علت پرکاری تیروئید را بدانید!

علت پرکاری تیروئید را بدانید

علت پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید به بیان ساده به معنی زیاد کارکردن تیروئید است. این زمانی اتفاق می‌افتد که یک علت باعث شود تیروئید هورمون بیشتری تولید کند. علت پرکاری تیروئید بنابر شرایط بیمار و موردی که باعث تحرک بیشتر غده شده است و با بررسی‌هایی از قبیل آزمایش تیروئید، سونوگرافی تیروئید، اسکن و غیره مشخص می‌شود. این مقاله به شما خواهد گفت که دلایلی که می‌تواند باعث ایجاد پرکاری تیروئید شود، چیست و چطور می‌توانید متوجه خطر پرکاری تیروئید شوید.

علت پرکاری تیروئید را بدانید

 

نسبت به پرکاری تیروئید حساس باشید!

بهتر است بدانید با این‌که بیماری‌های تیروئید کمتر از سایر ارگان‌های بدن مورد توجه قرار گرفته‌اند و کمتر راجع به آن‌ها صحبت می‌شود ولی می‌تواند عوارض زیاد و خطرناکی را ایجاد کند و منجر به بیماری‌ها و مشکلات دیگری شود که بهتر است حتماً راجع به آن‌ها بدانید و با عوارض پرکاری تیروئید یا کم کاری تیروئید آشنا شوید، تا در صورت لزوم بتوانید به خوبی سلامت‌تان را مدیریت نمائید.

غده تیروئید به شکل پروانه‌ای بوده و در جلوی گردن قرار گرفته است. این غده با تولید هورمون تیروئید متابولیسم بدن را کنترل می‌کند، بنابراین بسیاری از عملکردهای بدن تحت تاثیر آن قرار دارد. چندین علت احتمالی و البته طیف گسترده‌ای از دلایل وجود دارد که باعث پرکاری تیروئید شود به طور معمول این دلایل به تدریج ایجاد می‌شوند ولی در موادی در افراد جوان‌تر به شکل ناگهانی ایجاد می‌شود.

علت پرکاری تیروئید چیست؟

شرایط زیادی هست که می‌تواند باعث پرکاری تیروئید شود که بیماری گریوز یکی از این شرایط است. این بیماری یک شرایط خود ایمنی در غده است که ترشح آنتی بادی‌ها باعث می‌شود تا غده تحریک و هورمون بیشتری تولید کند. این یک بیماری است که تمایل بیشتری به لحاظ ژنتیکی و درگیری خانواده‌ها در آن دارد. به این ترتیب افرادی که در خانواده خود چنین بیماری را دارند باید به پزشک اطلاع دهند، این یک نشانگر ژنتیکی است.

گریوز در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود. علائم این بیماری در لینک زیر و در مقاله زیر آورده شده است، اگر در مورد گریوز اطلاعاتی نیاز دارید آن را بخوانید.

علت پرکاری تیروئید چیست؟

دلایل دیگری که می‌توان به عنوان علت پرکاری تیروئید مطرح کرد:

  • ید اضافی، ید یک ماده اصلی در تولید هورمون‌های تیروئید است
  • تیروئیدیت یا التهاب تیروئید، این اتفاقی است که باعث می‌شود هورمون بیشتری از این غده ترشح شود
  • تومورهای تخمدان یا بیضه
  • مصرف مقدار زیادی مکمل تترایدوتیرونین از طریق دارو یا مواد غذایی
  • تومورها و ندول‌های خوش خیم تیروئید (توده یا گره) یا غده هیپوفیز

علائم پرکاری تیروئید

وقتی هورمون تیروئید در بدن شما بیشتر از حد تولید می‌شود همه چیز به سمت سریع‌تر شدن و بیشتر شدن می‌رود، ضربان قلب زیاد می‌شود، تعریق و سوخت و ساز افزایش پیدا می‌کند پس بدون کم کردن خوراک و یا رژیم غذایی بیمار لاغر می‌شود، فشار خون و لرزش دست از دیگر علائم خواهد بود، گرمایی شدن و در اصل حرارت بیشتر بدن، ایجاد حرکات روده‌ای و چرخه نامنظم قائدگی در خانم‌ها. در مورد بیماری گریوز علائم چشمی مانند تورم و برجستگی چشم‌ها نیز از جمله علائم هستند.

علائم پرکاری تیروئید

 

دیگر علائم پرکاری تیروئید عبارتند از:

  • عصبی بودن
  • بی قراری
  • افزایش اشتها
  • ضعف و خستگی، تغییرات خلقی
  • ضربان قلب نامنظم و افزایش ضربان قلب ، تاکیکاردی
  • خارش و پوسته پوسته شدن پوست، کهیر
  • ریزش موها
  • شکنندگی مو و ناخن
  • تهوع و استفراغ
  • بزرگ شدن سینه‌ها در مردان
  • بی‌خوابی و یا سخت خوابی
  • ایجاد تورم در گردن که نتیجه بزرگ شدن غده تیروئید و یا گواتر در این عضو است
  • مشکلات تنفسی
  • افزایش حرکات روده‌ای و اسهال
  • ناباروری و از دست دادن توانایی جنسی
  • تعریق بیش از حد و پوست مرطوب

برخی از علائم مانند افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، غش و یا از دست دادن هوشیاری و بی نظم شدن ضربان قلب نیاز به فوریت‌های پزشکی دارند و بایست با اورژانس تماس گرفته شود.

