علت برآمدگی و غدد پشت گوش چیست؟

غدد پشت گوش

در بیشتر موارد توده‌ها و غدد پشت گوش بی‌ضرر هستند و گاهی ممکن است علامت نیاز به دارو باشند مانند موارد عفونتی، اما به ندرت نشانه‌ای از یک مشکل خطرناک یا تهدید جدی هستند.

این توده‌ها می‌توانند اندازه‌های متفاوتی داشته باشند اما عموماً برآمدگی‌های کوچک تا متوسطی هستند که ممکن است در هر جایی از پشت گوش ایجاد شوند و می‌توانند سخت یا نرم باشند؛ در برخی موارد، این توده‌ها ممکن است دردناک یا حساس باشند، درحالی‌که برجستگی‌های دیگر بدون درد و یا با درد کمی همراه هستند.

شرایط متعددی وجود دارد که ممکن است منجر به توده، برآمدگی یا غدد پشت گوش بیمار شود؛ احتمال این شرایط به ترتیب عبارتند از:

  1. عفونت
  2. ماستوئیدیت
  3. آبسه
  4. اوتیت مدیا
  5. لنفادنوپاتی، یا غدد لنفاوی متورم (عفونت گوش یا گلو)
  6. کیست های چربی
  7. آکنه ولگاریس
  8. لیپوم
برآمدگی پشت گوش

عفونت

بسیاری از عفونت‌های باکتریایی و ویروسی می‌توانند باعث تورم در گردن، صورت و اطراف آن شوند. دو نوع عفونت گلودرد شامل استرپتوکوکی و مونونوکلئوز عفونی هستند؛ سایر شرایط نیز می‌تواند باعث تورم در گردن و صورت شود که عبارتند از:

  • اچ آی وی و ایدز
  • سرخک
  • آبله مرغان

ماستوئیدیت

اگر دچار عفونت گوش شوید و تحت درمان قرار نگیرید، ممکن است دچار عفونت جدی‌تری در گوش به نام ماستوئیدیت شوید.

این عفونت در برآمدگی استخوانی پشت گوش ایجاد می‌شود که به آن ماستوئید می‌گویند؛ ممکن است باعث ایجاد کیست‌های پر از چرک شود و آن‌ها را به صورت توده یا گره در پشت گوش خود احساس کنید.

آبسه

آبسه زمانی ایجاد می‌شود که بافت یا سلول‌های ناحیه‌ای از بدن عفونی شود؛ بدن با تلاش برای از بین بردن باکتری یا ویروس‌های مهاجم به عفونت پاسخ می‌دهد، سپس برای مبارزه با باکتری‌ها، بدن گلبول‌های سفید خون را به مناطق آلوده می‌فرستد؛ این گلبول‌های سفید شروع به جمع شدن در محل آسیب دیده می‌کنند و در نتیجه چرک شروع به رشد می‌کند؛ چرک یک محصول غلیظ و مایع مانند است که از گلبول‌های سفید مرده، باکتری‌ها و سایر مواد مهاجم تولید می‌شود؛ آبسه‌ها اغلب دردناک و در لمس گرم هستند.

اوتیت مدیا

اوتیت مدیا یا عفونت گوش میانی اصطلاح دیگری برای عفونت گوش است. این مورد می‌تواند باکتریایی یا ویروسی باشد؛ هنگامی‌که عفونت رخ می‌دهد، می‌تواند باعث تجمع مایع دردناک شود. این علائم ممکن است منجر به تورم قابل مشاهده پشت گوش شده و از آنتی‌بیوتیک‌ها برای کاهش علائم و پایان دادن به عفونت استفاده شود.

اوتیت مدیا

لنفادنوپاتی

لنفادنوپاتی در غدد لنفاوی شما ایجاد می‌شود؛ غدد لنفاوی ساختارهای ریزاندام مانندی هستند که در سراسر بدن شما وجود دارند. این موارد شامل:

  • زیر بغل
  • گردن
  • لگن
  • پشت گوش‌ها

گاهی غدد لنفاوی بیمار متورم می‌شوند؛ در بسیاری از موارد، تورم نتیجه یک عفونت است و با افزایش تعداد سلول‌های مبارزه کننده با عفونت، آن‌ها شروع به تجمع در غدد لنفاوی می‌کنند. غدد لنفاوی متورم معمولاً در اثر عفونت، التهاب یا سرطان ایجاد می‌شوند.

