فیبروم ساب موکوزال رحمی چیست توده های رحمی از شایع ترین توده های خوش خیم در زنان و در سنین باروری آنها بوده و توانایی تشکیل در قسمت های مختلف رحم را دارند. بسته به محل این توده و سایز آن علائم متفاوتی ایجاد می شود. اما در بیشتر زنان فیبروم رحمی علائمی ندارد. اگر که شما با علائمی مثل خونریزی های شدید و نامنظم، درد مزمن در ناحیه ی لگن، کم خونی، ناتوانی در کنترل ادرار، سختی در تخلیه مدفوع، دل درد، کمر درد و … مواجه شدید احتمال دارد که به فیبروم رحمی مبتلا بوده و باید برای اطمینان از این موضوع به پزشک مراجعه کنید. یکی از انواع فیبروم رحمی فیبروم ساب موکوزال است که می تواند کاملا در زیر لایه ی موکوزی رحم قرار گرفته و تنها ایجاد برآمدگی کرده و یا با ساقه ای از دیواره ی رحم آویزان شده و فیبروم پدانکوله ی ساب موکوزال را ایجاد کرده باشد.
سریع پیدا کنید
فیبروم ساب موکوزال رحمی چیست؟
فیبروم های رحمی بر اساس محل قرار گیری خود در رحم به چهار دسته ی فیبروم ساب موکوزال، ساب سروزال، اینترامورال و پدانکوله تقسیم می شوند. فیبروم اینترامورال در داخل لایه ی ماهیچه ای رحم جای می گیرد در حالی که فیبروم های ساب موکوزال و ساب سروزال به ترتیب در زیر لایه ی موکوزی و در زیر لایه ی سروزی (به سمت خارج رحم یا حفره ی لگن) قرار می گیرند. فیبروم های پدانکوله هم همان فیبروم های ساب موکوزال و ساب سروزالی می باشند که با ساقه ای از دیواره ی خارجی و یا داخلی رحم آویزان شده اند.
در بین این انواع فیبروم ها، نوع ساب موکوزال آن به علت نزدیک بودن به دیواره ی داخلی رحم خونریزی بیشتری ایجاد می کند در حدی که حتی سایز کوچک آن ایجاد علائم می کند.
همچنین با وجود این که فیبروم های رحمی معمولا اختلالی در باردار شدن ایجاد نمی کنند، فیبروم ساب موکوزال به نسبت سایر انواع فیبروم توانایی بیشتری در ایجاد نازایی دارد. چراکه بخاطر محل قرارگیری خاص خود قادر هستند با بلوک کردن لوله ی فالوپ مانع از رسیدن اسپرم به تخمک و در نتیجه نازایی شود. به علاوه بعضی مواقع فیبروم های رحمی، خصوصا نوع ساب موکوزال، می توانند با فشار بر جنین باعث ایجاد عوارض در بارداری و یا حتی سقط جنین شوند.
آیا فیبروم رحمی ساب موکوزال خطرناک است؟
مانند سایر انواع فیبروم های رحمی، فیبروم رحمی ساب موکوزال به طور معمول خطرناک نبوده و تنها نوعی توده ی خوش خیم است که پزشک در صورت ایجاد عوارض، اختلال در باروری فرد یا تهدید جنین آن را از رحم خارج می کند. پروسه ی درمان فیبروم ساب موکوزال طولانی نبوده و ممکن است تنها به خاطر ایجاد خونریزی و درد علائمی مثل کم خونی و خستگی ایجاد شود.
آیا فیبروم رحمی ساب موکوزال باعث ناباروری می شود؟
با وجود این که فیبروم های رحمی معمولا اختلالی در باردار شدن ایجاد نمی کنند، فیبروم ساب موکوزال به نسبت سایر انواع فیبروم توانایی بیشتری در ایجاد نازایی دارد. چراکه بخاطر محل قرارگیری خاص خود قادر هستند با بلوک کردن لوله ی فالوپ مانع از رسیدن اسپرم به تخمک و در نتیجه نازایی شود. به علاوه بعضی مواقع فیبروم های رحمی، خصوصا نوع ساب موکوزال، می توانند با فشار بر جنین باعث ایجاد عوارض در بارداری و یا حتی سقط جنین شوند.
همچنین انواع فیبروم ها بسته به سایز و محل خود روش های دیگری برای اختلال در باروری دارند. تغییر در شکل گردنه ی رحم یا خود آن که در حرکت اسپرم تداخل ایجاد می کند، تغییر ضخامت لایه های رحم و حتی تغییر در جریان خون آن که باعث ناتوانی سلول تخم برای لانه گزینی می شود از جمله این روش هاست.
فیبروم ساب موکوزال چگونه تشخیص داده می شود؟
فیبروم های ساب موکوزال با ایجاد انحرافات و برآمدگی در رحم شرایطی را ایجاد می کنند که پزشک بتواند با بررسی لگن بوسیله ی ابزار آلات دیجیتالی وجود این فیبروم ها را احساس کند. به طور مثال با استفاده از امواج فراصوت ترنس واژینال (Transvaginal ) که از واژن تصویر برداری می کند و یا امواج ترنس ابدامینال (Transabdominal ) که از شکم این کار را انجام می دهد می توان تا حدی از وجود فیبروم ها، سایز و تعداد آنها مطلع شد.
البته با توجه به شرایطی که هر بیمار و فیبروم های او دارد ممکن است پزشک روش های مکملی هم برای بررسی بهتر توصیه کند. به طور مثال در ام آر آی که با تزریق ماده ی حاجب انجام می شود می توان تنها ساختار رحم رنگ آمیزی شده را به طور دقیق تری مشاهده کرد، در هسیتروسونوگرافی محلول سالین به رحم بیمار تزریق می شود و با بزرگتر شدن رحم او، تشخیص برآمدگی فیبروم ها راحت تر است، در هسیتروسالپنوگرافی با تزریق ماده رنگزا به سمت لوله های فالوپ باز بودن یا بلوک شدن آنها توسط فیبروم ساب موکوزال تشخیص داده شده و یا با هیستروسکوپی، داخل واژن به طور مستقیم توسط دوربین کوچکی وارسی می شود.
