نکات تغذیه ای برای بیماران تیروئیدی

تغذیه ی بیماران تیروئیدی

تغذیه ی مناسب برای بیماران تیروئیدی

در حالی که غذاها و مکمل‌های خاص نمی‌توانند بیماری تیروئید را درمان کنند، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب تیروئید می‌تواند از عملکرد تیروئید شما حمایت کند، به حفظ یا کاهش وزن کمک کند و حتی ممکن است به کاهش برخی از علائم شما مانند خستگی، متابولیسم کُند، یبوست و … کمک کند.

برای درک بهتر تاثیر غذا بر سلامت تیروئید تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما برخی شواهد علمی برای تاثیر برخی مواد مغذی بر عملکرد تیروئید وجود دارد.

وقتی به دنبال ایجاد برخی تغییرات هستید، بایدها و نبایدهای زیر دلایل خوبی برای شروع هستند. ابتدا به دنبال یک متخصص تغذیه باشید که بتواند شما را راهنمایی کند.

استرس رژیم غذایی را محدود کنید.

استرس رژیم غذایی ایجاد شده در بدن شما ناشی از خوردن غذاهایی است که مصرف می‌کنید:

  • التهاب، حساسیت یا پاسخ آلرژیک
  • افزایش یا نوسانات سریع در قند خون شما

یا حاوی:

  • سموم یا مواد شیمیایی که می‌توانند پاسخ‌های ایمنی را تحریک کنند
  • مقادیر بالای چربی‌های ناسالم

شما می‌توانید با ایجاد برخی تغییرات استراتژیک به از بین بردن استرس رژیم غذایی کمک کنید.

غذاهای به شدت فرآوری شده را حذف کنید.

غذاهای فرآوری شده تاثیر مستقیمی بر عملکرد تیروئید ندارند، اما زمانی که به شدت فرآوری شده باشند، مانند پیتزای یخ زده، شام تهیه شده در مایکروویو و دونات برای هیچکس سالم نیستند، برخی از غذاهای بسیار فرآوری شده (مانند گوشت‌های فرآوری شده) حتی حاوی مواد خاصی هستند که سرطان زا در نظر گرفته می‌شوند.

علاوه بر این، غذاهایی که به شدت فرآوری شده اند اغلب کالری خیلی زیادی دارند که اصلاً بدن شما را پشتیبانی نمی‌کند؛ اگر می‌توانید بهتر است میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و غذاهایی را انتخاب کنید که حداقل فرآوری شده باشند.

نمک خوراکی را کنار بگذارید.

اکثر آمریکایی‌ها نمک زیادی مصرف می‌کنند؛ دستورالعمل‌های فعلی USDA نشان می‌دهد که بزرگسالان بیش از ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم در روز مصرف نمی‌کنند. از آنجایی که بسیاری از غذاهای بسته بندی شده از قبل حاوی سدیم هستند، افزودن نمک سفره به غذاها ممکن است شما را از حد مجاز خارج کند.

چربی های خوب را اضافه کنید.

چربی خوب مانند روغن زیتون، آووکادو و آجیل سالم را در رژیم غذایی خود بگنجانید، این مواد دارای خواص ضد التهابی هستند که ممکن است به حمایت از سیستم ایمنی بدن شما کمک کند؛ ماهی سالمون همچنین منبع عالی چربی خوب است. برای بدست آوردن حداکثر ارزش غذایی، به جای ماهی آزاد پرورشی، ماهی آزاد صید شده وحشی را انتخاب کنید.

تا حد امکان از گوشت‌های ارگانیک که با علف تغذیه می شوند، استفاده کنید. گوشت حیواناتی که با علف تغذیه می‌شوند، دارای چربی‌ها و مواد مغذی سالم‌تر و در کل چربی کمتری نسبت به گوشت حیواناتی که با غلات تغذیه می‌شوند دارند.

نکات تغذیه ی بیماران تیروئیدی

شیرینی ها را محدود کنید.

بیماری تیروئید خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد؛ برای کمک به کاهش این خطر و کاهش استرس رژیم غذایی، نوشابه‌های گازدار و سایر اشکال قند مانند عسل را حذف کنید؛ همچنین نوشیدنی‌های رژیمی و شیرین‌کننده‌های مصنوعی را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.