کیست‌های چربی

کیست‌های چربی برجستگی های غیر سرطانی هستند که در زیر پوست ایجاد شده و معمولا روی سر، گردن و نیم تنه تشکیل می‌شوند.

این نوع کیست منبع قابل اعتمادی در اطراف غده چربی ایجاد می‌کند که مسئولیت تولید روغنی که پوست و موی سر را روان می‌کند برعهده دارد؛ بیشتر کیست های چربی درد کمی ایجاد می‌کنند اما ممکن است به دلیل جایی که در بدن ایجاد می‌شوند ناراحت کننده یا تحریک کننده باشند.

آکنه ولگاریس

آکنه یک بیماری شایع پوستی است و زمانی رخ می‌دهد که فولیکول‌های مو در پوست مسدود می‌شوند؛ سلول‌های مرده و چربی پوست می‌توانند فولیکول‌ها را مسدود کنند و سپس جوش‌ها و برآمدگی‌ها ایجاد می‌شوند. در مواردی خاص، این برجستگی‌ها بزرگ، جامد و گاهی دردناک می‌باشند.

لیپوم

لیپوم یک توده‌ی چربی است که بین لایه‌های پوست ایجاد می‌شود. لیپوم‌ها می‌توانند در هر نقطه از بدن شما ایجاد شده و تقریبا همیشه بی‌ضرر است.

لیپوم‌ها همیشه از سطح پوست قابل تشخیص نیستند، اما با بزرگ‌تر شدن آن‌ها، احتمال اینکه بتوانید آن‌ها را با دست خود حس کنید بیشتر می‌شود.

شناسایی غدد پشت گوش

اگر سابقه‌ی آکنه دارید تشخیص توده یا برآمدگی پشت گوش به عنوان جوش برای شما آسان است؛ اما برای افراد دیگر، تشخیص اینکه چه چیزی باعث ایجاد این ناحیه برجسته شده ممکن است دشوارتر باشد.

چگونه خودمان توده‌ها را بررسی کنیم؟

دست شما بهترین ابزار برای تشخیص توده‌ها یا برجستگی‌های پشت گوش است.

در زیر چند سوال وجود دارد که می توانید برای تشخیص توده‌ها از خود بپرسید:

  • آیا توده نرم و انعطاف‌پذیر است؟ اگر چنین است، احتمالاً لیپوم باشد.
  • آیا این نقطه حساس و دردناک است، مخصوصا در هنگام لمس؟ ممکن است یک جوش یا آبسه باشد.
  • علاوه بر برآمدگی، آیا علائم دیگری هم دارید؟ علائم دیگر می‌تواند تب یا لرز باشد؛ اگر چنین است، توده می‌تواند نشانه‌ی دیگری از عفونت باشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود؟

اگر توده مشکل‌ساز است و باعث درد یا ناراحتی شما می‌شود یا با علائم دیگر همراه است، به پزشک مراجعه کنید.

یک معاینه فیزیکی سریع از اون ناحیه و یک معاینه عمومی معمولاً می‌تواند به پزشک کمک کند تا دقیقاً آنچه را که در پشت گوش شما اتفاق افتاده تشخیص دهد.

بر اساس آنچه پزشک شما پیدا می‌کند، ممکن است توصیه کند که توده را رها کنید تا خود به خود از بین برود؛ یا هر روش درمانی دیگر از دارو گرفته تا جراحی را پیشنهاد دهد.

توده‌های پشت گوش معمولاً مضر نیستند و با مشورت پزشک می‌توان بهترین راه را برای خلاص شدن از شر آن‌ها و جلوگیری از مشکلات بعدی یافت.

روش‌های درمان

درمان توده‌های پشت گوش بسته به علت آن‌ها، متفاوت است.

آنتی بیوتیک‌ها ممکن است برای درمان آبسه یا انواع خاصی از عفونت‌ها، از جمله ماستوئیدیت یا اوتیت میانی استفاده شوند.

