کیست تیروئید چیست؟
کیستهای تیروئیدی حفرههایی در غده تیروئید هستند که به طور معمول از مایع پر شدهاند و کیست fluid یا مایع نامیده میشوند. این کیستها اغلب کوچک و کمتر از یک سانتی متر هستند، ولی میتوانند رشد کرده و اندازهای بزرگ پیدا کنند و در مواردی به شکل ناگهانی اتفاق میافتند. ندولهای تیروئیدی که کیستیک و دارای اجزای مایع هستند، در اغلب غریب به اتفاق مواقع خوش خیم بوده و در این ندولهای کیستیک خوش خیم اغلب اجزای جامد مشهود نیست.
کیستهای تیروئید که پیچیدهتر هستند و شامل اجزای جامد و مایع هستند به دیگر نامها از قبیل کیستهای کمپلکس، اکوژنیک و یا دیگر موارد نامیده میشوند. کیستهای کمپلکس و اکوژنیک مانند سایر ندولهای تیروئید که دارای اجزای جامد هستند مورد بررسیهای پزشکی از قبیل سونوگرافی، نمونه برداری سوزنی یا FNA و غیره قرار میگیرند تا پزشک نسبت به خوش خیم بودن آنها مطمئن شود.
این بررسیها میبایست در مراکز که تجربه درستی از نمونه برداری دارند و تحت گاید سونوگرافی انجام بگیرد تا نمونه برداشته شده دقیقا از محل توده و آزمایشات مربوط به آن درست باشد.
آیا کیست تیروئید بزرگ میشود؟
کیستهای تیروئید میتوانند در یک اندازه ثابت باقی بمانند، در مواردی شروع به کوچک شدن میکنند و در مواردی هم بزرگ شده و گسترش پیدا میکنند. این کیستها میتوانند به دلیل خونریزی و تجمع مایع (کیست هموراژیک) خیلی سریع رشد کنند و با رشد زیاد و ایجاد توده در گردن به ایجاد علامتهایی از قبیل مشکلات تنفسی و مشکل در بلع بیانجامند، در مواردی نادر نیز باعث تغییر صدا در بیمار میشوند.
کدام نوع کیست خطر کمتری دارد؟
کیستهای تیروئیدی که پر از مایع هستند در اغلب موارد نسبت به کیستهای تیروئیدی با اجزای جامد خطر بسیار کمتری از نظر سرطانی بودن دارند. تشخیص ضایعههای کیستیک به کمک سونوگرافی و پس از آن در نمونه برداری از مایع درون کیست خواهد بود. مسئله مهم در تشخیص این کیستها به لحاظ نگران کننده بودن یا نبودن این است که بایست یک نمونه برداری دقیق و تحت هدایت سونوگرافی و کاملاٌ با دقت انجام شود تا از اینکه مایع کیست حاوی سلولهای تیروئید نیز هست یا تنها یک مایع است مطمئن شد.
ارزیابی کیستهای تیروئیدی
خطر سرطانی بودن یا نبودن کیستهای تیروئید بسته به نسبت و میزان وجود اجزای جامد در گره است. اگر کیست حاوی ۵۰ درصد به بالا مواد جامد باشد احتمال سرطانی بودن آن هست و در صورتی که این مقدار کمتر از ۵۰ درصد باشد خطر سرطانی بودن آنها نیز به مراتب کمتر است.
کیستهای با ۵۰ درصد مواد جامد به بالا دقیقا شبیه به ندولهای جامد هستند و بایست ارزیابی شوند، ولی با این حال همچنان باید گفت که تیروئید عضوی از بدن است که نسبت تودههای سرطانی در آن به نسبت تودههای خوش خیم در آن بسیار کمتر است و نباید با دیدن کلمه solid یا همان جامد در جواب سونوگرافی یا بیوپسی بلافاصله نگران سرطان تیروئید شوید.