همچنین تیروئید پرکار یک دلیل برای ایجاد فیبریلاسیون دهلیزی است. یک آریتمی خطرناک قلبی که ممکن است منجر به سکته قلبی شود بنابراین پرکاری تیروئید را جدی بگیرید و دلایل و علت پرکاری تیروئید را با مراجعه به پزشک جویا شوید.

درمان پرکاری تیروئید

خدمات مرکز تصویربرداری تیراد

همان‌طور که خواندید یکی از موارد عنوان شده در بین دلایل و علت پرکاری تیروئید وجود ندول یا گره‌های تیروئیدی است که اگر این ندول شروع به تولید هورمون نماید و یا به اصطلاح یک ندول سمی و یا گرم باشد منجر به تیروئید پرکار می‌شود. درصد بسیار بالایی از این ندول‌ها خوش خیم بوده و به شکل بدخیم ظاهر نمی‌شوند. راه‌های درمان گذشته برای درمان این ندول‌ها مواردی مانند ید تراپی و جراحی بود، ولیکن برداشتن این ندول‌ها با روش‌های گذشته مانند جراحی که البته هنوز هم در مواردی بهترین گزینه محسوب می‌شود با آسیب به بافت تیروئید عوارض پس از آن از جمله احتمال نیاز به مصرف داروی هورمون تیروئید را به دنبال دارد.

راهی برای درمان ندول‌ها بدون جراحی

روش‌های جدید برای درمان این توده‌ها (گره‌ها یا ندول‌ها) به شیوه‌های کمتر تهاجمی مانند آر اف و ماکروویو باعث شده تا صرفاً این ندول یا گره مورد درمان قرار بگیرد و از بین برود. به این ترتیب به بافت پارانشیم تیروئید هیچ آسیبی وارد نشده و بیمار با عوارض و مشکلات این نوع درمان‌ها مواجه نمی‌شود. از این روش برای درمان ندول‌های داغ یا ندول‌هایی که در اسکن هسته‌ای توکسیک سمی تشخیص داده شده‌اند نیز استفاده می‌شود.

موسسه تصویربرداری پزشکی تیراد به عنوان اولین مرکز فوق تخصصی در درمان توده‌های تیروئید به کمک روش‌های کمتر تهاجمی آر اف و ماکروویو از سال ۹۶ شروع به کار نموده و موفقیت‌های بیشماری را در این زمینه کسب کرده است. بیماران محترمی که با مشکلات تیروئیدی رو به رو هستند می‌توانند با این مرکز تماس گرفته و با گرفتن نوبت از پزشکان فوق تخصص رادیولوژی مداخله‌ای مرکز تیراد مشاوره دریافت کنند.

منابع بیشتر:

 https://www.medicalnewstoday.com/articles/9153.php#symptoms

https://www.healthline.com/health/hyperthyroidism#symptoms

۲.۵ / ۵. ۲

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
تیروتوکسیکوز چیست؟ پرکاری تیروئید و تیروتوکسیکوز
نوشتهٔ بعدی
17 مورد از علائم پنهان بیماری تیروئید

۵۸ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام وقت بخیر.پسرم ۹ ساله دست هاش بسیار عرق میکنه خیس خیس میشه مخصوصا وقتی مشق مینویسه و همیشه اضطراب و استرس داره.کم خواب هم شده آیا ممکنه مشکل تیروئید داشته باشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تعریق بیش از حد کف دست (هیپرهیدروزیس) در کودکان می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، از جمله اضطراب، استرس، مسائل ژنتیکی یا اختلالات هورمونی.

      بررسی‌های لازم:
      بررسی اضطراب و استرس – چون کودکتان همیشه اضطراب دارد، این می‌تواند عامل اصلی تعریق باشد. مشاوره با روانشناس کودک توصیه می‌شود.
      بررسی تیروئید – کم‌کاری تیروئید معمولاً باعث کاهش تعریق می‌شود، اما پرکاری تیروئید (هایپرتیروئیدیسم) می‌تواند باعث تعریق زیاد، بی‌قراری، اضطراب و کم‌خوابی شود. آزمایش TSH و FT4 برای ارزیابی تیروئید پیشنهاد می‌شود.
      بررسی سایر علل پزشکی – دیابت، مشکلات عصبی یا تغییرات هورمونی هم ممکن است نقش داشته باشند.

      اقدامات پیشنهادی:
      ✅ مراجعه به متخصص غدد کودکان برای بررسی تیروئید و اختلالات متابولیکی
      ✅ مشاوره روانشناسی کودک برای مدیریت اضطراب
      ✅ کاهش استرس از طریق بازی، تکنیک‌های آرام‌سازی و برنامه خواب منظم
      ✅ استفاده از ضدتعریق‌های مخصوص کف دست یا در صورت شدید بودن، روش‌های درمانی دیگر مثل یونتوفورز یا داروهای تجویزی پزشک

      بهتر است برای تشخیص دقیق‌تر، آزمایش‌های لازم را انجام دهید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر خانمی ۲۴ساله هستم یک هفته ای میشه که متوجه شدم پرکاری تیروئید دارم البته خواهرم مادرزادی کم کاری تیروئید داره و مادرمم چن سالی میشه کم کاری تیرویید داره الان منو پدرم پرکاری تیروئید داریم. ایا ارثی هست یا نه tsh خودم ۵/۵هستش دکتر گفت چون سر مرز هستش باید داروی لووتیروکسین روزی نصف بخورم

