جراحی ندول تیروئید: مقدمه
قبل از ورود به بحث جراحی ندول تیروئید، ابتدا باید بدانیم ندول چیست. ندولهای تیروئید تومورهایی هستند که در غده تیروئید ایجاد میشوند و یک توده یا برآمدگی را در بافت صاف تیروئید تشکیل میدهند. ندولهای تیروئید شایع هستند و ۴۰ درصد از زنان و ۳۰ درصد از مردان درگیر آن هستند. بسیاری از مردم از داشتن گرههای تیروئید آگاه نیستند. وقتی افراد میشنوند که ندول تیروئید دارند، نگران سرطان و نیاز به برداشتن گره هستند. سرطان تیروئید تنها ۵ تا ۱۵ درصد از ندولهای تیروئید را تشکیل میدهد، اما مردم بهطور قابلدرک در موردنیاز به بیوپسی و اسکن سونوگرافی نگران هستند. برخی از افراد برای درمان این رشد غیرطبیعی یا تودههای غده تیروئید نیاز به برداشتن گره تیروئید دارند. جراحی ندول تیروئید تقریباً در همه موارد شامل برداشتن نیمی یا کل غده تیروئید است.
سریع پیدا کنید
در زیر به ۴ واقعیت برتر در مورد برداشتن ندول تیروئید که باید بدانید، صحبت خواهم کرد.
۴ واقعیت برتر در مورد جراحی ندول تیروئید
حقیقت شماره ۱ جراحی ندول تیروئید: ندولهای تیروئید مبتلا به سرطان نیاز به جراحی دارند.
بیشتر ندولهای تیروئید خوشخیم هستند، اما برخی سرطانی هستند. سرطان تیروئید تنها حدود ۵ درصد (حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد) از ندولهای تیروئید را تشکیل میدهد. برداشتن تیروئید (جراحی) پایه اصلی درمان سرطان تیروئید است. این شامل برداشتن نیمی از تیروئید (لوبکتومی تیروئید) یا کل تیروئید (تیروئیدکتومی کامل) است. برداشتن ندول، فقط یک درمان برای ندول سرطانی تیروئید نیست. معمولاً جراحی تیروئید که برای ندولهای تیروئیدی سرطانی انجام میشود، تفاوتی با برداشتن گره تیروئیدی که برای رشد غیر سرطانی تیروئید انجام میشود، ندارد. جراحی ندول تیروئید که بهدرستی و با دستان مجرب و ماهر برای درمان سرطان تیروئید انجام شود، بسیار مهم است.
مطالعات متعدد نشان داده است که ۲۰ تا ۳۰ درصد از گرههای تیروئیدی مبتلا به سرطان، در زمان تشخیص و جراحی به غدد لنفاوی گسترش یافتهاند. بسیاری از اوقات، برداشتن گره تیروئید تنها با برداشتن نیمی از تیروئید، همراه با غدد لنفاوی پشت و اطراف آن نیمه، سرطان را درمان میکند. فقط جراحان متخصص سرطان تیروئید باید جراحی تیروئید را انجام دهند؛ زیرا خطر برای بیماران، در دستان جراحانی که این نوع جراحیها را بهطور مکرر انجام نمیدهند، بهطور قابلتوجهی بیشتر است. از جمله آسیب به اعصاب به جعبه صدا و غدد کنترلکننده کلسیم.
در برخی موارد، برای درمان ندولهای تیروئید، نیاز است کل تیروئید برداشته شود. مانند ندولهای تیروئید مبتلا به سرطان که در هر دونیمه تیروئید قرار دارند یا زمانی که سرطان تیروئید به غدد لنفاوی گردن گسترش یافته است. باز هم برداشتن غدد لنفاوی پشت و اطراف تیروئید در وسط گردن، حداقل برای اطمینان از درمان کامل سرطان مهم است. برداشتن کامل تیروئید برای نیمی از تیروئید خطرناکتر از جراحی تیروئید است. به این دلیل که روی هر دو طرف گردن کار میشود و تمام ۴ غده پاراتیروئید (غدد کنترل کلسیم) و همچنین تمام اعصاب جعبه صدا در معرض آسیب احتمالی قرار میگیرند.