درمان فیبروم ساب موکوزال
تا زمانی که به پزشک مراجعه نکرده اید می توانید با مصرف مسکن هایی مثل استامینوفن درد خود را کاهش داده و با مکمل های آهن دار از کم خونی جلوگیری کنید. در مرحله ی بعدی و قبل از جراحی ممکن است پزشک برای کاهش اندازه ی فیبروم، خونریزی و رشد آن، دارو هایی برای شما تجویز کند. اما درمان اصلی فیبروم ها بوسیله ی جراحی، و خارج کردنشان از طریق روش هایی مثل انواع مختلف میومکتومی( شکمی، لاپاروسکوپیک، لاپاراتومیک، هیستروسکوپیک)، آمبولیزاسیون شریان رحم، فرسایش رحم(endometrial ablation)، میولیز و حتی خارج کردن کامل رحم یا هیسترکتومی است. پزشک با توجه به مواردی مثل محل فیبروم، سایز و یا تعداد آن درمان مناسب را انتخاب می کند.
روش هایی مثل میومکتومی هیستروسکوپیک، میومکتومی لاپاروسکوپیک و فرسایش رحم بیشتر برای فیبروم های کوچک با تعداد کمتر استفاده می شود. این در حالی است که در مورد فیبروم های بیشتر و با سایز بزرگتر معمولا میومکتومی شکمی انتخاب بهتری است.
همچنین روش های غیر از جراحی هم وجود دارد که بیشتر برای تخفیف علائم و یا کند کردن یا حتی توقف رشد فیبروم ها به کار برده می شود. این روش ها شامل هورمون تراپی، استفاده از دستگاه هایی مثل IUD ، و آمبولیزاسیون فیبروم رحم است.
در روشی مثل آمبولیزاسیون شریان رحم، پزشک با وارد کردن کاتتری به شریان رحم جریان خون فیبروم را قطع می کند تا فیبروم کوچک شده و کم کم از بین برود.
روش های مختلف میومکتومی برای برداشتن فیبروم به کار می رود. در این روش ها خود بافت رحم آسیب ندیده و بیمار بعد از عمل قادر به باردار شدن است. به طور مثال در میومکتومی هیستروسکوپیک که در واقع نوعی روش اندوسکوپی می باشد پرشک دوربین کوچکی را وارد رحم کرده و با ابزار آلات دیگری فیبروم ها را از دیواره ی رحم جدا می کند.
فرسایش رحم هم در مواردی به کار می رود که شما قصد بارداری نداشته و با جراحی کوچکی می توانید پوشش داخلی رحمتان را بردارید.
هیسترکتومی یا برداشتن رحم آخرین گزینه بوده و اگر که بیمار فیبروم های متعدد و بزرگی داشته و نمی خواهد بچه دار شود پیشنهاد می شود.
به نقل از پایگاه داده ی NCBI فیبروم های رحمی توانایی ایجاد خونریزی های غیر عادی در را رحم دارند و برداشتن آنها در درمان خونریزی شدید قاعدگی مرتبط با فیبروم ها، برای زنانی که می خواهند رحم و توانایی باروری خود را نگه دارند مناسب است. روش های اندوسکوپیک( هیستروسکوپیک و لاپاروسکوپیک) متد های ارجح برداشتن فیبروم در موارد لازم هستند. در صورت وجود فیبروم های ساب موکوزال، میومکتومی هیستروسکوپیک درمانی ساده، ایمن و موثر برای خونریزی شدید قاعدگی و کاهش نیاز به جراحی های سنگین تری مثل هیسترکتومی است. زمانی که میومکتومی شکمی مورد نیاز است، میومکتومی لاپاروسکوپیک در کیس های انتخابی به علت مزیت هایش نسبت به میومکتومی باز ترجیح داده می شود.
در مواردی آر اف نیز می تواند برای از بین بردن توده ها استفاده شود
برای مطالعه ی دقیق تر این روش های درمانی جراحی و غیر جراحی به لینک زیر مراجعه کنید.
چه ریسک هایی در درمان جراحی فیبروم ساب موکوزال وجود دارد؟
به نقل از مجله ی healthline تمامی این درمان های جراحی ایمن هستند اما می توانند ریسک هایی داشته باشند مثل:
- خونریزی
- عفونت
- نیاز به تکرار یک پروسه
- آسیب به اعضایی در شکم شما مثل مثانه و روده
- بافت اسکار در شکم که می تواند باند هایی را ایجاد کند که ارگان ها و بافت ها را به هم متصل می کند.
- مشکلات روده ای یا ادراری
- مشکلات باروری
- عوارض بارداری
- شانس اندک برای نیاز به هیسترکتومی در آینده
آیا فیبروم ساب موکوزال بعد از درمان دوباره برمی گردد؟
درصد زیادی از زنانی که با میومکتومی فیبروم هایشان را خارج می کنند بهبود یافته و یا حتی علائمشان کاهش می یابد. اما در بعضی افراد بعد از برداشتن فیبروم های قبلی، فیبروم های جدیدی شروع به رشد می کند. به نقل از مجله ی healthline تا ۳۳ درصد از زنانی که عمل میومکتومی را انجام داده اند نیاز به تکرار عمل طی ۵ سال خواهند داشت؛ چراکه فیبروم های جدید رشد خواهند کرد.
کاری که مرکز تیراد برای شما می کند
مرکز سونوگرافی تیراد یک مرکز فوق تخصصی در زمینه سونوگرافی است که علاوه بر خدمات سونوگرافی و تصویربرداری در زمینه درمانهای فوق تخصصی کمتر تهاجمی آر اف و ماکروویو تخصص دارد، بیماران محترم در صورتی که نیاز به خدمات سونوگرافی و تصویربرداری داشته باشند می توانند با ما در تماس باشند، همچنین در مواردی توده های رحمی با کمک تکنولوژی آر اف که یک تکنولوژی بدون جراحی و بدون بیهوشی است قابل درمان است در این مرکز خدمات درمان توده های رحمی با کمک آر اف انجام می شود، بیماران محترم می توانند جهت مشاوره و بررسی با ما در تماس باشند.
