مصاحبه با دکتر حجت ابراهیمی نیک

درمان واریس پا


 

روش‌های کمتر تهاجمی تیروئید کدامند؟ این مطلب خلاصه‌ای از مصاحبه دکتر حجت ابراهیمی نیک که در فیلم فوق مشاهده می‌نمائید و توضیح مختصری در باره چگونگی روال درمان با کمک روش‌های کمتر تهاجمی می‌باشد.

در مصاحبه‌ای که دکتر ابراهیمی نیک  از پزشکان مرکز سونوگرافی تیراد با مجله مثبت سبز داشتند روش‌های کمتر تهاجمی این طور بیان شدند که:

توده‌های تیروئید از مشکلات بسیار شایع در جامعه هستند ولی خوشبختانه درصد بسیار بالایی از توده‌ها خوش‌خیم هستند و درصد بسیار کمی بدخیم هستند.

در این بین اکثر توده‌های خوش‌خیم هم نیازی به درمان ندارند، مگر اینکه علامتی ایجاد کرده باشند، مثلاً از نظر ظاهری مشکلی را ایجاد کرده باشد یا با اثر بر روی راه‌های هوایی باعث ایجاد تنگی نفس یا خستگی در صدا و اختلال در بلع شده باشد، در این صورت می‌توان برای درمان توده‌ها اقدام کرد.

از روش‌های سنتی در درمان توده‌های تیروئید جراحی است که با ایجاد برش بر روی پوست و با بیهوشی و در بیمارستان انجام می‌شد و توده را از بدن خارج می‌کردند و بیمار بعد از طی دوره نقاهت از بیمارستان مرخص می‌شد ولی با پیشرفت علم و تکنولوژی روش‌های جدیدی ابداع شده که در این باره بسیار کمک کننده است.

دکتر حجت ابراهیمی

توضیح بیشتر آقای دکتر ابراهیمی نیک برای روش‌های کمتر تهاجمی

این روش‌های درمان بر پایه کمتر آسیب رساندن به بدن هستند که به معنی درمان با آسیب کمتر و یا همان کمتر تهاجمی شناخته می‌شوند. از روش‌های رایج در درمان توده‌های تیروئید در بین روش‌های کمتر تهاجمی استفاده از امواج آر اف و ماکرویو است.

در این روش‌ها با یک بی‌حسی موضعی و مختصر به طور سرپایی بیمار درمان می‌شود. نحوه درمان به این شکل است که با کمک دستگاه سونوگرافی، محل توده مشخص و هم‌زمان امواج را به گره هدف منتقل می‌کنیم. این عمل چون دقیقاً توده مورد اصابت قرار داده می‌شود به بافت تیروئید آسیبی وارد نمی‌شود.

ایشان همچنین توضیح دادند که با این روش‌های کمتر تهاجمی هیچ برشی بر روی گردن ایجاد نمی‌شود و نیازی به بیهوشی و بستری شدن در بیمارستان نیست؛ بیمار بعد از درمان به زندگی عادی خود برمی‌گردد.

همینطور چون منحصراً بافت توده مورد هدف است و این ضایعه اضافه از بین برده می‌شود آسیبی به خود غده تیروئید وارد نمی‌شود و تیروئید دچار کم کاری نمی‌شود.

توضیح اینکه: چون در روش‌های تهاجمی مانند جراحی و ید رادیواکتیو، توده تیروئید هم آسیب می‌بیند بعد از آن بیمار دچار مشکل کم کاری تیروئید می‌شود و مجبور به مصرف داروی هورمون تیروئید برای رفع آن می‌شود.

در ضمن احتمال آسیب به اعصاب صوتی هم در این روش بسیار کمتر است و بیمار دچار مشکلاتی از قبیل گرفتگی صدا یا خش دار شدن آن نمی‌شود.

جناب دکتر این روش بیشتر برای چه افرادی توصیه می‌شود؟

این روش‌های کمتر تهاجمی بیشتر برای توده‌های خوش‌خیم انجام می‌شود و قبل از آن که درمان انجام شود، حتماً نمونه برداری انجام می‌شود تا خوش‌خیم بودن این توده‌ها اثبات شود و پس از آن نسبت به درمان کمتر تهاجمی اقدام می‌شود.

درباره نمونه برداری و همچنین روش آر اف در این سایت به طور کامل توضیح داده شده است، می‌توانید برای توضیحات بیشتر به مقالات مربوطه مراجعه کنید.

بیماران محترم می‌توانند برای دریافت نوبت از طریق نوبت‌دهی اینترنتی اقدام نمایند و یا از شماره‌های تماس درج شده در سایت استفاده کنند.

روال درمان به این شکل است که ابتدا بیمار مورد معاینه قرار گرفته و شانس درمان با این روش برآورد می‌شود در صورتی که بیمار کیس مناسب برای درمان باشد نوبت آر اف تعیین می‌شود و ضمناً برای شهرستانی‌های محترم ترتیباتی اتخاذ شده است تا بتوانند در کم‌ترین زمان ممکن از امکانات درمانی استفاده و بهره‌گیری نمایند.

معنی لغات:

کمتر تهاجمی: روشی که در آن آسیب کمتری به بیمار وارد می‌شود به طور مثال جراحی یک روش تهاجمی محسوب می‌شود که با برش بر روی بدن بیمار همراه است ولی روش‌های کمتر تهاجمی با حداقل آسیب ممکن انجام می‌شوند.

مقاله پیشنهادی‌:

نمونه برداری تیروئید

۰ / ۵. ۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
گالری عکس پزشکان
نوشتهٔ بعدی
تجربه درمان توده تیروئید با امواج R.F

۴ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • ایا اقای دکتر معاینه هم انجام می دهند

    پاسخ
  • کامران
    1400/05/09 7:36 ب.ظ

    سلام
    آیا در مطب دکتر ابراهیمی هم نمونه گیری انجام میشه و ایشون میتونند تعیین کنند که بیمار مناسب rf هست یا اینکه باید دکتر متخصص تعیین کنند؟

    پاسخ
  • با سلام من به جناب آقای دکتر مراجعه کردم fna انجام دادم نتیجه هم مشکوک بود چرا دکتر پیشنهاد ندادن که همچین روشی هست و من مجبور شدم تمام غده تیروئید را به روش جراحی خارج کنم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.