تشخیص تخصصی و حذف کامل همه سرطانها با اولین جراحی برای جلوگیری از عوارض و پشت سر گذاشتن سرطان بسیار مهم است. سرطانهای تیروئیدی که بهطور نادرست تشخیص داده شده و بهطور ناقص درمان میشوند، با نرخ ۳۰-۲۰ درصد عود میکنند؛ بنابراین، برداشتن گره تیروئید برای سرطان، بهویژه زمانی که کل تیروئید را درگیر میکند، فقط باید توسط جراحان ماهر و باتجربه در مراکز عالی انجام شود.
واقعیت شماره ۲ جراحی ندول تیروئید: ندول تیروئید با چه اندازهای باید برداشته شود؟
ندولهای تیروئید اغلب با بیوپسی سوزنی در طی ارزیابی بیمار بهعنوان خوشخیم تشخیص داده میشوند. اگرچه این ندولها خوشخیم هستند، اما تقریباً همه آنها در طول زمان بزرگ یا بزرگ میشوند؛ بنابراین، اندازه بهتنهایی یکی از دلایل برداشتن گره تیروئید است. هر ندولی که ۴ سانتیمتر یا بزرگتر باشد باید با جراحی تیروئید برداشته شود. به بسیاری از بیماران گفته میشود که اگر علائمی نداشته باشند و ندول خوشخیم باشد، نیازی به برداشتن گره تیروئید نیست. این اصلاً درست نیست! دستورالعملهای اجماع، برداشتن گره تیروئید را برای مواردی که ۴ سانتیمتر یا بزرگتر هستند، توصیه میکند.
ندولهایی که ۴ سانتیمتر یا بزرگتر هستند تقریباً در همه موارد بهراحتی دیده و احساس میشوند. علاوهبراین، با پیشرفت و رشد این گرهها، بیوپسیهای سوزنی از نقطهنظر نمونهگیری حجمی، کمتر قابلاعتماد هستند. (مقدار کمی از سلولهای یک گره بزرگ ممکن است سرطانی را که در جای دیگری در تومور قرار دارد از دست بدهند). در نهایت، نظارت بر ندولهای بزرگ بهجای جراحی ندول تیروئید، منجر به ندول یا گواتر علامتدار (تیروئید بزرگ شده) میشود که مشکلساز است. به این دلیل که گرهها میتوانند رشد کنند تا زیر استخوان یقه به داخل قفسه سینه، پشت جعبه صدا، یا دور لوله باد و یا مری بپیچند، در نتیجه این ساختارها جابهجا یا باریک شوند و علائمی ایجاد کنند مثل مشکل در بلع، تنفس و… .
بااینحال، همه گرهها نیاز به برداشتن ندارند. این به شرطی است که گره بیش از حد فعال یا سمی نباشد (به دلیل پرکاری تیروئید)، بزرگ (۴ سانتیمتر یا بیشتر) نشده باشد، علامتدار نباشد، بخشی از گواتر که به داخل حفره قفسه سینه امتداد مییابد، نباشد یا فشاری به ناحیه قفسه سینه ندهد و نای یا مری را درگیر نکرده باشد. برای تکرار، اگر یک یا چند مورد از آن ویژگیها وجود داشته باشد، برداشتن گره تیروئید برای درمان ضروری است. همانطور که در بالا ذکر شد، برداشتن ندول تیروئید شامل برداشتن نیمی یا کل تیروئید برای تشخیص و درمان قطعی است.
حقیقت شماره ۳ جراحی ندول تیروئید: ندولهای متعدد، حتی اگر خوشخیم باشند، میتوانند نیاز به جراحی داشته باشند.
