سرطان تیروئید پاپیلاری، پزشک ممکن است از روش های مختلف تشخیصی استفاده نماید، انجام آزمایش خون برای بررسی میزان هورمون ها و فاکتورهای خون، سونوگرافی تشخیصی، سونوگرافی داپلر تیروئید، نمونه برداری و بیوپسی سوزنی یا FNA، توموگرافی کامپیوتری یا همان CT و همچنین MRI از تست هایی است که ممکن است، انجام شود.

در پایان توجه داشته باشید که مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد به عنوان اولین مرکز فوق تخصصی در زمینه بیماری های تیروئید با انجام روش‌های تشخیصی از جمله نمونه برداری سوزنی و FNA، درمانهای آر اف تیروئید و ماکروویو، سونوگرافی داپلر به تشخیص و درمان این بیماری ها می پردازد، می توانید از سایت، نوبت گیری نموده و یا از طریق تماس تلفنی با تعیین وقت قبلی در مرکز جهت معاینه و یا مشاوره آر اف حضور یابید.

مطالب مرتبط:

علائم مهم هشدار دهنده در کمکاری تیروئید کودکان چیست؟

عوارض تیروئید در بارداری

آیا تیروئید باعث ناباروری می شود؟

چگونه بفهمیم سرطان تیروئید داریم؟

علائم اولیه سرطان تیروئید 

شانس ابتلای بیماران سرطانی به کرونا

۳.۸ / ۵. ۴

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
مطلب بعدی
سوزاندن تیروئید (توده تیروئید) یعنی چه؟
مطلب قبلی
چه بیماری باعث لاغری می‌شود؟

۱۵ دیدگاه. Leave new

  • ناشناس
    1401/11/22 10:28 ب.ظ

    سلام تازه متوجه شدم تیروئید از نوع پاپیلاری بدخیم دارم گفتن باید هر چه زود تر جراحی بشی آیا با جراحی امیدی واسه ادامه زندگی دارم یا باید مراسم عروسیمون به هم بزنم .ممنون میشم راهنماییم کنین.

  • فائزه
    1401/11/22 3:07 ب.ظ

    سلام روزتون بخیر
    من تازه جواب fna اومده که از یک نودل در سمت چپ گردنم گرفته شده،،به ابعاد۱.۲در ۹۵. مشکوک به پاپیلاری هستم ،،خواستم ببینم اگه مدارکم رو براتون ارسال کنم ،،با استفاده از روش rf میتونم نتیجه بگیرم؟چه مدت زمان طول می‌کشه تا توبتم بشه؟ممنون میشم از پاسخگویی شما

  • محسن
    1401/03/06 1:35 ق.ظ

    سلام‌بابام‌تازه‌رفت‌پیش‌دکتر‌غده‌گردنش‌بود‌دکتر‌عمل‌کرد.جواب‌ازمایشاتش‌Metastatic papillary thyroid carcinoma.میباشداندازه‌۳×۲×۲cmمیباشد

  • -----
    1400/11/04 11:54 ق.ظ

    چرا پاسخ سوالم رو نمیفرمائید-نجاری

    • مدیر سایت
      1400/11/04 1:08 ب.ظ

      سلام. کجا سوال پرسیدین؟

  • نجاری
    1400/10/25 11:00 ق.ظ

    در سمت راست گلوی من ندول با ابعاد۳۸*۳۶*۱۶ م م در سونوگرافی تشخیص و پیشنهاد نمونه برداری شده.
    آیا با توجه به سایزش اگر در نمونه برداری خوش خیم تشخیص داده بشه بازهم نیاز به جراحی هست؟ آیا معمولا این ابعاد بدخیم هستن؟

    • مدیر سایت
      1400/10/26 12:22 ب.ظ

      سلام. مدارکتون رو به شماره ۰۹۱۰۸۸۱۷۴۴۴ واتساپ کنید.

