آیا تیروئید شما سالم است؟

تیروئید سالم

غده تیروئید شما میزان متابولیسم و میزان انرژی شما را کنترل می‌کند. مشکلات تیروئید شایع هستند و می‌توانند کیفیت زندگی را به طور قابل‌توجهی مختل کنند. تیروئید شما باید سطوح کافی از هورمون‌ها را تولید کند تا احساس خوبی داشته باشید.

تیروئید عضوی پروانه‌ای شکل است که در جلوی گردن شما قرار دارد. میزان کالری‌سوزی بدن برای انرژی را تعیین می‌کند و بر سطح انرژی، دمای بدن، باروری و چندین عملکرد مهم دیگر بدن تأثیر می‌گذارد.

اختلالات غده تیروئید بسیار شایع است. علائمی که ممکن است تجربه کنید بسته به اینکه غده شما بیش از حد فعال یا کمتر فعال می‌شود، متفاوت است. در برخی از بیماری‌های تیروئید، سطح هورمون‌ها طبیعی می‌ماند اما بافت تیروئید بیمار است. به‌عنوان‌مثال، ندول‌های تیروئید یا سرطان‌های تیروئید.

پرکاری تیروئید یعنی

فرایندهای طبیعی بدن سرعت می‌گیرند و این باعث ایجاد برخی علائم ناراحت‌کننده می‌شود.

پرکاری تیروئید یعنی

علائم رایج پرکاری تیروئید عبارت‌اند از:

  1. اضطراب، بی‌قراری، بی‌خوابی
  2. ضربان نبض سریع
  3. لرزش
  4. کاهش وزن
  5. اسهال
  6. تعرق مفرط
  7. احساس گرمای بیش از حد و عدم تحمل گرما
  8. فشارخون بالا

کم‌کاری تیروئید یعنی

تمام فرایندهای متابولیک کند می‌شوند. علائم رایج کم‌کاری تیروئید عبارت‌اند از:

کم‌کاری تیروئید یعنی

  1. افزایش وزن
  2. افسردگی
  3. یبوست
  4. خستگی
  5. احتباس مایع
  6. عدم تحمل سرما و احساس سرمای بیش از حد
  7. موهای خشک و شکننده
  8. ریزش موی سر

علائم کم‌کاری غده تیروئید اغلب ظریف هستند و می‌توانند به‌تدریج ایجاد شوند. این بدان معنی است که آنها همیشه بلافاصله توسط شما یا پزشکتان شناسایی نمی‌شوند.

۵ عامل افزایش‌دهنده ابتلا به مشکلات تیروئیدی

عوامل زیر خطر ابتلا به مشکلات تیروئید را افزایش می‌دهد:

  1. کمبود مواد مغذی
  2. اختلال عملکرد سیستم ایمنی به‌عنوان‌مثال بیماری خودایمنی
  3. قرارگرفتن در معرض مواد شیمیایی محیطی
  4. عوامل ژنتیکی
  5. عفونت‌ها

تغذیه مناسب برای بهبود سلامت تیروئید، بهبود سطح انرژی و کمک به حفظ وزن سالم از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه ویژه شود.

مهم‌ترین مواد مغذی برای تیروئید

مهم‌ترین مواد مغذی برای غده تیروئید ید، سلنیوم، ویتامین D و روی هستند. کمبود این مواد مغذی به‌خصوص در افرادی که مشکل تیروئید دارند بسیار رایج است که استفاده از کپسول‌های حاوی این مواد مغذی برای این افراد، مناسب است.

قرص لووتیروکسین با جایگزین‌های هورمون تیروئید مانند تیروکسین تداخلی ندارند. در واقع این قرص‌ها عملکرد جایگزینی هورمون تیروئید را بهبود بخشیده و کم‌کاری غده تیروئید در بدن را جبران می‌کنند.

۹ راه برای اطمینان از سلامت تیروئید

  1. پروتئین باکیفیت بالا و کافی مصرف کنید.

پروتئین

غده تیروئید برای تولید هورمون‌های تیروئید به اسیدآمینه تیروزین نیاز دارد. تیروزین در غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و همچنین بادام، آووکادو، موز و دانه کدوتنبل یافت می‌شود.

  1. اگر غده تیروئید شما کم‌کار است، از مصرف مقادیر زیاد گواتروژن خودداری کنید.

غده تیروئید

اینها موادی هستند که در صورت مصرف زیاد می‌توانند غده تیروئید را سرکوب کنند. غذاهای غنی از گواتروژن عبارت‌اند از سبزی‌های خام مانند کلم، کلم‌بروکلی، گل‌کلم و کلم بروکسل و همچنین سویا، ارزن، بادام‌زمینی و ذرت. پختن این غذاها توصیه می‌شود و اکثریت گواتروژن‌ها را غیرفعال می‌کند.

  1. اکثر بیماری‌های تیروئید ناشی از یک بیماری خودایمنی است.

بیماری خودایمنی

به این معنی که سیستم ایمنی مسئول این است که تیروئید کم‌کار یا بیش از حد فعال شود. تحقیقات نشان داده است که عدم تحمل گلوتن می‌تواند یک عامل محرک در بیماری خودایمنی تیروئید باشد. گلوتن پروتئینی است که در گندم، چاودار، غلات، گندم کاموت و جو یافت می‌شود. بسیاری از بیماران تیروئیدی از رژیم غذایی بدون گلوتن سود می‌برند.

  1. اطمینان حاصل کنید که کبد سالمی دارید.

کبد سالم

کبد محل اصلی تبدیل هورمون تیروئید T4 به شکل فعال‌تر آن T3 است. یک کبد کند یا چرب ممکن است کارایی این فرایند را مختل کند.

  1. اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما حاوی سطوح کافی اسیدهای چرب مفید است. همان‌طور که در ماهی‌های چرب (سالمون، ساردین، تن، آنچوی، ماهی خال‌مخالی)، مغزها و دانه‌های خام، روغن‌های گیاهی و دانه‌های فشرده سرد، آووکادو و روغن نارگیل ارگانیک یافت می‌شود. این چربی‌ها می‌توانند التهاب را در بیماری خودایمنی تیروئید کاهش دهند و سلامت سلول‌های تیروئید را بهبود بخشند. اگر به طور منظم ماهی‌های روغنی مانند ساردین نمی‌خورید، از مکمل‌های دارویی روغن ماهی استفاده کنید.

رژیم غذایی

  1. قرارگرفتن در معرض فلزات سنگین همچون جیوه، کادمیوم و سرب را به حداقل برسانید، زیرا آنها می‌توانند در ساخت هورمون‌های تیروئید اختلال ایجاد کنند.
  2. قرارگرفتن در معرض آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها، ضدتعریق‌ها و دئودورانت‌های شیمیایی و سایر مواد شیمیایی سمی را به حداقل برسانید، زیرا برخی از آنها با تشکیل گره‌های تیروئید، سرطان و بیماری خودایمنی تیروئید مرتبط هستند.
  3. در مراجعه به پزشک عمومی از وی بخواهید تا غده تیروئید شما را از نظر وجود توده، برآمدگی یا بزرگ‌شدن معاینه کند. در صورت مشاهده هرگونه توده، باید از پزشک خود بخواهید که سونوگرافی غده تیروئید را انجام دهد.

پزشک عمومی

  1. اگر خسته هستید، از پزشک خود بخواهید آزمایش خون برای عملکرد تیروئید انجام دهد.

۱ / ۵. ۱

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
5 گام برای تسکین طبیعی علائم تیروئید و حل مشکل تیروئید
نوشتهٔ بعدی
مشکلات تیروئید و فیبرومیالژیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.