ندولهای متعدد تیروئید، بهویژه زمانی که بخشی از تیروئید بزرگ شده (گواتر)، میتواند نیاز به جراحی داشته باشد. حتی اگر یک ندول یا ۲-۳ ندول در بیوپسی سوزنی خوشخیم باشد، درصورتیکه بزرگ شده و گرههای متعددی داشته باشد، (گواتر چندوجهی) اغلب به چند دلیل نیاز به برداشتن گره تیروئید دارد. اول اینکه نظارت و بیوپسی بیش از ۲-۳ ندول بسیار سخت و غیرعملی است. دوم، معمولاً ندولهای متعدد تیروئید و گواتر در نهایت علائم بیماری ایجاد میکنند. شایعترین علامت یا شکایت گواتر چند ندولار، ظاهر ناخوشایند یک توده بزرگ در گردن یا علائم ناشی از اندازه واقعی گواتر است. علائم مربوط بهاندازه گواتر ممکن است شامل احساس یک توده در گلو، مشکل در بلع، فشار یا سفتی در گردن، دشواری در تنفس و حتی در موارد شدید، تغییر صدا یا صدای کاملاً خشن باشد. همانطور که در بالا ذکر شد، گرههای تیروئید یا گواتر تیروئیدی که در زیر استخوان ترقوه و در حفره قفسه سینه رشد کردهاند (گواتر زیر جنینی) همیشه برای برداشتن نیاز به جراحی تیروئید دارند.
این گواترها و ندولهای بزرگتر یا زیر جناغی تقریباً همیشه (بیش از ۹۹٪ مواقع) میتوانند از طریق یک برش در قسمت پایین گردن، درست بالای استخوان گردن شما برداشته شوند. مهارت و تجربه، کلیدی برای این جراحیهای چالشبرانگیز تیروئید است. اگر جراح به شما میگوید که باید قفسه سینه شما را شکافته یا سینه شما را باز کند، دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که جراح تیروئید با تجربه بالایی را شناسایی کردهاید.
واقعیت شماره ۴ حذف ندول تیروئید: برداشتن ندول تشخیص قطعی ندول را ارائه میدهد
بیشتر اوقات، بیوپسی سوزنی قبل از برداشتن گره تیروئید برای تشخیص و راهنمایی درمان انجام میشود. بیماران باید بدانند که بیوپسی ندول تیروئید فقط بهاندازه تجربه و تخصص افرادی که آن را انجام میدهند و آسیب شناسانی که سلولها را ارزیابی میکنند خوب و قابلاعتماد است. نتایج یک بیوپسی سوزنی تیروئید، بر اساس سیستم Bethesda برای گزارش سیتوپاتولوژی تیروئید برای ندولهای تیروئید طبقهبندی میشود.
دستهبندیهای تشخیصی به شرح زیر است:
-
- غیر تشخیصی یا نامطلوب
- خوشخیم (غیر سرطانی)
- آتیپی با اهمیت نامشخص (AUS) یا ضایعه فولیکولی با اهمیت نامشخص (FLUS)
- نئوپلاسم فولیکولی یا مشکوک به نئوپلاسم فولیکولی
- مشکوک به بدخیمی
- بدخیم (سرطانی)
بسیاری از ندولهای تیروئید را نمیتوان سرطانی تشخیص داد. البته تا زمانی که کل ندول در حین برداشتن ندول تیروئید خارج نشود. اغلب، بیوپسی سوزنی قبل از جراحی، تشخیص قطعی در مورد سرطانی یا خوشخیم بودن ندول تیروئید (غیر سرطانی) نمیدهد. حتی آزمایشهای مولکولی/ژنتیکی خاص سلولهای تیروئید از نمونهبرداری اغلب نشان نمیدهد که یک گره سرطانی است یا خوشخیم. در برخی از مطالعات بزرگ، تا ۵۰ درصد از سرطانهای تیروئید تا پس از برداشتن گره تیروئید تشخیص داده نمیشود.
واضح است که بیوپسی همیشه به پزشک نمیگوید که آیا سرطان تیروئید وجود دارد یا خیر. علاوهبراین، بیوپسیها همیشه دقیق نیستند و ندولهای بزرگ میتوانند حاوی سرطان (۱۰.۴ تا ۲۲ درصد مواقع) باشند که با بیوپسی FNA (آسپیراسیون با سوزن ظریف) قبل از جراحی تشخیص داده نمیشود. به این معنی که بیوپسی سوزنی کامل نیست؛ بهخصوص با بزرگتر شدن گرهها. برداشتن گره تیروئید را میتوان برای تشخیص و درمان قطعی نشان داد.