منابع:
Can Fibroids Affect Your Fertility?
What to Expect from Fibroid Surgery
Surgical Treatment of Fibroids in Heavy Menstrual Bleeding
What Is a Submucosal Fibroid and How Can It Be Treated?
What is a submucosal uterine fibroid?
دکتر حجت ابراهیمی نیک
فلوشیپ فوق تخصصی رادیولوژی مداخله ای، متخصص رادیولوژی
عضو هیئت مدیره موسسه سونوگرافی تیراد
طی دوره های آموزشی در کشورهای چین، کره جنوبی، آلمان و ایتالیا در زمینه درمان بیماریهای تیروئید با کمک روشهای کمتر تهاجمی
اولین پزشک ایرانی که موفق به درمان توه های تیروئیدی به روش آر اف در ایران شدند.
۵۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
میشه این برام تفسیر کنید
یک هفته است حالت تهوع دارم وانکشت شصت چپ م وپای راستم صبح از خواب بیدار میشم درد داره در تمام طول روزقادر ب کاری نیستم درب بطری آب را نمی تونم باز کنم پای سمت راستم ی کیست مانند است ک درراه رفتن دچار مشکل شده ام نمی دونم چیه این بدکاری اندام ها
سلام، وقت بخیر
بدون داشتن اطلاعات پزشکی و سوابق پزشکی شما نمیتوان کمکی داشت.
سلام وقت بخیر
مثانه خالی است.
اندازه رحم افزایش یافته است و دارای ضایعه ای مانند توده با اندازه گیری حدود ۸۵۱۰۱ میلی متر با اثر فشار بر روی آندومتر است که میتواند پیشنهاد دهنده میوم زیر سروزی زیر مخاطی یا ضایعه نئوپلاستیک باشد
سلام، وقت بخیر
اندازه رحم: افزایش یافته.
این حالت ممکن است به دلیل وجود ضایعاتی مانند فیبروم (میوم) یا سایر تودههای رحمی باشد.
تودهای با اندازه ۸۵×۱۰۱ میلیمتر:
توده بزرگی که بر آندومتر (لایه داخلی رحم) فشار وارد میکند.
توصیف ویژگیها نشان میدهد که این ضایعه ممکن است:
میوم زیرسروزی یا زیرمخاطی:
شایعترین ضایعه خوشخیم رحم.
میتواند باعث خونریزی غیرطبیعی، درد لگن یا فشار بر اندامهای مجاور شود.
ضایعه نئوپلاستیک (مشکوک به بدخیمی):
احتمال کمی دارد، اما باید با توجه به ویژگیهای بالینی و تصویربرداریهای بیشتر بررسی شود.
احتمال بالای میوم خوشخیم: بر اساس گزارش، میوم زیرسروزی یا زیرمخاطی محتملترین تشخیص است.
نیاز به بررسی تکمیلی (MRI و آزمایشهای مرتبط) برای تأیید نوع ضایعه و رد نئوپلاستیک.
مشاوره با پزشک متخصص زنان برای برنامهریزی درمان یا پیگیری ضروری است. نگران نباشید؛ بیشتر این موارد خوشخیم و قابل درمان هستند.
سلام وقتتون بخیر
من ۷ ساله تحت نظر دکتر زنان هستم بخاطر وجود ی فیبروم کوچیک
دو ساله ازدواج کردم و بعد از ازدواج خونریزیهای شدید و طولانی دارم، طی سونوگرافیهای متعددی که به فاصله ۶ ماه یکبار انجام دادم، وجود ی فیبروم اینترامورال ساب موکوزال در قسمت خلفی فوندوس رحم به ابعاد ۴۶ در ۳۶ میلیمتر قطعیه، پزشکم تأکید بر اقدام به بارداری داره، اما من نگرانم که در صورت بارداری، فیبروم باعث سقط جنین بشه، ممنون میشم شما هم با توجه به توضیحاتی که دادم، نظر خودتون رو بفرمایید
سلام، وقت بخیر
فیبرومهای سابموکوزال میتوانند بر بارداری تأثیر بگذارند، اما هر مورد بهطور خاص متفاوت است. در بسیاری از موارد، این فیبرومها میتوانند مشکلاتی مانند خونریزیهای شدید یا اختلال در کاشت جنین ایجاد کنند، اما سقط جنین بهطور مستقیم ناشی از فیبرومها نیست.
توصیه پزشک برای اقدام به بارداری به دلیل مزایای دیگری است که برای شما دارد و فیبرم به سلامت جنین ارتباطی ندارد.
سلام
توی سونوگرافی جدیدم اومده که میوم اینترامورال ساب موکوزال به سایز ۴۱ در ۳۱ میلی متر در دیواره قدامی بادی رحم دیده شده
اردیهبشت ماه هم جراحی خارج کردن فیبروم انجام دادم و از آنزمان تا همین هفته قبل به تجویز پزشک داروهای ضد بارداری مصرف کردم
این میوم جدید که زده از نظر وضعیت مکانی و تاثیرگذاریش بر بارداری شکل بدی داره؟
سلام، وقت بخیر
میومهای اینترامورال در دیواره عضلانی رحم قرار دارند. این نوع میومها میتوانند در صورت بزرگ شدن، شکل رحم را تغییر دهند و بر عملکرد آن تأثیر بگذارند.
نوع سابموکوزال به این معنی است که میوم تا حدی به سمت داخل حفره رحم برآمده است. میومهای سابموکوزال میتوانند بهطور مستقیم بر حفره رحم تأثیر بگذارند و احتمالاً مشکلاتی مانند خونریزیهای غیرطبیعی یا نازایی ایجاد کنند.
تأثیر بر بارداری:
میومهای سابموکوزال به دلیل تأثیر بر شکل و اندازه حفره رحم، ممکن است باعث مشکلات باروری شوند. این نوع میومها میتوانند مانع از جایگزینی صحیح تخمک بارور شده در دیواره رحم شوند یا باعث سقطهای مکرر شوند.