    پاسخ
  • سلام.خانم ۴۷ ساله هستم با حالتی شبیه نزدیک به بیهوشی به دکتر مراجعه کردم و فهمیدم تیرووید پرکار دارم.وزنم اصلا کم نشده و برای دکتر تعجب برانگیر بود.Tsh 0/07 و T4 129 وT3 2/5 و anti TPO برابر ۱/۶ و منفی بود. سونوگرافی تیرووید انجام دادم گره نداشتم و ابعاد
    تیرووید نرمال بود دکتر برای تپش قلب فقط پرو پرانول داد ولی بعد مدت حدود یک ماه به حمله قلبی AF دچار شدم و به اورژانس رفتم الان داروی متی مازول ۵ مصرف میکنم و بعد دوماه از مصرف متی مازول ازمایش مجدد دادم T4 7/4 و TSH 2/8 و antiTpo 36 شده است.میخواستم بپرسم اصلا چرا به تیرویید مبتلا شدم و ایا تحت کنترل شده؟ اینکه پریودم کاملا قطع شده و به گفته دکتر زنان ممکنه یائسگی زودرس بگیرم. و اینکه چرا با وجود تیروویید پرکار وزنم کم که نشده بیشتر هم شده.سپاس از شما

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تیروئید پرکار می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله بیماری گریوز (Graves’ Disease)، که شایع‌ترین علت پرکاری تیروئید در بزرگسالان است. این بیماری معمولاً به دلیل یک مشکل ایمنی است که سیستم ایمنی بدن به غده تیروئید حمله کرده و باعث تولید بیش از حد هورمون‌های تیروئید می‌شود. در آزمایش شما، anti-TPO پایین (۱/۶) و منفی بودن آن احتمالاً نشان‌دهنده این است که این پرکاری تیروئید ناشی از بیماری گریوز نبوده، اما به هر حال نیاز به بررسی دقیق‌تری توسط پزشک دارد.

      با مصرف متی‌مازول، سطح TSH شما به ۲.۸ و T4 به ۷.۴ رسید، که به نظر می‌رسد تیروئید شما تحت کنترل قرار گرفته باشد. این میزان از TSH در محدوده نرمال است و نشان‌دهنده کاهش پرکاری تیروئید شماست.
      متی‌مازول معمولاً برای درمان بیماری‌هایی مانند بیماری گریوز یا سایر انواع پرکاری تیروئید استفاده می‌شود و به کنترل سطح هورمون‌های تیروئید کمک می‌کند.

      در حالت عادی، پرکاری تیروئید می‌تواند باعث کاهش وزن شود، اما در برخی افراد، حتی با پرکاری تیروئید، ممکن است وزن ثابت بماند یا افزایش یابد. این ممکن است به دلیل عوامل مختلفی باشد، از جمله:
      داروهای ضد تیروئید مانند متی‌مازول می‌توانند برخی از علائم پرکاری تیروئید را کاهش دهند، اما گاهی ممکن است همچنان تأثیراتی بر متابولیسم و وزن داشته باشند.
      مسائل دیگری مانند اختلالات هورمونی دیگر، کم‌کاری یا اختلالات گوارشی نیز می‌توانند بر وزن تأثیر بگذارند.

      پرکاری تیروئید می‌تواند بر سیکل قاعدگی تأثیر بگذارد و باعث اختلالات قاعدگی و حتی قطع پریود شود. همچنین، درمان پرکاری تیروئید یا سایر عوامل هورمونی نیز ممکن است باعث یائسگی زودرس شود. پزشک شما باید وضعیت هورمونی شما را پیگیری کند.

      پاسخ
  • زهرا حسینی
    1403/10/26 6:25 ب.ظ

    سلام وقت بخیر من بعد زایمان پرکاری تیروئید گرفتم حدود ۸ ماهه قرص میخورم ولی tsh همون یک صدم مونده اصلا تغییر نکرده،
    چرا؟t3-1.8/t4-88/tsh-0.01

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج آزمایش شما نشان می‌دهد که TSH همچنان سرکوب‌شده است (۰.۰۱) و احتمالاً پرکاری تیروئید شما به خوبی کنترل نشده است.دلایل احتمالی عدم تغییر TSH:
      تنظیم ناکافی دوز دارو:
      ممکن است دوز داروی ضدتیروئید (مانند متی‌مازول یا پروپیل‌تیواوراسیل) کافی نباشد و تیروئید هنوز بیش‌فعال باشد.
      پرکاری تیروئید پایدار:
      در برخی موارد، پرکاری تیروئید پس از زایمان ممکن است مقاوم به درمان باشد و زمان بیشتری برای تنظیم نیاز داشته باشد.
      تأثیر تیروئیدیت پس از زایمان:
      تیروئیدیت پس از زایمان معمولاً به دو مرحله می‌رسد: ابتدا پرکاری و سپس کم‌کاری. ممکن است هنوز در مرحله پرکاری باشید.
      اختلال در پاسخ TSH:
      در برخی موارد، TSH ممکن است بهبود خود را با تأخیر نشان دهد، حتی اگر T3 و T4 در حال نزدیک شدن به مقادیر طبیعی باشند.

