سرطان تیروئید پاپیلاری به همراه علائم، درمان ها

سرطان پاپیلاری تیروئید را بشناسید

سرطان تیروئید پاپیلاری

سرطان تیروئید پاپیلاری (که گاهی اوقات کارسینوم تیروئید پاپیلاری نیز نامیده می شود) رایج ترین نوع سرطان تیروئید است. حتی ممکن است شنیده باشید که پزشک در مورد سرطان، عنوان متاستاتیک پاپیلری تیروئید را به کار می برد (“متاستاتیک” به معنای گسترش آن، به بیش از غده تیروئید است). این مقاله اصول اولیه سرطان تیروئید پاپیلاری، از جمله علائم سرطان تیروئید پاپیلاری، درمان ها و پیش آگهی را مورد توجه قرار خواهد داد. با ما همراه شوید تا در مورد شایع‌ترین نوع سرطان تیروئید، سرطان تیروئید پاپیلاری اطلاعات کاملی به دست بیاورید.

درمان سرپایی سرطان تیروئید

نگاهی گذرا به سرطان تیروئید پاپیلاری

سرطان تیروئید پاپیلاری که گاهی مواقع به نام کارسینومای پاپیلاری تیروئید نیز خوانده می شود، شایع‌ترین سرطان تیروئید در بین انواع سرطان های تیروئید است. گرچه باید تاکید کرد در بین ندول های تیروئید درصد بسیار بالایی بدخیم نبوده و خوش خیم هستند، با این حال در بین ندول های بدخیم تیروئید سرطان پاپیلاری از دیگر انواع آن شایع تر بوده و تقریبا ۸۰ درصد از آمار سرطان تیروئید را به خود اختصاص می دهد، با اینکه رشد آن کند است ولی باز هم در صورت عدم درمان، امکان پیشرفت دارد. این سرطان از سلول های تیروئید آغاز و ممکن است به جز غده تیروئید به غدد لنفاوی و یا دیگر مناطق نیز سرایت کند.

پاپیلاری سرطانی بی علامت

در اکثر موارد سرطان تیروئید پاپیلاری بدون علامت است، با این حال رایج ترین علامت وجود توده در گردن است. که معمولا یک توده جامد نامنظم و یا کیستیک است که از رشد غیر طبیعی بافت تیروئید به وجود می آید، این نوع سرطان رشد کندی داشته و در تحقیقات انجام شده در ۹۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان تیروئید پاپیلاری، نرخ زنده ماندن ۱۰ ساله تخمین زده شده است، یعنی ۹۰ درصد بیماران سرطان تیروئید پاپیلاری طول عمر عادی دارند و مانند بقیه افراد عمر می کنند. توجه داشته باشید که متاستاز در این نوع سرطان شایع است.

آیا سرطان پاپیلاری قابل گسترش به سایر اندام ها هست؟

در سرطان تیروئید پاپیلاری، آمار متاستاز نشان می دهد که، متاستاز در کارسینومای پاپیلاری کوچک ۵۰ درصد به غدد لنفاوی گردن و در کارسینومای پاپیلاری بزرگ ۷۵ درصد گسترش به این غدد است.

متاستاز این نوع سرطان به غدد لنفاوی شایع‌تر است و به ندرت به دیگر اندام ها سرایت می کند ولی اگر چنین سرایتی انجام شود ممکن است به ریه ها، کبد و مغز استخوان ها نیز سرایت کند؛ به لحاظ عود سرطان تیروئید پاپیلاری با متاستاز غدد لنفاوی شایع‌تر است، با این حال آمار مرگ و میر بالایی نداشته و به دلیل سرعت رشد آن قابل کنترل است.

خصوصیات و علائم سرطان تیروئید پاپیلاری

  • سن رایج این سرطان بین ۳۰ تا ۵۰ سال است.
  • سرطان تیروئید پاپیلار در زنان شایع‌تر و نسبت آن تقریبا سه برابر مردان است.
  • درمان و پیش آگهی بیماری بسته به زمان تشخیص آن است، در صورتی که توده کمتر از ۱.۵ سانت باشد درمان با یک پیش آگهی خوب امکان پذیر است.
  • درمان بیماری به سن بیمار نیز مرتبط است و افراد زیر ۵۵ سال به درمان بهتر پاسخ می دهند.
  • جنسیت بیمار در درمان موثر است، در واقع زنان بهتر از مردان در یک سن برابر، در درمان پیشرفت داشته اند.
  • در موارد زیادی، بالای ۵۰ درصد احتمال گسترش آن به غدد لنفاوی وجود دارد.
  • درمان آن به خوبی امکان پذیر است و درصد بالایی از بیماران (تقریبا ۱۰۰ درصد) برای بیماران جوان با توده های کوچک انجام پذیر است.
درمان سرطان تیروئید پاپیلاری

درمان سرطان پاپیلاری

درمان به روش جراحی

در درمان سرطان تیروئید، اولویت درمان با جراحی تیروئید است و پزشک بر اساس سایز و اندازه توده ممکن است قسمتی و یا تمامی غده تیروئید را برداشته و از باقی نماندن توده بدخیم در بدن بیمار مطمئن شود، میزان برداشت این غده بسته به اینکه آیا گسترش داشته است و یا خیر، اینکه اندازه توده چقدر است و یا شرایط بیمار که اجازه عمل جراحی را می دهد و یا خیر، متفاوت است.

برخی از متخصصان معتقدند که اگر توده بدخیم کوچک بوده و به دیگر قسمت ها گسترش پیدا نکرده باشد (در مورد کیس های متداول) برداشتن تنها یک لوب (یک طرف از تیروئید)، لوبی که درگیر توده بدخیم شده است و قسمت مرکزی غده تیروئید که در آن نشانی از این توده ها وجود دارد، شانس خوبی را برای درمان سرطان تیروئید دارد.

