متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی و درمان متاستاز

متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی

متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی

بدن ما دارای یک سری عروق و گره‌های لنفاوی است که در سراسر بدن پخش هستند و بخشی از سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شوند، این سیستم مواد زائد، ویروس‌ها، باکتری‌ها و هر آنچه را به عنوان یک ماده خارجی در بافت‌های بدن و خارج از جریان خون دیده می شود جمع آوری می کند. این شبکه مانند رگ‌های خونی در سراسر بدن پخش می‌باشند با این تفاوت که به جای خون حامل مایع لنفاوی هستند، این غدد در نواحی مختلف بدن از جمله گردن وجود داشته و در مواردی سرطان‌ها و بدخیمی‌های اندام‌های دیگر به این اندام سرایت می کند، از جمله زمانی که غده تیروئید دچار سرطان شده است، در حقیقت متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی در ناحیه گردن یکی از شایع ترین متاستاز های تیروئید در رده سرطان های قابل گسترش این غده است. در بیماران مبتلا به سرطان تیروئید پاپیلاری بزرگتر، گسترش غدد لنفاوی (متاستاز) در غدد لنفاوی گردن در ۷۵ درصد موارد ممکن است رخ دهد. وجود متاستاز غدد لنفاوی در گردن ممکن است با احتمال بیشتری برای بازگشت سرطان ماه‌ها یا سال‌ها بعد (میزان عود بیشتر) همراه باشد.

متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی

نقش غدد لنفاوی در بدن

مایع لنفاوی در حقیقت اکسیژن را به سلولها حمل می کند و از سوی دیگر مواد زائدی مانند دی اکسید کربن را از سلولها خارج می کند، درون مایع لنفاوی همچنین گلوبولهای سفید وجود دارد، این گلوبول ها می توانند با عفونت ها در بدن مبارزه کنند.

این غدد شامل سلولهای B و T و سایر سلولهای ایمنی بدن هستند، تورم و بزرگ شدن این غدد نشان دهنده بیماری است، در حقیقت از یک بیماری ساده مانند گلودرد گرفته تا یک بیماری پیشرفته مانند سرطان باعث ایجاد علائمی مانند قرمزی و تورم می شود.

غدد لنفاوی در برخی شرایط با یک سرماخوردگی و یا با یک بیماری التهابی و ویروسی ممکن است بزرگ و دردناک شود و بعد از یکی دوماه برطرف شده و جای نگرانی نیست، این موارد با معاینات بالینی، آزمایشات و سونوگرافی قابل تشخیص هستند، اکثر غدد لنفاوی گردن متورم شده و توده ها در این ناحیه راکتیو هستند و مسئله چندان سختی نبوده و با سونوگرافی قابل تشخیص هستند ولیکن در شرایطی ممکن است این غدد دچار سرطان شوند، شایعترین سرطانی که به این غدد مرتبط می شود سرطان پاپیلاری تیروئید است.

علائم و نشانه های متاستاز در غدد لنفاوی

سرطان در ناحیه گردن به دو صورت تشخیص داده می شود، اول اینکه پزشک و یا بیمار متوجه یک توده و یا برآمدگی در ناحیه می شوند و یا در حالت بعدی توسط تصویربرداری، عکس و آزمایشاتی که انجام می شود پزشک متوجه وجود بدخیمی در ناحیه می شود، باید گفت وجود یک توده در گردن نشانه سرطان نیست بلکه یک هشدار برای بررسی بیشتر است و بیمار نباید با نگرانی شرایط را برای خود سخت کند ولیکن علائمی نیز ممکن است بیمار را درگیر نماید این علائم عبارتند از تب، لرز، تعیق شبانه، خستگی و کاهش وزن، همچنین وجود گره های لنفاوی بزرگ در بدن

سلولهای سرطانی در عود مجدد سرطان تیروئید

یک خبر خوب در درمان غدد لنفاوی متاستاتیک

با توجه به اینکه بسیاری از بیماران با عوارض عمل جراحی مشکلات زیادی خواهند داشت و به دنبال روشی برای جلوگیری از آن هستند و با ذکر این نکته که در حقیقت هنوز هم خط اول در درمان سرطان تیروئید جراحی محسوب می شود ولیکن، به تازگی پزشکان با مطالعاتی که انجام داده اند و با دستیابی به روشهای کمتر تهاجمی مانند آر اف و ماکروویو به این مورد پی برده اند که برخی از این توده های بدخیم با متاستاز به غدد لنفاوی نیز می تواند در احتمال درمان با این شیوه ها قرار بگیرد، این نکته بسته به آنچه که شرح حال بیمار نامیده می شود متفاوت خواهد بود ولیکن به هر شکل امکان درمان توده ها مورد بررسی قرار می گیرد

چه کسانی امکان درمان آر اف با این شرایط خواهند داشت

درباره این غدد سرطانی، درمان ارجح جراحی بوده و پس از آن ید تراپی صورت می گیرد ولی در بیمارانی که

  • به علت عود مکرر چندین مرتبه جراحی شده و به دلیل چسبندگی و فیبروز امکان عمل جراحی وجود ندارد
  • غدد در نواحی هستند که دسترسی جراح به آنها بسیار مشکل است مانند زون ۶
  • و یا اینکه غدد لنفاوی بدخیم زیر ۱۰ میلی متر هستند و ممکن است جراح آن ها را در حین جراحی پیدا نکند، این موارد از جکله مواردی هستند که برای آنها درمان با آر اف در نظر گرفته می شود.

