بررسی تاثیر تیروئید بر روی قلب و مشکلات قلبی

تاثیر تیروئید بر روی قلب و مشکلات قلبی

بررسی تاثیر تیروئید بر روی قلب و مشکلات قلبی

غده تیروئید یک پایگاه قدرتمند کوچک در بدن شماست. این پایگاه کنترل بسیاری از قسمت‌های بدن را در دست می‌گیرد و در حقیقت این غده کنترل چگونگی مصرف انرژی در کل بدن را بر عهده دارد. از جمله اندام‌های داخلی بدن که تحت تاثیر تیروئید قرار می‌گیرد قلب است. تاثیر تیروئید بر بیماری‌های قلبی و مشکلات قلبی (تاثیر تیروئید بر روی قلب) موضوعی است که تصویربرداری پزشکی تیراد در این مقاله مورد بررسی قرار داده است. اگر سوالی در این زمینه دارید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

تاثیر تیروئید بر روی قلب و مشکلات قلبی

تاثیر تیروئید بر روی قلب چیست؟

تیروئید با تولید هورمون‌های t3 و t4 به سلول‌های بدن شما می‌گوید که سریع‌تر و یا با سرعت کمتری کار کنند. به همین دلیل است که افرایش کارکرد غده تیروئید باعث ایجاد یک سری علائم و به خصوص علائم بیماری‌های قلبی می‌شود.

شرایط تیروئید و بیماری‌های قلب

تاثیر کم کاری تیروئید بر روی قلب

اگر غده تیروئید مقدار کمی هورمون تولید کند به آن تیروئید ضعیف و یا به اصطلاح پزشکی کم کاری تیروئید گفته می‌شود. این شرایط می‌تواند باعث کاهش ضربان قلب، افزایش میزان کلسترل، جمع شدن مایع در اطراف قلب و نهایتاً نارسایی قلب شود.

در مورد تاثیر تیروئید بر روی قلب در حالت کم کاری باید گفت، کم کاری تیروئید ساب کلینیکال ممکن است برخی تغییرات را در میزان چربی خون ایجاد کند. این افزایش چربی می‌تواند باعث جمع شدن پلاک‌های چربی در رگ‌ها و افزایش خطر تنگی عروق شود.

تاثیر کم کاری تیروئید بر روی قلب

تنگی نفس

تنگی نفس یکی دیگر از مشکلاتی است که احتمالا در پی کم کاری تیروئید فرد را مبتلا می‌کند. این تنگی نفس ممکن است مرتبط با ضعف عضلات اسکلتی باشد و در موارد پیشرفته‌تر بر اثر نارسایی قلبی باشد.

ضربان قلب آهسته

هورمون تیروئید با کنترل ضربان قلب در شرایط عادی، عملکرد بدن و دستگاه‌های دیگر را نیز کنترل می‌کند. کم شدن هورمون تیروئید می‌تواند باعث کاهش ضربان قلب و یا به اصطلاح برادی کاردی شود.

تاثیر پرکاری تیروئید بر روی قلب

زمانی که غده تیروئید بیش از حد معمول کار کند و هورمون تولید کند به آن تیروئید فعال و یا به اصطلاح پزشکی پرکاری تیروئید گفته می‌شود. پرکاری تیروئید بسیار کمتر شایع است و حدودا کمتر از ۱٪ از جمعیت را درگیر می‌کند، اما هنوز هم می‌تواند برای قلب خطرناک باشد. افزایش هورمون تیروئید، افزایش ضربان قلب را در پی دارد و باعث حالتی می‌شود که به آن تپش قلب و یا ضربان نامنظم قلب و به اصطلاح فیبریلاسیون دهلیزی گفته می‌شود. این حالت یکی از معمول‌ترین عوارض خطرناک تیروئید پرکار است، تاثیر تیروئید بر روی قلب در حالت پرکاری فقط به این عوارض محدود نمی‌شود.

بیماری فیبریلاسیون دهلیزی

در بیماری فیبریلاسیون دهلیزی، ضربان نامنظم قلب باعث می‌شود تحریکات الکتریکی مسیر منظمی را طی نکنند. گرچه این بیماری به خودی خود علامتی ایجاد نمی‌کند ولیکن با وجود مشکلاتی که به عنوان عوارض ثانویه دارد، از جمله احتمال سکته مغزی، نارسایی احتقانی قلب و خستگی مزمن یک علامت و عارضه خطرناک از تیروئید است.