در مورد عمل های جراحی تیروئیدکتومی احتمال آسیب به تارهای صوتی وجود دارد، و نیز این بیماران در صورت کمبود هورمون تیروئید و یا برداشت کامل تیروئید که منجر به کمبود هورمون در بدن می شود، می بایست تا آخر عمرشان دارو مصرف نموده و کمبود هورمون را جبران کنند.

درمان های آر اف و ماکروویو

اگر ندول زیر ۱ سانتی متر باشد و یا به هر دلیلی امکان جراحی برای بیمار وجود نداشته باشد. و یا با وجود جراحی مجدد بیمار دچار عود بیماری شده باشد با آزمایشاتی که انجام می شود و شرایطی که در نظر گرفته می شود می توان از درمان های آر اف تیروئید و نیز از درمان ماکروویو نیز استفاده نمود و بیمار را بدین ترتیب بدون برداشتن تیروئید درمان کرد. درمان به این روش عوارض جراحی و برداشتن تیروئید را نخواهد داشت.

نحوه ارزیابی و تشخیص سرطان تیروئید پاپیلاری

برای ارزیابی و نحوه تشخیص سرطان تیروئید پاپیلاری، پزشک ممکن است از روش های مختلف تشخیصی استفاده نماید، انجام آزمایش خون برای بررسی میزان هورمون ها و فاکتورهای خون، سونوگرافی تشخیصی، سونوگرافی داپلر تیروئید، نمونه برداری و بیوپسی سوزنی یا FNA، توموگرافی کامپیوتری یا همان CT و همچنین MRI از تست هایی است که ممکن است، انجام شود.

در پایان توجه داشته باشید که مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد به عنوان اولین مرکز فوق تخصصی در زمینه بیماری های تیروئید با انجام روش‌های تشخیصی از جمله نمونه برداری سوزنی و FNA، درمانهای آر اف تیروئید و ماکروویو، سونوگرافی داپلر به تشخیص و درمان این بیماری ها می پردازد، می توانید از سایت، نوبت گیری نموده و یا از طریق تماس تلفنی با تعیین وقت قبلی در مرکز جهت معاینه و یا مشاوره آر اف حضور یابید.

مطالب مرتبط:

علائم مهم هشدار دهنده در کمکاری تیروئید کودکان چیست؟

عوارض تیروئید در بارداری

آیا تیروئید باعث ناباروری می شود؟

چگونه بفهمیم سرطان تیروئید داریم؟

علائم اولیه سرطان تیروئید 

شانس ابتلای بیماران سرطانی به کرونا

۳.۵ / ۵. ۶

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
چه بیماری باعث لاغری می‌شود؟
نوشتهٔ بعدی
روش های نوین و کمتر تهاجمی درمان گره های تیروئید

۷۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • میرآخوری
    1403/11/12 3:50 ب.ظ

    سلام. وقت بخیر آقای دکتر .
    من پزشکم آقای دکتر حدائق هستن که با تجویز ایشون سونوگرافی از تیروییدم در موسسه شما انجام دادم. که نتیجه اون سرطان پاپیلاری تیرویید ذکر شده. میخواستم بدونم آیا میشه از روی نتیجه آزمایشات و سونوها متوجه شد که نیازی به عمل جراحی دارم یا خیر؟ ممنون . من مدارکم رو چطور برای شما ارسال کنم؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1403/11/09 6:57 ب.ظ

    سلام خسته نباشید من ۲سال پیش ندول داشتم نمونه برداری کردم خوش خیم بود گاهی اوقات گرفتگی صدا دارم احساس سنگینی یطرف گلو که ورم کرده دارم وقتی غذایا دارومیخورم درگلوم گیرمیکنه رفتم سونوگرافی بزرگ نشدند فقط تعدادشون ۳ تا شده نتیجه TR4لطفامنو راهنمایی کنید تاحالابه دکتری نشان ندادم ممکنه سرطان باشه یه نوزاد پنج ماهه دارم به تازگی سزارین شده ام ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      📌 نتایج سونوگرافی تیروئید شما:
      🔹 دو سال پیش ندول‌های تیروئیدی داشتید که بیوپسی نشان داد خوش‌خیم هستند.
      🔹 ندول‌ها بزرگ نشده‌اند، اما تعدادشان به ۳ عدد رسیده است.
      🔹 TR4 به این معنی است که احتمال بدخیمی حدود ۱۰-۲۰٪ است و نیاز به بررسی بیشتر دارد.
      🔹 گرفتگی صدا، احساس سنگینی و مشکل در بلع می‌تواند به دلیل فشار این ندول‌ها روی نای یا مری باشد.

      ✅ آیا ممکن است سرطان باشد؟
      🔸 TR4 به این معنا نیست که حتماً سرطان دارید، اما بررسی بیشتر لازم است.
      🔸 چون ندول‌ها تعدادشان بیشتر شده و علائمی مثل گرفتگی صدا و مشکل در بلع دارید، انجام بیوپسی مجدد (FNA) توصیه می‌شود.
      🔸 ندول‌های خوش‌خیم هم ممکن است تغییراتی داشته باشند، اما احتمال بدخیمی همچنان کم است.

