علائم اولیه سرطان تیروئید – این علائم را جدی بگیرید!

اولین علائم سرطان تیروئید

علائم اولیه سرطان تیروئید

افزایش روزافزون آمار سرطان‌ها علی الخصوص سرطان‌های شایع‌تر باعث شده تا اکثر مردم به این فکر باشند که چگونه باید از این گذار خطرناک عبور کنند. باید گفت سرطان از آن دسته بیماری‌هایی است که اگر قبل از پیشرفت و دست اندازی به سایر اندام‌ها یا به اصطلاح متاستاز تشخیص داده شود، امید بیشتری برای درمان آن است ولی در صورتی که این بیماری گسترش یابد و بیمار زمان را از دست بدهد کار بسیار مشکل‌تر خواهد بود. سرطان تیروئید نیز به همین منوال اگر دچار تشخیص دیررس شود و با دست اندازی به اندام‌ها مواجه شود شانس درمان کم‌تری را خواهد داشت و به این ترتیب عمر بیمار قابل پیش بینی نخواهد بود. بنابراین مسئله مهم دانستن علائم اولیه سرطان تیروئید و دیگر سرطان‌ها است. به همین دلیل تصویربرداری پزشکی تیراد تصمیم گرفت تا این مقاله را به موضوع علائم اولیه سرطان تیروئید اختصاص دهد.

سرطان تیروئید ناشی از رشد غیر معمول سلول‌های تیروئید است، و رشد غیرمعمول تیروئید و یا وجود توده در گلو جزء علائم اولیه سرطان تیروئید مطرح می‌شود.

علائم اولیه سرطان تیروئید

چه کسانی بیشتر در معرض خطر سرطان تیروئید هستند؟

در حقیقت سرطان تیروئید ممکن است هر کسی را درگیر نماید، ولی برخی ریسک فاکتورها ممکن است درصد این احتمال را افزایش دهد، از جمله سوابق خانوادگی فرد که یک پیش درآمد برای این بیماری محسوب می‌شود.

کسانی که در خانواده‌شان سابقه سرطان تیروئید وجود دارد باید هوشیارانه مراقب هرگونه توده و یا ندولی که در تیروئیدشان رشد می‌کند باشند و تحت نظر پزشک به این توده‌ها رسیدگی کنند. گرچه سرطان تیروئید در اکثر موارد یک بیماری خانوادگی نیست و به ارث نمی‌رسد ولی در مواردی ممکن است این سوابق تاثیرگذار باشد.

در مورد اینکه چه کسانی بیشتر در معرض سرطان تیروئید هستند باید این نکته را در نظر گرفت که افرادی با بیماری تیروئیدیت هاشیموتو و یا کسانی که در معرض تابش به سر و گردنشان هستند احتمال بیشتری در ابتلا دارند.

کمبود ید نیز از عوامل ایجاد استعداد سرطان تیروئید است، این موضوع در مناطقی که هنوز به اضافه کردن ید در رژیم غذایی افراد نپرداخته‌اند بروز می‌کند.

به عنوان یک قانون مناسب در تشخیص سرطان تیروئید توده‌ها و یا ندول‌هایی که پس از ۳ یا چهار هفته از بین نمی‌روند بایست مورد بررسی قرار بگیرند.

این نوع از علائم اولیه سرطان تیروئید را جدی بگیرید

چهار نوع سرطان تیروئید وجود دارد که سرطان پاپیلاری شایع‌ترین و کارسینومای آناپلاستیک تیروئید کم شیوع‌ترین آن‌ها است. به این دلیل که سرطان پاپیلاری سیر کند و آرامی در وقوع دارد از این رو علائم اولیه سرطان تیروئید در این موارد کمتر خودنمایی می‌کند ولیکن علائم هشدار دهنده که مواجه شدن با آن به شما می‌گوید که به پزشک مراجعه کنید را در ادامه آورده‌ایم.