در فیبریلاسیون دهلیزی به اختصار afib، خونی که در دهلیز وجود دارد به طور منظم به بطن پمپاژ نمی‌شود، زیرا به جای پمپاژ مدام دریچه‌ها در حال باز و بسته شدن هستند. همین عامل احتمال ایجاد لخته را در قسمت‌هایی که خون در آن قسمت‌ها به شکل آهسته در جریان است ایجاد می‌کند، اگر این لخته خون به سمت مغز حرکت و مهاجرت کند باعث سکته مغزی می‌شود. در چنین شرایطی بطن‌ها با سرعت بیشتری به حالت پمپاژ خون مشغول می‌شوند و در شرایطی که قلب در حالت‌های غیر معمول مانند این است احتمال نارسایی احتقانی قلبی نیز به وجود خواهد آمد.

نارسایی احتقانی قلب به معنی از کار افتادن قلب نیست بلکه در این شرایط قلب توانایی تامین درست و به اندازه خون و اکسیژن سلول‌ها را ندارد و به تدریج با بدتر شدن علائم می‌تواند منجر به بزرگ شدن قلب شود.

قلب بزرگ شده

درمان کم کاری و پرکاری تیروئید در مهار تاثیر تیروئید بر روی قلب

دارو درمانی

داروی لووتیروکسین به عنوان جایگزین هورمون تیروئید می‌تواند به بهبود علائم بیماری قلبی کمک کند. این دارو در زمانی که بیمار به کم کاری تیروئید و یا کم کاری ساب کلینیکال تیروئید مبتلا شده است به کار می‌رود و با کنترل سطح هورمون به کنترل علائم بیماری قلبی کمک می‌کند.

درمان‌های پرکاری تیروئید برای کنترل تاثیر تیروئید بر روی قلب

در برابر بیماری پرکاری غده و برای مهار تاثیر تیروئید بر روی قلب می‌توان از داروهایی کمک گرفت که عملکرد غده را کاهش می‌دهند. در مواردی نیز پزشک ترجیح می‌دهد تا بافت تیروئیدی را که موجب بیش فعالی شده از جمله ندول‌های پرکار تیروئید را به صورت فیزیکی و طی یک عمل جراحی حذف کند، ولیکن در این شرایط ممکن است لازم باشد تا بیمار تا آخر عمر داروی تیروئید مصرف نموده و از کم شدن هورمون‌های تیروئید جلوگیری کند.

بیماری پرکاری غده تیروئید

روش‌های کم تهاجمی در درمان بیماری‌های تیروئید

روش‌های درمانی دیگری نیز در سال‌های اخیر به عنوان درمان بیماری‌های تیروئید از جمله پرکاری تیروئید و سرطان تیروئید به کار می‌رود. این روش‌ها که هم اکنون مورد تائید انجمن تیروئید آمریکا بوده و در کشورهای پیشرفته‌ای مانند چین و کره جنوبی نیز در حال انجام است، با استفاده از امواج ماکروویو و یا آر اف به تخریب ندول و یا توده مورد نظر می‌پردازند.

این روش‌ها به صورت کمتر تهاجمی (غیر جراحی) انجام می‌شود و طی آن بیمار با یک بی حسی موضعی و با کمک دستگاه سونوگرافی و یک سوزن باریک درمان می‌شود. امواج از طریق این سوزن باریک به ندول و یا توده مورد هدف تابانیده می‌شود و با توجه به اینکه به غده تیروئید آسیب وارد نمی‌شود بیمار نیازی به مصرف دارو نیز نخواهد داشت. درمان تیروئید باعث کاهش تاثیر تیروئید بر روی قلب و در نتیجه کاهش عوارض‌های خطرناک می‌شود.

هم اکنون این درمان‌ها در ایران نیز قابل انجام است و تصویربرداری پزشکی تیراد به عنوان اولین مرکز فوق تخصصی در درمان بیماری‌های تیروئید و با وجود پزشکان فوق تخصص به انجام آن اهتمام ورزیده‌اند.

هموطنان گرامی می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر با موسسه تماس بگیرند و یا در صورت نیاز از طریق همین سایت نوبت اینترنتی دریافت کنند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ امتیاز بدهید.