جمعبندی
ندولهای تیروئید بسیار شایع هستند. برداشتن ندول تیروئید که شامل برداشتن نیمه یا کل تیروئید با جراحی است، اغلب برای تشخیص و درمان این ندولها، بهویژه زمانی که سرطانی هستند، ضروری است. ندولهای بزرگ (۴ سانتیمتر یا بیشتر)، ندولهای متعدد با گواتر یا بدون گواتر تیروئید (تیروئید بزرگ شده) و آنهایی که غیرمعمول یا مشکوک هستند، نیاز به برداشتن گره تیروئید دارند. حتی گرههای خوشخیم ممکن است بسته به علائم، رشد یا اندازه نیاز به جراحی داشته باشند.
ارزیابی تخصصی و درمان گرههای تیروئید بسیار مهم است. تیم ما از متخصصان سرطان تیروئید اینجا هستند تا شما را در هر مرحله در مسیر، کمک و راهنمایی کنند و پس از جراحی گره تیروئید نیز در کنار شما خواهند بود.
دکتر حجت ابراهیمی نیک
فلوشیپ فوق تخصصی رادیولوژی مداخله ای، متخصص رادیولوژی
عضو هیئت مدیره موسسه سونوگرافی تیراد
طی دوره های آموزشی در کشورهای چین، کره جنوبی، آلمان و ایتالیا در زمینه درمان بیماریهای تیروئید با کمک روشهای کمتر تهاجمی
اولین پزشک ایرانی که موفق به درمان توه های تیروئیدی به روش آر اف در ایران شدند.
۴۸ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
باسلام مادرم ۸۲سالشه تیرویید داره ولی خیلی صرفه داره به خاطرسرفه هاش مرتب بستری میشه آیا میتونه عمل کنه البته وزنش ۵۰کیلوهست
سلام، وقت بخیر
مدارک پزشکی مادر را از طریق ادرس زیر ارسال بفرمایید تا بررسی شود.
https://tiradsono.com/support/send-ticket/
سلام خسته نباشید باتوجه به تجربه وشناخت شما لطفا پزشک حاذق درجراحی این بیماری را معرفی می کنید؟متشکرم.
سلام وقت بخیر مادرم عمل توتال تیروکتومی انجام داده وکل تیرویئد برداشته.تیروییدش عود کرد عملش کردیم.الان دوباره عود کرده تقریبا نزدیک گوشش خیلی بزرگ شده.تروخدا راهنمایی کنید من چیکار کنم.دوبارهم ید درمانی۱۵۰ شده ولی دوباره عود کرده
سلام، وقت بخیر
اگر تمام تیروئید خارج شده باشد، منظور از عود یعنی پاراتیروئید درگیر شده یا لنف ها
صحبت خود را برای داشتن نظر، کامل کنید.
احتمالا متاستاز اتفاق افتاده است.
سلام وقت بخیر من خانم ۳۵ ساله هستم الان یه شش ماه هست که از عمل تیروید گذشته تا چند ماه خوب شدم غذام خوب میخوردم ولی الان دوباره گلوم اذیت میشه موقعی که میخوام غذا بخورم احساس پر بودن پایین گلوم دارم یه تیکه از تیروید برداشته شده میخواستم بدونم علتش چی هست که غذا نمیتونم خوب بخورم
سلام من دراین ۵ماه۲بارعمل ترویید شدم وکل غده تیروییدم رو برداشتن والا میگن دوباره رشد کرده و۳سانت است باید عمل مجدد بشه و دکتر تضمین نمیکنه که به عصب م صدمه نزنه چکار کنم اگه رهنمای کنید ممنون میشم
سلام، وقت بخیر
بدون بررسی ننتایج آزمایشگاهی شما نمیتوان نظری داشت.
سلام من خانمی ۴۷ ساله هستم کل تیرویید وپاراتیروییدم تخلیه کردم بعد از ی هفته تورم شدیدی در جای عمل دارم وشدیدا سفت شده ایا داروی هست که تورم از بین ببره ممنون میشم راهمایی کنید
سلام، وقت بخیر
تورم ناشی از عمل بعد از یک هفته، طبیعی است، احتمال دارد از عدم کنترل استرس شما باشد.