اندازه میوم نیز مهم است؛ میومهای بزرگتر میتوانند فضای بیشتری را اشغال کرده و احتمالاً بر رشد جنین تأثیر بگذارند. میوم شما با ابعاد ۴۱ در ۳۱ میلیمتر در محدودهای است که میتواند بالقوه باعث مشکلاتی شود، هرچند که همه افراد به یک شکل تحت تأثیر قرار نمیگیرند.
جراحی قبلی و درمانهای کنونی:
جراحی قبلی برای برداشتن فیبروم نشاندهنده این است که فیبرومهای قبلی شما احتمالاً بزرگ بوده یا علائم بالینی قابل توجهی ایجاد کرده بودند.
مصرف داروهای ضد بارداری نیز میتواند به کاهش اندازه میومها کمک کند، اما با توقف یا کاهش دوز، میومها ممکن است دوباره رشد کنند.
این میوم جدید به دلیل موقعیت و اندازهاش ممکن است بر بارداری تأثیر بگذارد، به خصوص اگر به سرعت رشد کند یا علائمی ایجاد کند. تصمیمگیری در مورد درمان به وضعیت کلی سلامتی، برنامههای بارداری و توصیههای پزشک متخصص بستگی دارد. مشاوره منظم با پزشک و پیگیری وضعیت میوم برای مدیریت بهتر و جلوگیری از مشکلات آینده بسیار مهم است.
سلام وقت بخیر
با خونریزی شدید و ادامه دار دوره پریود حدودا دوهفته ای که بیت دوهفته دوروز متوقف شد و ادامه گرفت و تیکه های بزرگ ۳بار خارج شد سونو زده فیبروم اینترامورال۱۱×۱۶میلیمتر در خلف فوندوس رحم و میوم مشابه۱۴×۱۳میلیمتر در قدام فوندوس رحم دیده شد(figo4)
رحم با ابعاد۴۴×۸۹میلیمتر
خیلی نگرانم اندازه رحم آیا مناسبه با بزرگ شده؟
وضعیت میوم و فیبروم چجوریه آیا بزرگه و نگران کننده اس نیاز به جراحی داره؟یا یادآور رفع میشه و ازبین میره؟
قصد بارداری دارن در آینده
قبلا از پاسخگویی شما کمال تشکر را دارم
سلام، وقت بخیر
فیبرومهای اینترامورال: این نوع فیبرومها معمولاً علائمی مانند خونریزی شدید قاعدگی، درد یا فشار در ناحیه لگن، یا مشکلاتی مانند ناباروری را ایجاد میکنند. اما با توجه به اندازههای کوچک فیبرومهای شما (۱۱×۱۶ میلیمتر و ۱۴×۱۳ میلیمتر)، احتمال بروز علائم جدی کمتر است.
اندازه فیبرومها: هر دو فیبروم کمتر از ۲ سانتیمتر قطر دارند که در مقایسه با فیبرومهای بزرگتر، احتمال بروز علائم کمتر است.
با توجه به اندازه و محل فیبرومها و عدم افزایش اندازه رحم، احتمالاً نیاز به اقدام فوری نخواهد بود. با این حال، پزشک ممکن است توصیه به پیگیری منظم با سونوگرافیهای دورهای بدهد تا از رشد یا تغییرات احتمالی فیبرومها مطلع شود.
فیبرومها معمولاً خوشخیم هستند و مدیریت آنها بر اساس اندازه، محل و علائم آنها صورت میگیرد. پیگیری منظم و مشاوره با پزشک بهترین راه برای مدیریت این شرایط است.
سلام.من سنو دادم، تصویر میوم اینترامورال با گسترش ساب سروزال به ابعاد ۳۸*۳۵میلیمتردر جداره قدامی bodyرحم مشهود است و همچنین تصویر فوکوس های اکوژن و گلسیفیه های متعدد در آن رویت می گردد.
تصویر چند ضایعه کیستیک با شکل نامنظم در هر دو lip قدامی و خلفی سرویکس رحم به حداکثر دیامتر ۲۵ میلی متر به احتمال کیست نابوتین مشهود است. ۴۹ سالمه ، آیا نیاز به جراحی دارم؟
سلام، وقت بخیر
بر اساس توصیف شما:
میوم اینترامورال با گسترش ساب سروزال: میوم با ابعاد ۳۸×۳۵ میلیمتر در جداره قدامی بدن رحم دیده میشود و همچنین دارای فوکوسهای اکوژن و کلسفیههای متعدد است. این میوم به نظر میرسد که بزرگ و پیچیده باشد و نیاز به ارزیابی دقیقتری دارد.
کیستهای نابوتین: چند ضایعه کیستیک با شکل نامنظم در سرویکس رحم دیده میشود که به احتمال زیاد کیست نابوتین هستند و حداکثر قطر آنها ۲۵ میلیمتر است.
به دلیل سن شما و وضعیت میوم و کیستها، مشاوره با یک متخصص زنان و زایمان بسیار مهم است. پزشک میتواند بر اساس وضعیت بالینی شما و نتایج بررسیهای اضافی، تصمیمگیری در مورد نیاز به جراحی یا سایر روشهای درمانی را انجام دهد.
اگر شما علائمی مانند درد، خونریزی غیرطبیعی، یا مشکلات دیگر دارید، این موارد باید به پزشک گزارش داده شوند تا بتوانند به طور دقیقتر تصمیمگیری کنند.
در سونو انجام شده رحم دارای ابعاد حداکثر طبیعی است ۴۶*۹۴
فیبروم ساب موکوزال در پوستریور فوندوس به دیامتر ۱۵mmدیده شد .ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام، وقت بخیر
بر اساس گزارش سونوگرافی، رحم شما دارای ابعاد طبیعی است. همچنین، یک فیبروم سابموکوزال در ناحیه فوندوس رحم (بخش بالایی و پشتی) با اندازهی ۱۵ میلیمتر مشاهده شده است.
فیبروم سابموکوزال به تودههای غیرسرطانی در رحم گفته میشود که در لایه زیرین پوشش داخلی رحم (آندومتر) قرار دارند. این نوع فیبرومها میتوانند گاهی باعث علائمی مانند خونریزیهای غیرطبیعی، درد، یا مشکلات باروری شوند، اما اندازهی فیبروم شما کوچک است (۱۵ میلیمتر).
