درمان توده خوش خیم تیروئید بدون جراحی و به صورت سرپایی

درمان توده خوش خیم تیروئید بدون جراحی

درمان توده خوش خیم تیروئید در ایران بدون جراحی و به صورت سرپایی

تیروئید یک عضو کوچک ولی بسیار مهم در بدن انسان است که با تولید هورمون‌های تیروئیدی، تیروکسین و تری یدوتیرونین به کنترل سوخت و ساز بدن می‌پردازد. عملکرد بد در این غده باعث می‌شود تا بسیاری از فعالیت‌های بدن مختل شود و از آن‌جایی که برخی بیماری‌ها مانند سرطان تیروئید در موارد بسیاری بدون علامت و به کندی پیش می‌رود می‌تواند گمراه کننده و خطرناک باشد. از جمله بیماری‌هایی که باعث اختلال در غده تیروئید می‌شود وجود توده در تیروئید است. با این‌حال پیشرفت علم کمک بسیار مؤثری در درمان این توده‌ها کرده است که نیاز به جراحی و یا درمان‌های سخت تیروئید در موارد بسیاری از بین رفته است. اگر با این توده‌ها رو به رو هستید و درباره درمان توده خوش خیم تیروئید سوالی دارید حتما این مقاله را بخوانید.

درمان توده خوش خیم تیروئید بدون جراحی

توده تیروئید چیست؟

زمانی که سلول‌های تیروئید با رشد غیرعادی روبه‌رو می‌شوند و قسمتی از بافت تیروئید شروع به رشد می‌کند توده تیروئید ایجاد می‌شود. خوش خیم بودن و یا بدخیم بودن توده‌ها با کمک مواردی از جمله سونوگرافی تیروئید و یا نمونه برداری از تیروئید مشخص می‌شود.

توده تیروئید یا به شکل مایع و یا به شکل جامد در غده ایجاد می‌شود. اکثر توده‌ها خوش خیم بوده و خطری برای بیمار ایجاد نمی‌کنند، به عبارتی سرطان تیروئید تنها درصد کمی از توده‌های تیروئید را تشکیل می‌دهد.

آمار ابتلا به توده‌های خوش خیم تیروئید زیاد است و اگر از بین بزرگسالان سونوگرافی به عمل بیاید درصد بالایی از آن‌ها به توده‌های خوش خیم تیروئید مبتلا هستند، ولی با این‌حال اکثر افراد متوجه وجود این توده‌ها نبوده و تنها در معاینه مشخص می‌شود. برخی از این توده‌ها با وجود خوش خیمی شروع به رشد کرده و مشکلات دیگری از جمله مشکلات تنفسی و مشکلات بلع را ایجاد می‌کنند. نحوه درمان بسته به نوع توده و پیشرفت آن خواهد بود.

علائم توده خوش خیم تیروئید

اغلب توده‌های خوش خیم تیروئید علامتی ایجاد نمی‌کنند ولی در مواردی می‌توان این علائم را مشاهده کرد:

  • ممکن است آن را به صورت یک برآمدگی در گلوی‌تان مشاهده کنید
  • اگر کمی به پایه مری و گردن‌تان فشار بیاورید تنفس و یا بلع را برای‌تان مشکل می‌کند
  • در مواردی هم بروز علائم پرکاری تیروئید

علائم توده خوش خیم تیروئید

در مواردی توده ایجاد شده هورمون اضافی تیروئید تولید می‌کند، به این ترتیب هورمون اضافی علائم تیروئید پرکار را ایجاد می‌کند این علائم عبارتند از:

  • لاغری بدون دلیل و غیر قابل توضیح
  • عصبی بودن و افزایش تعریق
  • لزرش اندام‌ها و ترمور
  • تپش قلب

توده‌های تیروئید در موارد کمی بدخیم هستند که البته تشخیص این موارد تنها با معاینه ممکن نیست و باید از روش‌های تشخیصی استفاده نمود.