      پرکاری تیروئید شما هنوز به طور کامل کنترل نشده است و نیاز به تنظیم دقیق‌تر دارو دارد.

      پاسخ
  • فاطمه کیا
    1403/10/24 3:14 ب.ظ

    امیدوارم کمکی دریافت کنم.

    پاسخ
    • فاطمه کیا
      1403/10/24 3:21 ب.ظ

      سلام وقت شما بخیر من در ۳۵ سالگی دچار کهیر شدید به مدت دو ماه شدم و هیچ دکتری تشخیص درست نمی داد و همه فکر می کردند حساسیت هست تا اینکه آزمایش تیرویید دادم و متوجه پرکاری شدم دکتر ید تراپی تجویز کرد و من اتجام دادم متاسفانه تیروییدم از آن موقع تا حالا که ۴۰ سال دارم کم کار شده کم انرژی و بی حال هستم با اینکه هر روز صبح لوو تیراکسین ۵۰ مصرف می کنم. لازم به ذکر است که بگویم من هیچ کدام از علائم پرکاری تیرویید را نداشتم در برخی موارد کاملا برعکس بودم فقط در ناحیه گلو برآمدگی خیلی کوچکی داشتم. حالا چه کاری باید انجام بدهم چون از خوردن قرص خسته شده ام دکترم به من گفته بود مدت کوتاهی باید قرص مصرف کنم متاسفانه قرص تیرویید برای من موجب به وجود آمدن فیبروم و کیست تخمدان شده است.

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        پس از ید درمانی، بسیاری از بیماران به دلیل از بین رفتن بخش زیادی از بافت تیروئید، دچار کم‌کاری دائمی تیروئید می‌شوند و برای جبران کمبود هورمون، نیاز به مصرف مادام‌العمر لووتیروکسین دارند. این وضعیت در شما نیز رخ داده است، و احتمالاً به همین دلیل دچار خستگی، بی‌حالی و کاهش انرژی هستید.

        چرا علائم شما همچنان ادامه دارد؟
        دوز ناکافی لووتیروکسین:
        اگر با وجود مصرف روزانه لووتیروکسین ۵۰ میکروگرم همچنان دچار بی‌حالی، خستگی و کم‌انرژی بودن هستید، ممکن است دوز داروی شما کافی نباشد.

        سطح TSH، Free T4 و Free T3 باید بررسی شود تا مشخص شود که آیا هورمون‌های تیروئید به اندازه کافی در بدن شما وجود دارند یا خیر.
        در صورت بالا بودن TSH، دوز لووتیروکسین باید افزایش یابد.
        عوارض جانبی هورمونی:
        گاهی اوقات تغییرات هورمونی ناشی از کم‌کاری تیروئید می‌تواند باعث فیبروم رحم و کیست‌های تخمدانی شود، اما لووتیروکسین معمولاً این عوارض را ایجاد نمی‌کند، بلکه کمبود یا اختلال در تعادل هورمون‌های تیروئید می‌تواند نقش داشته باشد.

        آیا می‌توان مصرف لووتیروکسین را قطع کرد؟
        خیر، در حال حاضر قطع مصرف لووتیروکسین ممکن نیست، زیرا بدن شما دیگر به طور طبیعی قادر به تولید هورمون تیروئید نیست و قطع دارو باعث بازگشت علائم شدید کم‌کاری تیروئید می‌شود. با این حال، تنظیم دقیق دوز دارو می‌تواند علائم شما را بهبود دهد و نیاز به مصرف دارو را در حداقل مقدار ممکن نگه دارد.

        خستگی و بی‌حالی شما ممکن است به دلیل دوز ناکافی لووتیروکسین باشد؛ بهتر است با انجام آزمایش‌های TSH و Free T4، دوز دارو بررسی و در صورت لزوم افزایش یابد.
        فیبروم و کیست‌های تخمدان ممکن است ناشی از اختلالات هورمونی باشد و نیاز به پیگیری با متخصص زنان دارد.
        بهبود سبک زندگی و مصرف مکمل‌های مناسب می‌تواند به کاهش علائم و افزایش انرژی شما کمک کند.
        مصرف لووتیروکسین باید ادامه یابد، اما با تنظیم صحیح دوز، علائم شما بهبود خواهد یافت.

        پاسخ
  • سلام وقت شما بخیر مادر من ۴۷ ساله هستند و مبتلا به تیروئید پرکار چند ماهی هست که زیر نظر پزشک قرص منی مازول مصرف میکنند اما متاسفانه وضعشون بدتر شده امروز آزمایش دادن و جواب آزمایش به شرح زیر است
    T4:24
    T3:400
    TSH:0/01
    راه حل پیشنهادی شما چیه آقای دکتر چون خیلی وزن کمتر کردن دچار تعریق و لرزش هستند و همچنین تعادل قابل قبولی ندارند

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      نتایج آزمایش مادر شما نشان‌دهنده پرکاری شدید تیروئید است. T4 و T3 بسیار بالا و TSH بسیار پایین، تأیید می‌کند که تیروئید به‌طور غیرقابل کنترل فعالیت دارد، و این وضعیت با وجود مصرف داروی متی‌مازول بدتر شده است.
      اگر مادر شما علائم زیر را تجربه کرد، فوراً به اورژانس مراجعه کنید:
      تب
      تپش قلب شدید یا نامنظم
      بی‌قراری شدید یا تغییرات روانی
      تعریق بیش از حد

      استرس و کم‌خوابی می‌تواند وضعیت را بدتر کند، بنابراین رعایت این نکات ضروری است. با پیگیری دقیق و همکاری با پزشک، پرکاری تیروئید قابل کنترل است.