      ✅ اقدامات پیشنهادی:
      حتماً به متخصص غدد مراجعه کنید و بررسی‌های لازم را انجام دهید.
      بیوپسی مجدد (FNA) برای تأیید خوش‌خیم بودن ندول‌ها انجام شود.
      آزمایش‌های تیروئیدی (TSH، Free T4، Free T3) انجام دهید تا مشخص شود عملکرد تیروئید تحت تأثیر قرار گرفته یا نه.
      در صورت رشد سریع ندول‌ها، تغییر صدا یا مشکلات بیشتر در بلع، بررسی فوری‌تر نیاز است.
      اگر نتیجه بیوپسی مجدد خوش‌خیم باشد، فقط باید هر ۶ تا ۱۲ ماه سونوگرافی پیگیری انجام دهید.
      💡 نتیجه:
      🔺 احتمال سرطان هنوز کم است، اما چون تعداد ندول‌ها افزایش یافته و علائم دارید، باید بررسی بیشتر انجام شود.
      🔺 بیوپسی مجدد می‌تواند خیال شما را راحت کند و تصمیم‌گیری در مورد درمان را مشخص کند.
      🔺 تحت نظر پزشک بمانید و پیگیری را جدی بگیرید، اما نگران نباشید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/11/08 1:24 ق.ظ

    سلام خواهش میکنم منو راهنمایی کنید من یکسال ۸ماه پیش یکطرف گلوم ورم کرد بعداز سونوگرافی ندول ۸میلی داشتم نمونه برداری کردم خوش خیم بود حالا بادرد وگرفتگی گلو وگاهی گرفتگی صدا دوباره سونوگرافی کردم تعداد ندول افزایش یافته اماکوچکند۵میلی ۶میلی ۷میلی شدند در جواب نتیجه TR4نوشته شده حالا من مانده ام چه کنم هنوز به دکترم نشان ندادم منواز نگرانی دربیارید سپاسگذارم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      📌 نتایج سونوگرافی جدید تیروئید شما:
      🔹 افزایش تعداد ندول‌ها نسبت به قبل (اکنون ۵، ۶ و ۷ میلی‌متری).
      🔹 TR4 در گزارش شما → این یعنی احتمال متوسط (۱۰-۲۰٪) بدخیمی وجود دارد.
      🔹 علائم شما (درد، گرفتگی گلو و صدا) می‌تواند به دلیل رشد ندول‌ها یا التهاب تیروئید باشد.

      ✅ اقدامات پیشنهادی:
      هرچه سریع‌تر به متخصص غدد مراجعه کنید تا آزمایش‌های تکمیلی انجام شود.
      تکرار بیوپسی (FNA) ممکن است لازم باشد، به‌ویژه اگر ندول‌ها تغییر شکل داده باشند.
      آزمایش‌های تیروئیدی (TSH، Free T4، Free T3، Anti-TPO) انجام دهید تا بررسی شود که عملکرد تیروئید تحت تأثیر قرار گرفته یا نه.
      اگر ندول‌ها رشد کنند یا تغییرات مشکوک در سونوگرافی بعدی دیده شود، ممکن است جراحی توصیه شود.
      💡 نتیجه:
      🔺 TR4 یعنی باید جدی پیگیری کنید، اما هنوز قطعیتی برای بدخیمی وجود ندارد.
      🔺 تعداد ندول‌ها بیشتر شده، اما اندازه‌شان هنوز کوچک است، پس بررسی‌های بیشتر مهم است.
      🔺 هرچه زودتر با پزشک خود مشورت کنید تا در مورد بیوپسی مجدد و اقدامات بعدی تصمیم‌گیری شود.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/11/07 12:34 ب.ظ

    سلام ممنون میشم سونوی مرا تفسیرکنیدابعاد لوب راست وچپ نرمال هستند ضخامت ایسم۴میباشد ندول سالیدهایپواکوبه ابعاد۵در۳میلی درلوب راست تیروئیدرویت شد.ندول سالیدهایپوبافوکوسهای کلسیفیکاسیون داخلی به دیامتر۵میلی درلوب چپ رویت شد.ندول سالید هایپواکوبه ابعاد۷.۵در۴درایسم رویت شدنتیجه TR4توصیه به سونوگرافی ۶ماه بعد نظرشما چیه ممنون میشم منو راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتیجه سونوگرافی شما نشان‌دهنده سه ندول سالید در لوب راست، لوب چپ و ایسم تیروئید است.
      🔹 TR4 به این معنی است که ندول‌ها ریسک متوسط (۱۰-۲۰%) بدخیمی دارند.
      🔹 وجود کلسیفیکاسیون داخلی در یکی از ندول‌ها، می‌تواند نیاز به بررسی بیشتر را نشان دهد.

      🔸 سونوگرافی پیگیری در ۶ ماه آینده طبق توصیه پزشک انجام شود.
      🔸 در صورت رشد ندول یا تغییر در ظاهر آن، ممکن است نیاز به FNA (نمونه‌برداری سوزنی) باشد.
      🔸 اگر علائمی مثل گرفتگی صدا، مشکل در بلع یا تغییر در اندازه گردن دارید، زودتر به پزشک مراجعه کنید.

      📌 نتیجه: فعلاً اقدام فوری لازم نیست، اما پیگیری منظم و بررسی بیشتر بر اساس سونوگرافی بعدی مهم است.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/11/07 2:17 ق.ظ

    سلام من قبلا یک ندول هایپو اکو ۸میلی داشتم اما حالا سه تا شده ۵.۳ ۷.۵در۴و۵میلی وحاوی فوکوس های کلسیفیکاسیون هستند نوشته نتیجه TR4TR4نظرتون چیه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      افزایش تعداد ندول‌ها و وجود کلسیفیکاسیون همراه با نتیجه TR4 (طبقه‌بندی در سیستم TI-RADS)، نشان می‌دهد که این ندول‌ها نیازمند توجه بیشتری هستند. اجازه دهید جزئیات را بررسی کنیم:

      TR4 چیست؟
      TR4 یا Thyroid Imaging Reporting and Data System یک سیستم استاندارد برای ارزیابی ندول‌های تیروئید در سونوگرافی است. TR4 نشان‌دهنده احتمال متوسط خطر بدخیمی است (تقریباً ۵ تا ۱۵ درصد). در این حالت، ویژگی‌های مشکوک زیر ممکن است دیده شوند:

      هیپواکو بودن ندول (تیره‌تر از بافت تیروئید اطراف)
      کلسیفیکاسیون‌های فوکال (به‌ویژه کلسیفیکاسیون‌های میکرو)
      مرزهای نامشخص یا نامنظم
      شکل غیر معمول (مانند طول بیشتر از عرض)

      افزایش تعداد ندول‌ها ممکن است صرفاً نشانه‌ای از تغییرات خوش‌خیم تیروئید باشد (مانند گواتر مولتی ندولار) یا نیاز به بررسی دقیق‌تر برای بدخیمی باشد.
      کلسیفیکاسیون‌ها، به‌ویژه نوع میکروکلسیفیکاسیون، ممکن است با افزایش خطر بدخیمی همراه باشند.