علائم پرکاری تیروئید در همین سایت و به طور کامل توضیح داده شده است برای اطلاعات بیشتر مقاله‌های زیر را مطالعه کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

با این‌که احتمال بدخیمی در توده‌های تیروئید کم است ولی نباید آن را نادیده گرفت. اگر احساس می‌کنید توده‌ای در گردن شما هست که باعث آزارتان شده، تورم پیدا کرده و زیبایی‌تان را تحت تاثیر قرار داده، احساس تنگی نفس به شما داده، بلع را برای‌تان مشکل کرده و یا سایر موارد زیر را تجربه کردید باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

  • کاهش وزن ناگهانی و بدون دلیل
  • میزان تعرق بدن‌تان زیاد شده
  • بد خواب شده‌اید و یا عصبی هستید
  • دچار ضعف عضلانی شده‌اید

این‌ها علائمی هستند که اگر با آن مواجه هستید باید به پزشک مراجعه کنید.

درمان توده تیروئید به صورت سرپایی

درمان توده خوش خیم تیروئید بدون جراحی چگونه انجام می‌شود؟

روش‌های درمان توده تیروئیدی:

جراحی

یکی از راه‌های درمان توده‌های تیروئیدی روش جراحی بوده که هم برای توده خوش خیم تیروئید و هم برای توده بدخیم تیروئید مطرح می‌شود. جراحی و عوارضی که بعد از آن بیمار را درگیر می‌کند از جمله جای برش و عوارض بیهوشی، احتمال آسیب به تارهای صوتی، هایپوتیروئیدی و مشکل کمبود هورمون پس از عمل باعث شده تا بیماران رضایت چندانی از این روش نداشته باشند. حتی بعضی از بیماران با وجود توده در تیروئیدشان ترجیح می‌دهند که از عمل جراحی استفاده نکنند. گرچه در مواردی مخصوصاً اگر توده بدخیم بوده باشد چاره‌ای جز عمل جراحی نیست و باید از این روش کمک گرفت.

در این روش به بافت تیروئید آسیب رسیده و قسمتی و یا تمام توده تیروئید برداشته می‌شود که همین موجب کم کاری تیروئید شده و بیمار می‌بایست تا آخر عمر داروی هورمونی تیروئید مصرف نماید.

یدتراپی

با استفاده از این روش و درمان خوراکی ید، توده تیروئید با جذب ید رادیواکتیو از بین می‌رود. در این روش نیز به بافت تیروئید آسیب وارد می‌شود و شایع‌ترین عارضه پس از یدتراپی هایپوتیروئیدی بوده که بیمار را مجبور به مصرف داروی هورمونی می‌نماید. علاوه بر آن پس از یدتراپی بیمار تا مدت مشخصی نباید با کودکان و یا زنان باردار در ارتباط باشد و نیز اگر بیمار قصد بارداری داشته باشد بایست حداقل شش ماه فاصله از زمان درمان را گذرانده باشد.

روش‌های درمان توده تیروئیدی

مانیتورینگ

توده خوش خیم تیروئید همیشه نیاز به درمان ندارد و گاهی تنها با بررسی و سونوگرافی در مدت زمان مشخص روند رشد توده را زیر نظر گرفته تا از شرایط بیمار و این‌که توده نیاز به درمان دارد یا روند کنترل سونوگرافی ادامه خواهد یافت.

درباره روش درمان توده خوش خیم تیروئید با امواج ماکروویو در این مقاله به طور مفصل توضیح داده شده است، آن را از این‌جا مطالعه کنید.

جدیدترین روش‌های درمان توده خوش خیم تیروئید بدون جراحی

روش‌های درمانی گذشته به دلیل عوارض ناشی از درمان چندان رضایت‌بخش نبودند به همین دلیل محققین و پزشکان در جستجوی روشی برای درمان می‌گشتند که کم‌ترین عارضه را برای بیمار داشته باشد. روش‌های کمتر تهاجمی حاصل و نتیجه تلاش پزشکان و محققینی است که طی آزمایشات مکرر و نیز انجام موفق درمان در بسیاری از بیماران، با نتایج بسیار درخشان به دست آمده است.

