سونوگرافی چیست؟
پزشکان از سونوگرافی استفاده میکنند تا در مورد پیشرفتها و تغییراتی که در اعضای بدن اتفاق میافتد اطلاع پیدا کنند. سونوگرافی هم در زنان و مردان و هم در کودکان استفاده میشود و در واقع بعد از عکس برداری به کمک اشعه ایکس این نوع تصویربرداری به عنوان یک روش شایع در درک بیماریها و تشخیصها است که توسط پزشک تجویز میشود.
سریع پیدا کنید
سونوگرافی میتواند به تشخیص شرایط گستردهای از مردان، زنان و کودکان اعم از بیماریهای قلبی و مغز تا بیماریهای ناشی از غدد و بیضهها کمک بسیار موثری باشد. پزشک برای تشخیص بیماریها و دلایلی که موجب درد، تورم و یا عفونت شده است از این روش استفاده میکند، همچنین برای بررسی علائم آپاندیسیت، مشکلات گوارشی و یا ساختار استخوانی در نوزادان و برای تشخیص بیماریهایی از قبیل اسپینا بیفیدا و یا هیپ، نیز از این تست تشخیصی استفاده میشود.
تست سونو از سر میتواند در تشخیص بیماری هیدروسفالی (به اصطلاح یونانی آب در مغز) که به تجمع مایع مغزی نخاعی در داخل جمجمه گفته میشود، بیماری هموراژی داخل جمجمه که خونریزی داخل جمجمه را نشان میدهد و سایر شرایط مغز کمک کند.
سونوگرافی امن، مقرون به صرفه، غیرتهاجمی و قابل حمل است و بسیاری از بیمارانی که در مورد انتقال آنها به مکان دیگر خطراتی هست و ممکن است بیمار به مشکل بیشتری دچار شود میتواند از این امکان سونوگرافی به عنوان یک آزمایشگاه سیار استفاده کنند. به این شکل پزشک میتواند بهترین و موثرترین راه را برای درمان بیمار انتخاب و استفاده کند.
انواع سونو با کاراییها و کاربردهای متفاوت استفاده میشوند و نیز برای قسمتهای مختلف بدن از جمله سونوگرافی از کلیه، سونوگرافی از رحم، سونوگرافی بارداری و… برخی کاربردهای این دستگاه در اینجا آورده شده.
کاربرد سونوگرافی
سونوگرافی تیروئید
تودهها و ندولهای تیروئید از جمله مشکلات شایعی هستند که مخصوصاً در سنین بزرگسالی میتوانند گریبان گیر افراد شوند، بزرگی برخی تودهها و یا تعداد بالای آنها، همچنین روند افزایش آنها در طول زمان تعیین کننده این است که آیا این ندولها و یا گرهها به درمان نیاز دارند یا نه و نیز بدخیمی و خوش خیمی آنها مورد بررسی قرار گیرد.
در گذشته برای بیوپسی و نمونه برداری تیروئید گاهی جراحان مجبور به برداشتن قسمت زیادی از این غده در بدن میشدند و در برخی موارد برای به دست آمدن بافت هدف و رفع نگرانی از وجود سرطان چنین کاری غیرقابل اجتناب بود ولیکن امروزه، نمونه برداری تیروئید به شکلی کم تهاجمی و با کمترین عوارض با هدایت دستگاه سونوگرافی اتفاق میافتد، به این شکل که با کمک سونو محل دقیق تودههای مشکوک تعیین و سپس از همان قسمت با کمک روشهایی مانند FNA نمونه برداری میشود.
برای اطلاع بیشتر از روشهای نوین نمونه برداری تیروئید با هدایت سونوگرافی میتوانید به قسمت خدمات در همین سایت مراجعه نمائید و یا از لینک زیر استفاده کنید.
نمونه برداری تیروئید بدون جراحی و بستری به روشهای کم تهاجمی و با بیحسی موضعی
کاربرد سونوگرافی در بیماریهای زنان
پزشک میتواند از این تست تشخیصی برای پیدا کردن موارد بسیار زیادی از مشکلات زنان استفاده کند، از جمله برای افرادی که دچار درد درناحیه لگن هستند، تصویربرداری سونو به عنوان یک قسمت از روند تشخیصی بیماریهای مربوط به آن از جمله خونریزی داخلی، عفونتها و التهابهای لگنی، آبسه، تودههای لگن و یا اندومتریوز باشد.
در مسائل مربوط به ناباروری کمک میکند تا پزشک بتواند به خوبی مراحل باروری را در مراحل اولیه رشد جنین کنترل نماید، در بارداریهای خطرناک و همچنین حاملگیهای خارج از رحم برای کنترل شرایط از این تست استفاده میشود.