      برای ندول‌هایی با نتیجه TR4 که بزرگ‌تر از ۱.۵ سانتی‌متر هستند یا دارای ویژگی‌های مشکوک (مانند کلسیفیکاسیون یا رشد سریع) هستند، نمونه‌برداری توصیه می‌شود.
      در ندول‌های شما، اندازه ۷.۵ میلی‌متر و ۵ میلی‌متر است. اگر رشد سریع یا ویژگی‌های مشکوک دیگری وجود نداشته باشد، پزشک ممکن است پیشنهاد دهد که تحت نظر باشید.

      در حال حاضر، ندول‌های شما کوچک‌تر از حدی هستند که نیاز فوری به نمونه‌برداری داشته باشند (مگر اینکه ویژگی‌های پرخطر بیشتری شناسایی شود). با این حال، رشد تعداد یا تغییر در ویژگی‌های ندول‌ها نیازمند بررسی دقیق توسط پزشک متخصص غدد یا جراح تیروئید است.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/11/06 5:07 ب.ظ

    سلام سونوی مرا تفسیر کنیدابعاد لوب راست وچپ نرمال هستند ضخامت ایسم ۴میلی متریک ندول سالیدهایپو اکو۵در۳.۵میلی درلوپ چپ رویت شد ندول سالید هایپواکوبا فوکوسهای کلسیفیکاسیون داخلی به دیامتر۵میلی متر درلوپ چپ رویت شدندول سالید هایپو اکوبه ابعاد ۷.۵در۴ میلی متردر ایسم رویت شدنتیجه TR4توصیه به سونوگرافی ۶ ماه بعد

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      لوب چپ: ندول سالید هیپواکو با فوکوس‌های کلسیفیکاسیون داخلی (۵×۳.۵ میلی‌متر و ۵ میلی‌متر).
      ایسم: ندول سالید هیپواکو (۷.۵×۴ میلی‌متر).
      نتیجه: TR4 (احتمال متوسط بدخیمی، ۵-۱۵٪).
      تکرار سونوگرافی پس از ۶ ماه برای بررسی رشد یا تغییرات ندول‌ها.
      اگر اندازه ندول‌ها افزایش یابد، یا علائم مشکوکی مانند گرفتگی صدا، مشکل در بلع یا رشد سریع ندول‌ها مشاهده شود، ممکن است نیاز به نمونه‌برداری باشد.
      آزمایش TSH و Free T4 بررسی شوند تا عملکرد تیروئید ارزیابی شود.

      ندول‌های با نتیجه TR4 معمولاً تحت نظر قرار می‌گیرند مگر اینکه علائم یا تغییرات مشکوکی ظاهر شود.
      در صورت وجود نگرانی یا سابقه خانوادگی سرطان تیروئید، مشورت با پزشک متخصص غدد یا جراح تیروئید ضروری است.

      پاسخ
  • بهادری
    1403/11/04 6:05 ق.ظ

    سلام وقت به خیر
    من آزمایش FNA از تیروئید انجام دادم تشخیص داده شد که مشکوک به پاپیلاری تیروئید هستم ۴ غده در تیروئید دارم دکترنظرش به در آوردن تیروئید هست به نظر شما تیروئید را در آورم یا RF انجام دهم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بستگی به نوع توده دارد، موارد بدخیم نیاز به جراحی وجود دارد. برای بررسی بیشتر میتوانید مدارک پزشکی خود را در واتس اپ ارسال نمایید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/11/04 2:19 ق.ظ

    سلام احتمال بدخیم شدن ندول خوش خیم تیروئید چقدره

    پاسخ
  • ناشناس
    1403/11/04 2:15 ق.ظ

    سلام من یک ونیم سال قبل ندول ۹میلی داشتم نمونه برداری هم کردم خوش خیم بود دیگر پیگیری نکردم الان احساس گرفتگی مشکل دربلع دارم آیا ممکنه سرطانی شده باشه ممنون میشم منو راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون بررسی اخرین نتایج نمیتوان نظری داشت اما احتمال تبدیل ندول خوش خیم به بدخیم بسیار کم است. احتمال اینکه ندول خوش خیم تغییر سایز داده باشد، وجود دارد.

      پاسخ
  • سلام من سرطان کارسینوم پاپیلاری واریانت فولیکولار دارم..ایا استفاده از قلیون بر روی سرطان تیروئید تاثیر داره؟ممنون میشم توضیح بدین با تشکر

    پاسخ
  • سلام دخترم ۳۰سالشه سونوگرافی توده تیروئید و جواب اف ان ای پاپیلاری تیروئید نشون داده ، توصیه به جراحی شده ، جراح عمومی مراجعه کنیم یا رادیولوژی برای برداشتن توده?

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بسته به نوع توده که بدخیم یا خوش خیم است مشخص میشود که باید جراحی صورت گیرد یا بیمار کاندید RF است.

      پاسخ
  • سلام من اف ان ای انجام دادم در جواب نوشته شده مشکوک به کارسینوم پاپیلاری و به پزشک نشان دادم گفتند که باید عمل جراحی کنم به نظر شما دوباره اف ان ای انجام بدم ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتیجه مشکوک به کارسینوم پاپیلاری تیروئید در گزارش FNA معمولاً جدی است و پزشک شما به همین دلیل توصیه به جراحی کرده است. در این موارد، عمل جراحی معمولاً برای برداشتن کامل یا قسمتی از تیروئید انجام می‌شود تا تشخیص قطعی با بررسی پاتولوژی نمونه‌های جراحی صورت گیرد.