با توجه به اندازه کوچک فیبروم و عدم وجود علائم جدی، ممکن است پزشک تنها نظارت منظم با سونوگرافیهای دورهای را توصیه کند.
اگر علائمی مانند خونریزیهای غیرطبیعی یا درد دارید، پزشک ممکن است داروهایی برای کاهش علائم یا کنترل فیبروم تجویز کند.
در موارد نادر که فیبرومها باعث مشکلات جدی مانند خونریزیهای شدید یا مشکلات باروری شوند، ممکن است نیاز به مداخلات جراحی باشد. اما با توجه به اندازه کوچک فیبروم شما، این احتمال کمتر است.
بهتر است با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید تا با توجه به وضعیت بالینی و نیازهای شخصی، بهترین تصمیمگیری در مورد مدیریت و پیگیری فیبروم انجام شود.
سلام در سنوات گرافی ،تصویر میوم ساب سروزال به قطر ۶mm,درجدارقدامی تحتانی Body رحم رویت شده ،و در محل تخمدان راست فولیکول Dominant به قطر ۱۴mmرویت گردیده وقایع آزاد درمحوطه لگن مشاهده شده ، میشه توضیح بدین وبرای درمان چه کاری باید انجام لدهم تا باردار بشوم ،سنم ۳۹ ساله وتازه ازدواج کرده آمد
سلام، وقت بخیر
تصویر به دست آمده نشاندهنده وجود یک میوم سابسروزال کوچک در رحم و یک فولیکول غالب در تخمدان راست است.
میوم سابسروزال (Subserosal Myoma): میومها یا فیبروئیدها تودههای خوشخیم (غیرسرطانی) از بافت عضلانی رحم هستند. میوم سابسروزال در لایه خارجی رحم (سروز) رشد میکند و به سمت خارج رحم برجسته میشود. این میوم با قطر ۶ میلیمتر بسیار کوچک است و معمولاً اگر علائمی ایجاد نکند، نیازی به درمان ندارد. این نوع میوم معمولاً تأثیری بر باروری ندارد مگر در موارد بسیار بزرگ یا خاص.
فولیکول غالب (Dominant Follicle): فولیکولهای تخمدانی حاوی تخمک هستند که در هر سیکل قاعدگی رشد میکنند. فولیکول غالب به آن فولیکولی گفته میشود که بیشتر از بقیه فولیکولها رشد کرده و در نهایت تخمک را آزاد میکند. فولیکول غالب با قطر ۱۴ میلیمتر نشان میدهد که تخمدان راست شما در حال آمادهسازی برای تخمکگذاری است. این اندازه معمولی است و نشاندهنده فعالیت طبیعی تخمدان است.
مایع آزاد در محوطه لگن (Free Fluid in Pelvic Cavity): مایع آزاد در لگن ممکن است به دلیل تخمکگذاری اخیر یا دیگر عوامل مانند عفونت یا التهاب باشد. در صورت عدم وجود علائم شدید یا همراه با درد، این مسئله معمولاً خودبهخود رفع میشود.
برای ارزیابی دقیقتر و اطمینان از عدم وجود مشکلات زمینهای، توصیه میشود که این نتایج را با پزشک خود در میان بگذارید تا بررسیهای بیشتری انجام شود و هرگونه نگرانی از بین برود.
سلم وقت بخیر من سونو انجام دادم یک میوم اینترامورال تا ساب سروزال به ابعاد ۶۲*۱۰۲ میلیمتر در دیواره راست فوندوس و بادی رحم رویت شد و اندرمتربا ضخامت ۴/۹ میلیمتر رویت شده .تخمدان راست با ابعاد ۱۷*۲۹ میلیمتر و تخمدان چپ با ابعاد ۱۳*۲۳ میلیمتر دیده شده .دکتر گفت باید جراحی بشم .برام ام ار ای و ازمایش نوشته که فعلا ام ار ای دادم جوابش اومده که گفته میو داخل دیواره ۱۱۸*۸۵*۱۱۷میلمتر وجود دارم .نظر شما چیه من باید حتما جراحی انجام ندم با دارو رفع نمیشه
سلام، وقت بخیر
این گزارش سونوگرافی و MRI نشاندهنده وجود یک میوم بزرگ در رحم شما است. برای تحلیل دقیقتر، بخشهای مختلف گزارش را بررسی میکنیم:
گزارش سونوگرافی:
میوم اینترامورال تا ساب سروزال به ابعاد ۶۲×۱۰۲ میلیمتر در دیواره راست فوندوس و بادی رحم:
میومهای اینترامورال در دیواره عضلانی رحم رشد میکنند و میومهای ساب سروزال به سمت خارج رحم گسترش مییابند.
ابعاد این میوم نسبتاً بزرگ است و ممکن است باعث علائمی مانند درد، خونریزی شدید و یا مشکلات دیگر شود.
ضخامت آندومتر ۴.۹ میلیمتر:
ضخامت آندومتر طبیعی به نظر میرسد و این مسئله اهمیت دارد زیرا میتواند نشاندهنده سلامت لایه داخلی رحم باشد.
ابعاد تخمدانها:
تخمدان راست: ۱۷×۲۹ میلیمتر
تخمدان چپ: ۱۳×۲۳ میلیمتر
ابعاد تخمدانها طبیعی به نظر میرسند.
گزارش MRI:
میوم داخل دیواره با ابعاد ۱۱۸×۸۵×۱۱۷ میلیمتر:
ابعاد میوم در MRI بزرگتر از گزارش سونوگرافی است و این احتمالاً به دلیل دقت بالاتر MRI در اندازهگیری است.
میوم بزرگتر از ۱۰ سانتیمتر میتواند مشکلاتی مانند فشردگی ارگانهای مجاور، درد شدید و خونریزی زیاد ایجاد کند.
جراحی: با توجه به اندازه بزرگ میوم و علائمی که ممکن است ایجاد کند، جراحی یک گزینه منطقی است. نوع جراحی بسته به موقعیت، اندازه و تعداد میومها میتواند متفاوت باشد (مانند میومکتومی یا هیسترکتومی).