۳.۱ / ۵. ۱۷

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
پخش خبر – درمان توده‌های تیروئید به روش آر اف
نوشتهٔ بعدی
متاستاز سرطان تیروئید چیست؟ درمان متاستاز سرطان تیروئید و علائم متاستاز

۱۰ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • ناشناس
    1402/08/29 10:13 ق.ظ

    سلام وقت بخیر
    حدود یک ماه پیش ازمایش دادم tsh ام ۷ بود دکتر برام لووتیروکسین تجویز کردن روزی یک دونه،حالا چندروزه تپش قلب شدید دارم طوری که نمیتونم کارامو رو انجام بدم به نظرتون از چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      مشکلات تیروئیدی می‌توانند باعث آریتمی های قلبی باشند اما بدون بررسی‌های لازم نمی‌توان نظر قطعی داشت.

      پاسخ
  • سلام تیروییدپرکا دا م قلب وچشمهام درگیرکرده براچشمهام کروتن تزریق کردم ۵نوبت الان قلبم دردمیکنه چه قرصی بخورم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به هیچ عنوان نمیتوان با این شرح بیماری و بدون بررسی سوابق کامل دارویی تجویز کرد اما اگر شما علائم قلبی دارید، به شدت توصیه می‌شود که به یک پزشک قلب و عروق مراجعه کنید و اوضاع خود را به او توضیح دهید. پزشک شما می‌تواند ارزیابی دقیق‌تری انجام دهد و به شما تجویزهای مناسب بر اساس وضعیت سلامتی شما ارائه دهد.

      در ضمن، اطمینان حاصل کنید که از داروها و تجویزهایی که قبلاً توسط پزشک خود به شما داده شده است به درستی پیروی کرده‌اید. از تغییر وقت و دوز داروها بدون مشاوره پزشکی خودداری کنید.

      به عنوان یک نکته مهم، اگر درد قلبی یا علائمی که نگرانی ایجاد می‌کنند دارید، به شدت توصیه می‌شود که به صورت فوری به پزشک خود یا به بخش اورژانس یا تریاژ بیمارستان مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام چند سال هست عمل تیرویید کم انجام دادم وقرص میخورم که یک سال هست تپش قلب شدید وسستی در بدن رو دارم آزمایش اکو هم دادم ولی مشکلی در قلب ندارم چه کار کنم این تپش قلب رو قطع یا کم کنم

    پاسخ
  • ٠٩١٣٢٤٨٦١٠٠
    1401/10/13 10:19 ق.ظ

    سلام مریم هستم ده ساله نارسایى قلبی دارم وهفت ماه است که علائم تیروئیدبر کار را دارم به دکتر مراجعه کردم برام ازمایش نوشته انجام دادم تیروئیددارم آیا داروهای تیروئید بر قلب تاثیر معکوس دارند؟باتشکر

    پاسخ
  • سلام. دوست من تقریبا ۳ساله که کم کاری تیروئید و هاشیموتو داره و حدود یک هفته است که تپش قلب شدید همراه با تنگی نفس و سرگیجه داره. چه کاری باید انجام بده؟
    پیشاپیش بابت وقتی که میگذارید و پاسخ ارزشمندتان تشکر می کنم.

    پاسخ
  • سلام‌من‌۹ سال تیروید دارم‌و لوتیروکسین‌مصرف میکنم‌تو بارداری که ۱ ماه پیش زایمان کردم‌اقای دکتر گوگانی قرصمو کرد روزی ۱/۵و پنشنبه و جمه ها ۲ تا بعد بارداری بعد از ۵۰ روز رفتم‌پیش دکتر ازمایش برام‌نوشت رفتم‌ازمایش دادم esr 1hr 6 بود و tsh0.03بود و t415.1 بود بعد دکتر برام روزی ۱ قرص داد ولی نمیدونم‌ چرا نفس تنگی دارم‌سخت نفس میکشم بعضی اوقات هم‌تپش قلب شدید علتش چی خانم دکتر جان

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      با توجه به اختلال آنزیمهای تیروئیدتان بهتر است تحت نظر پزشک مغالج غدد دوز داروهایتان را تنظیم کنید ، تنگی نفستان نباید به این موضوع مرتبط باشد

      پاسخ
  • عليرضا عباديان
    1398/12/12 0:28 ق.ظ

    سلام مطلب شما بسیار مفید بود ، لطفا در مورد تیرویید هاشیموتو بیشتر توضیح بدید ممنونم .

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.