  1. وجود یک توده و یا برآمدگی در گلو و در قسمت تیروئید
    سرطان تیروئید رشد غیرطبیعی سلول‌های تیروئید است و به همین دلیل وجود یک توده و یا ندول از معمول‌ترین علائم آن خواهد بود. در واقع یک تومور و یا رشد غیرطبیعی در گردن علامتی است که باید بررسی شود. در موارد زیادی این ندول‌ها توسط پزشک و در یک معاینه فیزیکی قابل تشخیص هستند.
  2. احساس درد و یا گرفتگی در گلو
    گلودرد و درد در ناحیه گردن نیز به عنوان یک علامت هشدار در سرطان تیروئید مطرح می‌شود.
  3. سرفه و احساس خارش در گردن
    اگر به طور مداوم سرفه می‌کنید و یا احساس خارش در گلویتان دارید بهتر است برای معاینه به یک پزشک مراجعه کنید.
  4. مشکل در بلعیدن و یا تنفس
    بزرگ شدن تدریجی توده و یا ندول در غده تیروئید باعث فشار آمدن به نای و ایجاد مشکلات تنفسی و بلع می‌شود. این شرایط معمولا در حالت پیشرفت بیماری به وجود می‌آید.

علائم اولیه سرطان تیروئید را جدی بگیرید

یک نکته بسیار مهم

تشخیص زودهنگام سرطان تیروئید می‌تواند باعث درمان مناسب آن شود در صورتی که با گذشت زمان و افزایش این سلول‌ها شانس درمان نیز پائین‌تر می‌آید. در ضمن این که مراقبت و پیگیری مستمر یک اساس مهم در درمان سرطان تیروئید است.

چگونه از سرطان تیروئید پیشگیری کنیم؟

پیشگیری از سرطان تیروئید و یا تشخیص زود هنگام آن در این شرایط امکان پذیر است:

  • اگر سن شما بین ۲۰ تا ۳۹ سال است هر سه سال یکبار آزمایش تیروئید بدهید
  • افراد بالای ۴۰ سال بایست هر سال یکبار تست تیروئید داشته باشند
  • اگر سابقه خانواگی در سرطان تیروئید دارید و یا سر و گردن شما در معرض تابش اشعه بوده است بیشتر مراقب شرایط این غده در بدنتان باشید.
  • خودتان با لمس و یا نگاه به تیروئید در آینه معاینه کنید و وجود عدم تقارن و یا برآمدگی در گردنتان را در نظر بگیرید.

یک حقیقت درباره تیروئید

در نهایت یک حقیقت درباره علائم اولیه سرطان تیروئید این است که در موارد بسیاری، افرادی که سرطان تیروئید در آن‌ها تشخیص داده می‌شود علائمی ندارند، این به دلیل سیر کند در اغلب سرطان‌های تیروئید است.

همانطور که گفته شد چهار نوع سرطان تیروئید وجود دارد که در این مقاله و مقالات بعدی سعی می‌کنیم تا علائم و شرایط هر نوع را به تفکیک عنوان نمائیم یکی از این نوع سرطان به نام سرطان مدولاری نامیده شده.

علائم اولیه سرطان تیروئید مدولاری

از جمله سرطان‌های خطرناک تیروئید که به شکلی نادر ممکن است بیمار را درگیر کند سرطان مدولاری تیروئید است. در صورت تشخیص زودهنگام، این بیماری قابل درمان است. اولین نشانه‌های این سرطان ظاهر شدن توده در جلوی گلوی بیمار است.

انجمن تیروئید آمریکا شیوع این نوع سرطان را به احتمال ۱ تا ۲ درصد از آمار سرطان تیروئید مطرح می‌کند، گرچه در آماری دیگر این مقدار بین ۳ تا ۵ درصد ارزیابی می‌شود.

