آیا هپاتیت C از طریق رابطه جنسی دهانی قابل انتقال است؟

آیا هپاتیت C از طریق رابطه جنسی دهانی قابل انتقال است؟

هپاتیت C نوعی بیماری کبدی است که می‌تواند از فردی به فرد دیگر سرایت کند.

در حال حاضر هیچ واکسنی وجود ندارد که از هپاتیت C محافظت کند، اگرچه اقدامات پیشگیرانه می‌تواند برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری انجام شود. رابطه جنسی واژینال و مقعدی محافظت نشده می‌تواند منجر به عفونت‌های مقاربتی شود، اما آیا رابطه جنسی دهانی هم همینطور است؟

آیا هپاتیت C از طریق رابطه جنسی دهانی قابل انتقال است؟

هپاتیت C از طریق تماس با خون فرد دیگر منتقل می‌شود. اگر خون آلوده از یک فرد وارد جریان خون دیگری شود، آن فرد می‌تواند آلوده به این نوع هپاتیت شود.

به طور کلی، خطر انتقال هپاتیت C در هر نوع فعالیت جنسی، کم است. اگر فردی مبتلا به هپاتیت C بر روی لب‌هایش ترک و خونریزی داشته باشد و با فرد دیگری که روی بدن خود زخم باز دارد، رابطه جنسی دهانی برقرار کند، ممکن است فرد سالم را به این بیماری مبتلا کند.

هپاتیت C از طریق تماس با خون فرد دیگر منتقل می شود.

البته طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، هپاتیت C از طریق بوسیدن یا بزاق دهان منتقل نمی شود.

آیا هپاتیت C از طریق رابطه جنسی دهانی قابل انتقال است؟

هپاتیت C یک ویروس است که بر کبد تأثیر می گذارد. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، حدود ۷۱ میلیون نفر در سراسر جهان به عفونت مزمن هپاتیت C مبتلا هستند و سالانه کمتر از ۴۰۰۰۰۰ نفر بر اثر بیماری‌های کبدی مرتبط با هپاتیت C جان خود را از دست می‌دهند.

هیچ مدرک علمی مستقیمی وجود ندارد که نشان دهد هپاتیت C فقط از راه دهان منتقل می‌شود. با این حال، هر زمان که خون وجود دارد، باید احتیاط کرد، زیرا ممکن است به این ویروس آلوده شویم.

اگر هر یک از شرکای جنسی دچار بریدگی یا زخم در پوست باشد، خطر انتقال خون از فردی به فرد دیگر وجود دارد.

عوامل خطر دیگری هم وجود دارد، از جمله: قاعدگی، خونریزی از دهان یا لثه، عفونت گلو، تبخال، زگیل تناسلی، یا لب‌های آسیب دیده و ترک خورده.

عوامل خطر هپاتیت C

خطر ابتلا یا انتقال هپاتیت C از فردی به فرد دیگر در طول رابطه جنسی دهانی بسیار کم است. این امر به ویژه در مورد زوج‌هایی که در روابط تک همسری هستند صادق است.

دانستن اینکه چگونه هپاتیت C از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، و همچنین درک شیوه‌های جنسی ایمن‌تر، می تواند خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد.

  • یک فرد مبتلا به عفونت حاد ویروس هپاتیت C
  • بار ویروسی بالا
  • افرادی که شرکای جنسی متعددی دارند.
  • عدم استفاده از محافظ، مانند کاندوم، در طول فعالیت جنسی
  • فعالیت‌های جنسی افراطی
  • ابتلا به یک عفونت مقاربتی یا HIV

با این که انتقال هپاتیت C از طریق تماس جنسی نادر است، اما راه‌های زیادی وجود دارد که ما می‌توانیم آلوده شویم.

ویروس هپاتیت C در خون و مایعات خاص بدن زندگی می‌کند. بنابراین، تبادل مایع منی نیز می‌تواند باعث عفونت شود، اگرچه احتمال این اتفاق بسیار نادر است.

علاوه بر تماس جنسی، ممکن است از راه‌های دیگری به ویروس هپاتیت C مبتلا شویم، مانند: تزریق مواد مخدر، استفاده از داروهای داخل بینی یا استنشاق داروها، خالکوبی‌های غیرقابل کنترل یا ناسالم و سوراخ کردن بدن، تولد از مادر آلوده به ویروس، استفاده از تیغ مشترک، مسواک و قیچی نظافت، شیردهی فقط در صورتی که نوک سینه ترک خورده باشد یا خونریزی داشته باشد، زیرا این ویروس در شیر مادر منتقل نمی‌شود.

فرد مبتلا به هپاتیت C باید همیشه در حین فعالیت جنسی اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهد تا خطر انتقال بیماری به فرد دیگر را محدود کند.

۲.۵ / ۵. ۴

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
12 علامت از مشکل تیروئید که هرگز نباید نادیده بگیرید.
نوشتهٔ بعدی
سرطان مدولاری تیروئید چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.