  • S
    1400/07/07 10:28 ب.ظ

    سلام من دوسال پیش جراحی ساب توتال انجام دادم در قسمت چپ تیرویید اما غدد پاراتیرویید را خارج نکردن. الان در سونوگرافی بافتی در قسمت چپ با اندازه۶.۸.در ۴.۸.در ۲.۷ دیده شده ایا این نشان از عود مجددداره؟ و در قسمت راست هم بافت هتروژن دیده شده خطرناک است؟

  • مصطفی
    1400/01/17 10:34 ب.ظ

    متاسفانه نباید تاخیر کرد. زمان درمان همین موقع هست که کوچیکه بعدش دیگه کار از کار میگذره. و به جاهای دیگه هم پخش میشه ومدام باید درمان کرد. و متاسفانه وقتی دیر اقدام کنیم کار زیادی نمیشه کرد. توی سرطان نهایت یکی دو ماه تاخیر را شاید بشه جبران کرد . ولی یک سال زمان زیادی هست.
    اونهایی که درگیر شدند، اول که امیدتون به خدا ولی زودی پیگیر بشید…
    کاش پزشکها از همون روز اول که علائم را توی سونوگرافی میبینید، به بیمار داروهایی واسه کنترل بدهند. تا رشد غدهها کمی آهسته بشه. چون اکثرا نااگاه هستیم و مشکلات دیگه ای توی زندگی داریم و اونقدر دیر پیگیر میشیم که دیگه کار از کار میگذره. مخصوصا توی شهرهای کوچیک که تا بخواند یه نوبت بدند و بیوپسی بگیرند و نتیجه بیاد و غیره چندماه میگذره….

  • مریم
    1399/10/15 2:58 ب.ظ

    با سلام خدمتتون،من جراحی انجام دادم و کل تیروئید و ۵لنف نزدیک به تیروئید رو برداشتم،پارسال ید ۱۰۰گرفتم اما جذبی نشون نداد ولی امسال لنف ۴گفتن فعال شده،در حال حاضر fnaانجام دادم،اگر گزارش خوبی از آزمایشگاه دریافت نشه،آیا امیدی هست به درمانم؟ایا باید جراحی بشم؟روش های دیگری برای از بین بردن میکروسکوپی سلولهای سرطانی وجود نداره؟

  • ناهید
    1398/10/03 11:42 ب.ظ

    با سلام
    من یک ندول ۴ سانتی در لوب راست تیرویید دارم و طبق نتیجه ی نمونه برداری گفتن مشکوک به پاپیلاری هست وباید جراحی بشه میخواستم بدونم ایا با جراحی درمان میشه یا به ید درمانی و شیمی درمانی بعد از جراحی نیاز است
    ممنون از پاسخگوییتون

  • عامریان
    1398/09/26 11:29 ب.ظ

    ممنون از اطلاع رسانی خوبتون .

  • فوزیه
    1398/08/19 3:21 ب.ظ

    با سلام و درود
    میخواستم اینجا از دکتر چگینی عزیز تشکر کنم
    ایشون بسیار در زمینه کاریشون مهارت دارن و بسیار خوب و واضح توضیحاتی که لازمه رو میدن و همچنین بسیار با حوصله برخورد می کنن، من با تشخیص آقای دکتر حدائق به احتمال وجود گره در تیروئدم برای نمونه برداری به دکتر چگینی مراجعه کردم و نمونه برداری رو انجام دادم و در حال حاضر پیگیرم برای عمل ، خداروشکر می کنم که این دو دکتر خوب و ماهر رو سر راهم قرار داد و خداروشکر که هنوز بیماری پاپیلاریم پیشرفته نیست می تونم جلوشو بگیرم. از ته قلبم دعا می کنم که همیشه سالم و تندرست باشید و از خدا میخوام که همه کسایی که مریضن رو شفا بده.

  • نادیا
    1398/07/03 2:42 ب.ظ

    سلام وخسته نباشید دکترعزیز. من پارسال سونوگرافی کردم وگفتن که هردولوب تیروییدم چندین گره داره. ولی من به خاطر بیماریهای دیگه م واینکه خسته شده بودم ازبیمارستان و اینا دیگه نرفتم واسه تیروییدم. حتی گاهی اوقات آب هم گیر میکنه توی گلوم (گاهی یعنی روزی دوسه بار ‌) . الان هم قرص لووتیروکسین میخورم . مشکلم خیلی جدیه یا نه میخواستم بدونم بنظر شما چند درصد سرطانه . ..؟ که اگه سرطانیه برم اگر نیست فعلا مشکل خونیم و حل کنم بعد برم . وقتتون بخیر واز سایت خوبتون متشکرم همینطور توضیحات جامع شما.

    • موسسه تیراد
      1398/08/20 7:13 ق.ظ

      سلام دوست عزیز؛
      شما یک سونوگرافی انجام بدین و می تونین برای بررسی ارسال کنید
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است

    Call Now Buttonهمین الان مشاوره بگیر