در حد اعتدال بنوشید.

نوشیدنی‌های الکلی اغلب حاوی کربوهیدرات و قند هستند. نوشیدن گاه به گاه برای اکثر مردم هیچ اشکالی ندارد، اما مصرف بیش از حد الکل باعث استرس بر کبد و سیستم ایمنی شما می‌شود.

از پرخوری بیش از حد در یک وعده خودداری کنید.

خوردن تا زمانی که سیر شوید باعث افزایش قند خون می‌شود که معمولاً به دنبال آن افت یا سقوط می‌کند؛ این یک عامل استرس زا در رژیم غذایی است که می‌توان با متعادل کردن وعده غذایی خود و قطع آن پس از احساس سیری از آن جلوگیری کرد.

خوردن آگاهانه، یک استراتژی مفید برای جلوگیری از پرخوری است؛ این به بدن شما زمان می‌دهد تا ثابت کند که سیر هستید و آگاهی شما را از این سیگنال‌ها بهبود می‌بخشد. به عنوان یک امتیاز می‌تواند به هضم غذا کمک کند.

به بدن خود یک استراحت غذایی شبانه بدهید.

سعی کنید بعد از ساعت ۸ بعد از ظهر غذا نخورید و قبل از خوردن صبحانه به بدن خود ۱۰ تا ۱۲ ساعت استراحت دهید؛ هنگامی که می‌خوابید بدن شما شروع به تولید هورمون‌های تیروئید، آدرنال و رشد می‌کند، انرژی مورد نیاز را از چربی ذخیره شده شما می‌گیرد و در هنگام خواب می سوزاند.

مطالعات نشان داده‌اند که با دادن یک استراحت ۱۰ تا ۱۲ ساعته، بدن خود را تشویق می‌کنید تا این پیام را دریافت کند که هر چند ساعت یکبار غذای بیشتری نمی‌آید، که ممکن است به شما کمک کند یک شبه به حالت چربی سوزی تبدیل شوید.

سموم را از بین ببرید.

هورمون‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و آفت‌کش‌ها سم هستند و می‌توانند پاسخ‌های خود ایمنی و التهابی را تحریک کنند؛ تا حد امکان غذاهای ارگانیک، بدون هورمون، بدون آنتی‌بیوتیک، مواد غذایی آزاد، صید وحشی و بدون آفت کش مصرف کنید.

یک رژیم غذایی دوستدار تیروئید را امتحان کنید.

از آنجا که تیروئید هورمون‌هایی تولید می‌کند که بر کل بدن شما تأثیر می‌گذارد، به همین دلیل بدن شما به آنچه می‌خورید حساس است؛ هرچه استرس غذایی بیشتری به خود وارد کنید، احتمال بیشتری برای تجربه التهاب دارید که می‌تواند واکنش‌های خود ایمنی شما را بدتر کند و در عملکرد تیروئید شما اختلال ایجاد کند؛ در اینجا روش هایی وجود دارد که مناسب تیروئید است و می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید که ممکن است التهاب را کاهش دهند.

رژیم حذفی

عدم تحمل غذایی و آلرژن‌ها برای مثال لبنیات، سویا و آجیل می‌توانند باعث التهاب شوند و کاهش وزن را برای شما سخت‌تر کنند. ممکن است ارزش آن را داشته باشد که یک رژیم غذایی حذفی را امتحان کنید و یا آزمایش آلرژی انجام دهید تا مشخص شود آیا حساسیت غذایی یا آلرژی دارید یا خیر.

رژیم غذایی فاقد گلوتن

بیماری سلیاک در افراد مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو و بیماری گریوز سه برابر بیشتر از جمعیت عادی است.

بیماری سلیاک یک وضعیت خود ایمنی است که باعث واکنش ایمنی در سیستم گوارش شما به گلوتن، پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار شده و منجر به آسیب به روده کوچک شما می‌شود. ابتلا به این بیماری می‌تواند باعث جذب ضعیف مواد مغذی حیاتی برای سلامت تیروئید مانند ید و سلنیوم شود و توانایی بدن شما را برای جذب داروهای جایگزین هورمون تیروئید (لووتیروکسین) کاهش دهد.