درمان کیست تیروئید
کیستهای تیروئید اگر کوچک و بدون علامت باشند معمولا بایست به شکل نظارتی و تحت کنترل سونوگرافی باشند و نیازی به درمان آنها نیست ولی در مواردی تزریق الکل، آر اف، ماکروویو و دیگر روشهای مدیریت و درمان برای آنها استفاده میشود. گرچه این کیستها با جراحی تیروئید به خوبی از بین میروند ولی جراحی تا زمانی که کیست بیمار را با مشکلات جدی و علامتی رو به رو نکند انجام نمیشود.
درمانهای آر اف و ماکروویو از جدیدترین روشهای درمانی کیست تیروئید است که در ایران و در موسسه تیراد به وسیله پزشک فوق تخصص اینترونش انجام میشود. بیماران محترم اگر با مشکلات کیستیک در تیروئیدشان مواجه هستند میتوانند با این مرکز تماس بگیرند و یا برای جلسه مشاوره نوبت بگیرند. در این روشها، بیهوشی اتفاق نمیافتد و بیمار با بی حسی موضعی و در زمانی که هوشیار بوده و با پزشک در حال صحبت است تا تارهای صوتی کنترل شود با کمک یک سوزن باریک بدون اینکه بیمار دردی را احساس کند امواج به کیست تابانیده شده و از بین میرود، به همین دلیل به بافت تیروئید آسیبی نرسیده و بیمار دچار کم کاری تیروئید نمیشود.
در مطلب زیر به طور کامل درباره این موضوع صحبت شده است.
فیلم درمان آر اف
حرف آخر
انجام سونوگرافی و علی الخصوص نمونه برداری در مورد این کیستها احتیاج به دقت بالا داشته و باید این موضوع را در نظر بگیرید که اگر نمونه از جای درست برداشته نشود ممکن است پاسخ آزمایش شما به درستی نشان داده نشود و همین برای تشخیص نهایی و درمان درست مشکل ساز خواهد بود. بنابراین برای انجام این سونو و نمونه برداری به مراکزی مراجعه کنید که آن را تحت هدایت سونوگرافی انجام میدهد و در این مورد تجربه لازم را دارا باشد.
در مرکز سونوگرافی تیراد بیوپسی تحت بیهوشی نیز امکان پذیر است. بیماران محترمی که نگران درد ناشی از نمونه برداری هستند و یا به نوعی فوبیا و ترس از انجام عمل آنها را از نمونه برداری باز داشته است میتوانند در این مرکز خدمات نمونه برداری را با بیهوشی و تحت نظر متخصص بیهوشی انجام دهند این خدمات برای اولین بار در کشور و تنها در مرکز سونوگرافی تیراد است که به این نحو انجام میشود.
همچنین برای کسانی که با بیهوشی مشکل داشته و نمیتوانند بیهوشی داشته باشند خدمات نمونه برداری تحت بیحسی انجام میشود.
در نهایت بهتر است بدانید با اینکه تودهها و ندولهای تیروئید اکثراً خوش خیم هستند و نگرانی کمتری در این باره وجود دارد باز هم آمدن نام کیست در سونوگرافی یعنی اگر توده کیست تشخیص داده شود احتمال خوش خیمی را بالاتر میبرد و همچنین مسئله خوشحال کنندهتر اینجاست که این کیستها به درمانهای آر اف و ماکروویو خیلی بهتر حواب میدهند و کاهش حجم در آنها بیشتر و سریعتر است، بنابراین کسانی که با مشکلات کیست در تیروئید رو به رو هستند نگران نباشند. میتوانید با مرکز تیراد در تماس باشید و بدون جراحی این کیستها را درمان کنید.