سرطان مدولاری تیروئید به نام اختصاری MTC  نیز نامیده می‌شود و منشاء آن از سلول‌های پارافولیکولار تیروئید است. سلول‌های پارافولیکولار وظیفه تولید هورمون کلسی تونین را به عهده دارند. کلسی تونین هورمونی است که در جذب کلسیم استخوان نقش دارد.

MTC در مواردی می‌تواند از والدین به فرزندان منتقل شود که در این حالت به آن سرطان مدولاری تیروئید خانوادگی یا FMTC گفته می‌شود، گرچه حدودا ۷۵ درصد از مدولاری ارثی نبوده و به صورت انفرادی ایجاد می‌شود.

شایع‌ترین علائم اولیه سرطان تیروئید

شایع‌ترین علائم اولیه سرطان تیروئید مدولاری

  • تورم در گردن نزدیک به غده تیروئید که بیشتر مربوط به تورم در غدد لنفاوی است
  • مشکل بلعیدن که باعث می‌شود تا فرد دچار گلو درد شود
  • سرفه که در مواردی همراه با خون خواهد بود
  • تنگی نفس که به دلیل فشار به راه‌های هوایی ایجاد می‌شود

اگر بیماری پیشرفت کند بیمار علائم دیگری را نیز تجربه می‌کند از جمله:

  • وجود توده بزرگ در گردن
  • درد در گردن، فک و یا گوش
  • احساس خفگی
  • و در مواردی که بیماری به اعصاب صوتی سرایت کرده باشد ممکن است بیمار دچار گرفتگی و خشونت صدا نیز باشد علائم اولیه سرطان تیروئید

در موارد پیشرفته سرطان مدولاری سطح بالای کلسی تونین که توسط تومور تولید می‌شود می‌تواند باعث شود تا فرد به اسهال، استفراغ و همچنین برافروختگی صورت مبتلا شود

آمار درمان بیماران مبتلا به مدولاری تیروئید

سرطان مدولاری به کندی رشد می‌کند و اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود به خوبی درمان پذیر است، آمار و تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که نرخ درمان و بقای بیماران در طول ده سال به شرح زیر است:

  • ۹۵ درصد بهبودی در بیمارانی که تنها مبتلا به سرطان تیروئید هستند
  • ۷۵ درصد بهبودی در سرطان مدولاری با گسترش به گره‌های لنفاوی مجاور
  • ۲۰ درصد زمانی که سرطان به سایر نقاط از جمله ریه، کبد و استخوان گسترش پیدا کرده باشد

درمان بیماران مبتلا به سرطان تیروئید

درمان سرطان تیروئید مدولاری

خط اول در درمان سرطان به طور معمول جراحی و حذف غده تیروئید است. پرتو درمانی و شیمی درمانی در مورد بیمارانی استفاده می‌شود که بقایای تیروئید در آن‌ها ممکن است دردسرساز باشد. این بیماران به دلیل برطرف کردن نیاز بدن به هورمون تیروئید می‌بایست تا آخر عمرشان داروی تیروئید مصرف کنند.

در مورد درمان سرطان تیروئید درمان‌های ماکروویو و آر اف نیز مطرح می‌شود که موسسه فوق تخصصی تیراد برای اولین بار در ایران و همگام با سایر کشورهای پیشرفته در حوزه درمان، از این روش‌ها استفاده نموده و بدون حذف غده تیروئید به درمان آن می‌پردازد. گرچه درمان دقیقاً بسته به شرایط توده و امکان پذیر بودن آن است که در جلسه مشاوره بررسی و مطرح می‌شود.علائم اولیه سرطان تیروئید

آیا این مطلب مفید بود؟ امتیاز بدهید.