روش درمانی آر اف تیروئید که با کمک یک سوزن باریک و در زمانی که توده تیروئید با بی حسی موضعی کاملاً بی‌حس شده است و بیمار هیچ دردی را حین عمل احساس نخواهد کرد انجام می‌شود.

به این ترتیب امواج تنها به توده تیروئید تابانده شده و از بین می‌رود و هیچ آسیبی به بافت پارانشیم تیروئید وارد نمی‌شود پس شما مشکل کم کاری تیروئید و مصرف داروی هورمونی پس از آر اف و یا ماکروویو را نخواهید داشت.

۳.۵ / ۵. ۴

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
همه چیز در مورد درمان تیروئید و گواتر
نوشتهٔ بعدی
همه چیز درباره گواتر تیروئید از تشخیص تا درمان

۲۵ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام دکتر خسته نباشید ندول خوشخیم دارم طی استرس و فشار عصبی بزرگ میشه هی سوالن اینه ندول خوشخیم آیا امکان نداره بدخیم بشه ؟؟؟؟

    پاسخ
  • باسلام وسواس.مدتی بود که از چشم دچار مشکل شدم و چشمام همیشه پرواز آب هستم و کمکم متوجه وجود نودول تیرویید در لوب چپ۲تا پدر لوب راست یکی.جواب نمونه برداریم نیامده درسونو اولم در لوب راست چیزی مشاهده نشده بود خیلی نگرانم برای چشمانم همینطور ممکن راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید من تروئید کم کار دارم نمونه برداری و سونوگرافی کردن گفتن خوش خیمه ولی نه میشه با دارو درمان کرد نه با جراحی شدیدا هم احساس خفگی میکنم به نظرتون من چیکار کنم خیلی اعصابم ضعیف شده

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون داشتن هیچگونه اطلاعاتی از سوابق پزشکی و بالینی شما نمی‌توان صحبتی داشت اما بسته به این اطلاعات سه راه پیشنهاد میشود :
      ۱- RF
      ۲- جراحی
      ۳- هیچ کاری انجام نداده و تحت نظر پزشک معالج باشید.

      پاسخ
  • پریسا محمدی
    1402/07/25 4:32 ب.ظ

    وقت بخیر
    من یه ندول سمت لوب راست تیروئید دارم که آقای دکتر چگینی نمونه برداری انجام دادن و جواب پاتولوژی ندول تیروئید خوش خیم بود . اندازه ندول هم ۹mm بود. آیا باید هر سال سونوگرافی انجام بدهم. آزمایش هورمونی هم نرمال بود. درمان خاصی لازم دارم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، به طور معمول پس از مشاوره با پزشک خود، توصیه می‌شود که سونوگرافی تیروئید را به صورت دوره‌ای انجام دهید تا نظارت بر ندول تیروئید انجام شود. در مورد ندول‌های تیروئید خوش‌خیم که در آزمون پاتولوژی به عنوان “ندول خوش‌خیم تیروئید” تشخیص داده شده‌اند و اندازه آنها کوچک است، به عنوان یک رویارویی معمولاً توصیه به بررسی دوره‌ای داده می‌شود.

      معمولاً این بررسی‌ها هر ۶ تا ۱۲ ماه یک بار انجام می‌شود. اگر سونوگرافی‌ها نشان دهد که ندول در اندازه یا ویژگی‌های خود تغییر معنی‌داری داده و یا علائم خاصی به نظر بیاید، پزشک شما ممکن است تصمیم به انجام آزمون‌های تکمیلی یا درمان‌های خاص‌تر بگیرد.

      در هر صورت، بهترین راهنمایی را پزشک خود می‌تواند ارائه دهد، بنابراین مهم است که با وی در ارتباط باشید و به توصیه‌های او عمل کنید.