همچنین در رابطه با مشکلات جنین بررسی شرایط قلب، ریه، کلیهها، تعیین جنسیت و به طور کل کنترل شرایط جنین از سن و سلامت نیز از سونوگرافی استفاده میشود.
سرطان سینه پس از سرطان پوست به عنوان شایعترین نوع سرطان مورد بحث واقع میشود که در زنان زیادی موجب نگرانی و مشکلات میشود، سونوگرافی به پزشک کمک میکند تا تودههایی که در ماموگرافی نشان داده شده بررسی و نوع آنها را مشخص کند.
بیماریهای قلبی تست تشخیصی در بیماریهای قلبی
بر اساس تحقیقات انجمن قلب آمریکا، بیماریهای قلبی مهمترین عامل مرگ و میر در جهان هستند. ازعوامل ارثی تا عوامل مادر زادی و مشکلاتی که در عملکرد قلب اختلال به وجود میآورند، بیماریهایی هستند که دستگاه سونوگرافی میتواند به تشخیص آنها کمک کند. با کمک سونوگرافی داپلر پزشک پلاکهایی را که در شریانهای قلب باعث ایجاد سکته و گرفتگی میشوند را تشخیص داده و همچنین میتوانند به پیش بینی مشکلات آتی قلب کمک کند.
سونوگرافی در تشخیص سرطان پرستات
سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطانها در آقایان است. نژاد، سن و سابقه خانوادگی عواملی هستند که در شانس ابتلا به سرطان پروستات تاثیرگذار هستند. تشخیص زودرس این سرطان، ارزشمندترین سلاحی است که میتواند شانس درمان این سرطان را افزایش دهد.
دستگاه سونوگرافی راهی است که دکتر متخصص میتواند با هدایت آن یک نمونه برداری و بیوپسی دقیق و کم تهاجمی را انجام دهد و به تشخیص سریعتر سرطان برسد. در این باره آزمایش خون نیز میتواند نشاندهنده شواهدی از سرطان پروستات باشد که در اکثر آقایان مبتلا به سرطان پروستات، سطح آنتی ژن بالا نشان داده میشود.
موسکولواسکلتال
سونوگرافی میتواند برای تشخیص آسیبهای بافت نرم مانند آسیب به اعصاب، تومورهای رو به رشد در تاندونها (گانگیلون) و یا دیگر آسیبهای بافت نرم استخوانی به کار گرفته شود. از طریق این دستگاه پزشک متوجه آسیبهای مربوط به ورزش میشود مانند آسیب به رباطها در زانو و یا کاف روتاتور (عضلات گرداننده شانه) بررسی حرکت دقیق تاندونهای دست از بزرگترین مزایایی است که ارتوپدها و یا جراحان دست از طریق این دستگاه خواهند داشت.
برای انجام تست به کجا مراجعه کنیم؟
سونوگرافی در واقع یکی از بهترین روشهای تصویربرداری است که پزشک را برای درمان مناسبتر هدایت میکند. برای انجام سونوگرافی میتوانید به مراکز تخصصی و یا فوق تخصصی سونوگرافی و یا رادیولوژی مراجعه کنید. مرکز سونوگرافی تیراد در تهران به عنوان یک مرکز فوق تخصصی در این زمینه مشغول به فعالیت است و مجهز به پیشرفتهترین دستگاههای سونوگرافی بوده و علاوه بر این با استفاده از جدیدترین روشهای درمان کم تهاجمی تودهها علی الخصوص در زمینه تیروئید خدمت رسانی میکند.
برای دریافت نوبت میتوانید از طریق همین سایت اقدام نموده و به صورت اینترنتی نوبت خود را ثبت نمائید.
برای دریافت نوبت اینجا را کلیک کنید.
آیا این مطلب مفید بود؟ امتیاز بدهید.
[ratings]دکتر حجت ابراهیمی نیک
فلوشیپ فوق تخصصی رادیولوژی مداخله ای، متخصص رادیولوژی
عضو هیئت مدیره موسسه سونوگرافی تیراد
طی دوره های آموزشی در کشورهای چین، کره جنوبی، آلمان و ایتالیا در زمینه درمان بیماریهای تیروئید با کمک روشهای کمتر تهاجمی
اولین پزشک ایرانی که موفق به درمان توه های تیروئیدی به روش آر اف در ایران شدند.
۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام ببخشید کی وقت سونوگرافی دارید و هزینش چقدره