اما در صورت بروز مشکل و آزار در هنگام بلع و تنفس بهتر است به پزشک معالج مراجعه کنید.
با سلام
آقای دکتر ندول بدخیم رو میشه با RF درمان کرد
اندازه ش ۶*۷*۵ میباشه
سلام خانم من ۲سال پیش عمل تیروئید داشتن وهر دوقسمت را دکتر برداشتن الان بعد از ۲سال دچار صدا در نفس کشیدن هستن لطفاً راهنمایی کنید ممنون
سلام، وقت بخیر
بدون بررسی بالینی نمیتوان نظر قطعی داشت اما امکان اینکه این مورد به تیروئید مرتبط نبوده بسیار زیاد است لذا توصیه میشود به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود.
بسیار عالی
سلام من خانم ۴۰ ساله ای هستم در قسمت راست تیروییدم ی گره ۷.۳ دارم که یکی از کپسولهای تیروییدمو در گیر کرده fna انجام دادم گفتن مشکوک به کارسینوم پاپیلاری تیروئید هستم و باید جراحی کنم
میخواستم بدونم آیا لنفا ممکنه درگیر شده باشن یا نهههه .
سلام، وقت بخیر
اگر درگیری بیشتری اتفاق افتاده باشد در نتایج آزمایشگاهی شما قابل رصد است.
با سلام
من به خاطر کیستهای متعدد در گردن به جراح مراجعه کردم و ایشون سونو و نمونه گیری با سرنگ از کیست واسم تجویز کردن که در قمست آپلود مدارک خدمت شما ارسال کرده ام
دکتر جراح تشخیص به جراحی دادن ولی فوق تخصص غدد جواب نمونه رو معیاری واسه جراحی تشخیص ندادن و فرمودن این تست tg wah است و برای بیمارانی است که عمل تیروئد انجام داده اند و برای عود بیماری استفاده میشود باید تست fna گرفته بشه.دوباره به رادیولوژیست محترم مراجعه کردم ایشون فرمودن امکان تست fna نیست و یا شاید جواب منفی کاذب بشه صد در صد باید فورا جراحی کنی لطفا راهنمایی کنید ممنون🙏
سلام من در سمت چپ ندول های ریز متعدد دارم بیوبسی انجام دادم جواب هنوز آماده نشده ولی نظر پزسکم این هست که به خاطر تعدد ندول ها باید جراحی بشم.میخواستم نظر شمارو بدونم.ممنون
سلام، وقت بخیر
بستگی به نوع ندول داره اما شما میتوانید نتیجه بیوپسی را از طریق ادرس زیر ارسال بفرمایید تا بررسی شود امکان RF برای شما وجود دارد یا خیر.
https://tiradsono.com/support/send-ticket/
باسلام و احترام.خانم ۴۰ساله هستم.دوسال متوجه ندول سالید وندول هایپواکو در سمت راست شده ام .۶ماه پیش سایز کوچکتر ویکی از ندولهای سمت چپ حتی از بین رفت.اما متاسفانه بعد از سنو آخر و گذشت ۶ ماه افزایش سایز داشته ام. آخرین نظر پزشک نمونه برداری تکرار شود.ونمونه آخر خوش خیم بود.تیروئید پر کار و کم کار ندارم.ممنون میشم نظرتون بدونم.
سلام مادر من عمل تیروئید خوش خیم داشت
الان یک هفتس
امروز گفت ک یچیزی تو گلوم مثل احساس خفگی بهم دست میده
دلیلش چیه
این احساس خفگیو قبل عمل هم داشت
سلام، وقت بخیر
گرچه این شرایط به دلیل استرس جراحی و … ممکن است رخ دهد اما صبوری کنین اگر شرایط ادامه دار بود با متخصص در میان بگذارید.
سلام وقتتون بخیر ببخشید من fna تیرویید انجام دادم نوشته سلولهای فولیکولی فعال در پس زمینه خونی دیده شد یعنی چی
سلام، وقت بخیر
سلولهای فولیکولی فعال در پس زمینه خونی دیده شدن به معنای وجود فعالیت غیرعادی یا تغییراتی در سلولهای فولیکولی است که عمدتاً در زمینه تیروئید مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع به مشکلاتی مرتبط با عملکرد تیروئید، از جمله هیپوتیروئیدی یا هیپرتیروئیدی، اشاره دارد.