برای توده‌های ناشی از آکنه نیز می‌توان از درمان‌های موضعی استفاده کرد که می‌تواند شامل داروهایی مانند بنزوئیل پراکسید، رتینوئیدها یا آنتی بیوتیک‌ها باشد که همگی می‌توانند به صورت موضعی استفاده شوند.

در برخی موارد، ممکن است روش‌های جراحی برای تخلیه یا برداشتن کیست‌های چربی، آبسه‌ها یا لیپوم‌ها توسط پزشک توصیه شود.

سوالات متداول

  1. آیا توده‌ی پشت گوش می‌تواند سرطانی باشد؟

اگرچه نادر است اما توده‌های پشت گوش می‌توانند ناشی از یک تومور خوش خیم (غیر سرطانی) یا بدخیم (سرطانی) باشند.

پزشک شما می‌تواند بیوپسی را برای تعیین سرطانی بودن یک توده انجام دهد. این روش شامل جمع‌آوری یک نمونه بافت کوچک از ناحیه و بررسی آن در آزمایشگاه است.

  1. چگونه می‌توانم از شر غدد لنفاوی متورم پشت گوش خلاص شوم؟

غدد لنفاوی متورم معمولاً پس از برطرف شدن عفونت، به مرور زمان خود به خود از بین می‌روند.

برخی از راه‌های کمک به کاهش علائم ناشی از تورم غدد لنفاوی عبارتند از:

  • هیدراته ماندن
  • استراحت زیاد
  • استفاده از کمپرس گرم در ناحیه مورد نظر
  • استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن
  1. چه مدت طول می‌کشد تا غدد لنفاوی متورم از بین بروند؟

در بیشتر موارد، غدد لنفاوی متورم باید در عرض ۲ هفته برطرف شوند.

توجه داشته‌باشید درصورتی‌که موارد زیر اتفاق افتاد با پزشک معالج صحبت کنید:

  • تورم بعد از ۲ هفته کاهش نیابد.
  • درصورت فشار غدد لنفاوی احساس سختی کنید.
  • بیش از ۳ تا ۴ روز عرق شبانه یا تب شدید داشته باشید.

 

۵ / ۵. ۱

به عنوان اولین نفر رای دهید!

اشتراک گذاری
مطلب بعدی
علت تورم غدد لنفاوی زیر بغل و راه‌ های درمان آن چیست؟
مطلب قبلی
التهاب غدد لنفاوی (لنفادنیت) چیست؟

۲۲ دیدگاه. Leave new

  • آریا میرزایی
    1402/03/07 8:28 ب.ظ

    سلام پسرم ۳ ساله ش سه یا چهار روزه تب داره و زیر گوشش یک غده برجسته وسفت در اومده پیش دکتر بردم

    • مدیر سایت
      1402/03/08 10:42 ق.ظ

      سلام. نگرانی شما در مورد پسر سه ساله‌تان و تب بالا و وجود غده برجسته و سفت زیر گوشش متوجه می‌شوم. بهترین راهنمایی در این موارد اطلاعاتی است که از پزشکی که پسرتان را معاینه کرده است دریافت کنید، زیرا او می‌تواند بر اساس مشاهدات و آزمایشات خود تشخیص دقیق‌تری را بگذارد و به شما راهنمایی کند.

      وجود تب و غده برجسته و سفت می‌تواند نشانه اختلالی در بدن باشد. این اختلالات می‌توانند از عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی، به عنوان مثال عفونت گوش، تونسیلیت، یا عفونت دیگری، ناشی شده باشند. در برخی موارد نیز ممکن است این تغییرات ناشی از واکسن‌ها باشند. همچنین، در بعضی موارد نیاز به تست‌های تشخیصی مانند آزمایش خون و سونوگرافی دارد تا علت این عوارض مشخص شود.

      پزشک معالج پسرتان بهترین شخص است که می‌تواند شرایط ویژه پسرتان را بررسی کند و نتیجه‌ای را که به دست می‌آورد را با شما در میان بگذارد. در صورتی که نگرانی خود را بیان کرده‌اید، برقراری ارتباط مجدد با پزشک و مطرح کردن نگرانی‌هایتان می‌تواند به شما آرامش بدهد و راهنمایی‌های لازم را انجام دهد.