      اگر پزشک شما بر اساس نتیجه FNA و سایر عوامل (مانند سایز ندول، مشخصات سونوگرافی، سابقه خانوادگی و علائم بالینی) اصرار به جراحی دارد، احتمالاً تصمیم درستی است، زیرا در موارد مشکوک، تأخیر در جراحی ممکن است باعث افزایش خطر گسترش بیماری شود.
      بررسی نمونه جراحی (پاتولوژی) دقیق‌تر از FNA است و تشخیص قطعی را ممکن می‌سازد.

      پاسخ
  • ناشناس
    1403/09/06 6:02 ب.ظ

    سلام وقتتون بخیر
    من مادرم تیروئیدشون عمل کردن تشخیص پاتولوژی هم زده میکرو پاپیلاری کارسینوم نوع کلاسیک هست، و شواهدی مبنی بر اینکه غدد لنف و بقیه جاها رو درگیر کرده هم نداره، الان نیاز به ید درمانی هست؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص میکروپاپیلاری کارسینوم تیروئید نوع کلاسیک بدون درگیری غدد لنفاوی یا سایر نقاط بدن معمولاً یک فرم کم‌خطر از سرطان تیروئید است. تصمیم‌گیری در مورد نیاز به ید درمانی (RAI – Radioactive Iodine Therapy) به عوامل مختلفی بستگی دارد.
      در مورد مادر شما اگر تومور کوچک‌تر از ۱ سانتی‌متر است و هیچ درگیری لنفاوی یا متاستازی وجود ندارد، احتمالاً نیازی به ید درمانی نیست و فقط نظارت و پیگیری دوره‌ای کافی است.
      در صورتی که تومور بیش از ۱ سانتی‌متر باشد یا یافته‌هایی نگران‌کننده در گزارش پاتولوژی باشد، پزشک ممکن است ید درمانی دوز پایین برای اطمینان از نابودی سلول‌های باقی‌مانده تیروئیدی توصیه کند.
      در واقع
      اگر میکروپاپیلاری کارسینوم کاملاً محدود به تیروئید بوده و تومور کوچک است (کمتر از ۱ سانتی‌متر)، معمولاً نیازی به ید درمانی نیست و نظارت کافی است. با این حال، پزشک متخصص غدد باید با توجه به جزئیات پرونده، تصمیم‌گیری نهایی را انجام دهد.

      پاسخ
  • سلام، وقت بخیر
    نگرانی شما قابل درک است اما این نوع سرطان از بهترین انواع سرطانی است که بدن با آن درگیر شده و به راحتی قابل درمان خواهد بود.
    بنابراین استرس و نگرانی خود را مدیریت کنید و مطمئن باشید درمان به راحتی انجام شده، طول عمر بیماران درگیر این نوع سرطان یک طول عمر طبیعی است و هیچ مشکلی در ادامه زندگی شما پیش نخواهد آمد.

    پاسخ
  • سلام جواب اف ان ای من کارسینوم پاپیلاری هست،امکان برگشت در این سرطان هست و اینکه آیا روی طول عمر تاثیر می‌گذارد ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سرطان تیروئید یکی از بهترین انواع سرطان است و به خوبی درمان شده و طول عمر بیماران مشابه افراد عادی خواهد بود.
      جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من سرطان تیروئید پاپیلاری دارم وغدد لنفاوی هم درگیر بوده که با تشخیص پزشک جراحی تیروئید کتومی شدم بعد جراحی به تجویز پزشک ۱۷۵میلی کوری ید دریافت کردم.
    سه ماه بعداز یددرمانی تریگلوبین ۶۴.۴هستش امکان داره که دوباره سرطان عود کرده باشد؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      میزان تریگلوبین در خون پس از درمان ید می‌تواند نشانه‌ای از وضعیت تیروئید و احتمال عود سرطان باشد، اما تنها بر اساس این عدد نمی‌توان به قطعیت گفت که سرطان عود کرده است یا نه.
      معمولاً پزشکان برای ارزیابی عود سرطان از ترکیبی از آزمایش‌ها، معاینه‌ها و تصاویر پزشکی استفاده می‌کنند.

      اگر نگران عود بیماری هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند شما را از نظر وضعیت کلی‌تان و نیاز به آزمایش‌های بیشتر راهنمایی کند.

      پاسخ
  • رها حبیبی
    1403/07/21 11:51 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    من تیروئید پاپیلاری دارم
    دکتر گفته جراحی کنم
    میخواستم ببینم به جز جراحی جور دیگه میشه درمان بشم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مدارک پزشکی را در قسمت ارسال مدارک آپلود کنید تا همکاران من بررسی کرده و با شما ارتباط بگیرند.

      پاسخ
  • طیبه برهانی
    1403/07/09 11:04 ق.ظ

    همس درتاریخ بهمن ۱۴۰۱ تیروئیدشون کامل برداشتن بعد جواب پاتولوژی شون بود که ایشون کارسینوم پاپیلاری کلاسیک دارن که ابعادش ۷|۰ بود وید دریافت نکردن وبعد ازاون ترگلوبینشون درتاریخ یک ماه بعد اون ۱|۱ بود الان با گذشت یکسال ونیم شده ۸۱|۰ آیا می خواهم بدونم آیا باز اون تومو ربرگشته یاخیر دکتر برای شش ماه دیگه سونو وآزمایش داده

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نگرانی شما قابل درک است اما کاهش سطح ترگلوبولین از ۱.۱ به ۰.۸۱ نشان‌دهنده کاهش یا پایداری بیماری است.
      ترگلوبولین به عنوان یک نشانگر برای بررسی باقی‌مانده یا عود سرطان پس از تیروئیدکتومی استفاده می‌شود. سطح ترگلوبولین کاهش یافته، که نشان‌دهنده نبود عود بیماری یا باقی‌مانده بافت تیروئیدی است.
      کاهش سطح ترگلوبولین نشان می‌دهد که احتمال بازگشت سرطان یا باقی‌مانده بافت سرطانی بسیار کم است. با این حال، لازم است بیمار تحت نظارت دوره‌ای پزشک متخصص غدد باشد و آزمایش‌های دوره‌ای (مانند سونوگرافی و اندازه‌گیری دوباره ترگلوبولین) به منظور پیگیری دقیق‌تر وضعیت انجام شود.
      درواقع
      اگر سطح ترگلوبولین در آینده دوباره افزایش یابد، نیاز به بررسی بیشتر یا درمان‌های مکمل مانند ید رادیواکتیو وجود دارد.