      پاسخ
  • سلام دکتر. خسته نباشید. ۳۶ سالمه اقدام کردم برای بارداری چکاب که دادم متوجه شدم تیروئید پرکار دارم آزمایش تیروئیدم با tsh ۰/۱ و t3 عدد۳/۹ و t4 عدد ۱/۵ را نشان می‌دهد. دکتر بهم قرص متی مازول ۵ میلی گرم داده روزی یک عدد ناشتا. دکتر میخواستم بپرسم تیروئیدم درچه حد پرکاره و آیا میتونم اقدام کنم برای باردری؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      علاوه بر اینکه مشکلات تیروئیدی سبب میشود احتمال بارداری کاهش پیدا کند، مشکلات تیروئید مادر در سلامت جنین اثر بالایی دارد بنابراین صبوری کنین، ابتدا تیروئید در وضعیت نرمال قرار گیرد سپس اقدام نمایید.

      پاسخ
  • سلام دخترم ۱۲ سال داره مدت ۱۴ ماه مبتلا به بیماری گریوز شده و متی مازول میخوره و آزمایش‌ها طبیعی نمیشه .tsh چهار هزارمه .۰/۰۰۴
    درمان نهایی چیه ؟ میشه باقرص کنترل بشه ؟ ید درمانی از چه سنی مجازه و عوارضش زیاده ؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بیماری گریوز در کودکان و نوجوانان می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، به ویژه اگر با دارو به خوبی کنترل نشود.
      TSH بسیار پایین (۰.۰۰۴) نشان‌دهنده این است که بیماری هنوز کنترل نشده است و تیروئید بیش از حد فعال است. این می‌تواند به دلایل زیر باشد:
      پاسخ ناکافی به متی‌مازول (ممکن است دوز کافی نباشد یا بدن به دارو به طور کامل پاسخ نمی‌دهد).
      بیماری گریوز مقاوم به درمان.
      عوارض یا شرایط دیگری که ممکن است تأثیر بگذارند.

      اگر بعد از ۱۴ ماه درمان با متی‌مازول بهبودی حاصل نشده، ممکن است ید درمانی یا جراحی بهترین گزینه باشند.
      ید درمانی برای دختر شما (۱۲ ساله) مجاز است و عوارض آن معمولاً کم است، اما این تصمیم باید با توجه به شرایط خاص او و نظر متخصص غدد انجام شود.
      درمان قطعی با ید درمانی یا جراحی ممکن است نیاز به مصرف مادام‌العمر دارو داشته باشد، اما می‌تواند کیفیت زندگی او را بهبود بخشد و از عوارض طولانی‌مدت جلوگیری کند.

      پاسخ
  • سلام
    تو رو خدا پاسخ بدید
    دخترم ۵ سالشه و دو سال پیش آزمایشش پرکاری شدید تیرویید رو نشون داد دکتر با دوز ۹ عدد متی مازول ۵ در شبانه روز شروع کرد و پرکاریش تنظیم شد تا حدی که بعد از ۶ ماه بدون مصرف دارو ازمایشش پرکاری رو نشون نمیداد
    حالا بهد از دو سال آزمایش شهریور امسال باز پرکاری خیلی شدید نشون میده عددش ۱ هزارم هست
    ماه اول ۶ قرص در روز خورد هیچ تغییری نکرد حتی عدد بدتر شد
    ماه دوم ۹ قرص در شبانه روز مصرف کرد امروز جواب ازمایش گرفتیم باز از سری قبل عدد کمتر یعنی پرکاری شدیدتر رو نشون میده
    دلیلش چیه و چکار باید کرد
    ممنونم که پاسخ میدید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      پرکاری تیروئید مجدد در کودکان، خصوصاً در بیماری‌های خودایمنی مانند گریوز، معمولا پیچیده است و نیاز به تغییر درمان یا بررسی عوامل دیگر داشته باشد.
      توصیه می‌شود که با پزشک متخصص غدد مشورت کنید تا یک برنامه درمانی مناسب بر اساس وضعیت فعلی دخترتان ایجاد شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر آقای دکتر خانم ۲۳ساله هستم در طول بارداریم دچار تیروئید کم کار شدم که البته دکترم گفتن کمه و مشکلی نیست و احتمالا با بارداری تموم میشه
    الان ۱۳ماه از زایمانم میگذره و وزنمم خوب اومده پایین منتها همچنان بدن درد و لرزش و بی حالی و خستگی رو دارم بنظرتون دوباره باید آزمایش بدم؟؟اینم بگم که شیر نمیدم و بچه ام شیرخشک میخوره کاملا

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله حتما نیاز هست که بعد از بارداری آزمایشات لازم انجام شود، چرا که خیلی از زنان بارداری که دچار تیروئید بارداری می شوند بعد از بارداری نیز این مشکلات باقی می مانند.

      پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر من ۳تا ندول دارم یک ندول داغ و ۲تا ندول کوچک فعالیتی ندارن درمان پیشنهادی شما چیست

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با توجه به اینکه شما سه ندول در تیروئید دارید، شامل یک ندول داغ (با فعالیت زیاد) و دو ندول کوچک بدون فعالیت، درمان پیشنهادی بسته به نوع و رفتار این ندول‌ها ممکن است متفاوت باشد.
      گزینه‌های درمانی ندول داغ (Hyperfunctioning Nodule)
      ۱. داروهای ضد تیروئید
      ۲. ید رادیواکتیو (RAI)
      ۳. جراحی
      گزینه‌های درمانی ندول‌های سرد (Non-Functioning Nodules)
      ۱. پیگیری منظم با سونوگرافی
      ۲. بیوپسی (FNA)
      برای تصمیم‌گیری دقیق درباره نوع درمان، باید با پزشک متخصص غدد مشورت کنید. پزشک با در نظر گرفتن اندازه، نوع و رفتار ندول‌ها و وضعیت کلی تیروئید شما، بهترین روش درمانی را پیشنهاد می‌کند.

      پاسخ
  • سلام آیا با روش عطاری هم می شود تیروئید پر کار را تنظیم کرد

    پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر مادرم دچار تیروئید کم کار بود بعد مصرف قرص تیروئیدشون پرکار شده یعنی ۱۲راهش چیه چندین دکتر هم عوض کردیم قرصاش رو سرساعت صب زود میخوره ولی متاسفانه فایده نداشته

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      به دلیل دوز بالای داروی تجویزی این مشکل به وجود امده است و نیاز به تنظیم مجدد دارو و روال درمانی است.

      پاسخ
  • علی زارعی
    1403/05/25 7:26 ق.ظ

    سلام اقای دکتر من۵۰ سال دارم وبرای شاکی بودن از خستگی مفرط عضلات واستخوان مراجعه کردم متوجه شدم پر کاری تیروید دارم ا لبومین ۴/۶ کلسیم خون ۱۱/۳ فسفر۲/۹ بوده تکرار کردم ازمایش نتیجه همان است وPTH521/5 بوده است من باید چه بکنم وکجا مراجعه بکنم راه امبدی هست

    پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر نتیجه آزمایش من در TSH(CL) عدد ۰.۲۹ هست .و آزمایش Anti TPO (CL) عدد ۱۳۹ رو نشون میده لطفاً تفسیر آزمایش بفرمائید

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      سطح پایین TSH و بالا بودن Anti-TPO نشان‌دهنده احتمال وجود یک بیماری خودایمنی تیروئید مانند بیماری گریوز یا مراحل اولیه تیروئیدیت هاشیموتو است. مشاوره با پزشک متخصص غدد و پیگیری منظم آزمایشات برای مدیریت و درمان مناسب ضروری است.

      پاسخ
  • سلام آقای دکتر من ۳۶ ساله هستم و tsh , تو آزمایش خون ۷ هست و بالایه به نسبت میانگین نرمالی که تعریف شده ، البته توی این فصل درگیر آلرژی هستم هیچ گونه قرص یا دارویی هم مصرف نمیکنم حتی برای سرماخوردگی ، فقط چون ورزش میکنم مکمل گینر و کراتین مصرف میکنم ، از این علائم هم که در سایت عنوان کردید فقط بی‌قراری و ضعف اعصاب رو دارم و الان به خاطر آلرژی یکم تنگی نفس اونم فقط شب ها دارم ، حالا به نظر جنابعالی این رنج بالا به خاطر آلرژی هست یا مکمل ها یا ربطی به اونا نداره ؟

    پاسخ
  • سعید سالاری
    1403/03/01 9:08 ق.ظ

    سلام.من آزمایش دادم میزان ths 0.004 است.
    وزن هم دارم کم میکنم.
    بدنسازی حرفه ای کار میکنم ولی فقط دارم لاغر میشم تو یک ماهه اخیر.میشه لطفا کمکم کنید که باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      TSH (هورمون تحریک کننده تیروئید) با مقدار ۰.۰۰۴ بسیار پایین است و این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده هیپرتیروئیدیسم (پرکاری تیروئید) باشد.
      در این شرایط، تیروئید هورمون‌های تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) را به مقدار زیادی تولید می‌کند، که می‌تواند علائم و عوارض متعددی داشته باشد.

      علل ممکن برای TSH پایین
      بیماری گریوز (Graves’ disease): یک بیماری خود ایمنی که باعث تحریک تیروئید به تولید هورمون‌های زیاد می‌شود.
      تیروئیدیت: التهاب تیروئید که می‌تواند به طور موقت باعث پرکاری تیروئید شود.
      گره‌های تیروئیدی فعال (Toxic nodules): گره‌های موجود در تیروئید که به صورت خودکار و بدون کنترل TSH هورمون تولید می‌کنند.
      مصرف بیش از حد هورمون‌های تیروئید: استفاده نادرست از داروهای هورمون تیروئید یا مکمل‌های آن.
      علل دیگر: عوامل نادرتر مانند مشکلات هیپوفیز یا هیپوتالاموس.