۳.۶ / ۵. ۲۹

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
آیا کم کاری تیروئید باعث چاقی می شود؟
نوشتهٔ بعدی
پخش خبر – درمان توده‌های تیروئید به روش آر اف

۲۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • محبوبه رضایی
    1402/11/11 3:59 ب.ظ

    سلام وقت بخیر من ۵ سالی هست هاشیمیتو دارم
    هفته پیش سونو کردم گره ۶ میلی با تیراد ۴ بود . توصیه به اف آن ای. اما پزشک خودم کفتن الان نیازی به اف آن ای نداری چون کم کاری تیروییدم ۶ بود و قرص ام را بیشتر کردن گفتن تا وقتی عدد کم کاری درست نشه نمیشه استناد کرد به سونو و چیز مهمی نیست اون گره اما من یک هفته است از زندگی افتاده ام. همش فکر می‌کنم چیزی هست و دایم در حال سرچ کردنم .حس می‌کنم پایین گردنم میسوزه گاهی .نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام من دخترم ۲۶ سالمه ۶ ساله کم کاری تیروئید دارم و قرص لوو میخورم یکسالی هست شکل گردنم عوض شده نمیدونم چرا و ریزش مو و جوش دارم.دکترم فقط فیزیکی معاینه کرده و گفته مشکلی نیست اما به نظر خودم تغییر شکل گردنم طبیعی نیست. به نظر شما باید برم سونوگرافی؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      منظور از تغییر شکل گردن، برآمدگی در قسمت تیروئید است؟ یکی از راه‌های تشخیص معاینه فیزیکی تیروئید است که بسته به تجربه و تخصص پزشک میتوان به آن اعتماد کرد اما بهترین راه، سونوگرافی است که به خوبی به پزشک کمک می‌کند تا روال درمانی را تکمیل نماید.

      پاسخ
  • سلام آقای دکترمن ۳۸سالمه والان نزدیک به ۳ساله تیروئید کم کاردارم وقرص لوتروکسین مصرف میکنم هرروز صبح ناشتا به جز پنجشنبه وجمعه.البته طبق دستور پزشک.الان یه چندهفته ای هست که گلوم احساس خفگی میکنم وانگارحلقم بهم چسبیده ویک هفته ای هم هست که سمت چپ گلوم دردمیکنه واحساس خفگی هم دارم خیلی .دردگلوم بیشترشبهاست.خواستم راهنماییم کنید که باید چکارکنم.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      اگر روال درمانی طبق دستور پزشک بوده و برای ۳ هفته است که دچار این مشکلات شده اید و فشار استرسی و روانی در این سه هفته نداشته اید، بهتر است به پزشک معالج خود مراجعه کرده و مشکلات خود را با وی در میان بگذارید تا طبق سوابق پزشکی شما روال درمانی را بهبود بخشند.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر میشه لطفا قسمت مشاوره مدارک پزشکی رو چک کنید ممنونم 🙏

    پاسخ
  • سارا صادقی
    1402/05/08 12:55 ب.ظ

    سلام ممنون از توضیحات روشن وجامع در موردتیروئید دخترم ۱۱ساله هست چند ماهی هست غدد لنفاوی گردنش بزرگ شدند وازمایش گفتن چیزی نیست خودشون خوب مشن الان سونو انجام داده گفتن دوتا گره رو تیئیدش داره چه درمانی پیشنهاد میکنید ممنون

    پاسخ
    • سلام. وقت بخیر
      بر اساس توضیحاتی که دادید، به نظر می‌رسد که دختر شما به دلیل بزرگ شدن غده‌های لنفاوی در گردن نیاز به ارزیابی و معاینه بیشتر دارد.
      وقتی سونوگرافی نشان می‌دهد که در تیروئید دو گره وجود دارد، نیاز به انجام تست‌های بیشتر و مشاوره با یک پزشک متخصص زنان و نازایی یا پزشک متخصص غدد و متابولیسم می‌باشد. پزشک می‌تواند بررسی کامل‌تری از غده‌ها انجام دهد و احتمال وجود هرگونه مشکل بررسی کند. به علاوه، احتمال وجود علل دیگری که ممکن است به بزرگ شدن غده‌های لنفاوی در گردن دختر شما منجر شده باشد نیز بررسی می‌شود.