متاستاز غدد لنفاوی

آخرین مطالعات در رابطه با متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی

توده های بدخیم تیروئید ممکن است با گسترش به سمت غدد لنفاوی رو به رو شوند، به این حالت، متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی گفته می شود و در بین متاستازهای تیروئید این نوع گسترش بیشترین شیوع را داشته که البته غدد لنفاوی ناحیه گردن را مورد هدف قرار می دهد و به لحاظ درمانی نسبت به شرایط توده روشهای متفاوتی در نظر گرفته می شود که در این مقاله راجع به آن می خوانید.

بررسی گسترش سرطان تیروئید به لنف نودها

سرطان تیروئید پاپیلاری شایعترین نوع کنسر تیروئید است که معمولا درمان در نظر گرفته شده برای آن تیروئیدکتومی (برداشتن تیروئید) به همراه ید رادیواکتیو است، گرچه در بسیاری از موارد این بیماران درمان می شوند ولیکن برخی از بیماران دچار عود می شوند، بیماران در معرض عود اکثرا از دسته افرادی هستند که در ابتدای تشخیص علاوه بر غده تیروئید دچار متاستاز در ناحیه غدد لنفاوی و عروق نیز بوده اند، گسترش سرطان تیروئید به غدد لنفاوی می تواند به دو شکل نمود داشته باشد، در حالت ماکروسکوپی غدد لنفاوی دچار تورم شده و بزرگتر از حد معمول هستند و تورم دیده می شود، در حالت میکروسکوپیک لنف نود ها در سایز تغییری نمی کنند و تنها در بررسی های میکروسکوپیک مشخص می شوند، نرخ عود مجدد بیماری در دو حالت متفاوت است.

نتایج مطالعات انجام شده بر روی متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی از سوی انجمن تیروئید امریکا در هر دو حالت ذکر شده، در اینجا آمده است.

خلاصه ای از مطالعات

در مجموع ۳۰۵ بیمار مبتلا به سرطان تیروئید که تحت درمان با تیروئیدکتومی و همچنین یدرادیواکتیو قرار گرفته بودند در این آزمایش مورد بررسی و مطالعه واقع شدند.

مطالعات شامل افرادی که در طی معاینات فیزیکی بدخیمی لنف نودها در آنها مشخص شده بود و یا افرادی که این حالت در سونوگرافی قبل از عمل و یا جراح در حین عمل جراحی متوجه آنها شده بود که به عنوان لنف نود های ماکروسکوپی در نظر گرفته شده بودند و سیر لنف نودها به عنوان لنف نودهای میکروسکوپی زیرا تنها توسط پاتولوژیست و در حین آزمایشات متوجه آن شده بودند.

نتیجه بررسی ها نشان داد افرادی که با متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی از نوع ماکروسکوپی مبتلا بودند با ریسک ۴۹ درصدی بازگشت بیماری مواجه بودند و بیماران با لنف نود های میکروسکوپی به احتمال ۲۴ درصد

همچنین احتمال خطر برای بیماران بدون متاستاز در حد ۱۲ درصد برآورد گردید و بیمارانی که دارای سرطان تیروئید با اندازه بیشتر از ۲ سانتی متر و گسترش به خارج از تیروئید و هر گونه گسترش به غدد لنفاوی با نرخ بیشتری احتمال بازگشت و یا ابتلای مجدد به آن را داشتند.

نتیجه مطالعات چه تاثیری در روند درمان بیماران داشته است

پزشکان با توجه به نتایج به دست آمده متوجه شدند که نرخ بازگشت بیماری به افرادی با متاستاز ماکروسکوپی غدد لنفاوی بالاتر از افرادی با متاستاز سرطان تیروئید به غدد لنفاوی در حالت میکروسکوپی بوده و همچنین این احتمال در افراد با گسترش سرطان نسبت به بیماران بدون گسترش بالاتر است، از نتایج تحقیقات به دست آمده می توان به نحوه مانیتورینگ و احتمال خطر در افراد پی برده و پزشک با شرایط و پیگیری مداوم بیماران را تحت مانیتور داشته و سعی در رفع احتمالات داشته باشد و در این باره بهترین درمان و زمان تقریبی فالوآپ بیمار را به دست آورد.