      علائم هیپرتیروئیدیسم
      کاهش وزن ناگهانی
      افزایش ضربان قلب (تاکی‌کاردی)
      تعریق زیاد
      عصبی بودن و تحریک‌پذیری
      لرزش دست‌ها
      مشکلات خواب
      خستگی و ضعف عضلانی
      افزایش اشتها
      بررسی‌های بیشتر

      پاسخ
  • نیلوفر عبدالهی
    1403/02/06 3:33 ب.ظ

    سلام خسته نباشید من تیروئید پر کار دارم رفتم دکتر گفت سه ماه دیگه بیا ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ رفته بودم باید ۱۴۰۳/۲/۱۷ برم اسم قرص من لیروتیرونین هست بعد تیروئیدم روی ۵/۳ هست به نظرتون خوبه یا لبه مرز؟

    پاسخ
  • سلام دکتر من ۳۳سالم است الان ماه سوم است حامله ام آزمایش دادم گفت ترویید دارم هنوز دکترنرفتم آیا خطرزیادی داره درمان میشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، درمان می شود منتهی حتما به پزشک مراجعه کرده و روال درمانی را به صورت منظم انجام دهید چرا که تیروئید مادر تاثیر مستقیم در سلامت جنین دارد.

      پاسخ
  • سلام دختر ۲۰ ساله دارم که چند روز پیش باعلائم سردرد وحالت تهوع به بیمارستان مراجعه کردیم گفتند فشار خونش بالا هست بعد از ازمایش گفتند مشکل قلبی وکلیوی ندارد احتمالا پرکاری تیروئید باشه ایا بعد درمان تیروئید مشکل فشار خون بر طرف میشه

    پاسخ
  • سلام دکترین نزدیک به چهارسال پیش بامشکل درد نیم کره چپ به پزشک مراجعه کردم که باانجام آزمایش مشخص شدتیروئید پرکاردارم سه ماه دارو استفاده کردم ودیگه پیگیرنشدم الان ۲۷ هفته باردارم وازآزمایشات بارداری مشخص شدکه هنوزمشکل تیروئید دارم وازهفته ۸بارداریم داروی لووکسین۵۰ مصرف میکنم وهرماهه آزمایش میدم میخواستم بدونم تاکی مصرف داروروادمه بدم وبرای جنین مشکلی پیش نمیاد چون دکترم گفت بایدسه ماه قبل بارداری این دارو رومیخوردی ممنونم

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بله، متاسفانه مشکلات تیروئیدی روی جنین تاثیر مستقیم دارد و نمیتوان سرخود دارو رو حذف کرد یا دوز دارو تغییر داد نیاز به بررسی دقیق و نظر پزشک معالج دارد.

      پاسخ
  • یعقوب رازانی
    1402/10/01 3:23 ب.ظ

    سلام لطفا بفرمایید چطور میشود که بادکتر هماهنگ شد برای ویزیت یادرمان

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      با مرکز تصویربرداری تیراد به شماره ۰۲۱۹۱۰۰۲۲۴۶ تماس گرفته و درخواست نوبت پزشک موردنظر خود را داشته باشید.

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/09/26 3:37 ب.ظ

    سلام دکتر وقت بخیر
    بنده چند وقتی هست که قسمت پشت سرم درد احساس میکنم و ریزش مو شدید دارم و موهام نازک شده
    زود عصبی میشم و فکر و استرس زیاد دارم
    دست و پاهام زیاد عرق میکنن
    میشه راهنمایی کنید مشکلم چیه؟

    پاسخ
  • سلام پسرم ۱۴ سالشه هرچند وقت سمت راطت قفسه سینش میگه فک میکنم یه چیزی گیر کرده وتا حالا ۲یا۳بارم بی حال شده وکف پاهاش هم پوسته پوسته میشه اینا علائم تیروئید پر کار هست ببرم آزمایش بده ممنون از راهنمایی شما

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر.من ۲۸سالمه و از موقعی که یادم میاد مشکل انزال زودرس شدید دارم.تا حالا حتی سیگار هم نکشیدم و مشروبات الکلی هم نخوردم.ممکنه از پرکاری تیروئید باشه؟.آلتم هم از بچگی انحنا داره.پیش چه دکتری برم..

    پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر من از سال ۹۸ تیرویید پر کار دارم ۲سال به دکتر مراجعه میکردم وبه دستور پزشکم مقدار مصرف رو کم و زیاد می کردم الان دوسال است که پزشکم مراجعه نکردم وروزی یک عدد قرص میتی مازول مصرف می کنم آیا به ید درمانی نیازی است یا خیر ؟ممنون

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بدون داشتن اطلاعات بروز پزشکی شما نمیتوان نظری داشت. اما توصیه اکید میشود هرچه سریع تر به پزشک مراجعه و آزمایشات لازم را انجام دهید تا وضعیت جسمی شما مشخص شود.
      مشکلات تیروئیدی به راحتی قابل کنترل هستند اما تحت نظر پزشک متخصص .

      پاسخ
  • ناشناس
    1402/07/26 6:54 ب.ظ

    سلام وقت بخیر من ب تازگی متوجه شدم تیروئید پر کار دارم و نودل سمی tsh تست ۰/۰۰۴هست دکتر گفته روزی ۴ عدد قرص میتینازول بخورم ولی گفته که ممکنه روبد اثر بد داشته باشه که بعد یکماه مجدد آزمایش بدم اگر روی کبد اثر گذاشته بود برم ید درمانی بنظرتون اگر از همان ابتدا ید درمانی بشه بهتر از این نیست تا اینکه داروی میتیمازول مصرف کنم و ممکنه عوارض بد رو کبد داشته باشه

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      تیروئید پرکار (هیپرتیروئیدی) یک بیماری تیروئید است که معمولاً با افزایش تولید هورمون‌های تیروئیدی همچون تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین (T3) همراه است. متیمازول (Methimazole) یکی از داروهای معمول برای کنترل تیروئید پرکار است و به کاهش تولید این هورمون‌ها کمک می‌کند. اما این دارو ممکن است به عنوان عوارض جانبی اثرات منفی بر روی کبد داشته باشد.