MRI و آزمایشهای تکمیلی: نتایج MRI دقیقتر و کاملتر از سونوگرافی است و به پزشک کمک میکند تا برنامه جراحی دقیقتری تنظیم کند.
مشورت با پزشک متخصص زنان: توصیه میشود با پزشک متخصص زنان خود مشورت کنید تا تمامی گزینههای درمانی را بررسی کنید و بهترین تصمیم را براساس شرایط خود بگیرید.
به طور کلی، با توجه به اندازه بزرگ میوم و توصیه پزشک برای جراحی، این اقدام به نظر منطقی میرسد تا از علائم و مشکلات ناشی از میوم جلوگیری شود و کیفیت زندگی شما بهبود یابد.
سلام خسته نباشید سونو من نوشته میوم ساب موکوزال به ابعاد۱۶*۱۲ mm در فوندوس رحم رویت شدFIGo=2 این یعنی فیبروم من نیاز ب جراحی داره یا با دارو رفع میشه؟ تخمدان راست هم ابعاد mm32*23 واکوی پارنشیمال و سایز نرمال رویت شد و تخمدان چپ ب ابعاد mm28*16 فاقد فولیکول غالب رویت شد این یعنی چی مشکل باروری دارم؟ دو فولیکول غالب ب دیامتذهای mm15و۱۴mmدر تخمدان راست مشهود است
سلام، وقت بخیر
میوم ساب موکوزال:
میومهای ساب موکوزال (فیبرومها) در زیر لایه مخاطی رحم قرار دارند و میتوانند باعث مشکلاتی مانند خونریزی شدید قاعدگی، درد و مشکلات باروری شوند. طبقهبندی FIGO=2 به این معناست که میوم تا حدودی وارد حفره رحم شده است.
نیاز به جراحی یا دارو:
میومهای ساب موکوزال کوچک (مانند اندازه ۱۶*۱۲ میلیمتر شما) ممکن است با دارو درمان شوند یا ممکن است به جراحی نیاز داشته باشند، بسته به علائم و شدت مشکلات. اگر میوم باعث خونریزی شدید، درد یا مشکلات باروری شده باشد، جراحی ممکن است توصیه شود. برای تصمیمگیری نهایی نیاز به مشاوره با متخصص زنان دارید.
تخمدانها و باروری:
تخمدان راست:
ابعاد نرمال و دارای دو فولیکول غالب (۱۵ و ۱۴ میلیمتر) که نشاندهنده فعالیت طبیعی تخمدان و امکان تخمکگذاری است.
تخمدان چپ:
ابعاد نرمال اما فاقد فولیکول غالب، که میتواند طبیعی باشد، زیرا فولیکولهای غالب ممکن است در هر سیکل قاعدگی در یک تخمدان شکل بگیرند.
مشکل باروری:
داشتن فولیکولهای غالب در تخمدان راست نشاندهنده فعالیت طبیعی تخمدان و امکان باروری است.
نبود فولیکول غالب در تخمدان چپ به تنهایی نشانه مشکل باروری نیست، زیرا فولیکولهای غالب ممکن است در هر سیکل قاعدگی در یکی از تخمدانها ایجاد شوند.
بطورکلی
میوم ساب موکوزال شما نیاز به ارزیابی دقیقتر توسط متخصص زنان دارد تا تصمیمگیری مناسب درباره درمان انجام شود.
فعالیت تخمدان راست طبیعی به نظر میرسد و به نظر نمیرسد که شما مشکل باروری داشته باشید، اما برای ارزیابی کاملتر و مشاوره درباره باروری نیز بهتر است با متخصص زنان مشورت کنید.
سلام و وقت بخیر
طبق نتیجه سونوگرافی وجود فیبروم ساب موکوزال برام تایید شده
دوره پریودی طولانی ، سنگین و با فاصله کم هست. که باعث کم خونی شده. برای کنترل خونریزی شدید و لخته در زمان پریودی هم ترانگزامیک اسید و مفنامیک اسید طبق دستور پزشک مصرف می کنم. و سه دوره آمپول میکرورلین ۳.۷۵ برام تجویز شد، که دوره اول رو تزریق کردم ولی بعد ۱۴ روز مجدد پریودی شروع شد.
آخرین سونو نتیجه زیر رو داشت.
رحم دارای ابعاد بزرگتر از نرمال ۵۶*۹۷ میلیمتر ضخامت آندومتر ۶/۵ میلیمتر تصویر ساختار هتروژن حاوی اکوی میکس هایپو و هایپر اکو می باشد به ابعاد ۳۷*۴۲ میلیمتر که از ناحیه سال موکوزال به اینترامورال گسترش پیدا کرده و در جدار خلفی رحم دیده شده موجب انحراف اندومتر به قدام شده است. یافته ها میتوانند مطرح کننده فیبروم باشد.
سن ۳۹ و مجرد
با توجه به شرایطم به نظر شما مناسب ترین گزینه برای من عمل هست یا پیشنهاد دیگری دارید؟ و اگر عمل، شرح عمل و نوعش رو ممنون میشم بگین.
سپاسگزارم
سلام، وقت بخیر
فیبرومهای ساب موکوزال میتوانند علائمی همچون خونریزیهای شدید و طولانی مدت در دوران قاعدگی، کم خونی و دردهای شکمی ایجاد کنند. استفاده از داروهایی مانند ترانگزامیک اسید و مفنامیک اسید معمولاً برای کاهش خونریزی و درد توصیه میشود. تجویز آمپول میکرورلین نیز برای کاهش اندازه فیبروم و کنترل علائم استفاده میشود، اما ممکن است اثرات آن برای هر فرد متفاوت باشد و در برخی موارد نیاز به زمان بیشتری برای مشاهده نتایج باشد.
مشاوره با پزشک متخصص زنان برای بررسی دقیقتر و تصمیمگیری در مورد ادامه یا تغییر روشهای درمانی بسیار مهم است. بسته به نظر پزشک، ممکن است روشهای جراحی مانند میومکتومی (برداشتن فیبروم) یا هیستروسکوپی (مشاهده و درمان داخلی رحم) پیشنهاد شود.