منبع :

۳ / ۵. ۴

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
متاستاز سرطان تیروئید چیست؟ درمان متاستاز سرطان تیروئید و علائم متاستاز
نوشتهٔ بعدی
ندول کلسیفیه تیروئید چیست؟ وجود ندول کلسیفیکیشن نشانه خوش خیم بودن توده است؟

۴۷ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام.شما فقط خوب صحبت میکنید اما یک راهکار برای مادرم ندادید حتی زمانی که توده در گردنش کوچک بود فقط سونو کردید و گفتید عمل.در حالیکه به گفته خودتون میشد بعضی توده هارو کوچک کرد.همیشه از جامعه پزشکی بیزار بودم اما امیدم به شما بود و به شما وتیمتون امید داشتم که کاملا نا امیدم کردید.پزشکان دیگر هم فقط در حال پاسکاری به هم هستند.امیدوارم روزی برسه که دیگر انسانها نیاز به پزشک پیدا نکنند.حتی اگر مافیای پزشکی در صدد بیمار نگاه داشتن اونها بر بیاد

    پاسخ
  • 09011141729
    1403/02/30 6:34 ب.ظ

    سلام پدر من پارسال عمل تیروئید داشت و کامل تیروئید رو تخلیه کرد و الان آزمایشات که داده برا چک شدن دوباره

    《یک غدد لنفاوی ۱۰x7x5.5 بسیار مشکوک که عمدتاً کیستیک است در فضای پاراتراشه راست خلفی CCA (1 سانتی متر زیر خط جراحی) (منطقه VI) دیده می شود》

    خطر ناک هستش؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      ظاهر کیستیک نشان می‌دهد که غدد لنفاوی دارای حفره‌های پر از مایع است که می‌تواند به دلایل مختلفی مانند عفونت، التهاب یا وجود یک تومور کیستیک رخ دهد.
      این غدد لنفاوی ممکن است به دلایل جدی مانند سرطان یا عفونت‌های مزمن نیاز به بررسی دقیق‌تری داشته باشد.
      بنابراین توصیه میشود با پزشک معالج در اولین فرصت مشورت کنید.

      پاسخ
  • مهیتن ترابی
    1402/11/22 5:19 ب.ظ

    پیلاری کارسینوما ۲ سانت داشتم توتال جراحی شدم دو هفته پیش الان بلعم سخته متاستاز احتمالش است پشت لوزه ها ورم

    پاسخ
  • سلام من پارسال جراحی کردم ودوتا تیروئید را برداشتن حالا رفتم سونو گرافی نوشته لنفودبه حداکثر سایزعرضی۱۱در قسمت میانه زنجیره قدامی چپ گردن که سازگار با لنفودپاتی میباشد

    پاسخ
  • سلام چطور میشه ک کسی قبل عمل و حین عمل هیو لنف درگیری نداشته بعد جراحی و ید تراپی لنف درگیر میشه و درمان چیه؟

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید. آیا عمل بیوپسی و نمونه برداری موجب گسترش سرطان لنفو میشه یا خیر؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      عمل بیوپسی و نمونه‌برداری در بسیاری از موارد نقشی در گسترش سرطان لنفو ندارد. بیشتر مواقع، این عمل جهت تشخیص و تعیین نوع مشخصه‌های سرطان صورت می‌گیرد. بیوپسی برای بررسی‌های آزمایشگاهی و تشخیص دقیق‌تر از سرطان استفاده می‌شود و اکثراً اثر کمی بر گسترش سرطان ندارد.
      با این حال، در مواردی ممکن است بیوپسی یا نمونه‌برداری باعث انتقال سلول‌های سرطانی به سایر نقاط بدن شود، اما این اتفاق بسیار نادر است و درصدهای بسیار کمی از موارد اتفاق می‌افتد. برای کاهش این احتمالات، پزشکان و تیم‌های پزشکی اقداماتی مثل استفاده از تکنیک‌های آسپتیک (ضدعفونی کردن منطقه) و رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی را برای انجام این عملیات اتخاذ می‌کنند.

      اگر نگران احتمال گسترش سرطان لنفو به دلیل بیوپسی هستید، می‌توانید با پزشک خود در مورد این موضوع صحبت کرده و احتیاطات لازم را مطرح کنید تا اطمینان بیشتری درباره روش‌های انجام بیوپسی و نمونه‌برداری بدست آورید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/08/24 0:05 ق.ظ

    سلام وقتتون بخیر اگر سرطان غدد لنفاوی هم درگیر کرده باشه خیلی خطرناکه؟ یعنی راه درمانی نداره دیگه؟

    پاسخ
  • سلام عمل سمت راست تیروئید انجام دادم جواب پاتولوژی پاپیلاری بود دکتر گفتن سمت راست تیروئید باید برداشته بشه واینکه توسونودوتا لنف میکرو کلسیفیسون دیده شده خیلی میترسم بچه ام تازه دوست بشه اگه عود داشته باشه کشنده است یا درمان داره

    پاسخ
  • انسیه هستم ازمشهد
    1402/07/27 8:47 ب.ظ

    سلام آقای دکتر من بخاطر گوش درد وگلودردشدیدسنو گرفتم که گفته شده ندول های متعدددر هردولوب به قطر ۲ تا۳ م،،م رویت شد گواترمولتی مولتی ندولار مطرح است حالا من تا دوشنبه وقت دکتر پیدا نکردم وگوش وزیر فکم سمت چپ درد زیادی دارم ۵۰ سالمه لطف کنید بفرمایید چه مسکنی بخورم تا موقعی که.برم پزشک آروم بشم ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تجویز دارو بدون داشتن اطلاعات و سوابق پزشکی شما، صحیح نبوده و ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند.

