سیگار کشیدن و بیماری تیروئید

این عادت می تواند خطر ابتلا به مشکل تیروئید را افزایش دهد و باعث بدتر شدن آن شود.

هیچ عضوی از بدن وجود ندارد که سیگار کشیدن برای آن مضر نباشد. با اینکه اصولا تمرکز اصلی اثرات سیگار بر روی ریه ها، قلب و پوست است، غده تیروئید می تواند به همان اندازه آسیب ببیند. از یک سو، سیگار کشیدن می تواند علائم مربوط به کم کاری تیروئید و بیماری هاشیموتو را بدتر کند. اما همچنین می تواند خطر ابتلا به اختلالاتی مانند بیماری گریوز را در وهله اول افزایش دهد.

از آنجایی که عادات سیگار کشیدن در ایالات متحده همچنان در حال تغییر است، با رایج شدن استعمال دخانیات و قانونی شدن ماری جوانا در بسیاری از ایالت ها، تمرکز بیشتری بر روی تأثیر این فعالیت ها، در صورت وجود، بر سلامت تیروئید نیز معطوف شده است.

عملکرد تیروئید

دود تنباکو حاوی موادی است که هم بر عملکرد غده تیروئید و هم بر خود غده تیروئید تأثیر می گذارد. یکی از اجزای تنباکو سیانید است که هنگام دود کردن به ماده شیمیایی تیوسیانات تبدیل می شود. تیوسیانات به سه روش کلیدی با عملکرد تیروئید تداخل دارد:

  • جذب ید در غده تیروئید را مهار می کند و تولید هورمون های تیروئید تیروکسین (T4) و تری یدوتیرونین (T3) را کاهش می دهد.
  • مستقیماً با تداخل در فرآیند سنتز در غده تیروئید، تولید هورمون را مهار می کند.
  • دفع ید از کلیه ها را افزایش می دهد و خطر التهاب غده تیروئید و علائم اساسی مانند تب، حالت تهوع و درد معده را افزایش می دهد.

در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید (عملکرد کم تیروئید)، کاهش سطح T3/T4 می تواند علائم خستگی، افزایش وزن و تغییرات خلقی را پیچیده کند و به طور بالقوه بسیاری از دستاوردهای درمان را پس بگیرد.

با توجه به آنچه گفته شد، تأثیر تیوسیانات بر غده تیروئید توسط نیکوتین موجود در سیگار انجام می شود. نیکوتین در واقع اثر معکوس بر غده تیروئید دارد و عملکرد آن را فعال می کند و برخی از اثرات بازدارنده تیوسیانات را کاهش می دهد.

نگرانی در بیماری خودایمنی تیروئید

التهاب مداوم ناشی از سیگار کشیدن همچنین می تواند منجر به بزرگ شدن غده شود که برای افرادی که با بیماری گریوز یا هاشیموتو زندگی می کنند نگران کننده است.

بیماری گریوز

بیماری گریوز، نوعی پرکاری تیروئید خودایمنی که با بزرگ شدن تیروئید (گواتر) مشخص می شود، در افراد سیگاری دو برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری رخ می دهد. علاوه بر این، در افرادی که با این بیماری زندگی می‌کنند، سیگار با پیشرفت سریع‌تر بیماری، بدتر شدن علائم، بدتر شدن بیماری چشم و پاسخ ضعیف‌تر به درمان تیروئید مرتبط است.

بیماری هاشیموتو

ارتباط بین سیگار کشیدن و بیماری هاشیموتو، یک اختلال خود ایمنی مرتبط با کم کاری تیروئید، به وضوح تعریف نشده است. با این حال، آنچه شناخته شده است این است که به نظر می رسد سیگار کشیدن عملکرد تیروئید را بیشتر کاهش می دهد و در عین حال باعث ایجاد گواتر می شود، به ویژه در افراد دارای کمبود ید.

بر اساس تحقیقات دانشگاه سینسیناتی، در جمعیت هایی با مصرف ید بالا، سیگار کشیدن خطر ابتلا به تیروئیدیت هاشیموتو را افزایش می دهد. این شامل ایالات متحده می شود که در آن میانگین مصرف روزانه دو برابر حد توصیه شده است.

گواتر

همچنین شواهدی وجود دارد که سیگار کشیدن بدون توجه به تعداد سیگارهایی که مصرف می شود، خطر ابتلا به گواتر را افزایش می دهد. طبق تحقیقات منتشر شده در Thyroid Research and Practice، این ارتباط بیشتر در زنان جوان و افراد مسن دیده می شود. زنان جوان‌تر تمایل به بزرگی تیروئید داشتند، در حالی که افراد مسن‌تر معمولاً گواتر چند ندولار داشتند. به دلایل ناشناخته، به نظر نمی رسد سیگار کشیدن با یک ندول تیروئید منفرد مرتبط باشد.

اعتقاد بر این است که خطر گواتر ناشی از سیگار در جمعیت هایی با کمبود ید بیشتر است. این امر در کشورهایی مانند فیلیپین که گواتر شایع است، کمبود خفیف ید بومی است و ۲۸ درصد از جمعیت سیگار می کشند، دیده می شود.