به هر حال، برای راهنمایی بیشتر نیاز به بررسی آزمایشهای خون، سونوگرافی تیروئید و … است.
من ۴۲ سالمه گره تیروئید خوش خیم دارم زیادبزرگ نیست دکتر غدد میگه احتیاج به جراحی نیست ولی این حس توده توی گلو گاهی زیاد میشه مثل لقمه ای که گیر کرده وخیلی لذیتم میکنه گاهی هم این حس کم میشه البته هیچ وقت به طور کامل از بین نمیره این حس کوچیک بزرگ شدن طبیعیه باید چیکارکنم
طبیعیه؟ خیلی اذیت میکنه واقعا درمونده شدم نمیدونم چه کنم
سلام، وقت بخیر
در این مواقع که تشخیص به فالوآپ بیمار است، بهتر است سراغ گزینه جراحی نروید اما میتواند گزین ای برای RF باشد، در صورت تمایل با پزشک معالج مطرح کنید یا مدارک تون رو برای بررسی بیشتر ارسال کنید.
https://tiradsono.com/support/send-ticket/
سلام ۸ سال پیش بعلت پاپیلاری غده تیروئید و غدد لنفاوی هردو سمت گردن دخترم رو در سن ۷ سالگی با عمل جراحی برداشتند طی این ۸ سال مدام تحت نظر بودند مشکلی نبود اما در آخرین سونوگرافی که مربوط به ۵ روز پیش هست یه ندول به اندازه ۵ میلی در بستر تیروئید دیده شده ، دکتر گفتند بعد از تعطیلات عید تصمیم میگیرند که چه درمانی انجام بدند بنظر شما تو این شرایط معمولا درست ترین درمان چی هست؟
آیا منتظر ماندن برای سه یا چهار هفته خطرناک نیست ؟ این ندول که تا الان نبوده میتونه جدید باشه یا باقیمانده از ۸ سال پیش هست که الان بزرگتر شده و قابل رویت شده ؟ ممنون از راهنمایی و پاسخگویی شما پزشک محترم
سلام، وقت بخیر
نیاز به بررسی بیشتر است تا وضعیت ندول مشخص شود، بنابراین بدون بررسی آخرین نتایج و سوابق پزشکی نمیتوان نظری داشت.
سلام خسته نباشید من خانمی ۳۶ ساله هستم ببخشید من توده همون ندول رو گلوم ایجاد شد در قسمت تیروئیدم مشکوک به کنسر فولیکالی عمل جراحی شدم و دکتر حین عمل و دراوردن کل تیروئیدم گفتن که احتمال زاد خوشخیم باشه از شکل توده و الان منتظر جواب پاتولوژی هستم من از روش RF اطلاعی نداشتم متاسفانه از اولم طرفدار عمل جراحی نبودم به زور خانواده و همسرم رفتم جراحی و کل تیروئیدم برداشته شد آیا بدون عمل و برداشتن کل تیروئیدم میتونتستم درمان بشم با روش RF?
عرض ادب
در حال حاضر که عمل جراحی انجام شده، بهتر است به این موارد فکر نکرده و فشارعصبی برای خود تولید نکنید اما بطورکلی بستگی به وضعیت و سایز توده دارد.
سلام خسته نباشید مادر من حدود ۱۰ ماه پیش عمل تیروئید انجام دادن و کل تیروئید برداشته شد و با توجه ب جواب پاتولوژی ک گفتن خیلی کم بوده ۵۰.تا ید گرفتن و جواب سی تی هم خیلی خوب بود و از اون ب بعد هر سه ماه سونو و آزمایش دادن و جواب آز مایعات عالی بودن و تو ی سونو چیزهایی مشاهده شد ک دکتر تشخیص دادن نخ بخیس و خود دکتر سنو هم گفتن احتمال باقی مانده جراحی حدود ۴۰ روز پیش سنو از دادن همون جور بود جواب ولی الان میگن درد در ناحیه گردن همونجا ک عمل کردن دارن میخواستم ببینم احتمال عود هست؟؟؟؟؟
سلام، وقت بخیر
بدون بررسی نتایج آخرین سونوگرافی و گزارشات آزمایشگاهی نمیتوان نظری داشت.