      پاسخ
  • مهسا محمدی
    1402/07/27 5:16 ب.ظ

    سلام میخواستم بدونم برداشتن یک لنف نود با سایز ۱ سانت که در اثر متاستاز سرطان میکرو پاپیلاری بزرگ شده.چقدر خطرناکه و اینکه آیا این عمل عوارض داره؟مثل کج شدن شورت یاچیز دیگه؟؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      هر جراحی خطرناک است و عوارضی به همراه دارد. اما این صحبت که عمل جراحی تیروئید جز عمل‌های جراحی پرریسک است، اشتباه است و اگر پزشک جراح شما از تبحر کافی برخوردار باشد، با کمترین عوارض ، جراحی شما به اتمام می‌رسد.
      بنابراین در انتخاب پزشک جراح دقت کنید و به کار پزشک اعتماد کنید.

      پاسخ
  • مهسا محمدی
    1402/07/26 1:17 ق.ظ

    سلام من میکروپاپیلاری داشتم پارسال تیروییدکتومی کردم حالا الان به یک لنف نود متاستاز کرده روش درمان چیه چون دکترم گفت فعلا فقط هرچهار ماه سونو بده.چون ازمایشت خوبه فعلا عمل نکن.
    آیا این جراحی خیلی خطرناک و سخته چون پسرم کوچیکه خیلی نگرانم.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      از مهمترین دلایل این توصیه پزشکی به شما برای پیشگیری از عوارض جراحی است. هر جراحی و بیهوشی با عوارضی همراه است.
      بنابراین پزشک معالج به شما توصیه مراقبت دائمی داشته تا جراحی به تاخیر بیفتد.

      پاسخ
      • سلام .خواهر۱۷ سالم ده روز پیش عمل داشتن وکل تیروئید و سمت راست غدد لنفاوی رو برداشتن به دلیل متاستاز پاپیلاری که به سمت راست گردنش زده بود ماه بعد هم میخواد ید بگیره . ممکنه دوباره عود کنه خیلی نگرانیم

        پاسخ
        • سلام، وقت بخیر
          متاستاز در بیمارانی که درمان به خوبی انجام شده باشد، بسیار کم است اما احتمال متاستاز تا ۵ سال بعد از درگیری وجود دارد، اگر این ۵ سال به سلامت عبور کند، متاستاز نخواهد داشت.

          پاسخ
  • سلام آقای دکتر،من ۶ ماه پیش عمل تیروییدپاپیلاری انجام دادم علاوه بر تیرویید ۸ تا از غده های لنفاوی اطراف تیرویید هم برداشته شد که متوجه شدن به یکی از لنفهای سمت چپ هم سرایت شده الان سمت چپ گردنم خیلی درد داره و تا پشت گوشم درد میکنه،احساس میکنم که داخل گلوم چیزی وجود داره، آیا باید دوباره جراحی کنم خیلی میترسم چون گفتن برای بار دوم امکان داره صدا با مشکل مواجه بشه.ممنون میشم راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      در مورد صدا به شما اطمینان می‌دهم، به مهارت جراح مرتبط است و ارتباطی با تعداد دفعات جراحی ندارد. اما
      با توجه به عمل جراحی تیروئید پاپیلاری که شما انجام داده‌اید و اطلاعاتی که ارائه داده‌اید، علت این درد و احساس ناخوشایندی در ناحیه گردن و شبکه لنفاوی شما می‌تواند از موارد زیر باشد:
      ۱. عوارض عمل جراحی: عمل جراحی تیروئید ممکن است عوارضی مانند درد و ورم در ناحیه جراحی ایجاد کند.
      ۲. التهاب: التهاب محیط لنفاوی نیز ممکن است باعث درد و تورم در این ناحیه شود.
      ۳. عوارض تیروئیدی: در برخی موارد، حتی پس از عمل جراحی تیروئید، ممکن است مشکلات تیروئیدی برای شما باقی بماند یا با افزایش تیروئید پس از جراحی مرتبط شود.

      با توجه به وضعیت شما و افزایش درد و علائم، حتماً باید به پزشکی که جراحی انجام داده یا به پزشک تخصصی داخلی مراجعه کنید. آنها می‌توانند شما را مورد ارزیابی قرار دهند و سبب تعیین تشخیص دقیق و تجویز درمان مناسب شوند. از تأخیر در مراجعه به پزشک پرهیز کنید تا مشکلات بالینی شما مدیریت شوند.