      پاسخ
  • ناشناس
    1401/12/17 5:14 ب.ظ

    سلام اقای وکترمن ندول ۲۳ملی دارم درحاله رشت است ولی من باردارم نمیدونم باید چکارکن لطفان راهنماهی ام کنید۰۹۳۹۸۱۶۵۷۹۳

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر .ببخشید من علائمی از قبیل اشتهای زیاد ولی لاغربودن ووزن تقریبا ثابت.ریزش مو .خشکی پوست.عصبی بودن استرس .کمخواب.زودرنجی.دارم البته مادرم هم سابقه تیروئد کم کار داره وقرص لووتیروکسین میخوره هرروز.لطفا میشه بگید بااین علائم تیرویید ادرم یانه.کدوم نوع.ممنونم.۰۹۱۷۹۹۵۸۲۴۳

    پاسخ
  • سلام من بخاطر این که احساس گرما می کردم رفتم دکتر و آزمایش خون دادم اونجا گفتن تیروئید پیشرفته داری ولی من هیچ کدوم از علائم بالا رو ندارم. به نظرتون اشتباهی صورت نگرفته؟

    پاسخ
  • سحرصالحی
    1401/08/26 11:23 ب.ظ

    من دوبار عمل تیرویید کردم باردوم سال ۹۸عمل کردم جواب پاتولوژی بدخیم بود گفتن سریعی باید عملم نکردم میترسیدم ولی گلوم همچنان ورم داره ولی هیچکدوم از علایم ندارم کاملا خوبم

    پاسخ
  • سلام من انگار استپ وزنی دارم خوراکمم خیلی زیاده ولی اصلا وزنم بالا نمیره چند روزه موقع قورت دادن اب دهانم به سختی شده و یک روز خیلی شدید خندیدم درد شدیدی توی سمت چپ گلوم و گوشم حس میکنم به نظرتون از تیرویئد ؟؟؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر چندسال هست که تیرویید کم کارهست قرص میخورم ولی تیرویید الان tsh23,9هستش باییدچکارکنم راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/05/22 0:25 ق.ظ

    بسیار عالی

    پاسخ
  • خانم گودرزی
    1401/03/16 1:36 ب.ظ

    سلام خوبید دکترمن تیروئیدم خیلی کم کارشده الان تادوماه قرص لووتیروکسن خارجی مصرف کردم دکترخودم بهم نگفتن ولی یه نفردیگه بهم گفتن یه غده‌های خیلی ریزی دورتیروییدت هست شمالطف کنید.بهم بگیدچکارکنم

    پاسخ
  • باسلام من سال۹۲قطره ی ید خوردم تا حالا هم مشکلی نداشتم ۱۲روز است زیر لوزه ی چپم درد دارد در بلع ونوشیدن درد ندارمtsh8/1دارم پزشک معالج من لووتیروکسین ۶روز درهفته ناشتا تجویز کرد وگفت به متخصص گوش وحلق وبینی مراجعه کتم متخصص گوش وحلق وبینی گفت ورم عضله ی فک دارم دارونوشت وسونوگرافی تیر ویید جواب سنوگرافی تصویرافزایش حجم لوب چپ۱۸x18نشان داده من نگرانم لطفا راهنمایی کنیدباتشکریعنی من پاسخی ندارم؟!

    پاسخ
  • ناشناس
    1399/10/07 1:45 ق.ظ

    سلام اقای دکترمن ندول تیروئید دارم نمونه برداری شده ازنوع باکتری خوشه ای فولیکولار هست دکتر گفت ایراد نداره حالا نظرشما چیه ؟

    پاسخ
  • حمید شریفی
    1398/04/20 7:34 ب.ظ

    مطالب بسیار مفید بود، سپاس

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.