همچنین، رعایت دستورات پزشک و پیگیری منظم وضعیت سلامتی خود از طریق آزمایشها و سونوگرافیهای دورهای بسیار اهمیت دارد.
ممنون از توضیح جامع شما
سلام من سونو رحمی دادم فیبروم اینترمورال با جزساب سروزال به ابعاد ۲۰ ×۱۲ میلی در قدام رحمی دارم ایا با دارو حل میشه؟
سلام، وقت بخیر
فیبروم اینترامورال با جز سروزال (Intrauterine fibroid with a subserosal component) یک نوع فیبروم رحمی است که در داخل دیواره عضلانی رحم (اینترامورال) رشد میکند و بخشی از آن به سمت خارج رحم (جز سروزال) برجسته میشود. درمان این نوع فیبروم بستگی به چندین عامل دارد، از جمله اندازه، موقعیت، علائم بیمار، و برنامههای باروری آینده.
انتخاب روش درمانی باید بر اساس مشاوره با پزشک و بررسی دقیق شرایط بیمار انجام شود تا بهترین نتیجه درمانی حاصل شود.
سلام وقت بخیر
لطفا سونوگرافی من را تفسیر کنید آیا احتیاجی به جراحی هست یا نه ممنون
رحم دارای اندازه افزایش یافته میباشد ۷۰*۱۳۰میلیمتر
میومتر هتروژن و میوماتوز میباشد
تصویر یک میوم اینترامورال ساب سروزال پدانکوله به ابعاد تقریبی ۷۸*۱۰۳ در میومتر قدامی و Right lateral ,body رحم رویت شد که به نظر دارای اثر فشاری بر آندومتر میباشد
تصویر چندین میوم اینترامورال به صورت منتشر به بزرگترین دیامتر ۱۷میلیمتر رویت شد
سلام، وقت بخیر
اندازه رحم:
افزایش یافته به ابعاد ۷۰*۱۳۰ میلیمتر
وضعیت میومتر:
هتروژن (به معنی تنوع در ساختار داخلی میومتر)
میوماتوز (به معنی وجود چندین میوم)
مشاهدات در تصویر سونوگرافی:
میوم اینترامورال ساب سروزال پدانکوله با ابعاد تقریبی ۷۸*۱۰۳ میلیمتر در قسمت قدامی و Right lateral body رحم. این میوم به نظر دارای اثر فشاری بر آندومتر (لایه داخلی رحم) میباشد.
چندین میوم اینترامورال که به صورت منتشر به بزرگترین دیامتر ۱۷ میلیمتر رویت شدهاند.
تفسیر و نتیجهگیری:
توصیه میشود با پزشک خود مشاوره کنید تا در مورد این یافتهها توضیحات بیشتری دریافت کنید و نیاز به برنامهریزی درمانی یا پیگیری دقیق داشته باشید. معاینات تکمیلی مانند بیوپسی یا سایر تصویربرداریها ممکن است برای ارزیابی دقیقتر نیاز باشد تا راهکار مناسب برای مدیریت و درمان این شرایط تعیین شود
سلام من سنودادم گفته که میوم ساب سروزال در سمت راست به ابعاد ۸۸در۱۲۱م م در فندوس .ودرسمت چپ به ابعاد۸۳در۹۶ خطرناکه باید عمل کنم.ایا بدخیم نیست؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام، وقت بخیر
وجود میومهای سابسروزال بزرگ در رحم شما نیازمند ارزیابی دقیق و مشاوره با متخصص زنان است. پزشک بر اساس اندازه و محل میومها، علائم بالینی و نیازهای شما، بهترین روش درمانی را پیشنهاد خواهد کرد. پیگیری منظم و مدیریت علائم میتواند به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کند.
سلام من یک میوم ساب مورال دارم باردارنمیشم عمل بشم یا بمونه راهنمایی کنید
من یک میوم ساب سروزال بزرگ و هایپو اکو دارم با ابعاد ١١٠&٧٠ در دیواره قدامی و فوندوس
سلام وقت بخیر من ۲۸سالمه ویک میوم ساب موکوزوال به ابعاد ۹.۹×۹.۵ دارم آیا نیاز به جراحی داره متاهل هستم
سلام، وقت بخیر
نیاز به بررسی بیشتر از منظر سوابق پزشکی شما و وضعیت دقیق میوم دارد.
سه میوم اینترامورال_ساب موکوزال به سایزهای ۱۱و۹و۱۰میلی مجاورهم در قدام فوندوس رحم دارم که دو هفته س بعد از پریودم همچنان خونریزی دارم
توروخدا راهنمایی م کنید باید جراحی کنم یا با مصرف دارو میتونم درمان شم خواهش میکنم راهنمایی کنید
سلام، وقت بخیر
نیاز به بررسی نتایج سونوگرافی توسط متخصص زنان است.
سلام ۵۸ ساله هستم مونث و تاکنون ازدواج نکرده ام در سونوگرافی A sub serosal myoma measuring 33*26mm in left lateral wall of uterus body. (FIGO=6) نوشته شده یعنی چه؟ خطرناک است ؟ درمان آن چگونه است.
سلام، وقت بخیر
این گزارش سونوگرافی به شما اطلاع میدهد که یک توده مویرگی زیرسروزال با ابعاد ۳۳ در ۲۶ میلیمتر در دیوار لاترال چپ بدن رحم وجود دارد. “مویرگ” به تودهای اشاره دارد که اغلب از بافت عضلانی رحم شکل میگیرد.
دستهبندی FIGO به معنی “Fédération Internationale de Gynécologie et d’Obstétrique” (فدراسیون جهانی زنان و زایمان) است و ارقام از ۰ تا ۶ به عنوان نشانهای از اندازه و مشخصههای توده استفاده میشوند. این توده با ارقام FIGO=6 به احتمال زیاد به معنای اندازه و مشخصات خاصی از توده است که از نظر اندازه و یا دیگر ویژگیها به این شکل دستهبندی شده است. این دستهبندی معمولاً به اندازه و مشخصات توده و همچنین تاثیر آن بر سلامتی رحم و دیگر اعضای مجاور اشاره دارد.