دکتر حجت ابراهیمی نیک
فلوشیپ فوق تخصصی رادیولوژی مداخله ای ، متخصص رادیولوژی
عضو هیئت مدیره مرکز سونوگرافی تیراد
طی دوره های آموزشی در کشورهای چین، کره جنوبی، آلمان و ایتالیا در زمینه درمان بیماریهای تیروئید با کمک روشهای کمتر تهاجمی
اولین پزشک ایرانی که موفق به درمان توه های تیروئیدی به روش آر اف در ایران شدند
۲۵ دیدگاه. Leave new
سلام وقتتون بخیر من تیرویید دارم ولی سمت چپ گردنم کیست داشتم که متخصص غدد بهم گفتن گوارت داریدی سونو انجام دادم که بهم گفتن کیست هست که داخلشدوندون شده و خون ریزی کرده نمونه هم گرفتم گفتن خوش خیم هست مشکلی نداره شخصی هم که نمونه روگرفت گفت ۱۰سی سی مایع ازکیست گرفتیم دکترعمومی رفتم گفتن عمل کن دوتا دکتر گوش و حلق و بینی و سر و گردن بودن رفتم یکیشون گفته برو نوبت عمل بگیر عمل کن یکیشون گفته مشکلی نیست عمل لازم نداری چون اگه عمل کنی چون نزدیک تارهای صوتی هست امکان داره به مشکل بخوری بعد هم دچار تنگی نفس بشی توراه رفتن دکتر جراح عمومی رفتم ایشونم گفتن عمل کن خودم موندم چیکار کنم عمل کنم یا نه تحت مراقبت باشم آیا امکان داره بد خیم بشه یا اگه خواستم عمل کنم فقط طرف چپ که مشکل دارم وکیست دارم عمل کنم یادوطرف عمل کنم بعضی وقتا درد داره و اذیت میکنه دردش هم اینگار غم باد داره توگلو ممنون میشم راهنمایی کنید تا بهترین راه انتخاب کنم ازسر دوراهی نجاتم دهید موفق وسربلند باشید
سلام، وقت بخیر
ابتدا باید تأکید کنم که بدون بررسی کامل سوابق پزشکی نمیتوان به شما توصیههای پزشکی دقیقی داد. اما میتوان به شما چند نکته کلی در مورد وضعیت خودتان یادآوری کرد:
۱. مشورت پزشکی: اولین و مهمترین گام همیشه مشورت با یک پزشک متخصص است. اگر چندین دیدگاه مختلف از پزشکان را شنیدهاید، بهتر است با یک متخصص معتبر و تخصصی که به تیروئید و مشکلات گردنی مرتبط میشود مشورت کنید. او میتواند وضعیت شما را بررسی کرده و راهنمایی کند.
۲. تشخیص دقیق: برای تصمیمگیری در مورد عمل جراحی یا مراقبتهای دیگر، تشخیص دقیق و معتبر از وضعیت کیست لازم است. پزشک با استفاده از مطالعات تصویربرداری مانند سونوگرافی و ازمایشهای مرتبط میتواند وضعیت دقیق کیست و همچنین تأثیر آن روی اطرافیان را ارزیابی کند.
۳. مزایا و معایب عمل: اگر پزشکان مختلف به شما توصیههای متفاوت دادهاند، ممکن است وابسته به وضعیت شما، مزایا و معایب هر گزینه متفاوت باشند. پزشک شما میتواند به شما توضیح دهد که چگونه هر گزینه ممکن است بر روی سلامتی و کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد.
۴. تاثیر بر تیروئید: در برخی موارد، عمل جراحی در ناحیه گردن ممکن است بر روی تیروئید تأثیر بگذارد. اگر شما مشکلات تیروئید دارید، باید از پزشک غدد خود مشورت گرفته تا تأثیر احتمالی عمل بر تیروئید را بررسی کند.
۵. انتخاب بهترین روش: در نهایت، پس از گرفتن نظرات پزشکان مختلف و درک کامل از وضعیت خودتان، میتوانید با مشورت با یک متخصص تصمیم بگیرید که روش بهتری برای مدیریت کیست گردنی شما است.
مهمترین نکته این است که هر تصمیمی که بگیرید، باید توسط یک پزشک متخصص پوشش داده شود تا بهترین مراقبتها و راهحلها برای وضعیت خود را دریافت کنید.