سلام وقتتون بخیر خانم ۲۱ ساله ، دچار ندول تیروئید سمت راست هستم نمونه برداری کردم گفتن که خوشخیم هست نمیخوام جراحی کنم راه درمانی پیشنهاد میکنید آیا جراحی در این سن مشکلی برام پیش نمیاره
سلام، وقت بخیر
مدارک پزشکی خودتون رو در ادرس زیر بفرستید، اگر کاندید RF باشید با شما تماس گرفته خواهد شد.
https://tiradsono.com/support/send-ticket/
سلام وقتتون بخیر من خانم ۴۱ساله هستم نودل، تیرویید سمت چپم مشکوک به بدخیمی هست، خیلییی میترسم ایا، با ید ترویید برداشته بشه یا، روش های دیگه هم هست واینکه تاخیر در عمل چه عوارضی داره
سلام، وقت بخیر
اگر توده بدخیم باشد و تاخیر در عمل داشته باشید، احتمال متاستاز و انتقال به قسمت های دیگر بدن وجود دارد.
سلام وقت بخیر .من مدول بدخیم پاپیلاری عمل کردم ۴روزه…الان گلو و گوشم می خاره و اذیت کینه و فشار بهم میاد چکار گنم؟
سلام بنده ندول هفت در لوب چپ دارم و هیچ علامت یا دردی هم ندارم فقط تیروئید پرکار دارم
اف ان ای هم انجام شده و خوش خیم هست
برای درمان چ توصیه ای دارید ؟
سلام، وقت بخیر
طبق آخرین بررسیهای پزشکی انجام شده وجود ندول خوش خیم نیاز به بررسی و پیگیری مداوم دارد تا ندول تحت نظر باشد و رفتارش چک شود.
درواقع نیازی به درمان خاصی ندارد چرا که اکثر ندول های خوش خیم تا پایان خوش خیم بوده و تغییر رفتاری از خود بروز نمی دهند.
سلام وقت بخیر آزمایش تیرویید دادم نداشتم و در هر لوب گره ۷ میلی متری و ۵ میلیمتری وکیست تو لوب چپ و دکتر گفتن فعلا به دارو احتیاج نداری لطفاً راهنمایی بفرمایید
سلام، وقت بخیر
بسته به نوع ندول روال درمانی مشخص میشود اما بطورکلی بدون بررسی آخرین نتایج آزمایشگاهی نمیتوان نظر دقیقی داشت.
سلام خسته نباشیدمن تیروئیدم متورم شده گفتن داخل غددلنفاوی کیست داره بایدهم تیروئیدعمل بشه هم کیست های روی غددلنفاوی برداشته بشه من خیلی استرس وترس دارم میشه یه کم راهنمایی کنیدعمل چه طوریه
سلام خسته نباشد سه سال قبل تیرویید من با تشخیص ptcبرداشته شد و دو ماه بعد با دوز ۱۵۰ ید درمانی شدم اما در سونوگرافی ندول های تیرویید برای چند بار دیده شده و دوباره ید با دوز ۱۰۰ یددرمانی شدم ولی دوباره ندول هایی با ندازه های مختلف دیده شد که گاهی بزرگ و گاهی کوچک میشوندبعدش دوباره با دوز ۲۰۰ یددرمانی شدم حالا بعد از ۵ ماه دوباره همون ندول ها هستن با کمی اندازه بیشتر به نظرتون این نودول ها ربطی به سرطان تیرویید دارند یا نه؟
سلام، وقت بخیر
نودولهای تیروئید ممکن است دارای ماهیتهای مختلف باشند، از جمله نیروزا، خوشخیم (غیرسرطانی)، یا خود سرطان تیروئید (مانند PTC یا سرطان پاپیلاری تیروئید). نودولهای تیروئید به عنوان نقاط غیرطبیعی در بافت تیروئید تشخیص داده میشوند.