      پاسخ
  • فرهاددارافرین
    1403/07/03 3:18 ق.ظ

    سلام خسته نباشید بنده کانسرتیروییدازنوع پاپیلاری بامتاستازبه لنف نوددارم خواهش می کنم بنده راراهنمایی کنید پیش کدام دکتر جراحی کنم آزمایش پاتولوژی هم درتصویربرداری تیراد انجام داده ام ترس واسترس دارم ممنون میشم بنده را راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      طبق دستورالعمل مجموعه تیراد اجازه معرفی همکاران وجود ندارد اما پیام شما منتشر می شود تا سایر همراهان تیراد تجربه و نظر شخصی خود را با شما به اشتراک بگذارند.

      پاسخ
    • ناشناس
      1403/09/01 3:09 ب.ظ

      سلام ، من هم PTC داشتم و شهریور ماه امسال نزد دکتر رامین موسوی جراحی تیروییدکتومی را انجام دادم و از دقت و نتیجه عمل خیلی راضی بودم

      پاسخ
  • 09053318087
    1403/06/16 1:14 ق.ظ

    سلام من تیراد نمونه برداری انجام دادم جواب پاتولوژی م آمده لطفاً میشه بهم بگین ایا پاپیلای برام تایید شدس

    پاسخ
  • سلام روز بخیر
    من برادرم تازه متوجه شدیم مبتلا تیروئید بدخیم متاتساز شده که در آزمایش پاتوبیولوژی
    کارسینوم پاپیلاری متاستاتیک تیروئید.
    – CK19: مثبت
    – CD56: مثبت تکه ای
    – TTF-1: مثبت
    – PAX-8: مثبت
    – KI67: 3٪
    قید شده که میگن باید عمل جراحی انجام شه
    لطفا راهنمایی کنید اولاً چقدر می تونه خطر ناک‌باشه این بیماری و بهترین راه درمانش چی هست ؟با تشکر

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تشخیص کارسینوم پاپیلاری متاستاتیک تیروئید (Papillary Thyroid Carcinoma) نشان‌دهنده وجود یک نوع سرطان تیروئید است که از تیروئید شروع شده و به نواحی دیگر بدن، معمولاً به غدد لنفاوی، متاستاز داده است. این نوع سرطان یکی از شایع‌ترین انواع سرطان تیروئید است و معمولاً به کندی رشد می‌کند.

      توصیه به انجام جراحی برای برداشتن تومور اولین و مهم‌ترین مرحله در درمان کارسینوم پاپیلاری تیروئید است. جراحی معمولاً شامل تیروئیدکتومی (برداشتن کامل یا جزئی تیروئید) و ممکن است برداشتن غدد لنفاوی درگیر نیز باشد.
      بعد از جراحی، احتمالا از ید رادیواکتیو برای از بین بردن باقیمانده‌های سلول‌های تیروئیدی سرطانی استفاده شود. این روش برای کاهش احتمال بازگشت سرطان و کنترل متاستاز استفاده می‌شود.
      بعد از جراحی تیروئیدکتومی، بیمار نیاز به هورمون‌های تیروئیدی جایگزین خواهد داشت (مانند لووتیروکسین) تا از کم‌کاری تیروئید جلوگیری شود و به کاهش سطح TSH کمک کند، که می‌تواند رشد تومور را تحریک کند.

      نگرانی شما قابل درک است اما
      کارسینوم پاپیلاری تیروئید، حتی در مواردی که متاستاتیک است، به‌طور کلی به خوبی به درمان پاسخ می‌دهد. انجام جراحی، که برای شما توصیه شده است، گام اول و مهم در درمان است. پیگیری و مراقبت منظم بعد از جراحی برای نظارت بر وضعیت و جلوگیری از بازگشت سرطان ضروری خواهد بود.

      پاسخ
  • دورود..مادرم به سرطان پاپیلاری تیروئید مبتلا هستن و باید جراحی بشن ایشون ۶۶سالشون هست آیا باتوجه به سنشون خوب میشن امکان بهبودی هست؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، کاملا – نگرانی شما قابل درک است اما به شما اطمینان میدهم این مشکل به صورت کامل با جراحی برطرف میشود و تنها نیاز است که مادر و اطرافیانش استرس و نگرانی خود را مدیریت کنید.

      پاسخ
  • سلام من تازه عمل جراحی تیرویید انجام دادم و جواب پاتولوژی نشون داد که سرطان پاپیلاری بدخیم هستش کل تیرویید و غدد لنفاوی گردن خارج شده.
    الان باید ید درمانی انجام بدم
    خیلی استرس دارم آیا قابل درمانه؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بسته به وضعیت و نتایج آزمایشگاهی شما ممکن است برای شما یدتراپی تجویز شود اما آنچه مشخص است این روال درمانی به آسانی و بدون هیچگونه آسیبی برای شما قابل انجام است، توصیه می‌شود استرس و نگرانی خود را کنترل کنید، چرا که استرس برای شما بیشتر از مشکل تیروئید خطرآفرین است.

