سونوگرافی ریه روشی برای تشخیص بیماری کرونا

سونوگرافی ریه

کرونا ویروس چیست؟

Covid19 ویروس کرونا که این روزها چهره جهان را به نوعی دگرگون کرده است ویروسی با آثار پنومونی ریه و از خانواده کرونا سارس و از دسته ویروس‌های ایجاد کننده سندروم حاد تنفسی می‌باشد. این ویروس با درگیرکردن ریه‌ها و از بین بردن فضای ریه باعث مشکلات تنفسی و در مواردی مرگ بیمار می‌شود. کرونا ویروس از آنزیم مبدل گیرنده آنژیوتانسین ۲ برای ورود به سلول استفاده می‌کند. بررسی‌های بالینی از طریق سونوگرافی ریه و سی تی ریه در تشخیص این بیماری به کار گرفته می‌شود.

در تحقیقاتی که در چین انجام شده است دو نوع از این ویروس (۲-SARS-CoV) مشخص شد نوع L و نوع S که نوع L در دسته فراگیرتر در ووهان چین در روزهای ابتدایی شیوع بوده است. در هر دو دسته این ویروس‌ها سرفه و تب از شایع‌ترین علائم بوده است و به همین دلیل که ریه‌ها درگیری اصلی را خواهند داشت در بررسی‌های بالینی این بیماری، بررسی ریه‌ها در اولین اولویت قرار می‌گیرد. سی تی اسکن ریه یک راه برای تشخیص زودرس کرونا بوده و در آن تغییرات ریه کاملاً مشهود است.

سونوگرافی ریه

 

غربالگری و تشخیص کرونا

در غربالگری بیماران، گزینه ابتدایی بررسی سی تی اسکن ریه می‌باشد. ولی این تنها گزینه نیست و از آن‌جایی که حجم بالای مراجعات به مراکز سی تی اسکن پاسخگوی این تعداد نیست به گفته پزشکان و متخصصان داخلی سونوگرافی ریه نیز می‌تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای تشخیص کرونا ویروس استفاده شود.

علاوه بر سی تی اسکن و سونوی ریه بررسی مارکرهای LDH و آلفا HBDH نیز به تشخیص کرونا ویروس کمک می‌کند زیرا این ویروس در موارد زیادی درگیری کبدی را نشان داده است. برای توضیح بیشتر، لاکتاک دهیدرات LDH از جمله آنزیم‌هایی است که در زمان آسیب به بافت‌ها در بدن تولید می‌شود و گزینه بسیار مناسب تشخیصی در برخی از بیماری‌ها می‌باشد. در تحقیقات انجام شده این مارکرها در مورد ویروس کرونا نیز کمک کننده هستند.

سونوگرافی ریه در تشخیص کروناویروس

نه تنها حجم بالای مراجعات به مراکز سی تی اسکن بلکه برخی دیگر از عوامل هم در اولویت دادن به سونوگرافی ریه در تشخیص کروناویروس موثر بوده است. از جمله این‌که امکان شیوع و اپیدمی ویروس با توجه به خطر بالا برای بیماران مورد مراجعه در مراکز سی تی اسکن به این دلیل که بیماران بدحال و درگیر در این مراکز مورد معاینه هستند و خطر انتقال دوچندان می‌شود، نبودن سی تی اسکن در برخی مراکز اورژانس، اشعه مضر و نیز هزینه بالایی که بیمار متحمل می‌شود و در نهایت دقت بالای سونوگرافی در تشخیص، می‌تواند آن را به یک گزینه مناسب تبدیل کند.

تشخیص ویروس کرونا

بررسی‌های پزشکان داخلی

آیا سونوگرافی ریه می‌تواند در تشخیص کروناویروس کمک کننده باشد؟

بنابر تحقیقات تیم پزشکان و محققان داخلی شامل تیم پزشکان دکتر نکوپناهی متخصص داخلی، دکتر رضا میرشاهی چشم پزشک، دکتر مجتبی حیدری دستیار تخصصی چشم، دکتر مژگان قوامی دستیار تخصصی قلب، دکتر حمیده مرتضوی دستیار تخصصی قلب، دکتر فائزه کیهانیان دستیار تخصصی قلب، دکتر امیر حسین لطیف جراحی عمومی و دکتر فیروزه تبسمی متخصص داخلی و نیز دکتر پارسا پناهی دانشجوی پزشکی انجام شده است، سونوگرافی ریه می‌تواند به عنوان یک منبع موثق در تشخیص کرونا ویروس مورد استفاده قرار بگیرد. به گفته این پزشکان وطنی ﺳﻮﻧﻮﮔﺮافی رﻳﻪ در ﺗﺸﺨﻴﺺ ﭘﻨﻮﻣﻮنی و ARDS  دقتی ﺷﺒﻴﻪ ﺑﻪ سی تی اﺳﻜﻦ دارد.

سونوگرافی ریه در تشخیص کروناویروس

تیم تحقیقاتی ایتالیا

همچنین یک تیم تحقیقات در ایتالیا به سرپرستی دکتر اریکا پگیالی نتایج تحقیقات‌شان را در زمینه تشخیص دقیق ذات الریه از علائم واضح کروناویروس ارائه کردند.

در این تحقیقات، ۱۲ نفر از بیماران اورژانس (۹ بیمار مرد و سه بیمار زن) را که در طی ۴ تا ۱۰ روز گذشته علائمی شبیه به آنفولانزا و نیز عفونت covid19 داشته‌اند را مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار دادند و از این افراد هم سونوگرافی ریه و هم اسکن ریه به عمل آمد و در نتایج به دست آمده نشان داد احتمالاً سونوگرافی ریه می‌تواند به عنوان یک گزینه تشخیصی در نظر گرفته شود.

و در این تحقیقات افرادی که مشکوک به پنومونی بودند در سونوگرافی نیز تشخیص داده شدند. گرچه این دانشمندان و پزشکان اعلام کردند نتیجه گیری در این زمینه هنوز کمی زود است و نیاز به بررسی‌های بیشتری می باشد اما این یافته می‌تواند تاثیر مناسبی را در تشخیص بیماران مشکوک به کووید داشته باشد و تشخیص زودرس با کاهش آمار مرگ و میر در ارتباط است.

این دانشمندان ایتالیایی با اینکه اعلام نمودند این نتیجه گیری نیاز به زمان بیشتری دارد ولی به شدت توصیه کردند که از تمامی بیماران مشکوک به کووید ۱۹ سونوی ریه به عمل بیاید.

مرکز سونوگرافی تیراد

مرکز سونوگرافی و تصویربرداری تیراد با ارائه خدمات سونوگرافی تمامی اندام‌ها به صورت تخصصی در خدمت هموطنان گرامی می‌باشد. در ایام تعطیلی امکان مشاوره واتس آپی برای دوستان فراهم شده است در صورتی که بیماران محترم نیاز به مشاوره داشته باشند می‌توانند از طریق لینک واتس آپ که در پاپ آپ ابتدایی سایت باز می‌شود به پزشکان مرکز دسترسی داشته باشند.

منابع:

۰ / ۵. ۰

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
نوشتهٔ پیشین
برای آزمایش تیروئید ناشتا باید بود؟ جواب آزمایش تیروئید چه می گوید؟
نوشتهٔ بعدی
شانس ابتلای بیماران سرطان تیروئید به کرونا چقدر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.