  • ناشناس
    1402/03/06 10:57 ب.ظ

    سلام دختر من آبله مرغان گرفته پشت گوش هاش غده برآمده دراومده درد میکنه ممکنه از عوارض آبله مرغان باشه؟

    • مدیر سایت
      1402/03/07 4:38 ب.ظ

      سلام
      بله، ممکن است غده‌های برآمده پشت گوش در دختر شما علامتی از عوارض آبله مرغان باشند. آبله مرغان یک بیماری عفونی و ویروسی است که توسط ویروس Varicella-Zoster ایجاد می‌شود. علاوه بر آبله‌های روی پوست، ممکن است برخی عوارض دیگر نیز در اثر این بیماری رخ دهد.

      یکی از عوارض متداول آبله مرغان، تورم و التهاب غده‌ها است. غده‌های لنفاوی در نقاط مختلف بدن وجود دارند و در پاسخ به عفونت‌ها و التهابات فعال می‌شوند. در صورتی که ویروس آبله مرغان به غده‌ها تاثیر بگذارد، آنها ممکن است برآمده و دردناک شوند.

      اگر دخترتان درد و تورم شدید دارد یا علائم دیگری مانند تب، خونریزی یا عفونت دیگر همراه باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی وضعیت دقیق دخترتان و انجام آزمون‌های لازم، تشخیص صحیح را قرار خواهد داد و در صورت لزوم درمان مناسب را تجویز خواهد کرد.

  • ناشناس
    1402/02/19 8:28 ق.ظ

    سلام من الان دو هفته اس که پشت گوش راستم هم درد می‌کنه هم غده درآمده و دردش تا ناحیه شقیقه هام می‌کشه لطفا راهنمایی کنید

    • مدیر سایت
      1402/02/19 6:31 ب.ظ

      سلام، درد پشت گوش و غده درآمده ممکن است ناشی از بیماری‌های مختلفی باشد. برخی از دلایل شامل عفونت گوش، التهاب دندان، التهاب لثه، التهاب غده لنفاوی، سرطان و غیره می‌باشد. برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، بهتر است که به یک پزشک مراجعه کنید و پزشک شما می‌تواند با توجه به علائم و احتمال بیماری‌های مختلف، برای شما برنامه درمانی مناسب ترتیب بدهد.

  • ناشناس
    1402/01/28 10:37 ق.ظ

    سلام پسر منم ۳ سالش هس چند تا غدد پشت گوشش هس باید چکار کنم ببرم سنو گرافی یا کار دیگه انجام بدم لطفا راهنمایی کنید

  • ماهان منفرد
    1402/01/10 4:49 ب.ظ

    سلام من یک پسر یک ساله دارم پشت گوشش چند عدد غدد پیدا شده آیا خطر دارد دلیلش میتونه چی باشه

  • ناشناس
    1402/01/09 9:26 ب.ظ

    سلام خسته نباشی پشت گوش من یک هفته هست که دو تا برامدگی دارد آیا خطر دارد

  • فرهادی
    1401/12/13 3:07 ب.ظ

    باسلام
    دو روزی میشه پشت گوش سمت راستم متورم شده و سفت و سخت همراه با درد بخصوص دست زدنی … میتونم بپرسم دلیلش چیه و نیاز به مراجعه به دکتر هستم

  • فاطمه کمانکش
    1401/11/21 1:16 ق.ظ

    سلام خسته نباشید عرض ادب من یک هفته میشه دوتا غده مانند پشت گردنم یکی هم پشت گوشم داومده درد داره البته چربی خون دارم قرص قلب قرص فشار قرص قند مصرف میکنم وسط سرمم یه غده چربی بود ازش چرک درمیومد خودبه خود الانم زخم شده آب زرد ازش میاد درد میکنه لطفا راهنماییم کنید وبگید پیش چه دکتری باید برم ممنون راهنماییم کنید

  • ناشناس
    1401/11/14 9:26 ب.ظ

    سلام من ۳۸سال سن دارم و۲روزه یه چیزقدنخوددرناک پشت گوشم درآمده ودست میزنم به پشت گوشم درد داره نیازی هست برم دکترمحمود وخسته نباشید

  • نگار
    1401/11/02 10:42 ق.ظ

    سلام خسته نباشید من ۲۷سالمه دیشب بین استخوان فک و گوشم درد داشتم صبح پاشدم علاوه بر درد که شدیدتر شده متورم هم شده مخواستم بدون چیه؟چیزخطرناکیه نیاز به معاینه پزشک دارم یا خودبه خود خوب میشه؟