      پاسخ
    • ناشناس
      1403/04/12 8:02 ب.ظ

      سلام من هم تجربه شما رو داشتم و خدا رو شکر درمان شدم انشالاه شما هم درمان شید و سلامتیتون رو بدست بیارید

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر کارسینوم پاپیلاری تیرویید دسته BethesdaVI سرطان بد خیم هستش یا خوش خیم

        پاسخ
        • سلام، وقت بخیر
          کارسینوم پاپیلاری تیروئید در دسته Bethesda VI به عنوان یک سرطان بدخیم شناخته می‌شود. این دسته‌بندی نشان‌دهنده این است که سلول‌های نمونه‌برداری شده دارای ویژگی‌های مشخصه سرطان پاپیلاری تیروئید هستند.

          اما خبر خوب این است که کارسینوم پاپیلاری تیروئید، اگرچه بدخیم است، معمولاً یکی از انواع کم‌خطرتر سرطان‌های تیروئید به حساب می‌آید و اغلب به درمان پاسخ خوبی می‌دهد، به‌ویژه اگر زود تشخیص داده شود. درمان معمولاً شامل جراحی برای برداشتن تیروئید (تیروئیدکتومی) و در برخی موارد درمان با ید رادیواکتیو است.

          پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ممنون از اینکه وقت میذارید و پاسخگو هستید به سوالاتمون.

    من بعد لز تشخیص پاپیلاری کارسبنومای تیروئیدم، ۲۳ آبان تیروئید کتومی شدم..
    بعد لز جواب پاتولوژی برام ۵۰ میلی کوری ید تجویز کردند که قراره ۱۰ دیماه بستری بشم‌
    امروز یک سری ازمایش دادم به این شرح

    Tg 6,3
    Anti tg < 20
    Tsh 98

    با توجه به اینکه من هنوز بعد از جرااحی هیچ دوزی از لووتیروکسین مصرف نکردم و الان دو هفته ای میشه رژیم بدون ید دارم

    این نتایج ازمایش میتونه نشونه فعالیت دوباره سلولهای باقی مونده تیروئید یا سلول های سرطانی باشه؟

    ممنون میشم یه کوچولو توضیح بدید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نگرانی شما رو درک میکنم اما اطمینان میدهم جای هیچ نگرانی وجود ندارد و توصیه میکنم فکر خودتون را مشغول سلول های سرطانی نکنید. این سلول ها با عمل جراحی از بدن شما خارج شده و برنمی گردند.
      تجویز یدتراپی برای شما به دلیل اطمینان کامل از عدم بازگشت همین سلول های سرطانی است.
      اما در مورد وضعیت قرص، شما هنوز نمیتوانید لووتیروکسین مصرف کنید بعد از یدتراپی و تکمیل درمان، دوره مصرف لووتیروکسین برای شما آغاز می شود.
      تنها توصیه ممکن برای شما تقویت جسم با تغذیه سالم و تقویت روح با کاهش و کنترل استرس است.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    همسر بنده پارسال تیروئیدشون رو کامل برداشتن و ۳۰ میلی کوری هم ید رادیو اکتیو دریافت کردن . هفته پیش خدمت رسیدیم تو سنو دوتا لنف نود هایپو اکو پیدا شد به طول تقریبی ۱۵ میلی که اف ان ای انجام دادیم و متاسفانه کارسینوم پایپیلاری متاستازیک تشخیص داده شد یه نمونه واش اوت تی جی هم انجام شده که نتیجه اش ۱۱ اعلام شد . لطفا نظرتون راجب اینکه آیا واقعا عود کرده سرطان یا هی از اول درگیر بوده لنف نودش با توجه به اینکه آزمایش های تیروگلوبینش در طول یک سال گذشته مقدارشون در حد صفر بوده اعلام بفرمایید . و اینکه آیا به روش ار اف میشه درمان بشن؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1402/09/18 3:32 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    منم تیروید پاپیلاری دارم
    دکتر گفته جراحی کنم
    میخواستم ببینم به جز جراحی جور دیگه میشه درمان بشم

    پاسخ
  • 09900522527
    1402/08/27 1:17 ق.ظ

    سلام من سونو دادم گفتند ندول نه ونیم میلی داری احساس فشار تو گلوم دارم چند سال قبلم داشتم همینو الان بزرگ شده خیلی میترسم تو واتساب مدارک فرستادم لطفا جوابم بدید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله تمام پیام های واتس آپ پاسخ داده میشود منتهی
      تعداد پیام ها خیلی زیاد است و بررسی مدارک زمان بر
      به ترتیب همه پیام ها جواب داده میشود

      پاسخ
  • 09900522527
    1402/08/27 1:06 ق.ظ

    سلام. من ندول هایپواکو نه سانتی دارم فشار روگلوم دارم خیلی میترسم تروخدا کمکم کنید اگ سرطان باش خودمو میکشم چکار کنم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون داشتن سابقه پزشکی شما، معاینات بالینی و نتایج آخرین آزمایشات شما به همراه بیوپسی نمیتوان نظری داشت. اما آنچه مشخص است سرطان های تیروئیدی بهترین نوع سرطان در بین بیماری ها هستند که همگی درمان پذیر هستند اگر در زمان مناسب و به موقع تشخیص داده و روال درمان کامل انجام شود، جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

      پاسخ
  • سلام ممنون از اطلاعات آموزشی خوب تون. من ۱۷روز پیش جراحی تیروئیدکتومی توتال انجام دادم، هم مشکوک به کانسر پاپیلاری بودم و هم تیروئیدیت هاشیموتو دارم. متاسفانه بعد از عمل کانسر تیروئید پاپیلاری تایید شد اما خوشبختانه هم سایزش کوچک بود و هم به جاهای دیگه متاستاز نداده بود. اینها رو گفتم واسه کسانی که ندول مشکوک دارن، حتماً پیگیر باشن حتی اگه سایزش کوچک باشه. اگه جراحی پیشنهاد شده، دست دست نکنند

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/11/22 10:28 ب.ظ

    سلام تازه متوجه شدم تیروئید از نوع پاپیلاری بدخیم دارم گفتن باید هر چه زود تر جراحی بشی آیا با جراحی امیدی واسه ادامه زندگی دارم یا باید مراسم عروسیمون به هم بزنم .ممنون میشم راهنماییم کنین.