سلام ببخشید در آزمایش سونو من در قسمت لوب راست تروئید نودول سالید سیستیک به اندازه۵/۱mm دیده شده…میخواستم بپرسم آیا امکان داره این توده سرطانی باشه؟
سلام، وقت بخیر
نودولهای تیروئیدی به طور عمومی به دو دسته خوشخیم (غیرسرطانی) و بدخیم (سرطانی) تقسیم میشوند. اندازه نودولها و ویژگیهای بالینی و تصویربرداری میتوانند به پزشک کمک کنند تا احتمال سرطانی یا خوشخیم بودن نودول را بررسی کند. اندازه نودول ۵.۱ میلیمتر به طور عمومی معمولاً در محدودهای کوچک به حساب میآید. برای تشخیص نهایی و تعیین وضعیت نودول، ممکن است نیاز به انجام تستهای دیگر مانند سونوگرافی با کالر داپلر، سیتولوژی سوزنی نودول (FNA) و یا اسکن تیروئید با رادیوایودین (RAI) باشد.
در هر صورت، تشخیص سرطانی یا خوشخیم بودن نیاز به تجزیه و تحلیل دقیق توسط پزشک تخصصی دارد. برای اطمینان بیشتر و دریافت توصیههای مشخص، بهتر است با پزشک خود در مورد نتایج سونوگرافی و نیاز به مطالعات تکمیلی مشورت کنید.
سلام و خسته نباشیدـ
تیروئید اندازه و اکوی طبیعی است. ناحیه ایسم تیروئد نمای نرمال دارد ـ تصویر یک ندول با اکوی هتروژن به ابعادmm6*8در قسمت میانی لوب راستو تصویر چند ندولهایپواکوبه قطرmm1/5تا حداکثرmm3به طور پراکنده در هر دو لوب تیروئد مشهود اند. تطبیق با ازمایشات عملکرد تیروئید توصیه میشودـ
اگ میشه نظرتون بدید ایا خطر داره؟
سلام، وقت بخیر
با توجه به توصیفاتی که ارائه دادید، مشاهدات سونوگرافی تیروئید نشان میدهد که در ناحیه میانی لوب راست یک ندول با ابعاد ۶×۸ میلیمتر و همچنین چند ندول کوچکتر به قطر ۱.۵ تا حداکثر ۳ میلیمتر در هر دو لوب تیروئید وجود دارد. در اینجا چند نکته مهم به ذهن میرسد:
*اندازه ندولها در مجموعه شما نسبتاً کوچک به نظر میرسد، با توجه به ابعاد ارائه شده.
*اطلاعاتی در مورد هتروژنیته ندولها در متن شما آمدهاست. هتروژنیته به معنای تنوع ساختاری و ترکیب درونی ندولهاست. در مواردی هتروژنیته ممکن است نشاندهنده تغییرات غیرسرطانی باشد.
*توصیه شده که نتایج آزمایشات عملکرد تیروئید خود را با تصاویر سونوگرافی تطبیق دهید. این کار تا حد زیادی به تعیین وضعیت تیروئید کمک میکند.
در مواردی ممکن است ندولها ناشی از عوامل مختلفی مانند عفونتها یا تغییرات غیرسرطانی باشند. به همین دلیل، توصیه میشود که با پزشک معالج خود مشورت کنید. او میتواند بر اساس تاریخچه پزشکی شما، نتایج تستها و تصاویر تشخیص دقیقتری ارائه دهد و نیاز به مراقبت و پیگیری دارد یا خیر.
سلام . چند ساله تیرویید پرکار دارم .سونو انجام دادم .تیرویید به طور خفیف بزرگ است قطر قدامی خلفی لوب راست ۱۸ میلی لوب چپ ۱۷ میلی است .ندول هیپواکوی ۴ونیم میلی در لوب چپ رویت میشود . ندول کیستک ۸ میلی در لوب راست رویت میشود. حجم لوب راست ۷ سی سی وضخامت ایسموس ۳و نیم میلی ولوب چپ ۶ سی سی است
سلام. بر اساس گزارش سونوگرافی که ارائه کردید، تیروئید شما به طور خفیف بزرگ است و در زیر جزئیات بیشتر آورده شده است:
. قطر قدامی لوب راست تیروئید: ۱۸ میلیمتر
. قطر خلفی لوب راست تیروئید: ۱۸ میلیمتر
. قطر قدامی لوب چپ تیروئید: ۱۷ میلیمتر
. قطر خلفی لوب چپ تیروئید: ۱۷ میلیمتر
همچنین، در لوب چپ تیروئید یک ندول با نمای هیپواکوی به قطر ۴.۵ میلیمتر وجود دارد. و در لوب راست تیروئید یک ندول کیستیک با قطر ۸ میلیمتر دیده میشود.
