شانس ابتلای بیماران سرطان تیروئید به کرونا چقدر است؟

شانس ابتلای بیماران سرطان تیروئید به کرونا چقدر است؟

سرطان تیروئید و کرونا

شانس ابتلای بیماران سرطان تیروئید به کرونا چقدر است؟

برخی درمان‌های شیمی درمانی و بیماری‌هایی مانند سرطان شانس ابتلا به بیماری‌های عفونی از جمله COVID19 (کرونا) را افزایش می‌دهد. در زمانی که شیمی درمانی انجام می‌شود بدن مقاومت کم‌تری در برابر عفونت‌ها داشته و ممکن است بیماران دچار مشکل شوند، سرطان تیروئید و کرونا هم از این قائده مستثنی نیستند.

این موضوع درباره کودکان و افراد مسنی که با بیماری‌های مزمن خطرناک دست و پنجه نرم می‌کنند هم درست است و این قشر آسیب پذیری بیشتری نسبت به سایرین دارند.

قبل از آن‌که خواندن این مطلب را ادامه دهید به یک نکته قابل توجه اشاره می‌کنم. بیماران از جمله هاشیموتو در اکثریت قریب به اتفاق مواقع از دسته بیمارانی هستند که حالت اورژانس نداشته و نیازی به نگرانی نیست. آن‌ها می‌توانند تا شروع یک وضعیت بهتر درمان‌شان را به تعویق بیاندازند، البته قضاوت در این بین به عهده پزشک و بر اساس شرایط بیمار است.

 

سرطان تیروئید و کرونا

اگر دچار سرطان تیروئید و کرونا هستیم چگونه از خودمان مراقبت کنیم؟

متاسفانه هنوز دارو و یا واکسنی برای این بیماری  COVID19 وارد بازار نشده و در حال حاضر توصیه‌ای که برای بیماران حساس‌تر می‌توان داشت این است که تا جایی که می‌توانند از قرار گرفتن در معرض خطر جلوگیری کنند.

  • در بین گروه‌های خانوادگی، جمع دوستان و یا در هر اجتماع دیگری وارد نشوید و به طور جدی از افرادی که درگیر بیماری هستند دوری کنید
  • از تماس با افراد به هر شکل مانند دست دادن و یا روبوسی کردن خودداری کنید
  • از لمس کردن چشم، بینی و یا دهان‌تان خودداری کنید
  • حتماً هر بار شستشوی دستان‌تان را حداقل به مدت بیست ثانیه ادامه بدهید و قبل از غذا خوردن، بعد از عطسه یا سرفه کردن، قبل و بعد از تماس با دیگران دستان‌تان را با آب و صابون بشوئید
  • حداقل برای چند هفته مواد غذایی و داروهای‌تان را فراهم کنید
  • تا حدی که ممکن است از خانه خارج نشوید
  • در صورتی که ضرورتی برای خارج شدن از خانه دارید در ملأ عام نباشید و به دیگر افراد نزدیک نشوید

پیشگیری از کرونا

زمان ویزیت بعدی من رسیده است آیا به پزشک مراجعه کنم؟

در این شرایط بسیاری از پزشکان برای بیماران امکاناتی را فراهم کرده اند که حتی الامکان از حضور بیماران جلوگیری کند بنابراین اگر نوبت ویزیت‌تان رسیده و یا زمانی است که باید برای شیمی درمانی و غیره مراجعه کنید حتماً قبل از آن با پزشک‌تان تماس بگیرید و از او بپرسید که آیا برای بیماران شرایطی در نظر گرفته شده یا نه؟ شاید با توجه به شرایط پزشک‌تان صلاح بداند که درمان شما برای مدتی که خطری شما را تهدید نکند عقب بیافتد.

برخی از انواع سرطان‌ها مانند سرطان تیروئید از نوع پاپیلاری ممکن است با توجه به روند قبلی که بیمار طی کرده است به راحتی بتوانند درمان را به تعویق بیاندازند ولی در مورد برخی دیگر مانند سرطان‌های آناپلاستیک ممکن است چنین مسئله‌ای صادق نبوده و پزشک شما را به یک کلینیک دیگر و با شرایط استیبل‌تر دعوت کند. بنابراین این دوران بسیار به استراتژی پزشک شما بستگی دارد، با او در ارتباط باشید. حتما مطالبی که درباره‌ی ارتباط بین سرطان تیروئید و کرونا را بیان کردیم، جدی بگیرید.

در مواردی هم ادامه درمان با تمدید داروها امکان‌پذیر است که در این‌صورت شما می‌توانید از داروخانه‌هایی که امکان ارسال دارو را فراهم کرده‌اند بخواهید تا دارویتان را درب منزلتان بیاورد.

در مورد مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد به این دلیل که زمان چکاپ برخی بیماران در این ایام فرا می‌رسد و یا افرادی هستند که با وجود علائم، نگران هستند ما امکاناتی را برای قرار ملاقات آنلاین فراهم کرده‌ایم. بیماران مرکز می‌توانند با ما از طریق تماس واتس آپ در ارتباط باشند. می‌توانید از لینک زیر برای ارتباط با ما کمک بگیرید.

توصیه پزشک برای سرطان تیروئید و کرونا

اگر علائمی از کرونا در خودم دیدم چه کنم؟

در صورتی که علائمی مانند تب و یا سرفه مشاهده می‌کنید و احساس می‌کنید در خطر هستید سریع با پزشک‌تان تماس بگیرید. در هر شهر در ایران فوریت‌هایی برای بیماران کرونا و یا مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده است، می‌توانید با این مراکز تماس بگیرید و با توجه به شرایط اقدامات لازم را انجام دهید.

شماره فوریت‌های پزشکی و درمان کرونا در ایران: ۴۰۳۰

۳.۵ / ۵. ۴

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
سونوگرافی ریه روشی برای تشخیص بیماری کرونا
نوشتهٔ بعدی
آیا لنف نود خطرناک است؟ همه چیز درباره غدد لنفاوی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.