      درمان تیروئید پرکار می‌تواند شامل دو رویکرد باشد:
      ۱. دارویی (متیمازول): این رویکرد معمولی‌تر است و معمولاً به عنوان درمان اولیه در نظر گرفته می‌شود. دکتر شما به شما متیمازول تجویز کرده تا تولید هورمون‌های تیروئید کاهش یابد. عوارض جانبی ممکن است وجود داشته باشد، به عنوان مثال تاثیرات بر روی کبد.
      ۲. ید درمانی (رادیواکتیو ایودین): این روش برای بیمارانی که داروهای معمولی به خوبی کار نمی‌کنند یا برای کسانی که نمی‌توانند داروها را مصرف کنند مناسب است. این روش معمولاً به عنوان یک گزینه دوم در نظر گرفته می‌شود و از آن برای کاهش فعالیت تیروئید استفاده می‌شود.

      نکته مهم این است که تصمیم نهایی درباره نوع درمان تیروئید پرکار شما باید توسط پزشک تیروئید شما بر اساس مشخصات و عوارض خاص شما گرفته شود. توصیه می‌شود با پزشک خود درباره گزینه‌های درمانی و هرگونه نگرانی مرتبط با عوارض جانبی مطرح شده صحبت کنید.
      باید در نظر داشته باشید که درمان تیروئید پرکار نیاز به نظارت دقیق دارویی و پیگیری دارد، بنابراین تغییرات در درمان باید توسط پزشک شما اعمال شود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر..اقای دکتر ۲۰ روزه سردرهای شدید دارم وگوش درد کم کم به زیر گردنم منتقل شدمتورم شد با درد زیاد. کلی ازمایش پرکاری تیرویید نشون داده ش.

    پاسخ
    • سلام، وقت بخیر
      بعد از تشخیص مشکلات تیروئیدی بهترین کار انجام دقیق روال درمانی است تا بهبودی با سرعت بیشتری حاصل شود.

      پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر آزمایش دادم برای حامله شدن جواب آزمایش تیرویید پرکار نشون داده آیا برای حامله شدن مشکلی ندارد

    پاسخ
    • سلام. آزمایش پرکاری تیروئید نمی‌تواند به تنهایی نشان دهنده مشکلاتی در حاملگی باشد. تیروئید پرکار یا هیپرتیروئیدی ممکن است تأثیری بر روند حاملگی و باروری داشته باشد، اما برای تشخیص دقیق و ارزیابی تأثیر آن بر حاملگی، باید با پزشک خود مشاوره کنید.
      در صورتی که در حال تلاش برای باروری هستید و نگرانی درباره تیروئید پرکار خود دارید، مهم است با یک متخصص تیروئید یا متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. آن‌ها می‌توانند آزمایشات و بررسی‌های لازم را انجام دهند و شما را درباره تأثیر تیروئید پرکار بر روند باروری و حاملگی راهنمایی کنند.
      بنابراین، من توصیه می‌کنم که با پزشک خود در مورد نتایج آزمایش و نگرانی‌هایتان مشورت کنید تا بررسی‌های و تشخیص مناسب انجام شود و راهنمایی‌های لازم برای حاملگی سالم و موفق دریافت کنید.

      پاسخ
    • سلام وقتتون بخیر

      ببخشید من ۳۷ سالمه رفتم آزمایشگاه و جواب آزمایش نشون داده که پر کاری تیروئید دارم ولی دکتر دارویی تجویز نکرد
      Tsh 0/046و T41/21و T3 2/33 بود اگر لطف کنید راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

      پاسخ
      • سلام، وقت بخیر
        TSH پایین نشان‌دهنده احتمال پرکاری تیروئید تحت بالینی است، اما T4 و T3 هنوز در محدوده طبیعی هستند.
        اگر علائمی مانند کاهش وزن ناگهانی، تپش قلب، اضطراب، تعریق زیاد، لرزش دست یا خستگی غیرعادی دارید، ممکن است نیاز به بررسی بیشتر و درمان داشته باشید.
        بررسی های بیشتر شامل
        تکرار آزمایش TSH، T4 و T3 در ۶ تا ۱۲ هفته آینده برای ارزیابی تغییرات.
        انجام آزمایش آنتی‌بادی‌های تیروئید (TPO و TSI) برای بررسی بیماری‌های خودایمنی مانند گریوز.

        توصیه می‌شود آزمایش آنتی‌بادی تیروئید و سونوگرافی انجام شود، و در صورت لزوم، پیگیری با متخصص غدد دیگری انجام شود.

        💙 نگران نباشید، اما حتماً پیگیری‌های لازم را انجام دهید تا وضعیت مشخص شود.
        سونوگرافی تیروئید در صورت وجود ندول یا علائم مشکوک.

        پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.