برای ارزیابی نودولهای تیروئید و تشخیص نهایی این که آیا آنها خوشخیم هستند یا نه، معمولاً از روشهای تصویری و آزمایشی برای تشخیص استفاده میشود. این شامل سونوگرافی، سیتولوژی (نمونهبرداری سوزنی نودول)، و نهایتاً بیوپسی باز (نمونهبرداری جراحی) میشود.
مصرف ید درمانی برای کاهش فعالیت تیروئید و کاهش حجم نودولها استفاده میشود، اما در بعضی موارد، این درمان ممکن است نتایج موقتی داشته باشد و نودولها بعد از مدتی دوباره بزرگ شوند. در نتیجه، برای ارزیابی دقیق و پیگیری مناسب، مهم است که با پزشک تخصصی تیروئید خود مشوره کنید.
اگر نگرانی مرتبط با نودولهای تیروئید خود دارید یا سونوگرافی جدید نشان دهنده تغییرات مشخصی دارد، پیشنهاد میشود که با پزشک تخصصی تیروئید خود مشوره کنید. او میتواند با بررسی کامل و استفاده از آزمایشها و تصاویر تشخیصی، وضعیت شما را بررسی کرده و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.
سلام آقای دکتر ضمن عرض سلام: من یک ندول بدخیم به اندازه ۵ سانتی
در سمت راست تیروئیدم دارم که میخواستم
بدونم که با عمل آر اف میشه جراحی کنید
یا نه :درضمن ۴۹ ساله هستم وتپش قلب هم دارم و از عمل جراحی هم خیلی میترسم و درتاریخ ۱۴۰۲/۲/۳۰ متوجهش
توسط دکتر فوق تخصص تیروئید شدیم
خیلی ممنون از لطف همه شما
سلام، وقت بخیر.
با توجه به اینکه شما یک ندول بدخیم در تیروئید دارید، تصمیمگیری در مورد نوع و روش درمان باید توسط پزشک متخصص تیروئید انجام شود. درمان ندولهای بدخیم تیروئید ممکن است از طریق جراحی، تراپی با تابش (RAI) یا داروهای شیمیدرمانی صورت بگیرد. تصمیمگیری نهایی در مورد روش درمان به میزان گسترش ندول، سن، وضعیت عمومی بیمار، و سایر عوامل مربوطه بستگی دارد.
ندولهای بدخیم تیروئید ممکن است از لحاظ حجم و گسترش زیاد باشند، اما امکان جراحی و تراپیهای دیگر وجود دارد. برای تعیین بهترین روش درمان، لازم است با پزشک فوقتخصص تیروئیدتان مشورت کنید.
سلام. بنده در۳۱اردیبهشت بنا به تشخیص دکتر فوق تخصص غددوانجام پاتولوژی جراحی کامل غده تیروئیدانجام دادم و۷تیربایدید درمانی را شروع کنم. سوال داشتم اینکه مشکل ریشه دندان پیدا کردم باید چند جلسه دندانپزشکی بروم ازلحظه یددرمانی که باید انجام دهم مشکلی نیست؟
تا۷تیرماه چه توصیه رژیمی وغذایی بایدرعایت کنم.
ممنون میشوم ازپاسخ دهی ومشاوره تون
سلام. بعد از عمل جراحی تیروئید، ممکن است نیاز به مراقبتهای خاصی باشد. در مورد مشکل ریشه دندان، اگر نیاز به درمان دندانپزشکی دارید، مهم است با دندانپزشک خود در مورد تاریخچه پزشکی و عمل جراحی تیروئید خود صحبت کنید. او میتواند با توجه به شرایط شما تصمیم بگیرد که آیا باید درمان را به تأخیر بیاندازید یا ادامه دهید. هماهنگی بین پزشکان شما مهم است تا بهترین تصمیم را برای شما بگیرند.
در مورد توصیههای رژیمی و غذایی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پس از عمل جراحی تیروئید، ممکن است نیاز به تنظیمات دوز داروهای تیروئید داشته باشید. پزشک شما بر اساس نتایج آزمایشهای تیروئید و وضعیت شما توصیههای مناسبی را برای رژیم غذایی و مصرف داروها به شما خواهد داد. همچنین، پزشک ممکن است توصیههایی در مورد مصرف مکملهای تغذیهای، افزودنیهای معدنی و ویتامینها داشته باشد.