      پاسخ
  • سلام من ۲۲ روزه جراحی تیروئید شدم یک لنف مشکوک خارج کردن ولی درگیر نبوده الان یه غدد لنفاوی بزرگ شده البته دندونم عفونت هم کرده یعنی از چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      درد و بزرگ شدن غدد لنفاوی پس از جراحی تیروئید ممکن است نشانه‌ای از واکنش بدن به جراحی و احتمالاً عفونت باشد. غدد لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند و در مواجهه با عفونت‌ها یا التهاب‌ها بزرگتر و فعال‌تر می‌شوند تا به مبارزه با عامل عفونتی کمک کنند.
      در مورد شما، احتمالاً این غده‌های لنفاوی در نزدیکی منطقه جراحی به دلیل واکنش به جراحی و همچنین افزایش خطر عفونت ممکن است بزرگ شده باشند.
      در این موارد، مهمترین کار این است که به پزشک خود اطلاع دهید تا او بتواند با بررسی بیشتر و شاید درخواست آزمایشات دیگر، به شما راهنمایی کند. همچنین، اگر دندان نیز به عفونت مبتلا شده است، به دندان‌پزشک خود نیز مراجعه کنید تا اقدامات لازم درمانی انجام شود. درمان و مراقبت درست می‌تواند به بهبود وضعیت شما کمک کند.

      پاسخ
  • الهام احمدی
    1402/05/01 7:19 ب.ظ

    سلام من حدود ۷ سال پیش سونو تیرویید دادم گفته شده بود یک نودل با ابعاد ۱۶ و با دو کلسیفیکاسیون ریز الان بعد از ۷ سال مجدد سونو و بیوبسی شدم
    در سونو نوشته همان نودول با همان ابعاد با چندین مرکز کلسیفیکاسیون بزرگ و تیراد ۴
    خواستم بپرسم به نظرتون سرطان است؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      برای تشخیص سرطان تیروئید، باید اطلاعات بیشتر و نتایج سونوگرافی، بیوپسی و… در اختیار باشد.
      پزشک معالج شما با توجه به نتایج سونوگرافی و بیوپسی، توانایی تشخیص درست و ارائه راهنمایی‌های لازم را دارد.

      پاسخ
  • رباب علیپور
    1402/04/11 5:29 ب.ظ

    سلام آقای دکتر من از تبریز الان سه سال که فهمیدم که تیروید دارم دکترم گفت که کم کاره من هر چقدر غذا میخورم رفته رفته لاغر تر میشم گاهی وقت ها دست هام بدجور می‌لرزه خواهشن راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام. آنچه شما توصیف کردید، ممکن است نشانه‌های هیپوتیروئیدی (کم‌کاری تیروئید) باشد. کم‌کاری تیروئید می‌تواند باعث لاغری غیرقابل توجیه، لرزش دست، خستگی، کاهش انرژی و سایر علائمی مانند سرماخوردگی مزمن، خشکی پوست، مشکلات تمرکز و یادگیری، افسردگی و تغییرات خلقی شود.

      درمان کم‌کاری تیروئید معمولاً شامل مصرف داروهای هورمون تیروئید است که به شما توسط پزشک تجویز می‌شود. با استفاده از این داروها، سطح هورمون‌های تیروئید شما تنظیم می‌شود و علائم کم‌کاری تیروئید بهبود می‌یابد.

      همچنین، برای بهبود وضعیت خود و کنترل وزن، رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنید. مصرف غذاهایی که حاوی مقدار مناسبی از مواد مغذی مختلف مانند پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند، می‌تواند به بهبود وضعیت شما کمک کند. همچنین، فعالیت بدنی منظم و استراحت کافی نیز در مدیریت کم‌کاری تیروئید مهم هستند.

      مهمترین قدم در مشاوره و درمان کم‌کاری تیروئید، مراجعه به پزشک متخصص تیروئید است. پزشک شما با بررسی و ارزیابی وضعیت شما، شما را به طور دقیق تشخیص خواهد داد و برنامه درمانی مناسب را تعیین خواهد کرد. لطفاً هماهنگی با پزشک خود را برای دریافت راهنمایی‌های دقیقتر و مناسبتر ادامه دهید.

      پاسخ
  • خدیجه دستان
    1402/02/29 2:03 ق.ظ

    سلام خسته نباشید آقای دکتر من تیرویید کم کار دارم همراه با ۳ نودول سنوگرافی و آزمایش دادم گفت خوش خیمه هر شیش ماه تکرار میکنم ولی غده لنفاوی گردنم زیر چونه ام ورم کرد گاهی سوزش می‌کنه خیلی میترسم خواهش میکنم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، متأسفانه واقعا به این صورت نمیشه مشاوره پزشکی داد. اما در مورد ورم و سوزش در غده لنفاوی گردنتان، میتوانم چند نکته کلی را به شما بگویم:

      مراقبت های خود: حفظ بهداشت دهان و دندان، رعایت بهداشت شخصی مانند شستشوی دست و استفاده از محافظ صورت (ماسک) می‌تواند در کاهش خطر عفونت های لنفاوی کمک کند.

      استراحت و آرامش: استراحت کافی و کاهش استرس و فشارها بهبود وضعیت سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

      مصرف آب و مایعات: مطمئن شوید که به اندازه کافی آب می‌نوشید تا بدنتان را هیدراته نگه دارید و از خشکی لنفاوی جلوگیری کنید.

      مصرف مواد غذایی سالم: تغذیه مناسب و متنوع با مصرف مواد غذایی سالم و غنی از ویتامین‌ها و مواد مغذی میتواند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک کند.