  • دانش احمدی
    1401/10/04 10:24 ب.ظ

    سلام خسته نباشندمن تاحالا چندباردکتررفتم نتیجه نگرفتم کیست زیرگوش دارم وختی که سردباشدگوشم باهشون خیلی دردداره احساس چسپندگی هم داره اگه راهنمای کنیدخیلی ممنونت می شیم

  • قنبری
    1401/10/01 11:47 ق.ظ

    با سلام و خسته نباشید
    ببخشید من دخترم دو سالی هست بین استخوان فک و گوش یک برآمدگی ب وجود آمده چند بار بردم دکتر فقط چرک خشک کن داده چند بار امسال سرما خوردن و همراه با سرماخوردگی آورمش بیشتر شده و بزرگتر لطفا منو راهنمایی کنید
    بسیار ممنونم

  • ناشناس
    1401/08/26 11:44 ب.ظ

    سلام
    حدود یک ماه هست عفونت گوش دارم .روزای اول با سرگیجه بود ب طوری که تعادل نداشتم
    ـ.به مرور سر گیچهکمتر شد ودر از گوش به گردنم وتورم زیر گوشم بود الان تورم کمتر شده ولی هنوز درد دارم
    طوری که درد زیر گوش وگلوم هست وهنوز تورم داره
    به دکتر گوش وحلق وبینی مراجعه کردم ولی گفتن چیزی نیست
    انتی بیوتیک هم مصرف کردم وداروی بتا هیستامین هم میخورم
    ولی بازم مشکل دارم
    لطفاراهنمایی بفرمایید

  • ناشناس
    1401/08/18 6:58 ب.ظ

    سلام پشت گوشم تقریبا ۲سال هست که هرازگاهی غده متورم میاد و از بین میره.و درد ندارم.البته پرده گوشم چندساله پارگی داره و عفونت کرده.آیا خطرناکه یا خیر

  • پیمان جهانبخشی
    1401/08/02 4:56 ق.ظ

    سلام من حدودا شش ماهه سمت چپ سرم دقیقا بین گوش واستخوان فکم متورم شده ولی درد نداشت اما بتازگی درد شدید وتورم زیادی داره همراه با گوش درد و کپی گوش.
    لطفا راهنمایی بفرمایید.

  • فتحی
    1401/06/11 10:59 ب.ظ

    سلام آقای دکتر پشت گوش من یه توده ی قرمز هست که نرم و درصورت دست زدن دردناک میشه و پوست رویی خشک میشه.خطرناک هست؟باید به دکترمراجعه کنم؟

  • قربانی
    1401/06/05 1:44 ق.ظ

    سلام خسته نباشید خواستم ازتون یک سوالی بپرسم شوهر من یک توده پشت سرش کنار گوشش میشه گفت دراومده حتی یکبارهم پیش پزشک جراحی شده و برش داشته ولی الان دوباره داره رشد میکنه خواستم بدونم خطرناکه این موضوع و باید چیکار کنم ؟؟؟ممنون میشم راهنماایم کنید

  • الی ابراهیمی
    1401/05/29 11:29 ب.ظ

    سلام،خسته نباشید
    جواب سونو همسرم رو لطف میکنید برام بیان کنید ممنون میشم.

    در بررسی نسج نرم گونه چپ با پروب سطحی:
    تودهsolid cystic به ابعاد۱۸*۱۰mmباحدود مشخص و به فاصله۲۰mmاز سطح پوست همراه با اکوی داخلی ودیوار مختصر ضخیم ونامنظم مشاهده می‌شود.
    لنف نودهای ری اکتیو در خلف توده مذکور و قدام به راموس مندیبل دیده می‌شود که بزرگترین آن ۷*۴mmاست علائم در درجه اول مطرح کننده تغییرات التهابی در توده cystic میباشد.

    ممنون میشم پاسخگو باشید.

  • ناشناس
    1401/05/27 2:38 ب.ظ

    سلام پشت گوش من دانه درومده دو سال میشه هست سفیده خطر داره یان عمل میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است

    Call Now Buttonهمین الان مشاوره بگیر