مشکلات چشمی

یکی از عمیق‌ترین تأثیرات سیگار، تأثیر آن بر بینایی است، که عمدتاً در افراد مبتلا به افتالموپاتی گریوز (بیماری که با چشم‌های متورم و برآمده مشخص می‌شود) است.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ انجام شد به این نتیجه رسید که افراد سیگاری مبتلا به بیماری گریوز بیشتر احتمال دارد که زوال چشمی سریع را تجربه کنند، از جمله ایجاد دوبینی، انقباض حرکت چشم و آسیب برگشت ناپذیر عصب بینایی.

افتالموپاتی گریوز می تواند برای اولین بار پس از درمان RAI در افراد سیگاری ظاهر شود. علاوه بر این، درمان افتالموپاتی گریوز (به طور سنتی با استروئیدها و ید رادیواکتیو) در افراد سیگاری چهار برابر کمتر از افراد غیر سیگاری موثر است.

سرطان تیروئید

سرطان تیروئید امروزه هشتمین سرطان شایع در زنان است. اگرچه ممکن است منطقی به نظر برسد که سیگار کشیدن یک عامل خطر باشد، همانطور که در مورد سرطان ریه و گلو وجود دارد، مطالعات تا کنون تا حد زیادی متناقض بوده است.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، گزارش داد که در بین ۳۳۱ زن مبتلا به سرطان تیروئید، تفاوتی در بروز بیماری بین زنان سیگاری و غیر سیگاری وجود نداشت. در واقع، این مطالعه نشان داد که افراد سیگاری کاهش متوسطی در خطر سرطان تیروئید دارند، نتیجه ای که محققان آن را “ناراحت کننده” دانستند.

مطالعات دیگر از آن زمان نتایج را منعکس کرده اند، البته بیشتر در مورد سرطان های تمایز یافته (بالغ) تا سرطان تمایز نیافته (نابالغ).

این امکان وجود دارد که استعمال دخانیات تأثیر بیشتری بر تومور تیروئید در حال رشد نسبت به تومور موجود داشته باشد.

ویپینگ

همانطور که افراد بیشتری به جایگزین های سیگار روی می آورند، علاقه به اثرات سلامتی اعمالی مانند استنشاق بخاری (سیگارهای الکترونیکی) مطمئناً افزایش می یابد. متأسفانه، اطلاعات کمی در مورد تأثیر این گزینه ها بر تیروئید وجود دارد.

در مقایسه با تنباکو و حتی حشیش، دانشمندان در مورد اثرات بخار بر عملکرد تیروئید اطلاعات بسیار کمتری دارند.

بر اساس تحقیقات دانشگاه تمپل در فیلادلفیا، آنچه در سال های اخیر آشکار شده است این است که ترک نیکوتین با کاهش سطح T3/T4 مرتبط است. آنچه این نشان می دهد این است که جایگزینی نیکوتین از طریق ویپینگ یا وسایل دیگر ممکن است به حفظ برون ده هورمونی در افراد مبتلا به مشکلات تیروئیدی که سعی در ترک سیگار دارند کمک کند. با توجه به آنچه گفته شد، ویپینگ به طور فزاینده ای با بیماری های ریوی مرتبط است. این امر باعث شده است که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توصیه کنند از تمام محصولات ویپینگ خودداری کنند.

به نظر می رسد درمان جایگزینی هورمون تیروئید، با استفاده از داروی لووتیروکسین ، علائم ترک نیکوتین را به حداقل می رساند. این بدان معناست که افرادی که از لووتیروکسین استفاده می کنند و قصد ترک آن را دارند ممکن است از نظارت مکرر خون و افزایش دوز لووتیروکسین خود در صورت لزوم بهره مند شوند.

یادداشتی از تیراد

هر چه از مزایایی که در نظر گرفته شده است، سیگار در مقایسه با فواید ترک آن کمرنگ است. در پایان، نمی توان از این واقعیت غافل شد که سیگار تنها علائم تیروئید را بدتر می کند، پیشرفت بیماری را سرعت می بخشد و درمان تیروئید را کم اثر می کند. این برای همه انواع بیماری تیروئید، از جمله سرطان تیروئید صدق می کند. سیگار کشیدن می تواند خطر متاستاز را افزایش دهد و سرطان را فراتر از محل تومور به سایر قسمت های بدن گسترش دهد.

اگر در ترک این عادت مشکل دارید، با پزشک خود در مورد گزینه های دارویی که ممکن است کمک کننده باشد صحبت کنید.

۰ / ۵. ۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
15 راه برای سالم نگه داشتن تیروئید
نوشتهٔ بعدی
نحوه مصرف داروهای تیروئید

۶ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام من تیرویید مو در آوردم ۱۰ سال پیش حالا متاسفانه شروع کردم به سیگار کشیدن.. باز هم تاثیر میذاره رو تیرویید؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بطورکلی سیگار روی تمام اعضا بدن اثر مخرب داشته و آسیب زاست. توصیه میشود به جای استفاده از سیگار از تراپیست کمک بگیرید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من کم کاری شدید تیروئید دارم وقرص لووتیروکسین مصرف میکنم متاسفانه سیگار هم میکشم
    خطرناک هست؟؟؟
    واینکه راهکاری برای ترک سیگار؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      برای بحث کم کاری تیروئید بهترین گزینه انجام روال منظم درمان با لووتیروکسین است اما برای بحث ترک سیگار کمک گرفتن از تراپیست انتخاب بهتری است.

      پاسخ
  • سلام من دوروزه ید زدم برای پرکاری
    سیگار میتونم بکشم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.