      مراقبت پزشکی: رعایت دستورات و نکات پزشک معالج خود و تکمیل درمان مقرره برای کنترل تیروئید و بررسی منظم وضعیت غده های لنفاوی بهبود وضعیت شما را تسهیل میکند.

      با این حال، برای تشخیص دقیق و درمان صحیح، توصیه می‌شود با پزشک مربوطه خود در ارتباط باشید و وضعیت خود را به او توضیح دهید. او میتواند با توجه به نتایج آزمایشات و تاریخچه پزشکی شما، راهنمایی دقیقتری به شما ارائه دهد.

      پاسخ
  • سلام. مشکوک به پاپیلاری بودم. تیروئیدکتومی شدم، پاپیلاری میکروکارسینوما یک سانتیمتری در سمت راست تشخیص داده شد. بدون اکستراتیروئیدال اکستنشن، بدون لنفوواسکولار اینویژن، بدون پرینورال اینویژن و تومور در لوب پایینی سمت راست بود. تعداد یازده لنف نود سنترال دیسکت شد که هیچکدام متاستاز نداشت. الان احساس تورم کوچک در لنف نود لترال خلفی سمت راست دارم. البته چند ماهه که به خاطر مهد کودک پسرم دائم ویروس می‌گیریم. چند درصد ممکنه اسکیپ متاستاز تیروئید به لترال باشه بدون درگیری سنترال؟ روش تشخیص قطعی چیه؟

    پاسخ
    • سلام. برای تشخیص قطعی وجود متاستاز تیروئید به لترال (جریان و گسترش سرطان به لنفوندها و بافت‌های اطراف تیروئید)، نیاز به ارزیابی دقیق و شناخته شده است. روش‌های تشخیص قطعی معمولاً شامل موارد زیر می‌شود:

      بررسی بالینی: پزشک با بررسی علائم و نشانه‌های فیزیکی شما و ارزیابی دقیق سوابق پزشکی و عمل جراحی، می‌تواند نظریه‌هایی در مورد وجود متاستاز تیروئید ارائه دهد. اگر تورم در لنف نود لترال خلفی سمت راست وجود دارد، پزشک شما ممکن است نیاز به بررسی بیشتر داشته باشد.

      آزمایش بافت (بیوپسی): در صورت مشکوک بودن به وجود متاستاز تیروئید، بیوپسی بافت از لنف نودهای مشکوک انجام می‌شود. این نمونه‌ها به طور معمول تحت میکروسکوپ بررسی می‌شوند تا وجود سلول‌های سرطانی در آنها تأیید شود.

      تصویربرداری تشدید پذیری (PET-CT): این روش برای تشخیص متاستاز در تیروئید مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از رادیوتراسر گلوکوز (FDG) و تصاویر PET-CT، مناطق با بازجذب بالای گلوکز و نشان‌دهنده سرطان در بدن مشخص می‌شوند.

      در صورتی که شما نگرانی در مورد وجود متاستاز دارید، مهم است که با پزشک خود در مورد علائم و نشانه‌های جدید خود صحبت کنید. او می‌تواند بر اساس سابقه پزشکی، نتایج آزمایش‌ها و علائم جدید، تشخیص و درمان مناسب را به شما پیشنهاد دهد.

      پاسخ
  • مهسا محمدی
    1402/02/14 1:16 ق.ظ

    سلام بنده دچاره میکروکارسینوم پاپیلاری بودم که زیر یک سانت بوده و سمت چپ بود کل تیرویید برداشته و تیروییدکتومی شدم.
    حالا بعد از ۴ ماه سونو دادم سمت چپ یک لنف کمی بزرگ شده دکترم گفتن مشکلی نیست و ممکنه از سرماخوردگی باشه
    اما من استرس دارم نکنه متاستاز باشه چکار کنم ؟

    پاسخ
    • اگر بعد از تیروئیدکتومی و درمان میکروکارسینوم پاپیلاری، در بررسی‌های پس از عمل، لنفاوی در ناحیه گردن بزرگ شده باشد، در صورتی که پزشک معالج بر این باور است که این بزرگی لنفاوی ناشی از سرماخوردگی است، نیاز به درمان خاصی نیست.

      اما در صورت داشتن نگرانی، می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید و درخواست انجام بررسی‌های پیشرفته‌تر مانند عکسبرداری تشدیدی (PET/CT) داشته باشید. این بررسی‌ها می‌توانند دقیق‌تر اطلاعاتی در مورد وضعیت سلامتی شما در اختیار قرار دهند. به هر حال، مهم است که با پزشک خود در مورد نگرانی‌های خود صحبت کرده و نحوه پیگیری و درمان مشکلات مرتبط با تیروئید را به صورت دقیق با او مشاوره کنید.