    پاسخ
  • سلام روزتون بخیر
    من تازه جواب fna اومده که از یک نودل در سمت چپ گردنم گرفته شده،،به ابعاد۱.۲در ۹۵. مشکوک به پاپیلاری هستم ،،خواستم ببینم اگه مدارکم رو براتون ارسال کنم ،،با استفاده از روش rf میتونم نتیجه بگیرم؟چه مدت زمان طول می‌کشه تا توبتم بشه؟ممنون میشم از پاسخگویی شما

    پاسخ
  • سلام‌بابام‌تازه‌رفت‌پیش‌دکتر‌غده‌گردنش‌بود‌دکتر‌عمل‌کرد.جواب‌ازمایشاتش‌Metastatic papillary thyroid carcinoma.میباشداندازه‌۳×۲×۲cmمیباشد

    پاسخ
  • چرا پاسخ سوالم رو نمیفرمائید-نجاری

    پاسخ
  • در سمت راست گلوی من ندول با ابعاد۳۸*۳۶*۱۶ م م در سونوگرافی تشخیص و پیشنهاد نمونه برداری شده.
    آیا با توجه به سایزش اگر در نمونه برداری خوش خیم تشخیص داده بشه بازهم نیاز به جراحی هست؟ آیا معمولا این ابعاد بدخیم هستن؟

    پاسخ
  • سلام من دوسال پیش جراحی ساب توتال انجام دادم در قسمت چپ تیرویید اما غدد پاراتیرویید را خارج نکردن. الان در سونوگرافی بافتی در قسمت چپ با اندازه۶.۸.در ۴.۸.در ۲.۷ دیده شده ایا این نشان از عود مجددداره؟ و در قسمت راست هم بافت هتروژن دیده شده خطرناک است؟

    پاسخ
  • متاسفانه نباید تاخیر کرد. زمان درمان همین موقع هست که کوچیکه بعدش دیگه کار از کار میگذره. و به جاهای دیگه هم پخش میشه ومدام باید درمان کرد. و متاسفانه وقتی دیر اقدام کنیم کار زیادی نمیشه کرد. توی سرطان نهایت یکی دو ماه تاخیر را شاید بشه جبران کرد . ولی یک سال زمان زیادی هست.
    اونهایی که درگیر شدند، اول که امیدتون به خدا ولی زودی پیگیر بشید…
    کاش پزشکها از همون روز اول که علائم را توی سونوگرافی میبینید، به بیمار داروهایی واسه کنترل بدهند. تا رشد غدهها کمی آهسته بشه. چون اکثرا نااگاه هستیم و مشکلات دیگه ای توی زندگی داریم و اونقدر دیر پیگیر میشیم که دیگه کار از کار میگذره. مخصوصا توی شهرهای کوچیک که تا بخواند یه نوبت بدند و بیوپسی بگیرند و نتیجه بیاد و غیره چندماه میگذره….

    پاسخ
  • با سلام خدمتتون،من جراحی انجام دادم و کل تیروئید و ۵لنف نزدیک به تیروئید رو برداشتم،پارسال ید ۱۰۰گرفتم اما جذبی نشون نداد ولی امسال لنف ۴گفتن فعال شده،در حال حاضر fnaانجام دادم،اگر گزارش خوبی از آزمایشگاه دریافت نشه،آیا امیدی هست به درمانم؟ایا باید جراحی بشم؟روش های دیگری برای از بین بردن میکروسکوپی سلولهای سرطانی وجود نداره؟

    پاسخ
  • با سلام
    من یک ندول ۴ سانتی در لوب راست تیرویید دارم و طبق نتیجه ی نمونه برداری گفتن مشکوک به پاپیلاری هست وباید جراحی بشه میخواستم بدونم ایا با جراحی درمان میشه یا به ید درمانی و شیمی درمانی بعد از جراحی نیاز است
    ممنون از پاسخگوییتون

    پاسخ
  • عامریان
    1398/09/26 11:29 ب.ظ

    ممنون از اطلاع رسانی خوبتون .

    پاسخ
  • با سلام و درود
    میخواستم اینجا از دکتر چگینی عزیز تشکر کنم
    ایشون بسیار در زمینه کاریشون مهارت دارن و بسیار خوب و واضح توضیحاتی که لازمه رو میدن و همچنین بسیار با حوصله برخورد می کنن، من با تشخیص آقای دکتر حدائق به احتمال وجود گره در تیروئدم برای نمونه برداری به دکتر چگینی مراجعه کردم و نمونه برداری رو انجام دادم و در حال حاضر پیگیرم برای عمل ، خداروشکر می کنم که این دو دکتر خوب و ماهر رو سر راهم قرار داد و خداروشکر که هنوز بیماری پاپیلاریم پیشرفته نیست می تونم جلوشو بگیرم. از ته قلبم دعا می کنم که همیشه سالم و تندرست باشید و از خدا میخوام که همه کسایی که مریضن رو شفا بده.

    پاسخ
  • سلام وخسته نباشید دکترعزیز. من پارسال سونوگرافی کردم وگفتن که هردولوب تیروییدم چندین گره داره. ولی من به خاطر بیماریهای دیگه م واینکه خسته شده بودم ازبیمارستان و اینا دیگه نرفتم واسه تیروییدم. حتی گاهی اوقات آب هم گیر میکنه توی گلوم (گاهی یعنی روزی دوسه بار ‌) . الان هم قرص لووتیروکسین میخورم . مشکلم خیلی جدیه یا نه میخواستم بدونم بنظر شما چند درصد سرطانه . ..؟ که اگه سرطانیه برم اگر نیست فعلا مشکل خونیم و حل کنم بعد برم . وقتتون بخیر واز سایت خوبتون متشکرم همینطور توضیحات جامع شما.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.