برای مبتلایان به بیماری سلیاک، رژیم غذایی بدون گلوتن ممکن است به کاهش التهاب کمک کند. اگر بیماری سلیاک برای شما تشخیص داده نشده است، اما فکر می‌کنید ممکن است بر اساس علائم و یا سابقه خانوادگی خود به آن مبتلا شده باشید، حتماً توسط پزشک خود معاینه شوید.

رژیم غذایی با گلیسمی پایین

رژیم غذایی با گلیسمی پایین حاوی قند کم و کربوهیدرات‌های ساده‌ای است که به سرعت جذب می‌شوند، مانند نان، برنج، ماکارونی، غلات، سیب زمینی و ذرت.

مزیت این رژیم این است که به تعادل افزایش قند خون که باعث استرس رژیم غذایی می‌شود کمک می‌کند، قند خون بالا به طور مداوم می‌تواند التهاب زا نیز باشد، بنابراین کاهش و متعادل کردن قند خون استرس کلی روی هورمون، از جمله هورمون‌های تیروئید را کاهش می‌دهد.

رژیم پروتکل خود ایمنی

رژیم پروتکل خود ایمنی بر کاهش التهاب و التیام سیستم ایمنی شما تمرکز دارد. این برای هر نوع بیماری خود ایمنی مناسب است و شامل حذف غذاهای خاص به مدت شش تا هشت هفته و سپس شروع مصرف مجدد آن‌ها به آرامی است.

قبل از اینکه هر یک از این روش‌های غذایی را امتحان کنید، حتما با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید هیچ خطری برای وضعیت سلامتی خاص شما وجود ندارد.

غذاهای گواتروژن را در نظر بگیرید.

بر اساس برخی تحقیقات، غذاهایی که به عنوان گواتروژن توصیف می‌شوند ممکن است بر عملکرد تیروئید تأثیر بگذارند. برخی از نمونه‌های غنی از گواتروژن شامل کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم، کلم پیچ، توت فرنگی، هلو و بادام زمینی هستند.

اگرچه لازم نیست به طور کامل از این غذاها اجتناب کنید، اما بهتر است با پزشک خود در مورد چگونگی تأثیر آن‌ها بر سطح هورمون تیروئید و علائم صحبت کنید.

فیبر کافی دریافت کنید.

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری تیروئید با یبوست و اضافه وزن دست و پنجه نرم می‌کنند. فیبر برای هضم غذا، سلامت قلب، حرکات روده سالم و افزایش احساس سیری مهم است.

دستورالعمل‌های USDA توصیه می‌کند که بزرگسالان ۲۲ تا ۳۳ گرم فیبر در روز بسته به سن و جنسیت مصرف کنند؛ بهتر است فیبر از غذاهای پرفیبر مانند لوبیا، غلات کامل و سیب با پوست تهیه شود.

غذاهای حاوی فیبر

به خاطر داشته باشید که اگر شروع به خوردن یک رژیم غذایی با فیبر بالا می‌کنید، باید هورمون محرک تیروئید (TSH) خود را در عرض هشت تا دوازده هفته مجدداً بررسی کنید تا ببینید آیا نیاز به تنظیم مجدد دوز دارید یا خیر، زیرا فیبر می‌تواند بر جذب داروهای جایگزین هورمون تیروئید شما تأثیر بگذارد.

آب کافی بنوشید.

هیدراته ماندن به عملکرد موثر متابولیسم کمک می‌کند و همچنین می‌تواند اشتهای شما را کاهش دهد، احتباس آب و نفخ را از بین ببرد، هضم را بهبود می‌بخشد و با یبوست و خستگی مقابله کند.

نوع، فرم و دمای آب را آزمایش کنید زیرا به شما امکان می‌دهد به خوبی هیدراته بمانید.

دستورالعمل های مصرف آب از ۲۰۰۰ میلی‌لیتر در روز (حدود ۸ فنجان) تا ۳۸۰۰ میلی‌لیتر (حدود ۱۶ فنجان) در روز بر اساس وزن شما متغیر است.

سطح ویتامین و مواد معدنی کافی را حفظ کنید.