      پاسخ
    • سلام خانم محترم ایا عمل کردید یاخیر لطفا به من خبر بدید خواهش میکنم اخه مادر من هم دقیقا مثل شماست ازتون مشاوره میخوام لطفا اگه این نوشته رو دیدید حتما به من زنگ بزنید به راهنمایتون احتیاج دارم
      داوری

      پاسخ
  • عنایت کرامت پور
    1402/07/04 12:18 ب.ظ

    سلام من چند سال پیش احساس کردم تو گلوم برجستگی به وجود آمده رفتم دکتر غدد نمونه برداری آزمایش و سونوگرافی انجام دادم گفت گره تیرویید است نیاز عمل ندارد دارو کم‌کار تیرویید استفاده کن ولی به اصرار خودم عمل جراحی انجام دادم ندل خارج کردم ولی بعداز چند سال متوجه شدم برگشته باز نمونه برداری کردم دکتر مشکلی نیست چند سال دارم دارو کم کاری تیروئید مصرف می‌کنیم خواهش میکنم به من بگو علت برگشت دوباره چی بوده و راه درمان برای از بین بردن کامل آن تازه چند مدل کوچک در لب دیگه گردن مشاهده گردید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      برگشت گره‌های تیروئید پس از جراحی ممکن است به عوامل مختلفی برگردد و نیاز به ارزیابی دقیق توسط پزشک دارد.
      این عوامل ممکن است عبارت باشند از:
      ۱. تغییرات در بافت تیروئید باقی‌مانده: ممکن است برخی از قسمت‌های بافت تیروئید باقی‌مانده باعث بازگشت گره‌ها شوند.
      ۲. تغییرات تیروئیدی: تغییرات در سطح هورمون‌های تیروئیدی می‌توانند به بازگشت گره‌ها منجر شوند. مثلاً کاهش مصرف داروهای کم‌کاری تیروئید یا تغییر در نوع داروهای مصرفی.
      ۳. عوارض جراحی: در برخی موارد، عوارض جراحی می‌تواند باعث بازگشت گره‌ها شود.
      ۴. عوامل ژنتیکی: بعضی از افراد دارای افزایش احتمال بروز گره‌های تیروئید هستند که ممکن است بازگشت پیدا کنند.

      با توجه به اینکه شما چند گره کوچک در دیگر بخش‌های گردن هم دارید، مهم است که با پزشک خود در مورد وضعیت کنونی تیروئید و روش‌های درمانی مکمل صحبت کنید.
      پزشک شما می‌تواند بر اساس شرایط شما تصمیم به درمان و پیگیری مناسب بگیرد. همچنین، توصیه می‌شود که به منظور اطمینان از وضعیت تیروئیدتان و همچنین ممکن است درخواست‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی انجام دهید.

      پاسخ
  • فاطمه نظری
    1402/06/16 2:58 ب.ظ

    با عرض سلام خسته نباشی من الان یکماهی هس مشکل نفس کشیدن بلغ غذا دارم بعد میتونه تیروئید باش و توده تیرویدد با دارو رفع نمیشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با این شرح از وضعیت شما، نمیتوان هیچ تشخیص یا پیش بینی داشت، نیاز به انجام آزمایشات و بررسی سوابق پزشکی وجود دارد.
      درنتیجه توصیه می شود که به پزشک مراجعه شود.

      پاسخ
  • سلام وعرض ادب
    دکتر جان غده خوش خیم تیروئید هم متل غده بدخیم گسترش پیدامیکنه یان؟

    پاسخ
  • میرزایی۱۳۵۸
    1402/04/28 2:33 ب.ظ

    با سلام وعرض ادب خدمت شما آقای دکتر بنده حدود ۴۵ روز جراحی کامل تیرویید انجام دادم اما در طول این چند وقت اصلا حالم خوب نیست نتیجه پاتولوژی خوش خیم هست قرص لووتیروکسین یک روز کامل ویک روز یک ونیم قرص استفاده میکنم حالت خفگی زیاد در گردن جای تیرویید دارم بی حالم علت را بفرمائید ممنون میشم ابا نیاز به ید درمانی هست یا نه