      پاسخ
      • ناشناس
        1403/03/30 7:49 ب.ظ

        بیوپسی از لنف نود که توصیه نمیشه و ضریب اطمینان تشخیص هم پایین هست. معمولا اکسژنال بیوپسی میکنن که جراحی مجدد نیاز داره. از طرفی پت اسکن هم عوارض داره و شاید خط اول تشخیص نباشه. آیا سیتی اسکن میتونه با حساسیت بالا نشون بده. به سونوگرافی که اصلا اعتقاد ندارم. سونوگرافی مسعود نودول من رو خوش خیم تشخیص داد ولی بعد از تیروئیدکتومی میکروکارسینوما از آب در آمد. میترسم همون موقع هم لنف نود هم اشتباه راکتیو دیده باشه و لنفودنوپاتی بوده باشه. خود دکتر چگینی حین بیوپسی به من گفتند تیروئیدیت منتشر که بعد از بیوپسی التهابم بیشتر هم شد که با کورتن بهتر شد. ولی در نهایت پاتولوژی فبل و بعد از تیروئیدکتومی میکروکارسینوما تشخیص دادن. ممکنه التهاب بعد از بیوپسی موجب متاستاز تیروئید به لنف نود شده باشه؟ چون این لنف نود متورم رو قبا از بیوپسی نداشتم.

        پاسخ
  • سلام بچم چند سال کم کاری تیرویید داشن اما کنارل نمیشد..تا اینکه دکترش عوض کردم گفتن گره داخل گلوش ..نمونه برداری دادن که به توده ۱۶میلی بدخیم تشخیص دادند..گفتن باید عمل کن اما Tshخیلی بالا بوده ..گفتن باید کنترل بشه تا دوماه دیگه عمل کنم..خواستم بدونم نظرتون چیه..وآیا درمانی جز عمل داره

    پاسخ
    • ناشناس
      1403/03/29 9:29 ب.ظ

      سلام وقتتون بخیر پدر من حدود یکسال پیش عمل کتومی انجام دادن و بعد یکسال غده لنفاوی تغییر کرد و پزشکشون گفن تیکه برداری انجام بده این آزمایش چیز خطر ناکی رو نشون میده لطفا راهنمایی کنید

      Cytology Report Clinical History : History of total thyroidectomy . Sonography : A 10x7x5.5mm mostly cystic lymph node in right paratracheal space ( zone 6 ) . Radiologic diagnosis : R / O cystic LAP . Material Received : Three unstained slides labeled as ” Right cervical lymph node ( zone 6 ) , FNA ” are received , which are stained by PAP method . Microscopy : Cytopathological findings are denoting the followings : Diagnosis : Labeled as ” Right cervical lymph node ( zone 6 ) , FNA ” : – A few atypical cells in histiocytic background , see comment – Tg – washout : > 300 ng / mL Comment : Clinicoradiologic correlation is recommended for differentiation between and metastatic lymph node and a cystic ectopic thyroid tissue .

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        سلام، وقت شما هم بخیر.
        بر اساس گزارش سیتولوژی که ارائه دادید، نکات زیر قابل توجه است:
        گزارش سیتولوژی:
        ۱. تاریخچه بالینی:
        – سابقه تیروئیدکتومی کامل.

        ۲. یافته‌های سونوگرافی:
        – یک غده لنفاوی عمدتاً کیستیک به ابعاد ۱۰x7x5.5 میلی‌متر در فضای پاراتراشه سمت راست (ناحیه ۶).

        ۳. تشخیص رادیولوژیک:
        – شک به لنفادنوپاتی کیستیک (R/O cystic LAP).

        ۴. مواد دریافتی:
        – سه لام بدون رنگ با عنوان “گره لنفاوی گردن راست (ناحیه ۶)، FNA” که به روش PAP رنگ‌آمیزی شده‌اند.

        ۵. یافته‌های میکروسکوپی:
        – وجود چند سلول غیر معمول (atypical) در پس‌زمینه هیستیوسیتی.

        ۶. Washout تیروگلوبولین (Tg-washout):
        – بیش از ۳۰۰ ng/mL.

        ۷. توصیه:
        – همبستگی کلینیکی و رادیولوژیک برای افتراق بین غده لنفاوی متاستاتیک و بافت تیروئید نابجای کیستیک توصیه می‌شود.

        تفسیر:
        ۱. سلول‌های غیر معمول (atypical cells):
        – وجود سلول‌های غیر معمول ممکن است نگرانی‌هایی در مورد تغییرات سلولی داشته باشد که نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد.

        ۲. مقدار بالای تیروگلوبولین در Washout:
        – مقدار بالای تیروگلوبولین می‌تواند نشان‌دهنده حضور بافت تیروئید نابجا (اکتوپیک) یا عود سرطان تیروئید در غده لنفاوی باشد.

        ۳. توصیه برای همبستگی کلینیکی و رادیولوژیک:
        – پزشکان توصیه می‌کنند که یافته‌های آزمایشگاهی با نتایج کلینیکی و رادیولوژیک تطبیق داده شود تا تشخیص دقیق‌تری حاصل شود.

        نتیجه‌گیری و اقدامات پیشنهادی:
        ۱. مشاوره با پزشک معالج:
        – مهم است که نتایج این گزارش را با پزشک معالج پدر خود در میان بگذارید. پزشک می‌تواند با توجه به تاریخچه بیماری و نتایج آزمایشات دیگر، تصمیم‌گیری دقیقی داشته باشد.