کمبودهای تغذیه‌ای می‌تواند علائم بیماری تیروئید را بدتر کند اگرچه آن‌ها دلیل بروز بیماری خود ایمنی تیروئید نیستند، اما در افراد مبتلا به بیماری گریوز و تیروئیدیت هاشیموتو شایع هستند. اطمینان از داشتن سطوح کافی از برخی مواد مغذی برای سلامتی شما مهم است.

در حالی که افزایش مصرف غذاهای غنی از این مواد مغذی ضرری ندارد، قبل از اینکه عجله کنید و مجموعه ای از مکمل ها را بخرید، از پزشک خود بخواهید که با انجام آزمایش کمبودهای بدن شما را بررسی کند، اگر سطح شما خوب باشد، مصرف مکمل‌ها می‌تواند منجر به مسمومیت شده که می‌تواند علائم تیروئید شما را بدتر کند و باعث سایر مشکلات سلامتی شود.

ویتامین D

ویتامین D برای سلامت سیستم ایمنی بدن شما بسیار مهم است. این ویتامین در نتیجه قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید در پوست شما ساخته شده و همچنین در برخی مواد غذایی یافت می شود.

مطالعات علمی نشان داده‌اند که کمبود ویتامین D ممکن است با ایجاد بیماری‌های خود ایمنی تیروئید مرتبط باشد و در افراد مبتلا به این بیماری‌ها شایع‌تر است. تحقیقات همچنین نشان داده است که مکمل ویتامین D ممکن است به کاهش آنتی بادی‌های پراکسید از تیروئید (TPO) و تیروگلوبولین (Tg) در افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی تیروئید کمک کند.

فواید ویتامین D

  • به بدن شما کمک می‌کند تا کلسیم را برای حفظ سلامت استخوان‌ها جذب کند.
  • سیستم ایمنی بدن شما را تنظیم می‌کند.
  • ممکن است فشار خون را کاهش دهد.
  • ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را کاهش دهد.

غذاهای سرشار از ویتامین D

  • ماهی‌های چرب مانند تن، ماهی خال مخالی و سالمون
  • غلات
  • پنیر
  • زرده تخم مرغ
  • آب پرتقال غنی شده

دستورالعمل‌های فعلی نشان می‌دهد که بزرگسالان باید روزانه حدود ۱۵ میکروگرم ویتامین D در روز دریافت کنند و بزرگسالان بالای ۷۰ سال باید ۲۰ میکروگرم در روز دریافت کنند. طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت، اکثر مردم حداقل بخشی از نیازهای ویتامین D خود را از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید تامین می‌کنند.

ویتامین B12

کمبود ویتامین B12 در افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی تیروئید و همچنین افراد مسن و افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود.

کمبود ویتامین B12 به دلیل نقش مهمی که در تشکیل گلبول‌های قرمز خون و عملکرد اعصاب دارد، می‌تواند باعث خستگی، از دست دادن انرژی و تنگی نفس ناشی از کم‌ خونی (تعداد کم گلبول‌های قرمز خون) و همچنین بی‌حسی و گزگز ناشی از اختلالات عصبی شود. عملکرد دستورالعمل‌های فعلی نشان می‌دهد که افراد بالای ۱۴ سال ۲.۴ میکروگرم در روز ویتامین B12 مصرف می‌کنند.

فواید ویتامین B12

  • به بدن شما در ساخت DNA کمک می‌کند.
  • گلبول‌های قرمز خون را سالم نگه می‌دارد.
  • از کم خونی جلوگیری می‌کند.

غذاهای سرشار از B12

  • گوشت
  • مرغ
  • ماهی
  • محصولات لبنی
  • تخم مرغ

سلنیوم

سلنیوم برای سلامت تیروئید ضروری است، به خصوص که تیروئید حاوی بیشترین مقدار سلنیوم در بدن است. سطوح پایین سلنیوم با افزایش خطر کم کاری تیروئید، گواتر و تیروئیدیت هاشیموتو و بیماری گریوز مرتبط است.