    پاسخ
    • سلام و ادب به شما. احتمالاً احساس بی حالی و حالت خفگی در گردن شما به علت تغییرات بعد از جراحی کامل تیروئید و همچنین تنظیم داروی لووتیروکسین ممکن است باشد. در ابتدا باید بدانید که بعد از عمل جراحی تیروئید، بدن شما به تغییرات هورمونی و نقص هورمونی پاسخ می‌دهد و این تغییرات ممکن است منجر به احساسات بی حالی، خستگی و حالت خفگی شود.

      پس از جراحی، تیروئید شما کاهش می‌یابد و ممکن است نیاز به داروی لووتیروکسین (T4) داشته باشید. هدف از مصرف داروی لووتیروکسین اصلاح تعادل هورمون تیروئید و به حداقل رساندن علائم ناشی از تیروئید کم کار است.

      همچنین باید به خصوصیات دارو، طولانی مدت بودن مصرف، مقدار مصرف و تنظیم دقیق دارو توسط پزشک توجه کنید. در صورتی که احساس بی حالی و حالت خفگی بیش از حد است و کیفیت زندگی شما تحت تأثیر قرار می‌گیرد، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند داروی لووتیروکسین را مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز به تنظیم دوز یا داروهای دیگر راهنمایی کند.

      همچنین در صورت نیاز، پزشک ممکن است از آزمایشات دیگری مثل آزمایش تیروئید، آزمایش TSH و غیره استفاده کند تا تغییرات هورمونی شما را بررسی کند و بهترین تنظیم دارویی را برای شما انجام دهد.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/01/18 11:47 ب.ظ

    سلام از راهنمایی پزشکان خوب متشکرم مهسا برادرم در دو، طرف لوب راست توده خوش خیم ودر طرف راست کمتر است دکتر محترم بعداز سونو گرافی اعلام کردن عمل جراحی شود بنظر شما ید درمانی آر اف. کدام روش بهتره که به تیری د آسیب نبیند از آهنگایی دکتر خوب کمال تشکر رادارم

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/12/18 2:06 ب.ظ

    سلام در جواب آزمایش مادرم نوشته consistent with nodular hyperplasis آیا نیاز به عمل جراحی هست ممنون

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/11/19 10:09 ب.ظ

    سلام ببخشید من جراحی تیروئید انجام‌ دادم ونمونه بردای گفتند خوش خیمه قرص لوتیروکیسن مصرف می کننم اماحالا آزمایش هام هورمون هام پرکار نشان داده ودکتر گفته بایدبروم اسکن آیا لازم هست

    پاسخ
  • سلام من اسکن انجام دادم تیروئیدمو عمل کردم یدهم دریافت کردم میخوام بدونم جواب اسکنم خوبه

    پاسخ
  • سلام سرطان خوش خیم تیرویید را چگونه درمان وبه کجا مراجعه کنم

    پاسخ
  • فاطمه غضنفری
    1401/05/18 8:51 ب.ظ

    microscopic examination . Microscopic Description : This aspirate is cellular and contain Abundant mixed lymphocytes and plasma cells , lymphohistiocytic aggregates and follicular cells with oncocytic features ( Hurthle Cells ) and variable nuclear atypia is also appeared . Sonoguided FNA of Right sided Thyroid : • Diagnosis : Chronic Lymphocytic Thyroiditis . ( Hashimotos Thyroiditis )
    نظر شما چیست؟

    پاسخ
  • ناشناس
    1401/02/05 10:06 ب.ظ

    سلام
    در سونو تیروئید.نتیجه آزمایش چنین بوده:تصویر یک ندول سالید ایزواک بزرگ با کانونهای کیستیک و واسکو لاریته داخلی وcompelete halo به ابعاد ۳۵☆۵۵☆۷۳ که باعث expansion تمام لوپ چپ و گسترش اکسترا پارانشیمال شده مشاهده می شود.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.