        ۲. بررسی‌های بیشتر:
        – ممکن است نیاز به انجام آزمایشات اضافی مانند سونوگرافی بیشتر، سی‌تی‌اسکن یا حتی بیوپسی مجدد باشد.

        ۳. پیگیری منظم:
        – پیگیری منظم وضعیت غده لنفاوی و کنترل علائم بیماری بسیار مهم است.

        ۴. درمان مناسب:
        – بر اساس نتایج بررسی‌های بیشتر، پزشک ممکن است درمان‌های خاصی را برای مدیریت وضعیت پیشنهاد کند.

        نتایج آزمایش نشان‌دهنده نگرانی‌هایی است که نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد، اما تشخیص نهایی تنها با بررسی کامل کلینیکی و مشاوره با پزشک معالج امکان‌پذیر است. امیدوارم این توضیحات به شما کمک کند. اگر سوالات بیشتری دارید، حتماً با پزشک معالج مشورت کنید.

        پاسخ
  • ناشناس
    1401/12/10 10:56 ب.ظ

    سلام من ۳۴سال سن دارم سال ۹۸عمل کردم غده تیروییدم رو برداشتم سه بار عمل کردم و تیرویید کامل برداشتم با غده های لنفاوی،دکتر بهم گفت که از نوع پاپیلاری هست سه بار هم ید درمانی کردم تا الان ۵۷۵ید خوردم الان بعد از یک سال آزمایش دادم تروکلوبینم خونم نرمال هست ولی آنتی تروکلوبین خونم بیشتر از ۴۰۰۰هست ،خواهش میکنم راهنمایی کنید باید چیکار کنم ،ایا امکان داره به جایی از بدن زده باشه ودرکیرکرده باشه؟ایا نیاز هست پت اسکن کنم؟

    پاسخ
  • نسترن اکبری
    1401/06/01 10:10 ق.ظ

    سلام و عرض ادب .من از سال ۹۸ غدد لنفاوی سمت راست گردنم سالی یکبار همراه با درد متورم میشد که فوق تخصص عفونی تشخیص ویروس ای بی وی میگذاشت و همون سال ۹۸ متوجه نودول در قسمت راست تیروئید شدم که دوباره امسال که برای بار چهارم غدد لنفاویم دردناک و متورم شد سونو گرافی شدم که متاسفانه نودول اندازش ۸ میلی شده بود که بعد از نمونه برداری گفتن که باید تیروئید برداشته بشه و بدخیم هست الان بحث سر اون غدد لنفاوی سمت راست گردنم هست که چون دردناک بود نموته برداری نشد ولی از غده لنفاوی نزدیک تیروئید که نمونه برداشتن مشکلی نداشت .میخوام بدونم چقدر احتمال متاستاز به اون غده لنفاوی وحود داره ؟ سپاس

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من حدودا ۶.۷ سال پیش جلوی گردنم ی غدد لتفافی هست همون موقع اسکن هسته ای انجام دادم گفتن چیزی نیست الان ی مدت حساس شدم چون بهضی وقتا تیر میکشه یا عصبی میشم حرص میخورم درد میگیره تیر میکشه حتی ب گوشمم میرسه در اثر سرما یخورده ورم میکنه دوباره بر میگرده ب اولش ولی از طاهر مشخصه اینم جواب سونو
    لوب راست تیروئید ب ابعاد ۴۸×۱۷×۱۵م م و لوب چپ۴۶×۱۴×۱۵مم و دیامتد ایسموس ۳.۲م م میباشد تصیویر چند lymph nodeبه شکلovalبا نمایreactiveو حاوی هیل مرکزی پر عروق ب ابعاد حداکثر۱۵×۶.۵م م ناحیه ساب مندیبولهر چپ در فصاهای گردنی دو طرف رویت شد میخواستم بدونم آیا چیر خطرناکی است؟؟
    ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام. نظر آقای دکتر ابراهیمی اینه که خطرناک نیس نگران نباشین.

      پاسخ
      • سلام دکتر مامانم دو ما پیش ی دونه داخل تیروئیدش بودش عملش کرده حالا سنو انجام داده نوشته چند غدد لن واکنشی خوش خیم در دو طرف گرد دیده می‌شود منظورش چیه

        پاسخ
  • مهدی ریسوند
    1401/02/09 8:20 ب.ظ

    سلام سه :ماه پیش عمل تیرویدداشتم دکترگفت غده لنفاوی درگیری داره راه درمانش چیه

    پاسخ
  • سلام مادر من دچار سرطان غده ترویید از نوع پاپیلاری است چند روز دیگه نوبت عمل داره همچنین پشت گوش مادرم هم درد میکند و بیشتر اوقات دچار سر درد میشود آیا سرطان به غده لنفاوی هم میتواند سرایت کند

    پاسخ
  • سلام
    درگیری عصبی عروقی نداشتم فری مارژین مدیاستین درگیر نبود تیموس درگیر نبود .لنف نود درگیر دو تا از سیزده تا و سنترال دو تا از چهار تا
    احتمال عود چقدره و یا متاساز دور دست ؟.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.