کمبود سلنیوم در ایالات متحده نسبتاً غیرمعمول است اما اگر سطح سلنیوم شما پایین باشد، در صورت داشتن مشکلات گوارشی یا جذب احتمال بیشتری دارد که از مکمل‌ها بهره‌مند شوید. با این حال سلنیوم بیش از حد، می‌تواند در طول زمان سمی باشد. کارشناسان توصیه می‌کنند که بزرگسالان حداقل ۵۵ میکروگرم و حداکثر۴۰۰ میکروگرم در روز سلنیوم از همه منابع، از جمله غذا، ویتامین‌ها و مکمل‌ها برای جلوگیری از مسمومیت مصرف کنند.

فواید سلنیوم

  • برای تولید هورمون تیروئید ضروری است.
  • به جلوگیری از آسیب سلولی کمک می‌کند.
  • سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند.
  • ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
  • ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

غذاهای سرشار از سلنیوم

  • آجیل برزیلی
  • غذاهای دریایی مانند میگو، ماهی تن، هالیبوت و صدف
  • دانه‌های آفتابگردان
  • مرغ
  • تخم مرغ
  • گوشت‌هایی مانند گوشت چرخ کرده، استیک گوشت گاو و ژامبون
غذاهای حاوی سلنیوم

فریتین/آهن

فریتین پروتئینی است که آهن بدن شما را ذخیره می‌کند و در صورت نیاز آن را آزاد می‌کند؛ اگر سطح فریتین شما پایین باشد، سطح آهن شما نیز کاهش می‌یابد که می‌تواند منجر به خستگی و احتمالا کم خونی شود.

کمبود آهن نیز ممکن است در ایجاد کم کاری تیروئید نقش داشته باشد. از آنجا که بسیاری از علائم کمبود آهن مشابه علائم کم کاری تیروئید هستند یا همزمان رخ می‌دهند، ممکن است حتی متوجه مشکل خود نباشید. اگر از Synthroid (لووتیروکسین) استفاده می‌کنید و هنوز احساس خوبی ندارید، از پزشک خود بخواهید سطح آهن شما را آزمایش کند.

دستورالعمل‌های فعلی نشان می‌دهد که بزرگسالان بین ۸ میلی‌گرم (مردان) تا ۱۸ میلی گرم (زنان زیر ۵۱ سال) آهن در روز مصرف می‌کنند؛ زنان مسن به آهن کمتر و زنان باردار یا شیرده به آهن بیشتری نیاز دارند. 

فواید آهن

  • برای ساخت هموگلوبین که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می‌کند حیاتی است.
  • برای ساخت میوگلوبین که اکسیژن را به ماهیچه‌ها منتقل می‌کند ضروری است.
  • برای تولید هورمون محرک تیروئید (TSH) ضروری است.

غذاهای سرشار از آهن

  • گوشت قرمز
  • گوشت اندام مانند جگر و قلوه
  • غلات غنی شده
  • طیور
  • غذاهای دریایی مانند صدف، ماهی قزل آلا و ماهی تن
  • لوبیا خشک
  • میوه خشک شده
  • غلات کامل
غذاهای حاوی آهن

فلز روی

روی یکی از مواد معدنی مورد نیاز برای تولید و پردازش هورمون تیروئید است و همچنین نقش‌های متعددی در بدن دارد. سطوح پایین روی می‌تواند محرک کم کاری تیروئید باشد و کمبود آن در ایالات متحده غیرمعمول است. از آنجا که بدن شما راهی برای ذخیره روی ندارد، مصرف روزانه آن بسیار مهم است. دستورالعمل‌های فعلی نشان می‌دهد که زنان بزرگسال ۸ میلی گرم و مردان تا ۱۱ میلی گرم در روز مصرف کنند.

فواید روی

  • به متابولیسم هورمون تیروئید کمک می‌کند.
  • سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند و به مبارزه با سرماخوردگی و عفونت کمک می‌کند.
  • از بهبود زخم پشتیبانی می‌کند.
  • ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد.

غذاهای سرشار از روی

  • غذاهای دریایی مانند صدف، خرچنگ
  • گوشت قرمز
  • طیور
  • غلات کامل
  • لوبیا و آجیل
  • محصولات لبنی
  • غلات غنی شده
غذاهای حاوی روی

دریافت صحیح ید را درک کنید.