حجم لوب راست تیروئید ۷ سی سی و حجم لوب چپ تیروئید ۶ سی سی است. ضخامت ایستموس (بخش وسطی تیروئید) در لوب راست ۳.۵ میلیمتر و در لوب چپ ۳.۵ میلیمتر است.
با توجه به این گزارش، ندولهای هیپواکویی که به رنگ تیره توسط سونوگرافی مشاهده میشوند نیازمند توجه بیشتر هستند. بهتر است با پزشک تیروئید خود درباره نتایج سونوگرافی صحبت کنید. پزشک شما میتواند نتایج را تفسیر کند و در صورت لزوم برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.
ممکن است پزشک بخواهد تستهای دیگری مانند آزمایش خون برای هورمونهای تیروئیدی یا فناپتی (سوزن زدن ندولها برای بررسی سلولها) انجام دهد تا تشخیص دقیقتری را تعیین کند.
اهمیت مشاوره با پزشک خود را در این موضوع تأکید میکنم تا بهترین مراقبت و درمان را دریافت کنید.
سلام پدر من توی جواب ام آر آیش نوشته کیست روی لوب راست تیروئید
معنیش چی میشه
سلام. “کیست روی لوب راست تیروئید” به معنای وجود یک ساختار کیستی یا حفرهای در لوب راست تیروئید است. کیست تیروئیدی یا کیستهای تیروئید، تودههایی هستند که در بافت تیروئید شکل میگیرند و میتوانند دارای مایع داخلی یا سلولهای مختلفی باشند. برای ارزیابی دقیق تیروئید و تعیین نوع و ماهیت کیست، نیاز به مشاوره و بررسی بیشتر توسط متخصص گردن و تیروئید (ارتوپدیست) است. پزشک معالج شما میتواند درباره نوع کیست و احتمال نیاز به درمان و دنبالهروی مناسب شما را راهنمایی کند.
سلام من سه ما پیش زیر گلوم ورم کرده بود سنو انجام دادم گفتن کیست در لوب سمت راست به ابعاد ۲۷*۳۲*۴۱mmوبه حجم تقریبی ۱۹mlبزرگتر نرمال است با دارو ورم گلوم نشست گفتن نمونه برداری ترسیدم نرفتن آیا سرطان هست یا نع تو رو خدا بگین با صاف شدن گلو کیست رفع شده یا نع
در صورتی که سنوگرافی نشان دهنده وجود کیست در لوب سمت راست گلوی شما بوده است، در نخستین مرحله بهتر است با یک پزشک متخصص گوش، حلق، و بینی (ENT) مشورت کنید. او میتواند نتیجه سونوگرافی را بررسی کرده و به شما توضیحات دقیقتری در مورد وضعیت کیست بدهد.
کیستهای گلویی معمولاً بیخطر هستند و معمولاً نیازی به نگرانی شدید نیست. اما تشخیص نهایی و بررسی مشکل شما باید توسط پزشک متخصص انجام شود. او میتواند با بررسی دقیق و بررسی تاریخچه پزشکی شما، اطلاعات دقیقتری درباره نوع کیست و وضعیت آن را به شما ارائه کند.
درباره صاف شدن گلو پس از مصرف داروها، باید توجه داشت که درمان دارویی ممکن است برای برخی مشکلات موقتی تسکین بخش باشد، اما برای رفع مشکل اصلی کیست، نمونهبرداری و بررسی معمولاً ضروری است.
با توجه به شرح موجود، نمیتوان قطعیترین تشخیص را قائل شد. بهتر است با پزشک خود ملاقات کنید و موضوع را با او مطرح کنید. او میتواند شما را درباره نوع کیست، خطرات مرتبط، گزینههای درمانی و پیشبینی بیشتر راهنمایی کند.