مهم است که با پزشک خود در مورد گزارش سونوگرافی صحبت کنید تا ویژگیهای دقیق توده و توصیههای درمانی خاص را بررسی کنید. او ممکن است به شما راهنماییهایی برای مراقبت و مدیریت این وضعیت بدهد.
سلام وقت بخیر
من میوم ساب موکوزال دارم ۳۴ میلی هست
وهنوز ازدواج نکردم
آیا در ازدواج مشکلی پیش میاد
سلام، وقت بخیر
میوم ساب موکوزال یک نوع تومور خوشخیم است که در دیوار رحم واقع شده و به شکل موکوزال (پوشش مخاطی مانند) است. این نوع تومور معمولا خطر سرطانی ندارند.
به طور کلی، میومهای سابسروزال در رحم، اگرچه ممکن است در برخی موارد به مشکلات در باروری و بارداری منجر شوند، اما در بسیاری از موارد این مشکلات بسیار کم و ناچیز هستند. این توده ممکن است برخی از مشکلات را ایجاد کند، اما اثر آن بر باروری و بارداری باید توسط پزشک معالج شما بررسی شود.
تأثیر این نوع توده بر باروری و بارداری میتواند متفاوت باشد. ممکن است در برخی موارد، این توده باعث اختلال در بارداری یا مشکلات در باارداری و زایمان شود. در صورتی که این توده به اندازهای بزرگ شود که منجر به انسداد مسیر رحم و یا تخمدانها شود، ممکن است بر باروری تأثیرگذار باشد.
بهترین راهکار برای بررسی تأثیر این توده بر باروری و بارداری، مشاوره با پزشک است. او میتواند با انجام آزمونهای تصویربرداری یا ابزارهای تشخیصی دیگر، تأثیر توده را بر روی باروری و بارداری شما بررسی کرده و راهنماییهای لازم را ارائه دهد.
سلام من سونوگرافی دادم جواب ساب سروزال به ابعاد۸۰×۱۰۹م مدرجدارخلفی رحم مشهوداست ضخامت آندومتردراسکن ساژیتال میدلاین ۸م ماست
سلام، وقت بخیر
این نتیجه سونوگرافی کامل نیست و نمیتوان به درستی تفسیر کرد. لطفا نتیجه کامل سونوگرافی را بفرمایید.
سلام.من فیبروم ساب موکوزال اندازه۲۱mmدارم یک ساله باردار نمیشم چیکار باید بکنم
سلام، فیبروم سابموکوزال یک توده خوشخیم است که در رحم قرار میگیرد و ممکن است عوارضی مانند خونریزی شدید، درد یا اختلال در عملکرد رحم ایجاد کند. اما برای بارداری مشکلساز نیست و برخی از زنان با وجود فیبرومهای سابموکوزال به طور طبیعی باردار میشوند و سلامتی خود و جنین را حفظ میکنند.
اگر به دلایلی مشکلی در باروری و بارداری دارید، بهتر است با یک متخصص زنان و نازایی مشورت کنید. آنها میتوانند با توجه به مشکلات و شرایط شما، برنامه درمانی مناسبی را تعیین کنند. در برخی موارد، اندازه و موقعیت فیبروم سابموکوزال ممکن است نیاز به رصد و ارزیابی داشته باشد.
همچنین، ممکن است در صورت نیاز به درمان بیشتر، انجام عمل جراحی برای برداشت فیبروم یا تکنیکهای دیگر مانند آبسانسیون (ریزشرب) با روشهای مختلف در نظر گرفته شود. اما تصمیم نهایی درباره نوع درمان و زمان آن باید بر اساس ارزیابی دقیق و بررسی حالت شما توسط پزشک تخصصی شما گرفته شود.
به هر حال، مهمترین اقدامی که میتوانید انجام دهید، مراجعه به پزشک خود است تا درباره وضعیت خاص خودتان بیشتر مطلع شوید و برنامه درمانی مناسب را دنبال کنید.
من فیبروم ساب موکوزال دارم دوسال است ازدواج کردم باردار نشدم لطفا راهنماییم کنید یه
سلام، من دو دفعه به خاطر فیبروم ساب موکوزال عمل باز شدم و الان باردار هستم آیا باید سزارین بشم یا زایمان طبیعی بی خطر هست؟
سلام من ۲۲ سالمه در تخمدان چپ کیست دارم وفیبروم موکازول در فندوس رحم دارم چیکار باید بکنم هنوز بچه ندارم
سلام من یه فیبروم ۶ سانتی داشتم داروی ساپوزکس خوردم رفع شد امیدوارم این نظر مفید باشه بقیه استفاده کنند.
من میوم ساب موکوزال فوندوس بر کاوینه رحمی دارم چه کنم به کجا مراجعه کنم ممنون خیر اولین بار است
من میوم ساب موکوزال فوندوس بر کاوینه رحمی دارم چه کنم به کجا مراجعه کنم ممنون خیر اولین بار است
سلام روز بخیر من عکس رنگی گرفتم یایسگی زودرسم و استروژن و پروژسترون میخورم و یک بارم باتخمک اهدایی منفی شدم،در جواب عکس رنگی سایز رحم و لوله ها نرمال هست ولی نوشته شده در سگمان تحتانی ضایعاتی نظیر پولیپ و میوما با جز ساب موکوزال مشاهده شده،این یعنی چی؟ضمنا اصلا خونریزی غیر طبیعی و علایمی ندارم،میشه راهنماییم کنید اینا چی هستن؟؟
سلام. باید به متخصص زنان مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر زنی ۴۶ساله هستم حدودا دوسالیست که دوروز اول پریودم خونریزیم شدیدتر شده بود براثر دردی که هفته پیش ازناحیه سمت راست قسمت پایین شکمک داشتم سونو گرافی کردم و در نتیجه متوجه شدم که چند میوم کوچک اینترامورلو یک میوم ساب موکوزال دیامتر۱۵م.مدر دیواره خلفی رحمی دارم
لطف منو راهنمایی بفرمایید