ید برای تولید هورمون تیروئید: تری یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) بسیار مهم است. کمبود ید می‌تواند عملکرد تیروئید شما را مختل کند زیرا بدن شما مواد خام کافی برای تولید هورمون تیروئید لازم را ندارد، این امر در ایالات متحده به دلیل استفاده از نمک ید دار غیرمعمول است

ید بیش از حد می‌تواند مشکل ساز باشد و به گواتر – بزرگ شدن تیروئید – کمک کند و به طور بالقوه باعث تشدید و بدتر شدن بیماری خود ایمنی تیروئید شود.

آمریکایی‌ها معمولاً به دلیل کمبود آهن، پیروی از رژیم غذایی محدود یا مصرف برخی داروها سطح ید پایینی دارند.

اگر پزشک شما را آزمایش کند و متوجه شود که کمبود ید دارید، احتمالاً به طور موقت مکمل‌های ید مصرف می‌کنید تا سطح خود را بالا ببرید.

با این حال، به خاطر داشته باشید که مصرف مکمل‌های ید به دلیل ابتلا به بیماری تیروئید توصیه نمی‌شود، زیرا می‌تواند وضعیت شما را بدتر کند، بنابراین بدون دستور پزشک این کار را انجام ندهید.

 

پروبیوتیک ها را در نظر بگیرید.

پروبیوتیک ها غذاها و مکمل‌های غنی از نوع خوبی از باکتری‌های زنده هستند که به شما کمک می‌کنند تعادل باکتری‌های روده خود را حفظ کنید. پروبیوتیک های مناسب می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود هضم، مبارزه با اسهال، یبوست و عفونت کمک کنند.

مراقب مسائل جذب باشید.

حداقل تا یک ساعت پس از مصرف داروهای جایگزین هورمون تیروئید نباید قهوه بنوشید از جمله قهوه بدون کافئین؛ به این دلیل که قهوه می‌تواند بر جذب داروی شما تأثیر بگذارد و اثربخشی آن را کاهش دهد.

اگر حتماً باید همزمان هم داروی تیروئید و هم قهوه بخورید، با پزشک خود در مورد نوع کپسول مایع لووتیروکسین به نام Tirosint صحبت کنید که تحقیقات نشان می‌دهد کافئین بر آن تأثیر نمی‌گذارد. همچنین ممکن است داروی تیروئید خود را قبل از خواب به جای صبح مصرف کنید، اما ابتدا این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

همچنین مهم است که حداقل چهار ساعت پس از مصرف داروهای تیروئید خود قبل از مصرف مکمل‌های کلسیم یا آهن یا مصرف برخی از داروهای دیگر مانند آنتی اسیدها صبر کنید، زیرا ممکن است جذب دارو و اثربخشی آن را کاهش دهند.

پزشک خود را از هرگونه تغییر در مکمل ها یا داروهایی که مصرف می کنید، چه بدون نسخه و چه با نسخه، در جریان قرار دهید تا از مشکلات جذب جلوگیری کنید.

سخنی از وری‌ول

همیشه عاقلانه است که در مورد رژیم غذایی خود اعتدال را رعایت کنید در حالی که برخی غذاها، نوشیدنی‌ها و مکمل‌ها وجود دارند که قطعاً باید از مصرف آن‌ها با داروهای تیروئید خودداری کنید، اما معمولاً دلیلی وجود ندارد که شما نیاز به حذف کامل غذاهای خاص داشته باشید. به یاد داشته باشید که ابتدا با پزشک خود در مورد تغییرات عمده رژیم غذایی صحبت کنید و در صورت نگرانی در مورد کمبودهای تغذیه‌ای به آن‌ها اطلاع دهید.

۲.۲ / ۵. ۵

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
درمان با ید 131 برای فرسایش تیروئید
نوشتهٔ بعدی
کم کاری تیروئید و 6 سوال احتمالی که از پرسیدن آن شرم داریم!

۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • ناشناس
    1402/12/10 3:38 ب.ظ

    سلام لطفا توصیه رژیم غذایی برای بیمار خانم جوان مجرد پاپیلاری کارسینوم کلاسیک و با واریانت تال کالمنار که توتال تیروئیدکتومی شده و بعلت لنف نود متاستاتیک در سونوی بعد جراحی ۱۵۰ میلی کوری ید درمانی شده و حالا دوز ۱۵۰ میکروگرم لووتیروکسین رو شروع کرده ،بفرمایید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.