سلام خسته نباشید من صبح بیدار شدم یه دفعه دیدم زیر گلوم باد کرده رفتم سونو نوشته بود غده کیست کلوئیدی به اندازه ۱۵mm در قسمت تنگی تیروئید دیده میشود میخواستم راهنمایی کنید منو
سلام. به نظر میرسد که نتیجه سونوگرافی شما یک کیست کلوئیدی در غده تیروئید است. کیستهای کلوئیدی در بیشتر موارد خطری برای سلامتی شما ندارند و بیشتر در افراد بالای ۴۰ سال سن دیده میشوند. در برخی موارد، این کیستها ممکن است باعث ایجاد علائمی مانند سرفه، دشواری در بلع کردن یا تنگی نفس شوند.
در صورتی که کیست کلوئیدی شما بزرگتر از ۱۰ میلیمتر شود، پزشک شما ممکن است پیشنهاد کند که با تزریق الکل به داخل کیست، آن را تخلیه کنید. همچنین، در صورتی که کیست باعث ایجاد علائم مشکلبار شود، پزشک شما ممکن است پیشنهاد کند که با مصرف دارو یا در صورت لزوم عمل جراحی کیست را درمان کنید. به هر حال، برای بررسی بیشتر و تعیین درمان مناسب بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
سلام خسته نباشید من صبح بیدار شدم دیدم یه چیزی زیر گلوم هست رفتم سونوگرافی نوشته توده کیست کلوعیدی به اندازه ۱۴در ۹ mm در دیواره تنگی تیروعید دیده شد میخواستم بدونم خطر داره یا نه چون دو سه روز دیگه مسافر روسیه هستم یه بیست روز دیگه برمیگردم ایران ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام من ۱۷ سالمه ورفتم سونوگرافی تشخص داد ک دوتا کیست کلوئیدی در هر دو لوب تیروئید هست ایا این کیست هاع خطرناک است یا ن ومن چند روزی ک خیلی شدید احساس خفگی واحساس نیکنم یه جیزی داخل گلوم هست وبه شدت اذیت میشم وخیلی استرس دارم لطفا راهنمایم کنید
سلام، کیستهای کلوئیدی تیروئید معمولاً خطرناک نیستند و بیشتر در غالب یک خلل آسیب نرساننده در تیروئید شکل میگیرند. اما برای تشخیص دقیق و بررسی بیشتر بهتر است با پزشک خود صحبت کنید.
احساس خفگی و اضطراب ممکن است به دلیل بیماری تیروئید شما باشد. کمکاری تیروئید میتواند علایمی از جمله خستگی، کاهش وزن، افزایش حساسیت به سرما، تنگی نفس و اضطراب را به همراه داشته باشد. بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید و درباره این علائم صحبت کنید تا بتوانند بررسیهای لازم را انجام دهند و درمان مناسبی را برای شما تجویز کنند.
سلام ۶ماه پیش تیروئیدم برداشتم دوباره دوتا کیست دیگه شروع به رشد کرده البته صدام هنوز دورگه هست ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام آقای دکتر من تیروئید نودل زده دادر مصرف کردم بازم نودل هستن دویست به انداره ۳ mmهست باید چیکار کنم
سلام. آقای دکتر ابراهیمی گفتن مدارک تون رو ارسال کنید. واتساپ بفرستید لطفا ۰۹۱۰۸۸۱۷۴۴۴
سلام خسته نباشید بنده دو عدد کیست درون تروئید دارم ،،،یکی از کیست ها که مشکوک تر بوده تحت عنوان هایپواکو_هتروژن و با ابعاد mm۳۰×۲۰ از ان نمونه برداری انجام دادم و الان منتظر جواب هستم ولی خیلی استرس دارم ،،،،ایا کیست با این شرایط چقدر احتمال سرطانی بودن داره؟
سلام دختر م، ۳ سالش زیر گلوش یه چیزی اندازه نخود است
مننمونه برداری انجام دادم بدون بی حسی بعدشم ک نمونه کافی نبود دوباره باید میگرفتم ولی الان بعد شیش ماه هنوز جایی ک نمونه برداری کرده دزد میکنه با صدای بلندم حرف میزنم درد میگیره چیکار کنم بنظرتون ؟
سلام. سونو کنید.
سلام. به نمونه برداری مرتبط نیست.